Nytt och Blogg

2022

20220125 I går hade jag en riktig mörk dag för jag hade så ont. Men fick ju skärpa till mig när barnen kom efter skolan och de är så gulliga. Viking hade jag hämtat tidigare på förmiddagen när Göran gick med flickorna, och han och Olga har härjar vilt, och Tyra och Svea tycker att det är lite jobbigt för det är ju inte så att de "bråkar" tyst. På förmiddagen idag var jag hos sjukgymnastiken och "min" Daniel. Han konstaterade direkt att knäet är fyllt med vätska och det har jag väl själv konstatera eftersom jag knappt kan böja det. Han kände på knäskålen och när han tryckte så hördes det hur det knäppte och det gör det ju även när jag går och ibland låser det sig och det är inget skönt kan jag säga. Så nu först röntgen sedan tömning av knäet och därefter vad för behandling som ska till. När jag åkte därifrån for jag till stan då hundmaten var slut och gjorde ett snabbt besök på ÖB och på Maxi som bara var en komplettering. Hemma ½2 hungrig, trött och värk så jag gick och la mig efter lunchen. Emma och Evelina kom och hämta alla hundarna även Hampus med kompis anslöt så  hundarna fick prova på personsök då barnen gömde sig och doggarna fick leta, det hade uppskattas. Jag som inte sovit mer än 3½ timme i natt slockna som klubbad, hörde inte ens när Emma lämna in Tyra och Svea för Olga tog hon med sig. I kväll ska Göran bort så jag har förberett att göra räkmacka till mig får passa på när allergikern inte är hemma. Ha en bra onsdag.

20220123 Mannen iväg och jaga men vid ½8 gick jag upp och gav doggarna mat och sedan kröp vi ner i sängen igen och låg väl 1 timme. Upp och göra frukost till mig och sedan tog jag tag i sopsorteringen och nu var det dags att tvätta ur behållarna samt skåpet. Lite längre framåt dan drog jag på mina knäskydd och gick ut och tränade hundarna och idag fick Olga testa på hopp och det funkade bar. Men ett elände är med dessa haralortar och hon manisk med lukter och spår men det blev ändå en ganska bra träning. De andre bägge är mer intresserad av godis o efter lydnaden fick de långa apporteringar så de fik springa av sig lite. Men det blev rätt kallt tillslut men det fungerar hyffsatt med knäskydden när man rör sig men efteråt är det en katastrof. Var och hämta Viking också vid middagstid och han och Olga har härjat runt och han är makalös till att bära ut allt så den ena bädden ligger nu ute men den får väl ligga tills i morgon när det är ljust. Vid ½5 kom Herman och hämta Viking samtidigt kom också Göran. Hitta en riktig bra film så även tårar föll. Fixat maten och nu ska jag bara ta det lugnt och i morgon kommer barnen hit efter skolan. Ha det bäst!

20220122 Idag har det varit jakt i Beth, Johan som hade dragit ihop ett jättegäng. Så fick order vid 9 att inte släppa ut några hundar då de skulle stå utanför huset eftersom Olga är lite osäker. Men doggarna var inte nöjda med att vara instängda. Så för att distrahera dem lite tog jag fram dammsugaren för den kan man ju döda. Så av den anledningen har jag ställt ut granen och städat hela altanen så det var ju bra. Efter ett par timmar fick jag klartecken om att hundarna kunde gå ut. Och strax efter blev det ett himla väsen så jag gick ut och titta och då var det en drever som sprang strax utanför hundgården, men han hade fått något i näsan och började väcka och rätt som det var for det iväg en hare och jag trodde hundarna dog och haren tog över dammen och försvann på andra sidan vägen och strax efter kom Drevern. Vid 3 blåste de av jakten och lugnet lägrade sig i byn, så mycket folk och tre hundar och inget blev skjutet - värdelösa hundar eller? för jägarna hade sett djur i alla fall. Igår fick jag i alla fall klart med vitrinskåpet och plockat in allt glas. Men det var lite mäck för det fick inte vara mer än 5 kg på varje glasskiva så jag fick väga glaset innan jag kunde få in det som jag ville ha det. Både i går liksom nu i kväll när jag har gått en del har jag så fruktansvärt ont i framförallt höger knä, så jag tappar sugen så här på kvällskvisten, hoppas verkligen att jag kan få hjälp för det här känns meningslöst. Tur att Göran är pigg i benen så hundarna får sina promenader och jag försöker så gott jag kan med andra aktiviteter. Ha det gott!

20220120 Idag var det vitt igen minusgrader hela dan och full storm så vad den egentliga kyla var vet man inte men kallt så in i norden. Göran gick med doggarna för att jag är som jag är. En hel del tvätt och strykning idag men jag har också plockat ner julen på altanen. Och det var en bra kombo att vara där ute i kylan och sedan gå mellan varven och stryka lite och bli varm igen. Hundarna har idag bara fått ett godisletande men det var klurigt ändå i den lilla snö vi fått. I morgon ska jag rengöra det nya vitrinskåpet och plocka in glaset igen. Men det har varit en pers att få ihop detta skåp så därför har det tagit tid för det har varit mycket klurande men Göran är duktig på sådant även att han mellan varven varit vansinnig så då har det fått vila - ja jakt och sådant har det ju också varit förstås. Helg igen - hoppas att ni får en bra sådan.

20220119 I går var ingen bra dag, blir så deppig med all värk. Men idag har jag mått bättre och haft lite mer energi. Emma var och hämta Olga på förmiddagen och jag gick ut och tränade Tyra och Svea så de också fick springa av sig. Körde både lydnad och apportering och de var supertaggade vilket jag förstår så lite av den varan de har fått den sista tiden. Och det var precis i rätt tid för när vi kommit in började det att regna och blåsa ännu mer och det har hållit på sedan dess. Sedan har jag fixat ( städat) efter julen och plockat fram och ställt undan så nu är det klart här inne, har också satt upp andra gardiner då tomtegardinerna är nerplockade. Däremot har jag inte rört någonting på altanen. Men får se hur det känns i morgon. Jag har också ringt till sjukgymnastiken och pratat med "min" Daniel och hoppas att han kan hjälpa mig även denna gången - för så här kan jag inte ha det och har fått tid i nästa vecka. Nu ska jag i alla fall sätta mig framför tvn när torktumlaren är urplockad och vikt. Ha det bra!

20220117 Att nu har det blåst här som bare den, soptunnor som blåst ikull och innehåll utspritt och i natt trodde man att hela taket skulle lyfta. Men blåsten avtog framemot dagen och solen sken men någon större värme har det inte varit. Började morgonen med lite hundvård, Olga blev helt klar och Tyra nästan men med Svea tog jag bara tassarna för sedan ville min tumme inte mer. Jag och Olga har sedan varit på Evidensia och hon är nu röntgad både höfter och armbågar och jag är försiktig nöjd, men man vet inte förrän det är avläst så några dagar till innan vi får besked. Olga skötte sig jättebra är ju första gången hon är på ett Djursjukhus med hundar och katter och mängder med lukter. Medans vi var där så gick Göran med de andra bägge. Men lite trött är hon allt men måste förstås rusa ut om någon av de andra bägge skäller. Detta blir allt för idag!

20220116 SMHI hade rätt och det sköna lördags vädret blev det inte. Så när jag gick med hundarna både blåste och regnade det så det var inte alls skönt. Gick idag ganska sent för kanske att det skulle sluta att regna men så var inte fallet. Släppte även idag Tyra och Olga men Svea får vara kopplad vilket hon inte är helt nöjd med men det är även för henne bara att gilla läget. När vi kommit hem och jag fått av mig mina hårt sittande knäskydd åt jag lite för att sedan vila mina värkande knän. Men jag har i alla fall påbörjat iordningställandet efter där tomtarna har stått. Är inte klar men jag tar lite i taget när jag orkar. I morgon ska jag med Olga till Evidensia för röntgen av HD och AD så det blir spännande. Så ha en bra måndag.

20220115 Idag har det varit ett perfekt januariväder i mina ögon. Klarblå himmel med sol ingen blåst och några minusgrader, lätt att gå och ingen halka och rena hundar. Svea har varit med på jakt idag så jag hade bara Tyra och Olga, gick mot sjön och jag släppte bägge två så det var skönt att gå i "löske" så kunde de nosa hur mycket de ville och vi gick till godisstenen. På hemvägen mötte vi Emma, Evelina och Viking men de vände om eftersom de skulle bort men ville först att Viking skulle få en promenad och han och Olga rusade runt och jagade varandra. Lite lunch när vi kommit hem och då var även jägarna hemma och för min del var det läge för benvila. Och jag har nog en inflammation i mitt högra knä för det är svullet och svårt att böja när jag då har belastat det. Men efter vilan har det mesta av julen blivit nerpackad, alla tomtar o dyl. är avtorkade och nerpackade i sina kartonger. Jag brukar annars när jag packar der julen bli lite deppig och tycker att det är jobbigt - men konstigt nog har jag inte känt så i år. Men nu är det bara altanen med granen kvar men det är kallt där ute. Ja det återstår förstås ordentlig dammtorkning samt sätta upp det jag tagit ner för att tomtarna skulle få plats. Känner mig tillfreds i kväll - är så otroligt skönt att få komma ut och känna skogsluften så jag njuter. Att jag har ont efteråt det får jag väl leva med, meen förhoppningsvis blir det bättre. Min tanke är att slänga ut julen här också efter att jag skrivit det här. Förhoppning att det blir en lika skön söndag, för SMHI kan ju ha fel!!!

20220114 Haft ganska ont i mitt höger knä idag så Göran gick med hundarna för jag får väl ta den biten i helgen då mannen ska jaga. Vi pulade lite med vitrinskåpet på förmiddagen och det blir en pusselbit var dag, trots en svårläst bruksanvisning. Sedan kom barnen och vi gjorde pizza tillsammans som vi sedan njöt av. Barnen blev sedan hämtade vid ½6 och sedan har det varit stillsamt. Ha en bar lördag!

20220113 Dagen började att jag fick sms för att tandhygienisten var sjuk, ringde om ny tid som kunde ha blivit på måndag men eftersom hon var hemma för förkylning och ej var testad ville jag inte ha den tiden så det fick bli i februari. Åkte ändå till Taberg för att hämta ut ett paket och det med nya knäskydd. Har letat på nätet och det finns en uppsjö med knäskydd. Men var noga med att de skulle vara för artros och hittade ett par som jag tror skulle funka men de kostade 2000:- men hjälper de bara är det värt varenda krona. När jag kom hem och skulle testa blev nästa projekt och det var att få på dem med mina fingrar - mannen som vanligt på drift. Men tillslut fick jag på dem och de kändes riktigt bra. Avstod "benet" till vänster för det är höger som jag har mest ont i. Så med dem på tog jag med hundarna ut, avstod skogen då det ännu finns isfläckar så jag gick vägen ut till Bäck och det funkade kanon - så äntligen ett litet ljus i tunneln, och att få komma ut och gå. Men det var skönt att ta av dem när vi kommit hem, och visst har jag haft ont sedan för det blev ju nästan 8000 steg, så efter lunch var det skönt att lägga sig lite. Har inte gjort så mycket annat mer än lite plock och en tvättmaskin. Hade behövt att jula av här men inte haft någon ork och koncentration till det. I morgon kommer barnen och jag har lovat att vi ska göra pizza tillsammans. Det känns som att vi höres i morgon också.

20220112 Tack Maria för ditt sms - det värmde. Har varit ganska ok idag, men var inne på FB idag och såg Marias bild på Liisa och då kom det tårar igen - varför vet jag inte men det bara är så. Barnen har varit här idag efter skolan och det fick mig till att laga en rådjursgryta innan de kom och de är upplyftande mina älskande barnbarn. Jag och Göran men framförallt Göran håller på ett jättepussel. Det nya vitrinskåpet kom i söndags i sina beståndsdelar, och det var det klurigaste vi varit med om. Så vi får väl se om vi får ihop det, vi började igår och det blir nog inte färdigt i morgon. Och i morgon ska jag till tandhygienisten och Göran följer nog med i fall vägarna är dåliga för nu töar här för fullt. Vilket för min del är både för och nackdelar. Fördelar är att jag kanske snart kan ta mig ut, nackdelar är smutsigare hundar, men det tar jag bara jag kan ta mig ut. Hoppas att ni har det bra!

20220111 Har inte varit här på några dagar och det för att jag inte har haft varken lust eller ork, har varit/är i ett besök i det mörka hålet, och har känt det ett tag. Känner mig som jag satt i ett fängelse, kan inte gå ut och gå pga. halkan och mina knän, har varit utan bil 1 v eftersom Görans varit på verkstan och han kan ju inte avstå några jakter. Har ont i mina knän och händer så jag kan inte sticka för tillfället. Har försökt att pressa mig till att använda gåbandet så mkt som möjligt. I går var det svart och tårarna flödade - tack och lov kom barnen hit så man får skärpa till sig lite. Idag fick jag ha min bil och åkte iväg för att se något annat än husets väggar och garageuppfarten. Så nu har jag gnällt men vet att jag tar mig ur det - men det är jobbigt att inte ha någon lust till någonting. Så ni får ha överseende med att här inte uppdateras.

20220106 För att börja med gårdagen som blev så sen att det inte blev något skrivit här. Vi vaknade med ett totalt vinterlandskap på 15/20 cm snö. Göran fick med hundarna och eftersom Robban tagit ut kompledigt dammsug jag och torkade golven, samt lite väggar och sådant efter den blöta perioden här. Görans " Boss Johan" ringde att han skulle åka och hämta några delar till någon maskin som skulle ta ca 6 tim. Så det var bara för mig att sätta igång förberedelserna för kvällen då vi bjudit hit Ingrid och Stefan med Senna att fira kvällen med oss. Och mannen kom väl hem ca 1 timme innan gästerna skulle komma men allt var förberett. Våra doggar fick mat och fick sedan vara utestängda i tvättrummet när den lilla Senna med familj kom. Vi hade en riktigt trevlig kväll med mat och dryck - och det blev en hel del hundprat eftersom de är ganska novisa om hur en hund fungerar samt inlärning. Så lite senare framåt kvällen visade jag min parkour bana och hur det gått till, och så pratade jag om bakdelskontroll  och Ingrid sa att Senna inte kan ligg. Så pratade jag om bakdelskontrollen och visade med Senna och efter 2 försök gick hon upp på pallen och när det gällde ligg tränade jag 3 gånger och sedan låg hon ner. Och det var förvånade matte och husse. Men som nästan alla gör så tjatar det för mycket även kommando ordet etc. Så en liten valpkurs så där på sen kvällskvist, och Senna tyckte jag var rolig och ville knappt följa med hem, även att uret var över 12.  Idag vaknade vi till ett kallt vitt vinterlandskap. Mannen gick upp tidigt eftersom han skulle bli hämtad ½6 för jakt i Östergötland. Eftersom jag haft en orolig sömn natt, så när mannen gett sig av somna jag verkligen och sov till 8.15 då tyckte doggarna att det var dags för lite mat. Sedan fortsatte jag att röja i köket, gjorde så mycket i natt att jag fick igång en diskmaskin så resten efter vår frukost. Blev ju ett superhärligt väder framåt dan och när tempen visade -4/5 tog jag med hundarna ut och körde lite apportering och lydnad på garageinfarten och bakom garaget, men det var mycket snö och bara att konstatera att hundarna har jättesvårt för att hitta dummy i djup snö, för när man kastar dem så far de en bit under snön och där känner de inte lukten. Så till och med Svea fick lämna en apport - och jag visste ca vad jag kastat den men kunde inte finna den - så den får väl töa upp. Men det var trötta hundar efter allt pulsande i snön och letande men det har också besvär med kylan och framförallt snön som fastnar i tassarna. Ha nu en riktigt bra klämdagsfreda!

20220104 Efter frukost och en tidig förmiddag åkte jag och mannen till stan för att handla och för att slippa allt folk. Och det var lugnt och skönt både på Maxi och parkeringen. Så det var snabbt handlat. Emma ringde när vi var på väg till stan, och eftersom hon var ledig var hon och Viking och hämtade våra doggar också och gick en runda med de 4. När vi kom hem hade hon tagit med sig Olga hem. Och efter lunch gick jag ut och körde ett träningspass med Tyra och Svea, och det var riktigt härligt att få var ute när vädret var helt ok även om det var lite kyligt. Så de bägge fick sig en riktig genomkörande. Olga och Viking har haft fullt upp hela dan sa Emma när hon lämnade Olga här nu i eftermiddags. Var och hämta Göran på vår bilmekaniker där det bara skulle ballanseras däck men det upptäcktes ett större fel som inte kan åtgärdas förrän på måndag. Tråkigt för mannen att vara utan bil!!!! undrar om min passar då ???? Här har än så länge varit trötta hundar och nu ska det snart bli mat både gör dem och för oss. Så ha en bra Trottondagsafton!

20220103 Grått, grått grått och på det regn. Rensat och plockat undan en de som typ nu vissna hyacinter och dylikt. Vi köpte efter jul ett begagnat gåband för en ringa peng så nu kan vi gå inomhus när halkan slår till igen. Så det har jag vandrat med idag, det skonar mina händer då man inte behöver hålla i sig på samma sätt som med cykeln. Doggarna har förstås fått sitt. Och Olga lite extra då vi varit framme hos Ingrid och Stefan och deras hund Senna och med köttbullar och lydnad gick det riktigt bra och de kunde sitta still vid oss utan utfall. Ja så mycket mer har inte hänt denna dag. Ha det bra!

20220102 Nytt år och ny sida med mycket om och men. Och som vanligt inte lätt då det är något helt annat nu när man ska länka mot alla tidigare år, och livrädd att det ska bli som med "första sidorna" där 2020 bara är borta. Men började med denna sidan och tror att det funkar - men har blivit utslängd några gånger om man kommer åt det gamla. Skrev inget här i går då vi hade fullt upp med att installera bredbandet. Vi gjorde precis som beskrivningen sa men det funkade inte, ringde support och när vi fått igång det sa killen att bruksanvisningen inte var bra och vi var inte de enda som har haft problem. För det visade sig att routern skulle först kopplas ihop med fibern på väggen som för våran del sitter i lilla rummet det sades inte alls i beskrivningen. Men nu funkar det superbra både datorn och våra telefoner samt att tvn nu också har Wifi.  Tvn ville mannen inte ha med nu på fibern så det får väl han lösa. Idag tog jag och hundarna det riktigt lugnt på morgonen eftersom mannen åkte tidigt för att jaga. Framåt förmiddagen gick vi vägen till sjön och det var längesedan jag gick själv med alla tre, men det gick så bra och min arm är nu nästan helt ok. Men det var blött vet inte  om det regnade eller det var dimma men blöt blev jag och såg nästan inget genom glasögonen i det fina som föll ner. När vi kom hem luncha jag med två ägg och sedan tog vi en siesta och lugnt och tyst var det och vi sov i 1½ timme och det var riktigt skönt har ju blivit ganska sena kvällar nu. Och i morgon är det vardag igen så då får vi se vad vi hittar på - ska i alla fall inte storstäda.... men stampat jordgolv har vi ju nu när all snön är borta - ja man får ta det onda med det goda.

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com