Kennelträffar

 

 
Som regel ordnas en kennelträff varje år, där alla blir inbjudna. Vi lägger stor vikt i att man kommer denna dag. Då det som uppfödare är viktigt att inte enbart få se den lilla valpen, utan hur den blev som vuxen.

Vi har aktiveringar för både hund och förare, naturligtvis en trevlig gemenskap tillsammans när hela Hundskallets familj träffas, där alla delar med sig av sina erfarenheter, fikar och äter något.

Som regel har vi ett ämne som vi går igenom, har de senaste åren bjudit in någon eller några för att mer fördjupa sig i något/några ämnen som kan se lite olika ut.

Här kommer nu att följa lite bilder från valpträffar, det varierar en hel del med antal bilder per träff vilket beror dels på att mycket bilder är papperskort och måste då scannas först, en del träffar är bara på video och ibland "glömmer" jag bort att ta kort (pratar väl för mycket), så många bilder har jag fått av våra "goa" valpköpare som väl är.

Träffar före 2007 som då är på pappersbilder etc. läggs tillsvidare på "is" för att bli scannade dels för att kvaliteten inte blir så bra och dels att det är mycket jobb med det . Men när det inte finns något mer att göra på den här sidan!!!!!! då kanske!
 

 

Kennelträffen den 4 juni 2022

Så här såg årets inbjudan ut

Nu är det dags för Kennelträff lördagen den 4 juni!!

Jag har bjudit in Ditte Andersson som kommer att ge oss många aha-upplevelser med våra hundar. Träffen startar kl. 10.00 och håller på en bra bit in på eftermiddagen.

Vi bjuder på all förtäring under dagen.

Ni ska tänka på att ta med gott mjukt godis gärna olika sorter samt pläd eller dyl. Kommer jag på något mer meddelar jag det. Är ju lång framförhållning men tänkte att ni då kan ha denna dag i eran planering. Vi vill ha svar absolut senast 1 juni pga. maten.

Nu hoppas Vi att ALLA kan komma.

Varmt Välkomna!

Efter att  det i flera dagar har regnat och blåst fick vi ett kanonväder denna dag, där det nästan var i varmaste laget. När folket hade anlänt fick man fralla och något drickbart. Tipspromenaden har vi nu tagit bort då det tar för mycket tid, eftersom vi endast har en dag och som man vill få ut så mycket som möjligt av. I år hade jag bjudit in Ditte Andersson www.happydogshundkurser.se en mycket duktig instruktör som har ett lite annorlunda tänk som jag har gått flera kurser hos. Så vi började med presentation av alla som sedan delades in i grupper och Ditte presenterade sig och hur dagen skulle läggas upp. När Ditte ute och hade visat lite övningar med sin labbe Magic fortsatte vi sedan i grupperna att försöka utföra detta. Återsamling och genomgång och sedan var det dags för lunch som även i år bestod av smörgåstårta. Efter lunchen var det nya övningar som Ditte visade med Magic, men nu var grupperna upplösta och vi kunde alla vara tillsammans. Kan förmedla att Ditte tyckte det var en jättetrevlig dag med härliga människor och hundar. När varken vi eller hundarna orkade längre fokusera på övningar blev det fotografering dels av alla men sedan också kullvis och Tänk att det var med någon ur varje av de 6 kullarna som nu återstår - lite dåligt från M-kullen som det bara var Malte från Skurup som kom som inte bor som granne precis. När all fotografering var klar hade jag lite tråkig information att ge angående P-kullen. Men nu var det hög tid för fika med kladdkaka och mina/våra kära valpköpare begav sig hemåt. Och responsen jag fått efteråt har varit mycket positiv vilket är jättekul.

TACK våra kära valpköpare som kommer på våra träffar det betyder så ofantligt mycket för mig inte bara för att träffa Er utan för att se vad blev det av kullen - för i valplådan ser man definitivt inte allt.

Och Stort Tack Frida (Dinos matte) för din nedskrivning av det som vi gjorde under dagen av de  övningar som Ditte gav oss.

Måste ju även Tacka maken som ställt upp i köket och åkt och hämtat maten etc. Och förstås Maria Liisas matte från Umeå som hjälpt mig både före under och efter träffen, och 1 vecka fick vi tillsammans.

Mitt hjärta är varmt för alla Ni som kom och reste långt.

 

Här kommer Fridas "kom ihåg" från det vi gjorde denna dag, som har ett bra minne.

Plattform: jobbade vi med bakdelen, jobbade i förflyttning sidledes, jobba runt pallen med bakdelen. Snurra med handen och låt hunden följa rörelse.

Bakdel: vi lärde oss backning, upp och ner från trappa, visade hur man man kan jobba med att backa framöver.

Ping Pong leken: kasta en godis åt ena sidan, och sedan kasta snabbt åt andra sidan. Se till att hunden gör snabba vändningar för att uppmärksamma nya godbiten i marken.

Händerna upp: Tala om vad som är mitt och ditt, dra händerna upp mot bröstet för att visa att det är min när den finns där och hundens vid mankhöjd. Var frekvent med vart du håller dina händer.

Grupparbete: Vi jobbade först i grupper, men slutade med att alla jobbade tillsammans på samma yta. Vilket tränar passivitet bland andra hundar. Att hålla focus på föraren och inte det runt omkring oss.

Följsamhet, fotgående: Att jobba med hunden bredvid dig, att vilja vara med dig. Att hunden visar intresse för dig. Tappar den focus på dig, så stampa med fötterna i marken och var rolig för att vinna tillbaka intresset hos hunden.

Belöna rätt: Hitta dig ett belöningsord, ett ord som ni bara använder vid belöning och inte annars. Så välj ett ord som är värdefullt för både dig och hunden. Enkelt att säga och förstå.

Stadga: Att ha hunden kvar på samma plats. Har du platsat hunden på en plats ska den sitta där tills du ger belöningsord eller ett nytt kommando med vad den ska göra. Stadga innebär också, att klara av att sitta still eller ligga på samma plats , om föraren lämnar.

Nu har det varit mycket text så nu blir det foto.

 

Här är nästan alla samlade

 

Klara var inte med på stora samlingen liksom Loffe med familj som måste bege sig tidigare

Bosse med familj var också tvungna att åka hem

 

 

P-kullen: Mor Tyra, Shiva, Abbe, Dino, och Mira. Saknas gör Zcott

O-kullen: Olle, Olga, Oliver och mor Svea. Saknas på denna bild är Bosse men finns med högre upp.

 

N-kullen: Som är Nisse saknas gör Norton. Saknas gör också brodern Racer som är änglahund. Saknas på bilden gör mor Klara men finns på bild längre upp.

M-kullen: Som är Malte. Saknas gör de 6 syskonen samt min Märta som är änglahund.

L-kullen: Som är Loffe. Saknas gör Leo, Liisa och Leo

K-kullen: Som är Klara och Malte saknas gör Knutte.

Detta var de 6 kullarna som nu återstår och så roligt att det kom någon ur varje kull.

Nu kommer lite blandade bilder lite hur som helst!

Här är Oliver med Patrik och Emilia och bildbeviset på magen har vi fått, en söt prinsessa som heter Alice, stort Grattis till Er och storebror Oliver.

Här är det fika och information om dagen.

fortsättning på det

Ditte går igenom vad vi ska göra och visar med sin labbe Magic

En del av publiken som lyssnar på Ditte - hoppas jag! även att Mira är väldigt söt

Fler som lyssnar på Ditte

Sandra med Calle som är halvbror till O-kullen. Pappa Loke är hemma då han skadat en tå.

Foto Frida Hall

Tre av syskonen ur P-kullen saknas gör Scott och Shiva

Abbe och matte Johanna och husse Julijus

Shiva med husse Patrik och matte Nathalie

Lisbeth och Valter som är en BellaNovas. Han var en stor kandidat till Tyra men tyvärr var han DNA B

 

Kennelträffen den 3 Oktober 2020

 

Äntligen blev det en kennelträff och det är 4 år sedan sist av flera olika anledningar. Men hoppas att familjen och livet gör att det kan bli träffar lite oftare.

Är så Tacksam för alla som kom! en del hade förhinder av lite olika anledningar vilket är helt acceptabelt men en del hörde inte av sig alls och det är tråkigt trots inbjudan här, FB, sms/messenger.

De första anlände vid 9 tiden och då hade vi precis fått ut frågorna. Vädrets makter var inte det bästa, regnet hängde i luften och föll ner lite ibland och lite småblåsigt.

Jag hade fått hjälp av Anna-Karin och Romy med aktiviteterna. Anna-Karin höll i specialsöket och utställningen och Romy höll i apporteringen och cykel/drag och stretchingen.

Aktiviteterna var mycket uppskattade och med responsen efteråt via FB var alla mycket nöjda och kände att de fått med sig något hem att prova med sina hundar.

Ett riktigt Stort Tack till alla Ni som kom och förgyllde dagen.

Och Tack till Anna-Karin och Romy för era föredrag.

Nu kommer här lite bilder som är tagna av mig och Maria.

 

 

Inbjudan till Kennelträffen 2020

Hej på Er!

Nu äntligen ska det bli en valp/kennelträff. Hoppas att Ni är lika taggade som jag är att få träffa Er alla. Det är 4 år sedan sist pga. familjeskäl. Har till en del av Er nämnt ett annan helg som vi nu har flyttat till den 3 Oktober.

Ni kommer så tidigt Ni kan på lördagen den 3:e ( ej före 8...), ni får då fika med fralla och går en tipspromenad. En enklare lunch serveras mitt på dagen och på eftermiddagen blir det återigen fika med kaka.

De som har får gärna ta med övernattningsmöjligheter, husbil/husvagn/tält. Har svårt för att ordna övernattning ev. kan rum hyras i byn vilket jag i så fall måste veta i god tid.

Vad står då på agendan? Ja det är en hel del som jag skulle vilja att vi gjorde, men då behöver vi nog ha betydligt längre tid på oss. Något som ligger mig varmt om hjärtat är bl.a apportering, nosework/specialsök, spår och utställning. Vi kommer inte att hinna med allt för vi ska umgås och prata och fota förstås. Har ni önskemål hör gärna av Er om det.

Nu vet jag att inom den här gruppen finns det många som är jätteduktiga i de olika grenarna. Vill Ni hjälpa mig denna dag så kan vi vara flera grupper och få ut så mycket mer av dagen. Hör av Er till mig snälla!!

Jag vill att ni tar med er något att sitta på, även om jag skulle vilja krama Er alla ska vi hålla avstånd och vara rädda om varandra.

Nu hoppas jag få se J K L M N O - kullarna här mangrant! Från J - kullen finns det fortfarande 3 kvar i livet som var 13 år i april.

Vi vill ha svar senast 29/9 så att vi kan fixa maten!

Varmt Välkomna till våran träff!!

Solgerd och Göran

 

 

 

 

Träffen 2016

 

Årets träff var av ett helt annat koncept än vad vi tidigare har haft. I år hade jag och Gun Nilsson som har BellaNovas Kennel bestämt att vi skulle slå ihop våra påsar. Nytt för i år var också att det erbjöds övernattning för fortsatt träning på söndagen. Inbjuden var Yvonne Liljeblad som har två jaktlabbar och har focus på jaktapporteringen och har startat på många WT (Working Test) i öppen klass med den äldre Spike och även på jaktprov. Med sig denna gången hade Yvonne Joey som är lite över året men redan fantastiskt duktig.

Helgen började på fredagen med att jag hämtade Maria från tåget i Jönköping som hade tagit sig hit från Umeå. Lite senare kom även Yvonne som skulle tälta. Och kvällen gick rasande fort iväg när vi kom igång att "tjöta".

Så den stora dagen lördagen den 4 juni. Strax efter 10 kom de första som fick starta med en hundpromenad med frågor. Därefter blev det fika och sedan gruppfoto eftersom några måste åka hem tidigare och alla kom inte med på ett gemensamt foto då två familjer inte kom förrän senare av olika skäl. När detta var gjort började Yvonne sin föreläsning om apportering och när teorin var klar blev det praktiska övningar i skogen. Det var en mycket uppskattad dag där man fick råd och tipps om fortsättningen. Nu sög det ordentligt i magen och Göran som var kökschef hade fixat köttgrytor ( med lite assistans!) Några som hade långt att åka gavs sig av hem medans Yvonne fortsatte med stadgeövningar i trädgården. Solen dalade så sakta ner och kvar till grillningen var 10 personer och lite till mans var vi allt lite trötta efter en lång dag. Efter frukost på söndagen var det åter apporteringsträning men nu borta vid "våran" sjö där det blev både land och vattenapportering. Men med åter en riktigt varm dag var både två och fyrbenta ganska möra. Så efter lite fika gavs sig alla hem efter en lyckad kennelträff. I efterhand räknade vi ut att det var ett 25-tal hundar som kom med sina familjer.

Ett stort TACK till Yvonne som kom till oss och delgav oss sina kunskaper på ett mycket uppskattat sätt.

Och ett stort Tack till alla valpköpare på Hundskallet´s och BellaNovas som kom och förgyllde dagen. Något som jag och Gun uppskattar mycket.

Här kommer nu att följa lite bilder från dessa två dagar. Fotografer är Stefan Svensson med min kamera, Helena Kvarnrud, Jag, Gun, Yvonne och säkert fler som jag inte har koll på då bilderna kommer från lite olika håll - men det hoppas jag ni har överseende med. Tack alla Ni som tog bilder!

Så var det handlat till Träffen!

Fika

Catharina och Linda      Angelica och Ulf och så Ulf och Anna-Karin

           

    Gun med de nya valpägarna Kerstin och Thomas Dahlén och så har vi Elin och Tommy Karlsson

 

  

Yvonne Liljeblad språkar med Marie och Roger Bååth. Och Maria Sjögren och Yvonne JohanssonMelander fikar och pratar

     

Fotografer

Lexie som flankeras av Molle och Svea från två kullar.

Kerstin och Thomas Dahlén med sin nya familjemedlem Tipi 11 veckor

Inte lätt att få ordning på alla hundarna och inte att få med dem på samma bild heller

Karin Ingwald med Tollartrollets Jordgubbe o Bella Nova's Miss Cholima "Lima", Ulf med Bella Nova's TiCo Krut, Angelica Persson Ewö med Bella Nova's Lexax Paxton "Molle", Hundskallet´s Lady Klara med Linda Knutsson, Solgerd med Bella Nova's Spelevinkan Svea, Catharina Anderberg med Hundskallet´s Vårvarma Jaffa "Elsa", Lexie och Gun, Kerstin Dahlén med Bella Nova's Tasty Tipi

 

Hundskallet´s Vårvarma kull

Linda Knutsson med Jaffa "Elsa", Marie Bååth med Jotte "Ozzy", Yvonne JohanssonMelander med Jappe, och jag med Jackie.

Dessa fyra är nu 9 år fyllda.

     

Lisbeth och Lasse Mårtensson med BellaNovas

TiCo Patron "Axel" , Hundskallet´s Sommarsköna   

Malte och så Mynta

                

Linda Lagerstrand med Hundskallet´s Snökalla Loffe

Saknas på bilden gör maken Anders o sonen Axel

Hundkskallet´s Lord Konrad och Hundskallet´s Höstklara Nisse ägare till dessa hundar är Catharina Anderberg och Stefan Svensson. Tyvärr är de konvalescenter för dagen och fick inte komma ut och träffa alla andra.

Familjen Kvarnrud: Helena, Nicklas, Tilda och Ture med Hundskallet´s Höstklara Norton

Tommy Karlsson med Hundskallet´s Höstklara Noah "Racer" och Hircum´s Toblerone "Spike"

   

Maria Sjögren med Hundskallet´s Hunter och BellaNovas Spelevinkan Svea

 

BellaNovas TiCo Krut, Lexax Paxton "Molle", TiCo Patron "Axel"

     

 

Mingel

Göran och Roger Bååth språkar

 

 

Yvonne pratar och vi andra lyssnar

 

Tipi 11 veckor på sin första jaktkurs tillsammans med matte Kerstin som får råd av Yvonne.

Middag

Kvällsträning med stadgeövningar

Publik

Familjen Kvarnrud gör "hundpromenaden"

Kvällsprat

Land och vattenapportering på söndagen

Göran i båten för att slänga apporter och Linda och Klara som väntar

                      

Karin och Lima och Maria som skickat Jackie för att hämta en dummie

              

Yvonne och Joey i arbete

Tack alla NI som gjorde denna träff möjlig!!

 

Träffen 2015

Som var planerad till den 11 oktober

För första gången har jag fått ställa in en träff för att de var för få som kunde komma. Så det är med stor besvikelse jag fick ringa återbud till föreläsaren och de få som anmält sig. Vet inte riktigt vad som var anledningen om det är för sent på året eller om man bara inte kunde. Det har gått ut 37 inbjudningar och 9 som inte hört av sig alls, men av dem är det också hanhundsägarna  till de sista kullarna. Känns lite off just nu eftersom det ändå är en hel del förberedelser som delvis är förgäves. Men jag ger mig inte så lätt för till våren gör jag ett nytt försök så får vi se om det ger bättre utdelning. Det positiva är ju att jag fått pratat med många av mina valpköpare.

 

 

Träffen 2013

Dagens datum var den 14 september

Inte heller 2012 var någon träff vilket berodde på Jackies parning.

Det gick ut 28 inbjudningar och av dem var de 7 som inte svarade alls. Jag har full förståelse att man inte kan komma saker och ting kan inträffa - men ett svar kan man kosta på sig. För mig är den här dagen viktig, framförallt för framtida avel.

Men jag är så glad åt alla ni som kom och verkligen förgyllde dagen. Och vi hade en helt otrolig dag, vädermässigt som var det nog den sista sommardagen och vi kunde ha uteaktiviteten på våra gräsmatta. För i år var vi här hemma och inte på logen eftersom det inte kom mer än ett 20-tal personer så skulle vi få plats på altanen. Dagen började med den traditionella tipsrundan, därefter blev det fika samtidigt som jag gick igenom de olika kullarna samt läste några mail från dem som inte kunde närvara. Ute i solskenet gick sedan Anna-Karin igenom massage och stretching samtidigt som hon förevisade på Nemo och utplacerad på gräsmattan kunde vi själva prova på våra hundar. Men innan dess blev det fotografering eftersom några skulle åka hem. Vi pratade också om "target" och den typen av belöningssätt samt att utnyttja hundens positiva spontana handlingar. Det grillades och vi fikade igen men denna gång med en kaka.

Så ett stort Tack till Er alla! men ett särskilt Tack till Anna-Karin för din förevisning och till Lena Gustafsson som kom för att alla skulle få ett ansikte på min fenomenala webbmaster.

Nu kommer bilderna från dagen och vi börjar med den som alla hundar är med på, det var några tvåbenta som ej närvarade.

Fotografer är Stefan, Lena och jag.

 

Från E-kullen som nu är de äldsta Hundskallet´s hundarna kom Mikael med Ecco, Hundskallet´s Mexis Elvis som faktiskt ser ut som en unghund, inte ett grått hår! han är född 2001-02-07

Från H-kullen var det Dag som kom med Scott, Hundskallet´s Harry och så våran Hunter ( i klippt version ) och Lena som fick agera hundförare. Dessa hundar fyllde 10 år 14 juli i år.

Scott

Hunter

Från I-kullen var det Inez som kom här tillsammans med matte Ros-Marie. Hundskallet´s Inez af Zack är född 2005-06-27

Inez

J-kullen här tillsammans med pappa Nemo Vattubrinkens Vilde Bill Hickock med matte Anna-Karin. Hon håller också min Vårvarma Jackie, Linda med Elsa, Hundskallet´s Vårvarma Jaffa, Teresia med Cole, Hundskallet´s Vårvarma Julle. Dessa tre vårvarma hundar är födda 2007-04-27.

Nemo

 

Elsa

Cole

Jackie

K-kullen bestod av Hundskalles Lady Klara med matte Linda och Hundskallet´s Lord Konrad med matte Catharina. Klara och Malte var två år den 25 maj i år.

Malte

Klara

Av L-kullen var det Sebastian med Hundskallet´s Snökalla Leo och den Snökalla Liisa med undertecknad. Dessa minstingar i församlingen fyller 1 år den 3 december i år.

Leo

Liisa

Nu är kullarna presenterade och nu kommer blandade bilder under dagen.

       

   

 

 

  

       

 

 

Tack för att Ni kom och gjorde Kennelträffen till ett stort solskensminne!

 

Träffen 2011

Dagens datum var den 10 september

Som alla vet var det ju ingen valpträff 2010 pga. att vi flyttade vi hade bröllopsbestyr och jag höll på med allmänlydnadsutbildningen. Så i år var jag väldigt sugen på att få träffa alla igen. Tyvärr var det många som inte hade tillfälle och en del avhopp i sista stund, och det var många som saknades och bland dem var bl.a. norrlandstjejerna (den med två ben) som varit på varje träff sedan 1997 . På programmet i år var det den sedvanliga tipspromenaden och Rallylydnad och så var det meningen att Anna-Karin skulle kommit och pratat och visat lite om massage och stretching men tyvärr fick hon ändrat schema i sista stund och var tvungen att jobba istället, men det har vi innestående till en annan gång. I stället blev det en hel del allmänna diskussioner om hundägandet som att ha valp, en eller två hundar, blanda hane och tik eller ha ett kön, ledarskap, flocken etc. etc.

Vädrets makter stod inte heller på våran sidan för solskenet och 20 + som SMHI lovat vet jag inte vad det tog vägen för ganska tidigt började det att regna så fotograferingen fick ske under tak. Rallylydnaden kördes av alla med glada tillrop och många stilar - insåg ganska omgående att föra ett riktigt domarprotokoll var jag inte matad för och eftersom alla vara lika duktiga!!!!! lottades priserna ut och alla fick pris också.

Jag vill TACKA alla som kom och förgyllde denna från Hova, Göteborg, Habo, Huskvarna, Ambjörnarp, Palsbo, Kråkebo och Värnamo.

Här nedan följer nu ett litet bildkollage under dagen. Fotograf till de flesta av bilderna är Emil Hansson.

             

                 Kollar läget                                                       Samtal och valpträning

                     

    Bengt visar Catharina något och Moltas får inte se               Ecco

         

               Jack                                                       Therese och Dunder

           

       Stefan och Malte      Ingalill och Ninja men ingen tollare  Roy-Arne, Kicki, Hilda och Jonny

    

      Bethaspöket                                          Lena och Jack                   Catharina och Moltas

               

                Klara                                   Stefan och Malte               Jonny och Göran i samspråk

      

         Hilda                             Rekonstruktion av Rallybanan

        

                                                               Det gäller att programmera!

                          

                                                   Ecco läser noga hur han ska göra

          

                 Bengt som har lånat Klara visar hur det här ska gå till men Jack ha vill skynda vidare

Aktivitet

Diskussion

        

                             Skiljefrågan                          Linda och Elsa som klarar banan galant

              

Niklas och Jack är redo och som kom steg och sitt -steg och sitt....    Therese och Dunder i flygande

                                                                                                                            fläng

       

                 Protokolldiskussion                                         Valpar som vill busa

                          

Ålderdamen Daisy snart 13 år går med handtecken eftersom hon inte hör

  

          Mikael och Ecco  genom banan                      Jaha.. va skulle vi göra här då undrar Jack

                                 

                                                         Bengt med en lånad Hunter

                         

                          Full action med valparna - och Moltas tittar inte på valparna i alla fall.......

 

      

                       Det språkas lite här och var, vilket är absolut meningen med dagen

              

                    Mina egna små hjärtan                 Mikael som väntar på att korven ska bli färdig i regnet

"Matakort"

                           

         

"Gängkort"

     

 

 

En bild på den äldsta och de yngsta.

Malte och Klara tillsammans med mormorsmor Daisy

                                                             

 

 

 

 

 

 

 

"Fotomodellen" Hanna med Dunder

 

 

Träffen 2009

I år var datumen den 12 september när det var dags för Kennelträffen

En glädjens dag när de 18 hundarna med familjer slöt upp på denna träff, det värmer en kennelmor när så många ställer upp, och många som åker en lång väg fram och tillbaka denna dag. Sammanlagt var vi 34 personer medräknat "utbölingarna" som kom för att det vankades "föda", iförda traktor med signalhorn vilket vi hörde! Och vi hade en helt underbar dag som så vanligt går alldeles för fort, solen sken och det var som en normal sommardag.

 

Efter tipspromenaden och sedan kaffe och macka så var det dags för lite aktiviteter igen. Även i år bestod den av 5 olika stationer som var apportering, slalom, hopp över hinder, ställande under gång och så till sist hundrace. Nya moment förstås, utom apporteringen som ligger fast. Nytt var också att man nu inte fick sätta poängen själv utan gjordes av enväldiga "domare". Det var också frivilligt att avstå, men chanserna till vinst minskas ju då förstås.

  

Station 1 apportering

Jack som först inte vill komma fram till husse Niklas

  

Men efter ett nytt försök gick det bra

  

Här är det Nova 12 år som rusar iväg efter dummien

 

   

Och kommer nästan lika fort in med den

  

Bexa i full fart tillbaka

  

Och matte Maria tar emot Bexa

Curry som skyndar sig tillbaka till Mirella

  

Dejsy 10 år som först trodde det var gammelmatte som ropade

   

Innan hon i full fart ändrade riktning och sprang till matte Therese

   

Cole i full fart ut och leta upp dummien i det höga gräset

  

Och sedan bråttom tillbaka till matte Teresia

   

Eddie som snyggt kommer in med den uppletande dummien till husse Bengt

  

Station 2 slalom

Det är inte så lätt när man inte hör o även synen som börjar svikta att ta sig igenom slalombanan.

  

Men med den energin och vilja som 13 åriga Alma har så fick hon bra kläm på vad det handlade om

  

Att Jack hade gjort det här förut det syntes

   

Så det är bara för husse Niklas att ta bort hjälpen och öka farten

  

Nova 12 år som galant kryssar sig igenom banan

  

Curry tog banan med fart fläkt

  

Bexas tur och matte Maria slapp ryggskott denna gången också

   

Så lillmatte Hanna som tog Dejsy genom banan, men Dejsy vill helst ha godiset

   

Men övning ger färdighet, här fixar Hanna och Dejsy banan kanonbra

Inga problem för Eddie, det var nog svårast för husse Bengt

 

Men går det riktigt bra, även husse har fått kläm på det

 

Cole och Teresia som tar sig igenom banan med bravur.

  

Station 3 ställande under gång

Här var det många duktiga ekipage, där "10-orna haglade", som för Sandra och Sudden

  

 

Teresia och Cole

 

 

  

 

Therese och Dejsy

 

 

  

 

Maria och Bexa

 

 

   

Men Curry satte sig hellre för att vänta in matte Mirella

  

Liksom Nova - varför stå när man kan sitta

  

Alma stannade men med handtecken och hör man inte så väl är det tillåtet

 

Jack ville hellre följa med när matte Lena gick iväg

  

En klar 10:a förstås för Linda och Elsa

 

 

 

 

Station 4 Hopp över hinder

När matte bara satte Elsa på lagom avstånd från hindret så blev hoppet perfekt

 

 

Inga problem för Jack och Lena med hoppet - fullt godkänt

 

 

  

Nova hoppar över hindret lugnt och säkert

 

 

 

  

Curry som placerar sig snyggt vid mattes sida

  

Yrvädret Bexa som har så brått till matte så att hoppa över något hinder hinner hon inte

   

För Dejsy sitter hoppet som en smäck, de gamla tävlingstalangerna sitter i

  

Eddie har aldrig tävlat, men hoppa kan han

  

Hilda tyckte också att det gick fortare att komma till matte Kicki genom att springa i jämte

  

Allis hoppar också lugnt och säkert över hindret till matte Lena

  

Sudden hoppar snabbt och snyggt över och placerar sig perfekt bredvid matte Sandra

Station 5 Hund race

Där föraren skulle springa iväg och låta som en köttbulle och på det viset få hunden att snabbt som ögat springa sträckan som var på tid.

  

Linda var först ut och Elsa blev tokig när matte sprang iväg och slet sig så här gällde det att kuta

  

Lena som gör sig redo att springa

Jag tror att detta är Jack som rusar efter matte för fotografen Emil har här darrat på handen

  

Alma som försöker springa i fatt Mirella men är man 13 år skyndar man sig långsamt.

 

Men här kom Alma i mål

  

Och så den verkliga sprintern - Maria

    

Och efter kommer Nova i full karriär

  

Och här är ekipaget i mål

  

Curry bokstavligen kastade sig efter matte

  

Och det är nästan att han hinner ifatt Mirella innan mål

  

Här har Maria värmt upp ordentligt till andra omgången

   

Men det var på håret att inte Bexa hann i fatt, som kom som skjuten ur en kanon

  

Så nära var det att Bexa hunnit ifatt matte Maria

 

10-åriga Dejsy som undrar vad det tog matte Therese

  

som hade så förtvivlat bråttom

  

Här är Bengt laddad, och att han springer mycket syntes

  

Och lika vältränad  är Eddie när han rusar efter husse

  

Och här är de i mål och Eddie var inte långt efter - och  tiden den var bra!

  

Kicki som inte trodde att Hilda skulle följa med och när matte såg Hilda komma la hon på ett extra kål o sträckte sig i låret

   

Teresia är här i mål

 

  

Och Cole var då inte långt efter - för springa kunde han!

  

Lena i full karriär och 13 åriga Allis kunde hon med

 

Men vid mål låg det dummies - dom var intressanta!

  

Då är det bevisat att man kan springa "race" med barnvagn. Alfred i och Sune i jämte och Sandra springer som bara den medans Sudden väntar på att få springa i kapp.

 

  

Här har då hela ekipaget kommit i mål

  

Mikael startar som en sprinter

  

Och Ecco lägger i princip benen på ryggen och rusar efter

  

Här är Ecco i mål och inte långt efter husse Mikael

Hund race var roligt men lite farligt, några skador får det inte bli - men det går att göra på annat sätt utan att riskera något och kan vara lika roligt kanske ännu roligare - men det tar vi nästa år!

De tre bästa ekipagen fick pris, vilka var:

 1:a Therese och Dejsy 2:a Teresia och Cole 3:a Bengt och Eddie

Jag glömde naturligtvis att ta kort på dessa tre ekipage tillsammans

Här är det så dags för lite välbehövlig mat efter dagens "övningar", av medhavd massäck. Och lite rast vila och att bara prata är viktigt också.

                 
            

Så har vi då kommit till det obligatoriska gruppfotograferingarna.

   

Som väl var kom jag ihåg att ta kort på dessa damer, eftersom Eva-Britt och Jonny men Hulda måste bege sig lite tidigare innan "fotograferingshysterin" börjat. Så till höger är då 10-åriga Dejsy tillsammans med Terese och Hanna och till vänster Dejsys dotter 7-åriga Hulda (Greta) tillsammans med Eva-Britt

Likaså Sandra med lillhusse Alfred som efter en lång dag var trött på att titta på alla hundarna och vill hem. Här är då 4-åriga Sudden (Igor) tillsammans med kompisen Sune.

                                         

Systrarna Allis och Alma som fyllde 13 år den 6 juni, som fortfarande är pigga och vitala. Deras bröder Ante och Acke som tyvärr inte kunde vara med denna dag har samma status som dessa damer.

Den då näst äldsta i gänget är då 12-åriga Nova (BaroNova) och efter att varit konvalescent 1 vecka så skulle här inte vara mer stillhet, och det talade hon om högljutt så fort det blev paus.

                              

Ecco  (Elvis)                                Eddie                                       Hilda  (Evita)

Här är då E-kullen samlad, från vänster mor Allis, Ecco, Eddie och Hilda

              

10-års jubilaren Hundskallet´s Dejsy.

Denna mycket förnäma dam som har varit hos oss en del i samband med F och G-kullarnas födelse. Här är Dejsy tillsammans med "lillmatte" Hanna som har vuxit upp tillsammans med Dejsy och alltid hängt med på träning och tävlingar med Dejsy utan att ha tröttnat, och som nu tränar Dejsy med stor iver. Det bådar gott för framtiden - det har du gjort bra Therese!

 

           

Syskonen från H-kullen som är Hunter och Bexa (Hildur)

Så till slut J-gänget som är Jack, Jackie, Elsa (Jaffa) och Cole (Julle)

Finalen på 2009 års Kennelträff.

 

 

Träffen 2008

Kennelträffen på Hundskallet´s som ägde rum lördagen den 13 september.

18 hundar med familjer, kom och gjorde denna dagen till en mycket lyckad träff.

Nytt för i år var fem olika stationer där hunden skulle utföra olika moment, föraren satte själv sina poäng, 3poäng för ett perfekt utfört moment, 2poäng lite hjälp med godis eller en korrigering,  1poäng för "det där tycker hunden kan du göra själv".

 

Här är det Eddie (Einar) som med full fart kommer in med dummien till Roger

Teresia som gör en perfekt inkallning med Cole (Julle). Medans Linda och Elsa (Jaffa) ser på och väntar på sin tur.

 

Gå slalom det kan inte Eddie trodde Bengt, men se det kunde han visst och roligt tyckte han det var också.

     

Det var nog husse som tyckte det var svårt att ha koll på benen.

 

Lena som går fritt följ med Jack - hur är det med kontakten?

    

Fullt av aktiviteter och samtal.

 

Mirella och Alma

         

Ja, kontakten på fritt följ vad det inget fel på , Alma hade full koll på matte

 

Här kommer Eddie in med dummien till Bengt

            

Roger och Eddie (Einar) i stationen med fritt följ, men Eddie tyckte bitvis att det var roligare att lukta i backen än att kolla på husse

 
       

Sanna och Hunter och den här kontakten var det inget att klaga på.

              

   Och den hölls hela sträckan fram och tillbaka.

 
        

Ja, inte tränger Corina precis, men hon följer med vart husse Kenny går.

     

   En som har fullt koll på matte Teresia det är Cole (Julle)

 
       

          Izak och Yvonne som går slalom

       

    Och så en inkallning med Izak

 
    

Hilda (Evita) som kommer i full fart till både matte och husse, Ann-Cathrine och Jonny

      

  Här är hela familjen Andersson samlade vid stationen "skall" vilket inte alltid är det lättaste, men både Alma och Curry klarade det galant.

 
          

 Vad var det som Teresias lille prins skulle göra här?

               

Jo, han skulle hämta dummien och i full fart kommer här  Cole med den till matte

 
              

             Izak och Yvonne i fritt följ    

    

Tävlingen klar och tre pristagare utsedda. På 1:a plats kom Mirella och Alma som visade att gammal är bäst. 2:a plats kom Lena och Jack och 3:e plats Yvonne med Izak. Stort Grattis till Er alla!

 

 

Hela H-familjen samlade, 5-åringarna Scott (Harry), Bexa (Hildur) och Hunter och så pappa Abbe och mamma Maxa

          

         10-åringen Corina

 

Corina som njuter i gräset

         

Corina med Husse Kenny och lillhusse Rickard

 
   

När folket började droppa av fanns en hel hög med grillad korv kvar.

      

Och det var ju en del som var intresserade av den när Sanna började att delade ut.

 
 

Här är nästan hel gänget samlade från 2008 års Kennelträff

 
 
     
  Bilderna som kommer här nere (grön ram) är tagna av Ingalill Cederlund, vet inte om Bengt plåtade något. I alla fall bor de i Göteborg med sin Eddie

    

         

                 Bengt och Eddie

 
        

           Horn, Hallsberg och Hova pratas vid

 

 

Och så har Maria Sjögren i Horn tagit dessa bilder (röd ram), jag tror inte att Christer höll i kameran, men det jag vet är att de bor i Horn och har Nova och Bexa

 

   

       Eddie, Jackie, Abbe, Cole och Elsa

              

      Eddie, Jackie, Abbe och så "bonnen" själv

 
             

                        Nova (BaroNova)

       

                     Hunter och Bexa (Hildur)

 
      

                     Mirella och Alma

         

                   Bengt och Eddie

 
            

                    Marias ögonsten Bexa (Hildur)

        

 Kenny får lite godis av "Mirre" vilket Corina noterar

 
     

                  Dimmigt vid grillen

   

Hilda (Evita) som tycker att det räcker för den här gången, "nu vill jag åka hem"

 
     

                  Den gamle mannen Abbe

       

      Abbe och Maxa och Eddie (Einar) i bakgrunden

 
       

        Och så populära Sanna vid korvutdelningen

 Bilderna nedan med gul ram är tagna av Mirella och Mats Andersson som bor med sina flickor i Hallsberg. Och har Alma och "sambon" Curry.  
          

                  Alma  12år

               

                 Corina 10 år

 

 
          

                 Izak  3år                  

           

                Eddie (Einar) 7 år

 
    

             Eddie  7år

      

                 Elsa (Jaffa) 1,5 år

 
      

              Bexa (Hildur) 5 år

 

       

                 Abbe 12år

 
      

            Nova (BaroNova) 11år

     

                Jackie 1,5år

 
       

                             Hunter 5år

 

      

                Maxa 9år

 
            

                            Curry

   

                   Scott (Harry) 5 år

 
         En bild på Dejsy 9 år som inte var med på träffen, men vi träffades en månad senare på en Tollarträff. Och jag tycker att hon ska vara med här ändå.  
 

Träffen 2007

 

 


10-åringen som kom i år är BaroNova. Bröderna kunde inte komma. BobbiBus
i Danmark och BobbiBruno och BobbiBill
i Halland.

 

 

 

 

 5-åringen som kom i år är våran välkända Milton Greta. Brodern Milton Gusten kunde ej närvara. Milton Grymme och Milton Grynet har bägge tyvärr fått vandra över regnbågsbron.

 

 

        

Åldersgänget är Alma och Abbe som
trots sina 11 år är vid god vigör. Även syskonen är still going on.

 

                  

E-kullen: här Mexis Evita och Mexis Eddie.

 

I-kullen Izak af Zack tillsammans
med mor Hulda.

 

   

H-kullen: Harry, Hunter, Hildur tillsammans
med far Abbe och Mor Maxa.

 

 

Mexis Evita(Hilda) tillsammans med matte.

 Allmänt bus.
 

Och så valparna som är på sin första träff. Först har vi Far Nemo, Jotte, Jappe, Jaffa, Jackie och Mor Hulda.

   Samma hundar, men tar en stund
att komma ordning.

 


Alma här med sambon Curry

 


Här är nästan alla samlade, vilket fick går fort innan himlens portar öppnade sig med blixt, hagel och skyfall.
 
 
Fika med grillning och delvis dränkt korv.

 
   

Eva-Britt och Jonny med sin Hulda.

Fodervärdar som varit helt fantastiska under Huldas båda kullar här hos oss.

Otaliga är de resor de gjort mellan Reftele och Beth ca 7 mil enkel resa för att följa valparnas utveckling samt att träffa Hulda förstås.

Eva-Britts stora engagemang i Huldas träning som är bra på det mesta, även att Eva-Britt inte har (ännu) tävlingsnerver att visa vad Hulda går för utåt sett.

Nu är Hulda eran hund fullt ut och jag och Göran kan bara Tacka Er.

 

 
     
     


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019,  E-post solgerd@telia.com