Nytt och Blogg

2022

20220517 Fick ta en sväng till stan idag först och främst Frissan sedan blev det ett besök till Maxi för att inhandla grönsaker då det var tomt i den lådan. Och sist men inte minst var det dags för färskfoder till våra hundar. Var inte hemma förrän 12.30 - tar en faslig tid när man åker till stan puh... Hem och käkade lite och min sedvanliga vila. Innan jag åkte ut till Bondstorp var jag kors i taket ute och tränade Tyra och Svea i lite lydnad och apportering. Och det var mycket lyckliga hundar som äntligen fick lite apporteringsträning. För idag har jag känt mig betydligt bättre med mindre värk. Jag och Linda hade bestämt träff ute i  Bondstorp 17.15 för att åka till Attila och det pga. att Ewa i söndags talade om att de på unghundskursen idag skulle ha träning med kursen om att gå på olika underlag. Och vi erbjöd oss att komma och ta med våra parkour saker samtidigt som vi kunde träna våra egna hundar med andra hundar. Vi höll oss i bakgrunden hela tiden, men kursens hundar fick testa våran bana... men det fick också våra egna Olle och Olga. Både Olle och Olga skötte sig kanon, så ett stort framsteg i deras miljöträning. När kursen hade provat på alla underlag packade vi ihop och åkte hem. Det var riktigt roligt att komma ner till Attila och på kurs -- nästan att man blir lite sugen!!! Emma var på förmiddagen och hämtade Olga så hon har varit hos Viking och även med när Emma och barnen hade "picknick" ute i skogen. Hämtade henne vid 5. När jag och Olga kom hem fick hon sin mat och jag fick min som mannen tillagat. Har sedan suttit och streamat programmen jag missat i kväll då mannen kollat sport. I kväll har jag en trött Olga. Men nu är uret så mycket at det är dags att säga gonatt!!

20220516 Fått sota idag för jag höll på för mycket igår, hjälpte inte ens med smärtlindring. Så fått ta det lite lugnare idag bytt i sängarna och tvättat och bara snåpillat. Var vid sjön nu i kväll och alla 3 badade och simmade helt vilt. Promenad med husse på förmiddagen och de såg 8 harar så ni kan tänka hur det lät, hade aldrig orkat att hålla dem. I morgon är det frissan på förmiddagen och inhandla hundmat. Hörs i morgon!

20220515 Blir lite resumé av gårdagen. Äldste sonen som fyllde år igår kom hit mitt på dan med smörgåstårta och bjöd oss även Emil var med. Roligt att träffa sönerna och sitta och diskutera och det långt in på eftermiddagen. Tog sedan hundarna till sjön som njöt av att springa loss. På förmiddagen var jag och Linda på Månsarps loppmarknad för att miljöträna våra Coronahundar - det gick ganska bra men de har svårt för att se andra hundar som de gärna skäller på. Kvällen blev mycket sen eftersom jag satt uppe och tittade på mello tills det var slut 1.20 men var ändå uppe vid 7-tiden då Tyra tyckte jag skulle gå upp. Men idag tog jag och Linda med Olle och Olga till Attila där det var dreverutställning, och det gick faktiskt riktigt bra så mycket hundar att de tillslut inte brydde sig. Jag och Linda tog en fika och satt på altanen där de kunde se alla hundar. När vi kom hem fortsatte jag ute med att plantera, gräva ner påskliljorna samt nyplantering och lite omändringar. Sedan var det vattning överallt i alla byttor och pallkragar där det var väldigt torrt. Gick in vid 3-tiden och tog lite att äta men då var jag jättetrött och gick och la mig och sov i nästan 2 timmar och det var behövligt skönt. Göran gick med hundarna medans jag fixade maten och plockade lite här inne samt vattna också för det har det blivit mycket av nu på alla ställen. Men det känns i hälarna i kväll att jag gått 8.500 steg, men tummarna känns betydligt bättre trots ont än vad det gjorde för en vecka sedan, var väl någon typ av skov men är fruktansvärd glad att de blivit så mycket bättre framförallt höger för förra söndagen kunde jag inte lyfta ett mjölkpaket eller krama ur en trasa än mindre torka av något. I kväll ska det i alla fall bli hyfsat tidigt (tror jag). Får se i morgon vad jag får för mig, har ju massor av fönster som är för bedrövliga, har också en bil som är jätteskitig. Men så kommer barnen hit i morgon efter skolan. Hoppas att ni får en bra vecka!

20220513 Var i stan på morgonen för att inhandla blommor framförallt till graven, men var på Granngården och där fanns hängpetunier så det köptes är ju för tidigt att sätta ut så jag får väl bära dem ut och in ett tag. Idag kändes tummarna betydligt bättre ( med smärtlindring) så då tog jag tag i trallgolvet. Så ut med dammsugaren för att få bort löv och hundhår som hade fastnat vid husväggen. Möblerade om med nu mina nya möbler som bara har stått i en hög sedan de anlände. I eftermiddag var jag ut med skurborsten och har tvättat dörren och väggen där hundarna springer ut och in och skakar av sig. Och de blev överlyckliga när jag tog fram vattenslangen och spolade av det jag tvättat - de är ju galna i vattenslangen så alla tre var dyblöta. Har fått vattna ute jag inne också på altanen, men tycker att det har regnat så det inte skulle behövas men å andra sidan har det ju blåst halv storm som har torkat ut.  Dammtorkat lite och vattnat när jag var färdig ute men kände att nu får det räcka för idag - kommer ju en dag i morgon också. Ha en skön helg!

20220512 Har varit i städtagen idag, bägge toarna är nu rena sedan har jag torkat av alla golvlistor och väggar och dörrar 70 cm upp för nu är löpen i stort sett över men det känns i kroppastollen att gå som en fällekniv för sitta på hug är inget knäna gillar. Göran gick med hundarna på förmiddagen och i eftermiddag tog jag med dem till sjön där jag vandrar runt lite och gör lite inkallningar när de kommer för långt bort. Men det blåste så in i norden och var jättekallt så vantar hade inte varit fel, tränade lite grupplydnad med sitt ligg och inkallning en och en. Men vi åkte snart hem för det var för kallt. Växterna ute har jag fått flytta in till husväggen för de håller på att blåsa sönder, regnat har det också gjort lite mellan varven men inte så mycket - blåsten är värst. Nu har det blivit kväll så då lugnar vi ner oss lite. Ha det bäst!

20220511 Nu har jag väntat länge nog med att få rensa och åka till återanvändningstippen och idag fick jag med mannen dit och vi fyllde Volvon och åkte dit och det märktes i garaget ... men det finns mer som ska bort. Var sedan ute med mina fyra påsar kläder till Bondstorp så det har lättat i garderoben också. Emma var och hämta Olga mitt på dan och var sedan i eftermiddag ute med Linda för en byavandring har inte hört något om det eftersom jag varit på juntan - men antagligen gått bra i alla fall en trött Olga i kväll. Nu ska det kojsas för timmen är sen.

20220510 Var kallt och blåsigt på förmiddagen så jag valde innearbete. Och nu har jag gått igenom hela min garderob och "slängt" i massor. Hade sparat mängder med kläder som "kan vara bra att ha" men det jag inte använt på flera år åkte nu iväg, så det som finns kvar är sådant jag använder och kan ha. Rensade lite hos Göran också men lite mer sparsamt eftersom han inte var med. Svea löper nu fullt ut och hon och Tyra har fullt upp, Olga har löpt över och Emma var och hämta henne ett par timmar innan hon skulle åka och jobba, så fick hon lite avkoppling med allt löpandet och ridandet som de nu har fullt upp med. Göran gick med dem i eftermiddags när han kom hem. I morgon får jag åka till återvinningen med 3 fulla Gekås plastkassar med kläder. Får se i morgon vad hälsan duger till för kroppen har tagit stryk av gårdagens plantande. Ha en bra tisdag.

20220509 I söndags blev det väldigt tyst i byn när alla bilar och människor åkt hem. Var inte på hugget i söndags så vi lämnar den dan. Idag har jag sått färdigt i mina pallkragar så nu hoppas vi bara att det blir en bra skörd också så småningom. Fortsatte sedan med omplantering av mina byttor och ändrat om lite med växterna för att det förhoppningsvis ska bli bättre. Så nu är det klart i väntan på att man kan köpa petunior och göra sommarplantering när penséerna gjort sitt. Men det tar tid med sådant här "pill". Men i eftermiddags tog jag med hundarna till sjön så de fick härja av sig men det var endast Olga som badade. Förberett maten som nu står i ugnen så nu ska jag inte göra mer.

20220507 Idag på förmiddagen hade jag tid hos Mila för vaccination av Olga. Och trots sin dåliga miljöträning ( som beror på mig) skötte hon sig perfekt och fick också en eloge av Mila för sitt uppträdande - så det var ju skönt att höra. Jag och Linda hade sedan bestämt träffas för ytterligare lite miljöträning med våra "små" och det gjorde vi här i Beth eftersom byn har invaderas av "lerbilar" Off Road som har pågått i helgen fredag till söndag. Så det var mycket "brummande" och bilar som körde fram och tillbaka och folk runt omkring men både Olga och Olle klarade detta super. Sedan gick vi också en runda i byn och tittade på alla renoveringar som pågår runt om. Linda fortsatte för att kolla när de körde i gyttjan,  jag avböjde då det är ojämnt underlag där för jag hade inte mina "ben" på. Hem och käkade lite och lite ben vila för jag har trots allt gått över 8000 steg. Göran gick med flickorna lite senare och en smutsig och hungrig Hampus kom också hit och fick bli ren och lite mat i magen. Han ska nämligen sova över här i natt Emma och Herman är på bröllop, Evelina är hos svärföräldrar och Hampus här som för allt i världen inte ville missa dessa bilar och har varit där hela dan förutom när han var hungrig. Och nu i kväll följde han med Morfar dit igen. Så kan tänka mig att det är en mycket trött pojke som kommer hit i kväll. Hoppas att ni haft en bra lördagskväll.

20220506 Nu var det några dagar sedan jag var här och skrev. Men det händer inte så mycket det ena dagen är den andra lik. Jag försöker aktivera flickorna med lite olika göromål. Håller på en del med mina "byttor" byter jord och flyttar runt lite och en del av byttorna har kommit ut de som är köldtåliga. Jag har sått mina frön i pallkragen vid dammen där jag har blommor. Jorden tog slut som mannen idag har varit och skaffat ny - för nu är det hög tid att få fröna i jorden. Men allt detta jordarbete har frestat mina fingrar och framförallt tummarna. Men nu i eftermiddag har jag burit ut tomaterna och paprikan till altanen, gurkorna får väl vänta lite till. Idag har jag också varit på temolmed med mitt vänster ben som hade gått sönder men de fixade det och var bara sedan på apoteket och där var ju hur mycket folk som helst och tog en gräslig tid - men jag var tvungen annars hade jag gått därifrån. Möblerna som jag beställt från Gekås kom idag så nu ska bordet bara monteras. I helgen är der Off Roud här i byn och gjyttjebilarna har börjar att anlända. I morgon har jag vaccination av Olga hos Mila och efter det hade jag tänkt mig någon form av miljöträning. Ha en skön helg!

20220503 Åhh vilken dag vi hade i Ullared i går, ovanligt lite folk vilket underlättar enormt när man ska handla genom att slippa trängas med folk och vagnar. Listan var lång men jag fick med allt + lite till, ja det ska vara the-boxen som jag ställde på korgplatsen medans jag plockade upp resten av varorna för den kom inte med. Kärringen som var efter mig och som hade väldigt roligt med allt hundgodis jag köpte kunde ju hojtat till för den stod säkert ivägen för henne. Men skit samma har ju i alla fall inte betalt den. Idag har jag plantat lite och organiserat om lite. Men växterna behöver komma ut från garaget nu för de är jättestora men man får ju vattna i garaget också. Åkte med hundarna till sjön och jag gick några varv men knäna fick rätt mycket igår. Men Svea och Olga for hela kanten ut till den höga vassen men rätt som det var kom de ut från vassen men hade då en lång simtur till strand, Svea var på väg till en grågäss som låg och guppade men jag lyckades vända Svea - ibland lyder de. Tyra stod på strand och bara kollade - man ska inte ta ut sig mer än nödvändigt!! Har nu fixat lite käk och mannen kom precis hem. Ha det bra!

20220501 Har avsiktligt taget det extra lugnt idag för i morgon blir en ansträngande dag så då gäller det att knä och hälar håller i 12 timmar - för i morgon far vi Lena, Louise och jag. Och jag har en diger lista, och har "förpackat" lite.  Men vi har gjort lite småfix utomhus där mannen har varit mest aktiv... det gäller att skriva en "att göra lista" för helt plötsligt blev 4 saker åtgärdat. Palmen har idag kommit ut liksom jordgubbarna, men har inte plantat mer för att spara tummarna som har känts av sedan igår. Hundarna har fått sin promenix och har sedan fått springa lösa ihop med oss har ju varit en hel del ute på vallen men de är väldigt duktiga med att komma på inkallning som blir långa sådana... men vill inte tänka på om det kommer någon gående vad som då händer.... Nu blir det inte mer i kväll och kvällen ska bli tidig för i  morgon gäller det att var pigg som satan.

20220430 Satt uppe till 12 i natt och somna inte en enda gång trots dålig sömn natten innan. Men tittade på QX-galan som jag tycker faktiskt är bra mycket bra artister och mycket kändisar och häftigt att se transarna och deras "utklädnad".  Tyra väckte mig åter vid 6 men var nästan vaken, så gick in i duschen så var den avklarad innan frukost. Sedan for jag till stan och var till Blomsterlandet vid 10, fått lite hybris att plantor ska ta slut men tomater o annat var det gått om så det blev 8 tomater av olika sorter och 1 spetspaprika. Gurkor hade de inte och visste inte när de skulle komma in eftersom odlarna hade svårt att få fram. Så då åkte jag till Granngården och där fanns gurkplantor köpte 2 men helt andra sorter än vad jag brukar ha - ja det var det som fanns. Men tänkte att det i år får räcka med 2 plantor har ju faktiskt 2 burkar inlagd gurka kvar från förra året fast jag håller både oss och Emma med gurka. Var ju också en sväng till Maxi för att komplettera Görans handling i torsdags för då var jag helt väck och tänkte inte alls på våran resa på måndag samt lite annat. I eftermiddags sedan har jag planterat 8 tomater, 2 gurkor och 1 paprika som nu står i verandan. Köpte också en batastor isolerad kruka till blåbärsbusken som nu är förstor att bära ut och in så den är omplanterad och på plats så hoppas vi att inte frosten tar alla blommor för den blomma för fullt nu och hoppas också att den klarar vintern och kan stå ute året om - vet att de kan det som står på friland även i våra trakter. Linda var här en sväng och släppte ut sina hundar en och en så det var full aktion på flickorna och det kan räcka långt - men de har också fått promenix och godisuppletande - och just nu är de utslagna. Hoppas att ni får en bra Valborg och 1 Maj! Här firar vi Valborg med att njuta av landskapet och vissa tittar på hockey !!

20220429 Tack och lov var jag i stort sett bra idag men det har varit en lång dag för Tyra väckte mig 5.20 med sitt pipande - dessa löpetikar!!! Så för min del har det varit fullt upp idag bytt i sängarna, tvättat och så den evinnerliga dammtorkningen samt att en del golv blivit rengjorda samt toarna. Eftersom Göran varit borta hela dan for jag till sjön med hundarna och medans de roar sig går jag upp och ner från kullen och rundar huset så även jag får röra på mig. Så är det lättare att känna av knä och hälar och behöver inte få mer ont på hemvägen. Känner mig nöjd med dagen och ska ta det lugnt och är också ensam i kväll då resten av familjen ska på Jaktskytteklubbens årsmöte så jag får softa ensam med hundarna förstås. Hoppas att ni får en skön helg.

20220428 Kände framåt kvällen på juntan att jag fick mer och mer ont i armen och hade svårt för att lyfta den. La mig skapligt i går kväll men vakna vid 2 tiden då jag vänt mig och la mig på sprutarmen. Låg vaken ett bra tag innan jag somna om. Sov till 7.30 men var definitivt inte ok, var trött hade huvudvärk och frös och mådde bara dåligt. När vi ätit frukost gick jag och la mig med vintertäcke, två filtar och sockor och bara frös och huvudet värkte. Var uppe vid 10 och tog en tablett och fortsatte sova. Robban startade vid 11 och då gick jag upp och klädde mig och då svettades jag i stället har antagligen haft feber men det är bara en gissning. Var uppe och försökte bädda och plocka lite men orken var nästan 0. När vi hade lunchat vid 12 gick jag och la mig igen och somna på stört. Sov till 2 gick upp och tog ytterligare en tablett har sedan hållit mig uppe och det har bättrar sig från huvudvärken även mitt onda öga har varit påverkat men känns också något bättre. Är helt övertygad om att detta har med sprutan göra, så frustrerad av att "bara" jag ska ha sådana känningar - Göran känner inget bara om han trycker där nålen stacks in. Så man kan väl lugnt säga att jag varit off idag inte alls det jag planerat. Göran har gått med hundarna och från min sida har det "bara" fått ett godissök. I morgon hoppas jag på en stor förbättring så att jag åtminstone kan få något gjort.

20220426 Har idag plöjt och harvat... i mina pallkragar och det känns i mina tummar. Så får se om de duger till att sticka med för alldeles strax ska jag åka på juntan. Ja vi har också fått 4:e dosen idag men än känns det inget. Men nu hinner jag inte skriva mer.

20220425 Har nästan fått bannor av mannen idag för att vi igår gick för långt för idag har jag haft ont i hälar och knän, så ingen längre promenad idag för min del. Har haft en del telefonsamtal idag där man måste köa i detta fallet ca 1 tim + lite andra samtal. Så det har bara blivit småfix här hemma men i eftermiddag blev det ju ett riktigt skönt väder när det slutade blåsa. Så jag tog med doggarna till sjön och det var riktigt skönt i solskenet men man får ha ett öga på de här tre för de försöker utvidga sina rundor. Idag tog Svea och Olga i den sanka gräset och gick iväg nästan till den höga vassen, men när jag gapat ett tag vände de så de fick motion för det är tungt att springa i sådana blötmarker, men nöjda blöta hundar när vi kom hem. Har sedan bara gjort lite käk som nu står och puttrar, och jag tar kväll fastan solen skiner för fullt.

20220424 För att börja med gårdagen så hade vi bjudit hit Erik på lite mat och dryck och det blev sent så jag la mig inte förrän vid 1-tiden. Sov länge och har varit ganska seg idag så vi gick inte med hundarna för sent på eftermiddagen och vi gick till godisstenen men det var lite för långt för mina hälar som har pulserat ordentligt sedan. Men hundarna var helt hopplösa med att lukta överallt och jag tror att vår "käre" granne har varit där och lagt spår hittade snitslar. Hon har ju spårkurser och invaderar hela skogen med folk, hundar och spår. När man tittat ut idag har det sett riktigt skönt ut men när man kommer ut är det kallt så in i norden blåser ishavsvindar. Lär väl bli en tidig kväll känner mig redan trött. Ha en bra måndag.

20220422 Fick ett jobbigt messenger på morgonen vid 7 så det mesta av förmiddagen gick åt för den konversationen. Göran gick med hundarna och jag gick för mig själv och gick in i skogen för att se hur det funkade med mina "ben" definitivt inte enkelt att gå med två sådana som gärna hakar ihop sig. Men jag testade i lite mer besvärlig terräng och plockade ytterligare lite blåbärsris då det blev lite tunt i går. Vid ½2 idag kom barnen samt att Hampus hade med sig en kompis, så de fick lite mat och busade runt lite innan de skulle gå ut och hoppa samt umgås lite med Viking. Efter någon timme fick jag ett Teams meddelande om att Hampus hade cyklat i kull och fått en del skrapsår, de var hemma så jag åkte och hämtade de alla tre. Och Hampus hade fått rejäla skrapsår på magen ryggen och armvecket och var jätteledsen då det gjorde ont och hade själv försökt att tvätta rent med sina skitiga händer. När vi kom hem hit tvättade jag rent och smörjde på allovera gel, gjorde jätteont först så det blev krokodiltårar men efter stund gjorde det inte alls ont och med lite barnprogram i sängen ihop med Evelina och kompisen och någon chokladkaka så var det ganska ok. Men Herman fick komma och hämta dem - för Hampus trodde inte han kunde gå hem... Men nu är de hemma och vi tar fredagkväll!

20220421 Som ni ser på framsidan så har vi fått ännu en fin höfledsstatus på Bosse HD A+A och ED 0+0. Idag tog jag med endast Olga på en promenad hon måste också få lite egentid med mig. På hemväg besökte vi Eriks utbyggnad av lillstugan och nu ser man att det går framåt efter all rivning. Sedan tog vi en titt in i huset hos Johan som nu har fått en uppfräschning med nya fönster och ommålning av tak och väggar. Men det ska också till ett nytt kök och golv. Gick hem med Olga och sedan gick jag fram till Emma då jag skulle ge lite goda råd till att klippa äppelträden, men de är urgamla och så är det lite sent för klippning. Men lite tog Emma ner så får vi väl se om det överlever. I eftermiddag tog jag med hundarna till sjön och de var runt omkring mig medans jag plockade lite blåbärsris, men rätt som det var hörde jag ett evigt kacklande och var tvungen att gå och titta och då var Svea och Olga långt ut på sjön för de hade jagat iväg grågässen som antagligen var nära stranden. Så de bägge fick en rejäl simtur, åkte hem strax efter för det är ju ingen större värme i vattnet och vill inte få dem nedkylda. Nu ska jag göra inget mer än smaka av köttbullarna som mannen håller på med. Ha en fin fredag.

20220420 Lite kyligare idag med kall blåst men solen har flödat så i lä var det riktigt skönt. Har rensat och slängt idag också i papper och annat "bråte" men det tar tid för man måste ju kolla igenom, men som sagt det blir lite då och då. Tvättmaskinen har gått idag också. Emma var på förmiddagen och hämtade Tyra eftersom Olga löper så det har nog var spännande för henne, men hon var inte sugen på att leka med Viking det hon var mycket intresserad av var fåglarna och hon har ju ett stort fågelintresse och fåglar i bur har hon inte upplevt tidigare. Har också bytt jord på nu alla pelargoner som nu också har fått sina platser på altanen, ser inte så hemskt mycket ut för världen men de kommer säkert med nu jord och sol och värme. På eftermiddagen har jag tränat Olga och Svea i apportering. Svea är ju som en raket och det går i 110 men hon är duktig, Olga får man var mycket mer försiktig med och där är det mycket att jobba med. Har också plockat bort påsken men det går betydligt snabbare än julen, så nu är allt som vanligt igen. Nu har mannen åkt på darten och Tyra har kommit hem och även jag ska sätta mig ner och vila knä och hälar för i kväll har jag ont igen - har gått mycket de sista dagarna.

20220419 Jaha då får det bli lite resumé igen. Påskdagen hade vi den andra "sittningen"  nu med Emma med familj ja Emil fick förstås hänga på i dag också det är precis lagom med 7 personer åt gången man hinner prata och omgås och det gjorde vi till ½2 på natten! Hundarna fick sitt men också en sväng till sjön så mycket rejs och så fick hundarna var med hela tiden. Lite möra på annandag påsk kan man säga, men framåt dan åkte vi till stan för att hämta mitt nya projekt - och det projektet var inte klart förrän nästan ½10 på kvällen - allt är inte enkelt!! och då var jag helt slut. Idag har jag "vårstädat" sovrummet med anledning av mitt projekt så nu är fönster listor väggar och dyl. rent ( en stund i alla fall) samt ny gardin. Fortsatte med lite våttork av lite allt möjligt. Men det frestar knäna med att torka golvlistor. Men efter lite vila efter lunch tog jag med mig hundarna och åkte till sjön och de fick rejsa loss kastar inget i vattnet är ju lite kallt än utan de får bara bada av egen vilja. När vi kom hem från sjön så började på med att byta jord på några pelargoner som jag också burit in på altanen. Kände att nu får det nog räcka för idag vill ju kunna gå i morgon också så sedan satte jag mig en stund. Men nu är det snart matdags för hundarna och vår mat ska förberedas. Ha det gott i värmen!

20220416 Då var Påskafton till ända som har varit jättehärlig Johan med familj och Emil så vi har ätit gott och suttit länge och pratat om dittan och dattan. Och det är faktiskt skönt när man inte är så många, barnen roar sig på sitt sätt och vi vuxna kan prata lite mer. Hundarna fick sitt på förmiddagen i eftermiddag har de fått bli utestängda i tvättrummet eftersom Wilma är så hundrädd, men det går ingen nöd på dem där. Vi startade redan vid 5 eftersom familjen skulle ut med värstingbilen men satt ändå kvar till 8.30. Men nu har jag diskat och plockat undan men så blir det en sittning i morgon med Emma med familjen och så Emil förstås så 7 personer i morgon också. Nu ska jag sätta mig ner en stund innan det blir dax för sängen.

20220415 En långfredag som gått i matlagningens tecken. Stått i köket hela förmiddagen och det har blivit jansson, strömmingslåda, tonfiskröra samt kokt och grilljerat skinkan. Men vid lunch sa mina hälar ifrån att nu räcker det. Så det fick bli lite vila och sedan var jag ute och aktiverade hundarna lite. Våttorkat golvet på altanen för vi kommer att sitta där i morgon då vi blir 7 personer. Är ganska trött efter allt köksarbete och trots att jag inte varit ute och gått har jag ändå gått 3 km. Men nu ska jag sätt mig och lär väl slockna tidigt.  Glad Påsk på er alla!

20220414 Har varit aktiv idag... Städat klart och förberett lilla rummet samt bytt gardiner så det rummet är helt klart för det som komma skall. Har även dammsugit ute på altanen och gjort lite påskafint. Vet inte än hur många vi blir till Påsk antingen 3 eller 7 vilket beror på sjuka barn, blir vi bara 3 sitter vi inne. Mannen som vanligt iväg så i eftermiddag gick jag själv med alla 3 för första gången på mycket länge - gick rättöversvägen fram till Månsarpsvägen och tillbaka och det funkade riktigt bra, men det pulserar ordentligt i mina hälar nu. Har fortsatt med lite städ och påskapyntet men det blir inte så mycket pynt, Påsken är så kort så det känns inte så nödvändigt att lägga ner så mycket energi på det. Men nu är uret snart 7 och Tyra har talat om att det är dags för mat så det är väl bäst att göra henne till lags. I morgon Långfredag får det väl bli lite matlagning och ha nu en bra sådan.

20220413 Emma ledig idag så vi gick ihop med hundarna och jag kunde gå längre än jag gjort på länge. När vi kommit hem åkte jag ut till kyrkogården och planterade lite påskliljor och sedan fixade jag lite med växterna i garaget och fick slänga en hortensia och en pelargon som inte klarat vintern. Släppte ut hundarna så de skulle få springa av sig men rätt som det var kom Svea med en jordråtta i munnen hon kom till mig men släppa den inte, gick inte att få henne att släppa försökte länge men ville inte sticka in några fingrar i munnen på henne för kände inte för att bli biten. Så jägaren stack ifrån mig och åt upp eländet får väl se om det blir någon spya i natt. I kväll har sygänget varit hos Lena i Vaggeryd och blev bjuden på fralla med tillbehör, så roligt att träffa henne som inte har kunnat vara med pga. sjukdom och vi hade en trevlig kväll med mycket tjöt. I morgon tar vi nya tag och det har känts helt ok i mina hälar och jag har ändå gått nästan 9.000 steg idag så det känns hoppfullt.

20220412 Jag har inte glömt, men här har varit fullt upp. Har gått mina smårundor både lördag och söndag och aktiverat hundarna. I söndagskväll fick vi oväntat besök som var mycket trevligt och det angående min födelsedag så vi satt och tjötade till sent. I går måndag skulle Freja vara här hela dan och eftersom det är påsklov och tvinsen är på fritids ringde jag Håkan om det var ok att jag hämta dem där och han hämta här och det var inga bekymmer. Men 3 tioåringar blir ganska högljudda och mellan varven lite kiv men de var ute och cykla och "lekte" så jag fick vila huvudet mellan mat, mellanmål och fika och vid 7 var alla hämtade och luften gick ur mig. Så man kan inte säga att jag hade en lugn födelsedag precis, men det är roligt att kusinerna får träffas då det är långt mellan varven som Freja är här och födelsedagar har definitivt inte så stor betydelse längre. Idag har jag varit i staden och handlat och på Maxi var nog halva styrkan av pensionärer där och vimsade runt. Var också på blomsterlandet och köpte lite pensé och påskliljor och i eftermiddags sedan var jag ute och plantade och en sväng till kyrkogården får det väl bli i morgon.

20220408 Och aprilvädret fortsätter igår var det mycket snö men som försvann under dagen, men vitt på marken i morse igen och det snöar blåser o mellan varven skiner solen. Har haft städ och tvättdag men i eftermiddag var det riktigt hyfsat väder så jag tog med mig Tyra och gick rättöversvägen så långt som hälen tyckte det var ok men det pulserar ordentligt nu i båda hälarna. Idag tog jag fram flexikopplet till Tyra eftersom jag inte kan gå så långt får hon lite mer rörelsefrihet. Hon gillar inte att gå kopplad överhuvudtaget men med detta var det frid och fröjd, Göran går ju längre med de andra bägge. Så har idag en ny stjärna tänds på himlen då Hundskallet´s Vårvarma Jappe har fått somna in, våra Tankar till Yvonne.

20220406 Var hos ögonläkaren tidigt idag och man hittade inga fel på hornhinnan son väl var, men har fortsatta rek. att höra av mig så snart jag finner en förändring och de svarta ringarna jag har ska försvinna. Men man vänjer sig vid det svarta som kommer och går. Nu förstår jag mina hundar som jag ögonlyser för jag fick också sådana droppar innan undersökningen. De första dropparna gjorde riktigt ont, och med en mycket förstorad pupill körde jag hem hade varit bägge ögonen hade jag inte kunnat köra ( ingen upplysning om det) så jag fick blunda med höger öga. Nu i kväll är pupillen fortfarande förstorad och jag har värk i ögat. Var hemma vid 10 och strax efter kom slamtömningen och när han var färdig i byn tog jag ut alla tre så att de verkligen fick rusa av sig. Tränade sedan en gruppstadga med dummy ett par meter framför dem och det satt som på nålar framförallt Svea vilket syns på bilden men de fick inte hämta dem utan jag plockade upp dem till stor förtretan. Sedan körde jag en och en, Tyra och Olga med jaktfot med godisskål och det fick bra efter några gånger framförallt Tyra har inte testat detta innan. Svea kan jaktfot. Sedan körde jag långa markeringar, stoppsignal och dirigeringar med Svea och Tyra, Olga fick markeringar först med dummy som är svårt att avlämna sedan med boll som går mycket bättre. När vi var klara fick ytterligare ett rejs alla tre innan vi gick in för lunch för då tyckte både hälar och knän att det räckte. Efter lunch hämta jag Viking och då hade det börjat att snöat ymnigt och har hållit på hela eftermiddagen så ca 5cm har det nog kommit. Och vid fågelbordet är det nu fullt med fåglar framförallt av vårfåglarna som nu har kommit så det har varit "svart" av fåglar under matbehållarna. Barnen kom hit vid 3 med bussen så det blev lite käk och sedan läxläsning, men Herman kom vid ½5 och hämtade barn och hund så det var vad vi hann med. Nu ska jag ta det lite isigt och vänta på mannen som kommer framåt sen kväll. Så får vi se hur mycket av den här snöns som ligger i morgon. Ha det bästa alla!

20220405 Igår hade jag en off-dag trött ont och ur gängorna. Idag har det varit betydligt bättre, trots att marken var täckt med snö och jättehalt. Emma var och hämta hundarna men gick rakt över vägen och sedan gått i åkerkanterna men ändå runt hela byn, så det var mycket nytt för doggarna snoza in. Hon lämnade sedan av Tyra och Svea och tog med sig Olga. Och innan lunch hade det smält av ganska rejält av snön. Så Svea och Tyra fick en genomkörare med långa hämtningar. Annars har jag gjort en massa småfix - ställt upp, plockat undan, satt upp mm. ja ni vet. Tagit det lugnt nu i kväll och i morgon får jag ställa väckan på 6 för jag ska vara tidigt hos ögonläkaren. Men vi höres!

20220403 Söndag eftermiddag och så har denna helgen också gått. Var i fredags och hämtade mitt högerben men det är inte helt smidigt med två sådana ben och att gå. Men i lördags åkte de på samt inläggen i kängorna och jag och Tyra vandrade iväg men det blev lite för långt för sporren så idag har den fått vila. Viking hämtades också framåt dan så då fick de rusa av sig lite. Idag har också Lena varit här och hjälpt mig med de sidor som jag inte fått till att funka och tillslut gick det nog in i min lilla hjärna också. Tack Lena! Göran gick med alla tre på förmiddagen och i eftermiddag var jag och la ut ett kongsök i garaget och i förrådet på 9 träffar så nu är det trötta hundar ett tag i alla fall. Hoppas att ni får en bra ny vecka!

20220331 Jaha då var det en runda till stan igen och nu var det frissan men åkte direkt hem därifrån. Lite bättre i hälen idag med smärtlindring förstås, men det inverkar också på knäna som nu känns ok. Men med smärtlindringen och ändå värken blir jag så himla trött. Hundarna har fått en promenix av husse men endast godisletande av mig. När hundarna var hemifrån och medans det onda var ok var jag och rensade i hängnet samt sopade trallgolvet och lite ute på stenarna. Efter lunch och lite vila har jag dammtorkat lite vilket i princip skulle behövas varje dag med hundar som far ut och in och rör upp allt damm, trots att "Robban" jobbar gärnet varje dag. I morgon blir det åter en resa till stan, ska till ortopedtekniska och hämta mitt högra ben och när jag ändå är där ska jag in till deras affär och köpa inlägg för hälsporre. Resten av kvällen ska jag ta det lugnt och komma i säng i tid för natten som var sov jag inte mer än 4,5 timmar - det var mycket som far i mitt huvud. Ha en bra kall morgon som vi lär ha i morgon också enligt SMHI.

20220330 Strax efter 8 i morse ringde de från Memira dit min ögonremiss gått och hon ville boka en tid ganska snabbt, men ändå inte förrän nästa onsdag. Men poängterade att om jag ser blixtrar eller en "gardin" för ögat måste jag genast höra av mig. Gick med Tyra idag vägen mot sjön tills jag stötte på isig väg så där vände vi. På hemvägen fick jag jätteont i höger häl och det har fortsatt så bara att konstatera att jag fått hälsporre - tycker att det räcker med elände nu, har varit riktigt ledsen i eftermiddag. Emma var och hämtade alla hundarna efter 6 i kväll så de fick ytterligare en promenad och gav dem sedan mat då jag åkte till syjuntan, behövde något annat att tänka på. Göran var på något annat möte. I morgon har jag tid hos frissan så ytterligare en sväng till stan. Ha det bra i kylan som vi nu har fått.

20220329 Fattar mig kort i kväll är ganska trött efter två sena kvällar med barnen som jag idag hade lovat våfflor. Varit hos optikern idag med mitt besvär med höger öga som visade sig vara en glaskroppsavlossning. Tydligen inget farligt och som i detta läge inte behöver behandlas, men får en remiss för en grundligare undersökning. Har fått förklaringar från Lena hur jag ska gå vidare med "mina sidor" men orkar inte ta tag i detta i kväll. Resten av veckan är här inga barn så då ska jag i lugn och ro titta närmare på detta. Ha en fin onsdag!

20220327 Idag fick alla tre träning ute på gräsmattan lite lydnad och sedan med långa markeringar för att de ska få springa lite. Tyra och Svea är det inga bekymmer med mer än haralortarna. Men Olga är ju som hon är när det kommer till apporteringen, hämtade första dummyn men vägrade sedan ta upp dem då tog jag till en boll som jag la ut och även gömde och det hämtade hon och levererad i handen. Brukar avsluta med ett mindre sök och helt plötsligt var Svea bara borta när jag går fot till startplatsen - men då var hon i bilen och hämtade ytterligare en dummy ja man kan inte annat än att skratta åt denna virvelvind. I eftermiddag kom Emil på besök och han tog med sig hundarna ut på en promenix, så aktiviteter har de fått idag. Lite senare på eftermiddagen ringde Emma för då var Evelina sugen på att hämta Olga så nu är hon där. Jag har fixat maten då Göran kör flis men nu är det kväll för mig. I morgon kommer barnen hit efter skolan och de är här halva denna veckan eftersom Emma var sjuk i covid förra veckan. Hoppas ni får en bra måndag.

20220326 Sov på saken och jag tog med alla tre till Attila men tog ut en i taget. Tyra och Svea kunde jobba trots att det luktade enormt mycket på backen. Men Olga var knappast kontaktbar och släppte focus på en gång. Men det var i alla fall nyttigt för dem och fint väder fast det blåste tidvis kallt men lite längre framåt dan blev det riktigt skönt. Var rätt trött i morse för det har varit en orolig natt - strömmen gick vid 2 och då funkar inte Görans mask så han satte sig i soffan jag lyckades somna om efter toabesök då satte hundarna igång att skälla ute så upp och så blev de instängda. Vid fyra kom strömmen och då satte Görans mask igång att illblåsa och sedan kunde jag inte somna så satte upp till 5 men sedan somna jag och då vid 6 ringer Johan för de skulle hämta någon traktor eller nått. Så det här var min natt från 2! Bäddat rent och satt igång tvättmaskinen, bytt vatten på orkidéerna och dammtorkat igen - skulle behövas varje dag och hundhår har vi högt och lågt trots jag kammar varje dag. Har också suttit här och försökt göra en ny första sida men får det inte till att fungera men förra året har i alla fall inte försvunnit, men jag får ta hjälp av Lena för jag reder det inte.  Nu ska jag i alla fall ta kväll och bara fixa lite med maten. Ha en skön söndag!

20220325 Hoppsan glömde visst att skriva här igår, men då tar vi det idag också. Gick för första gången på nästan ett halvår "bråtarundan" på 3 km i hop med Emma men fortfarande är det en hel del is på vissa ställen på vägen men med staven tog jag mig över. Som vanligt följde Olga med Emma och Viking hem och hon tränar lite med Olga också. På eftermiddagen fick de andra bägge en genomkörare så även de var nöjda hela kvällen. Det är klart att igår kväll kändes det att jag hade två trasiga knä. Idag gick vi rättöversvägen för hela rundan klarade inte knäna. Och Olga fick följa med familjen till Knutstorp hon behöver all miljöträning hon kan få och de andra bägge fick också lite träning i eftermiddag. I morgon är det Tollarträff på Attila och jag är i valet och kvalet om jag ska ta med alla 3 eller bara Olga - ja det får jag väl sova på i natt. Ha nu en skön helg!

20220323 Ingen man hemma så vi hade en lugn förmiddag och frukost. Sjukgymnastiken ringde vid 9 och naturligtvis var "min" Daniel på kurs och det hela veckan, så ingen remiss förrän i nästa vecka. Städade lilla toan och laddade en tvättmaskin. Jag och Emma gick med hundarna och jag kunde gå över två rejäla snö/is ställen men de var långa och till slut gav jag upp och vände. När vi kommit hem tog jag tag i förrådet och det är nu städat undanplockat och slängt så nu kommer man in i det. Körde ut bilen och har sedan sopat garaget - men glömde att jag kunde ta på ett munskydd för det dammade rejält, så i eftermiddag vad det skönt med en välbehövlig dusch och för att rensa halsen fick det också bli en wirre - och jag tror att dammet i halsen har försvunnit för nu behöver jag inte hosta. Men innan duschen var jag tvungen att dammsuga för "Robban" mäktar inte med allt hundhår. För Svea och Tyra fäller i kopiösa mängder just nu. Borstar och kammar varje dag, och fattar inte att det snart tar slut - men de har varit ordentligt fullpälsade denna omgången, men det känns som man har hår precis överallt. Olga har varit hos Viking och de hemmavarande har fått inkallningsrejs och sök. Ny dags för lite käk för två (jag) och fyrbenta. Ha en bra torsdag!

20220322 Emma var och hämta hundarna och jag följde med och tog mig an
Tyra hon gillar inte att gå ihop med de andra tre hon har sina idéer den damen. Har ju bara gått på vägen pga. all snö i skogen men är ganska trött på det så vi gick "bråtarundan" dvs. jag gick inte hela då vi gick på snö/isiga delar som jag avstår att gå på, ska ta med mig en stav i morgon som ändå ger lite stöd. Är så trött på att denna snön aldrig försvinner. Så jag och Tyra vände men då fick hon lite egentid med mig så det blev lite apportering och långkast med boll och hon var överlycklig att hinna med varje boll för ihop med de andra hinner hon aldrig fånga någon. Var ute och fixa lite i garaget och med Tyras "säck" och det blev mycket bättre. Städat toan, dammtorkat och sedan har jag faktiskt struket det som låg på hög, tvättade också ett gäng löpare vilka jag brukar stryka när de är klara i maskinen. Så nu är strykbrädan undanställd  - skönt. Göran har gjort köttbullar och sedan har jag i princip "storstädat" köket efter honom. Så jag känner mig ändå nöjd med dagen men det känns också i mina knän. Nu ska jag ta det lugnt och nog också försöka komma i säng i tid, för mannen ska iväg tidigt morgon och det vet vi ju hur det brukar vara. Ha en bra onsdag!

20220321 Idag har jag varit i stan och hos ortopedtekniska och provat flera olika knäskydd som enligt remissen endast ska var till knäet, men det funkar inte blir nästan värre. Men det finns andra skydd för jag vill ha något som stöder på sidorna också, då visade det sig att eftersom remissen endast innehöll knäet får de inte prova ut något annat utan en ny remiss. För de kan inte gå in i journal och läsa så att jag har artros även på sidorna förtäljde inte remissen. Man blir så trött så i morgon får jag ringa och försöka få en remiss för ett knäskydd som hjälper. Gjorde lite andra småärenden när jag ändå var i stan och var inte hemma 14.30 och var då ganska mör. Emma hade som väl var varit och hämtat hundarna och gått med dem till sjön. Och av mig har det bara fått ett godissök. Gjort lite småfix här hemma men nu ska jag bänka mig framför burken. Ha det bra!

20220319 En helt underbar dag som har gett mig ett stort +. Emma var och hämta Olga på förmiddagen och med bara två hundar hemma tog jag på mig mina "extra ben" och gick med dessa två ca 3 km, helt överlycklig att det gick bra och att det kändes ok i knäna, men min kondis som ni förstår är dålig, men jag ska kämpa om knäna håller. När vi kom hem blev rensning i hundgården för äntligen är alla snön nu borta där. Hundarna fick lite miniträning men också kamning av all den lösa päls som är enorm just nu och "Robban" kämpar järnet i allt hundhår. Efter duschen i kväll satte jag mig ute på altanen och njöt med en wirre och kollade på tranorna, häromdan såg vi också starar så det finns hopp även i år - och skit luktar det också även det ett vårtecken. Ha en goer söndag!

20220318 Idag fick hundarna en ordentlig långpromenad av Emma som hade ledig dag men har nu också fått Covid, så hon kommer inte in utan påselade släpper jag bara ut dem och hon släpper in dem i hundgården och kopplen hängs utanför. Men hon är inte speciellt sjuk, att hon skulle få det är inte konstigt så mycket folk som hon träffar. Medans de var iväg dammsög jag och torkade golven så det håller väl en stund men tillåter inte något rusande in och ut för då stängs grinden. Och det är inte bara tassarna som smutsar ner för nu fäller Svea i mängder och även Tyra har börjat, så en halv Svea ligger nu ute på gräset. Öppna nu i eftermiddag till altanen då solen värmer framåt dan. Och rätt som det var så markerade Tyra ganska ihärdigt och när jag kollade så låg det en kong där som jag missat och det är ju ett bra tag sedan jag var där ute med sök. Har i ett par dagar haft någon fläck som kommer och går på höger ögat. Trodde först det var smuts på glasögonen men så enkelt var det inte. Idag när jag satt vid datorn fick jag för mig att hålla handen för ett öga i taget och upptäckte att höger ögat var jättesuddigt. Så på en gång ringde jag och får komma till optikern den 29:e så får vi se vad detta nu är. Kennelträffen är nu utlagd i vår FB-grupp kommer här också så småningom. Hoppas att ni får en skön helg!

20220317 Har problem med en sida som är "borta" pratade med Lena om det igår på syjuntan. Och när jag kom hem satt jag och kollade igenom alla de sidorna och hittade tillslut vad sidan hette i FrontPage så den finns säkert frågan är var.. och det får jag nog ta hjälp av min ständiga support, satt här och kollade tills uret nästan var 12.  Så jag vågar inte göra den nya som ska vara för i år - för tänk om 2021 försvinner som 2020!! Igår hade vi ett strålande väder och det var riktigt varmt så jag var ute och klippte ner mina kärleksblommor och tog bort några ljung som var fula samt sopade stenplattorna igen efter skräpet som blev. Ställde ut mina pelargoner i garaget för i förrådet är det helt mörkt så bladen är lite "vita" av för lite ljus. Men annars prunkar det fullt ut i garaget nu med växterna, så nu längtar man till att få sätta ut dem fast man vet att det dröjer ett tag till. Olga var hos Viking igår och de andra bägge fick lite utomhusaktivitet samtidigt som jag var ute de roar sig bra själva även att man får hålla lite koll så de inte ger sig iväg för långt, så inkallningar och lite vanlig lydnad blir det. Och så var det ju syjunta och härligt att få träffa lite folk. Så i går bestämde jag och Linda att vi skulle köra ett Kongsök i garaget och förrådet här hemma så det gjorde vi på förmiddagen med alla 5. Och alla klarade det men Olga behöver en del hjälp men duktigast är nog Olle och Klara eftersom de har ett betydligt klarande markering - så det får jag träna på. Men idag var det ett helt annat väder riktigt kallt och blåsigt så det var bra att kunna vara i garaget. När Linda efter lite fika åkt hem fick jag åka till Byarum och hämta Göran då hans bil pajat i stan - hjullagret. Hemma igen blev det lite lunch och en vila för mig eftersom jag inte sovit mer än 3 timmar i natt trots att jag la mig så sent, så det lär väl bli en tidig kväll. Ha det gott! Får väl kommentera också att jag i 2 dagar har känt mig mycket bättre i mina knän och eftersom jag gnäller mycket får jag ju deklarera när det är positivt också!!!!

20220315 Vart tar åren vägen? Tyra som blir 5 år idag! Har haft lite mer energi idag så för att slippa ätande haralortande hundar så la jag ett kongsök ute i garaget och förrådet och där är det lite mer att gå igenom. Och det gick bra, även Olga har tagit sig men är väldigt försiktig och inte som sin mor som far fram som en raket. Sopat alla plattorna men av någon anledning blåser det alltid fel vind, tyckte inte det var så mycket vind men tar man tag i kvasten så nog blåser det. Har klippt ner min "skvallerreva" som nu hade nått golvet så nu nya skott till att börja om igen. Är ganska tidig eftermiddag när jag skriver detta, men det är ganska fascinerande vad hundarna blir trötta efter ett 8 gömmors sök där huvudet får arbeta man kan tro att de sprungit milatals totalt slut. Skulle behöva ta tag i strykvätten men det är så förbolt tråkigt så jag skjuter nog det tag till... Ha det bra!

20220314 Här rullar det på som vanligt. Jag tränar lite ute med hundarna men Olga är makalös till att bara äta haralortar och glömmer allt annat. Försöker ta mig ut på små promenader men idag har jag gått 3 km på bandet, men all gång avslutas med smärta när de hårt sittande benskydden tas av men under tiden jag går är det ok. Humöret växlar också lite upp och ner. Men jag har nu bestämt mig för att lägga in om operation, för det här är inte livskvalité. Vi hörs en annan dag när jag är lite bättre till mods.

20220311 Idag har jag tagit det lite lugnare då jag har haft värk i bägge knäna - men har i alla fall gått 5000 steg så jag är ändå nöjd med det. Var och hämta Viking på förmiddagen som blev hämtad ½6. Barnen kom hit vid 2 men blev sedan hämtade av föräldrar där de skulle sova över, var och en med sin kompis. Har själv städat en del toarna förstås och dammtorkning men också tvätt. Hundarna har haft fullt upp som de brukar när Viking är här. Det är Svea som tycker att det är jobbigt så hon har fått vara inne men de andra tre blev till slut utestängda med bara tillgång till tvättrummet då de bara rusade in och ut. Förberett maten samt stickat en hel del, mina fingrar fungerar bättre nu då jag tar 2 vitapro per dag. Nu ska jag bara ta det lugnt och se vad tvn kan erbjuda. Hoppas att ni får en skön lördag och helg!

20220310 Blir en kortis i kväll, har haft magproblem idag så det har blivit många toabesök. Vet inte vad det beror på har inte intagit något annat än mannen och barnen som var här igår. Men vid 2-tiden idag kändes det betydligt bättre så jag dammsög och torkade lergolven och det medans Göran gick med hundarna. La nu på en extra matta i köket som förhoppningsvis ska stoppa lite av leriga tassar. Jag har varit ute men inte gått någon promenad men det blir steg även att gå inomhus så 12000 steg idag. Mina knän känns av mer eller mindre hela tiden, ska i morgon ringa ortopedtekniska och tala om att knäskyddet jag fick till höger är i princip värdelöst så får vi se vad de säger om det. Evelina var och hämta Olga på em. då det skulle ut i skogen och äta mellanmål när de kommit hem från skolan. Ha en bra begynnande helg!

20220309 En fantastiskt solig dag har suttit ute och gottat mig solen.  Gick tidigt på  förmiddag för att hämta Viking eftersom de åkte hemifrån tidigt idag- Har annars inte gått någon längre promenix idag, gick nog lite mycket igår , för idag har jag haft ont i bägge knäna och har därför använt knäskydden inne hela förmiddagen. Och har konstaterat att knäskyddet jag fick på ortopedtekniska till höger fungerar inte alls, då fungerar mina egeninköpta  knäskydd  betydligt bättre. De har bara gjort saken värre så har fått tagit värktablett i em. Så ingen individuell med hundarna idag för det har jag inte klarat... men Viking och barnen har ju varit här och härjat. Hörs antagligen morgon!!

20220308 Idag har jag varit på Ortopedtekniska och fått ett stöd för höger knä. Detta ska sitt under ev. byxa och han som på det som det skulle vara, men när jag hade gjort mina ärenden och kom hem satt det definitivt inte kvar som det skulle och jag kände också att det inte var bra, gjorde faktiskt ont och hade mer känningar av att knäskålen ändrade läge... så jag vet inte vad jag ska säga om detta. Får väl testa lite till och utvärdera. Emma var och hämta Olga vid middagstid som hon brukar när hon är ledig... är väl snart av med den hunden... men det blir vi nog två om!! Men i eftermiddag har jag varit ute och tränat Svea och Tyra i lite lydnad men framförallt apportering. Och det var längesedan sist men nu är ju snön nästan helt borta på framsidan. Så det var glada och trötta hundar som nu äntligen fick lite riktig apporteringsträning. Har också varit ute och försökt skrapa bort isen på trätrallen som gör att det blir mycket blött och så går hundarna i det innan de kommer in, och mitt stampande jordgolv förblir. Men halva hundgården är fortfarande täckt med snö. Torkade golven igår men det syns inte idag, och i morgon hämtar vi Viking vid middagstid liksom vi gjorde igår och fyra hundar som springer ut och in, men det får man sätta stopp för vilket jag gör mellan varven. Men då blir så bedrööövligt. Ny Tollarträff den 26/3 som finns på framsidan. Ha en bra dag i morgon!

20220306 Och solen har flödat idag också, gick även idag motrundan men hann också lite längre. Frostade av det ena frysboxen igår så det var mycket fram och tillbaka när det var dags att ladda den igen. Hade sedan ute hundarna för att få springa av sig med många inkallningar och de njuter av att få sträcka ut. Men problemet har blivit att så fort jag sätter fötterna i mina stövlar så bara ska de ut - så ta på stövlarna och de ska stanna kvar är inte enkelt numera - de lär sig fort!! Men jag har i alla fall gått 4 km idag och det ska ni veta är längesedan sist, men det är så skönt att jag med mina benskydd kan gå utan större smärta och det funkar också ok när jag tagit av dem efter utevistelse. Lite ont har jag när jag går både ute och inne men det är helt acceptabelt. I morgon är den ny barnvecka och Viking, för han ska hämtas mitt på dan eftersom Emma börjar tidigt och barnen kommer som vanligt vid 2. Hoppas att ni får en bra vecka och var rädda om Er!

20220305 Återigen en helt fantastiskt dag men dock lite längre framåt dan. När Göran gick med hundarna åkte mina benskydd på och jag gick motrundan för att komma till träff. Men blev lite hindrad då Erik Regien som nu är här några dagar för att se till sitt bygge och vi pratade en lång stund. Men Göran o doggarna kom till mötes och på hemvägen tog jag Tyra i kopplet hon är ju den som drar minst. Och jag är så lycklig att jag nu kan gå utan större bekymmer på barmark. Visst har jag lite ont efteråt men tar inga värktabletter och jag tränar i trappor - nu har vi ju inte så många trappor men går upp och ner för de få vi har och det går riktigt bra. Hundarna har fått lite "friträning" idag - blev lite väl vidlyftande än vad jag tänkt mig  men vet ju att det går mycket vilt runt knutarna. Men de kom tillbaka med inkallning, så det var ju trots allt positivt. Vid middagstid hämtade vi Viking, men tjejerna var ganska trötta så de var inte sugna men något Vikingsrejs så han fick roa sig själv utom till strax innan Herman hämtade honom vid 6 för då var flickorna  på g igen. Resten av kvällen har vi käkat gott och bara tagit det lugnt. Hoppas att ni får en bra lördag!

20220304 Idag när Emma var och hämtade alla hundarna och gick iväg, tog jag mig själv ut för att gå på vägen, så på med knäskydden och en stav i handen gick jag jag genom byn till Rulleboinfarten och tillbaka. Och jag har valt att gå utan hundar som riskerar att dra åt något håll. Men den har lilla promenaden gick bra och det känns så skönt. Jag behöver verkligen stärka upp mina muskler och konditionen som är i botten. Visst har jag ont och mer efter men smärtan är hanterbar och det utan smärtlindring. Emma tog med sig Olga hem och de andra bägge fick lite rejs med inkallning och sedan ett sök. Nu blir det en lugn kväll med att försöka titta på något som inte har med kriget att göra, för man mår inte bra av att hela tiden bli informerad av detta elände. Hoppas ni får en bra helg!

20220303 Har just nu suttit och tittat på Efter fem, och man blir så bedrövad för allt som händer det Ukrainska folk.. Är det ingen som kan skjuta denna "Hitler II". Man måste släppa all denna information mellan varven för att inte bli helt nedstämd, för jag tror inte vi kan vara 100% säkra med det som nu har inträffat. För att släppa krigets elände så har det varit en fantastiskt dag med mycket sol, men det är kallt på nätterna idag hade vi -6 vilket gör att det tar tid för snön att smälta. Göran gick med hundarna och jag passade på att dammsuga och torka lergolven och det var riktigt hyggligt en stund, de fick vara utestängda tills de torkat. Men eftersom det är blött och klappigt där snön inte har smält så kan jag väl säga att det inte ser nytorkat ut längre - men det har i alla fall bytt skit. Har varit ute med hundarna så de har fått springa av sig med långa inkallningar och har också haft lite grupplydnad med dem. Och eftersom de inte får så mycket nu förtiden var de mer än nöjda. Har känts ganska ok idag i mina knän utan smärtlindring så det känns superskönt. Så jag har i eftermiddag städat toarna, dammtorkat allt utom sovrummet.... får ju spara lite till i morgon!! Kommer det att kännas lika bra i morgon kommer jag att gå ut på en promenix men där det inte finns snö. Hoppas att ni får en bra fredag!

20220301 Idag hade min mamma om hon levt fyllt 95 år och varför jag på minns så mycket av det idag är att jag igår läste hennes "testamente" när jag gick igenom det jag gjorde igår, om hon hur hon ville ha sin begravning, vilka av oss som skulle få dittan och datt, vilka som skulle vara med på begravningen etc. och hur vi skulle förhålla oss efter hennes död - mamma i sitt nötskal ville bestämma allt även efter hennes död!!! Gode Gud att jag inte blir sådan!! och om hon levat undrar jag hur hon förklarat att med hennes vilja har jag och min syster ingen kontakt idag. Det sörjer mig mycket men det är som det är och jag har min familj och mina vänner Tack och lov. Idag tog jag ett ordentligt tag i livet igen. Jag stoppade i mig smärtlindrig, drog på mig mina knästöd och gick ut och städade bilen invändningt med dammsugning och våttork. Och när Göran kom hem med hundarna följde han med mig ner till Johans "biltvätt" högtrycktvätt med varmvatten med avfettning. Bilen blev ju renare men inte som man gör det för hand... i alla fall inte med en vit bil. Men betydligt bättre blev det och det känns skönt att få det gjort även att mannen tyckte det var onödigt - men det är i hans värld!! Hundarna har fått promenix, lite rejs samt uppletande. I kväll är mannen på eftersöksmöte  på Attila och jag tar det passivt tillsammans med doggarna och håller mig uppdaterad av Urkrainas elände. Ha nu en bra onsdag!

20220228 Återigen en mycket solig dag, men det tar långsamt på snön och det är väl att det ännu är kallt på nätterna. På förmiddagen idag har jag "dörensat" slängt mängder av elektronik sladdar i mängder och tangentbord. Rensat bland gamla dokument som mina betyg som det var kopior av i mängder - de behöva inte längre ska inte söka nytt jobb!! Hade också mängder med sånghäften från fester hos oss och hos andra, för nu är det nog slut på den delen och om inte finns det på nätet. Vovvarna fick sin promenad också på förmiddagen och i eftermiddag fick de komma ut med mig för jag måste också ut i solen lite. Och de fick springa av sig med långa inkallningar från vallen bakom garaget och därefter fick de ett sök, så det har varit nöjda hundar i kväll. Ha en bra tisdag!

20220227 Igår firade vi då 101-åringen. Emma var och hjälpte fastern med dukning och hämtning av smörgåstårtor och vanliga tårtor. En riktig trevlig festlokal fanns det där på Mejeriet och allt var mycket trevligt och roligt att träffas. Och Margit tyckte det var roligt men blev trött, hör ju så förbaskat dåligt och i folksamling blir det svårt att hänga med, men den höga åldern har satt sina spår och jag tror inte att det blir någon mer födelsedag för henne. Vi var hemma igen vid ½6 och då fick hundarna sin promenix. Även idag har solen skinit från en klarblå himmel, igår hann vi inte njuta något ute men idag har jag och Tyra och Svea härjat lite ute. Emma var och hämta Olga tidigt så fick hon följa med till Knutstorp och det är bra för henne med lite miljöträning. De andre bägge fick lite springövningar med långa inkallningar och solen tar på snön och det är jag tacksam för så att jag kan röra mig lite mer ute och slippa kryckan pga. halkan. Sedan fick de också en vägpromenix då det är för mycket snö på skogsvägarna. I eftermiddag sedan har jag klippt tassar och klor på Tyra - och hon hörde nog att jag förvarnade Göran om hjälp om hon börjar krångla men det gjorde hon inte så det gick bra - förstod nog vad jag bad husse om!!! När det är sådant här solsken är det ljust riktigt länge på kvällarna och det är skönt att vi går mot denna tid. Ha det bra!

20220225 Idag fyller min svärmor Margit 101 år! och i morgon ska vi fira henne på hennes boende på Mejeriet det blir de närmaste med barn och barnbarn och barnbarnsbarn de som kunde. Har haft lite energi idag med städ av toan, dammtorkning, bytt i sängarna och då tvätt förstås. Hundarna har fått sök samt promenix med husse. Barnen kom hit vid 2, de käkade lite och gick sedan bort till Viking någon timme. Kom sedan igen och då fick de lite fredagsmys med popcorn och lite godis, och vid 6 kom Herman och hämta dem. När tvn är på är det bara om detta elände som händer i Ukraina, så man får stänga av ibland eller byta kanal för man blir så deprimerad och känner så enormt för detta folk och vad de utkämpar. Hoppas ni får en bra helg!

20220224 Så vakna man upp till en morgon som aldrig trodde man skulle få uppleva - att det skulle bli krig i Europa. Det är en stor bedrövelse och framförallt för folket i Ukraina, så många tankar till detta stackars folk. Allt annat känns idag banalt. Så jag slutar här för vad jag har gjort idag känns meningslöst att berätta. Ta väl hand om Er!

20220223 Igår var jag som sagt hos tandplågaren (tanhygenisten) åh du milde vad hon plågade mig, jag har ju tandfickor vissa ganska djupa och hon var i botten och rensade och det var precis vad jag klarade av. Men det var 1 år sedan sist brukar ju annars vara där var 6:e månad, men pga. pandemin. Var helt slut när jag kom hem och slockna ½10. Idag har känns det bättre men fortfarande känns tänderna förstora för munnen. Idag kom barnen efter skolan vid 3. Vid 1-tiden hämtade jag Viking. Och på förmiddagen fick flickorna följa med ut och härja runt i snön och de älskar att få springa runt och sträcka ut och de är peppar peppar rätt bra på inkallning. När barnen ätit och pausat lite vid tvn gick de hem och hämtade pulkor och dyl. och åkte här i backen på andra sidan vägen tills Emma kom. När hon hämtat Viking gick Göran en runda med hundarna. Har haft ont idag i bägge knäna och ätit smärtlindring vilket också gör att man blir trött i alla fall jag så det blir nog en tidig kväll men inte som igår för nu är uret ½10. Ha det bra i slaskvädret om det nu är det i morgon, vädret är ju som sagt omväxlande.

20220221 Var inne här igår... men vad skulle jag skriva, här händer inte så mycket varje dag så bättre att göra en sammanfattning. Lördag och Söndag har Viking varit här då Emma jobbat och då är det fullt race på doggarna. I Söndags var det årsmöte på Attila och en nätt skara på ca 25/30 personer, många utmärkelser samt byte av ordförande. På förmiddagen idag hade jag hundvård, hade fått den nya effileringssaxen som jag äntligen kommit till skott och beställa. Så Olga som är hur gohällig som helst att trimma och hoppar själv upp på trimbordet, Svea är helt ok också men så denna lilla bestämda damen Tyra som var sist ut idag, och när öronen var klara då bestämde hon att nu var det klart. Och eftersom hon vari sist ut orkade jag inte bråka med henne, så tassar och klor får vi ta snart igen.  Idag kom barnen hit efter skolan och efter lite mat gick de bort till Viking, och när de kom tillbaka härjade de helt vilt med hundarna i snön som älskar när de busar med dem och framförallt i snön som då också kastas. Vi har ju busväder här med stark blåst och snöfall så får väl se hur vädret ser ut i morgon SMHI har ju lovat kallade väder så då lär det väl bli halt, och jag ska till stan i morgon till tandhygienisten samt köpa hundmat. Vi hörs när det finns mer att förtälja, ha det bra!

20220218 Igår var barnen här hela dan. De vaknar och äter frukost själva och sedan kom de hit. De tycker det är mysigt och ändå trygghet att vi finns här och vi har sms-kontakt. De var ute och åkte lite pulka men det var blött. Efter middagen tyckte jag det var tv-stopp och att vi skulle ut i solskenet. Och de började och gjorde en snögubbe, även jag tog mig ut i solen och alla hundarna och de njöt i fulla drag och for runt som gaseller, för barnen kastade snö bollar och härjade helt vilt med dem och barn och hundar hade härligt roligt. Jag är med för koll eftersom vi är på framsidan är jag mest orolig för om det kommer någon och går - för då hade jag nog inte kunnat stoppa dem. Men som väl var kom det varken bil eller gående. Idag är det jag som aktiverat mig med att städa av de smutsiga väggarna i tvättrummet och köket där skitiga hundar har skakat av sig bl.a. Har behövts länge men jag har bara inte orkat. Har också idag fått ett trevligt samtal från Patrik om Olivers röntgenresultat vilket ni ser på framsidan om det fina resultatet av dessa syskon, så nu väntar vi bara på Bosses resultat också. Våra flickor fick sin promenad av husse idag och av mig har de "bara" fått ett godisuppletande ute. Har haft en del tfn-samtal och messengerkontakt med en ledsen och bedrövad uppfödare. Livet som uppfödare är definitivt ingen dans på rosor. Idag har jag mått riktigt bra och hoppas att det blir så i morgon också + alla andra dagar! Hoppas att ni får en skön helg!

20220216 Emma som var ledig idag var och hämta Olga på förmiddagen. Och Tyra och Svea fick ett kongsök samt lite lydnad där jag just nu lägger focus på att de ska sitta kvar och jag kallar in en av dem. Göran kom hem på eftermiddagen och då fick de sin promenad. Var sedan i kväll på syjuntan och det var riktigt trevligt och uppiggande att komma hemifrån och ventilera lite ditt och datt. När jag kom hem sedan har vi streamat Farmen och nu är det dags att säga go´natt.

20220215 Har inte varit här på några dagar och här händer inte så hemskt mycket. Försöker mig på lite inomhusträning när värktabletterna gör susen. De får vara med mig ute lösa när jag matar fåglarna etc. Och då tränar vi inkallning som kan bli på ganska långa håll, men mest är de på gräsmattan och äter haralortar. I söndags fick Olga följa med Viking och familjen till Knutstorp, för miljöträning behöver hon verkligen och där fick hon bl.a. skälla ut några hästar. Har även idag kört kongsök och Olga tar sig mer och mer men det är inte den farten som på de andra bägge. Kör också lite grupplydnad och idag kallade jag in dem sittande en och en och de två andra ska då stanna kvar gick ganska bra är väl Olga som har svårast för detta + lite andra övningar. Promenader få de varje dag av Göran och ibland Emma när hon har möjlighet. Så det hankas sig fram dag för dag. Hoppas ni har det bra!

20220211 Har idag haft telefonsamtal med "min" Daniel då jag hade 3 frågor.  1 = när det gäller något rörelseprogram så ska jag inte göra det i dagsläget då det försämrar mitt knä 2= Vätska i knäet ska inte tömmas nu då det bara kommer att fylla på eftersom jag har en pågående inflammation i knäet. 3= som gällde operation och vi kom fram till att jag först skulle testa mitt nya knäskydd i ca 3 veckor ( när jag nu får det) därefter ska vi diskutera en ev. operation. Fick idag med posten en kallelse till teamolmed i mars, så det är bara att härda ut. Har i alla fall gjort ett kongsök till hundarna och det verkar som om polletten på Olga börjar att infinna sig. Därefter fick de en gruppträning med sitt ligg och stanna kvar. Hämta Viking vid middagstid och sedan har han Olga och Tyra härjat helt villt. Och det är bra att det får igång Tyra också. Svea tycker de är jobbiga och ligger helt i närheten av mig. Vid 6 kom Herman och hämta honom och nu ligger tjejerna som ströe. Hoppas att ni får en bra helg!

20220209 Igår kväll mådde jag verkligen piss, börja att frysa riktigt ordentligt och satt med filtar på mig - och min tanke var att nu blir jag sjuk. La mig tidigare än tänkt och har sovit som klubban hela natten - ja till ½6 i alla fall. Men idag har jag känt mig ganska pigg haft energi och ork. Göran gick ganska tidigt med hundarna eftersom han skulle iväg sedan och under tiden la jag ut ett kongsök till dem på altanen. Och innan lunch fick Tyra och Svea gå söket, även Olga men med mycket hjälp då hon ännu inte fattat galoppen helt. Har också farit runt med swiffern lite och snabbstädning av toarna. Efter lunch hämta jag Viking och innan dess hann jag med en snabbtork av lergolven. Men när han kom hit var det som vanligt fullt ös och det dröjde inte länge förrän det var fullt med tassavtryck (leriga) på golven igen. Men Viking, Olga och Tyra blev utestängda tills de hade härjat av sig det värsta. Svea gillar inte när de tre låter och härjar så hon har varit inne med mig. Vid 5 kom Herman och hämta Viking och nu har jag 3 "döa" hundar. Ha en bra torsdag!

20220208 Frissan idag och sedan Rusta därefter Media Market och köpte nya hörlurar till mannen för att slippa att OS vrålar i hela huset - de gamla hade gjort sitt. Också ett besök på Apoteket och gick igenom Maxi när jag ändå var där. Var inte hemma förrän 12.30 så lite lunch och sedan benvila, men ingen större ro då hundarna for fram och tillbaka hela tiden. I eftermiddag sedan har jag röjt i köket vilket inte gjordes igår och det medans hundarna var ute på promenix. Är trött men kan inte gå och lägga mig ½7 så får försöka hålla mig vaken några timmar till. Ha en bra onsdag!

20220207 Då har jag idag fått förklarat vad Partellofemoral artros är = förändringar på ledytorna mellan knäskålen och lårbenet samt artros på bägge sidor av knäet. Det var väl inget positivt precis så jag har varit ledsen idag. Det går att operera men är ingen lätt operation, så nu blir det en remiss till ortopedtekniska för en annan typ av stöd än det jag har vänster ben som ska hålla knäskålen på plats. Så jag har väl gått i min dimma hela dan. Värktabletterna hjälper för den ständiga smärtan men inte för knäskålens rörlighet. Försöker att ta mig ut lite med att gå ut och mata fåglarna och gå runt lite för att få som idag lite sol och frisk luft. Viking har varit här nästan hela dan så det har härjats en hel del med alla fyra. I morgon ska jag ta mig till stan först frissan och sedan Rusta och ÖB så ingen mat i morgon. Är trött fast jag i princip inte gjort något idag. Så gonatt och att ni får en bra tisdag.

20220206 Då kommer det inte några barn i morgon då de har testat positiva för covid, Håkan var sjuk i detta förra veckan så det var väl som ett brev på posten. Så nu får han vara hemma med barnen denna veckan också. Det var väl inget han jublade åt precis, trodde inte att de hade det utan bara vanlig förskyllning, men Emma krävde att de skulle testas för annars skulle hon hämtat dem i kväll. Det funkar rätt bra för mig med det smärtstillande och jag har också kunnat sticka lite i kväll, så det känns som om livet börja återkomma. Hämta Viking vid lunch och idag  har han och Olga och Tyra  härjat fullt ut hela eftermiddagen tills Herman kom vid 6 och hämta honom. Svea har hållit sig inne för hon tycker det är jobbigt när de härjar runt. I eftermiddag har också vitrinskåpet blivit hämtat - och betalt, så det är skönt att blivit av med det. Får ju nu lite mer energi när jag inte har ständig värk så jag har städat toan, dammsugit och dammtorkat. Nu har uret blivit så mycket att det är dags för sängen. Snöat har det också gjort idag inte mycket men det ligger ett lite lager. Hoppas att ni får en bra måndag!

20220205 Fick inget svar på röntgen igår av Daniel. När jag vaknade i natt och hade ont bestämde jag mig att nu får det jävla med var slut på denna värken och smärtan. Så nu äter jag full dos smärtlindring så får vi se om magen har synpunkter på det. Så idag har jag haft minimalt med värk och vilken lättnad. Så nu väntar jag bara på barmark sedan ska jag ut. Viking har varit här det mesta av dagen så det är den aktivitet det fått förutom en halkig promenad av husse.

20220203 Har sovit bra i natt. Men hade vansinnigt ont på förmiddagen och tog 2 tabletter, och efter lunch la jag mig och sov alldeles för länge men när jag väl sover har jag inget ont. Var inne på 1177 och såg att remissvaret kommit men det förstod jag inte så mycket av. Ringde sjukgymnastiken och Daniel var ledig idag men kommer att ringa mig i morgon. Vankar på här nu som vanligt och försöker att åtminstone sköta hemmet någotsånär. Hundarna har fått sin promenad och de gick på 3 rådjur och det var upphetsande för dem, av mig har det bara fått ett godisuppletande själen orkade inte till mer. Nu töar det ute så då är väl snön försvinna. Ha det bra vänner!

20220202 Morgonen började inte jättebra med att bara ha sovit 3 tim. Men hade för avsikt att hålla mig vaken till efter lunch. Emma var och hämtade Olga vilket jag var mkt tacksam för. De andra bägge fick idag långkast med boll så de fick springa av sig lite, och det gjorde vi tills det blev för kallt och Svea och Tyra var ordentligt andfådda. Framåt eftermiddagen kom Emma och hämtade Svea och Tyra för att gå med alla fyra en promenix. Är så Tacksam då Emma verkligen ställer upp för mig. Göran har varit i Vaggeryd då han och syster Ulla-Britt håller på för fullt att rensa ut Margits lägenhet - och där finns en del att ta hand om. Fattar inte varför hon plockade med sig så mycket när hon flyttade till Vaggeryd. Så mitt "döarensade" ska fortsätta så efterlevande slipper att plocka i allt för det tar tid, lust och ork. Var en sväng på syjuntan i kväll hade inte med något arbete för kände att det orkade jag inte. Men det var roligt att träffa nästan alla, men åkte hem efter fikat för jag är lite mosig i kväll. Hoppas att kommande natt blir bättre så att jag kan sova längre perioder innan jag får ont. I morgon är det 1 vecka sedan röntgen och hoppas att jag verkligen snart får ett tfn samtal. Vågar inte lämna tfn utan har med den även på toa, i fall Daniel ringer. Har periodvis fruktansvärt ont men är lite lindrigade mellan varven. Hoppas att torsdagen blir en bra dag!

20220201 Fortfarande inget svar ang. röntgen. Så jag pillar väl på här lite var dag. Städar ur någon låda i köket mellan varven. Lite lätt träning med någon hund, klarar inte av alla tre då värken/smärtan sätter stopp, stoppar in en pinne i brasan mellan varven. Försöker att komma ut  och går runt lite för att få lite luft. Har idag kokat lingonsylt i alla fall. I kväll har vi varit hos Sonny och reviderat Attilas räkenskaper. Det är väl i princip det som har hänt sedan jag skrev här sist.

20220129 Göran och Svea åkte och jaga. Och jag tog mig i kragen och la ut ett litet kongsök till Tyra och Olga. Olga är verkligen en nybörjare och har inte riktigt kläm på det än, men Tyra vet vad som gäller. För att det skulle få springa av sig lite fick de följa med ut då jag med krycka var ute och mata fåglarna och plockade lite ute med bl.a. juldekorationerna i byttorna. Tyra och Olga for runt men när de kommit för långt bort kallade jag in dem och ibland fungerar inkallningen super och de var så lyckliga att få springa lösa. Och jag nöjd med att de kom när jag ropade. Ett långt samtal med Maria idag och det är som alltid upplyftande, under tiden vi pratade kom Emma och Evelina och skulle hämta lite träl lim och så förstås Olga och Maria var med i vårt samtal. Är faktiskt roligt att man med högtalaren kan samtala med flera känns nästan som man sitter vid ett kaffebord. När detta var avslutat luncha jag lite och la mig för vila, men hade precis gjort det när Göran och Svea anlände. Och det visade sig att hon och den andra hunden inte fått vara ute mer än vid fikat och pga. att de släppt en drever som inte går att fånga!!! inkallning och kontakt finns inte med den hunden. Emma hade ringt Göran ang. trä limmet och hon hade undrat hur jakten går " inte så bra vi jagar en drever" . Kanske dags för ägaren att göra något åt det och han hade också fått en del tipps. Så när de var hemma gick Göran med Svea och Tyra innan blåsten blev för stark, för nu i kväll blåser det rejält. Hoppas att ni har det bra i blåsten!

20220128 Ja här händer inte så mycket, jag lufsar runt och försöker pilla lite. Barnen kom vid 2 och då hade jag gjort en kebabpizza som vi åt av tillsammans. I morgon är det jakt, sista helgen då rådjuren är lovliga. Det ska jagas på Strömberg och även Svea får följa med. Får väl se vad det blir för busväder i morgon och även söndag har de lovat detta. Hoppas att ni får en bra helg ändå.

20220127 Igår var en svart dag sov mycket och la mig ½10. I dag mådde jag betydligt bättre och var på Ryhov och röntgade knäet och det var ingen skön upplevelse med alla olika vinklar det skulle röntgas i. Och som tur var tog jag med mig en krycka för annars hade jag nog inte tagit mig ut till parkeringen. Det som undrar över var att hon som röntgade mig sa efteråt "är det här före en operation" så jag undrar vad hon såg? Men hade faktiskt lite energi när jag kom hem - värken är ju där hela tiden, men jag bytte vatten på orkidéerna, dammtorkade och städade toan. La mig lite efter lunch för knävila men var inte trött sov tillräckligt igår. Märks så väl på hundarna att de har läst av hur jag mår samt att de flyttar på sig när de ligger på golvet eftersom jag är ostabil. Ja de har inte för roligt just nu de får sin promenad men det blir inte så mycket mer. Hoppas Ni har det bra!

20220125 I går hade jag en riktig mörk dag för jag hade så ont. Men fick ju skärpa till mig när barnen kom efter skolan och de är så gulliga. Viking hade jag hämtat tidigare på förmiddagen när Göran gick med flickorna, och han och Olga har härjar vilt, och Tyra och Svea tycker att det är lite jobbigt för det är ju inte så att de "bråkar" tyst. På förmiddagen idag var jag hos sjukgymnastiken och "min" Daniel. Han konstaterade direkt att knäet är fyllt med vätska och det har jag väl själv konstatera eftersom jag knappt kan böja det. Han kände på knäskålen och när han tryckte så hördes det hur det knäppte och det gör det ju även när jag går och ibland låser det sig och det är inget skönt kan jag säga. Så nu först röntgen sedan tömning av knäet och därefter vad för behandling som ska till. När jag åkte därifrån for jag till stan då hundmaten var slut och gjorde ett snabbt besök på ÖB och på Maxi som bara var en komplettering. Hemma ½2 hungrig, trött och värk så jag gick och la mig efter lunchen. Emma och Evelina kom och hämta alla hundarna även Hampus med kompis anslöt så  hundarna fick prova på personsök då barnen gömde sig och doggarna fick leta, det hade uppskattas. Jag som inte sovit mer än 3½ timme i natt slockna som klubbad, hörde inte ens när Emma lämna in Tyra och Svea för Olga tog hon med sig. I kväll ska Göran bort så jag har förberett att göra räkmacka till mig får passa på när allergikern inte är hemma. Ha en bra onsdag.

20220123 Mannen iväg och jaga men vid ½8 gick jag upp och gav doggarna mat och sedan kröp vi ner i sängen igen och låg väl 1 timme. Upp och göra frukost till mig och sedan tog jag tag i sopsorteringen och nu var det dags att tvätta ur behållarna samt skåpet. Lite längre framåt dan drog jag på mina knäskydd och gick ut och tränade hundarna och idag fick Olga testa på hopp och det funkade bar. Men ett elände är med dessa haralortar och hon manisk med lukter och spår men det blev ändå en ganska bra träning. De andre bägge är mer intresserad av godis o efter lydnaden fick de långa apporteringar så de fik springa av sig lite. Men det blev rätt kallt tillslut men det fungerar hyffsatt med knäskydden när man rör sig men efteråt är det en katastrof. Var och hämta Viking också vid middagstid och han och Olga har härjat runt och han är makalös till att bära ut allt så den ena bädden ligger nu ute men den får väl ligga tills i morgon när det är ljust. Vid ½5 kom Herman och hämta Viking samtidigt kom också Göran. Hitta en riktig bra film så även tårar föll. Fixat maten och nu ska jag bara ta det lugnt och i morgon kommer barnen hit efter skolan. Ha det bäst!

20220122 Idag har det varit jakt i Beth, Johan som hade dragit ihop ett jättegäng. Så fick order vid 9 att inte släppa ut några hundar då de skulle stå utanför huset eftersom Olga är lite osäker. Men doggarna var inte nöjda med att vara instängda. Så för att distrahera dem lite tog jag fram dammsugaren för den kan man ju döda. Så av den anledningen har jag ställt ut granen och städat hela altanen så det var ju bra. Efter ett par timmar fick jag klartecken om att hundarna kunde gå ut. Och strax efter blev det ett himla väsen så jag gick ut och titta och då var det en drever som sprang strax utanför hundgården, men han hade fått något i näsan och började väcka och rätt som det var for det iväg en hare och jag trodde hundarna dog och haren tog över dammen och försvann på andra sidan vägen och strax efter kom Drevern. Vid 3 blåste de av jakten och lugnet lägrade sig i byn, så mycket folk och tre hundar och inget blev skjutet - värdelösa hundar eller? för jägarna hade sett djur i alla fall. Igår fick jag i alla fall klart med vitrinskåpet och plockat in allt glas. Men det var lite mäck för det fick inte vara mer än 5 kg på varje glasskiva så jag fick väga glaset innan jag kunde få in det som jag ville ha det. Både i går liksom nu i kväll när jag har gått en del har jag så fruktansvärt ont i framförallt höger knä, så jag tappar sugen så här på kvällskvisten, hoppas verkligen att jag kan få hjälp för det här känns meningslöst. Tur att Göran är pigg i benen så hundarna får sina promenader och jag försöker så gott jag kan med andra aktiviteter. Ha det gott!

20220120 Idag var det vitt igen minusgrader hela dan och full storm så vad den egentliga kyla var vet man inte men kallt så in i norden. Göran gick med doggarna för att jag är som jag är. En hel del tvätt och strykning idag men jag har också plockat ner julen på altanen. Och det var en bra kombo att vara där ute i kylan och sedan gå mellan varven och stryka lite och bli varm igen. Hundarna har idag bara fått ett godisletande men det var klurigt ändå i den lilla snö vi fått. I morgon ska jag rengöra det nya vitrinskåpet och plocka in glaset igen. Men det har varit en pers att få ihop detta skåp så därför har det tagit tid för det har varit mycket klurande men Göran är duktig på sådant även att han mellan varven varit vansinnig så då har det fått vila - ja jakt och sådant har det ju också varit förstås. Helg igen - hoppas att ni får en bra sådan.

20220119 I går var ingen bra dag, blir så deppig med all värk. Men idag har jag mått bättre och haft lite mer energi. Emma var och hämta Olga på förmiddagen och jag gick ut och tränade Tyra och Svea så de också fick springa av sig. Körde både lydnad och apportering och de var supertaggade vilket jag förstår så lite av den varan de har fått den sista tiden. Och det var precis i rätt tid för när vi kommit in började det att regna och blåsa ännu mer och det har hållit på sedan dess. Sedan har jag fixat ( städat) efter julen och plockat fram och ställt undan så nu är det klart här inne, har också satt upp andra gardiner då tomtegardinerna är nerplockade. Däremot har jag inte rört någonting på altanen. Men får se hur det känns i morgon. Jag har också ringt till sjukgymnastiken och pratat med "min" Daniel och hoppas att han kan hjälpa mig även denna gången - för så här kan jag inte ha det och har fått tid i nästa vecka. Nu ska jag i alla fall sätta mig framför tvn när torktumlaren är urplockad och vikt. Ha det bra!

20220117 Att nu har det blåst här som bare den, soptunnor som blåst ikull och innehåll utspritt och i natt trodde man att hela taket skulle lyfta. Men blåsten avtog framemot dagen och solen sken men någon större värme har det inte varit. Började morgonen med lite hundvård, Olga blev helt klar och Tyra nästan men med Svea tog jag bara tassarna för sedan ville min tumme inte mer. Jag och Olga har sedan varit på Evidensia och hon är nu röntgad både höfter och armbågar och jag är försiktig nöjd, men man vet inte förrän det är avläst så några dagar till innan vi får besked. Olga skötte sig jättebra är ju första gången hon är på ett Djursjukhus med hundar och katter och mängder med lukter. Medans vi var där så gick Göran med de andra bägge. Men lite trött är hon allt men måste förstås rusa ut om någon av de andra bägge skäller. Detta blir allt för idag!

20220116 SMHI hade rätt och det sköna lördags vädret blev det inte. Så när jag gick med hundarna både blåste och regnade det så det var inte alls skönt. Gick idag ganska sent för kanske att det skulle sluta att regna men så var inte fallet. Släppte även idag Tyra och Olga men Svea får vara kopplad vilket hon inte är helt nöjd med men det är även för henne bara att gilla läget. När vi kommit hem och jag fått av mig mina hårt sittande knäskydd åt jag lite för att sedan vila mina värkande knän. Men jag har i alla fall påbörjat iordningställandet efter där tomtarna har stått. Är inte klar men jag tar lite i taget när jag orkar. I morgon ska jag med Olga till Evidensia för röntgen av HD och AD så det blir spännande. Så ha en bra måndag.

20220115 Idag har det varit ett perfekt januariväder i mina ögon. Klarblå himmel med sol ingen blåst och några minusgrader, lätt att gå och ingen halka och rena hundar. Svea har varit med på jakt idag så jag hade bara Tyra och Olga, gick mot sjön och jag släppte bägge två så det var skönt att gå i "löske" så kunde de nosa hur mycket de ville och vi gick till godisstenen. På hemvägen mötte vi Emma, Evelina och Viking men de vände om eftersom de skulle bort men ville först att Viking skulle få en promenad och han och Olga rusade runt och jagade varandra. Lite lunch när vi kommit hem och då var även jägarna hemma och för min del var det läge för benvila. Och jag har nog en inflammation i mitt högra knä för det är svullet och svårt att böja när jag då har belastat det. Men efter vilan har det mesta av julen blivit nerpackad, alla tomtar o dyl. är avtorkade och nerpackade i sina kartonger. Jag brukar annars när jag packar der julen bli lite deppig och tycker att det är jobbigt - men konstigt nog har jag inte känt så i år. Men nu är det bara altanen med granen kvar men det är kallt där ute. Ja det återstår förstås ordentlig dammtorkning samt sätta upp det jag tagit ner för att tomtarna skulle få plats. Känner mig tillfreds i kväll - är så otroligt skönt att få komma ut och känna skogsluften så jag njuter. Att jag har ont efteråt det får jag väl leva med, meen förhoppningsvis blir det bättre. Min tanke är att slänga ut julen här också efter att jag skrivit det här. Förhoppning att det blir en lika skön söndag, för SMHI kan ju ha fel!!!

20220114 Haft ganska ont i mitt höger knä idag så Göran gick med hundarna för jag får väl ta den biten i helgen då mannen ska jaga. Vi pulade lite med vitrinskåpet på förmiddagen och det blir en pusselbit var dag, trots en svårläst bruksanvisning. Sedan kom barnen och vi gjorde pizza tillsammans som vi sedan njöt av. Barnen blev sedan hämtade vid ½6 och sedan har det varit stillsamt. Ha en bar lördag!

20220113 Dagen började att jag fick sms för att tandhygienisten var sjuk, ringde om ny tid som kunde ha blivit på måndag men eftersom hon var hemma för förkylning och ej var testad ville jag inte ha den tiden så det fick bli i februari. Åkte ändå till Taberg för att hämta ut ett paket och det med nya knäskydd. Har letat på nätet och det finns en uppsjö med knäskydd. Men var noga med att de skulle vara för artros och hittade ett par som jag tror skulle funka men de kostade 2000:- men hjälper de bara är det värt varenda krona. När jag kom hem och skulle testa blev nästa projekt och det var att få på dem med mina fingrar - mannen som vanligt på drift. Men tillslut fick jag på dem och de kändes riktigt bra. Avstod "benet" till vänster för det är höger som jag har mest ont i. Så med dem på tog jag med hundarna ut, avstod skogen då det ännu finns isfläckar så jag gick vägen ut till Bäck och det funkade kanon - så äntligen ett litet ljus i tunneln, och att få komma ut och gå. Men det var skönt att ta av dem när vi kommit hem, och visst har jag haft ont sedan för det blev ju nästan 8000 steg, så efter lunch var det skönt att lägga sig lite. Har inte gjort så mycket annat mer än lite plock och en tvättmaskin. Hade behövt att jula av här men inte haft någon ork och koncentration till det. I morgon kommer barnen och jag har lovat att vi ska göra pizza tillsammans. Det känns som att vi höres i morgon också.

20220112 Tack Maria för ditt sms - det värmde. Har varit ganska ok idag, men var inne på FB idag och såg Marias bild på Liisa och då kom det tårar igen - varför vet jag inte men det bara är så. Barnen har varit här idag efter skolan och det fick mig till att laga en rådjursgryta innan de kom och de är upplyftande mina älskande barnbarn. Jag och Göran men framförallt Göran håller på ett jättepussel. Det nya vitrinskåpet kom i söndags i sina beståndsdelar, och det var det klurigaste vi varit med om. Så vi får väl se om vi får ihop det, vi började igår och det blir nog inte färdigt i morgon. Och i morgon ska jag till tandhygienisten och Göran följer nog med i fall vägarna är dåliga för nu töar här för fullt. Vilket för min del är både för och nackdelar. Fördelar är att jag kanske snart kan ta mig ut, nackdelar är smutsigare hundar, men det tar jag bara jag kan ta mig ut. Hoppas att ni har det bra!

20220111 Har inte varit här på några dagar och det för att jag inte har haft varken lust eller ork, har varit/är i ett besök i det mörka hålet, och har känt det ett tag. Känner mig som jag satt i ett fängelse, kan inte gå ut och gå pga. halkan och mina knän, har varit utan bil 1 v eftersom Görans varit på verkstan och han kan ju inte avstå några jakter. Har ont i mina knän och händer så jag kan inte sticka för tillfället. Har försökt att pressa mig till att använda gåbandet så mkt som möjligt. I går var det svart och tårarna flödade - tack och lov kom barnen hit så man får skärpa till sig lite. Idag fick jag ha min bil och åkte iväg för att se något annat än husets väggar och garageuppfarten. Så nu har jag gnällt men vet att jag tar mig ur det - men det är jobbigt att inte ha någon lust till någonting. Så ni får ha överseende med att här inte uppdateras.

20220106 För att börja med gårdagen som blev så sen att det inte blev något skrivit här. Vi vaknade med ett totalt vinterlandskap på 15/20 cm snö. Göran fick med hundarna och eftersom Robban tagit ut kompledigt dammsug jag och torkade golven, samt lite väggar och sådant efter den blöta perioden här. Görans " Boss Johan" ringde att han skulle åka och hämta några delar till någon maskin som skulle ta ca 6 tim. Så det var bara för mig att sätta igång förberedelserna för kvällen då vi bjudit hit Ingrid och Stefan med Senna att fira kvällen med oss. Och mannen kom väl hem ca 1 timme innan gästerna skulle komma men allt var förberett. Våra doggar fick mat och fick sedan vara utestängda i tvättrummet när den lilla Senna med familj kom. Vi hade en riktigt trevlig kväll med mat och dryck - och det blev en hel del hundprat eftersom de är ganska novisa om hur en hund fungerar samt inlärning. Så lite senare framåt kvällen visade jag min parkour bana och hur det gått till, och så pratade jag om bakdelskontroll  och Ingrid sa att Senna inte kan ligg. Så pratade jag om bakdelskontrollen och visade med Senna och efter 2 försök gick hon upp på pallen och när det gällde ligg tränade jag 3 gånger och sedan låg hon ner. Och det var förvånade matte och husse. Men som nästan alla gör så tjatar det för mycket även kommando ordet etc. Så en liten valpkurs så där på sen kvällskvist, och Senna tyckte jag var rolig och ville knappt följa med hem, även att uret var över 12.  Idag vaknade vi till ett kallt vitt vinterlandskap. Mannen gick upp tidigt eftersom han skulle bli hämtad ½6 för jakt i Östergötland. Eftersom jag haft en orolig sömn natt, så när mannen gett sig av somna jag verkligen och sov till 8.15 då tyckte doggarna att det var dags för lite mat. Sedan fortsatte jag att röja i köket, gjorde så mycket i natt att jag fick igång en diskmaskin så resten efter vår frukost. Blev ju ett superhärligt väder framåt dan och när tempen visade -4/5 tog jag med hundarna ut och körde lite apportering och lydnad på garageinfarten och bakom garaget, men det var mycket snö och bara att konstatera att hundarna har jättesvårt för att hitta dummy i djup snö, för när man kastar dem så far de en bit under snön och där känner de inte lukten. Så till och med Svea fick lämna en apport - och jag visste ca vad jag kastat den men kunde inte finna den - så den får väl töa upp. Men det var trötta hundar efter allt pulsande i snön och letande men det har också besvär med kylan och framförallt snön som fastnar i tassarna. Ha nu en riktigt bra klämdagsfreda!

20220104 Efter frukost och en tidig förmiddag åkte jag och mannen till stan för att handla och för att slippa allt folk. Och det var lugnt och skönt både på Maxi och parkeringen. Så det var snabbt handlat. Emma ringde när vi var på väg till stan, och eftersom hon var ledig var hon och Viking och hämtade våra doggar också och gick en runda med de 4. När vi kom hem hade hon tagit med sig Olga hem. Och efter lunch gick jag ut och körde ett träningspass med Tyra och Svea, och det var riktigt härligt att få var ute när vädret var helt ok även om det var lite kyligt. Så de bägge fick sig en riktig genomkörande. Olga och Viking har haft fullt upp hela dan sa Emma när hon lämnade Olga här nu i eftermiddags. Var och hämta Göran på vår bilmekaniker där det bara skulle ballanseras däck men det upptäcktes ett större fel som inte kan åtgärdas förrän på måndag. Tråkigt för mannen att vara utan bil!!!! undrar om min passar då ???? Här har än så länge varit trötta hundar och nu ska det snart bli mat både gör dem och för oss. Så ha en bra Trottondagsafton!

20220103 Grått, grått grått och på det regn. Rensat och plockat undan en de som typ nu vissna hyacinter och dylikt. Vi köpte efter jul ett begagnat gåband för en ringa peng så nu kan vi gå inomhus när halkan slår till igen. Så det har jag vandrat med idag, det skonar mina händer då man inte behöver hålla i sig på samma sätt som med cykeln. Doggarna har förstås fått sitt. Och Olga lite extra då vi varit framme hos Ingrid och Stefan och deras hund Senna och med köttbullar och lydnad gick det riktigt bra och de kunde sitta still vid oss utan utfall. Ja så mycket mer har inte hänt denna dag. Ha det bra!

20220102 Nytt år och ny sida med mycket om och men. Och som vanligt inte lätt då det är något helt annat nu när man ska länka mot alla tidigare år, och livrädd att det ska bli som med "första sidorna" där 2020 bara är borta. Men började med denna sidan och tror att det funkar - men har blivit utslängd några gånger om man kommer åt det gamla. Skrev inget här i går då vi hade fullt upp med att installera bredbandet. Vi gjorde precis som beskrivningen sa men det funkade inte, ringde support och när vi fått igång det sa killen att bruksanvisningen inte var bra och vi var inte de enda som har haft problem. För det visade sig att routern skulle först kopplas ihop med fibern på väggen som för våran del sitter i lilla rummet det sades inte alls i beskrivningen. Men nu funkar det superbra både datorn och våra telefoner samt att tvn nu också har Wifi.  Tvn ville mannen inte ha med nu på fibern så det får väl han lösa. Idag tog jag och hundarna det riktigt lugnt på morgonen eftersom mannen åkte tidigt för att jaga. Framåt förmiddagen gick vi vägen till sjön och det var längesedan jag gick själv med alla tre, men det gick så bra och min arm är nu nästan helt ok. Men det var blött vet inte  om det regnade eller det var dimma men blöt blev jag och såg nästan inget genom glasögonen i det fina som föll ner. När vi kom hem luncha jag med två ägg och sedan tog vi en siesta och lugnt och tyst var det och vi sov i 1½ timme och det var riktigt skönt har ju blivit ganska sena kvällar nu. Och i morgon är det vardag igen så då får vi se vad vi hittar på - ska i alla fall inte storstäda.... men stampat jordgolv har vi ju nu när all snön är borta - ja man får ta det onda med det goda.

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com