Nytt och Bloggar

2020
 

20200602 Mannen åkte hemifrån strax efter 5 i morse och jag var vaken, låg en stund men sedan for jag upp pigg och mer än vaken så 5.40 var jag ute med hundarna. Vi gick vägen mot sjön men inte ända fram till godisstenen eftersom jag inte vill att Svea varken ska hoppa upp eller ner så vi tog en sten strax innan. Det var en jätteskön promenad där man bara hörde småfåglarna ja tranorna förstås de hoar ju jämt. Så en timme var vi ute och sedan blev det frukost för både mig och tjejerna och när vi rastat lite åkte gräsklipparen fram och jag klippte gräset inne hos hundarna. Värmen börja komma så doggarna vila inne och blev också instängda där då jag tog fram trimmen och trimma inne i hägnet, satte mig i skuggan för att få ner tempen och när den hade blivit normal plockades dammsugaren fram och det blev en ordentlig dammsugning samt avtorkning av golven. Så en aktiv morgon och det är inte ofta jag gått 8 km när kl. är 10! När golven torkat fick skinnsoffan en ordenlig rengöring och insmord med gängse medel som ska göras några gånger varje år vilket jag fuskar en hel del med, men nu blev det gjort och den ser ut som ny. När allt det var klart var det dags för en dusch och sedan åt jag en liten tidigare lunch för planen var att sova en stund innan Viking skulle komma kl. 2. Och det gjorde jag också, och så kom vildbasen och han och Tyra härja runt, och vid 4 gick jag ut och bar vatten och vattna alla mina byttor etc. och när jag var nästan klar kände jag något stänk. Viking fick sin mat och slocknade sedan, men regnet tilltog och rätt som det var så börja det åska, satt då vid datorn som snabbt stängdes av. Och det har regnat ganska mycket och också åskan en hel del - regnet behövs med åskan behövs inte. Men det blev friskt och skönt i luften. Ha en bra onsdag!

20200601 Ja idag var det verkligen sommarvärme, blev ingen promenix idag eftersom Viking kom kl. 7 och det blev en lång dag då Herman hämtade honom strax före 6. Han och Tyra går bra ihop men Svea har jag avskild och får komma ut när Viking sover - vilket han faktiskt gör en hel del och framförallt i denna värme som varit idag, ja även de andra är mycket påverkade av värmen. Får inte så hemskt mycket gjort när Viking är här då jag ännu inte vill lämna honom helt utan tillsyn. Men jag har i alla fall tvättat lite och städat toarna samt torkat ur kylskåpet, ja jag har också suttit vid datorn och nu gjort färdigt "Avelshundar" sidan får fortfarande heta så men är omgjord där även hanhundarna som gått i avel från vår Kennel nu kommit med. Nu har jag förberett maten till kvällen som är i ugnen så får vi se när torvgubben kommer hem. Njut om ni kan av sommarvärmen!

20200531 Blåste en del idag så det var inte riktigt så varmt om man höll sig där det var skuggigt. Så jag gick ut till Bäck för där går man det mesta i skugga i alla fall tidigt på morgon, avläser Svea hur långt vi ska gå och idag var det helt ok och massor av lukter att insniffa och något djur hade nog gått där nyss för hon började skälla och draget i kopplet ökade. När vi kommit hem fick det bli lite paus och sedan på helt egen hand har jag monterat en ny fågelautomat på cykeln. Den gamla var hemsk och inte funktionsbar så den är borttagen och pricken över iet var att jag kunde montera den nya helt själv utan att behöva hjälp med att hålla eller dyl. så nöjd med detta. Fyllde faktiskt på med solrosfrö i behållarna och jag kan säga att det var populärt bland småfåglarna som haft trafik dit. Kantklippt en laddning och sedan var det dag för lunch. Men har inte gjort mer i eftermiddag mer än vattnat. Mannen kom vid 2 tiden då hans traktor gått sönder - men helt plötsligt var det jobbigt att ha han hemma så tidigt som hade synpunkter på det mesta vad jag gjorde. Jag har i em/kväll suttit och kollat i mina sidor som man annars inte gör och jag har nu gjort en stor förändring av "Avelshundar" funderar på att döpa om den också på framsidan men det får jag grunna lite till på. Ha nu en bra måndag!

20200530 En Pingstafton som började alldeles för tidigt då mannen var uppe och studsade så före 6 var jag också uppe. Så det blev en tidig frukost på altanen såg att Emma och Viking också var ute så vi språkades vid och bestämde att gå med våra hundar och det 7.10, för Emma skulle iväg och jobba och jag vill ju gå tidigt med Svea pga. värmen så vi gick en liten runda och Viking knatade på men blev buren mellan varven. Emil kom hit en sväng efter skjutningen och vi satt och språkade lite, när han åkte hem bytte jag jord på en kärleksört och fyllde på jord i några byttor där det sjunkit lite kantklippte en omgång. Åt en tidig lunch och sedan tog jag och hundarna en siesta och det var riktigt skönt och sov faktiskt 1 timme. Pratade bort en härlig stund med Maria, har inte tagit mig för så mycket är ju trots allt en afton. Men på eftermiddagen tog jag med Tyra och åkte till sjön och Svea fick ett godissök för hon är ju nu konstant hungrig så det uppskattades, har fått ett bra tag nu mat 3/dag och är uppe i ca 6 dl/dag. Tyra badade och fick hämta några dummys i sjön gick en promenad och så körde vi lite lydnad. Hem och fixa lite mat då torvgubben skulle komma hem lite tidigare idag - ja vad blev det då jo ett taget får som då skulle undersökas så där är han nu och uret snart 7, blir väl att äta ensam i kväll också. Ha nu en skön Pingstdag i det fina vädret!

20200529 Sommarväder äntligen, gick med hundarna vid ½8 idag. Men det var ingen njutbar promenad för min räkning, för så pass tidigt är det massor av lukter sedan natten och inte blev det bättre när vi gick på 2 harar och 2 rådjur - känns som min högerarm är flera cm längre. Svea var ganska trött när vi kommit hem men det hade ju redan hunnit att bli ganska varmt. När jag hade vattnat upp mig gick jag ut och plantade lite, så nu är det i stort sett klart och gud nåde om det kommer fler frostnätter. Har sopat alla stenplattor och satt ut trädgårdsmöblerna lite mer ordentligt och hade tänkt sätta mig där ute nu i kväll men avstår detta då jag varit i solen tillräckligt dag. Vid tvåtiden kom Viking hit och han och Tyra har härjat runt i inhägnaden tills de blev trötta bägge två och somnade inne. Vid 5 tiden kom Emma och hämta en yrvaken Viking. Jag gick in i duschen och har sedan förberett kvällens mat och fick nyss telefonsamtal att torvgubben var på väg hem och är hemma vid 7-tiden betydligt tidigare än "normalt". Har lagt in lite nya bilder på Svea och hennes omfång för nu är det ca 2 veckor kvar, så det är spännande för att få se vad som kommer ut men som vanligt är jag alltid lite nervös och hoppas vid min gud att allt går bra. Och så är det Pingstafton i morgon, blir en annorlunda sådan som allt annat, men det är ju som en vanlig helg så den förflyter nog så också. Önskar Er en fin Pingstafton hur Ni nu firar den... jag lär väl "fira" den som en vanlig lördag och med en gubbe som är på en torvmosse. Ha det riktigt bra!

20200528 Tyra väckte mig 6.15 och det var när Göran åkte iväg, låg och gottade mig till 7 så fick hundarna mat och jag gick in i duschen för jag hade tid till den sista Herpesvaccinen för Svea och bägge hundarna var med. Innan vi for iväg monterade jag ihop min tältsäng och det krävde kraftprov men tillslut fick jag ihop den. Har inte haft uppe den sedan jag och Linda tältade i Askersund för många år sedan... Kommer du ihåg Linda när vi skulle få ihop eländet? Så nu är valprummet i stort sett klart, valplådan på plats och min sovplats. Smågrejjorna som ska till tar jag när det närmar sig mer. När vi kommit hem var det för varmt för Svea att gå en runda så hundarna har "bara" haft det tråkigt idag. Jag har plantat och rört runt lite i mina byttor och bytt ut en del som frusit men som säkert tar sig så småningom men ser just nu väldigt tråkiga ut. Hundarna har varit med mig ute och strosat omkring tills det självmant gick in igen. Har varit på sorteringsgården samt varit ute och planterat på kyrkogården, kl. 5 ringde Emma om vi skulle göra något men då var jag trött och inte sugen på någon aktivitet. Var klar eller rättare sagt orkade inte med mer trädgårdsarbete utan gick in och förberedde maten tills min torvgubbe kommer hem. Och resten av kvällen ska det bara softas och ha en skön fredag!

20200527 Lite svalare väder idag men gick också tidigt men det var friskt och skönt. Och när vi kommit hem och jag sprungit igenom duschen åkte jag till stan med lite olika insköpställen, men blir ganska frustrerad när de går ut i reklamen för extrapris av vissa varor - och så finns de inte " leveransen har ej kommit, kommer kanske på fredag", då blir jag sur... På två ställen fick jag detta besked men la band på mig och köpte något annat, har ju inte lust att åka ytterligare en gång in till stan. Var sedan på Maxi och de har vad man behöver. Var inte hemma förrän efter 2 och något hungrig men packade upp varorna först och fick sedan i mig lite och la mig på ryggen en liten stund innan Viking kom då Emma skulle åka till Vaggeryd och handla åt farmor Margit. Och Tyra och Viking har härjat i inhägnaden då jag stängt in Svea längre in i huset. Emma kom och hämta honom vid 6 tiden och då förberedde jag maten till kvällen som nu står i ugnen tills torvgubben kommer hem. Nu ska jag ta det lite passivt och så hörs vi i morgon!

20200526 Kom inte iväg så tidigt idag pga. min medicinering, så vi gick en kortare runda då det var ganska varmt men försökte hålla mig det mesta i skogen där det är svalare. Men det var en händelserik runda ändå för vovvarna för vi gick på både en älg och rådjur. Men Svea är ganska trött efter en tur. Jag plockade fram gräsklipparen och klippte i inhägnaden och kanterna som inte Maggan tar och därefter blev det en laddning med kantklipparen. När det var gjort var uret 13.00 och dags för lite käk och en ½ timmes ryggvila. Tvättmaskinen har gått det mesta idag så den har servas med i och ut. Gjort lite bankärenden vilket också måste göras så här i slutet av månaden. Eftersom vädret var fint och Tyra behöver lite mer än Svea just nu så planerade jag ett besök vid sjön så jag ringde Emma om hon och Viking ville följa med och det ville dom. Så Tyra fick bada och motionera i vattnet med att hämta lite olika saker tills hon inte tyckte det var roligt längre. Viking han härjade runt och busade med Tyra och titta förundrat när hon slängde sig ut i vattnet. Svea hade fått ett godisuppletande medans vi var iväg. Vattnat alla mina byttor och det är ett gäng kannor man släpar runt på, men det är roligt att se att det nu börja komma upp i mina pallkragar. Och efter min egenfotvård i kväll satte jag igång med lite matlagning tills torvgubben kommer hem. Njut av sol och värmen och ha en bra onsdag!

20200525 Gick tidigt idag eftersom det skulle bli lite varmare idag samt att Viking skulle komma hit. Och det blev en lång dag då hon lämna honom vid ½12 och hämta honom 9 men som väl är har hon bara ett sådant långpass var 14e dag. Men nu har Viking kommit in här och också lärt känna mig och även Göran när han kom hem. Det som är jobbigast (för mig) är Tyra och Svea får vara utestängda från huset, men kan ju vara i tvättrummet och i inhägnaden så det går verkligen ingen nöd på dem. Tyra är ihop med Viking mellan varven men han behöver också komma till ro och sova - än är det nyhetens behag. Svea får inte träffa honom mer än mellan grindar. Så jag har inte fått något gjort idag - jo jag har städat toan och även lådorna under tvättstället och där var en hel del som kunde slängas så där blev det väldigt gått om plats nu. Annars har jag mest myst med Viking och varit ute med honom ett antal gånger och bara en olycka har skett. Men han blev jätteglad när Emma kom och han har ändå inte varit här mer än 5½ dag. Och så fylle K-kullen 9 år idag men det har jag kommenterat på första sidan.. men man fattar inte vart åren tar vägen. Men nu ska jag inta sängen och i morgon står det gräs på schemat. Go´natt och ha en bra tisdag!

20200524 Har kommit in i någon felvändning av tiden, är jättetrött på kvällarna och går och lägger mig 10/½11 vilket resulterar i att jag vaknar som idag ½6. Påföljden blir ju att man blir jättetrött mitt på dan, men lägger mig inte på dan får se om det rättar sig till. Regnet har vräkt ner i omgångar hela dan, men lyckades i alla fall att pricka in nästan i alla fall så att vi inte blev genomblöta när jag och hundarna gick. Och så har Viking varit här på besök och har fått träffa Tyra helt ut och det fungerar jättebra. Svea kommer inte att få träffa honom än så länge så hon kommer att bli utestängd i tvättrummet. För att vara på den säkra sidan har vi förlängt upp grinden för hon får under inga omständigheter försök hoppa över. Och i morgon kommer Viking hit så en hållbar sovplats är ordnad och så är det valpsäkrat med sladdar odyl. Glömde att skriva igår att jag hade ett långt samtal med Yvonne L och tråkigt men nog förståndigt kom vi överens om att de inte kommer till Midsommar - känns riktigt tungt, men förhoppningsvis kan de titta förbi senare i sommar. Ska nu försöka hålla mig vaken någon timme till. Ha det bra med nya veckan som börjar i morgon.

20200523 Gick relativt tidigt idag också även om värmen var borta, men det märks att det är skönare för Svea när det inte är för varmt. Gick liite längre idag pga. det, men vi hade mycket viltkontakt idag med 3 rådjur och 5 harar så det var fullt drag i kopplen. När vi kommit hem kom Emil på lite besök och vi fikade tillsammans innan han åkte bort för att träffa Viking. Och jag tog mig i kragen och började på med att städa lilla rummet som snart blir valprummet, så även fönstret putsat och andra gardiner Jag har röjt ut för att få plats med valplådan och min tältsäng. När jag ändå var igång med dammsugaren och moppen fick även resten av huset en uppgradering. Har också putsat vinterskorna och torkat av i tvättrummet efter hundarnas "skak" efter blötet. Vattnat blommor och sånt där annat "kul". Hundarna fick ett stort sök på hela gräsmattan så det hade att göra rätt länge. Hörde åskan och stängde av datorn var inte jättemycket men några tydliga knallar hördes och det blev kolsvart, men det gick fort över och snart sken solen igen. Har förberett maten till kvällen tills mannen kommer hem som just nu sitter i en skotare... Vi kan ju alltid hoppas på ett bättre väder i morgon!! Ha det gött!!

20200522 Gick rätt tidigt med hundarna idag pga. värmen och en förkortad runda som räckte väl för Svea som blir ganska andfådd. Fick lite telefonsamtal när jag kom hem och sedan var det dags för duschen. Därefter dags att åka till stan tänkte besöka ÖB innan klipptiden, men du milde vad folk det var där nästan svårt att få en parkering. Snabbt in och handlade hundgodis som det var extra pris på och lite annat smått på vägen till kassan. Var sedan och snaggade av mig och sedan ner till Maxi igen och där var också mycket folk. Var hemma igen vid ½4 och helt trött i huvudet, var betydligt bättre att vara i stan när folk tog Coronan på allvar nu är det bara jobbigt att försöka hålla avstånd. Orkade inte dra igång något vettigt när jag kom hem så det fick bli lite mindre plock, bytte garderober igår så sorterade den tvätt som blivit men kände inte för att putsa några skor så de får väl stå till i morgon. Förberett maten till kvällen när torvgubben kommer hem. Ha nu en skön lördag!

20200521 Var en jobbig idag igår och var helt slut när vi kom hem. Och jag körde mer än 50 mil av resan, då Emmas körning resulterade i en felkörning på 6 mil. Min kära dotter har ett lokasinne som ett mjölkpaket - jaja det var mycket runtom det men det lämnar vi därhän. Vi kommer i alla fall lyckligt hem med lille Viking som sov hela resan hem även när vi stannade i Mjölby för att äta. Och idag hade sommaren kommit igen, så återigen har jag burit ut mina byttor men nu får de stå ute bär inte in dem en gång till men hoppas att det inte blir - grader mer...  Har sått lite till i mina pallar, samt vattnat överallt så nu väntar jag bara på att det ska gro. Gick med hundarna och vi var också framme så de fick träffa Viking och han blev jätteglad - Oj en röding då finns det nog mat så det var det han letade efter. Men det gillades inte av varken Svea eller Tyra. Så de här veckorna får jag nog hålla Svea avskild från Viking av säkerhetskäl hon är ju inte helt som vanligt. Men vi ska ha en dejt med Viking i morgon också. I eftermiddags la jag ett sök utomhus på 6 kong - inte mycket vind men det är ju lite annorlunda helt ute. Behöver inte säga vem som klarade det bäst. Har skrivit om både Viking och Svea på framsidan.  Nu ska förhoppningsvis maten snart vara klar och torvgubben förväntas också snart vara hemma. Ha nu en skön klämdagsfredag i solen.

20200519 Idag var det dags för tjockflisen, handskar och keps när jag och hundarna gick. Vi stötte naturligtvis upp en hare  och det blev fullt drev i kopplen. Sedan gick det över ett rådjur hundarna såg det inte då det hade fullt upp haren, men de kände exakt var det hade gått över. Inte lätt att hålla dessa vildjur och samtidigt prata med Maria i telefon, men som väl var blev det lugnare längs vägen. När vi kommit hem rensade jag det som fanns i hänget och sedan klippte jag gräset och hann med det innan det kom lite regn. Efter lunchen har jag sedan haft lite hundvård öron, tassar och klor. Dammen fick ju naturligtvis komma fram och håret kom bort samt på lite andra ställen där inte Robban kommer åt och också altanen gicks över. Sedan har jag inte gjort något mer än kollat tvn eftersom krocken lagat maten i kväll också. Lär bli tidigt i kväll för i morgon åker jag och Emma iväg och kör de 60 milen för att hämta Viking. Ha nu en bra onsdag och det ser ut som om det ska komma liiite värme i alla fall. Ha det gött!

20200518  Idag morse lyckades födelsedagsbarnet att sova när jag vaknade så upp och satte på kaffet, och fixade fram tårtan och paketet och sedan sjöng jag med full hals. Hundarna undrade vad som hände och Tyra blev tokig, men han vaknade och fick sitt kaffe, tårta och paket så lyckat blev det. Varken jag eller Göran är något fan av att äta i sängen, så därför blev hundarna helt förbluffande för de har de aldrig varit med om innan, men fyller man 75 bast får det bli lite annorlunda. Flera bilder togs som lades ut på familjens messengersida så alla inblandade fick ta del av detta firande. I rådande tider blir det inget familjefirande, men hoppas att vi i sommar kan fira allas våra födelsedagar. Idag var det ett betydligt bättre väder och varken handskar eller mössa behövdes, skön temperatur och ingen blåst. Går inte de längsta rundorna med Svea just nu då jag ser att hon blir ganska påverkad av för långa promenader. Men när vi kommit hem tog jag Tyra i bilen och åkte ner till Öråsen, henne kan jag ju ha lös och vi lufsade runt i skogen ett bra tag och sedan körde vi lite lydnadsträning på vägen. När vi kom hem var ju Svea jättesugen så hon fick också lite träning, men även om hon inte känner det själv så tar jag det lugnt och stoppar i tid. Och bägge hundarna har fått det de behövde i dag för att sedan var helt nöjda. Johan har varit här en kortis då jag hjälpte honom med lite med kopiering och vidarebefordra mail, så härligt att få träffa även honom en stund. Har efter lunch också tvättat bilen och det var härligt att göra det utan att behöva frysa ihjäl, så nu är den riktigt hyfsat vit. Så det räcker med aktivitet för denna dag. Ha en riktigt skön tisdag med en hyfsad temp!

20200517 Dagen började tidigt av helt mig själv. Skulle åka till stan idag då det i morgon finns en jubilar i huset. Men det var en snabb resa och var hemma redan vid 10 igen. När varorna var uppackade gick jag och hundarna och med det här växlande kalla vädret som vi har så började det med en rejäl hagelskur men rätt som det var sken solen men blåsten var iskall. Fixa lite till morgondagen och förberedde maten till i kväll, för vid 1-tiden skulle en familj komma och prata hund. Vi träffades ute med hundarna förstås men till slut var det så kallt att vi fick gå in i garaget. En mycket trevlig familj som gör helt rätt att åka och hälsa på lite olika raser och bilda sig en uppfattning om vilken ras som passar dem bäst, man önskade att fler gjorde såhär. Och vi stod länge och pratade och flickorna aktiverade Tyra, Svea är inte nu så aktiv och blir fort trött. När familjen åkt hem var det skönt att komma in i värmen och har sedan bara små pulat med lite av varje. Men eftersom det var en tidig morgon börjar det dra i ögonen nu så jag ska nog förpassa mig till sängen. Ha nu en bra måndag!

20200516 Dagen började med regn, snö och hagel och så blåst förstås, så uret var nästan 11 innan gick en runda, men du milde vad kallt det var det blåste hejdlöst och innan vi hann hem börja det hagla igen och detta väder har hållit på hela dan. Man tappar precis energin och lusten att göra något.. Men så prata jag med Catharina en bra stund och vips fick jag lite energi, så nu har jag bytt vatten på mina orkidéer, dammtorkat i fönstren och torkat av i tvättrummet där hundarna skvätter ner när det är blött ute också dammat sovrummet, vattnat de andra blommorna samt ute på altanen så helt plötsligt känner jag mig nöjd med dan. I kväll ska vi äta "crockad" mat smidigt och bra. Ha en goer kväll och en bra söndag i kylan!

20200515 Skrev inget här igår för det hände inte så mycket, var sen till stan för handling och kom också hem sent, gick med hundarna och så var det kväll - nästan i alla fall. Idag har det hänt betydligt mycket mer, började med att jag och Tyra skulle vara i Kävsjö kl. 9 då Romy skulle gå med Tyra ett öppenklass spår. Var något nervös eftersom träningen i veckan varit lite sådär så varken jag eller Göran trodde på ett första pris - Men det blev det!! och även skottet var det inga bekymmer med, så det känns fantastiskt och Tackar Romy för hjälpen. När vi kom hem vid 11-snåret fanns det en hemma som var sugen på en promenix, så vi gick en runda på 3,5 km men den var riktig kall, så lite mer värme önskas! Tyra tyckte de sista km var tunga och släpade efter lite, Svea släpar inte men ser på henne att det börjar bli jobbigt. När vi kommit hem blev de instängda för att jag skulle kantklippa utanför hundhänget - och det blev jobbigt så Tyra hoppade över grinden från köket så då blev hon förpassad till bilen. Efter det dags för lunch och lite ryggvila, efter det har det städats lite toarna, golven och dammtorkning. Och nu har jag suttit här ett bra tag och lagt in lite nytt på framsidan och skrivit här, men nu ska jag ta kväll och fira med en wirre. Tilläggas kan att idag är det precis 10 år sedan vi sov första natten här på Solhester - fattar inte vart de här 10 åren tagit vägen.  Ha nu en bra och skön ledig lördag!

20200513  Betydligt bättre väder idag i alla fall ingen nederbörd och endast lite blåst, men kylan fanns kvar. Direkt efter frukost gick vi ett spår med Tyra som legat i ca 15 tim. Gick väl sådär, men var glad att Göran gick spåret för mitt knä funkar definitivt inte att gå ett spår, försökte hänga med men det gick inte när spåret svävar ut klarar jag det inte. Fruktansvärt tråkigt men mitt knä är viktigare... att följa ett spår som ringas runt i blandad terräng funkar inte, men att lägga spår är helt ok. Detta spår gick vi tidigt på morgon. Och när jag och Tyra fått lite rast vila gick jag och Emma en tur med hundarna. Och efter lunch stängdes hundarna in och jag kantklippte inne hos dem, när jag sedan klippte gräset fick de va med ute. Så nu är allt klippt igen som ska göras med maskinen. När allt detta var klart var det dags för duschen, sedan fixades lite mat till mig och torvgubben. Soft framför burken med en massa svaranden av mail och Messenger. Men nu ska sängen intagas så vi höres i morgon!+

20200512 Men vad är det för väder vi har!!! Kallare ute nu än vad det var i vintras. Är definitivt inte roligt att vara ute och göra något i dessa isvindar samtidigt som det omväxlande regnar, snöar eller haglar.  Jag får ingen energi till någonting men återigen har jag burit in mina byttor i garaget och även gurkorna är intagna från altanen som är otroligt känsliga det kan räcka med +3 för att de ska frysa. Men jag och hundarna gick en runda förstås men jag hade behövt vintermössan på. Har varit vaken i 2 tim i natt av någon anledning - bara blir så ibland, så därför var jag ganska trött mitt på dan så efter lunchen la jag mig en stund men efter en ½timme kom torvgubben hem och så var den vilan över. Men i natt hoppas jag få sova. Ha det bra i kylan i morgon!

20200511  Sol idag men definitivt ingen värme, vantar var som gällde  på Promenixen idag. När vi kommit hem tog jag en tur med kantklipparen - en laddning. Är inte riktigt så mycket att kantklippa numera eftersom slingan är omdirigerad och det värdesätter jag... Kantklippning i och utanför hundarnas häng gäller instängning av de fyrbenta då de är tokiga i kantklippningsmaskinen. Försökte mig på att vara ute i eftermiddag men det var för kallt i all blåst, så det fick bli inom husträning. Så jag gjorde tre sök till hundarna i olika rum och i olika utförande, bägge fixade det men som vanligt är Svea bäst... det är bara så att hon är en pärla. Har också i eftermiddag pratat med Sveas uppfödare och som vanligt så himla kul att prata med Gun. Nu ska jag fixa lite mat till mig och mannen när han behagar komma hem från mossen. Ha det bäst alla!

20200510 Idag hade solen kommit fram ordentligt när jag och hundarna gick, så det blev riktigt varmt. Gjorde inte saken bättre att vi mötte grannen med sina jämtar och det blev ett himla oväsen, vi gick förbi varandra eftersom det var åt det hållet vi skulle bägge två. Vi gick en del på Björne men gick ut på Månsarpsvägen vilket är en liten bit innan vi kan gå in på vår sida igen. Och det är lite mer koncentration av hundarna som måste då gå "sidan" hela tiden så inga utsvängningar alls. När vi kommit hem och jag pustat lite har jag sedan planterat om min Clivia för den höll på att spräcka krukan och det var inte lätt att få ut det hela från krukan. Och det blev massor av skott som jag tyckte var synd att slänga så jag körde ner dem till Ekbacken och satte ut på FB att man kunde hämta där om man var intresserad. Hundarna fick bara ett sök i eftermiddag. Hade tänkt att åka med Tyra till sjön men här har ju blåst närmast storm så jag la det på hyllan, har istället fortsatt i min kort och nu har jag gått igenom alla och det blev ytterligare en flyttkartong med kort. Nu kommer nästa projekt att de bilder som är sparade ska nu organiseras på något vis samt skrivas bakom vilka det är, ev. något för eftervärlden samt att barnen får "sina" kort. Fixat lite mat tills torvgubben kommer hem, också idag svarat på 2 mail från valpspekulanter... fast ibland undrar man om folk tror man säljer blomkrukor. Jag svarar alla allt beroende för hur frågan ställs. Ha nu en bra måndag.

20200509 Vaka 4 i morse... satt uppe 1 timme men somna sedan om tack o lov. Efter frukost och när Göran åkt till mossen, gick jag med hundarna och kom hem lagom till att Tyra fick sätta sig i bilen för strax efter åkte hon och jag till Kävsjö för att hon skulle gå ett anlag viltspår. Jag tränar henne med vågar inte gå ett prov pga. mitt knä den smärtan jag har räcker och vågar inte bryta upp det helt. Så jag är så Tacksam för Romy som älskar att spåra och lovat ta hand om Tyra. Hon gick också först med Aiofi och har nu bara ett 1-första pris kvar för championatet. Och Tyra klarade anlaget och enligt domaren Bengt var det inte långt ifrån ett HP också. Så nöjd med min "softpotatis" för det här med spår är betydligt bättre än dummisar. När vi kommit hem framåt em. var det dags att något till livs och sedan en paus i värmen. För vilket väder det blev idag var ju riktigt kallt på morgon, så inte kunde man tro att det skulle bli så varmt idag men visst är det skönt och mina växter älskar solen... Vattnat ute samtidigt satte jag Robban för att städa stortoan sedan fick han städa på altanen medans jag torkade alla golven. Så lite nytta i dag i alla fall. Och maten till kvällen är på gång men vet inte än när min torvgubbe kommer hem. Ha en skön kväll och en fin söndag så hörs vi.

20200508 Sov i alla fall till 6 i morse så det är ju ett +. Någon större värme var det inte när vi gick idag men det tack vare att det blåste ganska rejält. Trodde faktiskt ett tag att det skulle börja regna såg så ut på himlen - fast SMHI lovat sol!!! Men vid lunchtid idag begav Tyra och jag oss ut på en liten utflykt. Vi åkte till Bredaryd där Romy lagt ett spår till Tyra vilket gicks utan några problem. Sedan var vi och titta på lite marker för att ev. ha en Tollarträff där, riktigt fina marker och något helt annat än vad vi ha här, så vi får se framöver. Riktigt roligt och härligt att få träffa en människa och få prata lite det är man ju inte bortskämd med numera. Mannen på mossen och jag har fixat mat som snart ska sättas i ugnen. Ha nu en bra lördag!

20200507 Åkte tidigt till stan idag för att handla och det blev endast Maxi+ Apoteket där. När jag kom hem gick jag och flickorna en runda, och det var riktigt skönt väder och ingen flis eller vantar behövdes idag. Efter lunch har jag sedan varit ute och sått i mina pallkragar. Är så nöjd med dem och de är många år sedan jag sått fröer. Grönsaker på fram sidan och vid dammen har jag sått blommor som förhoppningsvis kommer att fröa av sig. Har också burit ut nu alla mina byttor och hoppas på att kylan håller sig borta. I eftermiddag sedan la jag ut ett kongsök på 7 Kong i garaget o förrådet med öppen garageport för att få in lite vind. Bägge hundarna hitta alla gömmorna, men Svea klart bäst Tyra får jag uppmana att leta ett antal gången. När detta var klart var uret 16.30 så då anser jag att min "arbetsdag" är slut. Så sedan har jag bara fixat lite i köket och därefter tagit det väldigt lugnt. Men fredagen lär även den bjuda på lite värme så ha det bra!

20200506  Var frost på morgonen kl. 5 - för då vakna jag... Har sedan varit sol men blåst men en tunnflis räckte idag när jag och hundarna gick. Men någon större värme har det inte varit trots att tempen visade + 15 men det har ju blåst hejdlöst och i och med det så blir det kallt då vinden är kall.  När vi kom hem åkte gräsklipparen ut och tänkt den startade på en gång, blev nästan förvånad kunde inte ens blir arg. Så nu är det klippt hos hundarna och jag har klippt där Maggan inte klipper. Biltvätten får vänta är ju pensionär så allt behöver inte göras på en gång!! Har burit ut en del av växterna som verkligen behöver komma ut men som ändå inte tål frost. Har satt batteriet till grästrimmen på laddning för det är också på G. Hundarna har idag fått en vilodag från träning, räckte med allt viltintresse under våra 5 km promenix då de var som tokiga bitvis. Så med gräsklippningen har jag i alla fall tillryggalagt 1 mil idag. Fixat lite mat till att torvgubben kommer hem i kväll i alla fall. Nu ska jag äta och sedan bara kolla på burken om det nu finns något att se. Ha en sköntorsdag!

20200505 Idag lyste i alla fall solen men det blåste riktigt kallt så jag ånga att jag inte tagit mössa på mig. Men kom man i lä var det ganska ok. Har kört lite träning med dem idag lite mer försiktig med Svea, men Tyra hon överraskade ordentligt idag hon har nog hört min frustration om hennes lathet för idag gjorde hon allt rätt - ja den hunden förbryllar mig verkligen ska åka till skogen också och se om det fungerar där också. Det var vad jag gjorde på förmiddagen för i eftermiddag har jag gått igenom kort igen så nu är nästan en flyttlåda till fylld men fortfarande lite kvar, men det tar sin lilla tid. Trötta hundar i kväll och även jag är trött eftersom jag vakna vid 5 i morse. Det som står på programmet är gräset inne hos hundarna och biltvätt så vi får se vad morgondagen bjuder till. Ha en bra onsdag!

20200504 Nä nu vill jag ha lite värme - att behöva ha tjockflisen och vantar när man går med hundarna vill jag inte längre. Idag gick vi Öråsen ut i kylan ja ok något varmare när solen kunde släppas igenom i alla molnen. Men för min del var det inte läge att tvätta någon bil. Så hundarna fick lite sökaktivering och jag har fortsatt i mina fotografier och 1½ flyttlåda av bilder är nu genomgångna och kastade, men det är inte helt slut än så fortfarande en hel del minnen att slänga. Tog en lång dusch i kväll för har sedan igår haft en väldig klåda i mina ögon och i ansiktet om det nu kan vara pollen??? inte en aning har aldrig förut haft sådana besvär, ja ja vi får väl se vad det blir av det. Men nu tänker jag gå och lägga mig klockan är inte så mycket men jag är trött. Men vi höres i morgon tisdag - så ha det bra så länge.

20200503 Idag sken solen och livet blev betydligt lättare, och en riktig skön promenad fick vi. Och för ovanlighetens skull träffa vi på grannen på Björnö med sina jämtar och när hundarna lugnat ner sig kunde vi också talas vid lite är så trevligt med mänsklig kontakt. Så när vi kommit hem fick bilen en insidig ansiktslyftning med dammsugning och avtorkning ganska grundligt så nu skiner den på insidan. Hoppas att det blir väder så även utsidan kan få skina. Var riktigt skönt ute så jag satt faktiskt en stund och gottade mig i solen innan jag gick in och luncha. Och så fick hundarna ett sök så lite aktivering för dem i alla fall. Göran har varit på spårkursen och kom hem strax efter. När vi språkat lite tog jag en runda i alla kort så nu är nästan en flyttkartong fylld men det är inte slut än på långa vägar men till slut gav jag upp för denna dagen i alla fall för det är så himla tråkigt och jobbigt också känslomässigt. Krocken lagat maten i kväll så det har varit smidigt och därefter har det varit TV-koll och blir väl tills det är läggdaggs. Ha nu en bra måndag Ni alla!

20200502 Va ute med sopor och då regnade det inte så jag gick med hundarna ... men då satte det igång att regna och inte måttligt heller så vi blev totalt genomblöta. Sedan har det väl i princip regnat till och från hela dan. Och dagen har varit mer än tråkig, har ingen lust att ta itu med något och inte kunna gå ut pga. regnet. Man blir bara så himla less på allting så jag var tvungen att ringa och terra Sune och Lena, så Tack för lite ventilation. Visst finns det massor man kan hitta på att göra men inspirationen är 0. Hoppas att vädret blir bättre så man åtminstone kan va ute och njuta lite. Hoppas att jag känner mig bättre till mods i morgon - samtidigt får jag samvetskval för jag ska definitivt inte klaga för jag och Göran har det bra.... men jag vill bara att det ska vara som vanligt - och det är jag säkert inte ensam om att tycka.  Men nu har jag fått gnälla av mig lite, hoppas ni inte tar illa upp. Ha nu en riktigt bra söndag!

20200501 Idag har det varit många timmar i bilen, för jag, Emma och Herman har varit i Kolsva och tittat på Viljas valpar och också valt valp som ska bli en betinger. Jag lät Emma välja utan mitt tyckande, men när hon hade valt var det precis som jag tyckte och jag behövde inte lägga in mitt veto. Så jag tror detta kommer att bli jättebra. Ska bli så himla roligt med en valp som ska vara dagisbarn här hos oss. Ja så mycket mer har det inte blivit idag med 60 mil i bilen. Men Göran har tagit hand om flickorna här hemma. Och jag lite stel i kroppen efter alla timmar i bilen - men har inte behövt köra så det var helt lugnt med att bara åka med. Nu en lugn afton, och om Svea har jag skrivit på framsidan, så ha nu en goer lördag.

20200430 Skrev inget här igår så vi hoppar över den dagen, men håller med Maria det hon skrev att vissa dagar mår man betydligt sämre bara för att man ska hålla sig isolerad och avsaknaden av att inte få träffa folk gör att man blir lite deppig ibland. Men idag har jag varit på G och fått väldigt mycket gjort, men när jag och hundarna gick idag så var det iskallt kändes nästan som -10 så kallt var det så det var mössa och vantar och vinterutrustning som gällde idag. Har rensat lite i hundhänget och så har jag och flickorna "lekt" lite man glömmer bort det ibland men de blev riktigt på hugget och vi hade roligt. Har sedan fortsatt mitt vårstädande så nu är det bara lilla rummet kvar - och det känns riktigt skönt nu när man har så mycket folk här ha ha ha. Men efter dusch och mat känner man sig allt lite mör men får försöka hålla mig vaken någon timme till. I morgon ska jag Emma och Herman åka och titta på valparna i Kolsva - är väl inte helt optimalt i dessa tider men förbereder mig med handsprit, avstånd och egen mat. Och det ska bli roligt att få lämna huset lite.  I morgon ska jag lämna mina synpunkter ang. Svea på första sidan. Hoppas att Ni haft en bra Valborgsfirande!!! vi har haft en brasa i kaminen men mest pga. kylan. Och ha också en bra 1 Maj!

20200428 Var rätt så hyffsat när jag och hundarna gick idag men det var inget skönt uteväder för det är kallt. Vakna kl. 5 i morse helt i onödan så efter lunch blev det ryggläge en stund. Har också haft hundvård idag och därefter fick den manuella dammsugaren jobba lite, har sedan städat köket luckor, fläkt och fönstret. Och när det var klart fick det lov att bli kväll med att bl.a. svara på mail för valpintresserade fortsätter att ramla in. Men nu ska jag ta med flickorna och gå och lägga mig så go natt och ha en bra onsdag.

20200427 Så har kylan återigen intagit vår del av landet för idag var det riktigt kallt när jag och flickorna gick vår runda. Har gjort färdigt en av mina planteringslådor - den andra måste jag ha lite hjälp med. Men det blir riktigt bra , så nu ska det bara sås också men det är ingen brådska i denna kyla. Har i alla fall sopat ur garaget och allt skräp som blivit efter växterna som vinterförvarats där - men en del har kommit tillbaka in igen pga. av kylan. Vid middagstid idag börja det regna och det är ett välbehövligt regn. Men av den anledningen kom min torvgubbe hem lite tidigare idag, och det var trevligt att ha honom hemma - en människa att prata med i alla fall. Har i eftermiddag varit lite off och har inte haft lust till att itu med något och har också oro för Emmas före dettas dotter som ligger på intensiven 18 år gammal och troligtvis i Corona. Uppgifterna är knappa men Emma har kontakt med mamman som är helt förstörd, känner flickebarnet väldigt väl efter alla år och hoppas av hela mitt hjärta att detta måtte gå bra. Den här förbannande Coronan " kan Du dra ut i rymden och bara försvinna" . Som ni förstår är jag lite splittrad sedan detta nåddes mig, och det här viruset påverkar oss alla i olika uträckningar och en oro ligger och gnager hos många av oss, utom hos de som knör ihop sig på en krog - men även unga drabbas... Så tänk Er för och håll avstånd och håll Er hemma även att det är skittråkigt. Ha det bra!

20200426 Vilken härlig dag vi har haft i skogen idag med vår Tollarträff, det var 7 förare och 14 hundar som aktiverade sig med spår och apportering men det blev en lång dag och var inte hemma förrän ½4. Riktigt roligt att så många kom och att vi fick en bra dag tillsamman - men på avstånd. För min del var det nöjda hundar med hem. Och det är riktigt roligt att träffa folk live vilket man inte gör så ofta numera.  Jag och hela uppfödarkåren fascinerads av detta enorma tryck som är på valpar i år, bara idag har jag fått mail, sms och nu i kväll telefonsamtal, så hade jag haft en valpfabrik hade jag kunnat sälja minst 30 valpar. Av de som stått på kö i ca 1 år nu är så att säga "klara" blir det fler än 5 valpar kan jag vräka och välja med alla intressenter. En mycket konstig situation som vi uppfödare tror beror på Corona så det gäller att vara hård i gallringen om det blir mer än 5 valpar, men jag har redan dissat ett stort antal spekulanter, och kan de inte klart redogöra vad de ska göra med valpen blir de borttagna. Nu hoppas jag bara på att Svea är dräktig så åtminstone jag får en valp. Ha nu en bra måndag både jobbare och daglediga.

20200425 Betydligt kyligare idag när jag och hundarna gick så jag hade handskar på hela promenixen och hade nästan behövt mössa också, men man får gå så fort så man håller värmen. Och i dag gick vi Björnerundan som är 5 km, men när vi kom in på Björne hade nog en skock med vilda djur gått där för hundarna blev heltokiga och skulle in i skogen och det är andra gången detta händer så nästan gång jag går där ska jag ta sele på dem. Har sedan hållit på med mina byttor fyllt på med jord i dem som står ute året om, innan Göran åkte idag hjälpte han mig att fixa med mina lådor som jag ska så grönsaker i, så vi har fixat till det så att inte gräset ska ta överhand för "matta" som jag la i förra året hjälper inte för gräset växer igenom. Så nu ska jag ha 2 sektioner för att så i. Har också burit in en del byttor då det nu ahr blivit för kallt för dem att vara ute, så blir det inte så många att täcka.  Men när jag hade förflyttat jord och fyllt på i byttorna och buret in en del var jag ganska frusen trots jobbet och uret var var 2 så dags att gå in i värmen och äta lite. Fixat maten till torvgubben kommer hem och satte också telefonen på laddning, titta hur långt laddningen kommit och efter en stund ytterligare och inget hade hänt och telefonen var som död, gick inte att stänga av eller någonting. Tur man har den fasta datorn där jag kunde chatta med Samsung som faktiskt löste problemet så nu funkar den igen. Som det är nu har man ju nästan hela livet i telefonen - men idag var jag glad att ha en dator också som jag naturligtvis måste då hemsidan endast kan skötas med den. I morgon har vi Tollarträff och det lär komma en hel del och det ska bli kul att få träffa lite människor - men på avstånd. Ha nu en skön söndag!

20200424 Den riktiga sommarvärmen vi har haft var idag betydligt svalare, så det var lite kallt med endast T-shirt när jag och hundarna gick men bara när vi var på hemväg var det betydligt skönare och eftermiddag bjöd på mer värme ett tag innan det åter blev kyligare. Jag har plantat en del idag också och burit tunga byttor. Men nu är det inte mycket kvar bara att fylla på jord i de byttor som står ute året om. Hundarna fick i em. ett större sök det var vad jag orkade med. Fixat lite mat till "torvgubben" när han kommer hem, vilket blir kycklingfilé med ett nytt recept som ska bli spännande vad det utlåtandet blir. Nu ska jag ta kväll och inte göra något mer så ha nu en skön lördag.

20200423 Idag var det handledax, börjar nästan vara som vanligt i stan nu verkar som om folk är trötta på att sitta inne. Och på Blomsterlandet var det fullt på parkeringen och det är inte enkelt att hålla avstånd när många bl.a. trängdes kring gurk- o tomatbordet så det tog lite tid för jag väntade in tills det var lucka. Konstaterade också att det var många äldre - säkert 80+are detta förvånade mig faktiskt. Åker 1 dag/vecka för att handla och det lyckas alltid till att bli flera affärsbesök så jag var inte hemma förrän 1 och då var jag både nödig och hungrig. Har inte gjort något med jord idag behövde en vilodag från kånkandet för det kändes både i rygg och axeln idag. Men i morgon ska jag plantera mina gurk och tomatplantor, har ju testat en del olika sorter nu men i år fick jag tag i sådana jag ville ha och så ökade jag på gurkantalet och det blev också en slanggurka. Så idag fick hundarna sin promenix ganska sent men det hade också börjat blåsa så det var inte riktigt så varmt och så gick vi bara lilla rundan. Lite käk fick det ju bli också när min torvgubbe kom något mörkhyad... Ha nu en bra fredag!

20200422 Återigen en sommardag, gick tidigt med hundarna idag pga. värmen. Återtog mitt byte av jord i mina byttor, mycket bärande och tungt är det också. Vid 12 snåret var jag helt slut och kände mig jättekonstig yr och andfådd, och kom ju på att jag hade stått i solen i timmar och glömt att dricka. Så jag gick in och åt lite och drack vatten i mängder, la mig lite på sängen tills jag kände mig ok igen. Gick ut och fortsatte med att ta den "förbrukade" jorden och la runt stenkanten vid gräsmattan för att skona Maggan lite och inte gå in i stenen och det räckte nästan hela sträckan - och nu hade jag lärt mig sedan förmiddagen så under tiden drack jag 1 lit vatten. Jag var klar ca 4 och tyckte att min dag nu var klar och så himla skönt att gå in i duschen och sedan unnade jag mig lite Rosé. Hundarna har mer eller mindre legat utslagna hela dan men fick lite godisuppletande i eftermiddag. Nu ska jag inte göra något mer än att fixa lite mat när mannen kommer hem och sedan blir det tv tills Johnblund kommer. Ha det nu så bra.

20200421 Vilka morgnar vi har (som för min del startar kl. 5) och sedan vilka kvällar det är helt fantastiskt. Gårdsman var här vi 8 i morse för att dra ny ledning till Maggan, och han var inte klar förrän efter 10 och då var det ganska varmt så jag gick bara till Bomberga och tillbaka. Har sedan hållit på med att byta jord i mina byttor och också satt ut dem då de höll på att förväxa i garaget, får väl täcka dem om kylan kommer tillbaka. Framåt eftermiddagen kände jag att jag nog inte skulle vara ute mer i solen så jag gick in och fixade lite  och så skönt att altanen har återuppstått igen, är så himla gött att kunna vara där igen. När tvätten var fixad och diskmaskinen urplockad sattes hundarna i bilen och vi åkte till sjön och så fick de apportera för första gången i år i vatten, men det var några gånger var då det fortfarande är kallt i vattnet. Så sedan följde de med ut till återvinningen för att slänga lite skräp och sedan till kyrkogården för att vattna. När vi kom hem vattna jag lite i mina utburna växter gick sedan in och njöt lite på altanen, fixa lite mat till min traktor körande man och sedan har jag gjort inget och det är jag helt nöjd med för har även idag tillryggalagt över 1 mil. Ha nu en varm go onsdag!

20200420 Man hinner inte med i svängarna, för några dagar sedan var det mössa och vantar som gällde. Idag gick jag i kortärmat + väst förstås och det var riktigt varmt. Har börjat att plantera om lite, växterna som nu inte dött i vinter växer som bara den och av alla mina pelargonior är det bara 3 som har klarat sig - kan va två till men de ser ynkliga ut är riktigt tråkigt men får väl dra ner lite på blommeriet i alla fall känns det så nu. Men gisses så varmt det var bakom garaget där jag plantar, var tvungen att gå in och kolla tempen och då var det +24 i solen där jag stod, så det blev för varmt till slut för den här värmen är man inte van vid och jag drack nog 1 liter vatten sedan. Men nu är det öppnat till altanen som blev dammsugen och mina 3 pelargoner är utsatta där nu. När dammsugaren ändå var ute tog jag resten också  samt torkade golven, hoppas att jag inte behöver hitta fler röda fläckar längre. När traktormannen kom hem försökte vi fixa till lite i Trädgår'n där fibern är nergrävd för nu måste snart Maggan startas upp. Får väl fortsätta med mitt plantande i morgon. Ha nu en goer tisdag!

20200419 Hade faktiskt inte tänkt att skriva här i kväll, men när jag ändå skulle stänga av datorn kan jag väl skriva några rader. Jag och hundarna gick en omtumlande tur idag, först gick vi på 3 harar som jagade varandra och stollarna blev stolligare än vanligt kan man säga. Sedan helt plötsligt for det upp en hare i diket vi gick förbi och då är det tur att man håller hårt i kopplen kan man säga för de blev helt vilda. Tyra har fortfarande lite sviter kvar efter löpet men Svea säger nu ifrån på skarpen att nu är det över. Någon adekvat träning är inte lönt än - men snart. Har ju varit traktoränka idag också och det är lite tråkigt och ensamt. Men för att ha något att göra har jag vårstädat stora toan och som vanligt jisses vad damm ovanför spegeln och på högskåpet. Men man kan ju inte städa jämt för det är ju egentligen skittråkigt. Fixat mat till traktors mannen kom hem som helt legitimt nu sover framför tvn. Snart ska väl jag också sova fast i sängen har en väldigt förmåga numera att det blir tidiga morgnar och det är inte hundarnas fel nu för de sover som klubbade. Ha en bra måndag!

20200418 Vakna tidigt alldeles av mig själv, men har idag haft en sån där off-dag. Gick med hundarna förstås satt ute i min hörna och njöt lite av solen även att den inte var lika intensiv som i går. Fixat lite med av mina plantor men inte haft någon större energi att dra igång med något, så därför har jag terrat folk via telefon. Mannen har suttit i en traktor på mossen i Ljungby.  Nu har jag fixat mat till kvällen, mannen hemkommen och ska försöka hålla mig vaken en stund i kväll, försökte vila "middag" men det gick inget vidare. Ha nu en goer söndag!

20200417 Var trött igår så gick i säng vid 10 med påföljd att jag vakna kl. 5 alldeles av mig själv. Låg i sängen och svarade på mail, för det plötsligt haglar in men valpintresserade. På FB sidan endast för Tollaruppfödare anslutna till SKK där vi kan diskutera oss emellan och det visar sig att nästan alla får massor av intresseförfrågande mer eller mindre seriösa - kan detta ha med Corona att göra???. Dagen startade tidigt så jag hann putsa fönstren i tv-rummet vilket måste göras innan solen hittar dit innan frukost. Efter frukost åkte jag till stan med en diger lista på fyra olika ställen, men jag fick utrett allt jag skulle.  När jag kommit hem och fått i mig lite tog jag tag i resten av städningen som inte har med fönster att göra, så nu är tv-rummet klart. Och som valigt är det ingen onödig städning - man kan undra vad all damm och vad smuts kommer ifrån - ja hundarna hjälper ju till en hel del på den biten. Göran gick med hundarna idag när jag var i väg, men de är lite off och propsar inte på någon direkt aktivitet, men löpet tar på krafterna. Göran åker traktor och jag har gjort det jag ska idag så nu blir det tv tills Johnblund visar sig. Ha nu en skön solig lördag!

20200416 En lugn morgon men vakna av mig själv 5.40 helt i onödan. Göran var med idag när vi gick med hundarna, men det var kallt och kyligt trots att solen sken från en klarblå himmel. Jag mocklade lite med mina växter de som nu överlevt vintern. Har plockat ut palmen som klarar lite köldgrader, men en hel del behöver komma ut för det växer som det knakar i garaget - de som inte är döa. Satt faktiskt ute i min lilla vrå och det var riktigt skönt. Innan vi gick med hundarna putsade jag fönstren i frukostverandan och den vanliga avtorkningen i våren. I eftermiddag sedan kände jag inte ett dugg för att städa så jag ringde Maria och så prata vi bort 1,5. Så härligt att prata med Maria när man i allt detta känner sig lite off ibland, fast jag ska inte klaga egentligen har det faktiskt väldigt bra, men bara känslan och också en viss oro gör att det blir jobbigt ibland.  Göran fixat maten i kväll och så har vi spanat lite på tvn fast man blir trött på det också. Morgonen var ju lite tidig så trött även i kväll. I morgon ska jag ta mig in till stan och komplettera lite av varje, man försöker att göra korta men ändå kompletterande besök. Men man blir mer och mer skeptisk att åka till stan, men med handskar och handsprit i bilen ska vil väl klara denna veckan också. Ha en bra fredag!

20200415 Hoppas att detta löp snart går över, för idag började pipTyra 04.15. En himla tur att ja la mig tidigt igår, och när hon håller på att pipa så talar Svea om  "jag bestämmer så gå här ifrån" och då måste Tyra söka hjälp av mig med att krafsa. När detta hade hållit på ett tag gick jag upp fick dem att gå ut för att få något annat att tänka på - sova för min del var som borta så satte mig i tv-rummet, och där satt jag till Svea kom och tala om att nu är det frukostdax.. Så de fick sin mat och Göran kom upp och fixade vår frukost och jag var halvdöd. Men när tjejerna fått sin mat la de sig att sova bägge två!! tala om frustration. Efter frukost putsa jag fönstren mot söder på utsidan innan solen kom fram. Gick med hundarna 1 timme och det var svinkallt när vi gick och blåste rejält som vanligt, men när vi var på väg hem blev det varmare så både mössa och handskar for av. Fixade lite med mina blader och klippte ner "timjan växten" som hade växt ur sig på alla hålla och kanter - men jag har tagit massor av sticklingar. Kan också konstatera att mina tidigare superfina orkidéer i vattenkulör inte trivs sedan vi var tvungna att sätt in en vattenrenare - ja ja det är bara att gilla läget för det är ju ändå bättre att vi slipper vattenläckage i alla kopplingar. Var dödstrött och efter en tidig lunch slockna jag i en timme. När jag sedan vaknat till liv har jag städat mer än halva frukostrummet samt fönstren - får vänta med västersidan till i morgon innan solen hunnit dit. Det märks att det behövs även att jag tar lättare på vårstädningen än på hösten efter alla flugor. I kväll gjorde jag någon egenkomponerade falukorv i ugn - med äppelmos, rödlök, tomater+pure, och ost förstås, har rensat i kylskåpet men mannen visste inte ingredienserna och tack var det tyckte han det var supergott. Blir spännande att se hur den tidiga morgonen kommer att se ut - men snart är väl löpet över även för Tyra denna gången. Ha en bra torsdag!

20200414 I morse började pipTyra 5.40 och när jag inte gör något livstecken, knuffar hon mig på ryggen. Men hon är i höglöp nu och så vågar hon inte gå på Svea. Ska bli skönt när det är färdig löpt. Såg så skönt ut när man tittade ut men det blåste riktigt kalla vindar fast i skogen var det skönt. Gick Björnerundan idag, avstår att gå andra sidan vägen för att inte Nikko ska få griller i huvudet. Missa det lite förra löpet och han var här så fort de öppnade dörren. Torkat väggar och lite sånt samt putsat fönstret i tvättrummet/köket så nu är tvättrummet och avhyvlat. Har inte tränat någonting med hundarna, känns inte som de är i behov av det för för tillfället har fullt upp med sig själva och varandra och så gick vi ju 5 km idag. Men nu ska jag gå och lägga mig om nu morgon startar lika som idag behöver jag nu sova. Ha en bra onsdag!

20200413 Tyra börja att pipa tidigt idag har en väldig respekt för Svea men är inte kommen så långt i sitt löp som Svea. Så 6.30 orkade jag inte höra hennes pipande utan gick upp och gav dem mat för att de skulle få något annat att tänka på. Gick själv upp strax efteråt och in i duschen - Göran var och räknade älgbajshögar något som räknas varje år fattat nadar hur man gör men behöver heller inte bry mig. Kände mig pigg idag och mer väl till mods, för före påsk var jag bara off och kände inte för någonting. Så idag gick jag och hundarna en rejäl promenad men gisses så kallt det var. Och det har både snöat och haglat idag fast det varit ljust och sol. Men idag fanns energin där igen. Så sängarna är bytta och det har gått flera tvättmaskiner samt att strykbrädan varit framme. Även dammsugaren och moppen och moppen var välbehövlig för precis efter det var i alla fall alla blodprickar borta, lär väl bli nya men inte lika många. Har putsat fönstret i sovrummet torkat av fler prickar och mer eller mindre vårstädat där. Efter det kändes det som att det fick räcka för idag, fixat lite mat som bestod i lax i ugn med gräslök ( dillen var slut) och kantareller samt kokt potatis. Och det blev jättegott även med gräslök så en ny upptäckt. Nu ska jag göra nada och bara gotta mig. Hoppas att eran Påsk varit bra och att ni kan återgå bra till vardagen igen.

20200412 På morgonen idag innan frukost bestämde vi att åka till Lindome igen och låta Svea bestämma. Så vid 12 snåret var vi dar och 1 min efter att de släppt ut Loke satt de ihop i 25 min. Så nu 3 bra parningar och detta nöjer vi oss med. Hörde med Sandra nu i kväll att Loke varit lite deppig så hon gått en ensam promenad med honom för även idag tjöt han när vi tog Svea till bilen. Och när vi stod och pratade några minuter efter innan vi åkte hem stod han i fönstret och ylade. En fantastisk hanhund och en fantastisk Svea, att hon skulle vara svårparad finns idag inte på kartan, gäller bara för de tvåbenta att förstå.  Vi var hemma igen vid 3 tiden, vi åt lite och sedan sov jag och hundarna 1 timme, hade tänkt gå en sväng med dem men bara orkade inte. Och det var inte heller någon större vilja av dem heller. De fick ett lite godis sök och sedan har bägge två varit helt borta. Både jag och Göran har varit lite off resten av dagen, men det har varit 3 intensiva dagar och många timmar i bilen och all anspänning tar ut sin rätt. Så nu väntar bara nästa fas - är hon dräktig - blir det några valpar. Ja det är bara att vänta och se och att hoppas, för nu har vi, Loke och Svea gjort allt som står i vår makt, så blir det inga valpar är det något som inte stämmer eller naturens lag som bestämmer. Hoppas att ni haft en bra påskdag, vi har ju som sagt varit på resande fot hela helgen så det ska bli skönt att slippa åka 27 mil i morgon också. Ha nu en skön Annandag Påsk och även jag ska försöka hitta tillbaka till normala gängor igen.

20200411 Ett stort Tack för alla gratishälsningar idag och det har varit mycket sex.. dels att jag fyller 66 år och dels för att dejten med Loke tog 5 minuter sedan satt de ihop med ett häng på 26 min, vilket var påfrestande för både folk och fä. När vi kommit hem vid 3 snåret gick jag och hundarna en timmes promenad. Därefter åt jag och Göran en påskmåltid i vår ensamhet, och la oss sedan på sängen och vi båda slocknade som klubbade. Vakna vid 6 tiden och begav oss sedan gående till Emma och Herman, gömde ägg ute till Evelina och Hampus som hittades med lite hjälp. Sedan hade vi en trevlig samvaro på avstånd ute på deras altan, blev lite wirre och trevligt prat som man saknar i dessa tider. Fick en fin tulpanbukett av alla barnen och att vi ska fira lite mer längre fram. Fick också en fin flaska vin av Lokes matte och husse som i pappren sett att jag fyllde år. Emma hade ordnat påskbuffé till sin familjen och sina bröder tidigare på dan och jag blir varm hjärtat av det. Det känns hårt att inte få träffa dem alla, men vi är ju inte ensamma om detta.  Är så glad och Tacksam för dagen på alla sätt och vis, kommer att känna på Svea i morgon bitti som får avgöra om vi åker även i morgon. Hoppas att ni haft en bra påskafton.

20200410 Idag Långfredagen på dygn 8 blev Svea parad och en tung sten föll från mitt hjärta - för nu är i alla fall första steget taget. Sedan börjar nästa oro - är hon dräktig, blir det några valpar. Ja jag är ju som jag är tar inget för givet och undrad och oron fortsätter fast nu på ett annat plan. Vi kommer att åka till Lindome i morgon igen och ev. söndag också. Det är första gången någonsin som en tik här har blivit parad så tidigt... men man lär så länge man lever. Morgonen började med att jag kände på Svea och efter det bestämde vi att åka för att vara där 3 i eftermiddag, och efter ca 40 min satt de ihop fast vi precis innan sagt att det är nog för tidigt och att det nog inget blir idag, ja då hände det och lättnande är stor. På förmiddagen gick Göran en sväng med hundarna för att jag skulle se om det fanns någon vit bil under all smuts - och det gjorde det med avfettning och två tvättar. Var helt slut efter den tvätten och inte blev det 100 bra så det behövs snart en ytterligare tvätt. Ja mer hände inte här idag fast det var en hel fantastisk händelserik dag. Hör av mig troligtvis i morgon när vi kommit hem, vi beräknar att vara i Lindome kl. 12. Känns faktiskt bra i det hela med Corona att vi ska vara helt ensamma så inget att ta hänsyn till. Och Sandra och "Pelle" hade ordnat det väldigt bra med sittplatser med avstånd till oss alla. Och fika sa jag ifrån vid våra telefonsamtal att det inte skulle ske. Ha nu en riktig skön Påskafton!!

20200409 Orkade inte skriva något här igår för jag hade fruktansvärt ont i munnen efter tandläkarbesöket som trots allt inte varade mer än i 10 min men också 1620:- fattigare. Eftersom Emma var tvungen att åka och handla till Margit eftersom hon idag jobbade en lång heldag. Så jag fick vara barnpassare och eftersom vi bara kan var ute fördrev vi de 3 timmarna med att besöka barnens koja i skogen, vi plockade lite ris av olika sorter, blåbär, björk och vide som de kunde sätta i vas inne sedan. Men det var skönt när Emma kom hem för jag hade ont var trött och hungrig eftersom jag inget kunnat äta under dagen. När jag kom hem fick jag i mig lite kokta krossade ägg, men var skit slut och slocknade som klubbad. Idag var det då besök hos Veterinären för ett progestonetest på Svea samt Herpesvaccin. Och inte blev jag klokare av det och 1300:- fattigare. Testet visade att att värdet låg väldigt lågt men eftersom det inte går att göra något mer test pga. helg vet jag fortfarande inte hur fort det stiger, så ovissheten är lika stor. Så nu får jag förlika mig med min egen kunskap även att en vidtalad annan vet. på besöket inte tyckte att det var någon bra åtgärd... då den var förlegad!!! Men så kommer det i alla fall att bli. Känner i morgon bitti ringer Sandra Lokes matte kl. 9 och meddelar läget, så på det viset är det väl bra att det bara är jag och Göran hela påsken så vi behöver inte ta hänsyn till någon fest eller dyl. Kom hem idag vid middagstid åt lite för idag har jag kunnat äta med viss försiktighet men det känns mycket, mycket bättre. När jag ätit tog jag med doggsen på en promenad och mina 10000 steg är avklarade med råge. Jag och Göran har hjälpts åt med att steka och lägga in strömming samt att vi gjort en strömmingslåda - lite påsk mat måste vi ändå ha fast vi är själva. Ha nu en bra lång fredag så hörs vi i morgon kväll.

20200407 Solen lyste idag också men det har blåst riktigt ordentligt, efter våran promenix idag blev det en ordentlig genomkörning av både startklassen och sedan apportering. Gick ut i skogsdelen på betesvallen och la ut ett sök till dem, ett långt linjetag och lite mer stadga i apporteringen. Gick ganska bra men söket var svårt då det blåste ordentligt, men bägge två fixade övningarna. Nu var de nöjda och dåsade i solen, och jag tog tag i mina fönster så nu är alla putsade utom små fönstren på södersidan, för där är ju solen det mesta av dan så antingen en tidig morgon eller kväll eller när det är molnigt. I morgon blir det stan vilket får börja med Tandläkaren och dra ut min förbrukade tand och det ska bli skönt och slippa den pulserande värken vilket jag haft ett bra tag nu. Om jag inte är helt förstörd efter det ska jag handla lite. Vi höres!

20200406 Det är knappt man hänger med i svängarna med detta vädret som idag nästan har varit sommartemp. Har träffat barnbarnen idag ute och på avstånd men de och Emma var med ut med hundarna och Evelina knatade på i 5 km, Hampus fuskade lite då han cykla. Härligt med sol och värme men det märks på hundarna att de ännu inte är vana vid värmen och har mest legat och solat. Solen visar också hur fönstren ser ut när man tittar ut och det ser ut som det regnar då är de skitiga. Så idag har jag påbörjat fönstertvätten har fått anpassat mig lite efter solen men hälften är i alla fall klara. Har nu fått mina mörkläggningsgardiner från Cellbes och har lagt upp dem men det var lite knepigt för de är ju ganska tunga och jag är ingen mästare på att sy precis, men de fungerade jättebra stängde ut både värmen och solen. Så de kommer att fungera bra om det nu blir en solig sommar. I morgon får jag väl fortsätta fönstertvätten och ha nu en skön tisdag!

20200405 Soligt idag med men nu var det riktigt skönt och varmt ute åtminstone + 5 när jag och hundarna gick. Och vi tog en annorlunda tur idag. För vi åkte ut till Bondstorp - skulle planta lite på Pelles grav samt slänga lite på återvinningen. Så parkerade på kyrkans nedre parkering och sedan gick jag och flickorna genom byn och ut till Unnarydsvägen och rundade då tillbaka över kyrkan och parkeringen. Och det blev en runda på 4 km och väääldigt mycket nya dofter att suga in - men å andra sidan lämna de en hel del dofter efter sig, så hanhundarna får många nya härliga dofter att insupa. När vi kom hem efter ett besök också på återvinningen planta jag lite med påskliljor och pensé framför vår vardagsingång - så lite vårligt där i alla fall. I övrigt kommer det inte att bli något påskpyntande och låter påsk lådan stå kvar i förrådet och det är vi överens om, eftersom det inte blir något besök i påsk och det roligaste vi förhoppningsvis får är väl en parning med Loke i påsk. Nu kommer en barnbarnsveckan och det känns så fruktansvärt tomt att inte få träffa dem - men nu ger jag man inte utan kommer att träffa dem utomhus på distans även att jag skulle vilja krama dem av hela mitt hjärta. Förbannande Corona vad fan skulle du här och göra? ut med dig i rymden!!!! Ha nu en bra måndag och var rädda om Er!!

20200404 Soligt väder idag men ack så kallt det varit. Jag och hundarna gick som vanligt i kylan och när vi kommit hem blev det en lätt fika och sedan åkte jag och hämta mitt paket från Cellbes i Taberg. Så nu har mörkläggningsgardinerna anlänt, så nu ska de "bara" läggas upp. Det vanliga fixet under dagen som att törstiga blommor fick lite vatten och smutsig tvätt fick komma in i maskinen etc. Och i eftermiddag fick flickorna en genom körande av startklass och apportering vilket förflöt som väntat och även Tyra gör sina små framsteg, Svea slarvade idag på stadgan och blir helt ifrån sig när matte blir missnöjd så då skärper hon till sig till 100% - ja nästan att det blir skrattretande min lilla pärla. Är väldigt trist att inte få träffa folk som vanligt och mest säkert för man vet att man inte får, för inte hade jag folk runt omkring för jämnan innan heller. Men jag terrar folk på telefon, i kväll blev det Lena som blev den utsatta, men så härligt att få prata av sig och få lite andra svar än sina egna! Tack Lena. Vart en tidig morgon och ingen middags vila så antar att kvällen blir ung eftersom jag inte hittat något matnyttigt i mina ögon att titta på i kväll. I morgon kör vi en ny dag och ser om vi kan hitta något annorlunda att göra.... väntar nu på att vädret ska bli lite mer njutbart att vara ute i. Ha en skön söndag!

20200403 Riktigt fint och soligt väder idag men det var inte lika skönt ute som man trodde när man tittade ut. Men vi gick vår promenix och idag gick vi "Björnerundan" på 5 km. Det var skönt men lite kyligt. När vi kommit hem blev det kloklippning och ansning av tassar och öron. Och när det var gjort fick ju dammsugaren komma fram och den hjälper Svea och Tyra gärna med tills jag lägger in min veto. När det var gjort var det ju lika bra att torka golven också, och när jag ändå var igång blev toarna städade liksom att dammtorka. Så en helt klassig fredagsstädning och det känns ju väldigt bra att det är gjort. Grattis Maria som har vunnit en frågetävling på en Veterinärklinik i Umeå och vinsten var en friskvårds undersökning av ett djur och som kommer att bestå av Liisa. Stort Grattis Maria och som jag skrev till dig - du har haft en del tur nu så köp en triss! Känner mig nöjd med dagen och ska nu bara kolla TV. Svea har börjat löpa men det kan ni läsa om på första sidan så jag upprepar mig inte här. Ha nu en skön helg så hörs vi!

20200402 Går kvällen bara försvann i ett nafs och vid midnatt hade jag ingen lust att sätta mig här. Men jag och hundarna hade en bra dag gick långpromenad i aprilvädret och på em. fick de ett sök på 10 Kong i tre olika rum. Bägge klarade det men det finns ju en stjärna. Idag åkte jag och Emma till stan och handla på Maxi och vi åkte strax efter 8, och där var det ganska glest med folk så avstånd kunde hållas och med handskar på och (hand) sprit i bilen så hoppas jag att vi var någorlunda säkra. Vi var ju hemma igen ganska tidigt så då tog jag och hundarna en timmes promenad, men det blåste hejdlöst så jag fick tom hålla i mössan nerdragen jämt med ögonen. Har kokat återigen en omgång bär som nu rinner i silduken som i morgon ska bli svart vinbärssaft. Har också nu tagit tag i alla foton både som kommer från mor och far och egna, och rannsakat mig själv - vad är intressant när vi är döa. Så jag har slängt massor, det jag sparat är på barnen och alla hundar från valpträffar odyl. men det för min egen del. Men det här är bara början för jag har massor som bara ligger i högar, för ett tag när pappersbilderna kom fick man dubbletter och så klok var man inte att man slängde dem direkt men å andra sidan är det många år sedan och på den utvecklingen med foto har det ju hänt massor . Men nu är det dags för bingen så får vi se om det går att sova i blåsten. Är glad att jag inte har putsat några fönster, för med den blåsten och hagelskurarna hade de väl varit randiga igen. Go´natt!!

20200331 Tråkigt med den här isoleringen, men Emma som var ledig idag följde med ut med doggsen, men ingen fika efter det... fy fan va trött jag redan är med det här inte omgås med folk. Har idag haft samtal med svägerskan och för första gången på över 40 år satt ner foten med alla hennes bestämmande bl.a. om att svärmor inte ska till något äldreboende. Nu är det i o f sig för sent, men jag och barnen har förbjudit Göran att handla åt henne, så nu blir det våra barn som för göra detta. Den här diskussionen föll inte god jord kan jag säga, men det skiter jag i för jag värnar om min man mer än om min snart 100 åriga svärmor även att hon ligger mig varmt om hjärtat. Har tänkt mycket på en gammal skolkompis Birgit som i många år bott i Italien och drivit ett reseföretag där , vi är vänner på FB men FB är som det är och kom på igår att jag inte sett något av henne och blev faktiskt lite orolig. Men någon slags av tankeöverföring var det väl när jag fick ett Messenger från henne att allt var bra men det var psykiskt mycket jobbigt med isolering etc. och Birgit bor i Rom. Fick även Messenger från min syster idag och hon är ju som hon är, hör bara av sig när hon vill ha betalt för hon sköter mor och fars grav. Behöver väl tillskott nu när hon och maken har varit på kryssning i 1 månad på ställen jag inte ens känner till väst indien eller dyl. Så har jag spytt galla igen och som man säger" vännerna väljer man och släkten har man" en jävla tur att man har vänner. Ha nu en riktigt bra Onsdag!

20200330 Igår söndag var en off dag, hade ingen lust till något, var ute med hundarna förstås. Men det är så tråkigt med den här isoleringen och på hela veckan har jag inte fått träffa barnbarnen - men som sagt det är bara att bryta ihop och komma igen. Idag har jag sett på den här bedrövelsen lite bättre, gick en lång runda med hundarna idag de är numera ej lösa så jag gick en koppelrunda runda - rättöversvägen, Månsarpsvägen och in på Björne en tur på 5,3 km men det var riktigt kallt att gå norr över på Månsarpsvägen så jag var glad när jag kom in i skogen igen där det var betydligt skönare. Ringde idag jobbet för att meddela att det inte blir något jobb för mig som var tänkt starta i April. Men där var det kaotiskt för patienterna vill inte komma utan bara avbokar, så det finns inte jobb ens för den ordinarie personalen, så de tror att de så småningom blir flyttade till mer behövande poster. Tack och lov att jag slutat och inte behöver utsättas för detta. I eftermiddag fick de var sitt träningspass har omstrukturerat lite i träningen för Tyra som är lite klurig att träna och det funkade faktiskt bra. Så idag känner jag mig nöjd med dagen så även flickorna så nu får vi lugn kväll... Har också meddelat Mariette att jag inte kommer på juntan på onsdag. Då SKK nu går ut med mer strikta regler att man få träffas högst 10 personer på avstånd och utomhus, och syjuntan är ju ändå inomhus. Man tänker till lite extra när jag i dag fick höra att i Angerdshestra finns ett par personer med Corona var av en ligger i respirator. Man får försöka att undslippa det här så länge som möjligt om det nu går. Har "vårat" lite här också även om det är riktigt kallt ute och inte som det var fredag/lördag men ynkliga tussilagor ser man ändå i vägkanterna. Ha nu en bra tisdag och var rädda om Er!

20200328/29 Åhh herregud uret ½ 1 eller ½2 efter sommartiden när man ska vakna i morgon!!! inget bra att fastna i en film. Så det blir en kortis - skön promenad med hundar idag fast något kallare än i går, men lite aktiviteter i skogen. Började blåsa i em. och nu har vi vitt på marken... jättekul!!! men lär väl inte bli liggande förhoppningsvis. Måste sova nu då natten blir mer än kort och mannen lär väl ha vilja påbörja frukosten vid 7 som vanligt!!! så stort läge att sova lite. Ha en bra söndag!

20200327 Vilken underbar dag det varit idag, gick med hundarna ner till sjön och isen precis vid stranden var borta men i vassen och längre ut var det is. Stannade inte så länge har ju lite smått panik för sjöar och is. Hundarna fick lite aktivitet när vi gick hemåt igen. Blev en lång utevistelse idag satt i solen med en utbar stoldyna - så lite före sommartiden. Har också plantat med påskliljor och pensé som jag köpte igår, blev så fint med lite ljus i allt det mörka vi nu genomgår, sopade också plattorna. Mina växter i garaget o i förrådet har tagit stor skada i "vinter" finns nog inte många pelargoner som har överlevt trots att de sköts enligt expertis. Har i alla fall plockat fram dem till lite mer ljus de som finns lite livstecken av så får vi se vad som händer. Har nu ringt 10 av våra valpdeltagare på valpkursen och alla förutom en tyckte det var ett mycket bra beslut och fyra av deltagarna sitter redan i karantän. Hen som inte tyckte det var bra jobbar politiskt!!!!! De två som är kvar försöker jag nå i morgon. Har även i eftermiddag dammsugit och torkat golven vilket var mer än behövligt, toa städ har det också blivit. Nu har mannen fixat maten och jag ska inte göra mer än att plocka ur tvättmaskinen när den är klar. Ha nu en superskön lördag!

20200326 Sovit länge i natt också ända till 7 så jag har fortfarande tydligen mycket att ta igen. Rörmokaren kom hit på morgonen då en toastol inte funkade längre så nu är den utbytt som nu var 10 år.... enligt expertisen så görs sådana här stolar på billig plats i världen och kommer hit och företaget sätter sin egen logga på stolen, så med andra ord var det sår för logga på toastolen Svedberg, ifö , Gustavsberg etc. så är det i princip samma "skit". Jag har faktiskt varit duktig på att fixa toastolar tidigare den såkallade gamla sorten men den här var det bara "plastskit" i och är också gjord för att man inte enkelt ska kunna göra något åt det. Men det är ju det livet vi lever numera "reparera ej utan släng och byt ut".  Så åkte relativt tidigt till staden idag för att handla Maxi och Ikea innan det var dags för Frissan. Reflektionen av dagens besök var att det var verkligen lugnt i stan och lite folk, men å andra sidan är man inte där längre än nödvändigt . Göran får inte längre följa med och handla utan han får sitta i sin skogsmaskin långt från Corona, och handsprit i bilen och tvåltvätt när man kommer hem. Eftersom vi så sent som i går kväll fick vårt beslut bekräftat av styrelsen i Attila att vi låter valpkursen ligga vilande till sensommaren/hösten. Kände när beslutet från SBK kom att all träning ska hållas på avstånd och att teorin ska hållas utomhus. Att hålla valpkurs när man ska ha kontaktträning vilket är a o o för fortsatt träning kan man inte vara 2 m från varandra samt att all teori ska hållas utomhus vilket är lite svårt när man använder bl.a. power point med datorn. Kände också att deltagarna betalar en stor slant för kursen och måste också få något ut av det. Så jag har i kväll ringt till en del av deltagarna där de flesta var mkt positiva till att vi vilar kursen till hösten, som med allting annat finns det olika synpunkter på beslut " ja men det funkar väl bra, eller jag är inte rädd att bli sjuk" . Dessa samtal jag hade i kväll tog 1½ timme och jag har hälften kvar! Helt otroligt härligt vårväder idag, men var ju stan det mesta av dagen, men även fint när jag kommit hem, så både Svea och Tyra fick en genomkörande av Startklass och apportering... och förväntansfulla Tollare är alltid på hugget. Ha det gött!!

20200325 Det var skönt att fått sova en hel natt och i sin egen säng, men har känt mig lite trött idag. Gick ut till Bäck med hundarna idag, soligt och fint väder men det blåste kallt så det fick bli lite inomhusträning i eftermiddag. Har tvättat och bytt vatten på mina orkidéer och dammat för visst är det härligt när solen skiner men jisses vad all smuts och damm syns väl i solljuset. Har idag haft lite kontakt med med styrelsen i Attila för känner att det inte blir bra att fortsätta valpkursen att ha kontaktövningar etc. med 2 m mellanrum blir inte mycket till kontakt. Men först ska vi prata igenom detta Catharina, Linda och jag. Är faktiskt riktigt sömnig nu så jag tror att jag ska inta ryggläge. Och i morgon ska jag till frissan samt handla lite, fick ju ringa återbud till frissan förra veckan eftersom jag skulle till Kolsva. Ha en bra torsdag så höres vi!

20200324 Nu är jag hemma igen, har varit några jobbiga dagar och nätter i Kolsva som till slut igår avslutades att det med kejsarsnitt kom ut 5 friska och mycket pigga valpar. Som man säger " man lever så länge man lär" insåg natten mellan dygn 64 och 65 att det här är inte okey. Tiken mådde jättebra var pigg och alert och matglad trots sin stora mage men hade inte det förberedande värkarbete som man önskar, så vi beslöt att i går morse åka in till Strömsholm och där gjordes ett kejsarsnitt och 5 fina välskapta och välmående valpar plockades ut. Orsaken till att öppningsstadiet inte kom igång var att den döda valpen, nu en "grön massa" satt i vägen och utsöndrade ett ensym som gjorde att tiken Viljas öppningsstadium inte kom igång. Och hade inte snittet skett nu och den döda valpens innehåll kommit ut hade alla valparna dött och även Vilja. När så Vilja och valparna kom hem började en ny komplikation, Vilja som är förstföderska ville inte veta av dessa små "odjur" som bara ville krypa in till henne och hon bara ville fly därifrån. Satt länge i valplådan och försökte intressera Vilja för valparna, pratade vänligt och uppmuntrande till henne och höll fram valparna till henne så hon fick slicka på dem och till slut slappna hon av och la sig till rätta och valparna fick dia. Och idag innan jag åkte hem fungerade det precis som det ska i en valplåda så jag kunde lugnt åka hem. Men efter alla dessa dagar i Kolsva med den oro som är och sedan de 30 milen hem kan jag säga att jag är ganska slut. Men i natt hoppas jag få en hel natts sömn för det behövs. Vi höres!

20200318 Regn och blåst när vi gick med hundarna idag, fast vädret blev riktigt bra framåt em. fast det blåste kallt ändå. Har tagit det lugnt idag vet ju vad som komma ska. Flickorna fick var sitt sök med 7 kong som jag gömde runt i nästan hela huset och inga större problem för dem att hitta dem. Har i alla fall nu gjort färdigt Hampus tröja är inga små stycken numera...  Har haft lite egenspa i em. och njutit och smorat in mig. Slötittat på tvn och helst där man slipper att hör "Corona" och allt elände som följer i dess spår. Man kan undra om det är jordens undergång.... kanske dax att bygga Noaks Ark!!!! Men Greta tycker nog det här är bra för nu flyger ju inga i alla fall!!! Och i morgon efter frukost far jag iväg och vet inte när jag kommer hem det beror helt och hållet på Vilja och när valparna behaga titta ut. Ha det nu jättebra så hörs vi när vi hörs.

20200317 Det hjälpte att sova i går eftermiddag och har också sovit hela natten, men vakna 5.30 pigg som en nötkärna. Inga symtom på någon sjuklighet - vilket känns mer än skönt. Vi började dagen med att åka till stan och handla, och vi fick med det vi hade på vår lista - även toapapper!! men bara för närliggande behov.  Men det var ju tur att man inte är stor fan av pasta och nudlar och dyl. för det var helt slut, så det blev en påse potatis vilket vi är större fan av. När vi kom hem från stan gick vi båda med hundarna, som än får lite fria tyglar, men efter denna månaden är det slut med det i alla fall för Svea och förhoppningsvis kommer löpet snart och då blir det endast koppelpromenader. Idag har jag packat min väska och packat ner "barnmorsketillbehören" så nu är jag redo. Har pratat med Teresia i kväll och än är det lugnt med Viljas spända mage, så om planen håller åker jag torsdag morgon det är ju ändå 5 tim bilkörning. Har vårat till det lite med gardinerna i rummet och det har blivit lite grönt, och när strykbrädan ändå var framme blev resten av stryktvätten och struken. Hampus tröja är nu snart färdig bara isättning av ärmarna vilket jag gör i morgon i dagsljus. Så har nu påbörjat med sockor och tröjan till Evelina - lika bra att ha två saker på G ett lite mindre och ett större så bara att välja.. Nu är det snart kväll efter en bra och skön dag och fantastisk glad att jag inte är influensa sjuk. Ha nu en super onsdag. Hörs vi inte i morgon är jag på G!!!

20200316 Kände mig inte helt ok i morse lite snuvig och tung i huvudet, men gick med hundarna - frisk luft är skönt. Frös en del på kursen igår och var liksom frusen in i märgen en stor del av kvällen. Efter lunchen idag gick jag och la mig och sov i 2 timmar. Kände mig väl inte piggare precis efter den långa vilan, lite frusen och sådär. Har druckit mängder av vatten och ska lägga mig tidigt i kväll även om det innebär att jag vaknar mitt i natten. Hundarna har fått klara sig med "bara" Promenixen idag har inte haft någon energi till något annat. Även om allting kretsar runt Corona så kan man också vara vanligt förkyld och någon feber har jag inte. Vi hörs i morgon i en förhoppningsvis piggare version, så ha det bra.

20200315 Först och främst Grattis lilla Tyra som idag fyller 3 år, kan inte fatt att Du har varit hos oss i 3 år och det har varit 3 blandade år men tror nu att vi lärt känna varandra och jag vet nu mer hur du funkar och jag tror att vi ska kunna komma vidare med ett helt annat sätt att din "syster" Svea som funkar på ett helt annat sätt.  Vi har haft vår andra träff på valpkursen som i stort sett funkar bra, men som vanligt en del problem att ta tag i. Göran hade varit ute med flickorna när jag kom hem vid middagstid och det var jag glad för, för det har varit två intensiva dagar och det känns mer än skönt att inget finns på programmet i morgon mer än det jag känner för. Har varit lite orolig för yngste sonen men var i kväll mycket bättre ingen hosta och ingen feber och räknade med att gå till jobbet i morgon, för i dessa Corona tider är man på tå. Tänker inte gå på BIFs årsmöte på tisdag och syjunta på onsdag avvaktar jag tills vidare. Ska ju åka till Kolsva senast torsdag för att hjälpa till med Viljas valpning men när är fortfarande öppet. Linda och Catharina har väl planerat valpkursen på söndag om jag fortfarande är kvar i Kolsva, och de kommer att klara det super för de är så duktiga - så hädanefter kan jag luta mig bakåt och bara inflika något ibland - känns så bra. Har tagit det mycket passivt i eftermiddag och ska även ta det lugnt i morgon. Ha nu en bra grå måndag!

20200314 Hade först inte tänkt att skriva något här i kväll eftersom jag var dödstrött efter en heldag med kurs med Tyra, och när jag kom hem hade en sats med saft att ta hand om. Och det blev 5 burkar svart vinbärsgelé och 2 lit saft av också svarta vinbär. Men efter maten och lite paus framför burken kom jag i en annan andhämtning. Det var en mycket bra dag på Attila och min soft potatis Tyra fick en riktigt genomgång. Tyvärr kan jag inte närvara på nästa träff eftersom jag ska vara "barnmorska" åt Vilja i Kolsva dit jag åker senast torsdag. Svea har inte börjat löpa än men har i em. haft ett telefonsamtal med Lokes matte och stämt av lite. Och i morgon far vi till Attila igen för då har vi andra träffen på vår valpkurs. Men nu är det hög tid för sängen. Ha en skön söndag innan regnet kommer om nu SMHIs prognos stämmer!

20200313 Morgonen började skyfall av regn som sedan övergick i snö - och vilka snöflingor sedan stora som de gamla 5-kronorna så vi blev som snögubbar på vår 1 ½ timmes promenad. Men inget som bekymrar flickorna och Svea tog sig också ett bad helt frivilligt. Och vi har fått rejält med snö och som också har blivit liggande och för en stund sedan var det -3 och snorhalt säger de som varit ute och halkat i bilen. Fördelen är rena hundar!!. Är ensam hemma i kväll då övriga familjen är på Jaktskytteklubbens årsmöte - ja inte Johan förstås som har blivit utringd för snöröjning på Dalvik. I morgon ska jag och Tyra ganska tidigt åka till Attila för kurs i Bruks/lydnad, det ska bli kul och spännande. Hämta barnen på fritids men nu var sanden utbytt till snöblöta barn vilket är betydligt bättre. Tack för samtalet idag Maria och att du äntligen ringde!!! Nu ska jag softa framför tvn med egenkontroll av tv-kontrollen. Ha nu en skön lördag!

20200312 Väder har vi haft idag med och det har inte gått av för hacker, halv storm, regn och snö.... känns som jag skrivit detta innan!!! Men nöden har ingen lag så det är bara att klä sig och ge sig ut när man nu har hundar skiter fullständigt i vad det är för väder för ut ska man. Och idag har jag kokat gelé på röda vinbär och plockat om i kylen så burkarna fick plats men har också gett Emma ett gäng. Hämta barnen på fritids som var något grusiga så den nystädade bilen är nu ett minne blott...  Ja detta får väl räcka för idag och du Maria om du kan slita dig från linedancen kan du väl slå en pling en dag.  Ha nu en bra fredag och håll i hatten.

20200311 Ja dagarna rullar på och i går kväll hade vi TSB information på Attila av våran valpkurs som hölls av Romy Jonsson, blev en ganska sen kväll. Och idag blev det en tidig dag eftersom jag hade tandläkarbesök 8.10 på Smile. Blev ju också ett Maxi och ÖB besök eftersom jag var i stan - man undviker stan så mycket som möjligt numera. Fick på Smile idag av 3 olika personer om jag varit i riskområdena de senaste 2 veckorna vilket är jättebra men också lite skrattretande att man från receptionen till tandsköterskan och sedan tandläkarna får samma fråga. Men när tandläkaren sträckte fram handen efter avslutat besök blev min fråga " våga du ta mig i hand" och svaret var "ja det vågar jag". Ett bra besök och trevligt bemötande, men nackdelen är att min tand måste dras, vilket inte var oväntat.. men tandläkaren sa också att nu får inga mer tänder dras.... för då måste det till inplantat. Men vad då.. det finns ju välling och whisky!!! . Göran hade gått med hundarna när jag kom hem, så jag har "bara" haft em. träning av dem, lite pallträning, som utökats med träning utan plattorna och Svea kan ju en del av detta men Tyra har gjort jätteframsteg med dessa plattor. Nu ska jag ha en lugn skön kväll då mannen är på darten. Ha det gött så hörs vi!

20200308 Jag håller på med mina bär och idag har det blivit blåbärssaft som blev himmelskt god. Och nu tinar jag röda och svart vinbär som ska bli blandsaft det blir många omgångar då jag inte tar så mycket åt gången vilket är lättare att hantera. Har tänkt göra gelé också men problemet är var jag ska förvara den då jag inte har något kallt ställe sommartid mer än kylskåpet för  saften fryser jag. Idag gick vi ihop med doggsen men det fick bli "lilla rundan" på ca 3 km. för igår var det tillräckligt med spring i alla fall i Svea och de har faktiskt varit ganska slöa idag, propsade inte ens på att gå ut på förmiddagen idag eftersom vi gick lite senare pga. saftkok. Men det var ganska kalla vindar idag jämfört med igår då det var jätteskönt. Resten av dagen som är kvar ska jag bara ta det passivt. Vi höres!

20200307  Vakna ganska tidigt så dagen startade tidigt, mannen gjorde frukost och jag det vanliga + att jag tittade  över vad som skulle hända med dagen valpkurs. Vi fick meddelande strax innan kursstart idag att det var ytterligare en deltagare så nu 12 på vår kurs, så stugan ganska full. Men allt flöt enligt förväntningarna och det verkar till att i stort sett bli en bra kurs. Det är mycket första tillfället med papper som ska fyllas i etc. Men vi hann med en hel del ute på apellplan också som ska tränas till nästa gång. Mina hundar hade fått springa av sig idag först ihop med Göran innan vi kom hem. Men jag och Linda bestämde att vi skulle gå en mindre sträcka  tillsammans med våra hundar så att de fick träffas, och det direkt efter kursen. Men när vi var på hemväg for Svea och Klara iväg och bara försvann, vi stod en bra stund och väntade på dem och blåste - men inga hundar. Till slut gick vi hem och tog våra bilar och körde var sin skogsväg. Bestämde sedan att jag åker hem och fortsätter blåsa, långt om länge kom Svea hem och Linda körde vägen vi gick och där träffade hon på Klara. Så den korta svängen vi skulle ta blev något helt annat både i tid och längd, men Tack och lov kom bägge två välbehållna hem något skitiga. Så när oron lagt sig blev man helt urblåst och det blev en lång dag. Kvällen avslutades med Mello och sängen.

2000306 Vilken superdag det varit idag i alla fall på förmiddagen. Vi gick ganska tidigt med doggsen idag, någon grad kallt strålande sol högt i luften och lite krispigt på marken fåglar som verkligen spelade runt om och tranorna som nu  har anlänt Beth och 3 stycken såg vi. Den ensamma tranan från i förra året var fortfarande ensam - så en superhärlig promenix. Håller på med saftkokning av bär jag hittade efter inventeringen i frysboxarna. I går och idag blev det blandsaft men nu har jag tagit upp blåbär som ska bli ren blåbärssaft som håller på att "töa" så i morgon ska den kokas. Hade tänkt gå ut och träna hundarna i eftermiddag men kände mig lite frusen och det var lite kallt så det fick bli inne träning och använde mina "plattor" och måste säga att de börjar funka riktigt bra och för Tyras del har de varit riktigt bra och polletten börjar falla på plats. Har känt mig frusen även i kväll trots brasa i kaminen hoppas det bara är tillfälligt och inte någon Corona.... I morgon så börjar vi våran valpkurs och det är 11 valpar med hussar och mattar anmälda så det ska bli spännande. Ha nu en bra lördag så hörs vi morgonkväll.

20200305 Orkade definitivt inte att skriva något här igår. Hade natten till onsdagen en sådär "inte sova natt" Göran skulle iväg tidigt och var vaken långt innan han gick upp, tänkte att när han gav sig iväg kunde jag sova lite, men inte sa nisse. Så gick upp åt min frukost med kaffe och gick ganska snart ut med hundarna och tänkte att sedan kunde jag sova lite. Ställde uret till 12 för att hinna att duscha innan besöket hos tandhygienisten men att sova nä nä så efter 30 min gick jag upp och ställde mig i duschen och var klar till att åka till staden strax efter 12. Och han med ett besök på jobbet för att lämna ett påskrivet papper samt att prata med flera innan det var dags för besöket på Smile. Och det besöket blev väl som jag befarat att återigen en tand måste dras, och det ska göras på onsdag, blev också ett kort besök på Maxi med lite komplettering.  Idag följde Göran ut med hundarna - men vilket konstigt väder det varit idag ett riktigt April väder... snöblandat regn, hagel, strålande solsken och regn. Tänkt flera gången idag "att nu ska jag ut o träna lite med hundarna"  men gav till slut upp i detta snabbt växlande väder. Så det fick bli hundvård istället i of välbehövligt med både öron, tassar och klor. Strykbrädan fick komma fram och både dukar (stora) och gardiner blev strukna, sådant jag gärna lägger på hög för det är så himmelskt tråkigt, så har i alla fall kommit något ner i högen. Men nu är snart även denna kväll över och så tar vi nya tag i morgon... ha en superfredag!!

20200303 Idag gick jag och Emma med hundarna, har numera pejl på Svea för att se vart hon tar vägen. Är i  och för sig ej längre tillåtet att ha hundar lösa längre, men fuskar lite åtminstone denna månaden då de flesta viltfödslar föds i april/maj/juni. Jag och Emma gick en runda på 5 km och Svea 8,7 km, en hund med mycket spring i benen och det är mest spring. Den andra lilla jäntan står och tittar på när Svea far iväg och tycker nog det ser mest jobbigt ut " jag håller mig i närheten av dig matte så behöver jag inte bränna så mycket energi". Efter lunchen sedan gick jag ut och la ett sök till dem i förrådet och i garaget med 8 Kong. Försökte vara klurig men inga större bekymmer att hitta dem för någon av dem. Och så har vi lerväder igen så slut med rena hundar när vi kommer hem, lite trist men å andra sidan är vi ganska vana med detta denna vintern. I morgon har jag tid till tandhygienisten vid 3 och ska sedan till jobbet och lämna in ett påskrivet anställningsbevis så nu har jag bestämt mig för att jobba nå´n dag i veckan from April - ska bli spännande... Och i morgon kväll är det dags för junta med gympa.... Ha en riktig bra onsdag!

20200302 Idag följde faktiskt Göran med ut med hundarna, men det var inte lätt att gå i den klabbiga snön som nu är kvar. Det var som att gå två steg fram och ett tillbaka. Vi har varit lite sega idag så det blev en middagsvila och jag slockna som klubbad. Men det blir ingen sen kväll ändå. Det var som jag befarade efter Attilas årsmöte, för i eftermiddag ringde ordförande mig och vi diskuterade det hela och en sak som inte är så rolig att ta tag i. Hundarna har  efter promenixen idag bara fått ett godisuppletande på gräsmattan men även de har varit lite möra efter allt uppmärksamhet av alla människor i går. Ska försöka hålla mig vaken ett tag till. Ha nu en bra tisdag!

20200301. Gick inte att föra över det jag skrev igår av någon anledning, men hoppas att det fungerar nu. Det har varit en lång dag med mycket jobb, men vi har fått mycket hjälp idag av barnen. Att serva 22 personer med mat och allt är ett jobb. Men dagen har varit mycket lyckad och allt har fungerat bra, men glömde gelén och att tända ljusen på bordet - men det var ingen som sa något så skit samma. Margit var mycket Tacksam och uppskattade det hela och det var ju huvudsaken. När alla hade åkt hem - ja då kan ni tänka er hur köket såg ut.... nu i kväll har redan två diskmaskiner gått samt det jag diskat för hand och än är det inte rent i köket blir säker två maskiner till, vi har ju en mindre diskmaskin 6 kuvert så det tar en stund när man är så många. Men i kväll är både jag och Göran helt slut och vi ställer inte upp med detta någon mer gång, det finns ju fler som har kommit till dukat bord i 3 år nu och sedan bara åkt hem.... ja ja är väl för trött i kväll och då kan man få lite sämre tankar. Men nu ska det sovas och i morgon är jag pigg igen, för nu ska jag ladda diskmaskinen igen!!

20200229  En ganska fantastisk dag eftersom den bara infaller vart fjärde år.. Såg på fb. ett inlägga där en flicka fyllde 8 år, men enligt almanacka  hade hon bara haft 2 födelsedagar... Åkte till stan relativt tidigt för att handla till "festen" och att bl. a hämta tårtorna.  Att vara i stan  mitt på dagen en lördag vill jag ej kommentera. Dagen har bestått i 2 12 lit. grytor av köttgryta samt en mjölkfri mycket mindre. Det har skalats 100 potatisar, och grytorna är klara för värmning i morgon, jag har städat golven och toan. Det har ordnats med sittplatser till alla och vi har burit stolar och bord. Göran gick med hundarna idag när jag var i stan så de fick i alla fall springa av sig lite. Nu är vi trötta och resten tar vi i morgon.

20200228 Orka inte skriv här igår efter en fullspäckad dag med mycket barnbarn från tidig morgon tills idag på förmiddagen då Johan kom och hämta Freja som sovit över här. Men det var en helt underbar dag med mycket utevistelse. Ni ser lite av det på framsidan. Idag gick jag och Emma utan barn och lika härligt väder idag och vi var ute länge och njöt tills Emma skulle åka och jobba. Sedan hämta jag Evelina från fritids kl. 3,  Hampus skulle till en kompis, och i kväll ska de ha "polhäng" hos Johan och Freja samt två tjejer till, var också inbjuden av Freja men tackade nej... 5 barn 3 7 åringar 1 6-åring och en 5 åring - det lär bli fullt ös. Har idag skrivit en ordentlig handlelapp idag för i morgon ska jag åka och hämta tårtorna och handla allt annat till 22 personer + en bebis fast bebisen Svea äter på mor sin, och Göran är hemma och bryner grytbitar. Ha nu en bra lördag!

20200226 En riktig vinterdag med snö som föll även om SMHI sagt att det inte skulle bli någon snö idag, men jag tror att det var vättersnö för det blåste ganska hårt så et var iskallt när man gick mot norr. Emma som var ledig idag var med ut och vi gick i spåren är timmerbilen gått tidigt på morgonen så det var helt ok. Bytte vatten på minda orkidéer när vi kommit hem och innan lunchen. Efter lunchen gick jag ut och skottade alla gångarna på stenplattorna, men det var jobbigt och svettigt, så sedan blev det duschen. Har sedan i lugn takt städat lilltoan samt dammtorkat och torkat listor. Även torkat av i tvättrummet luckan och väggarna för nu på några dagar blir det ingen "skitskvätt" av hundarna en fördel med snö och kallt - rena hundar. Mannen bort i kväll igen och jag ska bara ta det lugnt. Ha en skön torsdag!

20200225 Då hade vi ett nytt väder idag, snön har vräkt ner hela dan så den stackars påfågel fjärilen jag såg igår har nog gått hädan. På förmiddagen idag åkte vi till Vaggeryd för att fira svärmor Margits 99-onde födelsedag, vi hade med oss kaffe och så köpte vi semlor och lite tulpaner och var hos henne ett tag. Den där semlan var jättegod men jag mådde inte väl av den var väl lite för mycket av det goda. Men efter ett par timmar kände jag mig ok igen och paltade på mig och gick med hundarna, men det var inte enkelt i all denna snö. Gick vägen mot sjön men fick vända efter mossen för då orkade jag inte plumsa mer i snön men det var lättare tillbaka när jag kunde gå i mina egna spår. Men hundarna var överförtjusta och for runt i snön, och snön vräkte ner så jag såg ut som en snögubbe när vi kom hem. Så lite pust och vila innan nästa projekt som var Samhällsföreningens årsmöte, och de hade slagit på stort och bjöd på smörgåstårta där alla kunde äta tills man sprack om man hade lust för det, live musik hade det också ordnat som spelade och sjöng verkligen superbra. Så det var en riktig trevlig kväll och fest trots att det var årsmöte. Så mätta och belåtna kom vi hem igen till glada hundar. Men nu är det dags att sova så får vi se hur morgondagen ser ut, för enligt SMHI ska det ännu mer snö och jag som hade fått för mig att snöskyffeln inte skulle komma ut denna säsongen men jag hade fel och den har nu fått bekänna färg. Go´natt!! och kör försiktigt!

20200224 Idag är det ingen klagan på vädret någon -grad och sol helt underbart med andra ord. Emma och Evelina var med på vår runda idag, och vi verkligen njöt i solskenet. Var sedan ute och rensa  i hunghägnet men finns inte jättemycket att plock där numera men ändå lättare när det är lite fruset. Ville inte riktigt gå in så jag sopade lite på plattorna mata fåglarna och lite sådär. In och gjorde lite chili con carne som jag intog när den var klar då mannen var på vift. När maten lagt sig gick jag återigen ut i det fina vädret och körde en genom gång med både Svea och Tyra, först momenten i startklass och sedan lite mer avancerad apportering. Och idag flöt det jätte bra med bägge två. Så det blev nöjda hundar och en nöjd matte. Så nu blir det rast vila och lite tv - ja några telefonsamtal står på tur, annars blir det himla lugnt och det väl före snöstormen... Ha en bra tisdag!

20200223 Tyckte vädret var ganska hyfsat idag när jag och hundarna gick bara lite dugg och blåst förstås. Gick ner till sjön dels för att se hur vattenståndet var där. Men när jag kommit ner till sjön tilltog regnet rejält vilket inte direkt förvånade mig. Men på vägen hem blev det mer regn och mer blåst och det kändes som -10 i motvinden och öronen var som tomater när jag kom hem efter att ha tagit slokhatten på - hade behövt "björnfettan"  idag. Så det var mer än skönt att komma in i värmen, fast Svea gillar säkert kylan för hon tog sig ett bad vid sjön... Så det var gott med varmt te och macka som fick bli lunchen idag, därefter blev det ryggläge och slumrade faktiskt 1 tim. Dags sedan för duschen och klä sig för att åka till årsmötet på Attila, det blev ett lugnt och bra årsmöte, men men det lurar ett litet orosmål i kanten, behöver inte vara något och jag tror styrelsen är medveten. Resten av kvällen har varit lugn och skön och är snart över. Ha en bra måndag!

20200222 Väder har vi haft idag med och utan dess like, regn regn regn och blåst blåst blåst. Ja och Catharina anlände först till Attila och gick en rastrunda och när vi kom tillbaka hade de andra också anlänt och vi blev 6 ekipage som dök upp. Vi började inne med att prata om hur vi skulle lägga upp våra träffar och bokade in 3 träffar, 1 varannan månad och så får vi därefter utvärdera. Jag och Catharina gick ut i regnet och körde ett mycket förkortat träningspass med båda våra hundar, för det var definitivt inget roligt väder att vara ute i och genomblöta var vi. De andra körde specialsök inomhus. Därefter smakade det bra med lite fika och sedan satt Linda, Catharina och jag igång med att kopiera och färdigställa pärmarna till kursdeltagarna till valpkursen. Hemma igen relativt tidig eftermiddag och regnet och blåsten bara fortsatte och ett tag haglade det hejdlöst så det låg högar av hagel. Man tappar all lust och inspiration i detta hejdlösa väder, och man blir bara trött i hela kroppen. Börjar redan att gäspa men får väl hålla mig några timmar till, kan man hoppas på att vädret är bättre i morgon?? Knappast, men ha en bra söndag ändå!

20200221 Idag var jag pigg när jag vakna och hade i alla fall sovit över 7 tim. Hundarna och jag gick en riktig lång promenad idag då vädret var helt underbart. Gick Öråsen ut vilket jag inte gjort sedan Sveas hare nyårsafton. Svea hade väldigt mycket att sköta på hela vår promenix och framförallt där hon tog haren trots att det nästan är 2 månader sedan. Men hon har blivit en riktig harhund, för på hemvägen for hon runt i dalen in i holländarnas  trädgård över vägen och in på den stora åkern runt där och sedan tillbaka till trädgården och över åkern igen. Jag blåste på henne och hon stannade till titta på mig " fattar du inte att jag måste kolla upp det här"  i vanliga fall brukar hon komma när jag blåser på henne men inte idag, efter en lång väntan och försöka gå henne till mötes när hon for runt, fick jag till slut gå tillbaka och när jag kommer tillräckligt nära förstår hon att det var fel att inte lyda på en gång. Om jag nu gick 7 km idag så sprang hon säkert 2,5 mil - hade varit spännande att haft pejlen på och sett hur långt hon sprungit dag. Denna lilla damen har också varit iväg i små stunder men håller sig mer intill mig men tycker att fåglar är mer spännande men de flyger ju bort och sedan är hon tillbaka. Men det var trötta hundar efter dagens promenad. När vi kommit hem och jag rastat lite gick jag ut och städade bilen inne för den såg förskräcklig ut, inte bara av mig utan även av leriga barn som jag hämtar på fritids ganska ofta. Så nu är den dammsugen och rentorkad. En utomhustvätt hade varit mer än behövlig, och eftersom Johan har ordnat en biltvätt på gården längs ner med högtryckstvätt och div. andra finesser men som jag aldrig har testat eftersom jag inte vet hur det funkat. Men Göran följde med mig ner i eftermiddag och visade hur det hela startade så bilen är nu avspolad med högtryckstvätt med varmvatten. En vit bil blir inte ren med bara det utan måste avfettas först för att bli ren men så blev det inte idag då det var alldeles för kallt men den värsta skiten är i alla fall borta - och jag vet hädanefter var jag ska tvätta bilen. I eftermiddag har jag sedan förberett med papper och dyl. till vår stundade valpkurs som vanligt i sista minuten för i morgon ska vi förbereda mer ingående det hela på Attila samtidigt som  vi har en Tollarträff där. Uret är nu ca 10 men fundera på att inta ryggläge innan man fastnar i någon film. Ha nu en skön lördag!

20200220 En hemsk natt har varit vaken det mesta så tom Fitbiten har inte registrerat någon sömn eftersom man måste sova 3 tim i följd och det har jag inte gjort så bara "blåa" streck. Men vid ½9 åkte vi till Vaggeryd för att hämta svärmors hörapparater och åkte in till jouren för att få dem genomgångna så att hon kan höra på sin 99-årsdag. Fick också tillfälle att göra en snabbvisit och fick träffa en del av jobbarkompisarna. Göran hade gjort en del ärenden under tiden och sedan åkte vi tillsammans till ÖB och sedan Maxi. Hemma igen vid 12 tiden då vi luncha lite och sedan la jag mig på sängen och slumrade till en ½ timme. Sedan på med "utochgåkläderna" och så gick jag och hundarna i busvädret som det hade hunnit att bli - blåst och snöblandat regn. Kan inte säga att det var en skön promenad men hundarna fick sitt och jag fick mycket kall frisk luft. Kollade lite på skidor och sedan tog jag fram dammsugaren och det som var tvunget var att torka golven och jag sparade det inte till i morgon som mannen föreslog eftersom jag varit lite trött idag. Antar att kvällen lär bli tidig, men ha nu en bra fredag!

20200219 En skön promenad idag utan regn och blåst och även en blek sol visade sig lite på morgonen men kom betydligt mycket mer längre fram på dan. Ingen idé att dra igång något speciellt innan det var dags för mig och Svea att åka till Djursjukhuset för ögonlysningen, tyvärr var den inte helt perfekt som förra året utan det visade sig att hon hade Distichiasis vilket innebär att hon på vänster öga har 3 ögonhår som växer inlåt. Inget som besvärar henne och inget man gör något åt men det bör inte dubblas och som tur är har inte Loke något sådant. Annars var hennes ögon helt perfekta. Var sedan junta och det var mycket prat i kväll. Men nu är det dags att inta ryggläge - Go´natt!

20200218 Skönt i skogen idag på vår promenix, men när man kom ut ur den var det hemskt, kallt och motvind. Men vi slapp nästan regn började när vi var vid postlådorna så då var vi ju nästan hemma. Har varit i två omgångar hos Johan idag och i eftermiddag blev jag klar med övervåningen och det känns verkligen bra och det golvet har nog inte varit svabbat på minst 5 år. Johan har jag inte sett till men är väl inte så konstigt när han jobbar minst 15 tim/dag.  Skönt att komma hem och in i duschen, så där lite lagom mör i kväll så det blir till att göra nada. I morgon ska Svea ögonlysas och så är det junta på kvällen. Ha en bra onsdag

20200217 Idag var det ingen höjdare när man var tvungen att gå i motvind det var nästan så det tog andan och tungt var det också, men i medvind gick det lätt som en plätt. Har varit ute och förankrat ett av våra träd som börjat luta oroväckande i den hårda blåsten, så får vi se hur det går med det framåt. Har varit några timmar hos Johan idag och börjat på övervåningen samt tvättat när jag ändå var där. Har varit hemma också och fixat med det vanliga. I kväll har också hundarna fått lite plattformsträning och poletten börjar så smått att komma på plats. Mannen borta i kväll och crocken lagat maten så snart är det dags för lite föda och sedan soft vid burken. Hörs i morgon!

20200216 Idag fick man dra ner slokhatten jämt med ögonen för att skydda ansiktet så mycket som möjligt. Men inne i skogen var det helt ok att det skulle regna och blåsa har vi fått inmatat i dagar så det var ju ingen överraskning. Men hundarna var lika blöta som när de har badat när vi kom hem. Håller på att rensa i mina pärmar och idag blev det några hundpärmar och har slängt massor. Men lite nostalgi blev det allt - när jag började med hunderiet hade vi ingen dator så jag skrev brev till valpköparna för hand. Hade annonser inne i Tollaren och i Hundsport för det var så man reklamerade sig annonserna bestod i att klippa och klistra och kopiera på jobbet. När datorn hade kommit in i huset kunde man ju göra mycket där även om program och kunskapen saknades. I Tollaren kom alltid ett rullande register på födda kullar som man kopierade och hade i pärmar för då fanns inte Tollardata eller SSKs register där man idag hittar alla uppgifter.  Internet var inte så utvecklat så man fick sina uppfödar information av SKK per post i månadsbrev, att gå ut på Internet via modem tog "hundra år" och funkade inte alltid heller och då gick det heller inte att ringa då modemet var kopplat till telefonen. Så otroligt mycket har hänt på dessa 24 år, idag gör vi allt på nätet och hittar all information, drar ut blanketter etc. och slipper beställa från SKK och få dem hemskickade. Och allt tar vi för givet att det bara ska funka, minns min mormor som tyckte det var helt fantastiskt när hon fått elektrisk ström på gården hon bodde på att bara behöva trycka på en knapp och det blev ljust inne, i ladugården var det fortfarande fotogenlampa som gällde och detta är väl ca 60 år sedan. Det blev mycket gammalt i kväll men ibland är det bra att blicka bakåt för att se att vi idag har det bra med alla våra bekvämligheter. Ha en bra måndag i regn och blåst.

20200215 Dagens väder känner vi igen, grått, regn och blåst. Men väntade ut regnet på morgonen så faktiskt lyckades vi pricka in 1 timme utan några större regnmängder, så det blev en hyfsad promenix. Mannen åkte och jaga vid 7 snåret så jag och hundarna tog en ordentligt "sovmorgon" sov gjorde jag väl inte från 7 när hundarna fått mat men låg länge kvar i sängen och mös med mina hjärtan. Var inte sugen på några större göromål idag så jag bara småfixade lite som att vattna blommorna etc. Senare i eftermiddag hade jag plattformsträning med först Tyra och sedan Svea och det funkade riktigt bra. Också en sådan där smidig träning inomhus när väl de tre frigolit plattorna fått silvertejp runt sig, så nu har jag 3 stycken i olika storlekar. Tjejerna tyckte det var roligt och blev trötta av att koncentrera sig med de olika momenten vi utförde. Mannen fixade maten i kväll och jag har "bara" kollat på tvn och stickat - ja förstås det är ju ett evigt bläddrande mellan kanalerna för att hitta något som i mina ögon är värt att titta. Hör nu i den sena kvällen att vinden har tilltagit och enligt SMHI ska det bli mycket regn och stark blåst så vi får väl se vad morgondagen bjuder på. Ha nu en skön söndag!

20200214 Alla hjärtans dag... hoppas att ni gett er käraste något fint..  Ja är väl inget som vi tar med så stort allvar, en endaste dag, är väl viktigast att den vanliga vardagen ger något till varandra. En super fin dag med ett helt fantastiskt väder, som för oss började med en resa till staden. Vi följdes åt då  vi skulle lämna in Maggan för översyn samt att Göran hade en del ärenden att utföra. Men resan började med något tradisk, när jag kom ut till garaget såg jag något som satt framför cykeln och såg att det var en hare och definitivt inget normalt beteende. Och vi konstaterade ganska snappt att något var fel, så Göran gick in och hämta bössan och stoppade lidande för denna hare som var helt utmärglad i princip bara skinn och ben och den hade nog befunnit sig på gräsmattan ett tag då vi hittade flera legor och en hel del hartussar. När vi kom hem från stan rusade hundarna ut som vanligt, men inne efter tag undrade vi vart hundarna var då de brukar vara delaktiga i uppackande av varorna från affären, gick ut och ropa på dem och Tyra hade en del att sköta där haren varit och Svea kom från skogen och hade antagligen tagit bakspåren från haren och där kollat läget. Men de kom snabbt in och vi lunchade lite och sedan tog jag och hundarna en helt fantastisk promenix i detta underbara väder. Hade först tänkt träna lite men antog att haren satt stopp för det, och Svea hade en hel del att utforska i skogen så jag och Tyra stod en bra stund och vänta på att hon skulle komma tillbaka vilket hon gjorde men det tog lång tid idag. Så ingen ytterligare träning av hundar utan jag dammsög och torkade av golven, sa till mannen att titta nu på golven för i morgon kommer det inte att synas att de är moppade. Nu är dagen till ända och ska kojsa trots fredag kväll men mannen ska iväg och jaga i morgon så dagen lär väl börja tidigt. Ha nu en superbra lördag!

20200213 Och det blev sol idag och det är så skönt. Emma och barnen var med innan hon åkte och jobba och jag hämta barnen på fritids senare på em.  Ja skönt var det ute så efter lunchen blev det träning med bägge hundarna - startklass momenten och så avslutar vi med apportering. Och så har Timjan fixat så att vi fått en "ny" fåtölj.... Vi har ju gjort lite ommöblering genom att sätta in en fåtölj i sovrummet för att slippa va i sängen och titta på tv, och helt plötsligt fattades det en sittplats. Lena har varit delaktig i detta projekt och såg på FB en fåtölj till salu och kunde fixa hem den då den var i närheten av en släkting. Sagt och gjort meddelandena for runt och helt plötsligt var fåtöljen min för 300:- vi har två likadana innan som vi gav 2 tusen per styck för 10 år sedan så det här var verkligen ett fynd och nog inte ens använd och så kom den hem till dörren också! Tack Lena! Timjans delaktighet i det hela - ja vad kan inte våra hundar!! Förhoppningsvis kan solen skina i morgon också, hoppas kan man ju alltid. Go´natt!!

20200212 Inget skrivit här igår då det blev en sen kväll då vi var och reviderade Attilas räkenskaper, som sköts helt perfekt av Sonny. Men det händer annat inom klubben som inte är ovanligt i ideella föreningar. Men Attila reder säkert ut denna stormen också. Men därför tog det lite extra tid på kvällen. Var väl ingen skön promenad idag när Emma och barnen var med, blåste riktigt kallt när man inte var i skogen. Nu är bägge frysboxarna avfrostade i förrådet och den sista är klar att fylla igen i morgon. Men det var en hel del smått och gott som hittades och som kunde slängas. Det är ju Göran som gjort de här avfrostningarna tidigare och har väl inte varit lika hård som jag, men nu har jag full koll vad som finns och det känns bra.  Idag var det ingen barnhämtning men i morgon ska de hämtas igen på fritids. Vädret ja vad ska man säga trodde någon minut mitt på dan att nu blir det bra väder då solen visade sig och hann tänka att jag skulle ut och träna lite men innan jag tänt tanken klar vräkte det ner och blåsten slog mot fönstren, så de "stackars" hundarna fick ingen träning idag heller. Fick ett telefonsamtal i eftermiddag av "min för detta" chef som ville jag skulle komma in och jobba lite och då helt efter mina önskemål, blev faktiskt lite sugen, kul att träffa jobbet och patienterna och eftersom mina arbetsuppgifter enbart skulle bestå av att mäta nyremisser då folk väller in för att få hörapparater, är jobbet inte så " ansträngande" så jag ska tänka på saken men visst lockar det med lite nytillskott till den bleka pensionen. Men jag ska grunna 1 månad.. Så nu ska jag försöka sova då timmen är sen men det lär väl mala i huvudet i natt. Ha nu en "skön" torsdag i regn. blåst, ev. snö och ev. sol vad vet jag....

20200210 Ja vi slapp i alla fall strömavbrott efter Ciara i natt. Men det har blåst ganska rejält idag och också regnat. Promenixen idag tillsamman med Emma och barnen var helt ok så länge man höll sig i skogen men ute på gärderna var det inget skönt.  Har suttit i telefon i ca 2 tim för att komma fram till Djursjukhuset i Jönköping för att boka en ögonlysning på Svea - tur man har en blåtand så man kan göra annat under tiden. Men när jag väl kom fram ifrågasatta jag om de hade fel på telefonen för det är under all kritik att sitta två timmar i kö. Tjejen jag fick kontakt med sa att det varit mycket och att de hade fått ett helt nytt datasystem som de höll på att lära sig. Det har jag full förståelse för men att de skulle lägga ut det på telefonen för att slippa reta upp folk som sitter i kö " du är nummer 6 i kö och tack för du väntar" i 1 timme... Hon skulle framföra det till ledningen. Jag fick en bokad tid vilket också tog en herrans tid. Men eftersom jag gjort öronlysningar ett antal gånger misstänkte jag att det blivit något fel. Och strax efter ringde tjejen upp och sa att jag skulle vara där 20 min innan avtalad tid - det hade jag redan räknat ut. Tycker synd om flickstackaren att sitta i det telefonkaoset. Vid 2 idag kom barnen hit då Emma jobba kväll, Evelina ville baka pannkakor så det fick det bli och utan mjölprotein. Hampus ville ju också hjälpa till men han tycker att det är roligast att lägga i smeten och få den runt i pannan så hans pannkakor blev ganska "vita". Men även de var helt ätbara och pannkakor med endast vatten, mjöl, ägg, salt och mjölkfritt smör är helt ok, tom Göran kände ingen skillnad. Herman kom och hämta dem när vi satt och åt så även han fick "bleka" pannkakor. Min kväll sedan har endast bestått av röj i kök och soft framför tvn med mitt sticke som nu består av sockor till 2 åringen Sigrid. Men nu ska jag lägga huvudet på kudden. Ha en bra tisdag!

20200209 Var inte skönt när jag gick med hundarna idag för det blåste hårt söderifrån så det var jobbigt att gå i motvind. Men om det blåste på förmiddagen är inget av hur det nu blåser och regnar riktigt stormstyrka i byarna så nu ville jag inte vara ute. Vi har frostat av den ena frysboxen i förrådet så idag skulle jag rengöra den - ja inte det helt enklaste när man är kort i rocken och inte når ner till botten. Men man får var lite kreativ och en skurborste på långt skaft gick det riktigt bra och trasan satt bra fast på borsten. Så nu är den frysen klar, satte värmefläkten i den så den skulle torka upp ordentligt så i morgon kan den sättas på och flytta över det frysta från den andra boxen och så blir det repris på städningen. Att göra något ute i eftermiddag var bara att glömma och hundarna har varit nöjda hela dagen efter promenixen - sitter väl i från igår. Så jag har haft en lugn och skön eftermiddag, tvättat några maskiner , pratat i telefon och i princip bara haft det bra fixat lite mat tills mannen kom hem sen eftermiddag, läst, kollat tv och stickat - ja inte kan man ha det bättre. Och nu är uret 10 och vi har haft ström hela tiden får väl se hur natten blir för jag ska nog kojsa nu. Ha det bra alla!

20200208 Åh du milde vilken dag det varit idag. Här skulle jagas hare med harhundar, och det gillade inte Svea det började redan 7.30 och hon gapade och skällde för det hördes hundar och jägare som gick på vägen och på vallarna. Och innan jag klivit upp från bingen fick jag telefonsamtal om att stänga in hundarna då de störde med sitt skällande. Stängde grinden så de inte kunde gå ut men de for i fönster och skällde inne. När jag till slut hade fått i mig lite kaffe placerades hundarna i bilen och jag gjorde i ordning mig för att åka hemifrån. Åkte ner till Attila när jag precis landat där ringde telefonen och det undrades var jag var för nu helt plötsligt behövdes en eftersökshund. Jag gick i alla fall en ordentlig runda med dem i Skillingaryd, hade först tänkt att träna lite men hade definitivt ingen lust med det så vi åkte hem igen, men hade i alla fall varit borta i nästan 3 tim. Svea blev hämtad för att göra eftersök på en hare och där hade först två harhundar och en massa folk trajjat runt så oddsen för det eftersöket var ringa. Göran spårade först med henne men släppte henne sedan men någon hare hittades inte. Så denna dag var en röra utan dess like och kände mig bara frustrerad efter att en hel dag gått till ända utan något vettigt. Men det har varit mer än trötta hundar i kväll i alla fall så de har väl fått ut något av dagen. Nu ska även jag ge mig och hoppas att morgondagen blir bättre. Höres!

20200207 Färgen på dagens väder är vi välbekanta med nämligen gråt grått och så grått. Häromdagen när vi hade vinter såg vi ända till Västergötland idag såg vi inte ens över vägen. Gick idag till godisstenen ihop med Emma går inte ända ner till sjön pga. isen. Godisuppletande efter vägen hem, så de var nöjda när vi kommit hem. Jag tog i tur med pelargonerna så nu är de nerklippta så får vi se hur många som klarat sig men en del såg riktigt döa ut. Hade sedan lite hundvård på Tyra, Svea låg ute och åt ben och var jättesmutsig om tassarna så henne tar jag vid ett senare tillfälle. Efter det kom jag i en aktiv känsla så det blev dammsugning, torkning av golv, städ av bägge toarna och så sprang jag över med dammtrasan också, samt att ha förberett maten till i kväll. Men nu ska jag göra nada och bara ta det lugnt och gotta mig. Hoppas att ni också får en skön lördag!

20200206 I går var det syjunta och det blev lite sent men innan dess var det en helt underbar vinter dag, snö några grader kallt och sol från en klarblå himlen och jag njöt i fulla drag. Idag var vintern borta med + grader men solen sken och det var fint ändå. Göran gick med hundarna då jag hade handledag men inte så mycket att fara efter idag så jag var hemma vid 12 tiden. Var lite trött då sömnen i natt inte var den bästa, Göran är förskylld och hostar hejdlöst. Men vädret var så fint så för att inte få dåligt samvete körde jag igenom ett träningspass med bägge två och idag gick det riktigt bra. Så det blev en mycket sen lunch och la mig en stund på sängen men någon längre vila blev det inte då den fasta telefonen ringde så lika bra att gå upp och röja lite,  då jag hoppade det på morgonen. Emma kom hit en sväng i kväll då Herman jobbar så hon åt tillsammans med oss. Och nu har vi tittat på kampen Sverige/Norge och för min del blir det sängen nu. Ha en goer fredag!

20200204 En dag med vinterväder, faktiskt riktigt härligt att få pulsa i snön även att det är lite jobbigare. Vi gick till sjön men var inte där länge då det var lite is på sjön och jag är ju lite barnslig rädd för sjöis. Men det är lite häftigt att se hur naturen ändrar sig med och utan snö se bilderna på första sidan. Det har blivit mycket gående idag så 1 mil har jag samlat på mig idag. Även hundarna hade det mer jobbigt med snön och vi är ju inte direkt vana med det vita. Har haft tvättdag här hemma idag och hundarna har haft en vilodag var ju ganska aktivt igår och de har varit helt nöjda med dagens lugn. Har också varit och jobbat 3 tim dag, så det var skönt att slå sig till ro när jag kom hem och lite mat på det som crocken lagat. Och så Liisa och Maria som har varit på första sidan i Folkbladet Västerbotten efter ett gratis besök hos veterinären då tidningen var där och gjorde ett repotage - så himla roligt! och ni är så fina. Och Maria berätta att hon fick så mycket lovord att hon var duktig och vacker!! Go´natt alla!

20200203 Idag kan man definitivt inte klaga på vädret - några grader kallt och helt vindstilla och en stor sol från en klarblå himlen och jag njöt i fulla drag på vår promenix och man ville inte gå in. Så jag höll mig ute med lite småfix. Gick in och luncha och sedan körde jag en genomgång med både Svea och Tyra med både lydnadsmomenten och lite apportering. Var en sväng hos Johan och lämna min "lönelapp" och strök färdigt det sista. En skön dusch och la mig en stund på sängen innan det var dags att äta det crocken "lagat" . När hundarna fått sin mat blev lastade i bilen och vi for till Vet. Mila i Taberg för vaccination och jag tog också tillfället i akt och hade en del frågor angående parning både med avmaskning och om Herpes vaccination, det är ju nya rön hela tiden och skönt när man kan prata med en vet om det stämmer med det man läser om. Nu ska jag nog kojsa men det ska bli spännande hur vädret ser ut i morgon för när jag satt mig så vräkte snön ner. Ha det jättebra.

20200202 Ja dagens datum kan man läsa från båda hållen - lite häftigt. Idag gjorde jag och hundarna en riktigt skön promenix i klarblå himmel och solsken även att det bet lite i kinderna men det ska ju ändå vara vinter. Vi gick ner till skön och jag njöt av utsikt och vädret. Precis när jag kommit hem kom så valpspekulanterna, hade fått för mig att de skulle komma på eftermiddagen, men jag kan ha haft fel, så de fick ta det som det var med skitiga golv och mina promenixkläder - men vadå! en mycket trevlig familj detta också där den 14-åriga dottern var eld och lågor med hundträning och de hade också haft hund tidigare när barnen var betydligt mindre - ja det här kommer inte att bli lätt - så hoppas verkligen att allt går i lås men parning, dräktighet och ett gäng valpar, för det skulle vara mycket roligt. Emil kom nästan samtidigt med familjen för lite teknisk hjälp, men fixade själv då jag var upptagen med familjen. Han fixade det som gick att lösa och resten var bara ett konstaterande. Den jagande mannen kom hem på eftermiddagen när allt lugn hade lagt sig och vi slöade lite och sedan i kväll kom Emma som var ensam hemma och ville språka med fadern om lite ditt och datt, men stannade så vi åt lite älgfilé med potatis och bea tillsammans. Enligt SMHI kan det bli snö i natt och någon minusgrad det ser jag nästan fram emot. Ha nu en bra måndag!

20200201 Ny vintermånad där regnet vräker ner och det blåser hejdlöst och är + 5, så det vita vi hade igår är mer än borta. Kan väl inte påstå att promenaden idag var skön men frisk luft fick man i alla fall och hundarna som inte bryr sig om vädret njöt i alla fall och så var Emma och Evelina med. Var en kort sväng hos Johan och strök skjortor, få ta några åt gången för det är dödens ledsamt att stryka och framförallt skjortor, men nu är 17 st klara.... Har också varit en sväng hos Lena och hämtat ett foto så fint som också har levererats med ram som en försenad julklapp. Luncha lite vid ½2 och strax därefter kom en valpintresserad familj som var jättetrevlig så jag hoppas hoppas att det blir ett gäng valpar nu också. Så vi satt en god stund och prata hund och hade trevligt. Ja tvn har ju också blivit betittad vilken man både kan och missa men det blir ju en del stickat då i alla fall så nästan en ärm till flickebarnets tröja blev stickat. Uret är inte jättemycket för att vara lördagskväll men tror ändå jag ska kojsa för i morgon ska Göran iväg och jaga så jag lär väl vakna. Ha nu en vilsam söndag!

20200131 Som väntat vakna jag vid 5 när mannen gick upp och röjde runt - nä han var ganska tyst men jag vakna ändå. Men när han gett sig iväg före 6 somna jag om och sov 1½ timme, så då gick jag och flickorna upp och vi fick frukost och vid ½ 10 gick vi ut i ett snöbetäckt landskap inte mycket vitt men + grader och hundarna var i alla fall rena när vi kom hem efter en promenix med lite uppletande. När vi kommit hem ringde jag svägerskan angående Margits 99-onde födelsedag dels för att vi blir 22 personer och dels för att vi bjudit på all mat de senaste 2 åren men kände i år att det blir för mycket så det har vi diskuterat samt att platsen här är ganska knapp för alla vilket de får ha med i beräkningen. Men nu har vi rett ut det även att vi får stå för jobbet. När vi var färdigpratade vilket tog en stund tog jag fram dammsugaren och sedan moppade jag ett skitigt golv och när det var klart åkte jag ut och hämta Evelina vid 3 från fritids - Hampus skulle då följa med en kompis hem. Evelina älskar att baka och att var i köket, så vi rörde ihop en pannkakssmet med hennes "smör", vatten, mjöl och ägg och hon stekte alla pannkakor och de blev riktigt goda och hon åt med god aptit 5 pannkakor med sylt. Och hon blev hämtad ½ 6 av Herman. Jaha och så har det smittsamma viruset nu dykt upp i Sverige och i Jönköping förstås, tur jag inte jobbar för kan tänka mig vilken uppståndelse det har blivit på Ryhov och paniken bland de anställda - känner mina gamla arbetskamrater och kan tänka mig att smittskyddssköterskan och de som jobbar med detta har fullt upp med att klargöra på alla avdelningar om detta virus. Vet ju hur det har varit tidigare med olika smittor som dykt upp. Mannen kom hem vid 7 och fått mycket frisk luft och inget skjutet, varken grisar eller hjortar var "hemma" idag. För en stund sedan satte jag in maten i ungen och tänker inte göra ett dugg mer än att gotta mig framför tvn. Ha en bra lördag!

20200130 Idag fick det bli husse som gick med hundarna för jag for till staden ganska tidigt då jag hade en hel del ärenden igen att utföra. Maxi, apoteket, Rusta, Ikea och för att få tag i frigolit fick jag besöka både K-rauta och Bygg-Max och på det sistnämnda fick jag tag i vad jag ville ha. Catharina och Linda vet vad jag ska ha det till...... och silvertejp är också inhandlat!!. Efter alla dessa besök avslutades stadsvisiten av ett besök hos Frissan. Var inte hemma förrän ½3 och var skitslut, packa upp maten och la mig på rygg en stund innan jag hämta barnen strax före 4. Och vi åt lite mellanmål och jag fick välbehövligt kaffe och piggade på mig, så när barnen blivit hämtade satte jag igång med maten som idag fick bestå av köttfärssås al a vuxen och den var jättegod jämfört med en 5:- korv på Ikea som lunch. Har varit en del telefonsamtal i kväll så i helgen blir det hundbesök/valpintresserade både lördag och söndag så då blir det till att vaska av golven... men med detta väder skulle man behöva göra detta varje dag. Oj då nu är uret redan ½11 och morgonen lär bli tidig eftersom mannen ska till Östergötland och jag och blir hämtad före 6 i morgon bitti. Så go´natt med Er!

20200129 Efter omständigheterna vädermässigt var det en relativt skön promenix idag där även Emma var med som hade en ledig dag. Vi gick ganska tidigt eftersom jag tänkt ett pass hos Johan idag, men innan det så tog jag och Emma en "förstärkt" fika, vilket innebär knäckemacka istället för kakor. Var där i ca 3 timmar och nu börjar det se riktigt hyfsat ut även att rörmokare och snickare också är där och inte precis städar efter sig. Men så glad att jag kan hjälpa Johan som bara idag har jobbat över 14 tim. efter en sådan dag orkar man inte så mycket och jag tycker det är roligt att fixa hos honom då han uppskattar det och faktiskt vill ha ordning och reda men definitivt varken orkar eller hinner. Men jag glömmer inte mina flickor för det för i eftermiddags fick de ett sök på 7 uppletande på ställen i huset där de ej letat innan. Bägge klarade det mycket bra - men Svea är ett strå vassare och jag är impad av denna hund - återigen! Så var snart denna dag till ända och i morgon väntar en stadsrunda, har återigen en del ställen att besöka samt att jag ska var hos frissan antingen före eller efter men det bestämmer jag i morgon. Ha det gött!

20200128 Idag gick jag och hundarna i ett "härligt" vårregn och det var nästan ingen vind. Vi gick ner till sjön så fick de härja runt på sina "småöar" i sjön, och på hemvägen låg det helt plötsligt lite godissök här och var. Har annars tagit det lugnt idag så inga större projekt mer än det vanliga. Hämta barnen på fritids och vi satt och språka över en macka och några kakor - för de är viktiga. Men strax efter 5 kom Herman och hämta dem och sedan har det varit en del telefonsamtal och lite tv-koll. Barometern har nästan gått i botten så någon ljusning på himlen lär vi väl inte se i morgon heller. Men ha en riktig bra onsdag ändå.

20200127 Idag var det jakt i byn med drivande hund, men vid 10 fick jag klarttecken att jag fick gå på avtalad runda. Men hundarna märkte direkt att det hänt saker framförallt Svea som vände och drog ut på Bethavägen men efter några blås så kom hon och vi gick vår rutt. Men på hemväg såg vi en passkytt ställa ut sig ( ett bakpass) detta uppmärksammades direkt av Svea men som väl var hade jag precis kopplat upp dem. Resten av dan och tills jakten var avslutad har Svea skällt och gapat och sprungit ut och in. Men när Göran kom hem vid 4-tiden och det blev tyst i skogen har det också varit knäpptyst här hemma och nu är de helt slut och ligger pladask på golvet. Idag tog jag en "ledig dag" från "jobbet" men har istället städat här hemma golven och dammtorkning men också fått gjort lite småfix som man gärna skjuter på. Nu ska jag sätta mig och kolla burken och bara ta det lugnt. Håller med Maria det är så skönt att vara ledig och bara va och göra det man vill och känner för. Ha nu en skön grå tisdag - för det är den färgen vi har här numera denna såkallad vinter....

20200126 Emma börjad inte jobba förrän 12 idag så hon följde med på en runda. Sedan hade jag och hundarna bara haft lite lattjo för oss, de var med och mata fåglarna och sedan faktiskt lekte vi ute inget jag brukar faktiskt men det uppskattades med lek utan krav. Sedan åkte hemhjälpen och jobbade ett par timmar, hem och käka och förberedde crocken för kvällens mat. Jag och hundarna tog en liten siesta och sedan städade jag toarna och satte igång tvättmaskinen. Har sedan suttit och gogglat priser angående att föda upp en kull valpar och du milde vad omkostnaderna har stigit sedan för snart 5 år sedan, snart är nog smärtgränsen nådd på alla håll. Ha nu en bra måndag!

20200125 Idag när jag kunde ha sovit länge utan att man eller hundar väckte mig vakna jag 6.10. Åt frukost och tog det lite lugnt innan jag och hundarna gick ut och faktiskt så visade solen sig lite fast lite kall vind var det när vi vände hemåt, men vadå kall vind det är ju inte ens vinter... Flickorna fick lite inomhusträning lite mer med Tyra då hon lätt lämnar sin position vilket jag klurar på än. Var ett par timmar hos Johan och fixade lite. Göran och komp. kom hem betydligt tidigare än vad som var beräknat så då blev det läge att tända en brasa och sätta igång crocken vilket jag glömt men med 3½ timme high så var maten perfekt när vi senare åt. Har varit lite soft med blandat kompott på tvn dock inte sport, har omorganiserat lite för att jag ska slippa kolla sporten och det blev bra. Men nu ska jag kojsa innan det blir söndag!

20200124 Igår var mer än en off-dag, kunde inte sova natten till torsdag men gick med hundarna och "fördrev" dagen med sakta pulande och gick och la mig mycket tidigt helt slut.

Idag var jag pigg som bara den och utsövd. Men gick inte med hundarna det överlät jag till mannen för jag åkte tidigt till stan för att fylla på kylskåpet ett besök på Rusta och så Specsavers för att hämta de nya glasögonen - ja ny gamla hade gått bort en bit på dem och då byter de ut hela glasögonen. Kan tyckas är onödigt för det hade gått att klistra fast biten på bågen med deras policy är att byta ut hela glasögonen då leverantören vill se felet för att kunna åtgärda för framtiden ( jag  ifrågasatta och fick det svaret) men helt ok att få nya brillor. När jag kom hem från staden och ätit lite åkte jag bort till mitt jobb, för jag är anställd av Johan att få ordning på hans hem, så jag var där ett par timmar och fixade lite. Och nu i fredagskvällen är jag och hundarna ensamma för Johan och Göran har blivit bjudna på någon typ av representations jakt söder om Svenljunga och kommer inte hem förrän i morgon kväll. Skönt tycker jag, och kanske hundarna.... jag har i alla fall köpt räkor och ska göra en skitgod räkmacka i kväll. Äter ju nästan aldrig räkor eftersom Göran är allergiskt. Nu ska jag ha en skön kväll och goer kväll och hoppas att ni får det också så höres vi i morgon!

20200122 Idag sken solen från en nästan klarblå himmel och det var så härligt med ljuset fast vinden var kall för blåsa måste det ju.. Emma gick med rundan och sedan tog vi en fika här. Men när hon gick hem fick hundarna varsin genomgång av lydnadsmomenten samt apportering, men vinden var riktigt kall så det var skönt att komma in igen. Och eftermiddagens dusch satt fint efter kylan och i kväll har vi då haft upptakt med syjuntan efter juluppehållet. Men det var en tunn skara som slöt upp men trevligt hade vi ändå. Då återstår det om vi i morgon får se någon sol, men ni får ha en bra torsdag ändå!

20200121  Jaha och vädret som vanligt : regn, blåst och grått. Jag och Emma gick idag ner till sjön men där var det inget skönt i blåsten men hundarna brydde sig inte om det utan hade hjärtligt roligt med att hoppa runt på "småöarna" som brutit sig loss. När vi kom hem följde Emma med in på lite fika och vi pratade mycket hund av olika anledningar. Och strax efter hon gått hem ringde telefonen och det blev ett långt samtal som också rörde hund. Så härligt med hundsnack även om det inte alltid är bara bra men som sagt man slutar aldrig att förundras över folk och hur de betéer sig, men som tur är jag inte involverad i den händelsen. När även det samtalet var slut var det dags för mig och lite lunch och då var uret 3, när den var intagen var det dax att något "vettigt" gjort, vilket det också blev innan kvällen var här och då kan jag bara ta det lugnt eftersom crocken lagat maten i kväll och en man som inte kom hem förrän ½7. Och eftersom jag var först med kontrollen i kväll fick jag behålla den - så ingen sport.... det fick jag nog av i går i ca 5 tim... Nu ska jag kolla på sena nyheterna och ev. gå och lägga mig om jag känner för det!! Ha en bra onsdag, som också innebär uppstart av juntan - ska bli kul!

20200120 Ja idag var definitivt inget skönt väder att gå i om man jämför från går, blåste jättekallt - men det regnade ju inte så alltid något... Såg grisspår  idag vilket jag inte jublar över - men det finns det ju andra i byn som gillar. När vi gått vår runda sattes hundarna in i bilen och Svea blev först ut med lite träning. Tränade både lydnad och apportering och de är lite risiga bägge två men det beror helt på mig, men Tyra och Svea är ju så olika så efter det så skötte sig bägge två bra, men den märks helt klart att det är lång mellan varven - men det är bara mattes fel. Så skärpning matte med mer träning...Sen lunch efter förmiddagen eftersom det skulle bli tonfisksallad både till lunch och kväll när mannen kommit hem. Och i efter middag sedan har jag haft pälsvård med klor och trimning av öron och tassar, du milde vad det håret växer. Annars fäller de kopiöst nu så Robban stannar varje dag för rengöring, men även idag fick jag av en hel del med kammen. Men de släpper en hel del varje dag - och "Robban" jobbar förtvivlat. Hoppas att vi får ett bättre väder i morgon - så ha det bra.

20200119 Såå skönt väder det var idag men gick tidigare idag så solen hade inte riktigt hunnit upp men det var så friskt och en svag hinna av is på vattendragen som var stilla. Johan ringde på morgonen och undrade om jag ville komma och hjälpa honom strukturera upp lite bland hans kläder som har varit hipp som happ. Så jag var där i några timmar och vi kom en bit på väg i alla fall men mycket kvarstår. Så hundarna fick avstå sin träning idag vilket jag annars hade planerat för jag var ganska trött när jag kom hem på em. Har suttit en del vid datorn för att få igång TV 4 play för har inte använt det sedan datorn blev ny, men jag fick ge upp till slut. Och nu har jag gett upp denna dagen också! Så gonatt!!

20200118 Lite segare idag för jag var inte alls trött när vi kom hem så satt och uggla till småtimmarna. Men när frukosten var avklarad följde Göran med ut och vi gick en av de längre rundorna, det fuktade på lite på hemvägen men vi slapp det regn som sedan har hållit på hela eftermiddagen. Och i eftermiddag sedan har jag och flickorna slaggat i 1 timme och det var riktigt skönt. Märkte i morse när jag skulle kolla min Fitbit att det inte gick att komma ut på nätet, varken FB eller något annat, har kollat flera gånger under dagen men det har bara snurrat. Tills jag kom på i eftermiddag att jag kanske skulle starta om Routern... och vipps så fungerade allt igen så ibland kan även en blind höna hitta ett korn. Varför det blivit sådant har jag ingen aning om men huvudsak att det fungerar nu. Här har nu varit sport på tvn sedan vi kom hem, får väl se om kanalerna har fastnat där eller. Nu ska jag i alla fall hälla upp en wirre och fortsätta ta det lugnt. Höres!

20200117 Vilken dag det varit idag solsken inget regn och bara en svag vind, va så himla skönt ute. Så efter vår promenix ville varken jag eller hundarna gå in, så vi fixade lite i garaget bl.a. med att tömma upp fågelfröna i min på sommaren vattentunna så slipper mössen äta upp mina flygande grisars mat. Vi tränade lite lätt ute på gräsmattan men varken jag eller flickorna var i rätt sinnestämning för det så det blev en enkel träning.  Var och hämtade barnen vid 4 på fritids för att både dom och personalen skulle få komma hem lite tidigare en fredag. Men vi hann och fika lite innan Herman kom och hämtade dem. Och kl. 7 skulle vi på Dartfesten en mycket trevlig fest med god mat och trevligt sällskap och det var många som kommit och det är lika roligt varje gång att träffa så många Bondstorpsbor där de flesta nu är pensionärer... det var lite andra fester när vi träffades på 70 - och 80- talet... Men va kul det är och träffas och bara prata men också sjunga när vår egen Bondstorps kändis Leif spelar piano och leder denna brokiga församling där sången kanske passar bättre någon annanstans.... En riktigt rolig afton och jag/vi Tackar för en mycket trevlig och välordnad kväll! Stort eloge till Dartgänget!!

20200116 Idag gick Göran med hundarna för jag hade en hel del att göra i stan, började med VC och så Maxi förstås, batteriaffär, Rusta, Specsavers , Bodyshop  och det här rantande runt tar sin tid. Var inte hemma förrän ½3 och var då dödshungrig så när varorna var inplockade intogs lite föda och sedan la jag mig en ½ timme på ryggen och slappade.  Lite röj i köket som mannen inte "hunnit" efter frukost - men han gick med doggsen och har sedan varit och kört flis. Men kände idag att hundarna måste få lite mer så jag la ut ett sök till dem i förrådet och i garaget med 7 olika gömmor och de är jätteduktiga men måste nu träna på att någon annan gömmer så jag lär mig att läsa av dem. Hade en hög med stryktvätt som jag mest blundat för men nu tog jag tag i den samtidigt som jag kollade på efter 5 blir liksom "lite" roligare då. Göran på LRF möte i kväll och jag har pratat i telefon och ska nu kolla lite på tv, men uret är redan mycket så snart dags för refrängen. Ha det gött! och föresten vi kanske syns på Dartfesten i morgon!!

20200115 Tack Lena för dina stjärnor i GB för 12 års bloggande. Och vet du att det faktiskt är lika roligt nu som för 12 år sedan, jag tycker om att ha hemsidan uppdaterad och inte bara för min egen del, men mycket är Tack vare Dig som är min ständiga support. Tycker det är så tråkigt när man går in på hemsidor som inte är uppdaterade på flera år - för allt kan ju inte göras via FB även om det är enklare och inget kostar - så jag tänker hålla på ett bra tag till. Hampus kom hit vid 10-tiden idag samtidigt som rörmokarna också kom för att sätta in en vattenrenare. Vi har ju haft ett antal vattenläckor pga. vårat vatten så detta var nödvändigt även om jag inte jublade precis. Vi fick tömma en garderob vilket var Görans som har mest utrymme i huset för sina kläder - och efter mycket stånk satte han igång i måndags med detta och nu har det rensats för sånt som skulle varit slängt för 20 år sedan - för han gjorde det inte när vi flyttade in.. Nu har han själv koll på sina jakt/vardagskläder och han fick väl plats med dem i garderoben han har på kontoret, när det var rensat. Men helt givet är det inte roligt att ha den här mekkapären stående nu där garderoben stod i tvättrummet så något måste göras för att gömma den lite. Hade jag inte varit hemma hade dessa karlar satt den mitt ute på golvet ungefär där jag har trimbordet för det var enklast....  visst blir det rör utmed väggen men utrymmet blir nu inte mindre i tvättrummet där vi och nästan alla andra går, sedan får en snickare se vad som går att göras. Regnet det vräkte ner hela förmiddagen så jag och Hampus gick inte med hundarna förrän vid 12-tiden och vi hade riktigt tur för det var uppehåll nästan hela tiden, lite småregn när vi nästan var hemma. Regn, regn som också innebär att det sjöblött överallt. Och på vägen till sjön där jag och Hampus gick idag är det nästan en sjö på betesvallen och där badade hundarna, så Hampus och hundarna var jättelyckliga. Ska försöka få en bild idag på den händelsen. Mannen är på Dart och jag ska ha koll på kontrollen så därför säger jag Tack för idag!

20200114 Har varit lite dåligt med skrivandet nu några dagar pga. att jag fått kraftig huvudvärk på kvällarna. Tog ett tryck nu i eftermiddag och det var alldeles för lågt så lågt har jag aldrig haft men dosen ändrades före jul. Så det blir väl att ta kontakt med VC igen.

I alla fall söndagen promenad som vanligt, åkte sedan ut till Lena då vi skulle hjälpas åt att "misshandla" hennes äppelträd - men det blir nog bra tror vi. Igår måndag kom Linda hit med Elsa och Klara och även Emma var med och vi gick till sjön. Hundarna härjade rejält vid vattnet och något ofrivilligt bad blev det också. När vi kommit hem påbörjade jag att "avjula" började med granen och altanen där även golven fick en avhyvling. Sedan var det bara att fortsätta och det blev lite för mycket på en dag så kl 8 var jag skitslut, men då var i alla fall allt nedpackat sedan orkade jag inte mer.

Idag var det absolut ingen skön promenad, regnade små spik och blåste så det blev bara lilla rundan på 3 km idag. Hampus kom hit vid 12 tiden hade varit dålig natten till idag men sedan har det inte varit något och han har haft god aptit här - men 48 tim är det som gäller så han kommer hit i morgon med. Hämtade också Evelina på fritids idag. Men idag har jag gjort färdigt det jag inte orkade igår - ja gardinerna ska strykas och hängas upp i morgon. Och det känns riktigt skönt att dammtorkat ordentligt och satt upp lite andra saker. Har också "avjulat" här också och lagt ut ett par nya bilder. I morgon hoppas jag att vi hörs igen

20200111 Mannen åkte och jaga i dag så jag och hundarna tog det verkligen lugnt på morgon. Var uppe och gav dem mat vid 7 och inte förrän vid 9 klev jag själv upp. Men det är riktigt skönt att ta det så där lugnt på morgon ingen som propsar på frukost - ja hundarna förstås. Så när frukost och morgonbestyren var avklarade gick vi ut i vädret men det regnade inte i alla fall men blåste en hel del men det tilltog efterhand och mitt på dan var det riktig stark blåst. Idag såg jag helt klart ganska nya grisspår när vi var ute - kan inte säga att jag jublar för det precis även om det är ganska väntat. Vi pulade lite ute jag och hundarna när vi kommit hem - fåglar, sopor, slänga hyacinter, ta upp mat bl.a. Pulade lite när vi kommit in också finns ju alltid något som behöver göras. Hundarna har annars fått en vilodag med träningen och jag har också tagit det lugnt i kväll. I morgon hittar vi på något annat, får väl se vad andan faller för... Ha en skön söndag!

20200110 Stoppade hundarna i bilen på förmiddagen idag och åkte till IT i Vaggeryd med VHS-videon som inte fungerar samt plattan som också gett upp. Men som jag befarade gick det inte att göra något av det hela. Ska ta kontakt med ett företag i Jönköping som kopiera till USB och det är då videor jag spelat in - resten av alla VHS-band åker på tippen. Plattan får också gå i graven har inte använt den så mycket det är mest barnbarnen men nu är det slut med det. Efter det besöket åkte jag till Attila gick först en lång promenad med flickorna och sedan körde jag ett träningspass med lydnadsmomenten och avslutade med apportering. Den som imponerade idag var Tyra som var riktigt duktig, Svea hade för mycket karusell i huvudet denna dag. Men har lite funderingar på kommando ordet "fot" Svea kan jag i princip kalla in med det ordet och hon vet precis sin position. Tyra har inte en aning om vad det ordet innebär - i alla fall visar hon inte det, så jag har funderingar på att lära in ett nytt ord där för henne. Men ska grunna lite på det och språka med mina träningskompisar. Och på Attila händer det grejor där var lastbilar, grävmaskiner o dyl det var gjort en ny väg på parkeringen, träden vid "bajstunnan" nedtagna och man tog bort stubbarna efter träden. Kan bara gissa att det ska bli mer parkering samt vägen intill den befintliga vägen ska väl ha något syfte antar jag spännande att se vad det hela ska bli. Var inte hemma förrän i em. så en mycket sen lunch som kombinerades med 3 kaffe också. Nu får det bli Talang så får vi se vad det är för tokstollar med det om det kan ge några goa skratt. I morgon kaaannnssskkee det är vitt o någon - minus grad som omväxling.... Må så gott!!

20200109 Ja mycket sömn blev det i natt 8 tim och det är mycket för att vara mig. Men idag har det också blivit något gjort, lite smått börjat plocka med julen alla blomdekorationer är nu borta nja har en grupp kvar som har stått på altanen och i den blommar nu hyacinterna så fint. Gick med hundarna till sjön idag men vi såg inte till svanen men det är ju mycket vass i sjön. Några uppletande fick de på hemvägen. I eftermiddags sedan har de fått ett kongsök i halva huset med 7 gömmor vilket de klarade galant. Så resten av kvällen har de inte synts till mer än när det var matdags. Fixat lite mat som i kväll bestod i rådjursfärs med kantareller och grönsaker till mig - vilket mannen avstår från. Har sedan varit bänkad framför tvn med mina stickor så sedan jul har jag nu gjort två tröjor en till 2-åringen Sigrid och en till bebisen Svea 2 mån. Det är perfekt att kunna göra åt restgarner från det jag stickat till barnbarnen. För de "stora" barnen vet nu precis vad de vill ha och vilka färger och inte att det är för mycket färger heller. Man tycker inte det är längesedan då allt skulle vara "jåsa" . Men nu är det hög tid för refrängen så ha en bra dag i allt det gråa!

2020108 Gått ett par dagar sedan jag var här och skrev men ibland får man ta en paus. Och i går kväll hade jag och Emma en mor/dotter kväll det är underbart att hon finns och att vi kan ha en sådan bra relation och vi diskuterade till långt in på småtimmarna och vin blev det också. Men en sådan kväll sätter sina spår dagen efter så idag har det varit riktigt slött. Så i kväll blir det en tidig kväll - har mycket sömn att ta igen.

20200105 Trettondagsafton. Det var -5 på morgonen - skönt med lite kyla. Fram emot förmiddag slöt Emma, barnen och Herman upp hos oss och vi skulle "jaga" lite. Jag och Emma och barnen skulle gå med hundarna och Göran och Herman passade. Vi gick igenom tre olika såtar men fick inte fram något, men vi fick ju bitvis en skön skogsvandring för en såt var det ingen höjdare tätbevuxet och ett antal djupa diken som skulle korsas. När alla var framme beslutades avbryta och åka hem till oss för lite kaffe, saft med tillbehör. Och vi satt och tjöta till 2.30 då åkte familjen hem och jag röjde lite och förberedde kvällens mat. Blev inte så mycket mer idag, var lite mör och tyckte jag gjort mitt idag. Svea och Tyra var också ganska nöjda och väntar nu på sin kvällsmat vilken de nu ska få och jag ska bara slappa. I morgon är det söndag ingen som inte lär bli lika skön som idag för nu regnar det ute och det är som vanligt grått... Ha det bra ändå!

20200104 Tänk att solen sken idag när jag och hundarna var ute och när man gick söderut värmde den faktiskt i ansiktet. Så det var en dag man inte ville vara inne på, så hundarna for runt mig medans jag matade de "flygande grisarna". Och sedan fick bägge två lite utomhusträning, det har det varit sparsamt med den sista tiden. Så de fick en genomgång av lydnadsmomenten och som avslutning apportering och de gamla takterna sitter i - ja lite slarv av bägge två och av mig också förstås. Men efter ett tag tilltog vinden och det började bli kallt så vi gick in. Göran har jagat Tax idag... bokstavligen men ägaren erkände att han ingen inkallning hade på hunden. Ordar inte mer om det för det kan ni själva tänka ut. Eftersom G inte var hemma och jag inte innan idag tänt i kaminen blev det stor rengöring av den så dammsugaren fram idag igen. Efter toa-städ och ett antal maskiner tvätt hällde jag fullt med vatten i badkaret med massor av skum och sedan njöt jag tills vattnet börja kallna - det var så skönt!! Har ju inte badat där på länge pga. att grundvattnet varit dåligt men nu har vi vatten i brunnen så det nästan rinner. Blev sådär lite slö efter dagen och badet så vi hjälptes åt med maten som fick bestå av ytterfilé av rådjur med hasselbakspotatis och det var mums. Får se vad det blir på agendan i morgon men Emma har redan flaggat för att vi ska göra något tillsammans - halva byn så det hörs vi om i morgon så hoppas vi på en skön söndag!

20200103 Skrev inget här igår då det var en off-dag. Idag var det i stället en on-dag, gick med hundarna i regn och blåst, hade jag väntat till efter lunch hade det varit solsken men vem kan lita på det. Hundarna fick i alla fall några sökställen. Idag var städningen prio 1 överallt där inte Robban kommer åt och så måste golven svabbas för det här skitvädret gör ingen människa glad och inte golven heller. När golven var klara blev det vattenbyte på mina orkidéer och också dammtorkning - tar lite tid med alla mina tomtar. Hämta barnen på fritids då Emma ringde att hon fick jobba över lite pga. sjuk personal, men det var inte så länge så vi han precis fika. Fortsatte lite torkning efter att barnen åkt hem. Toarna, sovrummet o tvättrummet sparas till i morgon. Mannen har fixat maten i kväll, skulle jagat idag men blev inställt då taxar inte jagar när det regnar!!! Skulle varit en Tollare det, de bangar aldrig. Ha nu en bra lördag!

20200101 Återigen ett blankt blad som jag hoppas ska fyllas med massor av positiva händelser. När jag ser tillbaka på 20019 så var det i stora drag ett mycket bra år, visst har vi fått ta avsked av kära fyrbenta familjemedlemmar men som har levt ett långt och bra liv och så är livets gång. Jag ser med tillförsikt fram emot ett framgångsrikt 2020. Vi hade en bra och trevlig Nyårsafton och kom i säng vid 2 tiden, gick med hundarna vid 10.30 men lika skönt som vädret var igår lika oskönt var det idag med nästan halv storm och det var kalla vindar. Och jag har lyckats att göra nya sidor, men du Lena jag fick gnugga de grå när "första sidorna" skulle förnyas och länkas eftersom de i frontpage heter olika - men än fungerar en del hjärnceller i alla fall. Men nu har jag suttit framför denna burken rätt länge och tänker nu byta burk. Hoppas att ni hade en bra N-afton och varit lagom trötta idag och att ni får en bra "vanlig" torsdag i morgon.

 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com