Vad har hänt sedan sist!

2008
 

 

081231   Årets sista dag!     Och i morgon har vi ett helt oskrivet år framför oss - och vad det för med sig i sitt sköte, det vet vi inte. Men jag hoppas att vi alla kan få ut mycket bra av år 2009, att vi kommer att få lite törnar här och var, det får vi nog räkna med, men att vi istället kan gå stärkta ur dem. Med dessa ord vill jag nu önska ER ALLA av hela mitt hjärta!

Gott Nytt År 2009!

081228 Har faktiskt vart och tränat på klubben - men vi var ganska ensamma jag och Linda, men det var skönt med lite repa, och Jackie är belåten. Har pulat in lite fler bilder på valpköparnas egna sida. Tack Marie för att du är uppmärksam - felet är tillrättat - va´ skönt att ni finns! Vi hörs!

081227/28 Jaha när jag skriver detta har det faktiskt hunnit att bli söndag. En tur i rimfrostskogen har det blivit, annars har det varit en del köksarbete idag innan kvällens härliga gäng holländare har gästat oss. Flocken med fyra ben är totalt utslagna - mycket koncentration med att förstå holländska/engelska. Annars har jag idag fått in två nya bilder på Jack (Holger) och bilderna från fam. Lerman på Jison.

081226 Annandag jul - rimfrost hela dagen så träden har varit vita, riktigt skönt och fler pölar var frusna idag och desto renare vovvar var med hem. Har lagt in fler bilder på valpköparnas egna sida, nu var det Eddie som kom på plats, en del bilder fick jag idag av Ingalill via mail, som jag Tackar för!

081225 Juldagen med dis och dimma och ett par minusgrader - men skönt - för det regnar inte! och vovvarna bara "lite" bruna för alla gyttjepölar var ju inte frusna. Och här har jag suttit och pulat lite med lite nya bilder "från valpköpare". Här finns mycket att ändra om på men just nu känner jag bara för det som är lättast och roligast.

081224 Då är då äntligen julen här, skinkan är kokt och griljerad, reven, kålen och allt annat jox är på gång. Barn med familjer och respektive som inte redan är i huset är på ingående och JULEN kan börja! I år första julen utan Abbe - idag är här mulet, men i förrgår lyste en jättestjärna på himlen mycket större än alla andra - och jag är övertygad om att det är Abbe som ändå är med oss. Fast Göran säger att det var en "satelit" men varför måste allting vara logiskt!  Nu vill jag önska er alla en riktig GOD JUL!

081220 Först och främst, Coles röntgenresultat är nu klart och samma fina resultat som sina sju syskon - helt fantastiskt ! Grattis Teresia och Cole! Julsidan är på plats med lite hjälp av överförandet - så ni slipper se några halva konstiga saker! Därmed har ljusstaken kommit hit. Abbe har fått komma till den tunga sidan, har inte skrivit något om honom där ännu - klarade inte det - i dag en vecka sedan, men jag har gjort om lite i början av sidan.

081214 Det är med tungt hjärta jag skriver här , och alla tårar gör det inte lättare. En gammal trotjänare är borta och allt är bara tungt idag. Om en stund ska våran älskade Abbe komma till sin plats i skogen, det han älskade mest - skogen.

081210 Idag har varit en tidig morgon då vi på jobbet ordnat Luciafirande för hela kliniken, som väl är slipper vi dra på särkarna, eftersom vi väljer en annan dag kan vi få skolbarn att ställa upp - och då är det riktigt fint. Sedan har Elsa och Jackie varit ute och suddat, vilket ni kan ta del av på första sidan. Förutom det ligger arbetet här lite vilande för tillfället - men snart får ni ta del av vad jag håller på med!!!!

081207 Det andra ljuset vi nu har tänt. Och en hel vecka sedan jag var här ock skrev fast det känns inte så, då det har varit fullt upp här bakom, va´då mä? jag säger bara - JULKORT!

081201 1:a december! herre jisses vad tiden går, och snart dags för semester! ....... Jag ska faktiskt vara ledig rätt mycket i jul - var ju sjukskriven på semestern i somras.  Här har hänt lite grann - fler bilder på Gallerisidan + lite annat där, ja det är bara att gå in och kolla!

081129 Då har stakar och stjärnor kommit på plats, och Stjärnor på is är slut och efter det har även den här sidan fått ett ljus! samt lite promenadbilder från förra säsongens snö har också kommit på plats. Ha en skön 1: advent!

081125 Jaha så har ni fått ta del av alla konstigheter här idag - och jag vart inte nå´t förvånad för det! Men min ängel Lena hade skickat mail idag där hon förklarat hur jag gjort o hur jag ska göra - och kan ni tänka er efter 4-5 försök så finns både den nya Gallerisidan och Gästboken funkar igen! Efterlysningen av vantar funkade också, Maria (Nova,Bexa) messade att det finns på Engelssons postorder.  Tänk va livet är härligt! Ni är underbara!

081124  En försmak på vintern har vi haft i helgen, blåst, minusgrader och lite snöfjun. Men det är bara att packa på sig, ute i skogen är det bra mycket behagligare. Tränat har vi gjort med våra busfrön jag och Linda och nästan frusit av händerna då vantar inte är smidigt när man ska träna - och vi är på jakt efter torgvantar men ännu utan resultat. Är det nå´n som vet var det kan finnas - hör av er!.  Så har jag fått lov av Lena att själv ge mig på "ajja.bajja" sidorna med att lägga ut en ny sida som heter Galleri/Aktiviteter (åtminstånde än så länge). Så om ni nu träffar på några konstigheter så är det bara jag som har varit i farten - igen! Vi höres!

081119 God morgon! kl 06.30. Några minuter över så här på morgonkvisten och några rader här då kunde vara kul. Fick mess från Teresia igår att fler bilder och kritikerna från utställningen finns att beskåda på "lillprinsens" sida, kolla Länkar. Hoppas att ni alla nu får en riktigt bra dag!

081117 Teresia och Cole har varit på utställning i Wången lördag och söndag och blev där bedömd 1:a med HP bägge dagarna. GRATTIS! Cole finns nu på första sidan. Växjöutställningen finns här!

081112 Go´kväll!  är här en stund nu innan sängdags. Den nya sidan på Aktivitetsträffarna är nu klar. Man kommer nu till en startsida och därifrån kan man sedan länka sig vidare till det årtal man vill ta en titt på. Som sagt jobbet fortsätter här bakom och förhoppningsvis kommer snart mer nyheter. Ha det gott!

081109 Jag har inte glömt att skriva här, jag jobbar för fullt här inne, men det syns inte ännu. Dels håller jag på att dela upp Aktivitetsträffarna då den sidan börjar att vara lite "tung", sen håller jag på med helt nya sidor någon typ av galleri, där man först ser många bilder inom samma område och när man klickar på bilden ska man få se den i större format. Tror att detta kan bli bra - men det tar lite tid, så om ni tror att jag inget gör så vet ni nu var jag håller hus.

081104 Nu är det klart! Som sagt vi har varit på utställning i Växjö det kan ni se på första sidan. Vill ni se det som var tidigare tryck på Älgjakten

081103 Jag finns här! Men det har varit lite fullt upp med allt möjligt. Men jag och Linda har varit ute och luftat oss igen - det kommer ni snart att få ta del av. Vi hörs!

081030 Precis hemhalkad från stan nu 22.00 efter att ha firat med jobbet, och det i säsongens första snöoväder och det var ingen höjdare och det lär väl inte bli bättre till i morgonbitti. Det som verkligen är roligt är att resultatet på Jappe nu kommit och liksom sina syskon hade han också HD A och AD UA - helt suveränt! Grattis Yvonne och Uffe! Nu väntar vi bara på Cole sedan är alla 8 röntgade - och det är på gång!

081029 Lite nytt kommer nu här och det är att det som varit på första sidan kommer att länkas härifrån till en sida som kan beskådas. Tanken är de bilderna ska komma in i en annan form på en annan plats - men jag hinner inte göra allt jag vill så det får bli så här tillsvidare, för det känns lite B att det bara försvinner. Så det som går att kolla mer på är nu KM-ATTILA

081028 Har lagt in en bild på Dejsy som Matilda tog på sök-träffen, batterierna tog ju naturligtvis slut i min kamera. Vintern är i antågande! för vinterdäcken har kommit på idag - här lovas kallt till natten och halt i morgonbitti usch! men det här är bara en transportsträcka till våren - hösten är inte min årstid.

081026 Söndagskväll eller natt... en helt otrolig regnig dag inget avbrott på regnet på hela da´n, suck. Vi har haft avslutning på kursen ikväll men vi är ett bra gäng som tänker träffas på söndagar framöver också och träna våra fyrbenta. I lördags la Linda spår till både Jackie och Elsa, så lite nytta har det varit annars har det mest gått i  älgens tecken, fast i mindre bitar. Nu höll jag på att glömma att jag faktiskt är klar med sista Aktivitetsträffen som nu finns att beskåda.

081022 Bilderna ligger nu ute puh! efter ett långt samtal med Lena kunde bara konstaterats att ett hjärnsläpp inträffat i mitt hjärnkontor - kan det bero på älgalössen tro - antagligen inte.

081021 Då har förstasidan bytt skepnad igen, och är nu lite mer blodig den här gången - men det har ju varit älgjakt!! Bilderna från aktivitetsträffen är på G. .......... Som ni ser har inte bilderna följt med, har skickat ett akutmail till Lena, ska nu själv sova på saken och hoppas att det kan lösas i morgon.

081019 Då var tre intensiva dagars älgjakt till ända, med massor av frisk luft och motion både för två och fyrbenta. Lite bilder kommer strax på förstasidan.

081012 En riktigt fullspäckad hundhelg igen. I lördags Aktivitetsträff där Carina Brissman hade genomgång av Sök en mycket lärorik dag, detta kan   ni snart läsa om på sidan. I söndags var det då KM i lydnad på Attila och fyra Hundskallet´s hundar med förare gjorde debut på lydnadsplan finns snart att se på första sidan.

081010 Helg igen skönt! slipper jobba men fullt upp blir det väl ändå. I morgon är det Tollarträff på Attila - det har ni väl inte glömt! På söndag är det en annan utmaning men det tänker jag inte berätta något i förväg om, lite spännande får det allt bli. Så får vi se hur mycket det blir kvar till att jobba här. Snart stundar ju älgjakten också med allt vad det innebär. Vi hörs!

081005 Spåret gick hyffsat och ovädret har vi här nu, hällregn och blåst. Prata med Maria i går, och av all prover som tagits hittades inga fel på Nova fick rådet av veterinären att ge olivolja i maten som trodde att på någon vecka skulle pälsen rätta sig till, samt att öka fodergivan. Så nu hoppas vi att damen får tillbaka sin kopparröda päls. Jojomän! så har jag har lagt in fler bilder!

081004 Har lagt ut lite fler bilder på träffen. Nu ska jag åka ut till Linda och gå ett spår som hon lagt till Jackie och det innan det blir "ovär" för det är "kölsvart" norr över. Snart här igen!

081002 Så är det bara fredag kvar att jobba - skönt. Nu finns det fler bilder från träffen på plats - och mer kommer snart! Jalle är nu MH-testad och har nu en känd mentalstatus.

080929 Ny framsida med bilder från träffen som Mirella och Mats tagit.

080928 Lite ny text på Kennelträffar samt att jag lag ut en del bilder - men det kommer många mer. Marie som är en observant tjej har konstaterat att på en del sidor fungerade inte min mail, det ska nu vara tillrättat och det ska gå och att komma direkt till min mail på vilken sida man är på.

080925. Grattis fam. Bååth!  Ozzy är nu röntgad och med samma fina resultat som sina syskon.  Maria har meddelat att Nova nu är undersökt och diverse prover är tagna, på den 11-åriga pigga damen, men som tappat både hull och päls vilket vi såg på träffen - Så nu håller vi bara tummarna att det blir ett positivt besked.

080924 Vet att ni är sugna på bilderna från K-träffen, men ni får "tyar" er lite till. Eftersom jag är gräsänka se´n i tisdags då "gubben" är på Grimsö på rovdjursutbildning så därför har jag inte har hunnit att få dem färdiga ännu - så lite nytta gör han i alla fall, det har märkts. Vill också passa på att Tacka för alla bilder jag fått av dem som var med. Kommer snart igen!

080921 Då är det nya "stuket" på kullarna klara och utlagda. Håller på med bilderna från träffen, men väntar på fler bilder från Er.

080919 Så har jag och Linda gått vårt första viltspårprov i anlagsklass för "POA" Lindgren - och både Elsa och Jackie blev godkända! Så i kväll kan vi fira och vara nöjda, sedan är det bara att träna vidare.

080916 Inbjudan via mail har nu gått ut till nästa Aktivitetsträff. Och även ni som inte fått något mail är varmt Välkomna. Har du inte varit med tidigare men vill vara med - hör av dig!

080914 Kväll och efter hundkurs. Ny framsida med bilder med hela gänget från kennelträffen i lördags.

080914 Så är årets valp/kennelträff till ända, den som man längtar efter hela året. Jag vill TACKA er alla som kom och gjorde denna träff så lyckad, att få träffa er alla och era hundar det värmer i hjärtat. Jag har redan börjat att spåna till nästa år, att utveckla "stationerna" som jag tror var ett lyckat inslag. Det kommer snart bilder, håller på med dem jag har och väntar på fler från er alla. Vi hörs!

080912 Grattis fam. Abrahamsson till Jacks fina rötgenresultat! Nu fem i kullen som är friröntgade.  - Vi syns på lördag!

080911 Va´skönt det är med valpköpare som håller full koll, Linda har bombarderat SKK för att se när de har lagt ut resultatet på våra tjejer. Idag när jag satte på mobilen efter jobbet fick jag beskedet från Linda - "Elsa och Jackie hade HD A och AD UA" och när jag kom hem låg brevet på köksbordet - och det stämde! Så nu är hälften av kullen friröntgade, och snart får vi besked om Jack också.  Och när jag nu ändå är här så vill jag passa på att hälsa ALLA VÄLKOMNA PÅ LÖRDAG TILL HUNDSKALLET´S ÅRLIGA TRÄFF.

080908 Bäst att skriva lite här så ni inte tror att jag ligger på sofflocket! Nu är bilderna till Rasboken och annonsen klara vilket har varit en del pill med. Elsa, Jackie och Jack är nu röntgade och vi väntar med nervös spänning på resultatet. Det mesta av förberedelserna till valp/kennelträffen på lördag börjar att bli klara. Vi går fortsättningskurs på söndagar med våra tjejer, med diger läxa i veckan. I eftermiddag är det möte i skolan och innan dess ska vovvarna få lite aktivering - ska tala om att sofflocket är kallt! De flesta till träffen på lördag har hört av sig, dock inte alla så det blir väl en del telefonsamtal under veckan. Men jag längtar till lördag till att få träffa er alla!

080830 Helg igen-skönt. Så har Lena varit här i veckan och löst problemen som nu fanns så nu är det bara att sätta igång. Men snart stundar den årliga valp/kennelträffen och med den lite planering och fixande, i år blir det inte bara den lätta tipsrundan utan ytterligare en aktivitet vilken ni får ta del av den 13:e! Solen skiner visst ute, men inte genom mina fönster! Så det är bäst att sätta igång med den saneringen innan vovvarna ska ha sitt och jag får mitt! men klockan är bara 08.25 lördag morron - och da´n är lång!

080824 Då var första jobbveckan avklarad och allt är nästan som vanligt. Helgen har varit bra med skog, spår, kräftor och sol - vad mer kan man begära. Har "pillat" lite här och var, bytt ut loggan på aktivitetsträffarna som Lena gjort om i "min färg".  Nya utseendet på våra kullar är snart färdigt men naturligtvis strular det lite - men Lena är på ingående det och de nya idéerna ska också börja ta form - spännande!

080818 Så har den store ågren infunnit sig, i morgon ska jag börja jobba efter att ha varit hemma i 9 veckor. Och inte vet jag vad all den här tiden har tagit vägen och inte har jag gjort allt det jag hade tänkt. Men det har ju varit en hel del smärta också - men handen fungerar nu till 75% i alla fall. Det får väl bli en skogspromenad med vovvarna och se om jag hittar lite av skogens gula guld eftersom jag inte har någon inspiration eller koncentration till något annat vettigt. Vi hörs!

080816 Idag skiner solen! Och det gör det nog i Göteborg också, och hos fam. Lerman då Jison nu är röntgad med resultaten HD A och AD UA. Så nu är både Jalle och Jison friröntgade - Grattis!

080813 Gjort om lite på förstasidan. Jackie och Elsa berättar lite om sommarens strapatser. Jag och Linda har tagit kort på våra vovvar till den nya rasboken - ni glömmer väl inte det!!

080811 Så har vi fått igång internet och telefonen igen efter en avgräven telefonledning - 3 dygn utan telefon är inte så kul. Då har vi varit på G igen, Linda och Jag med vovvar har varit i Askersund på utställning och en utmaning med att tälta en natt i ösregn - vi ska inte tala om liggunderlaget men Linda vet. Hur gick det då på utställningen - jo faktiskt riktigt bra, det funkade bra med gurkmenyn på Jackie i 6 dygn!!!.  Unghundsklass är det nu som gäller för våra tjejer: Jackie fick 1:a i kvalite blev 1:a i konkurens med CK (certifikatskvalite) tävlade därefter med de stora töserna men blev där som sig bör reservplacerad. Elsa fick 1:a i kvalite och blev placerad 2:a efter Jackie i konkurensen. Inte illa alls. Det kommer snart bilder på dem.

080804 Då är kanske sommaren slut!! Men visst har det nu varit härliga veckor och mycket bad har det blivit. Även att jag har fått bada med plastpåse och "högläge". Sista veckan har varit det varit full aktion och gårdagen gick åt till enbart vila och ta igen all förlorad sömn. Först efter en maffig Tysklandsresa, Logfesten och så en blixtvisit på Tollarspecialen. Men där gjorde Ivar och Anna bra ifrån sig  med 55 poäng på Workingtestet och även Agilityn gick bra, men på utställningen tyckte domaren att Ivar var för liten (låg) och Jackies domare tyckte att hon var för stor och för fet. Så menyn för Jackies del får väl bli gurka och matte borde köra de dieten också efter allt päsande på badstranden. Här inne har det inte hänt ett dyfft, men nu inbjuder vädret mer till att sitta inne och pula. Länken till Jessicas sida funkar inte men är på G (tror jag). Vi höres!!

080718 Idag är första da´n utan gips, bara ett litet bandage över stiften som ska sitta ytterligare 2 veckor. Nu återstår ett digert träningsprogram för att få igång den "vissna" handen. Det "nya projektet" håller på att ta form i det som är mellan öronen på Lena och mig. Under tiden håller jag på med lite omändringar av kullarna, där I och J ska få en egen sida samtidigt som det ska bli lite mer bla bla text att läsa. Lägger till en ny länk på en sida som tillhör vår duktiga ordförande på Attila - Jessica och hennes sambo Tobbe som är ovärderliga på klubben. Ta en titt dit och kolla deras stora svarta duktiga vovvar. Nu behöver jag snart omorganisera på länkar också - attans vad det finns att göra - tur man har sjukskriven semester!

080713 Har lagt in en länk till Rus N´Riv, där kan man bl. a läsa mer om Bobbi (pappa till B-kullen) se en del av valparna samt släkten på den sidan.

080712 Oj! att det var så länge sedan jag var här och ändå har jag suttit väldigt mycket vid den burken och jobbat med sidan. Men det är lite frustrerande med paketet, men nu kan jag använda två fingrar på vänster hand det blir lite lättare att skriva. Va´är det jag har jobbat med då? Jo kan ni tänka er att nu är alla kullarna på plats de sista som var kvar var A och B-kullarna våra allra första kullar, så ta er en titt. Och nu är det dags att börja med nästa projekt!?

080701 Operationen är över och värken nu under kontroll. Vi var på utställningen i Borås i Söndags, den kan ni läsa mer om på första sidan.

080625 Idag mina kära vänner sitter jag välskrubbad och väntar på att dagkirurgen ska ringa för att sätta in två stift i min brutna vänsterhand. En olycka som inträffade i måndags på skogspromenaden med vovvarna, inte så allvarligt som sist, men ändå är armen i paket. Men Marie,  vi kommer till Borås på söndag, Emma kommer med som min "handler" till Jackie och vi kommer i tid för lite genomgång. Vi hörs snart här igen pekfingervalsen går riktigt bra nu och tiden finns när inte värken är för svår.

080623 Mail från Camilla idag att Jalle är röntgad med bra resultat. HD grad A och AD UA.

080622 Midsommaren är nu över och bitvis har den här gått i moll pga Ammies hastiga död, men livet går naturligtvis vidare, men det har varit en tung helg för Emma och Håkan. Och som ni sett har Ebba fått sällskap av Ammie på "hundar vi minns".

Men jag har också gjort klart aktivitetsträffen från den 7:e. Loggan som Matilda M har gjort till våra träffar ligger också ute nu, den kommer också att finnas med i nästa nr av Tollaren (hoppas jag). På den här sidan behöver den nog justeras lite för att se ännu bättre ut, men tar jag hjälp av min duktiga "webbis" Lena. Hon har visat mig hur man putsar ändrar och fixar och får till det men ja ja minnet är bra men kort, då vet du Lena vad som väntar!

080619 Ammie är död! Vid 7-tiden idag på morgonen somnade hon in efter de komplikationer hon fått i samband med den brustna livmodern.

080618 Ögonen hann inte klarna efter nattens vak. För 05.30 ringde Emma att hennes Ammie var dålig och att få tag i en veterinär vid den tidpunkten är inte det lättaste, till slut kom hon in till Djursjukhuset i JKPG och opererades på fm för livmodersinflammation, men den var brusten och hennes tillstånd är mycket allvarligt men stabilt från det senaste rapporten vi fått nu ikväll. Så det är bara att vänta och hålla tummarna för att hon reder ut detta också.

080617 I Söndags var vi på SSRK:s utställning i Gränna med mycket bra resultat då nu konkurrensen är större. Ni kan läsa mer om detta på första sidan. Ni väntar väl på sista aktivitetsträffen och A-B-kullen? det kommer, det kommer. Nu på fm. stundar 9:ans avslutning för Hannes  och hämtning av Bondstorpsgänget 03.00 i natt, efter drogfritt Lisseberg och disko. Men när ögonen har klarnat, tar vi ett tag igen. Ha det gott!

080605 Oj, vad det var längesedan ja var här, jag får väl skylla på solen och värmen den som man har längtat så länge efter och inte har råd till att vara ifrån. Men nu var jag tvungen att få in Gratulation till vår allra första kull och till den allra första valpen som har fötts här - våran maskot Abbe. GRATTIS A-KULLEN! Se vidare på första sidan, har ändrat lite på loggan också

080519 Helgen slut igen! och konstigt nog har den inte gått i hundens tecken utan det har bara varit kärlek!! alltså de tvåfota har varit på Bröllop i Stockholm. Och så rök min lediga måndag - utvecklingsdag med kliniken med obligatorisk närvaro så därför har inte den här sidan utvecklats det minsta. Men mail har nu gått ut ang. Aktivitetsträffen. Ni som inte fått mail men vill vara med ni är Välkomna att höra av er. Vi hörs snart - hoppas jag!

080512 Det här skrev jag faktiskt  i helgen men eftersom Telia har haft fel på sin server har vi inte kunnat komma ut. Jo Lena har varit här och fixat lite vilket ni ska få se så småningom hon har också gett mig ett nytt program som jag har suttit och lekt med när det blivit för varmt för att vara ute. Så Ebba har fått en fin ram samt att jag ändrat lite på bilderna på framsidan.

080505 Aktivitetsträff är nu bestämd se vidare på sidan.

080502 Igår var det utställning i Smålandstenar och ja´ man kan nästa tala om "storslam"! Från Hundskallet´s kom Izak, Jappe, Jack, Elsa och Jackie. Och alla fick 1:a med HP. Jackie gick vidare och blev i konkurrensen 2:a efter tiken i öppen klass. Och Izak tog hem tog hem rubbet och blev BIR! Och 1:a i uppfödargrupp blev det också fast konkurrensen inte var så stor, med utlåtandet: Likheten av individer med + för mentalitet och tillgänglighet. Var uppmärksam på mankhöjden. En grupp med fria rörelser. Ett stort Tack till er alla som kom och Grattis till framgångarna!

080427 Grattis till J-valparna som blir 1 år idag, men som igår firade den  tillsammans alla åtta då funktionsbeskrivningen ägde rum. En helt perfekt dag med lagom värme och uppehåll. Och de olika stationerna som genomfördes med lite blandat resultat, hundar som tyckte det var lite konstigt med hussar och mattar som helt plötsligt agerade "pinnar" även badandet var blandat ett par hundar mer eller mindre "föll" i en höll på att få matte med sig i plurret medans andra tyckte att den där kan väl Pias golden hämta så slipper vi att bli blöta. Jag kan inte med ord beskriva hur otroligt roligt det var att få träffa alla igen, och ett stort TACK till ER alla som kom från Östersund, Karlstad, Göteborg, Borås, till Jönköping med omnejd. Också ett stort TACK till Ulla och Pia från Goldenklubben som gjorde denna beskrivning möjlig. Några bilder kan ni se på första sidan, det kommer snart att komma mer då hemsidan ska utökas med fler sidor.

080420 En hundhelg igen - Va´konstigt! Lördag och söndag med den vanliga "flockaktiveringen". Lördagen bestod i hundvård och nästan halva Abbe är bortklippt, hans enorma päls han fått på gamla dar är hopplös att hålla ordning på och för att slippa få in skogen i köket är den nu betydligt kortare åtminstonde på vissa ställen. Idag har jag och Linda lagt spår och medans de låg till sig fick systrarna ystra lov att härja fritt vilket de annars inte får när vi träffas på klubben eller vid annan träning. Och efter att Jackie lite lagom säker skällt ut Tranorna som kommit för nära hägnet har hon mest agerat "död sill".  Bilderna från sista träffen är också klara - äntligen, för dem är ni väl sugna på.

080415 I kväll har jag och Linda varit på klubben och tränat hund och fast John Blund gjorde sig påmind på hemvägen kunde jag inte låta bli att sätta mig här - och vipps så var D-kullen färdig! Undrar om "giftet" är farligt?

080414 Måndag igen! en vecka bara rusar iväg. Lite lugnare veckoslut med mer familjeangelägenheter. Jag har nu skrivit lite om apporteringsträffen bilderna till den håller jag på med. D-kullen är snart färdig håller på med det sista men det är ändå lite plock innan ni får se den. Och nu ska jag ta mina fyrfotingar och gå ut i solen.

080407 Måndag igen efter en ganska fullspäckad helg, WorkingTest i lördags, vilket finns mer om på första sidan. Söndagen bestod i Aktivitetsträff med Ulla-Görl, vilket ni så småningom får både läsa och titta på. Och så fick vi en helg med att rå om Anna och Ivar, innan de for iväg till Uppsala på söndagsem. Men de kommer nog snart igen för som vanligt glömde Anna lite persedlar.

080401 Detta är inget aprilskämt! En testledare till funktionsbeskrivningen blev klar nu i kväll, och det blir Pia Andersson också från Goldenklubben som hade möjlighet att ställa upp, och en stor sten föll från mitt hjärta. Ett stort Tack till vår nya ordförande i Tollarklubben Anna Fredriksson för hjälpen i letandet. Så nu ser vi fram emot en härlig träff med alla valparna från J-kullen.

080329 Nu är Påsken över och med den kyla och snöfall  och istället har klabbet infunnit sig igen, det enda positiva med det är väl att snön försvinner. Ni glömmer väl inte Aktivitetsträffen den 6:e april!

080326 Funktionsbeskrivningen är nu spikad till den 26 april. Alla J-valparna är nu informerade och kan komma. Som beskrivare kommer Ulla- Görl Appelkvist från Goldenklubben, kastare blir Göran, det som kvarstår att ragga upp är en testledare, det arbetet fortgår. Alla från J-kullen kommer att få ett mail när tiden närmar sig om förhållningspunkter. Detta kommer att bli en riktigt födelsedagsträff då kullen fyller 1 år den 27:e! Och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla.

080324 Lagt in en länk på Jisons hunddagis, där han härjar runt när husse och matte jobbar.

080321 Bytt ut bilden på första sida, Jackie denna gången också men det är ju så med småbarn att de blir plåtade mycket. Önskar alla Glad Påsk!

080318 Nu är julkullen på plats! Och julväder har vi utanför fönstret, fast det för två dagar sedan var vår - ja, vem vet nästa vecka kanske det är sommar.

080317 Aktivitetsträffen är nu bokad, se vidare på sidan.

080316 Här händer inte så mycket det ni ser, men jag har faktiskt lagt ut bild på Sack och Hulda på I-kullen. Annars har jag fullt upp med funktionsbeskrivningen för J-kullen i vår, där tyvärr inte våran klubb kan ställa upp som tidigare, men det ser ut att kunna lösa sig genom att Goldenklubben kan ställa upp med beskrivare, någon dag är inte helt spikad ännu. Men alla från J-kullen får snart telefon! Och så är C-kullen snaart färdig för beskådning.

080306 Jaa här har hänt massor bakom kulliserna som har tagit en massa tid och många nya gråa. Helt plötsligt gick inte de nyfriserade bilderna att få ut. Min webbis Lena frågade tidigt - du har väl plats? jaha det har jag väl - men se så var inte fallet all köpt plats är nu utnyttjad - så nu blir det inte mer!!!  Jodå det blir det, för ni vill väl ha mer, eller? i vilket fall som helst så tar det en stund innan det syns, men jag finns här bakom draperiet.

080218 Nova och Bexa har fått en egen hemsida - alltså en ny länk så kolla in vad Maria hittar på med dem. Håller på med C o D-kullen. Lena försöker fixa så att bilderna ska bli bättre och det är mycket jox, vilket ni kanske har sett, så har saker och ting varit borta men efter långa tfn-samtal med Lena har vi lyckats få det på plats igen.

080211 Ny aktivitet är gott som klar,  läs på Aktivitetsträffar. Även idag var kameran med i vårvädret och Jackie lyckades fastna, finns på första sidan

080205 Vet ni va! F-kullen är klar, inte illa va!

080204 E-kullen är nu klar och finns på plats. Igår hade jag kameran med när jag o hundarna var ute i rusket, den finns på första sidan.

080128 Har lagt in gårdagens Tollarjakt på Aktivitetsträffar.

080127 Nu är jag här igen! min "ängel" Lena har varit här och fått alla program till att fungera i min nya dator. Men Vista - programmet är lite knepigt. Lagt in en ny länk på Moens Kennel som inte bara föder upp Tollare utan också kaniner, men  inte som apporteringsobjekt utan bl. a till avel, kolla in och se va söta de är.

071231 Det sista som skrivs här 2007! Ny framsida! Investerat i en ny dator som är snabb som ögat, den gamla har gett upp - nästan, skriver nu detta på den, men diskenheten vill inte mer så jag kan inte lägga in de scannade bilderna och inte heller kopiera det som finns här till den nya så som jag tänkt, men någon lösning får det väl bli, mina datorkunskaper känner ni ju till. Så 2008 tar vi nya friska tag till allt från datorer, hundar och oss själva. Gott Nytt År!

071221 Det var längesedan jag var här, men jag har gjort en hel del förutom bak och städ. Hade tänkt göra en tjusig julhälsning på första sidan men viljan och inspirationen är större än kunskapen, så det fick bli en enklare variant. Stackars Lena hon har fullt upp med att svara på alla mina frågor, men nu ska hon få lite julro. Men jag kommer snart igen!

071203 Nya länkar! En ny uppfödare på Attila som föder upp svanslösa snarkande hundar, gå in och kolla på dessa små charmtroll. Ta er också en titt på Tollerlinks, där finns tollare från nästan hela världen, så när regnet öser ner kan man sitta där länge och bläddra. Så ha det så bra! Har börjat lite smått med F-kullen som nu står på tur.

071126 Så var då senaste Aktivitetsträffen klar och finns på plats det är bara att ta sig en titt.

071125 Nu är både H och G-kullarna färdiga. Kommer mer!

071124 Nu är jag här igen, lite stiltje i det ni ser annars har det varit fullt upp. G-kullen färdig, H-kullen kommer snart, helt klar liksom Aktivitetsträffen från den 11:e - helgen har ju precis börjat! Nya länkar är också att vänta - så håll ut.

071103 Igår var vi några stycken som var på den Internationella utställningen i Växjö. Det var Jackie, Jaffa(Elsa), Jack och Jappe. Alla fyra fick första pris, Jappe fick också HP och blev BIM. Jackie och Elsa blev placerade som 2:a och 4:a. Ett stort Grattis till er alla.

071028 Har lagt in om nästa träff på Aktivitetsträffar som nu är bokad. En ny sida på länkar finns på plats. Ny bättre bild på Jackie som jag fått av Anna-Karin.  Annars håller jag på med F G och H-kullarna. Det kommer att bli lite förändringar av hela kull-sidan - så se upp!

071017 Min support Lena har påpekat att jag länkat lite konstigt - inte ett dugg förvånad är jag - nu hoppas jag det är ok. Har också passat på att länkat på Våra hundar samt på Ebba.

071015 Älgjaktsveckan är nu till ända och det gick jättebra - för älgarna. För oss andra blev det massor av frisk luft och motion. Vad gör jag - jo jag håller på med bilderna från H-kullen samt har skrivit lite på Aktivitetsträffar

            

Nyheter 2009


 

Hundskallets Kennel, Beth Solhester 1, 562 91 Månsarp
T
fn
070-6330989  E-post solgerd.hansson@gmail.com