Logga av Matilda Martinsson

Aktivitetsträffarna för åren 2005 och 2006

 
 

Oktober träffen 2006

Denna gång var det inte många som hade tillfälle, vi var endast 4 ekipage som var i 4H:s ridhus utanför Jönköping. Vi tränade lydnad och utställning, en god miljöträning dels att vara i ett ridhus och dels att träffa alla de djur som finns på gården - åsna, grisar, ankor, hästar osv.

 
     

 

 
 

Augusti träffen 2006

På programmet denna dag var det spår, en del lade personspår men de flesta lade viltspår. Spåren varierade i svårighetsgrad allt efter hur långt man kommit, från korta nybörjarspår till spår som legat sedan föregående dag. Vi var 16 ekipage med familjer som invaderade skogen. Medan spåren låg till sig åt vi medhavd matsäck och tränade apportering men vilt. När väntetiden var slut var det dags för hundarna att arbeta på allvar, alla hundarna klarade ut sina spår med mer eller mindre hjälp. En del nybörjarförare blev väldigt tända på detta med spår när de såg vilken glädje deras hundar visade. 
Tyvärr togs inga bilder denna dag, då kameran låg hemma.

 

Maj träffen 2006

Visst trodde man att nästan sommaren var kommen denna dag i slutet av Maj men inte då, regn kallt och blåst vilket gjorde att vi inte kunde vara ute och vi var för många att hålla till på altanen, så det fick bli Johans "ränne" med all bråte. Vi var ett stort gäng som såg fram emot denna dag som Anna-Karin Johansson skulle undervisa oss i stretching och massage för våra fyrfota. Anna-Karin är utbildad i detta ämne, gå in på hennes hemsida www.djurhalsa.se

Vi fick en god inblick i hur viktigt detta är, både före och efter aktivitet med hunden. Anna-Karin visade på sin Nemo hur vi skulle gå till väga och så  fick vi öva på våra egna hundar, det är inte helt enkelt men övning ger färdighet. Vi erhöll också ett kompendium att ha till hands för att friska upp minnet.

Vi tackar Anna-Karin för denna dag och hoppas på en fortsättning.

 

Uppmärksamma åhörare

Anna-Karin som pratar

 

 
      


De fyrbenta var mest intresserade av varandra, fast några lyssnade och tyckte det var något som hussar och mattar skulle ta åt sig.

 
 

Januari träffen 2006

Så var det dags för årets jaktträff, en populär attraktion där många till stor glädje sluter upp. Även om man inte tänkt stötjaga med sin hund eller har en aning om vad denna jakt går ut på, så kan man vara med och vill man inte släppa sin hund så är det helt ok det är upp till var och en.

Denna söndag fick vi en skön och slitsam dag i skogen, för det var egentligen lite för mycket snö att pulsa i för oss tvåbenta. Så ett drev fick räcka denna dag och efter välsmakande grillning och dryck hade vi skotträning med våra hundar vilket gick mycket bra och ingen hund visade berördhet.

Förresten, inga rådjur föll för skyttarnas vapen.

 
 
 
       
      
   

Här går vi till och från skotträningen   

 
     
 

September 2005

Denna dag var det spår på programmet och de flesta lade viltspår, men det var också ett gäng små valpar med, och de fick lägga enkla korvspår. Eftersom det var många "nybörjare" med denna gång, tog det sin lilla tid både att lägga spåren och med följeslagare att gå dem. Så det han att bli sen eftermiddag innan alla var klara.

Men som vanligt var det en lyckad dag och alla var nöjda, även de små valparna klarade av sina spår och det var ett gäng trötta och lyckliga hundar med familjer som begav sig hemåt fram på sena dagen.

Vi hade också skotträning, där man lugnt och försiktigt avancerade fram till skytten.

 
 
 

 
 

Juni träffen 2005

Denna sommarträff som nästan hela tiden bestod av regn i mer eller mindre grad. Ett stort antal hundar med familjer slöt upp till denna Agility träff som ägde rum på Jönköpings BK. Anna-Karin och Ulf som också är Agilityinstruktörer  stod för instruktioner och förevisande. Pg a regnet fick man ta det extra försiktigt på vissa hinder. Många hade prövat på detta tidigare men för en del var det helt nytt. De som hade provat tidigare visade hur det gick till och vi fick goda råd och tips. Alla fick prova och fick hjälp hur man skulle gå tillväga vid de olika hindren.

När alla kände sig nöjda gick vi in i JBK:s stuga och fikade och pratade mer.
 

 
 
 
    
   

Nu blir det inga mer tillbakablickar på aktiviteter i Aktivitetsträffar i NV Småland utan nu blickar vi bara framåt till nya aktiviteter.

Tillbaka till Träffar


Hundskallets Kennel, Beth, 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post solgerd.h@telia.com