Gott och Blandat!

Den här sidan kommer att handla om lite allt möjligt som händer och sker och som just för tillfället inte kan placeras på en speciell sida. Så det kan i princip komma att handla om vad som helst.

 

 

Vi anlände vårat boende på onsdag sen eftermiddag. Lägenhet med egen ingång men ändå inneboende, hyresvärdarna ett äldre par bodde på övervåningen i denna suterrängvilla och även en katt!! Och en incident hände det första vi kom dit eftersom mannen la sig i tog tag i Sveas halsband varpå hon krängde - kan säga att katten fick bråttom. Och jag blev lindrigt sagt arg på mannen och sa att han inte ska lägga sig våra hundar, dem sköter vi själva! Resten av vistelsen höll sig katten borta. Men minnesbilden fans kvar hos både Svea och Tyra.

Här är utsikten från vårat boende

På torsdagen var det Björntest - en björn som gick på en permobil och styrdes av den sittande mannen. Det var utlagt halm med björndoft och björnskit, samt att björnen lät. Svea låtsades i början som om hon inte såg den utan gick runt och snosade men rätt som det var blev hon förbannad på varelsen som inte ville ge sig och han blev utskälld efter noter. För vår del tyckte vi det var en bra reaktion om nu vi får hit björn så vill man ju inte att hunden ska vara för skarp och gå på. På eftermiddagen sedan var det registrering och vaccinationskontroll och man blir avprickad för det man skulle göra, vilket är bra då slipper man bära med sig pappren. Vi åkte sedan runt och rekade lite och gick med hundarna förstås.

På fredagen var det dags för WT med samling vid 9 i Smågan för NB-klassen. Hade som mål att slå förra årets resultat av 57 poäng. När vi kom ut till rutorna förstod jag att det här kommer aldrig att gå, 4 rutor låg alldeles intill varandra och i anslutning till vatten och med en vattentokig Svea insåg jag svårigheten. På ruta 3 och 4 var det skott som även hördes på de andra rutorna också. Vi började på ruta 3 vinden snurrade runt då det blåste från vattnet och hon hittade inte dummyn ringade runt och kom nära vattnet och på vattenrutan i jämte kastades då en dummy och den såg hon och for direkt ut till den. Något pinsamt att gå och hämta henne där. På ruta 5 jobbade hon jättebra hitta direkt och kommer mot mig, då droppar hon apporten och börjar nosa och gör likadant på ruta 4, så här gör hon aldrig annars. Ruta 1 var då vattnet och där titta man mycket på om hunden gick i vattnet och det har Svea inga problem med, men kommer inte ända in till mig utan lägger ner och skakar sig. På vår sista ruta som var nr 2 och ej vid vatten men däremot långt avstånd och hög vegetation, då var kl. 4 på em. så det hade varit en lång dag och dummyn kom inte in. Vi skrapade i alla fall i hop 13 poäng så det blev ingen revans från förra året. Men det positiva jag tar med mig är att fotgående gick mkt bra och att hon var tyst trots alla störningar som var och att hon hade stadgan. Hon är en pärla min Svea som älskar att jobba, men vi har mycket att jobba med. Efter lite vila testade vi på speedapportering vilket innebar att hunden utan någon "lydnad" fort skulle springa ut och hämta en dummy och fort in igen och man fick peppa och heja på sin hund så mycket man ville. Det var en elektronisk tidtagning. Det var jätteroligt och Svea hade en bra tid trots dagens övriga prövningar. När vi kom hem till vårt boende var vi alla fyra kanske möra. 

Foto Kjell Jonsson

På lördag morgon åkte vi ner till Olnispagården i Sälen där våra av dagens aktiviteter gick av stapeln. Körde Svea ytterligare 2 gånger på speedapporteringen och hennes bästa tid var 12,03 sek. Den hunden som vann hade 10 + nånting sek.

Kl. 12 var det dags för mig att skriva för lydnaden i startklass. Mkt intressant och lärorikt men också jobbigt för domaren jag skrev för sa från början "jag skriver mycket" Och det gjorde hon. Det var 30 hundar och vi var inte klara förrän framemot eftermiddagen. När vi ätit lite var det dags för en utflykt igen för oss och hundarna och nu åkte vi uppåt först till Lindvallen och fortsatte till Tandådalen. Där var det nu riktigt lugnt och skönt och vackert och slalombackar finns det i massor av, bilden nedan på flickorna är från Tandådalen.

När vi strosade runt lite där hittade jag hjortron. Jag som aldrig plockat ett hjortron och heller inte stoppat ett solmoget varmt hjortron i munnen - det var en upplevelse!

På söndagen avslutas Tollarspecialen som alltid med utställning och nu var det Tyras tur att vara aktiv. Anna-Karin ställde henne i den ringa päls som hon nu har. Hon går ju nu i championklassen och där var det 8 tikar. Och jag såg med en gång att här har hon inte någon större chans för flera tikar hade minsann ingen sommarpäls. Och hon fick ett HP men blev inte placerad som väntat.

Nu var Tollarspecialen över för denna gången, och vi har haft fantastiskt roligt sedan att resultaten inte är det bästa det bryr jag mig inte så mycket om, vi har varit där och vi har haft roligt och hundarna har skött sig exemplariskt (förutom katten)

Våran ordförande Mats Viker pratade länge om Specialen vilket är ett jättearrangemang att dra runt och om vi inte alla hjälps åt kommer den att försvinna. Nästa år kommer den att vara i Karlsborg därefter är det blankt... Själv tror jag att Aktivitetsgrupperna måste ännu mer gå ihop och hjälpas åt än vad som görs idag.

Nästa år i Karlsborg hoppas jag att få se några Hundskallare på Specialen, det vore riktigt roligt!

 

WT = Workingtest på Tollarspecialen 2018 på Muskö i Stockholms skärgård

Ruta 1 Här kastades en dummy efter det skulle man gå jaktfot sakta tillsammans med domaren från A till B. Därefter skulle man sätta hunden och på domarens tillsägelse skicka hunden. Man fick där ett val att ha hunden i koppel men med avdrag 5 poäng. Där fegade jag ur och lät Svea ha kopplet på. Skulle hon fara iväg blev det 0.

Där fick vi 14 poäng (Tänk om jag inte fegat ut)

Ruta 2 Jaktfot tillsammans med domaren till starten. Där kastades 2 dummy en höger och en vänster, hunden skulle hämta 1 men fick inte byta.

Där fick vi 16 poäng ( Tyckte Svea gjorde det perfekt men tydligen inte, men jag använde pipan för att hon inte skulle byta vilket är avdrag 2 poäng)

Ruta 3 Startposition och en dummy kastades dold som hunden skulle finna.

Där fick vi 5 poäng ( För det första var det massor av myror så Svea hade svårt att sitta still för myrorna kröp på henne så hon var inte helt fokuserad när dummyn föll men hon hitta den och kom nästan in och så släppte hon dymmyn och började lukta på en buske, hade jag använt pipan hade hon kanske kommit in med den)

Ruta 4 Jaktfot tillsammans med domaren från A till B. Där sköts först 1 skott och dummyn föll man fick inte skicka hunden förrän domaren sa till. När den var inlevererad sköts ett skott till och dummy föll på ett annat håll, där fick man skicka hunden själv men domaren skulle se att hunden satt fast.

Där fick vi 17 poäng ( 2 poängs avdrag för jag använde pipan vid den första men inte på den andra. Fick faktisk applåder från publiken för ett bra arbete!)

Ruta 5 Där jaktfot från A till B där satte man ner hunden och gick själv till C där skulle hunden kallas in. I position sköts ett skott och en dummy föll i ett vatten som mest var ett sunkhål och skulle sedan levereras in.

Där fick vi 5 poäng ( Ruta 4 och 5 låg nära varandra och samtidigt som våran skytt sköt sköts det också på ruta 4 vilket Svea tittade efter, hon hörde när dummyn tog mark men inte var. Hon for ut och sökte överallt utom i sunkhålet så dummyn kom inte in. Lydnads momentet tyckte jag gick bra.)

Så vi fick ihop 57 poäng av 100 möjliga och kom på 43 plats av 62 som kom till start.

Jag är mycket nöjd med vårat resultat och tyckte Svea skötte sig med ära. Jag vet nu att hon kan samla ihop sig när det gäller, sedan har vi mycket att jobba med både hon och jag. Men detta var så himla roligt och jag var inte ett dugg nervös under provet - däremot lite fjärilar i magen på morgonen så hotellfrukosten smakade inget vidare. Och hett även denna dag så kyldukar och vatten mellan rutorna för att hitta någon skugga var inte enkelt och vid en del rutor var det en lång väntan.

 

 

Linda och jag har varit och rekat vid sjön inför kursen i morgon.

Ja när vi gick från sjön, blev det allt en lugnare tur hem!!

Svante som utför en vattenapportering

På Jaktapporteringskursen

 

 

 Aktivitetsansvariga i Tollarklubben hade en träff i Arboga, helgen 31/3 - 2/4. Dels för diskussioner om hur det ser ut i de olika delarna av landet och hur vi kan gå vidare och hur Tollarklubben kan stödja och finnas till hand. Med i diskussionerna var vår ordförande Mats Wiker. Tollarklubben har sponsrat hela helgen och på lördagen hade även en jaktinstruktör ordnats som heter Eva Thoren. Så hela lördagen bestod i jaktträning. Så vi var alla möra och goa framåt eftermiddagen både två och fyrbenta.

Lite bilder från helgen.

Här är nästan hela gänget

Genomgång med fortsättningshundarna

Svea lyssnar och lär

 

Genomgång av nybörjarhundarna

Anna-Karin och Micky

Viktiga och givande samtal under kvällen med våran ordförande Mats Wiker i mitten

En del av gänget

Samma här en del av gänget

Gunliz Bengtsson som nu lämnar av Aktivitetsansvaret. Till vänster i bild.

Svea och Micky när vi är på väg hem

Så här såg det ut i Tabergs Missionshus när det var Luciafirande med Hampus och Evelinas dagis.

Mormors lussebarnbarn!

Svea undersöker sina nya utmaningar från dummies.se. Den långa väger 2,5 kg, 1,5 och ½ kg för de andra. Vid träningen fick jag in den långa men hon fick göra två försök för att få till det.

Hade nog behövt en större gryta till grönkålen!

Men som sagt det sjunker en del - det här är vad blev när det var färdigkokt.

 

Så hade vi bakdag i måndags, det gäller att vara på alerten för det är roligt att hälla i... men 1 sats N-bollar X 4 blir det en del.

 

Men de är fantastiska dessa barn, var med och rullade tills allt var slut inget gnäll om att tröttna.

 

Hundskallet´s Vårvarma Jaffa, Elsa är nu

Viltspårchampion!

Ägare Linda Knutsson

Förare Göran Hansson

Som representant för Vaggeryds jaktvårdskrets.

Deltagit i länsmästerskap i viltspår 2016-08-28 i Jönköpingsläns länsmästerskap, provet har bestått av tre delmoment. Spårprov, teoriprov samt skottplatsundersökning.

Sammanlagt kom de på 4:e plats

Arrangörer: Gislaveds Jaktvårdskrets

Eftersom Elsa hade två ettor tidigare och nu fick sitt 3:e förstapris i öppen klass kan hon nu tituleras Viltspårchampion!

Tack Linda för en bra utbildning och till Göran som har gått proven.

 

Lite sommarbilder från mig, 2016!

Svea som badar i vattenspridaren och försöker fånga strålarna

Märtas älsklingsställning när hon är i våra sängar

 

Min gurkplanta som jag tänkt slänga ut efter att vi skördat 6 gurkor. Och helt plötsligt började den om på nytt.

Både i taket och på golvet

 

Johan på besök och tog en selfie på sig och Hunter. Även en stålman har känslor och känner att hans Hunter har kommit till en aktningsvärd ålder på 13 år. Trots att Hunter bor hos oss vet han att Johan är hans riktiga husse och det förhållande de har emellan sig kan få mig att fälla en tår.

 

Idag den 7/3-2016 blir det ett gäng bilder som togs på våran promenad ett gäng hundar som gillade all snön!

Detta är Hunter i sitt vanliga rullande

 

Bilderna utlagda från den 3 - 7 mars 2016 på FB

Har blivit utmanad av Helena Kvarnrud att lägga ut fem bilder.
Bild 1/5 är på våran stamtik Ebba, Riverduck´s Laura som var född 1993. Och våran första Tollare och en hund som för alltid finns i mitt hjärta.

 

 

Bild 2/5 Abbe född 1996. Ebbas förstfödde ur våran första kull (därav namnet) Han var en fantastiskt hund på alla sätt och har tillsammans med sin mor en stor plats i mott hjärta Smiley heart Smiley heart. Han var en fenomenal jakthund och var välkänd i Jönköpings kommun som rådjurshund

 

 

Bild 3/5 Återigen en nostalgibild, så här såg flocken ut 2006 och bestod av 7 hundar. Vi har Maxa, Ebba, terrien Fixa, Abbe, Hunter och längs fram Ivar. På ingång till gruppen här är jämten Kajsa. Av dessa är det idag kvar Ivar som hösten 2006 blev Anna Wistrands hund snart 11 år och så våran Hunter snart 13 år.

 

Bild 4/5 Älgjakten 2013 där en kviga blir lätt påskjuten utan något blodflöde. Efter mycket ringande markerade hon lite blod på ett björkblad och sedan bar det iväg och på andra sidan Bethvägen kunde kvigan skjutas. Hon är guld värd Jackie Smiley heart

 

Bild 5/5 Som faktiskt får bli två bilder. Och dessa är purfärska tagna idag på vår promenix, med en också överlycklig Hunter att får rusa runt i snön. Och i och med dessa bilder utmanar jag Gun Nilsson att lägga ut fem bilder under fem dagar

 

 

Grattis Catharina och Malte som på årsmötet

 har blivit utsedda av Attilas SBK

till årets Brukshund Apell 2015!

GRATTIS!!

 

 

Idag den 27/2 2016 har vi firat min svärmor Margits 95 årsdag här på Solhester med barn barnbarn och barnbarnsbarn( ett barnbarnsbarn saknas)

Familjebild från den 30/1-2016

Nisse med mor Klara, mormor Elsa och morbror Malte

fotograf till denna bild är Anna-Karin

 

SBK Attila har tävlat i Augustikannan en tävling i lydnad tillsammans med tre andra klubbar. Och Attila kom på andar plats. Med och tävlade var Catharina och Malte som nu tävlar i lydnadsklass 2 och fick ihop 174,5 poäng och därmed ett första pris!

Ett stort Grattis till laget, men framförallt till Catharina och Malte som har gjort det igen!!

foto Annelie Damberg

 

En Offroad helg i Beth den 29-31 maj 2015.

Ja att intressen är olika är väl inget nytt, men det här är nog värre än hundtokiga människor. Men enligt deltagarna var det en lyckad och bra tillställning och det var en hel del människor här för att bara titta trots att vädrets makter bjöd på den blöta varianten.

Lite bilder från helgen.

Dessa bilder har jag tagit och det kallas "Muddrace"

Så här såg det ut på "campingen" Johan har tagit bilden med kommentar " finns lite att återställa"

Banan i skogen såg bitvis ut så här, där var inte jag så Johan har tagit denna bild också

Så här rena var bilarna på lördag morgon som Johan fotat

Igår den 2/5 var de tre barnbarnen överlyckliga som fick åka traktor, när nu vårbruket satt igång.

 

 

Den 18 april 2015 har Catharina och Malte med bravur klarat Sök appellklass och blev dessutom Klassvinnare!! Och är nu uppflyttad till lägre klass spår!

Ett stort stort GRATTIS till Er - ni är så duktiga!

 

Foto Wivi och Ninni via FB

 

 

Resan till Umeå

 Började strax efter 07.00 med bil från Beth den 14 november 2014. Resan gjorde jag tillsammans med Olle Ekvall en kompis till Göran som skulle åka upp till sin sons 30-årsdag och träffa hans familj och den yngste sonen 10 månader som han inte träffat tidigare och ej heller varit i Umeå.

Från Jönköping vart det tåg med byte i Nässjö, nästa anhalt var Stockholms central. Jaha när två lantisar kommer till centralen och börjar springa runt som yra höns för att hitta vart flygbussarna till Bromma kunde finnas var nog en syn. Men som väl är har man munlädret med och vi kom på bussen också. Nästa projekt var att få knas på automaterna för att få ut remsor, biljetter och bråte som måste till för att komma på flyget, allt gör man själv numera.. .. men munlädret var fortfarande med.. Och så äntligen satt vi på flyget och 1 timme senare landade vi i Umeå och då var uret 16.30. Min förskyllning fanns ju kvar vilket inte underlättade för min del,  hade så vansinnigt ont i öronen så jag trodde trumhinnorna skulle brista. Så jag var som i en tunna i flera timmar med värk och susningar innan det släppte. Så jag fick verkligen känna av hur en del av mina patienter har det.

Och så äntligen stod Maria framför mig och det var sant!!! Ute i bilen satt hundarna och när Maria släppte ut Liisa var jag helt tyst och när hon luktat på mig var det ingen tvekan hon höll nästan på att krypa ur skinnet. Ja det var helt fantastiskt att få träffa dem alla tre.

För att det inte ska bli en hel roman av hela denna underbara helg, så sammanfattar jag något: vi har ätit mycket gott och en stor del av menyn har bestått av skaldjur vilket jag uppskattar, och så har vi druckit gott!

Vi har pratat och pratat och pratat till långt in på nätterna, men sovit har vi ju också gjort och det som kändes riktigt bra var att Liisa låg inte hos mig utan som hon brukar hos Maria. Och det var en bekräftelse på hur rätt detta har varit för henne. Och jag fick med egna ögon se hur många av hennes tidigare rädslor nu var borta, visst finns det saker kvar att jobba med som t ex vissa hundmöten, men Maria har gjort ett jättejobb på dessa 8 månader som hon har haft Liisa.

Ett helt fång rosor är Du värd Maria!

 

Vi har också vandrat runt på en del av de sträckor Maria rastar hundarna på både på gångavstånd men också i närliggande skog. Ni ska veta att Umeå björkarnas stad är en mycket vacker stad och med mycket grönytor, och där bor över 114.000 invånare i kommunen. På lördagen blev jag förevisad hela stan med allt möjligt så nu hittar jag precis..... vet i alla fall på ett ungefär när vi pratas vid.

    

   

En helg går så ofantligt fort och innan man visste ordet av var klockan 14.15 på söndagen och det var dags att ge sig av till flyget och denna fantastiska helg ihop med Maria, Bexa och Liisa var över. Tack alla mina tre för en oförglömlig helg!

Denna sista bild är från söndagens skogspromenad.

Så började hemresan i omvänd ordning, och övning ger ju färdighet heter det ju så nu förflöt det lättare och vid 23 tiden var vi i Beth igen och där väntade 4 glada hundar att matte var hemma igen.

Aktivitetsträff/Tollarträff i Beth den 7 september.

Här kommer bara några bilder som Emma tog under dagen fler hittar ni under Aktivitetsträffar och på Anna-Karins hemsida.

Dagen bestod i olika stationer där det var övningar både för hund och förare.

På denna station skulle föraren gå mellan två koner med en korv mellan benen utan att hunden åt på korven.

 

På den här stationen skulle förare kasta dummies i en spann vilket inte var det lättaste, sedan fick hunden hämta de som inte kom i - vilket var de flesta!!

 

Det var en station till där de var gömt 5 bollar i en ruta som hunden skulle leta upp och komma till föraren med, men det har jag inga bilder på.

Aktivitetsträff/Tollarträff i Beth 24 maj 2014.

Att detta nu ligger här och att jag skriver några rader beror på att Anna-Karin ej kunde vara med.

Från början var det meningen att Matilda Martinsson skulle komma och hålla i dagen som då skulle bestå i apportering med den kunskap och erfarenhet hon fått med sig för vistelsen i England. Tyvärr blev det inte så då Matilda blev sjuk. Eftersom jag själv inte hade någon hund med kunde jag vara lite mer behjälplig och det kördes, sök, linjetag, dubbel/enkelmarkering, jaktfot etc. Vädret höll sig hyffsat bara lite lätt regnande och jag tror att alla fick med sig något av dagen. Lite bilder på "flocken" innan den skingrades.

                    

En trött Liisa som denna kväll och natt sover för sista gången i Beth och i min säng. När jag skriver detta har det gått ca 1½ månad sedan Liisa flyttade till Maria och Bexa i Umeå och jag känner att jag nu orkar att skriva om det. När L-kullens valpar hade flyttat till sina respektive hem och Liisa blev ensam kvar och det gått ytterligare ett par månader visade hon en mentalitet som jag kände inte stämde riktigt. Men man hoppas att det ska bli bättre med miljöträning, stöd, träning och sin egen livserfarenhet. Men så blev det inte, rädslorna, stressen och osäkerheten ökade istället och till slut var jag tvungen att inse att det här går inte, hon mådde inte bra. Hon funkade inte i hundflocken den stressade henne i stället. Rädslorna tog överhand och hon tog till flykten ut genom hundluckan för det allra minsta. Hon var oerhört bunden till mig och följde mig hemma som ett frimärke och hade svårt att koppla av. Hon var tvungen att få en trygghet och ett lugn som vi inte kunde ge henne. Och min allra första tanke var Maria som jag visste kunde ge henne detta och den träning och tålamod som krävs för att hennes liv ska bli bra.

Så en stor sten föll från mitt hjärta när Maria svarade ja på min fråga. Och vi beslutade fara till Umeå när röntgen var avklarad. Det var en lång resa och det enda orosmolnet var att inte Bexa skulle acceptera henne. Men Bexa som är en lugn trygg och stabil dam talade om var skåpet ska stå och sedan var det bra. Redan på kvällen såg jag en annan Liisa som var lugn och avslappnad, och hon och Maria fann varann direkt och hon tog ingen större notis om mig - och det kändes så otroligt skönt. Men det var många tårar som föll när vi vände kosan söder ut igen men också lättnandes tårar över att etableringen gått så bra. Och det har fortsatt i den andan och Maria håller mig underrättad om alla händelser och framsteg som Maria gör med Liisa.

Tack Maria för att Du har tagit dig hand om Liisa, vet inte vad jag skulle gjort utan Dig!

 

 

Ebba

Idag den 27 februari 2013 och för 20 år sedan föddes vår första Tollare på RiverDucks Kennel som då ägdes av Pia och Sture Hellman. Och åtta veckor senare flyttade River Ducks Laura till Beth och jag/vi var helt sålda på Tollare. Tre år senare kunde Ebba förverkliga en dröm som jag haft som barn - att bli uppfödare! Ebba var en otrolig hund på alla sätt och det värmer mitt hjärta att hennes gener nu lever vidare i fjärde generationen i rakt nedstigande led och en av dem finns hos oss och det är lilla Liisa.

Ebba förändrade hela mitt liv och jag har henne att Tacka för alla upplevelser i hundvärlden, men det största av allt är alla Ni otroliga valpköpare som man lärt känna genom alla dessa år och som har gett mig så otroligt mycket och gjort att man har fått vänner för livet!

Tack för de 20 åren!

 

Här kan ni se Elsas kommentar och video från helgen

Apporteringskurs fortsättning med Elsa Blomster och Åsa Davidsson i Åryd utanför Växjö. Av 10 deltagare var det det 6 tollare!! Vilka var:

Anna-Karin och Dutch, Annie och Ticca, Jag och Liisa, Karin och Lima, Linda och Klara, och framför alla ligger Tuulas hund Lillfisen.

foto Tuula Lindroos

SE VCH LP1 West Coast Snusmumriken

"Kosi"

S61607/2007

Meningen var att det skulle blivit valpar mellan Kosi och Elsa, tyvärr blev det inga valpar och det är bara att beklaga. Tack Carina för all trevlig tid vi tillbringade hos dig i Kullavik!

  

 

 

 

Grattis Catharina och Malte som i kväll den 24/5 tävlat lydnad i klass 1 och fick ihop 156,5 poäng endast några ynka poäng från ett 1:a pris.

Ni är jätteduktiga!

 

Aktivitetsträff i Beth 4 maj!

Peter skickar Gino på en enkelmarkering

Gino levererar till husse

 

En fotande Anna-Karin i bakgrunden och många fler bilder på hennes sida från dagen.

 

Är man 5 månader är livet en lek! hmmm!

Aktivitetsträff på SBK Attila den 10/3 2013, där det på programmet stod Rallylydnad, och det var en riktigt god uppslutning och ett stort gäng Hundskallet´s hundar som kom, vilket var riktigt roligt, och som värmer mitt hjärta trots att det var ishavsklimat.

 

Här är hela L-kullen med mor Jackie

Leo, Loffe, Liisa, Leo (Ludde)

 Här är det Jack, valparna med Jackie och Malte

 

Närmast Klara, Elsa, Izak, Jappe, Jack och resten längst bort.

 

 

Lydnadstävling på Attila 9/9 -12

 

Catharina och Malte gjorde sin andra tävling som förbättrades med över 30 poäng till 131,5.

Stort Grattis till Er bägge!

Malte vill vara med att välja pris!

De tre vinnarna i lydnadsklass 1!

Grattis!

 

 

 Krokasmedens Dunder

 S21653/2007

Återigen en snygg och trevlig hane som var tänkt som far till Jackie valpar. Av olika anledningar blir det nu inte så.

Tack Therese för att vi fick låna Dunder!

 

foto Therese Ekström

 

Söndagen den 29/7 hade vi en apporteringsträff här i Beth med Yvonne Liljeblad med jaktlabben Spike, Pia och Bosse Andersson med sina tre hundar en bebis golden, en goldenhanne och en labbehanne, Linda med Elsa och Klara och jag med Jackie. Pia som var här för 4 år sedan och funktionsbeskrev J-kullen. Och det var verkligen roligt att nu träffas igen. Pia och Bosse hade många nya tipps och vi fick bra rekommendationer om fortsätt träning. Och förhoppningsvis blir det fortsatta träffar. Lite bilder från dagen.

 

En liten paus med diskussioner.

Linda och Klara.

En trött Jackie.

Och så hela gänget!

 

Äntligen en härlig varm sommardag den 4 juli 2012, vid Rasjöns strand

Jag, Jackie och Hunter och efter ett tag kom också Linda med Elsa och Klara som också behövde svalka av sig. Och vi hade en skön eftermiddag med bra träning på lite olika sätt!!

 

 

 

Fredagen den 18 maj 2012 besöker jag och Lena Tenhults Lantbruksgymnasium, där Emma jobbar och som guidade oss runt.

En mycket törstig majsorm

Majsormar som gömmer sig.

Och så en majsorm som får komma ut och hälsa på Emmas mage..

 

Blåpannad Amazon som heter Per och Lisa

Brunörad parakit - Hjördis

Här ett par Kakariki

Undulater och bourkparakiter

Blåpannad Amazon som heter Per och Lisa

Nymfparakiter

Chinchillor

Dag-gacko

Dvärgkaniner

Dvärgvädurar

Guldhamster

Kungsboan Hasse

Leopardgecko

Tamråttan Froydina

Gerbil (ökenråttor)

Rysk stäppsköldpadda                    Tam-musen Yra

Trynsnoken Tage

Laila och Nicklas Bagge med sina lamm

Detta var de flesta av djuren men några saknas då bilderna blev för dåliga samt att en del var ute på bete och så alla fiskar som inte blir bra på bild. Och de sista av bilderna är på det lilla lammet Bäbis som föddes i en kull av tre och inte fick tillräckligt med mat utan stödmatas.

Emma som har ropar in Bäbis från hagen och sedan otåligt väntar på att vällingen ska bli klar, och Lena fick bli matmor!

   

 

 

Besök på BellaNovas Kennel den 28 maj

 

Jag, Teresia och Anna-Karin är på BellaNovas Kennel och kollar in

den kola Kolan en valp efter Cole. Som gillade att anfalla det mesta

här är det mor Tikka som får en tjuvnyp.

  

Kan stå jättefint                       Nästan sitta still tills man blir fotad

                 

Anna-Karin som försöker få Kolan att lugna ner sig och "farmor" Teresia har full sjå att fri sig och fostra det lilla vild-djuret.

     

                

Coles valp på BellaNovas Kennel

Kolan nu fyra veckor!

 

Cole har blivit "pappa"

till en liten flicka på

BellaNovas Kennel

Mor Tikka med tikvalpen

 

Måndagen den 26 mars 2012 i ett helt underbart vårväder vandrade vi från "stora" vägen och en bra bit in i djupa skogen. Och rätt som det är så öppnar sig himlen och på en liten kulle ligger ett gammalt knektahus (tror jag) med utsikt mot en tjärn som heter Rödvattnet, Braskabo. Där satt vi och njöt av utsikt, tystnaden, dofterna ja hela atmosfären jag och Linda medan hundarna roade sig på egen hand.

   

 

  

 

 

Våffeldagen 2012 med ett helt underbart vårväder gick jag och hundarna bort till "våran" sjö där nu isen var helt borta. Och alla hundarna utom Hunter var i och kände på vattnet, de badade inte helt och jag kan tänka mig att det inte var det varmaste. Hunter fick bada i vattenslangen när vi kommit hem för han lyckades med att hitta "vatten" i ett djupt traktorspår där han drog hela ryggen utmed kanterna - då var han jättelycklig inte lika lycklig när slangen kom fram ur vinterförvaringen.

 

 

 

Lördagen den 4 februari 2012 begav vi oss ut på en kall men solig promenad bl.a. för att fota våra fyrbenta.

Först ut är Klara och Elsa att posera.

Klara som fint ställer upp sig - men vet vad matte har i tuben!!

Här är då Hunter och Jackie

Och så mitt lilla hjärta Jackie som tyckte det var för kallt att stå med alla fyra benen i snön samtidigt - åtminstonde när man skulle stå still!

     

Nästa fotoobjekt är "Ozzyn" Taggen.

     

Fast närmare bestämt tror jag det är en kängguru!

             

     

Systrar ystra Elsa och Jackie

Och så hela gänget, fotografen är "bakom" - bilden!

 

 

 

Söndagen den 22 januari 2012 tog jag och Jackie en ensam promenad när de andra i gänget fått sitt.

 

En alldeles ny snöad skogsväg där endast räven gått, en yster Jackie som tyckte det här är "skitkul" ensam med matte.

Va det nå´t inne i skogen som hördes?

  

Matte kastar en dummies, det är hon inte så bra på så den hamnade i diket och blev gömd i snön men när jag väl fått fatt på den snöiga dummien var det full fräs tillbaka till matte som precis hann ta bilden innan jag var framme hos henne.

Sedan pulsade vi tillbaka och vad hade hänt då.... jo matte hade gått och tappat flera stycken saker

Det är tur hon har mig när hon är så slarvig och slänger mina belöningssaker efter sig

 

En helg i augusti 2010 fick jag (vi) besök av Maria och Bexa innan de flyttade hem till Umeå. Maria som jag lärde känna 1997 då hon var här och hämta BaroNova (Nova) från B-kullen som gick bort i Mars 2010. 2003 var det  dags för en ny valp och i från H-kullen köpte Maria Hildur (Bexa). Maria som inte "bara" är en valpköpare utan som har blivit en mycket god vän också och vi har en hel del kontakt, framförallt är Maria aktiv i gästboken.

Maria och Bexa

Bexa

 

Bexas bror Hunter

 

 

Helgen den 18,19 och20 februari 2011 for vi mellan Norrköping och Beth för att försöka göra valpar mellan Jackie och Krokarsmedens Indy denne trevlige och snygge yngling. Tyvärr blev det inga valpar och vi styr inte över naturen. Ett stort Tack till Annie för att hon tog emot oss och i princip födde oss i tre dagar. Vill du läsa mer om Indy och sin familj kan du göra det här på Aindow´s Kennel.  Här är lite bilder på Indy.

          

 

Julpromenaden som jag och hundarna gjorde annandag jul, då väderleken var sådan att snön fastnade enormt i pälsen på hundarna, och framförallt på Hunter som har en ganska lång päls. Men det var annars ett hyfsat snötäcke att gå i och ett vackert snölandskap att titta på

    

Här kommer Hunter på en skogsväg, som här ser väldigt smal ut pga. snön som hänger ner grenarna. På den andra bilden är en "isFixa" med snöklumpar hängande i pälsen.

      

Här sitter först Hunter, Fixa och Jackie och har full koll på när Kajsa kommer ut från skogen.

Så här såg Hunter ut när vi kom hem, det var nog det värsta jag sett när det gäller snöklumpar. Kolla "byxorna" där pälsen står rakt upp och de var hårda också gick inte att krama sönder utan fick värma bort dem.

 

Viltspår Öppen klass 2009

Lördag den 24 oktober kl. 8.00 träffade vi Per-Olof Lindgren på Torsvik. Nu skulle vi äntligen gå våra första officiella viltspårprov i öppen klass. Först ut var Linda och Elsa och därefter jag och Jackie. Jag kan väl inte säga annat än att nerverna sitter lite utanpå, och att sitta och vänta 45 min vid bilen...... Men nu efteråt var det väl hel OK. Det här spåret ingår också i Attilas Klubbmästerskap i Viltspår.

                     

På första bilden kommer Linda och Elsa precis ut ut skogen tillsammans med "POA" på andra bilden är, ja det ser ni ju!

Och bägge ekipagen klarade sig och fick ett första pris i Öppen klass viltspår. Ekipage 1 fick 32 poäng och Ekipage 2 fick 37 poäng.

Så nu är det "bara" två första pris kvar............

 

Viltspår

 

Jönköpings läns länsfinal i viltspår 2009-08-30 på Bordsjö säteri som anordnades av Aneby jaktvårdskrets.

 

Så var dagen här som vi har tränat och bävat inför. Provet bestod av fyra delmoment. Viltspår, teori, skytte samt skottplatsundersökning.

Som jag skrev i nyheter så gick det både bra och dåligt, vi är ju inte mer än hund och människa och gör våra missar och mycket p g a orutin av både mig och Jackie.

Spåret läggs kvällen innan, spåret börjar med en sökruta och en skottplats där jag ska tala om vad det är för en skada på viltet, Jackie hittade skottplatsen två gånger! för jag såg den inte första gången samt att jag missade av bitarna som låg där var skadan satt så där blev det nerdragen poäng, sårlegan missade vi helt liksom skottprovet. Hade jag använt det jag har mellan öronen kunde jag ju räknat ut att hon inte skulle sitta kvar efter allt skjutande med att hämta dummies som var gjort i sommar. För att få 5 poäng ska hunden sitta kvar lös medan man gå utom synhåll skjuter ett skott väntar 2 min och går tillbaks till hunden, detta klarade hon på kretsmästerskapet, nu gick hon iväg mot skottet innan de två min. hade gått och så var det 0 poäng. Hade jag bundit henne hade det blivit 3 poäng. Hennes spårningsförmåga följande: Start o sträcka 1= tar snabbt an spåret. Sträcka 2 bloduppehåll = mindre tappt, Sträcka 3=klarar utan tvekan men missar sårlegan, Sträcka 4=klarar utan tvekan, liksom Sträcka 5 och 6. Vinkel 1 bloduppehåll/återgång= klarar med ringning, Vinkel 2, 3 och 4 = klarar utan tvekan. Lyckan = klarar ej och Spårslutet=klarar med ringning. Spårningsförmåga: God 3 poäng, Arbetstempo lämpligt 4 poäng. Så vi skrapade bara ihop 25 poäng där av 53 möjliga. Efter spåret fick jag lita helt på mig själv. Det var 5 spårstämplar med spillning vilka var från Älg, Kronhjort, Dovhjort, Gris och Rådjur och det fixade jag med maxpoäng 10, Skottplatsundersökningen på detta viltet klarade jag alla utom grisen så det blev 8 poäng max 10. Och så var det avfångnings skytte på samma vilt med salongsgevär och där lyckades jag pricka in alla utom rådjuret och fick 4 poäng av 5 möjliga. Där efter var det skytte med klass 1 vapen 2 + 3 skott på gris på 10 sek och det lyckades jag med och fick de 5 poängen man kunde få där. Så var det då "bara" teorin" kvar med 15 frågor och där hade jag tre fel, sådana där löjligt dumma naturligtvis. Totalsumman blev så till slut 64 poäng och maxpoängen var 98. Men jag känner mig faktiskt nöjd ändå och kan nog tänka mig att ställa upp om jag (vi) skulle få den möjligheten igen.

Det som var himla kul var att det var tre tjejer i topp, och att det var en Tollare på andra plats som kommer från Tollartrollets......... Kvinnor kan!!!!!!!

Här nedan följer lite bilder från på Bordsjö säteri, lite av utställningarna där och så prisutdelningen.

 

           
          
              

 

Apporteringskurs

 

Weekendkurs 16 och 17 maj 2009 Retriever-& apporteringsträning, Stigared, Ryd.  Med instruktör Cecilia "Cissi" Lindh

 

En mycket bra och lärorik kurs men masstig. Vi fick lära oss grunderna till närsök, linjetag, sök, stadga och framförallt avslappning. Olika signaler och kommandoord. Och Cissi gav goda råd och vad man skulle tänka på, vad man kunde råka ut för och hur man då skulle agera.

Förutom allt detta ingick "vanlig" lydnad också, då det ska se snyggt ut när ekipaget arbetar. Så på söndagskvällen var det ett gäng trötta två och fyrbenta som åkte hem efter att ha Tackat Cissi för två riktigt bra dagar men en bra pedagogisk och praktiskt genomförd kurs.

Här nere kommer lite bilder, men det fanns inte mycket tid till fotografering, och det var fullt upp så kameran blev oftast bortglömd i fickan.

 

           

Tommy med Blackie och Helene med Bamse      minnesförlust av namn på ekipage

    

Cissis labbe och Mikael som plåtar                         Jackies favoritställning

         

Linda med Elsa och Britt med Castor             Anders som upplät sin mark för helgen

       

samma minnesförlust på ekipaget som gör ett närsök.          Cissi som undervisar

       

Helene och Bamses tur till närsök           En del av gänget som passar på att rasta.

     

Syskongänget Elsa, Cole och              Passiv väntan vid den enorma gamla eken Jackie                                                                      

           

Snart är det Tommy o Blackies tur        Elsa i passivitet och Mikael gör Linda sällskap

   

Jackies tur att vara passiv. Foto Mikael Bagge               Nu snart dags för Britt och Castor

Först ut på denna sida kommer att handla om kärlek!                         

Hundskallet´s Ivar af Zack har parat

Vattubrinkens Maräng av Ace

vilket skedde den 16 april och valpar beräknas födas runt midsommar på Vattubrinkens Kennel

Bilderna har kommit från Anna Melakari när Ivar och Tessie träffades i februari för att lära känna varandra.

 

             

 

   
Den 21 juni kom så Tessies och Ivar valpar 5 stycken var de, en tjej och fyra killar. Här nedan är de första bilderna på dem.

Vill du veta mer om valparna tar du kontakt med Birgitta på Vattubrinkens Kennel.

 

 

Här är valparna endast några dagar gamla.

 

Valp 1

Valp 2

Valp 3

Valp 4

  

Valp 5

     

 

Nu har valparna fått namn och har hunnit bli ca 2 veckor

 

Sjöbjörn

     

Sjöbjörn

 

Sjöbjörn

  

Sjölejon

 

Sjölejon

 

Sjölejon

 

Sjöorre

    

Sjöorre

    

Sjöorre

   

Sjöstjärna

   

Sjöstjärna

   

Sjöstjärna

 

Sjövarg

   

Sjövarg

 

Sjövarg

Sjövarg

 

Valparna är nu fyra veckor och börjar att se ut som riktiga små vovvar.

Och är från vänster och framåt: Sjöstjärna, Sjölejon, Sjövarg, Sjöbjörn och Sjöorre

                 
           

 

Här är valparna fem veckor.

                        
         

Vi har varit på Vinön på hälsat på valparna som nu har blivit 8 veckor. Det var en varm dag 27 grader, så deras aktivitet bestod mest i att sova. Men det var ett härligt gäng valpar jämna och fina. Den sista bilden är en kopia av fadern Ivar. Nu hoppas vi bara när de kommer till sina respektive hem, att vi får se dem ute i svängen.

              
               
               

 

 
   
Tillbaka

 

 

Hundskallets Kennel, Beth 1, 562 91 Månsarp
T
fn
0393-40019, 070-6330989, E-post solgerd.h@telia.com