Loggan är gjord av Matilda Martinsson

 

Ny Tollarträff!! den 26 mars kl. 10.00 på Attila!

Och vi kommer att träna hantering, visitation, ringträning. Rallylydnad, tävlingslydnad mm. Man får träna det man vill.

Man tar med det eget fika!

Sista anmälningsdagen 23 mars till Anna-Karin eller mig.

Välkomna!

Och det var en liten skara som slöt upp på Attila, endast 4 ekipage med 8 hundar. Vi tränade hantering, lydnad och apportering. Men vi hade en skön men blåsig dag. Men det var i alla fall nöjda hundar som var med hem.

 

 

Söndagen den 24/10 2021 hade NV Småland en Tollarträff här hos oss. Och eftersom det var många som kom från Kenneln så blev det en liten miniträff för oss.

Så roligt att träffa alla! Det lades spår både person och viltspår. Och småvalparna fick spåra på rådjursklöv som de i början tyckte var jätteläskig, men tillbaka till bilarna bar de klöven, de var så duktiga.

Apportering med sök, enkelmarkeringar och närsök gjordes också.

Göran tände grillarna i skogen där vi samlades och åt korv och pratade. Och naturligtvis måste det fotas både hela och halva gänget.

Stort Tack för att Ni kom!

Från vänster Abbe,Tyra, Mira, Olle och Klara, Malte, Nisse, Svea och Olga

Hela gänget!

 

 

Ser att jag varit dålig på att uppdatera med våra träffar, men det är ju ändå Anna-Karin som har huvudansvaret för dokumentation.

Idag den 16/5 2021 hade vi en träff här i Beth, det var fyra mattar och 6 hundar. Eftersom vi alla ville träna apportering blev det så. Ja Linda la ett spår till Klara. Jag hade bara med mig Olga eftersom de andra bägge löper och det är flera hanhundar. Men det var en riktig rolig och nyttig träff med de 4 unghundar som var med. Vi tränade var och en focus på oss, linförighet, skicka till skålar för att självmant återkomma till sin förare, lek med avlämning etc. Till de lite äldre unghundarna las det ut ett sök. Det var enkelmarkeringar till alla hundarna i lite olika kombinationer - och framförallt den viktiga stadgeövningarna för de hundar som inte jobbade. Så vi hade några timmars bra träning med härliga samtal under fikat.

 

 

Vi har en ny Tollarträff på gång så den 7/6 träffas vi på Attila och som vanligt kör vi blandad kompott vad man vill göra allt från rally, lydnad, agility, apportering etc. Så kom och aktivera era hundar! Och som valigt träffas vi kl. 10.00 med medhavd fika.

Välkomna!

Det var många som kom till denna träff där man testade flera olika saker. Romy hade med sig tollingnätet och gick igenom hur en tolling fungerar och de som var sugna fick testa på. Och den yngste deltagaren idag var 11 veckor. När de flesta var nöjda med sina aktiviteter smakade det bra med medhavd fika.

 

Tollarträff i Beth 26/5

Vi träffas kl. 10.00 hemma hos mig. Som vanligt en blandad träff där man kan lägga spår, apportering, lydnad och stadga.

Välkomna!

Ja vi var ett litet gäng som träffades. Tre mattar och 5 hundar. Det blev bara apportering med fem tollartokiga hundar som gjorde en massa tokigheter. Men vi fick oss massor av goa skratt och hundarna hade säkert jätteroligt. Så trots allt var både mattar och hundar nöjda med dagen.

Vi hade en mycket bra dag med våra hundar medans vi tvåbenta höll avstånd. Och ett bra gäng dök upp, 6 ekipage med många hundar.  Några lade spår viltspår och appelspår. Och några körde apportering med blandat resultat... Tack för en trevlig dag!

 

 

Tollarträff lördag 13 april kl. 10.00

Vi träffas hemma hos mig - är upptaget på Attila hela helgen.

Vad gör vi? Vad man vill som att lägga spår, apportering eller lydnad etc.

Ta med fika och något att sitta på

Välkommna!

Ja vi var ett litet gäng som dök upp denna dag. Det var jag, Linda och Romy med våra 6 hundar. Vi körde markeringar enkel och dubbel med och utan skott. Och det sista la vi ut ett sök. Både vi och hundarna var nöjda och efter detta smakade det gott med kaffe. Men det tar en stund men vi kom inte iväg förrän närmare 11 och var väl inte klara förrän närmare 2. Men en mycket härlig och givande dag hade vi.

Ny aktivitetsträff

Den 7 oktober kör vi en dubbelträff Tollarträff/Jaktträff

Vi börjar med en gemensam lydnad, stadga därefter lägger vi träningen efter önskemål av varje ekipage. Den viktiga fikan får inte glömmas!

Välkomna till Beth kl. 10.00 Söndagen 7/10!!

 

Den här gången blev det betydligt bättre tillslutning, 9 människor och 13 hundar. Vi började med lydnad och stadgeträning. De som skulle lägga spår åkte ut och gjorde det. Pga. stundade älgjakt fick vi hålla oss i närheten av vårt hus och på den marken som jag oftast tränar på. Vi körde markeringar där slumpvald hund fick hämta och resten fick vara passiva. Vi la ut ett sök med många dummy där hundarna fick hämta 1 var också på linje sammantaget blev det två för varje hund. Sedan jobbade varje ekipage för egen hand. Fikade förstås och njöt fullt ut i den härliga höstsolen.

Ny aktivitetsträff

Det kommer att bli en ny aktivitetsträff den 21/7 kl. 10.00 med start hemma hos mig. Vi kommer att börja med lydnad och stadga, där alla kan vara med även om man sedan väljer att lägga spår eller göra någon annan aktivitet än jaktapporteringen. Meddela senast 20/7 om du kommer så vi slipper att vänta för vi kommer att åka ut i skogen. Ta med fika!

Välkomna!

Ja det blev ingen uppslutning till dagen träff. Alla hade förhinder - eller tyckte det var för varmt.

Så jag tränade själv med "gubben" som hjälp och Svea och Tyra fick en bra träning.

Nu hoppas vi på bättre uppslutning nästa gång!

 

Ny aktivitetsträff!

Vi har tänkt oss en ny träff den 24 juni alltså söndagen efter midsommar.

Den kommer att handla om apportering. Yvonne Liljeblad kommer hit och ger oss lite träningstipps. Även ni som inte tränar apportering aktivt - varför inte komma och få lite inspiration! Yvonne tävlar aktivt i Jaktapportering med sina labradorer.

Ta med fikakorg

Välkomna!

Meddela om du kommer senast 23/6.

Och vi hade en riktigt bra dag och vi fick mycket matnyttigt med oss hem, där Yvonne gick igenom vår träning, hur vi skulle försöka rätta till felen vi gör och hur vi går vidare. Vi började med jaktlydnad och stadga vilket hon tyckte att vi alltid skulle börja våra träffar med. Vi gick noga igenom linjetag hur vi börjar och hur vi fortsätter, vad man ska tänka på etc. Vattenarbete med att få hunden att hålla kvar dummyn samt att komma in till föraren.  Och sedan hur man gör för att hunden inte ska skaka sig etc. Vi avslutade dagen med en apportkastare där varje hund fick hämta en apport och de flög långt kan jag säga och skott var det ju också förstås. Det var 9 ekipage som kom vilket var en mycket bra uppslutning. Någon var bara med för att lyssna och lära samt passivitet o skotträning för hunden. Någon var med och lyssna men la också spår. Och det är ju så med våra träffar att även om vi lägger focus på apporteringen finns det möjligheter att lägga spår eller göra någon annan aktivitet.

Ett stort Tack till Yvonne Liljeblad som delade med sig av sin kunskap.

...............................................................................

Tollarträff i Beth 2 juni 2018

Vi träffades hos mig och åkte sedan vidare till sjön för träning. Vi delade upp oss något och var på lite olika platser. Men det var olidligt varmt så varken vi eller hundarna orkade. De fick göra lite vattenarbete innan två och fyrbenta åkte hem helt slut.

............................................................................................

 

Tollarträff i Beth den 5/5- 2018

Vi träffas hemma hos mig åker till sjön och där finns möjlighet både till spår och apportering samt bad till hundarna. Ta med fikakorg.

Välkomna!

Och det var ett härligt gäng med 5 människor och 7 hundar. Och det blev bara apportering och det märktes på hundarna att det hade varit vintervila, men de fick en genomkörare som slutade med vattenapportering. Mer om detta och bilder finns på Anna-Karin Johansson och våran FB-grupp.

 

 

Lördagen den 17/6 2017

Ja det var väl "eliten" som träffades på Attila, fyra människor och åtta hundar. Men det var varmt på apelplan idag men det blev lite träning med lite av varje för hundarna och mattarna fick kaffe och en go pratstund. Nu blir det ingen träff förrän till hösten.

Så vi önskar en skön skommar!

Söndagen den 23/4 2017

Tollarträff i Beth 23/4 ett lite gäng som dök upp men vi fick en bra genomgång av Catharina hur ett spår i appelklass genomförs. Och efter att vi lagt spåren gick vi en rastpromenad med hundarna innan vi gick vi spåren. Och lagom tills vi skulle går spåren blev det "hagel och drivis" men alla hundarna klarade ut sin spår. Även att vi inte var så många så hade vi en riktig trevlig dag!!

 

Lördag den 11/2 2017 var det dags för årets första träff på Attila.

På programmet stod nosework, och Carolin Nilsson kom och föreläste om detta och visade med sin tollare hur det ska gå till. Sedan fick vi alla prova på med våra hundar. Och till vår stora glädje var det riktigt många som dök upp på Attila.

Lördag den 5/3 2016 hade vi Tollarträff på Attila.

Sex ekipage kom och halkade runt på Attilas appellplan. Det blev en hel del lydnadsövningar på lite olika nivåer. På de oskottade planerna kördes också apportering. Det blev dags för fika inne i klubbstugan och därefter pratade Anna-Karin om stretsing och massage och visade hur man ska göra på sin Micky. Efter det var folk nöjda och vi vände kosan hemåt efter en trevlig dag.

Själv fotade jag inget denna dag men det gjorde Anna-Karin Johansson och på hennes hemsida kommer det att finnas bilder.

 

2016 års första träff hade vi på SBK Attila den 30 januari i en blandad kompott av blåst regn sol vindstilla och ösregn.

Det var också blandande aktiviteter som rallylydnad, "vanlig" lydnad, apportering, utställningsträning och även spår lades.

 Eftersom regnet hällde ner när det var dag för gruppfoto fick vi ta det på klubbhusets altan, men det blev trångt så vi fick dela på gänget.

Här är hälften av gänget

Stefan och Nisse, Angelica och Yvi, Linda med Elsa och Klara, Maja med min Jackie.

 

Maja med Anna-Karins Micky, jag med Märta och Svea, Catharina med Malte, Niklas med Liva

 

Foto Anna-Karin Johansson mer bilder på hennes hemsida

 Träffen den 12/4 2015

Anna-Karin Johansson har skrivit om vår träff idag!
Tollarträff 12 april 2015

Idag har vi haft träff hos Solgerd i Beth. På programmet stod spårning. Vi var 13 hundar som väntade på aktivering. 3 av dessa hundar gick personspår och vi andra gick blodspår.

...

Det var allt från nybörjare till erfarna spårhundar. Trots att det blåste halv storm och inte var optimalt spårväder löste hundarna det jättebra.

När spåren låg till sig så hade vi en mysig fikastund med massa hundprat i Solgerds garage.

Tack ni som kom och hoppas ni får en trevlig stund i spårskogarna framöver

 

 

Dagens träff den 7 februari 2015 hade vi på SBK Attila. Och det var 8 ekipage som kom och tränade lydnad, rally och apportering. Och vi hade en härlig dag med solsken och takdropp. Mer om denna träff finnas på info@djurhalsa.se

 

Vi är ett gäng Tollarägare som träffas ganska regelbundet, målet är varannan månad och vi gör en blandad kompott av aktiviteter, ibland blir träffarna inställda av för få anmälningar, därför blir det ibland längre hopp. Men när vi träffas har vi mycket trevligt, aktiverar hundarna och oss samt äter medhavd matsäck eller grillar.

Vad gör vi? Ja, allt vad man kan tänkas göra med en Tollare. Har man önskemål om någon aktivitet och kanske vill vara med och ordna det så är det mycket välkommet. Vi tycker det är viktigt att alla känner sig delaktiga i "våra träffar".   När vi har bestämt en träff skickar vi ut mail till alla har du ingen mail - hör av dig så löser vi det

 Gå ner på sidan och se vad vi har för oss!

Är du Tollarägare och bor i Jönköping med omnejd är du Varmt Välkommen att vara med oss, hör bara av dig så berättar vi mer.

Från och med våren 2010 kommer Aktivitetsträffarna med ord och bild att ligga på Anna-Karins hemsida, jag kommer bara att göra en kort notis här om kommande träff. Jag kommer fortfarande att vara aktiv men lämnar över det "tunga" ansvaret och jobbet till Anna-Karin som ni når på Tfn. 036-316768, 0706-396768 eller via mail  info@djurhalsa.se

 

Här kan ni då se våra träffar i ord och bild på A-K´s djurhälsa.

Aktivitetsträffarna från 2005 och framåt  flyttade till separata sidor, klicka på respektive år så ser du där vad vi har haft för oss. VÄLKOMNA!

Aktivitetsträffar 2010

Aktivitetsträffar 2009

Aktivitetsträffar 2008

Aktivitetsträffar 2007

Aktivitetsträffar 2005-2006

 

 

 

 

Hundskallets Kennel, Beth Solhester 562 91 Månsarp
T
fn
070-6330989  E-post solgerd.hansson@gmail.com