Vad har hänt sedan sist!

2009

091231 Årets sista dag! och vi har precis som det ska vid den här årstiden en ordentlig vinter, ett rikligt snötäcke och en termometer som visar 17 grader kallt. Det är som min far sa när vi var små - att nu är det vargavinter! Ett nytt julkort är på plats. Samtidigt vill jag nu TACKA för ALLA julhälsningar som kommit via mailen och med posten och i Gästboken. Jag är barnsligt förtjust i julkort och framförallt med era hundar och barn på. Nu önskar jag ER ALLA ett gott slut på 2009 och ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2010!

091227 I dag har vi varit stan - och vi var inte ensamma precis, det var hemskt men vi fick i alla fall tag i tvättmaskin/torktumlare och lite annat smått och gott samt att vi kollade in lite på garderober och skåp. Och detta tog det mesta av da´n och sedan var man precis slut när man kom hem. I morgon ska vi fara och hämta min mor och far som ska vara här några dagar. Jag har lagt in några nya julkort och nu blir det sängen har gäspat länge.

091226 O va det är skönt med vila, lathet å bara göra det man känner för. Jag har påtat lite här med lite nya julkort, men det är en del rensande bland mail och att sortera kort och lite smått och gott. Men nu har vi ju en riktig vinter och rikligt med snö - på både gått och ont. Det är skönt med renheten med snö när man har hundar men det har sina nackdelar också, idag var jag tvungen att ta ett kort på Hunter när vi kom hem från skogen för det var nog det värsta jag sett med "snöbollar". Jag brukar inte lägga ut kort här men detta måste ses så det blir bara en tillfällighet. (Detta kort finns nu på gott o blandat)

091224 natt. Då är nästan allt färdigt, lite småplock kvar och i morgon börjar det stora kokandet av kött, griljera skinkan så den är varm, grönkål, rödkål, korv....................  Här har det blivit en julframsida + en GRATTIS-hälsning till julkullen som fyller 11 år idag. Och sedan vill jag önska er alla en riktigt God och fridfull Jul! och så hörs vi i mellandagarna.

091221 Nu är det precis som det brukar, full röra över allt - så i år blir ja nog inte färdig...... jo visst blir jag det, det blir jag ju alltid!!!!! Julkorten är nu iväg ut i etern och det har ramlat in en del också och de jag har fått klara finns här. Jag jobbar i morgon och sedan ska jag inte jobba på lääänge och det ska bli skönt. Nu ska jag göra ett ryck till innan det blir dags för kudden. Vi hörs i morrn.

091220 Oj vad det var längesedan jag var här och skrev, men det är ju lite att pyssla med så här före jul... Vi har i alla fall fått en riktig vinter, snö och kallt - ja nästan lite för kallt - om man nu ska klaga!!!! men det är bättre det här än allt regn och klabb. Nu är det tidig söndagsmorgon och nu ska jag gå ner och sätta på kaffet, tända i pannan och tända det fjärde ljuset och ha en mysig frukost med gubben när han kommer in från kossorna. Ha en riktigt bra dag!

Nu har det blivit kväll efter kall vinterdag även idag, fast solen visade sig inte så mycket denna dag, en skogspromenad har det blivit och det bet ordentligt i kinderna och hundarna fick rimfrost fram på bringan, åtminstonde tollarna och den lilla varelsen som inte är så högt ovan mark. Julkorten börjar att droppa in och finns nu här. I morgon fortsätter galenskapen inför julen, även att det är nerdraget till minimum så ska det göras ändå. Men jag hoppas det blir lite tid här med.....

091214 Nu är fönstren rena, kökskuporna tvättade, kopparn putsad + att jag gott igenom och slängt över 30 års papper, grattiskort och annat bråte man sparat - idiotiskt. Men jag Kajsa, Jackie och Fixa har varit i skogen med och där gick vi på älg - en ko med kalv, vilket Kajsa gillade och de hade gått länge och trajjat där, sovit och gottat sig, sen såg jag ett sträck med vita svanar på väg söderut, såg hare och rådjursslag och ekorrspår... det är roligt med lite snö då man verkligen kan se de vilda djurens framfart i skogen. Och nu ska jag se om jag kan spåra mig till sängen för i morgon är en ny arbetsvecka - fast å andra sidan kan jag inte säga att jag latat mig idag heller. Hörs!

Det är fortfarande Luciadagen. Idag har Jag och Jackie, Linda och Elsa och Lena och Curry varit ute och gått i Currys skog - och det var riktigt roligt att gå någonstans där man inte känner igen sig alls. Annars har dagen bestått av lite städ (ena kökskupan) en del röj och släng och sist men inte minst julkortsprint som så vanligt blir en hel hög. I morgon bör ja ta mig an fönstren så vi kan se ut i jul... ja ja vi får väl se vad andan faller på. God Natt!!

091213 Luciadagen har precis gjort sitt inträde när jag skriver det här - en dag som för mig i år har lite blandade känslor, för idag är det precis 1 år sedan Abbe fick lämna oss och minnena gör sig påminda. Annars har det idag varit en helt fantastisk dag, ett tunt tunt snötäcke precis på minussidan och en strålande sol och skogspromenaden var helt ljuvlig idag. Som jag skrev på första sidan är det 11 dagar till jul - så Lena har varit här och startat upp och påbörjat julhälsningen samt dammat av mina ev. kunskaper i detta ämne så får vi se om jag reder det eller måste skrika på hjälp - det är tur vi bor nära varandra..... så därför är det lite tunt här - men en ny framsida har jag i alla fall gjort där Nova och Bexa står för veckans vinterbild. Nu är uret 00.20 så det är bäst att kojsa - Go´natt

091210 Då har jag jobbat idag och det kändes väl hyfsat, och i kväll har vi varit på Attila på den tror jag gigantiska utbildningen i alla fall när det gäller tid och för våran del rätt mycket åkande, men Elsa och Jackie får ju också lite träning och t o m Kajsa fick följa med idag för att Emma skulle ha en hund också eftersom Hunter jagat hela da´n i Eksjö. Och i morgon är det fredag - ganska behagligt att bara jobba två dagar i veckan men å andra sidan märks det ju i lönebeskedet. Vi får väl se till helgen om jag kan peta ut något nytt. Ha det bra!

091208 Har varit hemma från jobbet idag, trodde igår att jag var ganska ok. Var på jobbet med mossan och tänkte ta en sväng till A6, men när jag kom in där blev jag svimfärdig och fick vända och åka hem - var inte så pigg i alla fall. Den rinnande näsan har bytts ut till en täppt sådan och Nezerilen som fanns hemma blev jag helt vimmelkantig av och den är nu utbytt. Det nya projektet är att göra om lite på "länksidan" så där donar jag en del då jag inte har helt klart för mig hur den ska se ut ännu. Men vi hörs!

091206 Godmorgon denna 2:a advent, som nu har fått ny framsida. Gick igenom mina bilder igår och hittade två på Jison som jag fick i höstas och de ligger nu ute. Vi hörs nog längre fram på da´n, min hälsostatus är nog status quo sen igår.

Em: Nu har det varit svettigt ett tag och efteråt kom en gigantiskt nysattack så jag blev helt vimmelkantig. Jo för nu har jag varit inne på ajjabajjasidorna och det finns nu en helt ny flik som heter "Avelshundar" jag ska inte belamra er med hur många gånger jag fick göra om det och hur mycket konstigt det blev - men jag klarade det till slut jipphi... och det utan att ringa supporten Lena vilket var mycket nära ett tag.

Annars har det mest gått i "snorandes" tecken. Emma och "lilldrutten" var hemma här en sväng och vi följdes åt till skogen och plockade lite mossa igen samt att hundarna fick lite skogsluft de också. Nu väntar nya projekt!!!

091205 Idag ser jag mest ut som Rudolf med den röda mulen och känner mig som ett utsk..... äpplemos. Har sovit det mesta av dagen, gick en liten runda med de tre hemmavarande hundarna - Hunter har jagat ihop med hussarna idag, Kajsa hittade älg så det tog ett tag innan hon kom hem. Jag hoppas att den här sjukan snart ger med sig - jag blir så otålig när jag inte orkar det jag vill....

091204 Idag är jag hemma från jobbet - förskylld, näsa och ögon rinner och jag fryser fast tempen visar 22 gr inne. Har varit uppe någon timme men funderar på att krypa ner under täcket igen. Jag kan knappt vara nere för hundarna blir heltokiga - för när jag är hemma ska vi gå uut, de tycker väl att en liten förskyllning är väl inget att ta hänsyn till när man kan gå ut i skogen - men de får lugna sig till i morgon så får vi se hur kroppastollen då mår.

091202 Ja inte var det varmare idag när jag kom hem, men idag behövdes inte golven städas så jag fick hålla mig varm med att bära in ved, som ordspråket  säger - "man saknar inte kon förrän båset är tomt" så det blir skönt när Göran kommer hem i morgonkväll.  Men i morgon kommer vi att få våran julklapp från kliniken - julbordet.... så det blir sent hem i morron. Jag jobbar faktiskt här en del i det tysta - "men det tar sig sa"..., nej inte fler ordspråk i kväll. Nu ska jag gå och lägga på i pannan igen och därefter blir det till att kojsa och det kommer  Jackie och Hunter också att gilla som har fått varsin ny biabädd att sova i på natten uppe hos oss.

091201 När jag kom hem idag visade tempen 14,8 gr (varmt) så det vara bara till att tända i pannan och ta fram dammsugaren och svabben och när det var gjort var tempen på 18 gr. Göran är nämligen på Grimsö och spårar vargar så jag är så att säga gräsänka t o m torsdag - ja förstås Johan sover här några tim. per natt. Visserligen har jag pulat lite med den helt nya "fliken" men jag vågar mig inte på några svårigheter för då är det bäst jag är klar i knoppen annars kan det hända grejor - vi får se hur det är mellan öronen i morgon.....

091130 För ovanlighetens skull så har det regnat idag... här har plockats rensats o slängts puh! varför sparar man på allt? lite fler bilder på huset och lite småbilder är vad som jag har gjort här. Jackie o Elsa fick lite träning i blöten - men jag tror deras mattar gav upp först. I morrn får vi väl synas igen. "Behövde gå igenom alla mail svara o rensa bort hmmmm"

091129 1:advent och jag skulle precis skriva att det faktiskt inte regnar och solen skiner men jag hann inte börja förrän solen gått i moln och regnet strilar. Jag och doggarna hann en runda till sjön i går och lyckades pricka in en nästan regnfri period. Dagen gick annars åt till uppsättning av stakar o dyl. vår Herre blöter ju fönstren utvändigt, invändigt får jag klara själv. Lite nytt på första sidan och nu ska det bli en "medicinrunda" så kanske det händer lite till framåt aftonen.

Och det gjorde det! Johan följde med på turen både till sjön och runt mossen och vi han och gå långt med hans sjumila steg. Lena har även tagit hand om min knäppa kamera, som fungerar på hennes dator hm hm, men inte på min!!! så antagligen är det min sladd - men fler funderingar har dykt upp ang. detta så jag supportrar dig i morrnkväll. Men Lena hade lagt in bilderna på en cd så därför får ni nu se de 5 x 2 bilderna. I morgon är ju en ny husfotadag när jag är ledig - Höres!!

091124 En månad kvar till Jul! Tycker inte det var längesedan man väntade på att sommarn skulle infinna sig. I kväll har det i alla fall varit sista övertidskvällen och vi är alla eniga om att det här gör vi inte om igen. jag är fortfarande frustrerar över att jag inte kan överföra mina bilder från kameran så jag har precis glömt av att tala om att Cole varit på utställning i Östersund i helgen och fick en 1:a på lördagen och en 2:a på söndagen. Här har jag den nya sidan klar i "knoppen" men jag har inte vågat mig på ajjabajja-sidorna än får nog ha lite mer support först. Ja detta får bli allt för idag.

091123 Regn regn och åter regn det har det varit idag, men jag lyckades hitta en liten stunds lucka då jag och doggarna tog en sväng till skogen och bla. plockade lite mossa. Har plockat och rensat i lite papper o dyl. Och så har jag varit minst sagt arg på kameran eller var nu felet ligger nånstans jag har i alla fall inte fått någon ordning på det hela och det retar mig och jag kan nog inte lösa det heller. Ikväll har jag och Linda varit på Attila - instruktörsträff - och i nästa vecka börjar den utbildningen puh! ja det blir nog bra. Och i morgon är en lång dag med övertid och nu ska här sovas.....

091122 Nu är jag bara arg, för när jag skulle lägga in bilder från kameran - så helt plötsligt funkade det inte det som jag gjort hur många gånger som helst - "de hittar inte varandra" ååh dessa digitala datoriserade pinaler som bara lever sitt eget liv - de kan väl åtminstonde tala om när de inte vill längre......åååhhhhh. Jaha så blev det med denna kvällen!- får väl sova på saken och se om John Blund hittar en lösning.....

091121 Idag har jag tagit det lugnt även att jag har städat bort jordgolvet och gått en rejäl runda med Jackie, Hunter och Fixa i skogen. Kajsa har jagat älg ihop med Göran och det gänget, någon älg blev det inte men däremot kantareller (gula) som var jättefina (och goda).....vi kan nog snart slopa almanackan för den stämmer ju ändå inte - svamp i slutet av november! - ännavännt är det i alla fall. Lite nya bilder på huset (nu ilar det till ett namn på det!) och i morgon mer byggstäd när mannen inte ska jaga. Vi hörs!

091119 Tack och lov är snart denna veckan till ända, nästa vecka är det "bara" två övertidskvällar. Igentligen skulle jag behövt städa det som ser ut som stampat jordgolv - men den lusten infann sig absolut inte i kväll så det fick bli lite nya bilder på "bygget" det var bra mycket roligare och nu är det dax igen......

091118 Dag nr 2 avklarad och det har funkat, men det gäller att inte uggla för länge på kvällen, så det får bli tidigt i kväll med. Och här kommer lite bilder på "nybygget" men det blir allt för idag här, för nu är jag nanig - ha det gott.

091117 Lång dag - den första av tre. Har pulat lite här men nu är orken slut - i morgon får ni kanske se de första bilderna på det som ska bli ett hus. Go´natt!

091116 Igår rullade den röde 27 mil ner till Kronobergslän för att fira min 88-årige Far. Idag har det varit "byggkoll" med diverse beslut och efter det fick hundarna utlopp för allt spring i benen med en skogstur. Sen har jag faktiskt varit duktig och gjort en hel del här. Ny framsida där vi i morgon säger ett stort GRATTIS till Hulda som fyller 7 år, samtidigt skänker vi en tanke till hennes syskon som ej längre är med oss. En helt ny sida som är en privat sådan, inte helt färdig men kommer att plockas på efter hand. Nu är det tre långa arbetsdagar på raken - puh! så det är väl säkrast att inta ryggläge.

091114 Igår föll jag för "trycket" och vaccinerade mig, har varit motståndare till detta men å andra sidan är jag inte sämre än att jag kan ändra mig, och som sagt det börjar att krypa närmre - det är faktiskt många som har blivit sjuka och det ordentligt - så nu istället uppmanar jag alla att vaccinera sig mot "gresasjukan" som man säger i mitt hemlän. Så idag har jag lite ont i armen och i huvudet och känner mig lite allmänt "duskig". Men doggarna har fått en sakta skogspromenad dvs. jag gick sakta. Nu ska jag ta det lite lugnt och sen försöka ta fram dammsugaren. Lättar huvudvärken pular jag kanske med mitt nya projekt här, så vi kanske hörs igen lite senare.

091112 Jag kan inte påstå att man sjuder av energi precis dagen började med alarm 05.05 och kosan drog till Linköping för att sitta på föreläsningar o dyl. och sedan hem igen. Men det har varit bra föreläsningar så pass bra att man inte ens blev lullig, men lite seg är man allt nu och koncentrationen består mest med att gäspa så det blir inte mer i kväll heller för John Blund är på ingående.

091109 Så är helgen förbi och snart även måndagen. Hundarna och jag har varit och fått lite skogluft, Jackie badade i sjön en snabb vända för det var nog kallt. Idag har det varit full rulle på bygget, elektriker, snickare och grävmaskin så jag har ju varit där en del och kollat läget. När jag kom hem därifrån rann vattnet i köket - från diskmaskinen så antagligen är den paj - kunde ju hållit 3 månader till....... Så nu får vi diska för hand!!!!! vilket Göran jublar över - eller inte....  Jag håller nu på med en helt ny sida och har en på gång som jag dock måste ha lite hjälp med, så det blir lite tunt att titta på ett tag till. Om en stund ska jag och Linda åka till Attila för i kväll är det avslutning på unghundskursen vi hållet i.

091106 Första tuffa veckan till ända - ja det är bara så att man orkar inte mer än att jobba i veckorna. Men nu är det tre lediga dagar även om det är en hel del som "måsten" att göra, men i morgon ska jag ut och få lite grön medicin om det än spöregnar. Här har jag fått lite nya idéer men en av idéerna måste jag först vidtala min webbmaster Lena för annars kan det hända saker. Nu har jag faktiskt hållit mig vaken efter idol också och Mariette gick vidare även att det i kväll hängde på håret, för hon och Erik tycker jag är bäst av de som är kvar - håller ni med eller...... Mariette har faktiskt varit på Hanssons Loge och sjöng då i sitt band. Nu ska jag sova!!

091103 Är nu avskalad på toppen och det känns skönt. Och kom faktiskt till skott här lite idag mä efter att ha varit lite seg när jag kom hem, och det är "våra hundar" som fått en lite uppfräschning. I morgon är det första långa da´n på jobbet som jag berättat om tidigare så vi får väl se hur läget är då, och med tanke på det är det nog bäst att krypa till kojs.

091102 En dag som har bestått med mest regn. De sista äpplena från sommarens frukt är nu nerfrusna. Kvällen har bestått med långa telefonsamtal även syrran höll sig vaken i telefonen till 22.10. Av Linda har jag nu fått Elsas kritik från sista utställningen och det har blivit lite mer minibilder det är vad som hann och hända här. I morgon börjar första mastodontveckan med frissan i morgon och övertid onsdag och torsdag, så vi får se vad som händer här då och nu är det time för kudden.

091101 Tur att hundarna fick sitt igår för idag har det bara varit "byggstäd". För i morgon påbörjas det med mellanväggarna och då skulle det var "rent" med all byggbråte, så det har eldats och sopats och burits hela da´n. Ni kanske snart vill se vad vi håller på med? ska grunna lite på det..... För nu så är älgjaktsidan helt klar lite minibilder kvar får se om det blir idag eller i morgon. Höres!

091031 I morse unnade jag mig en riktig soft morgon med frukost 10.30.  Göran och Kajsa skulle jaga, så jag och de tre hemmavarande tog en riktig långpromenad i ett riktigt skönt höstväder så det är väl inte utan att min hälsporrehäl gör sig påmind i kväll. Emma och Håkan kom ut i em. och vi tände en jättebrasa dels av ris från i våras och dels en del av mitt och Görans brännbara yngre liv.......och det finns mer att rensa bort. Ja det går fort en ledig dag och den blir ju inte längre av att man drar sig i sängen så länge, men ibland är det skönt. Så får vi se vad som händer i morgon, jo förresten lite nytt här har det blitt.

091029 Äntligen en kväll hemma efter fem dagar på raken som det varit något. Så i kväll har det varit "röj" dammsugning, tork och plock och så har fiskarna fått lite nytt vatten och tork o plock där också - förresten är det någon som behöver Ancistrus (sugmal) så har jag massor då de ynglar av sig hejdlöst. I morgon är det fredag igen men äntligen en helg som inte är uppbokad med något särskilt och det ska bli skönt med lite "vila" för november blir en tuff månad för då är vi beordrade 5 tim övertid i veckan vilken kan sammanfattas  -  vårdgarantin = val!!!!! Jag säger inte mer för då kokar jag över av dessa inkompetenta idiotiska grgrgrgr......  Nu är det snart helg och då ska här njutas och aktiveras med det jag och doggarna känner för - risken är väl att de är mer på alerten än jag men det är helt ok. Nu ska jag sätta mig på hela ryggen...... hörs!

091027 Riktigt många kom till klubben på den allmänna träningen, och jag och Linda fick ett välbehövligt städryck så vi hoppas att kollegierna ser och vårdar detta ryck....... Men vi hann också med ett riktigt bra träningspass samt att systrarna ystra hade race runt borden medan vi plockade undan efter fikat. Ja förutom jobbet och Attila i kväll blir det inte mer och det känns som det räcker för idag.

Kvällen den 26:e. Nyss hemkommen efter Unghundskursen på Attila. Jag har nu skrivit lite om våra Aktivitetsträffar och de närmaste planerna för den så det finns att läsa om här. I morgon bär det av till Attila igen, då jag lovat Emma ställa upp med kaffekok på den allmänna träningen, då hon har kurs i Forserum. Men Linda är snäll och följer med så slipper jag åka själv, och naturligtvis är våra ögonstenar med...... Vi hörs!

091026 Kameran med fulladdat batteri, bilderna och text är på plats det är bara Elsas kritik som kommer lite senare. Nu ska kvällen förberedas och det ska malas köttfärs sedan bär det iväg till Skillingaryd.

091025 Även idag startade dagen tidigt med färd till Mjölby och SSRK:s utställning där. En riktigt bra utställning trots att det var i ridhus som jag har lite dålig erfarenhet av. Tollarna fick vara i det lilla ridhuset och vi var nästan precis ensamma förutom några Curly som gick efter oss, så det var lugnt och skönt och gott om plats, den enda gången det blev riktigt oväsen var när det kom in en Grandanioa - är våra Tollare rasistiska???. Resultatet av utställningen kan ni läsa om här. Imorgon är det unghundskurs och innan den ska jag hem till yngste sonen och sätta upp gardiner även att han inte tycker det är nödvändigt, så vi får väl se om jag tittar in här en sväng i morgon. --Jaha och så tog batteriet slut i kameran när jag skulle föra över bilderna från idag så det får vänta.

091024 Va vad det som hände, jo i torsdagskväll ringde "POA" att han ville gå våra spår som vi anmält oss till på lördag morgon. Så det blev till att ringa runt och flytta fram aktivitetsträffen 1 timme. Dagen idag har varit rolig men tuff, och i morgon blir ingen större vila heller för 6.40 tar vi den lilla röda och far norr över närmare bestämt till Mjölby men det får ni höra mer om i morgon. Dagens aktiviteter kan ni läsa om här och här, och så finns det lite nya älgjaktsbilder också.

091022 Och vilken dag det blev, inte som jag tänkt skulle ha hänt här för det blev bara telefon med donande och ändringar men det berättar jag om längre fram i helgen. Idag var det sista dagen för anmälan till Aktivitetsträffen på lördag - har du glömt att anmäla dig finns det möjlighet till en sista minuten-anmälan - det finns så att säga platser kvar!!! Ni som redan har anmält er är Välkomna till Beth på lördag kl. 10.00 (OBS! tiden ändrad). Vi hörs i helgen hoppas jag, men den är ganska fullspäckad. forts. följer..........

091021 O int hann ja nå´t här i kväll heller. Det har varit hundvård för hela slanten och jag ser ut som en Tollare ja mä nu. Men i morgon är åter en dag.....

091019 En röj och plockdag och mörkt och grått hela da´n. Hundarna har haft en softdag efter förra veckan och helgens alla aktiviteter. Jag har nu lagt in klart årets älgjakt. Och i morgon är det jobb igen och på em. kommer en kär vän och hälsar på, det ska bli så kul, så vi hörs nog inte förrän onsdag.

091018 Nu har lugnet lägrat sig igen på Beth 1, och här är väldigt tyst nu när alla har åkt hem för stundtals har vi varit 7 fyrbenta och 7 tvåbenta. Här har varit mycket slit släp i skogen på dagarna och mycket skratt och prat på kvällarna. Några väldigt roliga och intensiva dagar och kvällar så datorn har bara varit på för mailkoll. Men det har varit härliga skogsdagar med ett bra  hyffsat väder, torsdagen var kanon men sol, fredagen började med snöblask som gick över i regnskurar lite då o då, lördagen började med regn och slutade i sol. Laget har skjutit en kalv och två tjurar det kommer det mer om på Älgjakter. Min hälsporre häl har hängt med bra även att jag varit som halta lotta varje morgon o värkt på kvällen - men "ont krut ger inte upp så lätt" . Så nu håller jag på att lägga in årets jaktbilder som kommer efter hand. Vi hörs!

091014 Jag gjorde faktiskt en här i går men det blev för sent att lägga ut dem då så här kommer fortsättningen på-05. Och i morgon är det dags för årets älgjakt så det blir spännande om det blir något nytt här då eller jag är så mör så det inte blir något. Kameran är med i alla fall och alla andra attiraljer är framplockade och John och Jo-jo är på plats och nu ska det sovas för att vi ska vara frieska i morgon som John säger. Go´natt.

091012 Nu är garderoberna rensade, men något bål blev inte idag pga. fel vindriktning. Idag har det varit både regn, snö och sol men det var ordentligt kallt i kväll när jag och Linda och Anette hade unghundskurs. Men idag var vi ute i god tid innan kursen och hann med ett bra pass med tjejerna. Eftersom det nu är älgtider valde jag att ta mig ann det projektet och det börjar med år -05 så det blir till att skrolla ner. Vi höres i morgon!

091011 Om ni undrar vad jag gör så håller jag på att rensa ut snart 32 års samlande i det här huset. Just nu är det det värsta, de smala garderoberna utmed hela långsidorna där det har proppats in med "bra att ha" saker i alla år. Så i morgon är det tänkt bli ett "miljöbål" i Beth med allt som brinner, resten åker till tippen. Så här har jag inte hunnit göra nå´t. Hundarna har fått sina promenader med endast Jackie lös med tanke på stundande älgjakt. Varför rensar jag just nu? Jo vi ska flytta, och det nya huset är i det närmaste färdigt utvändigt. Och att flytta från nästan 300 kvm golvyta till 140 det krävs rensning. Nu har jag haft en paus så nu blir det till att köra huvvet i bråten igen. Så nu hörs vi inte förrän jag är klar med detta projekt, så ni får ha er till tåls lite till.

091009 Så är det då fredag, Idolerna har sjungit färdigt och man känner sig ganska färdig själv med. Men eftersom älgjakten i stort börjar på måndag var det passande att lägga ut dessa bilder på förstasidan. Men vårat lag börjar inte förrän på torsdag, så det återstår att se om det blir fler älgbilder. Nu är det snart lördag - vi hörs nog en sväng i morgon.

091008 Då har det snart gått en vecka igen och helgen närmar sig med stormsteg och det ska la bli gött. Kan ni tänka er att nu är Träffen klar, men om ni går in på Teresias hemsida så har hon lite andra bilder från då. Så nu är bara frågan vad jag ska börja med av allt som borde göras här i det befintliga eller något nytt - vi sover på det! Natti!

091007 Idag är en härlig dag - förutom att jag har ont i munnen efter sommarens 2 utbitna tänder som idag blivit reparerade, jo det härliga är att vi nu fått svar från Optigen att både Elsa och Jackie var normal/clear dvs. DNA A vilket innebär att de är friska och helt fria från anlaget av Prcd-PRA, så det är kanon. Två gamla damer har kommit på plats. Detta var allt för idag.

091006 I kväll har telefonen varit het, som igentligen varit till mannen men som jag lyckades fastna i. Lite mail och snigel göromål och tvätt och några bilder här är vad som skett idag efter jobbet, och nu är det dags för refrängen - för snart är det morron iigen!

091005 En solig jätteskön aktiv ledig dag. La spår som jag gick med Jackie efter 5 tim som gick mycket bra. "Höstat" i "lannen" och skrapat ogräs mellan plattorna phu! Jag och Linda varit på Attila och kokat kaffe till den allmänna träningen - ja lite träna vi med. Sen har jag suttit här igen - sport på TV......... så det har blitt lite nytt igen, i morron jobb så får vi se vad orken räcker till efter det. Nu blev det för sent igen Linda! Go´natt

091004 Joodå jag håller på här för fullt, jag fyller på och fyller på men det tar sin lilla tid många moment....... Nu har jag skickat ut inbjudan till alla i Aktivitetsträffar via mail några nya får snigelpost. Snart kommer hundtittarbesök. Efter det ska jag lägga ett spår nu har det nog inte regnat på 1 tim men det blåser hejdlöst. Jag kanske hörs senare i kväll.  Nu är uret 22.00  Och något spår blev det inte för jag gjorde en ordentlig överläggning med mig själv i att inte lägga det förrän i morrn - för detta spår skulle ju inte ligga så länge var tanken. Så när sporten höll på i kväll (det har vi ju mycket vår vår tv ) har jag suttit här en stund och fyllt på här lite. Och nu tänkte jag överraska mig själv med att lägga mig och läsa.

091001 Nu är jag hemma igen! Men det har bara blivit några bilder till idag då golven var tvungna att få en ansiktslyftning. Hunter har haft en fästing i ena "byxan"  och har under dagen idag nästan plockat av hela den vilken låg utspridd  överallt. Hade tänkt slippa lägga på en omgång medel till, men ger de sig de fulingarna får det väl bli det. Åter en vecka till ända och en ny helg ligger framför och ambitionen är att det ska hända en hel del både här och där. Så vi hörs i helgen.

090928 En ledig flängig dag att åka till stan på min lediga dag usch fy, för i morrn måste jag dit. En skogsrunda med doggarna blev det och en del av den tog en lång runda hm hm  det gillar matte inte. Här har plockats fram lite varmare kläder för nu ska kylan komma säger dom. Fyllt på med mer bilder, sen var jag tvungen att sätta ut de härliga pensionärerna på första sidan för jag tycker de är så fina Alma, Allis och Nova. Nu är det två kvällar uppbokade så då kan det bli lite tunt här - men det märks när jag är redo igen, ha det bra.

090927 Jisses har jag inte skrivit här sedan i torsdags, och helg och allt som det vart. Kort resumé: Fredag=trött, Lördag: mail från Optigen ang DNA-testerna som skulle besvaras på engelska (amerikanska ha ha ), med Linda som support knacklade vi ihop ett svar, skogspromenad med hundbad och plockade lite förtorkad svamp, la spår till Jackie, div. "kvinnosysslor". Söndag: unghundskurs med spår mellan 10-14, gick spåret med Jackie då 22 tim gammalt lite problem på ett par ställen annars helt super, strykning och plock, och sedan har jag suttit här och fyllt på med lite mer bilder på träffen. Det var de hele.

090924 I kväll har jag varit borta igen, och nu på typ modevisning i en affär i Vaggeryd med lite tilltugg och vin till dem som inte körde hm hm,  en trevlig men dyr kväll. Här skulle jag till att skriva på Aktivitetsträffar och då fanns inte sidan men med nya glasögon borde jag ju se den men den var bara borta. Så 22.03 fick Lena ett telefonsamtal -  det är tur att hon har lika sena vanor som jag, och hon har lyckats att lotsa mig till att ställa allt till rätta igen och det via telefon, en helt fantastisk tjej som är värd sin vikt i guld. Så nu kan jag sova gott i natt när aktivitetstraffar.htm är på plats igen.

090923 Igår kväll var en borta kväll, vi var och lämna in ett gäng stolsdynor för omklädnad och då passade vi på att hälsa på Emil. Idag har det varit segt i kolan för nattsömnen ville inte infinna sig, men efter skogspromenaden smalt kolan. Så nu har jag lagt in ytterligare några bilder. Nu har vi bestämt att det ska bli en AKTIVITETSTRÄFF för det var längesedan.... och denna kommer att bli den 24oktober kl 9.00 i Beth snart kommer det att stå mer på sidan samt att det går ut mail till alla.  Tack för idag.... Du Maria jag har inte glömt salvan kömmer med snigeln.

090921 Ännu en ledig måndag till ända, och idag har det varit diverse göromål bl.a. har vi varit på Smådjurskliniken och tagit blodproverna till DNA-testet på Elsa och Jackie. Nu så lägger jag ut om årets valpträff men den är inte färdig men då har ni lite att glutta på, och så är det som vanligt - sängdags......

090919 En helt fantastiskt dag idag, med sol från en klarblå himmel och 20 gr varmt så det har bara varit uteaktiviteter idag - en rejäl skogsrunda vilket resulterade i fyra lerhundar som fick genomgå slangspolning med blandat gillande. Sedan blev det en del trädgårdsbestyr - plantat lite höst, ansat det som fortfarande är ok. Och därefter vattnat, och det mycket för det var kruttorrt i land och bytter, kan inte minnas att jag vattnat på detta viset förr så sent på året. Så det är först nu sen kväll som jag sitter här och kennelträffen är nu på G men inte helt klar än men snart. Hörs i morrn!

090917 Huvudvärken helt bort framåt dan igår så nu är det tomt igen..... och det nästan kändes när jag skulle fylla i formulären till Otigen för DNA-test på Elsa och Jackie - det tog tid ska jag meddela och jag fick ändå ringa Anette på Tollartrollets K för att få lite support, men jag hoppas att det blev rätt och Dollar kostade det en hel hög..... Så valpträffsbilderna får vänta ytterligare tyvärr. Men ni som tog bilder måste skicka dem till mig det vet ni väl. Go´natt

090915 Det har inte blivit något gjort här idag heller, för den där huvudvärken vill inte släppa greppet. Men i morgon har jag bestämt att den är borta och dåååå  - ska jag på junta..... men jag ska också då börja att sortera i hårddisken när den slutat att värka och försöka formulera lite text. Ha det bra så länge!

090914 En helt underbar dag nästan som en sommar dag, så när man inte måste vara inne för jobbets skull så får man låta dammtussarna irra omkring och njuta av solen. Även att jag hela da´n har blivit påmind av att det finns något mellan öronen trots ett antal Panodil så masade jag mig ut i skogen till de fyrbentas förtjusning så det blev en bajspåse med trattisar och en gyttjebadande hund..... Hunter är makalös med att kunna hitta dessa ställen och lägga sig i dem, men han är numera van med vattenslangsbad när vi kommer hem. Sedan har vi varit på Attila jag och Linda och hållit en unghundskurs, och nu är det som vanligt dax att kojjsa.

090913 Idag har jag som Ingalill skrivit nå´n stans (ni vet var) filosoferat över gårdagen och är  bl. a så överväldigad över att så många kom som 33 styck människor om jag räknar med mitt eget bihang, och gjorde denna dag till en kanondag. Jag hoppas bara att Kickis sträckning rättar sig till. Får ta det här med race under övervägande till nästa år - eller får ni ligga i hårdträning...... men det är ett helt år dit så någon annan idé kanske dyker upp.   Jag har så smått börjat med gårdagen och första sidan är färdig, när det finns mer talar jag om det. Vi hörs!

090912 Valp/Kennelträffen 2009 är över. Och när jag skriver detta är många av er fortfarande på väg hem. Jag vill TACKA ER ALLA för blommor jag fick - men framförallt för att NI KOM och gjorde denna träff så ofantligt lyckad. Mitt enda stora dilemma är att jag inte hinner prata så mycket med alla som jag skulle vilja, men det hoppas jag ni har överseende med. Jag vill också TACKA ni alla som hört av er med telefon, mail, mes och mms. Efter en sådan här dag, vet jag varför man håller på med uppföderi - det är för att NI finns! En stor KRAM till ER.       Bilder och mer text ska snart komma.

090909 Måste skriva här idag bara för datumen. Ikväll har det varit samma som igår kväll mail och telefonsamtal samt lite annat pulande så allt annat har varit vilande. Men nu längtar jag bara till lördag. Må så gott!

090908 Inget här idag heller........ efter hemkomsten från frissan har det endast varit mailsvar och telefonsamtal på programmet, men det är viktigt och måste också göras. Har också försökt använda det jag har mellan öronen för upplägg av lördagens aktiviteter och som så smått börjar ta form. Men nu är klockan för mycket igen..... det är hopplöst att få någon ordning på sitt sovande. Go´natt!

090906 Hundens Dag på Attila var verkligen lyckad, mycket folk på da´n med hundparad, utställning för alla jyckar även blandraser, hundrace, uppvisanden av agility, lydnad, freestyle, polisen där alla barn fick kolla in i en polisbil samt deras uppvisande i skydd med att ta busar + mycket annat. På kvällen var det så middag med sång dans och musik, så lördagen var fullproppad vilket har känts av idag. Men en skogspromenad masade vi ut på framåt em. Och nu kollar jag på filmen Överlevarna - och det var ju passande (eller inte) att visa den nu i dessa svininfluensatider, tala om att hysterin kommer att visa sig till veckan.... Nu är snart nyheterna slut och filmen fortsätter - vi hörs.

090903 Idag har jag varit hos optikern och gjort av med massor av pengar, när Göran hörde resultatet av det besöket blev kommentaren "jag är snart gift med ett blindstyre" Men det hoppas jag är långt kvar tills dess, för här syns det inte, för nu är Askersund -09 och Länsmästerskapet på plats. I morgon är det fredag igen, och på lördag är det fest på Attila som då firar 25-årsjubileum. Olika attraktioner på da´n och på kvällen fest. Förresten ni glömmer väl inte att anmäla er till valpträffen!!!!!

090901 Första höstdagen som bjöd på riktig sommarvärme. Så när dagens sista patient var avklarad rusade jag till bilen o for hem för att få lite av sommarvärmen. Så jag och Jackie åkte till sjön där vi lattjade lite i vattnet, och jag nästan ångra att jag inte tog badkläder på för det var riktigt skönt i vattnet. Det som är mindre roligt är det evinnerliga gräset som måste klippas så det gjorde jag tills orken tok slut och ändå är nästan hälften kvar... så någon ork till att pula här har jag inte i kväll, men innan jag gick hit satt jag ute på altanen 21:15 och tittade på en fullmåne och det var ljumt och skönt..... detta ska jag minnas i vinter..... I morgon är en ny dag - men då är det syjunta, så pulandet får vänta.

090830 Gårdagen var mastig och jag orkade inte skriva något här då. Hur gick det då för Jackie och mig? ja det gick både bra och dåligt, men det kommer ni att få läsa om snart, vinnaren finns på första sidan och resten får ni som sagt senare i morrn eller så. Så idag har det varit lite husrengöring, förberedande för unghundskursen som jag, Linda och Anetth har haft i kväll. Och nu ska jag förbereda morgondagen med att krypa till kojs.

090829 Ömsom sol ömsom regn var det på skogspromenaderna idag men inte så mycket sol - utan att jag var genomblöt när jag kom hem. Har nu vovvarna lösa men vill inte att Jackie ev. ska dra efter de andra så därför får jag masa mig iväg två gånger. Förutom det har jag inte haft ro till att göra så mycket mer - för i morgon är det dags för den stora utmaningen, så i morgon 07.00 far vi iväg bortom Anebyhållet där det hela ska gå av stapeln. Just nu har det väl inträtt något sorts kollugn kan inte göra mer och det får bli som det blir. Här har jag nu fått Askersund-08 på plats. Jag hör av mig o morgon och berättar - Tänk på mig!

090828 Fredag efter mat wirre och slummer i stolen eftersom vi bara har sportkanaler på tv:n..... fortsatte jag här och det på samma sida, nu Tollarspecialen-08. I morgon ledigt och då får jag väl ta ett tag i unghundskursens förberedelser till måndag, eller något annat som är roligare!!! vi får välan se vad det blir.....

090827 I morgon är det fredag och det blev det den här veckan också, fast det inte kändes så i måndags. Och ett härligt ljumt väder med bara ben på kvällspromenixen som var helskön efter en hel dags sjukhusmiljö..... om nu inte katten kommit..... för då är Kajsa + de tre andra hur starka som helst så utan hundpromenadbältet vet i katten hur det gått för katten - för sådana varelser tycker våra doggar ska hålla sig helst i la´gårn så de inte syns. Borås -08 är nu färdig och det är jag också - för sängen..... Go´natt.

090826 Vet ni vad? klockan höll på att inte ringa då jag glömt att ställa den. Fixa väckte mig av någon anledning och något sa mig att jag skulle kolla uret då var hon 05.15 - så det var nätt till att försova sig och det andra dagen. Efter promenixen, matlagning samt före och efter Miss Marple har här pulats en del, och det är utställningssidan som får lite påfyllning. Men nu är snart denna dagen också till ända, och i morgon får jag väl ta en vända till Maxi för det ekar i kylskåpet innan jag farer hem. Men vi hörs i morrn!

090825 Jo jag har överlevt, och koder och lösenord fanns där också. Och en skogsrunda blev det när jag kom hem med doggarna. Här har jag hållit på ganska aktivt, men det hann inte att bli så färdigt att det gick att lägga ut, för telefonen ringde och det blev ett lååååångt samtal och nu 23.00 är det säkrast att släcka ner här, för 5.40 ringer klockan igen. Gonatt!

0090824 I morgon är det dags, så det är väl bäst att försöka komma i säng före midnatt man får "dåliga" vanor när man är ledig. Idag har det varit en sommardag som jag har njutit av. La ett spår till Jackie som vi gick i em. och det gick ganska hyffsat. Så nu blir det spårvila för henne till dagen D på söndag. Här har inte blivit något som syns ännu håller på att plocka och organisera i bilder o dyl. och lite uppläggning osv. som måste smälta in lite...... tänk på att jag är seg i huvudet efter fem veckors semester, kan undra om jag kommer in på Ryhov i morgon ? - om jag kommer ihåg alla koder - just nu känns det helt blankt. Vi får höras i morgon om jag överlever da´n...... Ha det gott!

090823 Igår satt jag en del här både före och efter svamprundan, men så börja jag titta på en film som inte var slut förrän 01.30 tokig som man är.....Men nu är i alla fall vildsvinsfesten klar. Och nu bär det av till skogs igen - de fyrfotiga väntar på helspänn och sedan får vi se vad em. för med sig.

På em. gjorde jag och Jackie en lång svamptur - mycket möda för lite lön blev det, men mycket skogsluft. Sen hittade jag jag två midsommarbilder från flickorna i Horn samt bilder på Molly jag fått tidigare i sommar och de finns nu här. Den store ågren har nu infunnits sig - min semester är slut... i morgon ledig dag sedan är det dags igen - att jobba!

090821 Igår var det idel solsken och idag nästan bara regn. Vi tog en lusttur till Anderstorp och kollade lite kakel/klinker. När vi kom hem trotsade jag regnet och la ett spår till Jackie och medan det låg till sig fick alla vovvarna en tur. Sedan gick vi spåret och med tanke på hur det gick sist bar jag mig åt som inte går att beskriva här ..... men Linda vet. Kan tala om att spåret gick hyfsat och jag var genomblöt. Några nya bilder från vildsvinsfesten har det blivit. och nu är det dax igen..... för kudden.

090819 (natt) Idag har det softats i solen, Jackie har fått simträning i skön men jag avstod bad. Jag var på skjutbanan och sköt ett par serie. Linda med Elsa kom för skotträning. Och Elsa och Jackie kunde inte fatta varför de inte fick hämta dummies - det small ju! de hade väl Elmia i huvudet. Här har Elsas kritik från Askersund kommit på plats och jag har påbörjat att lägga in vildsvinsfesten. Och nu ska jag sussa kudden. 

090819 Bäst att skriva lite här så ni inte tror att jag fastnat i kupan.... Men det är en del förberedelser för länsfinalen, det är ju inte bara Jackie som ska spåra - vilket hon förövrigt gjorde igår eller vad det var hon gjorde - flummade mest, men Elsa gick bra - så jag tar väl henne istället.........Jo jag håller på att "studera" skottskador, hår, avtryck , inälvor hur det ser ut, hur benbitar på olika ställen ser ut etc. sen ska det skjutas både med salong och klass 1 vapen. Men jag har faktiskt nu fått in utst. resultatet Elsas får jag i kväll. Nu har dimman lättat och solen skiner och ut är det som gäller.

090813 Idag har det varit regn och drivis - ja nästan, för det var hagel stora som ärtor och så åska förstås så här har varit nedsläckt hela em. Idag har det varit ganska stillsamt 1 timmes hundpromenad på tidig timme och utan närkontakt med det vilda. Igår var det också spår på programmet 12 timmar gammalt som löstes utan större problem för både Jackie och Elsa. I morgon kväll är det avslutning på spårkursen och det med nattspårning i pannlampesken, så det blir spännande. Bilderna  från valpbesöket är nu på plats längst ner här, det är vad som är helt klart pga. ovädret idag. Höres snart!

090811 Jisses vad tiden rusar iväg, och det är väl för att man är ledig och tror att man har all tid i världen på sig. Men vi har varit ute på vift - jag och Linda och våra tjejer. Vilket som nu får betraktas som tradition har vi varit på tältsemester i Askersund. Förra året flödade regnet och i år var det solens tur vilket är bra mycket angenämare. På lördagen ställde vi ut de halvnakna tjejerna vilket gick över förväntan detta kommer ni att få läsa om här så fort bilderna kommit in i datorn. På söndagen innan hemfärden gjorde vi en snabbfärd ut till Vinön för att ta en titt på Ivars fem avkommor som var ett gäng helt bedårande små nallebjörnar. Dessa är också på väg in i datorn som ni kan se här då. Det drar ihop sig till valp/kennelträff som i år kommer att gå av stapeln den 12 september. En inbjudan kommer med snigeln när jag har löst adresskrivningen eftersom min skrivfärdighet är stark begränsad. På skogsrundan i em. med doggarna gick vi på skogens konung, det var Kajsa som fick vind och markerade detta stora svarta hornbeklädda "monster" nja han var faktiskt riktigt vacker. Ni får nu hålla till godo med denna text medans jag jobbar vidare med det ovan nämnda.

090805 Solen skiner! det har jag väntat på i 2½vecka! Så det blir inget pulande här förrän den har gått i moln.......kanske........bara så ni vet varför.......för Jackie och jag är vid sjön......

090802 Även i dag på eftermiddagen bjöd på sjöväder, och så pass varmt att det blev ett helt dopp idag även om det var snabbt för det var ingen större värme i vattnet precis. Men tjejerna gillade badandet mer helt klart. Jag har nu bytt  framsidan med en stekpanna full med kantareller. Nya bilder på valparna som finns längst ner på denna sida. Så får vi se vad morgondagen har i sitt sköte...... Ha de bra!

090801 Idag har solen visat sig och så pass mycket att vi tog en runda till sjön. Men det var ingen större värme i vattnet så det fick bara bli knädopp. Men Elsa och Jackie badade fullt ut och så blev det lite vattenapportering. Efter frukost idag fick jag vi faktiskt med husse ut på en skogspromenad och vi hittade ett helt gäng med skogens gula guld. Ja ja jag ska byta framsida - snart - men blir det fint väder i morgon sitter jag inte här, men nu äntligen är del tre av MH:t färdigt det har tagit sin lilla tid men jag har ju faktiskt gjort en del annat här också.... eller hur. Måste bara säga att svampen smakade helt superbt! Go´natt!

090730 Nu änteligen har det blivit ordning på torpet, efter 4 veckors väntan kom så den efterlängtade spliten, men så var det åska igen och mannen var ordentlig och drog ut alla sladdar och det tog en bra stund att få rätt sladd på rätt plats - men nu funkar det. Vi har återhämtat oss efter invasionen av "Hanssons Loge" och det mesta från backen är upplockat i säckar, tröjor och jackor tvättade, kiosken avtorkad och städad. Så nu inväntar vi solen och värmen. Jackie fick sig ett långt spår i dag som hon fixade galant trots 16 mm regn så hon sussar nog gott i natt och det gör nog jag med efter denna frustration men ett halvdant internet. Nu hoppas jag att det inte behöver dröja 10 dagar till nästa gång vi hörs!

Natt!: var tvungen att lägga ut bilderna på valparna när de är 4 veckor, nattinatti hörs senare idag!!

090720 Nu är semester här, men jag kan väl inte säga att det varit någon vila ännu. I lördags var det fest - grisfest! Då åt vi helstekt vildsvin tillsammans med 40 inbjudna. Lite bilder på det kommer snart. Sen nu till helgen är det sonens årliga Logfest - och då ska ni veta att lilla Beth blir ett större samhälle. Det är Johan som ordnar och fixar det mesta, men han ser till att dirigera både föräldrar, syskon med sambo, så idag har vi väl städat färdigt där, men vi får säkert snart nya order!!!!

090716 Jag har inte vågat skriva något här för då hade det nog blivit skrift som inte passar in här , för om jag säger att jag varit irriterad är det bara förnamnet. för fortfarande har vi ett internet som inte fungerar fullt ut pga den där "spliten" eller vad den nu heter. Idag fick jag avreagera mig i Teliabutiken på A6 för nu har de lurat mig fram och tillbaka i snart 14 da´r. Jag har inget att lägga ut ännu men förberedelserna för MH del 3 är klara. Men så är Ivar här och har varit hela veckan då matte Anna är på semester i Finnland så jag måste ju gosa med honom också. Och strax innan Ivar kom satte alla tre tikarna igång att löpa och är nu i höglöp...... så de såg ju till att krångla till det - tjejer likt eller..... Men vet ni vad? Nu är det bara en arbetsdag till - sen semester så vi hörs då.

090713 Flera da´r sen sist mycket beroende på att det fortfarande är lite bökigt ännu med internet och man drar sig för att ändra om på alla sladdar odyl. och det för att Telia har slut på vad det nu va det hette. Men 30-åringen är nu firad och innan dess på da´n var jag och Linda i Tvååker och fick blått igen, men nu är vi trötta på den färgen, men det lär väl inte bli någon förändring eftersom pälsen ligger i dammsugaren. I morgon fyller H-kullen 6 år GRATTIS till dem - inte vetigt va tiden går - 6 år sedan det var silverbröllop som vi firade i valplådan. Nu är det fyra arbetsdagar kvar......

090708 Och visst slapp jag klippa gräs - dotter och måg tog hand om det gröna. Men sedan är det ju onsdag och Miss Marple!! - nästan det enda jag ser på den burken på sommaren. Men MH:t del 2 blev färdigt ändå - men nu är det ju läggdags igen...... 6 arbetsdagar kvar till semestern - nerräkningen har börjat!!! Var tvungen att få med valpisarna på framsidan också.

090707 Idag för 30 år sedan blev jag mamma för första gången, när Emma föddes - inte klokt att man snart har barn som är lika gamla som en själv!!!! GRATTIS lilla stumpan!!! Idag har vi bara firat med lite jordgubbar - mer firande blir der på lördag - då kommer vi! Här håller jag på med andra delen av MH:t som snart är färdigt - slipper jag klippa gräs i morgon när jag kommer hem blir det mer - och nu är denna kvällen också till ända......

090706 Nu åskar det här igen, så jag får nog strax stänga av, för här funkar det inte riktigt ännu. Modemet är paj det är därför vi inte haft någon telefon, så när det sitter i funkar inte telefonen + att en telefon har gått sönder. Mina gamla föräldrar har varit här en vecka så jag har umgåtts med dem på kvällarna så det har endast varit lite sittande här - och så har det ju åskat stup i kvarten. Men jag har av Birgitta nu fått nya bilder på valparna som nu har hunnit bli 2 veckor och de finns här. Men nu måste jag stänga av här innan jag kör ut det. Syns i morrn.

090702 Nu fungerar det igen, tack vare min flyttade support som fixade lösning via telefon så nu kan ni ta en titt på de små liven.

090701 Värmen kan man inte klaga på, bara man kunde slippa åskan, för den går med jämna mellanrum + att vi blir utan ström nästan samtidigt vilket är lite frustrerande. Så jag vet inte om jag får ut detta då det är nå´t som inte stämmer - och nu har jag ju inte min problemlösare boende hemma längre - men vi får se. Jo "gott o blandat" har blivit uppdaterat med Tessies och Ivars valpar som föddes den 21 juni och är så söta såå - så ta en titt. Nu ska jag se om det funkar att köra ut det här - om inte ja-då får ni inget se!

090629 kl.06.00 Igår var vi i en kokande gryta på Ryavallen i Borås, ja det var hemskt man fick nästan lite panik. Spikern uppmanade hela tiden att dricka, kyla våra hundar, skugga dem etc etc. Det enda man längtade till var vatten och kyla och det gjorde nog domaren också för den färgen flödade regält. Den enda som fick den verkliga värmens färg i vårt gäng var Ann-Karin och Tricke. Roligt var också att få träffa Marie och Ozzy. Man ska inte klaga på värmen den har vi längtat efter - men man ska se till var man befinner sig. Nu väntar jag på att Linda ska vakna så vi kan gå spåret hon la i gårkväll innan det blir för hett.

090627 Jag orkade inte sitta här igår kväll, så det fick bli idag istället. Och den nya framsidan handlar om I-kullen som idag fyller 4 år ett JÄTTEGRATTIS till er alla, jag hoppas att ni får något smarrigt att tugga på! Innan frukost idag la jag ett spår till Jackie och det blir nog en utmaning framåt kvällen. Och om en stund ska jag åka till Lidhult och hämta mor och far. Och imorgon gör vi Borås osäkert - utställning igen!

090625 Jodå jag grejar lite här, nytt på framsidan blir det i morgon. Jag och Emma varit på Attila, Emma tränar till Augustikannan och jag för det i framtiden tänkta LP:t!!!!!. Gräset har blivit snaggat - och det görs inte på fem röda puh! och nu är det dags att tänka på morgondagens gryning.......

22:e kväll Så har bilderna på Sampo kommit på plats och finns här. Och så är det en ny jobbvecka igen i morgon - puh - det hade vatt gott o vatt ledig nu när det ska bli lite sommar igen, men men några måste ju hålla ställningarna med. Vi hörs!

090622 Midsommar helgen är över och inte blev den precis regnfri, här blev det på tidig eftermiddag både regn, blåst, åska med strömavbrott. Men framåt kvällen blev det faktiskt riktigt bra och även knotten höll sig i schack, så det blev både tipspromenad och lekar med hund där alla sju hundarna fick sig en genomkörare också. Och när natten hade gjort sitt intåg tog kvinnfolket sig ner till Rasjöns strand där musikens toner flödade och där stuffade vi till morgonen gjorde sig påmind och småfåglarna vaknat. Andra händelser har det varit också både en tråkig och en rolig.  Den tråkiga är att Sampo fått vandra över regnbågsbron, strax innan helgen kom dessa besked från Camilla men jag har fått bilder, och dessa kommer att läggas in strax. Det roliga är att Ivar nu har blivit pappa till en flicka och fyra pojkar, och mor och barn mår bra, förhoppningsvis kommer det lite bilder där också så småningom. Nu ska här ätas frukost i solskenet.

090618 Jisses! flera dagar sedan sist, men här har varit lite flyttstök och lite M-sommar förberedelser - ja som sagt lite smått och gott. Men nu är sillen och jordgubbarna inköpta samt lilla nubben, sånger, tipsfrågor och lekar är klara. Så nu är det bara att önska er alla en riktigt  Glad regnfri Midsommar

090614  Jätte-Grattis till Linda och Elsa som fick ett 1:a pris och placerades som 2:a i Gränna idag. Jag och Jackie gillar ju solsken och den färgen behöll vi hela dagen ända tills nu. För nu vräker regnet ner och himlen är kolsvart - så det kanske blir en mörk kväll !!

13:e kväll. Nu är dagens händelser klara, ny infosida. Samtidigt som hundarna fick sitt idag var vi och tittade på bedrövelsen, detta kan se mer av här eller går ni in här. I morgon ska Elsa och Jackie till Gränna, jag antar att vi får följa med och köra. Vi hörs i morgonkväll.

090613 Ja här händer mycket, som kan sammanfattas med = Grisfeber. Det ska ni snart få se mer av men först måste jag gå över med dammen och så måste vovvarna få sitt innan jag har ro att bänka mig här, så vi hörs framåt kvällen.

090610 Jag kan inte säga att man flödar av energi när man kommer hem från Landstingsjobbet, men jag ska stilla mig annars blir det en massa fult som inte ska stå här. Så något nytt här har det inte blivit och antagligen inte i morgon heller, för då ska vi köra en del av Emils saker - och mor får väl vara med och styra lite....... En kommentar till senaste inlägget i GB är att äldste sonen har sitt kylskåp här ett tag till!!!! Vi höres!

090608 Idag för en vecka sedan hade vi nästan 30 gr varmt, idag är det nästan att man behövde vantar, och frost ska det bli även i natt så det blir till att klä på blommorna i kväll igen. Idag har alla fyra vovvarna fått en riktig långpromenad på ungefär en 8 km. Så har jag också plockat ner i kartonger av husgeråd o dyl. som vi hade för mycket av då Emil nu ska flytta till eget boende..... så det var hans lägenhet vi var och titta på men det blev klart först i helgen. Vad mer??? jo jag har nu klart mh:t med Linda och Elsa -- det är massor med kort att re i från tre håll, och så plockar jag fortf. i mina bilder efter "stormen". Så har Emma och Håkan varit hemma en sväng och dels berättat om konserten i Stockholm med den store "Bruce" de varit på och som var mycket bra. Och så har de rensat sly vid vägen ner till sjön och därefter åt de en bit mat ihop med oss som Göran smakligt tillagat. Och nu sitter jag här igen men bara en stund till för det känns som man behövde sussa kudden nu - i morgon är åter en dag och då ska jag "jobba" borta mä.

090606 natt.  Sveriges Nationaldag har varit lugn, lite pulande i huset och lite pillande här. Ett uppskattat besök av Jack med husse och matte. En gammal kompis som jag inte sett på 25 år kom och överraskade - så det har varit en riktig trevlig dag. Här har jag gjort lite annat idag då det blir jobbigt med att sortera alla mh-bilderna. Så jag har varit här och här skrivet mer text på Ivar som jag glömt, nya hundar har kommit in ja som sagt lite pillande här och var. Go´natt - hörs i morrn!

090606 Detta är en stor dag för mig inte bara för att det är Sveriges Nationaldag, utan för att det var den dagen som A-kullen kom till världen, en av de större händelserna i mitt liv och en dröm gick i uppfyllelse. Idag är det 13 år sedan! och av hela mitt hjärta ger jag Grattiskramar till Er! och många tankar till dem som inte fick uppleva sin 13:e födelsedag. Så hissa nu flaggan för Sverige och för Hundskallet´s första kull!

0900604 Jag håller faktiskt på här med MH:t.... men ni ska veta att det är en riktig röra i mina bilder efter stormen, jag plockar, flyttar och rensar bort puh!! På vovvarnas promenad idag gick vi på 4 rådjur - det är tur att lilla jag står stadigt!!! Och så har vi varit och tittat på lägenhet!! (lite hemligt ännu). Men dä ä mycket nu!!!! (konstigt)!!!

090603 Mätt och go efter att ha varit ute med jobbet på krogen och ätit Tequila flamberad fläskfilé och druckit citronvatten!!!! Men i morgon är åter en dag - då kanske jag kan få till något här - annars behövdes det städas här - men det kan jag göra i nästa liv........

090602 Tro inte att jag smält bort i värmen (fast sisådär en 15 kg hade inte gjort något). För idag är det betydligt kallare och regn. Efter jobbet idag har jag fixat lite föda till de inneboende, och sedan har jag bara rett i mina bilder efter stormen och helt plötsligt var uret 22.40 så detta får bli det hela i kväll. Och i morgon blir det krogbesök för att fira en jobbarkompis - så vi hörs väl framåt veckan. Må väl!

090531 Göran vann skjutningen så omstrukturering av  hemfärd. Idag har solen lyst ändå mer och det har mest blivit slappande i solen med bok eller slumrande så facet har numera intagit en stoppnyans. Men vem vet "sommaren är kort - det mesta regnar bort" så stoppfärgen hinner nog blekna! Jag har nu fyllt på lite här. I morrn hörs vi igen.

090530 Solen strålar från en klarblå himmel denna Pingstafton, och lite nytta får det väl lov att bli innan det blir dags för den årliga festen på "Kvarnaberg grand prix" där det blir skjutning, tipspromenad och femkamp. Vinnaren får en hm hm som ska hm hmas under kvällen ihop med grillning och annat tillbehör i en glad gemenskap. Så nu vill jag önska er alla en

Glad Pingst

090528 Idag har här blåst halv storm ute och i min dator händer konstiga saker, för där har det blåst in full storm, igår kväll trodde jag den skulle explodera. Efter syjuntan och ganska sent skulle jag kolla mina mail och har nu konstaterat att jag har nog ett stark hjärta eftersom jag inte fick hjärtsnurp när jag på några minuter fick 11-hundra mail i inkorgen + alla övriga mail som varit bortrensade från olika mappar skickat etc. etc.  allt som kommit in och ut sedan januari -08 fanns nu på plats. I mina bilder är det totalkaos allt som varit bortrensat eller flyttade till respektive mappar för att lättare kunna hitta - ja ni vet - nu är allt tillbaka där det en gång har varit + det "nya" stället så det är en röra utan guds like, och det i hela datorn. Jag var livrädd när jag öppnade frontpage i kväll har kollat lite runt men tror att det är OK , det var bara det som står på den 26:e som inte fanns. Men hittar ni något lutigt så knacka på, efter dessa stormvindar behövs en GOD NATT.

090526 Direkt efter jobbet så var det dax  för omsvidning för att ta sig an avslutningen på valpkursen på Attila. Åskvädret han att passera innan så vi slapp den, men kossorna blev mindre glada eftersom strömmen inte kom förrän strax efter 18. Så idag blir det bara dessa rader, men det blev ju desto mer igår!!!!

090525 Elmia Game Fair är en stor Jaktmässa där det i runda svängar kommer en 20 - 25 tusen besökare dessa fyra dagar. Tollaren är i första hand en jakthund, vilket Tollarklubben lyfter fram i alla andra samanhang, man kan ju då undra varför klubben numera helt ignorerar detta tillfälle till att presentera Tollaren som jakthund. SSRK hade en monter - inga rasmontrar längre, några retrievers saknades helt t o m golden uteblev från vissa parader. Arrangörerna haffade ibland förbipasserade besökare som hade en ras som saknades - ska det va så? Hade inte vi ringt SSRK och meddelat vårat intresse hade ingen Tollare varit med, visst blev vi stoppade ibland av intresserade som frågade om rasen, men det blir inte alls på samma vis som när vi hade en egen monter. Kom gärna med synpunkter!

Sen ska jag återigen beklaga min besvikelse för Jackie 4:a på skottet på MH:t. Hon har varit med alla fyra dagarna på Elmia - och då ska ni veta att det skjuts hela tiden från "trappen", jakten etc. Hon har apporterat i vatten som företräder skott när dummien kastas, hon har avslappnat legat och hört allt detta i närheten där vattenapporteringen ägde rum, även om hon har haft full koll när andra apporterat. Så skottberörd är hon inte så det så. Men nu så mina vänner har jag gnällt färdigt för den här gången, men ibland måste man få tycka till.

Jag var ju tvungen att få med bilderna som Linda hitta när hon kollade in på jnytt.se. Ha det gött!

090524 Mina kommentarer och reflektioner ang. dessa dagar på Elmia kommer i morgon - då uret blivit för mycket igen!

090523 Dag 3 på Elmia bjöd på idel solsken, lite rundvandring bland alla utställare, rasparad gånger 2 och varsin vattenapportering för Jackie och Cole. Passivitet vid vatten med skott och andra som jobbar är mycket nyttigt. Nu ska vi snart iväg för sista rycket - vi hörs i kväll.

090522 Dag 2 på Elmia, där vår Herre blötte oss en del. Men det var som i går, rasparad gånger 2 och vattenapportering, vad vi mer hade för oss finns att läsa på första sidan. I morgon blir det Teresia och Cole som hänger med till Jaktmässan. Några fler bilder på MH:t finns på plats.

090521 Första da´n på jaktmässan - och vi var inte ensamma! I morgon tar vi en sväng dit igen - för det finns hur mycket som helst att se. Ni kan se lite på första sidan vad vi har haft för oss. Hörs i morrn!

090520 Nu måste jag skynda mig att skriva här för snart är det torsdag. En långhelg framför oss som blir lite lugnare, men bara lite! För det är ju Elmia Game Fair och det i fyra dagar, men lite styr vi vistelsen där när vi har gått rasparaderna, och det är faktiskt en mycket rolig mässa om man gillar djur och natur. Här gillar jag också att sitta och först och främst har de aktivitetsansvariga en bekännelse att ge. Sedan har MH-sidan fått lite nytt att beskåda och först ut är Linda och Elsa, men det kommer mer där snart. Och jag tar väl med min lilla "ask" i morgon - det dyker kanske upp något kuligt. Nu är det torsdag - 00:20. Vi hörs!

090519 Vanligt jobb idag igen, batterierna nästan fulladdade. Och jag har börjat ganska ordentligt med MH:t från april, men naturligtvis lite strul då datorn och jag inte hade riktigt samma uppfattning om den käcka lösningen jag kom på - så det fick bli en enklare variant för datorn vann - attans burk!!. Av den anledningen blev klockan för mycket och det fick bara bli lite bla bla här.

090518 Tema Hörsel arrangemanget vad slut i fredags och kvällen gick åt till att ladda batterierna till den intensiva apporteringskursen vi gått i helgen, Jag, Linda och Teresia - och nu är det ganska dött, men laddningen är på. Och under tiden har jag fått färdigt den nya sidan som för tillfället har fått godisnamnet "gott o blandat" med reservation för namnbyte. Rapport med bilder från helgens intensivkurs i jaktapportering kommer, men det måste landa och sjunka in lite - för den var mastig!

090512 Idag är det en vecka sedan Maxa lämnade oss, och hennes minne finns nu här. Det är inte roligt att byta plats på ens kära familjemedlemmar. Vi har haft valpkurs ikväll och ekipagen har verkligen blivit duktiga. Här kommer nu att bli stiltje för nu ska  jag nästan bo på Elmia. Jönköpings Hörselvård står som värdar för Tema Hörsel ett arrangemang som anordnas vart 3:e år och håller på i tre dagar (och halva nätter). Så därför kände jag att Maxas minne måste komma på plats nu. Om jag nu har något vettigt kvar mellan öronen på fredagskvällen så hörs vi då.

090510 Vi vann! Kretsmästerkapet i Vaggeryds Jaktvårdskrets. en heldag på Norrahammars skjutbana med teorifrågor, skjutprov, undersökningar av skottplatser men vad för klövvilt, vad för skada etc. Och Hundskallet´s hundar med förare höll sig framme Jag och Jackie på första plats och endast några få poäng efter kom Dag med Scott. Ett stort Grattis till oss! Spåret gick vi förra lördagen se nedan. Det var fem ekipage anmälda till denna tävling i från V. jaktvkrets.( Det var flera med från andra jaktv.kretsar). Även om det inte har blivit något gjort här idag pga. ovanstående så är Maxas minne snart färdigt, vilket jag växlar med en ny sida (pga. tårar) som jag inte är 100 på än vad den ska heta (men det går ju att ändra namn!) Jag kommer igen! Jag vill också Tacka er alla för allt deltagande för våran Maxa. Via mail, sms, i GB och jag vet att många försökt ringa men våran hem telefon fungerar inte, det går bara att ringa ut, men inte in - telia jobbar med felet (eller inte) ska bli klart till tisdag!!

090506 Då är vi drabbade igen, bara fem månader efter Abbe fick vi ta adjö av våran Maxa, i går tisdag. Man blir väl aldrig väl förberedd för dessa beslut, men att det skulle gå så här fort med Maxa det var jag inte beredd på. När hon blev sjuk först och vi fick diagnosen Borelia blev jag lättad för den går att bota. Att hon bar på en sjukdom till fanns inte min hjärna, och att hon på två dagar ha gått från att vara förhållandevis riktigt pigg till att nästan helt falla ihop - ja jag har nog inte riktigt fattat än vad som har hänt. Nu ska jag ta en promenad och plantera röda rosor på hennes grav i skogen - jag behöver inte vattna. Kramar till Er alla som tänker på oss.

Den 4:e kväll  Nu hemma från Ullared med en tom plånbok och tomt huvud! Men Jackie blev överlycklig för en "pipkossa" som matte inköpt idag. Vill också  tacka för alla positiva kommentarer i GB, mess. och telefon. I morgonkväll är det valpkurs - så det blir väl inte mycket gjort här då heller.

090504 Igår söndag var en softdag ingen större aktivitet lite pulande här och var bara. Emma med familj var hemma. Men nu om en liten stund ska jag, Mariette och Lena åka till Ullared så vi får se om vi hörs ikväll.

090502 Jo så här är det - i Vaggeryds Jaktvårdskrets har man ett Kretsmästerskap varje år i viltspår öppen klass, alla som är medlemmar där kan anmäla sig och i ett svagt ögonblick gjorde jag det. Och i fredags kväll ringde Poa och ville jag skulle gå detta spår på lördag morgon kl. 7.00. Domare är Per-Olof Lindgren och han gör ett eget prov som ska efterlikna så mycket som möjligt ett riktigt eftersök och som också ska utbilda föraren och att ekipaget tillsammans ska försöka samla så mycket poäng som möjligt. Det började med en ruta där det någonstans fanns en skottplats den fann vi och där skulle jag då tala om vad det var för skada, det låg lite hår och några senbitar, jag hann att se lite av det innan Jackie slukade dem, men säga var skadan fanns kunde jag inte. Spåret fortlöp med tre vinklar en återgång och en kringla samt en lega med blod och benbitar och där kunde jag tala om att det var en skada i ett ben. Skottet skulle gå till på följande sätt, för full pott skulle man sätta ner hunden i spåret, själv gå utom synhåll och där skjuta ett skott, vänta 2 minuter och därefter återgå till hunden som då inte fått flytta på sig, sedan skulle hunden åter ta spåret och fullfölja det till slutet. Detta har jag aldrig tränat med Jackie, varken skott i spåret eller att jag inte varit i närheten vid skott. Med tanke på 4:an i skott på MH:t som jag för övrigt tyckte var en fel bedömning fick detta bli ett eldprov. När dessa 2 långa minuter var över och jag återgått till Jackie - satt hon kvar. Poa som stått 4-5 meter bakom Jackie sa att hon inte alls reagerat. Efter mycket beröm av mig fick hon ta an spåret där jag nu gått fram och tillbaka själv, utan problem tog hon spåret och hittade klöven i slutet. Vet inte vem som var lyckligast jag eller Jackie men det var nog jag som fick ett bevis på att jag inte har en skottberörd hund - Jackie har ju vetat det hela tiden. Hur många poäng vi samlat får vi inte reda på förrän alla har gått sina spår. För förarna återstår också ett teoriprov och skjutprov, det blir spännande!!! Nästa år kommer Linda och Elsa också att vara med då Linda flyttat över sitt medlemskap till Vaggeryds Jaktvårdskrets. Med i år från Hundskallet´s är Dag och Skott som tidigare har vunnit detta så spänningen är olidlig!!!!!!

1maj 2009 Då har det blivit tradition med att besöka Smålandstenars BK:s årliga utställning och i år flödade solen från en klarblå himmel, på mig och Linda och våra prinsessor. Resultatet kan ni se och läsa om på första sidan.

090428 Idag har vi firat stort igen, ytterligare ett födelsedagsbarn i familjen men idag heter han Emil och fyller 24 år!!! och den yngste på två ben, inte vetigt va tiden går - han är ju snart lika gammal som mor sin........ Och ikväll känns det också bra då vi fått besked om att det är Borelia som Maxa har och att hon kommer att blir återställd för detta, så alla andra tankar kan jag nu lägga åt sidan. Men nu vet vi att vi har den sjukan i våra skogar också, då hon inte varit någon annan stans under fästingsäsongen, utan det här har legat latent sedan förra sommaren. Återigen kan man fråga sig varför dessa äckliga elände måste finnas. Några andra nyheter finns här inte - här har bara varit tårta för hela slanten - men nu blir det paus med tårta ett tag i alla fall!

27 april 2009 Grattar vi J-kullen på 2-årsdagen.

Grattis J-kullen!
Cole, Jison, Ozzy, Jalle, Jack, Jappe, Elsa och Jackie

090427 Idag är det första gången på tre dagar som jag sitter vid den här burken så nu blir det en lång resumé. Förra helgen 17-18/4 var vi ju och firade Görans syster som fyllde 60 år nere i Blekinge, en mycket festlig och trevlig födelsedag med god mat, övernattning på Gålö Värdshus, rundtur på Eriksberg, middag på lördagen i Nättraby innan det var dags för hemresa. Meen det flöt inte smidigt hela vägen. Det började med att när vi kommit till Skillingaryd på ner resan så ville den röda inte mer.... den gick inte att styra, kokade = fläktremmen gått sönder. Tur i oturen var bägge sönerna hemma och fick rycka ut med en "ny" bil samt bogsera den andra till doktorn. Men 1 timme försenade kom vi fram. På lördagen innan middagen snubblade svärmor och slog sig i ena knäet. Så vi tog vägen om Akuten i Värnamo på hemresan, där satt hon och Göran till 01.30 innan det var konstaterat en spricka i knäet och gips - med kvarstanning. (Jag hade blivit hämtad av Emil tidigare). På söndag var det spårkurs men ingen valpkurs, vilket nog var tur för kursdeltagarna. På kvällen somnade jag "sött" i stolen vid TV:n.

20/4 Maxa har de sista veckorna varit lite halt på ena frambenet fram och tillbaka, på em var hon stel i alla benen och på kvällen kunde hon knappt förflytta sig, efter en stor dos Rimadyl blev det något bättre och på tisdagsmorgonen kunde hon själv ta sig in i bilen till veterinär. Där konstaterade mycket lite röda blodkroppar och blodplättar = en infektion antingen något fästingsburet eller något autoimmunt - stark dos penicillin och rimadyl. 23/4 Nya blodprover på Maxa som visar en stabilisering och hon går nu obehindrat om än lite stelare, men fortfarande inget svar på proverna, nya prover 28/4.

Så den nu gångna helgen 24/4: Teresia med Cole och Nova kom fredag-middag - en lite promenix blev det och så smörjde vi munlädret med vin en bra bit framåt natten. Lördagen gick i spårets tecken (jag putsade faktiskt också lite fönster och planterade om blommor, tvättade etc.) Vi la ett första spår till Cole som aldrig gått på blod innan, och efter någon timmes liggtid fixade han det galant när han väl kommit på att matte har inte gömt något i marken och vid spårslutet var det jätteroligt med klöven och bar han stolt hem. Sen la jag ett spår till Elsa och Linda ett till Jackie, med de spåren gick vi inte förrän på kvällen, men tjejerna fixade dessa, trots att jag och Linda försöker jäklas så mycket som möjligt. Men efter dessa fem spår tog gammelmatte slut, Teresia och Emma fixade maten och jag blev kommenderad sitt - stanna kvar med ett vinglas.

26/4 Spårkursdags för mig och Linda - sista nu i vår - det har varit jätteroligt men också jobbigt för att det tar det mesta av dagen. Valpkurs på em - så åter en heldag och hemma vid 18-tiden.

Teresia med vovvar åkte hem på fm, men de kommer nog snart igen - då lantluften drar hmmmmmmm.  Och så är det så himla roligt att prata vovve med göteborgaren - så sängkläderna få ligga kvar.

090422 Idag säger vi ett JÄTTEGRATTIS till B-kullen som fyller 12 år som är: Damen i kullen som heter Nova, herren som bor i Danmark och heter Boes och den andra herren som heter Sampo.

090421 Det har hänt massor sen jag var här sist, men det får jag ta en annan gång eftersom klockan rusat iväg, men det är bara så ni inte tror jag blev kvar i Blekinge. En ny framsida bidde det i kväll, för nu får man väl anse att påsken är över..... och att allt kom på plats får man Tacka Lenas mailbok! Vi synes!

090416 Inget här idag heller aj aj aj...... Jobba över idag för att försöka flexa ut tidigt i morgon, då den röda (ännu i alla fall) ska forsla bethingarna till Blekinge för att fira en ung 60-åring. Och på söndag spårkurs fm och valpkurs em - jaha så var denna helgen också färdigplanerad. Undrar hur det känns när tiden går långsamt........... hoppas att jag aldrig behöver uppleva det!!!! Ha en skön helg och njut i solen.  OBS! MH-bilderna är på ingång.

090415 Maria ska få svar direkt: detta är typ ett bälte ganska brett sådant på detta finns typ karbinhakar där man kan fästa kopplade vovvar. Om hunden (arna) rycker till ger det med sig och ger alltså inget ryck i rygg o dyl. Detta är nog förklaringen - det är svårt att beskriva. Men det fungerar mkt bra och är skönt att ha på sig. Problemet är att komma igång med 5 vovvar som är jätteglada utan att de snor i hop sig. Nu ska jag på syjunta!

090414 Igår var det inget softande. Lade först ett spår till Jackie som inte blev efter planerna då jag gick på älg, och denna kossa vägrade att bli rädd för mig hur jag än viftade och gapade, så till slut gjorde jag ett snabbt slut och med ögonen i nacken ilade jag bort därifrån. Men Jackie fixade detta ganska hyfsat efter 4 tim trots alla älgspår. Och sedan hittade jag under allt det gråa på bilen en röd färg...... Alla fem doggarna fick också en promenad men numera är det koppel som gäller åtminstonde när man är lat och inte vill gå i omgångar, men den nya födelsedagspresenten från Emma och Håkan är super, när man ska gå ensam med många kopplade fyrbenta. När kvällen kom var kroppastollen mör, så här gluttades inget. Men nu ikväll har jag fyllt på lite under utställningar och mer är på G. Ha det gött!

090412 Påskdagen som har gått i solens och vilans tecken, för idag har det bara softas. Men jag har i helgen fått lite nya bilder och en del av dem har kommit på plats. Bl. a från Lena har jag fått bilder på Allis som nu finns på kullar C och E där hon har saknats. Cole som tar årets första dopp och så en Påskhälsning från Horn.

090411 Långfredag igår som var en lååång sådan då vi var på MH-beskrivning arr. av Smålands och Ölands LO. Elsa och Cole startade på fm och sju timmar från start var det Jackies tur. Så nu har dessa tre också som det heter en känd mentalstatus. Idag i detta fina vårvädret ska altanen få en uppfräschning högtryckstvätten står på plats och till kvällen blir det ägg ihop med hela familjen. Nu vill jag önska er ALLA en riktig

Glad Påsk

090408 Och HV fick stryk, men det är ju inte så dåligt att få silver heller! Här har det inte blivit det som jag tänkt - ibland är det för mycket annat som pockar på. Även om jag är ledig i morgon är dagen ganska fulltecknad och i morgon em. kommer Teresia och hennes vovvar så då måste vi vädra munlädret. Men på fredag ska jag ha med kameran och förhoppningsvis blir det nya bilder. Nu är det bäst att krypa till kojs innan det blir torsdag, gonatt!

090406. Igår var det en heldag i skogen igen och ett långt spår i en inte helt lätt terräng fick Jackie känna på att hon levde. Idag har det annars varit tvättdag med kanon torkväder. Vovvarna har fått en promenix. Växter har blivit friserade. OCH den nya påsksidan blev färdig och utlagd - med Lenas vägledning genom mail gick det smärtfritt. I kväll har jag sedan bara kollat runt i världen vad andra har för sig, vilket jag varit dålig på ett bra tag nu. Men i morrn blir det till att jobba här - efter det vanliga jobbet förstås! Vi hörs!

090404. Då har vi varit på Kyrkekvarn, gått tipspromenad med lite olika stationer där vovvarna skulle aktiveras, sett skydds, träffat många islandshästar samt fått information om Kyrkekvarns nya projekt för hundfolk..... Dagen har varit en nyttig miljö/aktiveringsdag för våra fyrfota..... !Här har jag jobbat med lite som ni inte kan se ännu. I morgon är det viltspår och åter en heldag i skogen, så efter det får vi se om all frisk luft tagit musten ur en eller det finns energi kvar, ha det så bra!

090403 Fredag kväll och HV fick stryk - tur att jag kan sitta här istället. Ett spår har Jackie fått gå idag eftersom jag flexade ut från lunch idag och medans det låg till sig har jag "plantat" ner lite påskliljor och pensé. I morgon bär det av till Kyrkekvarn men vi ska inte "tulta" eller vad det heter på sådana där som på mitten är obekväma. Senare kan jag berätta vad den da´n gick ut på. Jag har knåpat lite till på den här sidan, men nu stänger jag ner för i kväll. Hörs i morrn om jag överlevt da´n!

090402 Blev det nå´t lur igår? Inte för min del i alla fall - det blev bara jobb och sticke igår kväll. I kväll har jag och Emma varit klubben och tränat lite vilket gick bra, tror hundarna också känner av att det är vår i luften. Jag har jobbat en hel del med det förberedande jobbet med nya projektet - det tar mer tid än man kan tro, men lite nytt har det blivit ändå så det är på G. Och nu är snart veckan till ända igen - herre jisses vad det går fort. Natti Natti.

090330 Fem da´r sen sist här! och i morrn är det till att jobba igen. I lördags var det en del återhämtning från veckan och så HV och vinsten fick ju lov att firas. Söndagen var en fullspäckad hunddag - eftersökskursen från 9.00 - 13.30 och valpkursen från 15 - 17.30 - jätteroligt så länge man är igång men sedan är man ganska mör. Men jag har faktiskt hållit på här en del, har nu slagit färdigt med de grå och har så smått börjat på det nya projektet. Är lite i valet och kvalet om ni ska få se något ännu - men okey då! jag lägger ut det lilla som finns och det är här och här.

090325 Våffeldagen! ni har väl ätit våfflor idag? - det var smaskigt. Idag har jag delat på "bilder från valpköpare" som nu är på två sidor, de var tydligen lite tunga och tog tid att få upp - hoppas att detta blir bättre. I natt kom jag på att jag alldeles glömt av att här säga ett JÄTTEGRATTIS till Anna och Ivar som varit på utställning i Gävleborg där Ivar fick 1:a pris och placerade sig sedan som 3:a. Lycka till i fortsättningen! Jag har lite nytt på G, men är inte helt överens med mig själv hur det ska utformas, så jag tar väl Jörgen Thynells bok som kom idag och intar ryggläge. Så får vi se i morgon om de grå har arbetat klart.

090324 Är våren här? Ja inte idag i alla fall - skridskobana under snön i morse till jobbet och nu i kväll 10 -....... vårjackan får nog vänta ett tag till. Ny framsida, så nu får ni hålla tillgodo med "mattes lilla höna". Jag har varit urdålig med att komma ihåg kameran  - halvvägs hemifrån har de grå vaknat, så det fick bli arkivbilder igen. Jag sitter här nog en stund till så får vi se om det blir något mer.

090323 Jag och Linda har varit i Ambjörnarp och tränat apportering ihop med Therese och Dunder och fått en väldans massa tipps och idéer på fortsatt träning. Tack "Titti" för en lärorik em. Ikväll har jag varit på just den här sidan och ändrat lite, den hade ju blivit ganska lång - för jag är ju så flitig........ Först tänkte jag plocka bort - gjorde det precis i början, men det är ju lite synd också, det är ju lite av en dagbok. Så jag gjorde en sida till och la det som skrevs 2008 där. Idag har vi plockat av Hunters bandage på tån och kvar finns nu bara en pulpa med allt vad det innebär, detta är betydligt värre än de bortplockade kulorna som har läkt jättefint. Det blir kanske lite mer här innan John Blund i kväll eller också bli det ryggläge med en bok. Synes!

090321 Nu ska jag va en gnällig kärring - är trött och har inte alls den orken som jag vill, har ont också när jag ligger - meeen jag har lärt mig sova enbart på rygg  och har i två nätter nu sovit mer än 3 tim åt gången men har en del sömn att ta igen....... Nu har jag gnällt färdigt. HV på TV och det hör jag vad som händer där. Så nu har jag tänkt sitta här och pula lite. Linda har fixat genom bekantas bekanta ett MH där det var några platser kvar, och det i en  Dobbermanklubb, och det blir Elsa, Jackie och Cole som den 10/4 blir den erfarenheten rikare. Jag och Linda ska gå kurs och det i eftersök- fortsättning och den börjar i morgon. Nu ska jag sätta igång!

Nu har det blivit nya bilder på Elsa, Cole som har flyttat till Göteborg, ny "ruta" till Dejsy, Jack som läser tidning, och Moltas i sommarfrisyren förra sommaren och inte kan man tro att han blev 10 år julafton!

090316 Den här "sjukan" jag har var en besvärlig typ, jag har fortfarande ont och är fasligt trött - eller så har jag väl fått sömnsjukan mä. Fast lite hinner jag med i mina vakna perioder. Jag jobbar ju, och i lördags var jag och Göran i Katrineholm på Tollarklubbens årsmöte - men jag sov både upp och ner (var vaken där). I söndags startade vi upp valpkursen på Attila, jag Emma och Linda. Husets vovvar har fått sina rundor dock lite kortare. Vi har tränat några gånger i veckan i små pass vi tre - J E L. OCH  i kväll har jag gjort klart aktivitetsträffen - så lite vaken har jag varit. Men nu är våren snart här på allvar - Tranorna kom i lördags och idag var Staren på plats, så nu hoppas vi på mycket ork och energi framöver.

090311 En vända till Akuten igen, men den här gången gick jag en trappa ner själv efter jobbet. Nya prover som visar bra värden - det onda beror på att musklerna blivit otränade samt att lungan inte använts fullt ut på en tid - panodil vid behov och det ska bli bättre. Inget "pillande" här eftersom akutbesök tär på krafterna.

090310 Är inte riktigt hundra - har fått lite ont igen, var väl lite för snabb med utsättningen - men det är bara att köra en vända till. Jag har i alla fall påbörjat pillandet med aktivitetsträffen så den är på gång. I kväll ska jag och tjejerna sussa tidigt - så får vi se hur kroppastollen mår i morgon - höres!

090309 Igår var vi på Attila med Jörgen Thynell, en heldag med både teoretiskt och praktiskt arbete med hund. Ett för mig nytt tänk till att fostra och träna hund som faktiskt visade resultat - ja en mycket intressant dag. Idag måndag har vi försökt att fortsätta lite i den andan som vi påbörjade igår jag och Linda och det känns faktiskt riktigt bra, så det blir spännande att se den fortsättningen. Idag har jag för första gången sedan jag blev sjuk orkat att gå min 4 km runda och det känns positivt. Det har idag varit en del annat på agendan så här är inget nytt att skåda än..... men det kommer!

090308 (natt)I torsdags em. vände det - huset slutade gunga och orken började komma tillbaka. Resumé vad som har hänt: Söndag den 1:e var vi på utställning i Moheda - jag tror jag var där.... Linda körde bilen, Anna-Karin och Linda fixade en handlers åt mig som gick med Jackie och det var Emma Lundberg, ett stort Tack till Emma som fixade så att Jackie fick en 1:a och placerades sedan som 3:a. Elsa fick blått med önskan om mer massa i fronten. I början av veckan kom ett tråkigt besked för Emma och Håkan, deras lille valp fyra veckor hade plötsligt dött, så den efterlängtade nya familjemedlemmen får vänta ytterligare en tid på sig. I lördags var det en aktivitetsträff på Attila - 8 tollare och en 14 veckors taxvalp. Detta kommer ni snart att få ta del av i ord och bild. Anna-Karin stod för plåtandet vilket kommer mig till handa i morgon. En ny framsida med bilder från våra hundars anfader - vargen. Hör snart av mig igen!

090302 Hålet var djupare än jag först trodde och i familjen har det hänt en hel del. Familjesituationen har fått en annan konstruktion - men känns bra på bägge håll. Själv har jag drabbats av lungsäcksinflammation som jag känt av hela förra veckan, trodde det var något helt annat, men som slutade i en ambulansfärd i fredagskväll. Går nu på starka smärtstillande medel vilket gör att jag är mer än vanligt vimsig i huvudet. Så ännu orkar jag inte eller vågar göra något här - för då kanske jag pajar hela härligheten. Men när huset har slutat att gunga kommer jag tillbaka och jag hoppas att det inte dröjer så länge till. Ha det gott så länge!

090222 Om ni har trott att jag gått under jorden - så är det nästan rätt, här har varit ett stort svart hål = Tonåring, men sakta håller vi på att krypa upp i dagsljuset. Anna-Karin har nu tagit tag i våra aktivitetsträffar och en träff är nu bestämd och den kan ni läsa om här. Förhoppningsvis kommer jag snart tillbaka men lite nya saker.

090216 Idag har det blivit stora mängder medicin, först en rejäl runda med hela gänget. På em. tränade jag och Linda på en vändplan anslutning till skogen och efter ett bra träningspass fick så systrarna ystra leka av sig med ytterligare en ordentlig skogsrunda. Jag har också "pillat" lite här.

090215 Sportlovsveckan till ända och detta vädret vi har haft här kan väl ingen klaga på - synd man inte går i skolan och hade haft lov! Nä man skulle haft tagit semester - skolan kan kvitta (hoppas inga barn läser detta). Nu har nog snart tempen stigit så man kan dra på mössan och ge sig ut i solen. Höll på att glömma, jag har gjort om första sidan. Nu sätter jag mig inte här förrän mörkret faller på i kväll.

090212 Ovädret blev väl en storm i ett vattenglas, men rikligt med snö har vi fått och just nu är det 6 gr kallt. Här kan ni nu ta del av den nya sidan både här och här. Ja, det var det projektet så nu är det dags att ta tag i nästa och det för väl lov att bli........ Vi hörs!

090210 Nu är jag på banan igen som Maria uttrycker det, men det har bara blivit några nya bilder på Elsa som ni kan se - för jag håller på med en helt ny sida som ni inte kan se. I natt väntas ovär - mer snö och blåst så det blir väl spännande om man kan ta sig till jobbet i morgon. Men jag kan gärna bli hemma, men med fyra sjuka på jobbet kan jag ju behövas där.

090209 Det har inte blivit något alls här - nästan, den här helgen.  Det finns ju tvåfotingar i familjen också som kan "ännavänna" hela tillvaron och då blir det ingen ork till något annat. Men förhoppningsvis träffar vi tråden igen och det kan bli som vanligt - Vi hörs!

090207 Idag säger vi ett JätteGrattis till E-kullen som fyller 8 år , hoppas att ni får en smarrig tårta! Jag har varit lite utslagen ett par da´r något flunsaliknade,  kvar är nu en giganstisk huvudvärk, men jag ska försöka ta mig ut en sväng så kanske den släpper och det blir lättare att sitta här bakom. Så vi hörs snart!

090203 Ny arbetsvecka och det känns i kroppastollen att energin är förbrukad när man kommer hem, men det här finns det alltid lite energi kvar för - så i kväll har jag lagt in bilderna från Ivars MH, så nu är den sida klar tillsvidare. I morgon är det stickkväll!!!! Så då blir det lugn och ro här - tror jag.

090202 Ytterligare en vinterdag med halka och lite vitt men också en sol och 5 gr kallt. Men det låter nästan dumt att kalla detta för vinter,  jag fick mail från Teresia och i Östersund hade de 19 gr kallt och riktig snö, och jag fick några härliga vinterbilder som hon tog igår - de är helt fantastiska, så kolla dem. Vad har jag mer gjort idag då? jo fler bilder på Elsa, MH-t med I-kullen klar. Sedan har jag länkat namnen på vovvarna till Rasdata på dessa sidor. En ny bild på Calle på framsidan som jag fått från Danmark idag. Så har ju förstås mina egna hundar fått sitt ledigafrånjobbetaktiviteter. Så ikväll ska jag sätt mig framför en annan burk och kanske ta fram sticket!!!

1 februari 2009 Först en tråkig nyhet, att Christmas Calle också fått göra den sista vandringen. Ni kan läsa mer om detta på första sidan.

Annars har jag varit flitig här: MH-sidan ligger ute - inte klar ännu men ändå, fler bilder på Elsa, kunde heller inte motstå att lägga ut bilden på Suddens "lillhusse", gallerisidan är också ändrad, flytt till förstasidan och ny framsida Men jag har också varit ute med hundarna i halkan på fm och på em tränade jag o Linda lite - trots kyla och halkigt. Dä ni - här finns ingen latmask inte!

090131 En regäl skogsvandring har det blivit idag, det är inte bara fyrfotingarna som gillar när det blir helg. Det enda jag inte gillar är underlaget - is! Så man får försöka ta sig till otrampat underlag snabbt, med min osterporos har jag ju bittert fått erfara vad en vurpa kan leda till så det försöker jag undvika. Äntligen får ni nu ta del av Lindas bilder och det var en del, ett urval kommer ni att få se då jag precis påbörjat detta.

090129 Linda och jag har varit ansvariga för Attila i kväll, med att tända lyset, koka kaffe och dona när det är Torsdagsträning där. Men vi har också hunnit med att halka runt på appelplan också. Här inne håller jag på med lite förberedelser som inte riktigt är klara för beskådning ännu. Men i kväll MÅSTE jag komma i säng i tid - annars sover jag väl hela helgen!

090128 Alldeles för sent i kväll också, men det är ju onsdag en stund till i alla fall. De sista bilderna jag hade i mappen på Cole är nu på plats, och jag kommer nog att fortsätta på denna sidan lite till innan nästa projekt tar form. Go´natt!

090127 Grått och trist väder har vi här idag - men va gör det när man ändå sitter inne mellan fyra väggar dygnets ljusa tid. Förhoppning att helgen blir bättre då. I kväll har då hela Funktionsbeskrivningssidan blivit klar. Och jag har redan börjat fundera på vad nästa projekt ska bli....... men det får jag nog sova på lite först. Ha det så bra!

090126 Jaha då har vi kommit in i nästan de valiga gängorna igen, Jackie har löpt över och har börjat få lite annat mellan öronen så jag o Linda har tränat lite igen o det känns bra. Golvet har fått en ny skepnad, åtminstonde när man såg vattnet, och så har vovvarna fått sitt. Här har jag idag har pulat lite med funktionsbeskrivningen från 2006, samt gjort klart den tidigare - så där några timmar! Så ta en titt - men det kommer mer.

090125 Nu har det hänt en del här, vi hade den årliga Aktivitetsträffen i januari som är Tollarjakten den kan ni läsa mer om här, och så har jag ändrat lite här och så en ny framsida - men den har du ju sett eftersom du är här nu. Kommer mer i morgon - hoppas jag!

090122 Här har inte blivit något nytt idag - för akvariet har fått nytt vatten. I kväll vill jag bara påminna om att i morgon är det sista dagen att anmäla sig till Tollarträffen det finns många platser kvar, då skogen rymmer många! Alla är Välkomna!

090121 Kunde ju inte låta bli att sätta mig här lite fast jag borde ligga i sängen nu.  Men vi har ju haft "upptakt" på våran sykväll efter juluppehållet i kväll och som vanligt varit flitiga med att sy, brodera och sticka och pratat "lite" så John Blund är som bortblåst - men det är han nog inte i morgon bitti - suck! Så jag har lagt in 8 nya bilder, men nu är det bäst att kojjsa när uret börja att närma sig 23.30, Go´natt!

090120 Idag på morgonen ett kraftigt snöande som gjorde att det tog sin lilla tid att ta sig till jobbet - men när man närmade sig Jönköping var det som vanligt bara lite fjun, men det var halt ändå! Va har jag gjort här då? jo jag har satt ett litet streck med en vovve på mellan händelserna på förstasidorna och så har jag lagt in lite fler bilder från beskrivningen som jag fortfarande håller på med, jaa det är vad som hänt idag!

090119 En skön ledig dag är nu slut 22.35 o dax att sussa kudden. Ny framsida har jag gjort - två gånger!!! döpte bilderna som inte programmet tog - där var hjärnan inte riktigt med och då tar det tid! Ni glömmer väl inte Jaktträffen på lördag!!!

090118 Ja, lite pul har det blivit här, vattendelen är klar, samt gjort om ett par bilder som inte ville bli "bigga".  Annars har det varit lite segt idag - men jag är ju ledig i morgon mä - hurra!

090117 Här har det inte blivit så mycket varken igår eller idag, temat idag har varit städa! först allt sot i köket efter mannen matlagning - men hade fläkten varit på hade vi nog inte haft något kök att städa alls -  så det var väl tur  i oturen. Därefter har alla tomtar packats ner. Det enda jag har gjort här är att fixat länken till Jessica o Tobbes hemsida vilket jag totalt glömt av - men rätt som det är fungerar de grå. Så får vi se vad morgondagen ger, efter mötet på Attila kl 10.00.

090115 Naturligtvis kan jag ju inte hålla mig härifrån - "kvotan" är nu påfylld och jag kan fortsätta förhoppningsvis länge till. Jag har faktiskt pulat lite med nya julhälsningar och utseendet där, "big" fotona på landdelen ska nu funka. Och så har jag fått en svart fläkt och kåpa! - mannen har lagat mat och så spelade HV och så ringde telefonen - det blev för mycket!!! Undrar vem som ska få den vit igen!!!

090113 Första da´n avklarad, och jag får betalt också efter tre inloggningsförsök kom jag ihåg rätt lösenord till flexen!!  Tråkigt besked! nu blir det inte mer här - för min kvota är slut, så nu hörs vi inte mer - kanske! Hejdå!

090112 I Kväll är det lite ågren, ska börja jobba i morgon efter att haft tre veckors julledigt - det hoppas jag att ni har märkt här! Men här är lite nytt igen: Först och främst GRATTAR VI FREIA SOM FYLLER 7 ÅR I MORGON. Det finns på första sidan. Ett julkort till har kommit på plats. Den gamla f-sidan har fått sin plats. Ännu mer bilder från JUM - landdelen klar! Har också ändrat lite text på sidan. Vi hörs kanske efter jobbet i morgon!

090111 Tro inte att jag ligger på latsidan fast det har varit tyst några dagar. Den nya sidan på funktionsbeskrivningar ligger nu ute men är inte klar på långa vägar men länksidan är klar. Fler bilder på Cole. Ja det har tagit en stund det här ska ni veta. Snålblåst och kallt var det promenaden idag och Jackie har fått klara sig med endast race i skogen idag - hon löper och har bara en sak i huvudet - och se,  det blir det inget med.

090108 Mail ang. Aktivitetsträff har nu gått ut. Finns också att läsa om på sidan.

090108 Ett stort GRATTIS till D-kullen på 10-årsdagen som är Dejsy, Dosan, Nova, Sorro, Darwin och Donald.

090108(natt) Fler bilder på Ivar, Nova, Bexa och Cole.

090107(sen kväll) Ordinarie framsida är tillbaka med lite nytt. Nya bilder sen någon dag. Det är mer på G.

090107 Idag strålande solsken, ganska kallt och några cm snö och fortfarande ledig... Igår var jag och Linda på My Dog i Göteborg och ställde ut. Jackie fick 1:a och placerades som nr 4:a och Elsa fick en tvåa pga. för stora ögon - så det blir solglasögon för Elsa nästa gång! Har lagt in nya bilder nu på Cole - men det finns mer! Håller också på med en ny sida som inte är tillräcklig klar ännu. Nu blir det luftning av mig och hundarna. Vi hörs!

090105 Trettondagsafton och ett helt strålande väder - men kallt, men med solens hjälp har tempen nu stigit så pass att man nu kan ta en tur utan att förfrysa näsan. Det har tillkommit en ny sida, och det med årets julhälsningar! men en del hälsningar ligger i program som jag inte kan öppna med mitt fotoprogram - åtminstonde kan inte jag det!

090104 Nu har jag gjort det som jag gruvat mig för så länge - lördag natt och hela huset sover och jag har fått sitta i fred i mina tårar. Abbes minnesord är på plats, det är omändrat bland våra hundar och Jackie har fått en ny bild och ny text. Gallerisidan har fått en ny minibild på Abbe .Boes har kommit in på vk:s egna sida med bilder jag idag fått från Jessie. Men nu är uret 01.30 så Godnatt! Nästan! jag ska skicka ut allt först!!

090101 Så var det första gången man skrev 09! vilket säkert kommer att bli fel flera gånger innan det satt sig. Lite vinter har vi här idag på årets första dag - rimfrost fortfarande och 11 grader kallt. Lite mer bilder finns nu att titta på - och mer kommer! Ha det gott!

     

Fortsättning 2008  Tillbaka till Nyheter 2010


Hundskallets Kennel, Beth1, 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post solgerd.h@telia.com