Nytt och Jag Bloggar

20111230/31 Sitter här nu och det har blivit Nyårsafton! Var dödstrött när jag kom hem och har sovit i flera timmar så nu är jag pigg som en nötkärna 01:37 .... Så det har blivit lite nya rosetter pga. nya bedömningar numera. Två nya julkort som kom i veckan är på plats. Nyårshälsning på framsidan, och med det vill jag önska Er alla ett riktigt Gott Nytt År

På dagen idag!! gör jag inget här och det nya året ska vi fira in med min syster och svåger som kommer hit. Så ha nu en riktigt bra Nyårsafton!  Och en viktig sak tänk på era hundar! INGA nyårsraketer/smällare i deras närhet. Vi hörs!

 

20111229 Herre g nästan hela kvällen har gått åt till att leta efter de nya rosetterna och när jag nästan gett upp så nu 22.30 hitta jag en sida - så nu är de på ingående. Ett par nya julkort har kommit men nu blir det inte mer i kväll - de sista bilderna från utställningen är nu på plats + lite rättelse där, Tack för det Linda! Idag har varit en lång arbetsdag och fullspäckad i morgon blir den kortare och sedan handla lite och det är jag nog ensam om...... Go´natt!

20111228 Nu är kritik och hälften av bilderna på plats, även kritiken från utställningen från Mjölby. Finslipningen får bli i morgon för det är dags för "korgen". Idag lyckades jag flexa ut så jag hann ut med hundarna innan det blev nattsvart - Linda kom också ett ärende och både hon Elsa och Klara följde med på en liten tur. Men kolla nu in de excellenta hundarna! Go´natt!

20111227 Tyvärr blev det inga utställningskort idag - har inte "hunnit" sov middag för länge..... Men jag och doggsen har varit ute på längre promenad, klivit över nerfallna träd, vadat över översvämmade vägar, hört småfåglarna sjunga väntade nästan att få se vitsipporna denna tredjedag jul!!! Har i alla fall lagt in julkorten färdigt. Mannen har stökat runt och packat för senare i kväll ska han följa med sonen upp till Stockholm och jobba som markgubbe så jag och doggarna får kinesa ensamma några nätter nu. Men i morgon är det jobb som gäller men efter det ska jag ta tag i bilderna jag fått av Stefan. Ha en bra onsdag!

20111226 Annandag Jul en riktig långpromenad blev det idag sedan fick Jackie lite lydnads och apporteringsträning. Klara och Malte har varit på utställning i Moheda resultatet kan ni se på framsidan ett JÄTTEGRATTIS  till dem. Stefan har tagit bilder som jag ska ta mig an i morgon. Ett gäng julbilder har kommit på plats några fler väntar. Nu har jag suttit färdigt här för i dag och ska bänka mig bredvid gubben vid TVn.

20111225 Juldagen en lugn dag har plockat lite efter gårdagen och myst lite bland mina tomtar. En "vår" promenad har vi åstadkommit. Anmält Jackie till Mjölbyutställningen. Och i morgon ska Malte och Klara på utställning så då håller jag tummarna för dem. Några fler julkort är på plats - men det känns nu som att det är bäst att skynda sig för att få ut det här för det blåser regält nu så rätt var det är så går väl strömmen  så blött som det är i markerna nu faller väl träden som käglor..... vi hörs i morrn!

20111224 God Jul! önskar jag ER ALLA och hoppas att ni får en riktigt bra Julafton. Nu börjar det stora kokande med alla grytor och pannor för att få allt färdigt tills barnen med respektive dyker in här vid 12-tiden. Julkorten kommer att trilla in här mellan varven när sådana luckor blir. Ha det nu riktigt bra och ta det lugnt med skinkan och knäcken så hörs vi i morgon.

20111222 Nu närmar det sig - och konstigt nog är det alltid mycket som ska göras de sista dagarna. Efter jobbet idag kom Göran in till stan och vi gemensamt har julhandlat. Sedan har vi haft lite jul för Emelie och Philip som inte ska fira jul i Beth i år. Sedan har vi bakat mazariner, strykande åtgång och gjort smeten klar till chokladbollarna som de "små" barnen inte kan vara utan till jul, men Emil får komma hem i morgon och rulla dem för det vägrar jag. Hundarna har som vanligt när det stökas i köket legat ivägen hela tiden i fall det skulle ramla ner något på golvet.... Ännu mer rött på framsidan och mer julkort har det kommit också men det orkar jag inte göra något åt i kväll för nu ska det sussas. Ha en bra danföre dan i morgon!

20111220 Idag var jag trött efter jobbet, men det var tvunget med ett besök på Ikea och ÖB. Men nu är de julklappsbestyren klara för de närmaste kvällarna blir det julklappsbesök vilket börjar med svärmor i morgon. I kväll har jag suttit och pulat med mitt eget julkort och det är så himla roligt men det får ni inte se förrän närmare jul.... ett nytt julkort på plats, så får vi se om det går att länka till den härifrån - igår gick det inte. I morgon är åter en ny dag - ha en bra sådan!

20111219 Idag har i alla fall "hundarna" blivit uppsugna - en halkig promenad har vi genomfört. Hunter hade lite blessyrer efter dagens jakt men inget mer än att hålla det under uppsikt, fyra rådjur sköt de för honom idag inne i Jönköping. Annars har det gått i bakets tecken och lite anmält plock och stök. Tollarbesök i kväll och visst är de härliga våra rödingar! Men nu är det hög tid för sängen måste vara lite mer skötsam denna vecka för jag ska jobba hela veckan. Lite fler julkort. Ha en bra tisdag!

20111218 Fortfarande mätt, men en mugg kaffe och en ostbit får väl bli frukost idag efter gårdagens gigantiska julbord - ja nog en av stans bästa. En av för mig det bästa med julen är julkorten som nu börjar att droppa in, snigelposten blir bara för oss på en hedersplats i köket men det som kommer digitalt kommer in här och det står på dagordningen idag samt en del andra bilder. Men har fått problem med MMS att tanka över dem - vet ej om det går att lösa. Mer på programmet idag står, inläggning av sill, klädning av gran, bakning av knäckebröd samt dammsuga upp alla spridda "hundar" i hela huset. Sedan ska vi väl ta oss ut också i den nyfallna snön. Höres!

Nu är jag här igen, dagen har gått som planerat fast jag skippade dammsugningen och bakade ett hälsobröd i stället. De första julkorten ligger här, men mer blir det inte för nu ska jag "ta kväll". I morgon är jag ensam då Göran och Hunter ska jaga och jag har tänkt att baka om tummen vill för den värker en del nu. Men vi hörs väl i morgon när jag är ålessen på bakningen - ha det bra!

20111217 Som ett brev på posten efter veckans slarv med sömnen så vaknade jag med gigantiskt huvudvärk så det var till att ta en Alvedon och fortsätta sova och det till över 10. Efter kaffet tog jag Jackie, Hunter och Fixa och gick till skogs. Släppte alla tre och Tollarna tog sig en ordentligt sväng för de kom inte hem förrän två timmar senare som två lerhundar, så det blev schampobad med bägge två. Men nu ligger alla fyra hundarna som utslagna. Och om 1 timme far vi in till staden för vi har bjudit hela hanssonska familjen på julbord i kväll och det ser jag framemot. Vi hörs i morrn!

20111214 Inget här i kväll heller för hela kvällen och lite till har gått åt för att göra "julbilden" men måste ha lite support från Lena innan den låses - och nu är det snart natt och hög tid för sängen - Ha en bra pigg torsdag...... jag kommer nog att vara dimmig!

20111213 Till Lucia i Tvn började jag skriva julkort - men det gick åt hela kvällen för det, men nu är det gjort och i tid också för en gångs skull men nu är kvällen slut och den regniga Lucia dagen är också till ända men i morgon är det åter en ny dag så vi hörs då. Go´natt!

20111212 Efter promenaden idag har jag lagt in en bild på hundarna som jag tog förra måndagen när den första snön hade kommit, det har ju kommit betydligt mer sedan dess men någon sol har vi inte sett till. Nu ska jag och maken åka en sväng till Vaggeryd och ett besök hos svärmor men det blir nog en sväng till här idag... höres!

Ja jag hoppas att ni sett vad jag gjort? julerött och fint för snart är det jul! Tur att jag har dig Maria som håller koll på mig - för det har jag totalt missat men jag ska komplettera vad alla I-valpar tog vägen men inte i kväll för nu ska det sussas för i morgon ska jag vara i stan kl. 07.00 för det ska firas Lucia med kliniken och som vår avdelning håller i. Hoppas att ni får en ljus fin Lucia... Lucia kram till Er alla!

20111211 Busväder har vi haft snö och blåst vilken innebar att TVn var obrukbar i fredagskväll då snön klabbade på "tefatet", så det var tur att jag köpt högtalare till datorn för Idolfinalen fick jag se via den burken. Igår var Jackie och Hunter och jagade och de andra två fick följa med mig och hugga julgran - ja Kajsa tog sig en runda men Fixa följde tätt i mina spår för ute på fällan där granen setts ut gick snön till knäna med mina taxben. Men när jag och Fixa kom hem stod Kajsa och vänta på oss och fick fullkomligt fnatt när hon fick se oss den gamla häxan. Det värsta med helgerna är att man drar sig för länge innan dagen startar så halva förmiddagen har nästan gått - men det är väl det som är meningen med helgen för att man ska orka upp i veckorna. Nu har jag tänt i bägge spisarna och ska ta mitt morgonkaffe och tända det tredje ljuset. En tur med de tre hemmavarande hundarna får det väl bli, men idag är det halt eftersom det frusit på i gårdagens sörja. I går gick jag igenom sidan "Kullar" så den är uppdaterad och jag tror inte jag glömt något, så får vi se vad som händer resten av dagen, nu är uret 10 och mitt kaffe hägrar......

20111208 Länsmöte, handla och sedan hem och det innan ovädret startade, för nu blåser det och snöar ganska i härdigt så jag undrar hur det blir att komma till jobbet i morgon? I kväll har jag monterat in de nya högtalarna till datorn och samtidigt fick mitt lilla kontor en avdamning och genomgång av papper, tidskrifter och annat man samlar på sig och det var behövligt. Och nu är det gjort och kvällen är slut och dax att sussa. Ha en bra fredag och hoppas att det går bra för oss alla att ta sig fram i morgonbitti.

20111207 I går var frissan och glöggmys efter jobbet och i kväll har det inhandlas mat till doggsen, högtalare till min nya skärm och lite annat smått och gott. Idag var inkorgen fylld med mail (nästan) så det har blivit mycket svarande vilket är lika bra att göra på en gång innan det faller bort. Här har varit ordentligt med takras av snön som lagt sig och nu töar det väl eftersom det rasar så Kajsa och Fixa tycker att det är lite otäckt och tollarna ligger med bena i vädret i vår säng och bara njuter - olika äro livets förutsättningar. I morgon är Audionommottagningen stängd pga. utbildning dvs. vi ska ha länsmöte och bla. prata oss samman om frasminne i cosmic..... det blir säkert bra.... Så får vi se hur sladdrigt det blir i morgon att åka till stan för idag var det ingen höjdare i all modd på oplöjd väg. Hörs i morrn om cosmic hjärnan hänger ihop!

20111205 Idag kom ett tråkigt besked först mail från Petra och nu i kväll telefonsamtal från Christian där han berättar om Frejas sista timmar och vi har gråtit en skvätt tillsammans. Ni finns i mina tankar.

För övrigt har dagen bestått av fotografering av doggsen i snön.... ja en halv cm är det nog. Nacken är under kontroll om jag tittar rakt fram och har försökt att göra lite nytta idag sakta men säkert. I morgon efter jobbet är det frissan och sedan glöggfest hemma hos Emma och Johan mina arbetskamrater. Nu har Jackie pipit en stund vid min sida för nu är hon hungrig och sedan blir det hockey men HV71.

20111204 Vaknade idag med nackont, molande värk och kan inte vrida på huvudet så det är ingen höjdare att göra nån´ting. Jackie hade skött sig igår men fick vara hemma idag då det var älgjakt, så hon och Fixa och jag tog en lättare runda pga. nacken vi var också på sjukbesök då Johan ligger i någon typ av flunsa med hög feber och ont i halsen. Annars har jag mest suttit framför värmen av brasan och försökt hitta en bra ställning kan varken läsa eller sticka så dagen blev inte alls som jag hade tänkt - ska försöka att plocka ur diskmaskinen så har jag åtminstonde gjort någon nytta, sedan blir det linnement igen - och nu släpper det nog!!!!!!!!

20111203 Och så har hela veckan gått i ett rasande tempo och har varit borta både onsdag och torsdag kväll. Och idag är min lilla snutta med husse och jagar utan matte inne i Jönköping, så jag hoppas att hon sköter sig och inget händer - usch va barnslig jag är..... Får väl försöka göra lite nytta idag eftersom det inget blir i veckorna och så blir det väl en promenix med de hemmavarande pensionärerna. Och en tanke finns att åka till Vaggeryd på julskyltning, men vi får väl se. Ett stort GRATTIS till Emma som i går klarade eximinationen och kan nu titulera sig Bruksinstruktör! Kommer nog tillbaka senare idag - höres!

20111128 Idag till fm.-kaffet hade vi Nättrabybesök med svärmor. Efter det blev det en skogspromenad med växelvis lösa hundar. Lite mailsvar och sedan i em. kom Linda med sina hundar, Emma med Taggen och jag med Jackie och vi hade lite träning på en blöt åker, det blev lite lydnad, uppletande och apportering en rastrunda sedan var dagen slut och det började att skymma - dagarna är inte så långa numera. Har också haft en låångt samtal med Yvonne vi träffas så sällan men har så mycket att prata om, men hoppas att vi snart kan synas har ju inte ens träffat hennes lille svarte Spike än.... Och i morgon börjar min jobbvecka som innebär trötta kvällar - kan nå´n säga mig varför man måste jobba när man faktiskt inte hinner!!!!! ha en bra tisdag!

20111127 Då har strömmen kommit tillbaka igen efter några timmars frånvaro - hur länge den nu få vara för det blåser hejdlöst ute för tillfället. Så idag gick jag och hundarna bara på vägen till grannbyn då jag inte vågade gå i skogen och vi var som dränkta katter när vi kom hem. I morgon hoppas jag att blåsten bedarrat och att vi har ström - nu ska jag fortsätta att titta på Beck för vilken gång i ordningen vet jag inte, men det blir mycket stickat först vid stearinljusets sken och nu vid filmen. Vi hörs!

20111126 Luften har liksom lite gått ut även om jag har bearbetat det mesta nattetid i den gångna veckan att det inga valpar skulle bli. Men Jackie är full av liv, glad och pigg och fet efter allt valpfoder!! och sugen på att jobba och har fått en riktig genomkörning idag, en egen skogspromenad efter de andra med uppletande och sedan apportering på gräsmattan så hon var riktigt nöjd i kväll. Nu försöker jag lämna detta bakom mig och ser positivt på att vi gör nya försök med Jackie och Elsa i vår. Och en sak är säker Linda, här ska inte ultraljudas mer. I morgon kanske det blir en julskyltningsrunda om det inte sätter igång att storma. Så får vi se i morgon om jag får någon energi till att påta här. Ha nu alla en riktigt skön 1 advent!!

20111123 Två jobbdagar avklarade och i dag har jag mest gått i dimman eftersom jag var klarvaken när jag skulle sova i natt och när tankarna börjar snurra, ja då är det kört så det blev inte många timmars sömn. Men jag var faktiskt och handla innan jag åkte hem för i morgon ska jag som bonusfarmor hälsa på lilla Nellie som nu har flyttat till Månsarp - det ska bli kul. Men nu känns det som John Blund är på väg - natti, natti.

20111121 För att börja med dagen så har den varit grå och mörk - hade nästan behövt ficklampa när jag var ute med doggsen mitt på da´n idag, Kajsa fick följa med på en extra tur då vi gick och plocka mossa. Lite förberedelse inför Advent har på börjats och så har valplådan kommit på plats så nu håller vi tummar.... I går var det då Aktivitetsträff inne i Jönköping och det var ett litet gäng som slöt upp, själv närvarade jag inte. Lena var här och lyckades till slut få ordning på alla konstigheter som dyker upp här - Windows 7 är ingen höjdare precis - Tack Lena för all tid du lägger i min "burk". I går var det också klubbmöte på Attila så jag och Göran var där en sväng. I lördags blev det en sovmorgon som heter duga har nog inte sovit så länge sedan tonåren, så jag hann precis att få in dammsugaren innan det kom "tollarspekulanter" och vi hade en mycket trevlig pratstund över en kopp kaffe. Jo lite har jag hunnit med här och det är bilderna jag nu fått på Sorro. Nu väntar en ny jobbvecka som nog kommer att innehålla en del oro, men vi hörs framöver - ha en bra tisdag!

20111117 I går var det valpkursavslutning och det är helt otroligt vad valparna har blivit duktiga - men med duktiga förare så. Sent blev det igår och idag efter jobbet har det rantats på A6. Hulda fyller 9 år idag - tänk va tiden går... och det gör den för i morgon är det fredag igen, tycker att veckorna bara rusar iväg, fast det är väldigt skönt med fredagar och helgen. På söndag är det Aktivitetsträff och vi träffas i Stadsparken i Jönköping . Glöm inte anmäla dig! annars blir den inställd! Ha en härlig fredag och en kommande helg.

20111115 Idag var det kaos när man skulle hem på E4:an, en lastbil i norrgående som fått fel på lasten en nå´t - då blir de som åker söder ut så nyfikna och glor på lastbilen att det är 6 bilar som kör ihop och det blir totalstopp. Men jag hade ändå turen att inte kommit längre på motorvägen än att jag kunde köra tillbaka och sedan köra över Hovslätt hem. Väl hemma skulle jag tända i kaminen som inte ville ta sig - men nu vet jag att brandvarnaren fungerar..... så jag var fly......bannad när Göran kom hem. Sedan har orken inte räckt till så mycket mer än till mailen. I morgon kväll är då sista gången på valpkursen, så det blir ingen syjunta i morgon, och nu blir det sova så att vi får en bra onsdag!!

20111114 90-års festen är avklarad som var en mycket trevlig tillställning och jubilaren var supernöjd, men det var lite segt i går..... Idag har det varit ett härligt väder och vi gick en ganska lång promenad i solskenet (Jackie bestämmer). Här har jag bara "pillat" lite här och var en ny bild här och en på framsidan som är från valpkursen. Har lite problem med photoshopen som inte fungerar som den ska så jag får avvakta med fler bilder. Nu ska jag sätta mig på cykeln en halvmil... ha en bra tisdag!

20111109 En lång dag idag var inte hemma förrän 20.00 - det är inte roligt att vara hemifrån 13 tim. Men det blev 90-årspresent som består i lite att dricka , lite att äta - och något vackert att titta på. Helghandlat med fredagsfrukost som står på min lott denna vecka på jobbet så nu är det klart eftersom det är instruktörsmöte i morgon så i morgon blir stress ingen - hem och iväg, och nu återstår att sova..... kul, kul! men ha en bra torsdag

20111108 Nu är nog hösten/vintern här på allvar för idag var det som att köra i ett mjölkglas både till och från jobbet - och i morgon kan det nog vara halt också då tempen ska sjunka i natt. Ja jag kan inte säga att jag jublar precis. I kväll när jag kom hem har jag vikt den åt det här !! I morgon är det ju ingenting på kvällen så då blir det nog en sväng till A6 - har ju en 90-årig Far som ska firas på lördag - vad köpas ???? Ha nu en bra onsdag!

20111107 En helg som har gått i hushållsarbetets tecken, städat, lagt upp gardiner som inhandlats i Ullared, putsat fönster och strukit och detta för att det förhoppningsvis blir smått här snart och då lär jag väl få annat att göra. Men vi hade också valpkurs i söndags och på det programmet stod "näsarbete" och valparna är riktigt duktiga och har gjort framsteg. Men jag har i alla fall gjort färdigt om utställningen i Mjölby och har lite smått börjat med lite annat, och nu börjar en ny jobbvecka. Ha det bra!

20111103 En lång dag blev det idag, fick jobba över till 17 och sedan handla på det men då slipper jag i morgon för då ska jag till optikern. Och så var det tvunget att fiskarna fick lite nytt vatten och rena pumpar - förresten är det ingen som vill ha "sugmalar" ancistrus för jag har fått sådana bebisar igen. Så ikväll har det blivit lite mail svar igen och lite annat sånt plock, vidarb. en del mail ang. Aktivitetsträffen vi ska ha den 20 november kl. 10.00 i Jönköping ska skriva lite om den men inte i kväll för nu ska det sussas så vi orkar fira att det är fredag i morgon......

20111101 Ny skärm och nya färger.... va snopen jag blev när jag såg att ramen hade blitt ljusgrön, det hade jag inte tänkt, mörkar ner lite. Men nu ligger en del av bilderna ute på söndagens utställning och det kommer mer där.

 Så har syskonskaran för D-kullen samlats på andra sidan regnbågsbron, då både Darwin och Dennis (Sorro) nu vandrat över den - ett långt och rikt liv fick de, men för familjerna är det tungt och tomt - Mina tankar till familjerna.

I morgon är det onsdag och en ny jobbdag och på kvällen är det syjunta så då blir det väl inget här, trots att jag nu har ny stor skärm...... ha en bra onsdag!

20111030 En lyckad utställning i dag i Mjölby. Malte 1:a med HP och likadant med Klara 1:a med HP och sedan slogs syskonen och Malte vann med BIR och Klara 2:a med BIM. Malte som gick vidare till slutfinalen i stora ringen och fick där en 2:a placering. En stolt uppfödare och stolta föräldrar Elsa och Nisse. Nu blir det inte mer här eftersom jag knappt kan se vad jag skriver.... på tisdag blir det en ny skärm och då kommer det mer.

20111029 Vad tror ni hände igår kväll när jag satte på datorn? jo skärmen sa en sista suck och så var den svart. Emma rotade fram en gammal tjockkärm och den funkar men inte mer - är liten så jag ser knappt texten + att den är rosa trots att jag försökt att "bleka" den så mycket som går så den sjunger också på sista versen så jag kan säga att man sitter inte här mer än nödvändigt. Annars har jag och Jackie och Fixa haft en skön dag -  vi gick sjörundan vilket vi inte gjort på länge eftersom det varit kreatur där. Städ och tvätt och så har bilen fått nya torkarblad. och i morgon bär det av till Mjölby och utställning ska bara vara med som support då det är Klara och Malte som ska ställas - det ska bli riktigt roligt. Men nu är får det snart bli sänggående då vi ska starta härifrån 06.30 och så får vi inte glömma att ställa in möblerna eller va det ut........ ja det löser sig nog - nu börjar texten hoppa men om den här dunderklumpen går igång i morgon så berättar jag hur det gick för ungdomen. Höres!

20111025 Dagen har rullat på som vanligt och morgondagens kurs är förberedd. Nu är bilderna på Malte och Moltas på plats jag antar och hoppas att det kommer mer så småningom. Pratat med Knuttes matte Kaija, svarat på mail och såntdär och nu ska morgondagen förberedas med sänggående - ha en bra "lillelördag"!

20111024 Nu är uppdraget slutfört...... Jackie har ultraljudats idag på morgonen och hon är dräktig! Visst har jag sett tecken men jag har inte varit riktigt säker. Veterinären hade inte så stor erfarenhet av att avläsa ultraljud enligt egen utsaga så hon kunde inte räkna - och lika bra är det, lite spänning och inte är det säkert att det stämmer för det. Nu hoppas vi att allt går bra de kvarstående 5 veckorna. Nu ska ja ut och städa bilen invändigt, så sätter jag mig väl här lite i kväll igen - ha en fortsatt bra måndag!

Tack för alla kommentarer! Ja du Linda, är väl inte sämre än att jag kan ändra mig som väl är.... Och du Maria se till att jobba aktivt med att ta dig söder över - jag håller med vin och solnedgång..... Ja och nu är bilen putsad både ute och inne så nu kan den inte bli bättre med sin 35 tusen mil på nacken. Promenaden idag var inte alls lika skön som igår men det är inget annat att vänta. Göran har haft styrelsemöte här så det har inte blivit så mycket ro här - gubbar kan också tjata!!! men nu har de gått och med dem min energi så jag tar Jackie och Fixa och går och lägger mig - go´natt!!

20111023 Ett härligt höstväder har det varit idag när jag och Fixa och Jackie gick en promenad - idag fick vi hålla oss på vägarna eftersom det jagades här i Beth och Hunter och Kajsa var med. Efter det har jag gjort den gråe röd igen, nämligen tvättat bilen något som var välbehövligt. Här har jag inte gjort mer än att lagt in en härlig solnedsgångsbild, jo jag har plockat och organiserat en del i alla bilder vilket har en förmåga att bli rörig. I morgon ska jag på ett "uppdrag" men det berättar jag om i morgon - ha en bra måndag!

20111022 Utvilad måste man väl va när man sovit till 9 eller ?? efter frukost tog jag, Fixa och Jackie en regnig skogspromenad - de andra hundarna är på jakt. Sedan har jag nu lyckats att göra en ny wwwmapp med bilder, det var precis som Lena sa att den gamla är för tung så det var därför det tog en sån hisklig tid och det är klart där ligger ju tusentals bilder - och min mentor är ju fantastisk med att kunna förklara så att även jag fattar!!!!! Så nu mina kära vänner ligger alla älgjaktsbilder på plats och nu är det riktigt roligt igen att jobba här det händer saker inom rimlig tid. Nu så ska jag gå på 8-årskalas, men jag fortsätter nog när jag kommer hem om det är sport på tvn. men är det något som går att se sätter jag mig väl där .......

20111020 Jaha då är väl allt hopp ute om att vi ska få mer sommar, för i kväll har vinterdäcken kommit på - och jag kan inte säga att jag jublar när jag vet vad det är för månader vi har framför oss. Igår var det junta trevligt och avkopplande och mycket blir gjort - jaa det är sant. Fick lite "facit" med bilder och råd av Lena hur jag ska få till en ny wwwmapp för att länkningen ska gå fortare och slippa vänta i hundra år men jag vet inte inte om jag vågar ge mig på det tänk om hela "skiten" försvinner i alla fall gör jag inget förrän på lördag fm. när jag är klar i knoppen annars får jag ringa akuten. I kväll har jag faktiskt dammsugit och moppat golven så slipper jag det till helgen - ja så mycket mer har det inte blivit och nu är det snart dax att knö med Jackie i sängen som har blivit en riktigt sänghäst och jag har inte hjärta att köra ner henne heller. Och så är det fredag igen och inte behöver jag handla i morgon heller så förhoppningsvis kommer jag hem i bra tid i morgon. Ha en bra fredag! denna helgen ska jag försöka vara flitig här - har fått så mycket bilder att ta hand om, Tack alla för alla bilder!

20111018 Oj oj oj vilken dag vi hade i går jätterolig även att vi inte var ensamma precis - men en lång dag blev och ännu mer urblåst än vanligt......och slocknade som klubbad och kunde nog ha fortsatt att sova idag med - det tar på krafterna att göra åt pengar ha ha ha. Så jobbdagen idag har varit trög men när jag kom hem så har allt i påsarna kommit på plats. Lite har jag suttit med bilderna men inget lagt ut för jag har inte haft tålamod med den långsamma länkningen för då somnar jag - så kvällen ska bli tidig för i morgon är det junta och då gäller det att vara flink i fingrarna....nu ska lite färdig tvätt tas om hand och sedan blir det sängen. Ha en bra "lillelördag"

20111016 Vid 12 idag hade alla åkt hem och då tog vi doggsen på en promenad i det fina vädret, sedan gick jag och Jackie till skogen och plockade årets sista trattisar. Och sedan har vi "höststädat" ute med att plocka in växter och fixat lite. Eftermiddagen har jag sedan ägnat att få lite rättelse här och länkarna som inte funkade innan ska nu fungera. Sedan har jag börjat med att lägga in om älgjakten och lite finns om den nu. Men jag höll på att bli tokig för sidan som jag för över länkningen på fungerar inte som den ska det är något med Windows7 som inte vill samarbeta så det tar hur lång tid som helst innan den fattar - det är nästan lika trögt som cosmic.... så jag var tvungen att ringa Lena för så här kan jag inte ha det för då hinner jag att hamna på hemmet innan det här blir färdigt - och hon tror att hon kan lösa problemet, ja hade jag inte haft henne hade den här sidan varit nerlagd för längesedan. Men i morgon bär det av till Ullaredet så då kommer jag, Louise och Lena att sprängfylla "spritbilen". Så ha en bra måndag för det ska vi förhoppningsvis ha och så hörs en fattig smålänning här i morgonkväll!!

20111015 En liten snabbis här, måste ju lägga in bilden på den fina tjuren som fälldes i torsdags  en udda 16 taggare säger de lärde att det är.......och i går sköts en kalv. Lena såg ju meddetsamma var det var för fel jag gjort med det som inte funkade men jag hinner inte rätta till det nu. Det kommer snart mer bilder från älgjakten men det blir inte förrän i morgon när lugnet har lagt sig över Solhester igen - ha det gött!

20111011 Naturligtvis så funkade det inte varken länkningen eller de stora bilderna men jag orkar inte ta itu med det i kväll. Här har bara varit förberedelse inför älgjakten för i morgon när jag kommer hem från valpkursen är huset fullt med älgjägare ( med moms) så för att orka med de stundande dagarna är det hög tid för bingen, vi hörs kanske med rapport från älgskogen på torsdag - ha det bra så länge!

20111010 Hoppsan! inte skrivit här på hela helgen men då är jag väl ingen datanörd i alla fall, fast jag har suttit här lite men det tar mycket tid och ser litet ut. Men nu kan en ny sida läggas ut inte så mycket "mat" på den än med det kommer det mesta pillet på den är nu klart, sedan har jag "highlightat" en bild på framsidan det heter så sa Lena när man lyfter fram en bra bild så därför har Dejsy och småttingarna hamnat där. I helgen så har ju hundarna fått sitt, sedan har jag putsat alla fönstren utvändig välbehövligt efter allt stendamm som lagt sig där men fingrarna tog stryk så nu har jag inflammation i fingrarna men fönstren är rena, lite förberedelse till kursen på onsdag och lite till den stundande älgjakten som börjar på för våran del på torsdag då blir det både husvagnsfolk och Danskbesök på onsdagskvällen. I eftermiddag åkte Bethgänget (Emma, Emelie och jag med Taggen Hunter och Jackie) till Attila för lite träning och där var även Linda med sina flickor. Nu hoppas jag bara att det funkar det jag lägger ut - om inte... - ja då ser ni inget. I morgon frissan därefter handla så det lär väl bli en lång dag i morgon. Men ha en härlig tisdag!

20111006 Idag har det varit en lååång dag var på jobbet 07.10 - 17.00 och vad beror det på då? jo Cosmic - vi ska ha lika många patienter och så tar dokumentationen dubbelt så lång tid som tidigare och vi är inte enda klinken som har det så här så snart är väl hela landstinget utbränt - så igentligen är det inte så konstigt att man är tom i bollen när man äntligen får komma hem. Så det är bara att vänta på att "grannyran" ska komma till Beth för då ska arbetgivaren bli någon annan. Men i morgon är det fredag igen och så tar det 1½ dag innan man är människa igen - vad är detta? jo livet!!!!! ha en bra fredag - kanske är jag på bättre humör i morgon!!!

20111004 I kväll har jag suttit här och pulat lite med att bl a ändrat om på länksidan har också gjort en ny sida så att jag nu kan få in de nya bilderna på de nya vovvarna men den är inte klar för utlägg ännu. En ny bild på dunder som jag fått av Therese. Jaa det är vad jag har hunnit med innan läggdags i dag - ja lite mailsvar har jag också hunnit med, i morgon är det juntedags så då lär det väl inte bli något här, ha nu en riktigt bra "lillelördag"

20111003 Mina varmaste tankar går i kväll till Therese, Örjan och barnen då de i går fick ta farväl till sin Dejsy. Även att åldern tagit ut sin rätt så är det tungt att ta adjö från en familjemedlem som man har haft hos sig under många år. Men när man fått lite distans minns man allt det ljusa och roliga man haft tillsammans.

För övrigt tänker jag inte göra någon större resumé sedan sist - har varit trött, solen lyst, hundarna. Lena varit här och fixat och donat så nu fungerar allt igen så jag hur mycket som helst att göra här, men idag har jag prioriterat altanen så nu finns det ingen flugskit, fönstren går att se igenom, Göran har fått sätta upp en del av sina horn och lite annat har också kommit upp där som har legat nerpackat sedan flytten - så jag är faktiskt nöjd. Men innan det blir dags för refrängen ska jag rensa skrivaren från "klabb" färgpatron som läckt så det gick inte att skriva ut  - Tack Lena för att du löser alla bekymmer! I morgon får bli en datakväll - ha en bra tisdag!

20110927 Idag när jag kom hem från jobbet gick nästan halva byn ut med hundarna, dvs. Jag, Emma, Emmelie och det är så skönt finns inget bättre efter en lång arbetsdag att få rensa hjärnan ute i frisk luft. Här har varit lite stiltje och kommer så att bli tills Lena har varit här och fixat en del konstigheter. I morgonkväll är det valpkurs och vi ska börja lite tidigare så i morgon kommer det väl att bli lite stressigt - och en lång dag så nu ska jag ta BIS-veteranen och gå och lägga mig - Go´natt!

20110926 Då är parningshelgen över och nu håller vi alla tummar och tår att det blir små "bebisar" i slutet av november. Lena har försökt reda ut "länkproblemet" via mail och i telefon men det får bli ett hembesök. Idag har jag inte haft någon "göralust" alls men jag har i alla fall påbörjat "höststädningen" med början på altanen sedan har jag städat hos fiskarna och varit ute med hundarna och tittat lite på kursen till onsdag, lagat till en god Gös som vi fick av Örjan i söndags och det var mums. Och så börjar min jobbvecka i morgon så det är väl bäst att kojsa. Ha en bra tisdag!

20110924 Fredag kväll: Nu är Jackie parad! äntligen en hane som redde ut det efter 10 min satt de ihop och det gjorde de i 23 minuter. Så nu hoppas vi att detta bär frukt också. Lördag em.: Nu är vi på väg igen till Dunder men jag hör av mig när vi kommer hem och ska då ha fått färdigt sidan med Dunders fakta också. Vi hörs! Besöket idag blev ingen hängning men vi tar en runda i morgon också. Har i alla fall gjort klart sidan med Dunder. Något otippat har hänt idag, Hundens dag på Attila och Emma undrade i går kväll om vi hade någon hund att låna då Emelie ville ställa ut en hund på Drive in utställningen, hon har aldrig ställt innan och är 10 år, njae den enda som är någotsånär är väl Fixa - Hunter klippt och ser ut som en skappräv och Jackie skulle ju på herrbesök. Men Fixa fick följa med, Emma ringde på fm. att hon hade fått jättebra kritik och var välvisad och gick vidare och i finalen blev hon BIS veteran, tänka sig den gamla damen som inte varit utställd sedan ungdomen, och Emelie var överlycklig sken som en sol och rosetterna hänger nu på hennes rum. Malte var också på den utställningen och blev BIS-3a valp, ett jättestort GRATTIS till er. Nu blir det TV för resten av denna kvällen men i morgon är åter en ny dag, ha en skön lördagskväll!

20110921 I går var det junta och det blev lite sent och sedan har mina knäppa tikar hållit igång i natt så jag var mer eller mindre död i morse. Lena har lovat hjälpa mig med problemen men då bör det vara några hjärnceller vakna. Och i morgon är det fredag igen och vi går en spännande helg tillmötes....... Go´natt och ha en bra fredag.

20110920 Jaha i kväll hittade jag en riktigt överraskning men den var inte positiv..... hade tänkt uppgradera länksidan då det hänt en del där många länkar som inte fungerar längre och har upphört samt att en ny har tillkommit och det är Yvonne som nu har en svart liten fyrfoting. Jo och vad hitta jag - en gammal länksida från tidernas begynnelse och den som ligger ute kan jag inte få hem så detta får bli ett fall för Lena hoppas hon kommer på juntan i morgon. Annars har det inte blivit så mycket mer än en toastäd och mat till morgondagen sen har det softats framför TVn. Här finns ju mer att göra men länkproblemet tog lusten från mig i kväll och nu är det ändå dags för bingen. Ha en bra onsdag!

20110919 Idag har det varit en alldeles härlig dag med sol och faktiskt ganska varmt så dagen har bestått i att vara ute, men det värsta med det är att det blir en massa merjobb - med att rensa svamp, det har blivit gula kantareller, trattisar, taggsvamp och rödgul trumpetsvamp. För första gången har jag laddat in foton från telefonen och tre av dem ser ni på första sidan. I morgon är det tisdag och min första jobbdag för veckan och med tanke på hur jag gäspar nu är det bäst att tänka på morgondagen. Ha en bra tisdag!

20110918 Idag söndag har vi haft en Aktivitetsträff med apportering här i Beth ett helt gäng som kom och däribland tre valpar och en unghund. Therese gick igenom det grundläggande i apporteringen med kontakt och avlämning. Visade med Dunder linjetag, sök och dirigering bl.a. en bra och givande träff. Några gick till skogs för att jobba. Ni kommer vidare och kan läsa mer om dagen här, fast Anna-Karin måste få lite tid att lägga in bilderna eftersom hon jobbat i kväll. Denna helgen har gått i hundens tecken för igår hade jag hundaktivitet hela da´n, skogen som vanligt därefter blev det klo och pälsklipp där både Fixa och Hunter fick kortare päls. Hundhänget är snart helt klart - staketet är uppe och i morgon ska stenplattorna läggas och detta känns jätteskönt att det äntligen börjar bli färdigt så nu hoppas vi att även Hunter håller sig på plats. Här har jag idag lagt in de sista bilderna från Kennelträffen.  Ändrat om lite på "planerade kullar" som jag låter vara så här tillsvidare. Snart hoppas jag det kommer lite nytt där........... Nu ska det snart sussas och i morgon får vi väl ta fram båten så som det nu regnar..... Hoppas att ni får en bra måndag - även ni som inte får sovmorron!!!!!!

20110914 I gårkväll var det valpkurs det är härligt att se de små liven som inte bara är söta utan också duktiga. Torsdag idag skönt och bara en dag till att jobba och i morgon bär det av till Attila igen 3:e kvällen denna vecka och i morgon är det utställningsträningen som faktiskt var lite kul och många bra tips I kväll tog jag doggsen ut på en rensahjärnrunda och det var skönt. Sedan har jag faktiskt lagt in 10 bilder till och det är inte färdigt än. Och på söndag har vi då Aktivitetsträff med apportering det glömmer ni väl inte!!! Natti Natti!

20110913 I kväll går mina tankar till familjen Remnefors i Habo som nu i eftermiddag har fått ta adjö till familjemedlemmen Eddie. Ett tungt men riktigt beslut man måste ta när ens vän inte orkar längre. Efter en kort tids sjukdom som inte gav något resultat med behandling så är beslutet oundvikligt.

I regnet och blåsten i den mörka kvällen har jag i alla fall lagt in 10 nya bilder.

20110912 I går söndag var en soft dag som började med lång sovmorgon (8.30) efter frukost börja det att regna hejdlöst (konstigt) och åska så det var bara att inta bingen igen mitt på dan var det uppehåll (hör o häpna) men kvalmigt så in i vassen men en skogsrunda blev det med doggsen och så hiva vi in lite mer svamp. På em. åkte jag och Emma ut till Linda för lite träning men det var så klibbigt varmt att vi beslöt åka ner till sjön för att svalka hundarna och det gillade de verkligen och det blev en hel del apportering, utav oss tvåbenta var det endast Linda som "badade" fick i alla fall tömma stövlarna. I dag måndag har det varit hösttemperatur men solen har värmt de ögonblick den varit framme så vi har suttit ute och fikat i alla fall, i skogen har jag och de fyrbenta varit förstås och i kväll ska vi åka till Attila på utställningsträning!!!! det ska bli spännande och se vad det är. Jag har faktiskt suttit här en hel del och har skrivit på Kennelsidan och har lagt in 10 bilder vilket är en början det finns mycket mer, kanske blir det mer när vi kommer hem från Attila om det inte är för sent. Höres!

20110910 Årets Valp/Kennelträff är över en dag som jag inte vill ska ta slut, för det är så himla roligt att träffa alla. Jag är så innerligt Tacksam för alla ni som ställer upp och kommer och åker många mil för dessa träffa. Samtidigt blir jag så vemodig när man ser hundar som börjar komma upp i åren både för hundarnas skull, men också för att inte få träffa dessa innerligt "goa" valpköpare som jag knappt kan tänka mig vara utan. Tyvärr var det många avhopp denna dag som naturligtvis är tråkigt samtidigt blir det mer tid för prat. Nu blir det inte mer här idag utan det kommer snart mer bilder och "prat" på den sidan. Än en gång TACK alla kära vänner för att ni kom och förgyllde dagen!

20110908 I går var det syjunta och som vanligt var vi flitiga fast några fick sticka baklänges..... När jag kom hem efter jobbet idag så regnade det inte! så jag tog doggsen ut i skogen en sväng och det var skönt att vara där och rensa tankarna. I kväll har det varit en del telefonsamtal och mailsvar, ja så mycket mer har jag inte hunnit med - och i morgon är det äntligen fredag och sedan är det lördag och det ser jag framemot att få träffa ett gäng hundkskallshundar.... ha nu en bra fredag.

20110906 I kväll har jag varit flitig....  en ny höstfärg med bild. Stefan har tagit bilder på Maltes första blodspår och en del finns på första sidan. Ja förutom jobbet har det inte blivit så mycket mer ja lite mer förberedelser inför lördagen och så väntar jag på fler anmälningar en hel del som ännu inte har hört av sig. Och nu väntar sängen igen - timmarna från det man kommer hem hem från jobbet bara rusar iväg, men innan det blir sängen ska doggsen få dos Frontline - ha en bra onsdag!

20110905 Så har hela helgen gått och jag har inte "hunnit" att skriva här. Men det har varit mycket pill med att dela upp "första sidorna" som nu ligger i årtal vilket blir lite smidigare att kolla på. Jag har gjort klart tipsfrågorna och lite annan planering runt valp/kennelträffen. Sedan har jag målat och det mesta är klart som var planerat innan vintern men om vädrets makter vill så finns det mer målarjobb,  det har ju varit ganska bra väder i helgen och då gäller det att passa på. Rejäla svamprundor med doggsen har det förstås blivit men nu lämpar jag över det mesta av svampen till Emma och Håkan för nu har vi frusit ner vårat behov i vinter. I eftermiddag har Linda, Emma och jag varit på klubben och tränat med doggsen också. Aktivitetsträff ska vi ha den 18/9 här i Beth och på programmet står apportering. Och så har jag fått nya bilder på Malte. Och nu är det hög tid att göra något åt "valpköparsidan" också en hel del bilder som ska dit nu. Och så har jag lite andra planer inte så stora men dock. Men eftersom det var en tidig morgon och att klabba med är tröttande ska jag försöka komma i säng före 22.30 i kväll - och då måste jag skynda mig för i morgon börjar min jobbvecka, Go´natt!

20110901 Valpkursen igår kommer att bli riktigt rolig många härliga hundar med förare. I kväll har jag klurat på lite tipsfrågor till valp/kennelträffen, men det skulle vara enkelt så jag tar väl nå´t gammalt... njae det får väl bli nå´t nytt mä och en har jag färdigställt nu i kväll en mycket annorlunda fråga ska ni veta - det ska bli kul. Är faktiskt trött i kväll skönt att det är fredag i morgon - nu har jag jobbat 3 veckor så nu skulle jag behöva lite semester igen - betald... men det får man väl inte så det är lika bra att bita i det sura äpplet men i morrnkväll firar vi helgen. Ha en bra fredag!

20110830 I dag har det väl mer eller mindre varit skyfall, dammen håller nästan på att svämma över men gräsänderna trivs för idag har det varit nio stycken där. I kväll har det varit en del telefonsamtal och så håller jag på med ett för mig stort jobb här inne och det är att dela upp förstasidorna med årtal och det är inte riktigt lika smidigt som det låter och lite frågetecken är det men inte värre än att det går att fejka bort tills jag vidtalat Lena och det är inte mycket kvar nu innan jag kan lägga ut det. Men i morgon lär det väl inget bli för då är det valpkurs så det blir väl bara hem och vända. Har i alla fall varit hos Telia idag med telefonen som har löst varför det inte har gått att ta emot mms, och det fick faktiskt hålla på en stund innan det löstes och svaret var att det antagligen varit en bugg som ställde till det. Men nu är denna kväll också till ända och det är bäst att sussa lite innan uret ringer 05.40 så får vi se om jag orkar titta in här i morgon, ha det så bra så länge!

20110829 Idag kan man väl säga att vädret bestått av regn och skurar solen har visat sig i korta ögonblick. Det har blivit en del datorjobb idag med att bl. a svarat på en hel del mail. Hundvård har det också blivit - inomhus eftersom himlen mestadels varit öppen, dammsugaren har blivit matad och golven syns igen. Sedan åkte Linda och jag med doggsen ner till SBK Attila och faktiskt träna och det var riktigt skoj sa Jackie, och Klara är riktigt duktig och så charma hon alla förstås. Så börjar en ny jobbvecka i morgon och på onsdag kör valpkursen igång. Ha nu en bra tisdag.

20110828 En dag med ömsom regn och ömsom sol. Har faktiskt suttit här en del och gjort sådant som inte syns - än... Jag och hundarna har som vanligt varit ute och de är ganska nöjda med att de nu får springa lösa tillsammans, utom Kajsa förstås som får vara lös för sig själv då hon drar iväg på större rundor. Två påsar svamp i dag med som fam. Hansson/Svensson fick, kan ju inte låta bli dem när man nästan trampar på dem. I eftermiddags kom Linda hit och vi körde lite budföring med Elsa och Jackie ett nytt moment för dem men poletten ramlar nog ner så småningom att det inte finns något som ska hämtas - och det såg ut som de tyckte det var roligt. Har fått bilder från Linda på Elsa och Klara som nu finns på framsidan. Ska kika lite på Wallander innan det blir dags för bingen, så får vi se vad vi tar oss för i morgon. Ha det bra!

20110827 Började på tidig fm. och sitta här och pula med det jag skrev om den 25:e, så helt plötsligt blev det kolsvart här inne och lika svart ute så det var bara att stänga av burken och sedan har jag inte haft på den förrän nu. Men när det hade åskat över tog jag hundarna till skogen och när vi kom hem blev det avspolning. Sedan kom Linda och Klara och vi satt och myste, hon är så himla go lilla Klara. När de åkte tog jag och Jackie ytterligare en skogsrunda för att plocka ner två glömda snitslar och naturligtvis hitta jag en full påse med svamp men den fick Håkan och barnen för jag hade ingen lust att rensa svamp igen en omgång gjorde jag på fm. Så jag har omgåtts mycket med doggsen idag och med denna klippiga värme är de ganska möra nu. Nu är jag nyduschad och vi är på väg till Attila på kick-off så det blir väl inget mer här i kväll. Hoppas att ni får en härlig lördagskväll!

20110825 I kväll är jag frustrerad - köpte ny telefon bl.a. för att kunna ta emot mms fick rådet på juntan att gå in på "mina sidor" och fick där hur jag skulle göra och skicka ett sms om det tror ni att det funka.... Nej det gick inte att sända sas det. Sen skulle jag gå in på domänen och ordna statistiken naturligtvis glömt lösenordet skicka mail om nytt fick svar men inget lösenord - jag blir så trött på alla problem det här har ju tagit nästan hela kvällen och ändå har inget löst sig, så nu går jag och lägger mig och i morgon är det äntligen fredag!!!!

20110824 Igår var det hundtittarbesök och vi hade en mycket trevlig pratstund. I kväll har det varit symötespremier också mycket trevligt. Och Lena har nu listat ut vad det är för konstigheter jag har men som inte ni ser och jag håller på att åtgärda detta - för att säga det kort så har bilder försvunnit för mig och dem måste jag nu föra över till mig för att jag ska kunna se ... ah va krångligt det blev vi struntar i det och går och lägger oss i stället - ha en bra torsdag!

20110822 Först i kväll ska jag berätta en tråkig nyhet och det är att Hundskallet´s Holger - Jack har fått vandra över regnbågsbron efter en kort tids sjukdom. Detta är medaljens baksida med att ha hund - att ett hundliv är så kort och ibland blir det extra kort men tyvärr rår vi inte på sjukdomar. Våra Tankar går till Jacks familj.

Det har hänt en hel del sedan jag var här sist och har faktiskt inte hunnit sitta här. För i lördags hade vi då en vildsvinsfest ihop med Johan och vi var 90 personer som åt vildsvin med tillbehör - och dans hela natten lång, en lyckad fest och det var nog inte bara jag som tyckte det var roligt. Så det har varit några sega dagar och en del efterjobb förstås. Lite bilder på den kommer snart. Mina hundar har får stått tillbaka de senaste dagarna så idag fick de en riktig lång skogsvistelse och jag släppte alla fyra lösa för första gången på mycket länge och detta kan jag lova uppskattades, och under tiden de for runt plockade jag svamp i massor. Jag har försökt att plocka om lite här inne men får vissa saker inte riktigt till att funka så jag vågar inte lägga ut något innan jag har tagit ett snack med Lena. Nu har snart denna kvällen också gått och en ny jobbvecka väntar. Men ha det så bra så hörs vi när vi syns.....

20110817 I kväll blir det en snabbis här för åskan hänger i knutarna. Hem från jobbet och ut med doggsen och innan vi kom hem mullrade det - långt bort visserligen men jag har lite ågren för åska kontra datorn. I dag fyller K-valparna 12 veckor. Nu vågar jag inte ha på datorn mer - hörs i morrn!

20110816 Då är första jobbdagen avklarad och jag kom ihåg alla lösenord utom till omklädningsrummet och det utan att ha skrivit upp dem så det är inte helt eko mellan öronen. Roligt att träffa arbetskamraterna och patienterna resten kan kvitta. I dag har det inhandlats lite till lördag och så har jag pratat hanhund till Jackie och det är nästan klart nu. Idag har det varit fint väder så det blev en promenix med doggsen när jag kom hem och en sväng till logen för att se hur arbetet där avlöpte för ett nytt projekt har startats där. Kvällen har bara rusat iväg och det börjar bli dags för refrängen för snart ringer uret.... ha en bra onsdag!

20110815 Regn, regn och åter regn men vi lyckades hitta ett litet hål på fm. där det inte regnade fullt så ihållande utan att vi kom ut en sväng jag och doggsen. Malte och Catharina var här en sväng på besök och Malte hade verkligen vuxit sedan jag såg honom sist. Anneth har varit här och vi har planerat lite inför valpkursen. Resten av dagen har bestått av bak till vildsvinfesten på lördag och det har skingrat tankarna om att jobbet börjar i morgon - tänk vad 5 veckor går fort! Och nu är det hög tid att komma i säng för i morgon ringer klockan 05.30 för nu är det slut på softandet på morgonen. Hörs i morrn!

20110814 Så är även söndagen till ända, och den var heller inte svår att fylla. Idag på förmiddagen följdes vi åt med hundarna som inte vad tänkt till annat än en promenad, men så gick på först lite svamp och sedan mer och mer och som tur var hade jag hundvästen på och i den finns det alltid "bajspåsar" och de tre som var med fylldes till brädden av gulingar så i kväll har det rensats svamp vilket är mindre roligt. Vi har också varit och förberett lite på logen inför lördagen, städpersonalen var sedan hos Emma och Håkan på em. kaffe med nybakta äppelmuffins som Emma och Emelie bakat och det var mumsigt. Och nu är semester slut men börjas i morgon med en ledig dag och då kommer snickarna hit och ska väl göra färdigt det som de inte hann före semester men som skulle varit gjort i höstas efter slutbesiktningen, men men bättre sent än aldrig.... eller!! i morgon bitti blir det väl inte någon sovmorgon för det lär väl hamras här kl. 07.00 - så det är väl bäst att krypa ner i bingen nu, Go´natt!!

20110813 Blev det någon sol i torsdags - nähe det var molnigt regnade och blåste så SMHI ljuger. Men det blev i alla fall ett spår till Jackie som jag gick efter 10 tim som gick bra, gjorde sök på dummies ute på åkern i det höga gräset och lite lydnad så hon fick sitt i alla fall. Själv saknade jag solen så jag i "vredesmod" diskade och torkade  allt i vitrinskåpet, så skiner det i alla fall. I fredags kan ni tänka er SOLEN sken fast det hade SMHI inte lovat - undrar om det är vikarier som spår där nu. I alla fall kom Lena hit på fm. och rättade till en hel lista med konstigheter som har varit sedan den nya datorn installerades, så nu fungerar länkningen och en ny photoshop blev det + en massa andra frågor jag hade, vad skulle jag göra utan dig - Tack Lena. När det var färdigt hade solen kommit runt viken till hundbadet och jag tog mitt pick o pack och Jackie och parkerade mig där och det blev bad och vattenapportering. Efter en stund kom Linda med Elsa och Klara och vi njöt till långt framemot kvällningen i solen. Linda fick sin inbjudan och det uppdagades då att tryckfelsnisse varit i farten och skrivit den 12 september i stället för den 10:e på valpträffen så alla ni det är Lördagen den 10:e september som gäller och inget annat. Nu är det lördagmorgon och vi ska snart bege oss till Blekinge på 90-årsfest och fira svärmor, men ev hörs vi i kväll. Ha en bra solig lördag!

20110810 I dag har det blåst höststormar och regnat i massor, och vi vaknade av åska. Framemot förmiddagen åkte jag till stada och har bl.a. inhandlat en ny leksak nämligen en telefon med kamera som klarar av att ta fler än fyra kort som den gamla gjorde och nu kan jag också ta emot mms utan att radera hela telefonen - men det tar lite tid att komma underfund med alla nymodigheter. Valp/Kennelträffen är nu spikad och kommer att äga rum den 10:e september men en mer utförlig information och inbjudan kommer snart med snigelposten. En grisfest kommer också att äga rum på Hanssons loge den 20 augusti tillsammans med Johan eftersom det är han som har skjutit grisen. Så lite doningar är det framöver. Jag har fått lite bilder ifrån valparnas vardag som nu finns på första sidan. Ja det var det hele för idag, i morgon är det torsdag och det har lovats sol så efter 12 parkerar jag och Jackie oss vid sjön efter att ha lagt ett spår till damen och så får jag väl ta några tag med målarpenseln eftersom det inte blivit något idag. I morgon kanske det blir nya bilder - om jag nu reder ut leksaken......

20110809 Herregud jag har semester och hinner inte med nå´t här.......Vad gör jag igentligen? jo: hundarna, plockar svamp, rensar svamp i timmar, målar när det inte regnar, stänger av datorn för att det åskar, kollar mailen och svarar också nästan meddetsamma. Skulle behöva skicka inbjudan till valpträffen som nästan är spikad, inbjudan till grisfesten nu klar, hanhund till Jackie nästan klar två kandidater finnes, skulle behöva köpa en ny mobil den gamla har så dålig kapacitet så att för att ta emot ett mms måste jag rensa nästan hela telefonen, skulle behöva ta kontakt med Lena då det är vissa saker som inte funkar med hemsidan - det är bara att inse att jag hinner inte att börja jobba i nästa vecka - undra om landstingen i jkpg har förståelse för det???? - troligtvis inte så därför går jag nu och kojjsar. Höres!!

20110808 Varit hemma hos mina föräldrar och kom hem i går kväll. Och i dag har jag rensat hjärnan och kantareller.... Jag och Jackie har varit i skogen idag i flera timmar och det gick knappt att ta sig därifrån för det var gulingar överallt, men tillslut orkade jag inte bära omkring med mer och vågen visade nästan 4 kg av skogens guld när vi kom hem - men sedan ska det rensas och det är inte lika kul, ja det är vad jag gjort idag men jag har ju semester och nu vill det till att njuta för snart är den slut så får vi se vad vi hittar på i morgon.....

20110805 Är det slut på sommaren nu tro...  för nu i eftermiddag och kväll har det regnat hejdlöst, så det har inte gått att måla så vi åkte in till stan för att handla och sedan var vi åt på Jensen´s och det var så gott och mätta blev vi som flottar!!!! Annars har det idag varit fredagstäd och så håller vi på att planera för två lite större tillställningar här framöver - en som handlar om gris och en om hund, och ytterligare en som handlar om hund men bara en..... nyfikna! bra! Kommer så småningom. I morgon ska jag faktiskt åka och besöka mina föräldrar en tur på 28 mil. Nu ska jag surfa vidare en stund till innan ryggläge. Ha det bra!

20110804 Rastrunda på morgonen med doggsen idag tillsammans med husse, och efter frukost har det målats nu med röd färg, men efter lunch bär det av ner till sjön av mig och Jackie även idag var Elsa och Klara där tillsammans med matte. Idag fick Jackie göra en dubbelmakering på vatten som hon klarade galant, men det var varmt även nere vid sjön. Tog inte i någon pensel när jag kom hem men höll koll på Göran som målade högt han är heller inte så glad av att vara högt ovan mark men nu är snart det värsta gjort, men det är en hel del kvar än - trodde vi hade ett litet hus..... men inte när det gäller målning. Idag ville photoshopen igen och de sista bilderna på valparna här hemma hos oss är nu på plats. Om solen vill i morgon med så blir det väl samma rutt - målning, bad och målning. Nu ska jag gå och borsta ut sanden från håret som jag kände fanns kvar. I kväll går några extra tankar till Yvonne och Roger som har fattat och gjort ett svårt beslut - men helt rätt och nu önskar vi all lycka till med den nya fyrfotavännen. Detta får bli allt för idag.

20110801 Hanssons Loge förflöt bra och ovanligt lugnt och städat - och folk var nöjda vilket är huvudsaken. Men dagen blev mycket lång och vi kom till sängs kl. 04.45 och det är inget för "25-åringar" att vara uppe så många timmar i stöten, så söndagen var mycket seg och inte förrän vid 12-tiden började vi nedplockning och städning och kl. 21.00 bara orkade jag inte mer och jag behöver väl inte säga att sängen sög. I måndags förmiddag var jag och Linda med hundarna Elsa och Klara och hälsade på Malte och Moltas och förstås Catharina och Stefan i deras härliga hus med stor tomt med sjöutsikt, betydligt större än min "sjö". Och ni kan räkna med att det var bus med valparna Klara och Malte även Elsa ville ha ett ord med i laget ibland och de fick sig en duvning. Jag hade med fågel som de utan tvekan bar iväg med - men med inkallning och avlämning finns det mycket att jobba med, men det ska det med 10 veckors valpar men förutsättningen finns. Jag tog en del kort men det blev däremot inget att visa upp. Däremot har jag en del bilder kvar som kan vara lite kul att visa från valparnas sista vecka här och som också kommer att bli de sista bilderna från valparnas uppväxt här, men naturligtvis fungerade inte photoshopen i kväll får se om den vill i morgon. Annars har det blivit tidiga skogspromenader med doggsen då dagarna varit för varma sedan har jag målat och nu har jag bara lite kvar  på garaget sedan är allt det vita målat och det har jag hållit på med till efterm. då har jag och Jackie tagit igen oss ner till sjön några timmar och det har blivit lite vattenapportering både med dummies och med bock, och idag var hela tollarmaffian från Bondstorp där - Elsa, Klara, Jappe, Izak och Jackie - Hunter var hemma eftersom han ändå är en badkruka han badar endast gyttjebad när han själv vill. Men nu är det dags för refrängen så jag orkar ha semester i morgon också.......... ha det bra!

20110730 Idag är det dagen D dvs. Hanssons Loge där i år Drängarna uppträder. Det är nu 10:onde året i rad för detta stohej när vår lilla by invarderas med ca 1000 personer. I år hade jag tänkt att inte engagera mig så mycket , förr om åren har jag i princip lagt en semestervecka där- och det gick bra ända tills igår för då tycktes det att "mamma Hansson" skulle dit och "styra" lite. Så em. och kvällen var jag där och om en liten stund ska jag dit ingen. Men morgonen började bra och jag och hundarna fick oss en riktigt lång skogspromenad innan frukost så nu behöver jag inte ha något dåligt samvete för dem på ett tag. Kajsa Varg är nu tillbaka i flocken och det gick över förväntan hon följer inte riktigt in i hundflocken här och nu har de varit ifrån varandra i över 2 månader men det var mest Jackie som hade lite synpunkter på det hela och spände sig sig lite. Nu ska jag ut och plocka in allt löst stolar o dyl. sedan ska det sättas elstängsel runt husen här i byn, men vi har fyra vakthavande här och när det rör sig mycket folk på vägen då låter det från Solhester så det ska mycket till om någon okänd vågar sig nära - jag skulle inte göra det, vi har testat detta förr om åren och de ändrar inte läte förrän de känner igen rösten. Vi kanske syns i kväll! och jag kommer inte att gå till sängs förrän söndag morgon......Ha det bra!

20110728 Då är vi hemkomna igen efter att ha varit några dagar söderöver och bl.a. hälsat på våra vänner i Danmark och deras tre Tollare har även träffat en "gammal" valpköpare i från B-kullen - Boes matte, Boes som ej längre finns i livet men där finns nu en ny liten tollarflicka. I dag har det mest varit skogsaktiviteter, först med hela gänget och sedan fick bara Jackie följa med på en regäl svamprunda och den var inte för gäves. Nu får vi se vad resten av dagen för med sig kanske det blir en tur till här inne.....

20110725 En hel dag utan regn och i eftermiddag riktigt hyggligt. Nu har nog semester börjat att verka vakna av mig själv tidigt idag. Så jag tog doggsen på en lång promenad innan frukost och vi har hunnit med en till i em. Annars har det varit mycket pappersarbete idag, men nu är allt inskickat för valparna till de olika instanserna och medlemskap och annat är anmält och betalt, och det är infört i "valpboken". Bilen har fått en ansiktslyftning och dammsugaren har blivit matad - men nu ska jag inta ryggläge. Go´natt och ha en bra dag i morgon.

20110724 Vi har haft hantverkare här nu några dagar och det har blivit ett trallgolv utanför altanen som är nästan klart och det har börjats på med plattläggningen också men som vanligt är de aldrig kvar tills det blir helt färdigt. I går åskade det här så datorn fick vara vilande, men jag och doggsen var på skogspromenad och lyckades pricka in ett ösregn med då åska men då var vi på hemväg, det enda som var torrt på mig var fötterna och det visar väl att jag har bra kängor..... och en del gult blev det också och inte behövde vi åka ner till sjön för plötläggning vilket vi gjort nu de senaste dagarna då det varit riktigt kvalmigt. Nu i eftermiddag har jag varit och gosat med Klara och fått lite valplukt. Cole har varit på utställning och fått Excellent kul kul. Ja så har det blivit lite nytt både på framsidan och på valpsidan som nu är uppdaterad, några fler bilder på valparna blir det nog om jag inte hejdar mig. Ha det gött så hörs vi!

20110721 I dag har det städats och plockats undan alla valptillbehör för den här gången, men städningen får fortsätta i morgon lika bra att gör det ordentligt när man ändå håller på för något sol/badväder är det ändå inte. I kväll har vi varit hos Emma o Håkan och ätit en mycket god middag med efterrätt samt druckit gott. Bilderna och vikten från valparnas 8 veckorsdag som också är flyttdagen finns nu på plats. Har även pratat med dem idag hur den första natten har varit och hur hemresan gick och allt har förflutit bra. Även att det var lite tomt i morse så känns det väldigt bra och att de nu får den uppmärksamhet som de behöver och mina egna doggar är nog tacksamma att de får lite mer tid. Även att man har semester så är det väl bäst att kojjsa lite i alla fall.......

20110720 Idag har alla valparna åkt till sina nya hem och här är så tyst så tyst. Det har varit en intensiv dag, med vägning, avmaskning, foto och bad innan familjerna kom, och ca kl.  18.00 så var det tomt.. började med att plocka undan alla leksaker, kompostnät o dyl. sedan tog lusten slut och resten får vänta tills i morgon. Men det känns riktigt bra med de nya familjerna och vet att de kommer att vårda mina guldklimpar väl, men jag saknar redan gosestunderna och vet inte hur det ska kännas i morgon bitti när grinden är borta och inga väntande musketörer bakom den. Och det blir inte mer här i kväll heller, bilder och annat får vänta tills i morgon.

20110719 I kväll är det verkligen en blandad känsla, för i morgon åker valparna till sina respektive familjer - tänk om de visste att det är sista natten med gänget..... och i morgon bitte är det sista gången vi ser de tre musketörerna sitta vid grinden alldeles tysta och bara väntar på att få komma ut och få lite kel och mat, denna stunden kommer jag att sakna bl.a. Men jag vet att de alla tre kommer att få det mycket bra och kommer att bli älskade av sina familjer, men som alla andra valpar som vandrat ut från oss - har de en plats i hjärtat för alltid och kommer att vara "mina valpar". I dag har det fått träffat på fågel för första gången - en Nötskrika och det var ingen tvekan eller rädsla för den ovanliga synen eller lukten men det var Konrad som först knep den och stolt rusade runt med den. Idag har "Farmor" Ingrid med familj varit här och träffat valparna och vi har också fått en trevlig samvaro - Tack för att ni kom!. Linda har också varit här och träffat valparna här tillsammans för sista gången som små i alla fall. Klorna har klippts idag för åttonde gången här. Valparna har också koppeltränats och varit på en "trädgårdspromenad" en och en med mig nu i eftermiddag, och efter kl. 20.00 nu ikväll har de sovit som stockar. Och så i morgon börjar slutbestyren med bad och en lååång gosestund innan respektive familj kommer och fylleriövningarna börjar..... Vi hörs i morgon!

20110718 Oj vad tiden går och inte har jag hunnit sitta här heller för nu kan man säga att det är fullt ös på valparna och hittar nu på alla nya hyss man kan tänka sig. Men kräver nu också mer av mig omgås varje dag med dem en och en på lite olika ställen, idag har vi varit ute och "gått" i koppel. Besök har det varit idag också - nya objekt att smaka på. Men med aktivitet på da´n gör att det sover gott på på kvällen och natten. Men när jag har plockat upp efter dagens aktivitet och moppat golven är även jag mör. Nu går det med stormsteg tills det blir dags för dem att flytta och det är som vanligt lite blandade känslor - men tomt blir det. Och i morgon är en ny dag och då får vi se vad vi hittar på, kanske lite mer koppelpromenader. "Farmor" Ingrid kommer i morgon och hälsar på och det ska bli trevligt. Så får vi se vad orken räcker till i morgon för det finns mer bilder att stoppa in här bl.a. Go´natt!

20110715 Nu är vi precis hemkomna från vet och valpbesiktningen, och deras första bilresa. På ditresan till Månsarp var den en valp som protesterade och när vi åkte hem var det knäpp tyst. Besiktningen gick bra och alla blev "godkända" även stenarna på hanarna var på plats, och de är nu chippade vilket var riktigt smidigt och inte ett knyst. Nu har de fått mat och förväntas sova en stund!!!!! innan de får ut och härja igen. Hörs mer i kväll om det inte åskar vilket det har varnats för.

20110714 Idag den 14 Juli GRATTAR vi  Simba, Hunter, Jack, Bexa och Scott som fyller 8 år och vi skänker en tanke till Laika som vandrar på de evigt gröna ängarna. Regn och kallt så idag har inte de små varit ute, men de har härjat vilt och hur mycket tillåtna saker som ligger runt hela golvet så hittar de alltid något olovligt att bita på. Annars har det varit lugnt här idag så jag har kollat igenom att alla papper är i ordning till valpbesiktningen i morgon, så i morgon ska de ut och åka bil - det blir spännande. I eftermiddag har vi varit på födelsedagskalas och firat en 30+are och en 10-åring. Nu lagar mannen mat, valparna sover och jag fått ett glas vitt - så det känns rätt skönt just nu. I morgon ska jag berätta hur vet. besöket gick av stapeln.

20110713 Denna dag har varit fullspäckad visserligen började vi lite senare då valparna inte gjorde sig hörda förrän 07.30. Så när alla hundar fått vad de ska ha på morgonen, valparna kommit ut och Elsa fått den tid hon vill ha med dem var kl. 10.00. Då ringde de från Bejers att den saknade skorstenen på kaminen kommit, så det var bara att svida om, ordna valpvakt åka till mossen och byta bil och sedan in till stan och hämta "röret". Och när jag precis var hemkommen kom första "valptitten" och när de var på väg att åka kom så nästa familj. Valparna stortrivs med nya objekt att anfalla och mina ben är tacksamma.... Linda kom förstås som väl är när det är dags för veckoplåtning, men idag var det inte enkelt för de var mest i bustagen. Vad har jag annars gjort - nada....  mer än varit ute med de vuxna hundarna, och nu ska de ut på sista kisserundan och sedan ska här sovas.... Ja du Linda, jag kommer gärna till Palsbo, de vuxna doggarna har fått stå tillbaka alldeles för mycket, det gäller Elsa med som nu verkligen behöver göra något annat än att fostra och sköta valpar - vilket hon har gjort med bravur...

20110712 I morse vaknade valparna tidigt 05.30 och gjorde sig hörda - men vem kan motstå dessa tre sötisar sitta vid sin grind alldeles tysta när de vet att man är på gång, men de somnade tidigt igår kväll efter dagens strapatser.  Så det var bara att göra i ordning deras mat och byta tidningar och så lite gos, sedan busade de lite och somnade om och vi sov till 07.30. Idag har återigen varje valp fått var sin ensam tid med mig, så vi har varit ute och gått i gräset, klippt klor och suttit och gosat vid dammen och tittat på fåglarna (om de nu ser dem) sett bilar, hört vedkap andra hundar skälla. Och när de vuxna hundarna fått sin promenad, fick valparna sin mat och instängda i sin lya och har sedan dess sovit så jag får väl väcka dem till sista målet - eller gå upp tidigt i morgon bitti.... väldigt snälla valpar - när de sover!! annars har blodet flödat från mina armar och ben - nya objekt välkomnas varmt! Några nya bilder från dagens händelser, så får vi se vad morgondagen har att erbjuda mer än ny vikt och 7 veckorsbilder. Är faktiskt lite trött nu - men det är ju jobbigt med småbarn!!!!! Go´natt!

20110711 I morgon behöver jag inte åka och jobba, men jag vet inte om jag riktigt känner att jag har semester än - men det kommer väl när man börjat att varva ner. I helgen har det varit rikligt med besök det har varit två "sittningar" både  lördag och söndag både av dem som ska ha valpar och de som bara vill gosa. Men det är trevligt och nyttigt för valparna - och så får de lite nya tår att bita i för jag börjar att vara lite perforerad både här och där. De vuxna hundarna har fått två rejäla promenader idag och snart att det dags för sista "kisserundan" . I dag har också Anna-Karin varit här och gjort valptest på de tre musketörerna som i stort visade vad jag redan visste men nu finns det på papper. Tack Anna-Karin för den hjälpen!. Sedan har valparna varit ute med mig ensamma en och en och som också visar deras olika personligheter. Linda har varit här på sin obligatoriska varanannandags besök som nu snart är över - lite trist för det har varit trevligt med de visiterna, men på lördag får Elsa följa med Linda hem och på onsdag i nästa vecka får Klara och bröderna också följa med sina respektive familjer hem och det kommer nog att kännas konstigt. Nu ska jag prata lite med Göran som precis kom hem efter en lång dag på mossen. Go´kväll (natt).

20110707 Bäst att börja tidigt här i kväll för de har lovat åska, men än ser det inte överhängande ut. Valparna har varit ute på rejs och Emma med familj har varit här och valparna hade hjärtligt roligt då de inte varit från valphagen så mycket idag eftersom snickaren har varit här och härjat och det ser då ut därefter efter snickaren alltså. Men nu ligger de nya bilderna ute från igår både porträtten och "gräsbilderna" + vikten. Nu ska jag gå med doggsen innan jag gör något som inte är hundrelaterat - finns det?? Men i morgon är det alltså min sista arbetsdag på fem veckor, man tror knappt det är sant det ska bli så sköööönt. I morgon hörs vi inte (tror jag) och på lördag och söndag är det fullspäckat med valpbesök - men ha en riktigt bra fredag!

20110705 Hinner inte lägga ut något nytt på valparna i kväll kl. är nu 23.00 och har precis haft ett lååångt samtal med en gammal jobbarkompis. Och sedan har vi röjt undan på altanen då snickarn kommer i morgon och börjar montera kaminen där. Men idag har valparna varit ute och härjat under uppsikt när jag kom hem från jobbet. Besök har det varit en hel del både "spisbärare" och andra valpsugna, men det har blivit ny vikt och nya bilder de kommer i morgon - och i morgon ska jag jobba min näst sista dag - jippiii!

20110705 I går höll jag på med mina papper och kom på för sent att titta in här eftersom det fick bli en tidigt sänggående för idag var jag på jobbet kl. 7.00 för att sätta mig med schemat medan jag var någotsånär klar i knoppen. För nu är det personalförändringar igen som helst måste vara klart innan jag går på semester på fredag. Valparna har varit ute och rejsat idag med och är fulla med bus och upptåg. Har lagt in lite nya bilder som togs i går. Och nu är det dags för slafen igen - men nu är det bara tre jobbdagar kvar - tack och lov.... I morgon blir det ny fotografering och vägning av de tre musketörerna. Ha en bra onsdag!

20110703 Denna söndag har verkligen varit en vilodag, efter att valparna fått mat 06.00 och nya tidningar somnade vi om igen och frukostkaffet intogs vid 10-snåret men då hade de övriga doggsen också fått sin promenad och mat. Sedan har Konrads nya familj varit på besök och valparna har fått rusa runt och bitit fötter bl. a. och efter att fått mat igen sover de nu som klubbade medan jag och doggsen gick en "klibbrunda" för det är kvavt och kvalmigt ute, undrar om det ska bli åska i kväll igen- för den kom igår och även strömmen var borta ca 1 timme. I kväll fungerade photoshopen så jag kunde beskära de nya bilderna jag lagt ut på valparna när de leker med bollar. Nu har jag en del mail att besvara så det får det bli till "åskar" närmar sig. Ha en bra måndag ni som måste jobba! Höres!

20110702 Oj då va längesedan jag var här och när jag ser datumen förra gången så får jag ju skämmas igen för då fyllde ju I-kullen 6 år ett stort GRATTIS i efterskott till Inez, Izak, Molly, Kenzo, Sudden och Ivar - förlåt att jag glömde er dag men jag hoppas den var bra. Varför det inget blev här i torsdags berodde på åska och under kvällen och natten kom här 35mm regn. I onsdags hade vi en riktigt trevlig junteavslutningskväll i Byarums Hembygdsgård. Och resten av veckan har bestått i jobb och valpgos, de  får nu under uppsikt komma ut från valphagen och idag har de fått träffa moster Jackie utan grind  i mellan och det var spännande på båda håll. Jag har också lagt in de nya bilderna på deras 5 veckorsdag men nu fungerade inte photoshop som den brukar så jag kunde inte beskära. Den nya vikten finns också på plats. Valpbesök har det varit en del både i veckan och nu idag - och det är trevligt och nyttigt för valparna. Nu ska jag börja på med lite valpleveransbestyr så jag inte sparar allt till sista veckan. Men vi hörs om "åskar" håller sig borta.

20110627 Vilken dag det har varit idag, nu i kväll när jag gick med hundarna genom byn kändes den härliga lukten av nyslaget gräs då Göran för fullt slår gräs för att bli ensilage och när vi kom till skogen kändes den härliga skogsluften - nu är det sommar! Jag har fått fönstren färdigputsade utvändigt utan att behöva rusa in för regn. "Mormor" och "Farmor" till valparna dvs. Linda och Ingrid har varit på valpbesök även Ingrids dotter. Och i morgon är det då dags för jobb det ser jag framemot inte.. men nu kan man börja nedräkningen till semestern 8 jobbdagar kvar. Ha en bra Tisdag.

20110626 Då är Midsommarhelgen över vilken har varit lugn och skön. Midsommarafton tillbringade vi med goda vänner och alla barnen. Det har varit mycket vila och mycket tid i valphagen, och det har tagits massor av bilder och en liten del av dem ligger ute på deras sida. Idag har det i alla fall varit en hel dag utan regn och det är fantastiskt med en gul sol so värmt behagligt. Två skogspromenader har det blivit idag och vi var inte ensamma då flugorna skockade sig runt oss så det gällde att hålla igång. I morgon är det måndag så då ska jag se om det  kan bli lite nyttigt gjort - kanske putsa fönstren som blev kvar eftersom regnet i gav med sig sist. I morgon blir det också besök av Nisses matte - "farmor" till valparna. Nå´n mer bild kanske i morgon! ha en bra måndag!

20110624 En riktigt GLAD MIDSOMMAR önskar jag ER ALLA. Och jag hoppas att dagen inte blir lika blöt som de senaste utan "vi" kan dansa små grodorna kring midsommarstången!!! Nu ska det förberedas lite för kvällen - sillröra, matjesstårta och jordgubbar. Midsommarbilder på valparna ligger nu ute tagna på deras 4 veckorsdag, hade tänkt få till lite "skojjbilder" där också men har inte lyckats att hitta dem så antingen ligger de gömda nå´n stans bland alla CDn eller har jag glömt bränna dem och då är de borta. Nä nu är det bäst att sätta igång. Ha nu en riktigt bra MIDSOMMARAFTON!

20110622 Valparna är idag fotade och vägda på sina 4 veckorsdag. Vikten finns på deras sida, bilderna får ni se i morgon. Idag har jag gjort något som jag aldrig har gjort tidigare, nämligen sått gräsfrö. Mannen har sagt att det är för blött men jag är väldigt sugen på att få gräs där så att hundarna kan börja att använda hundhängnet. Så i foppatofflor med en spann med gräsfrö börja jag så och det gick riktigt bra lite mjukt på vissa ställen, men när jag kom till ena kanten längst bort försvann högerfoten och med den tofflan så det var till att gräva med handen för att få upp den - vet att det var någon som fick sig ett gott skratt. Men ganska lerig så sådde jag färdig - spåren går faktiskt att rätta till i efterhand. Sedan fick jag känna mig som Hunter - för det fick bli vattenslangen ute innan jag fick komma in..... I morgon sista jobbdagen men den lär väl bli lång eftersom jag efter jobbet ska trängas med alla andra som inte har handlat innan. Ha nu alla en bra sista jobbdag!

200110621 Jaha nu är jag här igen och det jag nu hade skrivit i söndags och i måndags är för alltid borta och jag tänker inte försöka komma ihåg vad jag blarrade om. Men som ni har förstått av det som varit på framsidan så pajjade datorn helt ihop och nu är en ny på plats och Lena var här hela lördag em. och stoppa in allt till hemsidan igen - för nu är det andra gången som åskan tar min dator till soptippen, så händanefter tänker jag stänga av den så fort jag ser ett moln!!! Ett stort TACK Lena du är en ängel hur skulle jag klara mig utan dig - även i kväll fick du rycka in via telefonen då helt plötsligt inte den här sidan gick att föra ut. Valparna mår toppen och är hur gosiga som helst och med stor möda håller jag på att få dem till att börja äta lite annat än mor Elsas mat så vi klabbar på och jag har nog mer på mig än valparna i sina magar. Nu mina kära vänner är uret 22.45 - i kväll skulle jag lägga mig tidigt, och vad blev det av det..... syns i morrn! (hoppas nu att detta funkar att lägga ut)

20110609 Kl. 04.nå´t vakna jag av en ordentlig smäll och rusade upp och drog ut alla sladdar - även datorn. Åskan den vandrade runt och 05.30 gick strömmen men kom igen vid 06.30. Och säkert beroende på åskan har jag haft stora problem med att få den här burken till att fungera - och jag vet inte hur länge den tänker fungera i kväll. Valparna har mått kanon hela dagen och nu är det precis som det ska vara i en valplåda, lite knorr och pip och smackande och även för min del har det infunnit sig ett lugn för jag har faktiskt varit väldigt orolig för de små liven. Marken är nu färdig ställd i hundarnas hägn, nu är det staketet som ska upp och så måste marken sätta sig och helst bli lite gräs också innan hundarna kan beträda den så det kommer väl att dröja ett tag till. I kväll har vi varit på skolavslutningstårtkalas hos familjen Hansson/Svensson. Och i morgon är det fredag och även denna veckan är till ända. Vill datorn är jag här i morgon igen! ha en bra fredag!

20110608 I går var inte datorn på på hela kvällen och det därför att det åska - inte jättemycket men tillräckligt för att ha den avstängd och särskilt min som är helknäpp ändå. Valparna är idag två veckor och är vägda och "avkylda" vilket ni kan läsa om på framsidan, och jag hoppas för deras skull att värmen sänker sig några grader. Ja det är vad jag gjort sedan jag kom hem, hundarna måste nu rastas "förhand" hela dagarna för nu är det påbörjat med färdigställningen av deras rast häng - äntligen. Något som jag totalt glömt bort är att det på lördag är "tollarträffen" då jag varit helt uppslukad av valparna. Och den äger rum på Attila kl 10.00 då vi ska gå igenom budföring/ början på rapportträning ni kan läsa mer om det på A-K djurhälsa.  Nu ska hundarna få den sista promenaden och sedan är det hög tid för sängen. Åska det inte hörs vi i morrn.

20110606 Årets hetaste dag på Sveriges Nationaldag och jag har inte mått så bra på valparnas bekostnad för de har haft det varmt idag, med 30+ ute är det inte lätt att få det svalt inne. Men nu börjar tempen att sjunka och jag hoppas att det inte blir så varmt framöver på den närmaste 1½vecka efter det är det ju lite lättare att flytta runt dem. Annars har det inte blivit många knop, var som väl var jag ute med alla hundarna tidigt idag för sedan har det varit för varmt och de har helst velat var inomhus där det ändå varit svalare. Nu 22.30 är det behagligt ute men nu är det dax att kojsa för att orka med jobbet i morgon. I morgon är det Göran som får vara "hundpassare". I fall jag inte hörs i morgon kan det bero på datorn för idag har den haft värmespel funka nu först i kväll. Ha det bra!

20110605 Valparna mår bra och det har fungerat helt normalt för dem idag, har lyckas hålla tempen i rummet runt 23+ har ju idag varit lite molnigt och blåst lite. De har nu börjat att glipa något med ögonen och runda och trinda är de, ingen ny bild idag måste hejda mig lite. Själva har jag tagit ett tag i ogräset, men mina tummar har sagt ifrån i varje fall höger som inte vill mer. Idag har det också varit en del besök vilket alltid är trevligt. Elsa finner sig väl i besök och visar stolt upp sina valpar men det är också människor hon känner. Nu är uret 23.10 och Göran kom precis hem från jobbet på mossen som han började på kl 8.00 - så nu ska jag prata lite med honom. Höres i morgon.

20110604 idag har det bara var bekymmer. Håller på att rensa ogräs från den nysådda gräsmattan där ogräset håller på att ta överhand, och allt eftersom jag rensat har jag då vattnat och så helt plötsligt hade jag tömt brunnen. ( Göran är på mossen från tidig morgon till sena kvällen och på ställen där det inte finns täckning). Johan kom hit och vi har fått igång vattnet igen men nu gäller det att var sparsam och inget trädgårdsvattning. Och det stora bekymret började i eftermiddag med att valparna bara skrek och skrek tillslut stod jag inte ut längre utan ringde Anette på Tollartrollets och fick lite stöd på anledningen till deras skrikande - Elsa var som väl var lugn som en filbunke medan jag oroade mig, och med lite lugnande förklaringar lugnade även jag ner mig, och nu är det tyst ifrån valplådan och allt verkar normalt igen - Tack Anette för ditt stöd jag hör av mig! De övriga doggarna har fått två kortisar på morgonen och nu i kvällen, för idag har det varit pressande för både folk och fä. En ny bild på valpisarna som togs på förmiddagen idag. I morgon verkar det åter bli en varm dag - man ska väl inte klaga men för valparnas skull gör jag det lite. Vi hörs!

20110603 Ja någon njutning i solen blev det definitivt inte i går blåste kallt hela da´n fram till kvällen då blev det faktiskt lite skönare. Planket/staketet mellan hus och garaget som är till hundgården blev färdigt i går - så nu väntar vi bara på Hansson o Bergquist Entreprenad som ska färdigställa hundgården från det provisorium vi levt med 1 år nu - får se om jag lever till dess........ Min dator hittar på nya hyss nästan var dag så igår när jag skulle skriva o lägga in lite bilder fungerade inte ikonerna på skrivbordet så jag kom inte åt Ftpn, så det blev inget här, så därför passar jag på nu på morgonen för man vet aldrig vad den får för sig till kvällen!!! Lite nya bilder måste det ju till som då är från igår idag har inte kameran varit på än. Elsa har kommit väl in i mammarollen kan nu ligga en bit ifrån ute/inne på altanen och koppla av även om valpisarna piper eller knorrar. Men idag skiner solen från en klarblå himmel vilken jag nu ska gå ut till.

20110601 Fem dagars ledigt - helt underbart!. Lite sent hem idag då jag och mannen hade en träff efter jobbet då vi har investerat i en grill som vi varit utan i över 1 år. Emil hade ringt och sagt att han skulle komma hem och bjuda på tårta..... jo för han har fått fast jobb, så vi firade det ihop med Emma och Håkan. Linda har varit här och hälsat på Elsa och valparna och då passa vi på att fota dem en och en, eftersom de är 1 vecka idag de är också vägda och resultatet finns på deras egen sida. I morgon ska jag bara njuta.. ja serva Elsa förstås och ta hand om de andra också och mata dammsugaren för Elsa fäller kopiöst nu - vilket är brukligt, men däremellan ska jag njuta i solen. Vi hörs säkert i morgon!

20110531 28 gr varmt idag! det växlar fort i väderleken! En liten lätt promenix först med Elsa och sedan med de andra hundarna när jag kom hem, även de tyckte det var för varmt för någon större aktivitet. Valparna har fått ny fäll som vi har försökt att förankra - får se om det hjälper.... En ny bild idag på Klara och valparna växer så det syns från morgonen till kvällen. I morgon blir det ny vikt på 1veckas dagen. Nu ska det kojjsas för den sista arbetsdagen för den här veckan - vi hörs då!

20110530 Idag har det varit strålande solsken även om luften inte varit så varm, men idag har jag varit trött för Elsa är nu i bäddstadiet och har hållit på med det det mesta av natten varpå jag har rusat upp för att kolla läget. Kl. 03.40 var vi ute och spatsera i nattsärken tur det inte kom någon bil för den hade väl kört i diket - räven vi gick på fick en raket i baken. Så jag kom inte igång förrän i eftermiddags och då som först fick de andra sin promenad. Emil kom hem en sväng och följde med Emma och mig med hundarna och efteråt fikade vi ute i solen. Men jag känner att John Blund gärna vill komma nu, så det är bäst att ta en sväng med Elsa. 1 ny bild har det blivit idag som jag lagt in - kan inte lägga in alla får begränsa mig lite. I morgon jobb - tyvärr.... men så är det - en ny bild i morgon kanske!

20110529 Nya bilder på valparna och de är också vägda idag, inte för att det behövs för man ser att de ökar på sig men det är lite roligt att se hur mycket de kan öka. De andra hundarna har fått en skogsrunda där jag hade behövt mina täta kängor annars slapp vi det våta uppifrån just då vilket det annars har varit en del av. Servat Elsa med mat och rastning och Linda har varit här och grattat Elsa på Mors Dag! Och nu drar det ihop sig till kväll och när jag är färdig här sätter jag mig nog lite framför den andra burken o i morgon är det min lediga dag......

20110528 Ett stort Tack för alla Grattishälsningar till Elsas valpar i GB. Elsa mår bra och valparna äter och växer och ser ut som små trinda "grisar". Lite "däven" har man allt varit idag men tagit det lugnt - en rejäl runda med de andra hundarna annars suttit och tittat i valplådan på de små underverken. Har förstås suttit här mellan varven och gjort en ny sida till valparna där jag nu lägger in de flesta av bilderna - i morgon blir det säkert fler, ha en fortsatt bra lördagskväll!

20110526 Elsas och Nisse valpar är här, tre jämna och fina valpar och mor och barn mår bra. Det var en mycket lång natt och när klockan var 04.00 insåg jag att här kommer inte fler valpar trots att det på ultraljudet sågs sex foster, och för att vara på den absolut säkra sidan har vi idag röntgat Elsa och det fanns inget mer. Och nu kommer det absolut tyngsta delen och det är att några kommer inte att få någon valp härifrån eller denna gången, men alla ska få personliga samtal till helgen. Har av förståeliga skäl idag varit hemma från jobbet och ligger mycket efter med sömn så det kommer att bli en tidig kväll då huvudet känns som en bikupa. Valparna kommer snart att få en egen sida där man kan följa deras utveckling och vikt. Jag och Linda har också namnat dem i alla timmars väntan vi har tillbringat tillsammans det senaste dygnet men vi håller på namnen lite till. Tack Linda för att du har funnits tillhands både i natt och i den långa väntan på Djursjukhuset i eftermiddags. Go´natt alla!

20110525/26 Klockan är nu 01:56 och Elsa håller på att valpa, det har fötts fyra valpar men tyvärr var en valp död vid födseln - jättetråkigt men det är sånt som kan hända. Vi tror inte att det är över än - Jag hör av mig när allt är klart.

20110524 Så har hösten kommit till Beth... ja åtminstonde känns det så minst sagt blåser och är riktigt kallt. Mamma Linda har varit här och hälsat på Elsa och just nu ligger hon vid mina fötter och snarkar och så gillade hon Görans köttbullar. Annars har det inte hänt så mycket - jobbet som vanligt och "pillat" lite här, och i morgon är det onsdag - ha en bra sådan.

20110523 Idag blir jag inte klok på vad det är för väder, tittar man på termometern inne visar den 18-20 gr, men går man ut är det snorkallt och det blåser "nästan" storm. Fast jag har varit ute en hel del går med hundar i omgångar, först Elsa som måste röra på sig ofta men inte så långt. Kajsa är numera i hundgården hos Emma, så jag och de övriga hämtar henne där och sedan gick vi ordentlig tur, hade med mig fyra små leksaker och körde lite uppletande (sök) med Jackie i en ruta i skogen och de andra tre fick några övningar också efter deras förmåga. Nåt annat har jag inte gjort mer än sovit middag för mannens klocka ringde 05.45 och då var han redan iväg så när jag stängt av den var det liksom kört med fortsatt sömn. I kväll ska vi på utbildning som polisen håller i bl. a och det för att man ska få lov att göra eftersök vid väg. Ska bli spännande att se vad det innebär. Annars håller jag på med lite småpill här som ni inte kan se än. Om jag nu inte går in här när vi kommer hem i kväll så får ni ha en bra tisdag!

20110522 Då gör vi ett nytt försök, sist jag försökt börja det åska. Datorn fungerar för tillfället men man vet ju aldrig... Idag har vi haft tollarträff vilket helt fallit bort av allt datastrul den senaste tiden. vi var ett gäng som träffade här i Beth och på dagordningen stod spår. Två nya små valpar var med för första gången och för 4-månaders valpar leker det mesta 4 spår lades och valparna några enklare spår en riktig härlig varm och solig dag har vi haft ni kan gå in och läsa mer om dagen med bilder på Anna-Karins hemsida. Framemot eftermiddag börja det mulna på och vi har fått ordentligt med regn och då även åska - vilket jag kan klara mig utan. I går var jag borta hela dagen, var och besökte mina gamla föräldrar och tre timmar i bilen, men en skogspromenad med doggsen var välbehövlig när jag kom hem framemot kvällningen. Elsa är här på heltid nu och i morgon ska den spända magen plåtas, men hon är pigg och allert men av naturliga skäl vila hon gärna en del. Nu hoppas jag att datorn sköter sig i morgon för det finns en hel del att göra här - så jag hoppas vi hörs!

20110519 Nu skriver jag här för andra gången i kväll och sparar varje mening för datorn stänger av sig rätt som det är, för den mår jättedåligt blir blå med vit text och det är inte bra säger Lena som jag träffa igår på juntan. Så igår kväll när jag kom hem satte jag mig här och spara ner allt jag har här på CD för rätt som det är får jag väl inte igång eländet. Jag har kört det ena rensningsprogrammet efter det andra men det verkar inte till att hjälpa. Så det får väl bli något drastiskt antar jag. Elsa är här nu varje dag och blir fylligare och fylligare för varje dag precis som sig bör. Nu vet ni lite om läget och hörs jag inte här ja... då är det svart i rutan. Ha det bra och om inte annat får jag väl höra av mig i min egen gästbok - hoppas att jag snart syns här igen.

20110516 Idag för 1 år sedan hade jag bott i huset första natten. Som ni kanske minns så flytta Göran och Kajsa och byssen hit en månad tidigare på nätterna pga. inbrottet. Nu känns det som om man nästan alltid bott här och vi stortrivs och ju mer som blir färdigt utvändigt ju bättre bli det. Elsa gumman har varit här idag ska sova hos Linda på nätterna åtminstonde nå´n dag till och det för att vi bor så nära varandra. Hon är ganska lugn vill inte ens busa med Jackie utan går och vaggar, snarkar och sover. Idag la jag då ett spår till Jackie med en älgklöv som låg i 7 tim innan vi gick i kväll, och det gick riktigt bra vek inte många tum från spåret och ovanligt fort för att vara hon eller var det jag som inte hängde med för det var mycket snårig terräng där man nästan fick krypa för att ta sig fram - men Jackie gilla det i alla fall. Som vanligt har hundarna fåt sina promenader Elsa i sin takt och inte så lång och de andra i min takt. Valplådan är nu avtvättad luftad, liksom underlaget, och pläden. Så nu ska den bara skruvas ihop vilket är Görans jobb. Ja det är vad jag gjort idag - matat dammsugaren förstås men det är ju ständigt återkommande. Så är det åter dags för en jobbvecka så det får väl gå. I morgon kväll är det instruktörsmöte så jag (vi) får väl palla oss dit blir väl på att hålla kurs till hösten eftersom jag inte får någon valp, men det tar vi igen till våren -12! eller hur Jackie?! Ha en bra tisdag!

20110515 Nu har jag fått datorn till att fungera - tror jag. Har varit på SBK Attila och tittat lite på lydnadstävlingen där Emma gjorde debut som tävlingsledare vilket hon klarade galant, och det var mycket känt folk som var där som man inte ser så ofta, då det också var dreverutställning det var faktiskt riktigt trevligt. När jag åkte hem tog jag en sväng om Palsbo och häls på Linda och Elsa som nu börjar att vara en välfylld dam, Elsa alltså. I morgon kommer hon hit på allvar och ska nu vara här det mesta tills det blir dags. Vi har också idag fått markiser uppsatta som ska stänga ute solen när det blir dags för valparna och Elsa att bo där. Efter en lite middagslur fick doggsen en promenix och jag har tagit upp en älgklöv och blod för att aktivera Jackie med i morgon. I morgon blir det förhoppningsvis en lugn ledig dag då inget överhängande står på agenda - för måla går nog inte för just nu öser regnet ner och Finnland har blivit världsmästare i hockey ... som även jag har tittat på stundtals eftersom jag stickar filtar... Höres i morgon!

20110514 Min dator mår inte bra!! efter alla de här strömavbrotten senast i går kväll vad vi kunde se helt utan anledning. Så nu låser han sig helt plötsligt och det går inte att göra något mer än att dra ur kontakten - bara så ni vet om det blir helt tyst. Idag ska vi fira en 30 -åring! och det är Johan, jag tror jag tycker det är större än han själv han har väl kanske lite ålerdsnojja !!! som jag brukar säga, nu har snart barna kommit i fatt oss..... så här ska bli middag kl. 13 (önskemål) med de närmaste. Om allt funkar hörs vi snart igen.

20110512 Bäst och passa på att skriva här innan strömmen går eller det börjar att åska, för igår åska det när jag kom hem och när man väl vågade sätta igång den här maskinen igen och hann och kolla mailen så blev det kolsvart och det åska och blixtra ordentligt säkert en bit in i natten för tillslut så somna man. Men nu har vi fått lite välbehövligt med regn men den stora nackdelen med det är att hundarna drar in lervällingen från hundgården, så i kväll har det varit ett städande och därefter ett gäng mattor så att de torkar av sig det mesta innan de parkerar sig lite överallt. Ja mer än så har det inte blivit fast jag är ganska trött nu men i morgon är det ju fredag - det är fasligt vad veckorna går fort!!!! ha det bra!

20110510 Var lyrisk idag när jag kom hem, satte mig först ute solen med en tidning tills solen inte värmde så mycket, tog sedan hundarna ut i skogen och bar njöt av den underbara natur vi har nu - de ljusgröna björkbladen, karten på blåbärsriset, fåglarna som spelar, den underbara skogsdoften och det finns inga knott.... ja den här tiden är medicin för kropp och själ - lite mindre lyrisk när jag kom till åkrarna som Göran spridit gödsel på men å andra sidan hör det till våren också än mindre lyrisk när jag fick spola av en dyig Hunter - men å andra sidan hade jag fått så mycket positivt så jag tog det med jämnmod. Det mesta av kvällen har gått när alla blivit utspisade och jag nu sitter här fylld av den moder jord..... gud vad det lät tungt, men det är det inte känns bara riktigt bra det ska man ju också tala om, men nu ska det sussas för att ta hand om morgondagen - ha en bra onsdag!

20110509 Om ni tror att jag gått in i dimman så är det fel - är ute i solen, sådana här dagar som vi haft i helgen och idag är datorn rätt motbjudande men jag har inte bara "päsat" i solen. Fredagar är ju som fredagar brukar..... men i lördags var det fullt ös hundarna fick sitt sjöbad, sedan var jag i Palsbo och hälsa på Elsa (Linda med förstås) som börjar att vara riktigt trind och spänd  om magen tog lite bilder som finns på framsidan. När jag kom hem satte jag igång målarpenseln alla vita foder ska målas och framförallt de foder som snickarna har delat måste då målas på ändsidorna - och det utan att klabba på det röda och trångt och jäkligt att komma åt det var urledsamt höll på några timmar sedan tröttna jag fick ont i ryggen, i foten och i mina tummar. Satte igång i stället planta lite blommor i de nyinköpta krukorna - det är jätteroligt. När klockan var 19 gick jag till skogen och la ett spår till Jackie som skulle ligga över natten, dammsög och när Göran kom in från vårbruket åt vi lite god mat och drack ett glas vitt - och sen så sussade vi!!! Söndag gick vi spåret 13 tim efter, gick hyffsat och jag inte klantat mig hade det nog gått ännu bättre - men man lär så länge man lever heter det ju. Sedan var det dags för alla doggsen för en promenix därefter åkte jag till Palsbo och hämta Elsa som skulle vara "dagbarn" här då matte åkt med som "sällskapsdam" på en utställning, annars var det mest umgänge med doggsen fast de låg mest som ströe ute i solen utom Elsa som inte går genom hundluckan men måste ut ofta och kissa. Idag blev ingen badrunda men Hunter hittade som vanligt en dypöl - han är makalös den hunden till att hitta de ställena. Annars har det målats idag såg till att göra det lite lättare för mig - kängorna på för att få stöd åt foten med att klättra på stegen, en liten glasburk till färgen så det gick riktigt bra så det mesta och det värsta är nu klart - och jag har inte ont någonstans så nu är det tre hörnen och fyra små fönster kvar. Ja det var denna helgen och den lediga dagen som jag känner mig rätt nöjd med och i morgon är det så dags för jobb igen - som man får betalt för.... ha en bra tisdag!

20110505 I dag är jag glad! har varit hos tandhygienisten som sa att jag varit jätteduktig med mina stickor och nu fått bort infektionen jag hade i två tänder och att tandköttet nu var fint runt om så för tillfället kan jag behålla de två tänderna som var illa däran så det känns toppen och att all möda jag lagt ner gett resultat. Igår var vi då och tacka av en arbetskamrat som nu gått i pension på "Hasse vid sjökanten" och åt mycket god mat och trevligt hade vi också. I dag var jag och handla efter jobbet och inte har det blivit mycket mer då yngste sonen kom hem och vi har suttit och tjatat lite. Och snart är det helg igen och lite ditt och datt står på programmet som vanligt när det är helg och man ska försöka göra lite av allt det man inte orkar i veckorna - men det är skönt med ledighet och om man inte gör allt man tänkt sig så gör det inget det springer inte iväg. Ska i alla fall besöka Elsa som nu börjar att var lite rund om magen. Men först ska vi jobba fredagen och de har ju lovat lite värme till helgen och det ska bli skönt för den här kylan är man trött på nu och mina pelargoner har inte heller tyckt om kylan för jag var ju lite sen med att ta in dem så vi får se hur det går med dem. Ha en bra fredag!

20110502 Hemkommen från Ullared och alla kassar är uppackade och kläderna provade en gång till, denna gången blev det faktiskt riktigt bra grejor. Hundarna har också fått en hel del som luktade väldigt gott, och en massa småleksaker till de kommande valparna. Och Jackie har fått en ny spårsele då den gamla krympt under vintern...... Vi har haft en riktigt trevlig dag Lena, Louise och jag och den avslutande pizzan satt inte fel heller. Gick en sväng med hundarna vilket innebar att jag fick schampa Hunter när vi kom hem - badkrukan som inte vill bada i rent vatten men rulla runt i mossvatten det kan han, så jag var inte på det bästa humöret när vi kom hem. Men nu ska jag förbereda morgondagen med att kojsa. Ha det bra!

20110501 Igår lördag "mata" jag en hungrig dammsugare eller åtminstonde fanns det mycket "mat" efter det gick jag och hundarna till "våran" sjö och det är en fröjd att se hur Jackie älskar att simma, simmade runt runt och plockade upp näckrosor och bar upp en del på land, fick också några dummies att hämta. När vi kom hem planta jag lite blommor satt faktiskt i lä i solen en stund. Idag gick vi till en annan sjö där får det bara bli bad i koppel men en rejäl runda genom Svenningssons grusgrop och hem, men en kortärmad tröja vad idag för kallt för nu har sommaren övergått i vår och det var riktigt kyligt. Sedan i em. har vi firat Emil och alla var hemma. Och så i morgon bär det av till Ullared och en "liten" handlelista har noterats ner. Hoppas att ni får en bra måndag för det ska Ullaredsgänget se till at få.

20110428 I kväll bara en liten snabbis för uret är redan 23.10. Jag och doggarna gick en sväng i skogen vilken innebar att tre av dem fick skrubbas med schampo när vi kom hem..... sedan har jag bara plockat i kläder, rensat och sorterat och slängt för på måndag bär det av till Ullared och det måste ju göras plats för alla kassar ha ha ha. Ha en bra fredag för nu ska här sussas.

20110427 Idag har vi dräktigundersökt Elsa och på ultraljudet fick vi se de små hjärtan slå helt fantastiskt! - och det bästa av allt hon är dräktig och om 4 veckor får vi se resultatet. Jag och hundarna gick Öråsen ut på vår promenad idag - lite kyligare väder i kväll. Sedan har jag gjort något tråkigt och det är att putsa vinterskorna fast det är roligt att få sätta undan dem. Annars har det inte gjorts något här i kväll men jag håller på med ett projekt och det är dela upp sidan med "förstasidorna" som det börjar vara lite mycket på men det tar tid och är lite plock med. Nu ska jag prata med "gubben" lite som just kom hem efter ett föredrag om lodjur. Ha en bra torsdag!

20110426 Ja då är påsken över och "kärringarna" nerpackade i sin låda igen. När jag kom hem i kväll var det flera grader varmare här i än i staden - är väl Vättern som kyler, så vi tog en liten kvällsrunda för att rensa cosmichjärnan. Lite ny finish på framsidan och så ett Jätte GRATTIS till "småttingarna" som i morgon nu har hunnit att bli 4 år - denna dag för fyra år sedan som var en riktig sommardag därav "vårvarma kullen". Så GRATTIS Jackie och Elsa och grabbarna Jappe, Jack, Jalle, Ozzy, Jison, och Cole. Så är snart även denna dag till ända så får vi se vad morgondagen har att erbjuda, så ha en bra onsdag!

Annandag påsk: Vilken härlig påskhelg vi har haft.... nästan sommarvärme så det har blivit mycket sol och bad - ja det sista har hundarna stått för den ende som bara badat benen är Hunter förstås - vi har varit varje da´n vid sjön och Jackie har bara njutit fast igår fick det inte bli så långt sim för fam. Hansson/Svensson var där och meta och Jackie tyckte det var skitkul med flötena men det gick bra, sen var det lika roligt med de små abborrarna de fick upp och hade i en stor back med vatten hon körde ner hela huvudet för att fånga dem, Hunter som är en badkruka tyckte att man kunde försöka välta backen i stället - ingen av dem lyckades för de fick inte hålla på tillräckligt länge. Jo förresten spåret i lördags gick helt ok. Jaha och nu är det slut på sovmornarna och det är bäst att ställa uret igen - men i morgon höres vi igen efter jobbet....

Påskafton

Glad Påsk!

önskar jag Er alla!

Återigen en solig morgon, och nu är påskpyntet på plats. "Kärringarna" äggen, kycklingarna och fjädrarna har nu fått nya platser då det är första påsken på Solhester, men snart har vi gått varvet för detta är sista "aftonen" som är ny här....... det blev lite krångligt - men ni förstår nog. Ryggen molar fortfarande lite men är nog bättre eller har jag vant mig!!! Jag har i alla fall tagit upp blod och en klöv och ska försöka mig på ett spår framemot fm. Annars ska det njutas idag ska ladda godisägg som ska gömmas till i kväll då barnen både de små och de stora ska få leta ägg. Nu får ni ha en riktigt skön och bra Påskafton - och ta det lugnt med äggen!!

Långfredagen Började morgon med ont i ryggen vilket jag nästan aldrig har - så jag har låtit mycket idag, nu sen kväll är det något bättre. Jag och Göran och doggarna var i skogen mitt på da´n och kolla in Johan som håller på att gräva diken och även kolla "hålet" som begravde en av grävmaskinerna i onsdags och som tog hela torsdagen att bärga, men det gick bra och maskinen klarade sig men fullservice i skogen. Har suttit lite i solen i em. en stund innan den gick i moln såg ut en stund som om det skulle bli åska så då gick jag in och började förbereda lite till morgondagen då barn och barnbarn kommer hem och firar Påsken. Och nu i kväll när vi satt och kolla TVn så blev det helt plötsligt svart av någon anledning så jag var på väg att sussa nu när den helt plötsligt kom igen - någon timme var den nog borta. Hade tänkt lägga spår idag men ryggen sa stopp - men i morgon hoppas jag det ryggonda är borta, så nu ska jag sussa bort ryggontet.... Hörs i morrn.

20110420 I går var det ju frissan så det är nu en ny look igen och väldans kort - urskönt så nu är det tänkt hålla det mesta av sommaren. Syjunta ikväll och det sista på tröjan är på g - men det är tråkigt. En Påskframsida började jag på när jag kom hem i kväll - och ni vill inte veta vad uret är nu... helst inte jag heller - go´natt.

20110418 I går söndag var det lite segt på fm., och det är tur man har hundar som ser till att man rycker upp sig och påkallar - skoogen!!! men det var ingen större värme mitt på dan hade nästan behövt mössa, men när vi kom hem igen syntes faktiskt solen och det var lite värme - så då åkte trimbordet fram och Hunter och Fixa fick sina sommarkläder - bild på första sidan. Klubbmöte på Attila på em. med veterinärbesök, lite folk men trevligt ändå, och alltid nyttigt och rolig med lite uppfräschning med fästingar, ormbett, avmaskning och nu även rävbandsmasken och det var mycket diskussioner med vet. Catharina där man som lekman inte hinner med i alla nya svängar som händer i den världen. Idag har det varit hund för hela slanten, på fm gick jag och Emma men doggsen ner till sjön med ett litet snabbdopp för de som så önskade. Satt faktiskt lite ute i solen för idag har det varit sommar... sen la jag ett spår till Jackie, åkte ut till Linda och Elsa och flickorna de med fyra ben fick var sin ruta med sök av dummies och sedan tog vi rundpromenix hem - det var riktigt roligt att det äntligen händer något efter den långa vintern och att få komma till Palsbo - nästa gång tar vi Beth.. Linda! Och kl 19.00 i kväll gick jag då det första spåret för året och det gick riktigt bra men det hade ju inte legat mer 4½ timme men ändå - en bild på damen i fråga efter de sommarklädda. Nu så ska det sovas igen, men för mig en riktigt kort vecka endast 3 dagar ... gött! höres kanske i morrn men det blir sent hem för nu är det dags för frissan igen.

20110416 Trött, trött vi har varit i Tyskland och "påskhandlat"..... åkte 05.00 i morse och kom hem 21.00- Emma och Håkan har tagit hand kossorna och hundarna hela da´n - Tack för att ni ställer upp! nu ska det sovas tidigt trots lördagkväll - mer i morrn...

0110415 Fredagskväll - sova tidigt - lååångdag i morgon - berättar i morgon kväll........ natti......

20110414 När jag åkte från stan i kväll efter att ha handlat så regnade det men hemma var ett härligt väder så jag tog doggarna och gick till vägskälet i Bäck en promenix på 3,7 km. Men hade jag inte rusat ner i diket med doggsen hade vi nog blivit påkörda för det kom en stolle som i hög fart körde ända inpå oss - visserligen en skymd kurva men man kan ju inte bara tro att man är ensam på vägen även om det är ute på vischan. Nu är gräset sått på framsidan av huset och det ska bli härligt med lite grönt. Och så är det fredag igen och det är gött det, har städat lite men sparat golven till mannen i morgon - så vi kan ha lite fredagsmys i morrnkväll...... ha en bra fredag och helg!

20110413 Åter en dag till ända och efter lite rast vila när jag kom hem fick jag ett stollaryck - så nu har jag varit ute och städat bilen invändigt vilket var mycket välbehövligt för det har inte gjorts på hela vintern och utvändigt tar jag nog macken till hjälp med på fredag. Ja det är väl i stort det som varit idag - jobbet förstås men det orkar jag inte ens skriva om... jo jag har nästan blivit "styvmormor" till en ung tollarhane så lite snack i telefon om honom har det blivit - för att det inte ska missförstås så ska han inte bo här. Nu är uret 23.10 och snart är det morgon - Go´natt!

20110412 Födelsedagsruset är över, jobbarkompisarna mätta på tårta och dagen har bestått i jobb med en del datorstrul dock inte cosmic utan våra programeringsprogram som inte vill ansluta och då blir det mycket irritationer och lång väntan för våra stackars patienter som faktiskt för det mesta är väldigt förstående. Väl hemma igen efter lång kö och snigelfart på E4:an efter en olycka, behövde jag ut och rensa hjärnan och det gillar doggarna riktigt skönt ute även att det inte är samma värme som igår men det är ju faktiskt bara april än, men nu sitter sommardäcken på så någon mer halka vill jag inte ha. Yvonne och Ziggy har varit ute och tävlat med riktigt bra resultat så ta en titt på Ziggys blogg. Nu ska jag försöka rensa sängen för hundar och själv inta den platsen, ha en bra onsdag!

20110411 Idag har jag bara njutit, varit hos Emil i Skillingaryd och druckit kaffe och ätit bakelse, varit ute med hundarna på en långpromenad i 20 + grader, varit på klubben och tränat Jackie och Hunter tillsammans med Emma och Taggen - och varför denna lättja..... jo det har varit min födelsedag och därmed vill jag TACKA för alla gratulationer via mail, telefon, sms och FB - det har varit en hel underbar dag som nu är till ända, Tack alla "goa" vänner.

20110410 Vilken otrolig dag det har varit idag, tog doggarna och gick ner till sjön sist jag gick där fick jag pulsa i snö upp till knäna nu finns det bara enstaka snöhögar kvar. Jag och mannen har planterat 4 träd, och jag har ansat och bytt jord på lite växter som stått i garaget för vinterförvaring. Vi har premiärsuttit på altanen med början i fredagskväll för framemot em. blir det jätteskönt där nu och idag har vi haft födelsedagskalas där och hela familjen varit samlad. I kväll har vi varit hos Mila och vaccinerat Hunter. Så har vi haft lite planerings diskussioner med Hansson o Bergqvist Entreprenad och prio 1 är hundarnas rastgård nu när maskinerna kommer hem till nästa helg. I går hade jag planerat att skala av Fixa och Hunter men vädret bjöd inte på någon större värme så jag beslöt skjuta på det några dagar till ska ju ev. bli kallare igen. I lördags var jag också ute i Palsbo och titta på Lindas nya snygga tapeter - och så träffa jag Elsa förstås pigg och alert som vanligt. I morgon ska vi fara och titta på och ev. beställa markiser och så ska vi köpa gräsfrö för nu är det nästan färdigt till att sås på framsidan, det var allt för idag, ja lite nytt på framsidan...

20110407 En 12-tim dag idag också va och handla efter jobbet eftersom det bl a är min tur att ha frukostfika på jobbet i morgon - det är faktiskt fredagens höjdpunkt. Kan annars inte säga att man sprudlar av energi efter en lång dag borta - men i morrn är det fredag igen en vecka går faktiskt väldigt fort. Hoppas att det blir bra väder till helgen, har faktiskt haft en tanke om att ta pälsarna på Fixa och Hunter får se om tanken blir verklighet - men nu ska jag verkligen gå i säng... ha en bra fredag och helg!

20110405 Jo gårdagens besök hos tandhygienisten konstaterades att jag har ordentlig sjukdom vid namn tandlossning vilket innebär att tänderna sitter för långt ifrån tandbenet med följd av djupa sprickor som det då blir inflammation i - jag har nu två tänder som inom kort måste dras ut som väl är sitter de långt bak i över- och underkäke. Själv måste jag nu varje dag köra hårt med olika tandstickor och borstar som nu är utprovade för att stoppa eller fördröja sjukdomen och detta tack vare att jag i över 30 år har haft dåliga tandläkare som inte sett vart det barkade hän. Jag har faktiskt haft väldigt bra tänder med lite hål så det här kom som en överraskning och tandhygienisten kunde bara beklaga att det blivit så här och att det inte uppmärksammats mycket tidigare, men trodde att med gott arbete av mig skulle jag kunna behålla garnetyret förutom dessa två tänder - ändå en klen tröst i eländet - så nu vet ni det. Från detta till lite roligare så har jag fått två härliga bilder på Curry och Olle som ni kan beskåda här. Dagarna på jobbet går i cosmic-tecknet som vi är långt i från överförtjusta i men man kommer in i det mer och mer och man resignera tillslut över detta idiotiska tungrodda system - och nu diskuteras det och t o m i tidningarna att landstinget inte vågar ta fram den egentliga kostnaden för vad detta idiotiska program har kostat och det sägs att Jkpgs landsting är det sista som köper in det - undrar om de ansvariga slår sig för bröstet........ Nu ska jag sätta igång med mitt tandpeteri och i morgon är det syjunta och då ska jag börja sy ihop kofta två i vinter, bra va!  Ha en riktigt bra onsdag!

20110404 Så har ännu en helg rusat förbi, men inte blev det den solen som jag hade hoppats på, men det har varit helt underbart ändå med många +grader som gör att det tar på snön fast i lördags fick jag pulsa i snön i vissa partier idag gick jag samma rutt och då fanns det bara lite snö kvar - underbart. Nu är mossa ljung och tallriset borta och vårblommorna är planterade -- äntligen är det vår!! Det har varit mycket besök i helgen vilket är jätteroligt framförallt när man får prata hund..... Idag har det varit mindre roligt varit hos tandhygienisten i em. och mår inte särkilt bra just nu för jag har jätteont ska prata mer om det en annan dag för nu har jag bara lust att somna i från eländet - hoppas på en piggare tisdag - och ni får också ha det bra.

20110331 Handla efter jobbet och när man då kommer hem är det faktiskt 12 timmar sedan man for på morgonen.... skulle va förbjudet att jobba så långa dar - de som har jobb jobbar häcken av sig och de som inget jobb har.... ja nå´t är fel. Så i kväll har det blivit ännu mindre och vädret bjöd heller inte på någon utevistelse och då fanns inte orken heller. Mycket telefon i kväll både med Holland och med Paddbo - alltid lika trevligt - och då legitimt att inget annat göra. Yvonne dej ringer jag i helgen när vi då kan pressa i solen samtidigt:) Ingalill ska också få en pling och lite tollarprat. Nu ska jag natta fiskarna och ta med doggsen till att sova för i morgon är det fredag hurra!! Ni glömmer väl inte att det är 1 april i morgon - bäst att va på sin vakt..... natti!

20110330 Va skönt det är med ljuset när man kommer hem, gick en ordentligt promenix med doggsen även Emma och barnen och kängurun följde med. Sedan har det mest varit matprogram på burken kan väl säga att jag inte åt samma gourmé som de i kväll eftersom jag är ensam - "det blev ena pöse" . Idag har Göran lagt en labyrint av bräder i hundgården för att minska jorden inomhus.....och hundarna gillar att ta sig fram på brädorna. Det blir inte mer än så här i kväll - fattar inte att det alltid är morgon eller kväll....... sköt om er torsdag!

20110329 Ytterligare idag ett tunt snötäcke så pass mycket att det var regält halt i alla fall. Förutom jobbet har det inte hänt så mycket mer än att vi numera har stampat jordgolv av alla tassar av hundarna som sprungit ut och in medans jag satt här och inte tänkte på att stänga för puh! För här har jag nu lagt in Indy här som nu har klarat ett 1:a pris i öppen klass viltspår, Grattis Indy och Annie! och som ni sett har jag lagt in några bilder från söndagens Tollarträff och så har denna dagen också tagit slut och det börjar bli dags att tänka på morgondagen - vi syns då!

20110328 Jaha då fick man pulsa i ca 5 cm nysnö idag med hundarna, men det mesta smälte bort under dagen. Vi har faktiskt varit en sväng hos Nisse idag med Elsa men nu hade hon löpt över så det var bara bus på hög nivå, så nu hoppas vi bara på att det "tagit" sig det som varit innan. Ja det har inte blivit så mycket annat idag och i morgon börjar så jobbveckan igen och nu ligger det en del administration och väntar efter som jag smitit iväg tidigare nästan varje eftermiddag förra veckan. Ha en bra tisdag!

20110327 Så har vi haft årets första Aktivitetsträff på Attila, där det kördes både lydnad och apportering. Jag hade med mig både Hunter och Jackie och jag tror att vi alla tre tyckte det var roligt att komma igång med lite träning på barmark igen, men det var långt ifrån någon vårvärme kändes som ishavsvindar som gick genom både märg och ben så när vi kom hem kröp jag ner i ett varmt bad för att tina. Och så har jag fått en bild och hälsning från Finland med Emil som bor där med sin familj, det är så roligt med sådana här små hälsningar - och gärna med bilder. Nu ska det fixas lite mat och sedan blir det mailsvar och TVn.

20110326 Har inte skrivit något här nu på några dagar för jag tänkte det skulle bli något positivt att berätta - och det är det för Elsa är nu parad med Nisse vi har gjort ett antal besök i Ryssby i veckan och det har blivit parningar men idag blev det också ett häng. Så nu kan jag lägga magsåret på hyllan för det har varit två påfrestande veckor. Så nu hoppas vi att allt förflyter normalt och att det i slutet av maj äntligen blir lite smått här igen. Eftersom jag levt i ett "parningstöcken" har jag precis glömt bort att skriva om att vi i morgon söndag har en Tollarträff och det på SBK Attila i morgon kl. 10.00 det har gått ut mail till de som finns på listan men alla är varmt Välkomna! Nu när livet börjar inta normala gängor igen - åtminstonde ett tag till ska jag försöka att göra något vettigt här. Ni får fortsätta att ha en bra lördagskväll! och glöm inte sätta fram klockan för i morgon är det sommartid......

20110321 Fullt medvetet har jag inte skrivit här innan valpköparna till Jackie blivit underrättade om att det inte blir några Jackievalpar. Och det är naturligtvis en stor besvikelse men vi rår inte över naturen varför det inte blev någon parning tänker jag inte närmare gå in på här, men vi har åkt mycket bil i helgen närmare bestämt 120 mil och efter det och all annan anspänning som varit i helgen har jag varit "halvdöd" idag. Nu ser vi framåt igen och att det nu bara blir positiva besked. Så nu är det lite omändrat på de gällande sidorna och i morgon börjar en ny jobbvecka för mig, ha det bra!

20110317 Igår kväll hade vi på jobbet en riktig trevlig kväll först åt vi god mat och sedan begav vi oss till en affär som heter Saint Tropez där den nygifta blev stailad med olika kläduppsättningar och vi fick ha hela affären för oss själva och det provades och handlades men se jag höll hårt i plånboken hela kvällen - för mycket utgifter som väntas. Men det var roligt att göra något annat med jobbet än cosmic - det kunde vi behöva. Annars börja det att lägga sig lite ang. detta program även att det dyker upp nya problem hela tiden. Men i morgon är det fredag och jag flexar ut vid 3 tiden och sedan beger vi oss till Norrköping där Jackie ska få träffa Indy - håll nu tummarna att det går vägen...... och att hon är lika intresserad av honom som för Kajsa som "betäcker" henne dagarna i ända. Nu är uret för mycket igen - som vanligt. Om huvudet är med i morgon kväll berättar jag hur det har gått. Måste bara säga att nu har det kommit ca 1 cm snö och det är vitt i luften och mer vitt "lovas" så resan till norr kanske inte blir så angenäm när det gäller väglaget. Ha en bra fredag!

20110315 På väg hem från jobbet ringde veterinären ang. provet igår och det var väl som jag misstänkte - visar mer än vad det är, även om vet tyckte vi skulle göra om det i morgon så tror jag nog jag kör på erfarenheten jag fick det svar jag ville att hon inte höglöper på dag 7!!. Kan inte påstå att det var någon vårvärme i kväll när jag var ute med doggsen innan skymningen föll hade behövt mössan nedanför öronen... men det var skönt att gå av sig dagen med en rask promenix. Har pratat med Linda som igår så tragiskt fick sin lilla kissemiss Ester ihjälkörd i närheten av huset och inte stannade det någon skyldig heller utan Ester hittades av en granne - Tänker på dig Linda! Har faktiskt varit lite duktig här har gjort om sidan våra avelshundar med att längre ner på sidan lagt till de foderhundar som återgått till sina ägare. Har "pillat" o ändrat lite på "kullar" o planerade kullar lite detaljer bara.....  I morgon ska det firas lite med jobbet det yngre gardet som har gift sig och fyllt 30, först lite mat o sedan ska vi till en affär som ska klä de utvalda med vårens nyheter det ska bli kul så i morgon blir det nog inget här, hoppas er onsdag blir bra!!

20110314 Då har Jackie och jag varit i staden, först var vi på Djursjukhuset och tog ett blodprov och jag blev 1.625:- fattigare och svaret får jag i morgon och det ska bli spännande om det är sant det hon visar. Sedan var vi på ÖB fast Jackie stanna i bilen och där köpte jag tre nya kompostnät som de nu var rea på, damen i kassan trodde jag hade väldigt mycket avfall men fick till svar ett helt annat användningsområde..... Försökte idag på promenixen att gå inne i skogen men det gick inte för nu sjunker man igenom snön så nu är det bara att vänta på att den försvinner och då gnäller man väl på geggan som blir i stället eller? Ja och resten av da´n har bara försvunnit utan att det blivit något vettigt gjort varken här eller där och nu börjar det att dra ihop sig till att förbereda morgondagen glad och utvilad......... hoppas ni får en bra tisdag!

20110313 Det är vår! ja nästan i alla fall, idag tog jag kepan på huvudet och vantarna togs av efter en stund och Göran har sett en stare... så det finns hopp. Fast igår morse när vi begav oss till Katrineholm så snöade det här men ju längre norr över vi kom desto mindre snö. Och årsmötet var lugnt och beskedligt för ovanlighetens skull och det som var kvar till kvällen skulle fira Tollarklubbens 25-års jubileum, och de hade säkert trevligt. I fredags meddelande mamma Linda att Elsa börjat löpa, och den blivande mormordern börjar redan vara nervös.... så de bägge systrarna följs åt så om allt går som planerat blir det tjo och tjim framemot försommaren, och det ska bli riktigt roligt. I morgon ska jag åka och blodtesta Jackie för hon står redan ihop med de andra här på 6:e dygnet!!! tala om sexig dam..... så nästa vecka blir det farande till Norrköping och vecka 12 blir det till Ryssby. Nu ska det bli mat och sedan blir det väl något dåligt TV program kanske. Ha det bra!

20110310 Inget här igår eftersom det var sy och stick junta, det är faktiskt en riktigt skön avkopplande kväll vilket man behöver mellan varven. Mycket telefon och mailkorrespondent i dessa dagar vilket är trevligt.  Annars kan jag inte säga att man sprudlar av arbetslust när man kommer hem, och nu har vi snö och snorhalt igen men eftersom det för tillfället regnar hoppas jag att det håller på ett litet tag så att snön försvinner. Lite förändringar ska göras här men det får vi ta i helgen - fast på lördag blir det tur och retur till Katrineholm på Tollarklubbens årsmöte. Är lite nanig i kväll eftersom det blev lite försent igår - men ha en bra fredag och kanske blir det nå´t här i morrnkväll......

20110308 Då är man gräsänka i natt, Göran sover över på Ryhov för att kolla sig och CPAPen. När jag kom hem i kväll gick jag  en rask promenad på 3,7 km för att hinna hem innan mörkrets inträde med doggarna förstås, så skönt med ljuset och barmarken. Men enl. vädergummorna ska det bli snö i morgon det tycker vi om inte....... Emil varit hemma en sväng och tagit hand om kossorna i kväll, lite telefon och mailande ja det är väl det som har hänt efter jobbet denna dag. Och nu ska jag och doggarna snart och sussa och i kväll blir det fritt fram för dem i sovrummet det blir uppskattat.... Ha en bra onsdag!

20110307 På promenaden idag sprang vi bokstavligen på en räv - såg den och hann inte tänka tanken att jag skulle vända förrän Jackie såg den som har ögon både fram och bak när det gäller det vilda och det tjut hon la upp kan väcka döda - ja rävar finns det gått om man kan undra om de går i sin egen värld så de varken ser eller hör, men vid Jackies tjut så fick han bråttom. Bytt gardiner har jag gjort idag och strukit och i botten låg en julduk så då var det ett tags sedan jag gjorde det, matat dammen, plantat om blommor, svarat på mail och pratat med blivande valpköpare om att Jackie nu har börjat löpa...... oh vad jag väntar. Nu ska jag packa ner lite frukt o dyl. till jobbet i morgon och ta itu med den problematiken där och är väl då "cosmos" i huvudet i morgon kväll, men som sagt man jobbar för att leva och inte tvärtom - fast jag tycker mycket om mitt arbete om man bara fick göra det man är utbildad till och inte allt annat, för de flesta av mina patienter är hur goa som helst och ger jättemycket tillbaka. Ha ni alla en bra tisdag så kanske vi hörs en sväng i morgon!

20110306 Solen har strålat från en klarblå i himmel i två dagar nu, men någon större värme kan jag inte påstå att det varit, idag har det i alla fall inte blåst så farligt. Men igår när jag efter våran promenad hade hundvård ute för att slippa allt hår inomhus höll jag på att frysa ihjäl. Men nu är de så fina men ansade öron och tassar, korta klor ja även Fixa fick en lättare frisering men när värmen kommer på allvar kommer maskinen fram. I går em./kväll kom alla barnen och hälsa på i omgångar. Emma och Håkan hade mycket att berätta om sina veckor i Karibien. Idag har vi gått en ordentlig skogsrunda, Hunter har varit hos sin husse och med bara Kajsa kopplad gick det att gå i skogen och än bär skaren så det går att ta sig fram. Satt och bläddrade i mina bilder och fick en riktig nostalgikänning och även en liten tår föll, och jag kunde inte motstå att lägga ut en bild på två av de hundar som stått mig mycket nära och som inte längre finns här, och varje gång blir man lika bedrövad varför man inte får ha dem längre hos sig - man jag har ju Jackie här och nu och sedan slutar vi tänka. Jag hittade en bild på Dejsy, Jackies mormor och den finns här.  Några bilder från förra våren när dammen förbättrades. Lite nya minibilder. Resten av kvällen har jag tänkt tillbringa vid TVn - för nu hoppas jag att alla skidåkare har kommit i mål och nå´t annat kan visas på burken. Höres!

20110303 Nu är jag här igen - för närvarande finns det en bra sak med cosmic och det är att man sover som klubbad. Och framemot em. har man "cosmos" i hela huvudet, 8 klick till att skriva ut en kallelse - 27 klick! inräknat kortkommando för att lägga in en ny pt o in på väntelistan. En av de projektansvariga har uttalat att cosmic skulle ta oss till höjderna..... det blir nog bara han själv som får en fallskärm och då hoppas jag att den inte utvecklar sig. Denna veckan har varit låååång har trott hela dan att det varit fredag eftersom jag jobbade i måndags - men i morgon är det fredag hurra! Jag har faktiskt varit lite duktig här lagt in den resterande bilderna på tomtplaneringen, men jag ska ta mer bilder när det har våras för än ligger snötäcket djupt. I morse var det rimfrost på träden och det var kvar i kväll när jag kom hem så här har det inte varit + vilket det har i stada. Brukar tycka att rimfrost är vackert men nu är jag trött på det vita. Jag har också fått en bild från Ingalill på Eddie och Bengt från Eddies sista födelsedag som också är Bengts dag, den var i ett litet för litet format så den blev inte så bra i förstoringen. Till helgen ska det bli hundvård för nu ser de ut som vildar, ja inte Kajsa förstås och den lilla får väl har kvar det mesta pälsen tills värmen kommit mer, men lite frisering (mycket på tollarna) och kloklipp för klorna växer som svampar eftersom de inte sliter dem något i snön. Natti natti!

20110228 Räven överraskar Göran, räven överraskar Göran....... det var vad han gjorde men har sprungit runt här så han har setts vid tre olika tillfällen men har klarat sig än. Idag kunde jag flexa ut en timme tidigare och kom hem medans det var ljust så det blev först en promenad med de våra och sedan har jag en stor del av kvällen omgåtts med Taggen först med en skogspromenad och sedan var jag faktiskt och städade i mitt "gamla" hus för att han skulle få lite sällskap. Och i morgon är det dagen D då kör vi cosmic för fullt så jag kan tänka mig att skallen är mör i morgon kväll men för att underlätta för skallen ska jag nu sussa kudden. Hoppas att den första dagen i vårmånaden blir en bra dag för oss alla.....

20110227 Söndag kväll och snart åter en helg till ända. Idag har hundarna fått en extra lång promenad eftersom det inte blev någon igår då det började mörkna när vi kom hem efter att ha firat en mycket pigg 90-åring - min svärmor. Idag har det också varit besök av Teresia med kompis. Här har jag lagt in några fler bilder på tomtbestyren samt ändrat lite i texten på den sidan, kanske blir det några fler i kväll men nu ska jag glo lite på Tvn och blir det inte för sent så - för i morgon ska jag jobba på min lediga dag - vet ni varför - cosmic ha ha. Håller med Maria vi kan med glatt hjärta skicka den vidare. Bexa skulle vara här då hade det varit ännu mer spring i benen, för våra hundar är mycket uppjagade här mellan varven för vi har en räv som stryker runt knutarna här på olika tider under dagen. Men räven har överlistat jägaren här vid ett flertal tillfällen men i morgon ska här passas på altanen då han styrker runt hundstängslet så vi får se vem som överlistar vem i morgon...... Ha en bra måndag!

20110224 Två dagars intensiv studerande av cosmic och mer eller mindre tom i huvudet. Och nu har vi haft nästan lika kallt som Maria har i Umeå för igår var det 22 gr när jag åkte till jobbet, så nu är det nästan "vår" 6 gr, men nu vill jag ha värme - åtminstonde + grader så att tikarna kommer igång med sina löp. I kväll när jag kom hem har jag mest suttit som en zombi framför Tvn - bara orkar inte ta tag i mer datorjobb, för i morgon blir åter en cosmicdag för då ska vi börja med att mata in alla våra patienter för att dataprogrammen skulle kunna samarbeta var ju förstås omöjligt.... men i morgon är det fredag skööönt så ni får ha en riktigt bra fredag med kväll.

Linda det va så skönt att höra att dina hundar kommit till rätta, vet hur det är att ha hundar på vift, det har vi haft med våra drevrar på den tiden när vi hade sådana och det slutade inte lyckligt alla gånger . Det där med "ormen" är lite svårt att förklara via text, men vi kan väl träffas på klubben när isen på apelplan försvunnit. Ha det bra

20110222 15 grader kallt när jag for till jobbet idag och i eftermiddag föll det några flingor snö - ja Kung Bore håller sitt järngrepp om oss, nu har vi haft en ordentlig vinter sedan i november, visst jag gillar vintern men tre månaders kyla och mycket snö är för mycket nu skulle jag vilja se hur barmark ser ut. I kväll fungerade Photoshopen hade väl en strejkdag i går, men det har inte blivit så mycket - lite på framsidan och så ett par bilder från planeringen av tomten, det kommer mer, men i kväll måste jag i säng extra tidigt för i morgon ska jag försöka va på jobbet 07.15 och förbereda tills vi ska sitta med cosmic hela gänget så det kommer att bli 3 tuffa dagar. I morgon kväll ska jag koppla av med sygänget det ser jag framemot, en gång varannan veckan är det skönt att göra något som varken har med datorn eller hundar att göra så vi hörs nog inte förrän torsdag - tror jag.  Ha det bra så länge!

20110221 Några dagar av no koncentration vid datorn och det har varit välbehövligt för i morgon kör det igång igen - cosmic... Det har ju varit en helt underbar helg kallt men härligt solsken. Så det har blivit mycket promenixande i tre dagar. Jag har även gjort en insats med den fläckige grannen men att ta med en tornado kräver engagemang. I lördags när våra egna fått sitt tog jag med Hunter för en promenad med de båda och mot slutet av promenaden fick jag Taggen att gå på vänster sida och Hunter på höger med en nagel i ögat på Taggen hela tiden jag var genomsvett trots 10 grader kallt när vi var hemma. I lördags följde Göran med och gick med våra fyra och jag med fullt sjå med Taggen, men på hemhållet hade han kommit på att jag ger mig inte - man går på vänster sida och man drar inte fast det är andra hundar med. Idag gick jag med honom ensam efter gängpromenaden och det var inga problem alls försökte nå´n gång med att dra men då blev kopplet en "orm" (Linda vet vad jag menar). Så vi fick en riktigt skön skogspromenad. Annars har helgen varit riktigt lugn och skön och så nu i em. hade jag lite nytt på gång, bilder som jag hittade och tänkte lägga in och då fungerade inte photoshopen, så det ser ut att inte bli något idag heller om den nu inte kommer på andra tankar om ett tag för jag gör ett nytt försök om någon timme. Ha det nu riktigt bra så hörs vi snart igen!

20110217 Cosmic för hela slanten så att ögonen blör, för ni sitter jag helkoncentrerad hela dagarna med att bemanna schemamallar för det måste vara klart till nästa vecka för då ska vi alla jobba med det, så hjärnan är helt urblåst när man kommer hem, finns inte ens en tanke med att kunna koncentrera sig på något här - tyvärr,  fast jag skulle vilja. Hade det bara varit tillräckligt ljust när man kommer hem skulle jag gått ut i skogen och rensa hjärnan vilket är den bästa medicin man kan tänka sig - men jag hoppas det blir möjligt till helgen. Och vad vädergubbarna säger ska det bli fint väder till helgen och då ska det bli uteverksamhet och vad jag känner nu känns det som om den här burken inte skulle behöva vara på för nu är jag trött på att stirra in i denna fyrkantiga låda - men vi får se vad lite skogsluft gör. Nu ska jag i alla fall kojsa - ha en bra fredag!

20110215 Fösta arbetsdagen på den här veckan där en del av eftermiddagen bestod av cosmic där schemamallar nu ska bemannas idag en liten början, men i morgon blir det heldag från kl 10 och nu i "skarpt läge". Det är då ingalunda enkelt eller logiskt om man jämför med vårat befintliga AuditBase - ni är väl trötta på att höra mitt tjat om detta dataprogram men det upptar en stor del av min tankeverksamhet just nu. Lite "pill" har det endast blivit här i kväll, har ändrat lite på länksidan ändrat om namnet på min klubb som nu heter SBK Attila, tagit bort en kennel som ej längre är aktiv men jag kommer inte att lägga till någon annan eftersom man smidigast går in på Tollerlinks för där finns bl. a alla kennlar  att söka på. Nu ska jag avsluta här efter att ha haft ett långt samtal med Emma, då hon och Håkan i morgon natt åker till Cabarete som ligger i Dominikanska Republiken, men jag nöjer mig med att åka till Jönköping och jobba.... ha en bra onsdag.

20110214 Alla hjärtans dag! som har varit en ledig dag men annars gått ganska omärkt förbi, det ska väl vara att Göran och jag följdes åt med hundarna idag då vi gick ner till sjön på en nu plogad väg, doggarna njöt att få vara lösa i omgångar annars var det lite mer snålkallt idag då det blåste. Men man kan inte begära mer eftersom lördag och söndag var helt underbara dagar. I lördags efter vår promenad satt jag ute i solen med fötterna i en snöhög och njöt av värmen. På em. kom Yvonne och Ziggy och på kvällen hann vi väl med att gå igenom det mesta och sedan fortsatte vi på söndag och efter att vi varit ute med hundarna och lite fika åkte så Yvonne och Ziggy och vi for iväg till Attilas årsmöte vilket var första gången som Brukshundsklubb och klubbstugan var full med folk - och ett jätteprisbord där även jag vann, så Fixa fick en ny hundbädd bl.a. Det är väl bara ett fel med solskenet och det är att det finns ett konstigt grått täcke över det mesta, så dagen har också bestått i att torka golv och damma - och det var välbehövligt. I morgon är det då jobb igen med en lite lättare vecka även om det kommer att bli mycket cosmic då schemamallarna ska stoppas in. Så önskar jag Yvonne och Roger en bra resa med sköna veckor i Thailand och att Ziggy får det bra på "kollo". Vi hörs!

20110211 Äntligen fredag min jobbiga "jämna" vecka är över och nu ska jag bara ta det lugnt, äta och dricka lite gott titta på Let´s dance och somna i soffan.... Men i morgon kommer Yvonne och Ziggy på besök så då blir det tjöta av så det blir nog stiltje här ett tag till och förhoppningsvis är det stiltje ute också så som det blåser och snöar just nu. Ha en riktigt skön helg!

20110207 Idag har jag gjort en visit i Horsarp och träffat Izak och Jappe och förstås Yvonne och tittat bl. a på de nya fåren - så nu är det får där igen. Vi hade hjärtligt roligt åt ankorna som var ute och halkade på den isbelagda gårdsplanen och naturligtvis var inte kameran med. Har varit ute med doggarna, planterat om pelargonerna så får vi se om det blir något av dem. Har stekt gäddfiléer - panerade med lite lime på mmmmmm. Ja det var i princip det som varit  denna dagen och i morgon bär det av till stada och jobbet. Ha det så bra!

20110206 Igår var jag och Fixa halta.... Johan hade fiske-träff med kompisar vid sjön och åkte traktor dit via större väg och i min enfald trodde jag att snön nu hade sjunkit ihop så mycket att det gick att gå genom skogen dit, men jag bedrog mig en del för på sina ställen gick snön till knäna, men jag tänkte inte ge mig så vi tog steg för steg med många pausar. De tre andra hade inte så stora svårigheter men Fixa gick tätt bakom mig i spåren, och vi kom fram. Tänkte att Göran får skjutsa hem oss med traktorn, men han hade naturligtvis åkt därifrån och jag för stolt för att ringa efter honom. Så när vi varit vid sjön en stund och plåtat gäddorna gick vi hem igen, nu hade vi spårat så det var lite lättare men jag och Fixa var "sketsluta" när vi kom hem, så på kvällen fick jag stå framför TVn annars fick jag kramp. Dagens promenad fick bli på asfalt som nu är lätt att gå på - men det kändes i "skankerna" efter de 4 km innan vi var hemma. Vi har också varit på födelsedagskalas och ätit tårta hos grannen. Här har jag nu lagt ut nästa ruta. Ett stort GRATTIS säger vi till E-kullen som i morgon fyller 10 år, och skänker en tanke till Bengt och Ingalill då deras Eddie inte fick uppleva sin 10 årsdag. För att nämna fredagens cosmic dag så fick jag ett raseriutbrott men det var inte programmet i sig för det vet vi är skit, utan det var om arbetsfördelningen. Nu ska jag titta på Time out och sedan Wallander - och i morgon är åter en ledig dag. Ha det bra!

20110203 Då har vi klarat en hel vecka med bara en bil och det har funkat men idag var det lite bökigt eftersom G hade en tid att passa och jag iväg och jobba så den röda har farit fram och tillbaka till stada som en skottspole, men jag kunde åka hem med svärsonen i kväll så blev det en resa mindre. I morgon fredag och då ska jag sitta med cosmic hela dagen det ska nu göras schemamallar men för säkerhets skull skall nu ett scema också läggas i vårat befintliga datasystem om uti fall att cosmic inte blir starklart 1 mars - känns väldigt betryggande och framförallt för att de fortfarande inte fått våran mätmodul som är vårat hjärta att kunna jobba, till att samköras med cosmic - så efter 1 mars kanske vi inte har någon Hörselvård i Jönköpings län - förtidspension eller så behöver de mycket folk på kulturum....... för att orka med morgondagen utan att få ett raseriutbrott är det bäst att vara utvilad - så go´natt!

20110202 Det gjorde susen att slagga tidigt igår även att jag föll i paltkoma efter lunch när vi satt på utbildning, fast det inte var cosmic. Så det blev fiskarna som blev projektet i kväll och de blev så glada så.....  och så har det varit matprogram och fuskbyggare på burken - Göran inte hemma så jag får sköta kontrollen. Har börjat att sortera bilder igen till en "ruta" samt pula med lite annat som jag inte har fullt focus på är lite "ajjabajja" saker. Men nu är kvällen till ända och i morgon är det redan torsdag och jag hoppas ni får en bra sådan.....

20110201 Är nu hel sedan uret fått nytt batteri men i kväll var jag seg när jag väl kom hem så jag satte mig framför TVn och titta på när HV vann. Och nu ska jag inta sängen för att förhoppningsvis vara lite piggare i morgon när jag kommer hem - ha en bra onsdag!

20110131 Varannan dags väder för idag var det blåsigt och kallt och inte alls så njutbart som på vår promenix igår. Dagen har bestått med en hel del småmåsten som telefonsamtal, pappersplock o dyl. I kväll var jag och Lena på Mofas hus och hörde ett föredrag om blåbär och andra nyttiga produkter för att hålla oss friska........ Här har det blivit en ny ruta. Och i morgon är det jobb igen och efter det ska ett nytt batteri köpas till uret, för utan uret är jag som nu en halv människa - ha en bra tisdag!

20110130 Å vilken härlig dag, jag och doggarna gick en ordentlig tur idag och det var knappt man ville gå in - så skönt på sörsidan i solen. Förmiddagen bestod av hundbesök så vi var en tur till Palsbo men Jackie uppskattade nog mest all kattlukt som Ester och Elvis lämnat i från sig men Elsa var överlycklig med ett besök. Efter fika och trevligt samtal med det hundintresserade paret, gick vi då vår promenad tills det var dags för en uppfräschning innan det bar iväg på ett TW-party... förstår inte varför det alltid finns grejor man "behöver". Sedan i kväll har jag gjort sällskap med min äkta hälft med att titta på TV -  (sporten var slut!!!!) Time out och Wallander. Ja en dag går hur fort som helst när man är ledig - den måste ha hälften så många timmar..... men det sägs ju att tiden går fort när man har roligt - va roligt jag har haft idag! Och i morgon blir säkert lika rolig - Go´natt.

20110129 Lite mildare väder idag runt 0 men har blåst isvindar men inne i skogen var det lite bättre - men fortfarande är det skogsvägar som gäller och isiga är de, men nu är det inhandlat broddar både på längden och tvären och det funkade faktiskt riktigt bra så staven fick bli hemma. Hunter har varit med och jagat idag för i skogarna runt Jkpg är det inte alls så mycket snö generellt, annars har jakten legat nere länge nu, så i kväll är han trött och behöver inte skena över till Emma. Förutom det vanliga har jag pulat lite här men inget som är färdigt ännu. Och snart är lördagen över också som vanligt går dagen fort när man ledig kan bero på att man drar sig för länge på morgonen innan man hasar sig ur sängen - men det är skönt med lite soft ta dagen som man vill och göra det man känner för - nästan i alla fall lite måsten finns det ju alltid. I morgon är det lite mer uppbokat, besök på fm. och bort på em. Men vi hörs nog framåt kvällningen - ha en bra söndag!

20110127 Juntan igår var som vanligt trevlig mycket prat förstås men vi är ju kvinns och kan därför arbeta också så nu är snart första framstycket till min tröja snart klart men i helgen ska jag plocka fram lådan med garner för att påbörja valpeluktfiltar. Och i morgon är denna veckas arbete över och det är skönt, superanvändarna och jag har suttit i möte med cosmicfolket och gått igenom schemamarkeringar och annat "bröte" som har med detta B-dataprogram att göra. Jag och doggarna har varit ensamma i kväll så jag fick bestämma TV-program så det blev både "halv åtta hos mig" och "sv. värsta bilförare" - skrämmande att dessa personer fått körkort är ute på våra vägar. Hunter har som vanligt varit bort hos Emma man kan väl nästan säga att vi tränar budföring mellan husen i alla fall jag, för han kommer som en raket när jag ropar. Men nu längtar man efter litet vettigt underlag så man kan träna hund lite mer seriöst  än det nödtorftiga som är nu. Precis nu ringde Göran som varit i Eksjö att bilen stannat i Barnarp - volvon har blivit lite knäpp, så får han inte igång den får jag rycka ut så det är väl säkrast att avsluta det här och göra sig redo för en åktur även att uret nu är 22.40. Tack Maria för telefonsamtalet i kväll. Ha en bra fredag i morgon så höres vi!

20110125 Har överlevt denna dag på jobbet och gör väl så i morgon också - antar jag. På hemvägen idag köpte jag lite vårblommor och så fick jag ett ryck med att plantera om och ansa en del andra också. Här har framsidan fått en smutsig hund, den påbörjade rutan är klar, det som var på framsidan är nu här - och jag är snart inte här heller utan i sängen. Ha en bra onsdag o i morgon kväll är start på juntan ska bli roligt - kanske ska börja sticka "luktefiltar" till ev. kommande valpar - får tänka på det........

20110124 En solig dag men endast + på väggen i solskenet så det har inte töat något - tyvärr, och i kväll kom ytterligare lite vitt men bara lite puder som väl är. På förmiddagen idag har jag varit på "bebisbesök" en fyrbent sådan på 15 veckor som har hanterat pappa Nemo så han fick bära tratt - ja levande symaskiner är inte lätt att ha att göra med. Efter det besöket tog jag och Göran doggarna på en skön promenad, där hundarna visade ett av mörketalen av påkörda rådjur, det var inte mycket kvar mer än att man såg att det var ett rådjur så rävarna hade fått sig en skrovmål. Precis när vi kom innanför dörren så gick strömmen av en anledning vi inte räkna ut - så det var ju bara att lägga sig och sova middag - utan samvetskval för något annat gick ju inte att göra. Men när strömmen hade kommit och dammsugaren fått sig en promenad  har jag suttit här och jag lagt till en ny ruta men det var problem då photoshop endast ville visa handen - kan inte förklara men Lena vet vad jag menar - men efter mängder med försök tror jag att jag kom på felet i vilket fall så fick jag det till att funka. Det är värre för Maria som inte har ett endaste hål....... Så det blev inte mycket gjort här i helgen men det har varit en bra vilsam helg och det behövs för att ta itu med kommande vecka på jobbet för den är tuff och varenda minut som blir över om det nu blir det går åt till cosmic - hoppas ni alla få en bra tisdag.

20110123 Har varit hos Lena och gått igenom en hel hög med disketter eftersom diskettluckan försvann med ny dator för sådär 2-3 år sedan......(utan att först reflekterat på det) men det var inte mycket som behövdes sparas om på CD, men nu är disketterna i soporna. Fick med både man och son på promenixen idag men de har ingen uthållighet ha ha ha. Har nu sorterat i bilder som finns på CD till kommande "rutor" och hade nog hunnit att få något på plats om inte Johan kommit med en film som måste ses.. den handlade om vildsvinsjakt och mycket skytte och var faktiskt mycket bra och kan nog ge många jägare en tankeställning hur viktigt det är med övning och träningsskytte samt att lära sig hur det aktuella jaktbytet fungerar. Och innan filmen började hade jag ett långt trevligt samtal med Ivars matte Anna. Och i morrn är det måndag usch! va en helg går fort men jag är i alla fall ledig och då får vi se vad den dagen för med sig - Ha en bra måndag!

20110122 Igår var jag död och idag är jag halvdöd, fast jag var piggare på da ´n. För då tog jag och hundarna en promenix i solskenet men idag var det vägen som gällde pga. halkan och skaren - men skaren kanske bär även mig nu, får göra en test om det går att gå i skogen i morgon. Har haft hundvård idag kammat/kardat pälsar, klippt klor och hår på tassar efter det gällde dammsugning/städning och när det var klart la jag mig i ett varmt bubbelbad och bara njöt. Min tur att fixa maten till kvällen som bestod av citrontorsk med kantareller och wokgrönsaker jaha och sedan somna jag framför TVn och nu ska jag snart lägga mig och sova och i morgon hoppas jag att jag är helt utvilad med fulladdade batterier och kan ta tag i något här. Hoppas att ni haft en bra lördag!

20110120 Ja inte har det blivit mer här idag, fick jobba över var sedan och handla så det blev sent hem och orken försvann. I natt ska grinden vara stängd ut till luckan för nu har doggarna varit ute och ylat två nätter i rad i månljuset - och riktigt ljust är det vid 1 tiden. Och Hunter som hoppar som en känguru och är ute och springer och nu bär ju skaren, men har går inte så långt och kommer när man ropar, men han har en förkärlek till Emma och Håkans kompost så dit drar han gärna. Men vi har nu bevisats med att när hundhänget ska färdigställas i vår så ska nätet vara 1,60. För ska dessa vintrar fortsätta med all snö så går det nog åt. Det kan ju komma någon mer fyrbent på det här stället som tror de är kängurur. Nu ska jag lägga in lite räkningar och sedan är det väl dags. Nu får vi alla ha en skön fredag och en bra helg så vi kan ladda batterierna för de har en förmåga att ladda ur sig fort - börjar väl vara dåliga........

2011019 Lite stiltje här idag har liksom inte orkat ta tag i något större projekt här, det räcker med alla projekt på jobbet. Idag har det varit analys av Dialogen och så börjar ju Cosmic att hänga över en igen, med att lägga in schemamallar - så får vi se om de finns kvar nästa vecka i detta fantastiska dataprogram, behöver inte säga mer, ni som har JP ser ju insändarna nästan varje dag och alla är överförtjusta........ eller inte! Jag har i alla fall lagt in en ny länk och det är till Ivars härliga flock, som nu både fått en husse och tre labbekompisar, så kolla den. Nu ska jag kolla min kudde, så ni får ha en bra torsdag.

20110118 Så har skaran av Hundskallet´s hundar återigen minskas då Corina har förts samman med sina syskon och föräldrar på andra sidan bron. Våra tankar går till Kenny med familj som mist en trogen vän. Emma som hade ett nära band med Corina har skrivit om henne på Taggens blogg vilket ni kan kan läsa om här.

Luften går liksom ur en när det blir sådana här tråkiga besked. Men så är verkligheten och tiden kommer i kapp när man nu som vi har hållit på med uppfödning i snart 15 år så är detta oundvikligt, fast man minns varje valp och har dem i sitt hjärta och glömmer bort ibland att de faktiskt blir gamla. Detta blir allt för idag.

20110117 Dagen började med ett telefonsamtal från Susanne med att Moltas var dålig och att det nu var dags även för honom att få vandra över regnbågsbron. Det är tunga beslut man gör men när det väl är gjort och man fått lite distans inser man att man gjort rätt. Som det är sagt så många gånger förr så är ett hundliv alldeles för kort och vi tvingas i vårt liv med hund att ta dessa beslut flera gånger men när allt det onda har lagt sig kan man se allt roligt, positivt och mysigt man har haft i hop med sin vän och kan då heller inte tänka sig vara utan allt det som en hund ger, för den älskar oss ovillkorligt. Men i kväll går våra varma tankar till Susanne och Eva i sin saknad av en älskad Moltas.

Även i natt har jag och Fixa vakat med snöras, då det lilla taket blev rent i natt. Inte alls så farligt som sist men hon har blivit dödsförskräckt av dessa ljud när snön dunsar ner lite i taget så i från 02 till 06.30 kollade vi allt möjligt på Tv medans hon flåsande och skakande ska vara på mig, och mina tankar for genom huvudet hur rätt detta är och om något lugnande skulle vara till någon hjälp - för snart kommer sommaren med åska och även en rejäl regnskur kan räcka - får ta en snack med veterinären.

Här har gjort en hel del både här och var. På Julkorten har jag lagt in våra egna julkort på de här tre åren. Uppdaterat kullarna på de ledsamma som hänt där. Ändrat lite data ang. Ivar. Första sidan är uppdaterad med Moltas. Och så har det blivit en hel ny ruta på Bilder från valpköpare och det är nu Simba som kommit in där vilket är jätteroligt, jag uppskattar verkligen när det skickas bilder till de olika "bildrutorna". Idag tycker jag själv att jag fått mycket gjort men även mina egna hundar har fått sitt - men idag var det sådan blixthalka så vi fick ta bilen till där skogen började för på gårdsplanerna gick inte att gå. Skogsvägen gick väl an men det är inget njutbart när man måste stappla fram och spänna sig för att inte halka i kull. Men i kväll mina kära vänner ska här kojjsas tidigt efter natten som var. I morgon har jag en del telefonsamtal som klaras av men jag hoppas det blir nå´t här. Ha en bra tisdag!

20110116 Igår var det snö och idag har det regnat, det positiva med det är väl att snödjupet sjunker - men halt blir det. Skogsvägar som inte plöjdes igår var perfekta att gå på idag hur de är i morgon är en annan femma. Men idag har det varit mörkt nästan hela da´n och småduggat. Nu är även granen avklädd - kvar är bara mannens jobb - så det kanske blir i morgon!!!. Som ni ser har jag ändrat på ajjabajjasidorna och blir så lycklig när det funkar och jag kan själv även om Lena gett mig kortfattad instruktion som jag skrivit ner så nu kanske det ändrar sig lite då och då och inte som nu då den gröna färgen varit i tre år fast den har varit helt ok för min del - gillar ju färg åt det hållet. En bild på mina doggar på framsidan som är lite kulig eftersom de tittar åt varsina håll på vad vet jag inte. Kanske att det blir något mer här i kväll men nu ska jag titta på Solsidan "alla säger att det är så bra" så därför ska jag titta - ger kanske ett utlåtande senare. Ha det bra så länge. Förresten Maria artikeln handlade om eftersök, men jag skickar dig en kopia. Ha en skön söndagskväll, för det ska jag eftersom jag är ledig i morgon........

20110115 Igår bara orkade jag just ingenting. Idag har det snöat så nu är det väl ytterligare 10-20 cm. Jag och hundarna har förstås varit ute men det är riktigt lurigt för det är isgata under snön. Nu ligger alla mina nästan 80 tomtar nerpackade och det är framplockat, städat och pysslat och även akvariet är städat så men andra ord har det varit fullt upp idag så det har inte blivit något alls här idag. I morgon kommer det hundbesök på fm. och när jag sedan varit ute med doggsen ska jag bara sitta här - ja visst ja har visst granen kvar den står på altanen och är inte alls i vägen men den rensar jag o morrn och då hörs vi!

20110113 Tjugonde Knut då dansas julen ut - men jag har min kvar än, hade tänkt börja plocka lite men orkade inte så jag satte mig här istället för det är mycket roligare.... i morgon är det fredag vilket är skönt måste bara handla lite innan hemfärd men det blir en lätt kasse för nu ska här köras den smal linjen......... snö hör jag att vädret pratar om på TV snö, blåst, tö och kallt igen ja ja det blir nog bra och vår blir det nog i år med. Nu har jag gjort färdigt Ziggy rutan och så har gjort minibilder och nu ska jag sova, ha en härlig fredag.

20110112 Nu är allt som vanligt igen efter lite mer ledighet och helger - dvs. man är trött nar man kommer hem efter jobbet, skottade lite snö när jag kom hem då det kommit en 10 cm i natt igen och Göran åkte tidigt i morse till Östermalma. Men jag har i alla fall lagt in färdigt med Taggen bilderna och så har jag börjat med en ny ruta. Och i morgon fyller F-kullen dvs. Freja 9 år och vi sänder ett stort GRATTIS till henne i Storuman. Och nu är uret 23.00 och det är säkrast att tänka på refrängen, ha en bra torsdag!

20110110 Som väl var funkade ftpn idag, fick lite kalla kårar igår kväll när jag skulle föra ut det jag gjort under da´n och inget hände, men nu ska det bli så mycket bättre enl. Telia...... Efter jobbet idag har jag gjort ett besök hos frissan och satt lite ny färg i det grå så nu ser jag ut som sjutton!!!!!!! Mirakelkurer dyker upp lite då och då men nu vet jag en som fungerar - den här tiden på året brukar jag ha besvär med frostsprickor och brukar testa det mesta med blandat resultat. Så fick jag rådet att pröva honung och gjorde så med och kan ni tänka er dagen efter kändes ingenting och rådet fick jag av en närproducerande biodlare som också är min webbmaster - en sak att tänka på - högläge med handen för de fyrbenta blir väldigt slickbenägna. I kväll blir det inget här för när jag kom hem handdiskade jag några lite större karotter, plocka undan lite och tog fram dammsugaren inte för att det var panik utan mest en markering då pensionärer har väldigt mycket att göra........ och nu ska jag inta sovställningen. Ha en bra onsdag!

20110110 Tårarna föll idag när jag öppna Lenas mail där hon kort berättade att Allis stilla fått somna in. Allis var lite speciell för mig, vi köpte tillbaka henne vid ca 1½ års ålder och hade beslutat att behålla henne hos oss när så Lena och Christer dök upp och tycke uppstod från alla håll och Allis med sonen Ceasar flyttade hem till fam. Gustavsson. Allis hade ytterligare en kull här hos oss och det var E-kullen. Allis skulle i sommar på Sveriges Nationaldag blivit 15 år, vilket är en mycket hög ålder jag och Lena har pratat mycket om det och jag vet att de är realistiska och sett till att Allis har haft det bra med ett värdigt liv. Jag tänker på ER!

Idag har vädrets makter inte inbjudit till någon utevistelse, men för mina hundar finns inte det resonemanget, så på med broddar,  stav i handen, mössan nerdragen till ögonen gick vi vår promenix och visst var även jag nöjd när vi kom hem - det är skönt med luft. Här har jag som ni sett skrivit lite om Allis, en ny "ruta" på den nya sidan. Har fått in mina julkartonger och ska snart plocka ner julen men det bär mig lite emot ännu - jag gillar julen och mina tomtar och tycker det är synd de ska ligga i en låda ända till nästa jul.......... Och i morgon är det jobb igen, har varit ledig i fem dagar som naturligtvis bara rusar iväg, men ni får ha en bra tisdag.

20110109 Vilken natt vilken natt, vaknade av att hundarna gått ut och skällde tog in dem och när de kommit in satte huset igång att skaka så att porslinet i skåpet skallrade - förstod efter några sekunder att det var snön på taket som kasade av detta upprepades 3 gånger vilka som inte förstod det var hundarna som vart livrädda och framförallt Fixa som är mycket åskrädd och som då flåsar och flämtar hejdlöst och vill i princip vara på mig, även de andra tre ville vara i min närhet. Så vi satt uppe till 03.30 då började Fixas flås/skak avta och vi gick o la oss. Sovrummet fullbelagt med hundar alla fyra - men Kajsa låg på golvet. Så efter halkpromenaden sov vi middag - länge. Nu är taket rent från snö så jag hoppas att natten blir lugn. Så det har inte blivit så mycket här mer än några nya bilder på Cole, men nu är den sidan klar med uppdateringen och i morgon tar vi nya tag igen.

20110108 Idag säger vi ett stort GRATTIS till D-kullen som fyller 12 år och skänker en tanke till fam. Nordberg som miste sin Dosan i september. Tolv år är en mycket aktningsvärd ålder och vid den ålder är varje dag en stor bonus när man får ha sin vän kvar.

Framemot dagen idag blev det + grader och nu droppar det hejdlöst från taket och det visade sig också på promenixen idag för snön är ganska tung nu och lite att det småregnade. Här har varit ett besök idag av en reporter som prata eftersök. Och så har jag gjort något jag tycker att jättetråkigt och det är att stryka men det var inte så mycket vilket jag har lovat mig själv att inte spara på hög - har bara en liten stryklåda och det är bra. Förutom det har jag suttit här ganska mycket, har sorterat bland mina bilder, flyttat och plockat och bränt en del och så har jag lagt in korten på Nova och Bexa och Nova i Danmark, sen får vi se om det blir mer senare i kväll för nu måste jag göra en paus annars kanske ögonen intar en fyrkantigt utseende. Det jag har gjort finns här. Ha det bra så länge!

20110107 I dag har det sovits ut ordentligt sov till 9.30, då kom mannen och undrade om jag levde..... Efter frukost om man nu kan kalla det för det när det nästan är lunchdags gick jag och hundarna vår promenad och de gör sina tappra försök hela tiden med att försöka ta sig in i skogen, det ser riktigt roligt ut när de står på snövallen och hoppar in i skogen och nästan försvinner i snön ja idag skulle kameran vart med. Skottat snö, gångarna blir smalare och smalare så jag har försökt att bredda dem lite till nästa snö som väntas komma.  Jag har lagt in nya bilder på Jison, Jalle, Jack (Holger), Boes, Ina (Molly) och en helt ny "ruta" på Inez och dessa bilder hittar ni här. I morgon kommer mer - va skönt att vara ledig en fredag och slippa vara dödstrött så här dags annars. Sov gott!

20110106 Snö snö snö... det tar visst aldrig slut säkert 15-20 cm till idag som jag sagt snart är det cyklop som gäller. Fast hundarna gillar när det är nysnö det ser nästan ut som de "badar" i snön när de rullar runt och riktigt njuter, fast något tollarna inte njuter av det är snön som fastnar i tassarna. Efter rundtur med hundarna och snöskottning kom Linda och Teresia hit på en enkel grötlunch med glögg och kaffe och vi hade några trevliga timmar tillsammans Jackie och Elsa härjade hej villt en stund. Hundarna gillar också risgrynsgröt som fick det som blev över på sin kvällsmat. Tiden som varit över idag har jag bara plockat i "mina bilder" för att bringa lite ordning i dem och bränt ner en del också, visar sig att det finns en hel del dubbletter har "slarvat" en del när jag lagt in dem. Men i morgon ska jag försöka att inte fastna i det "träsket" fast det finns mycket mer att göra utan se till att det kommer in lite här också. Höres i morrn!

20110104 Jobba + ½ timmes övertid, lite ärenden att uträtta och vipps är uret 18.30 innan man är hemkommen, och jag kan inte påstå att man sjuder av energi när man nästan varit borta 12 tim. Men jag har plockat lite med de nu pågående sidorna - lite tokigheter blev det i går men det hoppas jag är tillrättat nu. I kväll har jag varit lite i "Bilder från Valpköpare" och där lagt in en bild på Hulda och två bilder på Eddie som togs de sista dagarna han var i livet. Detta får bli det alles i kväll för i morgon är åter en dag på jobbet men sen är det fem lediga dagar - gött!. Ha en bra onsdag.

20110103 Då har vi haft kallare igen, men med lite sol och ingen blåst. Hundarna och jag har fått oss en riktigt genomkörare - det har pulsas i snö. Kajsa som gärna vill ta lite vidare svängar hade stora problem med att ta sig över ett gärde och fick till slut ge upp, de andra går inte många meter i detta snödjupet, så vi var ett trött gäng som gick hem, men inte värre än att jag "mockade" i hundarnas häng. När jag var i skogen idag ringde Emma att Håkan hade fått åka akut in till sjukhuset - arbetsolycka, som elektriker jobbar han ju med farlig ström och något gick snett och han fick ordentligt med ström i sig och brände ena handen. Har legat under kontroll hela dagen men fick följa med hem i kväll och allt verkar bra - Tack och lov! Och vi Tackar ängeln som vakade över honom för det kunde gått illa, när vi nu i kväll fick reda på hur det gått till. Jag tog faktiskt en siesta i eftermiddag innan jag satte mig här och pula, har gjort en ny sida men den är precis i sin linda och när jag började plocka med alla bilder blev jag fast där med att sortera och dona, det är en del som ligger på kö och väntar att få komma in här. I morgon är det så jobbardax igen så det är väl bäst att se till att komma i säng. Ha en bra Tisdag, så hörs vi!

20110102 En riktig skön dag solen skiner och 3-5 grader kallt. Lena har varit här och installerat ett program som ska underlätta att öppna vissa filer, och sedan har hon undervisat mina grå som hade gått in i en vila men nu är de vakna och pigga.... Hundarna fick en ordentlig promenix i solskenet och vi gick ytterligare några meter till och banade väg på en oplöjd skogsväg för att få lite "nya" vyer, men de vill helst att jag går först i alla fall där det är orört men sträckan blir längre för var gång - om det nu inte kommer mer snö för då får jag väl ta på cyklop. I eftermiddag har vi varit en sväng hos svärmor och fikat bl.a. Här har jag lagt in alla bilderna klart från utställningen i Wången, gått igenom alla valpkullarna och uppdaterat lite där, jaha det var nog allt för idag nu ska jag gå och se var Göran garvar åt på TVn tydligen pensionärer som har kul och sedan är det väl dags för bingen. Syns i morrn.

20110101 Nytt år, nytt blad och ny titel på den här sidan. Kände att det var dags att döpa om den lite då den har utvecklats till att också handla om mina tankar och funderingar. Efter en trevlig nyårsafton har det i dag varit en vilodag. Mannen fick följa med ut med doggarna idag för det var snorhalt efter regnet som kom under natten och sedan frös på - va det nu skulle vara bra för och fyra hundar som får närkontakt med rådjur kräver annars spikskor i den här halkan. Men efter mörkrets inbrott var jag och Linda ute med tollartrion och gick runt i Bondstorp, trevligt med lite omväxling på vyn det blir lite enahanda pga. all snö. Och nu tittar vi på Rallybrudar och har suttit här i pauserna men nu blir det inte mer i kväll men i morgon ska jag försöka ta mig i kragen igen. Go´natt. Blev naturligtvis problem när jag skulle lägga ut det här, men det får vi ta i imorgon när hjärnan är ny, så för tillfället får ni gå in längst ner på 2010 för att komma in här och det ser ni ju inte heller puh!!!
 

 

 

2008 2009 2010


Hundskallets Kennel, Beth Solhester, 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post solgerd.h@telia.com