Nytt och Blogg

2024

20240722 En underbar helg har väl de flesta haft med all sol och värme, men som vanligt är det ingen måtta på varken värmen eller regnet. I lördags höll jag på med lite matlagning lite små plock för på kvällen kom Emma och Herman hit men vi grillade också och satt ute på trallgolvet och åt. Sedan gick vi in men det var varmt på altanen så då satte vi oss ute tills knott och mygg kom. Vi har det så härligt tillsammans och det är så roligt men det värsta är att det blir så väldigt sent. Så i söndags gick det i ullatrapid man orkade nästan inget i värmen och det är väldigt tur att vi har sjön att åka till så att hundarna får sitt och jag har snart en sandstrand inne i bilen. Idag hade jag ett besök hos sjukgymnasten och det var lite deppigt faktiskt. Hon anser att höger armen inte kan bli så mycket bättre ska ju dock fortsätta med träningen lyfta vikter för att bli starkare samt tänja med att få armen både bakåt och uppåt. Men att jag har ont i vänster arm också som inte har blivit bättre med vila som jag har trott, så har jag fått tennisarm och nu fått övningar för den samt order om vad jag får och inte får göra. Övningarna ska jag hålla på med i 12 veckor och blir det inte bättre ska jag höra av mig. Så det känns tufft igen för tycker att det räcker och det för längesedan. Men det är bara att ta nya tag - det är jag ju van vid! Ha det bra!

20240719 En ganska sen kväll nu , men det har varit en bra dag och fått gjort mycket, började med att stryka en del av et som tvättades i går, sedan rensades alla dynorna och kuddarna på altanen från hundhår kuddarna nu vid sidan om och dynorna klädda i påslakan odyl. Sen har golvet blivit både dammsugits och torkat, toagolvet fick samma behandling. Efter lunch och en middagsvila blev det en batteriladdning av kantklippningen. Så kom Göran hem och vi tog hundarna ner till sjön. Hemma igen blev det ytterligare batteriladdning av kantklippning men det var varmt och lite påfrestande, men Göran tog sopningen av stenplattorna. Sedan satte vi oss i skuggan på trallgolvet med var sin wirre och njöt av vår musik, efter maten på altanen gick jag ut i den sena solen på altangolvet och njöt i fulla grad av musik och bara vara. Jag hade ute hundarna en och en och de fick en bra stund av massage, sedan är ju Tyra lätt att ha ute själv hon går ingen stans utan pular runt lite kollar läget men har en del att sköta nere vid dammen, men i mellanåt låg hon nere på gången tills Maggan ville köra över henne. Det värsta är väl att hon får vana att var med mig ute så fritt. De andra bägge kan jag inte släppa lika fritt utan måste hålla koll hela tiden och då funkar det men då måste jag vara på tå hela tiden. Men nu är både jag och hundarna inne och det är snart dax för läggdax. Hoppas att ni får en bra lördag!

20240718 Har haft en dålig natt men sov nog 1 timme på efternatten och vaknade ½7, gick in i duschen det brukar hjälpa när man är dödstrött. Vi skulle ju åka och handla så det fanns inte tid för att softa.  Sov lite i bilen hem och grejade sedan lite med gurkorna och tomaterna och gödslade dem ordentligt, tyckte jag såg lite nytt grönt på gurkorna när jag klippt bort allt det vissna - så vi får väl se. Efter lunchen slocknade jag som klubbad i soffan, märkte inte ens när Göran gav sig iväg till veden. Men när jag vaknade var jag riktigt pigg, sopade upp ute på altanen, bytte i våra sängar som nu är i torktumlaren. Hade tänkt torka golven efter att Robban var klar, men så kom Emma och så följde hon med till sjön med hundarna och Olga fick sedan följa med Viking hem. Då blev jag lite sugen på att vara ute när det nu var sol även om det blåste så jag gick igenom mina hängpetunier, kantklippte en omgång. Hade en pelargon i en cencerkruka som badade så den får ligga ner ett tag. Sopade av lite på väggen där boxen hängt för där kommer det nog upp något annat nu. Så det var skönt att få lite gjort idag och att få röra på sig. Ha en goer fredag!

20240717 La in på Blocket i måndagskväll om att sälja min takbox som har varit använd tre gånger, och idag blev den såld av en kille från Norrahammar som var jättetrevlig och jag fick det pris jag begärde, så nu är en stor del av en vägg tom i garaget. Annars har det varit lite segt i ett par dagar har haft mycket värk. Men hundarna får sin promenad av husse och lite små övningar av mig då jag tar ut dem för att springa fritt. Mina gurkor mår inte bra vet inte vad som är felet???  Tog en sväng fram till Maria medans jag väntade på blocketköparen och fick The och lite prat. Har annars suttit i evigheter i telefon med Telia för igår fick jag en pappersfaktura på mitt webbhotell som jag haft på autogiro sedan 2008. Då hade Telia tagit bort det när vi tog bort den fasta telefonen. Så efter många om och men fick ta bort det gamla från banken och lägga till en ny sedan ringa Telia igen och då satt jag nog i kö i 45 min och då skulle de fixa en e-faktura - så det tog i princip hela förmiddagen. I morgon blir det handling som brukligt är. Hörs kanske i morgon annars få ni ha det så bra.

20240715 Bröllopsdag den 46:e, så vi fick bara för oss att vi skulle åka till Gislaved och äta lunch på Rosegarden. Fantastisk god mat så resten av dagen har bara bestått i att dricka. Och hundarna fick bad och springa av sig och vi lyckades pricka in mellan regnskurarna. I går var Göran ute och plockade kantareller massor så hade fullt upp hela eftermiddagen och kvällen och det blev tre överfulla stekpannor och flera burkar att frysa in. Har också sorterat och satt upp mina "verktyg" och det blev så fint så nu är det riktigt roligt att gå ut i garaget. Så nu är det förrådets tur men kroppen måste ta det lite lugnt kantklippte igår också och det frestar. Hoppas att ni får en bra vecka mellan skurarna.

20240713 Halleluja i fredags blev garaget färdigstädat, så nu är alla väggar borstade från spindelväv och annat, golvet sopat och massor som jag slängt en stor hög på Görans plats som han var tvungen att ta bort för att få in sin bil. Och jag hittade massor med grejor som han inte visste fans eller hittat, hittade en hel del insticks nycklar så nu ska det inköpas hängare att sätta upp dem på också. På min sida har jag nu fått upp mer hängare där mina verktyg ska komma upp och jag kunde ta tillvara på gamla hängare och hyllor som bara legat sedan flytten. Så var inte färdig förrän sent i fredags och det var varmt då solen flödade in men inge blåst och det underlättar sopandet. Men jag var helt slut så efter ett långt telefonsamtal blev det duschen och en wirre ute på altandäcket i solen och sedan dess nedgång och jag spelade mina favoriter på Spotify på högsta volym, så en underbar avslutning på fredagen och för att dela den ringde jag Maria så fick hon också sluta sin födelsedag i det bästa som finns "Svensk sommar" när den är som allra bäst. Jag levde i torsdags också men fixade lite här inne också samt att jag var på min sköna Medicinska fotvård. Och hundarna fick ett ordentligt bad med långa kast av husse bägge dagarna. Idag lördag har jag bara i stort sett vilat har haft en fruktansvärd värk i mina händer och armar så förmiddagen var hemsk innan tabletterna började verka, men det har bara blivit det som har varit nödvändigt men har strukit tre grejor och vikt och sorterat in tvätt. Hoppas att kroppen vill mer i morgon för hjärnan vill om inte värken tar överhand. Ha en skön söndag.

20240710 Återigen ett fruktansvärt åskväder med störtregn, Tyra och Olga i bilen och Evelina kom hit då hon inte ville vara själv och det uppskattade jag, gillar inte heller detta väder men vi satt på altanen och såg massor av blixtar som for rakt ner i marken men på långt avstånd. Det var mer än tungt att ge sig ut i garaget för att färdigställa den sista biten jag hade i förmiddags. Men jag fick bort det sista som var kvar och lyckades tvätta av hela hyllan. Men nu är jag så jävla trött på alla spikar och skruvar och hans moster. Men hyllan blev avtorkad men är inte färdigställd för jag bara orkade inte i värmen. Så jag tog hundarna och for till sjön så de skulle få springa av sig och bada lite, så mycket med kastande blev det inte för jag kan inte kasta långt men lite roligt blev det då Svea som är på tå simma långt ut och fick leta sig tillbaka till dummyn, men lite aktivitet i värmen fick de. Så en mycket sen lunch och därefter gick jag in i duschen för att få av mig all skit från städandet. När jag fått på morgonrocken så ringde syster min  och efter en stund kom också Evelina som inte ville vara ensam i ovädret. Maria kom hit i all hast i kväll och ville prata om sitt besök som hon haft idag. Nu har jag vågat sätta på datorn igen så det är därför ni kan läsa detta. Ha en bra torsdag!

20240709 I två dagar nu har det varit städning av garaget, igår var Maria här och vi tog "min sida" av garaget riktigt ordentligt med tvätt av väggen etc. Och så fick jag upp lite hyllor och krokar som jag ska fylla så småningom med "mina verktyg" Maria hade förslag om att sätta en blomma "plast" i fönstret så vi får väl se.  Idag påbörjade jag något som jag tänkt på i flera år och kanske framförallt tjatat på gubben för det är faktiskt hans bråte. Men började med min del där jag har allt till biltvätten, och sedan bara jag fortsatte med målarburkar etc. innan jag kom till verktygen och spikar och skruvar i mängder och allt annat som jag inte vet vad det är. Emma och Linda skulle ut och träna hundarna så Svea och Olga fick följa med och så fick Tyra vara med mig och lufsa runt som hon ville, för hon går ju ingenstans utan pular runt lite. De andra bägge och Olle hade fått bekänna färg då de lagt ett sök där det både är kuperat och högt ris, men de hade fått bada som avslutning. En stor hög mitt på golvet som ska slängas har jag i garaget och till viss del har jag sorterat skruvar, spikar, verktyg i lådor som jag tog med mig hem från jobbet när vi organiserade om där så det är väl en 6-7 år sedan, så nu har jag gjort mer än hälften och tar väl ett nytt tag i morgon. Nu har vi alla fem ätit och de flesta slappar det gör jag också.

20240707 Vilket väder det var igår, regnade förmiddagen med ett uppehåll på eftermiddagen så när Göran gick med hundarna gick jag bort till Maria. Men det var ju lugnet före stormen för du milde vilket oväder det blev det åska, vräkte ner regn och blåste nästan storm. Olga och Tyra ville ut till bilen så Göran gick ut med dem och när vi hade ätit färdigt gick jag också ut och satte mig i bilen spelade spotify för att minska något av oväsendet utanför och satt väl där lite över 1 timme då hade det lugnat sig något. Herman hade bjudit Emma på mat på piren och när de åkte hem kom de förbi här. Och vi satt och tjöta spelade spotify och släckte törsten.... men det blev alldeles för sent och jag gick inte och la mig förrän 2 men sov också till 10 idag. Hundarna var också trötta och fick inte mat förrän 8 idag när husse gick upp, och promenix fick de också medans jag lagade färsfyllda zucchini att ha framöver (inte Görans mat precis). I eftermiddag sedan var vi bjudna på 45- årskalas och så roligt att vi fick träffas allihop det var så längesedan. Och Emma hade verkligen gjort en förstärkt fika med småtugg och tårta, vetebröd och kakor för alla smakriktningar. Har blåst ordentligt idag också men endast lite regn men blåsten har vält ett av våra 4 träd utanför dörren, nu i kväll har det mojnat som väl är och solen skiner det gör gott för tomaterna. Ha det så bra!

20240705 Förmiddagen var hemsk idag hade sådan värk i händer och armar och kropp. Men när tabletterna börjat att verka kommer jag igång mer och mer. Men blir trött av både tabletter och värken så sov en bra stund efter lunch. Har ju varit ett hopplöst väder idag sol och störtregn om varandrat, så mina petunior står intill garageväggen igen. Men var ute och saltade lite när det var uppehåll och titta på min fina lilja som nu slagit ut. Snickaren har varit här och satt fast stolparna ute på altanen då en del var riktigt lösa. Tvättat och vikt tvätt, samt städat toan, och kört lite med handjagaren. Hundarna har fått son promenix och de lyckades pricka in uppehåll. Olga fick följa med till Vaggeryd då vi var där och hämta en bil, hon älskar ju att åka bil i sin bur. Idag har vi igen skördat 3 gurkor som växte högt så Göran fick hjälpa mig att ta ner dem och det börjar vara många nu så få se om Emma vill ha någon annars får jag lägga in igen, vi har också skördat de första tomaterna och vi fick 5 var och de var sååå goda. Nu har jag suttit här en del, har haft ett trevligt samtal men nu är jag klar här och får väl streama något eftersom det är fotboll. I morgon ska vi gratulera en 45 - åring! vart tar åren vägen? Ha en bra lördag och drunkna inte i regnet!

20240704 Stela och ont både här och där både på mig och Maria så åkte vi till stan för att handla i alla fall. Och varför vi var stela berodde på vårat evigt rensande av mossa mellan stenarna och jag som nu har rensat och vänt på varenda sten på framsidan säker över 200 men nu är det gjort och det ser så rent och fint ut och även gångplattorna som Maria tagit men nu behöver våra ryggar vila upp sig lite. Som sagt stan och jag hade en diger lista först Willys och sedan Maxi och jag skulle handla en del för mig ovanliga saker vilket alltid tar tid. Därefter blev det Rusta billigt toapapper Serla och det blev en hel del annat smått och gott och Maria hade sin vagn full, men det fick ju bli ÖB också och en låda jordgubbar som var billiga 19/kg,  ja så måste ju Maria ha en säck jord till sina nya byttor och blommor - tänk va jag har smittat henne..... Kan säga att bilen var fullproppad nästan som vi varit i Ullared!! Jordgubbarna var billiga men måste tas om hand med detsamma så efter min sena lunch och en powernapp på det hade Göran nästan rensat och sköljt alla jordgubbarna och sedan paketerade vi dem och frös i ½kg i varje påse. Så nu har vi gott om gubbar till allt vad man sedan vill göra med dem. Förutom det har det varit passivt idag, hoppas att ni får en bra fredag!

20240702 Lite regn på morgonen men sedan har det varit ett bra jobbväder när man ska rensa ogräs och mossa. Jag börjar att se slutet med alla plattorna nu är väl ca 30 kvar, Maria kom lite på eftermiddagen så nu är hela framsidan klar. När Maria gått hem testade jag den långa "skrapan" och den funkade ganska bra på vissa ställen men den kräver mer styrka av höger armen som jag inte har i det läget - men t.o.m. mannen kom och sopade upp det jag tagit loss. Saltade lite i förebyggande syfte, Emma hämtade hundarna mitt på dan och då passade jag på att kantklippa utanför hundgården och kantklipparen för bekänna färg för gräset är nästan en ½ meter och så ligger det gamla under eftersom det inte klipptes något där förra året, men i kväll åkte den ut igen när nu inte Olga var hemma och det var bara Tyra som var ute men vid tillsägelse lät hon bli Svea kom inte ut alls vilket var konstigt för hon är ju tokig i kantklipparen - börjar hon höra dåligt? Lite godisletande fick de innan det var dags att gå in och på börja maten. Ha det så gott!

20240701 Solen har visat sig idag men en hel del blåst men det var faktiskt skönt och så slipper man blinningarna för de har stuckit mig mycket. var ute på förmiddagen innan lunch och rensade en hel del plattor. Efter lunch kom också Maria och rensade mossa och ogräs på gången och nu är snart hela framsidan klar och det blir så fint - men det är jobbigt att stå som en fällekniv. Och när vi inte orkade mer gick vi in och fikade. Maria gick hem och jag fortsatte med lite saltning och sprutade även lite Roundup. Och kvällen har bestått i matlagning både till kvällen och morgondagens lunch. Och nu sitter jag vid datorn och får väl streama något här sedan då det är fotboll och det betackar jag mig för. Ha en bra tisdag.

20240630 Har väl varit en urledsam dag idag med en hel del regn men å andra sidan kom det inte 60 mm och över det som SMHI varnat för. Jag hade en jättetrevlig kväll hos Emma och Herman och att få omgås med hans föräldrar som är så trevliga. Men jag gick hem vid 9-tiden då Göran också kommit hem, och han hjälpte mig att ställa petuniorna i skydd, men de hade nog klarat de 20 mm som kom. Så idag har det varit lugnt och gått o slow tvättat några dukar och strykigt och lagt in 1 burk med gurka och haft en lång middagsvila. Olga har varit hos Viking och de andra bägge fick en senare promenix av husse, men hundarna har varit trötta idag också. Ha en bra vecka!

20240629 Svea har blivit bortskämd hela dan idag en riktig långpromenad med Emma på förmiddagen och godbitar under dagen och i eftermiddag blev det bad med apportering. Kan inte fatta att min trogna Svea redan är 9 år! Var ganska mör i går efter torsdagens göromål och så var det varmt men framåt kvällen ändrade sig luften och det blev skönare och friskare. Har ju längtat till skogen och den luften men förra året orkade jag inte, men i år tänkte jag i alla fall försöka, älskar ju att plocka svamp men kan ju inte gå fullt ut i vilken skog som helst då det inte får vara kuperat. Så i förmiddags tog jag bilen och mina kryckor och for iväg det går inte så fort men nästan 2 "bajspåsar" blev det. Det är jobbigt att rensa de här små kantarellerna och ta tid det också, men det blev en bra panna som jag tänkt göra något av till kvällen, men så ringde Emma och undrade om jag ville komma till dem då Hermans föräldrar skulle komma och att jag ändå var själv. Så vi hade en riktig trevlig kväll med mycket god mat som alltid när Emma gör mat, men jag gick hem med Tor "ganska" tidigt. Enligt SMHI ska det ju bli enorma mängder regn i morgon så jag har regnskyddat petuniorna och en del andra växter så får vi se om vi regnar bort i morgon. Ha det så bra i helgen!

20240627 När Göran och Maria åkt till stan för att handla blandade jag till 5 lit linoljesåpa och började spruta där jag slutade igår. Så det blev färdigt och för att få slut på innehållet fick det första en omgång till, sedan rengordes sprutan och golvet fick torka. Rev upp den dåliga dillen och grönkålen, kunde ta till vara på lite av kålen. Sedan bearbetade jag jorden och sådde sedan dill och morötter, får sed om det kommer upp något för fröerna är sedan förra året så det blir spännande. Gjorde fint ute på altandäcket med stolar och lite blommor. Vi var vid sjön med hundarna, men där var det precis vindstilla så där var det kövigt. Satt ute och njöt på trallgolvet och vi åt också är ute, för där är det ingen sol på eftermiddagen. Sedan satte jag mig ute på altangolvet där solen fortfarande var mkt varm med ett glas vitt, efter en stund kom Erik och vi satt och prata och han fick öl och Göran fick bära ut en extra stol, så ringde Emma och undra om de fick komma också vilket var självklart. Så Erik fick hämta soffan som stod under köksfönstret, något jag tänkt och som jag pratat om vilket Göran tyckte var onödigt - men nu var det inte det. Så vi satt ute där och tjöta ända till knotten kom vid 10 och då gick alla hem till sig, men vi hade en riktig trevlig afton. Tyra var med oss där hela tiden och ligger fortfarande kvar i stolen fast uret är 23! Svea har gjort några besök men tycker det är skönt att vara inne och den lilla är hos Viking och ska vara där i natt. Natti natti!

20240626 Varmt varmt, nu har faktiskt en fläkt kommit in sovrummet är tillstängt och mörklagt så det blir helt okey. Vakna ½5 och kunde inte somna om så efter ett tag snurrande gick jag upp och gick ut och vattna men då var det en helt del knott. Tillslut vaknade mannen och vi åt frukost på altanen. Där är det helt ok till lunch men på eftermiddagen blir det för varmt o vi stänger dörren. Maria kom hit en sväng på förmiddagen och rensade mossa medans jag sopade bort böset, sedan tog jag väl en 5-6 plattor. Men sedan blev det för varmt så jag tackade Maria för idag. Jag fick fram sprutan och linoljesåpan och blandade ihop en omgång på 5 liter och sedan sprutade jag på golvet och stolparna men har bara gjort knappt hälften för sedan blev det för varmt även där. Men då var det hög tid för lunch och efter den slocknade jag i soffan säkert 1 timme, vilket var jätteskönt med tanke på min tidiga morron. Sedan dax för duschen och att klä sig svalt till Byarums kvällen med gänget. Och det var som vanligt mycket trevligt och vi satt kvar ganska länge - och det fanns inte ett knott!! Vi fick skjuts av Lena från dörr till dörr Tack Lena! Kom hem till trötta påverkade hundar av värmen, drog in på badet idag kan bli för mycket av den varan också, men la ut ett stort sök till dem på gräsmattan då det var skugga på nästan hela, så efter den hjärnaktiviteten ligger de som utslagna i närheten av fläktarna. Ha en bra torsdag!

20240625 Värmen har kommit så nu är det varmt och skönt. Idag har jag suttit på däcket vid altanen och tvättat och skrapat alla stolparna och blev precis färdig till en sen lunch, repet gjorde Maria för några dagar sedan. Så i morgon ska böset sopas bort och sedan ska golvet sprutas på med linoljesåpa. Soptömning idag av både 1 och 2 och jag och Maria tvättade ur 1-an för två veckor sedan så nu var det dags för 2-an för den var lika äcklig Göran hjälpte till att skura lite, så det känns skönt att detta är gjort som jag tänkt på länge men inte klarat av tidigare. Så armarna har fått jobba hårt idag men det känns ändå ganska okej. Tvättat idag igen och strukit några tunikor men det gjorde jag tidigt på morronen innan det blev för varmt. Blinningarna har bitit mig idag när jag skrapade stolparna men det verkar som om jag inte har så ont av det tack och lov. Hundarna var överlyckliga att få komma till sjön i eftermiddag och få svalka av sig. Känner mig nöjd och tacksam för dagen och det som blivit gjort, och i morgon eftermiddag ska sygänget åka till Byarum och det ska bli riktigt trevligt. Sätter mig nog nu en stund ute på däcket i kvällssolen. Ha en bra dag!

20240623 Midsommarhelgen är nu slut för detta året och vilket väder vi hade på aftonen. Solsken och varmt och skönt och knotten slapp vi också vid sjön. Vi var bjudna på lunch i Bryna och så småningom dök även Ida och Johan upp och vi hade några mycket trevliga timmar. Därefter plockade vi upp Maria och for till sjön och där var och kom jättemycket folk och ett jättestort prisbord hade de lyckas att få till, så efter stången rests och det dansat "små grodorna" bl.a. började de sälja lottor. Men folk är som tokiga och bara roffar åt sig och använde man inte armbågarna kom man inte fram. En stor beundran till arrangörerna för detta jättejobb de gör - Tack! Vi fortsatte med sillen lite senare på kvällen hemma. Lördagen var en avslagen dag och det regnade. På söndagen hade jag och Emma bestämt taberas på sillen när hon kommit hem från jobbet och hämtat barnen. Och resterna räckte ytterligare en gång med lite tillstöt av köttbullar och prinskorv - barnen är inte så förtjusta i sillröror och dyl. Gjorde också en fusktårta som jag strök upp med chokladmousse och massor av jordgubbar. Och det blev succé så det är inte sista gången jag gör detta. Och på förmiddagen var vi också ute hos Lena och plockade fläder och jag började på meddetsamma med att tvätta och skiva 10 citroner och kokte vatten till dem med citronsyra och socker. Och nu står spannen i förrådet och gottar sig. Tack Lena för flädern och sedan saften ett år framåt. På förmiddagen idag skördade jag dillen och det blev två rejäla påsar. Sådde två olika sorter men den ena blev dålig och lite brunaktig likadant med grönkålen vet inte om man kan ta tillvara på något ens. I eftermiddag  var Göran hemma och Maria kom så han lyfte upp hundarna på trimbordet och så har vi friserat dem vilket var välbehövligt så nu behöver jag inte skämmas för ofriserade hundar. Tyra som har en enorm päls som nu börjar att fällas och jag kardar henne varje dag, har sett några dagar att hon slickar sig på svansen i mitten av den och har pillat bort något svart som antagligen var en död fästing, men nu klippte jag bort ett stort område och smörjde med hydrocortison, hon har också fettknöl på halsen bakom örat som såg lite irriterat ut knölen har hon haft i flera år och jag vet inte om det är jag som varit på den med kardan eller att hon själv rivet. Men nu är den renklippt och smord med samma salva, och i kväll smorde jag igen och det såg redan mycket bättre ut. Jag har i kväll suttit på mitt "nygamla" däck och njutit av solnedgången, men var tvungen att gå in för att få till något här, men det blir väl fler kvällar hoppas jag. Ha det nu riktigt skönt i värmen.

20240620 Besöket idag gick bra och allt såg fint ut, och Dr skriver också en remiss Med fotvård i Taberg så det blir väl spännande och se hur det blir. Vi var vid sjön i eftermiddags med hundarna eftersom vi var hemma sent. Kokade potatisen på förmiddagen in vi for så de skulle kallna. I eftermiddag har jag sedan gjort lite sillröra och gubbröra, men vi blir en liten skara här på kvällen. På förmiddagen kl. 12 är vi bjudna på sillunch till Idas föräldrar och det ska bli kul. Sedan blir det ju sjön som vanligt och det ser man ju framemot. Hoppas bara att arrangörerna får hjälp med allt jobb som ska göras. Hoppas att NI alla får en riktig sjön Midsommarhelg!

20240619 Har haft en dålig natt, det här trädgårdsarbetet har frestat och jag tror jag fått en inflammation i vänster arm för den är nu sämre än höger, och så är det ju mina insektsbett som tar kål på en på natten så upp och smörja och sedan tog jag en allergitablett och somna väl till slut när det börja ljusna. Så varit trött idag men vi har varit i stan och inhandlat till både midsommar och flädersaften. Idag har vi ätit gädda till kvällen, Emma var och fiska och fick upp en lagom stor gädda till oss. Jättegott men det är mycket ben så det tar tid att äta. I morgon ska jag på 1-årskontroll på KK, avskyr den undersökningen samtidigt som det finns en viss oro. Men vi höres!

20240618 M-kullens 10-årsdag har ni sett på framsidan så jag ordar inte mer om den för det gör bara ont. Men mycket kommentarer och bilder på syskonen på FB. Jag och Maria sliter med mossan både på stenplattorna och Maria har gjort hela repet rent och det blev så fint. Även plattorna blir jättefina och vi har kommit en bra bit. Jag är ju ute och tar lite då och då - för det är jobbigt att stå som en fällekniv. Vi är inte som Freja som var med ute en stund i eftermiddags att sitta som en skräddare. Men vi fick en  gjort på den stunden vi var ute, och sedan väntade fika innan Farfar skulle öra Freja till Nykyrka. Jag njuter av det som är gjort och vilar nu armar, ben och rygg. Igår var det ändå ett hejdlöst väder med åska, blixtar och ett fruktansvärt regn som även bestod av hagel som vi stod i garaget och beskådade, Tyra och Olga sitter i bilen när det åskar de bara flyr ut till den och där känner de sig trygga. Ha nu en bra onsdag!

20240615 Tänk att idag fyller min mycket speciella Olga 4 år. Hon är en Tollare som jag aldrig haft - så speciell på många olika saker - men jag älskar henne ( och hon mig, för där jag är är hon) och vi jobbar på de fel hon har. Så Grattis Olga, Olle, Bosse och Oliver.  Det har varit en del jobb de sista dagarna, Maria har varit här och vi har rensat på stolparna och repen utanför altanen, men det finns mycket kavar av det - så har finns det jobb hur mycket som helst - bara att välja! I går var rörmokaren här för vi har haft läckage i tvättrummet - det var någon packning som gått sönder och så la han i ny kalk - och då går det inte att dricka vattnet på ett tag. Så istället för att bara spola vattnet rätt ut så har tvättmaskinen gått för fullt. Göran hämtade dock en dunk med vatten. När rörmokaren åkt hem kvarstod all städning så det blev först dammsugaren och sedan våttork, och jag är ju som jag är så det blev hela huset utom smårummen, men det var mer än välbehövligt. Bad med apportering har det blivit och de nya badrockarna har kommit väl tillpass. Idag hade jag och Maria även med badkrukan Viking - men det är omöjligt att få honom att gå ut i vattnet så lång att han inte bottnar. Både jag och Maria har lust att bara "slänga" ut honom. Nu är det snart kväll och ensam hemma men Maria kommer hit men att sitta ute i solnedgången får vi nog vänta på!!! ha en skön helg!

20240612 I går var jag och Göran i stan i många affärer utom mat. Så det blev två stolar ett bord olika trädgårdsredskap som ska underlätta mitt rensande, samt nu del till trimmern som gått sönder. Och efter lunch åkte vi till sjön med hundarna men det blåste ganska kallt, men de var nu nöjda i alla fall. När vi kom hem började jag rensa bland stenarna igen och Maria kom också och drog lite ogräs bland stenarna. Vi tog en välbehövlig fika och sedan fick det vara bra för dagen. Idag för jag och Maria för att handla först till Vaggeryd för att hämta ett paket och sedan for vi till stan och det blev både Willys och Maxi. Efter lunch idag for Göran till stan för ett möte på Länsstyrelsen därefter for han till Nykyrka för att hämta Freja och för en liten stund sedan fick jag besked att de var på väg hem kl. ½7. Efter lunch och lite vila kom Maria hit och vi började på med "staketet" runt det ny städade golv utanför altanen som är ganska fullt med mossa och alger och vi gjorde en hel del innan vi tog en paus med en slät kopp kaffe, och nu färdigt städat för denna dag. En ny dag i morgon som vi ska fira barnen som slutat skolan med ett besök på Tabergs topp, några mor eller farföräldrar får ju inte plats för skolavslutningar numera, m3n det ska blir trevligt. Ha det gott!

20240611 Vakna kl. 2 i natt och var pigg!! Och då grunnar man ju på allt mellan himmel och jord, men då bestämde jag att om knäna vill ska jag träna lite med hundarna. Men jag började förmiddagen med att rensa mossa och gräs mellan stenarna utmed gräset på framsidan men det var nästan omöjligt så jag lyfte upp ett par stenar i taget och rensade bort allt gräs och det blev jättefint - men jag har bara gjort 20 stenar så det finns massor kvar, får väl se vad fingrarna säger om denna aktivitet. Vart efter jag gick fram tog jag även stengången tog bort det jag kunde och resten saltade jag. Tog även lite efter lunchen men så kom regnet. Efter 5 fick Svea och Tyra sitta i bilen medans jag la ut ett sök i det ½ meter långa gräset eftersom det inte är några betesdjur där. Jag kan ju inte gå i det långa gräset så jag kastar in med min vänster hand. Kasta ut 6 där och sedan två gömda i buskarna. Svea först med det var svårt i det långa gräset att känna någon vittring hon hämtade hem 6 och en med närsöksignal. La ut 6 till och så fick Tyra söka och hon hämtade in 6 men så var det 2 kvar, så då fick de söka tillsammans men Tyra tyckte inte det var roligt att jobba ihop med Svea då Svea är högre i rang. Men hon fick jobba och tillslut kom de andra bägge in också. Olga har varit hos Viking så hon har fått sitt där. Nu ska jag inte göra något mer, ha en bra onsdag.

20240610 Idag stod vi inte ut längre i kylan utan tände i kaminen, jag med mitt sommartäcke har fått ta till både täcke, filt och sockor. Men nu har vi varmt och skönt och kan också vara ute på altanen för som väl är har det blivit varmare ute också. Har tvättat och också strukit en hel del på förmiddagen - och då blir man varm.. Efter lunch och vilan gick jag till Maria och fick lite eftermiddags kaffe. Regnet höll uppe men när jag kommit hem och tänkt gå ut och rensa lite mossa satte det naturligtvis igång att regna, så jag blev inne resten av kvällen och sorterade in det jag strukit. Mannen lagar mat medans jag har suttit på altanen och virkat och så här förstås. Ha det bra så hörs vi!

2024060708 Så många sena kvällar tar ut sitt pris för var igår helt slut, men framåt eftermiddagen gick jag i alla fall ut och kantklippte en omgång och rensa lite mossa. Så jag la mig kl. 10 i går kväll, så idag vakna jag pigg i huvudet i alla fall kroppen hänger inte riktigt med innan jag tagit ett gäng värktabletter men sedan går det bra. Så idag har vi varit hos Mila i Taberg och vaccinerat alla tre, och det tog lite tid med datorjobbet då det krånglade. Regnat kan man väl säga att det gjort idag men var tvungen att komma ut lite så jag gick bort till Maria samtidigt som Göran gick med hundarna. Men när jag kom hem gödsla jag rhododendron alla 4 och blåbärsbusken som har mängder med kart. Göran har fixat maten i kväll och jag har sett över mina tomater och gurkor som börjar att komma, om det nu blir lite sol och värme - för nu är jag trött på regnet. Och i morgon ska vi iväg till Ekbacken och göra vår plikt/ rättighet. Synes kanske?

20240606 Sveriges Nationaldag vi hade tänkt att åka till Braskabo. Men vi har haft gäster sedan i söndags, Yvonne och Roger och labben Charlie och när de åkte hem vid 11-tiden idag gick liksom luften ur. Vi har haft jättetrevligt men det har blivit sena kvällar till framåt 1 - 2 då vi spelat Plump och Mexican Train. Men gästerna har också fått arbeta så trallgolvet utanför altanen är nu tvättat och "målat" en gång med linoljesåpa, så nu ska vi försöka fixa nästa "målning" när det torkat upp. Yvonne har också rensat ogräs mellan stenarna. Men det har varit intensivt så idag har vi varit trötta och sängen kommer att intas betydligt tidigare i kväll. Men lite Nationalfirande har det blivit då vi blev bjudna till Emma och Herman i eftermiddag med kaffe och tårta och var där tills de åkte till Braskabo. Ha en fortsatt skön helg!

20240531 Svimma inte för att jag är här idag igen. Skit på tvn så då kan man ju vara här får väl strima något senare. Idag har jag och Maria varit och handlat och när Maxi var gjort åkte vi upp till A6, Maria hade aldrig varit där så vi plöjde runt. Jag är väl gammalmodig när det gäller A6 " att det var bättre förr" men visst det finns många fina affärer. Och den bästa vi hitta idag var en som hade mjukglass något av det bästa jag vet, så det smarrade vi i oss. Det är så kvalmigt och varmt och man "väntar" på att det ska braka löst - men det verkar inte så. Soffan var Göran och hämta idag så vi har hållit på att skruva en del men det finns mer kvar tills i morgon. Måste berätta att igår gick jag 10594 steg det har jag inte gjort på flera år och idag har jag hittills gått 5695 steg. Vi var förstås vid sjön med hundarna i värmen men där var det faktiskt skönt för det fläktade lite. Blev ju igår stucken och det var antagligen samma kryp som sist för jag har ont i benet och det har svullnat och är stenhårt men nu vet jag ju hur jag ska göra och hoppas att det snart lägger sig - är tydligen numera väldigt känslig för ja i princip allting efter dessa cellgifter. NU ska jag inte tjata mer såå har en bra lördag!

20240530 Här är lite åskvarningar lite nu och då och datorn stängs av. Göran var i tisdags hos ögonläkaren och allt såg bra ut så nu får han vara som vanligt och inga droppar behövs. Ja jag håller på både ute och inne. Altanen är nu städad ordentligt för nu är skinnsoffan väck, Maria var här och hjälpte till. Madrassen tvättat så for hon själv avgöra att använda eller köpa en ny. Så i tisdags innan ögonbesöket kollade vi runt lite på en sådan soffa som vi ville ha, och på Jysk hittade vi och till ett vettigt pris. Ikea var dyrast 8 250:- och på Jysk 2 850 sedan fanns det däri mellan, så det gäller att kolla. Maria var här igår och torkade av högskåpet, vitrinskåpet samt lilla fönstret i köket. Sakerna på vitrinskåpet fick vi diska står ju nära kaminen som sotar ner hejdlöst. Så nu är allt högt upp klart så det känns skönt resten fixar jag själv. I går var Göran med till sjön och han kan kasta långt så de fick simma långt. Idag var Emma och hämta dem och gick en riktig långpromenad så de var helt slut när de kommit hem. Har varit hos sjukgymnasten hon tycker att jag fått mer rörlighet men själv tycker jag det är jobbigt att jag inte kan få armen bak och inte har styrkan utåt i sidled. Har nu fått nya övningar och inte besök förrän i slutet av juli. När jag kom hem var ju hundarna väck och jag kunde kantklippa klart inne hos hundarna och tog också en bit utanför staketet men det var tjockt och tungt för kantklipparen, och det har ju inte varit klippt på 2 år. Sedan har jag också klippt gräset inne hos hundarna och blev klart precis innan regnet hällde ner. Har ju jagat petunior night... och hitta några på Willys så ringde Lena att de hade precis fått in på Maxi så hon köpte 3 till mig - frid och lycka, så i kväll har nu planterat dem i 3 hängande amplar, så Tack Lena för i morgon ska vi åka och handla och då är de säkert borta. Ha en bra fredag och kommande helg.

20240527 Nu var det riktigt längesedan jag skrev något, men här rullar det på blir lite tjatigt att skriva om nästan samma saker varje dag. Den 24 fick jag äntligen min bil har ju inte kört bil på riktigt sedan i höstas, men nu funkar min höger arm för att växla. Så i fredags em. for jag och Maria till stan för att inhandla blommor, vi for först till Granngården men inte hade de petunian Night Sky som jag vill ha. Köpte något annat för 99:- och ställde mig i kön - ska inte relatera hela detta men kände mig illa bemött och sa att jag ställer dessa blommor ute för jag orkar inte vänta i kön. Så vi åkte till Blomsterlandet men inte heller här hade dessa petunior, men det blev en hel del annat, f  om jag springer på dessa vackra blommor. Maria är ju här lite nu och då och hjälper mig med allt möjligt har tex. tvättat alla fönster på väster sidan utvändigt, invändigt tar jag dem själv. De äldsta som finns kvar i Kennelfamiljen har nu fyllt 13 år och det är Malte och Knutte som fyllde i Lördags. Blir lite vemodig bara att "mina" valpar blir så gamla. I söndags var det då Mors Dag och jag har väl inte på år dag blivit så uppvaktad, Emma med familj kom med bubbel och en speciell bok, Johan och Ida kom med en Orkidé och tårta. Så kaffet sattes på och kakor från någon gömma togs fram och vi hade en superhärlig kväll. Idag har jag putsat fönstret till köket samt städat av väggar, dörr, listor etc. flyttat om lite med blommor och pinaler så det ser lite fräschare ut och då fick frukost verandan också en genomgång samt fönstret i rummet. Och det gjorde jag innan lunch i åska och hällregn i massor. Tyra och Olga mår inte bra när det är åska, Tyra smet ut när jag gick ut i ett uppehåll och hon vägra att komma in utan ville in i bilen och där låg hon till eftermiddagen allt var öppet så hon kunde gå därifrån när hon ville. Var ute flera gånger och kollade och hon låg där lugn utan flås och skakningar och hon ville inte gå med in. Kanske ska testa detta på Olga också när det sätter igång att åska. Senare i eftermiddag hade jag tid till Fotvården och Maria till klippning så vi hade tid där ½5, men det åska och regna ytterligare en gång medans vi var där. Så vi var sent hemma där jag satte mig på altanen och faktiskt virka medans mannen lagade maten - hans egna ord " du har ju hållit på hela dan och jag har inte gjort något" Skönt att de ser det i alla fall! Ha en bra tisdag och vecka när jag nu kommer in här igen!!

20240520 Och vi gick upp tidigt strax 6 börja vi att vattna och sedan blev det frukost på altanen förstås. När frukosten sjunkit ner lite kom Emma och gick med alla fyra hundarna då Viking också fick följa med. Då passade jag på att ta ut trimmern när våra galna hundar var borta, så det blev en batteriladdning i hundhänget. Därefter tog jag ut bilen och börja spruta avfettning på den och den bilen har inte varit ordentligt tvättad på mycket länge. Men jag tog en bit i taget det frestar min vänster hand som svullnar - men jag har ju Alvedon på recept! så jag var klar med bilen till lunch vid 12. Välbehövlig lunch och vila och somna en stund i soffan - så skönt. Nya friska tag i eftermiddag och då blev det invändig rengöring, var enormt med sand i baksätet mest efter barnen som suttit där med sandiga fötter. Så nu är bilen fräsch igen och bakluckan fått lite olja, men det blev inget bad i sjön för hundarna idag utan de fick slangbad och sedan godisuppletande. Känner mig nöjd med dagen och att kroppen har hållit och 5,8 tusen steg. I morgon får vi väl ta till en ny utmaning, så ha en skön tisdag.

20240519 I går hade vi en superhärlig eftermiddag och kväll, nästan hela familjen var samlad det var Hampus och Freja som saknades av olika anledningar. Och vi firade nu allas födelsedagar som var fem stycken och Göran fyllde år igår. Vi var i Huskvarna och åt buffé och mätta och goa åkte vi ner till Piren och fortsatte med vin och öl och en del åt en efterrätt också. När vi kommit hem kom Emma, Herman och Evelina hit och så fortsatte vi att tjöta framåt småtimmarna. Görans öga bättrar sig för varje dag men ser dåligt eftersom ögonen inte är synkade med varandra. Ska fortfarande vara försiktig med tunga lyft, och nu är det mycket som ska vattnas och jag har överansträngt min vänstra hand som är svullen får använda den lilla kannan 5 lit den orkar jag med höger. Mitt bett på benet är mycket bättre så ingen behandling eller tabletter längre. Hundarna får bad varje dag och det älskar de annars ligger de som ströe i skuggan. Emma har varit ute med dem ibland när hon kan gå tidigt på morgonen. Varmt och skönt är det verkligen nu en otrolig sommarvärme så att få något gjort borde man gå upp tidigt på morgonen och siesta mitt på dan. Ha det så bra i värmen!

20240515 Då har det gått några dagar igen. I måndags så kantklippte jag för första gången med min konstgjorda axel och det gick riktigt bra. På förmiddagen tog jag allt kring stenarna, men på eftermiddagen märkte jag att jag fått ett bett av något och att det var rött och hade svullnat. Vi var vid sjön med hundarna och när vi kom hem fick de sitta kvar i bilen så jag kunde kantklippa lite hos dem, Maria rensa sort ogräs i stenarna där jag inte kan gå och strök några skjortor har fortfarande lite svårt att lyfta strykjärnet i den vinkeln som krävs för att få någon fason på dem. I tisdags skulle Göran på återbesök till Memira och jag skulle köra med Emmas bil, och det gick ju bra och jag var en sväng till Claes Olssons för att köpa några saker. Och när Göran var klar åkte vi till Willys och till G och J revisor för att hämta pärmar. Så vi var hemma ganska sent ca ½3 så vi var ganska hungriga och trötta. Emma och barnen ville följa med till sjön och när vi kom hem därifrån hjälpte Emma och Evelina mig att bära ut alla byttor som stått i garaget och Dahliorna och de jag har haft inne är nu också ute så nu är det bara luktärterna kvar inne. Göran var på något möte och har idag fått tillåtelse att köra bil av DR och det hade också gått mkt bra. Men jag var dödstrött så jag orkade inte vattna eller göra något alls. Och när Göran kom hem gick jag och la mig och slockna direkt. Men vakna kl. 6 pigg som en nötkärna och gick direkt ut för att vattna - ja jag klädde på mig förstås, Och det var så skönt ute och bara få vara och lyssna på naturen - om nu inte grannens hund gapat - det är inte Viking utan lite längre bort - säger bara stackars Maria.  Idag börja jag med att skura soffan och bord och stolar som står ute. Ringde VC då benet var illsket rött och svullet mer än halva benet, och när de ringde upp ville hon att vi skulle komma så fort som möjligt. Och benet undersöktes och kollades att det inte fanns något kvar eftersom jag inte hade en aning om var det var för djur. Så jag fick allergimedicin, och skulle lägga alsollösning på samt smörja med hydrokortison viket jag gjort hela tiden men skulle också sätta på mig stödstrumpor - skönt i värmen!! Så vården tog det här på allvar och det känns skönt att varit där så det ska nog lösa sig.  Maria kom efter lunch och hon krafsa runt lite i några byttor som står ute och fyllde på jord. Göran kom hem med traktorn med pallkragar och pallarna och Maria stark som en björn fixade till det hela med lite assistans av mig - sedan la vi en duk i botten och sedan kom julgranen på plats ja den klipptes lite. Maria hämtade jord med skottkärran som vi spridde ut, så nu är det luktärternas tid att komma ut och förhoppningsvis klänga upp i julgranen. Ps Göran får inte lyfta tunga saker. I morgon blir det handling med Lena på Maxi.

20240512 Jisses så längesedan jag var här men det har varit fullt upp i onsdags fick Göran börja att titta uppåt och det var skönt för alla parter. Men då blev det att bädda om i bägge rummen och nu åkte sommartäckena fram och med det mycket tvätt av täcken lakan etc. Och när jag ändå höll på med det blev det vårstädning av bägge rummen - bara gardinerna kvar. Eftersom vi har taberas med bilar får jag och Maria åka med Lena till stan och handla vilket vi verkligen uppskattar och det gjorde vi i torsdags och vi var inte ensamma med att handla den dan. Jag försöker att rensa lite ogräs och Maria har varit här och dragit lite också, men jag får ju så ont i knäna. När det nu äntligen det kommit lite sol och värme blir man ju så sugen på att få ut växterna som frodas kopiöst i garaget. Maria var här också i lördags och hjälpte mig fylla på jord i pallkragarna och sedan sådde vi alla fröerna så nu är det bara luktärterna kvar även gurkorna är nu på altanen. Emma har varit här och gått med hundarna när hon har kunnat,  annars åker vi till sjön. Göran ser ganska dåligt än och får inte anstränga sig med att lyfta odyl. Jag njuter av solen och värmen och att få uppleva ännu en vår. Ha en bra vecka.

20240507 I går eftermiddag kom Göran och Emma hem, operationen hade gått bra och har idag varit på återbesök till Memira i Jönköping och allt såg bra ut. Men restriktioner finns han ska ha huvudet nerböjt i 2 dygn. Så nu har vi handdukar, gummerad matta, halskragar etc. på bordet. Har testat att ligga i säng med huvudet utanför på en stol med handdukar etc. men det funkar sämre. Han blir ostadig när han går med huvudet nerböjt så min rullator kommer väl till pass, han ser väldigt lite på höger öga vilket kommer att bli bättre efter hand men han får inte köra bil på minst 3 veckor. Jag har idag ringt runt till olika bilverkstäder om de kan ta min bil tidigare än den 23:e men det finns ingen. Men Lena min Lena är räddaren i nöden så vi får åka med henne till stan och handla - så det lättade betydligt för mig och Maria. I går var jag och Maria till sjön med hundarna idag har Emma varit ute med dem och sedan fick de ett godissök - men de behöver inte så mycket nu då de har fullt upp med att rida på varandra. Idag har Maria varit här igen och vi har städat bilen invändigt - kan säga att det var mer än välbehövligt. Sedan åkte vi ut till kyrkogården och planterade lite penséer. Nu ska jag sätta mig ute på altanen och njuta av solskenet.

20240505 En härlig helg med både sol och regn med åska. När våren kommer med sol och värme är det så mycket som behöver göras och eftersom knät är ont har jag delvis varit inne och städat i rummet och jag har konstaterat att man kan putsa fönster med vänster hand också så nu är en del av rummet klart. Men Göran fick hjälpa mig med gardinerna så nu är de tunga antisol gardinerna på plats. I går och idag har vi varit vid sjön och nu har de fått simma efter dummy och idag när Göran kastade träffa han nästan en kanadagås så då fick de närgångna fåglarna bråttom bort. Idag har vi flängt runt för att få gjort så mycket som möjligt innan Görans operation som sker i morgon. Vi har taberas med bilar hos Hanssons, min bil är bromsarna paj och har ingen tid för det förrän den 23, Görans bil är heller inte ok men går att köra med på ett speciellt sätt (automat), Emma åkte till Kalmar mycket tidigt i lördags morse och körde ihjäl ett rådjur på Vaggerydsvägen så kom hem och fick låna Görans bil. Men hon kom lyckligt både dit och hem, och Emma ska i morgon vara med Göran som chaufför till Linköping, så nu hoppas vi bara att det ska går bra. Vi hörs!

20240503 I går hade jag trädgårdsarbete med att rensa ogräs och mossa vid stenarna och sopat rent. Klarar inte av den stora piasavakvasten för med den får jag ingen styrka så jag har en liten handborste men det frestar knäna att gå som en fällekniv. Så efter handlingen idag var knät ganska mört så det blev inget rensande idag har haft alldeles för ont. Men vad gör det ogräset försvinner inte - det blir bara mer. Vi har åkt till sjön både idag och i går och idag fick de hämta bollar långt ut i sjön men det fick räcka med 2 kast är väl fortfarande kallt i vattnet än. Men de fick en problemlösare Göran kasta en boll till andra sidan som Tyra skulle hämta men hon sket i bollen och kom tillbaka utan den. Försökte först med Svea men hon hade inte hjärnan med idag, men Olga lyckades jag dirigera och försökte låta som ett närsöksignal utan pipa och hon hitta bollen och kom tillbaka. När vi kom hem och lite senare fick de varsitt köttben. Jag har njutit i solen idag och vi åt lunchen ute också som var passande i solen, sill och potatis med skarpsås, hade ju varit ännu bättre med nypotatis. Men 5.500 steg får jag väl vara nöjd med ändå. Hoppas att ni får en skön helg.

20240501 I går var då gänget i Ullared som vanligt jätterolig och det var så lite folk så det var definitivt inga problem att ta sig fram överallt. Men jag var jättetrött, fötterna värkte men betydligt bättre nu med medicinen armen värkte också pga. att vagnarna är så höga för mig som har korta ben försökte så mycket som möjligt att enbart köra med vänster men det är svårt att styra då. Men vi handlade mycket och Lenas bil var fullproppad och jag och Maria som satt i baksätet hade fullt där också, vi köpte ju en del växter jag och Lena. Och jag köpte väääldigt dyra rhododendron, tyckte att summa blev väldigt hög men även kassörskan tyckte det och det visade sig att hon slagit in 22 St. istället för två. Men detta ändrade de i informationen så lite över 3 tusen sätts in på mitt konto. Men det gäller att ha lite koll även om det är svårt men man bör göra ett överslag o kolla kvittot. Och jag slocknade som en gris när vi åkte hem och snarkade för alla i bilen. Tack Lena för att Du kör på oss, jag hade aldrig klarat det. Och jag vandrade nästan 8000 steg och det har verkligen känts idag knäna var helt förstörda på förmiddagen. Men jag planterade om de tomatplantor som jag satt ihop och det blev 6 stycken som vi var ute med till Louise som ville ha plantor. Sedan planterade Göran buskarna jag köpt efter alla konstens regler, men när han tog upp Astillben så levde den faktiskt men gjort var gjort och i daxläget vägrade Göran gräva nya hål. Vi satte dem i vatten i skottkärran i alla fall. Varmt och skönt idag och jag har varit ute och strött Myrr för vi har fått stora myror som kommer in på altanen och är överallt på framsidan av huset total invadering av dessa kryp. Men har försökt att komma ut och gå idag också så gick fram till Emma med komp som håller på i trädgården och vi prata lite, sedan gick jag till Maria så fick jag lite The och lite snack. Hem och har plockat lite med vinterkläder och skor och det vanliga röjandet. Hundarna har också tyckt att det varit varmt idag, efter promenaden har de mest legat som ströe. Ha nu en bra torsdag ni som jobbar. Jag ska till sjukgymnasten så ingen handling i morgon.

20240429 I går firade vi Emils födelsedag vill inget ha inte ens en middag så det blev en fika på altanen och mycket bra snack. Fotvården på morgonen och efter lunchen tog jag en promenix till Maria och fick lite kaffe på maten. Har sedan i eftermiddag burit ut alla tomaterna och sorterat dem efter sort och storlek, gurkorna får vänta lite till. Har också planterat om pelargonerna jag köpte till lite större krukor. Så har vi fått myr besök i större mängder på altanen av stora myror, så tänkte strö lite medel mot det men i skåpet där jag har det var bara borta och blev något ilsken på en man som inte är hemma så jag tog Tor och gick bort till mjölkrimmet men hitta något där är ju hopplöst. Så jag fick ringa till Maria och avreagera mig. Hundarna fick som vanligt sin promenad med sedan har de fullt upp själva med att rida på varandra - löptikar! I morgon blir en rolig dag för då ska gänget åka till Ullared ska bli så kul - hoppas ni får en bra dag för det ska vi ha!

20240427 Ett tag sedan nu men det har gått i ett känner mig ovanligt pigg och är full av energi med att göra saker jag inte kunnat på så länge samt att slippa den dagliga värken. Röntgen och läkarbesöket var bra och inget hade hänt med axeln som tur är . Och hon förklarade varför jag haft sådan smärta efter den operationen med att ha haft armen stilla så länge i en sådan position. Men nu är nästan alla tomat och gurkplantorna utplanterade i de stora krukorna - har 3 kvar som måste växa till sig lite till, och det är skönt för jag var ålessen på all plantering. Emma och Linda har varit ute och tränat alla hundarna vilket jag är så Tacksam för. Maria är här lite då och då sköter fåglarna då jag inte kan gå i stenarna och hjälper mig med det jag inte kan - men jag kan ganska mycket nu. Maria var här igår så hjälptes vi åt att städa ute på trallgolvet med att få bort allt löv och annat som kommer dit under vintern. Så nu är det avtorkat och fint och väntar bara på solskenet. Ja lite blommor vill jag ju ha där också men det är ju för tidigt än så de står till sig i garaget och en del inne. Idag har jag städat lilla rummet och sovrummet och toan vilket inkluderar golven. Göran gjorde rent inne i kaminen lite mer ordentligt och sedan tog jag rutorna. Tog en runda med Tor fram till Maria och sedan följde hon med tillbaka och torka golven mitt i huset det jag inte gjort - kan bara torka golven med swiffer, den riktiga golvmoppen klarar inte höger arm ännu. Känner mig mer än nöjd med dessa sista dagar, känns som om livet börja komma tillbaka. Ha en skön helg.

20240423 Man är väl "lite" trött kylan nu men när solen visar sig blir det skönt men luften är kall. Håller på att fixa och dona, plantat förstås. Efter lunch tog jag en sväng bort till Maria, lite senare ringde Emma och undra om vi skulle ut och gå och vi tog med oss alla hundarna och jag höll Tyra och så gick vi holländarrundan alltså en skogsväg och sedan ut på en betesvall men det gick riktigt bra lite bökigt på vissa ställen med Tor. Men det var så roligt och skönt att få komma ut ordentligt så idag har jag gått 7500 steg och det känns ok lite stel i kväll men annars inget. Och hundarna tyckte det var roligt att gå en runda som Göran aldrig går så det var mycket att lukta på. Och i morgon är det Ryhov igen först röntgen av axeln och sedan läkarbesök.

20240421 Har väl de sista dagarna mest hållit på med mina tomater då en del är så stora att de måste planteras om, och andra är riktigt små och det går åt en del jord nu. Men jag har också varit ute och gått och försöker se till att det blir minst 4000 steg/dag men en dag i helgen gick jag över 6000 steg. Längtar nu till att såret ska läka så att jag får lyfta och när det har gått 10 dagar få bort det stora plåstret för det kliar - men sedan behöver jag "bara" ha kirurgtejp över såret även om jag ska ha det i 3 månader. Men när de 10 dagarna har gått ska jag försöka ta mig ut och träna hundarna, kan ju fortfarande inte kasta med höger men den blir starkare för varje dag, och så finns det tre sugna flickor. Även att det är kallt så får man ändå lite vårfiling och det är så skönt. Ha nu en skön vecka och måndag.

20230418 Har försökt att göra en del de här dagarna behöver bara be om hjälp med att lyfta. Så igår tvättade jag och strök går ganska bra med vänster hand när det är "platta" saker som ska strykas på eftermiddag sedan var jag ute och gick så över 5000 steg blev det. Detta kändes direkt i mitt vänster knä idag så tagit det lite lugnare så bara 4000 steg idag. Men idag har jag skört huvudet i lådor - gått igenom alla scarves och halsdukar för nu var det överfullt och det blev en full kasse sedan tog jag lådorna med jumprar t-shirt etc. och det blev ett gäng därifrån också sockorna blev några att bara slänga men lite ordning och reda i den lådan blev det. I "växthuset" växter det som bara den och måste snart bli av med en del. Lite småvinter har vi fått igen frost och vitt på nätterna med på eftermiddagarna riktigt skönt så då kan man öppna upp till altanen. I morgon fredag som kommer att bli en handledag tog jag hade telefontid med KK-läkaren. Ha en bra fredag och helg.

20240416 Operationen i går gick bra men på eftermiddagen hade jag riktigt ont och var mycket trött. Har fått stränga förhållningsorder, får inte lyfta tungt ( vad det nu är) inte göra yviga rörelser med höger armen så sjukgymnastiken blir inte bra för det är ju precis sådana övningar jag gör nu men har telefontid med sjukgymnastiken i morgon hur jag ska göra. Förbandet ska sitta i 10 dagar och sedan kirurgtape över ärret i 3 månader och skydda ärret för solsken i 1 år. När jag satte in den här venporten fanns det inga rekommendationer - lite konstigt. I går var jag ganska off men betydligt bättre idag även om natten varit jobbig för kan ju inte ligga på någon sida. Men idag har jag planterat om mina gurkor och vattnat överallt. Tog Tor idag på en promenix och gick fram till Maria och så tjöta vi lite över en kopp the. Hundarna fick som vanligt en promenix av husse och så har de fått lite uppletande och Olga har varit några timmar i eftermiddag hos Viking. Ha en bra onsdag!

20240414 Gick och la mig efter frukost och sov 1½ timme lika länge som jag var vaken i natt. Har inte varit ute något i dag i blåsten, Tor kanske hade blåst av vägen! Jag har packat min väska tar inget förgivet numera hur det kan gå så innetofflor extra trosor, powerbanken och sladdar och min lilla "sjukhusväska". Och i kväll lite senare ska det duschas efter konstens alla regler. Sängarna är renbäddade och därefter rena kläder. Ska vara fastande 6 tim innan så det lär bli en förstärkt frukost vid 4-½5 i morgon. Men vi kan ju sova några timmar efter den. Har mest pulat runt lite vänt på alla tomaterna och vattnat där det har behövts. Var skönt på altanen i eftermiddag så jag la mig i soffan och slappade lite tills Emil kom och hundarna blev heltokiga. Jag plockar lite här och var och rensar bort det som inte behövs, så det har blivit lite skor, lite köksredskap, lite kläder. Men det finns mycket kvar att gå igenom men tar det allt eftersom jag känner för det. Så får vi se om jag hörs i morgon kväll har en svag känsla av att det kan bli segt, blev upplyst om att det kan bli förseningar. Men ni får ha det så bra och så hoppas jag att jag ska slippa att prata om operationer på ett bra tag - inte förrän det blir dags för knäna.

20240413 Sovit dåligt i vanlig ordning, men när Maria hade varit här och fikat somna jag ordentligt i soffan och sov över 1 tim. Och när jag vakna så sken solen så då tog jag Tor och Olga och gick en promenad ner mot bråten så skönt. Och det är första gången på mycket länge som jag har med mig en hund när jag går - men Tor är viktig för jag är fruktansvärt ostabil, men det gick bra med att ha med Olga. Hade ju fått en tid för att ta bort venporten den 19:e men ringde i fredags och sa att jag ville bli cederad, upplevde mycket obehag förra gången och var kraftig påverkad psykiskt efteråt för det var obehagligt och nu har jag gått igenom så mycket detta året. Detta kunde då inte utföras nästa fredag pga. tiden men däremot fanns det en tid nu på måndag så då blir det min 6:e gång på operationsbordet sedan mars förra året. Och nu ska jag titta på Fortet - ha det så bra.

20240411 70 År! har jag fyllt i dag det är höga siffror när man ser det skrivet. Trots allt jag gått igenom mycket med värk och dyl. samt mina knän förstås känner jag mig idag som jag går på moln, eftersom jag blivit så firad, och i hjärnan är jag inte 70! Blev firad med en lunch på Limmareds Värdshus med man och barn lite nostalgi för min del och på ett av korten de hade på väggen var min farbror Olle med på. Vi åt förrätt och sedan deras omtalade snitsel och vi blev proppmätta men lite kaffe gick ner i alla fall. Hem och där väntade tårtan som vi tog direkt så att Herman kunde vara med innan han skulle iväg och jobba. Vi kommer att fira mer lite senare där vi alla ska samlas så även respektive och barnbarnen. Så nu i kväll är jag mätt och mycket belåten med dagen och har nu unnat mig en wirre. I morgon är jag 70+ ha ha! Ha det så bra!

20240408 Åh vilken rolig helg vi haft och i lördags var det en del som höll på till kl. 02!! Så lite seg i söndagsmorse men vi röjde upp och så kom de alla och gjorde en repris av lördagen men när gänget åkt hem framåt eftermiddagen gjorde vi inte många knop och det blev en tidig kväll för min del. Idag har det ju varit riktig sommarvärme så himla skönt, men nu har jag plockat ner påsken aldrig haft den uppe så länge men det var ju för att vi inte firade påsken när det var påsk. Maria kom på eftermiddagen och (vi) hon klippte ner alla kärleksörten och planterade ut påskliljorna jag haft inne. Har också idag haft in byttor och där planterat Dahlior så att de ska komma igång lite fortare. Fortsatte plantandet och nu planterat om nästan alla tomaterna har en del kvar tills i morgon, en del har jag massor av och vissa bara några stycken så får se vad det blir i slutändan. Gurkorna planterade jag första april och tre plantor har nu visat sig men väntar på de andra tre. Men när uret var ½7 orkade jag inte mer så hundarna och jag fick lite mat - mannen är på vargamöte i Bondstorp - och vargen är nu överallt för här har hittats spillning från den inte långt från oss - är väl bara att finna sig i detta tyvärr. Ha det bra och njut av värmen så länge den varar.

20240405 Idag har det varit matlagning för hela slanten men vi har haft riktigt roligt jag och Maria i köket så det har blivit strömmingslåda, Janson, matjesilltårta och så har påskskinkan blivit kokt. Ja så mycket mer har vi faktiskt inte hunnit med - men jag tycker att vi varit duktiga. Så i eftermiddag har jag tagit det lugnt och bara pulat lite. Våra hundar har varit på "vift" idag, Herman ringde vid lunchtid och undrade om han fick hämta Olga så hon har varit hos Viking när Emma kom i kväll var och lämna henne tog hon med sig Svea. För mycket tidigt på morgonkvisten ska Emma fara till Öland militärövningar som vanligt och som militäransvarig för hundutbildningen skulle hon hålla i den och det saknades hundar så därför skulle Svea få följa med så det blir väl spännande för henne. Det är mycket med dessa övningar numera sedan vi gick med i NATO, och hemligheten är stora så jag får bara veta fragment. Men hon hoppades att hon skulle vara hemma tid till våran "Påsksupé" .  Nu får vi väl hoppas att vintern är slut för denna gången - ha en bra helg!

20240403 Igår lurades väl vädret ordentligt 1:april med fullt snökaos i natt. Hoppas att ingen med sommardäck var ute på vägarna för då får ni faktiskt skylla er själva. Finns väl inget år utan det har blivit bakslag i April. I går blev det en ordentlig frisering på alla hundarna, har ju blivit lite halvdant när inte min höger hand/arm fungerat men i går gick det jättebra och hade inget ont, Maria kom förstås och tog hand om baktassarna fast klippa klor vill hon inte. Så nu har vi tre väldigt finfriserade hundar. Orkade också med en del städning så känner att det vänt lite nu har även strukit förstås lätt stryktvätt som man inte behöver lyfta så mycket och att man också kan använda vänster hand. Maria kom hit och tog skjortorna för de är lite knepiga. Sover som vanligt dåligt på nätterna vakna vid 2-½3 och har jätteont och då går jag upp och sätter mig en timme och sedan sover jag några timmar tills jag får ont igen, så jag kan vara lite trött på morgonkvisten. Idag har det blivit tvätt och dammtorkning samt promenad i solskenet till Maria som var jättekall inte alls så skönt som det såg ut inifrån. Sedan har jag pulat lite med mina grödor. Nu ska jag inte göra något så ha det så bra!

20240401 Lika skönt som det var vid sjön igår lika oskönt var det idag riktigt kallt och blåsigt. Så när hundarna sprungit av sig åkte vi hem. Har annars idag hållit på att sätta om alla plantorna, är fruktansvärt drygt och blir till slut tråkigt. Men det har kommit väldigt ojämnt i år mycket frö som har grott dåligt trots att de var dyra frö, så vi får se vad det blir av det till slut, men nu är de delade och fått sin första omplantering. Vi har hjälpts åt att byta i sängarna så det har blivit tvätt förstås och så har jag strukit lite med vänster hand. Förbereder lite i tanken om vår påsksupé som ska bli av på lördagskväll vad som ska göras och inhandlas men det ska blir kul - så nu mår jag betydligt bättre! Var nu rädda om er i snöovädret som ska bli!

20240331 En vecka har gått sedan jag var här sist. Har nu pratat och fått stöd och pepp och mår mycket bättre. Här hemma har vi inte firat någon Påsk sa till familjen jag jag inte orkar och Emma jobbar hela helgen. Men vi kommer att fira Påsk nästa lördag här med påskmat då är Emma ledig och barnen är här. Påskafton var vi bortbjudna vilket var öppet länge för om att jag skulle orka, men det gjorde jag och vi hade en härlig afton som verkligen lyfte. Vi var väldigt sega idag då vi inte kom i säng förrän 3 i natt, men i eftermiddag tog vi hundarna och åkte till sjön och där var det så härligt alldeles stilla och fridfullt och hundarna älskar att få springa loss där. Nu ska jag sätta mig ute på altanen och njuta lite.

20240324 Har ganska ont ngt bättre i em. annars har jag gått som en fällekniv och fruktansvärt ont om jag måste böja mig. I morgon ska jag på ny provtagning samt sjukgymnasten. Ja mår psykiskt ganska dåligt just nu och vill bara gråta så jag gör ett uppehåll här några dagar för att se vad det tar vägen. Men sköt om Er!

20240322 Nu är jag hemma igen. Vakna i onsdags morse med mycket smärtor i magen och ringde VC, och fick i princip komma direkt. Undersökning och sänka som var skyhög över 200 ska ligga på ca 5. Så det blev direkt till Akuten Jpg och kom in nästan meddetsamma. Undersökning fick smärtlindring, de försökte aktivera venporten jag har inopererad men som antagligen har vänt sig. Lång väntan men fick i alla fall ligga i en säng. Efter 1½ timme ringde jag ut till Göran som satt i väntrummet att han kunde åka hem för antog att det här kunde ta tid. Mer undersökningar och en herrans massa prover och det sattes dropp, och det var prov rör som jag aldrig sett tidigare och undrade var det var för något och då var det bakteriella prov för att se så det inte var sepsis sa sköterskan och då klart blev jag orolig. Man kontrollerade mig hela tiden och sänkan var nu över 260. Så blev det ner till röntgen men där röntgade man bara hur venporten låg för att ev. op och lägga den till rätta, så upp från den röntgen. Nu var det en bit in på eftermiddagen ingen mat eller dryck fick det i dropp liksom smärtlindringen Alvedon och morfin. Någon timme till och så ny röntgen men nu en CT-röntgen för att man också skulle se så det inte var något annat lurt runtomkring. Kördes ner i säng nu för smärtan var stor, hade svårt för att ligga på denna brits som körs in i tunneln pga. min axel kan ju inte ha armen bakom huvudet som man ska men kunde ha den i jämte mig men i en vinkel som inte var jätteskön, nu satte man ny nål och sprutade in kontrats, undersökningen går ju ganska fort som väl är.  Så tog det någon timme till och så kom svaret en inflammerad blindtarm som ev. var på väg att spricka men det sa man inte till mig just då. Nu skulle man ringa op. hur de hade det där hade de fullt så skulle det bli op i morgon. Men de hade det lugnt så kl. 19 kördes jag ner till op. Har lite vagt om tiden när jag kom till uppvaket men från uppvaket och sedan till avdelningen kom jag vid 0024 för då ringde jag hem. Hade sovit på uppvaket för när jag kom till avdelning och fick kaffe och två mackor var himmelriket hade ju inget ätit förrän 7.30 i onsdags morse och nu var det torsdag. Op hade gått bra och man hade inte kunnat se något annat tokigt, blindtarmen var mkt inflammerad men ej sprucken men hade "snott" in sig i tjocktarmen, allt skickas till analys. Var mkt trött i torsdag klarade av en dusch och promenad i korridoren och slocknade tidigt på kvällen. Man testas hela tiden med tryck, feber etc. och nya blodprover så jag är blå på bägge armarna. Är ju svårstucken men när de började prata om att sticka mig på fötterna sa jag ifrån. Men när jag op axeln såg jag efteråt att de stuckit mig i fötterna. Har aldrig varit opererad tidigare i mitt liv men från mars 2023 har jag nu opereras 5 gånger och det är på 1 år!!! Är det någon som vill byta med mig!!!! Nu är jag hemma och kan gå sakta har svårt för att böja mig ner och ska inte det heller har ont i magen och min tre nya hål i magen så nu har jag 8 men naveln är nog den samma för där tog de ut tarmen och så nya sprutor till 2/4 pga. inflammation de undrade om jag behövde info om hur man tar dessa sprutor men se det kan jag jag 3:e gången senaste året. Nu får armarna några dagars ledigt till nya prover på måndag samt sjukgymnastiken. Skönt att vara hemma och att allt trots allt gått bra. Är Tacksam för att ha Maria för nu behöver jag en hel del hjälp de närmaste 2 veckorna som jag behöver hjälp. Hoppas att Ni har det bättre!

20240319 Vakna i söndagsnatt vid 2 tiden med en fruktansvärd magsmärta och mådde illa. Var på toa och hämta en spann som inte behövdes men var på toa några gånger. Kom i alla fall upp på morgonen och klarade av en dusch innan jag och Maria for iväg till Taberg för Medicinsk fotvård för mig och klippning för Maria. Var dödstrött när vi kommit hem efter nattens bravader så efter lunch gick jag till sängs och med två täcken på mig totalt slocknade jag och sov i flera timmar. Kände mig något bättre när jag vaknade till liv familjen tjatar om att jag ska gå till Dr men jag orkar inte mer läkarbesök. Kändes ändå ytterligare något bättre i dag tisdag för då var det Tandläkare besök på Smile, som väl var såg allt mycket bra ut med röntgen och inga hål något positivt i allt elände jag ändå känner nu. Jag dricker nu Movicol för att se om det ger någon förändring för jag orkar inte vara mer dålig. Idag ringde en god vän till oss sedan länge och bjöd oss till Påsk, Göran var tveksam till alla mina krämpor om jag ville - men det vill jag verkligen längtar att få komma ut från dessa fyra väggar mer än till stan och dessa förbannade sjukhusbesök. Så det kommer bara att bli ett lätt firande med familjen någon annan dag i Påsken. Har inte orkat så mycket mer dessa dagar och hundarna har fått nöja sig med husses promenad och godisletande från mig, men Emma var och hämta Olga i em. så fick hon lite annat. Hoppas att ni får en bra onsdag!

20240317 Jag är ute och går lite längre nu har både i går och idag varit med när Maria går sina korta turer med Liisa och Viking. Jag känner att jag tar mig och blir starkare och starkare men var trött när jag kom hem idag. Hundarna har jag haft ute både igår och idag har försökt att få av lite päls på Svea idag som nu fäller kopiöst men hon är svår då hon inte vill stå still utan bara krångla och jag kan ju bara använda vänster hand försökte hålla henne med koppel då i höger men rätt som det var ryckte hon till och det blev inte bra för axeln. Så efter Göran gått med dem kom Maria hit och fick av lite päls för vi är snart helt ludna av Svea som också helst vill ligga i knät men det fick hon inte i går kväll. Det har börjat att spira lite i mina byttor och det är kul men däremot mina kärlekspelargoner och mårbackan är det tyvärr inget liv i. Dessa som jag haft i så många år mårbackan fick jag för fem år sedan och de andra bägge är jätte gamla. Men det blir bara att skaffa nytt.  I morgon är så dags för Medicinsk fotvård och telefontid från VC. Hoppas att ni får en bra vecka.

20240315 Blir så frustrerad eftersom Tyra idag fyller 7 år har jag lagt ut en bild etc. på henne på framsidan men den syns in lagt ut flera gånger men får väl testa lite senare. Och senare blev det för helt plötsligt gick strömmen och var borta ganska länge som tur var hade jag tänt en hel del ljus. Johan och Freja kom också ett tag innan strömmen gick och sa att de kunde få äta här. Och det blev lite hade kört en omgång kyckling klar i AF och andra omgången var på väg. Så det blev en kycklingdel var till oss samt potatissallad och vanlig sallad och vi stötte till med ost och bröd/kex så alla blev mätta i alla fall. Strömmen kom till slut men nu är det sent så det blir inget mer här nu.

20240314 Bökigt på morgonen med att åka till stan så det blev tillslut att jag och Maria åkte och så fick Göran komma senare. Så vi hann med både Maxi och Willys ringde G när vi kommit till Ikea som inte var precis i närheten. Så vi tog en fika på Ikea och sedan handlade Maria det hon skulle som vi fick plats med i min bil. Så ringde G som nu kommit till stan så han gjorde sina ärenden och vi åkte hem. Maria hade köpt munkar så det blev fika på Solhester och Emma kom också, sedan tog hon hundarna och gick en annorlunda promenad i regnet. Har bara gjort det vanliga här hemma men har å andra sidan gått ganska långt över 4000 steg som är bra för mig och mina fötter och knä, men tabletterna jag fått för nervsmärtan i fötter har efter knappt 1 vecka med full dos gjort nytta så den vansinniga smärtan jag haft tidigare har minskat betydligt och jag är jättelycklig ont har jag men den är inte längre outhärdlig, axeln blir bättre och starkare men det finns mycket kvar att jobba med hålla armen utåt uppåt samt bakåt är fortfarande väldigt plågsamt men jag tränar. Ha nu en riktigt skön fredag.

20240313 På förmiddagen idag hade jag lite eget spa, tyvärr kommer jag inte i badkaret kan inte böja knät så mycket och med högerarmen är det nog inte så lämpligt. Så det fick bli en skön skrubbdusch och sedan "smorade" jag in mig från ansikte till tå. Höger fungerar så pass nu att jag kan smora men inte så långt bakåt vilket retar mig. Tog faktiskt fram strykbrädan idag och jag strök kuddöverdrag och några handdukar - gick faktiskt över förväntan men där behöver man inte lyfta strykjärnet så mycket . ett par skjortor lämnar jag över till Maria. Göran åkte vid lunchtid till något möte, och efter 3 idag kom Maria och också Emma och de la ut ett sök på 9 dummy. Tyra först ut som vanligt och var ovanligt pigg och hade god fart tills hon hämtat 7 sedan tog orken slut. Olga är nästan som sin mor far runt i väldans fart hela tiden och alla kom in eller det var 8? skit samma duktig var hon och flera lämnade hon i handen. Så turbon nr 1 där är full fart men har det också svårare eftersom de andra har varit där och Maria och Emma gått där och andra dummy som legat på andra platser och alla 9 kom in bytte inte och avlämnade alla. Så jag är supernöjd och tjejerna också. Vi gick in och fikade (utan kakor) men gott the och kaffe blev det och sedan tog Emma med sig Olga hem. Och så har vi varit på syjunta i kväll, som vanligt roligt och i kväll kunde jag virka lite och härligt att tummen höll för det. Nu ska jag se vad de hade för sig på Farmen i dag.

20240311 Tänk en hel vecka utan besök hos vården, det är bara juntan på onsdag men det är ju bara kul. Har varit ganska aktiv idag, Göran fick förstås hjälpa till att byta i våra sängar påslakan  klarar jag definitivt inte av varken att ta av eller sätta i nytt men sedan har jag dammtorkat swiffat i hela huset badrummet tog jag igår. Har även swiffat av golven trots att Robban gjort sitt - hundhåren är många. I eftermiddag gick jag fram till Maria men attans vad kallt det var, satt hos henne en stund och sedan följde hon med hem för att mata grisarna och hjälpa mig vika påslakanen underlakanen tog hon med hem för att mangla min fantastiska allt i allo. Men känner av armen/axeln i kväll har väl blivit lite för mycket men känner ändå att höger måste tränas och jag gör ju inget som gör jätteont men tänjer ju en del för att få armen bakåt men det är svårt och segt. Hundarna har bara fått vara ute och rejsat med mig idag promenad med husse också förstås. Så nu ska jag vila men har i alla fall gått 4255 steg än i dag men det känns i knäet att jag går och rör mig mer nu och mindre värktabletter dagtid. Ha nu en bra tisdag!

20240309 Vakna vid 4-tiden  igår morse då axeln var missnöjd. Även Göran var vaken så vi klev upp och dagen påbörjades, och efter frukost satte jag igång att plantera tomaterna (fröer), gurkorna får vänta tills April. Jag och Maria delar på fröerna så det blev ca 40 burkar här med sedan gurkorna och Maria har lika många men ändå betydligt mindre är förra året för då var det hejdlöst. Men har ändå sått fler än vad jag behöver för jag tänker ge bort en del. Idag har jag och Maria varit ute på vift, min medicin hade inte kommit i torsdag när vi var i stan, och jag kände idag att jag nog inte ville vänta till efter helgen har bara två Oxynorm kvar och axeln kan behöva mer när den får lust att smärta till det. Så vi skulle då åka till ett Apotek men i Norrahammar var det stängt så det fick bli Maxi och då hämtade jag också ut Bravecto till hundarna men hade bara fått till två men det gick på över 1100 men få be Mila om 1 recept till. Men tänker inte behandla hundarna nu för än har vi inte sett till några fästingar. Men när vi ändå var på Maxi köpte vi fler påskliljor samt pensé de klarar ju kyla bra. I dagarna nu är det 1 år sedan jag fick mitt cancerbesked och den 28 Mars var första röntgen och sedan gick det i ett med allting och då tog jag av mig min smartklocka och ringar och halsbanden, idag 1 år senare har klockan kommit på samt mina ringar även på höger hand, halsbanden får dröja lite för en ny röntgen väntar i april på axeln. Igår kom mina hjälpmedel som att kunna öppna burkar och flaskor samt att kunna få ut innehåll från tuber och typ en tub som man sätter på pennan för att lättare kunna skriva - men tänkte att det kanske funkar till virknålen också så jag kan virka. När vi kommit hem från stan och lunchat lite åkte jag och Maria till skogen för att plocka blåbärsris. Och vi hämtade upp Liisa som fick följa med och så fick hon springa runt lös och inte sprang hon iväg utan höll sig omkring oss - så det gick väl väldigt bra Maria. Tvättmaskinen har gått idag och nu är en färdig som jag ska ta hand om, ha en bra lördagskväll och skön söndag!

20240307 " Fössta tossdan i mass" måste ju firas och i år var det Maria som köpte tårtan och bjöd oss på en supergod fika. Har ju nästan varit sommarväder idag och efter handlingen idag satte jag mig ute i garaget i solen och fyllde planteringsburkarna med jord och det blev 74 st. Göran bar sedan in dem och om någon dag ska även fröerna komma på plats. Man blir så lycklig när solen och värmen är här köpte påskliljor idag och kunde också plantera ut dem framför ingången - så härligt att få se något annat än vissnad ljung. Emma som varit ledig idag gick promenix med hundarna när vi var i stan och tog sedan med sig Olga hem, så när jag var ute och grejade och bl.a. fyllde jord var Svea och Tyra med mig och de for runt och letade möss både i garaget och ute i stenarna - så härligt att kunna ha dem ute när jag är där utan att de springer iväg. Börjar att vara lite sent och Maria Wern har hållit på ett tag så nu ska jag titta lite på den. Ha en skön fredag!

20240306 Då var det vården igen idag på KK-mottagningen en undersökning som både obehaglig och pirrig för att allt ska vara bra - och tack och lov såg allt bra ut. Man gör ett invärtes ultraljud ( inte skönt precis) men Dr Skoglund visade och förklarade vad vi såg och hur det hade sett ut om det inte varit bra. Så nu har den stenen fallit för denna gången, ny CT-röntgen och undersökning till sommaren. Och för mina nervsmärtor i framförallt fötterna fick jag nu en annan medicin som ska utvärderas hur jag mår och om det hjälper. Och gör det inte det blir det smärtenheten, jag begär inte att bli helt smärtfri bara att det blir bättre. Med all tung smärtlindring jag fått sedan axeln så har det inte hjälp ett dugg på fötterna antagligen för att det är en nervsmärta. I morgon blir det handling och då ska jag hämta ut Bravecto till vovvarna som skickades in idag. Hundarna fick vara ute och rejsa lite och fick sedan ett godisletande medans jag gick ut och gå en sväng. Jättefint väder idag och när solen skiner in ser man allt damm och annan skit för att inte tala om allt hundhår. Så jag våttorkade soffan och fåtöljerna och swiffade också runt lite och Robban fick också jobba. Nu blir det soffan för min del - ha det så bra.

20240304 "För ovanlighetens skull" har jag besökt vården igen och idag var det Arbetsterapeuten. Har ju sedan många år Tumbasartros och fick då ortoser och hade stora problem vilket blev bättre när jag började äta Vitaepro. Men nu i samband med axeln och nervskadan jag fick blev det tummen mycket sämre bl.a. kan jag inte klippa, så nya ortoser och rörelser jag ska göra för att tummarna inte ska krypa in mer i handen. Så nu har jag rörelser till knäna, axeln, ryggen och nu tummarna - så nu återstår att se vad det blir med fötterna!!! Sånt härligt solsken idag så jag gick bort till Maria och vi drack lite the, sedan följde hon med tillbaka och mata fåglarna och så planterade vi om tre av mina bästa pelargoner - men i år tror jag att de inte tar sig står i alla fall inne nu så får vi se. Städat och plockat och ändrat lite samt förberedde maten då Göran var på veabacken. Är ganska rörlig nu och försöker också att hålla igång men jag blir trött på kvällarna, försöker hålla mig vaken till 10 men igår gick det inte vaknar väl en 3/4 gånger per natt men sover något bättre. Hundarna har varit ute och rejsat ett par gånger idag förutom promenixen och så ett godisletande i eftermiddag. Men nu ska jag sätta mig till ro.

20240302 Då är vi inne i vårmånaden Mars, känns skönt att ha lämnat det kalla och mörka bakom oss. Och igår den 1 Mars hade min mamma fyllt 97 år om hon levat men det är nu 10 år sedan hon och pappa lämnade oss och pappa skulle fyllt 103 i år - han och Margit var lika gamla. Maria har varit här också strukit lite för det kan jag inte än, men det går framåt sakta sakta men det värsta är fortfarande efternätterna för då har jag så vansinnigt ont. Och det är frustrerande när man är jättetrött och så inte kan sova, men jag somnar i stolen efter frukost men problemet är ju att då går ju mycket av förmiddagen. Men är man trött så är man. Men i eftermiddag var jag pigg och tog ut alla tre hundarna till bilen och så körde jag dem en och en i apportering och försökte vara lite skärpt - var faktiskt ute en sväng i går också. Men jag är försiktig och jag kan ju inte kasta med höger och vänster arm är en urdålig kastare - men de fick lite aktivering även om jag inte orkar så länge men förhoppningsvis blir det bättre. Nu ska jag titta på Mello så har det så bra!

20240229 En ovanlig dag idag för det är inte så ofta man skriver den 29 februari. Fick 8 nya övningar av sjukgymnasten och nu har hon stäppat upp varje övning 10 gånger och helst 2 gånger/dag, och jag försöker vara lydig för jag vill ju bli bra - en övning att knäppa händerna bakom ryggen den går inte men jag kämpar på de andra övningarna går ganska bra svårigheten är att axeln och skulderbladen ska vara stilla den vill gärna följa med i övningarna. Som jag sagt tidigare så är smärtan acceptabel dagtid - men sover dåligt på nätterna trots morfin. Mina nästa stolpe är att jag ska kunna köra bil - men mannen bävar... " du måste kunna det och det och det. Får väl börja med att köra i byn och till sjön. I går var jag och Maria på juntan i alla fall så roligt att träffa alla det verkligen lyfter. Det har varit mycket telefon denna vecka, men nu har vi bytt försäkringsbolag till hundarna. Det var en del diskussioner för Agria rek. en mini försäkring som gjorde halva priset alltså strax över 10.000 summan absolut acceptabel. Mannen var nöjd men jag tyckte att det var alldeles för mycket som saknades för två av våra hundar börjar att bli gamla. Så Svedea fick en chans kunde erbjuda det som inte Agria kunde för 12.000:- Så ringde återigen våran kontaktperson på Agria som jag pratat mycket med under åren trots inte de över 40 åren som vi haft Agria. Hon förstod vårat beslut och tackade för tiden och alla bra samtal vi haft. Tycker själv att det är tråkigt för Agria har varit jättebra under åren då det varit problem med valpning och annat etc. aldrig några problem men nu blev premien allt för hög. Det jag har gjort idag är att jag ringt mitt försäkringsbolag och gjort en skadeanmälan på min axel och det jag får ersättning för nu är 800:- + 1500 för att de fick klippa sönder mina kläder. Det andra ligger som bevakning så om 1 år för att då konstatera vad jag fått för men och hur smärtan och hur lång tid det tagit. Så känner att jag varit lite duktig vilket är lättare nu när jag mår bättre. Så i eftermiddag tog jag med mig två dummy ut o hade bara Tyra och Svea med mig då Emma hade Olga, kastade lite åt dem med vänster hand blev allt annat än en bra apportering men de fick lite aktivering. Längtar så tills jag kan köra dem riktigt och hoppas att det kommer snart med våren. Längtar till att få träffa alla - en valpträff kanske - men vågar knappast tro det.

20240227 Började dagen efter frukost med besök hos sjukgymnasten kl.9. Hon var nöjd med vissa av mina rörelser men jag har svårt för att få ut armen i vinkel och att få armen bakåt - så ni skulle se när jag ska ta på bhn - håller i vänster hand och sedan slungar den bakom mig tills jag kan greppa den med höger, men det går faktiskt ganska bra nu. Träffa en Bondstorpsbo på VC som tyckte jag kunde ta den smärta hen hade i höger arm också samt att det var ju bra att slippa knäoperationen som bara är besvärligt - kände när jag gick ut genom dörren "att du kan ju ta över min cancer också eftersom du vill dela med dig av din smärta eftersom du inte tror att jag har till räckligt" Träffade en av Görans kusiner i söndags som hade opererat sitt knä i Oktober och tyckte det gått jättebra och använde bara kryckorna ett litet tag så det känns ju riktigt positivt. Så nu fick jag en massa olika övningar att göra för att få till rörligheten utåt och bakåt - så det är bara att träna, men jag tycker själv och även sjukgymnasten att jag gjort stora framsteg och nervsmärtan har också blivit bättre är nu handleden och tummen som är värst, men har ju också Tumbasartros både hö/vä sedan många år och som nu har tagit stryk av den krossade axeln på höger. Så på måndag ska jag till en Arbetsterapeut kommer väl antagligen att få nya ortoser de jag har är nästan 20 år gamla. Men det ska bli bra för som det nu är kan jag inte klippa med höger och vänster går definitivt inte.... Måste ju få igång höger tumme så jag kan göra något på juntan. Tar ingen morfin längre dagtid men nätterna är jobbiga så då blir det 1 vid läggdags och en framåt 4 där i mellan blir det Alvedon/Ibuprofen i kombination. Hundarna fick idag en förmiddagspromenix av husse som sedan skulle på möte på Länsstyrelsen, men så har Maria varit här och matat fåglarna och kardat hår på hårbollarna. Ha nu en bra onsdag som blir junta utan arbete för min del.

20240226 Jaha då hade visst hela helgen gått utan jag varit här. Men igår var det födelsedagsfest för Margit som fyllde 103 år! och det var som vanligt trevligt att få fira Margit på Mejeriet där endast Rickard saknades av barnbarnen. Årsmöte på Attila som Emma och Göran fick åka till lite tidigare innan festen var klar. Göran är som vanligt mötesordförande och Emma som revisorsuppleant har fått ställa upp i mitt ställe i år. Idag har det varit en bra dag i alla fall på förmiddagen så det var fullt upp med både det ena och det andra. Men i eftermiddag var det sämre med min axel, men i stället för att skjuta rulle framför mig med en hand har jag gått lite på gåbandet idag. Var ju inget strålande solsken idag som det var i lördags för då var jag ute med rulle och satt bl.a. i solen en stund. I morgon är det dags för sjukgymnastiken igen så får vi se hur det har gått sedan sist. Men jag har fortfarande mycket ont och värk, men kan nu korta stunder ligga på vänster sida och då somnar jag direkt men sover jag för länge får jag ont - och länge är då ca 1½-2 tim längre än så sover jag aldrig ett svep - så det är ju inte konstigt att jag i princip alltid är trött. Hoppas innerligt att smärtan snart försvinner. Hoppas att ni får en bra vecka!

20240223 Blev ingen handling igår eftersom det var jakt i Beth så det blev idag istället och det blev både Maxi och Willys och en snabbis till IKEA. Om jag inte har sagt det innan så fäller alla tre enormt och så är det mildväder/regn och klabbigt och lerigt i inhägnaden vilket innebär stampat jordgolv. Men jag kunde köra med handjagaren vilket går bra med en hand och sedan torkade jag golven med swiffer för den moppen är så pass  lätt att man klarar det med bara en hand det också, så nu ser golven rätt vettiga ut - en stund i alla fall. Göran har varit riktigt långhårig nu ett tag och det har vi också gjort bot på för man kan köra klippmaskinen med vänster också. Använder höger också en hel del men det gör jag väldigt försiktigt och långsamt eftersom det inte får göra mycket ont. I morgon är det Tollarträff på Attila men det blir ingen från Beth som åker dit - Emma ska till Öland på övning och jag vågar mig inte på någon hundaktivitet än i alla fall inte där nere och när inte Emma är med, Maria kände heller inte så mycket för det. Så nu blir det en sedvanlig fredagskväll.

20240221 I går var det då röntgen av axeln samt läkarbesök på ortopeden med läkaren som opererade mig. Det var väl inte helt upplyftande hon förklarade att det varit en mycket svår operation som tog över 2 timmar många nervbanor är skadade, så nervsmärtan jag har i underarmen har med det att göra och eftersom den fortfarande finns kvar även att det blivit något bättre ska jag få träffa en fysioterapeut då tummen inte fungerar där jag också har Tumbasartros. Röntgen såg bra ut men det här kommer att ta mycket lång tid för det läker sakta sa Dr och att jag ska belasta mycket försiktigt. Kan inte säga att jag var speciellt uppåt när vi kom hem så det blev mycket tårar. Men idag har gårdagen verkligen kompenseras, för Lena undrade om vi var pigga på att följa med till Erikshjälpen - och det var vi och de har verkligen hur mycket som helst i jättefin ordning så det blev faktiskt en hel del för oss alla tre. Och därefter åkte vi till Raggmunken och åt detsamma. Så en riktig härlig dag har vi haft Tack Lena och Maria för dagen.

20240219 Idag har jag haft ett allvarligt samtal med Agria fått en räkning på över 19 tusen för våra tre en ökning med 4 tusen sedan förra året. Vi har alltid varit trogna Agria och aldrig haft några problem med ersättningar etc. vilket förekommer i andra bolag. Men nu är gränsen nådd och det ska inte vara någon avel på hundarna vi har nu. Fick ett förbättrat förslag på minus 8 tusen naturligtvis en försämring. Men vi har inte bestämt oss än ska höra mig för lite på andra bolag. Vi lever nu i ett hårsvall för alla tre fäller kopiöst nu och Maria har varit här både idag och går och kardat av dem. I morgon är det sjukbesök igen först röntgen och sedan läkarbesök på ortopeden så får vi se vad det ger.

20240217 Vilket väder det har varit idag - nästan all snö är borta och solen skiner. Var ute i garaget/förrådet vattna lite på växterna samt la upp de dummy som Emma använde häromdan då de var genomvåta måste ju torka så de inte möglar det hade hon inte tänkt på. Och efter lunchen tog jag rulle och gick bort till Maria. Det var första gången i år som jag var ute och gick, visst har det varit barmark men då hade jag så ont så det inte funkade nu är smärtan överkomlig för det mesta. Så det var härligt att få träffa Maria på hemmaplan och förstås Liisa, så en skön promenad om än inte så lång. Hundarna fick sin promenad när jag gått och när jag kom hem fik de ett godisuppletande. Får väl i kväll kolla på Mello och se detta spöke när hon ska uppträda - Mello har väl snart gjort sitt när de tar en kärring från USA. Ha en bra kväll och söndag!

20240215 Idag är det första gången jag är med och torsdagshandlar på detta året, så det blev Maxi, ÖB och Plantagen för jag och Mara skulle köpa fröer. Men jag höll på att baxa så fruktansvärt dyrt det hade blivit med frö dubbel så dyrt sedan förra året - 1 påse kostar 60:- och då innehåller det i vissa påsar bara frö till 2-4 plantor. Men jag och Maria har gått igenom alla tomatsorterna från förra året vilka som var bra o vilka vi inte ska ha etc. och så delar vi på påsarna så det blir inte sådana mängder som förra året för då höll vi på att drunkna i alla plantor. Det var snorkallt när vi kom hem från stan eftersom vi inte tände på morgonen då vi åkte vid ½9, så på med morgonrock och filt innan det kom lite värme från kaminen.  Igår hade vi syjunta och det var första gången jag var med för smärtan är dagtid mer under kontroll, och det var så roligt att träffa alla och tjöta - för virka kan jag ju inte. I eftermiddag kom Emma hit och körde lite apportering med alla tre och det uppskattades och så fick Olga följa med hem till Viking. Jag längtar nu till snön försvinner så jag kan ta mig ut på egenhand. Ha det så bra!

20240213 Vi far och flyger till vården nästan var eviga dag. Igår skulle Göran till Memira och jag till sjukgymnastiken. Så jag följde med den tidiga morgonen för att vi skulle slippa köra fram och tillbaka, i god tid var vi och Göran var klar innan tiden han skulle vara där - och två timmar till mitt besök i Norrahammar. Så vi gjorde CityGross och köpte ett gäng semlor för 15:-/st och färska var de för vi fick se på medans de gjordes och vi bestämde att vi skulle ha lite fastlagsfika för grannarna i byn ( de närmaste), och det blev också en sväng till Willys. Så på eftermiddagen kom Emma och Herman och Maria så vi mumsade i oss var sin semla som var jättegoda. Idag hade jag ny röntgen - bentätsmätning som jag tyckte var onödig och först avbokade eftersom det konstaterades för över 20 år sedan att jag hade osteoporos och har både ätit bromstabletter för det i 7 år samt att jag äter kalktabletter och har gjort i alla år. Men det ringde en sköterska som tyckte jag skulle göra den ändå så därför var jag där idag. När vi kom hem tog vi en repris på semlefikat då det fanns några kvar, det var bara Herman som åkt till jobbet, så semlans dag har vi verkligen firat vilket inte brukas här. 

20240210 Igår kom både Emma och Maria hit för att trimma hundarna så nu ser de någorlunda vettiga ut. På eftermiddagen kom Emma igen och tog med sig ligan då hon och Linda skulle träna lite och det gjorde de igår också. Så nöjda hundar och en matte. Mådde annars jättedåligt i går säkert beroende på att jag i princip inget sov torsdagsnatten. Och det går till en viss gräns sen säger kroppen ifrån med illamående och frös så jag skakade. Sov i omgångar sittande under dan och kvällen och framåt midnatt börja jag känna mig som en människa igen, och la mig på riktigt vid 2 tiden och sov till 8. Så idag har jag varit pigg städat toan och tvättat ett par maskiner och dammtorkat. Maria kom hit i eftermiddags för lite fika och hade med sig en liten glasstårta som var smarrig och så mata hon fåglarna o dammsög toan - jag har det bra! Idag prova jag mina nya kängor jag beställt från Engelsson, de kom igår men då orkade jag inte prova, men de passade perfekt och var lagerrensning till halva priset och hade inte köpt om det inte hade varit BOA knäppning så ordinarie pris 1.400:- och mitt pris 700:-. Kommer aldrig mer att köpa sådana skor/kängor med snörning för det ska vara BOA! Nu har hundarna fått ett godis uppletande och jag ska njuta av lördagskvällen med att må så mycket bättre än i går.

20240207 Då har vi full vinter igen var på väg häromdan att byta bild på framsidan då den var vintrig och vi hade barmark men nu passar bilden igen. Har i veckan varit i kontakt med vården - ortopeden för att förnya tabletter samt klaga på nervvärken jag har i underarmen, handleden och tummen kan ju inte använda en sax och en fruktansvärd smärta när jag sträcker ut armen - och de kan inte förklara varför mer än att de tror att det är nerverna och annat som ska hitta nya vägar. Detta gör ju att jag blir väldigt hämmad med högerarmen och flera övningar jag inte kan utföra som gör sjukgymnasten bekymrad, men jag gör så gott jag kan och har också nu börjat att ta till de andra övningarna för rygg och knä. Maria var här igår och tog golven - för att torka är omöjligt annars försöker jag att göra så mycket som jag kan även att det inte blir perfekt.

20240206 Så har ytterliggare en stjärna tänds på vår himmel. Fick messenger från Linda kl. 6 i morse att Loffe var på Anicura och kl. 15 i eftermiddags tog familjen adjö av Loffe. Det är så sorgligt varenda gång en av "mina" valpar går bort och tårar har lätt för att trilla.

20240203 Strax efter 5 i morse hade jag så vansinnigt on och var uppe och tog en av mina starkare tabletter och den känslan när värken sakta domnar bort och jag med den och vi sov sedan till 7.30 så lite över 2 tim sov jag i ett svep och det var jätteskönt och det har märkts hela dan. Försökt göra mina rörelser men det gör ont och särskilt med de här huggen som kommer titt som tätt. Har annars bara pulat runt lite och i eftermiddag kom Emil hem har ju inte varit hemma sedan jul och så kom Maria hit också så vi fikade lite och tjata. Och Emil kollade upp den ene pucken som inte fungerat samt att Göran fick lite datahjälp. Och senare i kväll fick doggarna lite godisletande och på förmiddagen fick de en skön promenix i nästan solsken. Mycket hockey idag men skönt med en man som slapp vara vansinnig på HV för i dag vann de med 10 mål. Hoppas att ni får en bra söndag.

20240201 Har ett tag haft väldigt ont i underarmen och i tummen som har ger väldiga hugg när som. Sjukgymnasten tyckte jag skulle ta kontakt med ortopeden om det inte blev bättre och det har det inte gjort så jag ringde idag. Har ju haft ett jättestort hematom på underarmen och så nu då kom smärtan där också. Fick förklaring att efter en så stor operation tar det tid för nerver etc. att hitta nya vägar och jag har fortfarande en stor svullnad på armen, sidan, bröstet och det kan ta tid innan den går ner. Hade glömt att jag fått med kylplattor hem vilket sköterskan rek att använda så de har jag suttit med i två omgångar idag och det känns bättre, försöker göra mina rörelser men de är jobbiga. Men har i alla fall plockat runt lite och städat toan - man kan göra mycket med bara vänster - men torka golven med en hand går inte. Idag fick hundarna promenix med husse godisletande av mig och sedan i eftermiddag kom Emma och hämta Svea och Olga, Tyra fick vara hemma hos mig och fick lite extra uppmärksamhet och var så nöjd med det och de andra bägge var också nöjda så väldigt lugnt här i kväll. Fick besök av Eva i eftermiddag som kom och prata bort en stund, så trevligt. Sover fortfarande väldigt dåligt hoppas var natt att jag ska sova mer än 1½ timme i stöten så nu hoppas jag på en bättre natt!! det gör jag var natt!!

20240130 Nya övningar på sjukgymnastiken, men har sedan sist haft väldigt ont i underarmen samt i tummbasen och har haft konstiga stickningar där. Har ju Tumbasartros också men värken i underarmen är jobbig men är ju inte längre blå där men fick väl stryk förstås. Sara kände klämde och testade och tyckte jag skulle ta kontakt med ortopeden om detta om det inte snart blev markant bättre. I natt har jag försökt att sova i min gamla säng inne hos Göran - gick väl så där för det gör ont i axeln hur jag än försöker få till det. Men med Marias hjälp idag åkte tempurmadrassen ut för det blir alldeles för mjukt och det blev mycket bättre och sov bra där mitt på dan. Robbans batteri är slut och det skulle ta 4-5 veckor innan det kom hem. Så Maria har också idag dammsugit och torkat golven som nu är görskitiga med allt som hundarna drar in efter promenader nu. Så idag fick de vara i tvättrummet tills de var torra. Mina nya övningar är jobbiga men gör så gott jag kan men måste göras när jag har minst ont och med de nya tabletterna jag hämta igår har det gått hyfsat. Hundarna fick lite godisuppletande här inne - gömde en hel del men de fick leta tillsammans vet ju inte hur länge jag orkar med att ta dem en och en. Min hud är som läskpapper o flagar hud hur mycket som helst, hade en period efter cellgifterna men blev bättre men nu är det lika illa igen och har väl med mitt mående att göra så tom Göran har smort in min rygg och det är jätteskönt för den torra huden kliar. I kväll fick Emma ställa upp som suppleant att revidera räkenskaperna hos Sonny och det är första gången på många år som jag inte kunde men det är bra att Emma också få se hur det går till och det är inte så avancerat. Nu ska jag fixa till lite mat till mig och hundarna.

20240128 Jag har haft en riktigt down period. I lördags bröt jag ihop fullständigt säkert beroende på all denna smärta och att jag inte kan sova eftersom jag inte kan ligga i en säng, kroppen tog slut och jag i princip sov hela lördagen. Vakna till liv efter 15 men var fortfarande trött, illamående och yr. Idag har  mått ok värk förstås men i morgon får jag hämta ut nya tabletter som inte är långtidsverkande för de funkar inte, för jag måste komma igång mer med mina rörelser. Så på förmiddagen i morgon är det sjukgymnastiken och på eftermiddagen är det fotvården. Emma och Evelina har varit ute med hundarna på eftermiddagen och på förmiddagen fick de ett godisletande. Ja och så har ju Olga varit hos Viking lite också.

20240125 Göran och Maria åkte och handlade och Emma kom hit för att ansa lite på hundarna, hon kan mycket men trimma tollare är hon inte bäst på tog alldeles för lång tid så de tröttnade alla tre men tassar och klor blev nästan klart. Jag försökte att hjälpa till med att klippa lite men det var inte bra har sedan haft jätteont i armen är väl antagligen något från handen som gör att det gör ont i axeln så jag har varit låg i eftermiddag. Emma tog ut hundarna på en promenix och Olga fick följa med till Viking, och i eftermiddag fick de ett godisuppletande. Har också haft ett telefonsamtal från Dr Fredrik från ortopeden i Värnamo, han tyckte att jag haft en enorm otur att jag nu också skadat axeln. Och problemet är ju nu att jag måste bli så stark i högerarmen att jag kan använda kryckor. Kan inte säga att livet har varit på topp idag, får väl ringa ortopeden Jkp för att få mer smärtlindring idag är det 3 veckor sedan jag opererades men det känns som 3 år.

20240123 Så har en ny stjärna tänds på vår himmel när nu Norton är tillsammans med sina bröder. Norton och jag började våra cancerbehandlingar ungefär samtidigt i somras och det gick bra men nu i vintras kom det tillbaka och det gick fort mot slutet prata med Helena för bara ett litet tag sedan och då var det ok. Våra Tankar till familjen Kvarnrud och särskilt till dottern Tilda som befinner sig i USA för sin utbildning och som stod Norton nära.

20240121 Nu börjar det att se ut som vanligt efter jul. Maria har varit här och bytt gardiner samt strukit dem har också hjälpt mig plocka ner pinaler jag ställt för högt upp för att ta ner med en hand. Jag har själv städat av det mesta samt toan medans Maria tog golvet för det klarar jag inte med en hand. Hundarna har fått sitt av husse men vill ju gärna ha mer. Tabletterna jag fick utskrivna i fredags hjälper väl sådär skulle ta två/dag men måste ta tre samt att stöta till med Alvedon 1mg för att överhuvudtaget klara mig för den bedrövliga smärtan. Nu har mannen fixat mat! Är det någon som vill låna Tyra så vill hon det gärna det - är lätt hanterlig och smidig att ha att göra med! För som det är nu orkar jag inte med alla tre. Ha det gott! och hör gärna av er.

20240119 Sjukgymnastiken på förmiddagen och jag fick beröm för att jag jobbat på så bra  och jag märker ju själv att jag bara på denna sista vecka fått mer rörlighet, trots att jag inget gjorde igår pga. smärta. Men det var snabba ryck från ortopeden för ny smärtlindring fanns redan som vi hämtade ut efter sjukgymnastiken. Efter lunch fortsatte jag med mina tomtar och Maria kom hit och tog ner stjärnor och stakar och högt "flygande julpynt", men nu är det inte mycket kvar att packa ner sedan återstår städningen där tomtar stått även tomtarna har fått ett efter "julbad" innan det blev kartonger.  Idag fick hundarna en vanlig promenad för det var ett tag sedan nu så det uppskattades. Det har varit en del "rännande" denna vecka men näsa vecka blir det lugnare då det endast är tfn- samtal med ortopeden i Värnamo. Ha en skön helg!

20240118 Har varit på VC och tagit bort stygnen på armen och det var ordentliga "stygn" såg ut ungefär som märlor som när man sätter upp stängsel. Har idag haft en fasanfull värk för nu är alla mina starka tabletter slut men det var för tidigt. Så pratat med ortopeden idag som skulle ordna nytt recept - så nu är det bara att härda ut. Har lite i eftermiddag börjat att plocka ner mina tomtar men det kommer att ta tid i alla fall när jag har så ont. Husse har även idag varit ute och kastat dummy till hundarna blir väl inte så professionellt men de blir aktiverade och tycker att det är riktigt roligt. Nu ska jag försöka att koppla ifrån värken hur det nu ska går till. Ha det så bra i kylan och snön.

20240117 Maria följde med in i ambulansen. Väl inne på akuten blev det så småningom en röntgen en plågsam sådan men de var inte nöjda med det utan det blev en CT-röntgen också, det var ju inte bara axeln som fått stryk utan också revbenen.  Svaret från läkaren var att axeln var krossad och måste opereras. Två specialister skulle titta på bilderna på tisdag efter nyår och ev. operation på torsdag. Så hem med ett axelförband och morfin, Emma kom och hämta oss och då hade vi varit ca 9 tim. på akuten. Idag när jag sitter här och skriver är det totalt snökaos snön vräker ner och halv storm. Jo det blev operation den 4/1 som tog över 2 timmar och jag förlorade mycket blod och fick blodtransfusion dagen efter. Op hade gått bra, men värken var enorm och fick starka mediciner. Men någon vila på sjukhus är det definitivt inte och jag fick inte åka hem förrän på söndag eftermiddag - totalt dödstrött vilket jag var i flera dagar. Efter en vecka var det dags för sjukgymnastiken och fick åtta olika övningar jag ska göra varje dag och en del flera gånger/dag. I morgon är det 2 v sedan op och då ska stygnen tas bort, och det har blivit en förbättring men jag tycker att det går för sakta och värken är ibland väl stark och morfinet håller på att trappas ner, 1 mg Alvedon hjälper inte och får inte ta mer än 4/dag, så jag lider en del. Nu har ni fått en resumé i stora drag om händelseförloppet och jag har nu också kontaktat alla som hört av sig på ena eller andra sättet. Stängde ner telefonen och svarade inte på något för jag bara orkade inte. Är jätteTacksam för alla tankar och välmenande ord men när man mår dåligt orkar man inte svara alla på en gång.

20240116 Lördag innan nyår och jag skulle rensa ut askan för att tända i kaminen, Göran var och jagade. Helt plötsligt låg jag på golvet - hade snubblat. Eftersom knäna inte fungerar som de ska kan jag inte kompensera det allra minsta jag tappar balansen - vilket var som inträffade. När jag låg där på golvet kände jag direkt att höger armen var bruten. Lyckades åla mig till fåtöljen, men kunde inte komma upp med bara en hand men kunde vända på mig så jag satt på rumpan. Därifrån hasade jag mig sakta med en enorm smärta ut i köket där telefonen låg på laddning under tiden fick jag med mig griptången och med dess hjälp fick jag ner telefonen. Ringde Maria och sedan Emma och med gemensamma krafter kom jag upp i den nu flyttade fåtöljen till köket men var svimfärdig. Det diskuterades hur jag skulle komma till akuten och slutade med att man ringde ambulansen eftersom smärtan var olidlig. Vi fick vänta någon timme och under tiden ringde de från sjukvården 3 gånger och undrade hur jag mådde och hur fallet gått till och om jag slagit i huvudet etc.

20240115  Detta nya året började inte som det var tänkt, liksom 2023 inte slutade heller på bästa sätt. Jag ska så småningom försöka att gå tillbaka dessa två veckor av 2024. Men först en stor Tacksamhet till Lena Gustafsson som idag har varit här och hjälpt mig komma igång. För när det är nytt år är det nya sidor som ska göras och länkas rätt, och eftersom jag mått dåligt och bara har en fungerande vänster hand blev det omöjligt att få till det. Försök som högerhänt och bara använda vänster - det är inte enkelt när man ska höger/vänster klicka! Det är jobbigt också att bara kunna använda en hand.

 

 

 

 

 

 
 
 


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com

 

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com