Nytt och Blogg

2024

20240302 Då är vi inne i vårmånaden Mars, känns skönt att ha lämnat det kalla och mörka bakom oss. Och igår den 1 Mars hade min mamma fyllt 97 år om hon levat men det är nu 10 år sedan sedan hon och pappa lämnade oss och pappa skulle fyllt 103 i år - han och Margit var lika gamla. Maria har varit här också strukit lite för det kan jag inte än, men det går framåt sakta sakta men det värsta är fortfarande efternätterna för då har jag så vansinnigt ont. Och det är frustrerande när man är jättetrött och så inte kan sova, men jag somnar i stolen efter frukost men problemet är ju att då går ju mycket av förmiddagen. Men är man trött så är man. Men i eftermiddag var jag pigg och tog ut alla tre hundarna till bilen och så körde jag dem en och en i apportering och försökte vara lite skärpt - var faktiskt ute en sväng i går också. Men jag är försiktig och jag kan ju inte kasta med höger och vänster arm är en urdålig kastare - men de fick lite aktivering även om jag inte orkar så länge men förhoppningsvis blir det bättre. Nu ska jag titta på Mello så har det så bra!

20240229 En ovanlig dag idag för det är inte så ofta man skriver den 29 februari. Fick 8 nya övningar av sjukgymnasten och nu har hon stäppat upp varje övning 10 gånger och helst 2 gånger/dag, och jag försöker vara lydig för jag vill ju bli bra - en övning att knäppa händerna bakom ryggen den går inte men jag kämpar på de andra övningarna går ganska bra svårigheten är att axeln och skulderbladen ska vara stilla den vill gärna följa med i övningarna. Som jag sagt tidigare så är smärtan acceptabel dagtid - men sover dåligt på nätterna trots morfin. Mina nästa stolpe är att jag ska kunna köra bil - men mannen bävar... " du måste kunna det och det och det. Får väl börja med att köra i byn och till sjön. I går var jag och Maria på juntan i alla fall så roligt att träffa alla det verkligen lyfter. Det har varit mycket telefon denna vecka, men nu har vi bytt försäkringsbolag till hundarna. Det var en del diskussioner för Agria rek. en mini försäkring som gjorde halva priset alltså strax över 10.000 summan absolut acceptabel. Mannen var nöjd men jag tyckte att det var alldeles för mycket som saknades för två av våra hundar börjar att bli gamla. Så Svedea fick en chans kunde erbjuda det som inte Agria kunde för 12.000:- Så ringde återigen våran kontaktperson på Agria som jag pratat mycket med under åren trots inte de över 40 åren som vi haft Agria. Hon förstod vårat beslut och tackade för tiden och alla bra samtal vi haft. Tycker själv att det är tråkigt för Agria har varit jättebra under åren då det varit problem med valpning och annat etc. aldrig några problem men nu blev premien allt för hög. Det jag har gjort idag är att jag ringt mitt försäkringsbolag och gjort en skadeanmälan på min axel och det jag får ersättning för nu är 800:- + 1500 för att de fick klippa sönder mina kläder. Det andra ligger som bevakning så om 1 år för att då konstatera vad jag fått för men och hur smärtan och hur lång tid det tagit. Så känner att jag varit lite duktig vilket är lättare nu när jag mår bättre. Så i eftermiddag tog jag med mig två dummy ut o hade bara Tyra och Svea med mig då Emma hade Olga, kastade lite åt dem med vänster hand blev allt annat än en bra apportering men de fick lite aktivering. Längtar så tills jag kan köra dem riktigt och hoppas att det kommer snart med våren. Längtar till att få träffa alla - en valpträff kanske - men vågar knappast tro det.

20240227 Började dagen efter frukost med besök hos sjukgymnasten kl.9. Hon var nöjd med vissa av mina rörelser men jag har svårt för att få ut armen i vinkel och att få armen bakåt - så ni skulle se när jag ska ta på bhn - håller i vänster hand och sedan slungar den bakom mig tills jag kan greppa den med höger, men det går faktiskt ganska bra nu. Träffa en Bondstorpsbo på VC som tyckte jag kunde ta den smärta hen hade i höger arm också samt att det var ju bra att slippa knäoperationen som bara är besvärligt - kände när jag gick ut genom dörren "att du kan ju ta över min cancer också eftersom du vill dela med dig av din smärta eftersom du inte tror att jag har till räckligt" Träffade en av Görans kusiner i söndags som hade opererat sitt knä i Oktober och tyckte det gått jättebra och använde bara kryckorna ett litet tag så det känns ju riktigt positivt. Så nu fick jag en massa olika övningar att göra för att få till rörligheten utåt och bakåt - så det är bara att träna, men jag tycker själv och även sjukgymnasten att jag gjort stora framsteg och nervsmärtan har också blivit bättre är nu handleden och tummen som är värst, men har ju också Tumbasartros både hö/vä sedan många år och som nu har tagit stryk av den krossade axeln på höger. Så på måndag ska jag till en Arbetsterapeut kommer väl antagligen att få nya ortoser de jag har är nästan 20 år gamla. Men det ska bli bra för som det nu är kan jag inte klippa med höger och vänster går definitivt inte.... Måste ju få igång höger tumme så jag kan göra något på juntan. Tar ingen morfin längre dagtid men nätterna är jobbiga så då blir det 1 vid läggdags och en framåt 4 där i mellan blir det Alvedon/Ibuprofen i kombination. Hundarna fick idag en förmiddagspromenix av husse som sedan skulle på möte på Länsstyrelsen, men så har Maria varit här och matat fåglarna och kardat hår på hårbollarna. Ha nu en bra onsdag som blir junta utan arbete för min del.

20240226 Jaha då hade visst hela helgen gått utan jag varit här. Men igår var det födelsedagsfest för Margit som fyllde 103 år! och det var som vanligt trevligt att få fira Margit på Mejeriet där endast Rickard saknades av barnbarnen. Årsmöte på Attila som Emma och Göran fick åka till lite tidigare innan festen var klar. Göran är som vanligt mötesordförande och Emma som revisorsuppleant har fått ställa upp i mitt ställe i år. Idag har det varit en bra dag i alla fall på förmiddagen så det var fullt upp med både det ena och det andra. Men i eftermiddag var det sämre med min axel, men i stället för att skjuta rulle framför mig med en hand har jag gått lite på gåbandet idag. Var ju inget strålande solsken idag som det var i lördags för då var jag ute med rulle och satt bl.a. i solen en stund. I morgon är det dags för sjukgymnastiken igen så får vi se hur det har gått sedan sist. Men jag har fortfarande mycket ont och värk, men kan nu korta stunder ligga på vänster sida och då somnar jag direkt men sover jag för länge får jag ont - och länge är då ca 1½-2 tim längre än så sover jag aldrig ett svep - så det är ju inte konstigt att jag i princip alltid är trött. Hoppas innerligt att smärtan snart försvinner. Hoppas att ni får en bra vecka!

20240223 Blev ingen handling igår eftersom det var jakt i Beth så det blev idag istället och det blev både Maxi och Willys och en snabbis till IKEA. Om jag inte har sagt det innan så fäller alla tre enormt och så är det mildväder/regn och klabbigt och lerigt i inhägnaden vilket innebär stampat jordgolv. Men jag kunde köra med handjagaren vilket går bra med en hand och sedan torkade jag golven med swiffer för den moppen är så pass  lätt att man klarar det med bara en hand det också, så nu ser golven rätt vettiga ut - en stund i alla fall. Göran har varit riktigt långhårig nu ett tag och det har vi också gjort bot på för man kan köra klippmaskinen med vänster också. Använder höger också en hel del men det gör jag väldigt försiktigt och långsamt eftersom det inte får göra mycket ont. I morgon är det Tollarträff på Attila men det blir ingen från Beth som åker dit - Emma ska till Öland på övning och jag vågar mig inte på någon hundaktivitet än i alla fall inte där nere och när inte Emma är med, Maria kände heller inte så mycket för det. Så nu blir det en sedvanlig fredagskväll.

20240221 I går var det då röntgen av axeln samt läkarbesök på ortopeden med läkaren som opererade mig. Det var väl inte helt upplyftande hon förklarade att det varit en mycket svår operation som tog över 2 timmar många nervbanor är skadade, så nervsmärtan jag har i underarmen har med det att göra och eftersom den fortfarande finns kvar även att det blivit något bättre ska jag få träffa en fysioterapeut då tummen inte fungerar där jag också har Tumbasartros. Röntgen såg bra ut men det här kommer att ta mycket lång tid för det läker sakta sa Dr och att jag ska belasta mycket försiktigt. Kan inte säga att jag var speciellt uppåt när vi kom hem så det blev mycket tårar. Men idag har gårdagen verkligen kompenseras, för Lena undrade om vi var pigga på att följa med till Erikshjälpen - och det var vi och de har verkligen hur mycket som helst i jättefin ordning så det blev faktiskt en hel del för oss alla tre. Och därefter åkte vi till Raggmunken och åt detsamma. Så en riktig härlig dag har vi haft Tack Lena och Maria för dagen.

20240219 Idag har jag haft ett allvarligt samtal med Agria fått en räkning på över 19 tusen för våra tre en ökning med 4 tusen sedan förra året. Vi har alltid varit trogna Agria och aldrig haft några problem med ersättningar etc. vilket förekommer i andra bolag. Men nu är gränsen nådd och det ska inte vara någon avel på hundarna vi har nu. Fick ett förbättrat förslag på minus 8 tusen naturligtvis en försämring. Men vi har inte bestämt oss än ska höra mig för lite på andra bolag. Vi lever nu i ett hårsvall för alla tre fäller kopiöst nu och Maria har varit här både idag och går och kardat av dem. I morgon är det sjukbesök igen först röntgen och sedan läkarbesök på ortopeden så får vi se vad det ger.

20240217 Vilket väder det har varit idag - nästan all snö är borta och solen skiner. Var ute i garaget/förrådet vattna lite på växterna samt la upp de dummy som Emma använde häromdan då de var genomvåta måste ju torka så de inte möglar det hade hon inte tänkt på. Och efter lunchen tog jag rulle och gick bort till Maria. Det var första gången i år som jag var ute och gick, visst har det varit barmark men då hade jag så ont så det inte funkade nu är smärtan överkomlig för det mesta. Så det var härligt att få träffa Maria på hemmaplan och förstås Liisa, så en skön promenad om än inte så lång. Hundarna fick sin promenad när jag gått och när jag kom hem fik de ett godisuppletande. Får väl i kväll kolla på Mello och se detta spöke när hon ska uppträda - Mello har väl snart gjort sitt när de tar en kärring från USA. Ha en bra kväll och söndag!

20240215 Idag är det första gången jag är med och torsdagshandlar på detta året, så det blev Maxi, ÖB och Plantagen för jag och Mara skulle köpa fröer. Men jag höll på att baxa så fruktansvärt dyrt det hade blivit med frö dubbel så dyrt sedan förra året - 1 påse kostar 60:- och då innehåller det i vissa påsar bara frö till 2-4 plantor. Men jag och Maria har gått igenom alla tomatsorterna från förra året vilka som var bra o vilka vi inte ska ha etc. och så delar vi på påsarna så det blir inte sådana mängder som förra året för då höll vi på att drunkna i alla plantor. Det var snorkallt när vi kom hem från stan eftersom vi inte tände på morgonen då vi åkte vid ½9, så på med morgonrock och filt innan det kom lite värme från kaminen.  Igår hade vi syjunta och det var första gången jag var med för smärtan är dagtid mer under kontroll, och det var så roligt att träffa alla och tjöta - för virka kan jag ju inte. I eftermiddag kom Emma hit och körde lite apportering med alla tre och det uppskattades och så fick Olga följa med hem till Viking. Jag längtar nu till snön försvinner så jag kan ta mig ut på egenhand. Ha det så bra!

20240213 Vi far och flyger till vården nästan var eviga dag. Igår skulle Göran till Memira och jag till sjukgymnastiken. Så jag följde med den tidiga morgonen för att vi skulle slippa köra fram och tillbaka, i god tid var vi och Göran var klar innan tiden han skulle vara där - och två timmar till mitt besök i Norrahammar. Så vi gjorde CityGross och köpte ett gäng semlor för 15:-/st och färska var de för vi fick se på medans de gjordes och vi bestämde att vi skulle ha lite fastlagsfika för grannarna i byn ( de närmaste), och det blev också en sväng till Willys. Så på eftermiddagen kom Emma och Herman och Maria så vi mumsade i oss var sin semla som var jättegoda. Idag hade jag ny röntgen - bentätsmätning som jag tyckte var onödig och först avbokade eftersom det konstaterades för över 20 år sedan att jag hade osteoporos och har både ätit bromstabletter för det i 7 år samt att jag äter kalktabletter och har gjort i alla år. Men det ringde en sköterska som tyckte jag skulle göra den ändå så därför var jag där idag. När vi kom hem tog vi en repris på semlefikat då det fanns några kvar, det var bara Herman som åkt till jobbet, så semlans dag har vi verkligen firat vilket inte brukas här. 

20240210 Igår kom både Emma och Maria hit för att trimma hundarna så nu ser de någorlunda vettiga ut. På eftermiddagen kom Emma igen och tog med sig ligan då hon och Linda skulle träna lite och det gjorde de igår också. Så nöjda hundar och en matte. Mådde annars jättedåligt i går säkert beroende på att jag i princip inget sov torsdagsnatten. Och det går till en viss gräns sen säger kroppen ifrån med illamående och frös så jag skakade. Sov i omgångar sittande under dan och kvällen och framåt midnatt börja jag känna mig som en människa igen, och la mig på riktigt vid 2 tiden och sov till 8. Så idag har jag varit pigg städat toan och tvättat ett par maskiner och dammtorkat. Maria kom hit i eftermiddags för lite fika och hade med sig en liten glasstårta som var smarrig och så mata hon fåglarna o dammsög toan - jag har det bra! Idag prova jag mina nya kängor jag beställt från Engelsson, de kom igår men då orkade jag inte prova, men de passade perfekt och var lagerrensning till halva priset och hade inte köpt om det inte hade varit BOA knäppning så ordinarie pris 1.400:- och mitt pris 700:-. Kommer aldrig mer att köpa sådana skor/kängor med snörning för det ska vara BOA! Nu har hundarna fått ett godis uppletande och jag ska njuta av lördagskvällen med att må så mycket bättre än i går.

20240207 Då har vi full vinter igen var på väg häromdan att byta bild på framsidan då den var vintrig och vi hade barmark men nu passar bilden igen. Har i veckan varit i kontakt med vården - ortopeden för att förnya tabletter samt klaga på nervvärken jag har i underarmen, handleden och tummen kan ju inte använda en sax och en fruktansvärd smärta när jag sträcker ut armen - och de kan inte förklara varför mer än att de tror att det är nerverna och annat som ska hitta nya vägar. Detta gör ju att jag blir väldigt hämmad med högerarmen och flera övningar jag inte kan utföra som gör sjukgymnasten bekymrad, men jag gör så gott jag kan och har också nu börjat att ta till de andra övningarna för rygg och knä. Maria var här igår och tog golven - för att torka är omöjligt annars försöker jag att göra så mycket som jag kan även att det inte blir perfekt.

20240206 Så har ytterliggare en stjärna tänds på vår himmel. Fick messenger från Linda kl. 6 i morse att Loffe var på Anicura och kl. 15 i eftermiddags tog familjen adjö av Loffe. Det är så sorgligt varenda gång en av "mina" valpar går bort och tårar har lätt för att trilla.

20240203 Strax efter 5 i morse hade jag så vansinnigt on och var uppe och tog en av mina starkare tabletter och den känslan när värken sakta domnar bort och jag med den och vi sov sedan till 7.30 så lite över 2 tim sov jag i ett svep och det var jätteskönt och det har märkts hela dan. Försökt göra mina rörelser men det gör ont och särskilt med de här huggen som kommer titt som tätt. Har annars bara pulat runt lite och i eftermiddag kom Emil hem har ju inte varit hemma sedan jul och så kom Maria hit också så vi fikade lite och tjata. Och Emil kollade upp den ene pucken som inte fungerat samt att Göran fick lite datahjälp. Och senare i kväll fick doggarna lite godisletande och på förmiddagen fick de en skön promenix i nästan solsken. Mycket hockey idag men skönt med en man som slapp vara vansinnig på HV för i dag vann de med 10 mål. Hoppas att ni får en bra söndag.

20240201 Har ett tag haft väldigt ont i underarmen och i tummen som har ger väldiga hugg när som. Sjukgymnasten tyckte jag skulle ta kontakt med ortopeden om det inte blev bättre och det har det inte gjort så jag ringde idag. Har ju haft ett jättestort hematom på underarmen och så nu då kom smärtan där också. Fick förklaring att efter en så stor operation tar det tid för nerver etc. att hitta nya vägar och jag har fortfarande en stor svullnad på armen, sidan, bröstet och det kan ta tid innan den går ner. Hade glömt att jag fått med kylplattor hem vilket sköterskan rek att använda så de har jag suttit med i två omgångar idag och det känns bättre, försöker göra mina rörelser men de är jobbiga. Men har i alla fall plockat runt lite och städat toan - man kan göra mycket med bara vänster - men torka golven med en hand går inte. Idag fick hundarna promenix med husse godisletande av mig och sedan i eftermiddag kom Emma och hämta Svea och Olga, Tyra fick vara hemma hos mig och fick lite extra uppmärksamhet och var så nöjd med det och de andra bägge var också nöjda så väldigt lugnt här i kväll. Fick besök av Eva i eftermiddag som kom och prata bort en stund, så trevligt. Sover fortfarande väldigt dåligt hoppas var natt att jag ska sova mer än 1½ timme i stöten så nu hoppas jag på en bättre natt!! det gör jag var natt!!

20240130 Nya övningar på sjukgymnastiken, men har sedan sist haft väldigt ont i underarmen samt i tummbasen och har haft konstiga stickningar där. Har ju Tumbasartros också men värken i underarmen är jobbig men är ju inte längre blå där men fick väl stryk förstås. Sara kände klämde och testade och tyckte jag skulle ta kontakt med ortopeden om detta om det inte snart blev markant bättre. I natt har jag försökt att sova i min gamla säng inne hos Göran - gick väl så där för det gör ont i axeln hur jag än försöker få till det. Men med Marias hjälp idag åkte tempurmadrassen ut för det blir alldeles för mjukt och det blev mycket bättre och sov bra där mitt på dan. Robbans batteri är slut och det skulle ta 4-5 veckor innan det kom hem. Så Maria har också idag dammsugit och torkat golven som nu är görskitiga med allt som hundarna drar in efter promenader nu. Så idag fick de vara i tvättrummet tills de var torra. Mina nya övningar är jobbiga men gör så gott jag kan men måste göras när jag har minst ont och med de nya tabletterna jag hämta igår har det gått hyfsat. Hundarna fick lite godisuppletande här inne - gömde en hel del men de fick leta tillsammans vet ju inte hur länge jag orkar med att ta dem en och en. Min hud är som läskpapper o flagar hud hur mycket som helst, hade en period efter cellgifterna men blev bättre men nu är det lika illa igen och har väl med mitt mående att göra så tom Göran har smort in min rygg och det är jätteskönt för den torra huden kliar. I kväll fick Emma ställa upp som suppleant att revidera räkenskaperna hos Sonny och det är första gången på många år som jag inte kunde men det är bra att Emma också få se hur det går till och det är inte så avancerat. Nu ska jag fixa till lite mat till mig och hundarna.

20240128 Jag har haft en riktigt down period. I lördags bröt jag ihop fullständigt säkert beroende på all denna smärta och att jag inte kan sova eftersom jag inte kan ligga i en säng, kroppen tog slut och jag i princip sov hela lördagen. Vakna till liv efter 15 men var fortfarande trött, illamående och yr. Idag har  mått ok värk förstås men i morgon får jag hämta ut nya tabletter som inte är långtidsverkande för de funkar inte, för jag måste komma igång mer med mina rörelser. Så på förmiddagen i morgon är det sjukgymnastiken och på eftermiddagen är det fotvården. Emma och Evelina har varit ute med hundarna på eftermiddagen och på förmiddagen fick de ett godisletande. Ja och så har ju Olga varit hos Viking lite också.

20240125 Göran och Maria åkte och handlade och Emma kom hit för att ansa lite på hundarna, hon kan mycket men trimma tollare är hon inte bäst på tog alldeles för lång tid så de tröttnade alla tre men tassar och klor blev nästan klart. Jag försökte att hjälpa till med att klippa lite men det var inte bra har sedan haft jätteont i armen är väl antagligen något från handen som gör att det gör ont i axeln så jag har varit låg i eftermiddag. Emma tog ut hundarna på en promenix och Olga fick följa med till Viking, och i eftermiddag fick de ett godisuppletande. Har också haft ett telefonsamtal från Dr Fredrik från ortopeden i Värnamo, han tyckte att jag haft en enorm otur att jag nu också skadat axeln. Och problemet är ju nu att jag måste bli så stark i högerarmen att jag kan använda kryckor. Kan inte säga att livet har varit på topp idag, får väl ringa ortopeden Jkp för att få mer smärtlindring idag är det 3 veckor sedan jag opererades men det känns som 3 år.

20240123 Så har en ny stjärna tänds på vår himmel när nu Norton är tillsammans med sina bröder. Norton och jag började våra cancerbehandlingar ungefär samtidigt i somras och det gick bra men nu i vintras kom det tillbaka och det gick fort mot slutet prata med Helena för bara ett litet tag sedan och då var det ok. Våra Tankar till familjen Kvarnrud och särskilt till dottern Tilda som befinner sig i USA för sin utbildning och som stod Norton nära.

20240121 Nu börjar det att se ut som vanligt efter jul. Maria har varit här och bytt gardiner samt strukit dem har också hjälpt mig plocka ner pinaler jag ställt för högt upp för att ta ner med en hand. Jag har själv städat av det mesta samt toan medans Maria tog golvet för det klarar jag inte med en hand. Hundarna har fått sitt av husse men vill ju gärna ha mer. Tabletterna jag fick utskrivna i fredags hjälper väl sådär skulle ta två/dag men måste ta tre samt att stöta till med Alvedon 1mg för att överhuvudtaget klara mig för den bedrövliga smärtan. Nu har mannen fixat mat! Är det någon som vill låna Tyra så vill hon det gärna det - är lätt hanterlig och smidig att ha att göra med! För som det är nu orkar jag inte med alla tre. Ha det gott! och hör gärna av er.

20240119 Sjukgymnastiken på förmiddagen och jag fick beröm för att jag jobbat på så bra  och jag märker ju själv att jag bara på denna sista vecka fått mer rörlighet, trots att jag inget gjorde igår pga. smärta. Men det var snabba ryck från ortopeden för ny smärtlindring fanns redan som vi hämtade ut efter sjukgymnastiken. Efter lunch fortsatte jag med mina tomtar och Maria kom hit och tog ner stjärnor och stakar och högt "flygande julpynt", men nu är det inte mycket kvar att packa ner sedan återstår städningen där tomtar stått även tomtarna har fått ett efter "julbad" innan det blev kartonger.  Idag fick hundarna en vanlig promenad för det var ett tag sedan nu så det uppskattades. Det har varit en del "rännande" denna vecka men näsa vecka blir det lugnare då det endast är tfn- samtal med ortopeden i Värnamo. Ha en skön helg!

20240118 Har varit på VC och tagit bort stygnen på armen och det var ordentliga "stygn" såg ut ungefär som märlor som när man sätter upp stängsel. Har idag haft en fasanfull värk för nu är alla mina starka tabletter slut men det var för tidigt. Så pratat med ortopeden idag som skulle ordna nytt recept - så nu är det bara att härda ut. Har lite i eftermiddag börjat att plocka ner mina tomtar men det kommer att ta tid i alla fall när jag har så ont. Husse har även idag varit ute och kastat dummy till hundarna blir väl inte så professionellt men de blir aktiverade och tycker att det är riktigt roligt. Nu ska jag försöka att koppla ifrån värken hur det nu ska går till. Ha det så bra i kylan och snön.

20240117 Maria följde med in i ambulansen. Väl inne på akuten blev det så småningom en röntgen en plågsam sådan men de var inte nöjda med det utan det blev en CT-röntgen också, det var ju inte bara axeln som fått stryk utan också revbenen.  Svaret från läkaren var att axeln var krossad och måste opereras. Två specialister skulle titta på bilderna på tisdag efter nyår och ev. operation på torsdag. Så hem med ett axelförband och morfin, Emma kom och hämta oss och då hade vi varit ca 9 tim. på akuten. Idag när jag sitter här och skriver är det totalt snökaos snön vräker ner och halv storm. Jo det blev operation den 4/1 som tog över 2 timmar och jag förlorade mycket blod och fick blodtransfusion dagen efter. Op hade gått bra, men värken var enorm och fick starka mediciner. Men någon vila på sjukhus är det definitivt inte och jag fick inte åka hem förrän på söndag eftermiddag - totalt dödstrött vilket jag var i flera dagar. Efter en vecka var det dags för sjukgymnastiken och fick åtta olika övningar jag ska göra varje dag och en del flera gånger/dag. I morgon är det 2 v sedan op och då ska stygnen tas bort, och det har blivit en förbättring men jag tycker att det går för sakta och värken är ibland väl stark och morfinet håller på att trappas ner, 1 mg Alvedon hjälper inte och får inte ta mer än 4/dag, så jag lider en del. Nu har ni fått en resumé i stora drag om händelseförloppet och jag har nu också kontaktat alla som hört av sig på ena eller andra sättet. Stängde ner telefonen och svarade inte på något för jag bara orkade inte. Är jätteTacksam för alla tankar och välmenande ord men när man mår dåligt orkar man inte svara alla på en gång.

20240116 Lördag innan nyår och jag skulle rensa ut askan för att tända i kaminen, Göran var och jagade. Helt plötsligt låg jag på golvet - hade snubblat. Eftersom knäna inte fungerar som de ska kan jag inte kompensera det allra minsta jag tappar balansen - vilket var som inträffade. När jag låg där på golvet kände jag direkt att höger armen var bruten. Lyckades åla mig till fåtöljen, men kunde inte komma upp med bara en hand men kunde vända på mig så jag satt på rumpan. Därifrån hasade jag mig sakta med en enorm smärta ut i köket där telefonen låg på laddning under tiden fick jag med mig griptången och med dess hjälp fick jag ner telefonen. Ringde Maria och sedan Emma och med gemensamma krafter kom jag upp i den nu flyttade fåtöljen till köket men var svimfärdig. Det diskuterades hur jag skulle komma till akuten och slutade med att man ringde ambulansen eftersom smärtan var olidlig. Vi fick vänta någon timme och under tiden ringde de från sjukvården 3 gånger och undrade hur jag mådde och hur fallet gått till och om jag slagit i huvudet etc.

20240115  Detta nya året började inte som det var tänkt, liksom 2023 inte slutade heller på bästa sätt. Jag ska så småningom försöka att gå tillbaka dessa två veckor av 2024. Men först en stor Tacksamhet till Lena Gustafsson som idag har varit här och hjälpt mig komma igång. För när det är nytt år är det nya sidor som ska göras och länkas rätt, och eftersom jag mått dåligt och bara har en fungerande vänster hand blev det omöjligt att få till det. Försök som högerhänt och bara använda vänster - det är inte enkelt när man ska höger/vänster klicka! Det är jobbigt också att bara kunna använda en hand.

 

 

 

 

 

 
 
 


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com

 

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com