Nytt och Blogg

2022

20221002 Trodde så väl att mina knän skulle vara som igår men inte då och piller verkade föga. Men jag har i alla fall försökt att göra något så jag har varit på altanen klippte lite visset på mina pelargoner och vattnat och Robban 1 har städat golvet. Emma och Evelina kom och hämta alla hundarna eftersom Göran även jagat idag. Har också städat och plockat/slängt en del i förrådet vid köket. Och i eftermiddag kom Emma och barnen på lite fika för jag måste bli av med lite kakor, för vi fikar ju aldrig jag och Göran. Och de var här ett par timmar och när de gått hem gick jag in i duschen för i morgon är det Ullareds dags. Vi får se hur jag fixar det men jag får väl sätta mig mellan varven, men roligt ska det bli och en lång lista har jag fastän det inte är en massa barngrejor. Ha nu en bra måndag!

20221001 Tollarträff på Attila och jag tog med alla tre, hade inte hjärta att lämna Svea och Tyra hemma. Så på med benet och piller i magen och på plats var Anna-Karin som hjälpte mig att gå en rastrunda med två av hundarna. Tog sedan in hundarna en och en, Svea fick lite apportering på agilitybanan och Olga fick lite kontaktövningar, den som fick minst var Tyra hon fick bara vara med när vi fikade men det var hon mycket nöjd med. Det var inte så många som kom men det som var riktigt roligt var att Therese i från Ambjörnarp kom som nu har en ny hund på 7 månader. Hon har haft en fodertik från oss som dog 2011 så det är många år sedan vi sågs - men så roligt att träffa henne. Och faktiskt höll mina knän och smärtan var acceptabelt även när vi kom hem, fast jag först hämtade Viking som varit ensam från tidig morgon eftersom familjen åkt till Öland. Men jag var glad över att inte ha superont så jag fixade lite i köket samt städade toan och ingen lunchvila fast morgon var tidig för kl. 5 blev Göran hämtad för jakt i Östergötland och då skällde ju förstås hundarna och jag var vaken. Så i kväll lär det väl bli tidigt för JonhBlund. Hoppas att ni får en skön söndag!

20220930 Vad har jag gjort idag? Jo jag har stekt svamp som Göran plockat. Tog ju igår in stegen modell större så jag har faktiskt putsat ett fönster, ett öppningsbart så jag tog både in och utsida med att vända runt det och det gick faktiskt bra kan ju ställa allt jag behöver på plattan utan att behöva kliva upp och ner vilket är det värsta för knäna. Ja så mycket mer än det vanliga har det inte blivit idag. I morgon har vi Tollarträff nere på Attila har ännu inte bestämt om jag tar med alla eller bara Olga - får se hur statusen är i morgon. Göran åker kl. 5 i morgon bitti till Östergötland för jakt, så några hundar kan han ta hand om i morgon. Vi synes och höres!

20220929 Idag som först kunde jag se det jag lade ut häromdagen. Så nu kan ni på framsidan komma till FB-R sidan som nu är klar. Igår onsdag var jag ute och dammsög bilen och städade den vilket var behövligt, städade också i förrådet och gjorde plats för pelargonerna som så småningom ska dit ut. På kvällen sedan var det syjunta, det är härligt att komma ut lite och tjöta.  Har nu tagit in stegen modell större och har klättrat på den lite och torkat när Göran inte var hemma - för han tjatar bara. I eftermiddag har jag sedan haft hundvård - klor, tassar och öron och efter det kommer ju dammsugning och tog också där Robban inte kommer åt som toarna och bakom dörrar. Annars är min nya Robban fantastisk stor skillnad på den gamla som nu huserar på altanen men den sätter jag på manuellt nu vid behov. Har också ringt till ortopedmott. för att påminna dem att jag finns och har fasansfullt ont för det har jag i kväll. Men nu ska jag inte göra mer i kväll. Göran kom idag hem med en Airfryer... så nu ska det lagas mat iden - vilket han får göra i kväll i alla fall. Ha en bra fredag och helg!

20220927 Idag har det regnat så det stått härliga till, lite uppehåll på förmiddagen och när Göran gick med hundarna var jag ute och fixade till lite. Vi/Göran flyttade blåbärsbusken igår så jag har flyttat lite på kärleksörten vid staketet, sopat på plattorna och fått ner några av de byttor som står uppe på stenarna med att plocka undan lite stenar så att byttorna kommer ner lite. Men helt klart har knäna tagit stryk så i kväll har jag riktigt ont. Sedan i kväll har jag haft ett långt samtal med Hannes - tänk att "våran" Hannes snart fyller 30 år, vi har pratat mycket gammalt om hur det var när han kom till och det som utlöste att han flyttade 11 år senare. Han har haft mycket upp och ner genom åren men har nu påbörjat en utbildning inom psykiatrin han och hans sambo har också tagit hand om en kille som har det svårt. Det känns så skönt att höra hur positivt han tyckte om tiden hos oss och när han säger att han inte förstår hur vi orkade, det gjorde man inte alla gånger men huvudsaken är att han har upplevt det positivt. Nu ska det vilas knän.

20220926 Lördagen bestod för min del av mycket köksfix då jag gjorde plockmat till skumpan vi skulle börja med på kvällen och sedan blev det kryddstekt rev i sås med de vanliga tillbehören. Emil dök också upp lite senare.  Och vi hade en mycket trevlig kväll som varade till efter ett på natten. Söndagen blev en vilodag med lite iordningställande och mina knän behövde vila efter gårdagens köksfix. Idag måndag mådde mina knän lite bättre så jag stoppade i mig ett piller och gick ut i garaget röjde undan samt sopade hela garaget för nu är det snart dax att flytta in byttorna. Fick också hjälp av Göran att flytta blåbärsbusken till ett större utrymme eftersom den har vuxit så mycket att man inte kan gå förbi den utan stöta i den, men den och ett antal fler byttor ska få stå ute i vinter - så till våren blir det spännande att se vad som kommer upp och vad som klarat sig.

20220923 Mannen iväg tidigt idag också som vanligt vad visst utbildning på Länsstyrelsen. Och vad har jag gjort då ?? det sedvanliga med städ och fix. Rensat i hundgården och hundarna har fått ett stort godissök i hela inhägnaden men fick också en promenad när husse kommit hem i eftermiddag, så trots allt nöjda hundar i kväll. I morgon kväll kommer familjen Hansson/Hermansson hit vilket var ett tag sedan så det lär bli lite mer än vanligt. Så i morgon blir det en del förberedande. Har faktiskt börjat med FBR sidan .... äntligen men inte haft någon lust eller ork att ta itu med den men nu är den på g. Ha en skön lördag och helg.

20220922 Har idag slängt ut tomaterna utom en som jag måste ha hjälp med då den är uppbunden i taket en gurka är också kvar som också är fäst i taket, gurkorna som var har nu helt vissnat och de gröna tomaterna får nu mogna i fönstret. I eftermiddag har gjort om lite i mina byttor har efterhand köpt in frostsäkra byttor så i vinter får dessa stå ute tänker också testa en hortensia om det funkar. Det underlättar en hel del om man slipper bära dem ut och in och så blir det inte så fullt i garaget, blir ändå en del som måste bäras in även blåbärsbusken får stå ute i en gigantisk kruka och den är så stor nu att den inte går att bära. Men efter förmiddagens och nu eftermiddagens eskapader har inte gjort väl i mina knä har nu så ont att jag knappt kan gå. Hundarna har fått sin promenad, godisuppletande och fått vara ute och rejsat under uppsikt för Svea har en tendens att bli lite vidlyftig för igår tog hon med sig Olga och de var framme hos Emma, men Olga kom som skjuten ur en kanon när jag ropade - " Svea kommer strax ska bara". Men nu ska jag sätta mig ner och vila mina värkande knän. Ni får ha en bra fredag.

20220921 Har idag varit i stan och åkte ganska tidigt. Göran inte hemma åkte vid femtiden i morse så även min morgon blev tidig. Igår klippte han gräset och hittade något man helst inte vill se, så därför for jag till stan för att köpa avmaskningsmedel till alla fyra eftersom Viking är här en hel del nu. Innan jag åkte glömde jag ta en värktablett så det köptes samtidigt och ut i bilen för att svälja ned den, så jag skulle klara det jag skulle göra. Så det blev lite på Maxi, Rusta, Blomsterlandet och IKEA för inhandling av ljus och var inte hemma förrän vid 12-tiden. Emma kom precis och gick ut med alla fyra och hon går inga vägar utan ger sig ut på vallarna och det gillar hundarna för där finns det mycket att lukta på. När hon kom hem med Tyra och Svea för Olga tog hon med sig, luncha jag lite och la mig för en knävila och en powernapp blev. Sorterat in tvätt sedan igår men har också tänt i spisen för första gången denna säsongen och det var skönt med lite värme, för det svalnar av när solen är borta och i morse var det inte mer än + 17 inne men tände inte eftersom jag skulle iväg. De andra bägge har fått ett godisuppletande när regnet gett vika. Men nu ska jag bänka mig framför tvn så ha en bra torsdag.

20220919 Inte skrivit på någon dag för här händer inte så mycket och så slipper ni höra mitt tjat. Men har i helgen haft två uppiggande långa telefonsamtal, varit vid sjön med hundarna. Och där hittade vi Karl-Johan alldeles intill sjön nu både stekt och uppäten. Har också pratat med Saga att jag hoppar Allmänlydnads kursen inser att det kommer inte att funka, smärtlindring innan för att funka där och sedan bilkörning hem i mörker och får jag nu starkare saker så blir det ännu sämre med bilkörning och känner att det inte är värt detta. Vi har ju varit 3 på den kursen så det fixar dom och Saga är duktig. Har också idag plockat lite med sommar/vintergarderoben  men inte fullt ut för än är det lite för tidigt för dunjackor. Men jag har ju inte långt till att hämta dem vid behov. Hämta Viking idag då Emma jobbar 7-16 så de har väl härjat runt här idag till och från, men ½ 5 hämtade Herman honom. Och nu ska jag sätta mig framför tvn. Ha det bra vänner!

20220916 Idag har jag ringt VC för nu står jag inte ut längre så det får väl bli morfin i alla fall, för när jag får komma till ortopeden lär väl dröja. Hundarna fick en tidigt promenad idag eftersom Göran skulle iväg. Vid lunch hämtade Emma Olga som fick följa med till Knutstorp. Och i eftermiddag la jag ut ett sök till Tyra och Svea eftersom jag bara hade dem hemma, ja jag ska inte säga att jag la ut det för jag gick på gräsmattan och slängde in 10 dummy på betesvallen. Börja med Tyra och när hon hade hämtad 4 tyckte inte hon det var roligt längre och strosade bara runt. Men turbon hon hämtade in alla 10 men hade att göra ett tag fanns ju ingen annan vittring där än Tyras. Sedan fick de testa på den långa, tunga "slarviga" dummyn, Tyra brydde sig inte men Svea hämtade den 2 gånger. Väntar på mannen som är ute i svampskogen och det var han igår också och jag grät för att jag inte kan komma ut i skogen och plocka svamp som är så roligt. Så igår kväll rensade vi svamp hela kvällen och då var det mest Karl-Johan och det blev 2 fulla pannor, så får vi se vad han kommer med i kväll. Ha en skön helg!

20220914 Vakna alldeles för tidigt i morse. Och min bil har gått i skytteltrafik till stan idag, Göran skulle till tandhygienisten på förmiddagen och eftersom hans bil fortfarande är ur drift fick det bli min och sedan på eftermiddagen hade vi tid för att ta våran 5:e TBE - spruta så nu ska den fyllas på om 5 år. Emma var och hämta Olga på förmiddagen som sedan Herman lämnade åter när vi var i stan och innan han skulle iväg och jobba. När vi var hemkomna fick i alla fall alla 3 sin promenad som var lång. Jag har också ringt Ortopedmottagningen idag och de skulle höra av sig när de har planerat för mig men först ett vanligt besök innan operation och de har 90 dagar på sig. Talade om min situation och att de skulle försöka att skynda på och de har satt upp mig på att kunna komma med kort varsel. Men jag kommer att ligga på. I kväll har det också varit syjunta så upplyftande att få komma ut och träffa lite folk och prata annat. Nu är jag hemma och ska strima lite av det jag missat i kväll. Ha en bra torsdag!

20220913 Solsken och regn om varandrat idag men mest det sistnämnda. Gjort två välbehövda saker idag, gjort rent tvättmaskinens fack vilket jag slarvar med. Har sedan sett en lång tid att det varit nästan stopp i avloppet från tvättmaskinen/tvätthon i tvättrummet har påtalat det ett antal gånger, brukar alltid göra det själv men kan inte lägga mig ner på golvet längre. Men idag blev det helstopp så vattnet rann ut på golvet, då fick mannen "tid" att göra något åt det och där var mer än geggigt men jag fick förstås serva honom och rengöra skiten. Mattan fick komma ut och Göran piskade den och det rök om den som bara den och det blev högar med sand under och överallt. Brukar ju göra detta varje sommar samt tvätta den men inte rett ut detta i sommar. Och när Göran gick med hundarna passa jag på att städa av i tvättrummet med dammsugning och golvtvätt och mattan fick komma på. Sedan tog jag vattenslangen och spolade av allt ute samt tvättade av ytterdörren och det var skönt att slippa att ha med alla hundarna som är galna i både dammsugaren och vattenslangen, detta gjordes i eftermiddags, så när de kom hem var allt klart men nu hade mina knän fått sitt så nu blir det vila resten av kvällen.  

20220912 Jag valvakade till ½2 sedan gav jag upp men spännande var det. Och sedan har det tjatats hela dan om man har velat men det finns ju en avstängningsknapp. Så det blev sovmorgon idag även hundarna var trötta. Vädret har varit riktigt hyggligt idag med sol och värme. Har försökt att vara ute men kan ju inte göra så mycket men hundarna har blivit borstade och det börjar att ge mig med allt hår och så har jag rensat i hundgården där hundarna sent i eftermiddag fick ett stort godissök. Promenad med Göran fick de på förmiddagen. Vi har också rensat i garage/förråd som Göran sedan var på sortergården med, men vi har en tendens att bli lite ovänner när det ska slängas men lite av hans saker fick jag igenom min vilja. I kväll är Göran på älgmöte så jag och doggarna är själva några timmar. Men nu ska jag bänka mig framför tvn och se om jag hittar något matnyttigt som inte har med valet att göra. Ha det bäst!

20220911 Valdagen! och vi var tidigt ute i Bondstorp och röstade och det var det fler som var där tidigt. Höll uppe lite vid lunchtid annars har det regnat det mesta och 9 mm hade det kommit till ½6.  Så sent i eftermiddag när det slutat att regna gick Göran med hundarna till sjön och ringde mig när han nästan var framme och så kom jag med bilen och så fick de lite aktivering idag också. Gjorde de sista av fransarna till Evelinas poncho i eftermiddags har tagit sin lilla tid pga. tummarna, ringde när den var klar och hon kom som ett skott för hon hade väntat på den här länge nu. Så nu får det väl bli sockor. I kväll får det väl bli lite valvaka mest för sakens skull tills John Blund anländer. Måndag i morgon och en ny vecka och ha en bra sådan.

20220909 Hade en Tandläkartid idag på morgonen eftersom jag i somras bet ut en bit av en tand som jag inte har haft något obehag av men som förstås tandhygienisten såg, så nu har jag lagt över 3.000:- på tänder den sista månaden. Göran följde med in till stan och körde hade nog fixat det för förmiddagarna är det bättre innan jag gått för mycket men jag tackade inte nej till det. Nu har även vi kommit in i energisparläge för nu kommer de månaderna när plattorna inte ger så mycket, så nu är alla utom timer bortplockade det är bara våran nattlampa som får lysa nattetid för att slippa brutna ben. Så nu är stearinljusen framplockade så i kväll blir det myspys för jag älskar att tända ljus, tror även jag ska ta fram batterilyktorna också framöver för det lär väl bli mörkare. Nu är nog sommaren borta för gott för idag har inte solen visat sig och det började att regna vid lunchtid. Såg idag att det är en del här som behövdes göras men energin är inte på topp. Hoppas att ni får en bra helg!

20220908 Var i stan igår för att handla sådant Göran har svårt för men det var plågsamt så in på Apoteket och köpa det starkaste de hade så ut i bilen och stoppa i mig en tablett och en liten förbättring så jag kunde handla färdigt. Idag har jag försökt att omplantera till lite höst i "byttorna" vid ytterdörrarna, vi har även stängt ner grillen och utemöblerna och burit i parasollen. Men Göran fick följa med ut till kyrkogården då jag även köpt till den också, men när jag skulle köra ut från garaget kunde jag inte trappa ner kopplingen ordentligt så vi fick byta chaufför. Insåg att jag inte kunde åka till Attila och kursen så jag meddelade Saga detta så vi får se hur det blir framöver det går ju lite fram och tillbaka. Hundarna får som vanligt men idag fick de också ett godisuppletande när Viking gått hem och det höll de på ned i nästan 1 timme. I morgon får vi se hur dagsformen är men ni får ha det så bra.

20220906 Fortfarande soligt och varmt dagtid en stund idag visade tempen över +30 då i solen. Idag har jag städat på altanen dammsugit och torkat golvet, klippt bort visset och gula blad som det nu är på pelargonerna, samt burit ut paprikan som nu har gjort sitt, lite tomater kvar som ska mogna samt att de blommar fortfarande men tror inte att det blir något av det. Även gurkorna blommar men det tror jag heller inte att det blir något av då det är ganska kyligt på nätterna nu. Men jag hade ont efter det men hade tänkt klippa gräset men det gick inte. Var och hämta Viking vid 12-tiden och när Göran kom hem i eftermiddags åkte vi till sjön med hela gänget och idag var det nästan att Viking badade tappade fotfästet och fick ta en plaskande räddning på bakbenen när han försökte nå en dummy. I kväll har hundarna fått begränsat utrymme inga sovrum och inte altanen för när det har torkat har de mängde med sand i pälsen som sedan ligger i högar, men fällning har börjat att ge med sig är inte så kopiösa mängder längre tack och lov. Idag har jag delvis sett något jag aldrig sett tidigare. Satt vid datorn och kollade på en film när jag hörde det som lät en traktor med en skramlande kärra efter men precis då kom Tyra som låg i soffan och såg riktigt rädd ut. Så jag for fram till fönstret i rummet och fick då se en tromp som skickade upp soptunnan i luften och ramlade ner på andra sidan vägen även halmen på åkern som blivit kvar flera meter upp i luften, lilla bordet på framsidan välte och lite andra saker for i kull. Hade jag suttit vid fönstret hade jag fått se detta från början. Göran fick sedan gå ut på åkern och plocka hem soptunnan. Ja det var min dag! Ha det bäst!

20220905 Börja med att ringa sjukgymnastiken och då visade det sig remissvaret från röntgen hade gått till en kollega till Daniel som började rota i detta när jag hade ringt hade själv undrat varför det så lång tid. Så idag skickas remissen till Ortopeden i Värnamo med början av vänster knä då det såg bedrövligt ut enligt Daniel - och det känner jag ju. Ringde också VC ang. smärtlindring och det finns inte starkare smärtlindring att köpa utan recept och då är det morfin som gäller men det krävs också då ett läkarbesök. Kom överens med VC att vi avvaktar tills vi ser hur det går framöver. Daniel sa att jag ska ringa ner i nästa vecka för efter 7 dagar ska de har läst remissen och planerat och då ska jag försöka att skynda på det hela så jag slipper vänta i 90 dagar. Så med andra ord händer det saker nu tack och lov. Hade lovat Emma att ta lite hand om Viking idag då hon började tidigt, men eftersom mannen med kort varsel fick åka och täcka fick jag försöka att lösa detta själv. Så på med benen lasta in våra hundar och hämtade Viking och så for vi till sjön och de fick några kast men inte alls så långt som när Göran är med och badkrukan var i så han blev lite blöt om halsen när han sträckte sig efter en dummy. Men sedan fick de springa av sig och jaga varandra. Men när vi kom hem fick jag knappt av mig benen för de hade blivit lite blöta samt en massa sand och nu har jag också sand på golven efter hundar som torkat. Dammsög i förmiddags och där Robban inte kommer åt bakom dörrar toarna och trånga utrymmen. Så att vi städat jag och Robban syns inte nu i kväll. Fick kött över i söndags och igår kokte vi mycket potatis som vi åt av till den goda gäddan, så i kväll ska det bli pyttipanna har redan skurit ner allt så det är bara att steka på. Ha det bra så länge!

20220904 Hade en dålig dag igår så den glömmer vi. Idag har det varit något bättre så jag har faktiskt hållit på hela dan men i sakta mak. Det har ju blivit betydligt kyligare på nätterna nu och jag har tagit på mig en extra filt på nätterna, men idag sa även Göran att han frös lite på nätterna. Så idag åkte sommartäckena ut och in med vintertäckena och i och med det blev det ju en hel del tvätt med täcke, lakan överkast ja allt man har i sängen. Så tvättmaskinen har gått hela dan men var gör det när solen skiner och det inte kostar något. Har haft en del stryktvätt tråkiga skjortor dukar örngott etc. men det är nu också klart. Hundarna fick en viltpromenad med Göran i morse och det blev inget bad idag utan bara ett stort godisletande. Har sådana samvetskval för mina hundar som får så dåligt med aktiviteter, men kom på idag att nu har de flyttat djuren så inga kreatur bakom garaget och jag skulle ju kunna slänga ut ett sök in i hagen men själv kunna gå på gräsmattan för att gå inne i hagen blir inte bra för knäna. I morgon blir det till att ringa vården igen har inget hört på 1 v och röntgenresultatet är fortfarande Ovidimerat, och så måste jag ha starkare värktabletter för det Apoteket kan rekommendera hjälper inte kan lika gärna äta Läkerol. I kväll ska det bli gäddfiléer blir smaskis så jag ska gå och fixa med det. Ha en bra måndag!

20220902 Superfint väder idag också. Och jag har gjort något som jag inte gjort på mycket länge... jag hat tvättat bilen!!! och den blev faktiskt vit!! jag kunde inte torka taket och mitten av framrutan för där krävs att jag har en stege så de fick bli otorkade. Det tog sin lilla tid och sedan var jag helt slut i knäna, hade tänkt ta den invändigt efter lunch men knäna sa stopp. Så vi åkte till sjön med hundarna och där fick de springa av sig samt bada och Svea och Olga fick ett oplanerat sök ute i gungflyet och det fixade de. Och till slut efter allt rejs var de nöjda och ville in i bilen. När vi kom hem har jag bara vattnat lite och nu blir det bara soft och vila. Ha en goer helg!

20220901 Kallt men ändå varmt i solen så även igår. Kantklippt en omgång idag också. Men har tagit det lite lugnt i eftermiddag eftersom vi började Allmänlydnadskursen i kväll. Men jag har ändå städat och tvättat lite samt det vanliga. Svårt att klä sig då det är varmt så länge solen är uppe men sen blir det rejält kallt. En mycket trevlig kurs med bra deltagare som är öppna och ger av sig själva, men det är verkligen skönt att slippa hålla i det utan bara komma med lite inslag och slippa problemen med Studiefrämmandet som det nu är med det nya. Men det blir sen kväll och var inte hemma förrän vid 10. Sedan har jag strimmat mina missade program men nu är det hög tid för sängen. Ha det bra i höstens första månad!

20220830 Fortsatt sol idag men luften är kylig men i solen är det riktigt varmt. Skjutsat Göran fram och tillbaka två gånger idag till Vaggeryd då han har problem med sin bil. När Göran var ute med hundarna kantklippte jag färdigt utanför hund gården och tog lite inne också tills batteriet tog slut. Har delat på den andra liljan också men trodde att jag fick ge upp för den satt som berget, men till slut fick jag bort den och den har nu fått en ny större kruka. Har en annan lilja av större format som också har fått en bättre kruka men behöver ha en större till våren. I eftermiddag var vi vid sjön med hundarna, lite bad och sedan fick de rejsa av sig, så jag hoppas att lite hår har fallit av idag. Har annars idag inne bara gjort det vanliga. Men nu blir det soffhäng. Ha det bra!

20220829 Först frissan idag och nu ser jag ut som skallepär. Åkte sedan upp till Ryhov och fick komma in väldigt snabbt, det gick bra det som är värst är när man med benet ska stå på en kloss med  benet i vinkel och sedan belasta och det smäller i knäet så även sköterskan hörde det och helt förskräckt sa hon att hon ska skynda sig och for som ett skållat troll fram och tillbaka - och detta gånger två. Som väl var hade jag tagit med en krycka som hjälpte vid transporten från parkering och till röntgen, men det var skönt när det var över och jag satt i bilen igen. Var en sväng till Rusta för att köpa en matta till mitt sovrum då jag blir störd av hundarnas travande på nätterna och de har också svårigheter med att hoppa upp i sängen eftersom golvet är halt för dem. Så nu lär det bli lugnare på den fronten. Emma var och hämta Olga på eftermiddagen och när jag pratade med Maria i telefon såg jag hur hon och Viking rusade fram och tillbaka och hade riktigt skoj. Tyra fick sina tassar gjorda idag vilket inte blev sist när jag tog dem alla då tummarna sa ifrån, så nu är även hon fin om tassarna och klorna klippta. Svea fäller nu kopiöst så jag fick av en massa idag också men hon har en fantastisk tjock päls men kort inte som de andra bägge. Promenad fick de på förmiddagen förstås och sedan fick Tyra och Svea ett stort godisuppletande. När jag gick förbi Blomsterlandet när jag varit hos frissan var jag inne där och köpte två krukor, två av mina liljor har inte blommat i år och med mycket kraft fick jag loss den ena från sin kruka och där fanns bara rötter så ny kruka var verkligen behövligt den andra tar jag i morgon. Så jag har överlevt dagen som har varit fin med en hel del sol även att man nu märker att hösten är här för solen värmer inte på samma sätt längre - vemodigt men också lite skönt - jag gillar hösten! Ha det bäst!

20220828 Ja nu har det regnat i alla fall - en bra bit över 40 mm. Och i natt när jag var uppe vid 3-tiden både blixtrade det och åskade men det var ganska långt bort så ingen reaktion på hundarna. Regnet upphörde en bit in på dagen så Göran och hundarna fick en torr promenad men annars har det regnat lite till och från hela dan. Idag har det i alla fall varit en vilodag, har ringt ett par samtal där ett inte var så lustfyllt men så är livet i stort och även som uppfödare. Så det blir inte så långt här i kväll för här har inte hänt så mycket. Och i morgon ska jag först till Frissan och sedan till röntgen för att röntga mina knän - vilket jag bävar lite för då det gör ont när man ska stå med olika vinklar - men å andra sidan är jag ganska van vid smärta. Ha nu en bra måndag!

20220827 Blev lite ändringar för Yvonne och Roger med doggarna kom torsdag eftersom det enligt SMHI skulle regna lördag. Och de kom sen eftermiddag när vi just kommit från sjön med hundarna. Familjen Lindeblad hade med sig och fixade maten både torsdag och fredag kväll. Roger var i skogen i princip hela fredagen men kom hem till lunch då jag fixat pastasallad. Jag och Yvonne och jag åkte till skogen på förmiddagen för aktivering med hundarna med ett sök. Min assistent Yvonne la ut söket, körde Olga och Tyra men Yvonne fick gå tillbaka med Tyra för mina knän klarar inte att gå i skogsterräng trots att det inte var långt.  Så skönt att alla fem hundarna fick jobba ordentligt och var riktigt slut när vi kommit hem. Men för min del var det bara att konstatera att gå i skogsterräng det klarar inte mina knän trots stöd och hade vansinnigt ont i går kväll liksom idag. Men det har hänt saker för i torsdags ringde de från VC att något läkarbesök behövs inte i mitt fall utan att en remiss ska skickas från Sjukgymnastiken och jag ringde Daniel som fick de uppgifter han behövde men ville också ha nya rötgenbilder nu på bägge knäna eftersom det var 2 år sedan vänster knäet röntgades. Så på måndag efter frissan går jag till röntgen och får detta gjort. Bävar lite för det är inte helt smärtfritt med dessa röntgenbilderna. Men idag så har Yvonne och Roger åkt hem och tog husvagnen med sig, har varit så roligt att ha dem här och vi räknade ut att de varit här i 10 nätter, och hundarna har bara fungerat bättre och bättre. Så det kändes riktigt tomt när de åkte i eftermiddags, men Roger var nöjd då han fått med sig flera spänner med lingon. Så det är tyst i kväll och inga spel i kväll då vi har spelat många olika spel de här kvällarna, men ett spel ska jag försöka få tag i när vi åker till Ullared nästa gång. Regnet kom här idag på tidig eftermiddag och ska hålla på hela morgon dagen, så ha det skönt i regnet!

20220824 Igår åkte Yvonne och Roger hem men lämna husvagnen kvar och kommer igen på fredag. Roger som älskar att plocka bär har plockat över 10 lit blåbär för hand. På fredag tror han att lingonen ska vara så pass mogna att det går att plocka. Idag har vi haft över + 30 grader så högsommarvärme. Emma hämta Olga på förmiddagen och i eftermiddag åkte vi till sjön med de andra bägge. Bad och sim och så la jag ut ett litet sök till Svea och Tyra så de fick jobba på land också och det var uppskattat för det har varit dåligt med den varan eftersom jag mått pyton. Men idag hade jag ett missat samtal från Region Jönköping och sedan har Smile ringt och ska till tandhygienisten i morgon eftermiddag. Vi skulle ha börjat vår kurs på Attila i morgon men vi har fått skjuta på den en vecka pga. covid. Ha det gött i värmen.

20220821 Yvonne och Roger med doggarna kom fredagskväll och vi åt och drack och tjötade till långt framemot natten, med åskberörda hundar både Olga och gamle Spike så när åskan upphörde var de hundarna rätt slut. Så går var vill lite sega men inte mer än att vi spela plump till midnatt så lite tidigare i gårkväll. Idag var det riktigt varmt och soligt och när Yvonne och Roger åkte för att handla porter åkte vi till sjön med våra hundar, så fick de komma ifrån killarna lite samt svalka och springa av sig lite. Jo för i kväll ska Roger göra porterstek något jag aldrig gjort och tror inte att jag ätit det heller så det ska bli spännande. Så en liten resumé av de sista dagarna. Ha det bra!

20220818 Ganska vettig värme på förmiddagen men det blev bara värre framåt dan. Så i eftermiddag åkte fläktarna på igen. Men jag har tagit mig i kragen idag och har friserat hundarna - ja Tyras tassar fick jag hoppa över som var sist ut för då ville tummarna inte vara med längre. Sedan har jag faktiskt både dammsugit och torkat golven, och dammtorkat både vått och med swiffer  Om jag inte har nämnt det tidigare så fäller alla tre helt kopiöst så hundhår högt och lågt som far omkring med fläktarnas hjälp men en stund är det i alla fall okej med nytorkade golv. Även altanen har fått ett lyft och växterna har också fått lite omtanke men nu börjar det att gå mot slutet. Kan nog bli några tomater till och även gurka för där blommar det nu, paprika har jag också skördat en del även om jag är väldigt förtretad för nu är det 3:e gången jag köpt röd paprika men de blir bara gröna!!! fattar inte varför? Efter alt städ var det oerhört skönt med en dusch för svettas gör mani denna värme om man inte sitter still..   I morgon kväll kommer Yvonne och Roger med Spike och Mike ska bli riktigt roligt med lite upplyftande och när man tittar på SMHI lär det bli mycket "plump". Nu behöver städknäna lite vila ha en bra fredag och en skön helg!

20220817 Är nu hemma efter höststart av syjuntan, så roligt att få träffa nästan alla igen, det skingrar tankar med lite annat snack. Åkte till stan ganska tidigt idag för att handla på Maxi och skönt där när det är lite folk i princip bara pensionärer!! Har haft idag som igår många långa telefonsamtal... små barn och små bekymmer, stora barn och mycket större bekymmer!!  Emma gick med alla fyra idag.. hon kan hon den tjejen. Värmen håller fortfarande i sig och det är en klibbig sådan. Försöker att få lite gjort när värmen och knäna vill, energin är inte på topp, men ser framemot att Yvonne och Roger kommer hit till helgen - så jag har planerat några dagars meny - ska bli så himla roligt. Vädret verkar inte att bli det bästa men då får det bli mycket plump! Som väl är har det inte åskat idag för igår var det en mycket jobbig dag för Olga. Det började med att åska redan mitt på dan sedan kom det en omgång på eftermiddagen, lite senare hade det lugnat sig och hon hade gått ner i varv så en tidig kvällsmat kunde hon äta upp i sovrummet med Göran bredvid sig och tvn på hög volym, sedan satte det igång ingen. Ska ta kontakt med Vet. om det finns något man kan göra för igår var det inte okey för henna att må så dåligt under så lång tid. Men i eftermiddag åkte jag och Emma med alla fyra till sjön och där var också Johan och Karro och Johan han slängde några dummy mycket långt så Svea och Olga fick simma ordentligt. De andra bägge fick efter sin prestanda, Tyra lite lagom långt och Viking vääldigt nära eftersom han inte badar frivilligt. Känns någorlunda okey idag men väntar på resultatet av nästa vecka.. om et nu blir något..  men jag kommer inte att ge mig.. Ha en skön varm dag!

20220815 Några grader bättre temp idag. Så hundarna fick en tidig promenad sedan åkte vi till sjön på förmiddagen för att slippa den gassande solen mot stranden. Och det var väl tur det för i eftermiddags blev det blixt och dunder och en helt förstörd Olga, även Tyra är lite påverkad medans Svea sover sin skönhetssömn när det dundrar. Detta får bli allt för i kväll.

20220813 Idag har det varit ännu varmare samma tid i kväll +26 inne, + 30 ute i skuggan och +39 i solen. Hundarna har legat platta i stort sett hela dan, fick samma procedur idag när det var lite mer skugga och vattenslangen piggar upp o så ett godissök på det. Nu har mannen och sonen åkt till festen, var inga större protester att jag inte följde med . ja han ser ju hur jag har det. Men jag åkte en snabbis till stan för hundfoder och lite komplettering samt räkor till mig som jag ska ät i kväll. På morgonen innan värmen kommit igång helt bytte jag i sängarna och jag flyttat tillbaka till mitt rum vilket har varit bokat för Freja då man inte vet när var och hur hon ska sova. Idag har hon varit med Emma med familj till Karlskrona för någon militär uppvisning som har varit mycket givande men varmt sista sms skulle de stanna i Ingelstad för bad innan fortsatt hemfärd. Nu hög tid för hundarnas mat och mina räkor. Ha det bra i värmen!

20220812 Här händer inte så mycket för här är det bara varmt, varmt och varmt. Nu kl.7 är det +25 inne, + 28 ute i skuggan och + 36 i solen puh!! Avstod till och med bad för hundarna i kväll för vid sjön gassar solen för fullt vid den här tiden. Så det fick bli bad med vattenslangen tror det svalkar mer än i sjön och därefter ett stor godissök på hela gräsmattan. Och jag har inte gjort några större åthävor lite småfix bara som inte kräver så mycket. I morgon är vi bjudna till "Lassabygget" som brukar vara en rolig fest med mycket folk, underhållning och god mat. Men jag har bestämt att inte följa med anser att mina knän inte kommer att fixa det med att sitta på bänkar och under lång tid, mina knän klarar inte av att sitta för länge jag måste upp och röra på mig mellan varven. Och eftersom festlokalen är på ett "ränne" är det ojämnt att gå även om jag tar en krycka med mig. Har inget sagt åt mannen att jag inte följer med för ville vänta och se hur knäna mår, så det får jag ta i morgon och det lär väl bli protester men mitt psyke klarar inte av motgångar för tillfället så det får han väl bli varse.  Ha nu en bra fredagskväll och helg.

20220810 Hade först inte tänkt skriva något här nu i kväll. Dagen började i dur men slutade i moll. Började på förmiddagen när Göran var ute med hundarna och kantklippa inne hos dem, men nu var ju gräset lika långt igen eftersom jag inte kunnat kantklippa pga. av ryggen bl.a. men nu är den nästan 100 återställd. Hann ju förstås inte så långt innan batteriet var slut. Fortsatte sedan med att sopa stenplattorna och samtidigt rensa ogräset där. Hampus och Evelina kom vid 10, hade tagit sovmorgon och sedan ätit frukost (Freja hos sin far). Gick in då det blev för varmt i solen och tog av mig benskydd och tummskydd. Lovat fika vid 11 så det fick det bli och vi satt och småpratade lite - och de är så underbara, älskar dem över allt. Snart var det dags att sätta på potatisen för de var lovad morfars potatismos och morfars köttbullar till middag. När Göran skulle köra hem stannade hans bil precis utanför och då fick Hampus 10 år rycka in och bogsera bilen tillbaka till gården, och det klarade han galant på ettan och lågväxel. Det var en stolt Hampus som bara kommenterade att " 650 har jag inte kört innan". Morfar fixade potatismoset och vi kunde äta vid 1-tiden som var bestämt. Efter maten var jag tvungen att vila för nu värkte det i både knä, händer och rygg. Och jag slocknade direkt - Evelina sa när jag vaknat till liv att du snarkade nog mormor men jag skyllde på Tyra... Vi åt sedan lite glass ute i solen och sedan gick de hem till Viking och Herman skulle snart komma hem. Men så i eftermiddag fick jag ett riktigt bakslag då jag nu har så ont blev så fruktansvärt ledsen är så jävla trött på all värk och att jag inte kan göra det jag vill utan att bli helt förstörd. Så jag har gråtit floder och i bland undrar jag vad det är för mening med livet när allt känns kört med att bara ha ont ont. Men jag tar väl mig igenom detta också men för tillfället är det svart.

20220809 Här har varit fullt upp. Freja kom hit i söndags vid lunch och väntade bara på att kusinerna skulle komma hem vilket de gjorde vid 18-tiden. Sviter från lördagen satt ordentligt i mina knän. Vid 20 - tiden kom Freja tillbaka då familjen skulle lägga sig tidigt pga. jobb. I måndags hade jag då alla 3 här, inte att de är besvärliga på något vis men ljudnivån är hög när de har roligt. Det är bara att serva med mat och fika. När Emma kom hem vid 6-tiden gick de dit och kom på att de skulle tälta i trädgården, så jag fick en lugn kväll och fick vila huvudet. Idag tisdag var Emma ledig så de har varit där hela dan och jag tog en kortis till stan för att handla lite. Har under en längre tid mått dåligt av att se allt som behöver göras ute - kantklippning, vattning och ogräset som bara växer och mannen har ser ingenting av allt detta - jo om han hade kunnat sitta i en traktor hade det nog blivit gjort... Så i eftermiddag drog jag på mig mina knäskydd får bära eller brista och kantklippte en omgång på stengångarna. Talade om för mannen när han kom hem att i morgon får han sopa plattorna på hela västersidan - men det hörde han nog inte. Idag har det ju varit riktigt varmt så hundarna fick bad i dag igen. Nu är det snart dags för hundarnas mat och jag ska känna mig "nedslagen"

20220806 Så har O-kullen genomfört FBR i Taberg idag hur det var ser ni på framsidan. Men jag är mycket nöjd med hela kullen framförallt killarna, det är detta man vill se som uppfödare. Men det var en ganska lång dag och mina knän höll ihop men jag hade vansinnigt ont när Olle gick som var sist ut, men jag ville absolut se alla fyra. Nu ska jag ta det lugnt och slappna av att det är över och med så bra resultat hade jag kunnat lägga till hjärtan här nu hade jag gjort det.....

20220805 Som väl var blev det ingen åska varken på natten eller på morgonen vilket SMHI hade flaggat för. För det behövde Olga definitivt inte nu för i morgon ska hela O-kullen göra FBR och det är en vild chans tagning när det gäller Olga för jag vet att hon är skottberörd. Vi har tränat och diskuterat jag och Emma och har tillslut kommit fram till att vi genomför det hela och ser om situationen blir något annat. Hon är smart tjejen och har precis läst av när det är skotträning även att det bjuds på älgstek. Så nu har vi en annan strategi men den hinner vi inte fullfölja tills i morgon så det får bli som det blir. Men jag hoppas att killarna fixar det hela galant. Emma hade önskat att  vara med men naturligtvis sjukt på jobbet så någon timme senare gick inte. Jag är så Tacksam att alla 4 kommer ska bli så spännande. Jag hör av mig i morgon och berättat.

20220804 Idag kändes huvudet betydligt bättre och jag har städat och tvättat lite på förmiddagen innan värmen slog till, sedan blev det inget. Alldeles för varmt för både folk och fä. Men sen eftermiddag åkte vi till sjön för hundarna behövde verkligen svalka av sig. Fläktarna är nu på plats igen och några större knop har det inte blivit i kväll. SMHI har lovat åska fram på morgontimmarna men jag hoppas att det inget blir med det, för det kan vi definitivt undvara. Ha det bra!

20220803 Mannen betydligt bättre nu och jag är mosig men inte lika täppt utan kan sova bra men huvudet känns som det är för litet. Men hoppas att det här är över snart för på lördag måste jag vara fit for fight. Ja som ni förstår händer det inte så mycket försöker göra det nödvändigaste. Emma var och hämta Olga tidigt idag och då får hon lite aktivering, Göran gick med de andra bägge som sedan har fått ett godisletande. Nu ska jag bara ta hand om näsan och vila.

20220802 Jaha och nu snoras det och hostas, mannen började i förra veckan och i söndags kände jag att det var något på gång så natten till idag har varit täppt. Har testat negativt för covid så det var i alla fall något. Romy och mannen har varit vid sjön och tränat tolling och vattenapportering nu inför specialen. Vi var med en stund på förmiddagen och blev erbjuden att de skulle lägga ut sök till mina hundar, men jag avböjde då jag är ganska mosig i huvudet. Energin är definitivt inte på topp, hjälpte lite att prata med Maria men rösten tar också stryk så nu blir det vila resten av kvällen. Vi höres.

20220801 Har inte varit här på några dagar pga. att jag varit i det svarta hålet. Vi var på födelsedagskalas igår och firade 10-åringarna, man blir helt förbluffad hur fort tiden går minns som igår när dessa små liv på ca 2 kg kom till världen. Så vi satt stilla rätt länge och tjata vid fikabordet och när vi skulle resa oss kunde jag knappt gå, så barnen tyckte det var dags att göra något åt detta nu. Så idag har jag ringt så om ett par veckor när alla är tillbaka på VC ska det diskuteras vad som ska göras och sedan meddela mig. Hoppas ni har det bra!

20220729 Har gått med mina extra knä hela förmiddagen. Var i Taberg och hämta ett paket från Häromi så en ny effileringssax som jag ska få in mina fingra i och ett nytt skydd till baksätet till Tyra och Viking. Så i o med det har jag storstädat "sandbilen" för du milde med sand efter alla bad i sommar. Eftersom Viking sitter i framsätet när vi åker till sjön och fäller gör han också som bare den. Så det har dammsugits och våttorkat hela bilen fällde upp sätena i baksätet och där hitta jag en gammal 5-krona som med andra ord länge sedan de fälldes upp. Så nystädad bil invändigt och det nya baksätesskyddet är på plats - så ingen Viking där fram längre för nu får både han och Tyra plats. Och för att bilen inte skulle vara nystädad allt för länge så åkte vi till sjön med tjejerna och det uppskattades kan jag säga då vi inte varit där på några dagar. På vägen dit mötte vi Eva med Peggy som också var på väg dit, hon satt på berget och väntade tills våra hade badat färdigt. Det hade säkert funkat att de träffats med vill inte utsätta en ungtik ( schäfer ) med våran flock och de märkte inte att de satt på berget men det blev heller inget "vattenavspring". Nu har jag och mannen suttit ute och njutit i den sjunkande solen med varsin wirre. Mannen gick in för att förbereda maten till kvällen och jag satte mig här, men nu ska jag gå ut dit igen. Hoppas att ni får en skön helg!

20220728 Här händer inte så mycket mer än det vanliga. Men idag har jag varit med Emil till stan för att titta på lite olika möbler och förvaring, och vi var både på IKEA och på MIO och var inte hemma förrän vid 2-tiden. Men då var mina knän helt slut och värker nu som bare den. Göran fick hämta Viking på förmiddagen och sedan har han varit här tills han blev hämtad vid 5. Hade tänkt mig lite träning eller bad med hundarna idag, men jag klarar varken det ena eller det andra. Igår gick jag med mina extra knä över 3 km och hade inte ont efteråt, idag har gått lika långt i affärer men utan knä så man märker skillnaden. Så hundarna har bara fått ett stort godissök och resten av kvällen ska knäna får vila. Men här har varit riktigt varmt och soligt idag så hundarna är ganska nöjda med det som är.

20220726 Något besök blev det inte idag då ett kärt förhinder uppstod. Regnat har det gjort till o från hela dan och i eftermiddag har det blåst halv storm. Märkte idag när jag var ute och hämta sallad och att grönkålen började bli "biten" och också nu för hård att äta som sallad. Så nu är den avplockad och i morgon ska jag koka den, så en liten skinka står nu på spisen. När mannen var ute med hundarna hitta han lite svamp så den är nu också rensad och står på spisen. Med paraply idag gick jag genom byn, tyckte att ryggen skulle klara det nu. Så jag gick ner till "lilla Rullebo" och pratade med Eva men fick skynda mig hem då det blev kolsvart på himlen men jag klarade mig för regnet. Nu ska jag kolla det jag har på spisen så ni får ha det så bra!

20220725 Mannen åkte iväg vid 6 i morse skulle till Skåne och täcka bark han och gänget. Så jag och hundarna hade en skön morgon, så när hundarna fått mat gick vi och la oss igen och gottade oss. Men vid klev jag upp och jag fick min frukost. Regnet har strilat till och från hela dan, men jag örjade med lite hundvård som var väldigt behövande, Olga tog jag fullt ut de andra bägge fick bli klor och tassar och bara lite på öronen för jag kände att ryggen inte tyckte det var helt ok efter 1 timme. Men sedan lämnade jag allt hår och städningen för att jag och Olga skulle bege oss till Viking som varit ensam sedan tidig morgon, var nästan uppehåll när vi gick så tänkte att det klarar sig nog - men se det gjorde det inte rät som det var öppna sig himlen och på den kora sträckan blev jag genomblöt för något paraply hade jag förstås inte med. Så var vi hos Viking i ca 2 tim men när vi gick hem därifrån lånade jag med mig ett paraply och det behövdes. Så hem och åt lite lunch och sedan åkte dammsugaren fram efter att jag sopat upp det mesta av håret. Idag har jag haft ett långt samtal med en före detta instruktör på Attila som också gör ett besök i morgon ska bli riktigt trevligt. Som pensionär tar man kväll när kl. är 18... Ha en bra tisdag!

20220723 Har varit lite soft på förmiddagen det fuktade lite men var ändå inget regn. Hundarna fick sin promenad förstås och i eftermiddag gjorde jag något jag inte gjort på länge. Ryggen har känts ganska ok de sista dagarna, så hundarna fick komma ut för lite lydnad/apporteringsträning. Tempen var perfekt +20, så det var lyckliga hundar som fick lite lydnadsträning och apportering, tog fram den tunga sladdriga apporten men den enda som släpade hem den var förstås Svea de andra bägge tyckte det var något konstigt. Nöjda hundar och även jag nöjd men ryggen känns av nu men blir nog bättre med lite vila. Nu ska vi ha en skön lördagskväll hoppas ni får det också. Och så fyller P-kullen 1 år i morgon ett år går så fort, men härligt att få se dem på Kennelträffen och hur bra det har utvecklats.

20220722 Åhh äntligen lite normal värme så idag har jag vattnat inne och ute, plockat vissna blommor och skördat en skål med Amerikanska blåbär som jag äter som snacks. Hundarna fick en förmiddagspromenad i normal temp. Har också swiffat runt och dammtorkat lite vått för att få bort flugskiten. Vi for med hundarna till sjön i eftermiddag så att de fick springa av sig samt att bada naturligtvis. Ja så mycket mer har inte skett idag och nu tar vi fredagskväll. Ha en skön helg!

20220721 Om det var varmt igår så var det inget mot idag. Något hyfsat tidigt på morgonen så hundarna fick sin promenad och jag har också städat lite och tvättat. Men tillslut gick det inte att hålla tempen inne heller trots dörrar och fönster stängda och fläktarna på för fullt. En stund idag var tempen upp i över +40 ute, men jag har fått mycket tid till att sitta här så nu är hemsidan uppdaterad på flera sidor. Och faktiskt när jag kollade om det kommit ut hade det gjort det både chrome och goggel men inte på edge, så jag hoppas att ni nu kan se det. När tempen hade gått ner till +30 åkte vi till sjön med hundarna för då hade de börjat att piggna till som annars idag bara ha legat platt i stort sett hela dan. I morgon ska det bli lite svalare och det ska bli skönt för dessa dagar räcker. Ha en skön fredag.

20220720 Varmt så in i norden idag och hur ska det då bli i morgon.. Nästan bävade för att gå ut och hämta lite grönt till lunchen idag. Går inte att vara ute alls även om man är i skuggan + 38 visade tempen i solen idag - då är man ju sjuk! Man kan inte göra så mycket så därför har jag suttit vid datorn och påbörjat om utställningen, för först idag kunde jag se de jag la ut för några dagar sedan så då känns det ok att fortsätta. Så bilderna är hämtade och färdiga för www och lite text har det också blivit så i morgon hoppas jag göra klart den. Hundarna fick en promenad strax efter 6 i morse och i eftermiddag for jag och Emma till sjön hundarna hade det skönt i vattnet men vi led på stranden för det var så varmt. Tjejerna har fått "glass" idag köpte musch bollar till dem sist och det har de fått helt frusna två gånger idag svalkar väl något. Har skalat ett stort kok nypotatis så när mannen kommer hem blir det potatis samt matjessil och skarpsås man behöver saltet så här varma dagar. Så får vi se hur skön natten blir men har lyckats hålla innetempen på +24 i alla fall. Ta det lugnt i värmen!

20220719 Första natten som jag sovit helt ok bara varit uppe 2 gånger och första gången sedan i torsdags som Fitbiten reg. en hel natts sömn. Med tanke på värmen idag och den nalkande jättevärmen börja jag tidigt med att "blåsa" ut huset och innetempen håller nu +24, har haft stängt till altanen för där är det nu +33. Hundarna fick en tidig promenad idag, Emma var och hämta Olga strax efter 7 och gick med henne o Viking eftersom hon skulle åka och jobba kl. 10. Göran gick med de andra bägge efter våran frukost. Har tagit in kylbäddarna men än så länge ligger de helst på stengolvet under fläkten. I eftermiddag var vi och hämta Viking och åkte med alla fyra till sjön så de fick lite aktivering men vet inte om vattnet kyler så hemskt mycket för det är ganska varmt. Men de fick rejsa runt lite och bada i alla fall. Ja Olga och Viking hade lite rejs när vi kom hem en stund men annars har de varit ganska passiva.  Har vattnat lite ute även att jag fick order om att inte göra det - men tog det som är lättast att vattna så får mannen göra resten när han nu kommer hem. Har kunnat suttit här idag och gjort mer jobb men det är inte roligt då det jag har gjort kanske inte funkar överhuvudtaget. Men nu är det matdags för alla vovvarna. Var rädda om Er i värmen!

20220718 Nätterna är inget vidare kan sova ca 1½ timme i stöten, mycket beroende av att jag endast kan ligga på höger sida ja plant på ryggen går också men ryggläge o sova har jag aldrig kunnat gjort. På dan idag har det varit ganska hyfsat och försöker att minska tablett intaget. Idag har vi haft lite regn på morgonen/förmiddagen men nog för att slippa vattna ute i alla fall. Gick med Olga fram till Emma och så tog hon henne och Viking och gick en skogspromenad och Göran gick med de andra bägge. Har suttit här i dag och pulat med lite olika sidor men det är så fruktansvärt frustrerande att det jag lägger ut kan jag inte själv se så jag har inte en aning om hur det blir eller om det över huvudtaget har fungerat och det tar flera dagar innan jag ser det. Men det har jag i alla fall gjort och det funkar i FrontPage... Har också nu pratat med alla från O-kullen angående den stundande Funktionsbeskrivningen - men det är en som jag fortfarande väntar besked av. Även det frustrerande eftersom jag måste ge besked. När detta var avklarat fick hundarna ett stort godissök i hela inhägnaden. Ha en bra tisdag!

20220717 Natten var jävlig, vakna med en fruktansvärd värk och lika hemsk att ta sig ur sängen. Så jag satt uppe i 2½ timme, tog efter en stund en tablett och kunde sedan somna och sov till ½8 då Tyra väckte mig. Efter frukost och någon timme följdes vi åt till stan, det behövdes inhandla lite hundfoder + lite till. Känner inte att jag vill köra i stan på dessa tabletter. Och vi var hemma till sen lunch och efter det la jag mig och kunde sova 1 timma. Evelina var och hämta Olga så hon har fått lite aktivering idag, de andra bägge fick nöja sig med ett godisuppletande i hela inhägnaden. Har i alla fall klarat att vattna på altanen och där går det åt ca 30 liter nu. Har vattnat lite ute men resten får mannen ta. Så har dagen varit här - alltså inte den bästa.... Ha det nu bra! och tänker på er som nu börjar jobba!

20220716 Vakna på torsdagsnatten att jag hade vansinnigt ont i ryggen på vänstersidan ganska långt ner när jag rörde mig var det som någon stack in en kniv och vred om. Ta sig ur sängen var ingen höjdare skrek rakt ut, detta höll på hela fredagen, åt full dos smärtlindring men det hjälpte bara lite och de här huggen kom när som helst utan att jag gjorde något. Så var tvungen att ringa Maria och klaga och få lite stöttning. Konstatera att det måste vara i en muskel eller något liknande som säkert har att göra med att jag balanserat på stenarna och försökt att räcka så långt som möjligt för att slippa flytta fötterna för mycket för knäna tycker inte om att gå och balansera på dessa stenar. Så det var ingen rolig bröllopsdag 44 år som vi hade igår. Besvärligt att ta sig ur sängen idag också - men det kändes betydligt bättre idag inte de här fasansfulla huggen hela tiden, så idag kunde jag bädda sängarna och fixa lite här inne tog mig även till Taberg för ett ärende och i eftermiddag tog jag med hundarna till sjön så livet återvänder. Ha en skön helg!

20220714 Har i alla fall försökt att få något gjort idag. Vattnat ute och inne samt plockat vissna blommor även plockat lite ogräs i nästan halv storm. Våttorkat golven och sedan åkte vi till sjön med Emma, Evelina och Viking samt mina vattendjur. Fick mitt nya knäskydd idag med posten som fungerar jättebra och det är ett himmelrike för mitt nu sämsta vänster knä. Har sedan suttit här vid datorn och gjort färdigt "Kennelträffsidan"  det har tagit lång tid av olika anledningar med nu är den i alla fall färdig. Mannen har fixat maten i kväll eftersom jag suttit här, men nu ska även jag placera mig framför tvn. Ha nu en bra fredag! som faktiskt är vår bröllopsdag!

20220713 Har inte varit på hugget idag, gjorde lite för mycket ute igår och det sonas idag. Satt har och fixade lite och tänkte fortsätta men bara orkade inte. Hoppas att det känns bättre i morgon - men hundarna är viktiga och de får sitt. Och nu ska jag kojsa.

20220711 Nu är komoden inoljad och på plats och handfat/kanna/tvålkopp diskade också där nu. Eftersom det var utrensning i lådorna igår har jag fortsatt med lådorna i garderoben, två av hyllorna måste jag ha trappstegen till så det jag hade där har jag inte behövt så det är förnito nu samt en hel del annat ur lådorna - så gott om plats nu. Städade lite övrigt när jag ändå höll på som sovrummet och "datorhallen" och när oljan ändå var framme blev det ytterligare lite inoljande. Målaren kom på morgonen och har nu tvättat av det som ska målas vilket tog några timmar, så i morgon blir det målning, hela garaget samt det jag aldrig nått att måla som vindskenor och det över min höjdförmåga, även väster sidan tas fullt ut för där frestar solen mycket. Har även fått råd om vad som kan användas till det tryckta för att få det rent vilket var mycket enkelt. Vattna allt ute men Emil kom så jag fick lite hjälp. Hundarna fick en lång promenad med bad på förmiddagen och i eftermiddag blev det åter en runda till sjön som Emil följde med till men det blåste ganska kraftigt så de fick jobba hårt för att komma ut till dummyn. Och efter några kast var det faktiskt nöjda när jag sa att det nu var "slut". Hemma igen satte jag mig ute och njöt innan det blev för kallt i blåsten att sitta ute. Så in och började vattning av det som finns på altanen och skördade också ca 20 tomater och har 2 gurkor som också snart är färdiga, men gav bort 2 i går. Har inte lagt in några än för de faktiskt bäst äta färska, men det blir säkert någon burk så småningom men ska inte lägga in så mycket som jag har gjort för det går inte åt. Mannen har lagat maten i kväll och nu ska jag bänka mig framför tvn. Ha en bra tisdag som också är Marias födelsedag, så Grattis Maria på 65-årsdagen! Hör förstås av mig i morgon!

20220710 Sviter från gårdagens flytt även idag, eftersom Emil vill börja ett helt nytt liv och slänga allt i princip. Var jag tvungen att sätta P för 2 saker. Den gamla släktkomoden med fat, kanna och tvålkopp samt en hög byrå han haft så den har jag bytt ut mot min gamla och komoden har också fått en plats. När vi är döa kanske barnen har fått en annan syn på det gamla. Så det har varit en del städ och urtorkning och flytt från det "gamla till det nya" Samtidigt har jag också rensat en hel del som var i mina lådor. Och igår innan vi åkte till Emil fick jag Göran att rensa i sin garderob och det blev en hel sopsäck till insamling och en kasse till släng. Så vi har minskat på husets innehåll åtminstone när det gäller kläder. Hundarna fick en lång promenad idag av Husse när jag har torkat och städat. Gårdagen var inte bra för knäna, trots att jag hade knäskydden på mig men det var under för lång tid så idag har det värkt konstant i vänster knä. Men nu i kväll följdes vi åt till sjön och där var Emma med familj som skulle fiska och grilla. Men våra hundar fick lite vatten och landaktiviteter innan fisket kom igång. Ha nu en skön måndag.

20220708 Igår kvar det födelsedagfest för Emma, mycket och god mat och dryck, och sent blev det också. Idag har vi flyttat Emil från Skillingaryd till Vaggeryd och en riktigt fin lägenhet han köpt. Jag har väl inte flyttat så mycket utan städat av alla möbler som kom till den nya lägenheten. Men framåt eftermiddagen var jag helt slut, och vi var hemma vid 6 tiden.  Och hundarna som varit själva det mesta av dan fick ett godissök ute på hela gräsmattan. Efter lite mat tog jag helt slut och nu är det bara sängen som hägrar. G0´natt!

20220707 Idag gav jag mig attan på att jag skulle sticka färdigt västen jag började på till Evelina för evigheter sedan - och nu är den klar. Det blev en omgång kantklippningen medans Göran gick med hundarna. I eftermiddag åkte jag, Emma och Evelina med de fyra hundarna mot sjön. I korsningen stannade vi och gjorde några enkelmarkeringar till Olga och Viking - han har väl inte så stor koll på vad det hela handlar om men springer ut och tar dem och med lek kommer han in med dem. Olga ar väl er kläm på det hela. Sedan la Emma och Evelina ut ett sök på 8 dummy till Tyra och Svea, och Svea som var sist ut fick kämpa ordentligt men alla kom in. Vi bestämde att åka ner till sjön så hundarna fick springa och bada efter eget tyckande utan att det kastades något. Men precis som sist när jag var vid sjön kom det en and simmandes mot land, och Tyra såg den först och kastade sig i vattnet och de andra bägge turborna var snart i kapp. Anden flög ett stycke men rätt som det var kom den nära igen och alla tre kastade sig i vattnet och simmade efter och Olga riktigt långt ut innan jag ropade in henne - hönsmamma som man är - men nu flög anden helt iväg. Så i kväll har det varit mycket trötta flickor, så efter maten har de helt slocknat. Så i morgon tar vi det nog lite lugnt. Ha en bra fredag.

20220706 En hel dag utan regn och med en normal sommartemperatur, vilket uppskattas. Fortsatt städningen med våra sovrum samt tvätt som blir  av det. Har strukit lite några dukar och div. var inte så mycket men eftersom det är så tråkigt är det bättre att ta tag i det innan det blir för mycket. Och när Göran gick med hundarna passade jag på att kantklippa i och utanför hundarnas inhägnad så långt jag hann på en laddning. Sedan klippte jag också gräset. Nu var trimmen nästan full-laddad så då tog jag utmed vägen vilket var väldigt långt så mina lampor därute har inte synts alls. Strax innan var de också och klippte vägrenen och när Göran kom hem fick han ta ner buskarna med sekatören, så nu ser det riktigt hyfsat ut. Har sedan fixat lite medfönsterträden så "timjanen" är nu nerklippt och skott är i vatten, ansat lite bland de andra och vattnat samt torkat ur fönstren i varandran. Har också idag skördat de första tomaterna, blev väl ca 10 st som försvann fort in i våra munnar. Gurkor har jag/vi klarat oss ett bra tag nu. Hundarna fick idag nöja sig med endas en promenad, men de är fortfarande rätt möra efter 5 dagar med 2 labbar. Och jag är också ganska mör i alla fall väldigt ont i mitt vänster knä så nu ska jag sätta mig ner och låta det vila. Ha en fin torsdag.

20220705 Nu är jag här igen för idag åkte Yvonne och Roger, Spike och Mike vidare efter att ha varit här i 5 dagar. Det har varit intensivt men ändå lugnt och skönt på ett vis men med 5 hundar blir det lite stökigt. Så mina tjejer var överlyckliga när killarna åkte iväg, för Mike som är 1½ år ville gärna få igång dem eller lukta i bakdelen vilket inte är populärt. Så i eftermiddag har jag städat en del, för den som inte tror att labbar fäller misstar sig och slajmar en del gör de också, och så är de alltid hungriga och är ivägen hela tiden i köket. Vädret har väl inte hela tiden varit det bästa, men vi har varit vid sjön och vi har kört lite apportering mellan regnskurarna. Och själva har vi pratat i massor, spelat kort och ätit och druckit gott till långt fram på natten. Så lite sliten är jag allt men Roger är en fena i köket fixar med mat diskar plockar in maten etc. så jag ska definitivt inte klaga, för det var så otroligt roligt och härligt att vi fick träffas igen och prata på riktigt och inte bara över telefon. I kväll ska jag bara sitta ner framför tvn och bara ta det lugnt - för tv har jag inte tittat på sedan i torsdags - och jag har säkert inte missat något!! Ha det bra så hörs vi.

20220630 En svettig dag idag också, men har försökt att göra lite nytta. Jag har rensat bakom garaget och ska det inte vara någon sol där får man gå ut dit kl. 6. Så det var varmt, men nu är stenhögen borta, ställt i ordning och både kantklippt och med klippt med gräsklipparen så nu ser det snyggt ut där. Bägge toarna är städade och en maskin tvätt blev det också. Fönstren urtorkade av insekter och nytt vatten på orkidéerna, svintat av diskhon så nu blänker även den. Hundarna är helt slut i denna värme och ligger mestadels helt utslagna på stengolvet, men i eftermiddags blev det en runda till sjön igen ihop med Emma och Viking. Emma är något frustrerad över att Viking inte går i vattnet och badar helt ut, så vid några tillfällen bar hon ut honom och så var han som en proppeler in men han fick i alla fall bada. När vi kommit hem var det i alla fall inte fullt solsken så då fick gräset inne hos hundarna bli klippt - man varmt var det och blinningar i massor och svettig igen så då fick det bli duschen. När jag hade "rastat" lite framför tvn och mannen fixat mat, åkte stora grytan fram och jag har nu kokat pasta och tagit upp kycklingbitar som får bli lunch i morgon när Yvonne och Roger kommer - och det ska bli så fantastiskt roligt för vi har inte träffats sedan pandemin bröt ut. Karrékotletter är upptagna för att läggas i marinad i morgon och sedan får männen fixa grillen och nypotatisen med tillbehör. Nu är kl. snart 11 och det är väl dags för sängen med fläkt och fönster öppna. Måste nog åka till stan en snabbis i morgon för nu säljer de en låda jordgubbar för 20:-/liter och vid midsommar tog de 70:-... Så jordgubbar och glass för det väl bli i morgon em. Go´natt med Er .... idag har jag gått över 10.000 steg känns gött även att jag haltar nu.

20220629 En natt och en halv dag med regn och normal temperatur fick vi. Men idag har det varit nästan lika varmt eftersom det inte fläktat något. Födelsedagsbarnet fick det hon älskar mest att bada och hämta dummy, vi tog även med badkrukan Viking eftersom husse och matte jobbar och barnen är på läger. Nu sitter jag och väntar på att vi snart ska åka till Hembygdsgården i Byarum som sygänget träffas på för sommaruppehåll. Vi höres!

20220627 Nu är jag trött på denna enorma värme, varken två eller fyrbenta orkar något. Barnen kom hit vid 10-tidenoch har mest suttit och slöat bitvis med sina paddor. Jag har bytt i sängarna och tvättat och sedan bara gjort det absolut nödvändigaste. Och vid ½6 i kväll åkte jag och Emma och Evelina till sjön med hundarna, och när vi kom hem tog jag mitt bad med i duschen. Var precis nu 21.30 och titta på tempen +25 ute och + 27 inne och då är det tvärdrag och fläktar på för fullt. I morgon har de lovat lite svalare och det vore skönt. Sköt om Er i värmen.

20220626 Ytterligare en mycket varm dag bitvis idag över +30, som vanligt ingen "lagom" väderlek. Har i alla fall försökt att göra något vettigt, dammsugit ute på trallgolvet så långt sladden räckte + övriga huset samt altanen även torkat golven lite hjälpligt. Men efter den manövern var man genom svettig - så en lång paus sedan blev det lite tork i tvättrummet samt lite golvlistor. Göran gick med hundarna efter frukost men det var nästan för varmt då. Och efter vattningen utomhus åkte vi ner till sjön och där var Johan och Carro, och Johan kunde kasta långt, mycket långt så Svea och Olga fick några långa simturer och sedan åkte vi hem igen. Jag in i duschen och mannen satte på grillen och nu var det en normal temperatur att sitta ute. Och efter maten satt vi länge och njöt av friden och att kajorna gett sig av från Beth - och hoppas de blir borta för evigt för jag är så trött på deras skrikande hela tiden. Men framemot 10 snåret började det va lite kyligt och vi gick in i den + 26 gradiga värmen igen. Men undrar om det kan bli så mycket svalare till läggdags för nu är huset ordentligt uppvärmt. Och i morgon vaknar barnen själva men vet att vi är hemma och kommer när de känner för det får väl meddelande på Teams - för där kan vi hålla kontakten. Ska nog vattna lite blommor här inne för än går det inte att lägga sig i värmen trots fläktar. Tänker på Herman som jobbar dag och måste sova vid 8 tiden för att kunna gå upp kl. 3. Tack och lov har man ständig semester och behöver inte tänka på jobb. Ha det bra så länge.

20220625 Vi hade en lugn och skön Midsommarafton. Var vid Rasjöns Midsommarfirande och där var det jättemycket folk och trevligt var det med livemusik/sång till dansen runt stången och ett gigantiskt bord med lotterivinster. Och riktigt roligt att träffa och prata med folk igen efter 2 års uppehåll och det var nog många som kände samma. Emil kom hem till oss efter stranden för att äta tillsammans med oss, åkte ej ner till stranden då han hade fått nackspärr och hade det ganska jobbigt, och åkte hem ganska tidigt. Men jag njöt hela kvällen och satt ute till halv 11 på kvällen och bara njöt. Idag var det ännu varmare, men jag var ute och skördade min dill och det blev 3 stora påsar, och en påse persilja, gräslöken har jag skördat lite av tidigare. Men det var hett idag men ändå blåsigt, men nu har fläktarna kommit in och får göra lite jobb så vi får en skön och sval natt. Sen eftermiddag när Emma och Herman kommit hem tog vi med hundarna till sjön så de fick ett välbehövligt bad och även rusa runt och jaga varandra. Vi gjorde en paus i apporteringen för att de skulle gå ner i varv lite, men det var så himla varmt att bara sitta där vid sjön för där blåste det inte mycket. Så fick de några kast till, och Emma som irriterar sig på Viking att han inte badar bar ut honom en bit och så fick han plaska sig in, denna "fjantpelle" men det är bara att hålla på tills han kommer på att det går att simma. När vi kom hem med nöjda hundar satte jag mig ute på mitt älskade trallgolv med ett glas vitt med många frusna jordgubbar, himmel så gott det var i värmen. Nu har hundarna fått mat och jag har skrivit här så nu går jag ut i mitt paradis igen. Ha en skön "annandag" midsommar!

20220623 Följdes åt till stan idag för att handla, och du milde vad folk det var på Maxi och då var vi ganska tidigt där. Lite andra ärenden hade vi också bland annat med att köpa en parasoll måste ju passa på när nu Jysk hade sänkt priserna på den varan denna veckan, och den monterades nu i kväll så nu kan man mer sitta på trallgolvet även när solen steker på. Så vi var hemma vid lunch och då var det för varmt för att gå med hundarna så det fick bli sjön idag igen, men det är inget de protesterar för alla tre är lika hängiva. I eftermiddag har jag nu gjort våran sillröra, gubbröra och tonfiskröran. Det kommer att bli en mycket lugn midsommar vi ska förstås till sjön - äntligen kan man säga då det inget varit där sedan pandemin bröt ut så det ska bli riktigt roligt. Och sedan efter det kommer Emil hit en sväng. Så ha nu en riktig skön Midsommarsafton!

20220622 Idag har det varit ett helt perfekt väder med att göra trädgårdsarbete. Så jag har kantklippt en laddning och nu hinner man betydligt längre på en laddning än vad man gjorde när gräset var nästan 1 m. Sedan har jag klippt gräset inne hos hundarna och nu ser det riktigt hyfsat ut när man fått ner längden, fortsatte sedan med att rensa ogräs mellan stenarna vilket är ett evighetsarbete om man inte använder salt. Göran gick med hundarna medans jag kantklippte. I eftermiddag har jag dammtorkat och torkat av efter insekterna, igår tog jag toarna och sovrummen eftersom det var för varmt att vara ute och göra något, vattna fick vi göra igår men fick hjälp idag har vi sluppit det. Emma hämta Olga efter lunch och nu i eftermiddags åkte vi till sjön med alla fyra, så härligt att se en lång rad med rödingar som far runt som raketer. Har förberett lite för midsommar med att koka potatis till gubb-röran samt kokat en omgång ägg men det går åt en omgång till. I kväll ska mannen göra köttbullar till ej sillälskare. Ska nu vattna lite på altanen och sedan har jag inte tänkt göra så mycket mer. Ha en bra dag dan före Midsommarafton!

20220620 Har varit mycket datajobb både på förmiddagen och eftermiddagen, men jag har nu lagt ut det som är klart men det kommer lite till. I en paus på förmiddagen gick jag ut med hundarna alla 3, får passa på när knäna känns någorlunda. Men jag släppte faktiskt Tyra som avskyr att gå i koppel och för att slippa dra med henne fick hon vara lös och hon far inte iväg som de andra bägge och är lätt att kalla in. Men det är klart att de andra blev ordentligt avundsjuka. På eftermiddagen sedan for jag med dem till sjön så där fick alla rusa av sig både på land och i vattnet. Lite data jobb till när vi kom hem tills det var dags vovvarnas mat vid 7. Själv har jag sedan softat framför tvn och mannen fixade maten. Och nu är det snart läggdags. Ha nu en bra tisdag!

20220619 Vi har haft en fantastisk dag i Gränna, där Olle och Olga ställdes ut. Riktigt bra hundväder och det gick riktigt bra för dem bägge. Olle fick Excellent och placerades som 4:e bästa hanhund. Olga tog i princip hem slammet Excellent, CK och bästa tik med Cert men slogs av hanhunden och blev BIM. Emma gjorde ett kanonjobb när hon visade Olga. Men vi var ganska möra när vi kommit hem, så något mer blir det nog inte här i kväll men å andra sidan borde jag sitta här heltid för att få in allt som ska in men det blir det inte i kväll. Ha nu en bra måndag!

20220618 Börjar med morgondagen med de vanliga sysslorna, men också en del stryktvätt som verkligen hade legat till sig men det var varmt att stryka. Men det blev ännu varmare när jag klippt gräset igen hos hundarna, men nu blev det jämt och fint och inte en massa "gäddor" som efter förra klippningen. Hundarna fick igår bara en långpromenad av Göran inget bad heller då förhoppningsvis Olgas päls lägger sig lite för nu står den åt alla håll. Mannen är på utflykt och åkte tidigt i morse, och jag hade en riktigt skön morgon gick och strosade runt i morgonrocken och inget stress med frukosten för min del, vilket annars brukar bli då mannen vill intaga den vid 7. När jag hade ätit mina ägg med the tog jag en dusch, stoppade in en tvättmaskin. Så kom Emil hit efter skjutbanan och han följde med mig och vi gick till godisstenen, lunchade lite och tog en stunds ryggvila. Fixa sedan klart bilen för morgondagen och stoppade in tältet och min stol och sedan dags för vattning, solen skiner men det blåser nästan full storm så har inte vågat dra ner markiserna för då blåser väl de all världens väg. Har sedan varit förberedelser för morgondagen, plockat ihop papper och lagt vatten för frysning för det verkar som om det blir varmt i morgon. Sedan har jag gjort tunnbrödsrullar till mig, Emma och Evelina. Samtidigt stekte jag ett par laxbitar och gjorde en sallad som laxen sedan ska in i när den kallnat. Är jätteglad för två dagar i sträck har jag nu gått över 10.000 steg och knäna känns ok. Det som bekymrar i kväll är att jag inget hört från Maria, fick sms i går kväll att hon var på sjukhuset sedan i onsdags, skicka sms i morse men har inget hört. Hoppas att allt är bra/bättre med henne. Nu ska snart hundarna få sin mat och jag min laxsallad. Ha en skön söndag!

20220616 En ny födelsedag idag då Malte och hans 6 syskon fyller hela 8 år, kan inte fatta att det gått 8 år sedan dessa 8 underverk föddes. Men 2 år senare hade min Märta fått efter en lång tids sjukdom vandra vidare men jag saknar henne så mycket fortfarande. Idag fick vi äntligen komma till Bondstorps Kyrka för skolavslutning - pandemin tog 2 år av den. Och det var fantastiskt fint och roligt och med tårtkalas efteråt på skolgården och härligt att sitta och prata med dem som satt vid samma bord - så en riktigt fin dag. Hemma igen så har jag kantklippt och nu har jag fått bort det riktigt höga gräset men det har tagit sin tid, men håller man nu bara efter så blir det betydligt enklare. Men det har varit varmt idag så ingen promenix för hundarna däremot åkte vi till sjön i eftermiddag ihop med Emma och Evelina och Viking så det blev ordentlig motionering och apportering. Nu står maten i ugnen så får vi se när den blir färdig och Svea har redan tittat ut mig att det är dags för mat så det får väl bli så eftersom uret är 7.15. Ha en bra fredag.

20220615 Tänk att Olga och hennes bröder är 2 år idag och den livsglada kullen överlevde trots dåliga odds den kvällen. Så Grattis!!! Idag blev det inget bad för hundarna, kan blir för mycket av det goda också, så det fick bli promenad, hundvård och godissök. Jag har för första gången i år klippt gräset i inhägnaden för det var jättelångt och mannen han "hinner inte" det funkade bra men efter vattningen också i kväll känns det att jag lever. Barnen kom hit efter skolan fullastade med allt från skolan då det skulle tömas idag. När det hade fått lite att äta och sedan varit hos Viking ett tag så kom de hit och tillsammans gjorde vi tårtan till skolavslutningen i morgon. Och det kommer väl att bli den sista skolavslutningen i Bondstorp, vi blev ju snuvade på 2 stycken pga. pandemin, så jag ser verkligen fram emot morgondagen. Ha en bra torsdag!

20220613 Förmiddagen började med kantklippning för min del och det när Göran gick med hundarna. För nu har jag klippt färdigt inne hos hundarna och det mesta utanför deras inhägnad, för det går inte att klippa med dem i närheten för de är som tokiga alla 3 och då kan det hända dumheter. Så kom barnen efter skolan, och Johan för att göra sitt datajobb men idag var han inte så länge. I eftermiddags sedan åkte jag och barnen till sjön med hundarna så de fick motionera lite. Sedan har jag suttit här och nu skrivit en resumé av Kennelträffen men det är en hel del kvar men ni får inte se det förrän jag är klar. Nu gör mannen köttbullar som ska avsmakas.. och det är hög tid för mat till hundarna och mer blir det inte för mig idag/kväll. Vädret nu i eftermiddag/kväll är solsken men innan idag har det regnat både lite och störtskurar så nu vet ni det. Ha en skön tisdag!

20220612 Trodde jag skulle få sitta här och fixa idag mellan regnskurarna, men se det blev det inte. Maria har gjort ett fakturaupplägg som hon skickat på mail till Johan. Men eftersom det inte finns Word på min dator får man mäcka om lite. Men nu Maria har jag gjort mappar till alla namnen, men sedan har han suttit här i princip hela dan och lagt in uppgifter. Emil var här också en sväng så nu har vi lagt in LibreOffice även på Johans dator - men har en svag känsla att det blir hit han kommer. Johan tyckte det var besvärligt och tyckte att vi kunde köpa Word, han skulle betala det, men när vi kollade igen när han var med backade även han för 1000:- / om ÅRET är det inte värt tyckte även han. Jag visste detta för har rivit mina grå när jag skulle plocka upp mina gamla dokument som var skrivna i Word och de var skrivskyddade.  Morgonen idag var riktigt hyffsad men sedan kom regnet som stundtals vräkte ner och så blåst förstås. Så hundarna har "bara" fått sin promenix men var blöta ändå när de kom hem. Men jag har i alla fall lyckats kantklippa 2 omgångar idag. I går lördag var det ju ett kanonväder så hundarna fick både promenix och bad och vid 6 igår kväll kom Linda med Olle hit och hos Emma hade hon och Linda lite ringträning med Olle och Olga. Endast lite finlir behövdes och det såg bra ut, men det är ju bra längesedan det var utställning för både Linda och Emma. Har suttit tillräckligt länge vid datorer idag så mer blir det inte. Ha en bra vecka och måndag!

20220610 Blev inget här igår då Göran hade styrelsemöte i LRF här, han hade handlat men fick hjälpa till att serva lite och de blev rätt sena innan de åkte hem. Men gårdagen var en städ och tvättdag - maskinen gick hela dan med att tvätta täcken och sängkläder bla. för nu har vi bytt till sommartäckena. Var med hundarna på em. till sjön så de fick motionera i vattnet med att hämta dummy. Idag blev det lite "datajobb" på förmiddagen, räkningar förstås och så har jag beställt en ny "Robban" . Den gamla slutade sidoborsten att fungera och man visste inte om det gick att laga men det skulle kosta 700:- att ta reda på det - glöm det!. Kollade på MediaMarket  och en ny skulle kosta mellan 6-7000:-, för mycket pengar.. Men det är så att den fungerar inte alls så bra utan sidoborsten. Kollade på nätet och med samma märke som vi har skulle en sådan där kosta 2.700:- Visserligen måste man ha en app till den men det löser sig. Har också varit ute och kantklippt en batteri omgång, för kantklipparen hade också gått sönder då den inte matade fram snöret - vilket var otroligt irriterande och tog tid. Men nu är ett nytt "huvud" inhandlat och nu fungerar den super igen. Så jag har varit ute och "småfixat" med lite av varje, och i eftermiddag har jag varit ute och tränat Svea och Tyra i lite apportering, stegförflyttningar och backa i trappa. Olga blev hämtad i eftermiddag och har varit med Viking. Nu ska jag ta det passivt framför tvn. Hoppas att ni får en bra helg!

20220608 Vi var sega igår efter Ullaredsfärden, men det var en helt fantastisk dag och otroligt lite folk från början Lena kunde tom parkera på den nedre platsen så vi slapp backen med fulla vagnar. Men det blev inte så mycket denna gången var ju inte så längesedan vi var där, det är mest hundarna som få påfyllnad, och Maria skickar ju sina kassar med flyget. Men en otrolig rolig dag hade vi och TACK Lena för att du körde. Idag har det varit en liten off-dag eftersom Maria skulle åka hem och det har ju inte gjort det bättre med att vädret också varit off. Så nu är jag nyss hemkommen då Maria skulle åka med med nattåget kl. 19. TACK Maria för denna veckan och för all hjälp både inför träffen och efteråt, kanske när du kommer nästa gång är det på riktigt, men det lär väl dröja till nästa sommar. Hoppas att du får en bra hemfärd och en glad Liisa väntar på dig. Har fixat lite med bilder idag och kullarna ligger nu klara men på FB-sidan. Här kommer också att komma in lite bilder men inte så många för på FB är det gratis och här får jag betala för utrymmet. Vi hörs i morgon och ha det bra tills dess.

20220606 Nu äntligen har jag kommit till skott. Hela fredagen gick åt för förberedelser till lördagen, ordna med bord och stolar, göra glutenfri pastasallad samt baka 4 kladdkakor + lite annat. Men lördagen började med ett kanonväder och folk började anlända från norr och söder och det var en bra samling som dök upp så himla roligt. Så vi började med fralla och dryck och alla delades upp i grupper och Ditte gick i genom hur dagen skulle läggas upp, och ute visade hon med sin hund olika kontaktövningar som vi sedan fick testa på. Men det var varmt för både folk och hundar. Efter lunch gjorde vi ytterligare övningar - bakdelskontroll, sidförflyttningar etc etc. När både hundar och människor var helt slut så avslutades dagen med dryck och kladdkaka. Och därefter blev det den stora fotograferingen på alla och sedan kull dör kull. Jag berättade och om Kennels framtid pga. av det tragiska som har hänt Abbe i P-kullen. När alla hade åkt hem kan jag säga att luften gick ur oss alla och det har nästan taget 2 dagar att återhämtat oss. I lördags var hundarna helt slut men i söndags fick de ett välförtjänat bad med vattenapportering. Jag har nu fått bilder från många håll och ska försöka få någon samordning på det hela men en del bilder är lite svåra att hämta hem och in där de ska vara så det kommer att ta lite tid innan jag har fått någon klarhet i det hela. För jag måste ju omgås lite med Maria och i morgon ska vi fara till Ullared och på onsdag kväll far Maria hem - men jag ser just på framtiden för Maria kommer att bli smålänning!!!! Ha det jättebra alla, för jag är så lycklig över denna Kennelträff som jag och många med mig tycker var jättelyckad.

20220602 Ja jag sätter Maria i arbete som idag har hon putsat färdigt altanfönstren medans jag har dammtorkat och lite annat fix samt brynt köttet till kvällens köttgryta. Och nu i em./kväll har Maria också skalat potatisen. Innan idag har Maria också hjälpt Johan med lite dataarbete, ja jag var också med på ett hörn - kan ju min dator bäst. Nu ska det sista läggas på grytan och därefter blir det käk och lite mer tjöt innan dagen är helt slut.

20220601 Klockan 8 i morse hämtade jag Maria vid tåget i stan, som då hade varit på resande fot i 12 timmar. Hem och vi fick lite frukost i oss, tjôta och prata som vanligt. Sedan satte vi igång med altanfönstren och höll på tills det var dags att börja förbereda middagen som skulle vara klar tills barnen kom vi 2 -tiden. Så jag rullade köttbullar och Maria stekte och till det blev det kokt potatis och gräddsås med grönsaker. Vet inte när jag åt köttbullar på det här viset. När vi avslutat middagen gick barnen hem till Viking och jag och Maria intog en skön vila, då vi båda sovit dåligt på natten. Barnen kom igen vid 4 och då fikade vi, och sedan följde barnen med till sjön för att aktivera hundarna som njöt att få springa loss och framför allt simma efter apporter i sjön. Och barnen tycker detta är jätteroligt. Men Emma ringde och undrade var barnen var, så när vi kommit hem gick de direkt hem. Jag har sedan rensat i köket och diskat de stora "byttorna" . Nu har vi hällt upp varsitt Rosé och det blir inte mer göromål idag. I morgon fortsätter vi för det är en hel del som jag gärna vill ha gjort innan lördagen. Så nu tar vi kväll! ha det bara alla!

20220531 Igår var jag för trött för att skriva något här. Kantklippte för första gången i år en batteriladdning, Göran har klippt en del men gör ju inte riktigt så som jag vill ha det. Men när man inte kan själv får man finna sig i det. Jag putsade också fönster så nu är det bara altanfönstren kvar. Åkte till sjön med doggarna det var vad jag orkade med framåt eftermiddagen. Idag har det varit städning och tvätt för hela slanten, så Maria slipper att se all skit. Men jag hann och orkade inte med allt innan det var dags att åka till Attila då vi hade planering av kursen vi ska ha Saga, Birgitta och jag, men väldigt skönt att inte ha huvudansvaret vilket Saga har som är mycket duktig. Blev senare där än vad som var tänkt eftersom Birgitta missat vår träff så vi fick vänta hem henne. Var också en sväng till sjön med Svea och Tyra, Olga hos Viking men det gjorde jag innan Attila. Nu ska det kojsas för i morgon hämtar jag Maria kl. 8 som kommer med tåget. Gonatt!

20220529 Igår var en lång dag, vi var bjudna till Kvarnaberg med tipps runda och jaktstig till de med skjutvapen. Kaffe och kaka när vi kommer, Grillar tänds efter skjutningen och var och en tar med sig det man vill äta och dricka och vi var nog ca 30 personer med alla ungdomar och barn. Så vi åkte hemifrån strax efter 3 så hundarna blev aktiverade på förmiddagen och fick halva sin matranson innan vi åkte. Det var så roligt att träffa alla igen för en del har man inte träffat på 3 år pga. pandemin. Nu har också det yngre gardet tagit över ansvaret för det här projektet och det är så roligt att de vill föra den här traditionen vidare och tycker att det är roligt, vi började detta 1984 och då i Horsarp. Men vi var inte hemma förrän 01.30 med Emil som chaufför och då fick vovvarna sin andra portion och därför sov vi alla till ca 8 i morse. Men lite seg har man allt varit idag. Jag blev grattad av Emma innan hon for och jobbade och vi har sedan varit hos Margit och hade med oss lite fika. Har ju varit en sommardag idag och det var ganska varmt på förmiddagen så flickorna fick vänta till i eftermiddags då for jag till sjön och det fick lite vattenapportering och fick både simma och springa av sig. I morgon måndag kommer barnen och snart kommer Maria! Ha det så bra.

20220527 Åkte till stan för att inhandla lite "doningar" till nästa vecka. Och var hemma till lunch, var ganska trött eftersom jag vaknade kl. 5 i morse så efter lunchen blev det inte bara en powernapp utan jag sov i över 1 timme. Linda ringde och ville vi skulle träna lite apportering - så himla bra att hon driver på mig. Så vid 4-tiden bestämde vi träff vid vägskälet vid godisstenen, Linda la ut ett sök på 8 dummy till Klara och Svea och jag la ut ett sök till Tyra på fem dummy. De "små" Olle och Olga fick lite andra apporterings övningar. Så nöjda hundar i kväll och jag är också nöjd med mat, tv och wirre! ha en bra fredagskväll!

20220526 Så är J-kullen nu tillsammans då Jalle fick somna igår. När han fyllde 15 år för en månad sedan var han pigg. Men när man kommit upp i den åldern kan det gå fort och våra tankar till Camilla med familj. Att du milde vad det har blåst idag - halv storm och på förmiddagen regnade det samtidigt. Har faktiskt städat lite idag dammtorkat lite ordentligt och inte bara swiffat tog också ett par fönster på insidan. Göran gick med hundarna när regnet upphörde. Och jag hade först tänkt att åka till skogen/sjön för lite apportering men i denna blåsten vill man inte vara där det är träd och vid sjön var det säkert inte heller skönt. Så jag la ett kongsök ute i förrådet/garaget och när de var klara fick de ett godissök så idag har de fått använda insidan. Men när jag skulle plocka in kongen hitta jag bara sju och la ut åtta - minnet är svagt!! Men det är i alla fall trötta och nöjda hundar i kväll. Ha en bra kväll och fortsatt helg!

20220525 Blev lite bakning idag med sockerkakor och två glutenfria kakor. Så nu ska det inte bakas förrän till hösten!!! Emma var och hämta Olga och gick en långpromenad med henne och Viking. Och med bara två hemma gick jag en lite kortare promenix med dem och i eftermiddag fick de en längre promenad av husse. Nu är det färdigröjt och diskat i köket och jag tar kväll!

20220524 Bakat har jag gjort hela dan, detta fanns inte kartan för en vecka sedan så så mycket bättre är jag i mina tummar även att det känns i kväll. Knäna tar också stryk av att i princip ha stått hela dan. Men nu finns det kakor hela sommaren. Men i morgon blir det sockerkakor en ugn alltså 3 stycken. Men jag har å andra sidan inte varit ute på hela dan men vädret har ju inte varit det bästa - halv storm och regn så doggarna har "bara" fått en promenad med husse idag. Och i morgon gratulera vi Klara, Malte och Knutte som fyller hela 11 år - stort Grattis till Er. Nu ska jag bänka mig framför burken och få sitta ner - det ska bli skönt. Ha en bra onsdag.

20220523 Idag har det varit en mycket bra dag. Började på förmiddagen att putsa lite fönster och tog alla på östersidan fram tom entrédörrarna . Men sedan kom solen fram för mycket och jag hade ändå tänt sluta där för att inte överanstränga händerna. Och efter lunch och min sedvanliga vila kändes det helt okey i händerna - och ingen var lyckligare än jag. Men var inte bekymrad Maria det kommer att finnas fönster kvar till dig med - för det finns ett antal... I kväll åkte jag och Linda till instruktörsmötet på Attila. Och det var tjat och diskussioner  bl.a. så har Studiefrämjandet ändrat hela sitt upplägg, och eftersom jag fått det meddelandet tänkte jag att det kommer jag inte att sätt mig in i.  Så jag framförde att jag kan tänka mig att hjälpa till men inte att vara ansvarig och likaså ville Linda detsamma. Så det blev så att jag hjälper till på Allmänlydnadskursen och Linda på Unghundskursen. Och för min del känns det mycket bra och jag hoppas att jag kan tillföra något av alla mina år som instruktör. Olle och Olga var med hela kvällen och skötte sig mycket bra och var med oss inne, och det fick bli en ny bekantskap av en vit och svart Pudel något de inte sett förut, men jag tyckte att det skötte det mycket bra. Nu har jag streamat de program jag missat i kväll för det blev ett ovanligt sent möte - för det var mycket tjöt. Hoppas att ni får en bra tisdag.

20220522 Jag och Linda hade bestämt träff vid "godisstenen" på förmiddagen. Och där körde vi apportering med våra 5 hundar. Och det jag tar med mig som positivt var att Olga tog apporterna och kom nästan fram till mig och en landade faktiskt i min hand. Har känt sedan i fredags att det luktar illa i min bil så i eftermiddag har den blivit storstädad. Men upptäckte ganska snart var det var som luktade och det var Sveas fällar. Hon har ju en farlig förmåga med att vända runt på fällarna (och även bita sönder dem när hon blir frustrerad) så det är nu tvättade. För när vi varit till sjön och de är blöta när de sätts i bilen ligger då fällarna åt fel håll så torkar de inte vilket nu var fallet för de rann nästan av dem. Olgas fällar var helt torra för de låg rätt håll även att hon är lika blöt. Men nu blev bilen städad inne i alla fall. Hade behövts en tvättning också men det fixade händerna inte dag i alla fall. Hade ganska ont när jag kom in så mannen sattes på köksarbete med att plocka ur diskmaskinen samt fixa maten - men har å andra sidan suttit framför tvn hela den i princip. Nu har fingrar och tummar och knä återhämtad sig ganska bra. Men nu ska jag snart inta ryggläge, får hoppas att det blir bättre väder i morgon för här har det regnat till och från hela dan fast SMHI lovat uppehåll idag - men regn behövs även att det är tråkigt när det regnar. Ha nu en bra vecka - och måndag.

20220521 Som vanligt efter att ha haft bra dag och då gör för mycket var fredagen betydligt sämre var riktigt nere på förmiddagen och ringde till Maria för att klaga av mig och sedan kändes det bättre. Även Catharina ringde mitt på dan och så fick vi också en pratstund. Barnen kom ju som vanligt efter skolan men fick vara ensamma hemma sista timmen då Emma inte skulle vara hemma förrän vid 7. Jag och Göran hade anmält oss till Dartfesten, kände inte alls för det innan men det var en mycket rolig och trevlig fest med mycket god mat. Så roligt att träffa "ungdomsgänget" igen då det var längesedan pga. pandemin. Härligt att sitta om prata utan någon störande musik - så verkligen glad att jag följde med. Idag lördag har det regnat precis hela dan i eftermiddag tömde Göran 27 mm ett välbehövligt regn även att det är tråkigt när det regnar. På förmiddagen tog jag tag i oansade hundar som sett bedrövliga ut men har fått väntat pga. tummarna. Men idag var Göran hemma om jag behövde assistans. Olga är hur smidig som helst med både tassar, öron och klor och kors i taket så var Tyra lika duktig för med henne vet man inte för ibland sätter hon sig på tvären. Svea går också bra om man låter bli klorna, som väl är växer hennes klor väldigt sakta samt sliter mer på dem, men sporrarna måste man ta och då fick jag ta husse till hjälp. Köpte en effileringssax för ett tag sedan som inte passar mina krokiga fingrar alls utan får skavsår på tummen och fingret i alla fall när man ska klippa alla tre. Så jag får nog investera i en till. Men har idag annars inte överansträngt mig och i morgon ska det ju vara uppehåll så då hoppas jag att kroppen fungerar. Nu ska jag sätta mig och se om det funkar att jag stickar några varv. Så ha nu en skön söndag.

20220519 Herregud vilken sommarvärme det varit idag. Emma kom hit ganska tidigt för att vi skulle gå med de fyra rödingarna. Jag tog Svea och Tyra men när jag hade i princip bogserad henne tills vi kom till skogsvägen, där vägrade hon fullkomkomligt att över huvudtaget gå... så vi band henne i ett björk så fick hon sitta där tills vi återkom efter att ha vänt vid "lilla dammen" . Varför hon vägrar att gå  beror helt och hållit på Viking hon tycker inte om honom även om hon inte går tillsammans med honom. Men Tyra är en bestämd dam som vet vad hon vill - om jag lockat med godis hade det säkert gått några meter åt gången - men det blev det inte. När vi kom tillbaka var hon förstås jätteglad att vi återkom men inte ett ljud från henna när vi försvann. Med en glad Tyra gick vi hem och Olga följde med Viking hem. Och efter lite fix både inne och ute åkte jag sedan med Tyra och Svea till sjön för att kunna svalka av sig efter dagens värme. Och idag kastade jag faktiskt lite vattendummy till dem. På hemvägen sedan åkte jag ner till "lille rullebo" för att Välkomna vår nya byinvånare. Och det var ett mycket trevligt besök av en kvinna som säkert kommer att komma nära - öppen trevlig och mycket pratglad. Så det blev mer än väntat ett lång besök. Hem med mina blöta hundar som fick rusa av sig lite för att få bort lite vatten. Trött i kväll och ont i hälar och knä efter att nästan gått 10000 steg idag, men jätteskönt ändå. Men snart kommer det att bli dax för ryggvila!!

20220518 Sovit hela natten och vakna inte förrän 7.30, det vet jag inte när det hände sist - och även lugna hundar. Grattade mannen som fyller år idag med tårta och Sverigelottor.  Börja förmiddagen med att vattna ute och det är mycket vatten som ska bäras. Tog sedan tag i lite inomhusstädning, dammsög där Robban inte kommer åt, toan förstås och tog golven både där och i sovrummet. Började sedan med maten tills barna skulle komma vid 3, och det blev korvstroganoff. De gick hem till Viking en stund efter maten, och vid 5 firade vi ytterligare födelsebarnet med tårta, något som barnen gillade. Efter det åkte jag och barnen och hundarna ett "byaspan" och sedan till sjön så doggarna fick springa av sig och simma av sig med pinnar kastade av barnen. När vi alla var tillräcklig blöta åkte vi hem. Nöjda hundar och barn som också gick hem då familjen var återsamlad. Ha en god torsdag!

20220517 Fick ta en sväng till stan idag först och främst Frissan sedan blev det ett besök till Maxi för att inhandla grönsaker då det var tomt i den lådan. Och sist men inte minst var det dags för färskfoder till våra hundar. Var inte hemma förrän 12.30 - tar en faslig tid när man åker till stan puh... Hem och käkade lite och min sedvanliga vila. Innan jag åkte ut till Bondstorp var jag kors i taket ute och tränade Tyra och Svea i lite lydnad och apportering. Och det var mycket lyckliga hundar som äntligen fick lite apporteringsträning. För idag har jag känt mig betydligt bättre med mindre värk. Jag och Linda hade bestämt träff ute i  Bondstorp 17.15 för att åka till Attila och det pga. att Ewa i söndags talade om att de på unghundskursen idag skulle ha träning med kursen om att gå på olika underlag. Och vi erbjöd oss att komma och ta med våra parkour saker samtidigt som vi kunde träna våra egna hundar med andra hundar. Vi höll oss i bakgrunden hela tiden, men kursens hundar fick testa våran bana... men det fick också våra egna Olle och Olga. Både Olle och Olga skötte sig kanon, så ett stort framsteg i deras miljöträning. När kursen hade provat på alla underlag packade vi ihop och åkte hem. Det var riktigt roligt att komma ner till Attila och på kurs -- nästan att man blir lite sugen!!! Emma var på förmiddagen och hämtade Olga så hon har varit hos Viking och även med när Emma och barnen hade "picknick" ute i skogen. Hämtade henne vid 5. När jag och Olga kom hem fick hon sin mat och jag fick min som mannen tillagat. Har sedan suttit och streamat programmen jag missat i kväll då mannen kollat sport. I kväll har jag en trött Olga. Men nu är uret så mycket at det är dags att säga gonatt!!

20220516 Fått sota idag för jag höll på för mycket igår, hjälpte inte ens med smärtlindring. Så fått ta det lite lugnare idag bytt i sängarna och tvättat och bara snåpillat. Var vid sjön nu i kväll och alla 3 badade och simmade helt vilt. Promenad med husse på förmiddagen och de såg 8 harar så ni kan tänka hur det lät, hade aldrig orkat att hålla dem. I morgon är det frissan på förmiddagen och inhandla hundmat. Hörs i morgon!

20220515 Blir lite resumé av gårdagen. Äldste sonen som fyllde år igår kom hit mitt på dan med smörgåstårta och bjöd oss även Emil var med. Roligt att träffa sönerna och sitta och diskutera och det långt in på eftermiddagen. Tog sedan hundarna till sjön som njöt av att springa loss. På förmiddagen var jag och Linda på Månsarps loppmarknad för att miljöträna våra Coronahundar - det gick ganska bra men de har svårt för att se andra hundar som de gärna skäller på. Kvällen blev mycket sen eftersom jag satt uppe och tittade på mello tills det var slut 1.20 men var ändå uppe vid 7-tiden då Tyra tyckte jag skulle gå upp. Men idag tog jag och Linda med Olle och Olga till Attila där det var dreverutställning, och det gick faktiskt riktigt bra så mycket hundar att de tillslut inte brydde sig. Jag och Linda tog en fika och satt på altanen där de kunde se alla hundar. När vi kom hem fortsatte jag ute med att plantera, gräva ner påskliljorna samt nyplantering och lite omändringar. Sedan var det vattning överallt i alla byttor och pallkragar där det var väldigt torrt. Gick in vid 3-tiden och tog lite att äta men då var jag jättetrött och gick och la mig och sov i nästan 2 timmar och det var behövligt skönt. Göran gick med hundarna medans jag fixade maten och plockade lite här inne samt vattna också för det har det blivit mycket av nu på alla ställen. Men det känns i hälarna i kväll att jag gått 8.500 steg, men tummarna känns betydligt bättre trots ont än vad det gjorde för en vecka sedan, var väl någon typ av skov men är fruktansvärd glad att de blivit så mycket bättre framförallt höger för förra söndagen kunde jag inte lyfta ett mjölkpaket eller krama ur en trasa än mindre torka av något. I kväll ska det i alla fall bli hyfsat tidigt (tror jag). Får se i morgon vad jag får för mig, har ju massor av fönster som är för bedrövliga, har också en bil som är jätteskitig. Men så kommer barnen hit i morgon efter skolan. Hoppas att ni får en bra vecka!

20220513 Var i stan på morgonen för att inhandla blommor framförallt till graven, men var på Granngården och där fanns hängpetunier så det köptes är ju för tidigt att sätta ut så jag får väl bära dem ut och in ett tag. Idag kändes tummarna betydligt bättre ( med smärtlindring) så då tog jag tag i trallgolvet. Så ut med dammsugaren för att få bort löv och hundhår som hade fastnat vid husväggen. Möblerade om med nu mina nya möbler som bara har stått i en hög sedan de anlände. I eftermiddag var jag ut med skurborsten och har tvättat dörren och väggen där hundarna springer ut och in och skakar av sig. Och de blev överlyckliga när jag tog fram vattenslangen och spolade av det jag tvättat - de är ju galna i vattenslangen så alla tre var dyblöta. Har fått vattna ute jag inne också på altanen, men tycker att det har regnat så det inte skulle behövas men å andra sidan har det ju blåst halv storm som har torkat ut.  Dammtorkat lite och vattnat när jag var färdig ute men kände att nu får det räcka för idag - kommer ju en dag i morgon också. Ha en skön helg!

20220512 Har varit i städtagen idag, bägge toarna är nu rena sedan har jag torkat av alla golvlistor och väggar och dörrar 70 cm upp för nu är löpen i stort sett över men det känns i kroppastollen att gå som en fällekniv för sitta på hug är inget knäna gillar. Göran gick med hundarna på förmiddagen och i eftermiddag tog jag med dem till sjön där jag vandrar runt lite och gör lite inkallningar när de kommer för långt bort. Men det blåste så in i norden och var jättekallt så vantar hade inte varit fel, tränade lite grupplydnad med sitt ligg och inkallning en och en. Men vi åkte snart hem för det var för kallt. Växterna ute har jag fått flytta in till husväggen för de håller på att blåsa sönder, regnat har det också gjort lite mellan varven men inte så mycket - blåsten är värst. Nu har det blivit kväll så då lugnar vi ner oss lite. Ha det bäst!

20220511 Nu har jag väntat länge nog med att få rensa och åka till återanvändningstippen och idag fick jag med mannen dit och vi fyllde Volvon och åkte dit och det märktes i garaget ... men det finns mer som ska bort. Var sedan ute med mina fyra påsar kläder till Bondstorp så det har lättat i garderoben också. Emma var och hämta Olga mitt på dan och var sedan i eftermiddag ute med Linda för en byavandring har inte hört något om det eftersom jag varit på juntan - men antagligen gått bra i alla fall en trött Olga i kväll. Nu ska det kojsas för timmen är sen.

20220510 Var kallt och blåsigt på förmiddagen så jag valde innearbete. Och nu har jag gått igenom hela min garderob och "slängt" i massor. Hade sparat mängder med kläder som "kan vara bra att ha" men det jag inte använt på flera år åkte nu iväg, så det som finns kvar är sådant jag använder och kan ha. Rensade lite hos Göran också men lite mer sparsamt eftersom han inte var med. Svea löper nu fullt ut och hon och Tyra har fullt upp, Olga har löpt över och Emma var och hämta henne ett par timmar innan hon skulle åka och jobba, så fick hon lite avkoppling med allt löpandet och ridandet som de nu har fullt upp med. Göran gick med dem i eftermiddags när han kom hem. I morgon får jag åka till återvinningen med 3 fulla Gekås plastkassar med kläder. Får se i morgon vad hälsan duger till för kroppen har tagit stryk av gårdagens plantande. Ha en bra tisdag.

20220509 I söndags blev det väldigt tyst i byn när alla bilar och människor åkt hem. Var inte på hugget i söndags så vi lämnar den dan. Idag har jag sått färdigt i mina pallkragar så nu hoppas vi bara att det blir en bra skörd också så småningom. Fortsatte sedan med omplantering av mina byttor och ändrat om lite med växterna för att det förhoppningsvis ska bli bättre. Så nu är det klart i väntan på att man kan köpa petunior och göra sommarplantering när penséerna gjort sitt. Men det tar tid med sådant här "pill". Men i eftermiddags tog jag med hundarna till sjön så de fick härja av sig men det var endast Olga som badade. Förberett maten som nu står i ugnen så nu ska jag inte göra mer.

20220507 Idag på förmiddagen hade jag tid hos Mila för vaccination av Olga. Och trots sin dåliga miljöträning ( som beror på mig) skötte hon sig perfekt och fick också en eloge av Mila för sitt uppträdande - så det var ju skönt att höra. Jag och Linda hade sedan bestämt träffas för ytterligare lite miljöträning med våra "små" och det gjorde vi här i Beth eftersom byn har invaderas av "lerbilar" Off Road som har pågått i helgen fredag till söndag. Så det var mycket "brummande" och bilar som körde fram och tillbaka och folk runt omkring men både Olga och Olle klarade detta super. Sedan gick vi också en runda i byn och tittade på alla renoveringar som pågår runt om. Linda fortsatte för att kolla när de körde i gyttjan,  jag avböjde då det är ojämnt underlag där för jag hade inte mina "ben" på. Hem och käkade lite och lite ben vila för jag har trots allt gått över 8000 steg. Göran gick med flickorna lite senare och en smutsig och hungrig Hampus kom också hit och fick bli ren och lite mat i magen. Han ska nämligen sova över här i natt Emma och Herman är på bröllop, Evelina är hos svärföräldrar och Hampus här som för allt i världen inte ville missa dessa bilar och har varit där hela dan förutom när han var hungrig. Och nu i kväll följde han med Morfar dit igen. Så kan tänka mig att det är en mycket trött pojke som kommer hit i kväll. Hoppas att ni haft en bra lördagskväll.

20220506 Nu var det några dagar sedan jag var här och skrev. Men det händer inte så mycket det ena dagen är den andra lik. Jag försöker aktivera flickorna med lite olika göromål. Håller på en del med mina "byttor" byter jord och flyttar runt lite och en del av byttorna har kommit ut de som är köldtåliga. Jag har sått mina frön i pallkragen vid dammen där jag har blommor. Jorden tog slut som mannen idag har varit och skaffat ny - för nu är det hög tid att få fröna i jorden. Men allt detta jordarbete har frestat mina fingrar och framförallt tummarna. Men nu i eftermiddag har jag burit ut tomaterna och paprikan till altanen, gurkorna får väl vänta lite till. Idag har jag också varit på temolmed med mitt vänster ben som hade gått sönder men de fixade det och var bara sedan på apoteket och där var ju hur mycket folk som helst och tog en gräslig tid - men jag var tvungen annars hade jag gått därifrån. Möblerna som jag beställt från Gekås kom idag så nu ska bordet bara monteras. I helgen är der Off Roud här i byn och gjyttjebilarna har börjar att anlända. I morgon har jag vaccination av Olga hos Mila och efter det hade jag tänkt mig någon form av miljöträning. Ha en skön helg!

20220503 Åhh vilken dag vi hade i Ullared i går, ovanligt lite folk vilket underlättar enormt när man ska handla genom att slippa trängas med folk och vagnar. Listan var lång men jag fick med allt + lite till, ja det ska vara the-boxen som jag ställde på korgplatsen medans jag plockade upp resten av varorna för den kom inte med. Kärringen som var efter mig och som hade väldigt roligt med allt hundgodis jag köpte kunde ju hojtat till för den stod säkert ivägen för henne. Men skit samma har ju i alla fall inte betalt den. Idag har jag plantat lite och organiserat om lite. Men växterna behöver komma ut från garaget nu för de är jättestora men man får ju vattna i garaget också. Åkte med hundarna till sjön och jag gick några varv men knäna fick rätt mycket igår. Men Svea och Olga for hela kanten ut till den höga vassen men rätt som det var kom de ut från vassen men hade då en lång simtur till strand, Svea var på väg till en grågäss som låg och guppade men jag lyckades vända Svea - ibland lyder de. Tyra stod på strand och bara kollade - man ska inte ta ut sig mer än nödvändigt!! Har nu fixat lite käk och mannen kom precis hem. Ha det bra!

20220501 Har avsiktligt taget det extra lugnt idag för i morgon blir en ansträngande dag så då gäller det att knä och hälar håller i 12 timmar - för i morgon far vi Lena, Louise och jag. Och jag har en diger lista, och har "förpackat" lite.  Men vi har gjort lite småfix utomhus där mannen har varit mest aktiv... det gäller att skriva en "att göra lista" för helt plötsligt blev 4 saker åtgärdat. Palmen har idag kommit ut liksom jordgubbarna, men har inte plantat mer för att spara tummarna som har känts av sedan igår. Hundarna har fått sin promenix och har sedan fått springa lösa ihop med oss har ju varit en hel del ute på vallen men de är väldigt duktiga med att komma på inkallning som blir långa sådana... men vill inte tänka på om det kommer någon gående vad som då händer.... Nu blir det inte mer i kväll och kvällen ska bli tidig för i  morgon gäller det att var pigg som satan.

20220430 Satt uppe till 12 i natt och somna inte en enda gång trots dålig sömn natten innan. Men tittade på QX-galan som jag tycker faktiskt är bra mycket bra artister och mycket kändisar och häftigt att se transarna och deras "utklädnad".  Tyra väckte mig åter vid 6 men var nästan vaken, så gick in i duschen så var den avklarad innan frukost. Sedan for jag till stan och var till Blomsterlandet vid 10, fått lite hybris att plantor ska ta slut men tomater o annat var det gått om så det blev 8 tomater av olika sorter och 1 spetspaprika. Gurkor hade de inte och visste inte när de skulle komma in eftersom odlarna hade svårt att få fram. Så då åkte jag till Granngården och där fanns gurkplantor köpte 2 men helt andra sorter än vad jag brukar ha - ja det var det som fanns. Men tänkte att det i år får räcka med 2 plantor har ju faktiskt 2 burkar inlagd gurka kvar från förra året fast jag håller både oss och Emma med gurka. Var ju också en sväng till Maxi för att komplettera Görans handling i torsdags för då var jag helt väck och tänkte inte alls på våran resa på måndag samt lite annat. I eftermiddags sedan har jag planterat 8 tomater, 2 gurkor och 1 paprika som nu står i verandan. Köpte också en batastor isolerad kruka till blåbärsbusken som nu är förstor att bära ut och in så den är omplanterad och på plats så hoppas vi att inte frosten tar alla blommor för den blomma för fullt nu och hoppas också att den klarar vintern och kan stå ute året om - vet att de kan det som står på friland även i våra trakter. Linda var här en sväng och släppte ut sina hundar en och en så det var full aktion på flickorna och det kan räcka långt - men de har också fått promenix och godisuppletande - och just nu är de utslagna. Hoppas att ni får en bra Valborg och 1 Maj! Här firar vi Valborg med att njuta av landskapet och vissa tittar på hockey !!

20220429 Tack och lov var jag i stort sett bra idag men det har varit en lång dag för Tyra väckte mig 5.20 med sitt pipande - dessa löpetikar!!! Så för min del har det varit fullt upp idag bytt i sängarna, tvättat och så den evinnerliga dammtorkningen samt att en del golv blivit rengjorda samt toarna. Eftersom Göran varit borta hela dan for jag till sjön med hundarna och medans de roar sig går jag upp och ner från kullen och rundar huset så även jag får röra på mig. Så är det lättare att känna av knä och hälar och behöver inte få mer ont på hemvägen. Känner mig nöjd med dagen och ska ta det lugnt och är också ensam i kväll då resten av familjen ska på Jaktskytteklubbens årsmöte så jag får softa ensam med hundarna förstås. Hoppas att ni får en skön helg.

20220428 Kände framåt kvällen på juntan att jag fick mer och mer ont i armen och hade svårt för att lyfta den. La mig skapligt i går kväll men vakna vid 2 tiden då jag vänt mig och la mig på sprutarmen. Låg vaken ett bra tag innan jag somna om. Sov till 7.30 men var definitivt inte ok, var trött hade huvudvärk och frös och mådde bara dåligt. När vi ätit frukost gick jag och la mig med vintertäcke, två filtar och sockor och bara frös och huvudet värkte. Var uppe vid 10 och tog en tablett och fortsatte sova. Robban startade vid 11 och då gick jag upp och klädde mig och då svettades jag i stället har antagligen haft feber men det är bara en gissning. Var uppe och försökte bädda och plocka lite men orken var nästan 0. När vi hade lunchat vid 12 gick jag och la mig igen och somna på stört. Sov till 2 gick upp och tog ytterligare en tablett har sedan hållit mig uppe och det har bättrar sig från huvudvärken även mitt onda öga har varit påverkat men känns också något bättre. Är helt övertygad om att detta har med sprutan göra, så frustrerad av att "bara" jag ska ha sådana känningar - Göran känner inget bara om han trycker där nålen stacks in. Så man kan väl lugnt säga att jag varit off idag inte alls det jag planerat. Göran har gått med hundarna och från min sida har det "bara" fått ett godissök. I morgon hoppas jag på en stor förbättring så att jag åtminstone kan få något gjort.

20220426 Har idag plöjt och harvat... i mina pallkragar och det känns i mina tummar. Så får se om de duger till att sticka med för alldeles strax ska jag åka på juntan. Ja vi har också fått 4:e dosen idag men än känns det inget. Men nu hinner jag inte skriva mer.

20220425 Har nästan fått bannor av mannen idag för att vi igår gick för långt för idag har jag haft ont i hälar och knän, så ingen längre promenad idag för min del. Har haft en del telefonsamtal idag där man måste köa i detta fallet ca 1 tim + lite andra samtal. Så det har bara blivit småfix här hemma men i eftermiddag blev det ju ett riktigt skönt väder när det slutade blåsa. Så jag tog med doggarna till sjön och det var riktigt skönt i solskenet men man får ha ett öga på de här tre för de försöker utvidga sina rundor. Idag tog Svea och Olga i den sanka gräset och gick iväg nästan till den höga vassen, men när jag gapat ett tag vände de så de fick motion för det är tungt att springa i sådana blötmarker, men nöjda blöta hundar när vi kom hem. Har sedan bara gjort lite käk som nu står och puttrar, och jag tar kväll fastan solen skiner för fullt.

20220424 För att börja med gårdagen så hade vi bjudit hit Erik på lite mat och dryck och det blev sent så jag la mig inte förrän vid 1-tiden. Sov länge och har varit ganska seg idag så vi gick inte med hundarna för sent på eftermiddagen och vi gick till godisstenen men det var lite för långt för mina hälar som har pulserat ordentligt sedan. Men hundarna var helt hopplösa med att lukta överallt och jag tror att vår "käre" granne har varit där och lagt spår hittade snitslar. Hon har ju spårkurser och invaderar hela skogen med folk, hundar och spår. När man tittat ut idag har det sett riktigt skönt ut men när man kommer ut är det kallt så in i norden blåser ishavsvindar. Lär väl bli en tidig kväll känner mig redan trött. Ha en bra måndag.

20220422 Fick ett jobbigt messenger på morgonen vid 7 så det mesta av förmiddagen gick åt för den konversationen. Göran gick med hundarna och jag gick för mig själv och gick in i skogen för att se hur det funkade med mina "ben" definitivt inte enkelt att gå med två sådana som gärna hakar ihop sig. Men jag testade i lite mer besvärlig terräng och plockade ytterligare lite blåbärsris då det blev lite tunt i går. Vid ½2 idag kom barnen samt att Hampus hade med sig en kompis, så de fick lite mat och busade runt lite innan de skulle gå ut och hoppa samt umgås lite med Viking. Efter någon timme fick jag ett Teams meddelande om att Hampus hade cyklat i kull och fått en del skrapsår, de var hemma så jag åkte och hämtade de alla tre. Och Hampus hade fått rejäla skrapsår på magen ryggen och armvecket och var jätteledsen då det gjorde ont och hade själv försökt att tvätta rent med sina skitiga händer. När vi kom hem hit tvättade jag rent och smörjde på allovera gel, gjorde jätteont först så det blev krokodiltårar men efter stund gjorde det inte alls ont och med lite barnprogram i sängen ihop med Evelina och kompisen och någon chokladkaka så var det ganska ok. Men Herman fick komma och hämta dem - för Hampus trodde inte han kunde gå hem... Men nu är de hemma och vi tar fredagkväll!

20220421 Som ni ser på framsidan så har vi fått ännu en fin höfledsstatus på Bosse HD A+A och ED 0+0. Idag tog jag med endast Olga på en promenad hon måste också få lite egentid med mig. På hemväg besökte vi Eriks utbyggnad av lillstugan och nu ser man att det går framåt efter all rivning. Sedan tog vi en titt in i huset hos Johan som nu har fått en uppfräschning med nya fönster och ommålning av tak och väggar. Men det ska också till ett nytt kök och golv. Gick hem med Olga och sedan gick jag fram till Emma då jag skulle ge lite goda råd till att klippa äppelträden, men de är urgamla och så är det lite sent för klippning. Men lite tog Emma ner så får vi väl se om det överlever. I eftermiddag tog jag med hundarna till sjön och de var runt omkring mig medans jag plockade lite blåbärsris, men rätt som det var hörde jag ett evigt kacklande och var tvungen att gå och titta och då var Svea och Olga långt ut på sjön för de hade jagat iväg grågässen som antagligen var nära stranden. Så de bägge fick en rejäl simtur, åkte hem strax efter för det är ju ingen större värme i vattnet och vill inte få dem nedkylda. Nu ska jag göra inget mer än smaka av köttbullarna som mannen håller på med. Ha en fin fredag.

20220420 Lite kyligare idag med kall blåst men solen har flödat så i lä var det riktigt skönt. Har rensat och slängt idag också i papper och annat "bråte" men det tar tid för man måste ju kolla igenom, men som sagt det blir lite då och då. Tvättmaskinen har gått idag också. Emma var på förmiddagen och hämtade Tyra eftersom Olga löper så det har nog var spännande för henne, men hon var inte sugen på att leka med Viking det hon var mycket intresserad av var fåglarna och hon har ju ett stort fågelintresse och fåglar i bur har hon inte upplevt tidigare. Har också bytt jord på nu alla pelargoner som nu också har fått sina platser på altanen, ser inte så hemskt mycket ut för världen men de kommer säkert med nu jord och sol och värme. På eftermiddagen har jag tränat Olga och Svea i apportering. Svea är ju som en raket och det går i 110 men hon är duktig, Olga får man var mycket mer försiktig med och där är det mycket att jobba med. Har också plockat bort påsken men det går betydligt snabbare än julen, så nu är allt som vanligt igen. Nu har mannen åkt på darten och Tyra har kommit hem och även jag ska sätta mig ner och vila knä och hälar för i kväll har jag ont igen - har gått mycket de sista dagarna.

20220419 Jaha då får det bli lite resumé igen. Påskdagen hade vi den andra "sittningen"  nu med Emma med familj ja Emil fick förstås hänga på i dag också det är precis lagom med 7 personer åt gången man hinner prata och omgås och det gjorde vi till ½2 på natten! Hundarna fick sitt men också en sväng till sjön så mycket rejs och så fick hundarna var med hela tiden. Lite möra på annandag påsk kan man säga, men framåt dan åkte vi till stan för att hämta mitt nya projekt - och det projektet var inte klart förrän nästan ½10 på kvällen - allt är inte enkelt!! och då var jag helt slut. Idag har jag "vårstädat" sovrummet med anledning av mitt projekt så nu är fönster listor väggar och dyl. rent ( en stund i alla fall) samt ny gardin. Fortsatte med lite våttork av lite allt möjligt. Men det frestar knäna med att torka golvlistor. Men efter lite vila efter lunch tog jag med mig hundarna och åkte till sjön och de fick rejsa loss kastar inget i vattnet är ju lite kallt än utan de får bara bada av egen vilja. När vi kom hem från sjön så började på med att byta jord på några pelargoner som jag också burit in på altanen. Kände att nu får det nog räcka för idag vill ju kunna gå i morgon också så sedan satte jag mig en stund. Men nu är det snart matdags för hundarna och vår mat ska förberedas. Ha det gott i värmen!

20220416 Då var Påskafton till ända som har varit jättehärlig Johan med familj och Emil så vi har ätit gott och suttit länge och pratat om dittan och dattan. Och det är faktiskt skönt när man inte är så många, barnen roar sig på sitt sätt och vi vuxna kan prata lite mer. Hundarna fick sitt på förmiddagen i eftermiddag har de fått bli utestängda i tvättrummet eftersom Wilma är så hundrädd, men det går ingen nöd på dem där. Vi startade redan vid 5 eftersom familjen skulle ut med värstingbilen men satt ändå kvar till 8.30. Men nu har jag diskat och plockat undan men så blir det en sittning i morgon med Emma med familjen och så Emil förstås så 7 personer i morgon också. Nu ska jag sätta mig ner en stund innan det blir dax för sängen.

20220415 En långfredag som gått i matlagningens tecken. Stått i köket hela förmiddagen och det har blivit jansson, strömmingslåda, tonfiskröra samt kokt och grilljerat skinkan. Men vid lunch sa mina hälar ifrån att nu räcker det. Så det fick bli lite vila och sedan var jag ute och aktiverade hundarna lite. Våttorkat golvet på altanen för vi kommer att sitta där i morgon då vi blir 7 personer. Är ganska trött efter allt köksarbete och trots att jag inte varit ute och gått har jag ändå gått 3 km. Men nu ska jag sätt mig och lär väl slockna tidigt.  Glad Påsk på er alla!

20220414 Har varit aktiv idag... Städat klart och förberett lilla rummet samt bytt gardiner så det rummet är helt klart för det som komma skall. Har även dammsugit ute på altanen och gjort lite påskafint. Vet inte än hur många vi blir till Påsk antingen 3 eller 7 vilket beror på sjuka barn, blir vi bara 3 sitter vi inne. Mannen som vanligt iväg så i eftermiddag gick jag själv med alla 3 för första gången på mycket länge - gick rättöversvägen fram till Månsarpsvägen och tillbaka och det funkade riktigt bra, men det pulserar ordentligt i mina hälar nu. Har fortsatt med lite städ och påskapyntet men det blir inte så mycket pynt, Påsken är så kort så det känns inte så nödvändigt att lägga ner så mycket energi på det. Men nu är uret snart 7 och Tyra har talat om att det är dags för mat så det är väl bäst att göra henne till lags. I morgon Långfredag får det väl bli lite matlagning och ha nu en bra sådan.

20220413 Emma ledig idag så vi gick ihop med hundarna och jag kunde gå längre än jag gjort på länge. När vi kommit hem åkte jag ut till kyrkogården och planterade lite påskliljor och sedan fixade jag lite med växterna i garaget och fick slänga en hortensia och en pelargon som inte klarat vintern. Släppte ut hundarna så de skulle få springa av sig men rätt som det var kom Svea med en jordråtta i munnen hon kom till mig men släppa den inte, gick inte att få henne att släppa försökte länge men ville inte sticka in några fingrar i munnen på henne för kände inte för att bli biten. Så jägaren stack ifrån mig och åt upp eländet får väl se om det blir någon spya i natt. I kväll har sygänget varit hos Lena i Vaggeryd och blev bjuden på fralla med tillbehör, så roligt att träffa henne som inte har kunnat vara med pga. sjukdom och vi hade en trevlig kväll med mycket tjöt. I morgon tar vi nya tag och det har känts helt ok i mina hälar och jag har ändå gått nästan 9.000 steg idag så det känns hoppfullt.

20220412 Jag har inte glömt, men här har varit fullt upp. Har gått mina smårundor både lördag och söndag och aktiverat hundarna. I söndagskväll fick vi oväntat besök som var mycket trevligt och det angående min födelsedag så vi satt och tjötade till sent. I går måndag skulle Freja vara här hela dan och eftersom det är påsklov och tvinsen är på fritids ringde jag Håkan om det var ok att jag hämta dem där och han hämta här och det var inga bekymmer. Men 3 tioåringar blir ganska högljudda och mellan varven lite kiv men de var ute och cykla och "lekte" så jag fick vila huvudet mellan mat, mellanmål och fika och vid 7 var alla hämtade och luften gick ur mig. Så man kan inte säga att jag hade en lugn födelsedag precis, men det är roligt att kusinerna får träffas då det är långt mellan varven som Freja är här och födelsedagar har definitivt inte så stor betydelse längre. Idag har jag varit i staden och handlat och på Maxi var nog halva styrkan av pensionärer där och vimsade runt. Var också på blomsterlandet och köpte lite pensé och påskliljor och i eftermiddags sedan var jag ute och plantade och en sväng till kyrkogården får det väl bli i morgon.

20220408 Och aprilvädret fortsätter igår var det mycket snö men som försvann under dagen, men vitt på marken i morse igen och det snöar blåser o mellan varven skiner solen. Har haft städ och tvättdag men i eftermiddag var det riktigt hyfsat väder så jag tog med mig Tyra och gick rättöversvägen så långt som hälen tyckte det var ok men det pulserar ordentligt nu i båda hälarna. Idag tog jag fram flexikopplet till Tyra eftersom jag inte kan gå så långt får hon lite mer rörelsefrihet. Hon gillar inte att gå kopplad överhuvudtaget men med detta var det frid och fröjd, Göran går ju längre med de andra bägge. Så har idag en ny stjärna tänds på himlen då Hundskallet´s Vårvarma Jappe har fått somna in, våra Tankar till Yvonne.

20220406 Var hos ögonläkaren tidigt idag och man hittade inga fel på hornhinnan son väl var, men har fortsatta rek. att höra av mig så snart jag finner en förändring och de svarta ringarna jag har ska försvinna. Men man vänjer sig vid det svarta som kommer och går. Nu förstår jag mina hundar som jag ögonlyser för jag fick också sådana droppar innan undersökningen. De första dropparna gjorde riktigt ont, och med en mycket förstorad pupill körde jag hem hade varit bägge ögonen hade jag inte kunnat köra ( ingen upplysning om det) så jag fick blunda med höger öga. Nu i kväll är pupillen fortfarande förstorad och jag har värk i ögat. Var hemma vid 10 och strax efter kom slamtömningen och när han var färdig i byn tog jag ut alla tre så att de verkligen fick rusa av sig. Tränade sedan en gruppstadga med dummy ett par meter framför dem och det satt som på nålar framförallt Svea vilket syns på bilden men de fick inte hämta dem utan jag plockade upp dem till stor förtretan. Sedan körde jag en och en, Tyra och Olga med jaktfot med godisskål och det fick bra efter några gånger framförallt Tyra har inte testat detta innan. Svea kan jaktfot. Sedan körde jag långa markeringar, stoppsignal och dirigeringar med Svea och Tyra, Olga fick markeringar först med dummy som är svårt att avlämna sedan med boll som går mycket bättre. När vi var klara fick ytterligare ett rejs alla tre innan vi gick in för lunch för då tyckte både hälar och knän att det räckte. Efter lunch hämta jag Viking och då hade det börjat att snöat ymnigt och har hållit på hela eftermiddagen så ca 5cm har det nog kommit. Och vid fågelbordet är det nu fullt med fåglar framförallt av vårfåglarna som nu har kommit så det har varit "svart" av fåglar under matbehållarna. Barnen kom hit vid 3 med bussen så det blev lite käk och sedan läxläsning, men Herman kom vid ½5 och hämtade barn och hund så det var vad vi hann med. Nu ska jag ta det lite isigt och vänta på mannen som kommer framåt sen kväll. Så får vi se hur mycket av den här snöns som ligger i morgon. Ha det bästa alla!

20220405 Igår hade jag en off-dag trött ont och ur gängorna. Idag har det varit betydligt bättre, trots att marken var täckt med snö och jättehalt. Emma var och hämta hundarna men gick rakt över vägen och sedan gått i åkerkanterna men ändå runt hela byn, så det var mycket nytt för doggarna snoza in. Hon lämnade sedan av Tyra och Svea och tog med sig Olga. Och innan lunch hade det smält av ganska rejält av snön. Så Svea och Tyra fick en genomkörare med långa hämtningar. Annars har jag gjort en massa småfix - ställt upp, plockat undan, satt upp mm. ja ni vet. Tagit det lugnt nu i kväll och i morgon får jag ställa väckan på 6 för jag ska vara tidigt hos ögonläkaren. Men vi höres!

20220403 Söndag eftermiddag och så har denna helgen också gått. Var i fredags och hämtade mitt högerben men det är inte helt smidigt med två sådana ben och att gå. Men i lördags åkte de på samt inläggen i kängorna och jag och Tyra vandrade iväg men det blev lite för långt för sporren så idag har den fått vila. Viking hämtades också framåt dan så då fick de rusa av sig lite. Idag har också Lena varit här och hjälpt mig med de sidor som jag inte fått till att funka och tillslut gick det nog in i min lilla hjärna också. Tack Lena! Göran gick med alla tre på förmiddagen och i eftermiddag var jag och la ut ett kongsök i garaget och i förrådet på 9 träffar så nu är det trötta hundar ett tag i alla fall. Hoppas att ni får en bra ny vecka!

20220331 Jaha då var det en runda till stan igen och nu var det frissan men åkte direkt hem därifrån. Lite bättre i hälen idag med smärtlindring förstås, men det inverkar också på knäna som nu känns ok. Men med smärtlindringen och ändå värken blir jag så himla trött. Hundarna har fått en promenix av husse men endast godisletande av mig. När hundarna var hemifrån och medans det onda var ok var jag och rensade i hängnet samt sopade trallgolvet och lite ute på stenarna. Efter lunch och lite vila har jag dammtorkat lite vilket i princip skulle behövas varje dag med hundar som far ut och in och rör upp allt damm, trots att "Robban" jobbar gärnet varje dag. I morgon blir det åter en resa till stan, ska till ortopedtekniska och hämta mitt högra ben och när jag ändå är där ska jag in till deras affär och köpa inlägg för hälsporre. Resten av kvällen ska jag ta det lugnt och komma i säng i tid för natten som var sov jag inte mer än 4,5 timmar - det var mycket som far i mitt huvud. Ha en bra kall morgon som vi lär ha i morgon också enligt SMHI.

20220330 Strax efter 8 i morse ringde de från Memira dit min ögonremiss gått och hon ville boka en tid ganska snabbt, men ändå inte förrän nästa onsdag. Men poängterade att om jag ser blixtrar eller en "gardin" för ögat måste jag genast höra av mig. Gick med Tyra idag vägen mot sjön tills jag stötte på isig väg så där vände vi. På hemvägen fick jag jätteont i höger häl och det har fortsatt så bara att konstatera att jag fått hälsporre - tycker att det räcker med elände nu, har varit riktigt ledsen i eftermiddag. Emma var och hämtade alla hundarna efter 6 i kväll så de fick ytterligare en promenad och gav dem sedan mat då jag åkte till syjuntan, behövde något annat att tänka på. Göran var på något annat möte. I morgon har jag tid hos frissan så ytterligare en sväng till stan. Ha det bra i kylan som vi nu har fått.

20220329 Fattar mig kort i kväll är ganska trött efter två sena kvällar med barnen som jag idag hade lovat våfflor. Varit hos optikern idag med mitt besvär med höger öga som visade sig vara en glaskroppsavlossning. Tydligen inget farligt och som i detta läge inte behöver behandlas, men får en remiss för en grundligare undersökning. Har fått förklaringar från Lena hur jag ska gå vidare med "mina sidor" men orkar inte ta tag i detta i kväll. Resten av veckan är här inga barn så då ska jag i lugn och ro titta närmare på detta. Ha en fin onsdag!

20220327 Idag fick alla tre träning ute på gräsmattan lite lydnad och sedan med långa markeringar för att de ska få springa lite. Tyra och Svea är det inga bekymmer med mer än haralortarna. Men Olga är ju som hon är när det kommer till apporteringen, hämtade första dummyn men vägrade sedan ta upp dem då tog jag till en boll som jag la ut och även gömde och det hämtade hon och levererad i handen. Brukar avsluta med ett mindre sök och helt plötsligt var Svea bara borta när jag går fot till startplatsen - men då var hon i bilen och hämtade ytterligare en dummy ja man kan inte annat än att skratta åt denna virvelvind. I eftermiddag kom Emil på besök och han tog med sig hundarna ut på en promenix, så aktiviteter har de fått idag. Lite senare på eftermiddagen ringde Emma för då var Evelina sugen på att hämta Olga så nu är hon där. Jag har fixat maten då Göran kör flis men nu är det kväll för mig. I morgon kommer barnen hit efter skolan och de är här halva denna veckan eftersom Emma var sjuk i covid förra veckan. Hoppas ni får en bra måndag.

20220326 Sov på saken och jag tog med alla tre till Attila men tog ut en i taget. Tyra och Svea kunde jobba trots att det luktade enormt mycket på backen. Men Olga var knappast kontaktbar och släppte focus på en gång. Men det var i alla fall nyttigt för dem och fint väder fast det blåste tidvis kallt men lite längre framåt dan blev det riktigt skönt. Var rätt trött i morse för det har varit en orolig natt - strömmen gick vid 2 och då funkar inte Görans mask så han satte sig i soffan jag lyckades somna om efter toabesök då satte hundarna igång att skälla ute så upp och så blev de instängda. Vid fyra kom strömmen och då satte Görans mask igång att illblåsa och sedan kunde jag inte somna så satte upp till 5 men sedan somna jag och då vid 6 ringer Johan för de skulle hämta någon traktor eller nått. Så det här var min natt från 2! Bäddat rent och satt igång tvättmaskinen, bytt vatten på orkidéerna och dammtorkat igen - skulle behövas varje dag och hundhår har vi högt och lågt trots jag kammar varje dag. Har också suttit här och försökt göra en ny första sida men får det inte till att fungera men förra året har i alla fall inte försvunnit, men jag får ta hjälp av Lena för jag reder det inte.  Nu ska jag i alla fall ta kväll och bara fixa lite med maten. Ha en skön söndag!

20220325 Hoppsan glömde visst att skriva här igår, men då tar vi det idag också. Gick för första gången på nästan ett halvår "bråtarundan" på 3 km i hop med Emma men fortfarande är det en hel del is på vissa ställen på vägen men med staven tog jag mig över. Som vanligt följde Olga med Emma och Viking hem och hon tränar lite med Olga också. På eftermiddagen fick de andra bägge en genomkörare så även de var nöjda hela kvällen. Det är klart att igår kväll kändes det att jag hade två trasiga knä. Idag gick vi rättöversvägen för hela rundan klarade inte knäna. Och Olga fick följa med familjen till Knutstorp hon behöver all miljöträning hon kan få och de andra bägge fick också lite träning i eftermiddag. I morgon är det Tollarträff på Attila och jag är i valet och kvalet om jag ska ta med alla 3 eller bara Olga - ja det får jag väl sova på i natt. Ha nu en skön helg!

20220323 Ingen man hemma så vi hade en lugn förmiddag och frukost. Sjukgymnastiken ringde vid 9 och naturligtvis var "min" Daniel på kurs och det hela veckan, så ingen remiss förrän i nästa vecka. Städade lilla toan och laddade en tvättmaskin. Jag och Emma gick med hundarna och jag kunde gå över två rejäla snö/is ställen men de var långa och till slut gav jag upp och vände. När vi kommit hem tog jag tag i förrådet och det är nu städat undanplockat och slängt så nu kommer man in i det. Körde ut bilen och har sedan sopat garaget - men glömde att jag kunde ta på ett munskydd för det dammade rejält, så i eftermiddag vad det skönt med en välbehövlig dusch och för att rensa halsen fick det också bli en wirre - och jag tror att dammet i halsen har försvunnit för nu behöver jag inte hosta. Men innan duschen var jag tvungen att dammsuga för "Robban" mäktar inte med allt hundhår. För Svea och Tyra fäller i kopiösa mängder just nu. Borstar och kammar varje dag, och fattar inte att det snart tar slut - men de har varit ordentligt fullpälsade denna omgången, men det känns som man har hår precis överallt. Olga har varit hos Viking och de hemmavarande har fått inkallningsrejs och sök. Ny dags för lite käk för två (jag) och fyrbenta. Ha en bra torsdag!

20220322 Emma var och hämta hundarna och jag följde med och tog mig an
Tyra hon gillar inte att gå ihop med de andra tre hon har sina idéer den damen. Har ju bara gått på vägen pga. all snö i skogen men är ganska trött på det så vi gick "bråtarundan" dvs. jag gick inte hela då vi gick på snö/isiga delar som jag avstår att gå på, ska ta med mig en stav i morgon som ändå ger lite stöd. Är så trött på att denna snön aldrig försvinner. Så jag och Tyra vände men då fick hon lite egentid med mig så det blev lite apportering och långkast med boll och hon var överlycklig att hinna med varje boll för ihop med de andra hinner hon aldrig fånga någon. Var ute och fixa lite i garaget och med Tyras "säck" och det blev mycket bättre. Städat toan, dammtorkat och sedan har jag faktiskt struket det som låg på hög, tvättade också ett gäng löpare vilka jag brukar stryka när de är klara i maskinen. Så nu är strykbrädan undanställd  - skönt. Göran har gjort köttbullar och sedan har jag i princip "storstädat" köket efter honom. Så jag känner mig ändå nöjd med dagen men det känns också i mina knän. Nu ska jag ta det lugnt och nog också försöka komma i säng i tid, för mannen ska iväg tidigt morgon och det vet vi ju hur det brukar vara. Ha en bra onsdag!

20220321 Idag har jag varit i stan och hos ortopedtekniska och provat flera olika knäskydd som enligt remissen endast ska var till knäet, men det funkar inte blir nästan värre. Men det finns andra skydd för jag vill ha något som stöder på sidorna också, då visade det sig att eftersom remissen endast innehöll knäet får de inte prova ut något annat utan en ny remiss. För de kan inte gå in i journal och läsa så att jag har artros även på sidorna förtäljde inte remissen. Man blir så trött så i morgon får jag ringa och försöka få en remiss för ett knäskydd som hjälper. Gjorde lite andra småärenden när jag ändå var i stan och var inte hemma 14.30 och var då ganska mör. Emma hade som väl var varit och hämtat hundarna och gått med dem till sjön. Och av mig har det bara fått ett godissök. Gjort lite småfix här hemma men nu ska jag bänka mig framför burken. Ha det bra!

20220319 En helt underbar dag som har gett mig ett stort +. Emma var och hämta Olga på förmiddagen och med bara två hundar hemma tog jag på mig mina "extra ben" och gick med dessa två ca 3 km, helt överlycklig att det gick bra och att det kändes ok i knäna, men min kondis som ni förstår är dålig, men jag ska kämpa om knäna håller. När vi kom hem blev rensning i hundgården för äntligen är alla snön nu borta där. Hundarna fick lite miniträning men också kamning av all den lösa päls som är enorm just nu och "Robban" kämpar järnet i allt hundhår. Efter duschen i kväll satte jag mig ute på altanen och njöt med en wirre och kollade på tranorna, häromdan såg vi också starar så det finns hopp även i år - och skit luktar det också även det ett vårtecken. Ha en goer söndag!

20220318 Idag fick hundarna en ordentlig långpromenad av Emma som hade ledig dag men har nu också fått Covid, så hon kommer inte in utan påselade släpper jag bara ut dem och hon släpper in dem i hundgården och kopplen hängs utanför. Men hon är inte speciellt sjuk, att hon skulle få det är inte konstigt så mycket folk som hon träffar. Medans de var iväg dammsög jag och torkade golven så det håller väl en stund men tillåter inte något rusande in och ut för då stängs grinden. Och det är inte bara tassarna som smutsar ner för nu fäller Svea i mängder och även Tyra har börjat, så en halv Svea ligger nu ute på gräset. Öppna nu i eftermiddag till altanen då solen värmer framåt dan. Och rätt som det var så markerade Tyra ganska ihärdigt och när jag kollade så låg det en kong där som jag missat och det är ju ett bra tag sedan jag var där ute med sök. Har i ett par dagar haft någon fläck som kommer och går på höger ögat. Trodde först det var smuts på glasögonen men så enkelt var det inte. Idag när jag satt vid datorn fick jag för mig att hålla handen för ett öga i taget och upptäckte att höger ögat var jättesuddigt. Så på en gång ringde jag och får komma till optikern den 29:e så får vi se vad detta nu är. Kennelträffen är nu utlagd i vår FB-grupp kommer här också så småningom. Hoppas att ni får en skön helg!

20220317 Har problem med en sida som är "borta" pratade med Lena om det igår på syjuntan. Och när jag kom hem satt jag och kollade igenom alla de sidorna och hittade tillslut vad sidan hette i FrontPage så den finns säkert frågan är var.. och det får jag nog ta hjälp av min ständiga support, satt här och kollade tills uret nästan var 12.  Så jag vågar inte göra den nya som ska vara för i år - för tänk om 2021 försvinner som 2020!! Igår hade vi ett strålande väder och det var riktigt varmt så jag var ute och klippte ner mina kärleksblommor och tog bort några ljung som var fula samt sopade stenplattorna igen efter skräpet som blev. Ställde ut mina pelargoner i garaget för i förrådet är det helt mörkt så bladen är lite "vita" av för lite ljus. Men annars prunkar det fullt ut i garaget nu med växterna, så nu längtar man till att få sätta ut dem fast man vet att det dröjer ett tag till. Olga var hos Viking igår och de andra bägge fick lite utomhusaktivitet samtidigt som jag var ute de roar sig bra själva även att man får hålla lite koll så de inte ger sig iväg för långt, så inkallningar och lite vanlig lydnad blir det. Och så var det ju syjunta och härligt att få träffa lite folk. Så i går bestämde jag och Linda att vi skulle köra ett Kongsök i garaget och förrådet här hemma så det gjorde vi på förmiddagen med alla 5. Och alla klarade det men Olga behöver en del hjälp men duktigast är nog Olle och Klara eftersom de har ett betydligt klarande markering - så det får jag träna på. Men idag var det ett helt annat väder riktigt kallt och blåsigt så det var bra att kunna vara i garaget. När Linda efter lite fika åkt hem fick jag åka till Byarum och hämta Göran då hans bil pajat i stan - hjullagret. Hemma igen blev det lite lunch och en vila för mig eftersom jag inte sovit mer än 3 timmar i natt trots att jag la mig så sent, så det lär väl bli en tidig kväll. Ha det gott! Får väl kommentera också att jag i 2 dagar har känt mig mycket bättre i mina knän och eftersom jag gnäller mycket får jag ju deklarera när det är positivt också!!!!

20220315 Vart tar åren vägen? Tyra som blir 5 år idag! Har haft lite mer energi idag så för att slippa ätande haralortande hundar så la jag ett kongsök ute i garaget och förrådet och där är det lite mer att gå igenom. Och det gick bra, även Olga har tagit sig men är väldigt försiktig och inte som sin mor som far fram som en raket. Sopat alla plattorna men av någon anledning blåser det alltid fel vind, tyckte inte det var så mycket vind men tar man tag i kvasten så nog blåser det. Har klippt ner min "skvallerreva" som nu hade nått golvet så nu nya skott till att börja om igen. Är ganska tidig eftermiddag när jag skriver detta, men det är ganska fascinerande vad hundarna blir trötta efter ett 8 gömmors sök där huvudet får arbeta man kan tro att de sprungit milatals totalt slut. Skulle behöva ta tag i strykvätten men det är så förbolt tråkigt så jag skjuter nog det tag till... Ha det bra!

20220314 Här rullar det på som vanligt. Jag tränar lite ute med hundarna men Olga är makalös till att bara äta haralortar och glömmer allt annat. Försöker ta mig ut på små promenader men idag har jag gått 3 km på bandet, men all gång avslutas med smärta när de hårt sittande benskydden tas av men under tiden jag går är det ok. Humöret växlar också lite upp och ner. Men jag har nu bestämt mig för att lägga in om operation, för det här är inte livskvalité. Vi hörs en annan dag när jag är lite bättre till mods.

20220311 Idag har jag tagit det lite lugnare då jag har haft värk i bägge knäna - men har i alla fall gått 5000 steg så jag är ändå nöjd med det. Var och hämta Viking på förmiddagen som blev hämtad ½6. Barnen kom hit vid 2 men blev sedan hämtade av föräldrar där de skulle sova över, var och en med sin kompis. Har själv städat en del toarna förstås och dammtorkning men också tvätt. Hundarna har haft fullt upp som de brukar när Viking är här. Det är Svea som tycker att det är jobbigt så hon har fått vara inne men de andra tre blev till slut utestängda med bara tillgång till tvättrummet då de bara rusade in och ut. Förberett maten samt stickat en hel del, mina fingrar fungerar bättre nu då jag tar 2 vitapro per dag. Nu ska jag bara ta det lugnt och se vad tvn kan erbjuda. Hoppas att ni får en skön lördag och helg!

20220310 Blir en kortis i kväll, har haft magproblem idag så det har blivit många toabesök. Vet inte vad det beror på har inte intagit något annat än mannen och barnen som var här igår. Men vid 2-tiden idag kändes det betydligt bättre så jag dammsög och torkade lergolven och det medans Göran gick med hundarna. La nu på en extra matta i köket som förhoppningsvis ska stoppa lite av leriga tassar. Jag har varit ute men inte gått någon promenad men det blir steg även att gå inomhus så 12000 steg idag. Mina knän känns av mer eller mindre hela tiden, ska i morgon ringa ortopedtekniska och tala om att knäskyddet jag fick till höger är i princip värdelöst så får vi se vad de säger om det. Evelina var och hämta Olga på em. då det skulle ut i skogen och äta mellanmål när de kommit hem från skolan. Ha en bra begynnande helg!

20220309 En fantastiskt solig dag har suttit ute och gottat mig solen.  Gick tidigt på  förmiddag för att hämta Viking eftersom de åkte hemifrån tidigt idag- Har annars inte gått någon längre promenix idag, gick nog lite mycket igår , för idag har jag haft ont i bägge knäna och har därför använt knäskydden inne hela förmiddagen. Och har konstaterat att knäskyddet jag fick på ortopedtekniska till höger fungerar inte alls, då fungerar mina egeninköpta  knäskydd  betydligt bättre. De har bara gjort saken värre så har fått tagit värktablett i em. Så ingen individuell med hundarna idag för det har jag inte klarat... men Viking och barnen har ju varit här och härjat. Hörs antagligen morgon!!

20220308 Idag har jag varit på Ortopedtekniska och fått ett stöd för höger knä. Detta ska sitt under ev. byxa och han som på det som det skulle vara, men när jag hade gjort mina ärenden och kom hem satt det definitivt inte kvar som det skulle och jag kände också att det inte var bra, gjorde faktiskt ont och hade mer känningar av att knäskålen ändrade läge... så jag vet inte vad jag ska säga om detta. Får väl testa lite till och utvärdera. Emma var och hämta Olga vid middagstid som hon brukar när hon är ledig... är väl snart av med den hunden... men det blir vi nog två om!! Men i eftermiddag har jag varit ute och tränat Svea och Tyra i lite lydnad men framförallt apportering. Och det var längesedan sist men nu är ju snön nästan helt borta på framsidan. Så det var glada och trötta hundar som nu äntligen fick lite riktig apporteringsträning. Har också varit ute och försökt skrapa bort isen på trätrallen som gör att det blir mycket blött och så går hundarna i det innan de kommer in, och mitt stampande jordgolv förblir. Men halva hundgården är fortfarande täckt med snö. Torkade golven igår men det syns inte idag, och i morgon hämtar vi Viking vid middagstid liksom vi gjorde igår och fyra hundar som springer ut och in, men det får man sätta stopp för vilket jag gör mellan varven. Men då blir så bedrööövligt. Ny Tollarträff den 26/3 som finns på framsidan. Ha en bra dag i morgon!

20220306 Och solen har flödat idag också, gick även idag motrundan men hann också lite längre. Frostade av det ena frysboxen igår så det var mycket fram och tillbaka när det var dags att ladda den igen. Hade sedan ute hundarna för att få springa av sig med många inkallningar och de njuter av att få sträcka ut. Men problemet har blivit att så fort jag sätter fötterna i mina stövlar så bara ska de ut - så ta på stövlarna och de ska stanna kvar är inte enkelt numera - de lär sig fort!! Men jag har i alla fall gått 4 km idag och det ska ni veta är längesedan sist, men det är så skönt att jag med mina benskydd kan gå utan större smärta och det funkar också ok när jag tagit av dem efter utevistelse. Lite ont har jag när jag går både ute och inne men det är helt acceptabelt. I morgon är den ny barnvecka och Viking, för han ska hämtas mitt på dan eftersom Emma börjar tidigt och barnen kommer som vanligt vid 2. Hoppas att ni får en bra vecka och var rädda om Er!

20220305 Återigen en helt fantastiskt dag men dock lite längre framåt dan. När Göran gick med hundarna åkte mina benskydd på och jag gick motrundan för att komma till träff. Men blev lite hindrad då Erik Regien som nu är här några dagar för att se till sitt bygge och vi pratade en lång stund. Men Göran o doggarna kom till mötes och på hemvägen tog jag Tyra i kopplet hon är ju den som drar minst. Och jag är så lycklig att jag nu kan gå utan större bekymmer på barmark. Visst har jag lite ont efteråt men tar inga värktabletter och jag tränar i trappor - nu har vi ju inte så många trappor men går upp och ner för de få vi har och det går riktigt bra. Hundarna har fått lite "friträning" idag - blev lite väl vidlyftande än vad jag tänkt mig  men vet ju att det går mycket vilt runt knutarna. Men de kom tillbaka med inkallning, så det var ju trots allt positivt. Vid middagstid hämtade vi Viking, men tjejerna var ganska trötta så de var inte sugna men något Vikingsrejs så han fick roa sig själv utom till strax innan Herman hämtade honom vid 6 för då var flickorna  på g igen. Resten av kvällen har vi käkat gott och bara tagit det lugnt. Hoppas att ni får en bra lördag!

20220304 Idag när Emma var och hämtade alla hundarna och gick iväg, tog jag mig själv ut för att gå på vägen, så på med knäskydden och en stav i handen gick jag jag genom byn till Rulleboinfarten och tillbaka. Och jag har valt att gå utan hundar som riskerar att dra åt något håll. Men den har lilla promenaden gick bra och det känns så skönt. Jag behöver verkligen stärka upp mina muskler och konditionen som är i botten. Visst har jag ont och mer efter men smärtan är hanterbar och det utan smärtlindring. Emma tog med sig Olga hem och de andra bägge fick lite rejs med inkallning och sedan ett sök. Nu blir det en lugn kväll med att försöka titta på något som inte har med kriget att göra, för man mår inte bra av att hela tiden bli informerad av detta elände. Hoppas ni får en bra helg!

20220303 Har just nu suttit och tittat på Efter fem, och man blir så bedrövad för allt som händer det Ukrainska folk.. Är det ingen som kan skjuta denna "Hitler II". Man måste släppa all denna information mellan varven för att inte bli helt nedstämd, för jag tror inte vi kan vara 100% säkra med det som nu har inträffat. För att släppa krigets elände så har det varit en fantastiskt dag med mycket sol, men det är kallt på nätterna idag hade vi -6 vilket gör att det tar tid för snön att smälta. Göran gick med hundarna och jag passade på att dammsuga och torka lergolven och det var riktigt hyggligt en stund, de fick vara utestängda tills de torkat. Men eftersom det är blött och klappigt där snön inte har smält så kan jag väl säga att det inte ser nytorkat ut längre - men det har i alla fall bytt skit. Har varit ute med hundarna så de har fått springa av sig med långa inkallningar och har också haft lite grupplydnad med dem. Och eftersom de inte får så mycket nu förtiden var de mer än nöjda. Har känts ganska ok idag i mina knän utan smärtlindring så det känns superskönt. Så jag har i eftermiddag städat toarna, dammtorkat allt utom sovrummet.... får ju spara lite till i morgon!! Kommer det att kännas lika bra i morgon kommer jag att gå ut på en promenix men där det inte finns snö. Hoppas att ni får en bra fredag!

20220301 Idag hade min mamma om hon levt fyllt 95 år och varför jag på minns så mycket av det idag är att jag igår läste hennes "testamente" när jag gick igenom det jag gjorde igår, om hon hur hon ville ha sin begravning, vilka av oss som skulle få dittan och datt, vilka som skulle vara med på begravningen etc. och hur vi skulle förhålla oss efter hennes död - mamma i sitt nötskal ville bestämma allt även efter hennes död!!! Gode Gud att jag inte blir sådan!! och om hon levat undrar jag hur hon förklarat att med hennes vilja har jag och min syster ingen kontakt idag. Det sörjer mig mycket men det är som det är och jag har min familj och mina vänner Tack och lov. Idag tog jag ett ordentligt tag i livet igen. Jag stoppade i mig smärtlindrig, drog på mig mina knästöd och gick ut och städade bilen invändningt med dammsugning och våttork. Och när Göran kom hem med hundarna följde han med mig ner till Johans "biltvätt" högtrycktvätt med varmvatten med avfettning. Bilen blev ju renare men inte som man gör det för hand... i alla fall inte med en vit bil. Men betydligt bättre blev det och det känns skönt att få det gjort även att mannen tyckte det var onödigt - men det är i hans värld!! Hundarna har fått promenix, lite rejs samt uppletande. I kväll är mannen på eftersöksmöte  på Attila och jag tar det passivt tillsammans med doggarna och håller mig uppdaterad av Urkrainas elände. Ha nu en bra onsdag!

20220228 Återigen en mycket solig dag, men det tar långsamt på snön och det är väl att det ännu är kallt på nätterna. På förmiddagen idag har jag "dörensat" slängt mängder av elektronik sladdar i mängder och tangentbord. Rensat bland gamla dokument som mina betyg som det var kopior av i mängder - de behöva inte längre ska inte söka nytt jobb!! Hade också mängder med sånghäften från fester hos oss och hos andra, för nu är det nog slut på den delen och om inte finns det på nätet. Vovvarna fick sin promenad också på förmiddagen och i eftermiddag fick de komma ut med mig för jag måste också ut i solen lite. Och de fick springa av sig med långa inkallningar från vallen bakom garaget och därefter fick de ett sök, så det har varit nöjda hundar i kväll. Ha en bra tisdag!

20220227 Igår firade vi då 101-åringen. Emma var och hjälpte fastern med dukning och hämtning av smörgåstårtor och vanliga tårtor. En riktig trevlig festlokal fanns det där på Mejeriet och allt var mycket trevligt och roligt att träffas. Och Margit tyckte det var roligt men blev trött, hör ju så förbaskat dåligt och i folksamling blir det svårt att hänga med, men den höga åldern har satt sina spår och jag tror inte att det blir någon mer födelsedag för henne. Vi var hemma igen vid ½6 och då fick hundarna sin promenix. Även idag har solen skinit från en klarblå himmel, igår hann vi inte njuta något ute men idag har jag och Tyra och Svea härjat lite ute. Emma var och hämta Olga tidigt så fick hon följa med till Knutstorp och det är bra för henne med lite miljöträning. De andre bägge fick lite springövningar med långa inkallningar och solen tar på snön och det är jag tacksam för så att jag kan röra mig lite mer ute och slippa kryckan pga. halkan. Sedan fick de också en vägpromenix då det är för mycket snö på skogsvägarna. I eftermiddag sedan har jag klippt tassar och klor på Tyra - och hon hörde nog att jag förvarnade Göran om hjälp om hon börjar krångla men det gjorde hon inte så det gick bra - förstod nog vad jag bad husse om!!! När det är sådant här solsken är det ljust riktigt länge på kvällarna och det är skönt att vi går mot denna tid. Ha det bra!

20220225 Idag fyller min svärmor Margit 101 år! och i morgon ska vi fira henne på hennes boende på Mejeriet det blir de närmaste med barn och barnbarn och barnbarnsbarn de som kunde. Har haft lite energi idag med städ av toan, dammtorkning, bytt i sängarna och då tvätt förstås. Hundarna har fått sök samt promenix med husse. Barnen kom hit vid 2, de käkade lite och gick sedan bort till Viking någon timme. Kom sedan igen och då fick de lite fredagsmys med popcorn och lite godis, och vid 6 kom Herman och hämta dem. När tvn är på är det bara om detta elände som händer i Ukraina, så man får stänga av ibland eller byta kanal för man blir så deprimerad och känner så enormt för detta folk och vad de utkämpar. Hoppas ni får en bra helg!

20220224 Så vakna man upp till en morgon som aldrig trodde man skulle få uppleva - att det skulle bli krig i Europa. Det är en stor bedrövelse och framförallt för folket i Ukraina, så många tankar till detta stackars folk. Allt annat känns idag banalt. Så jag slutar här för vad jag har gjort idag känns meningslöst att berätta. Ta väl hand om Er!

20220223 Igår var jag som sagt hos tandplågaren (tanhygenisten) åh du milde vad hon plågade mig, jag har ju tandfickor vissa ganska djupa och hon var i botten och rensade och det var precis vad jag klarade av. Men det var 1 år sedan sist brukar ju annars vara där var 6:e månad, men pga. pandemin. Var helt slut när jag kom hem och slockna ½10. Idag har känns det bättre men fortfarande känns tänderna förstora för munnen. Idag kom barnen efter skolan vid 3. Vid 1-tiden hämtade jag Viking. Och på förmiddagen fick flickorna följa med ut och härja runt i snön och de älskar att få springa runt och sträcka ut och de är peppar peppar rätt bra på inkallning. När barnen ätit och pausat lite vid tvn gick de hem och hämtade pulkor och dyl. och åkte här i backen på andra sidan vägen tills Emma kom. När hon hämtat Viking gick Göran en runda med hundarna. Har haft ont idag i bägge knäna och ätit smärtlindring vilket också gör att man blir trött i alla fall jag så det blir nog en tidig kväll men inte som igår för nu är uret ½10. Ha det bra i slaskvädret om det nu är det i morgon, vädret är ju som sagt omväxlande.

20220221 Var inne här igår... men vad skulle jag skriva, här händer inte så mycket varje dag så bättre att göra en sammanfattning. Lördag och Söndag har Viking varit här då Emma jobbat och då är det fullt race på doggarna. I Söndags var det årsmöte på Attila och en nätt skara på ca 25/30 personer, många utmärkelser samt byte av ordförande. På förmiddagen idag hade jag hundvård, hade fått den nya effileringssaxen som jag äntligen kommit till skott och beställa. Så Olga som är hur gohällig som helst att trimma och hoppar själv upp på trimbordet, Svea är helt ok också men så denna lilla bestämda damen Tyra som var sist ut idag, och när öronen var klara då bestämde hon att nu var det klart. Och eftersom hon vari sist ut orkade jag inte bråka med henne, så tassar och klor får vi ta snart igen.  Idag kom barnen hit efter skolan och efter lite mat gick de bort till Viking, och när de kom tillbaka härjade de helt vilt med hundarna i snön som älskar när de busar med dem och framförallt i snön som då också kastas. Vi har ju busväder här med stark blåst och snöfall så får väl se hur vädret ser ut i morgon SMHI har ju lovat kallade väder så då lär det väl bli halt, och jag ska till stan i morgon till tandhygienisten samt köpa hundmat. Vi hörs när det finns mer att förtälja, ha det bra!

20220218 Igår var barnen här hela dan. De vaknar och äter frukost själva och sedan kom de hit. De tycker det är mysigt och ändå trygghet att vi finns här och vi har sms-kontakt. De var ute och åkte lite pulka men det var blött. Efter middagen tyckte jag det var tv-stopp och att vi skulle ut i solskenet. Och de började och gjorde en snögubbe, även jag tog mig ut i solen och alla hundarna och de njöt i fulla drag och for runt som gaseller, för barnen kastade snö bollar och härjade helt vilt med dem och barn och hundar hade härligt roligt. Jag är med för koll eftersom vi är på framsidan är jag mest orolig för om det kommer någon och går - för då hade jag nog inte kunnat stoppa dem. Men som väl var kom det varken bil eller gående. Idag är det jag som aktiverat mig med att städa av de smutsiga väggarna i tvättrummet och köket där skitiga hundar har skakat av sig bl.a. Har behövts länge men jag har bara inte orkat. Har också idag fått ett trevligt samtal från Patrik om Olivers röntgenresultat vilket ni ser på framsidan om det fina resultatet av dessa syskon, så nu väntar vi bara på Bosses resultat också. Våra flickor fick sin promenad av husse idag och av mig har de "bara" fått ett godisuppletande ute. Har haft en del tfn-samtal och messengerkontakt med en ledsen och bedrövad uppfödare. Livet som uppfödare är definitivt ingen dans på rosor. Idag har jag mått riktigt bra och hoppas att det blir så i morgon också + alla andra dagar! Hoppas att ni får en skön helg!

20220216 Emma som var ledig idag var och hämta Olga på förmiddagen. Och Tyra och Svea fick ett kongsök samt lite lydnad där jag just nu lägger focus på att de ska sitta kvar och jag kallar in en av dem. Göran kom hem på eftermiddagen och då fick de sin promenad. Var sedan i kväll på syjuntan och det var riktigt trevligt och uppiggande att komma hemifrån och ventilera lite ditt och datt. När jag kom hem sedan har vi streamat Farmen och nu är det dags att säga go´natt.

20220215 Har inte varit här på några dagar och här händer inte så hemskt mycket. Försöker mig på lite inomhusträning när värktabletterna gör susen. De får vara med mig ute lösa när jag matar fåglarna etc. Och då tränar vi inkallning som kan bli på ganska långa håll, men mest är de på gräsmattan och äter haralortar. I söndags fick Olga följa med Viking och familjen till Knutstorp, för miljöträning behöver hon verkligen och där fick hon bl.a. skälla ut några hästar. Har även idag kört kongsök och Olga tar sig mer och mer men det är inte den farten som på de andra bägge. Kör också lite grupplydnad och idag kallade jag in dem sittande en och en och de två andra ska då stanna kvar gick ganska bra är väl Olga som har svårast för detta + lite andra övningar. Promenader få de varje dag av Göran och ibland Emma när hon har möjlighet. Så det hankas sig fram dag för dag. Hoppas ni har det bra!

20220211 Har idag haft telefonsamtal med "min" Daniel då jag hade 3 frågor.  1 = när det gäller något rörelseprogram så ska jag inte göra det i dagsläget då det försämrar mitt knä 2= Vätska i knäet ska inte tömmas nu då det bara kommer att fylla på eftersom jag har en pågående inflammation i knäet. 3= som gällde operation och vi kom fram till att jag först skulle testa mitt nya knäskydd i ca 3 veckor ( när jag nu får det) därefter ska vi diskutera en ev. operation. Fick idag med posten en kallelse till teamolmed i mars, så det är bara att härda ut. Har i alla fall gjort ett kongsök till hundarna och det verkar som om polletten på Olga börjar att infinna sig. Därefter fick de en gruppträning med sitt ligg och stanna kvar. Hämta Viking vid middagstid och sedan har han Olga och Tyra härjat helt villt. Och det är bra att det får igång Tyra också. Svea tycker de är jobbiga och ligger helt i närheten av mig. Vid 6 kom Herman och hämta honom och nu ligger tjejerna som ströe. Hoppas att ni får en bra helg!

20220209 Igår kväll mådde jag verkligen piss, börja att frysa riktigt ordentligt och satt med filtar på mig - och min tanke var att nu blir jag sjuk. La mig tidigare än tänkt och har sovit som klubban hela natten - ja till ½6 i alla fall. Men idag har jag känt mig ganska pigg haft energi och ork. Göran gick ganska tidigt med hundarna eftersom han skulle iväg sedan och under tiden la jag ut ett kongsök till dem på altanen. Och innan lunch fick Tyra och Svea gå söket, även Olga men med mycket hjälp då hon ännu inte fattat galoppen helt. Har också farit runt med swiffern lite och snabbstädning av toarna. Efter lunch hämta jag Viking och innan dess hann jag med en snabbtork av lergolven. Men när han kom hit var det som vanligt fullt ös och det dröjde inte länge förrän det var fullt med tassavtryck (leriga) på golven igen. Men Viking, Olga och Tyra blev utestängda tills de hade härjat av sig det värsta. Svea gillar inte när de tre låter och härjar så hon har varit inne med mig. Vid 5 kom Herman och hämta Viking och nu har jag 3 "döa" hundar. Ha en bra torsdag!

20220208 Frissan idag och sedan Rusta därefter Media Market och köpte nya hörlurar till mannen för att slippa att OS vrålar i hela huset - de gamla hade gjort sitt. Också ett besök på Apoteket och gick igenom Maxi när jag ändå var där. Var inte hemma förrän 12.30 så lite lunch och sedan benvila, men ingen större ro då hundarna for fram och tillbaka hela tiden. I eftermiddag sedan har jag röjt i köket vilket inte gjordes igår och det medans hundarna var ute på promenix. Är trött men kan inte gå och lägga mig ½7 så får försöka hålla mig vaken några timmar till. Ha en bra onsdag!

20220207 Då har jag idag fått förklarat vad Partellofemoral artros är = förändringar på ledytorna mellan knäskålen och lårbenet samt artros på bägge sidor av knäet. Det var väl inget positivt precis så jag har varit ledsen idag. Det går att operera men är ingen lätt operation, så nu blir det en remiss till ortopedtekniska för en annan typ av stöd än det jag har vänster ben som ska hålla knäskålen på plats. Så jag har väl gått i min dimma hela dan. Värktabletterna hjälper för den ständiga smärtan men inte för knäskålens rörlighet. Försöker att ta mig ut lite med att gå ut och mata fåglarna och gå runt lite för att få som idag lite sol och frisk luft. Viking har varit här nästan hela dan så det har härjats en hel del med alla fyra. I morgon ska jag ta mig till stan först frissan och sedan Rusta och ÖB så ingen mat i morgon. Är trött fast jag i princip inte gjort något idag. Så gonatt och att ni får en bra tisdag.

20220206 Då kommer det inte några barn i morgon då de har testat positiva för covid, Håkan var sjuk i detta förra veckan så det var väl som ett brev på posten. Så nu får han vara hemma med barnen denna veckan också. Det var väl inget han jublade åt precis, trodde inte att de hade det utan bara vanlig förskyllning, men Emma krävde att de skulle testas för annars skulle hon hämtat dem i kväll. Det funkar rätt bra för mig med det smärtstillande och jag har också kunnat sticka lite i kväll, så det känns som om livet börja återkomma. Hämta Viking vid lunch och idag  har han och Olga och Tyra  härjat fullt ut hela eftermiddagen tills Herman kom vid 6 och hämta honom. Svea har hållit sig inne för hon tycker det är jobbigt när de härjar runt. I eftermiddag har också vitrinskåpet blivit hämtat - och betalt, så det är skönt att blivit av med det. Får ju nu lite mer energi när jag inte har ständig värk så jag har städat toan, dammsugit och dammtorkat. Nu har uret blivit så mycket att det är dags för sängen. Snöat har det också gjort idag inte mycket men det ligger ett lite lager. Hoppas att ni får en bra måndag!

20220205 Fick inget svar på röntgen igår av Daniel. När jag vaknade i natt och hade ont bestämde jag mig att nu får det jävla med var slut på denna värken och smärtan. Så nu äter jag full dos smärtlindring så får vi se om magen har synpunkter på det. Så idag har jag haft minimalt med värk och vilken lättnad. Så nu väntar jag bara på barmark sedan ska jag ut. Viking har varit här det mesta av dagen så det är den aktivitet det fått förutom en halkig promenad av husse.

20220203 Har sovit bra i natt. Men hade vansinnigt ont på förmiddagen och tog 2 tabletter, och efter lunch la jag mig och sov alldeles för länge men när jag väl sover har jag inget ont. Var inne på 1177 och såg att remissvaret kommit men det förstod jag inte så mycket av. Ringde sjukgymnastiken och Daniel var ledig idag men kommer att ringa mig i morgon. Vankar på här nu som vanligt och försöker att åtminstone sköta hemmet någotsånär. Hundarna har fått sin promenad och de gick på 3 rådjur och det var upphetsande för dem, av mig har det bara fått ett godisuppletande själen orkade inte till mer. Nu töar det ute så då är väl snön försvinna. Ha det bra vänner!

20220202 Morgonen började inte jättebra med att bara ha sovit 3 tim. Men hade för avsikt att hålla mig vaken till efter lunch. Emma var och hämtade Olga vilket jag var mkt tacksam för. De andra bägge fick idag långkast med boll så de fick springa av sig lite, och det gjorde vi tills det blev för kallt och Svea och Tyra var ordentligt andfådda. Framåt eftermiddagen kom Emma och hämtade Svea och Tyra för att gå med alla fyra en promenix. Är så Tacksam då Emma verkligen ställer upp för mig. Göran har varit i Vaggeryd då han och syster Ulla-Britt håller på för fullt att rensa ut Margits lägenhet - och där finns en del att ta hand om. Fattar inte varför hon plockade med sig så mycket när hon flyttade till Vaggeryd. Så mitt "döarensade" ska fortsätta så efterlevande slipper att plocka i allt för det tar tid, lust och ork. Var en sväng på syjuntan i kväll hade inte med något arbete för kände att det orkade jag inte. Men det var roligt att träffa nästan alla, men åkte hem efter fikat för jag är lite mosig i kväll. Hoppas att kommande natt blir bättre så att jag kan sova längre perioder innan jag får ont. I morgon är det 1 vecka sedan röntgen och hoppas att jag verkligen snart får ett tfn samtal. Vågar inte lämna tfn utan har med den även på toa, i fall Daniel ringer. Har periodvis fruktansvärt ont men är lite lindrigade mellan varven. Hoppas att torsdagen blir en bra dag!

20220201 Fortfarande inget svar ang. röntgen. Så jag pillar väl på här lite var dag. Städar ur någon låda i köket mellan varven. Lite lätt träning med någon hund, klarar inte av alla tre då värken/smärtan sätter stopp, stoppar in en pinne i brasan mellan varven. Försöker att komma ut  och går runt lite för att få lite luft. Har idag kokat lingonsylt i alla fall. I kväll har vi varit hos Sonny och reviderat Attilas räkenskaper. Det är väl i princip det som har hänt sedan jag skrev här sist.

20220129 Göran och Svea åkte och jaga. Och jag tog mig i kragen och la ut ett litet kongsök till Tyra och Olga. Olga är verkligen en nybörjare och har inte riktigt kläm på det än, men Tyra vet vad som gäller. För att det skulle få springa av sig lite fick de följa med ut då jag med krycka var ute och mata fåglarna och plockade lite ute med bl.a. juldekorationerna i byttorna. Tyra och Olga for runt men när de kommit för långt bort kallade jag in dem och ibland fungerar inkallningen super och de var så lyckliga att få springa lösa. Och jag nöjd med att de kom när jag ropade. Ett långt samtal med Maria idag och det är som alltid upplyftande, under tiden vi pratade kom Emma och Evelina och skulle hämta lite träl lim och så förstås Olga och Maria var med i vårt samtal. Är faktiskt roligt att man med högtalaren kan samtala med flera känns nästan som man sitter vid ett kaffebord. När detta var avslutat luncha jag lite och la mig för vila, men hade precis gjort det när Göran och Svea anlände. Och det visade sig att hon och den andra hunden inte fått vara ute mer än vid fikat och pga. att de släppt en drever som inte går att fånga!!! inkallning och kontakt finns inte med den hunden. Emma hade ringt Göran ang. trä limmet och hon hade undrat hur jakten går " inte så bra vi jagar en drever" . Kanske dags för ägaren att göra något åt det och han hade också fått en del tipps. Så när de var hemma gick Göran med Svea och Tyra innan blåsten blev för stark, för nu i kväll blåser det rejält. Hoppas att ni har det bra i blåsten!

20220128 Ja här händer inte så mycket, jag lufsar runt och försöker pilla lite. Barnen kom vid 2 och då hade jag gjort en kebabpizza som vi åt av tillsammans. I morgon är det jakt, sista helgen då rådjuren är lovliga. Det ska jagas på Strömberg och även Svea får följa med. Får väl se vad det blir för busväder i morgon och även söndag har de lovat detta. Hoppas att ni får en bra helg ändå.

20220127 Igår var en svart dag sov mycket och la mig ½10. I dag mådde jag betydligt bättre och var på Ryhov och röntgade knäet och det var ingen skön upplevelse med alla olika vinklar det skulle röntgas i. Och som tur var tog jag med mig en krycka för annars hade jag nog inte tagit mig ut till parkeringen. Det som undrar över var att hon som röntgade mig sa efteråt "är det här före en operation" så jag undrar vad hon såg? Men hade faktiskt lite energi när jag kom hem - värken är ju där hela tiden, men jag bytte vatten på orkidéerna, dammtorkade och städade toan. La mig lite efter lunch för knävila men var inte trött sov tillräckligt igår. Märks så väl på hundarna att de har läst av hur jag mår samt att de flyttar på sig när de ligger på golvet eftersom jag är ostabil. Ja de har inte för roligt just nu de får sin promenad men det blir inte så mycket mer. Hoppas Ni har det bra!

20220125 I går hade jag en riktig mörk dag för jag hade så ont. Men fick ju skärpa till mig när barnen kom efter skolan och de är så gulliga. Viking hade jag hämtat tidigare på förmiddagen när Göran gick med flickorna, och han och Olga har härjar vilt, och Tyra och Svea tycker att det är lite jobbigt för det är ju inte så att de "bråkar" tyst. På förmiddagen idag var jag hos sjukgymnastiken och "min" Daniel. Han konstaterade direkt att knäet är fyllt med vätska och det har jag väl själv konstatera eftersom jag knappt kan böja det. Han kände på knäskålen och när han tryckte så hördes det hur det knäppte och det gör det ju även när jag går och ibland låser det sig och det är inget skönt kan jag säga. Så nu först röntgen sedan tömning av knäet och därefter vad för behandling som ska till. När jag åkte därifrån for jag till stan då hundmaten var slut och gjorde ett snabbt besök på ÖB och på Maxi som bara var en komplettering. Hemma ½2 hungrig, trött och värk så jag gick och la mig efter lunchen. Emma och Evelina kom och hämta alla hundarna även Hampus med kompis anslöt så  hundarna fick prova på personsök då barnen gömde sig och doggarna fick leta, det hade uppskattas. Jag som inte sovit mer än 3½ timme i natt slockna som klubbad, hörde inte ens när Emma lämna in Tyra och Svea för Olga tog hon med sig. I kväll ska Göran bort så jag har förberett att göra räkmacka till mig får passa på när allergikern inte är hemma. Ha en bra onsdag.

20220123 Mannen iväg och jaga men vid ½8 gick jag upp och gav doggarna mat och sedan kröp vi ner i sängen igen och låg väl 1 timme. Upp och göra frukost till mig och sedan tog jag tag i sopsorteringen och nu var det dags att tvätta ur behållarna samt skåpet. Lite längre framåt dan drog jag på mina knäskydd och gick ut och tränade hundarna och idag fick Olga testa på hopp och det funkade bar. Men ett elände är med dessa haralortar och hon manisk med lukter och spår men det blev ändå en ganska bra träning. De andre bägge är mer intresserad av godis o efter lydnaden fick de långa apporteringar så de fik springa av sig lite. Men det blev rätt kallt tillslut men det fungerar hyffsatt med knäskydden när man rör sig men efteråt är det en katastrof. Var och hämta Viking också vid middagstid och han och Olga har härjat runt och han är makalös till att bära ut allt så den ena bädden ligger nu ute men den får väl ligga tills i morgon när det är ljust. Vid ½5 kom Herman och hämta Viking samtidigt kom också Göran. Hitta en riktig bra film så även tårar föll. Fixat maten och nu ska jag bara ta det lugnt och i morgon kommer barnen hit efter skolan. Ha det bäst!

20220122 Idag har det varit jakt i Beth, Johan som hade dragit ihop ett jättegäng. Så fick order vid 9 att inte släppa ut några hundar då de skulle stå utanför huset eftersom Olga är lite osäker. Men doggarna var inte nöjda med att vara instängda. Så för att distrahera dem lite tog jag fram dammsugaren för den kan man ju döda. Så av den anledningen har jag ställt ut granen och städat hela altanen så det var ju bra. Efter ett par timmar fick jag klartecken om att hundarna kunde gå ut. Och strax efter blev det ett himla väsen så jag gick ut och titta och då var det en drever som sprang strax utanför hundgården, men han hade fått något i näsan och började väcka och rätt som det var for det iväg en hare och jag trodde hundarna dog och haren tog över dammen och försvann på andra sidan vägen och strax efter kom Drevern. Vid 3 blåste de av jakten och lugnet lägrade sig i byn, så mycket folk och tre hundar och inget blev skjutet - värdelösa hundar eller? för jägarna hade sett djur i alla fall. Igår fick jag i alla fall klart med vitrinskåpet och plockat in allt glas. Men det var lite mäck för det fick inte vara mer än 5 kg på varje glasskiva så jag fick väga glaset innan jag kunde få in det som jag ville ha det. Både i går liksom nu i kväll när jag har gått en del har jag så fruktansvärt ont i framförallt höger knä, så jag tappar sugen så här på kvällskvisten, hoppas verkligen att jag kan få hjälp för det här känns meningslöst. Tur att Göran är pigg i benen så hundarna får sina promenader och jag försöker så gott jag kan med andra aktiviteter. Ha det gott!

20220120 Idag var det vitt igen minusgrader hela dan och full storm så vad den egentliga kyla var vet man inte men kallt så in i norden. Göran gick med doggarna för att jag är som jag är. En hel del tvätt och strykning idag men jag har också plockat ner julen på altanen. Och det var en bra kombo att vara där ute i kylan och sedan gå mellan varven och stryka lite och bli varm igen. Hundarna har idag bara fått ett godisletande men det var klurigt ändå i den lilla snö vi fått. I morgon ska jag rengöra det nya vitrinskåpet och plocka in glaset igen. Men det har varit en pers att få ihop detta skåp så därför har det tagit tid för det har varit mycket klurande men Göran är duktig på sådant även att han mellan varven varit vansinnig så då har det fått vila - ja jakt och sådant har det ju också varit förstås. Helg igen - hoppas att ni får en bra sådan.

20220119 I går var ingen bra dag, blir så deppig med all värk. Men idag har jag mått bättre och haft lite mer energi. Emma var och hämta Olga på förmiddagen och jag gick ut och tränade Tyra och Svea så de också fick springa av sig. Körde både lydnad och apportering och de var supertaggade vilket jag förstår så lite av den varan de har fått den sista tiden. Och det var precis i rätt tid för när vi kommit in började det att regna och blåsa ännu mer och det har hållit på sedan dess. Sedan har jag fixat ( städat) efter julen och plockat fram och ställt undan så nu är det klart här inne, har också satt upp andra gardiner då tomtegardinerna är nerplockade. Däremot har jag inte rört någonting på altanen. Men får se hur det känns i morgon. Jag har också ringt till sjukgymnastiken och pratat med "min" Daniel och hoppas att han kan hjälpa mig även denna gången - för så här kan jag inte ha det och har fått tid i nästa vecka. Nu ska jag i alla fall sätta mig framför tvn när torktumlaren är urplockad och vikt. Ha det bra!

20220117 Att nu har det blåst här som bare den, soptunnor som blåst ikull och innehåll utspritt och i natt trodde man att hela taket skulle lyfta. Men blåsten avtog framemot dagen och solen sken men någon större värme har det inte varit. Började morgonen med lite hundvård, Olga blev helt klar och Tyra nästan men med Svea tog jag bara tassarna för sedan ville min tumme inte mer. Jag och Olga har sedan varit på Evidensia och hon är nu röntgad både höfter och armbågar och jag är försiktig nöjd, men man vet inte förrän det är avläst så några dagar till innan vi får besked. Olga skötte sig jättebra är ju första gången hon är på ett Djursjukhus med hundar och katter och mängder med lukter. Medans vi var där så gick Göran med de andra bägge. Men lite trött är hon allt men måste förstås rusa ut om någon av de andra bägge skäller. Detta blir allt för idag!

20220116 SMHI hade rätt och det sköna lördags vädret blev det inte. Så när jag gick med hundarna både blåste och regnade det så det var inte alls skönt. Gick idag ganska sent för kanske att det skulle sluta att regna men så var inte fallet. Släppte även idag Tyra och Olga men Svea får vara kopplad vilket hon inte är helt nöjd med men det är även för henne bara att gilla läget. När vi kommit hem och jag fått av mig mina hårt sittande knäskydd åt jag lite för att sedan vila mina värkande knän. Men jag har i alla fall påbörjat iordningställandet efter där tomtarna har stått. Är inte klar men jag tar lite i taget när jag orkar. I morgon ska jag med Olga till Evidensia för röntgen av HD och AD så det blir spännande. Så ha en bra måndag.

20220115 Idag har det varit ett perfekt januariväder i mina ögon. Klarblå himmel med sol ingen blåst och några minusgrader, lätt att gå och ingen halka och rena hundar. Svea har varit med på jakt idag så jag hade bara Tyra och Olga, gick mot sjön och jag släppte bägge två så det var skönt att gå i "löske" så kunde de nosa hur mycket de ville och vi gick till godisstenen. På hemvägen mötte vi Emma, Evelina och Viking men de vände om eftersom de skulle bort men ville först att Viking skulle få en promenad och han och Olga rusade runt och jagade varandra. Lite lunch när vi kommit hem och då var även jägarna hemma och för min del var det läge för benvila. Och jag har nog en inflammation i mitt högra knä för det är svullet och svårt att böja när jag då har belastat det. Men efter vilan har det mesta av julen blivit nerpackad, alla tomtar o dyl. är avtorkade och nerpackade i sina kartonger. Jag brukar annars när jag packar der julen bli lite deppig och tycker att det är jobbigt - men konstigt nog har jag inte känt så i år. Men nu är det bara altanen med granen kvar men det är kallt där ute. Ja det återstår förstås ordentlig dammtorkning samt sätta upp det jag tagit ner för att tomtarna skulle få plats. Känner mig tillfreds i kväll - är så otroligt skönt att få komma ut och känna skogsluften så jag njuter. Att jag har ont efteråt det får jag väl leva med, meen förhoppningsvis blir det bättre. Min tanke är att slänga ut julen här också efter att jag skrivit det här. Förhoppning att det blir en lika skön söndag, för SMHI kan ju ha fel!!!

20220114 Haft ganska ont i mitt höger knä idag så Göran gick med hundarna för jag får väl ta den biten i helgen då mannen ska jaga. Vi pulade lite med vitrinskåpet på förmiddagen och det blir en pusselbit var dag, trots en svårläst bruksanvisning. Sedan kom barnen och vi gjorde pizza tillsammans som vi sedan njöt av. Barnen blev sedan hämtade vid ½6 och sedan har det varit stillsamt. Ha en bar lördag!

20220113 Dagen började att jag fick sms för att tandhygienisten var sjuk, ringde om ny tid som kunde ha blivit på måndag men eftersom hon var hemma för förkylning och ej var testad ville jag inte ha den tiden så det fick bli i februari. Åkte ändå till Taberg för att hämta ut ett paket och det med nya knäskydd. Har letat på nätet och det finns en uppsjö med knäskydd. Men var noga med att de skulle vara för artros och hittade ett par som jag tror skulle funka men de kostade 2000:- men hjälper de bara är det värt varenda krona. När jag kom hem och skulle testa blev nästa projekt och det var att få på dem med mina fingrar - mannen som vanligt på drift. Men tillslut fick jag på dem och de kändes riktigt bra. Avstod "benet" till vänster för det är höger som jag har mest ont i. Så med dem på tog jag med hundarna ut, avstod skogen då det ännu finns isfläckar så jag gick vägen ut till Bäck och det funkade kanon - så äntligen ett litet ljus i tunneln, och att få komma ut och gå. Men det var skönt att ta av dem när vi kommit hem, och visst har jag haft ont sedan för det blev ju nästan 8000 steg, så efter lunch var det skönt att lägga sig lite. Har inte gjort så mycket annat mer än lite plock och en tvättmaskin. Hade behövt att jula av här men inte haft någon ork och koncentration till det. I morgon kommer barnen och jag har lovat att vi ska göra pizza tillsammans. Det känns som att vi höres i morgon också.

20220112 Tack Maria för ditt sms - det värmde. Har varit ganska ok idag, men var inne på FB idag och såg Marias bild på Liisa och då kom det tårar igen - varför vet jag inte men det bara är så. Barnen har varit här idag efter skolan och det fick mig till att laga en rådjursgryta innan de kom och de är upplyftande mina älskande barnbarn. Jag och Göran men framförallt Göran håller på ett jättepussel. Det nya vitrinskåpet kom i söndags i sina beståndsdelar, och det var det klurigaste vi varit med om. Så vi får väl se om vi får ihop det, vi började igår och det blir nog inte färdigt i morgon. Och i morgon ska jag till tandhygienisten och Göran följer nog med i fall vägarna är dåliga för nu töar här för fullt. Vilket för min del är både för och nackdelar. Fördelar är att jag kanske snart kan ta mig ut, nackdelar är smutsigare hundar, men det tar jag bara jag kan ta mig ut. Hoppas att ni har det bra!

20220111 Har inte varit här på några dagar och det för att jag inte har haft varken lust eller ork, har varit/är i ett besök i det mörka hålet, och har känt det ett tag. Känner mig som jag satt i ett fängelse, kan inte gå ut och gå pga. halkan och mina knän, har varit utan bil 1 v eftersom Görans varit på verkstan och han kan ju inte avstå några jakter. Har ont i mina knän och händer så jag kan inte sticka för tillfället. Har försökt att pressa mig till att använda gåbandet så mkt som möjligt. I går var det svart och tårarna flödade - tack och lov kom barnen hit så man får skärpa till sig lite. Idag fick jag ha min bil och åkte iväg för att se något annat än husets väggar och garageuppfarten. Så nu har jag gnällt men vet att jag tar mig ur det - men det är jobbigt att inte ha någon lust till någonting. Så ni får ha överseende med att här inte uppdateras.

20220106 För att börja med gårdagen som blev så sen att det inte blev något skrivit här. Vi vaknade med ett totalt vinterlandskap på 15/20 cm snö. Göran fick med hundarna och eftersom Robban tagit ut kompledigt dammsug jag och torkade golven, samt lite väggar och sådant efter den blöta perioden här. Görans " Boss Johan" ringde att han skulle åka och hämta några delar till någon maskin som skulle ta ca 6 tim. Så det var bara för mig att sätta igång förberedelserna för kvällen då vi bjudit hit Ingrid och Stefan med Senna att fira kvällen med oss. Och mannen kom väl hem ca 1 timme innan gästerna skulle komma men allt var förberett. Våra doggar fick mat och fick sedan vara utestängda i tvättrummet när den lilla Senna med familj kom. Vi hade en riktigt trevlig kväll med mat och dryck - och det blev en hel del hundprat eftersom de är ganska novisa om hur en hund fungerar samt inlärning. Så lite senare framåt kvällen visade jag min parkour bana och hur det gått till, och så pratade jag om bakdelskontroll  och Ingrid sa att Senna inte kan ligg. Så pratade jag om bakdelskontrollen och visade med Senna och efter 2 försök gick hon upp på pallen och när det gällde ligg tränade jag 3 gånger och sedan låg hon ner. Och det var förvånade matte och husse. Men som nästan alla gör så tjatar det för mycket även kommando ordet etc. Så en liten valpkurs så där på sen kvällskvist, och Senna tyckte jag var rolig och ville knappt följa med hem, även att uret var över 12.  Idag vaknade vi till ett kallt vitt vinterlandskap. Mannen gick upp tidigt eftersom han skulle bli hämtad ½6 för jakt i Östergötland. Eftersom jag haft en orolig sömn natt, så när mannen gett sig av somna jag verkligen och sov till 8.15 då tyckte doggarna att det var dags för lite mat. Sedan fortsatte jag att röja i köket, gjorde så mycket i natt att jag fick igång en diskmaskin så resten efter vår frukost. Blev ju ett superhärligt väder framåt dan och när tempen visade -4/5 tog jag med hundarna ut och körde lite apportering och lydnad på garageinfarten och bakom garaget, men det var mycket snö och bara att konstatera att hundarna har jättesvårt för att hitta dummy i djup snö, för när man kastar dem så far de en bit under snön och där känner de inte lukten. Så till och med Svea fick lämna en apport - och jag visste ca vad jag kastat den men kunde inte finna den - så den får väl töa upp. Men det var trötta hundar efter allt pulsande i snön och letande men det har också besvär med kylan och framförallt snön som fastnar i tassarna. Ha nu en riktigt bra klämdagsfreda!

20220104 Efter frukost och en tidig förmiddag åkte jag och mannen till stan för att handla och för att slippa allt folk. Och det var lugnt och skönt både på Maxi och parkeringen. Så det var snabbt handlat. Emma ringde när vi var på väg till stan, och eftersom hon var ledig var hon och Viking och hämtade våra doggar också och gick en runda med de 4. När vi kom hem hade hon tagit med sig Olga hem. Och efter lunch gick jag ut och körde ett träningspass med Tyra och Svea, och det var riktigt härligt att få var ute när vädret var helt ok även om det var lite kyligt. Så de bägge fick sig en riktig genomkörande. Olga och Viking har haft fullt upp hela dan sa Emma när hon lämnade Olga här nu i eftermiddags. Var och hämta Göran på vår bilmekaniker där det bara skulle ballanseras däck men det upptäcktes ett större fel som inte kan åtgärdas förrän på måndag. Tråkigt för mannen att vara utan bil!!!! undrar om min passar då ???? Här har än så länge varit trötta hundar och nu ska det snart bli mat både gör dem och för oss. Så ha en bra Trottondagsafton!

20220103 Grått, grått grått och på det regn. Rensat och plockat undan en de som typ nu vissna hyacinter och dylikt. Vi köpte efter jul ett begagnat gåband för en ringa peng så nu kan vi gå inomhus när halkan slår till igen. Så det har jag vandrat med idag, det skonar mina händer då man inte behöver hålla i sig på samma sätt som med cykeln. Doggarna har förstås fått sitt. Och Olga lite extra då vi varit framme hos Ingrid och Stefan och deras hund Senna och med köttbullar och lydnad gick det riktigt bra och de kunde sitta still vid oss utan utfall. Ja så mycket mer har inte hänt denna dag. Ha det bra!

20220102 Nytt år och ny sida med mycket om och men. Och som vanligt inte lätt då det är något helt annat nu när man ska länka mot alla tidigare år, och livrädd att det ska bli som med "första sidorna" där 2020 bara är borta. Men började med denna sidan och tror att det funkar - men har blivit utslängd några gånger om man kommer åt det gamla. Skrev inget här i går då vi hade fullt upp med att installera bredbandet. Vi gjorde precis som beskrivningen sa men det funkade inte, ringde support och när vi fått igång det sa killen att bruksanvisningen inte var bra och vi var inte de enda som har haft problem. För det visade sig att routern skulle först kopplas ihop med fibern på väggen som för våran del sitter i lilla rummet det sades inte alls i beskrivningen. Men nu funkar det superbra både datorn och våra telefoner samt att tvn nu också har Wifi.  Tvn ville mannen inte ha med nu på fibern så det får väl han lösa. Idag tog jag och hundarna det riktigt lugnt på morgonen eftersom mannen åkte tidigt för att jaga. Framåt förmiddagen gick vi vägen till sjön och det var längesedan jag gick själv med alla tre, men det gick så bra och min arm är nu nästan helt ok. Men det var blött vet inte  om det regnade eller det var dimma men blöt blev jag och såg nästan inget genom glasögonen i det fina som föll ner. När vi kom hem luncha jag med två ägg och sedan tog vi en siesta och lugnt och tyst var det och vi sov i 1½ timme och det var riktigt skönt har ju blivit ganska sena kvällar nu. Och i morgon är det vardag igen så då får vi se vad vi hittar på - ska i alla fall inte storstäda.... men stampat jordgolv har vi ju nu när all snön är borta - ja man får ta det onda med det goda.

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com