Våra hundar

 

Hundskallet´s Livsglada Olga SE37052/2020

Och äntligen efter 5 år föddes det en kull valpar här hos oss. Det var mycket dramatik och till slut fick det bli akut kejsarsnitt, och veterinären kunde inte säga att någon av valparna var vid liv. Men ut plockades 4 livsglada valpar - därav namnet och det var Olga och hennes 3 bröder.

Olga är en fantastisk unghund som nu närmar sig 8 månader. Hon är lättlärd och älskar att träna och mycket kontaktsökande och förig. Vi har testat på lite viltspår och apportering men focus ligger nu på lydnaden med bra kontakt. Så får vi se vad det blir av med denna lilla stjärna.

 

Racertass Right On Target Captain SE22373/2020

Den 20/5 2020 var vi i Kolsva och hämta denna lille juvel. Viking som han ska kallas ägs av mig och Emma. Han kommer att bo och tränas av Emma och jag får vara dagmatte åt honom. Med denne valp får jag tillbaka av min egen linje från min stamtik Ebba följd av Dejsy, Hulda, Cole, Vilja och så Viking.

Nu har Viking blivit 10 månader och träningen med honom går framåt. Han är nu en unghund med mycket go i sig och också egen vilja. Men han är lyhörd och lätt att träna säger Emma som tränar honom. Hon tränar på ett annat sätt eftersom tanken är att hon ska köra upp honom till bevakningshund, vilket han kommer att testas för. Han fungerar jättebra i vår flock och han och Olga är som ett par. En nytagen bild när han var 10 mån.

Viking är PRA-prcd: Hereditärt fri samt DE: Hereditärt fri

Tyvärr kommer Viking inte att kunna gå i avel och utbildning till bevakningshund är uteslutet.

Ha har något som förkortas OCD/FCP vilket i korthet kan förklaras som tillväxtrubbningar i skelett och leder. Det går att operera om man endast har en av dessa åkommor men Viking har tyvärr båda.

  

_____________________________________________________________________

 

Tyra som valp och 2år o 3 mån.

 

SV U(U) CH Agildes Stunning Lexid SE24240/2017

Tyra har gått både valpkurs och allmänlydnadskurs och specialsök kurs. Nu kör vi viltspår, specialsök och lydnad Starklass och en hel del jaktapportering.

När hon var på sin fösta utställning blev hon BIS 3 valp.

I Gränna den 16/6 2019 då 2 år och 3 månader blev hon utställningschampion.

Hon är röntgad HD B och ED ua

Anlagsklass och en 1:a i Viltspår gjordes 2020

FB-R=Funktionsbeskrivning retr. med godkänd på skott

 

Svea 3,5 år

 

Svea 2 år

 

Viltspårschampion!!

Svea 5 år

 

SE VCH BellaNova´s Spelevinkan Svea SE 40088/2015

BellaNovas Spelevinkan Svea kom som 10 veckors valp in hos oss med buller och bång. En hund som har gett mig mycket bry med för mycket egenvilja. Nu fungerar hon  bra, men vi har fortfarande mycket att jobba med. Vi tränar mycket apportering och  lydnad Startklass och är riktigt duktig nu så den ena polletten efter den andra ramlar på plats. Vi håller också på med Specialsök, och med sin energi ger hon inte upp. 

 Hon är röntgad med HD A och ED ua.

Meriter: FB-R = funktionsbeskrivning retriever med godkänd på skott.

Utställning: Excellent, CK och R-Cert i öppen klass

Viltspårschampion 2020

BPH med mkt bra resultat med bl.a 4 på skott

Degenerativ encefalopati = DE : Hereditärt fri

DNA för PRA testad = B

Startat på 3 WT (Working test)

 

 

 
 

 

 

 

 


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 1, 562 91 Månsarp

T
fn
070-6330989  E-post solgerd.hansson@gmail.com