Nytt och Jag Bloggar

2014

 

20141231 Årets sista dag! En dag som ger reflektioner tillbaka på året som gått, både det som varit tråkigt och det som varit roligt. Valpar som jag hjälpt till världen och tagit till mitt hjärta och som nu av åldern har fått lämna sina hussar och mattar. Detta är medaljens baksida både som hundägare och som uppfödare. Medaljens framsida består som väl är av mycket mer. Här har fötts 8 nya valpar i år och som artar sig väl hos sina familjer. Liisa har fått en ny familj hos Maria och Bexa i Umeå och har blivit den hund hon inte kunde bli hos oss. Catharina och Malte har kämpat väl på tävlingsbanan och är klara i klass 1 och har påbörjat klass 2. De som varit i utställningsringen och har gjort bra i från sig - ingen nämnd och ingen glömd. Hundarna som använts praktiskt i spår och jakt. Samt Ni alla som tränar och aktiverar era hundar på alla möjliga sätt. Tack alla mina Kära valpköpare och Vänner för allt Ni gett mig under året!

Nu är det nyårsaftons förmiddag och dagen har precis satt igång, vilket påbörjades efter kaffet med nyårshälsningen här. Snart ska hundarna få sin skogsaktivitet och därefter ska kvällen förberedas lite, även om vi ska fira den lugnt och skönt - men trerättes måste det vara ändå årets sista dag. Lite "byakaffe" ska det bli i em. då en del av den Holländska familjen åker i morgon.        Nu önskar jag Er alla ett riktigt gott slut och ett bra 2015!

 20141229 Natten har varit hemskt har sovit jättedåligt. Så när hundarna fått mat och jag lite kaffe gick jag och la mig igen och sov ca 1 timme. Masade mig upp upp och vi gick med hundarna. Förberedde sedan lunchen och åkte sedan och hämta barnen som idag var första dagen på dagiset i Taberg eftersom många har jullov. Och vi  hade sedan några intensiva med härliga timmar tillsammans innan Håkan kom och hämta dem vid 17.30. De är så härliga och jag är så glad att jag får de här timmarna tillsammans med dem. Resten av kvällen har jag förberett för min morgondag samt städat lite efter grynen. För i morgon ska jag jobba och handla lite efter det vilket jag säkert inte blir ensam om. Temperaturen ska visst nu ändra sig och det ska bli +grader och snö. Men än har snön inte anlänt, fast mannen är i full beredskap.  Lite mildare gör ju inget för som det har varit nu - 10/12 grader behövs inte. Men vi ska väl inte klaga för i Umeå har det varit runt -20. Ha nu en bra tisdag!

20141228 För att börja med gårdagen så följdes vi åt med hundarna på en kall men härlig vinterdag. Efter middagsvila blev det hundvård med de fyra fyrbenta, frisering av tassar och öron samt kloklippning. Vid 5 var vi bjudna till familjen Hansson/Svensson på en supergod fläskfilégryta som Håkan står för. Barnbarns bus tills det var läggdax, men det var inte helt lätt att somna när vi var där. Men till slut slocknade grynen och vi kunde spela lite på "postkodsspelet" ett kul spel som inte är helt enkelt (beroende på vad man får för frågor förstås). Idag har det varit jakt i Beth och tempen visade - 13. Jackie och Hunter var väl utrustade för kylan och jag, Märta och Kajsa väntade med att gå ut till tempen var under -10. Under tiden hade vi lite inomhusträning och lite godisuppletande. Så till slut var det dax för utgång tog på mig björn.... och underställ och så gav vi oss ut trots att tempen inte var över -10. Men det var skönt ändå. När vi kom hem var det lunchdags med vila. Har i eftermiddag haft ett långt samtal med Maria som jobbat hela julen och haft det ganska tufft. Tack för ditt samtal och önskar dig ett bra jobbår 2015! Har också i eftermiddag suttit och pulat lite med nyårshälsningen. Nu ska det bli en fruktstund med vin - mat behövs inte.... och så lite tv. I morgon ska jag hämta barnbarnen så då lär det väl bli fullt ös några timmar. Ha nu en bra måndag både ni som jobbar och ni som är lediga!

20141226 Vi har haft två fantastiska dagar ihop med barn och barnbarn lite av det kan ni se på den sidan. Men idag har lugnet lägrat sig över Solhester. Vi har varit ute i kylan och det bet ordentligt i kinderna, men hundarna tyckte det var skönt. I natt har mina pelargonier frusit på altanen, men helt fantastiskt att det stått så länge. Det är i alla fall första gången jag julpyntar ihop med den blomman och i full blom. Men de är nu undanplockade och lite städning har det också blivit både efter blommorna och de fällande hundarna och de löpande tikarna..... Jag har faktiskt suttit här ganska länge idag och nu är de få bilderna från våran jul på plats, samt julkorten via mailen också på plats. Ni hittar till dem via framsidan. Nu har HV spelat 2 perioder så nu ska jag lägga ut det jag idag har gjort och sedan ska titta på TV resten av kvällen. Ha nu en bra vanlig lördag!!!

20141223 Dan före dan och när mörkret väl har lagt sig får man lite julstämning när man slipper titta ut. Morgondagen är väl förberedd och det känns bra. För timmarna på förmiddagen innan gänget kommer går fort. I år blir vi bara 10 st. då Johan och Natta firar julen hos Nattas släkt, men Håkans mor Marianne kommer också. Nu ligger vår julhälsning på första sidan och med den vill jag önskar Er alla en riktigt skön och fridfull JUL och en stor Julkram till Er alla!!

20141221 När uret var 07.15 tyckte Märta att det var färdigt med sovandet och hon ger sig inte förrän man går upp - för då håller hon på att dö av hunger. Så när doggsen fått sin mat och jag mitt kaffe, påbörjade jag lite julförberedelser innan vi gick ut. Idag fick Kajsa inte vara lös - hon har känningar än av åtelätandet igår - eller i alla fall vi som är i hennes närhet. I eftermiddags har vi varit hos min kära svärmor, som varje år bjuder sina barn och barnbarn och barnbarnsbarn på smörgåstårta. Och hon har köpt julklappar till alla även bonusbarnbarnbarnen. Ja hon är fantastiskt min svärmor som blir 94 år i februari, Jag hoppas att jag är lika dan om jag nu blir så gammal. När vi kom hem har jag dammtorkat lite medans älgtungan kokt färdigt och nu ska skinnet tagas bort och sedan är den klar för julbordet. I morgon ska vi följas åt till stan för den sista julhandeln. så doggsen får vänta med sin promenad tills vi kommer hem. Ha nu en bra måndag så hörs vi framemot kvällningen!

20141220 Tänt fjärde ljuset och nu är det nära... idag har jag känt mig otrolig pigg vilket jag inte har gjort på länge. Och nu är hela julbaket gjort i början av veckan tänkte jag skippa alltihop, men nu är det gjort även om det har tagit hela dan, Göran hjälpte till lite när han kom hem från jakten. Och jag och hudarna har också hunnit att vara ute i snöovädret som utbröt på förmiddagen, men innan vi kom hem sken faktiskt solen lite blekt. Kajsa tog en extra sväng om och var vid Johans åtel och kom hem med något äckel päckel. Annars har hundarna varit klistrade i köket idag ifall något åkte på golvet, och lite smulor föll lite då och då. Nu är jag trött både i ryggen och i fötterna så jag kan säga att sängen hägrar. Har nu en bra fjärde Advent så hörs vi i en sväng i morgon!

20141218 Nu finns alla 8 valparna på plats på framsidan när de nu har blivit ett halvt år. Är precis hemkommen efter julbord med kliniken. Så det har varit en lång dag eftersom man inte kan åka hem i mellan, men det har ju blivit en del gjort på jobbet istället. Att äta julbord på kvällen gör att man inte mår sådär jättebra - men det blir ju bara bättre och bättre..... Nu ska jag bälga lite mer vatten innan det blir dags för sängen. I morgon är det fredag och veckan har gått bra att jobba och nu väntar 10 dagars ledighet utan sjukdom hoppas jag. Ha nu en bra fredag!

20141217 Andra da´n på jobbet och nu börjar jag att komma ifatt allt som legat och väntat och det är en del att re i. Men det känns rätt ok nu, visst blir det en del hosta när munlädret har gått för mycket. Men nu är det bara två arbetsdagar kvar, men då är det ju snart jul också och jag har massor kvar - men skit samma jag gör det jag hinner och orkar - tomten kommer nog ändå!! I morgon kväll är det julbord igen och då med kliniken på "Hasse på Sjökanten" och det brukar vara bra. Tack Maria för ditt långa inlägg i GB - nu är jag redo för ett långt samtal....... Har nu också fått fler bilder på 6 mån. valparna så nu saknas bara Leia också, men de har fått en påminnelse! Ha nu en bra torsdag så höres vi!

20141216 Då har jag jobbat min första dag på 3 veckor och det har gått över förväntan, men jag var trött efter lunch så det var skönt att komma hem. Sedan har jag haft ett långt samtal med Yvonne L alltid lika roligt att prata med dig även att du hade tråkiga nyheter idag - jag kommer att finnas med dig på fredag. Idag har det varit mycket prat så nu är rösten ganska "knorrig" så nu ska den få vila under natten. Ha en bra onsdag!

20141215 Måndag igen och med lite busväder, regn och blåst. Hade ett trevligt samtal med Livas matte på tidig förmiddag, så jag hann inte gå med hundarna innan jag skulle vara på banken på fm. tog rätt lång tid där, men det lär väl inte bli så mycket mer för det när det blir pensionsdags!! Så inte förrän vid 13 gick vi vår promenix i det inte helt trevliga vädret. Sedan luncha vi lite och så middagsvila förstås. I morgon ska jag jobba, är väl inte helt hundra så vi får se hur det går. Så har det blivit lite nytt på framsidan, men Lucia-besök och M-valparna som i morgon blir 6 månader. Nu ska jag bara ta det lugnt och lägga mig tidigt. Ha en bra tisdag!

20141213 Lördagsmorgon och har precis tittat på Luciamorgon på TV med kaffe, brasa och ljus. När det har ljusnat ordentligt ska jag Märta och Kajsa ge oss i och pulsa i snön. Resten av gänget är och jagar. Igår kväll var vi på Dartjulbord på Ekbacken som var en mycket trevlig kväll. Roligt att träffa bondstorpaborna på fest igen, betydligt mer städat än festerna vi hade på 80-talet - kan det bero på åldern tro? Mina tankar också till Lena och Sune som nu har mist sin trogne familjemedlem Curry nästan 15 år gammal. Jag tittar nog in här lite i kväll när dagens julbord har lagt sig. För vid lunchtid idag är vi bjudna på julbord till A6 golfrestaurang av jaktvänner. Kvinnfolket åker direkt och gubbarna får byta kläder i skogen..... Ha en bra dag!

Lördagkväll och nu är man som en flott igen efter ett supergott julbord på A6 Golfrestaurang. Nu är också de 72 julkorten skrivna och klara. Resten av kvällen blir det soft i soffan med en vattenflaska! Höres i morrn!

20141211 I kväll får jag börja med tråkigt besked och det är att Roy-Arne Wiesner är död efter en lång kamp mot sin cancer. Redan förra året vid valpträffen i september var han med, men mycket påverkad. I somras kom han och Solveig hit på besök och körde då själv på eget bevåg. Träffade honom ytterligare en gång för 4-5 veckor sedan via jobbet. Var vid gott mod det han visade utåt, även via FB har jag haft kontakt med honom men i i natt tog cancern överhand och han lämnade Solveig och Mikael och övrig familj. I kväll går alla mina tankar till hans familj som har mist en make och en far. Roy-Arne köpte Ecco här 2001 och som bor hos Mikael sedan ett antal år tillbaka och som fortfarande är en pigg pensionär.

Känner idag en stor förbättring äntligen och promenaden idag med hundarna gick lätt, även att vädret inte var det bästa, snöblandat regn och slaskigt. Men alla hudarna har fått var lösa och springa av sig om än i omgångar. Har pulat lite med julförberedelser och tyckt det varit roligt - ett gott tecken. I morgon kväll ska det bli fest på Ekbacken och sedan får vi väl vänta på att "Alexander" dyker upp. Hoppas ni får en bra fredag och så hoppas jag att ovädret inte blir allt för omfångsrikt!

20141210 Tack Catharina för sms i kväll - jo Tack jag mår bättre! Hade tänkt jobba i morgon, men chefen ringde igår och tyckte jag skulle vara hemma för på torsdag är det länsmöte, vilket inte är nödvändigt och på fredag fixade hon telefon och jouren så att jag blir helt ok till på tisdag!! Hon hörde hur jag lät efter en stunds prat, och på mitt jobb pratar man en hel del... En bra chef är guld värd!! Och jag behöver nog de här dagarna. Var i stan igår eftersom jag hade en klipptid och tänkte fixa några julklappar på A6 och köpa hundfoder. Var hemma vid 18-tiden helt slut och somna vid 21.30. Idag gick jag och hundarna i snöoväder och jag fick inviga mina Ullaredsmössa med öronlappar och allt - är nog skitsnygg i den... Faktiskt orkat att pula lite med julen idag - sov middag förstås jag och doggsen, lugnt och tyst eftersom Göran plöjt snö. Var också på avslutningsjuntan men supermackor som Lena fixat till ett 70-tal pris eller nå´t, ja super billigt i alla fall. Och så har jag fått hjälp med hälstickningen på sockorna jag ska försöka åstadkomma, är väl sådär 45-50 år sedan jag stickade sockar i skolan, så det blir spännande att se framtiden på dem... Ha alla en riktigt bra Torsdag!

20141208 Idag fyller mitt tredje barnbarn Freja 2 år och tyvärr får jag inte träffa henne mer än att skicka paket till henne och ett svar via sms från hennes mor. Det var tänkt att jag skulle hämta tvinsen på dagis idag för att förbereda dem till ett Luciafirande i Tabergs missionskyrka i em. det blev det heller inget av med då Evelina blivit dålig på dagis och fadern fick hämta hem dem. Hundarna fick sin promenix idag men det var tungt att gå idag, är j-vla trött på den här sjukan nu, tror jag ska sluta med cocillana pga. att jag blir så himla trött. La mig som vanligt efter lunch och sov i ett par timmar. Har sedan suttit framför tvn och stickat. Igår skrev jag inte här men vid 12 igår bjöd vi alla barn och barnbarn och bonusbarnbarn på julbord på Tabergs topp och det blev riktigt uppskattat och det var riktigt god mat så det kan jag varmt rekommendera. Nu är det snart dags för att sova natt och det blir inget jobb för mig i morgon heller, men i morgon ska jag åka till stan, några julklappar, hundmat o frissan så får vi se hur jag klarar det. Ja du Maria snön gjorde bara en snabbvisit nu är det grönt och blött igen. Jackie har också börjat löpa och Kajsa är på gång. Hoppas att det inte är min sjuka då fått bara, för den unnar jag ingen.  Ha ni alla en riktigt bra tisdag!

20141206 En maximal orolig natt och morgon. Göran fick utryckning i går kväll för snöröjning. Samtidigt som han skulle fixa gryta till lördagens jakt - gissa vem som fick göra den? Han kom hem 01.15 blev avlöst av Johan, tror ni jag vakna? Sedan skulle han ju iväg på jakt med Jackie och Hunter och 07.30 var det äntligen tyst i huset och jag, Märta och Kajsa sov till 09.00 sedan tyckte Märta att vi hade sovit färdigt.  Så efter kaffet gick vi till skogs - kan inte säga att jag var det piggaste, blir så trött av medicinen + att inte får sova. Men för att få lite hjärngympa på lilla M tog jag med en dummies och så körde vi lite lydnad och apportering i blåbärsriset. Men vi var ute ganska länge och hade i princip bara kommit hem så kom jaktfolket - de var också trötta av för lite sömn, så det blev middagsvila för både två och fyrbenta. Och i morgon är det andra Advent så jag har nu tänt andra ljuset, samtidigt får jag lite panik för det är snart jul och jag orkar inget göra - men jul blir det ändå med eller utan bak och div. andra julförberedelser. Ha nu en riktigt skön 2:Advent, så hörs vi i morrn!

20141205 Igår kväll fungerade inte ftp:n så det jag skrev på kvällen kunde inte läggas ut förrän nu på fm. Idag har det åter varit ett besök på VC - har snart klippkort dit då ingen förbättring har blivit under veckan... Bronkit akut är nu diagnosen, ingen lunginflammation eller något annat sådant - ett virus och då hjälper inte någon antibiotika bara att vänta ut och fortsätta med cortisonspray och har nu också fått cocillana. Hesheten sitter inte på stämbanden utan har med luftrören att göra fortsatt sjukskrivning som jag själv får bryta vid förändring. Så det är bara att gilla läget - men är otroligt trött på det här nu, på söndag är det fyra veckor sedan allt började. I alla fall hann jag gå med hundarna innan VC-besöket. När jag kom hem ansade jag tassar med kloklippning, Hunter och Jackie ska jaga i morgon. Och jag och Märta och Kajsa ska mysa med egen skogspromenad, och sedan ska vi sova - jag orkar faktiskt inte en hel dag. I eftermiddags sov jag också med alla fyra hundarna snusande runt mig, det är så mysigt. Hoppas att ni får en bra lördag och kanske få skotta snö, för här snöar det kanske mycket just nu. Hoppas nu att ftp:n funkar!

20141204 Åter en dag i sjukomstöcken men kanske kan jag skönja en förbättring, men fortfarande känns huvudet som en stor tunna. Hundarna har fått sin skogspromenad idag, och alla har fått vara lösa i omgångar och springa av sig. Märta har också fått lite inomhus träning idag. vilket inte har varit mycket den sista tiden - så orken är nog lite bättre. Har också varit utanför "50 gränsen" i em. då jag varit i Skillingaryd för presentinköp. Sedan har jag skrivit ett långt brev till Tingsrätten i Västerås vilket är oerhört tråkigt att det skulle behövas, men nu kan jag inte tiga längre då det gäller ett barns rätt till bägge sina föräldrar. Natta har varit här en sväng och vi har pratat och myst lite. Nu är kvällen för längesedan slut, och i morgon ska jag försöka att göra lite nytta så jag hoppas på en stor förbättring. Ha nu en riktig skön fredag!

20141203 Först och främst ska L-kullen gratuleras som idag fyller två år. Ett stort Grattis till Liisa, Loffe, Leo och Leo. Dagen började tidigt idag då jag glömt ställa om klockan så den ringde 05.20!! Idag för första gången på nu länge kan jag känna en viss förbättring med den här eländiga förskyllningen  - äntligen!!. Blev för sent att skriva här i gårkväll eller rättare sagt orkade inte. Hade ett långt och givande samtal med Catharina där vi ventilerade det mesta, Tack Catharina för ditt samtal! Dagen idag har nu börjat med lite matförberedande till dagen och till frysen. En promenad med hundarna väntar och sedan har jag lovat att hämta grynen från dagis för att de ska slippa den långa dagen på dagis då båda föräldrarna jobbar länge idag. Och när de har gått hem blir det nog inte många knop av det som är kvar av kvällen. Hoppas att ni får en bra dag idag och en bra torsdag!

20141201 Så fick det bli en besök på VC idag eftersom det ingen förbättring blivit den senaste veckan. De hittade en liten förändring längst ner på ena lungan förutom allt slem längst upp, ett blodprov visade ingen lunginflammation så jag blev ordinerad cortisonspray en starkare variant än den man köper receptfritt samt en annan ordination, och nu förbjuden att använda "otrivin" då jag förbrukat den ordinationen. Hur jag nu ska klara natten utan den blir en bra fråga - får väl sitta uppe. Hämtade barnbarnen från dagis och de förgyller den annars durstämmningen för tillfället. Är sjukskriven veckan ut, vilket också ger problem på jobbet, vilket också känns tungt. Men det är bara att gilla läget, det var också bra med utomhusvistelse om det inte var mer än -5 grader, och det kommer hundarna att gilla. Nu tagit min sista dos och täppt som bare den, så att försöka sova i liggande ställning känns hopplöst. Hoppas att ni är friska där ute och får en bra tisdag!

20141130 Hoppas att ni haft en bra 1:advent! En snålblåstpromenad med hundarna på fm. men väntar nästan på kylan för att all "skit" ska försvinna, tror vi behöver det nu. I eftermiddags var Emma med familj och Emil här på adventskaffe och vi hade några fina timmar tillsammans. Resten av kvällen har bestått av tv och stickning. Hundarna har varit helt utslagna sedan barnbarnen gick hem, det tar på krafterna med två intensiva barn. Ha nu en bra måndag!!

20141129 Hälsan är det status quo med, helt rätt Maria jag skulle stannat hos dig -" det är så hälsosamt och stärkande".... Går med hundarna som vanligt och idag tog jag en bild på gänget, Märta har ju ändrat sig en del sedan förra bilden. Har också tagit en julbild och den blev godkänd. Vi gjorde försök igår men då var Timjan på jakt och rätt som det var kom haren bakom garaget och som väl var hann vi få in hundarna innan Timjan kom. Hade varit käckt med ett gäng lösa hundar efter honom. Vid nästa försök vart det för mörkt så det blev inte bra, men som det heter "göra om och gör rätt". Har varit ensam hela dan då Göran är på resa och det har varit skönt. Gjort det jag känt för (vilket inte har varit mycket), sovit och sedan gjort ett dusch spa med inpackning och skrubb vilket man inte hinner på morgonduschen. När jag är färdig här ska det bli lite krubb och sedan bänkar jag mig framför tvn. Här har städats lite och gjort lite adventsfint och har faktiskt redan tänt det första ljuset. Hoppas att ni alla får en riktig fin och skön 1:advent. Adventskramar till er alla!

20141127 Om ni tror att jag däckat totalt så har ni alldeles rätt. Fick gå hem efter lunch i tisdags och har därefter ej varit på jobbet. Med Alvedon/nässpray klarar jag ett par timmar sedan är jag helt färdig och nätterna är värst och har också fått tinnitus på vänster örat och det ger jag ju råd till dagligen hur man bemästrar..... Går med hundarna var dag för frisk luft är skönt men sedan sover jag ett par timmar. Det finns för närvarande inte så mycket ork och energi eller lust för något för tillfället. Fy så gnälligt det här blev, men nu ska jag ta ett glas vitt så blir det nog roligare!!!! Hoppas att ni alla har det bra! Vi hörs när jag har något nytt att komma med.

201411224 Igår var det bara grått, grått och idag var det grått, grått med regn regn. Och lika bra det för jag har bara varit grå, totalt genomförkyld och i går var jag riktigt dålig, men jag överlevde... idag något bättre. Har gått med doggsen bägge dagarna men igår gick jag tillsängs efteråt men frisk luft är läkande och hundarna köper inte lite förkylning. Men idag regnade det hejdlöst, så det var fyra blöta hundar som var med hem trots att de gjorde sina rejs, jag kan ta av våta kläder... Från 12 idag har mina guldklimpar var här, för att Emma som var ledig idag skulle få lite egentid, så vi har stekt pannkakor och tvinsen har fått vispa grädde, vi har läst sagor och busat, klabbat i vatten ( vilket blir när det är sylt högt och lågt) och så har vi myst i soffan. Det är intensivt när de är här, men otroligt härligt - det är lycka! Men förkylningen gör att orken inte är på topp så när de blivit hämtade blundade jag och hundarna en stund - även de blir trötta av barnbus. Röjt efter dan, pratat med Maria, förberett morgondagens matlåda, beställt lite julklappar via nätet - och ja det är inte utan man nu är lite sleten, så det får nog bli sängen igen. Ha nu en bra tisdag!

20141122 Vi har sett solen idag helt underbart så man var ju tvungen att ge sig ut och få lite seretoni i sig för det gula klotet har vi inte sett på länge och 5 gr kallt var det också riktigt skönt. Jag och hundarna var ute och njöt av skogen och solen och det fick vara lösa i omgångar ja inte Märta förstås hon är lös hela tiden men jagt(s)tollarna får man släppa i omgångar. På barnas dagis finns en kanin Mimmi som föräldrarna turas om på helgerna med att sköta om, Emma undrade om jag hade lust att följa med och köra då hon inte ännu har vinterdäck på och det hade jag. Och barna och Emma matade Mimmi och sedan gick vi en liten bit till skogen där det fanns koja och grillplats där de små barnen äter lunch ibland och de lite större 1 gång/vecka. Måste säga att detta dagis är helt fantastiskt, mycket utomhusaktivitet och det viktigaste mycket personal till barnen, något man inte ser/hör så ofta. När vi kom hem fick Märta och Jackie lite utomhusträning. Sedan satte jag igång med städning av "lillarummet" en behövlig sådan, bokhyllan och "prisskåpet" var inte igår det blev genomgånget. Dammsög resten också när jag ändå var igång och sedan blev det ett varmt skumbad och det var inte helt fel. Nu har vi förberett lite mat och resten av kvällen blir det soft i soffan. I morgon lär vi väl inte få se solen, men ha en bra söndag ändå!

20141120 I kväll när jag kom hem kände jag att jag bara måste ut och få lite luft. Så på med reflexkläder på mig och hundarna och pannlampa på i mitt huvud så begav vi oss ut. Vi gick till grannbyn och pga. av mörkret endast på vägen, men oj vad det var skönt med luft. Nu är det min och hundarnas andra natt själva och nu kan jag nästan fjärrkontrollen... Förskyllningen har nu ändrat karaktär - mer hosta! Hur går det för dig Maria har jag "lyckats" smitta ner dig? fler sjuka på jobbet men jag är nog inte skyldig till allt. Lite trött blir man allt av det här hostandet så nu ska jag krypa till kojs. Men i morgon är fredag! och ha en skön sådan!

20141119 Var en snabbis på Maxi efter jobbet för att komma hem fort i morgon och i natt är jag och hundarna själva och fjärrkontrollen alldeles för mig själv. Har röjt lite efter mannens framfart i sitt packande. Men nu känns det skönt och lite träning har det också blivit, men nu drar det i ögonen. Tack Maria för ditt långa inlägg i GB... du känner mina tankar!!! Ha nu alla en riktigt bra torsdag så hörs vi! Förresten är det någon som vill träna till helgen så är jag öppen för förslag!

20141118 En bra jobbdag som har förflutit som den ska. Hem direkt efter jobbet, lite hundträning och sedan har jag suttit här och pulat. Så nu finns hela resan i ord och bild, dit kommer ni till på framsidan. När jag  har lagt ut det här är det dags att sova igen. Go´natt och ha en bra onsdag!

20141117 Kom hem igår vid 23-tiden och har haft en helt underbar helg. Det kommer mer om den senare. Lite trött idag så när vi gått med hundarna vilade jag lite innan jag hämta barnen vid 13-tiden och det var två inte helt friska barn, som nog i morgon får vabbas av sina föräldrar. 17.30 blev de hämtade och sedan var det lite röj. I morgon ska jag försöka få till lite mer här. Go´natt och ha en bra tisdag-1

20141113 Det har gjort nytta med att vara hemma idag i alla fall, honung och soft at gjort susen och känner mig betydligt bättre ju längre dagen har gått idag. Nu intas det sista honungsvattnet för i kväll medans jag skriver här och sedan väntar sängen. Nu kommer det att dröja hela helgen innan det blir något präntat här för i morgon bitti kl. 8.06 går tåget från Jönköping och 15.15 landar jag med flyget i Umeå och sedan väntar en hel helg med att få omgås med Maria och sina hundar, och mitt ressällskap ska omgås med sonen och hans familj. Så vi kommer inte att landa i Jönköping förrän sent på söndag kväll. Lite nytta har jag gjort idag i alla fall har haft hundvård med öron/tass/klo-klippning - ja Märtas öron är väl inte helt perfekta det tar för lång tid. När det var avklarat var det dags för frisk luft och jakthundarna tog sina rundor, men var med hem och Märta fick bra inkallningsträning när de andra tog sina turer. Resten av em./kvällen har det varit trötta doggar medans jag har packat och grejat. Så Go´natt alla vänner och ha en bra helg så hörs vi på måndag!

20141112 Har inte haft så mycket patientkontakter idag vilket har gjort att jag kunnat jobba. Men i eftermiddags körde mina arbetskamrater hem mig för att kureras, så i morgon blir det inget jobb utan bar kurering för den väntande resan, men jag har blivit lovad ordentlig kureringshjälp.... och i morgon ska rösten få vila så vi slipper lappar! Eftersom det inte blev någon kurs i kväll har damerna fått lite träning här hemma. Och nu väntar varm honung och sedan sängen och så får ni ha en bra torsdag!

20141111 Tack Yvonne för ett långt och givanden samtal, alltid lika roligt att prata och lika tråkigt med de långa avståndet. Men nu behöver jag vila rösten för till helgen lär det väl inte bli någon röstvila - eller va tror du Maria? Det har gått bra att jobba idag med hett honungsvatten mellan varven och nu är det hög tid för kvällen sista kurering innan det blir dags för dagens refräng. Men lite Märta träning blev det efter telefonsamtalet. Ha nu en bra onsdag!

20141110 Nu är det åtgång på den närproducerande honungen, så jag överlever nog...  ska i alla fall jobba i morgon. Var och hämta barnen från dagis men de var här bara någon timme eftersom Håkan också har den här sjukan. Kan i alla fall inte skylla på barnen den här gången för de är friska än så länge. En kortis med doggsen blev det idag men det får ju springa som de vill. Och när barnen var hämtade blev det sängen för mig - ja inte så många knop idag med andra ord. Och nu är det snart dags för hett honungsvatten igen och så får det bli natti natti. Ha en bra tisdag! Jo det var så sant har fått ett par bilder från Tuula på Lisbeth o Malte från Malmö valp de finns på den sidan.

20141109 Gårdagen började med en Tollarträff på SBK Attila, 7 familjer och 13 hundar dök upp och det gjordes lite blandade aktivitet som lydnad, spår och apportering. Märta fick träffa sin syster Liva som var med för första gången. Det blev en riktigt bra dag och en bra träning med mycket prat. När vi sedan åkte hem stannade jag till i skogen och tjejerna fick lite skogsspring medans jag plockade lite svamp och det var ganska möra damer på kvällen.

Dagen idag började med att jag fått en "present" av mannen - nämligen att han delat med sig av sin förskyllning som han haft i 1½ vecka nu, den kunde jag varit utan kan jag säga. Vi masade oss ut i skogen i alla fall och gick längre än vad jag igentligen orkade, men de fyrbenta var mer än nöjda och nu kan vi säga att den absolut sista svampen för i år är plockad. När vi kom hem kröp jag ner i sängen och sov tills jag fick den glada nyheten att det gått så bra för Malte på valputställningen i Malmö idag. Riktigt roligt och Grattis Lisbeth o Lasse till eran fine dräng. Bilder och kritik från första sidan. Nu har jag ju suttit här en stund och ska nu ta mig an svampen. Ni får ha en bra kväll och en bra måndag!

20141107 Nu du Maria börjar det pirra..... Haft en skön kväll med god mat och dryck och soft i soffan precis som en fredagskväll ska vara. I går börja jag att skriva här men fastnade i vargdebatten och sedan var det för sent. Lite inomhusträning blev det igår med tjejerna, i kväll blev det vila för i morgon blir det betydligt mer då vi har tollarträff. Inte så många anmälda eller hört av sig men det är ju som vanligt, men vi som ställer upp kommer med all säkerhet att få en bra dag. Men nu är det ändå dags att sova en stund så hörs vi morgon och några av oss träffas. Ha det gott!

20141105 I går kväll blev det upp och ner, har anat ibland att något droppat i badrummet och att det de sista dagarna känts fuktigt där. Men så i går kväll när jag var sista rundan där innan sängdags så var det helt tydligt något som rann. Så badkaret lyftes ut och när Göran tog i varmvatten slangen som det rann ganska mycket ur då lossnade den från väggen och varmvattnet sprutade ut. Kan bara säga att klockan blev ganska mycket innan vi rett ut det värsta när allt vatten i huset var avstängt. Så i morse fick det bli en "luffardusch" med hämtat vatten. Men nu är det fixat, röris var här på fm. Antagligen har det att göra med inbrottet vi hade här innan inflyttningen då tjuvarna tog med sig badkaret som var monterat men inget vatten på och att något i röret blev skadat som man tydligen inte kunde se när det nya karet monterades. Detta kunde lika gärna ha hänt en dag när vi inte var hemma - den tanken vill jag inte ens tänka på. Så det blev ingen kurs för mig och Jackie i kväll, var ganska trött och så ville jag ha på vinterdäcken till morgondagen då det varnas för snö. Men nu ska det bli skönt att sova så får vi se vad morgondagen för med sig, ha det bra!

När jag öppnade upp mailen nu i kväll hade jag fått det tråkiga beskedet om att Teddy nu fått bli en stjärna. Våra tankar i kväll till Ingela och Krister.

20141103 Till slut fick jag trotsa regnet på förmiddagen och jag och doggsen blev lite lätt fuktiga, men regn kan faktiskt vars skönt också. Klippte lite klor medans vi väntade på att regnet skulle minska i styrka. Städat vårat sovrum lite mer noggrant, putsat fönstret och bytt gardiner. Hann inte med riktigt allt innan det var dags att hämta barnen, och sedan har vi busat och härjat efter att vi ätit pasta o mofas köttbullar. De är så goa men otroligt intensiva och  efter 4 timmar är jag ganska trött. Så det får bli ett tidigt sänggående i kväll, så go´natt och ha en bra tisdag!

20141102 Ja fredan blev som väntat. Och i lördags gick jag först med Märta och Kajsa (resten jagade) och sedan blev det dusch och ombyte innan jag for de 12 milen ner till Odensjö. Och det var en fin högtidlig och mycket trevlig dag. Som började med god middag hos morbror Bertil o Gunhild och att prata minnen. Besök vid graven och en fullsatt kyrka och lite "hejjande" på bekanta. Så när jag satte mig i bilen igen var det riktigt mörkt. Kan inte säga att jag njuter av mörkerkörning längre. Och idag har det varit fullt ös på förmiddagen då barn och alla barnbarnen kom på besök. Och när lugnet lägrat sig tog vi doggsen på en välbehövlig skogspromenad. Och nu sitter jag här och ska också lägga ut några bilder från dagen. I morgon ska jag hämta tvinsen på dagis som får vara här tills Håkan kommer hem då Emma jobbar länge. Ha en bra måndag!

20141030 Ja man kan inte säga att jag sliter på hemmets väggar under veckorna. I tisdags var det i och för sig "bara" en vanlig jobbedag så hemma vid 17.30 så då blev det lite inomhusträning för rödtottarna. Och i går var det rallykursen och Jackie är jätteduktig om nu bara jag kan lära mig att styra händer och fötter, var efter den en snabbis förbi juntan. Och idag var det den sedvanliga handlingen, hem med varorna och sedan iväg på 11-årskalas, men det blev en ganska snabbis det med eftersom både barn och vuxna var ganska trötta. Och så har jag för första gången förnyat recept genom "MinaVårdkontakter" - har äntligen kommit till skott med det. I natt hoppas jag kunna sova ordentligt har haft ont i vänsterarmen sedan vaccinationen (flunsan) i tisdags och inte kunnat ligga på den sidan. Och det är skönt med fredag i morgon och som vanligt lär man väl vara mer eller mindre död när man väl sätter sig ner. På lördag ska jag faktiskt åka till mors o fars grav och till kyrkan i Odensjö, och ska också besöka min morbror med fru där som nu är de enda som lever av mammas 5 syskon. Ha nu en riktigt skön och go fredag både ni som jobbar och ni som är lediga!

20141028 I kväll när jag åkte hem från jobbet så kände jag mig riktigt irriterad av det här flyttande av tiden, hade vi haft kvar sommartiden hade det varit ljust när jag kom hem - och vad ska man med ljuset på morgonen när man ändå jobbar? Behåll en och samma tid året om så vi slipper de här snabba förändringarna (arg (!) ).  Ja i alla fall när jag kom hem i mörkret, så fick det bli lite inomhusträning med mor och dotter. Och Jackie tycker det verkar konstigt med vissa skyltar som inte alls är naturligt för hennes del (eller mig) efter 7 års "klassig lydnad" - men kul är det och polletten ramlar nog för oss båda så småningom. Och i morgon har vi rallykurs igen ska bli så kul. Efter kvällens träning har det blivit fyra matlådor och vitkålssallad med lingon mums mums. Nu blir det sängen med "Hundsport Special". Ha en bra onsdag!

20141027 En mörk, blöt och blåsig dag idag, så hundarna var genomblöta när vi kom hem. Förmiddagen gick i stort åt till att fixa med lite smått och gott via telefon och datorn och ändå glömde jag en sak. Vid 13-tiden idag åkte jag och hämta Hampus och Evelina från dagis, så resten av eftermiddagen har jag ägnat åt dem och vi har haft så mysigt vid 17 tiden blev de hämtade. Sedan har jag pratat länge med Maria i telefon och nu är det klart.... Nu ska det fixas lite för morgondagen och sedan blir det sängen för det har varit tidiga mornar eftersom Märta inte alls gillar denna normaltid. Och nu tror vi på en riktigt bra tisdag!

20141026 Om ni tror att jag drabbats av latmasken för jag inte varit här och skrivit så är det precis tvärtom, haft fullt upp så jag inte har hunnit/orkat. Dagarna innan är nu historia men idag har jag och Catharina med Malte och Märta varit i Mjölby och kollat in SSRKs utställningen där, en sån där snabb impuls som infann sig i går kväll. Tack Catharina för trevligt sällskap! Och Märta fick träffa flera av sina halvsyskon som det också gick riktigt bra för, där en halvbror knep det enda Certet för dagen! När vi kommit hem så hade ju Kajsa varit ensam hela dagen, då Göran och Jackie o Hunter jagat älg, så jag tog med mig Kajsa och Märta och gick till skogen, där bägge två fick rejsa runt lite och Kajsa tog sina svängar medans jag plockade lite trattisar och Märta som inte fick bita i svampen bet i grenar i stället och det är helt ok. Väl hemma igen kan jag säga att det i kväll har varit 4 mycket trötta hundar. Och trött är jag med för Märta fattade inte i morse att vi nu har normaltid utan var pigg som en nötkärna 05.30 puh! Så nu ska invånarna på Solhester inta sovställningarna, så får vi se vad morgondagen innehåller mer än att hämta barnbarnen på dagis vid två tiden - barnstolar är nu monterade i min bil. Ha en bra måndag! Ni har väl sett fotot på framsidan av Märta och Prisma?

20141022 Då är andra kvällen på Attila avklarad och i kväll kändes att hösten och vinter är riktigt i antågande för det var riktigt kallt om fingrarna. Men Rallylydnad är riktigt kul. I går hände en incident på klubben då en av valparna åt på en svamp enligt hans husse och han blev riktigt dålig, så det blev Djursjukhuset direkt men fick komma hem idag som väl var. Idag informerade jag om händelsen med de instruktörer som var där, och svamp plockades upp. Enligt någon kunde det varit en röksvamp då en mogen sådans rök kan vara giftig. I alla fall gäller det att ha uppsikt om sin hund på appellplan framförallt med valpar och unghundar. I kväll är jag också riktigt glad för Emmas skull som har fått 75% provanställning på Djursjukhuset något hon alltid drömt om, så jag hoppas verkligen att detta blir en bra start för henne. Nu är uret igen för mycket och morgondagen lär väl också bli sen med frissan och den evinnerliga maten. Hoppas att ni får en bra torsdag!

20141020 Då har vi varit på Djursjukhuset idag för att Märtas ögon fortfarande är röda, den vanliga ögonsalvan har inte hjälpt. Ny undersökning med prov och odlingar och man kan inte hitta något större fel. Nu har vi droppar om inte det hjälper blir det fortsatt utredning. Så det blev en sen promenix idag och di gamle hade nog gett upp hoppet, men icke sa nicke och det blev en promenix och det med lösa hundar så de var ganska möra när vi kom hem vid 15-tiden, så jag gjorde som doggsen och vi slaggade ända tills Göran kom hem från jakten. Så det fick bli lite träning och ett par matlådor och nu ska det slaggas igen inför veckans utmaning med kurs tisdag/onsdag och frissan torsdag. Ha en bra tisdag!

20141019 I lördags hade jag en verkligen bra dag och det ihop med mina barnbarn Hampus och Evelina. En halvdag fick jag ihop med dem och vi var i skogen och plockade kottar som vi sedan gjorde kottkossor av, vi fikade och jag fick lov att klippa deras luggar och sätta en svans på Evelina. Vi läste sagor och lekte ända tills Emma kom och hämta dem vid 13.30 tiden. Med ut i skogen var Märta och Kajsa då de andra hundarna var med och jagade älg. Tog sedan hundarna på ytterligare en promenad och träffade älglaget som grillade korv, någon energi till något annat fanns inte. Idag söndag gick jag en långpromenix med alla fyra och man förundras över att man denna datum med 13 gr värme så sent i oktober, men jag klagar inte tids nog kommer kylan. Lite söndags loj har man alltjämt varit med lite vila, läsning men också lite inom husträning med flickorna. Har också suttit här en del och lagt in en hel del bilder på Liisa och Bexa som jag fått från Maria. Har också lagt in bilder på Axel och Malte och Jackie och Märta. Men nu blir det inte mer i kväll av den här varan för nu tar jag den andra burken. Ha nu en bra måndag!

20141017 En tuff vecka har det varit och går var jag inte hemma förrän 19.30, var på Ikea och så den vanliga maten förstås. Idag när jag kom hem var det bara tvunget att ansa golven efter hela veckan med älgjakt och allt vad det innebär med skogens alla tillbehör. Men Jackie och Hunter har fått jobba hårt i veckan och i torsdags fick Jackie också göra ett lyckat eftersök. Kajsa har varit med i bitvis har annars fått vara barnvakt åt Märta. Och i morgon ska jag var barnvakt åt Hampus och Evelina och det ska bli kul så vi får se vad vi hittar på. Hoppas att ni får en skön lördag!

20141015 Då har det varit två aktiva hundkvällar. I går var det valpkurs med Märta och i kväll var det Rallykurs med Jackie och hon var överlycklig att få lite egen tid med mig utan busfröet och det här med rally är riktigt roligt. eftersom det var en tidig kurs hann vi med ett kort besök på juntan också och det tyckte damen också var roligt - men det tar på krafterna och hon har nu gått in i dimman och det ska jag också göra. Och i morgon blir det ingen tur till Attila i alla fall utan det får väl bli Maxi och Ikea i morgon. Ha en bra torsdag!

20141013 Dimmigt och grått långt fram på fm. idag, men det var riktigt skönt ute så jag njöt av skogens tystnad. Har plockat fram vinterkläder och in med sommaren för snart stundar nog kylan i alla fall fast det inte märks än. Passade också på att rensa i pallterna. Gjort några matlådor men också till kvällen. Grillen sattes in i lördags så den har jag ansat av och svart var det. Så det blev lite städat på altanen också. Resten av kvällen har jag och Märta myst framför burken innan jag röjde färdigt i köket. Och kväll blev det idag också.. och i morgon är det jobb. Har också pratat med en lycklig men trött Emma. Go´natt och ha en bra tisdag!

20141012 Då har denna helgen också rullat på. Och igår var det ett helt underbart väder, så man ville verkligen inte vara inne. Så när vi gått med hundarna tog jag med mig Märta och åkte och titta på lydnadstävlingen på Attila där bl.a. Catharina och Malte tävlade och de var jätteduktiga, visst finns det att finslipa på - men "Rom byggdes inte på en dag". Blev väl lite inspirerad så Jackie och Märta fick varsin duvning också ute på gräsmattan. Ville inte gå in så jag rensade ogräs - va gör man inte för att få vara ute... och det i bara T-shirt! Idag var det inte lika fint för det har regnat en del mellan varven men höll uppe medans vi var i skogen i alla fall. Sedan i em. har vi varit på Hjärt-lungräddning på Ekbacken med den nya hjärtstarten som nu finns där, och även det yngre gardet från byn var med. Resten av kvällen har jag suttit här och har nu börjat med att lägga in den hög av bilder jag fått av mina valpköpare och i kväll har det blivit Blaisy de flesta av de bilderna fick jag nu till den inställda valpträffen. Även Leo, Morrgan och skåneMalte har kommit på plats och fler följer... ni hittar till dem från framsidan. Efter allt slit har Emma och Taggen idag klarat provet, och jag är så stolt över henne att hon har orkat att genomföra detta. Nu mina vänner är det midnatt och dags för sängen... go´natt!!

20141009 Ja baka behövde jag inte göra i kväll, de beställda priserna till träffen kom också med budbil idag - men någon valp/kennelträff blir det inte i år, ordar inte mer om det här för det står på den sidan. Energin är lite låg nu men jag har i alla fall inom- hustränat både med Jackie och Märta idag. Skönt med fredag i morgon och på lördag blir det en annan aktivitet och nu ska det sovas Hoppas att ni får en bra fredag!

20141008 Började dagen med ett besök på Hedins för att byta en halvljuslampa som inte funkade. Var efter jobbet och köpte valpfoder och var sedan på Maxi för ett extra köp för det ev. baket till helgen. Det var ljust när jag kom hem så det blev en tur med doggsen samtidigt som jag fick rensa hjärnan och planera tankarna. Resen av kvällen har bestått i ett antal telefonsamtal. Och nu är kvällen över. Ha nu en bra torsdag!

20141007 Och det var en lång men bra måndag och som vanligt hade vi trevligt. Och nu är nästan alla julklappar i hamn och hundarna är försedda för lång tid framåt. Och Jackie fick ett riktigt varmt skönt täcke att ha i vinter med tanke på att hon nästan ingen päls har. Och så blev det en hel del annat smått och gott.... Men jag har varit seg och trött idag, men piggade på mig i ösregnet som kom efter halva valpkursen. Det är inte helt optimalt att träna valpar i det regnet men så är det på hösten inte mycket göra åt, tyckte att alla valparna var duktiga trots regnet. Så har det varit telefonsamtal från valpköpare så roligt att höra hur de har det, men tråkigt att det är så många som inte kan på lördag - fast det är ju en hel del som ännu inte hört av sig. Men nu är det dag att ladda för morgondagen med att sova. Ha en bra onsdag!

20141005 Lite kyligt idag på vår runda, men värmen kom framåt dan och det blev riktigt skönt. Då har den grå blivit vit igen och det var ett perfekt väder att tvätta bil i. Märta har fått lite träning och även Jackie och så kämpar vi på med ögonsalvan som inte är det lättaste. Det drar ihop sig till valpträffen men det är en hel del som ännu inte har hört av sig - så det väntar jag på. I morgon är det dags igen för våran höst resa till Ullared och listan har blivit lång. Och så har jag införskaffat en ny telefon och mycket nytt med den, men Emma har varit här en stund i kväll utan barn för att det skulle bli någon koncentration i teknikens underbara värld..... Men det kommer att bli en lång dag i morgon så det är väl bäst att knyta sig nu. Ha en bra måndag!

20141004 Ensam idag då Göran varit på resa. Så jag tog doggsen och gick en runda i svampskogen och det var första gången som Märta var med på en sådan tur, och hon hade fullt upp med att ta sig fram över stock och sten. Och lite gult blev det allt. Städat bilens insida och den valiga städningen inne och några maskiner tvätt har det också blivit. Och så har jag fått besök av två små busungar som härjade runt här fast vi fikade också med kanelbullar som Emma gjort och det på kanelbullens dag. Nu är det sen lördagkväll och dags för sängen, hoppas att ni får en skön söndag!

20141002 Den vanliga torsdagshandlingen, sedan hem och bad Märta och det går jättebra det är betydligt värre med salvan i ögonen, men är det tvunget så är det även om det är vilda protester. Sedan har jag och Märta städat golven, det går inte precis fortare med en hund hängande i moppen. Sedan har det inte blivit så mycket mer än en del telefonsamtal - ja lite köksträning med M. Och så har denna veckan gått också, fort som attan men det är skönt med fredagar!

20141001 I går kväll rätt sent var jag hos veterinär Mila med Märta. Hon har kliat sig en del och de sista dagarna har hon varit röd i ögonen och har sett ut som en Sankt Bernhard i ögonen. Så jag fick tid 20.40 i gårkväll. Det är super med en vet. som har kvällsmottagning så jag hann gå ut i den sköna hösteftermiddagen också med doggsen. Inget allvarligt med henne, en ögoninfektion med salva i 10 dagar och ett schampo som hon ska badas i 3 dagar i sträck, där schampot ska sitta i helst 10 min.... Så idag efter jobbet var det bad direkt när jag kom hem, och denna hund stod still hela tiden medans det schampades och masserades och spolades. Men sedan skulle det torkas med handduk men se det tyckte Märta var helt onödigt den var bra mycket roligare att ha dragkamp och busa med. Men när så ögonsalvan också kommit på plats for jag iväg på syjunta och nästan bakstycket på den lilla tröjan blev klart. Men nu ska jag sätta mig på hela ryggen och ha nu en bra torsdag!

20140929 När jag skriver här nu i kväll har tårarna flödat när jag nu har lagt ut bilden på Scott som ej längre finns kvar hos sin familj, mina tankar till Dag och Annelie och naturligtvis de utflugna barnen som fått växa upp med Scott. Till er säger jag det finns ett ljus från det mörker ni nu befinner er i.

I kväll känns det som om allt annat är oviktigt, så jag avslutar dagen med att det förhoppningsvis kommer en ljus tisdag i morgon!

20140928 Söndagsfrukost! Och därefter en promenix med doggsen. Så packades träningsryggsäcken med också fika ( till mig) och sedan bar det av till Skillingaryd med töserna, för lite träning ihop med Catharina och Linda. Uthyrt på Attila så vi åkte till slätten. Och det varvades träning med bägge två - spår, apportering och lydnad på de nivåer de befinner sig. Och vi hade ett par härliga timmar tillsammans - så roligt när man är några stycken även att man tränar var för sig, men det är roligt att kunna diskutera lite olika saker och få tipps. Hade annars tänkt åka till tipps promenaden i Bondstorp men det här var betydligt nyttigare för de fyrbenta, och de var helt slut när vi kom hem, se bilden på framsidan och så där sov de i flera timmar. Sedan klippte jag min del av gräset faktiskt, fast det annars inte var med i planerna hoppas att det nu var sista gången för i år! gubben klipper nu sin del. Har inte tänkt att göra mer idag i alla fall, en ledig dag i morgon är det ju. Ha nu en riktigt bra måndag!

20140927 Dagen började med lördagsfrukost, sedan tog jag hundarna och gick nästan en vanlig promenad för Märta orkar mer dag för dag och alla hundarna fick var lösa, tollarna för sig och sedan Kajsa. Hem med doggsen och sedan la jag ett spår till Jackie, och medan det låg till sig gjorde jag det som de "di gamle" sa jag, höstade ute i trädgården. Och putsa sedan altan fönster inifrån tills batteriet tog slut, dammsög och torkade golven. När så 5 timmar hade gått gick jag och Jackie spåret, och det var helt klockrent och jag blev verkligen impad av hur duktig hon var trots att hon legat i träda med spår så länge. Så det var en nöjd Jackie med matte som gick hemåt. Tog det sista av golven som var kvar och så blev det lite Märta träning också men resten av kvällen har jag bara softat, men det har varit en aktiv dag och det känns nu i kväll. Hoppas att det blir en skön söndag också!

20140925 Ja visst var det en bra onsdag, var och handla efter jobbet eftersom jag visste att det idag blir en tuff mottagningsdag. Och det stämde väl fick jobba över till 17.30. Alla måste nu göra en IF = hörselgångs mätning något som inte fanns när jag gick min utbildning för snart 40 år sedan och ju äldre man blir desto segare i kolan är man men det är bara att plugga in. Så därför var jag hemma sent och kände att jag måste ut och rensa huvudet. Så Göran följde med och vi gick nästan ner till sjön och alla rödingarna fick vara lösa. Och med tanke på allt regn som varit det sista var det nu i kväll ett helt underbart väder och jag njöt den timme vi var ute. Kan inte säga att jag gjort så många knop sedan, ja lite Märta träning förstås, och idag har jag börjat med ett trick som vi ska visa upp sista gången på valpkursen - det blir spännande! Men nu är det hög tid för att få lite sömn så man inte är helt dö i morgonkväll för då är det FREDAG! Ha det gött!

20140923 Jäkta jäkta jäkta.... jobba till 16.30, byta om, köra hem, byta om, lasta in Märta i bilen och var på plats på Attila 17.45 på valpkursen. Och där var det mycket bra träning, men nu är vi trötta både jag och lilla M och ska inta våra sovplatser. Så hoppas vi på en bra onsdag!

20140922 Bäst att skriva lite tidigare här i kväll för när jag sätter mig vid Tvn på kvällarna är det en liten hund som gärna vill sova i knäet och sedan är kvällen körd. I lördags var det sommar igår var det höst och idag var det vinter - var väl bara snön som fattades. Det var kallt så in i norden när vi gick med hundarna, hade behövt vantar vilket jag inte hade och var stelfrusen om händerna när vi kom hem. Så i och med det var det lämpligt att stryka/mangla för den högen var stor nu och i botten låg påskduken så det var ett tag sedan, men nu är det gjort för lång tid framöver. I lördags putsade jag alla altanfönstren utifrån kan säga att det inte syntes idag, kan väl glädja mig åt att flugskiten är borta i alla fall. Haft långa telefonsamtal idag både med Maria och Catharina, vilket alltid är lika trevligt. Har också lagat lite lunch lådor. Ja det var väl i stora drag vad som hänt idag. I morgon är jobb igen och på kvällen är det valpkurs och det ska bli kul. Nu ska jag bänka mig lite framför TVn innan det blir dags att kojjsa. Ha nu en bra tisdag!

20140920 Enligt SMHI skulle det vara den sista sommardagen idag, och den har utnyttjas med att ha varit ute hela dan. Varit ute med doggsen förstås med endast Kajsa kopplad och det för att de andra inte skulle dra iväg och de gjorde de inte heller, tog sina rundor med kom snabbt tillbaka. Märta fick också en riktigt skogspromenad över tjärr, träd och bäckar för nu börjar benen vara så långa att hon klarar det. Hem och Hunter fick slang bad som vanligt - fattar inte vad den hunden hittar all gyttja. Har klippt lite gräs som vanligt, vilket jag är dödstrött på. Sedan tog jag mig an några fönster samt rensat ogräs i stenpartiet vid altanen så jag har känt mig som en "bergbestigare" men nu är det gjort och det blev bra. Har under tiden också varit på fika hos barn och barnbarn och fått en hel del mormorsgos, ja de är så goa nu så man kan äta upp dem. När solen gått ner blev det lite sängkammarflytt, dvs. vi har bytt sänghalva jag och maken för att jag ska kunna sova bättre ihop med mannens CPAP som inte är helt tyst. Och i samband med det blev det lite städning för att få det hela att fungera med sladdar och kontakter - och det var inte helt fel. Så får vi se om vi nu hittar till rätt säng på våra nattliga vandringar. Så det har varit fullt upp idag och det känns nu, så jag ska nu ta ut Märta för sista gången och gå och lägga mig på "fel sida" go´natt och ha en bra söndag!

20140919 Hem efter jobbet och gick ut med hundarna, alla fyra och Jackie och Märta fick vara lösa. Hade ingen lust med en "dyhund" idag eftersom det var älgjaktslagsmöte hemma hos oss i kväll. Fixa ficka till gubbarna och sedan slötittade jag på TVn tills de gick hem för en stund sedan. Och jag tror faktiskt att jag ska knyta mig också, så får vi se vad morgondagen har i sitt sköte. Go´natt och ha en skön lördag!

20140918 Det blev inget skrivit här igår då datorn hade lagt av när jag kom hem från juntan. Var i alla fall ute med di gamle först då Märta var trött och inte propsade på att följa med, och vi var ute ganska länge och det blev en påse trattisar och de fyrbenta tog en extra sväng när jag var på väg hem och det dröjde bra länge innan de kom hem som gyttjehundar så det blev slang och skurborste på dem alla tre. Märta var helt lugn när jag kom hem, klarar bra med att vara själv och det känns väldigt bra. Började igår med mitt fönsterputs och det har fortsatt idag, nackdelen med mycket fönster är när de ska putsas men nu börjar jag se slutet i alla fall, snart klar med fönstren utvändigt men har en del invändigt kvar. Idag fick hundarna bara koppelpromenad med en Märta tur - de lovade jag dem igår!! Märta träning både igår och idag och hon fattar snabbt och är duktig. Nu har mannen kommit hem och fjärrkontrollen är nu upptagen! skönt han är hemma, men vi har haft två underbara dagar jag och hundarna. Nu ska jag jobba i morgon och sedan helgledig igen, gött. Att jobba två dagar i veckan skulle vara helt perfekt - önska kan man ju alltid. Nu är alla 40 inbjudningarna igenklistrade, ja två blev träskopost - så nu väntar jag bara på anmälningarna... En bild på Märta som fördiskare i diskmaskinen. Ha nu en go fredag!!

20140915 Glömde bara nästan att skriva här igår. hann och trycka på stänga knappen när jag kom på att jag inte skrivit i bloggen. Men jag var så uppiet då jag letar hanhund och hade lite intressant på gång så jag glömde allt annat. Men det är en del telefonsamtal kvar innan det är klart.. Igår fick hundarna de vuxna en rejäl svamptur med vattenslang som efterrätt. Och Märta fick ett hårt korvspår och lite annan träning på kvällskvisten. Idag när jag kom hem hade Göran åkt iväg till Grimsö, så jag tog alla fyra och gick en "Märta runda" med dem. Rensat, stekt och ätit svamp, mums. Kvällen har annars bestått i mycket telefon - tillslut var det en man som sökte Göran som skickade ett sms - men han fick sitt ärende uträttat med mig efter en "liten" stund. I natt ska jag och hundarna husera ensamma i sovrummet och i morgon "vabbar jag hund" så skönt vi ska ha det!!! Ha nu en riktigt skön onsdag för det ska jag ha i solskenet.....

20140914 Har faktiskt fått lite gjort här vilket ni hittar till på framsidan. Har varit ute på morgonen med alla fyra som kan lyckas sno ihop sig som bara den, tog i alla fall en bild på den "nya" flocken. Mitt på dan idag gick Göran med de vuxna då det blir lite för dåligt för dem med en Märta promenad och de lyckades med "mösa" bad alla tre så för dem fick det bli vattenslang. Jag och Märta gick en egen tur mitt inne i skogen med bäckar och ris. Men vi satte oss också på en stubbe på en fälla för vila av de fyra små benen och jag njöt i solen - lite svamp hittade vi också. Det har ju blivit en hel del tv i kväll men också grillat. Har också plockat undan min extra sovplats för i natt har jag sovit i min egen säng och Märta i sin bia nedanför min säng och det gick över förväntan så det hoppas jag fortsätter. Och så hoppas jag på en fin dag i morgon också, Ha det bra!

20140913 Ja igår kväll somnade jag med Märta i knäet framför valdebatten (så bra var den). Idag har det varit fullt ös. Gick med alla fyra hundarna idag en lite längre runda för Märtas del. Sedan blev det gräsklipp - gud vad trött jag är på allt detta gräs det är timmar jag lägger på det till nästa år ska det bli en förändring. Efter det blev fick golven en ansning både med dammsugning och torkning, jag har också ändrat om med våra kompostnät, för nu kan alla hundarna vara tillsammans så nu är det bara inhägnat runt soffan, datorn och sladdarna till akvariet. och det känns bra. När det var färdigt tog jag Jackie och Märta till en tur i skogen. Märta fick lite passivitet medans Jackie fick göra linjetag och dubbelmarkeringar. Därefter gick vi vanligt i skogen och tränade inkallning både med rösten och nu med pipan också. Så jag känner mig nöjd med dagen och ska lyssna lite på debatten hur länge jag nu orkar med det.... Hoppas på en bra dag i morgon!

20140911 Det var märkligt på Maxi idag, så lite folk en torsdag har det inte varit mer än under semestern. Men jag klagar inte för det går snabbt och lätt att handla. Hem och packade upp grejade lite med tvätt och det vanliga plocket. Och så har det varit valpsamtal i kväll också. Och i ett fick jag en önskan om att starta upp en grupp på FB som ska vara för Hundskallet´s hundar så det är gjort nu så får vi se vad det ger. Och som vanligt tar kvällen slut alldeles för fort, men i morgon är det fredag och sedan helg som det inte finns något inbokat på och det ska faktiskt bli skönt så förutom hundträning räknar jag med att få lite gjort här - och sedan har jag fönster som man snart inte ser igenom. Så jag behöver inte ligga på latsidan om jag nu inte känner för det.... I alla fall får ni ha en riktig go fredag och varmt ska det ju bli 20 gr pratade de om idag. Vi hörs!

20140910 Idag när jag kom hem blev det lite Märta vård med kloklippning och "valpluddet" på öronen blev också klippt, hon blev riktigt "vuxen" när det kom bort. Inget regn idag så för första gången fick Märta följa med ut med de andra och det gick riktigt bra, fast di gamle tyckte inte jag var klok när jag vände och gick hem igen för de tyckte det var en för kort sväng även att jag förklarade för dem att när man har en bebis med ut kan man inte gå så långt....  I kväll har det blivit en hel del telefonsamtal med "småvalparna" alla hann jag inte med, med de jag pratat med så går det mycket bra. Har försökt bringa lite ordning i bilderna, men kvällen räcker inte till och nu är det dags att sova igen. Ha nu en bra torsdag!

20140909 Direkt efter jobbet hem och svida om och lasta in Märta i bilen då det var dags för valpkurs. Och vi hade tur för det regnade bara lite medans vi var ute, för både när jag åkte från stan och sedan till Skillingaryd var himlen öppen. En bra träning och jag tycker själv att Märta är duktig med tanke på att hon för tre veckor sedan vägrade att gå i koppel. Men när vi kom hem fick hon fullständigt stollarryck for här fram och tillbaka som ett jehu alldeles övertrött, men nu har hon gått in i lugnfasen igen och lagt sig till ro, och jag tror jag ska göra detsamma. Go´natt alla och ha en bra onsdag!

20140908 Måste börja med gårdagen som började med en Aktivitetsträff hemma hos oss. Anna-Karin hade fått lite tipps om olika aktiviteter och vi hade tre olika stationer där både hund och förare fick prova sina färdigheter och det var 9 hundar med familjer som kom, Emma tog lite bilder som komma ska. När det hela var slut var Märta helt slut efter alla intryck, värmen och bus med syster Liva. Så hon sov och sov så jag passade på att klippa lite välbehövligt gräs. Men framåt kvällen var det fullt ös på den lilla "vampyren" så det blev ingen ro till att pula här. Idag måndag var jag tidigt i Skillingaryd för vacc. av Märta och därefter gick jag iväg med de stora och det blev en bra runda och jag släppte alla tre, men det blev rätt varmt framemot dan, så det var tre riktigt trötta hundar som kom hem. Men se då var lilla M pigg som en nötkärna som sovit medans vi var iväg. Så efter en stund var det bara att dra på kängorna igen så att de trötta hundarna skulle få vara lite i fred medans jag och Märta gick en sväng och vi fick en bra "förbudsmaning" vad det gäller svamp eftersom hon nu vet vad "nej" betyder. Så så fort hon gjorde antydan till att "smaka" på en svamp blev "nej" "bra" och belöning efter ca 10 sådana övningar satte hon sig vid svampen och väntade på belöningen - mitt lilla hjärta. Sedan satte jag mig på en stubbe i skogen och Märta fick några "letarutor" att roa sig med. Så det blev mycket godis i em så mål tre hoppade vi idag. Och så nu i kväll var det cirkus i Bondstorp så hela klanen H i byn, 9 personer var på cirkusen. Och det var bra riktigt duktiga var de så det var en trevlig kväll, även de små tittade beundrat vad som hände då man kommer aktörerna väldigt nära - jag det var inte precis igår som man var på cirkus. Återigen en pigg Märta när vi kom hem så det fick bli lite hjärngympa och nu har hon kommit till ro och det ska jag med göra nu. Ha en bra tisdag! bilder som ligger på hög för att komma in här får vänta - jag har ju bebis......

20140906 En heldag med barn och barnbarn. Och vi har varit på "BergetsDag" i Taberg efter det blev det smörgåstårta och "vanlig tårta" hemma på altanen, och jag har fått varit både mormor och farmor idag helt underbart. Mormor får jag som väl är vara lite oftare men idag fick jag äntligen vara farmor också när så äntligen Johan fick ha hand om lilla Freja en hel dag. Och jag fik rå om dem ända tills sen eftermiddag. Sedan fick Freja leka men sina kusiner hemma hos dem, åka traktor med pappa - och det var en lycklig far och dotter. I Taberg var det väl i för sig inte så mycket att ha men då Märta och Jackie var med där blev det en oerhörd bra träning för Märta och hon fixade hela tiden där utan bekymmer med mycket folk, speaker med högtalare, bilar och en massa andra ovanliga ljud, och för mig kändes det oerhört bra. När så huset hade blivit tomt var jag också ganska tom och Märta var helt slut och har sovit det mesta av kvällen, och jag måste påstå att jag är ganska mör jag med. Så nu efter god mat och lite dryck känns det som om John Blund närmar sig. I morgon är det Tollarträff här i byn och det ska bli riktigt roligt det med. Hoppas på en riktigt bra söndag för alla och envar!

20140905 Fredag som betyder sist arbetsdagen. Göran på mossen så Emma har varit "barnvakt". Tog ett tag i de ludna golven både dammsugning och svabb och jag har en bra hjälpreda. Fixa lite mat tills G kom hem. Vattnat och städat toarna, gjort tårta tills i morgon, gisses vilken energi blir nog till att slappa efter Bergets Dag. Nu ska jag sätta mig och titta på "Steven" - lär väl somna om jag sätter mig ner - vilket mannen redan har gjort. Höres i morgon!

20140904 När jag blev utsläppt i eftermiddags var det ju faktiskt sommarvärme, så det fick bli en snabbis till Maxi hem och packa upp/in varorna. Göran på mossen så Emma har agerat med tillsyn och matning av Märta idag. När varorna var inburna tog jag flickorna i bilen och åkte ner till sjön. Och Jackie fick ta sig an årets första bad och hämta några dummies. Även lilla M gick ut en bit i vattnet och lekte lite på stranden. Sedan gick vi lite på vägen och satt och njöt i solen och var inte hemma förrän 19.30. Mat för de fyrbenta och lite plock (efter mannen). Veckan har gått jättefort men det ska bli skönt med helg men även aktiviteter som till Taberg på lördag på Bergets Dag, det blir bra miljöträning för Märta och Jackie får följa med som stöd. Och på söndag är det Tollarträff - du har väl anmält dig? finns platser kvar!!!  Ha nu en riktigt skön fredag!

20140903 Frissan efter jobbet och idag blev det klippt med "lite" finess och inte avskalad som sist. Göran på mossen och jobba och för att inte lilla M skulle vara för mycket ensam fick hon följa med på junta. Vi tittade på boule spelarna, busade med "tanterna" på juntan men till slut blev hon övertrött så vi gick till bilen ja en sväng till fåren konstiga saker som lät ännu konstigare. Men i bilburen slocknade Märta på en gång medans jag och Lena växla några ord. Har idag köpt en luftmadrass och med mycket möda fick jag i tillräckligt med luft också trots att jag fått fel pump och den har hon redan intagit och jag ska nu göra henne sällskap. Ni som är lediga - njut i solen!! Ha det bra!

20140902 En lång dag blev det idag for hem som en skottspole efter jobbet bytte om och lastade in Märta i bilen och sen for vi tillsammans med Linda till valpkursen. Där det på programmet stod spår, som vanligt härligt att lyssna på Christel men jag kan inte säga att Märta förstod vad det hela gick ut på - men det kommer, vi har mycket att testa på. Har fått många härliga bilder på skåne-Malte. Och nu måste jag ta tag i alla bilder jag fått. Kan nå´n säga till mig att jag inte behöver jobba, men det är bara ett önsketänkande och i morgon blir det frissan efter jobbet och sedan lite syjunta. Så nu ska jag och flickorna gå och nana! Ha en skön onsdag och njut av solen!

20140901 Höstmånad - vågar inte tänka på vad som komma ska men än skiner en varm sol och det gillas. Idag gick jag med "di gamle" och lilla M var ensam hemma sov som en stock både när vi gick och när vi kom hem 1½ timme senare. När Märta vaknat till liv blev det promenad för henne får ju bäras stundtals så vi kommer någon vart, men i skogen är det roligt men man får passa på henne för hon hejdlös på att vilja äta svamp vilket inte är bra så fasettögon hade varit bra. I morgon har vi ju kurs så vi har tränat lite och en liten bit på vägen har vi kommit och det har ju bara varit 2 dagar utan syster Leia. Kvällen har annars bestått i mycket svamprens så himla roligt att plocka men resten är inget kul. En ny jobbvecka väntar och efter 2 v jobb känns det ändå lite mer ok nu. Ha nu en bra tisdag!

20140830 Åhh vilken skön söndag det har varit idag. Vaknade ganska tidigt av att Märta ville ut så det blev en tidig frukost, det regnade ute så vad annat kan man göra än att sova frukost ihop med Märta och Jackie. När vi vaknat till liv hade regnet upphört och jag tog Märta och Jackie och gick till skogen och det gjorde Göran och de andra bägge med men ett annat håll. Hem för mat till lilla M och sedan satt jag här en stund. Lunchdags och efter det tog jag M och J en sovstund till, vilodagen ska ju helgas eller? har pulat här en hel del och lagt in bilder jag fått på Knutte och valpköparna som hämtade Leia i går. Har gjort det lite lättare för mig med "bilder från valpköpare" då jag endast gör en bild orkar inte att plocka upp samma bild två gånger. Nu ska jag sätta mig lite framför burken innan det blir dags för golvsängen igen. Ha en bra måndag!

20140829 Äntligen fredag och det var fortfarande ett skönt väder när man kom hem så vi satte oss ute medans valparna rejsade runt. Lite god mat och dryck och lite "undanplock" efter veckan. Och i morgon så far Leia till Norrköping, lite blandade känslor särkilt för Göran som mer har fått ägna sig åt henne. Men jag ljuger om jag säger att det inte ska bli skönt både för henne och mig och Märta för att få någon ordning på två valpar blir inte bra. Så i morgon eftermiddag ska det bli lite mer allvar och Märta ska på allvar komma in i flocken med Hunter och Kajsa. Nog är man trött efter jobbveckan som har satt sina spår, men idag hann jag i alla fall komma i kapp och har inte en massa måsten som ligger till kommande veckan och det känns lättande. Men nu känns det i ögonen att det är dags att krypa ner på golvet. Hoppas att det blir en bra och skön helg!

20140828 Lite lustigt med detta internätt för tidigt på kvällen så slutar det att fungera men ikväll fungerade det efter om start... I kväll försökte jag mig på att gå med bägge valparna samtidigt inte helt enkelt men Emma följde med tillbaka. Sedan har de härjat vilt i hela inhägnaden och har sedan sovit som grisar och nu har Jackie tuktat lite. Lite osammanhängande text ser jag men det beror nog på att jag är ganska trött för det är läggdags, men ha nu en bra fredag vilket jag ser framemot. Kan meddela med att Elsa mår efter omständigheterna ganska bra och det känns skönt. Go´natt!

20140826 Nu har vi problem med internätt fungerade inte i går eftermiddag/kväll. I kväll kom det igång efter att ha startat om datorn. Men det blir bara en snabbbis för snart ringer klockan. Men måste berätta att jag och Märta har varit på valpkurs och det var mycket nytt som snurrade i den lilla hjärnan men jättekul att få lite ensam tid med henne och inte ett knyst när vi åkte hem, ja det var ganska lugnt när vi åkte ner också. Jobbigt för Linda idag med kurs när hon fått lämna Elsa på djursjukhuset för operation av livmodern, har inget hört nu 23 men hoppas att allt gått bra - Tänker på dig Linda! Nu måste det sussas ha en bra onsdag

20140824 Ni tror väl att jag helt gått in i dimman, jag i fredagskväll gjorde jag det efter den första veckan på jobbet och en fredag som var hemsk men när uret var 16.30 gick jag hem för jag orkade inte mer trots att jag hade en del kvar. Vi har också  haft en del problem med internätt om det nu beror på detta eviga regnande. Utan telefon är vi nu igen den funkade fredag tills nu i kväll, för nu är den död igen - trött jag blir!! I lördags var det dags för Augustikannan som i år hölls i Huskvarna på deras hundklubb. Jag och Märta åkte dit en sväng för lite miljöträning både med bil o i det offentliga. Men vädret var ju inte det bästa och när vi var tillräckligt blöta och jag gått med Märta innanför jackan nästan hela tiden gav jag upp. Vi såg en del tävlande bl.a. Catharina och Malte som nu tävlar i klass 2 och de gjorde riktigt bra ifrån sig för att vara första gången. Men Attila kom på 3:e plats men vann hejarklacken. Men det var bra jobbat för Attilagänget. Idag söndag sken solen på morgonen och jag tog tollarna och gick åt ett håll och Göran tog Kajsa och gick åt ett annat håll - för svampplockning. Både Jackie och Hunter fick vara lösa vilket de utnyttjade och for på både det ena och det andra. Kom hem med en bra skörd av gulingar, fortfarande inget regn så ut med klipparen och så klipptes hundhänget. När det var gjort så ut med valpisarna som fick härja runt i hela hänget men gå in om de så tyckte, allt medans jag dammsög och torkade golven. Och när det var färdigt hade de somnat i buren ute. Eftersom inte internätt fungerade i em. städade jag färdigt i vårat "frukostrum" där valparna har hållit till medans de var alla, så nu är det klart och fönstren putsade så det känns bra. Göran har rensat svamp och gjort en svampgryta med älgkalv vilket smakade super. Känner mig nöjd med dagen och allt jag fått gjort som bestått av lite mer än jag nämnt här. Och så hann jag skriva lite här medans nätet funkade. Min lediga måndag ska jag nog fördriva och de vuxna doggsen behöver inte mycket i morgon, för de har varit utslagna hela kvällen. Ha en bra måndag! för nu ska jag och flickorna snart krypa ner på golvet!

20140821 Fredag i morgon och snart är första jobbveckan över. Maxi besök och hällregn när jag åkte hem - va konstigt. Höll faktiskt uppe lite i kväll så jag var ute med minidoggsen lite. Två dagar sedan dammsugaren var framme, men det såg ut som ett år, men nu är det nog två Kajser och en Jackie i dammsugaren och nu har Kajsa fällt i snart 3 månader helt otroligt. Ja du Maria nu har jag tagit mod till mig och fått in ett par av dina fina bilder på dina hundar, men det blev lite vått på tangentbordet, fast jag vet att du vet vad jag tycker och känner och att jag är dig evigt Tacksam. Nu är det dags att ta ut de små glinen och sedan krypa ner på golvet. Ha nu en riktigt bra fredag!

20140820 Andra arbetsdagen till ända och nu är det som om man ingen semester har haft - vardagen är här. Uppstart på våran syjunta så nu blev det lite gjort i kväll och trevligt att träffa gänget igen. När jag kom hem idag var det uppehåll och jag och Göran tog var sin valp och skulle ut och koppelträna lite och vi hann ner till dammen och så öppnade sig himlen igen. Helt otroligt hur mycket det kan regna. Göran har försökt att ha valparna ute lite mellan regnskurarna. Har tagit bort den tropiska värmen för numera är det bara grått och grått och regn. Göran har mätt upp att det sedan i söndags har kommit över 90 mm och det är nog bra mycket mer för vid flera tillfällen har regnmätaren varit överfull. Kanske dags att bygga noaks ark!! Nu ska jag ta mina doggs och krypa ner på golvet. Ha en bra torsdag!

20140819 Då är första arbetsdagen gjord och det är bara att gilla läget. Undrar om hösten redan har kommit? det är snabba svängar - tropisk värme, skyfall och nu blåst, regn och översvämningar. Märta och Leia härjar helt galet och hittar på det ena hysset efter det andra. Var en snabbis till Maxi för att inhandla hushållspapper - ni vet varför... Var tvungen att ta en bild idag på morgonen när Jackie myste med sin flickor medans jag var i duschen. Nu blir det inte mer i kväll, ha en bra onsdag!

20140818 Den önskan gick inte i uppfyllelse, för idag har det hällt ner hela dan, och nu är det ingen vattenbrist för nu är den lilla ön i dammen helt täckt. Men ut med doggsen är ett måste och vi gick faktiskt en runda och kollade efter lite gulingar och hittade faktiskt några med, de är de första för mig i år. Sedan lastade jag in reklam och glas i bilen samt valparna och så åkte vi ut till sorteringen och därefter till en skogsväg där valparna fick komma ut lite i skogen, men vi gick endast en kort sväng i blåbärsriset eftersom regnet hällde ner. Hem och frotterade dem torra och även jag var genom blöt. Haft ett långt samtal med Maria lika trevligt som vanligt. För att få något vettigt gjort idag i regnet så har akvariet fått en välbehövlig rengöring med god hjälp av två fyrbenta. Och nu har vi precis ätit av mannens goda mat, tittat på idol. Men nu väntar snart sängen måste bli tidigt i kväll för i morgon är det dags att kliva in på jobbet igen, kan väl inte säga att jag precis längtar men det är bara att ta tjuren vid horna. Hoppas ni får en bra tisdag!

20140817 Kan säga att luften var helt ur i går hade i alla fall inte lust till något mer än hundarna trots att det såg ut som en bomb fart runt här. Var ute med de stora, tog bilen med de små och gick lite på skogsvägar och de fick ett par små sökrutor. Aktivering för att vi skulle bort på kvällen på Attilas 30-årsjubileum och jag hade blivit ombedd att hålla ett litet tal eftersom jag nu är den enda fortfarande i livet och aktiv i klubben som var med när Attila bildades så det pulade jag lite med. Vi var där till 18 pga. valpisarna och det var en mycket trevligt upplagd kväll alla heder åt festkommittén. Idag söndag hann jag att gå med doggsen innan det satte igång att regna och sedan har det regnat precis hela dan, har knappt kunnat ta ut valparna för kissning då det stundtals hällt ner. Men idag har jag städat har nu röjt och ändrat valparnas domäner, samt tagit tillbaka vårat frukostrum där nu valpar härjat i fem veckor. Gjort lite mer stationärt med mitt Jackies och Märtas sovrum, vi ligger nu i lilla rummet och Göran och Leia ligger i sovrummet. Jackie och Märta sov gott hela natten men det gjorde inte jag då underlaget var alldeles för dåligt, men i natt ska vi mysa. Har nu lagt in bilderna på valparna som flyttat med sina familjer - om det nu funkar, känner mig inte riktigt bekväm än med detta system. I morgon är sista lediga dagen sedan börjar vardagen igen, hoppas att det inte hällregnar i morgon utan jag kan gå lite med valparna. Ha det bra så hörs vi!

20140815 Vid lunchtid idag åkte så Roxy till Stockholm. Därefter har huset byggt om med kompostnät och är nu valpsäkrat. Därefter har Leia och Märta härjat runt hejdlöst medan de andra hundarna varit instängda lite överallt. Lite träning har de fått och Emma var här en sväng och tog hand om Leia - det är inte enkelt eller ganska hopplöst att träna två valpar samtidigt. Jag har många bilder och annat som ska hit, men just nu är orken noll så om jag inte orkar senare i kväll så blir det en annan dag. Ha en go fredagkväll!

20140814 Nu är jag här igen efter 1 vecka. Lena har gjort ett jättejobb med framförallt Telia och med sin datakunskap fick hon tillslut rätt på det hela. Men det tog timmar i går och i kväll har hon varit här och lärt mig hur jag ska göra. För nu är det ett helt annat system som jag hoppas att jag kan reda ut. Tack Lena du är en klippa, vad skulle jag göra utan dig!!! Det har hänt mycket på den här veckan, framförallt har det varit valpleveranser alla dagar och i morgon går den näst siste valpen. Foto och uppgifter kommer men inte nu i kväll. Det har krävt lite extra av mig med valparna den här sista veckan med koppelträning, inkallning och sitta och framförallt min egen lilla Märta har fått lite extra sedan i tisdags. När Roxy har åkt i morgon kommer vi att bygga om huset med kompostnät så att Märta och (Märy) kommer att vara mer med oss, Märy kommer att vara kvar här till i slutet av månaden. Nu ska jag för första gången se om jag kan får ut det jag nu skrivit till världen. Hoppas att ni har haft det bra och får en bra fredag!

20140807 Gick upp vid halv sju för att klippa gräset i och runt valparnas uteplats, inte helt optimalt eftersom det var ganska blött i gräset samt att det var långt. Men det var i alla fall klart till 07.20 och då fick valparna komma ut och innerensningen kunde påbörjas. Dammsugning efter det fällande fyrbenta men först hade jag gått en tur med dem och som vanligt blev det slang och borste för Hunters del. På eftermiddagen kom familjen Ulander från Storuman för att hälsa på sin nya familjemedlem då de nu var på genomresa från Vaggeryd till Skåne och kommer att plocka upp Morrgan i nästa vecka då de kommer att vara på hemväg. Så roligt att få träffa familjen Ulander igen som hämtade sin förra valp här 2002 som hette Freia. Nu när det är normal sommartemp. har jag städat i garaget och även rensat lite ogräs i stenplattorna. Göran har grillat rev som var super ihop med lite vitt. Linda K kom på en snabbvisit för att prata med G om Jägarförbundets rasparad på söndag samt kolla valpisarna. Nu har valpisarna fått sitt sista mål ute och snart är det inburning. Ni kommer inte att kunna läsa det här ännu, har varit i kontakt med Telia som idag inte kunde ordna någon ny kvota då det skulle ändras om. Killen jag prata med skulle höra av sig i morgon. Min egen support är på semester och kan inte nå henne för tillfället, men jag hoppas att det här snart ordnar sig. Vi hörs!

20140806 Idag har det varit full aktion både på mig och valparna. Anna-Karin var kl. 09.00 och vi påbörjade vaptesten vilket tog nästan 2 timmar. Men den gick bra och blev väl ungefär som jag själv utvärderat. När A-k hade åkt hem efter lite fika och prat, bakades en sockerkaka och tårtan gjordes klar för 2-årskalaset. Så började sms:andet med både Unni och vet. Mila om att det måste till ett pass för att Majken skulle få komma över till Danmark så 16.30 fick jag möta upp Mila i Taberg som utfärdandet ett sådant. Kan säga att jag var trött på kvällen, så när valparna kommit in och kommit till ro gjorde även jag det. Hoppas att det blir en bra torsdag!

20140805 Idag har det regnat nästan hela dan, så valparna har endast varit ute några timmar på sen eftermiddag och vid 19 tiden satte det igång igen så det blev inburning. Har varit i stada och fyllt på i förrådet och jag blev totalt genomblöt när jag skulle lasta in varorna. Har i kväll varit och besiktigat och chippat Majken, Maskot och Malte och alla var ua. även stenarna var på plats. Emma följde med till vet. och Emelie var hemma hos valparna som fick lite extra valpgos. Och när de fått mat vid 22-tiden så slocknade hela bunten. Och nu är det även dax för undertecknad att slockna. I morgon blir det valptest på morgonen och på em. ska vi fira tvillingarnas 2-årsdag och mormor ska stå för tårtan och har en glömd marängtårta i ugnen. Ha en bra onsdag! Det här får ni väl inte se förrän senare för när jag skulle föra över det talade telia om att en skript körs!!

20140804 Dagen börjar kl. 07.00 med valpar ut och mat till dem. Rensning och svabb efter natten. Frukost till oss och de vuxna doggsen. Därefter promenad med numera sedvanlig slangtvätt efteråt. Lite pappersarbete för den snart kommande valpleveransen. Besök av Linda L med mor som kom för lite valpgos, och strax efter de kom närmade sig åskan med stormsteg och eftersom vi var fyra till att bära kom valparna snabbt in innan himlen öppnade sig och det fullkomligen vräkte ner och small som bara den. Medans vi fikade och pratade hund gick ovädret förbi. Så sedan företog vi oss den sedvanliga vecko vägningen med foto, samtidigt fick valparna vara ute och rejsa runt på altanen och därefter vart det ut i lekhagen igen, men nu 21.30 är det dags för in till natten igen. I morgon skulle jag uppskatta att det inte åskade eller regna hejdlöst för idag slog det i kull både blomkrukor och soptunnan. Ha en bra tisdag!

20140803 Börja med att bära ut valparna vid 7 i morse, och de hann väl att vara ute ett par timmar, sedan öppnade sig himlen och åskan brakade loss. Så in med valpisarna igen och resten av förmiddagen var det disko på hög volym. Åskan och regnet upphörde och de vuxna fick sin promenad, men herre jisses vad varmt det var de fullkomligen dröp av en. Avspolning av hundar och utplockning av valpar men hett som i en bastu. Börja att mullra i em. också och en del riktiga knallar och några droppar regn men inte så att de behövde komma in men nu är kl. 22.30 det är fortfarande över 20 gr varmt men nu ska de in och sova för natten - fast det är skönare ute för dem just nu. Har också lagt in lite bilder från de senaste dagarna. Ha nu en bra åskmåndag som nu SMHI har lovat - ja det är ju bara att gilla läget!

20140801 En helt hyfsad dag idag även om man trott att det skulle börja att regna och åska flera gånger idag. Valparna har varit ute sedan 07 idag och de har haft det riktigt bra. Det är betydligt skönare för dem med större aktivitet när det inte är så varmt. Gick en lång promenad på tidig fm. och fick kontakt med de två rottisarna men var nu kopplade. De två valparna som blev kvar sedan igår har idag fått sin betesvallspromenad med egentid av mig. Göran är på mossen så i kväll får jag bära in dem själv så det blir åtta vänder för nu är de så stora att jag inte kan lyfta upp två samtidigt. Livas matte och husse har varit på besök och fått omgås med sin hund, och vi har haft en trevlig pratstund. Nu ska jag börja bära!! Ha en skön lördag!

20140731 Idag har det inte varit några besök så det blev mycket hundgöra. Valparna fick komma ut tidigt idag innan den stora rensningen inne påbörjades. Gick sedan med vuxna och som vanligt blev det slang och borste när vi kom hem. Sedan har det varit hundvård även på de vuxna med tassar och öron samt klor så sammanlagt har jag klippt 198 klor! Sex av valparna har fått en halvtimmes egentid med mig. Vi har varit ute och på åkern och gått omkring bland torkade komockor, högt gräs etc. och vi har haft lite följa John lekar med någon form av inkallning och efter det blev det kloklipp och "kissklipp" de två som blev kvar fick endast klorna klippta då de var för trötta för en promenad. När hunderiet var klart klippte jag färdigt det jag inte gjorde igår. Ja sedan var det kväll och vi har nu ätit lite gott och snart är det dags för inburning av valpar och deras sista mål. Ha en bra fredag!

20140730 Molnigt på morgonen så valparna fick komma ut tidigt. Gick en promenad med de vuxna utan att bli genomsvett - skönt. Skulle komma valpbesökare idag från Norrköping och lagom till de kom vid lunchtid börja det att regna - så in med valparna igen. Fick också besök av Görans systerdotter på MC som var med och fikade och pratade hund. På em. blev det fint väder igen så ut med alla valparna igen, och jag tog fram gräsklipparen och klippte upp en tank. Sedan blev det grillat med vitt vin och kl. 22 var det dags för inburning igen av valpar som nu sover sött. Och det ska jag nog göra också ska först titta lite på Morden i Midsommer. Ha nu en bra torsdag!

20140729 Attans vad varmt det är - lever ni där uppe i norr för där är det väl ännu värre? Valparna mår inte bra i denna värmen och lilla 7:an fick komma in för kallt bad och extra vattentillskott, men fick lite extra moders besörj och lite di och var sedan som vanligt igen. Nu när uret är 20.40 mår de som bäst när tempen börjar att närma sig normal sommar. Vi hade ett trevligt valpbesök mitt på dan med mycket hundsnack. Åkte sedan ner ett par timmar till sjön för lite bad i tempererat vatten. Kollade också trädet som åskan slog i häromdan och vilka krafter det är, stora flisor var slängda 20-30 meter från trädet, tur ingen var i den närheten. Nu har jag i alla fall lagt in 6 veckorskorten på valpisarna. Och nu ska jag gå ut i den sköna sommarkvällen och njuta. Ha en varm och go onsdag!

20140728 En tidigt morgon - lite för tidigt kl. 6 när man nu har ledigt. Så det blev en tidig promenad och Jackie som nu njuter av friheten lyckades att gyttje bada hon med men inte lika mycket som Hunter men det blev slang och borste när vi kommit hem. Det var åsk och regnvarning idag med så valparna fick komma ut så fort det mesta av daggen försvunnit, men se något regn/åska blev det inte så det har varit ute nu till 22 - är väl inte helt nöjda med att vara inne i värmen. Men valparna har idag blivit vägda, avmaskade, fotade och haft egentid. Vikterna lägger jag in nu i kväll men bilderna får vänta då det är lite meck med dem. För jag behöver nog kojjsa så fort valparna kommit till ro. Ha en go tisdag!

20140727 På morgonpromenaden var det en förvånad Jackie som fick vara lös, hon har ju gått kopplad nu i över 2 månader, men nu är det rea i mjölkbaren innan den stängs för gott. Hon tog sina svängar, men inkallningen fungerade. Göran som är hemma från mossen pga. regnet var valpvakt så jag fick åka ner till sjön och ta mig ett dopp, men det var ingen lång stund förrän det började mullra. Åkte hem och mullret ökade frekvent i styrka men inget regn. Valparna var ute så Jackie fick gå in till dem, och låg hos dem när det kom några ordentliga smällar. Och alla var lugna och trygga hos mor och ingen reagerade - skönt. Men så småningom kom även regnet och det blev dags för inburning. Och vi satte oss på altanen och tittade på regnet med blixt och dunder, resten av kvällen har bestått av tv med stickor. Ha nu en bra måndag!

20140726 Idag på morgon var det lite mer normal sommartemp. Och valparna fick komma ut efter morgonpromenaden med de vuxna. Men framemot eftermiddagen började det dra ihop sig och vid 14.30 var det dags för inplockning igen och strax efter regnade det och åskade en hel del. Men det blev en skön eftermiddagsvila både för oss och valparna. Och vi har alla mått betydligt bättre när tempen blev normal och fläktarna kunde stängas av som har gått dygnet runt nu en längre tid. Och Göran kom hem när regnet började och han har i princip inte träffat valparna på 1 vecka då de har sovit för natten när han kommit hem. Så det har varit en skön kväll med god mat lite TV och mycket valpgos, nu är deras 4:e mål slut och den sista rensningen är gjord för natten, så nu ska det sovas och i natt lär det väl bli lite mer normal temp. Så får vi se vad vi tar oss för i morgon. Ha en go söndag!

20140725 Tropisk värme... vid lunch kollade jag termometer i köksfönstret i solen och den visade 41,6. Så det går inte att vara i solen om man nu inte är vid en sjö och det är jag ju inte pga. valpisarna. Och de får inte fart förrän sen em. och kväll då är det fullt ös på dem tills de blir inburna vid 22. Ja jag gör inte så mycket förutom de fyrbenta små, men har på börjat valphäftena i alla fall. Men värmen gör att man bli trött trots att man "inget" gör. Så nu ska det sussas fast det är fredag, go´natt!!

20140724 Hett, hett idag så det fick bli en tidig promenad. Fläktat något så man åtminstonde gå "igenom solen" vara i den går inte. Vid 12 kunde åtminstonde valparna få komma ut. Vid ett snåret kom det Skånebesök och vid femtiden kom Gun (BellaNovas) så valparna har blivit expert genomgångna idag men positiva resultat vid halv sex kom valpköparna från Jönköping och fick vara med på Guns anatomiska genomgång. Så valparna har verkligen blivit aktiverade idag, var ute till 22, fick komma in och få mat och sover nu som "döa sillar" En riktig rolig men intensiv dag. Tack ALLA ni som varit här idag. Har i kväll suttit ute länge och det var nästan skönt att känna att luften kylde. Nu ska jag följa valparnas förehavande för jag känner mig nog som dem nu. Go´natt och i morgon väntas ytterligare en het dag.

20140723 Tidigt i morse väckte Jackie mig och då också förstås valparna eftersom Jackie pep och pep. Inte för att hon ville gå in till dem utan för att jag skulle in och rensa, och fast uret var 04.00 gjorde jag som hon ville, och när de busat färdigt efter en stund så sov vi till 07.15 sedan var de bara hungriga och dagen började.... En promenad med de vuxna innan värmen blev för hög. Åkte sedan till staden för att handla. Hem och vattna kor de dricker nu i värmen ett bardkar i timmen, och det tar 20 min att fylla - så jag har fullt upp. Vid 12 kan valparna bäras ut och var sedan ute till 21,30 i kväll. Emma kom och vi hade först lite valpgos innan vi bar in dem och vid 22 fick de sitt sista mål och jag gick ut och klippte gräs. Har nog aldrig hänt tidigare att ja klippt gräs vid den tiden. Men tempen var då helt perfekt, men det började mörkna, så får väl se i morgon hur det ser ut... Men idag har jag endast varit ute i solen medans jag vattnat korna annars har det varit skuggan eller inomhus. Är nog första gången jag sett termometen visa 40,6 +  i köksfönstret och då var det ändå inte fullt solsken där. Så lite har jag fått gjort så förutom dammsugning har jag nu ändrat om valparnas inomhus boende, Jackie kan nu inte själv ta sig in till valparna då den brädan ej räcker till för att de inte ska ta sig ut. Förberett lite för morgondagen då det blir besök både från Skåne och Ingatorp.  Nu har det redan blivit torsdag och hög tid för sängen. Hoppas att det blir en bra dag i morgon och glöm inte dricka vatten!!

20140722 Flera dagar sedan jag skrev här, men värmen och de tidiga mornarna sätter sina spår på kvällen, slocknar som klubbad framför TVn. Men i kväll har jag inte klippt gräs till 21.30 vilket jag gjorde igår. Klippte några varv men fick ge upp. Det mesta jag gör på dagarna är valpar och att vattna kor för de dricker som hästar.... Idag har jag nu fått in bilderna på valparnas 5 veckors dag samt deras vikt och de nya bilderna jag tagit på dem idag. Så håll till godo med mina gosiga valpisar och så ta det lugnt i värmen för nu ska jag sätta på grillen - förhoppningsvis kommer gubben hem före 23 i kväll!!

20140719 Då har jag börjat mina fyra veckors valpsemester, får väl försöka slita mig något i värmen och åka ner till sjön. Men idag har det inte blivit någon tid för det. På morgonen/fm. idag innan Göran åkte till mossen har vi försökt att ordna skugga till valparna och lyckades ganska bra ( tur man inte slängt alla slitna lakan) men trots skuggan har det varit för varmt för dem ute på fm. då det varit svalare inomhus. Vid 11 idag kom familjen Loon från Stockholm för sitt andra besök, och har nu valt sin valp, så lilla Roxy (tik 1) kommer att bli Stockholmare. På em. kom Linda L för valpbesök och hjälpte mig bära ut valparna då tempen hade blivit valpvänlig och vi hade en trevlig valpgosstund och snackstund. Tack Linda för du kom! Nu är valparna inne igen och sussar gott tills det är matdags om en ca½ timme. Sitter nu här i min ensamhet, ja ensam är jag ju inte har ju 11 hundar omkring mig. Men nu ska jag ta mig ett glas vitt och lite jordgubbar och fortsätta titta på Sommarkrysset. Ha nu en varm go söndag!

20140717 I kväll bli det bara en kortis för vi har haft ett sen besök med en trevlig diskussion. Men kan berätta att valparna nu har varit ute för första gången ett par timmar när jag kommit hem och det var fullt ös på dem i deras nya bekantskap av gräs och har sedan sovit som klubbade. I morgon är sista arbetsdagen på fyra veckor och det sitter inte fel. Så go´natt och ha en bra fredag!

20140716 Fick inget skäll på "Smile" idag hade skött mig bra och vissa fickor helt borta men på några ställen får jag jobba mer och det var ju roligt att höra för 900:-....  Naturligtvis valpgos när jag kom hem vilket är prio 1. Sedan har det varit mycket med mailen, vet inte om det kanske var bättre förr när folk ringde i stället, det tar tid att skriva också även att det går ganska snabbt numera. Göran lagat god mat och efter maten åkte dammen fram. Och nu tittar jag på Morden i Midsommer eftersom mannen inte är hemma. Lite småkalabalik på jobbet eftersom en sommarvikarie nu är sjukskriven resten av perioden, så det har blivit mycket schemapyssel idag och det lär bli tufft för de som nu kommer tillbaka nästa vecka. Men två dagar till ska jag väl orka med. Nu börjar det dra i ögonen så jag och doggsen går väl till sängs, de små har sovit i flera timmar nu och lär väl sova till 06 i morgon. Go´natt alla!

20140715 Fullt ös på jobbet och en hel del som måste fixas denna veckan innan jag går för 4 veckor, men nu är det bara 3 dagar kvar. Hem till hundar och valpisar och de känner nu igen min röst de små och så blev jag ju sittande där länge. Så kom Emma som hade bakat en fruktpaj bara för att vi firar 36-årig bröllopsdag. Vi satt ytterligare en stund hos valparna tills de var trötta på att bita oss. Sedan åt jag och Göran av den supergoda pajen. Haft en hel del mailsvar och intresserade valpköpare fortsätter att komma in trots att de inte är utlagda på SKK. Har sedan dragit ut en massa papper från SKK vilket man numera själv får göra så i kväll blev det veterinärbesiktningspappren vilka är 8x3 så skrivaren får numera veta av att den "lever". Men nu får det vara slutburkat för i kväll, och i morgon är det tandhygienisten så får vi se om jag får skäll. Jo förresten bilderna på valparnas 4 v dag ligger nu på plats. Ha en bra onsdag!

20140714 Idag har Hunter på sin 11-årsdag fått göra det han tycker är roligt. Vi har gått en riktigt långpromenad, badat i en sjö, på hemvägen rullat sig i en sork och badat gyttjebad - så det fick trots allt bli slang och skurborste när vi kom hem. Valparna är avmaskade, vägda, fotade och kloklippta. Vikten är på plats men fotona får vänta tills i morgon. Här har både regnat och åskat idag så burken har varit avstängd en del idag. Annars blev det riktigt fint väder i kväll så vi grillade lite. Valpbesök av Emma med familj och Linda, och nu får valparna lov att bita fler än bara mig. I kväll får jag försöka krypa i säng i vettig tid för i morgon är det jobb som gäller och eftersom vi är riktigt kort med folk (därför jag går in och jobbar) gäller det att vara klar i knoppen. Go´natt och ha en bra tisdag!

20140713 En riktigt skön sovmorgon då även valparna sov till 07.30. Så när alla 11 hundarna och vi fått frukost och det var rensat och städat hos valparna - vilket tar en liten stund var det dags för en promenad. När vi gått halva tänkta rundan satte det igång att regna och inte måttligt heller, så det blev en snabb hemfärd och vi var totalt genomblöta och det tog flera timmar innan Jackie och Kajsa var torra trots frottering, Hunter utan päls torkar numera fort. Och vid lunchtid kom Skövdegänget som kan sammanfattas med att jag utan tvekan gärna levererar en valp dit. På em. kom Catharina och Stefan på lite valptitt och över en kopp kaffe hade vi en trevlig pratstund. Tack för att ni kom! Fyra Holländare kom också på en snabbvisit. Namnen och reg.nr ligger nu på valparnas sida, även en bild på ett av min dagliga valpgosstunder. Morgondagens födelsebarn har fått en grattishälsning på framsidan. Tänk att H-kullen är 11år! Nu är fotbollen slut - äntligen! Och nu när lugnet har lägrat sig från den burken ska jag kojsa. Ha nu en bra dag i morgon både ni som börjar semester och ni nu som avslutat den!

20140712 Snart börjar fotbollen den bryr jag mig inte så mycket om, inte när man har 8 bedårande valpar att gosa med, har nu suttit där tills de slocknade. Men morgonen började även idag tidigt men frukost och sedan hundpromenad. Var sedan tvungen att åka till stan för att handla samt hämta (köpa ut) registreringsbevisen och det Eukanuba glömt att skicka med i valppaketen. Så nu är namnen på valparna helt klara. Har även idag haft valpbesök av ett mycket trevligt par från Norrköping. Av någon konstig anledning så är hanarna mer attraktiva än tikarna - när man nu för en gångs skull har övervikt på tikar. Ytterligare ett par kommer i morgon, lika spännande som vanligt att träffa nya människor. Får väl kika lite på matchen kan ju inte gå och lägga mig 22.00 - eller varför inte.. Ha nu en riktigt bra söndag, fast det kanske blir regn, för här regnar det nu.

20140711 Idag har det varit en riktigt trevlig dag. Jag och doggsen gick på en tidig morgonpromenad där jag också tog en ny flockbild. Så liten har flocken inte varit på många år. Dammsög på fm. vilket var välbehövligt med en högfällande Kajsa. Resten av dagen har det pratats hund kan jag säga, två valpbesök har det varit. En mycket trevlig familj från Stockholm och ett lika trevligt ungt par från Jönköping. Valparna äter bra - bild på framsidan och sedan har jag gosat med dem, men snart kommer goset att göra ont för tänderna är nu på g. I morgon måste jag en sväng till stan för att handla och på em. kommer en ny spekulant. Nu har temperaturen blivit lite mer normal och jag tror inte man mår sämre av det och framförallt inte hundarna. Ha en riktigt bra lördag så får vi se om det blir regn och kanske åska i morgon.

20140710 Hett, hett och i denna hettan har jag bakat. Och eftersom jag inte tycker att det är jätteroligt så när jag har all "bröte" framme är det lika bra att hålla på och det har jag gjort hela dan. Så nu ska det bli fika till alla valpbesök framöver, samtidigt ville jag passa på medans valparna inte kräver så mycket utan sover mest - den tiden lär snart ändra på sig. Valparna äter bra nu två gånger om dan av valpfoder/majsvälling. Jag och Emma gick tidigt med våra hundar idag innan det blev för varmt resten av dan ligger de gärna under takfläktarna, ja inte Jackie förstås hon måste passa hela tiden om det skulle falla något på golvet.  Efter baket i em. cykla jag och Emma ut till Bondstorp för att vattna på kyrkogården, så fick vi lite mer motion. Men jag känner mig lite mör nu - har visst semester!!!! I morgon blir det två besök och det ska bli riktigt spännande. Så go´natt med Er och ha en go´fredag. Ja en ännu mer somrig framsida fick det lov till att bli.

20140709 Det är inte bara in Norrland det är kokhett, nu är klockan 22,25  och det är 20,5 gr varmt ute.... och här går alla fläktar för fullt och fönstren vidöppna. Men idag har det varit lugnt och skönt, valparna mår utmärkt och har betett sig precis som de ska, var det var med dem igår är bara gissningar. Idag har alla klor blivit klippta, de har nu fått mat av mig två gånger idag på morgon endast majsvälling och i kväll med lite smak av valpfoder och de är så mysiga nu. Har faktiskt i hettan klippt lite gräs, men det blåste ganska regält för annars hade det inte gått. Tidigt i morse gick jag och Emma med hundarna och tvinsen förstås. Har varit hos Fixa och planterat en blomma och mina tankar var starkt hos henne i kväll när jag satte mig tillrätta i fåtöljen för då var platsen given i mitt knä. Hunter har blivit lycklig i eftermiddag då han nu är rakad för andra gången i sommar, ja den pälsen han har (hade) var nu enorm igen. Värmen suger så jag tror jag ska se om det går att sova i den tropiska natten. Ha en bra torsdag!

20140708 Man gör inte många knop i denna värmen. Och när valparna blivit matade en och en och sedan flyttat dröp det av mig. Kan inte säga precis att de varit jättenöjda med flytten,  för de har skrikit i himmelns sky, funderade en stund på att sätta på mig hörselskydd. Om det är värmen eller ny miljö är osagt, men det har blivit lugnare som väl är. Och precis nu har Jackie varit inne och matat så nu är det tyst. Ja valparna har tagit mycket kraft idag, tycker inte om att de inte är nöjda så då mår ju jag inte bra heller. De vuxna fick en tidig promenad pga. värmen. Valplådan är nu avtvättat och nermonterad och i kväll fick även golven en välbehövlig avtvättning. Värmen lär väl fortsätta men nu går fläktarna här för fullt. I morgon hoppas jag på en lugnare dag på alla fronter. Valpsidan är nu uppdaterad med bilder och vikter, för här blev ju ingen åska i kväll som väl var, ha nu en go´onsdag! Jo jag måste meddela med att Kajsa har sedan i lördagsnatt nu legat inne och är sitt vanliga jag så det känns bra.

20140707 Oj då var det så länge sedan jag var här en kort resumé: lördag gäster en trevlig men mkt sen kväll (eller morgon), söndag trött slockna mkt tidigt. Och idag måndag varmt så in i norden, gick tidigt med hundarna, och har möblerat om här mellan varven men idag har det varit varmt både ute och inne - fast man ska ju inte klaga. Men nu är det förberett för valparnas flytt i morgon. Valparna har nu fått smaka majsvälling 2 gånger idag och de är jätteduktiga. De är vägda och fotade men de kommer inte in här förrän i morgon, för tidigt i eftermiddags satte de igång att åska och inte dåligt heller, så det har varit avstängt här det mesta av kvällen - och de har lovat mer åska till natten och det ser jag inte framemot. Vi har också firat dottern som idag fyller 35 år - fattar inte vart alla de åren har tagit vägen. Men nu ska det sovas för här finns ett gäng fyrfotade som är morgonpigga. Skönt att vara ledig i morgon! Ha det bra!

20140704 Skönt att det är fredag och min lillsemester har börjat.  2/3 delar av barnen har varit här i kväll och det har blivit en del sittande vid valplådan. Valparna har fått pröva på vatten vilket innebar att jag med ett finger har blött deras munnar, de börjar så smått att busa lite med varandra och deras ben börjar vara ganska tränade och de går ganska bra i valplådan nu. Kajsa har sovit ute i natt med och har redan nu lagt sig till rätta där ute. I nästa vecka ska valparna flytta till en större bostad och vårat sovrum blir då öppet så får vi se om det blir någon förändring med hennes sovande. Är lite mör nu och ska gå och kojsa, hoppas att det blir en bra lördag och det gör inget om det inte kommer regn!

20140703 Var och handla mat efter jobbet. Var också på Djurmagasinet och inhandlade en ny Biabädd Jackie skrapade sönder en i bäddandet innan valparna kom samt en säck valpfoder Jackie äter som en häst men det går åt mycket mat till valparna. Nu är valparna väldigt lyhörda och hör direkt om man säger något eller kommer in i deras rum och de är helt ljuvliga - men de kan låta framförallt när Jackie går in där och rensar och sedan inte tycker att det är matdags och går därifrån attans vilket väsen det blir. Kajsa har legat ute i natt med, var uppe vid 2 tiden och kollade och då låg hon där i sin grävda grop, men nu ligger hon inne och det har ju regnat en hel del så jag hoppas hon blir inne i natt. Återigen helt tyst när jag kom hem och det känns så märkligt, var det verkligen Fixa som drog igång allt skallande? I natt blir det 4:e natten utan Fixas slickande och det är tomt... att denna lilla hund kunde ta så mycket plats. Idag har det varit ett inferno på jobbet, men i morgon hoppas jag det blir lugnare och nästa vecka är jag ledig och det ska bli så himla skönt, för den här veckan har varit påfrestande, har ju inte precis varit på topp. Men nu ska det sussas och så hoppas jag att vi alla får en bra fredag!

20140702 Var efter jobbet och köpte nya kompostnät. Det var konstigt att komma hem idag för det var så tyst, ingen Fixa som stormskällde och även Kajsa var tyst. Kajsa har blivit annorlunda, har de här kvällarna och nätterna sedan Fixa är borta legat ute, det har hon aldrig gjort tidigare - less hon Fixa tro? har aldrig varit med om detta tidigare men de bägge hat/älskade varandra hon saknar kanske Fixas hängande, morrande i raggen på henne för hon brydde sig aldrig - vem vet? tänk om de kunde prata! I alla fall var vi ute en sväng så Hunter fick sitt gyttjebad... lyckades i alla fall få i honom i ett mindre gyttjigt vattenhål så den mesta skiten gick bort. Vi var också hos Fixa en stund. Har suttit och tittat på de små liven och det börjar bli trångt runt matbaren och det är djungelns lag som gäller till spenarna. Nu är de mer och mer uppe och går på sina ben, ögon är helt öppna nu och de hör och reagerar på omvärlden. Så nu börjar det bli små hundar av dem. Nu är uret 23 så det är säkrast att säga gonatt!

20140701 Har funkat bra att jobba idag trots att ögonen varit små och ögonlocken stora. Ett stort Tack till alla ni som visat era tankar via sms, telefon, mail, GB och FB. Var tvungen att ta en bild när de åt idag då den lilla stumpan inte har vikten till att flytta på sina syskon då tar hon ovanvägen, där finns det vilja kan jag säga. Har varit lite papperplock i kväll. Men nu ska det sovas var lite dåligt med den varan i natten som var. Ha en bra onsdag!

20140630 Idag har det varit en tung dag, att det ska göra så ont att ta farväl när man ändå har varit så väl förberedd på det. Minnesorden finns på den tunga sidan så jag ordar inte mer om detta här. Livet går vidare och de små valparna tar sin tid med alla göromål runtomkring dem som väl är. De är nu fotade en och en, avmaskade för första gången samt vägda. Ska försöka att få in det här i kväll om det nu inte blir åska.

Det blev ingen åska och bilderna på de små liven är nu på plats. Och det har varit bra att haft detta och pula med det skingrar tankarna. Men jag är ganska tom nu ögon och huvud värker, så nu ska jag försöka med att sova för i morgon väntar jobb igen. Hoppas på en god tisdag!

20140629 Oj då med så trevliga tillrop i GB med det jag gör här - jättekul! Men Du är en duktig lärare Lena och så finns en hel mapp med anteckningar och sedan är du ju inte längre bort än telefonen. Och i Umeå har ni inga mjuka uppvakningar precis, men risken är väl minimal att man somnar om. Idag har det varit en jobbig dag, gick först med de tre och sedan hade jag och Fixa lite egentid i skogen och det kändes bra och vi hade lite mysigt. Måste ha nå´t att göra så det fick bli gräset, var väl sådär torrt när jag började men halva arealen är i alla fall klippt. Och så mulnade det på med regn och åska, så jag fick terra Lena telefonledes istället. I morgon blir en dag, det vet jag.... Vi hörs kanske!

20140628 Har nu suttit och fixat här nästan hela förmiddagen eftersom det två kvällar i rad nu har varit åska och muller så man inte har vågat ha på datorn. Så nu har valparna fått sin sida och det är omändrat på sidor som har anknytning till den, men jag ska fortsätta lite till. Har varit ute med de tre som blev en obehaglig överraskning, för mitt ute på en skogsväg kom två rottisar inifrån skogen utan ägare. Hunter var ju lös och så nära dem att han inte gick att stoppa, men som väl var hände inget och de lufsade iväg och jag vände om och gick en annan väg. Valparna börja nu att försöka ställa sig upp på benen och ramen är nu borttagen, man kan också se att det börja så smått att glipa i ögonen. Nu ska jag fortsätta mitt pulande här för vem vet det kanske blir åska i kväll med.... Som ni ser på första sidan har Catharina och Malte nu fått sitt första pris i lydnadsklass 1 så roligt, än en gång Grattis! Ha nu en bra kväll i fall det inte går att titta in här!

Nu är det kväll och det blev precis som jag trodde hann knappt att spara det gjort här förrän det började åska. Men nu har det slutat och jag har gjort lite till samt att jag lagt in en ny bild som precis är tagen på de små liven. Nu ska det snart bli mat och fotboll.. eller inte. Ha det gott!

20140625 Fixa får vara kvar hos oss tills nästa vecka då nu två tillfrågade veterinärer har semester, så vi får ytterligare lite nattmys. Hon klarar inte att själv hoppa upp i sängen numera men har nästan alltid sovit under mitt täcke så det känns bra att hon är tillbaka där, har ju varit utestängd från sovrummet sedan valparna kom men blir nu inburen dit. Avslutning på syjuntan med det traditionella Byrarumsbesöket som vanligt trevligt med gott fika. När jag kom hem därifrån passade jag på att klippa alla bakklorna på valparna medans de åt och sedan var de så dästa att jag kunde klippa framklorna med så 144 klor är nu klippta. Har nu lagt ut lite bilder på valparna som är tagna de sista dagarna. Har fortfarande inte fått klart så mycket med deras egen sida att jag kan lägga dem där - är lite pill, men jag måste ta tag i det nu.... Och som vanligt har det blivit hög tid för att tänka på morgondagen kvällarna går alldeles för fort. Ha nu en bra torsdag!

20140624 Vi väntar fortfarande på att få en tid, vill helst inte till Djursjukhuset, ska i morgon försöka få tag i Catharina i Skillingaryd. Tack för stödet jag har fått via sms och här i GB - det värmer. Har i kväll gjort lite valpgöromål där allt nu ska ske via nätet så det har inte blivit något annat, jo suttit vid valplådan förstås och matat Jackie. Har strövägt några av de minsta valparna som ökar fint nu och alla är nu över 400g och det känns jättebra. Det är svårt att samla tankarna och beslutet hänger som en mara över en. Men nu ska jag ta en sista titt i lådan för nu smaskas det för fullt innan det är dag för sängen. Så go´natt!

20140623 Har idag städat i förrådet i garaget för att få lite annat gjort än att sitta vid valplådan och lite annat att tänka på. Jag har fattat ett tungt beslut ja egentligen gjorde jag det redan igår och det är Fixa som nu inte orkar gå en vanlig promenad i normal takt utan att bli halt, det är frambenen som inte bär henne och igår när vi kom hem hade hon svårt för att få benen till att bära och då tog jag detta beslut och nu återstår bara samtalet. Valparna är vägda och ökar fint, några huvudbilder blir det inte förrän nästa vecka då ögonen har börjat att glipa. Har påbörjat valparnas egen sida, men har lite svårt för att koncentrera mig. Nu väntar fyra jobbdagar och kanske det andra också men måste kolla runt lite eftersom Mila inte kunde. Nu ska jag mata Jackie - de här nyblivna mödrarna får sin egna idéer som att för hand bli matat i valplådan. Go´natt och ha en bra tisdag!

20140622 Igår hade vi besök av Axels matte och husse som kom för att titta på valpisarna och vi hade några trevliga timmar tillsammans. Jackie vill nu följa med ut på en promenad och kan tänka sig lämna valparna lite längre stunder så det blir en kortis för henne och för Fixa. Nu i kväll kom Johan och Natta på besök så vi har suttit och tjatat lite. För att göra nå´t annat än att sitta vid valplådan har jag nu lagt färdigt med tänkta stenplattor och känner mig riktigt nöjd med det. I morgon blir det veckovägning och lite annat valpbestyr. Nu får ni ha en bra måndag!

20140620 Då är Midsommarafton förbi och för oss en väldigt annorlunda dag, det är nog första gången sedan jag och Göran träffades som vi har firat den helt själva för nästa 40 år sedan. Man kan väl säga att det varit lugnt, var förstås nere vid sjön, men vi avstod dansen kring stången... Har suttit en hel del vid valplådan förstås och så servat Jackie. Mycket lugnande besked från lådan tiken har nu passerat sin födelsevikt. Jag vill Tacka Anette (Tollartrollets) för ditt mail med stöd av erfarenhet med din senaste 8-kull där det var ungefär samma händelse. För helt klart blev jag orolig när tiken minskade 30 g från en dag till den andra. Men nu är det som det ska, lugna trygga valpar med trinda magar som bara ligger och "knorrar" när de inte äter. Men nu ska jag i alla fall sätta punkt för denna dag. Hoppas att ni är pigga och alerta i morgon..... Ha det bra!

20140619 Idag är jag betydligt lugnare, hanen är nu utom fara har från morgonen ökat 25 g, tiken har ökat 14 g sedan igår kväll men är fortfarande inte upp i sin födelsevikt och får lite hjälp med att hålla syskonen på lite avstånd då de far fram som bulldozers. Emma har gjort ett jättejobb och gått hit och skött både Jackie o valparna. Nu ska vi fira Midsommar i lugn och ro, en tur ner till sjön i morgon och Bondstorps Midsommarfirande lär det bli. Nu blir det lite mys på altanen i solsken efter dagens åska och regn. Har nu lagt ut lite bilder på valparna ligger än så länge på första sidan tills jag fått till deras egna sida förhoppningsvis snart. Ha nu en bra kväll!

20140618 I kväll är jag bekymrad, en tik har gått ner i vikt alldeles för mycket och en hane har inte ökat i vikt. Så jag har suttit hela kvällen med att hjälpa de här bägge till spenar utan att bli undanknuffade och tiken har ökat något. Nu håller vi alla tummar att det här slutar bra. I morgon jobbar jag bara halvdag och Emma kommer att gå hit varannan timme att hjälpa de här små liven. Håll tummarna!!

20140617 Helt oväntat i måndags morse 07.30 efter att först legat och gosat jämte mig i sängen började Jackie att bli "valpsjuk" och det på dygn 59. Och dagen förflöt i hässjande, bäddande och ut och in. Och inte förrän i gårkväll 21,10 kom första valpen och det blev en lång natt för sista valpen kom 05.10 idag på morgonen. Några timmars sömn för en trött mor och trötta barnmorskor. Nu är valparna vägda och kontrollerade och alla mår bra inklusive Jackie och fördelningen blev 5 flickor och 3 pojkar. Nu ska jag röja lite efter natten och vila en stund. Men vi hörs!

20140615 Gick ungefär samma rutt med hundarna idag med samma resultat, fast det var betydligt varmare idag än det var i går morse. Jackie hon matas numera förhand och för tillfället består menyn av valpfoder, medvurst och ris och innan kvällen var slut hade hon fått i sig sin giva. Göran har i kväll gjort de sista "stämma" bestyren och kom hem innan mörkret. Tack Maria för ditt lååånga samtal och idag slog vi rekord, men förutom att prata om allt mellan himmel och jord har vi pratat om Liisa och Bexa förstås, om hur bra det går och framstegen hon gör. Sedan maila Maria mig kort som en fotograf tagit på Liisa och Bexa, helt fantastiska bilder men det gjorde så ont så ont, trodde jag kommit längre, men den blicken han lyckats fånga..... ni ska få se dem här men inte än. I kväll sedan fick jag ett celebert besök av Roy-Arne och Solveig som bl.a berättade att Ecco  13 år o snart 5 mån fortfarande mår bra men har börjat att höra lite dåligt. Kvällen försvann i ett naffs och nu är det sussedags. Ha en bra måndag!

20140614 Men nu är uret 5 min. över 24 och vi är precis hemkomna från Jägarförbundets stämma på Isaberg. En trevlig middag men lite underhållning och tal och såntdär. Innan idag gick jag en kortare tur med alla fyra, hem med den vaggande damen, och när hon ätit upp benet hon fått tjöt hon hejdlöst när hon kom underfund med att jag gått iväg med de andra tre. Kände bara att de måste få lite mer och jag också. Köpte jordgubbar i går och kom sedan på att jag var ensam hemma så bort till Emma och de 4 barnen samt Marianne som var på besök, så vi åt jordgubbar och glass. Sedan blev det gräsets tur inhägnaden först där gräset växer som besatt - blir väl väl gödslat..... fortsatte klippandet tills bensinen tog slut, fyllde på bensin men sedan startade inte eländet, så det fick bli lite ogräsrens tills det var dags att göra sig "vacker". Göran kom hem och bytte om och sedan for vi tillsammans till Isaberg och här är jag nu. Snart dags för sängen och morgondagen är än så länge oskrivet. Ha en skön söndag!

20140613 Ensam hemma en fredagskväll hör inte till vanligheten. Göran har fullt upp med Stämman o har varit där hela da´n o skulle nu i kväll hämta folk på Landvetter med minibuss. En bild på Jackie som inte gör sig helt rättvis för nu är det spända förhållanden och man kan nu också se valparna röra sig i magen. Hon får inte i sig sin giva på 3 gånger/dag längre, utan det är småportioner flera gånger per dag. Men hon är pigg och alert och har skällt ut katten idag men tycker det är skönt när det nu är lite svalare förstås. Nu kommer gubben hem så nu ska jag språka med honom, vi hörs i morgon!

20140612 I eftermiddags var väl halva Jönköping på skolavslutning eller förberedelse för den, får så lite folk som det var på Maxi ser man sällan. Men det var riktigt skönt, går fort att handla då. Sent hem och efter lite vila och gos med doggsen och Jackie får förstås lite extra. Har jag fortsatt min dammtorkning, det blir "skitigt" efter vinterns kamineldning kan man lugnt påstå. Men det blir inte någon längre stund för nu är det hög tid för sängen. I kväll åt den havande dåligt igen trots ris men har ätit bra innan idag. I morgon blir Emma "kennelskötare" igen då Göran är borta hela dan + kvällen. För i morgon börjar Jägarförbundets årsstämma som ska hållas på Isaberg i år så han har mycket att göra med det. Även jag ska dit på lördagkväll på en stiligare middag - sägs det... Go´natt alla och ha en bra fredag!

20140611 För första gången i sitt sjuåriga liv vill Jackie inte äta. Emma var här mitt på dagen och fick då i henne frukosten. I kväll åt hon inte, när jag gjorde i ordning min lunchlåda bestod menyn av: morot, salladsärtor och gurka. Koka så lite ris och med varm sådan gick maten ner. Det är nog trångt nu i magen. För att göra något har jag dammtorkat, vet att efter midsommar finns ingen tid för en sådan bagatell. Ska gör lite till av det sedan ska det kojsas, har en förmåga numera att vakna alldeles för tidigt. När ljuset strimmar in i sovrummet är det svårt att sova - men det är härligt det är detta som är sommar. Att ligga och läsa lite innan man stiger upp utan att behöva tända sänglampan det är njutbart. I morgon får det väl bli ett besök på Maxi innan jag far hem. Ha nu en skön torsdag!

20140610 Ja värmen kan man inte klaga på, varmt både inne och ute, så det var bara att sätta sig ute och njuta när jag kom hem. Men nu framåt kvällningen var jag tvungen att ta fram dammsugaren för det var hår både högt och lågt, men nu är det gjort och blommorna inne har fått lite välbehövt vatten. Nu har jag öppnat tvärdrag så att det ska bli humant att sova. Men de (SMHI) har redan lovat svalare väder och med det åska så i kväll gäller det nog att dra ur burken, för man kan ju inte veta när det kommer - de har haft fel förr. I morgon redan onsdag och 10 dagar kvar till dagen D. Ha nu en bra dag denna onsdag!

20140609 Igår var det en trött dag, gick med doggsen vid kvällningen, lite grill och 22 gick jag och la mig. Sov till 8 så 10 tim välbehövlig sömn blev det. Men solen gassade redan varm då. Efter frukost en snabbtur med doggsen. Sedan har valplådan kommit på plats den är avtorkad soltorkad och monterad. Och så har det blivit gräsklippaning, soft i solen o tre plattor lagda. Lite grill ikväll, dusch och nu är det dags för refrängen. Ha en bra tisdag!

20140607 En himla trevlig fest var vi på igår, men det blev sen och det var segt långt framåt dan idag. Men vid lunchtid gick jag med doggsen, först en kortare promenad med alla fyra, hem med Jackie och Fixa och sedan fick Hunter och Kajsa en badrundstur, Hunter blir så lycklig när han får springa lös. Ja du Maria här fälls här också och även Kajsa börjar tendensen, men jag träffade Lena på väg hem idag, så nu är det bestämt att Kajsa flyttar till Bondstorp när fällningen kommit igång - visst var det så Lena...... Nu är maten till i kväll nästan färdig, det är nerpackat varma kläder och myggolja och om en stund far vi till Kvarnaberg för den årliga Pingstfirandet med skytte, tipspromenad, lekar och trevlig samvaro sittande under vindskydd. Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig Pingstafton!

20140606 Sveriges Nationaldag en dag som för alltid för mig tillbaka till när vår första kull föddes. En stor händelse som för alltid förändrade vårt liv till något mycket positivt. Ni kan läsa mer om det via första sidan. Nu väntar en hundpromenad, sedan kommer Evelina som jag ska vara barnvakt åt några timmar. I kväll ska vi på en stor fest vad som händer innan dess får vi se. Ja en bild på Jackie får det väl bli. Vi hörs! Em. Evelina fick följa med ut med hundarna, sedan fika vi och åt bulle, tittade på änderna i dammen. Mormor målade naglarna men det ville inte Evelina och rätts som det var kom mamma och då var mormor inget. En bild på Jackie från idag, hon är jättepigg och alert men det är tungt så hon behöver endast korta promenader, får sin mat nu 3 gånger/dag för kunna få ner det. Nu blir det förberedelse inför festen vi ska på i kväll så vi hörs i morgon, hoppas att ni haft en bra Nationaldag!

20140604 Var och köpte ett par skor till festerna framöver, och gick därefter och strosade lite på A6 riktigt trevligt för en gångs skull och var även en sväng till IKEA och inhandlat lite "förbättringsgrejjor" till Görans kontor som sedan i kväll har fått en viss upp fräschning. Även de andra golven har fått sig en omgång. Känner mig nöjd med dagen som nu är slut och i morgon väntar en sista arbetsdag och därefter en tur till Maxi inte lika upplyftande men ett måste. Eftersom nu syrenerna är utblommade satte jag in lite lupiner här..... Hoppas att vi får en bra torsdag!

20140602 Åhh vilken dag det varit idag och ledig till råka på allt. Har varit ute hela dagen, men inte bara suttit i solen. Vi gick tidigt med hundarna idag men Jackie har det tungt nu och ändå är det bara 52:e dygnet. Har mellan softet i solstolen nu lagt färdigt plattorna, men har nu kortsidan på garaget kvar där Kajsa har grävt hejdlöst i bergkrossen som legat närmast grunden, det gör det inte längre. Det är tungt men hoppas få ordning på det med efter hand. Göran åkte till klubbmötet på Attila och jag åkte till informationsmötet på Ekbacken ang. "Hjärtstarten" som ska inköpas av föreningarna i byn vilket är ett mycket bra initiativ. En utbildning kommer att anordnas efter semestrarna i hjärt-lungräddning för alla i byn. Jobb i morgon men återigen en kort vecka, men veckoslutet är fullbokat med fest både fredag och Pingstafton. Ha nu en skön och varm tisdag!

20140601 Söndag förmiddag, blev inget här igår pga. åska stängde av datorn strax efter 13 och åskan gick runt ,runt ända till sen kväll. Vågade inte sätta på den så länge det såg svart ut på något håll, vi var även utan ström ett par timmar på em. Nu är jag precis hemkommen med hundarna och det går inte fort nu för Jackie och jag har även kortat in promenaderna, men hade ändå lite dåligt samvete att jag gått för långt. Som väl är kan Hunter och Fixa vara lösa så att de får röra sig lite mer och stackars Kajsa får finna sig i en långsam promenad, men jag tror inte det berör henne så mycket åldern där börjar också ta ut sin rätt. Nu ska jag gå ut i solen, lägger väl några plattor blev 4 igår innan regnet kom. Även att jag inte är proffs på stenläggning så är jag nöjd med mitt arbete och det är ju huvudsaken. Blir kanske en tur hit i kväll igen - om det nu inte börjar åska.

Vilken värme det har varit idag, nästan för varmt att bara sitt still. så det har inte blivit många knop idag. Var en sväng hos barnbarnen i em. och det är fullt ös på dem, de hittade en vattenpöl och det var ungefär Hunters stil så Evelina fick börja med bad inomhus. Själva har vi grillat, vildsvinskottletter och masjkolvar och det var mumma. Väntar nu på att det ska svalna av så att man kan gå och lägga sig.. I morgonkväll är det både klubbmöte och information om hjärt-lungräddning på Ekbacken, så vi delar nog på oss i morgonkväll. Ha nu en riktig go och varm måndag!

20140530 En kort dag på jobbet, flexa ut 12.30. Några ärenden innan jag for hem. Klippte lite gräs betydligt lättare när det inte är så långt. Fixat lite mat. Göran jobbar på mossen så jag får mysa lite själv. Har tagit ett par bilder på Jackie och nu är magen 6 veckor... så spännande!! Hoppas att ni får en bra fredagskväll och en skön lördag! Vi hörs i morrn!

20140529 Gick först på morgonen en sväng med hundarna så de fick springa av sig, dvs. Hunter och Fixa, Jackie gör inte så många knop nu. Sedan på fm. kom valpspekulanter från Halland som sedan skulle vidare till Lagkampen i Strömsholm - håller tummarna för er! På em. kom en familj från Stockholm och vi hade en trevlig samvaro. Härligt med med goa positiva människor. Resten av em./kvällen har jag suttit här och pulat lite ni kommer till det via framsidan. Ett stort Grattis till Catharina och Malte som var sååå nära ett första pris idag ni är så duktiga och kämpar på - nästa gång blir det en början till ett LP! Nu börjar kvällen att dra ihop sig och i morgon blir det lite jobb men kommer att flexa ut tidigt är det tänkt. Så ha nu en go fredag!

20140527 Jaha och var tog den här kvällen vägen? Varit på Specsavers på synundersökning, erbjudande med gratis synundersökning och 20% rabatt för fyllda 60 - såå billigt det skulle bli!!!! det slutade på 3.300 för progressiva polaroid solglasögon, det är dyrt att se dåligt. Det positiva var att synen i alla fall inte har ändrats sedan förra gången för 3 år sedan. Var i alla fall inte hemma förrän 19.30 för det tog en faslig tid där och vipps så är kvällen över. Lite syjunta får det väl bli i morgon sedan är det sommaruppehåll, ja Byarum efter Midsommar förstås. Ledig torsdag som lär väl gå åt av valpspekulantbesök, en fam. på förmiddagen och en på eftermiddagen. Nu ska jag vattna tomaterna och sedan sova så Go´natt!!

20140526 Något soft i solen blev det inte pga. det här f-bannade gräset men nu är det klippt. Innan det toga jag några fönster på väster sidan innan solen hunnit dit. Fast tidigt på morgon gick vi en sväng med hundarna och de fick bada i rent vatten så ingen slang när vi kom hem. Göran har städat sin del av garaget av "order", men så sopade han sin del utan att köra ut min bil - dammig eller... Så när gräset var färdigt fick den en snabbtvätt. Min del av garaget tar jag en annan dag för nu var orken slut. Tack Yvonne för ett trevligt samtal, det är tråkigt ang. midsommar men det är som det är- men det kommer fler. Vi får väl fira den ihop med Jackie och valpningen. Men när den är över får det bli sill och nubbe - när det nu blir.... Jackie mår bra pigg och alert, växer om lilla maggen och går här och vankar. Nu ska det bli sänggående med tanke på jobb, men det är en kort vecka. Ha en varm och skön tisdag!

20140525 Som är K-kullens födelsedag och 3 år bli de idag. Ett stort Grattis till Er! Vi är nyss hemkomna från en idag tidig promenad idag pga. värmen di gamle och den tjocka mår inte så väl av värmen. Vad dagen mer kommer att erbjuda vet jag i kväll. Gårdagen som bestod av lite fallande regn men inte alls i den utsträckningen som SMHI larmat om som väl var. Vi hade Tollarträff här och tyvärr kunde inte Matilda komma då hon blivit sjuk, så vi fick efter bästa förmåga fixa till något själva, mer om det och med lite bilder kommer på en annan plats, men vi hade fyra härliga timmar i skogen och utan hund kunde jag engagera mig lite mer. Var lite seg i går efter skogen så det blev en middagsvila som blev lite för lång - men då fanns det väl ett behov... För i fredags vad det som sagt After Work på Spira och det var riktigt trevligt ihop med de flesta ur jobbgänget. Eftersom jag hade fått skjuts in på morgonen kunde även jag ta ett glas till den goda maten. Nu ska vi åka till Bondstorp och göra vår plikt, så får jag se vad jag tar mig för sedan. Höres!

Ja det blev stenplattsläggning och sammanlagt la jag idag 29 plattor så jag är helnöjd men också ganska mör i kroppen och i mina händer. Det är tur att Vita Pro finns utan dem hade det här varit omöjligt över huvudtaget. I morgon ska solen skina igen, så det ska softas i solen men också klippas gräs - för det växer som ogräs.. Ha en skön måndag!

20140522 En kortis i dag, kunde inte slita mig till att gå in ett helt underbart väder och inte ett enda knott eller mygga man bara njuter. Haft en del mail att svara på och uret är redan 23 så lite sömn innan det är dags för fredagsjobb och efter det blir det After Work och det på Spira. Ha en bra fredag och så syns vi väl på lördag? Tollarträff!

20140521 Direkt efter jobbet åkte jag och Fam. Hansson/Svensson till Karshults dagis sommaravslutning. Och vi satt i gräset och fikade och barnen (de lite större) sjöng och hade små sketcher. Så då har jag fått lite avslutnings nostalgi för det är många år sedan nu, och det var riktigt trevligt. Vi var inte hemma förrän 19.30, så det blev en lång dag i dag med, så jag har inte gjort mer än betalat räkningar, vattnat och gosat med Jackie och hennes växande mage och om någon vecka kan man känna de små liven där inne - så spännande. Nu ska det kojsas, ha en bra torsdag!

20140520 En sväng till ÖB efter jobbet men det jag ville ha var slut. Hem till hundarna som jag tog en skogspromenad med för att rensa min hjärna och det gillar de. Det var väldigt mycket vatten i dikena och på ett ställe var det nästan som en liten sjö som de fick lova att bada i efter önskemål. Tre plattor kvar i en överfylld skottkärra av regnvatten så jag la dem på plats och kärran tömdes. Tagit några fönster samtidigt som jag tittade på Maria Wern, Göran inte hemma så det var vila från sporten. Och så är även denna kväll till ända så nu blir det sängen med något läsvärt. Hoppas ni får en bra onsdag!

20140519 Efter frukost gick jag med doggsen och innan jag kom hem hade det hunnit att bli "görvarmt" så av med kängor, långbyxor och tröja och solen gassade stekhet. Jag tog mig an stenplattorna igen och det blev en hel del lagda, samtidigt som jag började känna mig ganska mör i eftermiddag hörde jag att det mullrade långt borta. Så in och drog ut datorn och telefonen och var på väg in i duschen när Linda kom för att skriva på ett papper. Och när jag sedan var blötlagd kom en jätteknall så där blev jag inte långvarig. Efterhand ökade regnet och åskan med blixtar som kom tätare och tätare och tillslut riktigt vräkte det ner och det haglade så nedanför stuprännorna blev det vita högar av hagel. Strömmen gick förstås och var borta i 3 timmar. Så det blev soft med läsning i soffan på altanen och samtidigt titta på naturens skådespel. Fast jag kan inte säga att jag njuter när vädret visar sig så här. När strömmen kom fick vi lite mat och nu är denna dag och kväll till ända och en ny jobbvecka väntar. Så nu hoppas vi på en bra tisdag utan överfallsväder.

20140518 Igår var det fullt upp, det firades födelsedagar både Johans och Görans och vi hade tårtkalas här på fm. och vi var 14 personer. På kvällen var "holländarna" här så när födelsedag gänget hade gått hem började förberedelserna för kvällen. Och det var en trevlig dag och kväll, men jag var ganska trött. Men nu är det slut med kalasandet här för ett tag. Idag blev det sovmorgon, och efter ett långt samtal med svägerskan var det dags för en skogstur. Regnet skulle komma under dagen så fram med gräsklipparen och tänkte först bara ta hundarnas gräs men fortsatte och faktiskt allt gräs blev klippt innan regnet kom. Tack Maria för alla bilder, men datorn storknade och självrensade sig så jag hoppas att jag hann spara dem, men har ännu inte hunnit gå igenom dem alla. Ingrid har skrivit i GB att Nisse nu är viltspårschampion ett stort Grattis till Er. Och så är det nu inga tvivel om utan att Jackie är dräktig, så nu hoppas vi på att det går bra hela vägen. Har mycket jag behöver göra här men när vädret är bra blir det prio ett att vara ute.  Och efter nästan 5 timmars gräsklippning var jag ganska mör så det blev duschen och sedan soft. Beroende på hur vädret är i morgon beror det också på vad jag tar mig för. Hoppas att ni får en bra måndag!

20140515 Två långa dagar har det varit, igår var det ju junta och den har jag ju missat flera gånger i vår på grund av rallykursen så det var ju tvunget! Och idag handledag och hemma kl. 19. Och så kalas igen, på lördag fm. ska Johan o Göran firas men det blir bara fika, och tårtan står i ungen och ska göra så i 5 timmar minst (glömd maräng). Och på kvällen ska vi ha gäster men bara två personer så det ska vi väl fixa till något ätbart även om det blir tre rätters - menyn klar. Så på söndag blir en vilodag. Fredag i morgon helt underbart och solen och värmen ska ju också komma, så nu njuter vi i helgen!

20140513 Kyrkogården och planta lite efter jobbet efter först besök på Blomsterlandet förstås. Hem och på med kängorna och ut med hundarna för att rensa hjärnan - och det var skönt. Några telefonsamtal och sms och så var kvällen slut. I morgon antar jag att det junta - har ju inte varit där på ett tag nu. Men jag har letat fram lite garn i min gömmer så får vi se vad det bliver. Hörde i kväll att "ryssvärmen" är på väg hit - blir spännande... Ha en bra onsdag!

20140512 På förmiddagen idag åkte vi till Vaggeryd för bankärenden och så gjorde vi besök hos svärmor och fick en riktigt go´fika. När vi kom hem tog jag hundarna på en liten rundtur och vi lyckades pricka in när det inte regnande. För regnat det har det gjort i hur många omgångar som helst har sprungit ut och in mellan regnskurarna som en kutaperkaboll. Men det har blivit en del stenplattor som har kommit på plats i alla fall, men tillslut gav jag upp. Så lite mat och sticke framför TVn är allt jag tagit mig för i kväll, och nu är kvällen till ända och dags att tänka på morgondagen. Ha en bra tisdag!

20140511 Idag följde Göran med och vi gick med alla fyra och bara på skogsvägar som Fixa inte hade några svårigheter med  t o m Hunter kunde gå en hela svängen utan att rulla sig i något äckel så ingen slangtvätt idag. Har varit i hundhänget idag och fixat tills regnet körde in mig på sen eftermiddag, så gräset blev klippt, före det rensat och lite plattsättning. En god middag med lite hockey och vi satt före det på altanen i hällande regn och titta på småfåglarna som har det häktiskt nu i sitt bobyggande. Och det är så härligt att höra om Liisa och de framsteg hon gör och lite bilder jag får här och ser via FB, det värmer mitt hjärta. Ja du Maria här hålls också tummar och tassar att det finns lite smått i Jackies mage - jag säger inte mer om det ännu förrän jag är hundra. När man inte är van vid utomhusluften och sådant arbete så känns det i kroppastollen framåt kvällningen, så kvällen lär väl inte bli alltför sen. Ha nu en bra måndag!

20140510 En riktigt skön dag med endast lite regn. Göran gick med Fixa och jag tog de andra och gick mossrundan och det var så skönt fåglarna kvittra och Göken gol och det var bara vårlukt i skogen och doggsen njöt också av diverse gjyttjebad och framförallt Hunter som såg ut som om han badat i gödselstacken så det blev både vattenslang och skurborste på han, de andra räckte med vatten. Har haft trädgårdsarbete idag med allt möjligt pulande och fått en hel del gjort, även klippt lite gräs. Satte mig sedan i kvällssolen och gottade mig lite innan jag gick in i duschen. Efter maten har det blivit TV och väntar nu på omröstning i Melodifestivalen så får vi se hur det går för Sanna. Men en heldag ute sätter sina spår i ögonen så det ska bli skönt att krypa i säng. Hoppas att vi får en lika skön söndag!

20140509 Åhh vad skönt med fredag, ätit och druckit gott och bara slappat. Suttit i faktiskt lite sol på altanen och sett solnedgången och där tog jag bilden på min sköna. Men fredagen gör sig påmind om veckan och man är trött så i morgon hoppas jag på sovmorgon och sedan inte allt för mycket regn under dan. Höres!

20140508 Fick jobba över och var sedan på Maxi så uret blev ganska mycket innan jag kom hem. I kväll har jag gjort det, nämligen skrivit om varför Liisa flyttat till Umeå. Något jag bävat för men det gick riktigt bra vilket beror på att jag vet att Liisa nu mår och har det bra. På framsidan hittar ni dit. Så är det fredag igen och det känns skönt och inga kalas den här helgen. Känner mig lite mör nu så detta får bli det hela och ha nu en bra fredag.

20140507 Skönt att komma iväg lite tidigare från jobbet. Var på Djurmagasinet och handla mat till de fyrbenta och så blev det lite nya fiskar till akvariet, vitt, blått, rött och svart och med gult och orange innan blir det en bra färgklick. Har sedan lagat jobbmat 6 portioner till frysen. Ja så mycket mer har det inte blivit, tittade lite på på barnen i Mästerkocken - de är ju helt otroliga man får verkligen komplex. Lite ändringar här och har börjat förbereda för en del som jag måste få till nu, och så är länksidan misserabel får se om jag plockar bort den helt är så mycket som inte fungerar och frågan är om den behövs, men börjar väl med att plocka bort det som inte fungerar. Så har vi torsdag i morgon och en sväng till Maxi. Det har inte regnat länge och ändå är jag trött på det nu! Vi hörs i morrnkväll, ha det bra!

20140506 En härlig dag hade vi igår i Ullared men både huvudet och plånboken var helt tom när vi kom hem. Hundarna ville gärna hjälpa till att packa upp för det blev mycket gott till dem, men det ska räcka ett bra tag. Efter frissan idag har jag fortsatt att plocka upp men har sparat lite till morgon också, fick ta ett tag med golven och lite annat jokks. Väntar nu på resultatet om Sverige går vidare sedan ska jag ta mitt skalade huvud och gå och lägga mig. Ha nu en bra onsdag!

20140504 Seg idag som väntat när man kommer i säng efter 24. En hel del att röja och diska för hand. Gick sjörundan med hundarna och såg en jättestor orm, Jackie var lös vid det tillfället, men hon går inte nära ormar sedan hon blev biten när hon var 4 mån men jag får nästan hjärtstillestånd men den långa ormen ringlade in i en trumma i den uttorkade bäcken. När vi kommit hem o plockat ur diskmaskinen för andra gången, stängde jag av telefonen och drog en filt över mig och sedan sussade jag skönt ett tag. Satte mig en stund ute och kom man riktigt i lä så var det skönt annars kändes de som ishavsvindar. I kväll var vi bjudna på vätterröding hos "holländarna" och den fisken säger man inte nej till - ett par trevliga timmar hade vi där sedan ville bara kroppastollen hem till sängen och framförallt Göran som inte fått någon vila alls idag pga. högtryck med vårarbetet. I morgon kl.8.00 startar ullaredsmaffian sin majturné, så då gäller det vara så klar som möjligt i knoppen för den lär väl ta slut ändå framåt dan. Ha nu en skön måndag!

20140503/04 Eftersom uret är 01,15 Vi har haft en trevlig kväll och maten blev uppskattad och smakade faktiskt bra. Men nu är det hög tid för sängen så får vi ta resten i morgon, köket är fullspäckat liten diskmaskin så det tar sin tid.. Så i morgon lär det väl bli en sen frukost så får vi se om orken och lusten räcker till mer. Go´natt alla!

20140502 En riktigt kort arbetsdag vilket inte är helt fel och det var hemskt skönt att vara på Maxi vid middagstid lugnt och skönt och slippa trängas med folk men ändå inte många pensionärer - kanske ändå är så att då vill man trängas med folk.... Hem och packade upp och tog sedan ett gäng fönster, nackdelen med maskinen är att den måste laddas ofta - kan bero på att jag har för många fönster... Har haft lite hundvård men bara kloklippning och tassvård. Ansat av golven och sedan inte gjort så mycket mer, men är trött och ska nu inta kudden - ha nu en skön lördag!

20140501 En riktigt god sovmorgon, gick först med alla fyra sedan hem med Fixa och en längre tur med de andra. Och sommarvärmen vi haft det senaste lyste med sin frånvaro idag så vantarna kom fram igen. Var en sväng in till "Holländarna" och prata lite över en kopp kaffe. Testade min nya fönsterputsmaskin så nu är fönstren på västersidan klara och det blev bra. Bytt gardinerna i rummet. Sedan har det förberetts för lördagen, så för och efterrätten är nu i frysen och så blev det lite fröknäcke också. Dammtorkat nu i kväll - fattar inte vad allt damm kommer ifrån. I morgon ska det jobbas men bara till lunch för sedan flexar jag ut. Till Maxi och handla och sedan hem. Ha nu en bra fredag och många är väl lediga denna klämdag så hörs vi framåt aftonen.

20140430 Har varit på Apoteket och inhandlat spray så nu kan jag andas igen - inte helt fel... Kunde flexa ut 45 min tidigare idag och var på Maxi och handla till det förberedande för jaktlagsträffen (skyddsjägarna som jagar i stan) som ska vara här på lördag. Sedan firade jag och Jackie Valborg med rallylydnadskursen på Attila som Christel håller +4 andra ekipage som valde det framför elden och det ångrar jag inte, en "skitrolig" kurs och Christel är en fantastiskt instruktör. Helt givet kommer jag att fullfölja detta beroende på vad den närmaste framtiden för med sig. I morgon ska jag förbereda med sådant som kan frysas till lördag vilket blir förrätten och efterrätten och så ska det bakas fröknäcke. Resten av dan blir bonus. Men nu ska det kojsas, och ha en bra 1 maj framförallt om ni ska till Jönköping för där räknas det med bråk - vad det nu ska vara bra för!!! Görans demonstration blir till att köra gödsel och det brukar inte leda till nå´n större folksamling..... Ha det gott!!

20140429 Har varit i Växjö på kurs - Hörselgångsmätningar - IF gav väl inte precis det jag väntat och inget kaffe förrän 10 trots att många startat redan vid 5 tiden. Var hemma lite tidigare men helt skitslut, är så fruktansvärt täppt i näsan och huvudvärk börjar nästan misstänka att det är pollen fast jag aldrig haft några sådana känningar innan ja ja  får se vad det blir av det. Försökte vila lite ute i solen men det blåste hejdlöst så den vila blev kortvarig. För att göra lite nytta har jag putsat vinterskorna och hängt undan vinterkläderna och tog sedan tag i mitt gröna akvariet. Men nu ska jag lägga mig om jag nu kan få lite luft genom näsan. Jobb i morgon och rallykurs på kvällen. Ledig torsdag 1 maj och jobba halva fredagen. Go´natt med er!

20140428 Satt i telefonkö i ett par timmar i morse, skulle göra lite ändringar både med Telia och Tele2. Kan säga att Telia var helt hopplösa blev skickad vidare till två olika innan jag kunde uträtta min ärende. Men nu är det fixat och förväntar mig nu billigare fakturor. När sedan detta var klart gick jag med doggsen och vi gick ner till sjön, och t o m Hunter badade fast Jackie fick bara blöta benen. Var väl lite väl långt för Fixa men får hon bara gå lös och pula på i sin egen takt och lukta på allt av för henne värde.. och Hunter han inte bara luktade han rullade sig också så han var grönfläckig när vi kom hem så det blev både slang och skurborste. Eftersom räkningarna nu var fixade blev det bilen tur, det tog sin lilla tid men nu är den ren både inne och utvändigt. Emil som fyller år idag och ville bli firad, men fick hit honom på en fika med kladdkaka efter hans jobb och Emma och de små kom också så lite firad blev han i alla fall. I morgon tidigt ska jag och några av mina kollegor åka till Växjö för utbildning så samåkning från Vaggeryd 06.30. Så nu ska jag kojsa för det gäller väl att hålla sig vaken i morgon!!! Ha en skön tisdag och njut av värmen för snart är den över för denna gången och det kan väl vara skönt för alla pollenallergiker att det blir lite paus. Höres!

20140427 Fast jag börjar med lördagen som startade med klarvakenhet redan 05.00 men klev ur bingen 06.00 eftersom det inte gick att sova. Överraskade världen med att åka ner till Attila för att hjälpa till med vårstädningen. Tog med Jackie och Hunter, och när städningen var nästan klar tog jag doggsen på 1 timmes promenad i Skillingarydskogen vilket de uppskattade med lite nya lukter - men det var varmt! När vi kom hem tog jag tag i hundarnas hägn, rensade, tog bort alla plankor vi lagt över grävande hål och så la jag lite stenplattor och därefter skulle jag klippa gräset men då startade inte eländet. Så det fick bli lite plantering i stället, fick pengar i födelsedagspresent till en stor urna så den kom på plats med lite växter och det blev så fint, och de andra växterna fick också lite ny jord. Trädgårdsmöblerna kom på plats. Det var en lång aktiv dag och innan Gladiatorerna var över var jag helt färdig så det blev ett mycket tidigt sänggående för att vara en lördag, men dagen började ju tidigt också.

Så nu är det söndag och vi sov till 07.30 så jag satte mig här direkt när doggsen fått frukost för att skriva och Gratta 7-åringarna. Göran är i lagårn och jag ska sätta på kaffet och det ska bli lite frukost så får vi se vad vi tar oss ut på idag. Så jag tittar väl in här en sväng framåt aftonen.

Nu har aftonen anlänt och det blev sen frukost, därefter gick jag med doggsen men endast en 40 min sväng för det hade blivit ordentligt varmt. Sedan ett härligt samtal med Maria för att få lite info hur det går med Liisa och det är helt otroligt vilka framsteg hon och Maria gör och jag blir så lycklig för det. Idag har jag pulat lite i trädgården ändrat om lite, plantat och klippt gräs, tvättat lite trädgårdsmöbler och har sett hur mycket som skulle behövas göras, men gör lite efterhand. Men i morgon är ju åter en ledig dag och prio får bli räkningar och bilen. Jag och Linda ställde in rallyträningen pga. värmen och det var nog ett klokt beslut för doggsen har varit rätt så slöa i dag. Nu blir det lite Beck och John Blund känns som han kommer tidigt i kväll. Ha nu en riktigt bra måndag, så hörs vi!

20140424 Fick jobba över nästan 1 timme dag och sedan till Maxi och handla och var inte hemma förrän 18.45. Kan inte säga att jag sprudlade av energi, men för att inte somna kl. 19 städade jag av golven och torkade av det sista av alla löpetikarna så nu slipper jag det i helgen i alla fall. Fredag i morgon som väl är och ett lugn har lägrat sig då det nu äntligen är konstaterat att Hampus hade dubbelsidig öroninflammation för i morse blev jag riktigt orolig när Emma ringde när jag var på väg till jobbet och då hade han haft 40,9 i temp. på natten en feber som han nu har haft i flera dygn och äntligen tog de emot honom på VC. Emma har haft ständig kontakt med barnakuten där de bara har sagt att de ska avvakta, man får sina funderingar ibland på sjukvården och den oro som föräldrar och även far och morföräldrar har haft men nu hoppas vi på snar bättring och febern var i kväll nere i strax under 39 gr. Ha nu en bra och skön fredag så hörs vi i helgen!

20140423 Rallylydnadskurs i kväll och det är faktiskt riktigt roligt och även Jackie tycker det är roligt som inte har tyckt att den vanliga lydnaden varit någon större höjdare, så det är vi taggade på nu, i alla fall ett tag till för förhoppningsvis får vi göra ett avbrott..... Torsdag i morgon vilket betyder handledag. Helgen blir förhoppningsvis lugn men det är en del att ta tag i här hemma t ex fönstren, men lite rallyträning får det nog också bli. Ha nu en go torsdag!

20140422 Hade tänkt tvätta bilen när jag kom hem, men kände inte för det så jag tog doggsen och gick ut i skogen istället, kände att även jag behövde lite skogsluft. Och lite regnstänk kom det också när vi kom hem så det blev lätt att avstå tvätten. Har plockat undan påsken både här och det lilla jag nu hade ställt fram här hemma, så då fick dammtrasan göra lite nytta också. I morgonkväll är det Rallylydnadskurs så får vi se om damen är på hugget. Ha nu en skön onsdag!

20140421 Annandag påsk idag och jag inte varit utanför byn och bara använt apostlahästarna och även Fixa klarade av en normal hundprommis idag och det kändes bra. Fast hundarna tycker att det är varmt nu de är ju inte heller vana vid den plötsliga värmen vi fått. Fast visst är det skönt med värmen fast det är lite väl tidigt för sommar än så man får hålla i sig lite, fast idag har jag satt ut växterna som varit på vinterförvaring och så har jag planterat om tomatplantorna jag fått av svågern. Så har jag också klippt gräset i 3 timmar och är ändå inte färdig har lika mycket kvar - det är sommarens baksida. Och så är Påskhelgen slut för denna gången, den har varit bra men en hel del åkande har det ju varit men det har också varit positivt och mer av det positiva hoppas vi på! Nu är det en normal arbetsvecka igen, så ha nu en bra sådan!

20140420 Igår var alla barn och barnbarn här och firade påskafton, de lite större barnen fick leta påskägg och i år hade jag gömt dem ordentligt så de fick ha lite hjälp, och vi hade en trevlig kväll som avslutades med "skitgubbe". Hann med att går en sväng med hundarna på dan när maten var förberedd. I morse började dan tidigt var lite tveksam ang. Jackie men hon kändes bra så vi beslutades oss för att åka och det började bra, men så fick han inte riktigt till det på första försöket och sedan var det kört hon talade tydligt om att nu fick det vara nog, så löpet var över vilket hon även visade när vi kommit hem, för Kajsa fick också svar på tal när hon blev för närgången. Men vi hade en trevlig dag med Lisbeth och Lasse som bjöd ut oss på en fika strax utanför Skurup där vi fick se höjderna av Skåne vid en smedja med hembakat och smidda konstverk av gamla jordbruksföremål. Så det var en mycket trevligt initiativ som vi uppskattade mycket. Vi gjorde ett nytt försök efter kaffet men Jackie hade inte ändrat uppfattning. Så nu håller vi tummarna för fredagens parning som var bra. När vi kom hem röjde jag lite efter gårdagen och sedan har vi suttit på altanen och sett solnedgången och nu ska det bli nedgång i sängen. Så ha nu en bra Annandag Påsk i morgon!

20140418 Så startade morgon med en färd ner till Skurup där Axel bor. Åhh vilken härlig hund och Jackie föll direkt och det blev en bra parning på en hängning på 29 min. Om hon fortfarande löper på söndag gör vi en ny visit, men det beror ju på det. Så nu hoppas vi verkligen på ett gäng midsommarvalpar. Tack Lisbeth och Lasse för en trevlig dag tillsammans med mycket hundsnack och cappucino med fralla och efteråt en Påskparningstårta. Lite trötta är vi allt och den nyparande ligger helt utslagen på rygg i husses säng. Så nu säger jag go´natt för i morgon blir det i alla fall ett påskfirande med familjen, så lite käk blir det till att göra i morgon.

29140417 Först och främst vill jag önska Er en riktigt GLAD PÅSK! och hoppas ni får en härlig helg med nära och kära. Här blir det till att fara med kvasten fast den är vit... för i morgon bär det av till Ystad och håll nu alla tummar och tår ett det blir en parning. Var och handla efter jobbet och det var jag inte ensam om.. du milde va folk det var. Hem med kassarna och såg att tvinsen var ute så jag var ju bara tvungen att åka fram och träffa dem. Tikarna är som besatta med varandra och Fixa äter inte om det nu beror på löpet eller något annat åt inte ens rått kött i kväll, men rida på de andra det kan hon. Har påskpyntat här lite, och har också fått bilder och info från Norrland  vilket värmer och det går riktigt bra nu att se bilderna på Liisa och se hur bra hon mår. Får bli en tidig nattning i kväll för morgondagen lär väl bli lång. Ha nu en riktigt bra långfredag så hörs vi i morgon kväll!

20140416 Precis hemkommen från Rallylydnadskursen mycket att lära och att lära om men skitkul även med den snart höglöpande damen. Var en snabbis och hälsade på juntetjejorna på vägen hem. Men nu är det hög tid för sängen för att orka med morgondagen och den stundande helgen med en del bilåkande som det lär bli. Men i morgon måste jag hinna med att påskpynta här också. Så ha nu en go skärtorsdag!

20140414 Efter VC-besöket idag for vi spanarrunda efter gräsklippare, och det blev lite att fundera på. Hemma igen efter att strömmen skulle tas för andra gången idag så vi han få lite kaffe. Sedan var det hundarnas tur som numera är en lite kortare och lång. Emma var med den långa med Taggen, men kan inte påstå att det var njutbart trots att solen sken från en blå himmel. Två löptikar och Taggen på promenad är inte någon höjdare. Blev gräsligt trött i huvudet både av hans skällande och kanske solen, så det fick bli en Alvedon och sängen. Så ringde telefonen så var tuppluren över, men det räckte för all del. Var en sväng på kyrkogårn och plantade, och sedan pulade jag med lite allt möjligt bl a läste igenom och kopplade ihop min fönsterputsare som jag fick på födelsedagen men skulle laddas först så det blev ingen test. Löptikarna har fullt sjå med att sysselsätta sig själva så träningen med Jackie la jag på hyllan i hennes huvud finns bara en sak och det är inte rallylydnadsträning kan jag säga. I morgon är det jobb igen om nu innannätet vill. Nu blir det go natt och så hoppas jag på en pigg och bra dag för oss alla!

20130413 Drog mig länge i sängen och Göran var också sen till lagårn så det blev en sen frukost. När kaffet hade landat hade jag och Maria ett litet samtal på sådär 2,20.... det är så härligt att prata med dig och dina framsteg med Liisa, men det är en del att språka angående henne, men du har läst henne så bra och vet precis hur hon ska tacklas - helt fantastiskt och redan efter 2 v fått bukt med beteenden jag inte kunde här i flocken - helt otroligt. När detta samtal var slut var det hög tid för doggsen och alla fyra gick först en skogsväg som är lätt att gå och där fick Fixa var lös, sedan hem med henne och hon var nöjd och belåten och sedan gick vi andra en bra runda, men det var kallt blåsigt och regnigt så vinterhandskarna kom på. Släpper nu hundarna en och en för att de inte ska hitta på dumheter och det går jättebra. Hög tid för lunch och efter den blev det idag middagsvila attans va skönt det var. Sedan åkte dammsugaren fram och därefter ångmoppen så nu är det väldans rent här - hur länge det nu varar. I morgon är det VC på fm. så får vi se vad det blir resten av da´n. Ha en bra måndag!

20140412 Ja min födelsedag var helt underbar vilket ni kan läsa om på första sidan. Så mycket uppvaktning, hängande på dörren, med bud och personligt helt fantastiskt! jag är så nöjd och Tacksam. Och i eftermiddag kom ytterligare en gratulant. Annars var det lite segt på morgonen och en del att röja. Men när det var avklarat tog jag de tre och gick mösarundan och Göran gick en kortare sväng med Fixa. Nu ska det bli en lugn skön kväll som börjar framför brasan på altanen. Ha en go lördagkväll!

2140410 I går kväll var bjuden av arbetskollegorna till La Lokanda ett ställe jag varmt kan rekommendera supergod mat, trevligt bemötande i mysig miljö. Och jag blev uppvaktad med en fin tavla från "lill märtas" med tankvärd text på" Man måste känna Livet i sig medans man Lever" och en stor bukett tulpaner och ett fint tal av chefen. En kväll värd att minnas. Idag efter jobbet var jag på Blomsterlandet och inhandlade diverse gula blommor som jag delvis plantade utanför när jag kom hem och en del fick komma in. Lite småsur på gubben som skrivit i tidningen fast jag sagt nej. Har pulat med lite diverse sedan i kväll bl.a. satt upp lite tuppar och kärringar, ja lite påskpynt för till Påsken lär vi väl vara på resande fot igen, men denna gång till södra Sverige. I morgon blir det halvdag 2 timmars utbildning och 2 timmars jobb så vid lunch lämnar jag den skutan för helgen. Och på kvällen blir det lite mys med familjen med mat som mannen ska fixa - blir spännande det. Ha nu en riktigt skön fredag för nu hörs vi inte förrän på lördag!

20140408 I går kväll var det en telefonkväll - Tack för givande samtal Catharina och Maria! men det blev alldeles för sent att skriva här sedan. Idag har det blivit en ny flockbild i vårfrissor som togs igår på vår promenix. Kan meddela från Maria att Liisa mår bra och att hon gör framsteg och det värmer mitt hjärta. I kväll får det inte bli lika sent som igår så därför tänker jag säga gonatt nu, för i morgon lär det bli sent igen för då ska jobbet ut med mig så go mat räknar jag med. Ha nu en bra onsdag!

20140406 För att börja med gårdagen, så åkte jag och Emma till Attila för att vi skulle fotas med våra hundar. Hemma vid middagstid och då tog jag och hundarna en rejäl promenad efter allt sittande de sista dagarna och det var sååå skönt, tre dagar i storstadsmiljö var mer än nog, tacka vet jag skogen. För att fortsätta med det så var det en bra Audionomkonferens med mycket matnyttigt men att sitta på föreläsningar och med monterutställning i pauserna där 4-500 personer deltar det tar på krafterna, så det kändes bra att få röra på sig igen. Men det var väl så att jag gick lite för långt för Fixa fick jag bära sista biten - så kanske snart måste ett nytt beslut tas men det orkar jag inte än. Idag har jag varit barnvakt åt Eddie så han var med ut med hundarna men Fixa fick mot protester stanna hemma - det går inte så fort när en treåring ska gå lite längre men han är jätteduktig så vi lekte lite kurragömma i skogen och plockade blåbärsris och till slut kom vi hem till det efterlängtade fikat. När Eddie blivit hämtad åkte klippmaskinen fram och Hunter och Fixa är nu sommarfriserade, tog bilder på dem och tänkt lägga in här men se det ville inte telefonen nu, får se om han kommer på andra tankar i morgon. Och så har Jackie börjat att löpa, så påsken är räddad!! Ha nu en bra måndag!

20140405 Hemma igen efter 3 härliga dagar i Stockholm, men jag ska börja med att kommentera inläggen i GB. Ja du Yvonne du gjorde ett tungt men helt rätt beslut när det gällde Ziggy och precis som du skrev så måste man ibland fatta svåra beslut när våra fyrbenta älskade vänner inte mår bra. Nu behövde jag inte ta det definitiva beslutet när det gällde Liisa bara för att Maria fanns. När jag på sensommaren insåg att det här kommer inte att fungera, fanns bara Maria i mina tankar, och när det mognat klart för mig, var den största oron att Maria skulle säga nej, då hade det oundvikliga säkert varit ett faktum. Och du Maria är helt fantastisk och vi brukar ju lite skämtsamt kallas oss systrar - men det ligger en hel del i det och telefonen och mailen finns alltid nära till hands trots det långa avståndet oss i mellan. Jag kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är att du tog dig an Liisa, och de nästan dagliga sms:en eller mailen där du berättar vad som händer med Liisa i i sin nya miljö. Och att det bara på en vecka har hänt så mycket positivt är bara helt fantastiskt, men det var jag inte orolig för, att ha känt dig sedan 1997 när du hämtade Nova så visste jag din kapacitet, bara att Bexa accepterade att få konkurrens om dig. Och att nu höra att Liisa har fullt förtroende för dig värmer så oerhört, trots att saknaden här håller på att ta kål på mig mellan varven. Men då tänker jag på hur det var här och att hon nu får det liv hon var ämnat för och då känns det lugnt. Det blev långt här idag men kände att dessa inlägg måste svaras på då de har berört mig mycket, så resten printar jag i morgon, ha nu en fortsatt go lördagkväll och söndag så fortsätter jag i morgon!

20140331 Här har varit lite stiltje ett tag, vilket beror på att vi i helgen har varit med Liisa till Umeå - varför kommer så småningom. Det var en tuff resa och det var tufft att lämna henne. Men jag vet att Maria tar ordentligt hand om henne och att hon får det liv vi inte kunde ge henne, men som sagt det kommer mer om det. En hundtur som vanligt i solskenet men var man inte i lä var det ganska kyligt. Jackie är nu också veterinärbesiktigad ua. så nu väntar vi bara på löp. Jag har också packat i kväll för i morgon efter jobbet bär det av till Stockholm och kommer inte hem förrän fredag kväll. Och det känns faktiskt bra när läget är som det är för naturligtvis saknar jag Liisa fast jag i hjärtat vet att det var rätt. Så nu blir här stiltje igen ända till helgen, så ha det riktigt bra så länge!

20140327 Jaha då har vi haft en hel dag med "kvalitetsregister" men det har faktiskt varit en bra dag och betydligt intressantare än vad det låter. Och vi blev utsläppta lite tidigare så jag hann att åka och handla innan jag åkte hem och behövde inte stressa innan jag och Liisa for till Attila. Där la vi ett personspår och gjorde en ruta med gömda saker som fick letas upp av doggsen. Och när detta var klart blev det fika och teori och sedan var vi ute på plan och hade lite bestämmande övningar. Nu är kvällen och dagen till ända och veckan också för den delen - för i morgon är det fredag igen. Så ha nu en bra fredag!

20140326 Var faktiskt och sprang runt på A6 efter jobbet för att hitta nå´t att ha på mig nästa vecka när jag och tre kollegor ska till Stockholm på Audionomdagarna och det är "bankett" en kväll och det är inte min grej att "klä sig fin" , ja ja det blir nog bra. I morgon är det Klinikdag på fm. och på em. är det länsmöte för alla audionomer i länet så hela våran "butik" är stängd i morgon. Och på kvällen har Liisa sin kurs och på programmet står det "nosövningar" så då blir det spår. Lite sovmorgon blir det i morgon bitti men det är väl säkrast att vila klumpen till huvud nu. Ha nu en bra torsdag så hörs vi väl en sväng i morgon.

20140324 Ganska skönt vårväder när vi gick med doggsen idag och fåglarna sjöng och tranorna gallskrek och Liisa badade i varenda vattenpöl och rejjsade runt o mossen medans de andra två rödingarna tittade på. Sedan var jag en sväng till VC igen för nya blodprover och ett nytt tryck som nu såg mer humant ut, men huvvet är inte ok så det får väl bytas ut...  Har annars idag tagit det lugnt vilket jag blivit rekommenderad och det är ju bäst att lyda. Har vilat middag medans hundarna legat som ströe ute i solen så någon extra träning har de fått klara sig utan idag. Fick besök i kväll av en liten kille som var så sugen att köra lite med dumpern som står parkerad i förrådet, ja hans mamma var med också - roligt och uppiggande. Fixat matlåda till morgondagen och nu gäller det att ta tag i kommande vecka. Hoppas att ni får en bra tisdag!

20140323 Idag har det varit aprilväder ena stunden sol och i nästa snö. Vi prickade in solsken när vi gick med doggsen idag och vattenslangen fick göra sitt när vi kom hem. I eftermiddag har sedan alla barn och barnbarn och bonus barnbarnen varit här på våfflor med tillbehör. Att grädda våfflor till 12 personer och 5 liter smet tar sin stund, närmast 3 timmar i ett dubbeljärn. Men det är så himla roligt när alla kommer hit och vi hade några trevliga timmar tillsammans och hundarna är saliga över det som råkar komma på golvet. När alla gått hem hade kvällen gjort sitt intrång och diskmaskinen körs för andra gången nu. I morgon är det måndag men ändå en ledig dag vad som händer den förutom ett besök på VC får vi se i morgon. Ha nu alla en riktigt go måndag!

20140322 Tack Maria för alla glada tillrop i GB och för Catharinas telefonsamtal idag, det värmer och stärker. Och i dag har jag haft energi, var ute och la varsitt spår till Jackie och Liisa, drog bara en klöv utan en droppe blod. Sedan gick vi med alla hundarna och såg att vi hade haft besök av grisen igen - så snart är den väl här för gott - ja ja det är tur här finns gott om jägare i byn. När spåren legat 4 och 5 timmar så fick först Liisa gå sitt, och spår är hon super på, ringade i två 90gr vinklar annars vek hon inte från spåret. Efter att jag lagt Jackies spår åkte grannen ut med traktorn och körde hem avverkad skog trodde inte de skulle göra det i dag, men hon redde ut med vissa svårigheter eftersom traktorn kört i en del av spåret. Så både jag och hundarna var nöjda. Tog sedan tag i vårat stampade jordgolv och nu är det avskärmat vid köket så att de inte behöver rusa i hela huset ut och in innan det torkat upp ute på gräsmattan. Sitter nu är och väntar ut tiden för jag har hällt en färgburk i håret.... Nu har jag fem minuter på mig... så får vi se vad mannen fixar för något till kvällen. Ha nu en skön lördagkväll!

20140320 Ja då har det blivit svart på vitt det jag redan i måndags befarade. Liisas HD resultat visade B på höger och C på vänster, alltså betraktat som C. Ja det är som det är och för hennes egen del i framtiden var det ju lite ljusare, men allt annat är ju helt uteslutet. Jag kan inte säga att avelslivet är på topp just nu - det ena bakslaget efter det andra. Nu gäller det att gräva djupt efter ljusglimtarna - jag är ju trots allt inte ensam om det här om det nu är någon tröst. En liten ljusglimt som gäller mig själv är att jag idag inte har behövt ta en enda alvedon för att klara huvudvärken - den har varit under kontroll. Då är i alla fall denna vecka snart till ända och det är ju skönt i och för sig. Hundkursen idag har varit bra och hon funkar faktiskt ganska bra där nu och det är ju positivt. Nu vill jag ha en bra helg och helst med ett gott väder som kan lätta upp livet. Önskar er alla en riktig go fredag och helg!

20140319 Handla efter jobbet, så jag slipper speca handlelistan i detalj. Syjunta i kväll vilket som vanligt är trevligt och om nu den f-b huvudvärken kunde släppa så vore det bra mycket lättare att leva. Blir en stressig dag i morgon då Liisa ska på kurs, så om nu huvudet är lika som idag är det bäst att kojjsa nu för att orka med morgondagen. Ha en bra torsdag!

20140318 Avskalad - men det växer ju ut... Ensam hemma ja hundarna hemma förstås, så vi har haft det riktigt skönt och faktiskt fått mycket "plock" gjort. Lite TV har det blivit och inte någon sport. Plockat i papper och pratat i telefon - ja en hel vanlig tisdagkväll som nu är till ända, så go´natt ni alla!

20140317 Upp tidigt idag och iväg till Djursjukhuset med en fastande Liisa för att röntgas. Så får vi se vad det blir för resultat, har sett bilderna men vågar inte säga nåt för säkerhets skull. Liisa har varit lite groggy det mesta av da´n först nu i kväll som hon är helt normal igen. Linda följde med till Attila och jag åkte utan hund, kände helt enkelt inte för någon träning idag i blåsten och kylan. Har varit "måndagstrött" och inte gjort så mycket nytta, men har ju varit ganska aktiv i helgen - kanske det som är felet.... I morgon startar en ny jobbvecka och efter jobbet ska kalufsen ansas. Ha nu en bra tisdag!

20140316 Idag vaknade man till ett strålande solsken utan full "orkan". Så efter frukost gick vi en mycket skön skogspromenad där alla rödingarna fick vara lösa samtidigt och Liisa som älskar att bada var nere i vartenda vattenhål tyvärr var det sista mest gyttja så det fick bli vattenslangen när vi kom hem. Därefter gick jag ut två spår och idag blev det rena viltspår men endast lite blod ca 1 dl till bägge spåren. Liisa fick ett rent skogspår, till Jackie la jag ett svårt spår som började med ett sidopåsläpp på asfalt och sedan över en öppen betesvall och även om det inte var orkan idag så blåste det ganska regält. Liisas spår gick jag efter 3 timmar vilket hon tog galant utan några bekymmer och idag var det ingen tvekan om att ta klöven. Jackie hade lite mer bekymmer och gick nog en ca 10 m från själva spåret pga. blåsten, men fixade det också bra och lättare blev det när kom in i skogskanten men slutet var också över ett öppet fält, men klarade vinkeln där och tog slutet perfekt. Så nöjd med flickorna över dagens prestation och trötta är de nu.. I eftermiddags efter spåren var vi till Emma med familj på kaffe och en supergod paj och så blev det lite barnbarns gos. Nu blir det lite TV och käk som mannen fixar eftersom han mest suttit framför sporten medans jag varit i skogen, och i morgon är det röntgen för Liisa på morgonen och på kvällen till Attila då jag har hand om måndagsträningen - ska du med Linda? Ha nu en skön måndag!

20140315 Ett bra läkarbesök på VC i går och medicinering är idag påbörjad. I morse snöade det på tvären i denna hemska blåst. Men efter frukost började faktiskt solen titta fram mer och mer och hade det inte blåst så förtvivlat hade det varit en underbar dag, men i skogen var det riktigt skönt när vi gick med hundarna. Vi gick över en åker hem och vi skrattade åt Liisa som jagade småfåglar som det var i massor där, de flög en bit och landade igen - ja en hund som motionerade sig själv i alla fall för hon hade fullt sjå att hålla dem från marken. I eftermiddags tog jag med flickorna ner i dalen för lite apportering och det gick riktigt bra för dem bägge och jag tror polletten på Liisa börjar att ramla ner att det faktiskt är roligare att komma med dummien till mig än att leka med den själv. Och sitta tyst medans Jackie jobbar går bra - hon tittar väl och lär sig....... Ett riktigt glädjebesked är att Leo nu är röntgad med HD B o armbågar ua. Resten av kvällen blir det mys på altanen vid brasan och lite TV framåt kvällen. Ha en skön kväll så hörs vi!

20140313 Vi hann till Attila och kursen i kväll och Liisa sköter sig efter bästa förmåga och har lättare att fokusera trots att det händer saker runt omkring. I kväll har vi tränat "hissen, snälla handen, ryggsäck" och promenad i klunga och att "trä in huvudet i ett halsband". Och så är det fredag igen en fredag jag har längtat till så det blir VC på em. Så nu hoppas jag på en riktigt bra helg, och det hoppas jag att ni alla får! Höres!

20140312 Åter en dag till ända, har tydligen varit riktigt varmt och skönt idag - visst har jag sett solen när man råkat gå förbi ett fönster, har annars mest suttit i en "bunker" idag. Var inte hemma förrän vid 18-tiden och då var solen ganska blek och vinden lite kall men jag och hundarna tog en skogsluftstur. Sedan fick ja lägga mig på sängen och vila då huvudet kändes som en bomb, men nu är det bara 1½ dag kvar till läkarbesöket vilket jag längtar efter för att ha det som det är nu står jag inte ut med längre. I morgon är det Liisa kurs igen, så då blir det lite stress för att hinna till Attila kl. 18 när man jobbar i stan till 16.30. Ja det blir inte så mycket annat för tillfället för orken räcker bara till jobbet för tillfället - fy attans va trist , det här är inte jag!!! Kl. är 21.50 och jag är färdig för sängen - inte klokt jag som brukar spöka till 23. Hoppas att ni alla får en skön och go vårdag i morgon!

20140311 En hyffsad dag tack vare alvedon. Skynda mig hem för att få lite skogsluft och det var de fler som gillade men förutom det har jag bara tagit det lugnt. Men det lär bli tidigt i kväll också för trött är jag så det blir inte mer här, så go´natt och ha en bra onsdag!

20140310 Idag har det varit en B-dag, dels har jag mått allt annat än bra - trött och ont i huvudet och mått skit. Men jag följde med ut med doggsen men det är vad de fått idag har mest sovit och släpat runt på mig. Åter ett besök på VC och inga bra värden så får se om jag kan härda ut till på fredag. Ett annat mycket tråkigt besked var från Linda L som nu hade fått svaret från röntgen och som visade att Loffe hade D-höfter. Ja det är så tråkigt så det är inte sant, dels för att det blir en stor plump i min tidigare fina höftledsstatistik, men framförallt för Linda och för Loffe. Men Linda är realistiskt och har ändå tagit beskedet med jämnmod - men oerhört ledsamt är det. Och jag vågar knappt vara hoppfull på de andra tre i kullen som är på ingång. Om jag nu är någorlunda i morgon så är det jobb som gäller. Och nu hoppas jag på en pigg tisdag!

20140309 Vårsolen tar.. gick och la mig vid 11 igår kväll och sov till 07.30 idag. En ännu bättre dag idag eftersom det inte blåste på långt när som igår. Efter turen med doggsen som fick avslutas med vattenslangen på vissa gjytjebadande hundar. Hade först tänkt åka till ridhuset, men var jag ensam för uteträningen kunde jag lika gärna gå ut ensam här hemma, så jag gick ner i dalen med bägge flickorna. Bann upp Liisa medan jag tränade Jackie och hon sa inte knyst - bra! Jackie fick två sök och två stoppsignaler med linjetag varvande. Sedan fick Liisa två sök först med en dummies och sedan med två, långt ifrån perfekta avlämningar men kom till mig, så jag var mer än nöjd med dagens träning - så framsteg för Liisa och Jackie är ju bara en pärla. Sånt härlig vårväder så gå inomhus var ju otänkbart, så jag tog ut några krukor som skulle omplanteras men det tog ju inte så lång tid så jag backade ut bilen och så fick den en omgång till och när nu bägge bilarna var utomhus så sopades garaget ut efter vinterns grus. Men nu hade det blivit eftermiddag och kände mig mogen för att gå inomhus och det kändes faktiskt i kinderna efter all utevistelse och det är helt underbart att man äntligen kan vara ute och njuta. Dammsög golven när jag kom in och sedan tyckte jag att gjort mitt för idag så sedan har det bara blivit soft först ute på altanen med en brasa och sedan framför TVn. Men nu är kvällen till ända och det ska bli skönt att krypa ner i solluftande sängkläder. Ha en skön måndag!

20140308  Kritiken på Malte är på plats. Sol hela dan, man tror knappt sina ögon men blåst har det gjort hejdlöst. Vi gick ihop med doggsen som numera får vara lösa i omgångar - ja Liisa är lös hela tiden. När vi kom hem gick jag först ett spår till Jackie drog bara en klöv utan en droppe blod. Sedan la jag ett spår till Liisa och där la jag bara leksaker i spåret och lite godis i slutet. Därefter blev mina fyra träd klippta och lite annat smått och gott som jag pysslade med ute. Efter ett litet lätt lunchande gick jag Liisas spår - bara att konstatera att hon är helt super med att spåra, spåret låg bitvis ganska öppet och i denna blåst men inte en avikelse. Efter ytterligare några timmar gick jag med Jackie och lika bra det trots längre liggtid och utan blod. Så nu är vi tre nöjda tjejer. Lite mys på altanen vid brasan har det blivit i kväll och nu fixar mannen något gott att äta. I morgon bär det kanske av till ridhuset inte för att träna inomhus  men omgivningen är lite annorlunda mot hemma så ev. lite träning där. Så endast Liisa får gå inomhus för miljöträningens skull. Nu ropar mannen att maten är klar! hoppas att ni får en skön lördagkväll!

20140307 Nyss hemkommen efter att ha ätit Vätterröding på Aqua ihop med LRF-styrelsen ( är inte med där jag var bara med som ett bihang!) Faktiskt lite roligt att träffa föreningsbitna människor vilka en del jobbar politiskt och en som också står på landstingets valsedel  - intressanta diskussioner men också skrämmande för vilken syn de har på sig själva (klappar sig på bröstet - vi är så bra!!) och hur ointresserade de är för att veta hur vi som är på golvet och jobbar har det och hur verkligenheten är som de gör ramarna för. Bara att konstatera att vi lever i två världar, vi i verkligheten och de i siffror på ett papper. Men efter fisken och ett glas vitt sa även lilla jag ett och annat och fågelholken öppnade sig så jag ruvade nog till ett litet ägg där och det lovades ett och annat - men se det tror jag föga på. Men en intressant kväll har det varit med mycket god mat och en trevlig samvaro. I morgon är en ny helt ledig dag utan något planerat - fast jag har redan planerat lite i mitt huvud vilket har med fyrbenta att göra - konstigt eller!!!! Ha nu en riktigt skön lördag på er! I morgon Catharina kommer kritiken på Malte!

20140306 Har jobbat hela veckan tack vare rätt vecka schemamässigt och jag har stadigt blivit bättre. Men har för en gångs skull jobbat på rätt ställe då jag fått problem med mitt öra och nu fått salva till det så irritationen, klådan och "lomhördheten" håller på att ge med sig. Syjunta i onsdag och i kväll har Liisa varit på kurs så jag var snäll skjutsa henne, skämt å sidor så gick det ganska bra, och nu går jag kurs med flera av dem jag själv haft på kurs och det är kul att se att det gått så bra för dem. Nu laddas det för veckans sista arbetsdag och i morgon kväll blir en borta kväll det också för då ska vi till stan och äta god mat med LRFs styrelse. Så har nu en riktigt goer fredag!

20140304 Vakna 3 i natt med frossa trots duntäcke, upp och tog på flisunderstället  och en het kopp honungsvatten tempen 36,3 så jag var väl döende... Uret ringde som vanligt och jag var nog 90% ok så jag åkte till jobbet, ingen nära patientkontakt idag så det funkade ganska bra, värre när man måste prata 1 timme i stöten. Hem i kväll med fortsatt kurerande så är jag inte helt döende blir det jobb i morgon också men det blir sänggående när jag är klar här ca 21.00. Tråkigt Maria med eran kompis Tess! Helt rätt vi älskar våra fyrbenta vänner med eller utan rosetter det är bara ett bihang i det hela, och när det kommer till ett sådant beslut som med Tess har rosetterna ingen betydelse -Tänker på Er! Nu blir det inte mer i kväll för att jag ska komma i säng i tid. Hoppas att ni alla får en bra onsdag med eller utan Rudolfs röda mule!!!

20140303 Ja gårdagens resa till Moheda på utställningen hittar ni till på framsidan så den ordar jag inte mer om. Morgonen började med ett besök på VC igen. Efter det var det hundarnas tur att få lite aktivering. Och eftersom det var flera +grader tog jag ett tag i min svarta bil och efter avfettning och två schamponeringar var den åter vit och så blev den dammsugen också. Men det tog ett par timmar och jag var ganska frusen, vet inte om det var rätta medicinen för min förskyllning men då får jag ju behålla den länge och slipper kanske får en ny....... Så efter lite mat kröp jag ner under täcket igen - och det var skönt. Eftersom dammen redan var framtagen fick golven sig en genomkörare igen och lite annat plock och tork. Sedan i kväll har vi varit och vaccinerat hundarna och nu är tiden för vaccinering ändrad igen så nu behövs inte valpvaccinet mer än vart 3:e år men kennelhostan varje år, ja det gör ju inget och plånboken mår inte illa av det heller. Och så nu i kväll har jag lagt in från utställningen i Moheda. Ja det är jätteroligt att det är fler som skriver i GB, men bara inte Du slutar Maria. Nu ska jag tänka på morgondagen så go´natt och ha en bra tisdag!

20140301 Idag snöade det stora flingor när vi gick med hundarna men det blev inte så mycket av det som väl var. Ett tag med dammen sedan in i duschen och sedan till Vaggeryd för att fira min 93-åriga svärmor som bjöd på mat med ostkaka till efterrätt och därefter hembakade kakor och tårta. Var inte hemma förrän vid 7-snåret. I morgon bär det av till Moheda för utställning med Jackie, Klara och Malte - så lite förberedande för det. Nu har jag tittat på andra chansen och Göran på hockey. Nu blir det väl en stund till vid den burken innan det blir dags för sängen. För igår blev det lite väl sent, med först mys på altanen med brasa och sedan fastna vi i en film som varade för länge. Nu håller jag tummarna för de tre hundskalletshundarna i morgon och resten får ha en riktigt skön söndag!

20140227 Herregud va folk det var på Maxi i kväll värre än julrusch . men det är ju löning och då börjar folk att äta igen.... Var inte hemma förrän 18.30 så det har inte blivit många knop kan jag säga, inte ens hundarna har fått mer än lite massage medans jag hämta andan. I morgon är det redan fredag igen, tycker den här veckan har rusat förbi, men det är skönt med helg. Nu blir det sängen med Hundsport Special. Ha en bra fredag! Tack Petra för ditt inlägg i GB, hoppas att ni har det bra i Storuman!

20140226 Onsdag och jag slutar 45 min. tidigare, hem direkt och på med kängorna och så bar det uti det sköna vårvädret även att det inte var mer än 5 +. Göran följde med så alla fem fyrbenta fick följa med och idag hann vi hem innan det började skymma. Har matat dammen medans Göran lagade mat, husmanskost med falukorv och Görans goda potatismos. Sedan har jag suttit här och det lär inte bli så sent i kväll känner jag. I morgon torsdag och handledag så då lär jag väl inte vara hemma innan mörkret har lagt sig. Jackie har ögonlysts idag utan en enda anmärkning, vilken det numera kan bli då de tittar på flera olika "åkommor" som kan finnas i ett öga så det känns skönt. Hoppas att ni får en bra torsdag!

20140225 I går efter det långa men givande samtalet med Yvonne L orkade jag inte titta in här och du får ursäkta mina gäspningar Yvonne men det är alltid givande att prata med dig - hoppas att det gick bra för dig idag. Igår var det hundvård och det direkt efter frukost innan vi gick ut och skitade ner sig, hundarna alltså. Vårdcentralen på em. proverna fortfarande alldeles för höga så det är väl därför jag är så trött och har tryck i huvudet. Nu nya prover innan läkarbesöket och sedan hoppas jag få hjälp. Har varit tufft att jobba idag med det har gått. Idag har ju solen lyst tror jag hela dan och inget helljus behövdes på morgon så våren är på gång. Tog faktiskt en vårbild på doggsen igår den kommer i morgon. Skyndade mig hem idag för att hinna komma ut en sväng och rödtottarna fick följa med ut och vi gick till grannbyn men det skymde ordentligt innan vi var hemma, men det var skönt att få lite luft. Resten av kvällen har det varit lite smågöromål lite TV och nu sitter jag här och kvällen är till ända, men ha nu en goer onsdag!

20140223 En skön morgon även att den var tidig, men det är gott att ligga och läsa, så inte frukost förrän vid 8 för både oss och doggsen. Blev ingen ridhusträning då den tydligen var igår... Så det fick bli en lång mosspromenad idag istället med doggsen, och det är riktigt blött i markerna nu. Hem och titta lite hockey, men sov nog det mesta. In i duschen och sedan iväg till SBK Attila för årsmöte och där fick Catharina och Malte en utmärkelse till "Årets genombrott" att de kämpat väl under gångna året och kommit en lång bit på väg ett stort Grattis till Er! Efter hemkomsten från Skillingaryd har det mest blivit soft i soffan med mitt sticke och nu är snart tröja nr 2 klar, Evelina fick sin i fredags och Frejas är snart klar också. Hampus fick sin för ett par veckor sedan så nu får det bli en till Eddie också. De stora barnen har en farmor som är superduktig på att sticka så hon försörjer dem med stickat. I morgon måste det bli lite hundvård och på em. är det dags för Vårdcentralen igen - får väl snart ha klippkort dit! Får väl se om det hitts på något mer kuligt. Ha en bra måndag!

20140222 Mannen åkte iväg tidigt idag 04.45 men sedan sov jag och hundarna tills Emil kom och gjorde lagårn. Efter frukost med yngste sonen följde han med mig ut med doggsen i snålblåst men det höll uppe, och det yngre gardet fick springa av sig allt spring i benen. Sedan fram med moppen för att ta bort det stampade jordgolvet. Vid 12 idag kom det "hundtittare" ett ungt mycket trevligt par som jag skulle se fram emot som valpköpare, och vi satt i 2 timmar och pratade hund men framför allt Tollare. Tog mig sedan an om lite tvätt och "avtorkning" efter de fem hundarna som har farit ut och in hela veckan. Eftersom hundarna låg som ströe tog jag mig ett regält skumbad i ordets rätta bemärkelse för det blev för mycket skum - men skönt var det. Nu har jag förberett lite mat och hällt upp ett glas vitt och resten av kvällen ska jag bara njuta, mannen beräknas komma hem vid småtimmarna. Så får vi se vad vi tar oss för i morgon - lite hundvård skulle behövas. Har sett vårtecken idag två streck med svanar på väg norr över - så nu Maria är de snart hos dig! Ha nu en riktigt skön lördagkväll och en bra söndag!

20140220 Trött idag känns som jag håller på att bli förskylld igen  men förhoppningsvis är det bara sviter efter en sen gårdagskväll... Men i morgon är det fredag igen vilket aldrig är fel. Det är min fredags frukost så det har handlats lite idag och i morgonbitti  blir det frallor på Rosetten. Men nu ska här kojjsas så att förhoppningsvis huvudet  får lite tid på sig att krympa!!  Mysfredag i morgon!!

20140218 Tala om snorhalt i morse, i backen upp vid Rosetten gick bilen på tvären vid starten i rondellen och det var inte lättare för dem som skulle ta sig ner. I kväll har det blivit mycket telefon, har pratat med alla från L-kullen, alla mår bra och de funkar i sina familjer och det känns skönt att höra. Tack för tre härliga samtal! I kväll har jag och Liisa "lekt" med lite stänk av träning med det förstod hon nog inte riktigt, men Jackie var helt med på noterna. Bläddrat i ett par komna kataloger och förberett morgondagens föda. Men nu ska det förberedas för morgondagen med ryggläge för i morgon kan det bli sent för det är junta! Ha en bra mittiveckan dag!

20140217 Idag delade vi oss för promenaden så att Liisa skulle få en längre runda, de halv konvalescenta fick endast en koppeltur. Fast jag tog med Fixa så hon slapp att bryta ihop när hon inte får följa med mamma och lös fick hon också vara under stark uppsikt. Men det var blött att gå över mossen idag och blåst med regn förstås. Fast solen visade sig senare men då var vi redan hemma. Vid middagstid var det dags för hälsoundersökningen med fler prover och ännu mer frågor att fylla samt en till enkät att fylla i hemma, ja ja nu har jag väl bidragit med mitt om framtida forskning om stress. Så efter alla kostråd jag fått idag så åkte jag och köpte var sin semla till mig och Göran.... För att ha gjort någon nytta idag har jag städat ett par skåp till - det är attans vad mycket plats det blir när man städar och rensar. Kardat av Kajsa igen och nu är det inte mycket hår kvar på henne men så fick ju dammsugaren fram igen. Göran fixat maten och jag tog köket efteråt. Men nu tänkte jag kojjsa med någon trevlig läsning för att komma i säng före 23. I morgon hörs vi igen, ha det bra!

20140216 En skön sovmorgon med en sen frukost. Göran gick med de andra hundarna, och jag tog jag Jackie och Liisa och åkte till ridhuset, regn och blåst är ju vardagsmat numera. Jackie var halt i går kväll riktigt illa stödde knappt på foten, men idag var det betydligt bättre så därför fick hon följa med idag, men det blev ingen apportering för att inte utsätta hennes fot för mycket utan hon fick gå ett personspår som hon klarade galant. Liisa fick lite stanna kvar övningar och lite fot positioner och sedan ett "hårt" spår, men var lite ofokuserad, men klarade det till slut. Efter det gick vi in i ridhuset för lite miljöträning och titta på hundarna som tränade agility där det är mycket tjo och tjim. När vi varit där en stund  åkte vi hem, fikade lite och sedan tog jag och alla doggsen en vilopaus i sängen som blev en lång stund eftersom vi slaggade in. Dammen åkte fram igen till de ludna golven det blev dusch för mig lite förberedande matlagning till kvällen och nu ska även jag bänka mig framför tvn. Ha en bra måndag!

20140215 Lördagsmorgon och det är full snöstorm ute och Emil har precis kommit för att sköta ladugården eftersom Göran är på Östermalma på kurs. Han åkte i går morse vilket inneburit att jag varit gräsänka i gårkväll och natt. Så i gårkväll hade jag "räkfrossa" (Göran är skaldjursallergisk så det gäller att passa på!) och egenkontroll över fjärrkontrollen. En "Alla hjärtans dag" present - kanske!! Men var en sväng jag med Maria hos barn och barnbarn med några småsaker. Om en stund ska jag och Emil äta lite frukost och sedan gäller det att byllta på sig för att gå ut. Men vi hörs i kväll!

Kväll: Efter en sen frukost fick jag med mig Emil ut med hundarna och det blåste och snöade på tvären. Tollargänget fick vara lösa och tog sig en runda, Liisa var först tillbaka och när vi var hemkomna kom även de andra bägge. Efter lite fika satte jag igång med blankettifyllning, både hälsoenkäten och den från HRF (hörselskadades riksförbund) där de ville ha reda på hur vi arbetar - vad vi tycker om vårat arbete idag och framtiden - det blev mycket skrivet på den fria texten kan jag säga. Efter det har jag städat lådor - välbehövligt! hittade också Johans silverskedar och tårtspade som farmor och farfar gett honom sedan han föddes dessa putsades och är nu levererade till ägaren. Nu puttrar broccolin på spisen och det ska bli lite käk till en hemkommen man (fast det gröna är till mig!) I kväll är jag inte ensam om kontrollen! Ha en skön kväll och en bra söndag!

20140212 Hundarna rätt mycket ensamma idag med. Göran på samma "gris" symposium i Vrigstad idag igen, kom hem i em. tidigare än mig i alla fall. Jag var faktiskt en sväng på A6 och sedan på Rusta. Hade behövt dammsuga idag med men det orkade jag inte. Så det har hitintills bara blivit TVn. med nytt sticke vilket är roligare än att dammsuga. Fast det har blivit lite hundmassage också framför burken. Mail från Catharina med Maltes kritik så den är nu på plats. Uret är inte så mycket än så det blir nog lite tvättrumsträning med innan läggdags. Ha en goer torsdag!

20140211 Snabbt hem idag eftersom hundarna varit ensamma hela da´n då Göran varit på kurs. En gäng mycket glada doggar vid dörren, i ett kallt hus. Tände kaminen och den sköna värmen spred sig, fram med dammen eftersom golven nu är ludna, för nu fäller Jackie - igen.... Sedan var akvariets tur att få lite städat. Och så har jag och Liisa haft lite "tvättrumsträning". Lite OS och härligt telefonsamtal och så var denna kvällen till ända. Så tar vi ett nytt tag i morgon! ha en bra onsdag!

20140210 Idag var det slirigt i skogen, i uppförsbackarna gick det två steg fram och ett tillbaka så jag kom på efterkälke när Göran älgade iväg med sin 46or. Lite stanna kvar övningar med Liisa och lite annat smått och gott. Har också fixat lite matlådor. I kväll har vi varit i Vaggeryd och gjort våran "plikt" som revisorer i Attila och det är inga större bekymmer med en kassör som sköter allt med en ära. Har också mellan varven suttit här och nu gjort klart från söndagens utställning,  endast Maltes kritik kvar. Nu är det som vanligt refräng av dagen och en ny jobbvecka väntar. Vi höres och ha en bra tisdag!

20140209 En tidig morgon och en lång dag som började i slirigt väglag till Mjölby, men det ska jag snart berätta mer om. Hemma strax efter 15, bytte till ej leriga kläder och så var det födelsedagskalas hos grannen, där fadern i huset fyllt år. Göran gick med doggsen när vi kommit hem och jag vilade ryggen den timmen han var borta. Resten av kvällen har det bara varit tv, mat och sticke - liksom lite mör. Men i morgon tar vi nya tag igen. Ha en bra måndag!

20140208 En slirig promenad gick jag och doggsen idag men det var något bättre i skogen. Tollargänget fick vara lösa men inga vidare svängar tog de. När jag kom hem fixade jag lite med bilen kolla vatten, olja och fyllde på spolarvätska och packade in burarna för i morgon bär det av till Mjölby och SSRKs utställning där. Fyllde på fågelmaten och fylla hundarnas vattenskålar ute eftersom det nu är mildväder och det gjorde jag med vattenslangen. Och när jag hade grinden lite öppen smet Kajsa ut och då hade hon öronen fulla av knäck när jag försökte ropa tillbaka henne, så en timme var hon ute på vift.  Resten av eftermiddagen har bestått av den vanliga städningen och tvätten och lite mat. Lite Liisa träning har det också blivit. Kvällen får inte bli för sen eftersom det blir en ganska tidig morgon och säkert en lång dag, då 60 tollare är anmälda. Ha en bra söndag så hörs vi om jag inte är allt mör i morgonkväll.

20140206 Tänk att E-kullen i morgon fyller 13 år! det är helt fantastiskt och att fyra av dem fortfarande är i livet! Ja man blir rörd när man tänker på det och dessa "goa" valpköpare som man nu har känt i 13 år. Ja detta är det viktigaste idag för jobb, handling och städning är bara en bisak. Men det har varit lite hundgos också och det är viktigt! Med detta säger jag go´natt och ha en bra fredag!

20140204 När man har haft en sådan här dag på jobbet som jag har haft idag då längtar man till pensionen..... Men Ryhov är ju ett så bra sjukhus så personalen ska bjudas på tårta.... jipphiii eller!!! Okey man har glömt vem som gjort vad och hur personalen mår och tror att tårta räcker som plåster på såren... En ½ timmes övertid efter en korvstoppad patient dag och inte blev jag färdig, men det är ju vardagsmat numera att alltid ha skrivjobb kvar som man får stoppa in i något hål som att t ex strunta att gå på toa. Så nu har jag spytt lite galla så nu känns det bättre och i kväll har jag haft två härliga samtal från valpköpare ett från söder och ett från norr och lite "skitprat" har det blivit - det är tur att jag har er. Men en kväll går fort och nu är den slut eftersom man måste tänka på morgondagen. I morgon kväll är det junta och det är alltid avkopplande. Så go´natt och ha en bra onsdag!

20140203 En riktigt skön sovmorgon blev det i dag. Och efter frukost gick vi med hundarna och något konstigt gult skymtade ovanifrån men det var bara korta stunder. Vi såg också spår av grisar som ger lite blandade känslor - 3 stycken var det. Lite blandade smågöromål blev det idag tills det var dags att åka till Attila där jag och Linda skulle står för kaffet - och det var ingen folkstormning precis, så förutom oss var det en till som var på väg att åka hem men som stannade då kaffet sattes på, så det blev fika och sedan gick vi ut och tränade Klara och Liisa en stund innan vi åkte hem. I kväll sedan har det blivit lite mail skrivande och så har jag uppdaterat Kennel.se. Nu blir det den vanliga refrängen och så väntar en ny vecka och så hoppas vi på en bra tisdag!

20140202 Då har jag och farmor Marianne haft barnbarns gos i två dagar. Men det har varit fullt upp kan jag säga trots att vi varit två - så jag förstår att Emma inte hinner med så mycket annat. Men de har varit så snälla men det är fullt ös på dem och de har lockat oss till många skratt. Igår var det för kallt och blåsigt så vi var inte ute, men idag var det mildväder och var ute och pulsade i snön men det är inte lätt för 1½-åringar att ta sig fram så det blev många vurpor. Men vi gjorde snögubbar och det vet jag inte när jag gjorde sist, men tyvärr gjorde plusgraderna att de blev huvudlösa framemot em. När barna sov efter deras lunch gick jag hem och ut med hundarna eftersom Göran var och jagade och 1 timmes skogspromenad hann vi med och de for fram som kanoner i snön och alla utom Kajsa var med hem men kom efter 5 minuter. Så jag hann lagom hem tills barnen skulle väckas och på em. kom mor och far hem. Så en trött mormor gick hem till duschen och så mycket mer än den har jag inte orkat idag. Men får väl försöka få lite gjort i morgon och på em. blir det en sväng till Attila för måndagsträning för det var längesedan nu. Men i kväll ska det bli skönt att krypa ner i sin egen säng och få sova utan fara upp och lägga på ett täcke eller leta efter en napp. Så go´natt alla och ha en bra måndag!

20140131 20 min. övertid en fredag är ingen höjdare men var tvungen att skriva klart journalerna jag hade kvar. Sedan var det till att halka hemåt - ett riktigt vinterlandskap har vi nu. I morgon förmiddag börjar barnvakteriet och håller på till söndag em. så i morgon hörs vi inte. Är lite mör i kväll så det är nog bäst att inta ryggläge för i morgon natt vet man inte vad det blir för sömn. Go´natt alla och i morgon verkar det till att bli en riktigt skön dag så ha det riktigt bra.

20140130 Fy va trött jag är 20 mil med snö, snörök och med varning av svarthalka, men jag kom hem till slut. men nu nu är bouppteckningen för pappa klar och det känns bra och nu går vi vidare. Och det börjar jag med att nu gå och lägga mig. Och i morgon är fredag - skönt men det lär väl inte bli en lugn helg eftersom barnvaktbestyren väntar. Hoppas att ni får en bra fredag och att väglaget inte är för gräsligt i morgon.

20140129 En lång dag blev det idag, hos frissan efter jobbet och åkte därefter direkt för att hälsa på tvinsen eftersom jag inte träffat dem på länge då först de var sjuka och sedan jag. Men eftersom jag och Marianne ska vara barnvakt hela helgen eftersom föräldrarna ska åka iväg på lite "egentid" ville jag träffa dem lite - dessa små busfrön. Sedan i kväll har det varit lite planering inför kommande valpkull med mail ang. vacc och vet. intyg för den blivande modern. Också anmält utställning nr 2 för Jackie i vår. Liisa får vänta eftersom hon inte är pälsad. I morgon lär det väl bli en lång dag igen, för i morgon em. blir det sista turen till Ljungby på länge för det ska vara bouppteckning efter pappa. Ha nu en bra torsdag så får vi väl se vad det är för väglag i morgon bitti.

20140128 En riktigt bra dag på jobbet - skönt att inte känna sig "sjuk" någonstans går betydligt lättare att jobba då. I kväll har jag varit lat har bara suttit och läst och det på FB, en ny sida där som heter "Avel och Hälsa" där mycket intressanta ämnen diskuteras. Men nu är det dags att släcka ner och tänka på morgondagen! Ha en bra onsdag!

20140127 En tidig morgon som resulterade i en mycket sen frukost. Idag gick vi åt olika håll med doggsen, Göran gick med di gamle och jag gick med Jackie och Liisa och vi gick en runda som jag inte gått på mycket länge säkert flera år sedan och detta är också över en mosse (det har vi gått om) en bra runda där blåsten bet i kinderna när man gick där det var öppet. Men det var trötta flickor som kom hem. Fick ta ett tag med golven då det var någon med storlek 46 som hade gått genom hela huset i stövlar och sedan försökt torka av det med säkert socken och inte trott att jag skulle se det.... det var ingen hund!! Annars har jag idag plockat i papper och rensat i mina pärmar ett par skåp åkte med av bara farten när jag letade efter en grej och det känns himla skönt - det är attans vad man lägger på hög. Nu när det hög tid för sängen för att orka med den kommande veckan. Ha en bra tisdag!

20140126 Åhh vilka härliga valpköpare jag har som man kan prata och diskutera mot och medgångar med - jag älskar Er! idag blev det en lång promenad med hundarna längre än vad jag tänkt från början. Hade två hundar i koppel Kajsa för att spara hennes numera stela ben när hon har fått löpa för mycket och Hunter för att jag upptäckte ett sår på magen igår vid hundvården. Så Liisa, Jackie och Fixa hölls runt mig tills jag passerat första bäcken då vet jag att Fixa var med, när man går i skogen missar man ibland denna "lilla" hund, så när jag passerat andra bäcken och klivit över ett stängsel var hon inte med. Stanna och ropa i ca 5 min. men ingen hund, gick då ytterligare en sväng ner mot öråsen för att se om hon hann i fatt. Vände men mötte ingen hund, gick då samma väg tillbaka genom skogen och stannade flera gånger men att ropa på henne och höra om hon svarade - men ingen Fixa. Tänkte att hon kanske gått hem när hon blev för långt efter men hon var inte hemma heller. Många tankar hinner att fara genom huvudet, men när vi varit hemma en liten stund så kom hon min lilla prinsessa som väl var. Så det blev in i duschen och sedan göra sig i ordning  för ett "plastparty" i byn, så jag och Emma var där och som vanligt blev det lite nya plastburkar... Efter ett par timmar var vi hemma igen och efter Mias fika behöver man inte äta nå´t mer så det blev bara lite vitt och TVn vilket jag nu gjort paus ifrån - vissa program är bara för mycket. Har nu gått igenom hemsidan och justerat det som skulle, har egentligen bara länksidan kvar som jag inte riktigt vet än vad jag ska göra med - så det får jag grunna på lite. Nu får det väl bli lite mer tv med sticke innan sänggående. I morgon blir en tidig dag då jag ska vara på vårdcentralen vid 8 och fastande för lite provtagning. Men vi hörs välan framåt kvällningen, och ha en bra måndag!

20140125 Här blev en ganska tidig morgon då det skulle vara jakt här i Beth, så hundarna har haft fullt upp med att hålla koll på allt "väsen" i skogen. Fick telefon från Göran när det var fritt fram att kliva ut, och jag gick en kortis med alla fem men de var som besatta av alla dofter av två och fyrbenta som gått vägen fram och tillbaka så det var ingen njutbar promenad för mig. Som väl var kom Linda L så jag fick gå hem igen. Så sedan fick Liisa och Loffe bekanta sig med varandra och vi gick genom byn med kontaktövningar och att inte dra. När vi kommit till skogen släppte vi dem bägge och de for först som skållade troll, men efterhand blev det mer sansat och de kunde brytas och kallas in av både mig och Linda - stora framsteg!!! Och det var ganska nöjda mattar som sedan fikade lite. På eftermiddagen sedan har jag haft lite hundvård med kloklippning och pälsvård - och hundarna hade mindre päls men jag hade desto mer - orkade inte bära in trimbordet utan satt på golvet vilket innebar att jag var något luden. Av den anledningen har huset dammsugits och jag har vilat på hela ryggen en stund. Nu ska det bli lite mat och soft i soffan, ha en skön lördagkväll och söndag förstås. Jo förresten jag har ju också fortsatt men min uppdatering med lite förändringar - det hittar ni till från framsidan!

20140124 Tycker att det är status quo med mig själv men nu skiter jag i det. Vi gick en snabbis med doggsen på morronen/fm. så att den lilla yrhättan fick springa av sig de andra fick mer än tillräckligt igår. Därefter blev det en tur till stan för att proviantera och Göran följde med. Och har sedan gjort en vettig sak idag och det är att jag planterat om alla orkidéerna och det kan jag inte säga att jag är flitig med annars men nu växte de ur krukorna. Men nu är filmen på 4:an slut och jag med så go´natt och ha en bra lördag!

20140123 Jobbade gårdagen med hjälp av Alvedon, hade ingen patientkontakt igår utan satt med schema och utbildning på eftermiddagen som jag inte gärna ville missa  gick hem direkt efter den. Var även på juntan men framåt kvällen men när all Alvedon började släppa kände jag trycket ovanför ögonen. Nässpray på kvällen och var inte bättre på morgonen så det blev inget jobb idag känner att det är en påbörjad bihålehistoria. Kör nu med nässpray är hemma i morgon med och hoppas att trycket släpper snart - för nu är jag innerligt trött på sjukdomar. Göran var med mig ute med hundarna idag och det är faktiskt skönt att komma ut i friska luften. Kajsa, Hunter och Jackie tog sig en ordentlig runda och var bort länge och när de kom hem var halva skogen med hem i alla fall på Hunter. När doggsen var hemma igen tog jag en tupplur.  Har inte haft någon större energi utan mest suttit framför tvn med ett sticke. Men trots att jag inget gjort idag är jag ganska mör och det ska bli skönt att sova. Hoppas att ni får en bra fredag!

20140121 Framåt förmiddagen idag satte jag igång att nysa som bara den så min kollega i rummet bredvid undrade vad jag höll på med - nyser.... och efterhand satte näsan igång att rinna och det var klart - en ny förkylning på gång va trött jag blir så framemot em. var det bedrövligt och på det en ½ timmes övertid. Något bättre ikväll när jag kom hem till nezerilen. Men det blir jobb i morgon har ingen patient kontakt i morgon utan det är schema och utbildning på programmet i morgon så det får jag försöka fixa. Så får vi se om det blir någon junta i morgon kväll det får bero på statusen. Jaha du Maria när du kommer till Beth så lovar jag dig ett spa med levande ljus och vitt i glaset... För att morgondagen ska bli hyfsad så ska jag nu tänka på refrängen så go´natt alla vänner och ha en bra onsdag!

20140120 Förmiddagen började med en kall blåsig skogspromenad men ändå skön. idag var inte hundarna sugna på något vidare spring utan höll sig i min omkrets. Resten av dan har bestått i det vanliga och så har jag strukit så nu är detta dödstrista jobb avklarat för en tid framåt. Och eftermiddagen och kvällen har jag suttit här, lagt in om den nya kullen, gjort en ny sida om det som varit på första sidan och lite annat smått och gott här. Så får vi se om jag fått med allt och att det funkar när jag lägger ut det. Gör det inte det få det vara tills i morgon för nu måste det sovas så att man orkar med jobbveckan. Ha en bra tisdag!

20140119 Riktigt kallt är det nu även att det inte är mer än 4-5 minus men denna eviga blåst känns det som om det vore -15. Idag gick vi över mossen igen, förra gången gnällde mannen på att jag inte hoppade på rätt tuvor, men idag gick han ner i ett surhål och höll på att bli av med hela stöveln - men jag sa inget (högt i alla fall). Och hundarna rejsade ordentligt och var iväg bitvis endast Fixa hölls sig kring oss med lite kommando förstås. Och vi var hemma vid lunchtid och resten av eftermiddagen och kvällen har hundarna inte gett ifrån sig ett pip, ätit och sedan legat utslagna alla fem. I eftermiddag har det varit en hel del telefonsamtal, och jag kan nu berätta att hanhund till Jackie är nu helt klart och den nya pojkvännen heter Axel och är också en skånegrabb men bor utanför Ystad. Det kommer att komma bilder på honom här så fort jag fått dem på mailen. Nu har uret slagit över till att vara måndag så jag säger Go´natt och har en bra måndag!

20140118 Åhh vilken skön dag jag haft idag, jag och alla hundarna ensamma då Göran jagat. Och efter frukost gick vi en lång skogsrunda och var borta i 2 timmar alla hundarna lösa fast Fixa bara stundtals då jag inte vill hon ska ta för vida svängar. Liisa var efter Kajsa som hade kontakt med älg men det tyckte den lilla damen nog var otäckt för hon kom snart tillbaka och var lite spak. Och när Kajsa tog kontakt med mig och sedan for iväg igen var hon bara med ett tag sedan kom hon till mig igen. De andra bägge for efter rådjur men skakat av henne. Men innan jag var hemma igen var alla utom Kajsa med mig hem men hon kom efter en kvart. Sedan luncha vi lite och på det tog vi en lur i sängen. Sedan hade jag ett låååångt samtal med Gun på BellaNovas och vi hann med att ventilera det mesta. Sedan blev det spa i Beth, ett riktigt bubbelbad med massor av skum, därefter var det fötternas tur och 90 min. med "Babyfoot" och nu känns det som jag går på moln. Lite god mat med dricka och soft i soffan, ja bättre än så här kan man inte ha det. Men även en sådan här skön dag tar slut och i morgon får vi väl hitta på något annat. Ha en skön söndag!

20140116 Efter en ½ timmes övertid blev det Maxi och hemma 18.40 en 12 timmars dag idag. Så ska semester snart in och jag har räknat och kollat ett par år tillbaka för att på ett ungefär veta när Jackie ska löpa och då ev. valpa för att lägga semestern så bra som möjligt, eftersom man har en pensionerad man som jobbar järnet på sommaren. Har taget ett beslut i alla fall annars får jag väl ta hjälp av släkt och vänner. Så har jag dansat ut julen och lite mäck med det var det. Hoppas att ingen var inne och såg att det stod "glad påsk" WordArt köps inte av systemet så det kan jag inte använda för allt blir "glad påsk". Men jag fick till det till slut och så en bild på Elsa som har spa i Palsbo. Har idag då äntligen fått ut Hunters medicin, då jag först fick besked att den inte finns längre??? kontakt med vet. den ska finnas men med ett tilläggsnamn tillbaka till apoteket nää finns inte men de skulle "forska" och idag fick jag sms att de hade den detta tog 1½vecka. Åh jag har nog glömt att berätta att Hunters värden var jättebra och den ökningen med 1 tablett per dag var helt rätt...... ska nog bli veterinär!!! Nu är kvällen för längesedan slut - men i morgon är det fredag hurra! hurra! Ha en riktigt bra fredag i snökaoset som de nu varnar för i TV.

20140115 Har faktiskt påbörjat plundringen här men det är inte färdigt - har inte hunnit. Har fullt upp med att kolla upp och titta runt på en frisk, lugn, stabil och snygg herre som kan passa till Jackie. Kan tala om att det inte är det enklaste. Men nu har jag nog kommit fram till ett beslut, men nu ska det bara förankras av vederbörande. Lite inomhusträning håller vi också på med, igår var det avlämningar kanske att polletten börjar att komma på plats där om det inte finns störningar, i kväll har det varit stannakvarövningar, ja det är det vi tragglar mer eller mindre varje kväll. Kajsa har också blivit av med en halv kasse hår. Åhh vad skönt det är med lite kyla det märks direkt på golv och väggar. Så nu hoppas jag att sista avtorkningen varar läääänge. Maggen mår nu ganska bra och ska nu börja ställa ut medicinen så hoppas jag innerligt att detta håller. Känns gott i kväll med det som nu har blivit gjort så nu ska det sussas. Ha nu en bra torsdag.

20140113 Idag kändes det om nästippen när var ute med hundarna och brasan har varit tänd hela dan. Nu är julen nerplockad men med det kommer det ju en hel del städning och halva huset är klart, resten får bli på tid och stunder. Göran åkte med Kian till besiktningen så att jag slapp ge mig iväg två gånger idag. För vi haft instruktörsmöte i kväll och innan dess hade jag kommit till insikt att jag inte ska hålla någon kurs i vår, däremot ska jag gå en kurs med Liisa och det blir kvarsittning för det blir samma kurs som i höstas. Ni får stå ut med julen här nå´n dag till, för nu är energin för dagen slut och det blir väl till att läsa några rader innan ögonen faller ihop. Ha nu en bra tisdag!

20140112 Nu har kung bore kommit till Beth, nu kl. 22 visar tempen -10. Men en promenix med doggsen blev det på förmiddagen och då snöade det ganska ymnigt, 4 hundar lösa men de hittade inget intressant och hölls runt mig. Resten av da´n fram till 17 har bestått av "julplundring" och snart är alla mina 110 tomtar nerpackade. Men från 17 har vi då varit på 3-årskalas och firat lille Eddie och nästan hela klanen var hos Johan och Natta t o m gammelfarmor Margit och vi fick god mat och en tårta som var gjord som en traktor en fantastisk syn och god var den också. Men någon plundring här har jag inte hunnit med, men det är ju inte Tjugondedag jul förrän i morgon! Men idag blev det ingen sovmorgon det såg mannen till så det börjar att dra lite i ögonen nu, så nu får resten vänta tills i morgon. Go´natt och har en bra kall måndag!

20140111 Mycket sömn att ta igen eller nå´t annat för i morse sov jag till 09.40 det har inte hänt i "mannaminne". Men när kroppastollen kommit igång och kände sig manad tog jag mina tre flickor (de andra jagar) och gick vår blöta skogspromenad, och det finns inget mer läkande än skogen det är så skönt så det är inte sant även att regnar strilar ner. När vi kom hem hade redan mer än halva dan gått (nackdelen med att sova länge). Men sedan blev det de vanliga bestyren samt golven som mer eller mindre ser ut som stampat jordgolv av den anledningen önskar jag att det fryser till lite så de fyrbenta inte drar in så in i norden även att vi stänger för och begränsar deras ut och in. I em. sedan har jag/vi haft besök av Hannes och hans flickvän Malin och Emma kom också en sväng och vi satt och pratade till fikat om väldigt mycket gammalt som hur Hannes var när han kom till oss som 5-åring och den långa resan han har gjort. Och det värmer i ens hjärta när man ser att allt slit vi genomgick har gett resultat och att han har fått en bra grund att stå på och en bra syn på livet trots allt han bar med sig i sin ryggsäck. Jag känner en så´n tacksamhet för att vi fick den chansen och förhoppningsvis klarade ett barn från att hamna på botten av samhället. I år blir han 21 år är sambo med en bra tjej i egen lägenhet och med fast jobb och sköter sig perfekt. Men nu ska jag sluta här innan det blir söndag så får vi se om det blir tid att slänga ut julen både här och hemma i morgon. G0´natt!!

20140109 Nu har jag jobbat två dagar och det känns nu ganska ok som väl är och hoppas att det fortsätter att gå åt rätt håll. Var också på syjuntan i går kväll och det var uppiggande var rädd att jag annars hade somnat i soffan och då inte sovit i natt. Så efter en go nattsömn med morgonflex har dagen varit helt ok och har också varit en sväng på Maxi och fick köra hem i snöblask. Men det blev mer Tv i kväll än vad som var tänkt, både Mästerkocken och Djurskyddsinspektörerna och man blir beklämmande när man ser hur djur kan ha det. Nu har det blivit dags för refrängen för att orka med morgondagen. Ha det bra alla!

20140107 En skön timmes promenad i skogen samma runda som igår. Resten av dagen har inte gjort något då jag haft ont i magen. Rek. från sjukvården att jag ska medicinera kontinuerligt i 1 vecka trappa ner är det inte ok då ev. en ny gastroskopi kan ev. vara ett sår eller en inflammation. Och så blir man så förbaskat trött av det här, så det blir spännande hur det ska gå att jobba i morgon. Vi har sett Maria Wern, nu är det dags för sängen. Så får vi se om det blir någon junta för mig i morgon men då ska jag vara piggare än vad jag är nu. Go´natt och ha en bra onsdag!

20140106 Trettondedag Jul har varit en skön dag med mycket utevistelse. Först gick jag och de fyra hemmavarande hundarna en härlig skogpromenad och det i mina svampmarker och faktum att jag hittade en kantarell med hatt stor som en femkrona - den 6:e januari - urled är tiden. Emma tyckte jag skulle följa med hela familjen på deras promenad och att vi sedan skulle träna hund. Endast Liisa fick följa med för vi skulle testa om hon och Taggen kunde vara lösa tillsammans - men det gick inte för han fullständigt mangla henne. Och för att Taggen skulle slippa vara kopplad hela tiden vände jag om efter ett tag och gick hem. Och vi tränade fotgående på vägen hem och hon gick t o m lös på vägen i fotpossition så lite träning blev det för henne i alla fall. För någon mer utgång blev det inte nästan 4 tim. utevistelse fick räcka och hundarna var rätt trötta. Så det blev en skön lässtund under filten med snarkande hundar runtomkring så vi hade det riktigt mysigt tills jägarna kom hem men då blev det också lite fika. Så mycket mer än golven har det inte blivit idag men en go dag har det varit. Är faktiskt ledig i morgon också, så får vi se vem av oss som åker med Hunter till veterinären i morgon. Go´natt alla och ha en bra dag i morgon.

20140105 En ordentlig långpromenad blev det idag som blev en runda men då får man gå över Getamaden (en mosse). Hundarna stormtrivdes med att rusa runt, jag delade väl inte helt deras förtjusning med att hoppa runt på tuvorna - fast lite kul var det allt. Alla hundarna var med hem fast de gjorde lite avstickningar ingen hund behövde vattenslangen men jag behövde duschen för att bli ännu blötare.... Lite riksgrynsgröt och sedan blev det middags vila framför skidåkningen - man sover himla bra till det. Resten av eftermiddagen har jag suttit här och har nästan gått igenom hela hemsidan gjort en hel del ändringar och tillägg allt kommer ni till från framsidan. Nu ska jag ta en paus härifrån, kanske blir det en sväng till senare i kväll. Ha det bra så länge!

20140104 Gårdagens jobb var gräsligt, min snorade näsa samt att magkatarren gjorde sig väl tillkänna, så innan kl.9 hade jag fått i mig 5 omeparazol men efter det lättade trycket men efter ett sådant "anfall" blir jag väldigt trött och som kom det 15 patienter på jouren mellan 9 o 11.30 men jag fick i alla fall en ½ timmes lunch och sedan 2 bokade pt. och när journalskrivandet var klart vid 4 störtade jag ut från detta ställe. Jag var så trött i går kväll så det var inte sant. Men efter en god natts sömn gick jag en sväng med Jackie, Liisa och Fixa resten av gänget har jagat. Sedan idag har vi idag haft hundträning med Linda med Loffe, Catharina med Malte och jag med Liisa. Även Elsa och Moltas fick lite aktivitet efteråt. Vi tränade passivitet, gå i koppel utan att dra samt att fokusera på sina mattar. Och det blev en bra träning för yrhättorna Liisa och Loffe. Trots att det inte är minus grader blir det kyligt efter ett tag utomhus. Och när jag började frysa (måste tänka på min snorade näsa!) gick jag hem och satte på kaffe och värmde på risgrynsgröten som jag gjort på morgonen och sedan hade vi en härlig pratstund. Tack ni alla för ni kom och för en bra träning - det är bra när man slår sina kloka huvuden ihop och kommer fram till bra träningstipps! Så är vi bortbjudna i kvällen, till grannen längst bort! Ja du Maria du är inte ensam om att vara trött på detta vädret. Hoppas att du nu kan vila och ta hand om din hosta! Ha nu en bra kväll alla så hörs vi i morgon!

20140102 Nu har man kommit in i sovmorgons- gängorna så tur man ska jobba i morgon (eller inte). Vardag och en hel del telefonsamtal som måste fixas, bl.a. har jag fått tid för Hunter, lampan för helljuset måste bytas fick tid i em. Så nu blev det bråttom. Ut med de fyra hemmavarande doggsen, Hunter och Göran jagar. Och vi gick en släpphundarnalöstur. Hade förberett att lägga spår: började på asfalten utanför huset, 90 gr vinkel och följde betesvallen, lite ut på grusvägen, in i skogen 90gr vinkel, ut på grusvägen ytterligare en vinkel och spåret nu helt på grusvägen, vinkel in i skogen igen och lite kringelikrokar där som avslutades med en 90 vinkel och därefter slut. Hem och fram med dammsugaren - avklarat, omklädnad för att fara till stan och byta lampa, hem som en dust för att hinna med spåren innan mörkret kom. Först ut Liisa, ingen otäck känsla idag men hade nog bara använt 2 msk. blod, hon gick kanon, missade inte en enda vinkel och var idag mycket mer intresserad av benet. Detta var hennes 2:a viltspår. Hem med henne och ut med Jackie och då hade det redan börjat att skymma, hon gick klockrent och vilken fart sedan - ja hon är en helt annan hund i spåret numera. Vilken fart på kärringen idag.. men nu var både jag och hundarna trötta. Sedan har jag suttit här och plockat lite och bl.a. lagt in julkorten från framsidan kommer ni dit. Och så fick Liisa en riktig avhyvling av Hunter i kväll så hon skrek i himmelns sky, han hade väl tröttnat på hennes framfusighet och det var riktigt nyttigt. Kan säga att hon inte gjort många knop i kväll har varit en jobbig dag för Liisa idag. Och nu borde jag gå och lägga mig för att orka jobba i morgon med en näsa som rinner som Niagarafallet - men är inte trött. Men ha nu en bra fredag så hörs vi!

20140101 Gott Nytt År 2014!

Ja då har vi vänt blad och vi börjar med ett nästan blankt blad och det blir med spänning och se vad det ska fyllas med. Men denna nyårsdag har varit som det brukar eftersom det blir tidig morgon innan man kommer i säng och förskyllningen gör ju inte att man blir piggare. Men efter en sen frukost masade vi oss ut med doggsen och de var väldigt försiktiga idag för vi gick på grisslag som var gjorda i natt av nog två grisar. Och det märktes direkt för de stannade och vädrade ofta och Hunter var väldigt försiktig och gick inte som han brukar, även virvelvinden tog det ovanligt lugnt. Förutom kardning av Hunters och Kajsas pälsar (fäller nu igen) har dagen bara besått av sova och/eller halvsova framför TVn. så slöare än slött kan man säga, så i morgon får det bli en uppryckning. Ja har i alla fall fått till den här sidan och det är inte som många tror att det bara är att börja skriva på en ny sidan. Men Lena tillslut fixade jag det men har varit på väg att ge upp och ringa dig i morgon men efter nog 10:onde försökte kom saker och ting på rätt plats och det funkade. Men här finns nu en hel del att göra men idag har inte orken och lusten funnits. Men nu ska det i alla fall sovas så att jag får ut lite av min lediga dag i morgon. Go´natt alla och har en bra torsdag!

 

2008 2009 2010 2011 2012 2013


 

Hundskallets Kennel, Beth Solhester, 562 91 Månsarp
T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post solgerd.h@telia.com