Nytt och Bloggar

2020
 

20200124 Igår var mer än en off-dag, kunde inte sova natten till torsdag men gick med hundarna och "fördrev" dagen med sakta pulande och gick och la mig mycket tidigt helt slut.

Idag var jag pigg som bara den och utsövd. Men gick inte med hundarna det överlät jag till mannen för jag åkte tidigt till stan för att fylla på kylskåpet ett besök på Rusta och så Specsavers för att hämta de nya glasögonen - ja ny gamla hade gått bort en bit på dem och då byter de ut hela glasögonen. Kan tyckas är onödigt för det hade gått att klistra fast biten på bågen med deras policy är att byta ut hela glasögonen då leverantören vill se felet för att kunna åtgärda för framtiden ( jag  ifrågasatta och fick det svaret) men helt ok att få nya brillor. När jag kom hem från staden och ätit lite åkte jag bort till mitt jobb, för jag är anställd av Johan att få ordning på hans hem, så jag var där ett par timmar och fixade lite. Och nu i fredagskvällen är jag och hundarna ensamma för Johan och Göran har blivit bjudna på någon typ av representations jakt söder om Svenljunga och kommer inte hem förrän i morgon kväll. Skönt tycker jag, och kanske hundarna.... jag har i alla fall köpt räkor och ska göra en skitgod räkmacka i kväll. Äter ju nästan aldrig räkor eftersom Göran är allergiskt. Nu ska jag ha en skön kväll och goer kväll och hoppas att ni får det också så höres vi i morgon!

20200122 Idag sken solen från en nästan klarblå himmel och det var så härligt med ljuset fast vinden var kall för blåsa måste det ju.. Emma gick med rundan och sedan tog vi en fika här. Men när hon gick hem fick hundarna varsin genomgång av lydnadsmomenten samt apportering, men vinden var riktigt kall så det var skönt att komma in igen. Och eftermiddagens dusch satt fint efter kylan och i kväll har vi då haft upptakt med syjuntan efter juluppehållet. Men det var en tunn skara som slöt upp men trevligt hade vi ändå. Då återstår det om vi i morgon får se någon sol, men ni får ha en bra torsdag ändå!

20200121  Jaha och vädret som vanligt : regn, blåst och grått. Jag och Emma gick idag ner till sjön men där var det inget skönt i blåsten men hundarna brydde sig inte om det utan hade hjärtligt roligt med att hoppa runt på "småöarna" som brutit sig loss. När vi kom hem följde Emma med in på lite fika och vi pratade mycket hund av olika anledningar. Och strax efter hon gått hem ringde telefonen och det blev ett långt samtal som också rörde hund. Så härligt med hundsnack även om det inte alltid är bara bra men som sagt man slutar aldrig att förundras över folk och hur de betéer sig, men som tur är jag inte involverad i den händelsen. När även det samtalet var slut var det dags för mig och lite lunch och då var uret 3, när den var intagen var det dax att något "vettigt" gjort, vilket det också blev innan kvällen var här och då kan jag bara ta det lugnt eftersom crocken lagat maten i kväll och en man som inte kom hem förrän ½7. Och eftersom jag var först med kontrollen i kväll fick jag behålla den - så ingen sport.... det fick jag nog av i går i ca 5 tim... Nu ska jag kolla på sena nyheterna och ev. gå och lägga mig om jag känner för det!! Ha en bra onsdag, som också innebär uppstart av juntan - ska bli kul!

20200120 Ja idag var definitivt inget skönt väder att gå i om man jämför från går, blåste jättekallt - men det regnade ju inte så alltid något... Såg grisspår  idag vilket jag inte jublar över - men det finns det ju andra i byn som gillar. När vi gått vår runda sattes hundarna in i bilen och Svea blev först ut med lite träning. Tränade både lydnad och apportering och de är lite risiga bägge två men det beror helt på mig, men Tyra och Svea är ju så olika så efter det så skötte sig bägge två bra, men den märks helt klart att det är lång mellan varven - men det är bara mattes fel. Så skärpning matte med mer träning...Sen lunch efter förmiddagen eftersom det skulle bli tonfisksallad både till lunch och kväll när mannen kommit hem. Och i efter middag sedan har jag haft pälsvård med klor och trimning av öron och tassar, du milde vad det håret växer. Annars fäller de kopiöst nu så Robban stannar varje dag för rengöring, men även idag fick jag av en hel del med kammen. Men de släpper en hel del varje dag - och "Robban" jobbar förtvivlat. Hoppas att vi får ett bättre väder i morgon - så ha det bra.

20200119 Såå skönt väder det var idag men gick tidigare idag så solen hade inte riktigt hunnit upp men det var så friskt och en svag hinna av is på vattendragen som var stilla. Johan ringde på morgonen och undrade om jag ville komma och hjälpa honom strukturera upp lite bland hans kläder som har varit hipp som happ. Så jag var där i några timmar och vi kom en bit på väg i alla fall men mycket kvarstår. Så hundarna fick avstå sin träning idag vilket jag annars hade planerat för jag var ganska trött när jag kom hem på em. Har suttit en del vid datorn för att få igång TV 4 play för har inte använt det sedan datorn blev ny, men jag fick ge upp till slut. Och nu har jag gett upp denna dagen också! Så gonatt!!

20200118 Lite segare idag för jag var inte alls trött när vi kom hem så satt och uggla till småtimmarna. Men när frukosten var avklarad följde Göran med ut och vi gick en av de längre rundorna, det fuktade på lite på hemvägen men vi slapp det regn som sedan har hållit på hela eftermiddagen. Och i eftermiddag sedan har jag och flickorna slaggat i 1 timme och det var riktigt skönt. Märkte i morse när jag skulle kolla min Fitbit att det inte gick att komma ut på nätet, varken FB eller något annat, har kollat flera gånger under dagen men det har bara snurrat. Tills jag kom på i eftermiddag att jag kanske skulle starta om Routern... och vipps så fungerade allt igen så ibland kan även en blind höna hitta ett korn. Varför det blivit sådant har jag ingen aning om men huvudsak att det fungerar nu. Här har nu varit sport på tvn sedan vi kom hem, får väl se om kanalerna har fastnat där eller. Nu ska jag i alla fall hälla upp en wirre och fortsätta ta det lugnt. Höres!

20200117 Vilken dag det varit idag solsken inget regn och bara en svag vind, va så himla skönt ute. Så efter vår promenix ville varken jag eller hundarna gå in, så vi fixade lite i garaget bl.a. med att tömma upp fågelfröna i min på sommaren vattentunna så slipper mössen äta upp mina flygande grisars mat. Vi tränade lite lätt ute på gräsmattan men varken jag eller flickorna var i rätt sinnestämning för det så det blev en enkel träning.  Var och hämtade barnen vid 4 på fritids för att både dom och personalen skulle få komma hem lite tidigare en fredag. Men vi hann och fika lite innan Herman kom och hämtade dem. Och kl. 7 skulle vi på Dartfesten en mycket trevlig fest med god mat och trevligt sällskap och det var många som kommit och det är lika roligt varje gång att träffa så många Bondstorpsbor där de flesta nu är pensionärer... det var lite andra fester när vi träffades på 70 - och 80- talet... Men va kul det är och träffas och bara prata men också sjunga när vår egen Bondstorps kändis Leif spelar piano och leder denna brokiga församling där sången kanske passar bättre någon annanstans.... En riktigt rolig afton och jag/vi Tackar för en mycket trevlig och välordnad kväll! Stort eloge till Dartgänget!!

20200116 Idag gick Göran med hundarna för jag hade en hel del att göra i stan, började med VC och så Maxi förstås, batteriaffär, Rusta, Specsavers , Bodyshop  och det här rantande runt tar sin tid. Var inte hemma förrän ½3 och var då dödshungrig så när varorna var inplockade intogs lite föda och sedan la jag mig en ½ timme på ryggen och slappade.  Lite röj i köket som mannen inte "hunnit" efter frukost - men han gick med doggsen och har sedan varit och kört flis. Men kände idag att hundarna måste få lite mer så jag la ut ett sök till dem i förrådet och i garaget med 7 olika gömmor och de är jätteduktiga men måste nu träna på att någon annan gömmer så jag lär mig att läsa av dem. Hade en hög med stryktvätt som jag mest blundat för men nu tog jag tag i den samtidigt som jag kollade på efter 5 blir liksom "lite" roligare då. Göran på LRF möte i kväll och jag har pratat i telefon och ska nu kolla lite på tv, men uret är redan mycket så snart dags för refrängen. Ha det gött! och föresten vi kanske syns på Dartfesten i morgon!!

20200115 Tack Lena för dina stjärnor i GB för 12 års bloggande. Och vet du att det faktiskt är lika roligt nu som för 12 år sedan, jag tycker om att ha hemsidan uppdaterad och inte bara för min egen del, men mycket är Tack vare Dig som är min ständiga support. Tycker det är så tråkigt när man går in på hemsidor som inte är uppdaterade på flera år - för allt kan ju inte göras via FB även om det är enklare och inget kostar - så jag tänker hålla på ett bra tag till. Hampus kom hit vid 10-tiden idag samtidigt som rörmokarna också kom för att sätta in en vattenrenare. Vi har ju haft ett antal vattenläckor pga. vårat vatten så detta var nödvändigt även om jag inte jublade precis. Vi fick tömma en garderob vilket var Görans som har mest utrymme i huset för sina kläder - och efter mycket stånk satte han igång i måndags med detta och nu har det rensats för sånt som skulle varit slängt för 20 år sedan - för han gjorde det inte när vi flyttade in.. Nu har han själv koll på sina jakt/vardagskläder och han fick väl plats med dem i garderoben han har på kontoret, när det var rensat. Men helt givet är det inte roligt att ha den här mekkapären stående nu där garderoben stod i tvättrummet så något måste göras för att gömma den lite. Hade jag inte varit hemma hade dessa karlar satt den mitt ute på golvet ungefär där jag har trimbordet för det var enklast....  visst blir det rör utmed väggen men utrymmet blir nu inte mindre i tvättrummet där vi och nästan alla andra går, sedan får en snickare se vad som går att göras. Regnet det vräkte ner hela förmiddagen så jag och Hampus gick inte med hundarna förrän vid 12-tiden och vi hade riktigt tur för det var uppehåll nästan hela tiden, lite småregn när vi nästan var hemma. Regn, regn som också innebär att det sjöblött överallt. Och på vägen till sjön där jag och Hampus gick idag är det nästan en sjö på betesvallen och där badade hundarna, så Hampus och hundarna var jättelyckliga. Ska försöka få en bild idag på den händelsen. Mannen är på Dart och jag ska ha koll på kontrollen så därför säger jag Tack för idag!

20200114 Har varit lite dåligt med skrivandet nu några dagar pga. att jag fått kraftig huvudvärk på kvällarna. Tog ett tryck nu i eftermiddag och det var alldeles för lågt så lågt har jag aldrig haft men dosen ändrades före jul. Så det blir väl att ta kontakt med VC igen.

I alla fall söndagen promenad som vanligt, åkte sedan ut till Lena då vi skulle hjälpas åt att "misshandla" hennes äppelträd - men det blir nog bra tror vi. Igår måndag kom Linda hit med Elsa och Klara och även Emma var med och vi gick till sjön. Hundarna härjade rejält vid vattnet och något ofrivilligt bad blev det också. När vi kommit hem påbörjade jag att "avjula" började med granen och altanen där även golven fick en avhyvling. Sedan var det bara att fortsätta och det blev lite för mycket på en dag så kl 8 var jag skitslut, men då var i alla fall allt nedpackat sedan orkade jag inte mer.

Idag var det absolut ingen skön promenad, regnade små spik och blåste så det blev bara lilla rundan på 3 km idag. Hampus kom hit vid 12 tiden hade varit dålig natten till idag men sedan har det inte varit något och han har haft god aptit här - men 48 tim är det som gäller så han kommer hit i morgon med. Hämtade också Evelina på fritids idag. Men idag har jag gjort färdigt det jag inte orkade igår - ja gardinerna ska strykas och hängas upp i morgon. Och det känns riktigt skönt att dammtorkat ordentligt och satt upp lite andra saker. Har också "avjulat" här också och lagt ut ett par nya bilder. I morgon hoppas jag att vi hörs igen

20200111 Mannen åkte och jaga i dag så jag och hundarna tog det verkligen lugnt på morgon. Var uppe och gav dem mat vid 7 och inte förrän vid 9 klev jag själv upp. Men det är riktigt skönt att ta det så där lugnt på morgon ingen som propsar på frukost - ja hundarna förstås. Så när frukost och morgonbestyren var avklarade gick vi ut i vädret men det regnade inte i alla fall men blåste en hel del men det tilltog efterhand och mitt på dan var det riktig stark blåst. Idag såg jag helt klart ganska nya grisspår när vi var ute - kan inte säga att jag jublar för det precis även om det är ganska väntat. Vi pulade lite ute jag och hundarna när vi kommit hem - fåglar, sopor, slänga hyacinter, ta upp mat bl.a. Pulade lite när vi kommit in också finns ju alltid något som behöver göras. Hundarna har annars fått en vilodag med träningen och jag har också tagit det lugnt i kväll. I morgon hittar vi på något annat, får väl se vad andan faller för... Ha en skön söndag!

20200110 Stoppade hundarna i bilen på förmiddagen idag och åkte till IT i Vaggeryd med VHS-videon som inte fungerar samt plattan som också gett upp. Men som jag befarade gick det inte att göra något av det hela. Ska ta kontakt med ett företag i Jönköping som kopiera till USB och det är då videor jag spelat in - resten av alla VHS-band åker på tippen. Plattan får också gå i graven har inte använt den så mycket det är mest barnbarnen men nu är det slut med det. Efter det besöket åkte jag till Attila gick först en lång promenad med flickorna och sedan körde jag ett träningspass med lydnadsmomenten och avslutade med apportering. Den som imponerade idag var Tyra som var riktigt duktig, Svea hade för mycket karusell i huvudet denna dag. Men har lite funderingar på kommando ordet "fot" Svea kan jag i princip kalla in med det ordet och hon vet precis sin position. Tyra har inte en aning om vad det ordet innebär - i alla fall visar hon inte det, så jag har funderingar på att lära in ett nytt ord där för henne. Men ska grunna lite på det och språka med mina träningskompisar. Och på Attila händer det grejor där var lastbilar, grävmaskiner o dyl det var gjort en ny väg på parkeringen, träden vid "bajstunnan" nedtagna och man tog bort stubbarna efter träden. Kan bara gissa att det ska bli mer parkering samt vägen intill den befintliga vägen ska väl ha något syfte antar jag spännande att se vad det hela ska bli. Var inte hemma förrän i em. så en mycket sen lunch som kombinerades med 3 kaffe också. Nu får det bli Talang så får vi se vad det är för tokstollar med det om det kan ge några goa skratt. I morgon kaaannnssskkee det är vitt o någon - minus grad som omväxling.... Må så gott!!

20200109 Ja mycket sömn blev det i natt 8 tim och det är mycket för att vara mig. Men idag har det också blivit något gjort, lite smått börjat plocka med julen alla blomdekorationer är nu borta nja har en grupp kvar som har stått på altanen och i den blommar nu hyacinterna så fint. Gick med hundarna till sjön idag men vi såg inte till svanen men det är ju mycket vass i sjön. Några uppletande fick de på hemvägen. I eftermiddags sedan har de fått ett kongsök i halva huset med 7 gömmor vilket de klarade galant. Så resten av kvällen har de inte synts till mer än när det var matdags. Fixat lite mat som i kväll bestod i rådjursfärs med kantareller och grönsaker till mig - vilket mannen avstår från. Har sedan varit bänkad framför tvn med mina stickor så sedan jul har jag nu gjort två tröjor en till 2-åringen Sigrid och en till bebisen Svea 2 mån. Det är perfekt att kunna göra åt restgarner från det jag stickat till barnbarnen. För de "stora" barnen vet nu precis vad de vill ha och vilka färger och inte att det är för mycket färger heller. Man tycker inte det är längesedan då allt skulle vara "jåsa" . Men nu är det hög tid för refrängen så ha en bra dag i allt det gråa!

2020108 Gått ett par dagar sedan jag var här och skrev men ibland får man ta en paus. Och i går kväll hade jag och Emma en mor/dotter kväll det är underbart att hon finns och att vi kan ha en sådan bra relation och vi diskuterade till långt in på småtimmarna och vin blev det också. Men en sådan kväll sätter sina spår dagen efter så idag har det varit riktigt slött. Så i kväll blir det en tidig kväll - har mycket sömn att ta igen.

20200105 Trettondagsafton. Det var -5 på morgonen - skönt med lite kyla. Fram emot förmiddag slöt Emma, barnen och Herman upp hos oss och vi skulle "jaga" lite. Jag och Emma och barnen skulle gå med hundarna och Göran och Herman passade. Vi gick igenom tre olika såtar men fick inte fram något, men vi fick ju bitvis en skön skogsvandring för en såt var det ingen höjdare tätbevuxet och ett antal djupa diken som skulle korsas. När alla var framme beslutades avbryta och åka hem till oss för lite kaffe, saft med tillbehör. Och vi satt och tjöta till 2.30 då åkte familjen hem och jag röjde lite och förberedde kvällens mat. Blev inte så mycket mer idag, var lite mör och tyckte jag gjort mitt idag. Svea och Tyra var också ganska nöjda och väntar nu på sin kvällsmat vilken de nu ska få och jag ska bara slappa. I morgon är det söndag ingen som inte lär bli lika skön som idag för nu regnar det ute och det är som vanligt grått... Ha det bra ändå!

20200104 Tänk att solen sken idag när jag och hundarna var ute och när man gick söderut värmde den faktiskt i ansiktet. Så det var en dag man inte ville vara inne på, så hundarna for runt mig medans jag matade de "flygande grisarna". Och sedan fick bägge två lite utomhusträning, det har det varit sparsamt med den sista tiden. Så de fick en genomgång av lydnadsmomenten och som avslutning apportering och de gamla takterna sitter i - ja lite slarv av bägge två och av mig också förstås. Men efter ett tag tilltog vinden och det började bli kallt så vi gick in. Göran har jagat Tax idag... bokstavligen men ägaren erkände att han ingen inkallning hade på hunden. Ordar inte mer om det för det kan ni själva tänka ut. Eftersom G inte var hemma och jag inte innan idag tänt i kaminen blev det stor rengöring av den så dammsugaren fram idag igen. Efter toa-städ och ett antal maskiner tvätt hällde jag fullt med vatten i badkaret med massor av skum och sedan njöt jag tills vattnet börja kallna - det var så skönt!! Har ju inte badat där på länge pga. att grundvattnet varit dåligt men nu har vi vatten i brunnen så det nästan rinner. Blev sådär lite slö efter dagen och badet så vi hjälptes åt med maten som fick bestå av ytterfilé av rådjur med hasselbakspotatis och det var mums. Får se vad det blir på agendan i morgon men Emma har redan flaggat för att vi ska göra något tillsammans - halva byn så det hörs vi om i morgon så hoppas vi på en skön söndag!

20200103 Skrev inget här igår då det var en off-dag. Idag var det i stället en on-dag, gick med hundarna i regn och blåst, hade jag väntat till efter lunch hade det varit solsken men vem kan lita på det. Hundarna fick i alla fall några sökställen. Idag var städningen prio 1 överallt där inte Robban kommer åt och så måste golven svabbas för det här skitvädret gör ingen människa glad och inte golven heller. När golven var klara blev det vattenbyte på mina orkidéer och också dammtorkning - tar lite tid med alla mina tomtar. Hämta barnen på fritids då Emma ringde att hon fick jobba över lite pga. sjuk personal, men det var inte så länge så vi han precis fika. Fortsatte lite torkning efter att barnen åkt hem. Toarna, sovrummet o tvättrummet sparas till i morgon. Mannen har fixat maten i kväll, skulle jagat idag men blev inställt då taxar inte jagar när det regnar!!! Skulle varit en Tollare det, de bangar aldrig. Ha nu en bra lördag!

20200101 Återigen ett blankt blad som jag hoppas ska fyllas med massor av positiva händelser. När jag ser tillbaka på 20019 så var det i stora drag ett mycket bra år, visst har vi fått ta avsked av kära fyrbenta familjemedlemmar men som har levt ett långt och bra liv och så är livets gång. Jag ser med tillförsikt fram emot ett framgångsrikt 2020. Vi hade en bra och trevlig Nyårsafton och kom i säng vid 2 tiden, gick med hundarna vid 10.30 men lika skönt som vädret var igår lika oskönt var det idag med nästan halv storm och det var kalla vindar. Och jag har lyckats att göra nya sidor, men du Lena jag fick gnugga de grå när "första sidorna" skulle förnyas och länkas eftersom de i frontpage heter olika - men än fungerar en del hjärnceller i alla fall. Men nu har jag suttit framför denna burken rätt länge och tänker nu byta burk. Hoppas att ni hade en bra N-afton och varit lagom trötta idag och att ni får en bra "vanlig" torsdag i morgon.

 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com