Nytt och Jag Bloggar

20121231 Årets sista dag som har varit en mycket behaglig sådan, lugnt och skönt och vilsam. Haft besök av mycket trevliga valpspekulanter, efter det gick vi en bra runda med hundarna i regnet för vädret är inte det bästa. Lite nya bilder på valparna har kommit på plats, nya porträttbilder, vägning och avmaskning står på programmet idag men de har sovit som grisar sedan valpbesöket. Resultatet  från Moheda utställningen där Linda och Catharina varit med Malte och Klara är nu på plats. Allt kommer ni till via framsidan. Ska förbereda lite mat till kvällen, även att jag och Göran är själva i kväll så får det ju bli tre rätters ändå - ev. kommer Emil en sväng. Så till sist så önskar jag ER ALLA ett riktigt GOTT SLUT och ett Gott Nytt År!

20121230 Dagen idag har mest bestått i ommöblering, städning och flytt av valparna. De andra hundarna uppskattar att det nu är fritt fram till den halvan av huset som har varit avstängd sedan valparna föddes. En liten tur i regnet blev det också och regnet har nästan nu tagit bort all snön och även halkan men grått och trist är det. Lite bilder har det blivit på valparna i deras nya boning men det blir inte i kväll för nu är john blund i antågande, så det blir ett ovanligt tidigt sänggående. Men i morgon kommer ev. blivande valpköpare på fm. så då gäller det at vara vaken. Go´natt!

20121229 Två dagars jobb som har börjat tidigt för att hinna med att valparna skulle ättränas två gånger per dag och nu äter de majsvällingen själva och i kväll blir den smaksatt med lite valpfoder, i går klipptes allas klor. Nya bilder på dem när de äter och när de vill se vad som är utanför "lådan". Idag har det annars varit ett för ledsamt väder, grått och trist med regn. Försökte gå en sväng med Jackie och Fixa men det var nästan omöjligt att ta sig fram så halt var det, fick gå det mesta i diket men det var inte enkelt det heller pga. all snö. Har också plockat in utrustningen till valparnas "nya" bostad. Sedan i em. har alla 7 holländarna + Emma och de små varit här på fika och valptitt, vilket valpisarna uppskattade men är nu trötta och sover som grisar. Nu kom Göran hem från lagårn så nu ska vi sätta oss vid brasan och mysa lite. Ha en skön lördagkväll!

20121226 För ledsamt väder idag, regn och regn och snorhalt vi fick saxa från ena sidan till den andra när vi gick med doggsen idag och vid kurvan till Ekås fick vi vända det gick inte att gå skridskor hade varit lättare... Idag har valparna fått smaka på majsvälling och det gick förvånansvärt bra och alla lapade i sig lite. Och så blev det lite kloklippning så länge de var lugna. Lite vanlig städning och tvätt har det blivit men en del soft framför tvn. Så har jag lite funderingar om hur jag ska lägga upp sidorna på mina barnbarn så vi får väl se hur jag gör. Men nu ska jag snart kojjsa eftersom det blir till att jobba i morgon. Så ha nu en bra dag antingen ni jobbar eller är lediga!

20121225 Julafton förflöt bra, maten blev färdig och Göran hann precis hem till doppet, men var av naturliga skäl väldigt trött och sov det mesta av kvällen. Efter Kalle Anka, fika med julkakor och klapputdelning gick Marianne och fam. Hansson/Svensson hem och så var Emil ensam med oss, Johan firade julen tillsammans med sin dotter med mor och hennes familj. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och någon mer snöröjning en julafton ska jag sätta P för i framtiden. I dag har det softats med en riktig sovmorgon och sen frukost. Valpbesök har vi haft av Holländare. Jag och Emil halkade iväg ut med doggsen så både dom och vi fick lite luft. Idag har valparna blivit fotade och vägda vilket egentligen skulle gjort i går men den tiden fanns inte och på kvällen fanns inte orken. Men nu ligger bilder och vikter på plats. Nu börjar det så smått att skymma och ska tända lite ljus och sätta mig och mysa.

20121224 Idag får jag stå ensam i mina grytor och byttor för kl.03.00 fick Göran ge sig iväg och plöja snö i Huskvarna, typiskt! och det är ganska mycket snö här också så jag får väl också ge mig ut med spaden. I alla fall är det en vit jul. Nu ska jag sätta igång med dagen och till alla Er så önskar jag en riktigt God Jul!

20121223 Ni tror väl jag har fastnat i degen.. men det har varit en del de sista dagarna och mycket har det varit på jobbet, det är många som vill höra tomten! Idag blir det mycket förberedande matlagning, ska nu sätta på skinkan, göra strömmingslåda etc. etc. Men mellan varven ska här bli lite nytt har bara idag än så länge tänt de fjärde ljuset. Valparna härjar för fullt skäller och morrar åt varandra. Men vi hörs under dagen!

Såå då är det nu julfint här också! Fick ett mycket trevligt sms igår som meddelade att Malte hade A höfter och armbågar UA, hurra hurra!

20121218  BAKAR!!!!!!!

20121217 Så är då julkorten skrivna och skickade ca 70 st, vilket tar sin lilla tid. En sväng med doggsen men det var rått och kallt trots + grader. Linda har varit här och valpgosat och tjötat lite över en kopp kaffe. Har också kört ihop 4 olika kakdegar som får vänta på utbakning till i morgon. Och det viktigaste idag har varit valparnas nya vikter och nya porträttbilder samt att de blivit avmaskade liksom modern. Senare ikväll blev också klorna klippta på valpisarna i status sovande. Nu har jag då suttit här en stund och lagt in dessa uppgifter, nu ska jag sätta mig lite vid julbilden innan det blir dags för sängen. Ha en bra tisdag före jul.....

20121216 En grå söndag får man väl kalla denna dagen milt med takdropp och ja grå. Var ute en sväng med alla doggsen och pulsade i snön för att plocka lite tallris och det gick väl sådär men det får duga. Har i eftermiddags satt upp alla mina tomtar och det var så mysigt att få träffa dem igen. Har haft valptittarbesök av Lena med en trevlig pratstund. Nu syns ögonen på valparna och de rultar fram bitvis på sina ben, det ska bli riktigt spännande i morgon och se deras vikter. Har inte blivit så mycket här då jag håller på med årets julkort. Nu har det redan blivit måndag så det är väl bästa att krypa i säng, ha en bra måndag!

20121215 Vilket busväder det var på morgonen och förmiddagen, snöade och blåste riktigt ordentligt, så jag gav mig inte ut på någon tripp till Skillingaryd idag dumt att bli sittande i någon driva. Efter lunch mojnade det av betydligt och det var + grader så Jackie, Fixa och jag gick en promenad, Jackies första efter valpningen så vi gick till "bäckagränsen" och vände. Sedan blev det lite snöskottning, har också idag städat vitrinskåpet som är urtråkigt och som väl var ringde telefonen ett par gånger så jag fick lite paus. Sedan har alla julklappar blivit inslagna. Resten av kvällen har bestått av teve och nu är det snart dags för sängen, så får vi se vad vi tar oss för i morgon. Jo jag har ju lagt in några nya bilder på valpisarna både på framsidan och deras egen sida. Go´natt!

20121214 Va skönt att bara jobba halvdag ändå var jag inte från jobbet förrän 12.40 innan jag rensat upp från veckan. Men de fyrfota var glada att jag kom hem och för det blev de fotade ute på stenen får se om det kan bli något.. kallt var det i alla fall och Fixa tyckte det var mycket kallt att behöva sitta still skakade som ett asplöv. Sedan har den stora toa fått en ansiktslyftning - duschen är för ledsam med dessa kalkavlagringar men det håller väl till jul.... I morgon har jag planerat att åka söderut till Vaggeryd och Skillingaryd om det nu inte blir för oländigt väder, det blåser en del nu men än har det inte börjat snöat. Kan berätta att det börjar lite smått att glipa i ögonen på valparna. Men trots att det inte är midnatt ännu tänker jag faktiskt knyta mig så att jag inte sover för länge i morgon. Ha en skön lördag och stöka inte ihjäl er - ska tänka på det själv mä.... Go´natt!

20121213 Lucia och elva nätter före jul... ja nu går det med stormsteg, men kan inte påstå att julkänsla riktigt har infunnits sig. Det har väl varit lite för mycket runt omkring som har tagit fokus. Tog en bild på dem idag när jag kom hem när de för ovanligheten åt!!! Skönt att det är fredag och i morgon blir det en kort dag för mig då jag flexar ut efter lunch eftersom Göran är på kurs. Men nu har kvällstimmarna gått igen och det är dags att sova och i morgon gäller det väl att dra ner mössan ordentligt för det har sagts att det ska bli -20 i natt. Ha en gnistrande fredag!

20121212 Det har varit häftigt att skriva dagens datum idag, men det har varit skarpt hela dan fast man skrivit "tolvan" i landstingets datasystem. Men här är det inte lika muntert fick en ny blåsida nu i kväll... inte bra. Sent hem både i går och idag det är ju en del ordnande så här före jul och för att slippa åka till stan när man är ledig. Valparna växer så det knakar har "skojvägt" några av dem och de ökar mellan 60 och 100 gr per dag och framåt helgen bör det väl glipa i ögonen - spännande. Idag har vi firat Lucia på jobbet men i morgon är det på riktigt, så jag hoppas att ni får en riktigt fin Luciadag!

20121210 Idag har vi och hundarna förutom Jackie varit i skogen och hämtat en julgran, skönt att komma ut men det var blåsigt och kallt. Valparna är nu vägda och blivit fotade en och en eftersom de blir 1 vecka idag. De ändrar sig fort och börjar lite smått att ställa sig på sina ben men välter snart i kull, men träning ger färdighet. Det har också blivit lite kloklippning på valparna under dagen passar på när de sover. I morgon måste jag tyvärr jobba men så´nt är livet. Men det blir väl en sväng här i morgon också och hoppas ni får en bra tisdag.

20121209 En riktigt kall morgon och blåst. Hade tänkt fått hjälp med att gå ut med hundarna idag för Jackie blir skogstokig när hon inte får följa med samtidigt som jag vet att efter fem meter vill hon hem igen. Men det blev ingen promenix idag för när väl tanke fanns så gick strömmen och då gäller det att passa kaminen så att det inte blir kallt och strömmen var borta i tre timmar. Så då stoppade jag in en pinne i brasan mellan stickvarven. Annars har jag suttit mycket här idag så valparnas nya sida är nu klar och bilderna t o m idag är nu inlagda. Har också fått en blåsida idag bara som upplysning om det blir tyst här. Nu har Göran lagat vildsvinskottletter och sedan blir det teve för resten av kvällen. Ha nu en bra måndag så hörs vi morgon med nya bilder på valparna en och en och en ny vikt, för i morgon är de 1 vecka.

20121208 Födslarna har varit många i år! För nu har jag och Göran också blivit Farmor och Farfar! För idag 12.24 föddes Johans och Teresias dotter på BB i Västerås hon vägde 2.880 gr och var 49 cm lång. Känns konstigt att man inom loppet av 4 mån och 1 vecka blivit både mormor och farmor - får se om jag tar mig ur sängen i morgon..... Som ni förstår har det inte varit tid till så mycket annat, tar på krafterna att bli mormor, få valpar och bli farmor..... men i morgon har jag nog landat. Go´natt alla!

20121206 Idag har Emma gjort en prestation hon tagit ut de små i vagnen två gånger idag för att gå hit och passa upp Jackie med sina valpar då Göran akut fick rycka ut på snöröjning i Huskvarna - Tack Emma du är fantastiskt! Och det var tur att jag inget visste förrän strax innan jag åkte från stan, gjorde en snabbishandling för att skynda mig hem - fast man kan inte skynda så hemskt mycket i detta väglag. Men Jackie och valparna mådde utmärkt, Jackies temp är nu nästan normal efter att ha varit förhöjd, valparna har inte fått någon vikt idag för med blotta ögat ser jag att de har ändrat sig från morgonen. När Göran kom hem byttes fällen ut i valplådan. Golven har också fått en avhyvling vilket som vanligt var behövligt. I morgon är det fredag och sedan blir det några dagar hemma igen vilket ska bli skönt, och då ska jag ta mig an valparnas sida och få in några nya bilder för kameran ligger alltid färdig. Stort Tack Maria för julhälsningen och julklappen den kommer att påminna mig om Bexa och dig hela året fast ni glöms inte bort! Nu ska Jackie få sin majsvälling och jag ska krypa ner i sängen. Ha det bra tills vi höres igen!

20121205 Snön och kylan bara fortsätter så det tar tid att ta sig till jobbet. Kände mig relativt pigg när jag kom hem från jobbet, men först och främst har jag servat Jackie och i em. gick hon ut frivilligt fast det är 110 in. Göran servar henne på dagarna. I går kväll var det bara omöjligt gick inte ens att lyfta henne hon blev som en degklump hon skulle bara inte lämna valparna. I morse fick Göran ringa på dörrklockan och jag lossas att det kom en riktigt god vän - då lämna hon valparna så jag kunde stänga dörren till valparna och hon gick ut och gjorde ifrån sig - ja dessa nyblivna hundmödrar! Valparna är vägda och har ökat bra i vikt. Har inte hunnit i kväll att göra en ny valpsida hade lite annat att ta igen efter de sista dagarna. Men som vanligt går det fort några timmar på kvällen och nu är det hög tid att gå till sängs. Höres! och ta det varligt i snöovädret i morgon!

20121204 Jo en valp till kom i natt 02.30 så nu är det då en tik och tre hanar. Alla mår bra och Jackie är en duktig mor och tar väl hand om sina små. Valparna kommer att få en egen sida där jag kommer att uppdatera med bilder på dem. Tack för alla "grattisar" till valparna både här i GB, via sms och FB. Jag har varit ute och luftat mig och de tre andra och luft var det, riktigt kallt, snöigt och blåsigt. Resten av dagen har bestått av vila och sömn som jag ligger efter med en hel del. Men valparna har också blivit vägda, Jackie tvättad, valplådan ansad och med ny fäll. Nu blir det lite soft resten av kvällen och tidigt i säng för i morgon ska jag jobba och Göran är barnvakt. Ha en bra onsdag och ta det lugnt på snövägarna!

20121203 Nu är jag inne på mitt andra dygn utan riktig sömn. Jackie började på sent i söndagskväll och natten har varit till och från liksom hela denna måndag och först 19.35 kom första valpen och den senaste 4 timmar senare. Jag kan inte heller säga säkert om det är över eller ej - natten har ju just börjat!!!! Detta får bli det ni får veta just nu, kan inte säga att jag är pigg precis. God natt ni som får sova!!!

20121202 Kvällen är här och kung bore håller oss i sitt grepp just nu -14. En kort sväng blev det med alla hundarna men det var bitande kallt. En lugn eftermiddag med lite middags vila, har sedan satt upp nya gardiner - ja mer har inte hänt här. Med Jackie är det lugnt "bäddar" lite mellan varven men sover lugnt för tillfället. Men kan berätta att jag har fått en "blåsida" igen så det kan hända att det blir svart i rutan..... Nu blir det teve så hörs vi morgon - förhoppningsvis!

 Då har vi tänt det första ljuset, denna första Advent då tempen visade -13 brrrrrr! Får väl bli en sväng ut när tempen inte är tvåsiffrig i alla fall. Så får jag bekänna att jag just den 17 nov. glömde bort att Hulda fyllde 10 år, hade det i tankarna några dagar tidigare men sedan var det borta tills i går kväll. Så förlåt mig Hulda med fam. men nu kommer det ett jätte GRATTIS i efterskott. Johan har skjutit en gris vilket ni kan läsa om mer på den sidan. En ny bild på "magen" men än är det lugnt på den fronten, men äter dåligt och har gjort i två dagar, just nu ligger hon i min säng och snarkar! Nu ska jag fixa lite men det blir nog en sväng till här i em. om inget annat kommer i vägen...... Ha det bra Maria i Borlänge och att du kommer hem utan missöden!

20121201 Nu är det kväll! Har varit ute i kylan en liten sväng med den lilla och den tjocka. Sedan har lite adventsjox kommit fram. I eftermiddags var då jag och Emma med de små på Julmarknaden i Bondstorp och det var jättetrevligt och massor med folk och så mycket fina saker och några grejor  måste man ju bara ha....... Resten av kvällen ska bestå av teven är ju bl.a. HV. Och i morgon ska vi då tända det första ljuset och det är mysigt. Och jag kommer nog in en sväng för att tända ljuset!

 God morgon! skönt att få sova ut efter veckan i alla fall den sista delen. I går var det fullständigt kaos att ta sig till jobbet hade jag varit 5 min senare i Taberg så hade jag blivit stående där för det hände precis när jag svängt i rondellen, ibland undrar man hur yrkeschaufförerna tänker bara för att de har stora bilar och tror att de kan, som bussen som skulle köra om oss alla i backen upp vid Rosetten, vilket inte gick hjulen spann loss och bussen börja gå bakåt mot långtradaren som redan stod fast i rondellen - man känner sig ganska liten när en buss börja gå bakåt precis bredvid en. Likadant på E4 och Torsvik långtradare fast överallt, farten på E4 gick i 30/40 hela tiden - så det tog dubbelt så lång tid att ta sig till stan igår. Men visst har det lyst upp med snön - men det får gärna räcka med det, idag har vi just nu -9. Nu ska jag äta frukost ihop med Jackie och Fixa - de andra jagar. Lite vanligt stök blir det och i em. ska jag och Emma och de små åka på Julmarknaden i Bondstorp. Men vi hörs kanske framemot kvällningen.

20121127 Var på ÖB efter jobbet och har bunkrat upp med hushållspapper och lite annat smått och gott. Har städat i köket samtidigt som jag tittar på HV men det går ju bara skit än så länge för dem andra perioden precis slut, får se om jag håller ut 3 perioden, men behövde å andra sidan sova eftersom det är en tidig morgon och blir en sen kväll eftersom det är junta i morgon. Så jag säger go´natt och att ni får ha en bra onsdag!

20121126 Snön som föll i går kväll har i princip regnat bort idag, för regnat har det nog gjort hela dan och grått och mörkt så man har fått tända lampor mitt på da´n. Men med regnkläderna på gick jag en liten promenix med alla fyra, gick sedan hem med Jackie och så fick det andra en lite roligare skogssväng och vara lösa. Valplådan är nu i hopsatt och för ovanlighetens skull blev det rätt med en gång. Mer fönsterputs (invändigt) och så har stakar och stjärnor kommit på plats - men de tänds inte förrän i slutet av veckan - men alla lyste!!!! kors i taket det brukar heller inte vara fallet. Efter lite middagsvila som är så gött, ringde Emma och bjöd oss på fika med nybakad sockerkaka och så fick jag lite mys med barnbarnen i dag också. Inga nya bilder idag för det fick bli lite mailsvar i stället. Och så är det jobb som gäller för resten av veckan men också junta och julbord med jobbet. Ha det bra i morgon tisdag!

20121125 I går lördag hade vi då avslutning på våran valpkurs ett härligt gäng som verkligen bjöd på sig själva och duktiga också och har gjort stora framsteg, men visst är det skönt att den är slut nu blir lördagarna lite mer hela och man slipper att ge sig iväg. När jag kom hem igår vid 2 tiden gick jag en sväng med doggsen men inte så långt pga. Jackie och det får de andra finna sig i. Emil var här och vi satt på em./kvällen och myste vid brasan på altanen. Idag blev det en riktig sovmorgon eftersom Göran, Hunter och Kajsa var och jagade, men jag vet inte om det var bra att sova så länge för jag vaknade med huvudvärk - men det finns ju alvedon som väl är. Sedan tog jag Jackie och Fixa till skogen för att plocka mossa, men det blev inte mitt bästa mosställe, då jag inte ville gå i för mycket ris med tanke på den blivande modern - men det får duga med den mossan. Har putsat lite fönster och förberett för den kommande Advent. Har också lagt in fler bilder på "bröllop" så Maria kan fortsätta att gå på bröllop. Jackies mage är nu plåtad, så ni kan ju alltid gissa vad den innehåller!!!! Och så var jag ju tvungen att lägga ut ett par bilder på de små hjärtegrynen. Nu ska jag sätta mig vid teven om det nu blir någon bild... för här snöar det hejdlöst just nu och åt fel håll med tanke på paranbolen. Och så måndag i morgon och ni får ha en bra sådan!

20121122 Sent hemma idag eftersom jag varit på Maxi - några andra var också där....  Sedan har jag gjort färdigt miniraggsockorna till lilla Evelina som ofta är kall om sina fötter, ja det är vad jag gjort i kväll, säger som Yvonne i sin blogg att i veckorna gör man inte mycket mer än jobbar, äter och sover. Men i morgon är det fredag och lite mys och på lördag har vi avslutning på valpkursen. Ha en riktigt bra och skön fredag!

20121121 Ett besök både på Rusta och Jysk innan jag for hem efter jobbet. Har omgås med hundarna en del i kväll eftersom de varit ensamma hela da´n eftersom Göran också har varit på kurs idag. Sedan har jag bara suttit med mitt sticke framför teven så det har blivit både "bonden" och "Berg" så babyraggsocka nr 2 är snart klar. Men nu är kvällen till ända och det känns i ögonen som börjar att dra - det var ju en tidig morgon dag, så i morgon blir det "sovmorgon" till 5.40. Jackie börjar att vara ganska rund nu - ska ta någon bild på henne i helgen och lägga ut så ni får se - och kan gissa!!! Go´natt! och ha en bra handletorsdag (min dag att handla föda).

19201120 En vanlig dag på jobbet som avslutades av ett besök hos tandhygienisten. Och jag fick t o m beröm då det såg bra ut och jag skött tänderna bra med tanke på det som varit, så det kändes ju bra. Åkte direkt hem innan det blev helt igenkorkat i stan då det köades för de som skulle norr över. Annars har det varit lugnt i kväll, lite vanligt plock och mailsvar, samt lite fler bilder "bröllop". Börjar visst att vara dålig fart i pumpen i akvariet så jag får väl ta den också innan det blir dags för sängen. Men ha det nu bra i morgon, onsdag!

20121119 Idag kände jag mig i alla fall utvilad när jag vaknade, så efter frukost blev det en promenix och nu är det bara Fixa och Hunter som få vara lösa, Jackie får finna sig i att gå kopplad för säkerhets skull - vill inte ha några sönderrivna spenar nu. Sedan blev det besök  hos Emma med barnbarns-gos och de börjar att vara med på ett helt annat sätt nu - skrattar, jollrar och följer med blicken nu är de ju 3½ månad. Sedan tog jag tag i mina fönster igen - hoppas att det inte var någon som åkte förbi idag som också gjorde det förra måndagen, så de tror att jag putsar fönster varje vecka! Men nu blev de bra och är inte "mjölkiga" längre. Så det blev ett par fönsterputs invändigt med i em. Nu har jag lagt in en del bilder under "bröllop" och fler kommer, ni hittar dit från framsidan. Fixat lite mat som också blir lunch -låda i morgon. Nu ska jag sätta mig lite med ett sticke innan det blir dags för sängen. Och i morgon efter jobbet är det tandläkarbesök. Ha nu en bra tisdag!

20121118 En tidig fredag som ej resulterad i tidig hemgång heller, men lite fredagsmys blev det innan ögonen slöt sig. För det fick ju bli en relativt tidig lördag också eftersom det var valpkurs och den behövdes förberedas lite. Efter valpkursen var det Tollarträff på Attila var inte så engagerad i den eftersom jag ingen hund hade med mig, så jag tog hand om marktjänsten efter valpkursen. Hemma igen på eftermiddagen gick jag en sväng med Jackie och Fixa som varit själva hemma då resten var och jagade. En ganska trött lördag var det också så det blev inte många knop. Idag följdes vi åt med hundarna men inte så långt som vi brukar då Jackie nu känner av att det börjar bli tungt - så det är så spännande med henne.... hoppas, hoppas!!!!. Har ändrat om lite på första sidan och påbörjat med bilderna från dotterns bröllop - men orken och lusten har inte varit hundra idag, men vi får se i morgon har en del jag behöver fixa innan det förhoppningsvis snart blir smått...... Nu ska jag i alla fall glana lite på teven. Ha en bra måndag!

20121115 Vilken dag på jobbet började med att haka upp sig redan på morgonen som hängde i hela da´n så 16.45 hade jag  4 journaler kvar att skriva men då var orken slut. Så jag åkte till Lerdalaboden och kompl. med garn men se det skulle jag inte gjort för E4 söder ut var helt igenkorkad, så i snigelfart gick det till avfarten till A6 då hade de små grå som fortfarande levde kommit på att man kan handla på Willys på A6 lika gärna som att sitta i kö - och det var helt rätt för sedan gick det som en dans ut ur stan. Man har inte mer ork hemma hade behövt förbereda kursen på lördag men det får väl någon annan göra!!!!! Nu ska jag sova för i morgon måste jag börja tidigt så journalerna från idag blir  färdigskrivna innan nästa gäng kommer. Men ha en skön fredag med fredagsmys i morgon kväll - för det ska jag ha!!!!

20121113 En månad kvar till Lucia... jisses vad det har gått fort. Idag har det varit "gör" rörigt på jobbet, 2 som varit hemma och vabbat barn och en audiometer som inte funkat - kaos. Fick jobba över, var på Djurmagasinet och hemma ca 18.15 kan inte säga att man sjuder av arbetslust när man kommer hem efter en sådan dag. Pratat lite i telefon med Gun som alltid är givande, lagat "hänt i helgen" med ägg och rödbetor som också blir lunchlåda i morgon. Jackie börjar att vara rund nu - har funderat efter denna dag på om jag ska vara hemma och vovva valpar när det blir dags!! I morgon är det junta med nytt arbete och ska inte sticka mer babytröjor nu på ett tag utan en halsduk till mig själv. Hörs kanske i morrn, men ha en bra onsdag!

20121112 Resumé på helgen så för att börja med lördagen så gick den i ett, så väl hemma igen vid 19 tiden så slockna jag direkt efter "så mycket bättre" och sov i 12 timmar. Söndagen bestod mest av "degighet" trotsa regnet och gick med doggsen och på eftermiddagen hade vi "FarsDag" fika hos Emma. Det var vad jag gjorde hade ingen lust till nå´n ting. Idag tog jag en lång tur med doggsen då det var uppehåll och en blek sol sken, fast det var lite kyligt. Dags för fönsterputs och alla fönster putsades utvändigt, men jag kan inte säga att jag jublade när jag var färdig och kom in för nästan alla fönster åt väster var flammiga - trodde inte att den bleka solen skulle ha någon betydelse eller blev det något annat fel, så det är bara att göra om eller vänta på ösregn!! så trött man blir. Efter det var det dags för hundvård, så öron, tassar och klor är nu fixade, och det mesta av håret hade sedan jag på mig så det fick bli en dusch efter dammsugning. Nu har mannen fixat mat och sedan ska jag softa i soffan tills det blir läggdags. Ha en bra tisdag, men tänk på att det kan vara halt - Maria mässade mig en varning!

20121110 Lördag morgon och ska snart åka iväg, först till Attila och valpkursen, sedan bär det vidare av till Lidhult och ska gör ett besök hos mor och far. Så kaffekorgen är packad och ombyteskläder, resesällskapet blir yngste sonen Emil. Så det blir en lång aktiv dag i dag med. Får se om jag tittar in här framåt aftonen, hoppas på en bra lördag för oss alla!!

20121108 Göteborgs resan igår gick bra och var väl ganska givande men det blev en riktigt lång dag, så John Blund kom tidigt. Jag avundas inte Maria som har många så tidiga morgnar och inte Linda heller som också går upp mitt i natten och det varje dag!!! Idag har det då handlats efter jobbet och det blir inte mycket kvar av kvällen som ha bestått av att förbereda valpkursen på lördag. Som väl är så är det fredag i morgon, men eftersom det är Fars Dag på söndag och min fars 91 årsdag på onsdag så blir det väl  lite farande denna helgen också. Men nu ska jag se om de fyrbenta lämnar lite plats åt mig i sängen för nu känns det att det är hög tid för det. Ha nu en riktigt bra fredag!

20121106 Har efter jobbet idag faktiskt köpt julklappar så det är nu klart, men å andra sidan är det bara till de fyra barna. Efter det var jag hos frissan och är nu avskalad men antagligen inte tillräckligt eftersom den äkta hälften inte märkt något......  I morgon blir det en lång dag vi är fem från jobbet som ska åka till Göteborg på Audiologisk Dag med föreläsningar från kl. 9 till 16.40 men det är bara att göra som Linda brukar säga "bita ihop". Så det får bli tidigt sänggående eftersom det blir en tidig morgon, så go´natt alla!

20121105 En fullspäckad helg något jag inte jublar över. Men lördagens föreläsning var bra men höll på alldeles för länge kl. 17.00 åkte jag och Linda hem då skulle de ut på appellplan men då fick det vara nog då orkade min lilla hjärna inte ta in mer. I söndags hade vi då valpkurs som vanligt bra med det härliga gänget även att det var en del som inte kunde komma. Hemma från den så var det sedan 9-års kalas på eftermiddagen. Så idag tog det halva da´n innan jag kom i fatt mig, vi trotsade till slut regnet och gick med hundarna ändå och det var väl det för det har inte hållit uppe långa stunder idag. Tog mig i kragen i eftermiddags med att städa altanen och putsa alla rutorna invändigt så det känns skönt.

Jo som ni ser på framsidan så är Jackie dräktig!!! har väl haft mina aningar sista veckan, men nu är det ingen tvekan. Så nu hoppas jag innerligt att det går bra den återstående tiden också.

20121103 Lördag morgon och ska snart bege mig till Attila på en heldags föreläsning av Jan Gyllensten, hoppas att det blir bra eftersom det blir Attila i morgon också eftersom det då är valpkurs. Hunter och Kajsa är och jagar, så de andra bägge får vara hemma och passa huset. Förhoppningsvis tittar jag in här framåt kvällen. Hoppas att ni får en bra lördag!

20121031 Nyss hemkommen från juntan som idag bestod i en liten skara, men det blev en del gjort ändå, och trevligt har vi som vanligt. Kollade nyss mailen och hade fått tre bilder från utställningen i Mjölby av Anna-Karin och som jag nu har satt på plats. I morgon är det torsdag och handeldag efter jobbet, vilket är mindre kul. Men nu är klockan för mycket igen, så vi får höras mer i morgon..... Ha det gött!!

20121030 Då kan man tala om att det är mörkt nu när man kommer hem - förstår inte varför vi måste ändra tid - det är väl bättre att ha ljuset när man kommer hem på kvällen...... Har varit tillräckligt slö för att suttit framför teven till 21 i kväll. Men nu har jag lagt in om utställningen som Linda och Catharina var på i söndags, och så har jag förberett lite bilder för framtida projekt.. Men i morgon är en tidig morgon och så är det syjunta på kvällen så det är nu bäst att inta ryggläge. Ha en superbra onsdag!!!

20121029 Idag har jag varit aktiv, fast här har det då tyvärr inte blivit något - en ledig dag har inte fler timmar - vilket är synd!!! Göran va med på promenixen idag och vi gick sjörundan men det var inte alls så skönt idag som det var i helgen, idag åkte vinterjackan på och mössa och vantar. Jo sedan har jag faktiskt fållat upp 8! panellängder, lagt upp tre par byxor. Det här har jag gruvat mig för länge för det är så himla tråkigt - men snart är det jul och vill ju då ha upp de nya julgardinerna - och efter jul blir det ju då något annat - Ullaredet ni vet. Och i morgon är det då jobb igen och fixat matlåda och sådär. Nu ska jag titta lite på nyheterna och höra hur de har det i stormlandet. Om datorn håller hörs vi morgon också! Ha en bra tisdag!

20121028 Efter en kall natt och morgon har det varit ett helt strålande solskensväder, så vi hade det riktigt skönt på våran hundpromenad jag och doggsen. Och idag har utemöblerna kommit in och vi har dragit tillbaka klockan 1 tim! Och hela eftermiddagen har jag suttit med hemsidan, och det har blivit följande: nya bilder på Bexa och Jalle, har gjort om "privata" sidan med separata sidor på olika händelser. Linda och Catharina har varit på utställning i Mjölby, men det resultatet får ni vänta på lite. Vinterdäcken är nu på!!!! Nu blir det inte mer data i kväll utan nu byter jag skärm. Kan bara upplysningsvis meddela att datorn har protesterat idag så om jag inte är på plats så har den gett upp. Förhoppning om en bra måndag!

20121027 Kallt men en under bar solig dag, och lite vitt puder såg man här och var i skogen samt en glassgubbe som inte riktigt passar in i skogsmiljön! Efter det vanliga morgonstöket har jag och de hemmavarande hundarna varit ute nästan hela dan och det känns i kinderna som hettar lite nu. Har varit på "körgårn" och planterat och pulat lite här hemma bl. a har fåglarna nu fått ett nytt solrosfröhus med frö, talgbollar och jordnötter som jag hoppas att de uppskattar. Ska tydligen bli -10 i natt så då lär väl isen på dammen bli ännu tjockare - så nu lär väl inte änderna komma på ett tag, för här har varit mellan 30 och 50 st. varje kväll/natt. I kväll är vi bjudna till närmaste grannen vilket ska bli riktigt trevligt och skönt att slippa laga mat! Hoppas att ni får en skön lördagkväll!!

20121025 Vet inte om jag är piggare i kväll - var och handla efter övertidsjobb och kö genom stan och som sagt var jag inte ensam på Ica Maxi. Och när jag kom ut hade det snöat. Nu i kväll har det även snöat här - så det blir väl kul att åka till jobbet i morgonbitti med sommardäck!!!! om det här blasket nu fryser på, i helgen ska det bli däckbyte. Jag har fått bilder både på Bexa och på Jalle som jag har börjat på med men det får bli till helgen. Har kollat för mycket på TV - har nämligen haft hand om kontrollen i kväll!!!!! Så är det återigen fredag i morgon och den da´n är aldrig fel - ha en skön sådan!

20121023 I kväll har jag bara varit "degig" inte gjort något vettigt mer än stickat och det framför Teven. Men i morgon är min tidiga onsdag så det får nu bli sängen. Go natt!!

20121022 Idag var åter hala gänget samlat för promenaden och då blir det lite mer begränsat mot hur det varit i helgen. Annars har det varit en skön dag och jag har tagit det lugnt för att samla kraft inför jobbet. Men lite har det skett här - för idag så ville photoshopen igen så det har blivit en ny bild på "våra hundar" som jag tidigare sagt inte var lätt tagen då de var allt annat än fokuserande på fotografen men här är den nu. Nya bilder på barnbarnen och nya bilder på Timjan o Curry - allt hittar ni till från framsidan. Ska nog kojsa med en bok tills John Blund kommer på allvar. Ha en bra tisdag!

20121021 En likadan skön promenad hade jag, Jackie och Fixa idag och ingen svamp blev plockad känner mig lite mättad på den fronten just nu. Sedan i eftermiddags kom hela familjen Hansson/Svensson hit på fika. Faktiskt första gången som tvillingarna var här, har ju blivit så att det varit vi som gått till dem, eftersom det är enklare för oss att gå iväg. Hundarna var väldigt intresserade av de små framförallt Jackie som tyckte det lät och luktade annorlunda. Hade tänkt i kväll att lägga in lite nya bilder och suttit och plockat med det tills jag skulle plocka upp dem via photoshopen, då fungerade inte den låste sig helt så det gick inte - får se om den kommit på andra tankar tills i morgon, så det får bli att sätta sig framför Solsidan i stället... Ha en bra måndag!

20121020 Full spida denna veckan. I onsdags var det junta och tröja vit nr 1 blev färdig. I torsdags begav sig hela Jönköpingsläns Hörselvård till Hooks Herrgård med övernattning, 35 personer som var audionomer, tekniker samt hela Hörselhabiliteringen. Vi hade föreläsningar, grupparbeten med reflektioner i yrkesrollen. Så i går kväll var man ganska mosig i huvudet. Men idag har jag, Jackie och Fixa haft en alldeles härlig dag ( de andra var och jagade). Vi var ute ett par timmar i skogen och strosade omkring, damerna fick springa fritt och jag hittade faktiskt 2 kg trattisar! Ett helt underbart väder för att vara i slutet av oktober, när vi kom hem rensade jag bort de sista blommorna som nu hade gjort sitt. Har också städat toer, håller på att tvätta och gjort lite anmält plock men nu är det väl bäst att ta tag i svampen. Hoppas att ni får en härlig lördag kväll!!

20121016 I natt är jag gräsänka då Göran åkt till Grimsö, åkte när jag kommit hem i kväll. Efter det var jag hos Emma som var jättesugen på att se vad jag fått ihop från hennes lista från Ullared. Sedan har kvällen bestått i att packa upp alla kassar och återigen prova tingen. För igår var jag mör när vi kom hem kl. 21 trots att Lena körde hela vägen med den minst sagt fullpackade bilen. Bagagen var knökafull och sedan hade jag, Mariette och Louise fullt runtomkring oss också. Så det blev en del trots att det var mycket folk, så till slut blev man helt tom huvudet. Ni som inte har FB kan se bilen som Louise fotade. Nu har denna kvällen gått också och jag och hundarna ska nu sussa - och i natt blir det gott om plats för dem i sängen...... Ha en go onsdag!!

20121014 Idag när John och Joe-Joe åkt hem och Göran och Kajsa var och jaga, gick jag och de hemmavarande hundarna ut o ösregnet och vi var som dränkta katter när vi kom hem. Efter det blev det lite fika hos Emma som har gjort en lång lista och även jag har en lång lista..... för i morgon bär det av till ULLARED!!! I dag har Catharina och Malte tävlat i klubbmästerskapet i lydnad på klubben och det gick väldigt bra och om inte MEN hade varit så hade det nog blivit pallen igen - ni är riktigt duktiga och kämpar på. En ny omgång trattisar ligger för torkning, jo förresten Jackie gjorde ett eftersök i torsdags på en kalv som det till sist konstaterades var frisk och var med kon och den andra kalven. Hunter har varit en stolt herre i slakt boa och suttit och vaktat älgskinnen - för de var hans!! det var så synd att jag inte kunde plåta honom för ha var för söt där han satt rak som en fura. Nu ska jag omgås med gubben framför teven med mitt sticke - men vi höres kanske i morgon pank och fågelfri!!!!

20121010 Då är man mätt och goer - har i kväll ätit äkta dansk fläskestek med tillbehör lagat av en äkta dansk, det var mumma. I morgon börjar älgjakten för vårat lag men jag åker och jobbar. Och det kan nog vara halt i morgon också, för idag var det lite lurigt så det gick inte fort till Månsarp. Som ni förstår så blir det inte så mycket annat nu några dagar. Men vi som jobbar får ha en bra jobbedag och tänka på alla som är ute i den friska luften i skogen och "hoar".

20121009 Fy va otäckt med det som hände på HV- matchen, hoppas det går bra för Oscar. Lite aktiv när jag kom hem idag och har faktiskt dammtorkat - och det var välbehövligt, ibland undrar man vart allt damm kommer ifrån. Eftersom Emma lagt ut deras familjebild på FB så har även fotografen nu publicerat den - dit kommer ni från framsidan. Har också fått in lite höst här men ny bild och färg. Ja det är vad som hunnits med i kväll för det går fort några timmar tills det är dags att tänka på morgondagen som också är min tidiga onsdag vilket känns när uret ringer 5.20!!! Go´natt!!

20121008 Vilket härligt väder det varit idag, gick med hundarna som inte fick vara lösa pga. älgjakten. När vi kom hem försökte jag plåta de fyra vid dammen men det var inte det lättaste för alla tittade åt olika håll och Kajsa och Fixa hade svårt för att sitta "kvar" - få se om jag lägger ut det. Haft lite hundvård - klippt tassar och klor. Klippt gräset hos hundarna. Städat bilen invändigt, kör väl in den i en maskin för utvändig tvätt. Städat "min" del av garaget. Strukit och bytt gardin i lilla rummet. Matlåda med köttfärssås. Och nu är jag trött så några timmars sömn innan jobbet i morgon. Ha en bra tisdag!

20121007 Söndag kväll som har bestått av sticke framför teven, men på dan har jag och hundarna varit ute och travat i ett faktiskt ganska hyggligt väder. Fotat familjen Hansson Svensson till familjesidan - den bilden ska ni får se efter publiceringen i JP. Eftermiddagen har till stora delar bestått i att rensa trattisar som jag och Jackie var ute och plockade igår em. efter att mer än halva byn varit på marknaden i Skillingaryd. Och efter marknaden och skogen blev det trädgårdsarbete, bytte ut en del av det vissna med lite ny ljung och så där. Och mitt i det hördes ett väldans "kacklande" och över huvudet på mig for mängder med tranor söder över - jag har nog aldrig sett så många det var hundratals i varje sträck och jag såg tre. Har inte suttit här så mycket, men tre bilder från helgen har det blivit. Får se vad lustan vill i morgon för då är här väl "karlfritt" (tror jag) eftersom älgjakten börjar. Hoppas på en bra måndag!

20121004 Jisses vilken energi som dök upp i kväll... först va jag och handla och blev så sugen på rotmos, så när jag kommit hem koktes det rotmos och det kommer att bli minst tre middagar för 3:43 - billigt!!! sedan rök dammsugaren fram eftersom jag tappat ett ½ kg salt i kryddlådan så nu är det städad + de andra två när jag ändå var i farten. Och eftersom dammen ändå var ute var det lika bra att ta golven mä och efter alla löptikar så åkte skurhinken fram också, två maskiner tvätt + tumlat och vikt. Men nu kära vänner är kl. 23 och dags för bingen och i morgon är det fredag igen, vilket som vanligt är skönt och den här helgen ska jag inte åka 120 mil även att det var riktigt trevligt att träffa Maria och Ace. Utan helgen ska bestå av hundar, skog och lugnet. Lite förberedelse för älgjakten får det väl bli även att jag inte ska vara med själv men här kommer ju lite folk. Ha nu en riktig bra fredag och skön fredagkväll!!

20121002 Vid 22 tiden igår kväll kom vi hem efter tredje resan till Klippan och då blev det en parning!!! Och i kväll har Curry fått vara provobjekt om den bestämda damen ville ha mer pojke - och det ville hon inte, så nu är det bara att hålla alla tummar och tår att den här parningen bär frukt - för det är nu eller aldrig. Det har varit några dagar av anspänning och mycket resande och det har satt sina spår. Men lite har jag orkat fixa här och bl.a. är de sista utställningsbilderna på plats. Men nu ska det kojjsas för i morgon är det åter en jobbardag med junta på kvällen. Ha en härlig onsdag!

20120930 Det blev ingen aktivitetsträff för mig idag då huset består av tre löptikar. Nu är det färdig inlagt med de fem hundarna till Rasboken. Nu i eftermiddag ska vi åka en sväng till Klippan så får vi se vad det ger!!! Valpkursen i går var riktigt rolig det är ett härligt gäng och man ser vad valparna ändrar sig på två veckor. Nu ska vi luncha lite innan vi far iväg, om jag inte är helt tom i bollen kanske jag tittar in här en sväng i kväll.

20120928 Nu är Jackie ögonlyst utan någon som helst anmärkning och det känns skönt, även Ace är lyst ua. I kväll har jag suttit med Rasboken så tre hundar är nu anmälda - jag hoppas att ni anmäler era hundar det är en rätt rolig bok att bläddra i. Ni får gärna höra av er om ni vill ha hjälp. Utbildning på em. idag och en sen kväll och en lång dag igår så jag måste säga att jag är lite mör nu, så det känns helt ok att gå in i dimman. Redan fredag i morgon och helgen ser inte ut till att bli lugn!!!!! ha en bra fredag!

20120925 Återigen utbildning på em. och precis efter lunch när paltkoman inträffar, men i morgon är det fm. för min del. Men sedan ska vi ut och äta med en arbetskamrat som ska sluta - så det kommer att bli en lååång dag. I kväll när jag kom hem fick fiskarna ren pump och sedan har det rensats gula kantareller som Göran plockade igår men det var nog de sista för denna säsongen men två pannor blev det. Här håller jag på att lägga in bilderna från utställningen på Attila men det är inte klart för utlägg ännu och risken är väl att det inte blir något i morgon heller då det lär bli sent. Ha en bra onsdag!

20120924 I lördags var jag och Yvonne på Attilas utställning i Skillingaryd för att se hur det gick för Linda och Catharina som var där och ställde ut i ösregnet, där Elsa blev BIR och Malte BIM, Klara blev oplacerad. Stort Grattis till Er! Det kommer fler bilder på utställnings sidan snart. När vi kom hem gick vi med hundarna för att reka lite till morgondagen - och regnet fortsatte att hälla ner. På söndag fm. träffades vi med hundarna Spike, Jackie, Elsa, Klara och Malte för att träna apportering och det var en riktigt fin dag och inte en droppe regn fick vi på oss. Och det var en bra och lärorik träning då Yvonne har många idéer på träning och synpunkter på vårt agerande.... Tack Yvonne!! Idag har det varit en kanonfin dag även om man känner av höstluften, men efter vår promenad med svampplock satt jag och Göran ute och fikade - kanske sista gången för i år. Sedan har jag varit hos barnbarnen och myst lite - de är så härliga var och en på sitt sätt och man blir alldeles varm inombords. Därefter har jag städat i "klädkammaren" och bytt ut skor och jackor till modell varmare, och lite tid har jag ägnat mig här. Men nu ska jag ägna mig åt sängen för idag har duntäcket kommit på plats så det ska bli så gosigt. Ha en goer tisdag!

20120921 Öppna ett mail sent i går kväll som var från Gitte i Danmark, där hon berättade helt kort att Donald hade fått slutat sina dagar och att de saknade honom mycket. Saknade är stor även om ens vän har nått en hög ålder. Våra tankar går till Gitte med familj.

20120920 Flitig på juntan igår för nu är tröjorna nr 2 färdiga det ska bli varsin halsduk också av det garn som blev över. Dödstrött när jag kom hem från jobbet idag - jobba med människor är härligt men ibland blir det för bra..... Har i alla fall dammsugit och svabbat av golven för i morgon kommer Yvonne och Spike och stannar helgen. Så aktiviteterna för helgen blir Attila utställningen på lördag ska inte ha med någon hund själv men ska vara backup för Linda. På söndag ska det bli apporteringsträning här i Beth - blir du sugen att vara med - hör av dig! Så det kan hända att jag inte hör av mig här förrän på söndag. Jag har idag städat lite på första sidan och placerat ut händelserna på sina respektive sidor. Ha nu en riktigt bra helg så hörs vi!

20120918 Besök hos frissan efter jobbet, så nu är det kortkort igen. Sedan har det faktiskt varit en del teve i kväll bl.a. tittat vissa "stollar" i Xfactor och vissa riktiga stjärnor. Några nya bilder på de små har jag lagt in som finns på "privat". Och det fick bli det hela för jag började titta lite på den Externa hårddisken som jag för över till med allt jag får in - och där är en röra utan dess like..... men det får jag nog vänta med tills jag blir pensionär..... Nu får det nog bli sängen - junta i morgon!!!! Ha en bra onsdag!!

20120917 Så har helgen och min lediga dag rusat iväg som vanligt, men det har varit en bra helg. Lördagens valpkurs var härlig med alla dessa små valpar som är så söta och en del redan riktigt duktiga. Efter kursens slut så tränade vi lite med våra egna hundar. Söndagen bjöd också på riktigt hyffsat väder och efter promenaden tog jag fram gräsklipparen och tog väl hälften. När vi gick hem idag kan man säga att det var folkligt i skogen för från vägen såg jag 10 belgare som var och plocka lingon så nu blir skogen länsad, vi har fått vad vi behöver så för våran del har det ingen betydelse, men egentligen är det ganska beklämmande dessa stackars människor som dagarna i ända bara plockar bär - skulle inte tro att vinsten är så stor. Efter lite fika var det dags för lite mormorsmys och de ändrar sig fort, nu väger Evelina 3,1 och Hampus 4,1 så det är ganska stor skillnad på dem. Idag regnade det som himlen vore öppen, men en liten paus blev det mitt på dan så då gick vi ut och faktiskt, det hade då regnat färdigt men blåst har det gjort ordentligt. Därefter tog jag mig i kragen och börja rensa i garderoberna och det har blivit en bra hög som ska väck - ska ju snart åka till Ullared så det måste beredas plats ha ha ha. Linda kom hit sen eftermiddag och vi hade ett bra träningspass, och jag tror att polletten har ramlat ner på Klara med nu, det ska bli spännande att se till nästa gång. Nu ska jag titta på ½8 hos mig innan det blir dags för sängen. Ha nu en bra tisdag!

20120914 Äntligen fredag efter en ganska jobbig vecka både psykiskt och fysiskt, men idag syns åter ljuset i tunneln. I morgon fm. börjar våran valpkurs och det är som alltid lika spännande att få träffa de små grynen. I kväll har vi haft besök av svärmor och barnens kusin Ulrika som förstås i första hand har varit och tittat på bebbarna men också svängde förbi här. Efter en delvis sömnlös natt börjar det dra i ögonen och för att vara pigg i morgonbitti så ska jag nog "dra mig undan nu" Men jag fick fredagsmys på altanen med en brasa och en wirre när jag kom hem från jobbet, och det uppskattas alltid. Ha nu en skön och vilsam lördag!

20120913 Så har åter en Hundskallets hund fått vandra den tunga vägen. Sandra ringde mig i tisdags och berätta att Sudden var på Djursjukhuset med inre blödningar, han flyttades sedan till Göteborg där resurserna är större men hans liv gick inte att rädda. Det är alltid hårt att behöva ta farväl till en kär familjemedlem och ju yngre de är ju svårare att acceptera att de inte längre finns hos oss. Mina tankar går i kväll till Sandra med familj som nu har det jobbigt.

Allt annat i kväll känns oviktigt så jag säger bara go´natt.

20120912 Mår sådär men har jobbat idag inga svar från proverna än. Vilade lite när jag kom hem och tog sedan hundarna på en liten promenad var tvungen att få lite luft. Sedan har jag suttit här fixat lite på gallerisidan, har nu också lagt in om den förhoppningsvis blivande fadern..... Men nu är jag ganska trött och ska bara fixa matlådan sedan blir det sängen, så ni får ha en bra torsdag!

20120911 Det blir inte alltid som man tänkt sig... varit hemma från jobbet och gjort ett besök på VC. Det började i går när jag var ute med doggsen - hade huvudvärk men som bara blev värre och värre blev yr och kände mig väldigt konstig. Kom i alla fall hem, bälgade vatten det var ju otroligt varmt igår, åt lite vilade - men det ville liksom inte släppa riktigt. Linda kom och vi gick en sväng på skogsvägen för lite träning med framförallt Klara men även de andra bägge - då blir det nog bra!!! Och det blev en bra kort träning och så "gungade" åtminstonde jag hem. Fixade lite på kvällen men var inte hundra, texter hoppade så sitta här var otänkbart. Och eftersom jag är över 25 tyckte jag det var bäst att kolla upp det här - blev ju faktiskt bl. a fästingbiten i somras. Undersökningen på VC visade 24 - fast har då inte fått svar på proverna vilket jag får i morgon. Har känt mig någorlunda i em. men då satte det igång att regna och det såg åskigt ut så det fick bli en bok och sängen i stället. Men i morgon ska jag jobba och så får vi se vad proverna säger. Kan bara nämna också att jag får blåsidor på min dator så den är på väg att lägga av...... ingen, så om det blir tyst här så är jag nog inte döer utan bara datorn som lag av!!!!! Ha en skön lillelördag i morgon!!!

20120909 I morse bestämde jag mig för att åka och titta på lydnadstävlingen på Attila och det ångrar jag inte. Det blev en riktig trevlig dag där Catharina och Malte gjorde riktigt bra i från sig och förbättrade sitt resultat ordentligt från förra gången - så vi väntar med spänning på fortsättningen!! Jag hade Jackie och Hunter med mig mig så de fick två promenader under dagen med mycket nya dofter att insupa, så väl hemma igen var de lika trötta som jag trots att de inte fick någon större aktivitet - så vi sov nog 1½ timme innan telefonen ringde. Så nu har jag lagt in några bilder från dagen, har flyttat bilderna på Jison där de nu ska vara + några till på honom dit hittar ni till på framsidan. Detta får bli det hela idag nu ska jag omgås med maken och så hoppas jag att ni får en bra måndag!

20120908 Idag var det riktiga höstvindar när jag och hundarna var ute fastän solen lyste mellan varven. Sedan har jag "höststädat" lite ute plockat in agilityhindren, målarpenslar, vattentunnan och lite sånt plock. Har varit och gosat med barnbarnen som ändrar sig för varje vecka - var en stor skillnad att mata Evelina idag mot i måndags bara. Tog några höstbilder på hundarna idag så jag har bytt ut den på framsidan. Har påbörjat lite om Jackies nye kavaljer som jag hoppas blir färdig i morgon. Nu ska här snart ätas och sedan blir det teve. Ha en go lördagskväll!

20120906 En Torsdag som bjöd på sol när jobbet var slut, så jag tog "mina" hundar och gick till grannbyn medans Göran tog Kajsa till skogs för att plocka lingon -  så snart drunknar vi i lingon. Sedan tog vi in grillen för det är bara att inse fakta att sommaren är slut vilket märktes på promenixen för vinden var riktigt kylig. därefter ett telefonsamtal och min lott att rengöra grillen... men i morgon är det fredag igen vilket ska bli skönt - hoppas att ni får en bra sådan!!

20120904 Tack för allas tankar! har inte släppt detta helt ännu eftersom de var rena och torra och inte speciellt trötta efter att varit bort i 5 -7 tim. det är nå´t som inte stämmer......  Lite telefon i kväll, rensat lite svamp från igår så det fick bli en svampomelett till lunchen i morgon. Ja det var allt för idag det går fort några timmar efter en jobbedag. Och i morgon är det sy(stick)junta och jag stickar nu ljusblått och jag får nog rappa på lite med dessa tröjor för det är attans vad de växer de små liven, så det ska bli kul med lite junta!!! Vi höres!

20120903 Idag i detta härliga väder följdes vi åt med doggsen för vi skulle gå till sjön och då behöver man passera koflocken och stängsel - och det gör jag inte ensam. Vi släppte Jackie och Hunter och de var med oss nästan till sjön, då fick de rådjur i näsan vi såg bocken och tänkte att de snart kommer efter men inte då.... gick hem och trodde de var före men inte det heller detta var ca 11.30. När klockan var 15 ringde jag och anmälde de försvunna till Polisen, 16.30 kommer Jackie hem trött men inte flåsig ren och torr!!!! 18.40 kommer Hunter lika ren och torr och ej flåsig - så var de varit och vad de gjort är en gåta. Men Tack o Lov kom de hem för det var hemska timmar med väntan. Så denna dag blev inte alls som jag tänkt mig men skit samma huvudsaken var att de kom hem välbehållna - det är många tankar som far genom huvudet när något sån´t här inträffar. Nu känner jag mig ganska matt och går nu och lägger mig med en bok, och hoppas att jobbveckan blir dräglig... Ha en bra tisdag!

20120902 Jo alltså det blir ingen träff i höst som brukligt är och det pga. Jackie och hennes löp. Hade räknat med att hon skulle börja i augusti men än har det inte satt igång. Detta är nu sista chansen för henne med valpar och därför måste jag lägga min energi på detta. En ny hane är vald av olika omständigheter - vem kommer snart att läggas ut om. Eftersom man inte vet när det blir dags vågade jag inte planera in någon träff för det hade säkert kolliderat!!! Så därför har det heller inte gått ut något brev utan jag kommer att ringa upp alla valpköpare vilket jag har påbörjat. Jag hoppas att ni har överseende med detta, förhoppningsvis blir det en till våren eller i september beroende på hur läget är här då.

Igår var här en riktigt skön nästan sommardag, och alla hundarna rejsade loss ordentligt. Kajsa hitta älg som hon hade ståndskall på i över 1 timme så t o m husse masade sig ut för att kolla upp vad det var för ett djur - och det var en kviga. Så fyra svarta hundar fick sig en genomgång av vattenslangen. På em. tog jag faktiskt fram målarpenseln och målade det vita som var kvar.

Idag var det höstväder och efter den vanlig promenaden fick Jackie och Hunter följa med på en svamprunda, fast de hittade ingen svamp utan for iväg efter annat, men jag hade med mig lite över 3 kg svamp hem kantareller och två taggsvampar - funderar på att skicka lite till Umeå så jag slipper att rensa........ Annars får väl Göran rensa eftersom han "slapp" att plocka den. Jag har gjort om lite på framsidan och två nya bilder från Jisons sommar. Nu ska jag nog sätta mig framför en annan burk för nu har jag tittat färdigt på den här skärmen. Ha det gött!

20120830 Regna och åska när jag kom hem idag. Men några fler telesamtal blev det när åskan bedarrat. Göra har plockat lingon i massor så det räcker nog i vårat liv......  Akvariet har fått ett lyft och nu är kvällen över och i morgon är det då fredag igen, men något riktigt fredagsmys blir det väl inte då här ska vara älgmöte på kvällen så en massa gubbar som pratar jakt!!!!! ha en bra fredag så hörs vi!

20120829 Idag har det ju nästan varit en sommardag så jag tog hundarna och gick en sväng direkt efter jobbet, som vanligt rullade sig Hunter i något gegg så det blev vattenslang och borste! Var en sväng hos Emma och hämta min glömda nyckel och fick på köpet en lite bebistitt. Resten av kvällen har bestått i telefonsamtal - det är så roligt att prata med våra valpköpare. Emma hon bombardera mig med bilder på de små så nu har jag lagt in några från deras första månad, ni hittar dit från framsidan "privat". Redan torsdag och jag hoppas att ni får en bra sådan!

20120828 Som väl var tog jobbdagen slut som har varit hemsk suttit i möte som var personalrelaterat och man kan undra ibland om man jobbar ihop med vuxna eller?? Däremot har jag haft en trevlig kväll då jag har påbörjat en telefonrunda bland valpköpare som redan i kväll har relaterat i nya bilder på Jisons sommar, de ska komma på plats så småningom. Men nu är kvällen slut för länge sedan men i morgon tar vi nya tag med både det ena och det andra. Ha en bra onsdag!

20120827 Vilken härlig dag det har varit idag satt faktiskt i solen och njöt i eftermiddags fast jag skulle kunnat måla - fast jag har inget dåligt samvete för det eller att det varit en slappdag. Hundarna har förståss fått springa av sig men hela förmiddagen har det bara varit bebisgos och så kom gammelfarmor till bebbarna med min svägerska så det blev fika också. I eftermiddags kom Linda så vi har förberett lite inför valpkursen på Attila. Aktivitetsträff blir det den 30/9 här i Beth. Har en del annat nytt att delge som håller på att mogna..... I morgon börjar min jobbvecka - men vi hörs!

20120825 Lite seg på morgon efter veckans jobb, och lite oroligt här på morgonen då mannen och sönerna skulle i väg på en skjuttävling. Men visst gick vi till skogs jag och doggsen, och nu kan jag släppa de tre och på hemhåll blir det Kajsas tur eftersom hon garanterat drar. Hel hel del svamp blev det vilket tar sin lilla tid innan den kommer på pannan. Har också kokat lingonsylt och förberett lite mat till i morgon då vi ska ha gäster. Idag har det ju varit en helt underbar dag med sol och värme först lite regn nu i kväll. Usch Maria jag gillar inte att era fåglar flyger söder över - det innebär att det snart är höst och det gillar jag inte. Men det är bra du samlar komp timmar - här står en bäddsoffa och väntar!! Nu blir det väl lite slötitt på teven innan det blir dags att kojjsa. Men ha en skön söndag!

20120823 Idag blev det en skogspromenad när jag kom hem från jobbet - resultatet ser ni på framsidan - så det blev vattenslangen när vi kom hem. Hunter är helt makalös till att hitta dypölar och lägga sig i dem och det har han efter sin far Abbe som var likadan. Så mycket mer har det inte blivit i kväll några telefonsamtal, lite plock och skriva handlelapp, så det blir till att handla i morgon innan det kan bli fredagsmys i morrnkväll. Ha nu en riktigt go fredag!!

20120822 Idag har jag bjudit på mormors-tårta på jobbet vilket alla nyblivna mormor - och farmors-föräldrar gör en trevlig tradition - men det var ett tag sedan nu då det varit lite stiltje där ett tag, och för mig första gången. En före detta kollega har gjort det 8 gånger.... det hoppas jag att jag slipper!!! Efter jobbet var vi från jobbet på Tabergs topp och firade våra nygifta arbetskollegor åt gott och hade trevligt. Eftersom klockan inte var så mycket åkte jag direkt till juntan men utan arbete men satt och tjata en stund och nu sitter jag här med hög tid för att sova. I morgon är det i alla fall inget särkilt på g. Go´natt!

20120820 Hundarna får nu vara lösa - men de fick de inte idag då det mullrade lite redan när vi gick och innan vi var hemma åska det ordentligt så Kajsa var riktigt bekymrad. En påse svamp idag och en igår så detta rensade jag när vi kommit hem från Attila medans jag med ett öga kollade lite på Dallas. Så det fick bli en svampomelett till lunch i morgon. Så är denna dag till ända också och en ny jobbvecka väntar. Men vi hörs!

20120819 Söndagen är ännu ett oskrivet blad så jag börjar med gårdagen. Regn på förmiddagen så den ägnades åt att städa samtidigt som jag höll tummarna för Attilagänget som tävlade i lydnad på JBK tillsammans med de andra klubbarna. Regnet upphörde och Göran gick med de tre och jag och Jackie tog oss an svampskogen och efter 2,5 timme i skogen hade vi fått ihop 2,5 kg gula kantareller (orensade). Blöt och trött men blev pigg efter dusch och så ringde Emma om vi ville komma och ta en sen fika och så fick jag snosa på bebbarna. Väl hemma igen var det till att ta tag i det tråkiga att rensa svamp och det tog sin lilla tid och samtidigt fastna jag i en film och när den var slut var det natt. Idag kanske det blir stranden om det nu blir som de lovat. Höres!

Söndag kväll - jo det blev stranden i eftermiddag, var först ute med hundarna efter en ordentlig sovmorgon. Sedan satt jag vid sjön och bara njöt, antagligen sista gången för den här säsongen, även nu i kväll satt jag och och njöt av kvällen. Så får vi se vad morgondagen för med sig mer än att det är instruktörsmöte på Attila. Ha en bra måndag ni som jobbar.

20120817 Fredagsmys ute o solen med grillmat och wirre en värdigt avslut på andra jobbveckan och lite tvbuskis och nu nå´n film som verkar jobbig så jag tror jag tar doggsen med mig och kojjsar så vi kan anta en härlig lördag i svampskogen - även att det ska blir regn, men det är man å andra sidan ganska van vid så man bryr sig inte ens...... Sedan ska jag hålla alla tummar och tår för SBK Attila gänget som i morgon tävlar lydnad i hop med några andra klubbar i det som kallas AugustiKannan i år går det av stapeln på JBK i Jönköping, särskilt håller jag tummarna för Catharina och Malte. Go´natt och ha en riktigt skön lördag!

20120815 Idag har jag fixat skrivaren med nya färgpatroner och har skrivit ut bilder på mina barnbarn och skickat till mina föräldrar som inte har sett sina barnbarnsbarn ännu. Fast när jag kom hem från jobbet parkerade jag mig ute i solen och njöt med telefonen i handen - nytta med nöje ..... så mycket mer hanns inte med i kväll och nu är det dags att förbereda för morgondagen - med att sova. Ha en varm och skön torsdag!

20120814 Kan ni tänka er att "hålet" fungerade idag och jag kunde lägga in alla bilderna från jippona i helgen, även gräsklipparen fungerade idag berätta Göran - så det måste ha varit en fe här med sitt trollspö i natt!!!!!! När jag kom hem idag kollade jag förstås om det funkade med överföringen vilket det då gjorde, hade annars tänkt gå till Emma för att försöka lösa det - men jag gick dit ändå var tvungen att snosa med bäbbarna lite. Så nu är utställningen från helgen klar, även Timjan har kommit på plats på "vänners djur". Men det tar sin lilla tid och nu är uret redan över 11 och hög tid för sängen. Hoppas att norrländskorna får en härlig välförkänt semester! Ha en bra onsdag!

20120813 Här har det varit spidat denna sista veckan så jag har inte hunnit skriva här. Jobbat första veckan och på kvällarna har det bara varit telefonsamtal både med ny hanhund till Jackie och med vårt boende inför utställningen i Askersund. För i fredags em. direkt efter jobbet åkte vi till Hallsberg där vi sov över till utställningen i Askersund och en lyckad sådan, mer om den kommer ni till från framsidan. Ett par timmar efter att vi var hemkomna i lördags var vi bjudna på fest för att fira "Vaggeryds Skogstransporter" som firade 40 år, och det var en mycket trevlig fest men sent blev uret var över två innan vi var hemma. En seg söndagsförmiddag och på em. hade Hembygdsföreningen ordnat ett stort jippo i Braskabo med bl.a.  femkamp mellan de olika byarna och vi var lagledare för byarna på denna kanten. Och det var riktigt trevligt och roligt. Men på kvällen var jag dödstrött och slocknade tvärt. Vaknade tidigt idag så redan kl. 7 var jag ute med hundarna, kl. 10 hade vi en träff på Attila, Linda, Catharina, Jossan och jag med våra hundar och vi tränade budföring och apportering med div. problemlösningar och det var en god träning. Hemma vid lunchtid och då åkte faktiskt målarburken fram och jag hann en bra bit och sedan tog färgen slut. Efter det blev det skrubbning för jag har en förmåga att måla ganska mycket på mig själ. Väl utkommen ur duschen kom Emma med bäbbarna och ville jag skulle följa med på en sakta promenad då hon nu kände sig lite bättre från foglossningen, så vi gjorde byn fram och tillbaka. Och så var det dags att sätta sig här och föra in alla bilder - och vad händer? det går inte att föra över bilderna från kameran antagligen är "korthålet" trasigt och med sladden gick inte drivrutinen att hitta - åhh vad trött jag blir när inte saker och ting fungerar. Så några bilder kan jag inte visa får väl försöka lösa det i morgon på något sätt, får väl börja med texter. Hoppas att jag kan lägga in bilderna i morgon. Nu börjar en ny jobbvecka och förhoppningsvis blir den betydligt lugnare än den förra. Ha nu en bra tisdag!

20120807 Första dagen avklarad och det är bara att gilla läget det är ändå ingen återvändo. Värdena på lillemannen var idag bra och behövs inte kollas på BB mer - skönt! Hade tänkt gå en sväng med doggsen när jag kom hem - men jag har ingen båt för himlen den fullkomlig hävde ur sig vatten, otroligt att det bara kan finnas sådana mängder där. Så det blev till att rensa svamp istället. Flyttat om lite här, bebisbilderna finns nu på "privata" sidan, och så har jag fått en bild på Lena och Sunes lille Timjan och är man så söt måste man få sitta på framsidan. Eftersom det är jobb i morgon får man väl försöka att komma i säng något vettigt i kväll. Höres i morgon!

20120806 Idag gick jag och Göran med alla fem hundarna för att spara lite tid eftersom jag skulle iväg sedan. När alla hundar, katt och fiskar fått sitt var det dag för dusch sedan in till tandläkaren igen. Var först på lite rundvandring för att hitta små kläder helst under 50 - men se det var inte enkelt men till slut hitta jag en del så de små liven inte halkar ur sina kläder. Efter tandutdragningen och all bedövning var jag en snabbis på Maxi. Nu har bedövningen släppt och det gör bara ont men med värktabletter är det ok. Emma och Håkan och barnen fick komma hem i eftermiddags och värdena var nu bra efter lite solning igen - men nya tester i morgon igen men hoppas nu att de får komma hem på direkten. Och i kväll har jag fått lite bebisgos och skulle jag inte upp till jobbet i morgon hade jag nog suttit där än. För nu är semestern slut och i morgon börjar allvaret för mig och väckarklockan. Men vi hörs väl en sväng i morgon och ha en bra tisdag!

20120805 Hann inte skriva något här i går eftersom Emma, Håkan och de små kom hem i går eftermiddag. Emma ringde och undrade om vi ville komma 20.30 då de små skulle matas och vara vakna. De är ännu så länge väldigt snälla och sover tills de väcks var tredje timme för mat. Och små är de är alla kläder är för stora. Innan på dagen var jag och Marianne ute med hundarna, efter det hade jag hundvård och Hunter och Fixa blev rakade de andra ansade och allas klor klipptes. Emma och Håkan skulle in för ny test på lillemannen idag då han haft gulsot och tyvärr var värdet för högt så de fick stanna kvar. Så det blev mycket hundpromenad idag först med våra och sedan med Taggen eftersom Marianne åkte hem i går. Eftermiddag har bestått i vila eftersom jag har en enorm tandvärk och i morgon är det dags för tandutdragning igen........ Men Taggen mådde bra i kväll trots all turbulens som varit för hans del det sista, men så fick han ett ordentligt rejs idag och var trött.  Förhoppningsvis kommer de hem i morgon, så jag ska försöka hinna med alla doggsen innan det blir dags för tandläkarbesök. Sedan ska mormor inhandla kläder till de små i minsta storlek. Hoppas ni får en bra måndag - min sista lediga dag för sedan är det jobb som gäller!!!!

20120703 Jag och Marianne gick på fm. med hundarna. Blandad molnighet/sol så perfekt för målning så det har dagen bestått med. I morgon är en ny dag och förhoppningsvis blir det målningsväder men det är också dax för hundvård. Men nu blir det sängen hoppas att ni också har haft en bra fredag!

20120802 På förmiddagen efter vår promenad besökte jag en bebis med fyra ben vid namn Timjan och är en schillerstövare, en frimodig sjövild valp som har satt sina spår i mina händer för ett tag framöver - precis som det ska vara...... På em. blev det hastigt och lustigt bestämt att vi skulle få ta en snabbtitt på tvillingarna - några bitmärken blev det inte - men tårar blev det ändå. Taggen som skulle vara ensam denna natt hade jag lite ånger för eftersom han har tyckt det varit underligt när nu både Emma och Håkan försvunnit. Och sista tiden innan bebisarna kom har han inte lämnat Emma en sekund. Så jag tog honom på en promenix och samtidigt plockade vi två påsar gult - kände mig något mer tillfreds när jag lämnade honom för natten. Men våra hundar tyckte det var orättvist att Taggen fått gå ut och inte de - fm. promenaden var helt bortglömd, så då fick de en sväng med. I dag gick jag i två omgångar först med våra egna och sedan med Taggen som fick vara lös och for fram och tillbaka av glädje. Nu åskar det måste stängs av får fortsätta i morgon.

Blev inte så mycket av åskan som väl var - jo efter hundpromenaderna var jag och hämta Emmas svärmor som nu är hund -katt och fiskvakt. Och på kvällen var jag och Marianne nere med hundarna för ett kvällsdopp vid sjön. Har lagt in en bild på de små liven vid våran titt där idag.

20120731 En bild på våra barnbarn prinsen och prinsessan och det har varit mycket telefon idag som har berört dessa nya familjemedlemmar. Jag och hundarna har varit i skogen på en 2 tim. promenad och det blev 2 påsar guld att ta med hem och doggsen har mer eller mindre varit utslagna resten av dagen, för det är jobbigt att plocka svamp...... Rensat svamp, fixat mat, och dammsugit och nu är dagen slut. I morgon ska jag besöka en bebis men han har fyra ben!! Höres och ha en bra 1 augusti!

20120730 Idag är en stor dag - för vi har blivit morföräldrar till en pojke och en flicka!!!! Men det har varit en lååång dag med väntan, då de åkte in söndags kväll sent och bebisarna föddes nu i kväll runt 19.40, men allt har gått bra och mor och barn mår bra om än modern nu i kväll var riktigt trött - men lycklig. Vikter och längd kommer. Detta har idag upptagit hela min tankeverksamhet - det är nästan lika jobbigt att vara vid sidan om och veta vad det handlar om men inte ha koll och veta vad som händer, det har jag nu blivit varse om så go´natt!!!

20120729 I går eftermiddag kom Yvonne L med sin jaktlabbe Spike och eftersom det inte är så ofta som vi träffas blev kvällen riktigt lååång. Yvonne hade hemma hos sig träffas Pia Andersson på en apporteringskurs och när de pratat lite och kom fram till att hon kände mig och hade varit här och funktionsbeskrivet en kull valpar vilket var J-kullen. Hon saknade också apporteringskompisar och ville gärna att vi skulle träffas och att vi skulle höras när Yvonne kom hit. Så halv elva i går kväll bestämdes det att vi skulle träffas här idag. Och vi hade en mycket trevlig och lärorik dag med mycket bra träningstipps och förslag och tankar och vi bestämde att vi skulle försöka att träffas igen för lite träning. Och det var ett gäng trötta hundar som avslutade dagen. Yvonne stannade ett tag till innan hon var tvungen att åka hem. Även de andra hundarna var utslagna, det är jobbigt att ha en "främmande" hund i huset! Tack Yvonne, Linda, Pia och Bosse för en härlig dag! Nu blir det teve för resten av kvällen.

20120727 Åhh vilken dag det har varit idag, även om den började med rätt mycket dis. Men jag och hundarna han att gå en riktigt skogspromenad fast de var var skogtokiga för det var nog otroligt mycket vittring från viltrets vandringar i natt så de for som skollade troll var inte lätt att få dem till att ta samma väg runt träna - så jag fick slita en del. Väl hemma städade jag av mitt ludna golv och toarna fick en uppsträckning. När det var gjort sken solen från en klarblå himmel och det bar av till sjön - inga hundar med nu då det faktiskt blir för varmt för dem när solen steker som den gjort idag. Men vid sjutiden i kväll stuvade jag in alla fyra hundarna och vi for ner för ett bad dvs. hundarna och det blev avsvalkade. Johan kom efter en stund och kastade ut dummies till Jackie tre gånger så långt som jag rår med att kasta så hon fick ett par ordentliga simturer. Nu 22.36 kom mannen hem som har varit och kört på mossen sedan 8.30 i morse - långa pass.... Så nu ska jag prata med honom lite. Hoppas att ni haft en bra fredag!

20120726 En ännu varmare dag idag så promenaden gick vi före frukost både för mig och hundarna och det var tur det för strax efter 8 var det riktigt varmt när vi kom hem - men okey jag hade fått upp ångan efter 1 timmes promenad - och vad jag älskar solen och värmen. När frukosten var avklarad och det vanliga "röjjet" klippte jag det sista av gräset för den här gången... sedan åkte färgburken och det tre olika storlekar penslar fram ( håller på med "pillmålning") när solen kom över taket åkte jag och rödingarna ner till sjön med bad, apportering, lek, bad, och sol och där var vi tills det blev "tjötigt". När inte vår Herre vattnar så fick jag bära vatten och det gör jag så gärna - han behöver inte vattna på länge än. Men visst är det så att solen och värmen och de tidiga morrnarna gör att man blir lite nanig på kvällen. Så det är vad jag ska göra nu - nana - Ha en bra fredag! och hoppas att värmen håller i sig så att ni som jobbar och kämpar får lite skönt på er ledighet!!!

20120725 I princip kan jag kopiera gårdagens sol för det är var som gällt idag med men men... Var uppe tidigt idag då Göran skulle börja jobba på mossen kl. 8. Så 7.40 gick jag med hundarna och innan jag var tillbaka vid 9 hade det blivit riktigt varmt. Klippte i alla fall lite gräs på framsidan men jag trodde "blinningarna" tog kål på mig slog nog 50 st. de är som galningar. Framåt em. när Emma kommit hem från barnmorskan for vi ner till sjön där resten av familjen varit sedan lunch, inga hundar fick följa med idag och vi var vid den kommunala badplatsen där jag inte varit på säkert 5 år eftersom jag alltid har någon hund med. När vi kom hem hade jag tänkt måla lite med det gick inte då det var för varmt på väggen så i stället klippte jag gräset söder om, fast varmt blev det och de bitska kreaturen var på hugget fast inte lika ilsket som på fm. En välbehövlig dusch och nu sitter jag här, men ska bänka mig framför teven och vänta på avsvalnanden och mannen. I morgon lär enl. SMHI bli ännu varmare så det får bli en tidig promenad och lite målning på väster innan solen hittar dit och sedan blir det sjön - med hundar. Hoppas att ni alla får en bra torsdag!

20120724  

 

 

20120723 God morgon alla vänner! klockan är nu 05:07 och jag har suttit här nu i 1½ timme - om det är detta som kallas utvilad när man inte kan sova? - tveksam! Har i alla fall fått en hel del gjort här för sitta vid datorn den här tiden på dygnet har man inga samvetskval för. Som ni ser så har sommaren kommit hit också för nu lovas det 25 grader VARMT! fast just nu viner blåsten runt knutarna... Gårdagen som var söndag var ingen större vilodag, jo förresten sov ju middag! Är annars ganska mycket hos Emma och fixar, men nu är det snart färdigt fixat, i morgon med en sväng sedan är det bara att vänta på bebisarna. Och nu du Maria har några av bilderna du skickat på Bexa kommit på plats - och så har jag väl varit ganska utförlig idag inte bara stödord...... Får se om jag hör av mig i kväll, kanske är nanig då!!! ha en bra måndag!!

20120721 Sol, moln, ej regn, hundar, svamp, målning, grill, vitt vin....... det är dagen idag - Kram alla!!!!

20120719 Göran mötte upp i stan när jag slutat i em. och det har inhandlats trädgårdsbelysning. Ja har rekat runt lite och priserna skiljer faktiskt en hel del och lite tur också då en lampa nu var på rea med 50%, så med alla lampor inköpta på två olika ställen sparades ca en 1000-lapp - så det känner jag mig nöjd med. Nu ska de ju då "bara" monteras men som tur är är mågen elektriker. Lite mat blev det också innan kosan vände hemåt men då hade uret hunnit att bli mycket och nu är det hög tid för sängen så man orkar jobba sista dagen innan ytterligare 2 veckors semester, som vi då hoppas blir i sol...... ja ja tron är ju det sista man överger. Ha nu en bra fredag med mycket mys pys framåt aftonen!

20120718 Då har jag jobbat två dagar och ska nog överleva två till innan det är dags för lite ledighet igen. Idag var jag hemma ganska vettigt och kände att jag måste ut och få lite luft. Så jag och hundarna gick en sväng till grannbyn, gick en väg som jag gått hur många gånger som helst och aldrig förut sett ett hav av gult - så det blev en och en halv påse som Göran snällt rensade och som nu puttrar. Gårdagens skörd som Göran plockade har vi mumsat i oss nu i kväll. Ja så mycket mer blir det inte i kväll för det är jobbigt att gå upp 05.40!!! ha en bra torsdag!

20120716 Regn, regn och regn, lite sol och mycket blåst!!!! Uppehåll när vi gick vår promenad, klippte lite gräs sedan kom en störtskur så jag hann och bli genomvåt innan jag fick in gräsklipparen...... Var lite barnvakt hos Emelie och Philip och putsa samtidigt 3 fönster. Emma och Håkan på ultraljud och bebisarna väger nu 2,3 och 2,5 och alla tre mår bra. Så är det då jobb som gäller i morgon och har förberett lite för det, tagit fram mina koder i fall minnet sviker för att ta mig in. Ha en bra tisdag!

20120715 Bröllopsdag idag! vilket vi har firat med en lätt runda i skogen har varit lite mör sedan gårdagen. Annars har det mest softas idag med middagsvila och så där - sluta att regna vid lunch men det har blåst hejdlöst och inte någon sommarvärme att skryta med - vad är detta för sommar??? lovas väl inte någon större bättring till i morgon, men nu behöver gräset klippas igen om det nu hinns med mellan regnskurarna!!! Ha en bra måndag både ni som börjar jobba och ni som nu går på semester! vi hörs i morgon!

20120714 Regn på morgonen och förmiddagen för ovanlighetens skull men sedan har det nästan hållit uppe resten av dagen och framåt kvällen visade sig faktiskt det gula på himlen. Vid lunchtid när regnet upphört gick jag först med alla fyra och det blev en påse gult, gick hem med de övriga och sedan gick jag och Jackie lite djupare in i skogen och det blev ytterligare två påsar gult så det blev promenad idag på 3,5 tim. Göran som precis hade rensat den förste påsen blev inte jätteglad när jag kom hem med de andra så den ena påsen lämna jag till fam. Hansson/Svensson vilket uppskattades. Lite mör var jag allt, så efter stekt laxfilé med massor av smörstekta kantareller somna jag gott i soffan framför teven. Nu har jag piggnat till fast det är dax att sova på riktigt, så får vi se vad som händer i morgon. Go´natt!

20120713 Först vill jag Gratulera H-kullen som i morgon fyller 9 år! Hunter som vi har nära oss och som jag älskar - men han älskar mest sin husse för när Johan kommer finns det inget som kan slita honom från Johan vilket är rörande och man ser vad en tidig anknytning har för betydelse. Idag gick vi en lång runda igen eftersom Göran var med och kunde öppna stängsel gick vi sjörundan, själv går jag inte gärna in bland kreatur med fyra hundar. Tre regnskurar fick vi på oss men en full påse med svamp blev det samt bad för doggsen och Jackie hade fullt sjå att simma ut och bärga in näckrosblad. När vi torkat till var jag åter hos Emma och idag blev det fönstren i köket som fick nytt utseende ..... Även om min lott här i livet verkar att vara att städa så fick det vara nog efter ett par timmars fejande. Och nu ska jag och Göran ha lite fredagsmys. Förväntningar till i morgon att det åtminstonde ska vara lite mer uppehåll för idag har det varit så att rätt som det regnat har det kommit en skur!!!! Ha en bra lördag!

20120712 En dålig sovnatt men sov väldigt bra länge idag, är väl ok när man har semester men hela förmiddagen försvinner. Idag blev en 2 tim. promenad, Jackie fick vara lös och med "bara" 3 hundar i koppel funkar det att gå ut i håle skogen "puh" men en påse gult blev det och trötta hundar och en matte. Och vi slapp regn - kryss i taket för det regna före och har blaskat efter mellan varven. Jag testade inte min konstnärliga ådra idag utan jag var borta hos Emma och fixa lite. Har dammsugit vårt hårbeklädda golv, rensat svamp - och sedan har jag gjort det absolut tråkigaste jag vet - stryka!!! En dusch och med fötterna i högläge på altanen blev jag serverad ett glas kallt vitt och njutit av livet. Sedan blev det nygrillade rev med smörfrästa kantareller mmm.  Inte utan att det börjar att dra lite i ögonvrån, eftersom man inte kan sitta på stranden och jäsa så blir det hela tiden andra projekt man drar igång - helt självåldigt. Men nu ska jag se om det är något annat än sport teven här i Beth..... ha en bra fredag!

20120711 Ja ja Maria råkat slinta på nian och nollan - ligger ju nära varandra, men det är nu tillrättat. En dag med endast lite regn - fantastiskt!!! Var en snabbrunda till stan köpte jordgubbar och det vanliga. Efter det var jag och hundarna ute en sväng och hitta lite mer gult. På em. var Holländarna här 7 st. på ostkaka, jordgubbar med tillbehör - mycket trevligt. Ja sedan har det inte blivit så mycket mer, kollat lite teve och stickat lite och nu ska jag nog kojjsa känner att det börjar att dra i ögonen. Ooomm det nu inte regnar i morgon ska jag ta ett tag i målningen igen - det röda. Ha en bra torsdag!

20120710 För att börja med gårdagen som var en riktigt fin dag för att vara denna sommaren - jag glömde faktiskt att gå in här då. Så gick vi med doggsen ganska tidigt och vi gick på svamp - mycket så att bajjspåsen som alltid med räckte inte till så vi fick lämna det som inte fick plats. Sedan var jag hos Emma och fixade lite. Tog sedan cykeln med Jackie och vi tog hem ytterligare en påse svamp och hon fick en ordentlig motionsrunda då hon kunde vara lös jämte cykeln, på vägen hem svalkade hon sig i ett dike - så det fick bli slangen när vi kom hem. Idag har det bara varit regn, regn och åter regn, när kl. var 17 fick det var nog då måste jag ut och få lite luft - var trött på att städa..... och faktiskt när vi väl kommit ut så sluta det att regna men genomblöta ändå då hela naturen är dränkt - lite svamp blev det men vi såg två älgkalvar och ett rådjur. Sedan har jag suttit här nu lite och äntligen lagt in om Grännautställningen, men nu ska det bli mat därefter tv med stickning. Ha det gött!

20120708 Regn, regn, regn och åter regn 26 mm sedan i fredags em. Men faktiskt så sprack det upp och sen em. och kväll var riktigt soligt så vi har suttit ute och ätit i kväll. Hundarna förföljde mig hela förmiddagen - har ju ingen förståelse för att det regnar... vadå regn! ta på regnkläder så det gjorde jag + slokhatt och sedan vandrade vi ut. Annars idag har det varit sovmorron, latning, läsning, stickning, gjort rent en kamin och så har jag och Jackie varit ute och cyklat när regnet upphörde och det gick riktigt bra cyklade mer än dubbelt så långt som sist. I morgon blir det väl regn antar jag något annat vore väl konstigt!!!! men vi hörs!

20120706 Gräsklippning blev det inte igår så det har jag gjort idag fast jag höll på att smälta - för så "követ" har det varit idag och inte en vindpust. Hundarna har också tyckt det varit varmt  för det gick sakta idag, på hemvägen såg vi en älgko med sin lilla kalv. Något bad blev det inte idag eftersom hundarna nu är pålagda Exspot. Efter promenaden och sedan gräsklippningen har jag inte gjort ett dyft, var faktiskt ganska trött efteråt men det är nu skönt att det är gjort för sedan kom regnet. I morgon har de lovat lite sol - men vi får väl se om det stämmer för det gör det dåligt numera. Hoppas att ni haft en bra lördagkväll!

20120706 God Morgon! idag blir det en morgonskrivning istället för i gårkväll, beroende på att mannen ville sitta här efter en lång dag med ensilagekörning och när han var färdig här var jag färdig för sängen. I går förmiddag var jag hos Emma och hjälpte henne putsa lite fönster och städa upp från golven då hon inte längre kommer ner till golven. Inser återigen att jag är tacksam för att inte ha detta stora hus! Oljade in det jag skurade av i onsdags, var ute med hundarna och på eftermiddag var jag och tollarna en sväng vid sjön och även Linda och tjejerna kom dit, fast solen lyste med sin frånvaro. Idag ska vi fira Emmas födelsedag på em. innan dess tar vi väl den vanliga promenixen och det blir nog lite rödmålning och ev. gräsklippning - får se vad lustan vill! Om vi inte hörs mer idag så får ni ha en bra fredag! och jag vet åtminstonde en person som nu går på en lång härlig semester även om det inte bara blir vila när den lille valpisen kommer - vi hörs Lena!

20120704 Åhhh vilken dag idag och det behövdes minsann ingen filt - ett istäcke hade varit skönt mellan varven... en kort promenad blev det idag för det var riktigt varmt ganska tidigt. Idag har det blivit lite telefonsamtal men jag har också oljat in stolparna på altanen - 22 stycken!! Efter det åkte jag och Jackie och Hunter ner till sjön, bilder från det hittar ni på framsidan. Linda kom också efter en stund med Elsa och Klara och vi hade några sköna timmar och hundarna njöt över att få svalka sig även Hunter var ute längre än vanligt men det var ju söta flickor i närheten! Sedan blev det fästingplock eftersom jag nu avvaktar med nytt medel då det är badväder - regnet lär väl komma!! Göran hann färdigt med gräset så att vi kunde grilla och fortsätta sitta ute och njuta av sommarkvällsvärmen. I morgon blir det väl andra bullar för hans del för då ska allt gräs rullas och plastas och det görs nog inte på en dag. Nu i kväll har jag såpskurat hundarnas och våran vardagsingång och sedan ska den oljas också. I morgon är åter en ny dag så då får vi se vad vi hittar på för något eller har lust till! ha en bra torsdag!

20120703 Idag hade jag bestämt mig för en softdag och vaknade i arla morgonstund och låg och läste tills mannen vaknade, bad honom kolla var det var som kliade på ryggen och där satt en äcklig fästing så nu har jag ett rött kliande märke. Efter promenaden idag skulle det stekas i solen men fick ha en filt på mellan varven.... Efter lunch blev det snabbyttryckning till staden då Göran som är i full färd med att slå gräs och helt plötslig fungerade inte traktorn så han fick in till stan för att låna en annan. Så eftersom jag ändå var tvungen att fara tid passade jag på att handla både mat och födelsedagspresent. Tog svängen om Norrahammar till Anna-Karin för att hämta beställda varor. Ca kl. 18.00 var jag hemma igen och packade in Jackie och Hunter för att åka till sjön. Badkrukan Hunter badade benen (det gjorde jag med) men Jackie fick en simtur, sedan gick vi en avrastnings runda längst med sjön. Hem och fixa lite mat och nu är ögonlocken tunga. I morgon ska ju åter bli en fin dag så det blir att ta vara på den också - men hoppas jag slipper filten. Ha en bra onsdag!

20120702 Idag har det faktiskt inte regnat på hela da´n - fantastiskt!!!!  Gick en ordentligt runda med de fyrbenta som inte fick något bad idag utan fick bara svalka sig i en bäck på väg hem. Var sedan hos Emma och hjälpte henne med lite av varje, hon är inte så rörlig för tillfället. Sedan har jag instruerat Jackie med cykeln så vi gick med den ut till "spetsalyckan" konstigt att gå på höger sidan och cykeln i mellan oss - hem cykla jag och det gick riktigt bra. Men det var nog ansträngande den lilla turen för hon var precis slut när vi kom hem. Efter det tog jag en tur själv med cykeln för att få upp "blåset" lite efter det putsa jag fönstren utvändigt på verandan. Prata med pappa i telefon och fick sedan ett roligt besök samtidigt som maten färdigställdes - och nu sitter jag här och uret är över 11 så det är snart dax för sängen. I morgon är en ny dag så får vi se vad den har i sitt sköte - en cykeltur med Jackie ska det bli efter den vanliga turen med de fyra... Ha en bra tisdag!

20120701 Regnet det fullkomligt öste ner här på förmiddagen, men till slut tog jag på regnjackan och gav mig ut, och kan ni tänka er det slutade regna och blev riktigt klippigt varmt. Så vi gick till grannbyns sjön och hundarna bokstavligen hoppade i vattnet. När vi kom hem fick det bli lite apportering med Jackie och därefter lite agility, även Hunter fick köra två banor agility. Ytterligare lite regn och det såg lite skumt ut så datorn drogs ur. Fram på eftermiddagen höll det uppe så då drog vi ner till sjön för Linda ville ha lite passivitetsträning med framförallt Klara, så Jackie fick ytterligare bada och hämta div. pinaler i vattnet medan Klara och Elsa fick titta på. Efter en liten stund kom då regnet igen och vi for hem på stört. Mysko på himlen så jag vågade inte sätta mig vid denna burk, så det blev blomkrukorna i verandan som fick sig en dusch och fönstren blev avtorkade. Så det fick det hela idag så hoppas vi på bättre väder i morgon.... eller hur? Ha det bra.!

20120630 En lång promenad blev det med doggsen  på fredag förmiddag. Besöket på VC var positivt som väl var inte det jag befarade men smärtan kan gå över, för tidigt att säga om det är artros men behöver inte vara det för att man har det i händerna - Alvedon vid behov för smärtlindrig. Sen eftermiddag bjöd farmor på smörgåstårta hemma hos Emma och även min svägerska/svåger var med. Om min svärfar levat hade han varit 100 år min svärmor är 91 år.... undrar om man är lika pigg och vital som hon vid den åldern! Idag lördag blev det en kortare promenad då vi fick markisuppsättere - så nu slipper vi få in all sol från väster sidan, ska bli skönt så nu hoppas jag att det blir sol resten av denna sommaren. Sedan har vi föst kreatur fram och tillbaka - för till det nya betet var det omöjligt att få med småkalvarna så kor och kalvar gapade hejdlöst på var sin sida av vägen ... och då värker ett modershjärta. Så efter några timmar släppte vi över dem igen och allt var frid och fröjd och jag blev också lugn. Nu ska vi tända grillen och ska sätta mig återigen ute i solen med ett glass vitt. Ha en riktigt bra lördagkväll!!

20120628 Idag har jag och Emma gjort stada. Den blivande mormodern har köpt spjälsängar, vi har tittat ut och köpt mer garn och lite annat smått och gott, ätit lunch. När vi väl var hemma åkte jag och Emma med Taggen och Jackie ner till sjön, Taggen badade benen men Jackie fick en ordentlig simtur, och jag badade benen - var faktiskt riktigt skönt i vattnet. Och nu är det läggdags denna dag som varit en skön sommardag så nu hoppas vi att det fortsätter så här. I morgon blir det ett besök på VC så får vi se om det blir något positivt besked eller att det är som jag tror. Höres!

20120627 Idag när vi var ute hade vi inte tur med regnet för när vi var som längst hemifrån, small det två rejäla smällar och sedan öppnade sig himlen. Göran som går fortare än jag tog det långa benet före och rusade hem - för datorn var inte avstängd..... men det gick bra som synes, men vi var totalt genomdränkta. Kom ytterligare några smällar så det blev en lättare lunch och sedan 1 timmes vila. Sedan har jag såpskurat två mattor som nu hänger på tork...... ha ha ha kanske de torkar innan jul. I kväll sedan har sygänget varit i Byarums Hembygdsgård som brukligt för avslutning och vi hade en trevlig kväll och faktiskt en hel del vinster. Har ändrat om lite på framsidan med en skön semesterbild som jag gärna känner igen mig på, har fått bilden av Maltes husse. I morgon blir det en tur till stada - jag och Emma, men vi hörs!

20120626 Idag var det något konstigt gult på himlen .... kallas visst SOLEN. Så det blev en skön promenad idag efter en ganska sömnlös natt eftersom värken kört igång igen... så därför blev det lite middags vila. Men hundarna har blivit friserade och kloklippta, dammsugit Kajsa hår, fått upp lite Ullaredsgardiner - så lite har det blivit gjort i alla fall. Och för ovanlighetens skull har regnet öst ner i eftermiddag. Så får vi se vad morgondagen bjuder på mer än Byarumsbesök med sygänget. Tackar för inbjudan Maria, men avvaktar någon dag till! Kram till Er alla!

20120625Eftersom jag inte är sugen på att börja bygga på Noaks Ark, åkte jag Göran och Emma och besökte mina föräldrar på hemmet i Lidhult. vi hade med oss lite fika och var tillsammans med dem några timmar - ett uppskattat besök och vi har gjort något meningsfullt denna otroligt regniga dag. Att det bara kan hålla på att regna på detta viset, har fått bära in en del blommor som inte är simkunniga, nu hoppas jag verkligen att det här vädret snart är till ända. I morgon är faktiskt den första semesterdagen och behöver åtminstonde inte ställa någon klocka - så vi hörs i morrn, om jag nu inte åker till Umeå och våldgästar Maria och Bexa för där har de SOL.....

20120624 Sex månader kvar till julafton...... kan inte säga att jag precis längtar men med det här vädret kan man ju undra vart vi är på väg. En blöt runda med hundarna idag och mannen var inte jättepositiv till att gå ut - men se det ville de fyrbenta som inte bryr sig om vädret. Ja någon större lust har man inte haft idag till någonting så det har heller inte blivit något. Nu har fotbollen börjat så jag sätter väl mig där för fotboll går bra att stick till ..... så väntar vil väl på en dag i morgon med ännu mer regn, men ha det bra ändå!

20120623 I går Midsommarafton gick vi ut jag och Göran för att plocka blommor som sig bör denna dag dvs. jag plockade och Göran gick med doggsen. Sedan sammanstrålades vi vid Midsommarfirandet vid Bondstorpasjön (Rasjön) Emil, Emma och Håkan + barnen efter det intogs sillen på vår altan lite bilder om det hittar ni på första sidan. I dag på promenixen fotades doggsen i några lupiner vi gick förbi - den ser ni också på första sidan. När vi precis kommit hem öppnade sig himlen och det vräkte ner - lite tur ska man ha ibland. Resten av dagen har bestått i vila och lite röj från morgondagen, ja sedan har jag ju suttit här nu ett tag, nu är fotbollen slut så nu kanske man kan se något annat en en boll på TVn. I morgon är det faktiskt söndag igen (har känts så idag) så får vi se vad den hittar på. Ha det bra!

20120621 Nu har semestern börjat!!!! men har haft ytterligare en natt med dåligt sovande om det nu beror på ljuset? Jag och maken har grillat och suttit ute och myst, men nu känns det som om John Blund är i antågande så jag lydet nog honom. Ha nu en riktig God Midsommarafton!

20120620 Har sovit skitdåligt i natt och känner mig nu mer eller mindre mörbultat. Men har donat lite inför midsommar - även om vi inte blir så många i år så måste traditionen fullföljas. Kajsa fäller hejdlöst just så hon har blivit kammad med det som var löst för tillfället, men det ramlar av henne hela tiden så dammsugaren står mitt på golvet och blir matad lite då och då. Nu har klockan blivit 22.oo så nu blir det sängen för att i morgon jobba min sista dag innan SEMESTER!!!!!! Höres!

20120619 Oj då nu måste jag skynda mig för snart är det den 20:e -alltså är uret alldeles för mycket. När jag kom hem kl. 19 i kväll så var Emelie och Philip här och ville köra lite agility med Hunter, så jag slängde in alla kassarna till mannen och så fick Hunter och Jackie lite aktivitet efter en stund kom Emma och Taggen och så hjälptes jag och Emelie åt så även han fick lite aktivitet. Sedan blev det lite fotboll - faktiskt fast jag inte gillar det men det var skönt att bara sitta ner och inte gör nå´t. Har fått kritiken från Malte så nu väntas bara Klaras också. Nähä gott folk nu måste det slaggas, ha det bra på denna onsdag!

20120618 Igår var det då en Aktivitetsträff på Attila och tre nya medlemmar som var med och det gjordes en blandad kompott med lydnad, uppletande, apportering och agility bl.a. Jag och Emma och Emelie med Hunter och Jackie som tyckte det var jätteroligt med lite aktivitet. Hundpromenaden idag blev en varm sådan så det blev inget mer för dem då, tänkte ta det på em. i stället, men det blev inget då heller då jag fick rycka in som barnvakt några timmar och sedan kom regnet i hejdlösa mängder. Så jag fiskade lite i stället.... i akvariet har jagat "sugmalar" att ta med till Teknikerna på jobbet som har ett akvarie.  Och jag har massor av dessa malar i olika storlekar, men att fånga dem är inte det lättaste men jag fick nog ihop en 15-20 st. till slut och passade då också på att städa akvareiet. Jo i söndags var Malte och Klara i Gränna på utställning och bägge fick Very Good och blev placerade 2:a och 3:a, kommer mer om det senare. I morgon är det då jobb igen dag 1 av 3! Ha en bra tisdag!

20120616 I går kväll hade vi preimärgrillning och vi fick oväntat besök så även Emma och Håkan fick nygrillad lax och färskpotatis, och det var en härlig kväll. Men veckan jobb gjorde sig påmint tidigt och jag la mig tidigare än i jobbveckan. Idag har det varit ett riktigt hyggligt väder fast de lovat mestadels regn. Så först gick jag med hundarna, sen satte jag upp en agilitybana, städade ut lite i garaget då vi nu äntligen blivit av med "inbrottsdörrarna" och det har blivit lite mer plats. När det var klart körde jag banan 2 gånger med Jackie som tyckte det var "skitroligt", hon fick även hämta några gömda dummisar. Och efter en lättare lunch sussade vi lite och Jackie snarkade hejdlöst - värre än sin matte...... I eftermiddags har jag preimärcyklat trodde nästan att jag glömt detta då jag inte cyklat på över två år - men det blev inte längre än till grannen där vi "tjata" lite. I kväll blir det ingen grillning eftersom man inte vet när regnet kan komma - så nu blir det tv med stickning. I morgon är det Aktivitetsträff på Attila kl. 17.00 vi syns väl där!! Ha en bra lördag kväll. Jo föresten jag har lagt in klart med bilderna från sista grisfesten.

20120614 Blev på gott humör när jag kom hem för nu funkar det! Fast det blev en lång dag med övertid och sedan handla och tanka. Göran hade datorhjälp i kväll med sådant han måste lägga in ang. sina ev. rovdjursbesök. Men jag har lagt in några bilder här. Så är det då fredag igen - skönt men veckorna går i rasande fart, hoppas att semestern har dubbla timmar per dygn.... Ha en skön fredagsmyskväll!

Har ju alldeles glömt bort att skriva här att vi har en Aktivitetsträff på Attila på söndag kl. 17.00. Ni glömmer väl inte den?

20120613 Tidig morgon eftersom jag börjar 7 onsdagar, men också tidigare hem. Jätteskönt väder så jag drog med mig mannen och doggsen ut - ja hundarna behöver man ju inte truga. Inget internet ringde support - stort fel i södra Sverige ingen på en massa riktnummer han rabbla upp!!!!! Tyckte nästan synd om killen för jag var nog inte den enda som var måttligt irriterad och han höll med mig om allt jag vräkte ur mig - även att Tele2 nog satt sin sista potatis - och han lovade att det skulle högprioriteras - pyttsan va jag tror på det! Så det fick bli lite fönsterputs (inifrån) listtorkning och sådant "roligt" för jag orka inte titta på fotboll en kväll till. Så får vi se vad Tele2 gör med mitt humör i morgon, hoppas att det blir en bra torsdag!

20120612 Var sent hem idag först jobba över och sedan några ärenden på stan - vilka fler hade tänkt..... så småningom hemma satte jag mig här och kollade lite mail och skulle svara och det gick inte att skicka iväg??? för att internet hade lagt av - åhhh nej inte nu igen, för sent att ringa går ej efter 8 så det fick bli fotboll och sticke, så hoppas vi att det funkar i morgon!! så att onsdagen blir bra!

20120611 Ett par sega dar - gårdagen var det bara till att vakna till gå med hundarna och sedan valpkursen och John Blund kom vääldigt tidigt. Idag sov jag till halv 9, Emma var här på lite fm. fika då hon var hemma från jobbet (ska nu vara halvt sjukskriven - foglossning och går med kryckor) Efter det masade jag mig ut och fick även med Göran och vi gick faktiskt Uppsjörundan för det var ett riktigt härligt väder, klippte sedan lite gräs i hundarnas hägn. Men tar det lite försiktigt pga. foten med det kändes ok efter lite Heat Lotion och ryggläge. Här har jag bytt ut lite på framsidan och har påbörjat lite "privat". I morgon är det så jobb igen och det får väl gå för nu är det bara 7 jobbedagar kvar........ Ha en bra tisdag!

20120609 Idag hann jag precis hem från vår promenix när himlen öppnade sig och det inte bara regna utan haglade också - mycket kallt som ska ner ännu. Sedan har jag som vanligt fått rycka ut för att röja och städa inför festen i kväll på Hanssons Loge, nu ny duschad och tror jag ska lägga mig lite för det blir väl väldans sent i kväll för di "gamle" ska som vanligt stå i inträdet. Fast ljudet testas hela tiden så någon tystnad lär det väl inte bli i Beth förrän till småtimmarna. Hörs i morgon när jag väl vaknat till liv - och så är det valpkurs också hur jag nu ska orka det.... men det visar sig! Ha nu en skön lördagkväll!

20120607 Åh vilken lång dag, var hos frissan efter jobbet och kom inte hem förrän 19.30 fattigare, mörkare, kortare i håret och trötter.... Maria har bombarderat mig med bilder är rädd jag blir sysslolös.... har inte hunnit titta på alla ännu då min dator är lite omständig när det gäller att ta upp bilder via mailen - men den som spar den har. Tack Maria och fotomodellen Bexa! I kväll blir det inte mer än mailen, för nu ska det kojjsas. Go´natt och ha en bra fredag!

20120606 Ja du Maria det är en av de underbara sidorna med att vara uppfödare, alla härliga människor man lär känna och som man blir vänner för livet med. Och du och jag som har haft en sådan härlig kontakt i 15 år fast avståndet mellan oss är långt.

Dagen idag har bestått i ganska mycket vila och lite anmält plock. Hundarna har fått sin tur och Jackie har fått lite extra roligt och vi har kört en hel del apportering som idag gick mycket bättre. Och nu ska jag sätt mig vid sticket framför TVn. Håller nu på med sista mössan, koftorna är klara och ligger på press. Sedan hade jag ju köpt garn till en huv tröja så då får det väl bli två sådana också. I morgon är det jobb igen, men det blir ju en riktigt kort vecka, men lördagen lär väl bli lååång - för då är det Hanssons Loge, men vi hörs väl innan dess. Ha en bra torsdag!

20120605 I morgon är det då Sveriges Nationaldag - mina tankar om den finns på första sidan. Idag vart jag glad när jag klev ur sängen för jag var mycket bättre i hälen så antagligen inte hälsenan utan det här beror nog på min ungdom..... Så hundarna fick sin promenix idag med en stödstrumpa och försiktig gång och lite kortare än vanligt. Sedan har Jackie fått sig en genomkörare med lite lydnad och apportering både med dummies och med bocken och hon var riktigt taggad men lite slarvig det märktes att hon legat i träda ett tag. Sedan blev det lite vårstädning så vårat sovrum och lilla rummet är klart. Jag har nu lagt in alla bilderna på Kolan, har också ändrat lite utseende med snart midsommargubbar och en blå himmel som vi längtar efter nu. Är ensam även i kväll så jag ska nu bänka mig framför tvn och fortsätta med det vita. Ha en bra kväll och morgondag!

20120604 Ja någon sommarvärme är väl synd att säga att här är - funderar på att tända i spisen. Lär väl bli en ensam kväll då Göran fick utryckning till Reftele för att besiktiga ett rivet djur. Kan inte säga att jag är helt på G för jag har fått ont i en fot och när jag inte kan gå som jag vill då blir jag irriterad - tror att det är hälsenan som spökar. Hade ont när jag klev ur sängen i morse och när jag tog av mig kängorna efter att varit ute med hundarna kunde jag knappt gå - men det har blivit bättre efter lite Heat Lotion och vila. Så därför har jag suttit här fast planen var lite vårstädning med fönsterputs då det är dimmigt att se ut - men som sagt det finns ju kvar eftersom jag inte kan trollformeln. Jo så i stället har jag då lagt in alla bilderna jag tog när jag och Lena var i Tenhult samt pulat med lite annat. Så nu ska jag sätta in maten i ugnen ta en varm dusch och kanske ett glas vitt eftersom jag är ledig i morgon!!! Ha det gött!

20120602 En riktigt lång promenad blev det med doggsen idag sedan var det mest trädgårdsarbete med gräsklippning ogräsplock. det har ju faktiskt varit ett solig dag även om det har blåst hejdlöst, och man bara väntade att regnet skulle komma. Här har blivit ett föryngring i dammen då Knipan idag fått ut 6 ungar - härligt att se dessa små tussar dyka och bada och följa sin mor hack i häl eller vad man nu säger gulligt är det i alla fall. En liten eftermiddagslur blev det i dag ihop med doggsen men Jackie snarkade hejdlöst. Sedan blev det vildsvinsrev och lite slötittande på tv och nu känns det som om John Blund är i antågande trots att mörkret inte fallit helt - men det har ju faktiskt varit en aktiv dag. I morgon söndag ska jag inte vara lika aktiv - tror jag....

20120531 Sista dagen i denna månaden och nu ska det var sommar..... Har försökt lite i kväll att hitta huset i allt damm och hundhår - för nu har Kajs börjat att fälla - puh! Men sedan har jag också pratat i telefon i över 1 timme och det med Telia så får vi se vad det bär hän. Dagarna och kvällarna bara rusar iväg, men nu blir det några dagar ledigt igen och det är aldrig fel - tror faktiskt jag ska torka av golven med innan läggdags så är det gjort - ha en riktig bra fredag!

20120528 Om värmen är över för den här gången? hoppas det inte blir för länge i alla fall. Men det soliga vädret har gjort att man inte vill vara inne och av den anledningen blir det ju inget här heller. Men det har hänt lite här ändå, i eftermiddags åkte vi till Ingatorp och besökte Coles valp ett riktigt charmtroll som verkligen visade framfötterna. Mer bilder på henne kommer så småningom. Linda och Chatarina var och besökte pappa Nisse när de i lördags inte kunde fortsätta till Hasslarp, fler bilder kommer där med. Och så i kväll fick en bild på en trött och mysig Malte som ej längre får plats i lekkorgen....Tack snälla ni för alla bilder. Jag har gjort lite annat också de här dagarna men det är inte så viktig så det avstår jag från att skriva om. Ha nu en bra tisdag!

20120526 Lördag med ibland regn och ibland sol, blir varken målning eller gräsklippning. En tur med doggsen men det var riktigt klibbigt varmt. Telefonsamtal från Chatarina då hon och Linda var på väg till Hasslarp på utställning som vid Ljungby körde på ett rådjur en hel del plåtskador på Lindas bil men inga person eller hundskador som väl var. Eftersom detta tog sin lilla tid valde de att åka hem igen då de inte hade hunnit dit i tid. Har annars röjt och städat och förbereder nu för Kvarnaberg Grand Prix dit vi ska kl. 16 den årliga Pingstfesten bland många skjutglada vänner, så det lär väl bli en sen afton. Hoppas att ni får en härlig Pingstafton!

20120524 Först och främst GRATTIS K-kullen som i morgon fyller 1 år jag hoppas att ni får en riktig smarrig tårta!

Ja sommarvärmen har verkligen kommit med buller och bång - hoppas bara inte det är en kortvisit.... När jag kom hem idag efter att ha handlat så har jag gjort åt 5 lit. olja då altangolvet håller på att fräschas upp och det är inte mycket kvar nu, men nacken och benen har fått sig en duvning så får se om jag kommer upp ur sängen i morgon. Så har vi då fredag i morgon och en väntande Pingsthelg som nu mera inte är mer än en helg. Nu ska jag se om Lorene går vidare - ha en bra fredag!

20120523 Ni tror väl att jag har smält bort? men det har jag inte, det har bara varit fullt upp med Hanssons Loge. En hemsida har sonen nu fixat med Lenas hjälp och så skulle jag sköta den!!!! och igår fick jag ett utbrott när det inte funkade förstås så Lena fick förstås rycka ut igen i en sen afton via telefon och lyckades få till en del och resten skulle jag göra i kväll - och det gick Lena men jag fick inte till det via dina anvisningar på mailen. Om ni har lust kan ni kika på den www.hanssonsloge.n.nu - gick förstås inte att länka härifrån nu i kväll puh!! Och sedan har jag skrivit en mängd affischer och nu ska jag gå med vattenkannan. Ha en skön varm torsdag! Funka visst!!!

20120521 Vilket väder det nu har varit i två dagar - sommar...  Igår blev det en varm promenad på fm. men hundarna fick i alla fall svalka av sig i Ekåsasjön. Emma kom och vi fikade med saft och tjöta lite för länge så det blev väldans brådis att åka till Skillingaryd och valpkursen.

Idag blev det en tidig tur och inte så långt för även hundarna är påverkade av värmen. Sedan klippte jag lite gräs och blev kokhet så sedan softade jag med HundsportSpecial i solstolen. Och innan jag gick in för kvällen vattnades de nyplanterade buskarna och träden. Och det känns att man inte är van vid värmen för man blir ganska seg - för några dagar sedan hade jag vintervantarna på, så det har ändrat sig otroligt snabbt. Jag har börjat att lägga in lite bilder från besöket i fredags och det kommer mer. Nu ska jag ringa ett samtal och sedan får det nog bli sängen. I morgon efter jobbet ska jag på en "dejt" innan jag får åka hem, men vi hörs!

20120519 Jag är inte utan internet fast det dröjer mellan varven här. Om vi börjar med gårdagen så var jag och Lena på visit på Tenhults Lantbruksgymnasium och jag tog en hel del bilder som jag har tankat över från mobilen men inte kommit längre med dem ännu. När vi kom därifrån så var jag ute med doggsen sedan startade jag upp min nya gräsklippare som jag höll på att få hjärnblödning på för den stannade ungefär var 10onde meter så till slut gav jag upp för då orkade jag inte starta den mer. Innan jag gav upp det så fick jag ett celebert besök av Catharina och Malte som varit ute hos Linda och tränat. Så när jag ställt in gräsklipparen med vrede så kom Johan som naturligtvis fixade den och felet var precis som jag trodde men inte kunde fixa själv men då var klockan rätt mycket och orken var slut, så det blev en dusch och soft framför TVn tills John Blund kom.

Idag lördag börjades med födelsedagsfirande av både Johan och Göran som fyllt år och hela familjen var samlade med tårta kaffe och saft. Därefter åkte jag och Göran till stan fixade ett ärende och var på Handelsträdgården och inköpte en snöbollsbuske, så den och ett äppelträd planterades. Sedan plockades gräsklipparen ut igen och nu funkade den perfekt och jag var ute i flera timmar och klippte gräs. Nackdelen med vårt nya hus är att det är för mycket gräs det var ju det jag inte skulle ha nu....... men som sagt man kan inte få allt! När gräset var färdigklippt tog jag hundarna med på en tur - men det kändes i fötterna att det varit mycket gående under da´n för jag kände mig ganska mör, nu en dusch och Göran fixar mat. Ha en riktig skön lördagkväll för det ska jag ha nu.

20120517 Idag har jag varit för aktiv först ut med hundarna, Emma var med en sväng men orkade inte så långt så jag och doggsen fortsatte när vi varit hemma med henne och Taggen. Och tala om att vi blev genomblöta, fast Hunter fick bli ännu blötare för naturligtvis rullade han sig i en rävskit så det blev slang och borste för hans del när vi kom hem. Sedan har jag städat bilen invändigt ordentligt samt utvändigt, dammsugit och torkat golven, gjort rent i akvariet, duschat och fått en wirre på altanen framför brasan. Nu ska det bli hockey. I morgon ska jag ta det lite lugnare tror jag, men först på da´n ska jag och Lena åka på studiebesök till Tenhults Lantbruksgymnasium träffa Emma och kolla på alla djuren. Höres!

20120515 I dag är det 2 år sedan vi flyttade in vårt hus, så nu kan man väl säga att det är inbott med lite småskavanker här och där. Och även utomhus börjar det att ta form - gräsmattan växer om än lite dåligt på sina ställen, lite växter har i år blivit planterade när man nu känt av hur man vill ha det. Lite belysning till ska upp och nu vet vi på ett ungefär vad vi vill ha. Idag blev det först en doggrunda när jag kom hem sedan har vi plantat en buske och grejjat lite annat tills klockan nästan var 8 och hundarna talade om att de höll på att svälta ihjäl...... Fick på mailen idag en bild från Gun på Kolan som Cole är pappa till och är på första sidan. I morgon blir en tidig morgon då jag börjar 07.00 och sedan är det junta men sedan ledig i fem dagar - gött! Ha det bra i morgon onsdag.

20120514 Idag blåste det stormvindar med ishavs karaktär så vintervantarna var sköna att ha på när jag var ute med hundarna. Annars har det inte blivit så mycket vettigt idag har ju haft en hel del mail att ta mig an och så har svärmor och svägerskan varit här i em. på lite kaffe. Kanske orkar jag ta mig an något framåt kvällen, men först ska blommorna få lite vatten som börjar att bli lite hängiga. Denna veckan blir en riktig kort vecka bara två dagar så det ska man väl orka med..... Vi hörs!

20120513 Det blev en sen natt och en seg söndag. själva festen blev väl mer eller mindre en fiasko men det var inte "Hanssons Loge" som var arrangör utan det var Raggarfolket som väl inte hade någon större vana att arrangera fester. Johan skulle stå för mat och dryck dvs. jag och Göran stod i "kiosken". Så när jag hade varit ute med hundarna var det dags att ta sig an allt som blivit över - och det var en hel del som måste frysas och plockas undan. På kvällen var vi bortbjudna på en trevlig middag för fyra - men lite mör var man allt framåt kvällen så det blev inte så sent. Jo jag ringde Tele2 på fm. och kompensationen för 22 dagar utan internet bjöds jag två betalningsfria månader........ om jag inte var nöjd (vilket jag inte var) fick jag driva det vidare i så fall och det bara orkar jag inte.

20120512 Kan ni tänka er idag på fm. hoppade det fasta bredbandet igång, 22 dagar tog det! Så nästa telefonsamtal blir till kundservice för att höra vad jag får för kompensation för den långa frånvaron! det blir spännande - tror inte jag hoppar ur stolen av glädje..... Idag har jag haft besök av Caroline som följde med ut på en kortare sväng med doggsen och sedan hade vi en trevlig pratstund över en kopp kaffe - Tack för att du kom! Nu ska jag ta mig an lite pul här så får vi se vad det blir av det. I kväll är det "raggarfest" på Hanssons Loge så det blir väl en sväng dit för att kolla läget.

Har nu flyttat om lite och bl.a gjort en ny sida som kommer att vara åt det privata hållet. Nu ska jag byta om och gå på raggarfest!!!

20120510 Va tror ni hände med tele2s mob.bredband - jo det meddelades att pengarna på abonnemanget snart var slut och skulle fyllas på - så i morgon ska det ringas igen så de inte glömmer kärringen i Beth. Men jag lyckades att avinstallera och nyinstallera telias mob. bredb. så nu kör jag med det inte världens snabbaste det heller men jag tog det billigaste. Jo jag måste ju meddela också eftersom jag pratat om att Fixa vart dålig att i måndagskväll när jag kom hem från Ullared var hon som vanligt igen vart jätteglad hämta en leksak och hur busig som helst med de andra hundarna - skönt naturligtvis men jag fattar inte vad det är som felar mellan varven, men just nu är det ok. Så har vi en fredag i morgon igen med fredagsmys efter jobbet!! ha det bra!

20120509 Efter jobbet var på A6 och hos Telia och fick "låna" som det heter i 1 månad ett mobilt bredband men det lyckades jag inte installera - meen kan ni tänka Tele2 har haft sina 5 arbetsdagar för idag kom det och det gick att installera - kan ni tänka er så nu hoppas jag innerligt att det funkar så länge så att jag kan föra ut det här och lite till. Vi hörs..... hoppas jag.

20120508 Ingen sticka idag heller när jag kom hem från jobbet, så jag slängde mig på telefonen och de flesta supportkillarna på Tele2 vet nu vem den arga kärringen från Beth är - och i kväll skrädde jag inte orden för nu har vi varit utan internet i 19 dagar och det är så dåligt så det finns inte ord för det - och de har inga bra vettiga svar mer än att de jobbar på det...... och deras postgång tar 5 arbetsdagar!!!!!! på jobbet kan vi beställa hörapparater ena dagen och ha dem nästa så det köper jag inte och det har de fått reda på. Nä nu ska jag inte skriva mer om detta för då spårar det nog ut så det får bli lite tv och sedan sängen för i morgon börjar jobbet 07.00.

20120507 En heldag i Ullared och vårat ullaredsgäng har haft en superdag. Och nu ska jag packa upp och sedan blir det sängen. Inget mobilt bredband idag heller för sent att ringa i kväll och jag orkar inte ens vara arg.

20120506 Lite mildare temperatur idag så en runda med doggsen men Fixa fick bli hemma idag då hon inte är riktigt i ordning, halt, äter inte utan ligger mest och ser dålig ut - så tankarna börja att ta form för ett avslut - inga roliga funderingar. Vid middagstid var det dags att åka till Attila och valpkursen och för en gångs skull var vi hemma i vettig tid och kvällen förflöt vid TV-burken som inte blev allt för sen eftersom det bär av till Ullaredet i morgon.

20120505 Var trädgårdstomte hos dotera som nu är ganska orörlig, så jag rensade ogräs och klippte buskar och plantade lite i nästan full storm! Efter det gick jag med våra hundar och Emil med Taggen och jag trodde vi frös ihjäl hade definitivt behövt ha vantar på mig. På kvällen var det "grabbfest" och hockey, Johan och kompis, Emil, Göran och så hon som fixa maten - fast jag fick hjälp! Och så svensk film på det som jag bitvis såg åtminstonde i slutet och det var ju viktigast......

20120504 Idag fick jag ett raseriutbrott när det lovade mobila bredbandet inte var med posten - kan säga att det var inte roligt för den supporten som fick mig på tråden och han pratade lääänge med sina kollegor. Jag är så frustrerad på det här nu så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Efter det samtalet fick jag en lugnande wirre och kvällen förflöt med hockey och sticke.

20120503 Var på Blomsterlandet efter jobbet och inhandlade diverse blommor och blader och jord. Var sedan ute och plantade till kl 9 i kväll och såg sedan lite på Let´s dance. Inget mobilt bredband med posten och i morgon är det 2 veckor.... och fredag så det har ju åtminstonde varit en kort vecka.

20120502 Så fort jag kom hem från jobbet idag ringdes support igen - kan väl inte säga att jag var så positiv - men fortfarande kan de inte hitta felet - är ju helt otroligt! men nu ska de skicka ett mobiltbredband och att jag ska få skadestånd - är ju en klen tröst i eländet - för det är ju internet jag vill ha..... Var i alla fall på syjunta och fick lite annat att tänka på.

20120501 Efter en sväng i skogen tog jag mig i kragen - och tvätta bilen, kan väl inte påstå att det är någon större nöje, men i bland har nöden ingen lag. Lite allmänt deppigt - inget internet och jobb i morgon!

20120430 Valborgsmässoafton i ett underbart sommarväder. Även hundarna tyckte det var varmt och vara ute och promenixa så det blev sjörundor med svalkande bad. Småfixade med lite av varje och njöt i solen hela kvällen.

20120429 Ringer support och kollar läget men de har inget mer svar än att det jobbar på det och att det ska göras på "stationen" på plats och de jobbar bara vardagar. Fick två SMS under dagen dagen som bekräftade detta till "bästa kunden". Så har jag fått två "nya" hundar - har nämligen haft hundvård allas klor har blivit klippta, öron och tassar ansade på Jackie. Hunter och Fixa har blivit av med pälsen och är nu rakade. Sedan bestod jag mest av hår. Promenad sedan softades resten av dagen. På kvällen fick jag ett telefonsamtal från en kvinna som heter Ingegerd som berättade att hon tagit hand om Acke från A-kullen när hans husse gick bort för två år sedan. Berätta att Acke hade varit frisk och pigg tills för bara en vecka sedan och hade nu fått somna in. Acke skulle blivit 16 År!!! den 6 juni en helt fantastiskt ålder nästan otrolig. Jag är så oerhört tacksam att jag nu fått hans historia de sista åren - för jag trodde faktiskt att han fick somna in när Lasse gick bort. Tack Ingegerd för att du ringde!

20120428 Emils födelsedag som vi firade på altanen där familjen samlades och Emil bjöd på tårta. Jag och hundarna var förstås ute en sväng där en räv bokstavligen sprang på oss men han flydde blixsnappt och doggsen blev heltokiga.

20120427 Naturligtvis fungerade inte det nya modemet, så Emil var här och försökte med hjälp av support - och de fick det inte till att fungera. Nu är det 1 vecka utan internet..... Fredagskvällen var jobbig med samtal med de berörda som inte slutade som man hade önskat, men jag kan inte bestämma och nu är det som det är.

20120426 Sov jättedåligt i natt med påföljd att dagen blev därefter. Och det är inte nog att man har datafel hemma för även på jobbet har strulat ordentligt idag trots att det finns en hel avdelning som är till för att se till att det funkar så det blir lite enklare att jobba. Efter att ha handlat efter jobbet var jag så och hämta det nya modemet - tror ni att det funkade? neej det blev precis som jag trodde... och eftersom telefonjouren var öppen här så hade supporten slutat för dagen, men Emil har lovat komma hem i morgon och ringa om det så nu hoooooopppppas jag att det fungerar i morgon kväll. I morgon fyller J-kullen 5 år och Jackie och jag hälsar till alla syskonen och hoppas att ni får en bra dag med något gott att tugga på! I morgonkväll hoppas jag ni kan läsa och se det jag har gjort här under 1 veckas frånvaro av internet. Så blir det en extra ledig dag denna helgen och det är inte fel. Hoppas att vi syns och hörs i morgon!

20120425 Nyss hemkommen S Hotellet i Huskvarna där vi har avtackat en jobbarkompis som nu i förtid går i pension efter 40 års jobb på Audionommottagningen. En trevlig kväll med mycket god mat och faktiskt ett riktigt trevligt ställe - kan rekommenderas. Men nu blir det inte mer i kväll för uret är allt för mycket.

20120424 En gräslig dag på jobbet en röra utan dess like så jag kom hem med en smällande huvudvärk. Så vi satte oss på altanen för att varva ner och titta på fåglarna som nu bygger bon för fullt. Så ringde telefonen och kvällsmottagningen var igång!!! Inget modem idag och i morgon blir en sen kväll så det blev tidigt i säng i kväll också.

20120423 Fick sms. från supporten att underleverantören skulle skicka ett nytt modem!!! var ju inte sönder när jag prata med honom igår va trött jag blir och kan undra när det nu kommer och om "skiten" kommer igång lätt och smidigt! vore väl för bra för att vara sant!! Jag och hundarna har i alla fall varit ute och njutit av den lätt kommande våren. På eftermiddagen hade jag mottagningen öppen och det blev en ganska tidig sänggående.

20120422 Haft ett långt donande med supporten på Tele2 och så långt har det nu kommit att felet inte ligger på min anslutning utan på sändstationen som då måste fixas av den mänskliga faktorn som inte kan göras förrän det blir vardag - så någon gång i nästa vecka ska det fungera...... puh! man är ganska beroende vilket man kommer på när det inte fungerar. På förmiddagen har det varit klippstuga här två tvåbenta långhåriga individer är nu skalade. Sedan for jag och Jackie till Skillingaryd och valpkursen i ett inte allt för trevligt väder. Det var jättefint när vi åkte hemifrån så några regnkläder fanns inte med, så efter en liten rasttur började regna och åska hejdlöst. Jackie hade det bra i bilen och vi andra var genomblöta. Och innan vi var hemma var kvällen redan påbörjad. Och i tvättstugan låg tre hundar för torkning då Emil varit ute med dem. John Blund kommer tidigt i kväll det känner jag!!

20120421. Ringt support ang. internet och det är ett stort nätverksfel i hela södra Sverige. Jag och Göran åkte till Fagerhults plantskola och köpte ett träd som hette "Onondaga" som planterades vid fågelcykeln 4 cypresser och 4 st thuja som planterade runt vattenbrunnen. Hundarna och jag tog en tur runt sjön, björne och rättöversvägen. Det som var kvar av dagen bestod i rast vila.

20120420 Fredag den 13:e är det inte men vårat  internet fungerar inte, så det här vet jag inte när ni kan läsa. Igår blev det heller inget här eftersom det var hockey och Brynäs vann så Stefan var väl glad, själv bryr jag mig inte så mycket brukar hålla på laget som ligger sämst om det inte är HV. Nu blir det lite mys vid brasan på altanen.

20120417 Tandläkarbesöket idag bestod  minsann av en rejäl bedövning, var där kl. 15 och inte förrän 20 i kväll släppte den så jag kände att jag hade en läpp och ett öra men tandläkaren tyckte väl det var en elefant till att bedöva. Och frissan behövde inte säga många ord för jag kunde inte svara. Nu väntar jag bara på kritiken från Elsa och Klara sen ska ni få läsa om Sätila utställningen. Så har jag haft ett långt samtal med min svägerska som fyller år idag. Och Brynäs vann inte i kväll. Så nu är det väl dags för refrängen här med för i morrnkväll blir det väl sent då det är junta. Ha en bra onsdag!

20120416 Här har det har blivit en kuratorsmottagning - blir det till någon hjälp är det väl bra, men det tar mycket tid och energi. Men jag och hundarna hade några skön timmar och var vid sjön och rensa hjärnan. Men jag har inte haft någon inspiration till att göra något här, fast jag borde lägga in om helgens utställning och lite annat som jag har förberett lite, men det är som det är. I morgon väntar både ett tandläkarbesök vilket jag inte precis jublar över och ett frissanbesök och nu väntar sängen för att orka med morgondagen så får vi se vad orken räcker till i morgonkväll, ha en bra tisdag!

20120414 Idag har jag varit en sväng till Blåkulla igen...... Efter den turen var det hundarnas tur och min rensa hjärnan så vi gick till sjön i ett härligt vårväder lite lagom kallt. Då hade det redan bli eftermiddag så golven fick sig en sväng och påsken bor nu i en låda. Det är väl i stort det jag har hunnit med idag en dag som inte blev som jag planerat. Linda och Chatarina har varit på utställning i Sätila och Malte, Klara och Elsa fick alla VeryGood - Grattis till Er! Nu får det väl bli lite teve, men har en känsla av att John Blund kommer tidigt i kväll, men i morgon är åter en ny ledig dag!

20120412 I kväll var det vårväder när jag kom hem, så jag tog doggsen och gick till grannbyn, det luktade vår (inte gödsel!), fåglarnas läten, skrikande tranor, flyende rådjur smådugg av regn, kan det bli mer vår! Fast det var mindre vår på morgon för då höll jag på att fara av vägen fick en ordentlig sladd, trodde först jag höll på att tappa bakdäcket med tanke på all otur jag har med bilen. Så jag stannande och kollade runt men alla däcken satt fast då som först kom jag på att det faktiskt var - grader i vägen så fortsättningen blev lite lugnare. Annars har kvällen bestått i att rensa mailboxen en hel del telefonsamtal. Tack Yvonne L blivande farmor för ditt samtal hoppas du fick vila axlarna lite från sticket.....  Nu ska det sussas så vi orkar att fredagsmysa till 21.00 i morgon..... Ha en bra fredag!

20120411 Tack för alla gratulationer på min födelsedag! kort, mail, sms, telefon och FB. Dagen har varit riktigt bra, tårta på jobbet och nu i kväll ha Teresia och jag suttit och tjötat över en kopp the - Tack för du kom! Nu är dagen slut och i morgon är det som vanligt igen. Men du Maria jag läser inte om tvillingar det får de blivande föräldrarna göra - jag håller mig till böcker som handlar om fyrfota varelser. Nu blir det sängen och boken.... och så ser vi fram emot en bra torsdag!

20120410 Tala om att va död när klockan ringde i morse, satt och titta på 4:ans film alldeles för länge och inte vet jag om den var bra heller.... Och det har inte blivit många knop sedan jag kom hem va och handla lite så sent hem, men har varit på Ica och hämtat böcker från adlibris så nu ska jag lägga mig och läsa istället. Ha en bra lillelördag i morgon!

20120409 Så var då påsken över för den här gången och jobbet väntar igen. En skön ledighet om än kall, och vi har påskat mycket ihop med barnen - för man lyckas alltid göra för mycket mat..... Eftersom nu Emma offentligt har gått ut med att hon och Håkan väntar barn så kan även jag berätta det nu, och flygresan i torsdags bestod i att det inte bara är en bebis utan två!!! visst har jag haft mina misstankar och påpekat den stora tillväxten, men det är en sak och tro och en annan att veta. Så nu går stickorna för fullt med dubbelt upp. Jag och hundarna fick idag sällskap av två tjejer i det inte allt för trevliga vädret att vara ute , men lite bättre blir det när man kommer in i skogen. Nu ska jag fortsätta att titta på filmen - ha det bra!

Glad Påsk!

20120407

Skärtorsdagen bestod i en rejäl flygning och jag har nog inte riktigt landat än och orsaken kommer så småningom..... I går Långfredag företog vi oss en blöt blåsig tur med doggsen, och sedan förbereddes lite påskmat. Sen eftermiddag följde jag med Emma till hennes jobb på Tenhults Lantbruksgymnasium för att kolla att de tre nyfödda lammen till tackan mådde bra och sedan gick vi en rundtur och kollade på alla fåglar, pappegojjor , ormar, fiskar, kräldjur, getter och andra konstiga varelser som jag inte ens kom ihåg namnen på. Idag Påskafton vaknade vi till ett rejält vinterlandskap 4 gr kallt och 5 cm snö!!! En tur ut får det väl framemot dagen och sedan gäller det att elda på altanen till kvällen då alla barnen kommer hem för att fira påskafton. Hoppas att ni alla får en riktigt skön Påskafton.

20120404 Jobba över och sedan junta. Och när jag kom hem nu ikväll så har den nya påsk- sidan kommit på plats - och det utan något större missöde...... nu väntar sängen och sista jobbdagen i morgon innan påskhelgen, hoppas att eran dymmelonsdag har varit bra och att skärtorsdagen blir resvänlig!!!!!

20120403 Handla efter jobbet för att inte ha allt kvar när alla andra också handlar. Fiskarna har fått lite påskstädat och blev jätteglada!!!!! Sedan har jag suttit här och pulat med påsken och nu är den färdig till att lägga ut - men det gör jag inte i kväll för då hinner jag inte lägga mig innan det har blivit i morgon...... Gör försök i morgon innan juntan - ha en bra onsdag!

 Det förstås Maria att 1 cm är inget mot Ume - men det var -10 när jag åkte till jobbet så det så - kram vi hörs.

20120402 Då vaknade man upp till en vit morgon, även mitt på dan när vi gick med hundarna var det ca 1 cm på skogsvägarna, och kallt så det bet om öronen - hade behövt mössa! Annars har dagen mest bestått i lite småfixande och så har jag påskpyntat - men jag har inte på långt när så många kycklingar som tomtar - som väl är. Håller också på att påskfejjar här inne också som ni snart ska få se. Så börjar min jobbvecka i morgon men den är ju extra kort för min del och det gråter jag inte över...... Ha en bra tisdag!

20120401 April april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill....... har ni fått höra det idag? Jag har lurat mig själv så in i vassen så jag kan ta åt mig det idag. Jo jag trodde att jag glömt J-kullens födelsedag den 27:e och gjorde om hela första sidan men som väl var kom jag på att det inte är förrän i april de fyller och det precis innan jag skulle lägga ut det - men då hade väl alla fått sig ett väldigt gott skratt. Annars har det varit en fartfylld helg men det berättar jag mer om när tiden är mogen.....

20120331 Lördag morgon och är nu utsövd - har varit mer eller mindre halvdöd de sista dagarna. Och när man titta ut idag så är backen och träden vita och mer snö faller - aprilväder..... så det är bara att gilla läget fast det var betydligt trevligare förra helgen. Göran har åkt till Attila då viltspårkursen börjar idag. Så jag och hundarna är själva så vi får väl se vad vi tar oss ut på idag. Men först ska det bli lite kaffe och det vanliga plocket - och helst ska det sluta att snöa!! Höres!

20120327 Idag på jobbet bara man längta tills man fick komma hem och gå uuuuut. Teresia och Emma följde med och vi gick till grannbyn där hundarna fick svalka sig både i dammen vi gick förbi och den lilla sjön där vi vände. Ja mycket mer än så blev det inte i kväll, lite trött är man allt om det nu beror på våren eller tidsomställningen........ men nu ska jag sussa kudden - ja det blir väl nå´t att läsa - kanske! höres i morrn!

20120326 Vilka dagar det varit och vad jag har njutit. I går gick jag och hundarna till sjön och de fick plaska lite i vattnet. Bilder från det kommer ni till på första sidan. Idag gick en tur till men åt andra hållet så då blev det bara "mossbad". I eftermiddags gick jag och Linda till Braskabo det finns också mer om på första sidan. När vi kom hem tog jag mig lite egentid - först med 20 min. cykling, dusch med lite fotvård och egenmassage, och sedan har jag suttit här och lagt in bilderna från dessa bägge dagar. Och nu väntas 4 dagars arbete, så det är slut med slappa förmiddagar! hoppas ni får en bra tisdag!

20120324 Vilken dag rena sommarvärmen, och det märks på hundarna att de heller inte är vana vid värmen. Idag gick nästan hela Beth på promenad våra fyra och Taggen och Cole med mattar och lillmatte. Efter det körde jag lite sök i vår skogsliknande betesvall bakom huset. Och som vanligt gör man det klassiska felet att göra det en gång till bara för att det gick så bra! Jackie redde ut det andra gången också men det tog lite tid. Efter det busade vi och gjorde ett linjetag. Sedan var det dags att gå in och grädda våfflor för hela familjen med respektive och barn firade våffeldagen en dag för tidigt av olika skäl. En bild på den vårvarma Jackie och nu ska jag pula med lite annat. Ha en skön lördagkväll!

20120322 I går var jag i Bratteborg i hop med några jobbarkompisar för att göra ett kollage till en våra kollegor som nu valt att gå hem efter 40 år som audionom! Så det blev mycket skratt och flams och med lite finjustering kommer det att bli jättebra. Idag fick jag lov att handla innan jag åkte hem så det blev sent. Men nu är den röde lagad och det var både en drivknut och ett stag som hade gett sig. Men i morgon är det redan fredag - en vecka bara rusar iväg men i morronkväll har jag blivit lovad fredagsmys på altanen - det ser jag fram emot. Ha en skön fredag!

20120320 Mot alla odds fick Teresia hämta hem Nova i kväll, även veterinärerna var förvånade de lyckades inte väcka henne på hela natten men på morgon slog hon upp ögonen och satte sig upp och ylade så vet. ansåg att hon hade det bättre hemma med strikta förhållningsregler, så nu är Teresia hemma och vabbar hund. Ja se dessa hundar förbluffar oss - men en solskenshistoria är det. Men nu ska jag gå och ta in mina egna gapiga hundar vilka är en liten raggig sak och en stor grå varg - och därefter blir det sovdags, ha en bra onsdag!

20120319 Lördagen o Söndagen blev printat idag. Det blev en bra sovmorgon i dag med, och ute blåste det regält och det haglade så backen var vit. Men framåt förmiddagen blev det lite bättre och det bar iväg ut - men det var riktigt kallt i blåsten, lite bättre var det inne i skogen. Väl hemma igen fick Jackie lite apporteringsträning och det gick riktigt bra inga dumheter alls - men jag har lagt om lite i träningen för att få bort bytet av dummiesen och det verkar funka. I eftermiddags sedan har jag försökt att trösta Teresia som i dag akut fick åka in med sin 9 åriga Aussie till Djursjukhuset. Och Nova opererades i 4 tim och mjälten är nu bortop. som också var cancerangripen. Utgången nu i kväll är fortfarande oviss då hon har förlorat mycket blod. Jag håller tummarna och tänker på Teresia som har det jobbigt nu. Nu ska jag kolla lite hockey står 2 - 2 just nu. Vi hörs!

20120318 Efter frukost bar det då av till Lidhult och ett besök hos mor och far. Städningen hade systern redan gjort och får säkert en extra stjärna för det..... Och på en tidig eftermiddag for jag hem igen, efter Hörle började bilen att bete sig konstigt, skakade och hade sig och rätt som det var rusade varvräknaren upp i max och gasen fungerade inte. Hade sån himla tur att det strax därefter var en liten "ficka" bredvid motorvägen som bilen lyckades ta sig in i. Vad gjorde man innan mobiltelefonernas inträde? för nu kunde jag ringa efter hjälp och mina ovärderliga söner Johan och Emil kom som räddade änglar och fixade till så att bilen kom till verkstaden och jag kom hem. Men det var en lång och jobbig dag, men jag är så evigt Tacksam att det gick så bra som det gjorde - vågar inte tänka på vad scenariet kund ha varit. Jag var lättsövd i söndagskväll!

20120317 Lördagen började med sovmorgon därefter en ordentlig promenad med doggsen. La ett spår åt Jackie som vi gick efter ca 6 tim, och det var första spåret för säsongen och det gick riktig bra. Efter det bestod kvällen av TV med Hv och lite annat gojjs.

20120315 I dag hade skymningen fallit när jag kom hem eftersom jag handla innan. Sedan har jag sprungit mellan TVn och datorn eftersom HV spelar. Men jag har nu uppdaterat med bilderna jag fått från Linda från lördagens aktivitet även aktivitetssidan med länkning till text och fler bilder. Och i morgon är det då fredag igen och fredagsmys får jag för mig själv eftersom grabbgänget ska på Jaktskytteklubbens årsmöte - men jag är tacksam för att få vara hemma. Och på lördag får det väl bli någon hundaktivitet. Nu är det hett på TVn så nu ska jag sätta mig där. Ha en bra fredag!

20120314 Två trötta kvällar när jag kommit hem, men det har ändå varit lite ljus kvar så jag och doggsen har hunnit en snabb rensahuvudrunda innan skymningen kommit. Annars har jag hållit på att packa upp "ärvegods" i från föräldrarnas lägenhet så det har varit en hel diskande så nu har jag även blivit kristallglasägare - vad jag nu ska ha det till!!! så orken har inte räckt till att sitta här och pula och det är en del som ska uppdateras men nu är lådorna tömda så får vi se vad orken säger i morgon kväll. Men nu är det hög tid för refrängen, så ha en bra torsdag så hoppas jag det kommer lite nytt i morgon!

20100311 Tur att jag har varit ledig idag, för helgen har varit jobbig. Igår var jag, Göran och Emil och min syster i mors och fars lägenhet och röjde, plockade och packade och städade tills vi var helt slut och vi han inte färdigt då orken tog slut, men lägenheten är i alla fall tömd så jag och syrran får fortsätta städa nästa söndag. En sak har jag lärt mig att röja under livets gång så att ens barn slipper att plocka i all skit man gärna samlar på sig. Men idag i det härliga vädret var jag och de "stora" hundarna ute på en underbar skogsvandring (Fixa fick en kortare sväng med Göran) utan mössa och vantar och bäckar nu isfria vilket doggsen gillade så det blev mycket bad t o m Hunter badade. Har suttit en sväng ute i solen och bara tyckt det varit urskönt. Sen eftermiddag kom valpspekulanter som ville veta vad en Tollare var för hund - så vi hade ett par trevliga hundpratar timmar tillsammans, och nu ska jag titta på den svenska deckaren innan det blir dags för sängen. Ha en bra tisdag!

20120310 Nu är vi hemkomna från Katrineholm och Tollarklubbens klubbmöte en resa som började 05.20 i morse. Så det har varit en ensam dag för hundarna och likadant blir det i morgon för då far vi till Lidhult för att städa ut Mors och Fars lägenhet eftersom de bägge nu bor på ett äldreboende, så i morgon kväll är man nog mör. Jag hoppas att ni har haft en bra lördag - denna helgen kan jag ju inte säga har varit lugn och skön - men det kommer ju fler - helger alltså.

20120309 Fredagsmys på altanen vid brasan när så jobbet var slut, men nu är morgondagen förberedd men lunchen och för -och eftermiddagstugget för i morgonbitti 06.15 bär det av till Tollarklubbens årsmöte i Katrineholm och det lär bli en heldag innan vi är hemma i morgon kväll. Mest samvetskval för hundarna som får vara ensamma hela da´n. Så om jag inte är alldeles för trött i morgon kväll tittar jag väl in här en sväng. Ha nu en bra och skön lördag både ni som är hemma och ni som ska till Attila på aktivitetsträffen.

20120308 Jaha då var det vinter igen när man åkte till och från jobbet idag, men i stan var det barmark i eftermiddag. Handla på hemvägen så det blev sent hem och det enda jag tatt mig för i kväll är fiskarna som fått nytt vatten - är det ingen som vill Ancictrus (sugmal) jag har mängder??. Aktivitetsträff är det på lördag glöm inte att anmäla, finns att läsa mer om det via första sidan. Sista jobbeda´n sedan är det fredagsmys......... ha det gött!

20120306 Efter jobbet idag behövdes det inte något annat så jag hann hem och gå ut med hundarna innan mörkret anlände och rensa min hjärna, men hundarna fick fullt i sina för vi gick på rådjur på lyckan i skogen, skönt med luft fast det var riktigt kallt det bet i nästippen - så än är det ingen vår i alla fall. Så har jag lagt in de bilder som ska in från Moheda, det var en hel del bilder som det bara syns reflexer från bakomvarande personers kläder och hundarna blir mörka så man ser inte vad det är, men det mesta är nog med i alla fall. I morgon kväll är det junta så då blir det tunt här och nu ska jag göra något annat än att sitta vid datorn - så ha nu en bra onsdag och torsdag mä fall jag inte tittar in här.

20120305 Idag gick vi till sjön, har faktiskt inte varit där på ett tag pga. snö och annat och isen ligger hårt än och det är ju ganska kallt på nätterna. Även Fixa klara den turen idag har varit lite si och så med den gamla damen det sista ibland. Sedan i kväll följde jag med Emma till Attila och det blev faktiskt en bra träningspass för Jackie. Sedan har jag pulat med utställningen från igår men den är inte helt klar än, det är fler bilder som ska in men det tar en gräslig tid då länkningen är hur seg som helst - men i morgon tar jag ett djupt andetag igen. Ni hittar till den från första sidan. Nu är det jobb i morgon igen - och Tisdag... ha en bra sådan!

20120304 Då har det varit gäng Hundskallets hundar på utställning i Moheda idag resultatet ser ni på första sidan och mer kommer i morgon  med kritik och kommentarer.  Ja detta tog sin dag och efter en tidig morgon blev det sängen när vi kom hem. Nu är det Wallander innan det blir dags för sängen för gott. Ha en bra måndag!

20120303 Åhh vilken härlig dag det har varit idag! när mågen varit här och monterat upp två fläktar vid kaminerna så var det dags för mig och doggsen att bege sig ut. Och faktum att Hunter hittade snö även idag i skogen att "bada" i. Sedan blev det lite "trädgårdsarbete", klippte mina 4 "kissekattsträd" - smidigt att stå på marken och klippa. Sopa plattor, tog bort den gamla ljungen - och är jättesugen på att sätta ut lite vårblommor men det får väl vänta. När Emma kom hem i em. från sin bevakningsträning med Taggen skulle vi testa Jackie. Så vi bann upp henne och Taggen (Taggen för passivitet) utom synhåll sedan gick jag och gömde mig. Emma hämta Jackie som fattade nada tills hon gick på mina slag och hitta mig, spårhund som hon är var det ganska väntat och jätteglad blev hon när hon hitta matte gömd i skogen - detta var något helt nytt för henne. I kväll får det inte bli för sent för i morgon kl 07 far vi till Utställning i Moheda så får vi se vad de säger om min canadensiska feta nakenhund....... Men ja kommer med rapporter i morgon, så ha nu en skön dag i solen i morgon och tänk på oss som sitter i ett ej uppvärmt ridhus - fast det är självförvållat och det är roligt också.. Nu ska jag sätta mig på altanen och titta på solnedgången.

20120301 Skynda mig hem idag och drog med mig gubben ut med doggsen och vi han precis att gå en runda innan skymmningen kom, ooh vad det var skönt att rensa hjärnan i frisk skogsluft. Annars har jag mest slöat i kväll och det skäms jag inte för, och i morgon är det då sista arbetsdagen igen - så i morgon blir det fredagsmys......

20120229 Precis hemkommen från instruktörsmötet på Attila, och som vanligt många som vill utbilda sig och sina hundar. Annars har dagen bestått i en del plåga - efter några dagars tandvärk som kulminerade i natt fick jag en akuttid och har nu en tand mindre 1500:- fattigare men värken är borta och det är värt en del. Även denna kväll är nu borta och det är dags för den refrängen och i morgon är det redan torsdag - ha en bra sådan!

20120228 I morgon är det sista dagen i februari och en extra sådan - vilken tur att prinsessan är född!! Fin i håret får väl köra näsan i väggen och stå och sova om det ska va fint till i morgon mä - nja jag sussar nog kudden. I morgon är det instruktörsmöte så då bär det av till klubben men Linda och Emma. Några timmar hemma och nu är det dags för kudden - stunden på kvällen bara rusar i väg - men ni får ha en bra skottdag i morgon, go´natt!

20120227 Dagen började med med ett besök på banken och det är bara att konstatera att det får bli rullator innan man kan sluta jobba - om inte grannyran kommer..... Sedan var jag och hundarna ute på en ordentlig tur och Hunter som älskar att snöbada hitta lite snö att rulla sig i och Kajsa tog sig en egen runda, även Jackie hitta lite kul saker men höll sig i närheten. Sedan har jag bara gjort tråkiga saker - stryka och omplanterat, och med jord högt och lågt fick det bli städning också. Nu är jag lite lagom mör så det får nog bli ryggläge med en bok. I morgon är frissdags igen efter jobbet så då blir det sent igen. Men ha en bra tisdag!

20120226 Åter en solig dag även om vinden var lite kall så ute har vi varit med gänget. tidig eftermiddag kom så "vår" veterinär och vaccinerade våra fyra + tre till och vid kaffet blev det en hel del hundprat. Sedan har jag pratat med en trevlig hanhundsägare och hennes uppfödare och vi hade ett långt och givande samtal. Nu kom Göran hem från SBKs Attilas årsmöte som jag i år fick missa - men jag gråter inte för det då samtalen i em. har varit minst lika trevliga. Men nu ska jag bänka mig jämte "gubben" framför tvn.

20120225 Först en promenad med alla doggsen i solskenet, sedan tog jag och Jackie en extra sväng där vi plocka lite ris och letade godis på trädstammar. Efter den blev det hundvård. Och i eftermiddag har hela familjen varit hos farmor och gratulerat på 91-årsdagen. Resten av kvällen bestod av TV och i morgon kommer vår husveterinär hit för att vaccinera våra hundar och några till. Nu är det väl snart dags för sängen en ledig dag går hur fort som helst. Har också haft ett härligt samtal med Yvonne som också varit drabbad av samma åkomma som vi - och nu är Göran förskylld igen...... ja tror jag blir tokig - men nu räcker det för mig. Hoppas att ni haft en skön ledig lördag! Höres!

20120223 Tre dagar har jag nu jobbat och det märks på rösten på kvällarna låter som en hes kråka men det går åt rätt håll. Igår kväll var det junta och det stickas som bara den kan jag säga. Annars händer inte så mycket -snorhalt på morrnarna men idag var det inte någon bil i diket annars har bärgarna haft full upp på Bondstorpavägen i veckan. Hundarna är tokiga på kvällarna när mörkret lagt sig gapar hejdlöst på antingen rådjur eller rävar - så då får de arrest ett tag så lugnar de ner sina upprörda känslor. Har faktiskt kompletterat "om oss" sidan glömt att skriva dit det viktigaste av allt -nästan - ibland tar det år för 25-öringen att ramla ner..... Men nu är det ju fredag igen och denna helgen är det en del på G lite var dag annars hoppas jag på fint väder så att det kan bli lite aktiviteter för doggsen för den enda hjärngympan de fått det sista är att leta kattpiller ute i snön och det märks på Jackie för när jag kom hem i kväll for hon runt som ett skållat troll. Nu tar vi ett sista tag och jobbar freda´n sedan blir det fredagsmys!!!!!!! Ha det bra!

20120220 Vet inte hur jag ska förklara vad jag i princip har gjort i två dagar nu, är inte riktigt rätt forum för detta men det handlar om fyrbenta killar - ett stort Tack till ni kennlar som stöttar och värnar om våran ras! Solen hann väl nästan att försvinna innan vi kom ut idag men det blev en lång utevistelse och det var skönt med luft och rensa hjärnan, Jackie och Hunter fick lite extra tid idag efter att vi gått hem med "de halte och lytte". I morgon blir det jobb igen efter 6 dagars "sjuklighet" för det vände markant mellan lördag/söndag som väl är för nu var jag innerligt trött på den sjukan, hoppas bara att det inte blir allt för mycket ovär till i morgonbitti. Förhoppningsvis tittar jag in här en sväng i morgon - men som sagt har jag lite av ovanstående att pyssla med - har inte riktigt ro innan det är klart. Ha en bra tisdag!

20120218 Det hände inte så mycket nytt går, var ute i det härliga solskenet en lite sväng, men det tog på krafterna. Idag gick jag själv med doggsen och det gick betydligt bättre - så det finns hopp.... fast idag var det inget skönt väder riktigt kallt och det blåste. Har börjat att plocka lite i gamla bilder för att få till nå´t, men mer än så har det inte blivit lite donade med mail och sånt förståss. Men nu blir det Tv resten av kvällen med början med HV. Ha en go lördagkväll!

20120217 Vakna idag 05.30, ja jag ska inte belamra er med hur jag mår - det är ju av övergående art! Men i kväll ska jag lyda Stefans råd så då lär det bli roligare...... Men eftersom jag klev upp ur bingen och satte mig här så har nu "om oss" sidan fått en liten ny karaktär och är klar. Så nu får jag ta tag i ett nytt projekt. Dagen har nu precis börjat, så händer det nå´t idag kommer jag igen i kväll. Hoppas att ni får en bra dag på jobbet ni som är där!

20120216 Åter en dag i förskyllningens tecken, nu rinner näsan och ögonen men en liten förbättring kan nog skönjas. Har faktiskt orkat att sitta här och pulat med den nygamla sidan men den är inte klar ännu. Göran har gått med hundarna idag också och de gick på älg något som Kajsa gillade men hon var ändå med hem. Så får vi se vad jag orkar i morgon men jobb blir det inte i alla fall. Men vi hörs i morrn!

20120215 Då kommer det en hälsning fån sanatoriet i Beth i morgon är det 1 vecka sedan Göran blev dålig för mig är det 2 dagen... men den har bestått av vila honungsvatten och allovera Heatlotion på bröstet för att lindra hostan. Det blir inget jobb i morgon heller för helt klart känner jag mig ganska dassig. Vilade sov på förm. men doggsen blev skogstokiga när jag vilat färdigt för då skulle vi uuuut, de är ju vana vid att när jag är hemma så händer det något. Men Göran gick en sväng med dem så jag fick lite ro, har läst mycket idag för det är vad jag orkat. Hoppas på en betydig förbättring i morgon för att känna sig så här är ingen höjdare. Nu är det åter dags för lite honung och sängen igen. Hoppas att ni får en bra torsdag - host host host!!!

20120214 Så har jag trotts alla blåbär och rosenrot blivit förskyld - inte så dålig som Göran varit i helgen men han har varit givmild och delat med sig och så ett kallt ridhus i söndags spädde väl på det hela. Har jobbat idag men i morgon bitti får det bli ett övervägande, så inspirationen har i kväll varit ganska låg - så nu blir det honungsvatten och sängen. Ska det snöa som det gjort i kväll hela natten är vi väl insnöade i morgon. Hoppas att ni haft en bra Valentins Dag! min hade kunnat va bättre host! host! host! Höres!

20120213 Vilken härlig dag det varit idag, endast -4 och en stor sol, så långkallingarna fick bli hemma när jag och hundarna gick till skogs. Tränade lite apportering med Jackie men idag var hon inte fokuserad, hämta in alla dummies men inte som jag ville - så jag undrar vad jag gjorde för fel? får väl sova på det. Förutom det vanliga har jag faktiskt lag in alla bilderna från utställningen, ändrat om lite i "interiören" för nu väntas den blomman snart visa sig - fast det sägs det ska bli snö i natt - hoppas de har fel för jag har ingen lust att halka till jobbet i morgon. Ha en bra tisdag så hörs vi i morgonkväll. Jo ni kommer till utställningen via första sidan.

20120212 Är nöjd med dagens utställning, jätteroligt med Maltes BIM, men jag kommer inte att orda mer om det här för det kommer på rätta stället i morgon. Efter att ha legat och slöat med en bok för att bli varm sen vi kom hem, ska jag nu se Wallander. Lite smakprov finns ju på första sidan!

20120211 Tiden den bara rusar iväg och denna veckan försvann i ett naffs. Onsdag junta, torsdag var jag hallick.... Cole har nämligen parat en söt liten tik - mer om detta kommer när vi vet om det tagit sig. Mellan varven håller jag fortfarande på med kavaljerer till tjejerna. Jackies är klar och Elsas är på gång. Idag var det faktiskt lite kallt på skogssvängen inte så många minus men det blåste. Och i morgon bär det av till Mjölby på SSRK:s utställningen och det blir ett bra gäng, hundar som ska ställas är Jackie, Elsa, Klara, Malte och Dutch med förare och supporter. Så nu ska ryggsäcken förberedas så att allt som ska vara med  - är med. Detta får nog bli allt för tillfället, hinner kanske göra lite i pauserna i kväll - men vi får se annars kommer det info i morgon hur det gick. Ha en go lördagkväll!

20120206 Strålande sol men bitande kallt har det varit idag. Först gick jag med alla hundarna i skogen så jag kunde släppa dem en och en, men att gå i skogen är jobbigt två steg fram och ett tillbaka... men det var kallt och Fixa fick kramp - det märks på henne att åldern tar ut sin rätt orken är inte riktigt som förr, så jag gick hem med henne Kajsa rastade sig själv så jag och tollarna gick vägen till grannbyn och det kändes bra att kunna gå ordentligt och så behövs serotonin för resten av veckan, så det blev en lång utevistelse efter det la jag mig på sängen och läste, håller på med Kent Svartbergs "Goda relationer" och jag tror bestämt jag slumrade lite. Det här med parningar håller mig sysselsatt en del och det börjar väl ta form - tror jag - men nå´t kan ju dyka upp som man inte räknat med så vi får se. Planerna för lite nytt här börjar att ta form det gör det när jag är ute och vandrar. I morgon den 7/2 Grattar vi E-kullen som blir 11 år och våra tankar går till Eddie och "Eddie" som vandrar på de evigt gröna ängarna. Då är det en ny arbetsvecka som väntar - men vi hörs!

20120205 Skiit var det var längesedan jag skrev här, hjälper tydligen inte att tänka....... För att börja med dagen så var det riktigt bitande när vi gick med hundarna jag och Göran - blåsten gjorde att det blev svinkallt. Lite senare skulle Linda och Emma träna men jag avstod tyckte det räckte med kyla för idag. I går däremot visade tempen mer - grader men det kändes inte så kallt som idag, så först gick jag med alla doggsen och så kom Linda och med Emma också tog vi en promenix där vi skulle fota hundarna i det kalla med ändå härliga vädret - det kan följs via första sidan. Fredagen ja.. den är bara trött. I torsdags var vi hos Sonny och Britt och reviderade räkenskaperna för SBK Attila, och i onsdags var det väl något annat - minnet är bra med kort.... Nu ska det bli TV och ni kan ju kolla på kängurun som är vår granne och de vackra tollarna!!!!!!!

20120131 Nu har vi äntligen fått vinter för det är faktiskt skönt med lite kyla och jag tror att det är bra men all "skit" som far runt i luften. Och inte har jag hunnit med det jag tänkte i kväll, för kvällen har bestått av en hel del mail - korrespondens och lite telefon, men nu är det gjort och det känns skönt för det har hängt över mig, lite har kvar men det får vänta tills i morgon för nu börjar jag va mör i kolan. Men ni får ha en bra onsdag!

20120130 En solig vinterdag även i dag fast vinden var lite kall och tempen visar också flera minusgrader. Hundarna fick ut och lufta sig och sedan fick Jackie lite träning och eftersom hon tycker att det är roligt tycker jag det också. Har  planer på lite förändringar här men har faktiskt inte hunnit för det mesta av dagen har bestått i att titta på killar. Nu ska jag bänka mig framför TVn. innan det blir dags för sängen. Jo en sak har jag gjort och när jag skulle gå in på Attilas hemsida via min länkning så hamna jag någonstans i perforin men nu är det tillrättat. Ha nu en bra tisdag!

20120129 En riktig härlig dag med sol men med lite blåst efter en ordentlig sovmorgon tog jag och doggsen (Hunter jagade) en mittiskogen runda med bara två hundar (i koppel) är det inga problem, och vi hittade en slaktplats där ett rådjur fått sätta livet till och visitkorten bestod av räv(ar). Efter det bar det av på ytterligare en runda men nu också sällskap av Emma, barnen och deras farmor - så 2 timmars luft blev det idag. Sedan tog jag mig i kragen med att frosta av en frysbox tömde allt innehåll och bar ut i snön - konstaterade att min man inte behöver handla på länge! Nu ska det bli ett glas rött, ytterfilé, och kantareller ( inventerat). Jo det var så sant de för tillfället... sista bilderna på Klara och Malte är nu på plats. Hörs i mån!

20120128 En trevlig  (som vanligt) juntakväll hade vi i onsdags. I torsdags hade vi då den sista gången på SBK utbildningen (valpspecialen) en lång och kall kväll då vi var ute det mesta, men denna kväll gav lite input och att träffa valpar med sina ägare är ju jätteroligt! Så nu är jag och Linda allmänlydnadsinstruktörer på SBK! Efter en mycket vilsam morgon - då man behöver ta igen sig och framförallt inte stressa, tog jag och de hundar som var hemma en skogspromenad (Hunter var med sin husse och jagade) efter den hade Jag och Linda och Emma bestämt träff och ytterligare en promenad där vi också tränade lite apportering med kastare Philip och som också blev en störning då han försökte slakta en av Johans bilar stående i skogen, men de fick jobba Elsa och Jackie för det är inte lätt att hitta dummieserna i snön men de redde ut det. Även Klara fick lite stagdeövning men fick också hämta en dummie. Nu är det lördag kväll med Gladiatorerna, hörs i morron. Jo förresten några fler bilder på Malte och Klara och deras far på framsidan!

20120124 En månad sedan det var julafton eller 11 till nästa...... men innan dess vill vi väl ha en lång och skön sommar! I kväll hade jag och Emma först tänkt gå en sväng men vi avstyrde det, att gå men pannlampor i mörkret och när det är halt är inte min grej riktigt vill ha armar och ben hela. Så jag tog en tur med cykeln i stället 5,5 km samtidigt som jag titta på Äntligen hemma och efter duschen blev det Cesar. Lite nytt har det blivit här en ny sida med första sidor som än så länge är tom och 2011 har sin sida, nya bilder på Malte och Klara dit kommer ni från första sidan. I morgon kväll är det junta så då lär det väl inte bli så mycket här - men ni får ha en bra onsdag!

20120123 Min ständiga och outtröttliga support - Lena var här i går och fixa och dona, en annan photoshop som nu fungerar till 99% ändrat och grejat så att det ska gå lite fortare när man ska valsa runt med bilder o dyl. Det som är krångligt är att Widows 7 inte tar vad som helst och antagligen är det väl en del buggar i detta nya program för de uppgraderar med jämna mellanrum och då händer det alltid något konstigt som t ex att jag inte har svenska i menyn längre - men man får vara glad att det inte är japanska. Det har varit två härliga dagar, igår efter att Lena åkt hem var jag i princip ute hela eftermiddagen, först med alla hundarna och min och Jackies promenad kan nu ju läsa om på första sidan, samt att det är nya bilder på Elsa och Klara. Idag har jag också varit ute det mesta, men Kajsa var lite busig idag och var inte med hem utan jag fick hämta henne bakom ladugården - undrar vad som har lagts ut där .....  Jackie fick lite apportering idag också och så träna vi lite stå/stanna övningar utan att hon ska sätta sig när jag går tillbaka vilket hon för tillfället gör. Sedan har jag vaskat bilen, tvätta är väl för mycket sagt men nu kan man se genom rutorna, lysena syns och nummerplåten fanns där också. Så börjar min jobbvecka och med två kvällar borta en rolig och en mindre rolig, men vi hörs väl innan. Ha en bra tisdag!

20120121 I går var jag nästan halvdöd när jag kom hem lite mat och ett glas sedan tog John Blund över. Kursen i torsdags kan jag väl inte säga gav mig nå´t, men jag kanske gav nå´t..... får se till nästa vecka då ska vi jobba med inbjudna valpar så då kanske det blir något att ta med hem!!!! Innan snön invaderade oss idag, så fick hundarna sin promenad och även en lös Kajsa var med hem. Då hade Linda kommit till Emma med sina hundar och vi gick ytterligare en liten promenix men då var bara Jackie med och så tränade vi lite i Holländarnas trädgård (variation är bra) lite lydnad och apportering. Och faktum kunde jag bryta Jackie när hon andra gången på linjetag tänkte byta dummie så jag vart ganska nöjd med den träningen. Och Klara var jätteduktig både på passiviteten och sedan att hämta en dummie. Här jag nu lagt in bilderna på Donald, jag har fler bilder men jag väntar med det tills Lena har varit här och installerat en ny photoshop för ni ska veta att den nuvarande är som en seg gummistövel och tar hur låååååååång tid som helst. Ha nu en go lördagkväll!!

20120118 Oj vad det har kommit många bilder via mailen och det är jätteroligt - även Linda har varit här och tankat över sin bilder från telefonen, så nu har jag att pyssla med. Det allra roligaste mailet var från Gitte i Danmark - Donalds matte som jag inte sett sedan han var 8 veckor och som den 8:e fyllde 13 år och snart ska ni få se honom också. Men det kommer att dröja till helgen innan det blir tid för de nya bilderna att komma på plats, för i morgon direkt efter jobbet ska jag och Linda till Jönköpings BK och göra valpspecialen den vi missade hösten -10 när vi var norröver. Så i morgon och nästan torsdag blir det långa dagar då vi ska hålla på till 22.00, så nu måste det kojjsas. Kan tala om att dagens föreläsning om "sömn" var riktigt bra och lärorik så det var ingen chans till att somna där inte. Ha det gott så hörs vi!

20120117 Julen nu borta även här, hade tänkt något annat men det blev lite väl somrigt - det är ju faktiskt vinter än eller? Det blir inte mer än så här för tillfället har pulat med lite annat i kväll och kvällarna blir ganska korta när man kommer hem när uret nästan är 19, och nu är det redan sena kvällen. I veckorna känns det mest som man stiger upp och går och lägger sig och där emellan stimmar man på jobbet. I morgon ska jag och några till sitta på föreläsning om "sömn" va det nu kan va hoppas det är bra för efter lunch är det lätt att hamna i "paltkoma" Ha en bra onsdag!

20120116 Idag har det varit full spida det sista av julen med gran, stakar etc. är nu borta det är städat och det som plockades bort för att tomtarna ska få plats är nu återställt igen. Men det tar mer tid än vad man tror och så är det så himla tråkigt. Så jag har inte hunnit att "julstäda" här och nu orkar jag inte får då blir det väl bara en massa strul, i morgon kanske orken har infunnit sig igen, fast det blir först ett besök hos frissan innan jag får åka hem. Men hundarna har fått sitt idag först gick jag och Göran med dem - där det inte finns diken.... I em. kom Linda då jag hade tagit upp ett par skamfilade duvor så både Jackie och Elsa fick pröva på men Klara var den som hade störst intresse, Klara fick också lite stadgeträning som gick riktigt bra - men kanske hade hon duvan i huvudet.... I hop med Linda och Emma fick doggsen ytterligare en liten promenix. Så är det jobb i morgon som gäller så ha en bra tisdag!

20120115 Igår hade vi en härlig tjejträff med promenad både med och utan hund och därefter stadgeträning som inte visade några problem med Jackie och Elsa även Taggen var duktig men har ju inte den begivenheten på dummies som systrarna har, Klara hade det jobbigt och det gick åt mycket energi för att hålla henne på plats men det är bra att det finns energi resten är bara träning. Efter det gick vi in och fick lite varm glögg och tomtegröt och vi hade en härlig pratstund. Tack alla för att ni kom och "dansade" ut julen! Nu håller jag på för fullt att packa ner mina 80 tomtar/änglar o dyl. som nu får vila till 1 advent 2012. Här ska också julen städas bort men det får bli i morgon. Dagens promenad kunde ha slutat riktigt illa, släpper ju hundarna en och en och Kajsa är alltid sist eftersom hon brukar ta sina svängar. När hon hade varit borta en stund hörde jag henne tjuta - ja det lät som hon var skadad och när jag ropa på henne skällde hon. Ringde till Göran då han och Håkan höll på att skära i älgkött så de kom ilande och gick dit vi hörde henne från två håll eftersom vi inte visste vad det handlade om och det visade sig att hon hade gått ner sig i ett 2 meter brett dike fyllt med vatten med branta lerkanter som bara gav vika när hon försökte ta sig upp så hon hade inte kunnat  ta sig upp för egen maskin, så Håkan fick dra upp henne i frambenen men var helt ok fast hon hade kämpat för musklerna bara darrade på henne. Man kan inte tänka på alla faror som lurar överallt men det hade varit en hemsk död hon hade gått tillmötes för hade jag kommit längre bort hade jag inte hört henne. Kan ju sägas att dikena är gjorda i höstas då Johan håller på att dika i skogen sånt som också måste göras. Alla fyra hundarna ligger nu och sussar och jag ska fortsätta med mina tomtar. Hoppas att ni får en bra måndag!

20120112 Igår var det junta och det var som vanligt trevligt att träffa nästan alla igen ( nå´n var hemma och hosta) I natt var det dåligt med sömnen sägs att det beror på åldern!!! ja i vilket fall så är jag trött men det är himla skönt att det är fredag i morgon. På lördag blir det en liten tjejgrötträff mitt på da´n med hundar - en liten promenad och lite stadgeträning är det meningen det ska bli innan glöggen och gröten ska intagas. Detta blir slutet på julen sedan ska tomtarna få sin vila till nästa jul. Ha nu en skön fredag!

20120110 Var på IKEA efter jobbet idag och kompletterat mitt ljusförråd, sprang förbi tygavdelningen och hitta ett tyg som var namnat "Solgerd" lite kul definitivt inte vanligt att se mitt namn nå´n stans men det var inget tyg som jag föll direkt för så det blev bara ljus. Bilen var lite knäpp idag när jag åkte hem skakade och for kan bero på för lite luft i däcken de är nu påfyllt så får vi se om den sköter sig i morgon eller har den fått flunsa. Lite HV-titt blev det i kväll och nu är kvällen slut så det blir inget mer här för nu ska det sussas, i morgon är det junta så då lär det väl bli stiltje här också, men ha det så bra tills vi hörs!

20120109 Gårdagen gick i dimmans tecken det tar på kroppastollen att inte komma i säng förrän 02.30 men en mycket trevlig kväll (och natt) hade vi och tiden bara rusar iväg när man har trevligt och mycket att prata om. Men idag har jag varit betydligt mer aktiv, grejat och fejat med allt möjligt varit ute med doggsen, tränat lite med Jackie, och som ni ser suttit här och pulat lite och så har det kommit in om det celebra besök vi fick för nu ett bra tag sedan - så vi väntar på ett nytt! I morgon är det jobb igen och det är väl bara att gilla det läget - men vi hörs!

20120107 Idag kom jag upp lite tidigare i alla fall vilket kan bero på att Göran och Hunter åkte iväg för att jaga. Så Linda kom hit med sin tjejer och vi gick till skogs. Elsa och Jackie fick en sökruta som de klara galant efter det blev det linjetag med tre dummies, Elsa skötte sig perfekt men Jackie gjorde som när jag träna själv bytte andra dummien och tog tredje men se vid andra försöket stod "tant Linda" ivägen så något byte kunde inte ske. Även Klara fick hämta ett par dummies och skötte sig mycket bra med tanke på ålder - och så fick hon försöka att sitta passiv när de andra bägge jobbade - och det är jobbigt för en valp.... När vi kom hem var det dammsugarens tur att träna ( fast den är vältränad) sedan tog jag ett varmt skönt bad och senare i kväll är vi bortbjudna så det blir inte mer här än att jag nu lagt in bilderna på J-kullens valpköpare så nu är det tillrättat också. Ha en bra lördagkväll så hörs vi i morgon.

20120106 Sovmorgon idag med - så skönt. Strålande solsken och -3 men snorhalt men en tur blev det i alla fall. Sedan åkte jag och Jackie ut till Linda som skulle hjälpa mig med apporteringen med Jackie då hon fått för sig att byta dummies eller inte ta den jag skickar henne på - naturligtvis skötte hon sig exemplariskt idag förutom en tjuvstart. I morgon kommer Linda hit och tränar så får vi se hur det går på hemmaplan. Hjälpte Linda lite med att ansa öronen på Klara och Elsa också. Sedan har jag kompletterat av Marias synpunkter när det gällde I-kullen att det inte var noterat vart valparna tog vägen - men nu Maria finns det på plats + bilder på familjerna. J-kullen finns det heller inga bilder på valpköparna, så dem ska jag också leta upp och sätta på plats. Vet inte riktigt hur jag tänkte då hmmmm. Resten av bilderna på Bexa är också på plats. Maten förberedd som bara väntar på att husets man ska komma hem från grisjakten innan ugnen sätts på - så nu tycker jag att jag är förtjänt av en Wirre framför brasan! Hörs i morrn!

20120105 Sov ut ordentligt idag, sedan tog jag ett ordentligt tag i alla fyra hundarna med kloklippning och ansning av öron och tassar på Jackie och Hunter. Efter det var det dags för en snöklabbig promenad och sedan senare i eftermiddags när Emma kommit hem från jobbet åkte vi med Jackie och Taggen och Linda med Elsa och Klara till ridhuset och träna. Göran hade fixat mat och nu har vi kollat Revyn med Eva Rydberg och den kunde man väl både ha och missa. Nu hör jag att Göran har någon annan film på G och den låter bättre - så jag kollar väl lite på den - höres!

20120103 Med telefonsupport med Lena fick vi den här sidan att synas - det var inte riktigt lika enkelt som jag från början trodde... men Lena fixar allt. Jag skulle behöva renskriva alla lappar och mail med alla svaren på mina evinnerliga frågor och problem som dyker upp så slapp jag leta i lösbladssystemet.... ja ja det ska jag göra när jag inte har något annat att göra ha ha ha. Flexa ut tidigare i eftermiddag och hann precis ut med hundarna i en snabb "bombergarunda" innan mörkret lagt sig helt - och jag hann och rensa hjärnan från jobb. Det har "bara" blivit några fler bilder på Bexa och ett par nyårshälsningar i kväll. I morgon blir det en lång dag och inget flexande men sedan är jag ledig till den 10:onde - gött!

20120102 Ett nytt blad och ett helt oskrivet år framför oss, som jag hoppas ska föra mycket gott med sig. Jag har börjat året med att ta det lugnt och riktigt njutit och vilat. En ordentlig promenad blev det på förmiddagen och i kväll gjorde vi en kvällsrunda i Bondstorp - Linda, Emma, Emelie och jag samt doggsen - Klara, Taggen, Jackie och Hunter.

I kväll fick jag ett samtal från Jan Isberg som talade om att Ante fick somna in i oktober i en ålder av 15 år och 4 månader en helt otrolig ålder och han hade varit pigg ända till slutet. Enligt Jan en helt otrolig hund på alla sätt och inte minst jaktligt då det är skjutits ett hundratals rådjur för honom. Och nu var de beredda för en ny tollare - så vi får se vad det nya året bär i sitt sköte.....

Här har jag tagit tag i alla bilder som kommit från valpköpare och lagt in lite nya bilder på Klara och Malte, Dejsy, Sudden och Bexa.

Nu förbereder jag för morgondagen då det är jobb som gäller, men vi hörs i morgonkväll, ha en bra tisdag!

 

2008 2009 2010 2011


Hundskallets Kennel, Beth Solhester, 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post solgerd.h@telia.com