Vad har hänt sedan sist!

20101231         

Gott Nytt År!

Önskar Jag och Göran Er Alla

Nu är det som går att förbereda i förväg gjort, en sista hand innan gästerna kommer och vi ska fira in det nya året. Ett år som jag hoppas för mycket gott med sig till alla och envar. Mycket spännande kommer det att bli med Elsas och Jackies blivande valpar och hoppas bara att allt går som vi nu så väl planerat med lagom många mysiga valpar - det var så längesedan sist så det ska bli så roligt. En sådan här dag tänker man mycket på nära och kära och önskar dem så innerligt att det ska bli ett Bra år 2011. Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt bra Nyårsafton, så hörs vi igen den första dagen på det nya året.

20101230 Hade idag möjlighet att kunna flexa ut 2 tim tidigare vilket var skönt eftersom det skulle nyårshandla vilket jag inte var ensam om..... men slapp i alla fall att inte komma hem senare än vanligt. Kan inte säga att energin har flödat precis från det jag kom hem annars är två dagars jobbvecka precis  lagom att jobba. Akvariet har fått en ansiktslyftning det är väl det jag gjort förutom att jag  ätit och degat och nu är john blund på antågande och det är väl bäst att lyda eftersom morgondagen blir en lång dag, men vi höres i morgon - godnatt.

20101229 Nu får jag skämmas igen för jag glömde i all julstök att gratta C-kullen som fyllde 12 år den 24:e Så Kära Christmas Corina och Christmas Claus (Moltas) ett stort GRATTIS i efterskott och en varm tanke till era syskonen som vandrat över regnbågsbron.

De för mig "besvärliga" korten fixade Lena via mailen på två röda, så de finns nu på plats. Har annars jobbat idag och var dödstrött när jag kom hem, så nu blir det sängen, ha en bra torsdag!

20101228 Då har vi i kväll varit på Julfest med Hembygdsföreningen som hade ordnat gröt, mackor, kaffe och en Tomte som delade ut gottepåsar till alla över 27 - det var längesedan man fick det utav en tomte - i alla fall en mycket trevlig kväll. Kallt som attan har det varit idag men en doggrunda blev det men nästan svårt att andas - näsan känns som en fotboll, kan väl inte säga att det var en lugn promenad för älg och rådjur hade gått mycket på vägen och det nyss jag skulle haft något att åka på då hade det gått undan. Har snöat in mig i problem julkort, fick lite råd av Lena i kväll som hastigast men fattade nog inte riktigt, minnet är som det är o inget att skriva på så ni får hålla till godo med det lilla, men det är snart klart. I morgon ska det jobbas så det är väl säkrast att kojsa nu.

20101227 Återigen en mycket kall dag och halt på vägarna, men jag tror att de flesta bilförarna har kommit på att det inte går att köra lika fort som när det är barmark, märktes en skillnad idag mot före jul eller också har stressen lagt sig..... Jag har varit på Smådjurskliniken idag med Hunter av den årliga blodprovskontrollen, så det är därför jag varit ute på hal is..... En promenad i kylan men man ser att hundarna far lite illa av kylan på tassar o ben - kanske skulle sticka sockor till dem........ Har suttit och plockat lite i alla kort och försöka bringa lite ordning i dem. Har lagt in lite mer julkort och del som jag hade bekymmer med lyckades jag klara alldeles själv - det du Lena - det tar sig sa pyromanen. Men det finns ett rött märke på Moltas julkort, den klara jag inte - kanske i morgon. Är faktiskt ledig i morgon (i dag har det visst blivit) och ska inte åka nå´n stans. Go´natt!

20101226 Juldagen softades mest en kall halkpromenad med doggarna annars blev det inte så mycket. I kväll har barn och barnbarn varit här och ätit julmat så då var det liv och rörelse en stund. Nu har stillheten lägrat sig igen bara äldste sonen kvar. Jag håller på med att få in julkorten, en del är lite krångliga men jag får väl ta till lite support för de och en del kan ni se här, och fler är på G. Men nu ska jag inta ryggläge innan det blir midnatt - man får åliga vanor när man är ledig.

Julafton

En riktigt God Jul önskar jag Er alla

Ett stort TACK för alla julkort och julhälsningar via snigelpost och mail. Tack Maria för CDn med alla fina kort både vemodiga och roliga.

Nu kokas doppköttet, grönkålen ska brynas, reven värmas + lite annat smått o gott som ska forslas fram till fam. Hansson/Svensson för julafton ska firas där tillsammans dem o Svensson släkten. En för oss ganska annorlunda julafton. Just nu faller vita flingor sakta genom luften och det är väldigt vackert när man tittar ut och en vit Jul har väl alla i år i Sveriges avlånga land. Nu hoppas jag att ni alla får en skön avkopplande Julafton, och en stor JULKRAM till er ALLA från mig.

20101223 Dan före dopparedagen!  det är skönt att vara hemma, tänker på alla dem som sitter och väntar på tåg o dyl. pga. snö och elände det kan inte vara någon höjdare dan före dan. En liten julsida har kommit på plats, granen på altanen är nu tänd, skinkan kokar och nu ska jag faktiskt sätta mig ner framför TVn - hur länge jag är vaken är en annan femma. Det kommer några ord i morgon också - Julafton.

20101222 I dag efter jobbet har jag julhandlat maten och det var jag inte ensam om så det tog sin lilla tid. Efter att ha lämnat in alla kassar till mannen för uppackning för jag runt på en liten "tomterunda". Nå´t annat blev inte gjort mer än att läst alla julhälsningar både via mail och snigelpost - det är så roligt. I morgon flexar jag ut vid lunch, några ärenden sedan blir det sista handen med städningen och därefter ska det bara firas JUL. Julkorten får komma in här i julledigheten. Ha det nu riktigt bra och stressa inte för mycket så hörs vi i morgon kväll.

20101221 Snö och kalllllt brrrrr 21- var det när jag körde hem ikväll och mer snö väntas man kommer väl att drunkna i snö. Julkorten börjar att droppa in både på mailen och med brevbäraren, även jag har skickat ut mitt mailkort nu. Det är jätteroligt med alla kort - men ett tråkigt meddelande kom från Nättraby och det var att lilla Dosan har fått somna in hon skulle ha blivit 11 år i januari. Dosan stod mig mycket nära, hon var så otroligt liten när hon föddes och vi stod i valet och kvalet - men valde att livet får ha sin gång och liv det hade hon och växte upp till en pigg och vaken valp men hälften så stor som sina syskon som vuxen syntes det ingen skillnad. I kväll går de varmaste tankarna till familjen Nordberg som inte har någon "lilldosa" mer.

20101219 Fjärde Advent och nu står Julen riktigt vid dörren. Eftersom jag jobbar ända in till jul måste det mesta göras nu i helgen, och nu står julbrödet i ugnen, grönkål färdig kokt, kakor bakade, strykande åtgång (mitt enda julgodis) klart, reven håller på att brynas vilket G står för. Så nu är det bara det goda GI-knäckebrödet kvar att göra + att lägga köttet i saltlag. Men nu ska julhälsningen göras och det är inte "bara" det, men med lite telefonsupport hoppas jag att det ska lösa sig utan alltför många fler gråa hår. Så pga. av allt detta är det lite tunt här nu. Så ska jag försöka ge mig ut med hundarna men snön har och håller fortfarande på att falla ymnigt, det var inte lätt igår och idag är det definitivt inte bättre. I eftermiddag är vi alla bjudna (9st) till min otroliga pigga härliga 90-åriga svärmor på smörgåstårta, och som vanligt har hon säkert köpt julklappar till oss alla, hon är ett föredöme för åldrandet. En ny bild på Jackie som gillar att busa i snön. Hörs vi inte i kväll får ni har en bra 4:e Advent! Kram till Er alla!

20101214 Julstöket börjar att krypa på så det har varit lite fejj med det i kväll. Även att jag dragit ner kopiöst på den punkten så blir det lite grann i alla fall. Baka har jag nästan helt slutat med pga. mina tummar, men mannen har lovat göra nå´t med min hjälp och i morgon får han fria händer på "Lyckogott". Va säger ni om det här? Landstinget har senarelagt införandet av Cosmic till den 1 mars pga. av alla fel som inte de inte klarat av att rätta till!!!!  vi vill inte veta vad det här kalaset kostar - när ska någon göra något åt den inrättningen för inbördes beundran!!!! Men vi var rätt glada på jobbet idag, fast nu föll en ny börda på mig att göra schema till mars i vårt gamla program - jag som nu bokat in alla "cosmic" pt på min administration, men det löser nog. Hör just nu på TV att det ska bli mer snö - det kan vi vara utan nu vi har fullt tillräckligt. Hoppas ni får en bra "lillelördag" och så hörs vi innan kvällen blir natt i morrn.

20101213 Lucia morgon med ljus och frukost, sedan bar det iväg till Ullared med mannen... kan ni tänka er. Ytterliga ett Luciatåg på SkoBoo sedan handlades, två fulla vagnar på Gekås, en hel del julklappar till bonusbarnbarnen och en massa annat som man absolut inte kan vara utan. Och var om inte där träffar man bekanta, jo Nisse matte med kompisar - jättetrevligt. När allt var uppackat och julklapparna inslagna kom då granen på plats och den är nu färdigklädd och jag genomfrysen för det är kallt på altanen - men än får den inte lysa. Och morgon är det då jobb igen fast jag känner inte nå´t för det men man har ju inget val. Undrar hur många som är sjuka denna vecka förra var det tre, men det är i alla fall ingen Cosmic utbildning. Och nu ska jag sussa på min nyinköpta mjuka gosiga kudde. Ha en bra tisdag!

20101212 När jag är ledig hinner jag inte sitta här, men det är väl som det så fint heter att man har "kvalitetstid" med det man inte hinner i veckorna men gör på helgen. Hundarna får ju stå en del tillbaka i veckorna och måste få sitt på helgen. "Lite" julförberedelse, julgranen är nu huggen och skulle monteras då visade det sig att ingen fot fanns och då kom minnet tillbaka att den slängde jag i flytten - var lite trasig - en ny får inköpas. Trevligt Västerås/Norrahammars besök i lördags. Är också nu utsövd efter jobbets luciafirande i fredags som skulle starta med uppgång kl. 05.00 innan dess blev det inte mycket sömn då polisen ringde 11.30 - påkörd älg, 01.30 gick strömmen och då ljuder det ljudligt i mannens mask, sedan en snarkande man... ja den natten var inget kul. Även att jag inget gjort här så har jag suttit en del med photoshop och julen - göra genomskinligt, flytta, dra etc etc och det har inte gått bra kan jag säga hade tänkt "kan själv" och slippa störa Lena..... men det får nog bli en pling. Idag har vi tänt det tredje ljuset och i morgon är det Lucia. I morgon ska jag och mannen på en utflykt vart får ni reda på så småningom. Har nu alla en riktigt trevlig Lucia dag!

20101208 Idag har Elsa och Jackie ögonlysts och det var utan anmärkning på bägge två - Skönt.... I kväll har det stora fönstrets putsats (insidan) och de nya gardinerna är på plats. Och så har jag fyllt på med några fler bilder. Telefon och mailkontakter har det också varit. Och i morgon ska vi jobba med patienter igen efter en hel dag med Cosmic så nu ska vi vara fullärda!! i detta ofullständiga dataprogram, om 5 veckor ska vi gå in skarpt i ett blankt program och ännu vet man inte om vår mätmodul kan länkas till detta program - tala om katastrof - vem får ta smällen - ja inte blir det de ansvariga i Lanstinget. Nu ska här sovas så man orkar med en mer än fullspäckad dag med patienter pga. cosmic.......  Ha en bra torsdag!

20101207 I kväll har det inte blivit något här, fastän kvällen har gått ändå som vanligt fasligt fort. Har kollat runt på lite ditt och datt. Och nu är det time till att sova för i morgon ska det "öva" Cosmic på jobbet - om det nu funkar. Så gonatt och ha en bra onsdag.

20101206 Det nya kvälls söndagsnöjet vi har fått - nämligen strömavbrott... varade inte så länge denna gången. Idag har jag och de tre hemmavarande hundarna gjort ett tappert försök med att ta oss fram på en skogsväg gick så långt som jag ansåg mig orka hem igen - vände och gick i samma spår tillbaka., Fixa plöjde som en mullvard genom snön de andra bägge har lite lättare för att ta sig fram men det blir inga vida svängar och jag var nästan helt slut när vi kom hem, det var ett riktigt gympapass. Annars har det varit lite vanligt hushållsarbete, men jag har suttit mycket här och Östersundsresan är nästan klar men det är ett hiskligt arbete med bilderna för nästan alla är ordentligt mörka pga. av ljuset som var inomhus så dessa bilder måste göras om med annan kontrast och det gånger två eftersom varje bild måste tas upp 2 gånger och det tar sin lilla tid, men jag har lagt ut det som är färdigt så får jag fylla på efter hand. Är nyss hemkommen från Emma så nu är gardinerna uppsydda. I morgon är det vanlig jobbardag igen. Och i morgon kväll ska jag göra något som jag tycker är väldans tråkigt - stryka. Ha en bra tisdag!

20101205 I onsdags hade vi en mycket trevlig kväll på "Mofas hus" med en massa mysiga och annorlunda heminredningsprylar, smycken, kläder, möbler - ja det mesta. Torsdag länsmöte med Cosmic!!! o på kvällen julbord med kliniken, mätt som en flott åkte jag hem efter en mycket lång dag. Fredagen tog ut sin rätt efter god mat och dryck, då är det en prestation att hålla sig vaken till Idol är slut. Lördag, golvstäd och kardning av Kajsa - ni som tycker att en tollare fäller så är det bara förnamnet av vad en jämthund tappar. Skogsrunda med hundarna, brukar plocka mossa till vår avdelnings luciafirande vilket är kört men lite tallkvistar skulle jag försöka åstadkomma men det var på gränsen - snö över mina knän. Fixa försvann i snön kunde bara ta sig fram efter mig, de andra har det lite lättare så Kajsa och Jackie tog sig en liten runda. Hunter jagade i "stan" idag där det är betydligt mindre med snö. Men lite kvistar blev det i alla fall, sedan blev det lite mysfej utomhus med tomte och lyckta, lite snöskottning, fotografering. Snart jul? kanske skulle göra något åt gardinerna från Ullaredsresan - så nu är tre par gardiner avklippta och uppnålade så nu är det bara att låna Emmas maskin (fick den när vi flytta) - klartt. Idag har vi tänt 2 ljuset. Hundarna har blivit friserade på tassarna gäller att hålla det kort nu med all snö även klorna fick sig en omgång sedan blev det en 4 km runda för dem. Och nu har jag tagit tag i Östersundsresan igen. Tror jag ska döpa om den här sidan..... Vi hörs kanske senare - väntar på hundbesök.

20101130 Frissan med ny look men tydligen ingen större förändring eftersom mannen inget märkt.... Kylan håller i sig nu har vid -12 men ingen blåst för ovanlighetens skull. I morgon är det utbildning i Cosmos mina tankar om detta dataprogram har inte ändrats till det positiva ser mer katastrofen närma sig. I morgon kväll är det tjejkväll på "Mofas hus" med hela sygänget det ska bli kul, man kan läsa mer om det på FB. Här har jag i kväll länkat om lite sidor till hanhundarnas egna sidor vilket ni hittar här. Nu blir det inte mer här i kväll för nu ska det pulas med julkortet och lite mailsvar. Får se vad uret visar när jag kommer hem i morrnkväll och på torsdag är det julbord med kliniken så nu kanske det inget blir här förrän på fredag om orken finnes. Ha det bra så länge!

20101129 En härlig kall solig dag som blev en bra promenad med hundarna med rävmössan på skullen, blåst och nästan 10- då gör den nyttan, när vi kom hem hade vi bus i all snön och det blev nog några bra bilder också. Annars har jag suttit här vilket jag hoppas att ni ser - en helt ny sida med vårens planer allt länkat från första sidan. I morgon efter jobbet är det dags för frissan igen och nu ska jag stänga ner här innan jag blir fyrkantig i ögonen, Ha en bra tisdag i morgon!

20101128 Jaha som vanligt ska man inte planera, för i eftermiddag efter hundbesöket hade jag tänkt klistra mig här med allt som här ska göras - och vad händer då jo då går strömmen..... och eftersom Lena var här och skulle försöka få ordning på min mail och vi var inne i en massa "ändrarsaker" när allt blev svart så när jag satte på datorn när vi äntligen  fick strömmen tillbaka efter  kl. 21 så funkade inte internet återigen ett långt sent samtal med Lena och till slut fick vi igång det igen men mailen är lite sisådär det är webmail som gäller och den är jag inte riktigt bekväm med men men. Jag har varit här och grejjat en del men det är inte färdigt för utlägg ännu - inte ens staken har kommit på plats här. Annars har vi tänt det första ljuset i advent staken och snön har fallit i härdigt det mesta av dagen så hundarna fick en snöig promenad idag, och sedan försökte jag mig på ett gruppfoto i snön som blev väl sådär - nytt försök i morgon kanske. Även Kajsa har fått en avkardning men idag var jag utomhus så vinden förde bort tussarna som såg ut som små harungar. I morgon är jag ledig - säger inte mer.... Go´natt.

20101127 Då har vi varit i Ryssby och Elsa har fått träffat sin tilltänkte som är en Nisse. Bilder och text kommer snart på de planerade valpkullarna efter Jackie och Elsa. Och det kommer att bli en hel ny sida med ovanstående text. Väl hem kommen har det fejjats inför advent i morgon när vi tänder det första ljuset. Så mellan besöken i morgon kommer det att vara fullt arbete här, så att nyfikenheten blir stillad...... så nu ska jag kojjsas fastän klockan endast 23.00 vilket är tidigt för att vara helg och mig. Syns i morron!

20101125 Trött....men det är ju fredag i morgon. Handlat till helgen mat och hyacinter, kardat av en hel ICA-kasse med hår från Kajsa, dammsugit, adventslådan är inburen nu ska stakarna bara upp med men det blir inte i kväll. Hundbesök i morgon kväll och på söndag. På lördag åker vi till Ryssby och träffar en ev. tilltänkt pojkvän och nu ska det sussas...

20101124 Varför tror jag alltid att jag ska hinna så mycket..... Efter att ha suttit över 30 min. och väntat på bussen i Månsarp som hade försökt att vända på en villa infart och naturligtvis fastnat skulle komma loss. Nästan hela Bondstorp var samlat vid bussen som blockerade våran hemfärd till slut kom det en hjullastare och drog loss eländet. Sedan har jag bokstavligen suttit fast vid datorn och telefon och kollat tollarkillar och det börjar att ljusna i tunneln men det är inte helt klart ännu. Men nu börjar orken att ta slut för mer jobb här, det är en dag åter i morgon och väglaget lär väl inte vara bättre för nu är vi snart insnöade - varför kan det aldrig vara lagom? Ha en bra torsdag!

20101123 Snökaos - blåser och har snöat sedan igår, var ingen höjdare att ta sig till jobbet idag och det lär väl inte bli bättre i morgon då snöandet bara fortsätter. I kväll har det blivit en hel del telefonsamtal då det har blivit lite förändringar vad gäller hanhundarna till flickorna men i morgon hoppas jag att jag vet lite mer. Jag har börjat att skriva lite om helgen men är inte klart för utlägg ännu, men ett par bilder på framsidan blev det, och nu visar klockan att det är dax igen....

20101122 9.30 var vi hemma igen efter en låång hemresa - vi åkte 8.50 från Östersund med minimalt med sömn. Så efter dusch och lite mat sov vi som klubbade jag och Jackie. Alla tre hundarna har skött sig med bravur hela helgen och utställningen blev godkänd men med den kommer en närmare beskrivning av. Lite andra bekymmer på hanhundsidan har gjort att det inte blir mer här idag än detta. Men i morgon hoppas jag få till lite bilder och berättelse om helgen. Nu ska jag lägga mig på "riktigt" för det verkar som det blir besvärligt att åka till jobbet i morgon klass 2 varning har utgått så god tid är bäst att ha. Godnatt!

20101118 Nu har jag och Jackie packad färdigt... och nu är vi redo för tågresan till Östersund och utställningen i Wången lördag och söndag. Vi åker från Jönköping 9.04 och är i Östersund 19.00 och då är det där -13 grader. Långkallingar och varma tröjor är på plats. Spännande hur det ska gå med tågresan byten och utställningen. Vi kommer till Jönköping måndag morgon 7.30 antar att vi är lite möra då men framemot kvällen kommer lite resumé av helgen. Ha en bra helg så hörs vi på måndagkväll!

20101116 Mätt som en flott, firat en jobbarkompis som gift sig men mat och därefter pyssel med blomarrangemang och det kvar på jobbet. Fått de nya inloggningsuppgifterna och det funkade så långt att det ramla in en massa mail - men se att skicka gick inte - blir så trött... men orkar inte ta i det i kväll får väl anlita min privata support i morgon kväll på sykvällen innan jag sätter mig i supportkön..... I morgon den 17 november fyller Hulda 8 år, jag hoppas att du får en riktig bra dag, alla dina barn grattar dig till den supermamma du var, först i kön står Jackie och Elsa. Nu ska jag lägga mig för doggarna har hållit oss vakna i omgångar i natt tålde väl inte den stjärnklara natten, kände mig som en trött småbarnsförälder i morse. God Natt!!

20101115 Inte för att jag gillar halkan eller snöoväder, men den här blöten är bara för ledsam lite uppfruset skulle underlätta golvrengöringen. Idag har vi lagt ut bräder i hundarnas hägn för där är nu en lervälling, så lite gångar till dem att gå på och förhoppningsvis lite mindre lera inomhus. Så det har jag gjort + städat golven, tvättat ja det jag inte hann med i helgen. Har förstås varit ute med doggarna och Hunter hittade en bajshög och hann och rulla sig i den två gånger innan jag fick stopp på honom, så då fick det bli schampo dusch när vi kom hem. Kollade på SMHI idag och när vi anländer Östersund på fredag kväll är där -16 grader  - så det gäller att ta med varma kläder, de har i alla fall ingen lervälling ute...... Nu ska här kojjsas men det blir en kort vecka endast 3 jobbdagar helt perfekt det skulle man alltid ha... varför kan inte postkoden komma hit???? Go´natt!

20101114 Då kan vi, jag och Linda titulera oss Allmänlydnadsinstruktörer - jag nästan i alla fall, vi har valpspecialen kvar men eftersom vi ska till Östersund nästa helg när den inträffar, men den får vi göra vid ett senare tillfälle. Vi fick mycket väl godkänt för upplägget, utförandet, presentationen och resultatet tack vare att vi haft ett projektekipage som har gått in för det och verkligen jobbat Tack! Johanna och Aslan. Väl nere på Attila i vårat framförande ringer den käre maken gång på gång, jo då älgjägarna hade varit i farten igen och skjutit men inte fått det. Så när vi är klara far vi med ilfart hem där jag stassade om och så for jag och Jackie ut i skogen, där vi trajjade runt, följde efter älgar som var friska, tog om igen med sidopåsläpp för att se om ev. kalven tagit en annan väg hitta inget, gick runt och kom på slagen där kon och kalvarna kom ifrån, undersökte skottplatsen återigen och där fanns inget - så till sist fick vi konstatera en bom - ett eftersök som inte slutade med någon klöv, en ny lärdom för Jackie. Och efter Fars Dag fikat med alla barnen har jag ändrat om lite här och samtidigt tittat/lyssnat på Beck. Ny framsida - det har ni ju sett men nu är också alla bilderna från Askersund på plats. Och nu ska jag spana runt och bringa lite ordning i mina bilder för att se vad jag ska börja med. I morgon en ledig dag!

20101113 Då har jag internet igen efter att ha bytt leverantör och naturligtvis var det inte smidigt heller - vad hade jag väntat mig!!! men efter långa supportsamtal kom det igång men nu fungerar inte mailen!!! och kommer inte att göra förrän efter tisdag. Så denna vecka har mest bestått i att dra sladdar ut och in och varit f-bannad. Om en liten stund ska jag och G åka till Lidhult och gratta min 89 årige Far på födelsedagen men vi kommer hem i kväll och då måste jag och Linda gå igenom feedbacken vi fått på vårat projekt för i morgon är det eximination muntligt och praktisk i 40 min - lovad vare herren när detta är klart..... Det kan hända att jag kommer tillbaka en stund i kväll - få se vad orken bjuder. Ha en skön lördag i regnet!!!

20101108 Resumé av helgen som bestod av spökbesök på fredagskvällen, sömnsjuka på lördagsmorgonen, sov till 9.30 - det har jag inte gjort sen jag var tonåring men det sägs att man "går tillbaka" ju äldre man blir hmmm. Men när väl frukosten var avklarad var det uteaktivitet hela da´n. Först en långrunda med alla vovvarna eftersom jag bara kan släppa en i taget pga. jaktintresset, kvar var Fixa när vi kom hem så då fick hon följa med mamma själv ut i skogen en vända till med att plocka mossa. Sen fejjades med min uppställda cykel även mannen fick aktivera sig lite så nu är det bara lite kvar med det projektet. Söndag tidig fm. bestod i en valpintresserad familj som sedan följde med ner till Attila på vår Aktivitetsträff som bestod av lite av varje vad man kände för, så det lades spår, kördes lite agility, apportering och lydnad, mer om det ser ni på den sidan. Vi träffade också den tilltänkte hanhunden till Jackie och det är nu klart, mer om honom kommer också (senare i kväll). Söndagskvällen bestod av telefonsamtal och donande med att hitta en kavaljer till Elsa också och det är inte klart ännu men jag hoppas det blir det i kväll annars blir det till att börja om igen. Idag har jag hitintills suttit här, dammsugit och lite anmält plock och tork, middagen puttrar och nu ska jag och hundarna ut i solen. Och i eftermiddag ska Jackie och Elsa ut och åka tåg det ska bli spännande så jag kommer nog tillbaka lite senare kväll med den informationen.

Kväll: Tågresan gick mycket bra det var mest mattarna som kände sig lite vilsekomna hur dagens tågåkande gick till. När vi kommit till Jönköping gick vi en liten stadstur och kollade i skyltfönster tills det var dags för hemresan. Sedan i kväll så har den här sidan uppdateras. Han hund till Elsa är i princip klar men ni får hållas till efter Östersundsresan innan det blir offentligt. Nu ska här kojjas och i morgon väntas det snöoväder på väg till jobbet - det är skönt med sommar.........

20101102 I kväll har det inte blivit något här. Efter att ha sovit framför "Äntligen hemma" - så spännande va det! har det bara varit mailsvar listan på valpintresserade är nu lång - men som sagt det är långt härifrån och dit. I morgon kväll är det "stickdax" med lite skvaller ha ha ha, och nu är det dags att sova. Ha det gött!

20101101 En promenix i dagens gråa dis. Sedan har vi monterat en gammal risig rostig cykel utanför som ska bli...... det får ni veta senare när det är klart. Så har jag utnyttjat min lediga dag med att sova middag lääänge men va skönt. Sedan har bl a suttit här och svarat på en hel del mail - det är många som är sugna på valp till vår/sommaren - kommer att bli många besök vilket alltid är trevligt. Köpt fisk från en fiskbil som kom ända fram till dörren - fin fräsch både bil och fisk - går vi bakåt i tiden tros med att varorna kommer hem igen.... ja det ska testas kommer om 3 månader igen. Jag har lagt in lite mer bilder från Askersund, och nu ska det intas ryggläge, gonatt!

201031 Sista dagen i oktober och sista träffen med vårat projekt som nu är färdig dokumenterat och i kväll skickades det iväg. Hade tänkt lägga ut framsidan här  - med se det var inte så enkelt som jag trodde så min räddande ängel är nu vitalad och ska fixa det då vi inte kunde lösa det via telefon. Som sagt det blev en agilitybana igår som både Jackie och Hunter fick testa, även Linda och Elsa kom hit en sväng och körde några varv. En långpromenad bägge dagarna, igår gick jag mossrundan eftersom det var bara Jackie och Fixa hemma - de andra jagade, för på den rundan kan man inte ha kopplade hundar - det skulle frestar mitt psyke för mycket. Nu blir det inte mer här för nu ska jag se Beck. Hörs i morrn!

När så Beck var slut så hade Lena redan fixat framsidan så den kunde läggas ut, våra namn kom inte med men finns i orginalet. Tack Lena! Nu ska här sovas.

20101028 Igår kväll var jag och Linda på besök i Norrahammar hos Teresia och vi drog upp lite riktlinjer för vår stundade Östersundresa. Jag har faktiskt varit i en affär idag (inte mat) vilken jag inte varit på månader pga. allt annat som varit på kvällarna och det har inhandlats lite olika hopphinder, så till helgen ska här byggas bana - om nu inte himlen öppnar sig.... Sedan har jag pulat lite med vårt projektarbete - så du Linda jag har ändrat lite på framsidan "proffsat" till det lite - besiktning till helgen. Och i morgon är det fredag igen en vecka går hisklit fort. Mail har nu gått ut ang. Aktivitetsträff den 7 november det kan ni läsa mer om här. Vi höres i helgen!

20101026 I går på min lediga måndag glömde jag bort eller rättare sagt det blev för sent för att skriva här. Jag var fullt upptagen med att leta pojkvän till fröken Knutsson i Palsbo - den fyrbenta! För igår var det en underbar dag och jag och hundarna var ute och gick i solen där vi gick på en räv som vi kom riktigt nära då han vackert satt på en sten full koncentrerad på något i marken ända till hundarna fick fullkomligt spel och då stack han som först o vi stod länge o titta på honom innan han försvann, men det var bara jag som tyckte det var vackert - de andra fyra såg bara ett jaktobjekt. Det är ju för väl att Maria fått en skärm som hon ser GB i.......man saknar hennes kommentarer. Idag har nog vädret också varit bra men det har jag bara sett från insidan, en promenix blev det när jag kom hem med då började redan att mörkna men två rådjur sprang ut framför oss så det blev ingen lugn och fridfull promenad idag heller fyra upphetsade hundar kräver tyngd i gumpen.

Här har nu påbörjat med att gå igenom alla sidorna så småningom och i kväll har jag varit och pillat lite på nio sidor och samtidigt lagt in en bild - alltid något.... men nu är uret för mycket igen, en del mail att svara på med. Så får vi se var morgondagen har att erbjuda - ha det bra.

20101024. Nu är alla kurser slut med avslutning av KM i agility, kursen Jackie och Elsa gått med sina förare, också den i hällande regn men slutade med helt godkända placeringar för dem båda. Elsa har också varit på utställning idag i Mjölby med ett 2:a pris, Jackie har softat idag då hon jobbade hårt igår med sitt första riktiga eftersök, som Linda sa " nu har vi bevisat att det inte är några porslinshundar vi har" för Elsa har också debuterat med ett eftersök. Ha en bra måndag!

20101018 Nu börjar man se en ände på denna långa jobbiga höst, näst sista gången på Agilitykursen på onsdag med ett KM-avslut på söndag och deet blir spännande. På torsdag avslut på kursen vi håller, i helgen träffar vi vårat projekt för näst sista gången. Projektkompendiet är färdigskrivet med alla "bubblor" och allt annat som skulle dokumenteras - bara en komplettering av de sista gångerna vi har kvar. Linda har korrekturläst det hela idag och godkänt - det är många timmars arbete som ligger där - så jag har blivit lovad en krogrunda när det hela är över ha ha ha ... den tar vi nog i Beth eller? Men vad ska jag göra med alla kvällar nästa vecka? tror inte det är sant att man får va hemma.

Ett snigelbrev har gått ut till alla valpköpare om att det inte i år blev någon valpträff vilket beror på ovanstående, och det var med sorg i hjärtat när jag till slut fick inse att jag fixar nog inte det också. Men nu ser vi fram emot nästa års träff och firar då 15-årsjubileum som Kennel.

Vi har jagat älg - fast inte ett kort tog jag var inte på rätt plats vid rätt tidpunkt. Än så länge har en vuxen och en kalv skjutits, på lördagskvällen hade vi fest då älg-laget firade 20-årsjubileum.

Vill Tacka dig Marie för orden i GB, det värmer de hundägare som nu mistat sin kära fyrbenta familjemedlemmar - att nästa varje kväll få se deras stjärna på himlavalvet och minnas det ljusa och fina man haft tillsammans..

Vi hörs!

20101015 Så var det åter dags för ett tråkigt besked för idag så har Alma fått somna in i den aktningsvärda åldern av 14 och 4 månader. Våra tankar går till Mirella med familj. Så nu har Eddie och moster Alma återförenas med den övriga släkten på andra sidan bron.........

20101014 Våra allra varmaste tankar till Ingalill och Bengt som nu har fått säga farväl till sin älskade Eddie. Nu springer han på de evigt gröna ängarna tillsammans med dem som innan fått vandra över regnbågsbron.........

20100927 En helg som det har varit fullkomlig passivitet - och det behövdes efter den fullspäckade veckan - inte en så´n vecka till, det pallar jag inte för. Först i söndags hade jag lite ork och energi för att ta mig till skogs, så då blev det ett par långa omgångar skogpromenader med hundar och svampkasse tills jag inte orkade bära mer - den här gången blev det trattisar, men det mesta lämna jag till grannen det som jag inte ville rensa. Idag gick jag och hundarna på ytterligare lite blandad svamp men inte mer än att det blir lagom till kvällen. Nu ska herr o fru H går över till grannen och vara barnvakt en stund. Jovisst jag lite nytt på framsidan att vila ögonen på. Blir kanske mer i kväll....

20100921 Aj, aj det blev inget gjort här för det var en hel hög svamp att ta reda på både som plockat själv och som jag fått (Tack Linda!)  - och det tog sin lilla tid. Har precis nu varit ute med doggarna och har tio minuter på mig att hålla mitt löfte. Är ensam för tillfället då G har åkt till Grimsö. Kurs i morgon men börjar då lite senare vilket blir perfekt för att hinna med morgonpromenaden sedan kommer E hit och tar hand om dem. Go´natt!

20100920 En skön helg med egenaktivitet till ända. Det har varit mycket skogsaktivitet. Jag och Linda har "generalrepat" inför snart kommande klubbmästerskap i viltspår, och vi har endast tränat med skott i spår. Så enkla raka spår, skott och sedan spåra till slutet, och efter söndagens träning satt det som en smäck. Det har varit mycket svampvandringar vilket doggarna gillar. De absolut sista flyttkartongerna är nu uppackade, garaget har fått lite hyllor som snart är fyllda - va kommer allt ifrån puh!. Valvaka i gårkväll (natt) dum som man är. Och så måste jag "jobba" på min lediga dag - halva i alla fall, med att åka till Växjö och studera det nya datasystemet Cosmic som även Jkpg:s landsting ska införa till nyår. Och sedan i kväll är det agilitykurs - det ska bli kul. Nu måste jag åka för att möta upp fyra av mina jobbarkompisar i Vaggeryd för vidare färd.... ha det bra!

Måndag kväll: Resan till Växjö kunde man både ha och mista bara att konstatera att det är ett sämre datasystem än det vi redan har, men nu har överheten bestämt och det är bara att gilla läget. Sen hem förstås, men Linda och Elsa kom och hämta oss efter ett snabbt klädbyte, för en mycket blöt agilitykurs, både hundar och vi dröp av vatten - men roligt är det trots blötan idag. Bildrutan är nu centrerad med lotsning av Lena förstås och några bilder på plats. Men den här veckan ska här sovas i tid målet är före 23.00 så ny måste jag skynda mig - förhoppningsvis blir det mer i morgon för då är jag hemma på kvällen......

20100915 Nyss hemkommen efter en jätterolig Agilitykurs både jag och Jackie är helt sålda. Och i morgonkväll bär det iväg igen till Attila men då ska jag och Linda hålla kurs - känns som vi borde ha en linbana till ner till klubben eller ta med sängen...... nu är uret 22.40 så det är bäst att gå sista kisserundan så man kan komma i säng före 24, denna kvällen åtminstonde. Ha det bra!

20100913 En helg och ledig dag till ända igen. I helgen var i Dingtuna utanför Västerås på SSRKs utställning där och bodde hos Teresias föräldrar. Tyvärr kunde inte Linda och Elsa följa med, då Linda akut måste till veterinären på fredag kvällen då Elsa skadat sitt öga, som väl är kommer det att läka och är redan på bättringsvägen efter ett återbesök idag. Resultatet på utställningen blev för Cole 1:a kv och 2:a kk och för Jackie 1:a kv och 3:a kk så det får vi vara nöjda med. Idag har det blivit en långpromenad med hela gänget och i morse la jag ett spår till Jackie ett långt öppen klass spår som låg i 6½ timme och som hon klarade galant så det var en nöjd matte med hund som gick hemåt. 10 min efter det kom Linda och Elsa och hämta oss för en tur till Attila igen för att träffa vårt projektekipage. Därefter var det den välbesökta frivilliga träningen på Attila där det också är skotträning, tre skott med hundarna i frivilligt läge, Jackie sittande och jag tror Elsa var det också och ingen av dem visade någon berördhet och klarade fint av kontakt/linförighet efter det. Jaha så var de tre lediga dagarna avklarade i ett nafs och i morgon bär det av till stada för att  jobba, så får vi se vad orken räcker till i morgon. Ha en bra tisdag.....

20100907 Det jag skrev igår glömde jag föra ut i "vära" så det kommer nu. Hemkommen från stada, varit ute med doggar och de har fått mat. Så får vi se om det blir något mer lite senare i kväll. Nu är uret 23.10 det blir inget nytt här lite annat pyssel och nu måste här sussas, i morgon är det Agilitykurs det ser Jackie fram emot. Ha det gött!

20100906 En solig ledig dag som har tillbringats mestadels ute med bl. a en långpromenad med hundarna. Johan är hemkommen från sjukhuset med 3 mån. sjukskrivning är stel och har värk och rör sig långsamt men han är på benen är hemma och lever. Här har det blivit lite nytt på framsidan  och jag har uppdaterat utställningssidan . I morgon är det åter en jobbdag och lite ärenden måste till efter jobbet innan det bär av hemåt. Ni får ha en bra tisdag!

20100905 Lördagen som skulle bestå av lite egen tid började bra med en lång skogspromenad med hundarna - lite gult blev det också. Därefter behövlig hundvård på en filt ute i strålande solsken. När det var klart var jag mer luden än hundarna så en behövlig dusch  var i åtanken för att sedan fixa lite till kvällen och pula med lite annat - då ringer telefonen och det var Johan som jag trodde drygade sig då han prata så konstigt - men det var betydligt värre än så han hade kört omkull med MC:n och hade ont. Så vi slängde oss i bilen och hämta honom hemma hos sig, inga ytliga skador men hade svårt att prata och att andas. Så lördagskvällen tillbringades på akuten och efter röntgen fick vi svar om att det var en fraktur i ryggen och en specialist hade tillkallats det hängde på allt från en korsett till operation i Linköping - det skulle dröja innan vederbörande läkare kunde komma då han sas operera. Emma var och hämta mig för att ta hand om hundarna och fixa mat då det var längesedan det var frukost... Göran blev kvar, 23.30 kom en annan läkare in och skrev in honom på ortopeden och att de skulle titta mer på plåtarna i morgon för att besluta åtgärd. Så 01.30 var Göran hemma igen, Johan mådde hyfsat kunde andas och prata men hade ont.

Söndag idag alltså var det då Tollarträff på Attila där Britt och Ajja gick igenom Rallylydnad, hade gjort upp en bana, gick igenom regler och vi fick testa ca 10 ekipage provade på detta jätteroliga - ja vad kallar man det, ja i alla fall något som nästa år kommer att bli en officiell bruksgren. Och både vi och hundarna tyckte det var roligt men helt enkelt var det inte men det gav mersmak. Efter det träffade vi då vårat projekt och gick igenom vad som hänt hur det har gått och gav råd hur hon nu går vidare - och jag och Linda skrev sedan dagbok om det. Sedan i kväll har vi varit inne hos Johan som nu mår ganska hyfsat kan vara uppe och gå, har ont vid vissa rörelser men annars rätt okey och i morgon ska han få en korsett och tror han får åka hem. Vi har idag varit och sett där olyckan inträffade i nylagd pålagad asfaltskrus - och jag säger bara det, att han hade en ängel med sig.......

Så vad morgondagen har i sitt innehåll vet jag inte och vågar heller inte sia, men kanske vi hörs!!!! Ha det bra.

20100830 Var ta tiden vägen.... jo jag vet har för mycket om och kring mig igen... när fasen ska jag lära mig säga nej... svaret den här gången SBK-utbildningen puh, puh. Det roliga jag gjort idag var en riktig långpromenad i skogen med mina fyrbenta och lite gult i påsen blev det också som bonus. Fönstren har blivit putsade på utsidan i solskenet som inte var helt bra för resultatet men jag njöt, plockat lite ute o i garaget - kul. Kom in i kväll och såg alla pappren jag borde ta i för ovanstående - och solen gick ner. I morgon är det frissdax, onsdag: projektarbetet startar (Attila )+ tandläkaren, torsdag: unghundskurs, fredag: älgjaktsmöte hos oss (Göran fixar), söndag: Aktivitetsträff + projektarbetet, lördagen då..... egen tid kanske?????. Nu ska hundar ut på sista kisserundan. Ha en bra vecka om jag inte hinner skriva här. Kram

20100823 Åter en helg och ledig dag till ända. Lördag förmiddag var vi på Attila och hejjade på de våra i Augustikannan. Ett kärt roligt besök i helgen av en kär vän och tillika valpköpare och aktiv GB-skrivare men också vemodigt då hon nu med hund flyttar till Umeå vilket inte är närmsta buske precis - Men jag hoppas Maria att du och Bexa får det riktigt bra. Idag blev det ett rejält skogsbesök med doggarna som nu ligger som ströe och sover. Lite hundvård har det varit så bl a Fixa har blivit av med pälsen, Hunter skulle också fått sig en rakning men maskinen strejkade. Jag har klabbat lite med målarfärg, rensat svamp, packat upp några kassar till från garaget osv. Här har jag nu gjort lite förändringar ang. Aktivitetsträffarna som hädanefter kommer att skötas av Anna-Karin, men en ny träff är bestämd till den 5 september men gå in på sidan och läs mer om den och förändringen. Nu ska här kojjsas för en ny hård vecka väntar. Ha det gött!

20100818 I natt har jag varit ensam då Göran följt med Johan till Vilhelmina för titta på ett jobb - det var det jag inte ville tala om i går men nu börjar de närma sig "hemmet". Så det var en mkt tidig morgon med rastning av fyra hundar och sedan ombesörja dagen för dem på lite olika håll eftersom nu grävmaskinen håller på med hundhägnet. Väl hemma i kväll fick Fixa och Jackie följa med på en lång svamprunda i skogen och två lit kantareller blev det, efter det var jag och hämta Hunter och Kajsa som också fick en skogsrunda så 2 tim skogsmedicin fick jag i mig i kväll, lite mat och plock och nu är det dags för sängen för i morgon ska det bli ett tandläkarbesök före jobbet i morgon så åter igen en tidig morgon - Gäsp!!!

20100817 Första dan efter semestern avklarad, men precis som Lena hade jag glömt koden till flexen - men de andra lösenorden kom jag faktiskt ihåg, men när man glömmer har man ju faktiskt kopplat av från jobbet. Men det har varit en lång dag och morgondagen blir ännu längre - det ska jag förtälja om i morgon. Tack ni alla för alla Grattisar för BIR:et både här och i FB och i mailen, som Anette skrev så antar jag att jag såg ut som ett frågetecken - men jag suger än på den karamellen för den var seg och god. Nu ska jag gå kvällsrundan med hundarna, för eftersom trädgården är under tillredelse så har vi inget hundhägn för tillfället vilket saknas mycket nu, framförallt när mörkret kommer allt tidigare så det blir att ta på pannlampa och reflexer. Eftersom det har varit lite rörigt här i kväll så har inga nya bilder kommit på plats ännu - och i morgon är åter en dag.... Ha det bra!

20100815. Nu är vi hemma igen... efter en storslagen helg i Askersund. Det är så mysigt att tälta ihop med Linda och Elsa även att sömnen inte blir vad den borde för det är inte tyst måna timmar på en camping, sedan alla båtar som dånar förbi för att inte tala om änderna som för ett fasligt väsen så snart det börjar ljusna. Och så denna utställningsplats som är så välordnad och trevlig och den blir ju inte sämre av att det går bra för våra hundar där. Tyvärr gick det inte så bra för Elsa i år som för tillfället hade lite för högt hull samt att den Kanadensiska domaren inte gillade mycket päls och Elsa är fullpälsad vilket däremot Jackie inte är snarare tvärtom, men för dagen var det bra, resultatet finns på framsidan samt kommer snart i ord och bild på utst. sidan. Jag har nog inte smält än att Jackie tog hem rubbet och blev BIR!!!  Kommer mer!!!!

20100812 - stämmer det med din almanacka med Maria.... Min sista vecka och nu som först har jag kommit i fatt mig själv och orkat och haft lust till att göra något åt allt som står i garaget - jag har sorterat, plockat om, burit in, ställt upp på hyllor etc. så nu kommer snart 1? bil in där. I fredagskväll kom Yvonne, Roger och Ziggy och vi hade ett par härliga dagar tillsammans, vi träffas ju tyvärr inte så ofta längre och det finns en hel del att ventilera så fredagen hann nästan att bli lördag morgon. Men fulla av entusiasm utnyttjade vi hela lördagen med hundaktiviteter. Det var Emma och Taggen, Yvonne och Ziggy, Teresia och Cole/Nova, Linda och Elsa och Jag och Jackie. Vi lade viltspår och under tiden det låg till sig kördes lite lydnad/ apportering och platsliggning. Vi gjorde också ett besök på skjutbanan för att träna skott eftersom många skjutglada jägare var där och träna, och efter det gick vi då spåren som gick mycket bra. Nu hade det blivit sen eftermiddag och vädrets makter hade stått på våran sidan hela dagen så Yvonne och jag med hundar for ner till sjön och badade - även vi. Måndagen var en stadendag som blev lång eftersom det skulle tittas på maskiner o elände då Johan också var i stada. Robban har börjat att planera våran framtida tomt så tisdagen som bjöd på lite sol men nu kunde jag inte ens sätta mig ute bland tistlarna så med volvon och hundar for jag ner till sjön, vilket doggarna gillade - men knäna räckte för mig. Så skulle vi bege oss hem som tur var var Linda kvar - hundarna in i bagagen luckan stängdes och bilen var låst med nycklarna liggande i sätet!!!! panik av undertecknad utbröt bilen stod i solen och som vi alla känner till blir en bil fort varm, även reservnycklarna låg inne i bilen - det tänker jag inte förklara varför här o nu för då blir det fredagmorgon. Som väl är har jag en hjälpsam måg som kasta sig i bilen för undsättning och med mycket slit och måcklande lyckades vi få ner bakrutan och dörren kunde öppnas - fast Philip hade sett fram emot att slå sönder rutan.... I onsdags var det också ett hyffsat väder och eftersom jag lovat att lägga ett litet lätt spår till Taggen tänkte jag kombinera det med en tur i blåbärsskogen ihop med Jackie. Så med spann, blod, klöv o snitslar gick vi i väg satte spår attiraljerna där jag tänkte lägga spåret och så gick jag och Jackie vidare - han nog plocka en kaffekopp blåbär så hördes mullret en bit i från och regndropparna kom så sakta men tilltog snabbt liksom mullret så med kaffekoppen blåbär begav vi oss hem och på skogsvägen kom Göran med bilen som inte tyckte det var lämpligt med skogsaktivitet i detta vädret för nu åska det ordentligt och regna så tacksamt hoppa vi in i bilen både jag och Jackie - och det var i grevens tid för himlen öppnade sig fullkomligt och det åska o blixtra hejdlöst länge, så inte förrän kl. 17 var allt över så spåret blev lagt som Emma o Taggen gick vid 19-tiden. Och idag torsdag har jag förutom det jag började med haft mycket diskussioner och planerande hur man anlägger en trädgård.... för det är inte det lättaste - men Robban är duktig och har blick för det så det blir nog bra i slutändan. Tidigare i kväll tog jag tollarna och en kasse och gick till skogs ( Göran gick med de andra) och det var både en glad matte och glada jyckar som kom hem, kassen blev halv med gulingar och Jackie och Hunter var lyckliga att få springa lösa tillsammans, släpper dem annars en och en. Och i morgon far jag och Linda på vår traditionella tälthelg tillsammans med Jackie och Elsa och utställningen i Askersund - det ska bli så roligt för det är något speciellt med att tälta, hoppas bara att vädret är någorlunda hyfsat. Det kommer ni att få höra mer om liksom bilder från "trädgården" och svampen orkade inte lägga in dem nu i kväll. Ha en skön helg så hörs vi jobbveckan......

20100807 O hopp o hej va tiden går och det är så skönt att ha semester även att den nu går på sin upphällning och att bara va. Logfesten 2010 års upplaga förflöt lugnt och städat - men jag kunde inte helt hålla mig borta på fredagen var jag endast "gäst" till 02.30 på lördagen öppna jag korvbröd till 03.00 söndag o måndag gick åt till att återhämta den förlorade sömnen, men jag har inte plockat en enda burk eller städat. Jo du Maria spåret gick hyffsat - idag skulle det bli ett nytt men himlen har varit öppen så vi prövar i morgon. I onsdags for kärringarna från Beth (åtminstonde jag) till Ullared och till Engelssons det var Linda, Teresia, Emma och chauffören. Så det blev lite smått och gott av både det ena och det andra + ett par nya kängor igen de gamla endast 2 år men var utslitna gjorde ett försök med kort tid etc. men fick ge mig så det var bara att punga ut med 1200 för ett par nya, antagligen bevis för att jag går mycket...... I går hade vi en mycket trevlig kväll med vänner och nu sitter vi och väntar på Ziggy med husse och matte från Norrköping. Så i morgon blir det hundaktiviteter med alla ossierna - vad det nu är för fyrbenta..... och de härliga tollarna så vi hoppas att himlen håller sig stängd.... Höres!!!!

20100729 Idag strilar regnet ner och t o m hundarna tycker det är sövande... Vi har varit borta några dagar varit i Danmark och en sväng till Tyskland och fyllt på skafferiet!!!! Vi har varit hos goda vänner och omgåtts med dem och deras hundar, bl a Flisa en 11 veckors bedårande nallebjörn som har Otto till far, även hanen i kullen kom på besök och var en kopia av sin far. Man blir så sugen såå - men inser också hur mycket jobb det är med valpar och hur vassa deras tänder är - behöver bara titta på mina armar... Linda har tagit hand om våra hundar här hemma och Emil sovit här med tanke på objudna gäster. Stort Tack till dem att de ställde upp så vi kunde fara iväg. Annars pågår förberedelserna för fullt i byn med den stundande Hanssons Loge, vilken jag i år inte kommer att engagera mig i varken före, under eller efter då det för min del varit fullt tillräckligt i år hitintills. Ska förbereda ett annorlunda spår till Jackie i morgon med blod, klöv och lever - det ska bli spännande. Ska också ta ett tag i kartongen med alla tavlor och se om några mer kan komma på plats. Vi hörs!

0100725 Igår gifte vi då bort våran dotter Emma med sin Håkan, och fick ytterligare en "son". Och det var en härlig och lyckad dag, och jag tror att alla hade hjärtligt roligt till långt framåt småtimmarna, ett par bilder på brudparet på framsidan. - I dag "smälter" vi den fina gårdagen där allt klaffade och blev bra - och tar det lugnt efter alla förberedelser.

Har i kväll också ändrat om lite på den här sidan

20100723 Nu är kyrkan smyckad med blommor, festlokalen har fått en sista hand - en sak finns till att ordna, vilket fixas i morgon fm. Talet är skrivit och påläst - när detta är klart ska naglarnas målas..... och i morgon em. kl. 15.00 gifter vi bort vår dotter...... och på söndag börjar semestern på allvar. Nu ska här målas. Ha en bra helg så kommer en bild på brudparet i nästa vecka.

20100718 Nu får jag skämmas lite då jag helt glömt H-kullens födelsedag, men de får här en försenad födelsedags-GRATTIS. Visserligen har jag semester men det har varit mycket bröllopsförberedelser, men nu är det som kan och ska göras i förväg klart i stort sett, en sista hand med våra och grabbarnas klädsel. På fredag blir det klädning av kyrkan och i ordningställandet av festlokalen. På torsdag ska vi fira tre födelsedagar hos "grannen". Det vackra vädret har gjort att man inte suttit några längre stunder vid datorn, men vädret har ju nu ändrat sig lite och när solen går i moln är det nästan kallt vilket fick mig att gå in nu. I förmiddags fick vi besök av en före detta jobbarkompis med familj - det är härligt att få höra riktiga västgötar. Ha en fortsatt bra eftermiddag och kväll.

210100710 Den sista jobbveckan är till ända och de sista dagarna gick bra att jobba och jag känner mig ganska ok. Lite sovmorron blev det till 7... en lång promenad med hundarna men redan vid 8-tiden börja det va för varmt. En lång frukost på altanen och nu ska jag ta fram moppen. "Grannen" flyttar in för fullt ena flyttlasset efter det andra går, och efter allt - tittar jag bara på.....   Men nu har jag semester i fem långa veckor och det ska bli så skönt så det är inte sant, och nu ska jag ta mig an den här sidan som har fått stå tillbaka i månader. Moppen väntar, sedan lite sol och i kväll ska vi på logfest till lassabygget. Ha en bra dag!

20100703 Ja min kära vänner så kom det där brevet som jag var rädd för skulle dyka upp. Och det kom i form av bröst och ryggsmärtor och ett tryck på 200 genom 90 vilket resulterade i sjukhusbesök igen. Nu är alla värden bra och jag är hemma igen och det är "bara" resten kvar som jag just nu inte vet vad det innebär, förhoppningsvis inte allt för långdraget men för tillfället är jag mest trött - men det är ju rätt varmt också, nu 18.35 är det 30 gr i skuggan. På återhörande!

20100628 Nästan två dagar i solen och skinnet har intagit en kokt kräftas nyans, men Jackie och Fixa har fått två bad-dagar de två andra badkrukorna har fått bli hemma. Just nu ligger som prioritet 1 programmet till bröllopet som måste vara klart denna vecka. Annars har jag mycket här som ska göras men det får vänta ett tag till. Hoppas att ni får en skön dag i solen i morgon - och tänk på dem som måste jobba - innomhus!

20100527 Missade totalt midsommarhälsningen här, men tanken fanns men helt plötsligt försvann all tid i midsommarförberedelserna. Men jag hoppas att ni hade en härlig dag och kväll. Det hade vi här med tårta, sill och snapps - och inte en droppe regn. Idag Grattar vi alla i I-kullen som fyller 5 år.

En rättelse också efter Elmia utställningen - jag hade väl fått solsting eller nå´t som inte kom i håg att Elsa tog hem rubbet och slog ut de andra tikarna i den öppna klassen, men nu är det tillrättat. Nu ska jag ut i solen igen har haft och har en riktig skön dag med mycket egen tid, hundarna med förstås medans "gubben" jobbar på torvmossen.

201021 En varm dag på Elmia om den kan ni läsa mer av här. När vi kom hem hade vi lovat tjejerna ett svalkande bad och Rasjön blev nästa, även Teresia med Nova och Cole hängde på. Men jag kan inte påstå att det är någon större värme i vattnet - fötterna räckte gott och väl. Väl hemma igen fick Nova genomgå samma procedur som Hunter för någon vecka sedan, även hon steriliserad med en enorm päls. Och Teresia fick en liten och smal Aussie som liksom matte tyckte det var skönt att bli av med all päls. I morgon åter en jobbdag men denna vecka är det ju bara tre dagars jobb!!

20100620 Datastrul igen har det varit i veckan, det nya modemet funkade inte så jag fick åter låna Telia-Patriks modem i fredags. I onsdags firade vi då den sista städningen var klar och jag har nu lämnat i från mig min nyckel.... I torsdags var det åter SBK-utbildning. I helgen har det varit Elmia för hela slanten - utställning, även i morgon ska vi dit. Resultat finns här. Vinnare av årets Kretsmästerskapet i viltspår för Vaggerydskretsen blev även i år en Hundskallet´s hund. Och det var Hundskallet´s Harry (Scott) och husse Dag Tjäderborn som tog hem vinsten och går vidare till länsfinalen, ett stort GRATTIS till Scott och Dag!

20100615 Livet är som en bergochdalbana och jag hatar när det går nerför tycker inte om suget i magen och är höjdrädd..... och hur man än sliter för att det ska bli bra - så blir det inte det. Är det detta som kallas att komma till korta? I kväll känns det så. Men nu är i alla fall Beth 1 färdigstädat, sju fönster kvar från utsidan att putsa o lite utomhusplock som jag gör i morgon sedan ska jag lämna ifrån mig mina nycklar med lätthet!!!

Sedan jag var här sist så hade vi en jättetrevlig Tollar spårträff i söndags, 10 hundar med förare lade spår i för dagen beställt solsken, mer om den kommer, ligger långt efter på den sidan, kom jag på..... Men nu har jag bara ett måste kvar sen........ Och nu ska jag och Göran gå sista rundan med hundarna innan det får bli sovdags. Ha en bra onsdag!

20100612 Så har möhippan/svensexan för Emma och Håkan gått till ända - nästan i alla fall - för de flesta en del fortsatte säkert, har just fått lite rapporter från dem - som var lyckade men en lång dag med början kl 10. idag har jag gjort en ny hund!!! jag har nämligen kört av nästan all päls på Hunter som nu var olidlig tjock och lång, och han ser nu ut som en cocker och är så söt så. Ett tag i det "gamla" blev också så det närmar sig, har också svarat och rensat bland en hejdlöst massa mail som det blivit på de här veckorna. En hel del anmälningar har det blivit till Tollarträffen i morgon och blod och klövar är på upptining, och för att orka med morgondagen ska här nu kojsas. Hörs i morron!

20100611 22:54. Lite nytt på framsidan - äntligen.... På söndag den 13:e är det Tollarträff här och på programmet står det spår, en del anmälningar har inkommit på alla mailen som rasslade till när datorn öppnades i kväll. Jag hoppas att ni har anmält också till Ann-Karin framförallt om ni vill ha ett blodspår - annars är det inte försent att meddela till mig senast till lördagkväll. Nu har jag precis varit ute och rastat hundarna vilket numera får göras "förhand" då vi bor i en lervälling och någon rastgård inte finns ännu. I morgon blir det nog en ryck i den sista städningen som finns kvar i det "gamla" om nu mina fingrar vill som har tagit mycket stryk av allt städande. Ett stor TACK till vännen Patrik på Telia som idag fixat till så att jag kommit tillbaka hit. Detta får nog bli allt för i kväll då det i morgon är åter en dag. Tack även till ER som varit uthålliga under de här "döda" veckorna. Kramar till er ALLA för det.

20100611 Nu 18.45 sitter jag äntligen här kastade mig på datorn när jag kom hem och även ftpn fungerade!!!! vilket den inte gjorde den 30/5. Så i kväll Maria blir det ingen uppackning av flyttlådor. Nu ska jag packa upp matkassen, fixa mat och sedan jipphi........

20100530 Nu är jag här igen, har varit i ett svart hål ett tag nu men ser ljusningen i fjärran. Nu är i stort sett flytten klar och kvar att städa är i princip "två rum o kök". Fortfarande är datorn kvar här och det nu pga. Telia så i morron bitti åter dags att ta fram taggarna, i tisdags lovade de komma och koppla in - toppen, men inget hände - jo de kopplade bort telefonen i det gamla men koppla inte in det i det nya vilket gjordes i skogen så de var aldrig framme här, så helt plötsligt hade vi ingen tfn - tur det finns mobiler. Åtskilliga tfn-samtal där en stackars kvinna lovar att de ska höras av men inte, så i morgon blir det inte nådigt! Annars fungerar det ganska bra - och vi har blivit bra på att leta.... längtar till att jag fullhjärtat kan börja organisera uppackningen och börja ta hand om mina hundar som har fått stå tillbaka så mycket den sista tiden. Idag har barnen och farmor varit hemma på middag då vi både firat Mors Dag och en nybliven pensionär. Nu ska jag snart gå hem, men i morgon ska jag hit och städa igen men i en paus kanske jag gör en visit här... Kanske Telia kommer!!!!!

20100516 Nu är det snart dags att sova 3:e natten på Solhester - och nu går det riktigt bra första natten var som att sova borta. Nu bor vi mer där än här men än är det en hel del kvar - och sen all städning här puh! Datorn och fiskarna bor fortfarande kvar, men de har jag sagt go´natt till nu och sängen väntar. I morgon känner jag djupt för Linda som ska säga farväl till en trogen livskamrat som med ålderns rätt nu får vandra över regnbågsbron - Du finns i mina tankar - Linda!

20100514 Och det blev det inte - snart alltså. Nu är väggar, listor, skåp ja allt städat - och du Dag, jag ska inte skälla på hantverkarna mer. Nu blir det Hansson och Bergqvist entreprenad som får en skopa därför att de inte har grävt ner telefonkabeln eller planerat runt huset, trots veckors tjat. Men i natt blir första natten på Solhester - annars känns det som jag är i nå´t ingemansland lite här och mycket där - i lådor. Göran vårar och jag är på två ställen och vet inte vad jag har nåt, lite hjälp kommer framåt da´n. Vi ska väl fira en födelsedag idag också, men jag är ganska sur på objektet, men han blir ju ett år närmare pensionen han med!!!!! Så dator kommer att vara kvar här tills ja, vem vet förhoppningsvis innan jag hamnar på psyket. En annan stor händelse ska ske i sommar också som tar lite tid och energi, det ska jag snart berätta om. Hundarna lider jag med som i princip får klara sig själva, det är bara när Taggen kommer hem och sätter fart på dem - och det med råge. Nu dags att återgå till projekt flytt.... Hoppas ni får en bra dag och helg!

20100503 Måndagsmorgon efter en intensiv helg. Vi har firat 25-åringen, och barn med respektive och hundar har varit hemma 7 vuxna och 7 hundar. Men lite flytthjälp hans med också, för nu går flyttlassen, jag städar packar ner och nu också packar upp. Grovinsamling på lördag i Bondstorp som nog kommer att fyllas en hel del från Beth. Ja detta är vad jag hinner med numera och hundarna får tyvärr roa sig det mesta med varandra, men den här flytten tar väl slut nå´n gång! Elkillen har lite kvar att göra och så förstås Hansson o Bergqvist som ska göra lite markarbete innan hundarna kan bo på Solhester med. Vi hörs, men jag lovar inte att det blir snart!

20100426 I kväll har det varit valpkurs ett härligt och mycket blandat gäng valpisar av alla de slag. I går var det SBK-utbildning från morgon till kväll...nästan. Annars ska jag inte belamra er med vad jag håller med för det vet ni vid det här laget. Men i morgon firar vi hela J-kullen som fyller år! Tänk att "småttingarna" redan är 3 år! Och på onsdag firas en 25-åring i familjen, tyvärr inte jag..... Ha en bra dag!

20100420 I kväll har jag tatt mig själv i kragen och nu sorterat och redigerat alla bilder från A-träffen så nu är det bara resten kvar... fick ny energi efter lite skogsluft o i kväll har jag inte ...... nånting.  I morgon är det syjunta så då kommer sticket fram ska bli kul med lite omväxling...... Var tvungen att lägga ut bilder på den lilla prinsessan i sin förvandling. Ha en bra onsdag!

20100418 När nu den värsta förbannade ilskan har lagt sig så kommer en annan känsla - osäkerhet och rädsla in. Jag vet ni väntar på resumén från Aktivitetsträffen men jag har inte riktigt orken för det ännu, men vill ni se lite av den vet jag att Anna-Karin lagt ut den på sin hemsida. För mellan varven packar jag - har ni hört det förut?? Nu dags att kojsa!

20100415 På väg in till min plågoande idag på morgonen så ringer Göran, när snickaren kom på morgonen och skulle låsa upp dörren så var den uppbruten. Dubbelentrédörrarna helt förstörda de hade även varit på bakdörren ej fått upp den men är förstörd. Väl inne har de plockat med sig min TV som det inte skulle vara sport på, bubbelbadkaret, Görans verktygslåda, mitt nyinköpta strykjärn, snickarnas bandsåg och div. andra verktyg. Dagen har varit mycket tung, med en jä... värk i munnen som jag försökt dämpa bort med värktabletter hela da´n, så känns det i kväll som om orken är borta. Nu vågar vi inte lämna huset.... vitvarorna finns kvar vilket nog har noterats. Jag har varit där hela kvällen och röjt lite och Göran och Kajsa tillbringar natten där med vak. Vad är det för värld vi lever i????

20100414 Jo jag lever, men med en fruktansvärd värk i munnen, har varit hos en "saddist" och efter all pinnkörande mellan gaddarna är jag mer eller mindre förstörd och i morgon blir en ny genomkörare då ska det rensas i "fickor" så morgondagen längtar jag inte efter, men nog om det. Söndagens Aktivitetsträff var en lyckad dag den kommer snart (hoppas jag) i ord o bild. Jag har precis fått in bilderna från min nya kamera i burken - och det var fler som tyckt den kameran var bra för av 339 bilder har jag nog inte tagit mer än 75 så det är till att rensa kan tala om att det är mååånga bilder på en fläckig sak vid namn Taggen, då vet ni vem... Nu görs det sista vid huset invändigt denna veckan och i kväll lagom irriterad av min tandvärk fick rörkröken en raket i baken - så kommer han inte denna veckan blir fru Hansson inte lätt att tas med.... Nu ska här kojjsas för 7.30 i morgon bitti ska jag inta ryggläge hos "saddisten". Må väl!!

20100409 Helg igen och det är väl skönt för man slipper åtminstonde åka i väg och jobba, men den blir nog inte lugn och skön. För här går det i ett, om jag nu överlever den här flytten så ska jag aldrig mer flytta, nästa gång får de bära ut mig i horisontellt läge. Så i morgon står jag på huvudet i flyttlådan och när jag inte gör det så städar jag efter hantverkarnas bravader i veckan. Om nu el och rörkröken kunde bli kvar och göra färdigt utan att hatta lite åtgången - för det är inte mycket kvar nu - men bråta ner de kan de. Hundarna måste få sitt i morgon de har jag stora samvetskval för. På söndag har vi Aktivitetsträff och det ska bli roligt att få komma iväg och göra något annat och Jackie kommer nog att uppskatta det också. Du som bor i närheten glömmer väl inte att komma! Ni få ha överseende med att den här sidan mer eller mindre ligger i träda, framförallt orken räcker inte riktigt till just nu. Nu ska jag gå och "sussa" och ingen klocka ringer i morgon jippihi!!!! Jo just det påsksidan har jag lyckats få bort och så hitta jag en bild på Kajsa när hon tollade en svan - ni får hålla till godo med den tills.... ja ni vet...

20100403 Våren är här! Solen strålar från en klarblå himmel, hundarna ligger som "ströe" i solen och gottar sig. Påsksupén för kvällen är delvis gjord och förberedd. Nu ska jag ta hundarna och gå till sjön - fast inte ända fram då jag har en kanske för stor respekt för isar. Och i eftermiddag kommer barn och hundar hem. Nu önskar jag er ALLA en riktig

GLAD PÅSK !             

20100401 1 april! och jag har inte blivit lurad en enda gång i år - men jag har å andra sidan inte lurat någon heller. Jag har gjort en prestation nu i kväll... jag har nämligen själv fått ut en påsksida med hjälp av Lenas anteckningar förstås - men ändå. Otroligt skönt med några dagars ledighet nu, för här packas och rensas och i morgon går nog första flyttlasset ut till Solhester - det är inte 100 färdigt t ex vatten saknas och elen är inte heller riktigt klart, men som sagt det finns en del som kan göras ändå. En lite "risrunda" med de fyrbenta får det väl bli har annars lite dåligt samvete då de får stå tillbaka en del nu, även den här sidan ligger lite i träda - tiden och orken finns inte alltid. Men ambitionen för morgondagen är stor så vi får väl se......

20100330. Igår var det ledig dag och flyttprojektet har börjat ta form lite mer på allvar och det tar stor plats i min lilla hjärna. Igår kväll var det så dags att starta upp valpkursen, jag, Linda och Anneth - 14 härliga valpar allt från chiwawa till bernersennen. Men kvällen blev sen med eftersnack av oss samt förberedande till nästa gång. Idag har åter varit en lång dag med jobb, tandläkare och frissan och var hemma 19.30 - man kan nästa tro man är pensionär för de har fullt upp.... men eftersom natten innehöll flera planeringstimmar så lär nog denna natt vara ett svart hål och det ska bli skönt. Ha en bra kväll och onsdag!

20100328 Som ni kanske har märkt så har hemsidan varit nedsläckt sedan i fredags em. och det beror på Telia. Min support Lena satt i går kväll och klurade ut vad felet var och efter handpåläggning så vipps fungerade den igen - Tack Lena du är en ängel. Svar till "Nyfiken" i GB som jag inte kan svara på annat sätt är att det inte blir några valpar här i sommar, tidigast februari -11. Idag fortsätter städandet på Solhester, en tur med vovvarna blir det också. I går gjorde vi ett försök i skogen och jag blev genomblöt med de kortskaftade kängorna för bitvis gick snön upp till knäna så i skogen är vintern kvar annars är det mest lera.... Vi hörs nog senare i kväll - ha en bra söndag!

20100325 Sent i går kväll kom så beskedet att även Boes fått somna in. Han drabbades av hud och testikelcancer i januari har varit pigg ända tills i tisdags då kroppen helt slutade att fungera och Jessie och Per fick säga adjö till sin älskade Boes. Mina tankar är i kväll hos ER både i Danmark och i Horn. Nu är då alla syskonen från B-kullen förenade igen, som stjärnor på hundhimlen och mina tårar faller över tangentbordet.......

20100323 Idag har det varit jobb, sedan kom Emma och Taggen och hälsa på som busade rejält med Hunter och Jackie och den lille parveln behöver "herrans tukt och förmaningar" vilket han fick mellan varven. När de åkt hem blev det lite vanligt hushållsgöromål som bara är jättetråkigt. En rättelse från GB - Nova var född 970422 så nästa månad hade hon blivit 13 år, Tänker på er! Som vanligt går en kväll för fort och för att orka med försörjningen i morgon är det väl bäst att krypa i säng. Go´natt.

20100322 Morgonen började med att Maria ringde och talade om att idag var det dags för Nova. Den allra sista tiden har inte bakdelen hängt med riktigt och efter helgen var det värre,  Maria och Krister hade nu beslutat att det var dags för Nova att tända en ny stjärna på himlen. Mina tankar har varit hos er hela dagen. Detta är det svåraste av allt med att äga och älska en hund. Men efter vårt samtal i kväll så vet jag att du/ni kommer att ha många mörka stunder, men med tiden kan man se allt det ljusa igen..... Jag vet.

20100320 Lördagsmorgon och än kan jag inte se det vackra vädret som var lovat, men det kanske kommer för nu blåser det ordentligt och är rått och "kallt". I dag får det bli lite aktiviteter både inne och ute med hundarna, måste kolla upp om det smält så mycket av snön att det går att gå i skogen igen. För i trädgården har det smält så mycket att det går att komma åt jul- belysningen i enen sedan jul som har varit totalt begravd - våren är nog i antågande.....! Nu har det gått ut mail enl. adresslistan ang. Aktivitetsträffen den 11 april. Nu ska morgonkaffet sättas på, hörde att mannen är på ingång, det går fort i ladugården nu eftersom de sista 11 mjölkkorna åkte enkel tur i onsdags. Både vemodigt och skönt, men köttraskalvarna tycker det är jättekul då det är gott om plats att racea runt på nu. Ha en bra dag!

23.00 Ett vårtecken från Beth idag, vid frukosten såg vi en hel flock med starar så det finns hopp om en vår trots allt. Men någon skogpromenad gick inte så det fick bli 4 km väg - igen..... I morgon är är en lång utbildningsdag på Attila 9.00-18.00 - med hund, så i morgonkväll är det nog både en tvåbent och fyrbent som är mör i huvvet. Go´natt!

20100317 En "skön" hemmakväll med full städning av nedervåningen, det jag inte hann i helgen. Nu är nästa aktivitetsträff bokad mer om den finns att läsa om på sidan som är länkad från första sidan. Mail kommer att gå ut de närmaste dagarna enligt listan. Ja mer än jobbet och andra skiftet har inte hänt idag och inte blir det mer heller för nu är det sovdags, får se hur det är med inspirationen i morgon. Ha en bra dag!

20100315 Ny vecka som väl är, för den gångna vill jag inte ha igen, den var masstig, med en kväll hemma. På torsdagskvällen gjorde vi Allmänlydnadspasset i SBK-utbildningen där kravet var "mycket väl godkänt" och vi fixade det både jag och Linda, och många med oss. På fredagskvällen kom vår danska vänner med en löptik som skulle träffa en pojke i JKPG-trakten. Lördag var det Tollarklubbens årsmöte eller var det polsk riksdag!!!!! i Katrineholm, vi var i alla fall där fram och tillbaka från tidig morgon till kväll. Och söndag fm. var det så planering av vårens kurs. Och allt detta när våra långväga gäster kommer på besök - kändes lite frustrerande men vi rår inte över flickorna när de vill.... Dagen idag har varit lite att hämta andan och så har vi varit på klubben och tränat på en halkig appellplan och nu är batterierna fyllda för en ny arbetsvecka. Och denna vecka ska jag vara hemma varenda kväll så det så....

20100308 Måndag på IKEA - och det blev 2 m garderob. Strålande sol och +grader och det gillar vi - det töar!! Linda "drog" med mig till Attila på träning i em./kväll och idag gick det riktigt bra och mycket folk var där också. Elsas kritik är på plats. Emma som är "mamma" ledig pga. nytillskottet bebisen "Taggen" har idag lagt upp en hemsida åt honom. Mer nytt här är att nyheter till respektive sida nu kommer att synas på förstasidan ett tag framöver. Canagold´s länk ska nu också fungera. Det var allt för idag!

20100307 I fredags kom Teresia, Cole och Nova för att hälsa på. Dagstempen den här helgen har varit helt perfekt med tanke på hur det har varit här länge nu, och solen har strålat från en klarblå himmel. I lördags kom Linda och Elsa, och de tre syskonen fick lite träning i position, inkallning med störning, kvarsittande med störning, platsliggning etc. etc. Samt att det blev en hel del härliga hundbilder som synes på framsidan och det med mina nya kamera....  Elsa och Linda har varit i Moheda på utställning, kritiken kommer. När T med doggarn åkt idag, fick jag med mannen ut på en hundpromenad och sedan har jag städat spackeldamm och annat bråte samt för första gången torkat golven på Solhester - lär väl inte bli den sista!!! Denna vecka hoppas vi på att rörkröken och elektrikern dyker upp som har lyst med sin frånvaro länge nu. I morgon blir det en vända till staden igen - garderob till sovrummet står på tur. Ha det gott!!!

20100302 Det blev inget strömavbrott!! Så bilderna och Aktivitetsträffen är på plats, långt om länge. Det kunde varit fler bilder bl a när Anna-Karin visade på sin egna hundar men som sagt det gick inte att få någon ordning på dem. Annars har det vari en vanlig jobbdag, men vägen mellan Bondstorp och Månsarp är snorhal, så det gäller att vara lätt på foten....... Go´natt!!

20100301 Oj va det var länge sedan jag skrev här, men förra veckan och helgen har bara flugit i väg. Det har varit SBK-utbildningen hela lördagen och söndagen från morgon till kväll, men nu är L1:an klar som innehöll pedagogik, ledarskap bl. a och hunden och lagen. Ganska tunga bitar men systrarna Krafft var helt suveräna till att leda denna utbildningen och fick oss till att hänga med, även at det framåt söndag efter middag var lite flamsigt men det var ett stort gäng som var mer än möra i huvudet. Tänker på alla dem som skulle jobba idag, jag har ju sluppit det. Idag fick det ju bli lite hushållsarbete eftersom ingets gjort i helgen. Jag hoppas att jag i morgon ska få ut från A-träffen, men bilderna har strulat en del och en del kan jag inte få till då de är för stora eller så är de halva, men några har jag tillslut fått fram, så i morgon om inte strömmen går ...... Vet ni vad det har gjort här idag SNÖAT!!!!!! och blåst i drivor, det var precis det jag längtat efter.......snö och drivis. Nu ska här kojjsas.

20100222 Jag har håller på att drunkna.... i snö! lite bilder av det på första sidan. Ja va har jag mer gjort idag mer än skottat snö, banat gångar till hundarna - o det var jobbigt!! aktivitetsträffen är på G men bilderna var i jätteformat så datorn storknade..... och så det vanliga förstås, mat, tvätt, husbesök - och så har jag sovit middag..... det var skönt och nu ska jag sova igen för nu är det natt......

20100221 Nu är de som var klara för valpköp underrättade så nu kan det publiceras här - det blir inga valpar här i vår... det helt enkelt funkade inte och närmare än så tänker jag inte gå in på det här. Men det är jättetråkigt för alla inblandande parter. Men nu lägger vi det bakom oss och blickar framåt, och för Jackies del blir det ett helt annat program förhoppningsvis blir det en vår så att vi kan komma ut.... för nu är vi totalt insnöade, hundarna klarar inte att gå i inhänget - 1 meter snö! har försökt idag att bana lite väg där, men som bekant har jag inte så långa ben så det var inte enkelt men vi tar ett tag i morrn mä. I morgon hoppas jag att lusten och energin återvänt så att bilderna från aktivitetsträffen kan komma på plats.

20100217 Om ni undrar vad jag håller på med, så är jag/vi i Tenhult varje kväll......

20100214 Alla hjärtans Dag och vi har varit i Mjölby på utställning, resultatet av det kan ni ser här. Ja mer än så har det inte varit idag, men i morgon får jag kanske bilderna av Anna-Karin från träffen i lördags så att de kan komma på plats. Höres!

20100213 Nu minsann ligger den nya länksidan ute, och det funkade men jag håller nästan andan när jag kollar.  Det är några sidor som inte hänger med riktigt eller rättare sagt inte är länkade rätt som jag ska ta efter hand - vad hade jag annars räknat med.......Idag har vi haft en Aktivitetsträff på Attila en mycket lyckad och bra sådan den kommer det snart i ord och bild. I morgon ska vi åka till Mjölby på utställning hur det nu ska gå med den "karltokiga" hund jag för tillfället har. Vi får se om det blir för trökigt på TV:n ikväll i så fall säter jag mig väl här en stund. Vi hörs!

Det blev lite till i kväll - en ny framsida!  Föresten du Maria -  det heter Solhester! har du inte läst vad som står vid husbilderna - vart där sen jul...... Nu ska här sussas!

20100209 Ja inte blev det mycket gjort här igår, men det var ju en ledig dag så det var fullt upp..... Idag var det då jobb och sedan frissan, men nu är i alla fall länksidan helt klar och i morgon träffar jag Lena på syjuntan och får då lite goda råd med att lägga ut den så även ni kan ta del av den. Ja sedan ska jag försöka få till lite på "kärleksparet" för nu närmar det sig, för Jackie har börjat löpa. Mer blir det inte nu i kväll så får vi se vad det blir efter juntan, hur sent det blir o hur trötter jag är. Må väl så länge!

20100207 Jag börjar med dagen som varit en heldag sådan på Attila med teori varvat med lite praktik så nu är M1:an klar, och huvudet ganska tomt (mer än vanligt), men jag ska försöka göra en resumé av de sista dagarna. I går lördag träffa vi den blivande pojkvännen och tycke uppstog, så nu väntar vi bara på dagen D. På eftermiddagen var det besök av ev. blivande Tollarägare - trevlig familj. Fredag, jobb och trötter. Torsdag jobb och direkt efter det Vaggeryds Kretsårsmöte där jag fick hämta vandringspriset och en plakett för att jag och Jackie van Kretsmästerskapet i viltspår i våras. Onsdags var Göran med Jackie för ögonlysning - vilket veterinärens kommentar var att det var mycket "klart", så det känns ju skönt. Så det sista som är kvar på "länksidan" har inte blivit gjort - får se vad morgondagen säger men vi måste fara iväg lite och fixa lite till Solhester - förhoppningvis tar det inte hela da´n. Men nu känns det som det skulle vara skönt att sova - så så får det bli.....

20100206 Här har varit fullt upp och hänt en del de sista dagarna men jag hinner inte berätta mer i kväll - satt vid TV:n för länge och nu måste jag sussa för i morgon är en heldag på Attila men BK-utbildningen från 08.30 -18.00 puh! så det är bäst att vara utvilad. Är jag inte helt tom i bollen i morgon kväll hörs vi då! GRATTIS E-KULLEN PÅ 9-ÅRSDAGEN I MORGON!

20100202 Har varit hemma idag med, men i morgon blir det jobb igen om man nu tar sig till stan, för just nu är det en herrans ovär, snöar och blåser kraftigt .... vargavinter är här. En kväll till så är nog länksidan klar... Eftersom jag nu ska försöka ta mig till jobbet i morgon är det väl bäst att förbereda nattningen nu.....

20100201 Sjukan hänger i och orken är inte vad den borde vilket visade sig när jag var ute med hundarna idag - det är attans vad man kan bli orkeslös med bara en förskyllning. På onsdag ska Jackie ögonlysas och på lördag ska vi åka och träffa pojkvännen, så får vi se vad det säger. Jag håller på och länkar för fullt och det ska bli spännande och se när det läggs ut hur mycket tokigt som då händer, för det börjar dra ihop sig till det snart. Vi hörs nog i morgon!

20100131 Återigen en kall dag som  har varit en helt innedag, gårdagens köldpromenad var väl inte jättebra för min förskyllning, men lite hundaktivitet har det varit inomhus som för vissa nog var uppskattad. Rensat i alla mailen och hittat ett och annat som jag missat att åtgärdat och en del av det får jag fortsätta med i morgon, och nu ska här sussas.

20100130 Idag har det varit lite bättre, igår fredag låg pall. Idag försökte jag ta mig ut lite när det "bara" var 13 gr kallt - invirad som en mumie för att få lite luft med hundarna. Nu ikväll när jag gick upp hit visade termometer nästan 20 gr... brrrr. Nu är man faktiskt lite trött på denna starka kyla. Ny vinterbild - så får vi se om jag snart kan bli färdig med länksidan, men det är lite pul att länka och så måste man vara klar i knoppen när man gör det och det har jag inte varit de sista dagarna men snart hoppas jag kupan lättar. Godnatt!!

20100128 Nu är jag förskyld igen... en månad sedan sist puh!! vad trött jag blir.. Jag har jobbat idag och satt i mig 7 panodil så nu är jag mer eller mindre färdig. I morgon blir det nog till att bli hemma om jag känner mig som nu. Men vi får höras!

20100125 Så åter en helg med ledig måndag till ända. Vinter håller i sig stadigt, men man börjar så smått vänja sig vid att alltid ha långkallingar så fort man ska göra något ute. Igår var jag och Jackie ute hos Linda och Elsa, där vi tränade lite positioner och signaler, vilket gick ganska hyfsat. Numera måste ju sådan aktivitet äga rum på plogade skogsvägar och det blir lite enahanda så det är roligt att byta miljö. Idag har jag och doggarna "knarrat" på våra vägar. Det har varit husinspektion som vanligt på måndag då det är enda gången i veckan jag träffar snickarna. Sedan har jag varit i Horsarp och hälsat på Izak och Jappe och fikat med matte Yvonne och kollat in höns, ankor och de häftiga djuren (nöt) med de vita banden - kanske skulle lägga ut lite bilder på dem hm hm. Lite nytt på framsidan är vad som har hänt här som ni har koll på....... Hörs snart!

20100123 Jag och hundarna har varit en tur i skogen, och efter det fick jag en adrenalinkick för jag har farit runt med dammsugaren och torkat golv i hela huset, dammat, torkat, toorna, hängt tvätt, stoppat i tvätt och puh... nu sitter jag här. Så efter mat och wirren i kväll sussar jag nog framför dumburken. Har varit på inspektion i huset och det var nog det som gjorde att jag fick en sådan kick för nu kan jag snart räkna ner när gångerna jag behöver städa hela detta stora hus. Så nu ska jag pula med lite annat här innan det blir dax för W.

20100122 Så höll jag på att få ett spel när jag kom hem i kväll för då funkade inte internet... men efter av och på stängning av router/ modem samtal med Emil så helt plötsligt funkade det igen. Men det var nog inte bara här - tror jag. Mailen funkar inte, den måste loggas in på nytt och jag hittar inte användarnamn/lösenord, men det har jag lagt på ett säkert ställe!!!!! få leta mer i morgon. Så skönt med fredag, även att veckorna går fort så är det väldigt intensivt och krävande på mitt försörjningställe men det beror väl på att man är 25+.... I torsdags var vi faktiskt på ett riktigt bra kurstillfälle, då vi fick en genomkörande av första hjälp av hund, friskvård ev. sjukdomar, vad man ska tänka på, vara observant av etc. etc. och så fick vi lägga tass bandage. Så får vi se vad vi hitt på i helgen, men det ska börja med att jag nu ska sova - hörs i morrn!!

20100120 Det har gått troll i mina sovtider - det är som man kommer i en annan andhämtning sent på kvällen, men nu måste jag skynda mig annars är det snart torsdag..... Jo nu har jag skrivit in vad som gäller för Aktivitetsträffen den 13 februari. Och nu hoppas vi att det blir stor uppslutning för detta är ett viktigt ämne som många av oss är dåliga på men som är viktigt för våra fyrbenta vänner för att kunna hålla sig friska långt upp i åren - så boka nu in denna dag. I morgon efter jobbet bär det iväg till Attila igen och då på den SBK-utbildningen eller vad det nu är....... Ha det bra!

20100119 Idag blir det bara en kortis här för jag måste sova, höll på att somna bakom ratten hem idag. Jo det är så här att nu är tid för en Aktivitetsträff och den kommer att bli på Attila 13/2 kl. 10.00 och ämnet är Hundmassage, ledare Anna-Karin Johansson lite mer om detta kommer på sidan i morgon, mail har gått ut i dag - så boka in den da´n. Hörs i morrn natti natti.

20100118 Idag har vi varit i staden med bägge bilarna fullastade med toalettstolar, handfat, tvättrumsinredning och en garderob, lite mjölk och bröd fick också plats bland alla kollie. Lite matlagning och vanligt röj och nu sitter jag här - det är väl vad som har hänt idag. En ny bild på framsidan och vinter har vi ju fortfarande i kväll snöade det lite fint igen. idag hade jag tänkt lägga mig i vetig tid..... men det är redan kört!!! Hörs snart!

20100117 Mycket vila denna helgen då veckan som varit har satt sina spår med för sena kvällar som tar ut sin rätt i efterhand. Men igår hade jag och hundarna en lång utedag med mycket skogsluft, Linda och Elsa kom också en sväng så vi tränade en del, för Jackies del blev det en positiv lekträning med allvar instoppad - det lät konstigt men ni förstår nog vad jag menar.... Idag har det varit en lång sovmorron och vädret bjuder inte på sig själv med att gå ut för här blåser det rejält, men vi får väl se framåt da´n.  I måndags föddes så Emma och Håkans lille "Tagg". Det blev en hane och fyra tikar så det blir inga problem med att välja... och ny tillskottet kommer att bli blue merle och inte en trefärgad som tänkt var - men spelar roll.... huvudsaken att insidan är bra. Nu ska jag fortsätta att packa ner mina tomtar och det för sista gången i det här huset!

20100113 Godmorgon alla! Än en svart kall morgon och snart bär det iväg till jobb i stan. Måste ju bara GRATTA Freja som idag fyller 8 år, tänk vad tiden går tycker inte det var längesedan den här lilla (stora) nallebjörnen rulltade runt här. Ni får alla ha en riktigt bra dag!

20100110...... är lite krångligt att skriva årtalet nu, men man vänjer sig väl. Nu verkar det som om den värsta kölden har slagit knut på sig för idag har det i alla fall varit runt -5, fast det har blåst lite snålt. Jag, Linda och Emma har tränat lite lydnad men Jackie, Elsa och Hunter - lite ringrostigt eftersom det varit för kallt och för mycket snö för att få någon ordning på det hela. Emma är lite splittrad för tillfället då det när som helst kan födas en liten valp till dem, så nu håller vi tummarna att allt går bra denna gången. Håller också på att tittar lite på en fästman till Jackie!!! Så här inne har det inte blivit så mycket som ni ser, jag håller på med "länksidan" men får inte till det som jag riktigt vill ja ja vi får väl se. Jag har jobbat mycket med mina bilder, men naturligtvis har det också strulat lite men det tar jag med Lena på onsdag. I mon ska vi fara till Reftele och kolla på kaminer, så går väl den da´n, men vi höres.

20100107 Då är allt som vanligt igen, den gamla framsidan är tillbaka - ja lite nytt stuk har det blivit. Jag har jobbat och klarade även av att halka mig till Jönköping på morgonen och även staden hade under natten fått regält med snö och snösvängen hade inte riktigt hunnit med. Redan fredag i morgon, lagom vecka att jobba..... Och i morgon den 8 januari säger vi ett stort GRATTIS till alla i D-kullen som fyller 11 år. Ha det bra så hörs vi i helgen!

20100106 Nu har vi vinter med besked idag har det inte gått över 10 gr strecket och en massa snö har kommit under kvällen/natten och så blåser det också. I trädgården går snön över magen på Jackie och Fixa är som en mullvad i snön, fast hon går hälst där de andra har banat väg.  Idag har jag lytt Lenas råd så jag har invecklat och utvecklat mig själv med att bränna ner bilder på CD. Svårt var det inte men jag har dubbelkollat att de säkert är där så det har blivit mycket plock och donande i "mina bilder" idag också. Men lite nytt fick det lov att bli också, så jag har lagt in lite kort från promenaden annandag jul. I morgon är det så dags att jobba igen efter jul - det är ju bara två dagar så det ska väl gå bra. Så får vi se vad jag pular med i morgon, men nu är det nog bäst att pula sig i säng för i morgon ringer klockan 5.40. Go´natt!

20100104 Idag på da´n har det varit mänskliga temperaturer mellan 2-4 minusgrader (betydligt kallare i kväll), så det blev en riktig lång tur i skogen idag med doggarna ända tills min ork tröt i pulsande snö, men det var riktigt skönt. Ensam hemma idag då Göran och Hunter varit och jagat, så vi andra har haft det riktigt skönt. Lite av det vanliga plockandet samt att golven fått en ansiktslyftning. "Mina bilder" i datorn har fått lite förändringar (men mer finns där att göra) samt att jag här nu har lagt in nyårshälsningar och de sista bilderna från bygget av huset. I morgon ska vi fara till staden och komplettera litet, men jag hoppas att det blir lite tid här också om man nu inte blir dödstrött med allt folk i stada. Ha det gott så länge!

20100103 Tiden bara rusar iväg och trots att man varit ledig ganska länge nu försvinner tiden bara iväg och man hinner inte med alls så mycket som man tror. Vargavintern håller fortfarande i sig, och det känns ordentligt i ansiktet när man varit ute en stund och hundarna ser ut som frostpaket när de kommer in efter skogsrundorna. Teresia och hennes hundar har varit här några dagar och vi hade tänkt träna en del men det har det varit för kallt för. Men igår var vi ute hos Linda och Elsa och gick i deras skog och det räcker i denna kylan vi nu har. Nu har lugnet och tystnaden lagt sig över huset igen efter alla helgernas besök, de sista som nyss åkte var Emma och Håkan med barnen som har haft riktigt roligt i en jätte snöhög som Johan gjort samt att åka pulka efter traktorn - dock inte ensamma...... Om det nu inte är något sevärt på TV har jag en del som behöver göras här - så jag kanske kommer igen senare i kväll.

 

 

 

Nyheter 2009  Nyheter 2008 Nyheter 2011


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 1, 562 91 Månsarp

T
fn
 070-6330989  E-post solgerd.hansson@gmail.com