Nytt och Jag Bloggar

2013

 

20131231 Gott Nytt År 2014 vill jag önska Er alla!

2014 är fortfarande ett oskrivet blad och tur är att man inte vet vad som kommer att stå på bladet. 2013 har varit ett blandat år mycket glädje men också mycket sorg. Nu vänder vi blad och jag ser med spänning framemot ett nytt år och hoppas på många positiva händelser. Så här årets sista dag blir det en del reflektioner, min mor sa alltid att det man gör denna dag är sådant man får göra resten av året (vet inte vad hon fått det ifrån) . Men i så fall blir det ett bra år : sovit gott i natt, gått en bra promenad i Palsbo tillsammans med Linda och våra hundar och fått prata ditt och datt, dammsugit, förberett kvällens mat som jag ska inta tillsammans med min älskade make och ev. yngste sonen. Alltså 2014 blir ett kanonår som vi ska fira in lugnt och skönt med god mat och dryck.

En stor Nyårs Kram till Er alla från mig!!!!

20131230 Blev inte riktigt så tidigt till stan då det var lite si och så med nattsömnen, men nu är det inhandlat från apoteket så i natt förväntar jag mig fria luftvägar. Det tog tid i stan idag när jag kom dit var det helt ok men när jag kom ut från Maxi var det fullt på parkeringen. Sedan sniglade jag mig till A6 där jag heller inte var ensam. Men jag tog det lugnt snokade runt i de flesta affärer för att se om jag hittade något kul på rean - men det blev en billig runda för jag hittade inget jag ville ha, så då blev det Ikea för lite påfyllnad av stearin. En tur in i biltvätten och bilen blev väl vit på taket och huven med resten är grått trots att jag valde avfettning - skulle egentligen reklamerats.... så efter det sniglade jag mig vidare till Biltema och inhandlade en dunk avfettningsmedel, ännu mer sniglande på väg ut från stan via Preem, bränsle behöver den attans också men sedan blåste vi rent i rören. Göran hade tänkt efterlysa mig - för vad gör man 5 timmar i stan!!!! I alla fall fick han gå med doggsen idag och de hade väl haft kul för vattenslangen hade gått över de flesta. När varorna var uppackade och vi fått i oss lite föda blev det ryggläge för min del ett par timmar, ja och sedan hade denna dag också gått. Lite mat fixade mannen till i kväll med lite gott dricka och burken har bjudit på hockey och div. filmer som man kan sticka till. Men nu är det nog dags för sängen igen innan det blir nyårsafton... hör av mig i morgon fm.

20131229 Nu har "kupan" lossnat och den rinner ut nu och rösten har intagit en mörkare klang, men det känns ändå bättre. Dåligt med sömn i natt eftersom det är svårt att andas mellan varven och har då istället suttit och plöjt igenom en hög med JP som jag låg efter med. Göran och jag gick en bra runda med doggsen idag som fick vara lösa utan att det blev några vidare slängar. Besök i eftermiddag av två olika "gäng" och när de gått satte vi oss vi tvn. och tittade på småkronorna men jag sov det mesta. Ja något annat än att fixa föda i kväll har det inte blivit mer än slötitt på burken. Nu har jag druckit en het mugg honungsvatten och nu ska det bli sängen på riktigt. I morgon ska jag ta mig in till stan för att fylla på kylskåpet med det vanliga och med lite nyårsmat. Men jag lär väl inte bli ensam där så jag tänker starta tidigt beroende på hur nattsömnen blir. Ha nu en bra måndag den sista detta året!

20131228 Idag vaknade jag helt igentäppt och huvudet som i en kupa. Men framemot fm. så pockade doggsen på utgång, så jag tog mig i kragen och klädde på mig i ullataprid. Var ensam med alla fem eftersom Göran var och jagade utan några av våra hundar. Gick vägen där vi var i går och släppte fyra av dem - bära eller brista för min sakta lunk fick Kajsa står ut med. Lite roligt att se hur de bar sig åt när de kände gårdagens aktivitet där. Och Hunter och Liisa kände väl där hennes spår var lagt igår och gick en bit på det, även på de andra ställena vi varit på nosades över noggrant. När vi var på väg hem for Hunter iväg in i skogen mot norr och Liisa och Jackie var inte sena att följa efter. Liisa kom tillbaka efter ca 5 min och ytterligare ca 5 min kom Jackie men då hade jag blåst några gången och när vi kom till ladugårdsbacken kom även Hunter så alla var med hem. Kan inte säga att jag mådde sämre när vi kom hem - det är väl så man säger att hund håller en friskare för att man måste tvinga sig lite. Men när jag dammsugit och torkat golven blev det sängen i 2 timmar, sedan har jag pulat runt lite och är bättre än vad jag var i morse helt klart. Nu är det dags för hundarna och oss med lite mat. Hoppas att även din förskyllning ge sig Maria det är ingen höjdare när den valsar runt, så det hoppas jag inte på, men var väl väntad då Göran varit förskylld i 2 veckor och så har jag omgåts med snoriga barnbarn en hel del det sista tiden. I morgon söndag så får vi se vad den för med sig, ha en bra sådan!

20131227 En dag i hundens tecken som började kl. 10 i fm. för min del. Tog med Jackie och Liisa i bilen och åkte iväg en sväng. Lade först ett spår till Jackie och sedan ett till Liisa. Sedan åkte jag iväg från den platsen och gick med tjejerna till Öråsen för rastning. Tillbaka hem och efter en stund kom Catharina och Linda som då la sina spår och jag åkte iväg för att gå mina. Först Liisa som tyckte det var riktigt obehagligt med blodet och behövde mycket stöttning i början, men efter 10-15 meter gick hon perfekt och vek inte från spåret som bestod av en böj och en 90gr vinkel kom fram till slutet men var även där lite tveksam till klöven men efter lite lek och bus var den rolig. Jackie gick sitt spår med en väldans fart vilket hon inte brukar och framförallt inte sedan hon har använts på riktiga eftersök. Så med spåren är jag riktigt nöjd med bägge två. Vi körde apportering, jaktfot och stadga. Linda och Catharina och Jag och våra 6 hundar hade en riktigt bra dag i skogen och tjejerna här har inte gjort många knop i kväll. Men jag frös ordentligt när jag kom hem, men vi var en kort sväng hos fam. Hansson för julklappsutdelning och resten av kvällen har jag gjort ingenting bara softat framför TVn. Tack Catharina och Linda för en bra dag! Och nu är det sussedags!

131226 Igår gjorde vi en repris på Julafton men utan tomte och paket - för mycket julmat över. Idag gick vi ihop med alla hundarna och Hunter och Fixa lyckades rulla sig i något äckel päckel så det fick bli vattenslang och skurborste när vi kom hem. En tur till Vaggeryd för att kolla av Farmors lägenhet. Sedan var jag faktiskt ute och tränade lite med först Jackie och sedan Liisa. När jag var nästan färdig ringde Natta att Teresia varit och lämnat Freja hos dem några timmar, så de kom på besök. Åhh va roligt det var att träffa denna härliga lilla tjej som nu har fyllt 1 år och se det härliga förhållande hon och Johan har till varandra trots att de får träffas så sällan. Lite bilder från besöket som ni kommer till från framsida. Resten av em./kvällen har bestått i lite "egenvård" med ny färg i håret och en lång härlig dusch. En snabbis till Johan och Natta för att bli av med lite kakor och julgodis. Resten av kvällen kommer att bestå av soft. I morgon blir det lite hundträning ihop med Linda och Catharina. Och jag har förberett för att lägga viltspår till både Jackie och Liisa och för den unga damen blir det blodspår för första gången så det blir spännande. Så får vi se vad det blir mer på den agendan. På em. sedan ska vi Emma för lite julfirande med Emelie och Philip som då kommer till dem. Hoppas att vi alla får en bra fredag!

20131224 God Jul! vill  jag önska Er alla och hoppas att ni får en bra och fridfull Jul.

Nu är jag precis hemkommen efter en blåsig och regnig tur med tollartrion, men det var faktiskt riktigt skönt med lite luft och den flygande tollaren fick bli av med lite energi. Här är allt lugnt än så länge det är tänt i bägge kaminerna, köttet buttrar och resten kan inte göras förrän strax innan 12 när barn och barnbarn och bonusbarnbarn äntrar hemmets väggar. Det känns lite konstigt att i år finns varken mamma eller pappa när det är jul. Även om vi inte firat jul ihop på flera år så har det ju varit många telefonsamtal just under helgen. Det är många tankar och faktiskt lite tårar som far förbi. Men jag ser verkligen framemot att nu få fira Jul tillsammans med min underbara familj. Nu ska jag förbereda för skogstomten som ska komma efter Kalle Anka! Än en gång God Jul mina Kära Vänner!

20131223 En tidig morgon för att fara till stan, kan säga att det var fler än vi som tänkt det. Men på Maxi var det helt ok, sedan skulle vi till ÖB som öppnade 10 och där var det fullt på parkeringen. Därefter var det dax för A6 och drickaaffären och nu var det helt kört, fullt på parkeringen på framsidan men på baksidan fanns det gått om parkeringar. När vi var färdiga rusade vi hem, var helt tom i huvudet efter den persen så det fick bli ryggläge 1 timme, sedan tog vi doggsen och gick ut i skogen - tack gode gud för att man inte bor i stan - och Liisa är nog också tacksam för det, för kan säga att hon hade fart på benen, skulle inte förvåna mig att hon lyfter en vacker dag.... Nu har julkortet kommit på plats och jag har tänt det fjärde ljuset, vilket jag glömde i söndags - det är tur att jag har en uppmärksam norrländska som påminner min glömska - Tack Maria! Nu så är skinkan på spisen, reven är klara, liksom strömmingslådan och när jag är klar här åker grönkålen i stekpannan. Sedan blir det uppsittarkväll med varsin bingolott och det är åratal sedan sist. Hoppas att Ni alla får en bra kväll, jag tittar in här i morgon en sväng på morgonen innan det brakar löst....

20131222 Efter frukost i morse tog jag tollar tjejerna gick för mig en längre promenix än de gamle behövde som Göran gick med. Och när Liisa sprungit av sig allt spring i benen hade hon en fin kontakt både lös och på vägen kopplad, men vi var borta ganska länge så det hade hunnit att bli lunchtime. Sedan var det vitrinskåpets tur att bli ansat och det märks att skåpet inte är tätt men nu är det rent och granen har blivit klädd och så den vanliga golvsaneringen - lite uppfruset skulle inte skada, men det lär väl fortsätta men regn och blåst. Göran har stekt revbenen och buttrar på spisen. I morgon är det tänkt att vi tidigt ska åka till stan för att handla den övriga maten och det helst innan hela stan har vaknat. Året julkort har också idag blivit färdigt och läggs ut i morgon. Ja du Maria jag är överlycklig av att Hunter är sitt gamla vanliga jag igen, vet inte om jag orkat med något annat. Har testat strykbrädan framför TVn men inte blir det roligare åtminstonde inte om det är sport på TVn! Nu ska jag snart parkera mig i sängen där redan Jackie och Liisa har installerat sig. Ha nu en bra måndag, antar att det finns en de stök kvar hos en var!

20131221 Igår fredag hade jag hundvård så fort jag kom hem klippte klor och ansade tassar samt att Hunter fick en genomgång av sin nu enorma päls.  Efter det blev det mat och tittade på "Hjältar" sedan var det dags för dimman. Idag hade jag bara tre damer att gå med och vi gick en ordentligt promenad på nästan 2 timmar en runda som jag inte gått på flera år inte sedan vi flyttade, för där har en del av skogen huggs ner och Johan har dikat, men till slut hittade jag min gamla stig och för Liisa var det första rundan där och jag hade lite nostalgi känslor men hade behövt mina höga kängor för det var blött i mosskanten. Väl hemma igen tog jag tag i badrummet och där är nu väggar, duschen och allt annat städat. Tvättmaskinen har gått för fullt idag och "vanlig" fredags städning av halva huset avklarat. Har varit en sväng hos Emma och två snoriga barn - så får vi se om jag står pall för det. I kväll kom Johan och Natta på besök och vi tjyvstartade lite på julgodiset. Hunter har varit med och jagat idag och han var helt otroligt på hugget vilket både Johan och Göran intygade bättre än vad han varit på hela hösten. Han drev i varenda såt idag utan att visa någon trötthet, så de här besvären har han nog haft under hela hösten som vi relaterat till åldern, men som sagt idag visade han något helt annat. Ingen är lyckligare än jag - för att mista Hunter nu också det vet jag inte om jag orkat. Nu är kvällen snart över och i morgon fortsätter vi med hundpromenad, granklädning, och lite annat fix och don. Hade önskat lite uppfrysning för hundarna skitar ner så in i norden med detta regnklapp - men vad göra.  Hoppas att vi alla får en skön söndag!

20131219 Nu så är fröknäcket klart liksom popcornskolan och (neger)bollarna och julköttbullarna har Göran har också gjort i kväll. Men nu ska det bli skönt med sängen, och fredag i morgon och en längre ledighet väntar och det mår man inte illa av. Hoppas att ni alla får en go fredag!

20131218 I kväll är jag riktigt glad för nu är Hunter sitt gamla vanliga igen, som vanligt stussande fram när jag börja att skramla i matskålarna. Men det får bli vet. besök efter helgerna för att ställa in rätt dos för nu har jag bara höftat. Har gjort en sorts julgodis och sedan har jag skrivit tackkort efter att ha pratat med Lill om uppdelningen av skrivandet och letande adresser. Men nu blir det inte mer av varken det ena eller det andra. Go´natt och ha en bra torsdag som jag inte ska handla på för nu äter vi "skouler"  tills det blir jul.....

20131217 Idag har pappa urnsatts av endast Lill, fick inte veta det förrän i fredags kväll och då var det lite sent att fixa med jobbet och sedan att köra 30 mil för den stunden - men jag har känt mig kluven hela da´n. Något positivt är att Hunter är mycket bättre vårt ändrade av medicineringen får vi väl ta med vet. när den årliga kontrollen kommer. Huvudsaken att han mår bättre och hoppas att det håller. Idag har jag rengjort akvariet som nu håller på att dö ut fick väl i nå´t skit med de sista fiskarna jag köpte för nästan alla de gamla är döa. Framåt kvällen tog jag mig i kragen och har nu gjort det tråkigaste jag vet - stryka, men nu är det gjort. Men nu är jag riktigt trött var lite dåligt med sömnen i natt så nu ska det bli skönt att krypa till kojs. Lurade mig själv igår med att vara ledig alla dagar till den 8:e för jag ska jobba den 3:e men det blir många lediga dagar ändå. Ha nu en bra onsdag!

20131216 Först och främst så verkar Hunter bättre idag, har fått en kort promenad med gammeltanten och han har varit mer aktiv och på eget bevåg har vi ökat på hans medicin så vi avvaktar lite till. Och i och med att han var bättre idag fick jag en hel del energi. När di gamle fått sin promenix tog jag Jackie och Liisa och gick öråsen fram och tillbaka och idag var Liisa en helt annan hund, visserligen for hon fram som en skållad råtta men inte enda påhopp på Jackie. Och när det värsta spring i benen var över kunde hon gå fot långa sträckor utan koppel och när vi gick vägen tillbaka med koppel hade hon kanonfin kontakt och inget dragande, så det var en glad matte som kom hem med sina flickor. Men det är väl för mycket begärt att den polletten har ramlat ner för gott... Sedan har hon varit med mig och bakat resten av da´n och även köksmaskinerna gick väldigt bra och det har blivit 8 sorters kakor idag vilket definitivt inte var planerat från början. Så nu ska det bara göras tunnknäckebröd, choklad (neger)bollar och kolapopcorn sedan är julbaket över. Och nu ska jag jobba min sista vecka och sedan vara ledig t o m den 7 januari. Ha nu en riktig bra tisdag! Tack Catharina för ditt telefonsamtal i kväll!

20131215 Lördagen gick i ett, först ut med hundarna och Hunter fick rådjur i näsan och drog med Liisa och Fixa i släptåg, så Liisa har nu debuterat som jakthund så får vi väl se vad det för med sig framöver.... Hon kom i alla fall tillbaka efter ca 10 min och en stund senare Hunter och en ½ timme senare Fixa men det tog på hennes krafter - bruka kunna stoppa henne men idag gick det inte. Så vi blev sena till Svärmors lilla julfirande som så vanligt var gott och trevligt med smörgåstårta och hembakade kakor och vi var där alla 12. Någon timmer efter vi kommit hem så skulle jag och Marianne vara barnvakt åt grynen och vid 8-tiden var jag hemma igen och då kokades lillskinkan för att jag med skinkspat skulle kunna koka grönkålen vilket gjordes under kvällen. Idag blev det en riktig sovmorgon, det hör till ovanligheten att sova till 8. Mess från Linda om träning i ridhuset så jag for dit med Jackie och Liisa, som fick lite träning utomhus som var bra, och Liisa fick göra ett besök inne i ridhuset för miljöträningens skull underlaget där inne är ingen höjdare - hundarna ser ut som de vadat i aska efteråt. Så efter den lilla stunden där fick det bli vattenslangen som finns utanför. Göran hade medans vi var där gått med Hunter och Kajsa, Fixa fick vila idag. När vi kom hem tyckte jag att Hunter inte var helt ok, men inget hade hänt och det hade inte drivit och endast varit borta korta stunder. Vi gjorde i alla fall oss klarar för Julbord på Järnvägshotellet där hela gänget samlades och vi åt och "svullade" som Johan uttryckte det och det var riktigt god mat. Men det är skönt att äta julbord mitt på da´n då har man hela em. och kvällen på sig att röra sig och dricka vatten, så nu i kväll känns det helt ok. Men det är bekymmer med Hunter han har ätit som vanligt, han ömmar inte någonstans men något är fel, men vi avvaktar något, men någon jakt med honom i morgon är uteslutet som det ser ut i kväll i alla fall. Fy vad jobbigt det är när ens bästa vänner inte mår bra. Så får vi se vad morgondagen för med sig... Ha en bra måndag!

20131213  God morgon! Hoppas att ni alla får en riktigt fin Lucia-dag! vi hörs i kväll!

Hoppas att ni fick en fin Lucia! har idag bara sett Lucia på TV och hört på radio, men när jag kom hem från jobbet efter en lång dag och maxihandel var det två småtomtar hemma och "lussade" inte så mycket sång men ett trevligt besök och lite "mormors" gos. I kväll var det mer än halt på hemvägen och en bil i diket inte så långt från Bondstorp. I morgon blir det en "ränna dag" på fm. ska vi till gammelfarmor för lite julfirande som vanligt bjuder hon hela högen här på smörgåstårta - min fantastiska svärmor snart 93 år. Och på em. ska jag och Marianne vara barnvakt hos småtomtarna, så det lär väl inte bli något bakat i morgon vilket planeringen var men det löser sig. Nu ska det i alla fall sovas, ha en bra lördag!

20131211 Nu får jag skynda mig att skriva för snart är det torsdag... I kväll har jag farit klart på väggar och dyl. ja nästan i alla fall har toan och vitrinskåpet kvar. T.o.m. Göran har hjälpt till...... tagit ner och satt upp lamporna när jag tvättat dem!! så nu är de tömda på alla flugor och damm, hade nästan glömt att de var vita, för det ska erkännas att det inte är gjort sedan de sattes upp för 3½ år sedan. Sedan kunde jag ju inte låta bli att sätta upp några tomtar! Har haft en liten miniträning med Liisa medans resten av gänget gnydde utanför grinden för de inte fick vara med. Så i natt ska jag sova gott, nöjd med dagens insats. Natti, natti och ha en bra torsdag!

20131210 Det var som att köra hem i ett mjölkglas efter jobbet idag, och 1½ timme efter hemkomsten fick jag åka tillbaka igen för Liisas vaccination och Jackie fick följa med som sällskap. Jag och Liisa gick en runda i Taberg och så kom tåget när vi var ganska nära spåret och det var en konstig varelse och lät gjorde det också. Men det gick ganska bra med hennes första kontakt med ett tåg. Dimman hade lättat betydligt när vi for hem igen och det var skönt. Sedan har jag farit lite på väggarna - inget kul men man ser på vattnet att det är behövligt. Nu ska det sovas för i morgon blir en tidig morgon med Luciafirande på jobbet. Go´natt!!

20131209 Åhh nu känner jag mig som en flott.. nyss hemkommen från ett julbord med kliniken på "Hasse på Sjökanten". Lite annorlunda att köra in mot stan vid samma tid som jag brukar åka där i från - det är måånga som inte vill vara i stan vid den tiden.. Har gått omkring lite och vattnat för att röra på mig. I morse var det det sovmorgon, men Göran kom hem vid 4 så då var vi vakna en stund och språkade innan vi somna. Liisa har nog lite funderingar nu av som händer med hennes "nya" matte som har blivit så väldigt bestämd med snava ramar, men det går bättre nu på promenaderna både i koppel och lös, även inne får man ha en nagel i ögat på den lilla fjant-Liisan - och en arg matte är ju inget att ha. En ny jobbvecka och i morgonkväll ska Liisa få sin 1-årsvaccin, så vi hörs väl en sväng efter det, ha en bra tisdag!

20131208 Snö och busväder på promenixen idag, den enda som inte var snöig var Liisa - hon var inte still så länge att flingorna blev kvar.... men roligt hade hon och de andra också. Tog en ny vinter bild på gänget som nu ligger på första sidan och så har jag städat upp här lite och flyttat runt lite, samt "julat" lite också. Ja och så har gjort det vanliga bestyren. Nu ska jag bänka mig framför den andra burken och blir ensam i kväll för Göran ska plöja snö i Huskvarna. Hoppas att ni får en bra måndag!

20131207 I Dag åkte Göran oh jaga med Hunter och Kajsa. Och när solen kommit fram gick jag med de tre hemmavarande hundar. Och nu har Liisa fått mer av bestämmande rollen över sig, vilket blev en ny överraskning för henne. Efter första turen med så småningom alla tre lösa, gick jag hem med Fixa och gick ytterligare en tur med de andra två som fick vara lösa efter ett tag när jag så småningom  bestämde det, och en liten pollett ramlade nog ner i det yra huvudet. På väg hem sedan gjorde vi ett besök hos "Holländarna" och fick lite 11-kaffe och lite "prat". Tog tag i julklappsinslagningen och även om det bara numera köps julklappar till de fem barnbarnen tog det sin lilla tid - men nu är det gjort. Så det blev inte så mycket gjort som jag hade planerat för dagen, men lite ny lingonsylt är kokt i alla fall. Resten av kvällen har bestått av TV men hockey och så mycket bättre. Här har jag också tänt det andra ljuset och snart ska jag släcka helt och krypa ner i en renbäddad säng. Go´natt och ha en skön söndag!

20131205 I går efter jobbet hade vi jobbadventsfirande och det hemma hos en jobbarkompis i Skillingaryd. Och vi hade en riktigt trevlig kväll och blev bjudna på god mat,  julgodis och glögg med tillbehör. Sedan halkade vi hem vilket tog en stund.  I dag for jag hem direkt efter jobbet och efter Taberg var det slirigt och snö/regnet vräkte ner, så det blir "spännande" (eller inte) att se vad "Sven" tänker ställa till med i natt och i morgonbitti. Lite snö och några minusgrader skulle underlätta städningen av golven för i kväll har "jordgolvet" blivit städat samt lite vanlig veckostädning av toarna och så har jul- gardinerna kommit på plats och det får väl räcka för i kväll. Hoppas nu på en god natt för natten som gått var det dåligt med den varan, blev väl för mycket mat och kaffe lite för sent i går. Hoppas nu att det blir en bra fredag utan några missöden på väg till jobbet - så kör försiktigt!

20131203 Jag hade inte glömt att L-kullen var 1 år idag men jag bara orkade inte göra nå´t här i går. Men idag har "valparna" blivit firade med lite olika arrangemang. Liisa fick en älg som hon snabbt slaktade nu finns bara lite rester kvar - men roligt hade hon och det var meningen. Förutom hennes "firande" har det varit en del telefon och sms trafik. Men nu är jag trött igen så det får bli sängen med lektyr. Ha det bra!

20131201 Sovit gott och länge enda nackdelen med det är att förmiddagen försvinner i ett nafs. Efter en sen frukost gick vi med doggsen som fick vara lösa i omgångar, och den tröttheten varade hela dan.  Yngste sonen varit hemma en sväng och jag har städat altanen med att bl.a. plockat bort alla frusna pelargoner och det övriga huset fick sig också en omgång av dammsugaren. Liisa har blivit en storlek mindre genom att blivit kardad och det var en hel del lösa hår. Ja du Maria det blir en annorlunda jul för både dig och mig utan föräldrar, även att jag inte har träffat dem just vid jul på ett ganska länge eftersom de bott på ett äldreboende och mammas sjukdom gjorde att de inte kunde komma hit. Men det jag saknar är alla telefonsamtal framförallt med pappa som jag pratade med flera gånger i veckan, men än har jag inte kunnat ta bort hans telefonnummer från telefonboken. Nu ska jag titta färdigt på deckaren innan det blir dags för sängen. Så får vi se vad den lediga måndagen för med sig. Ha en bra sådan!

20131130 I går var det en dag fylld med tårar, men det var trots allt en ljus begravning som vi tror att pappa ville ha det. Trumpet som han älskade och det spelades Amazing grace och en Bro över mörka vatten och det sjöngs Gabriellas sång och Strövtåg i hembygden. Och idag har det känts bra, ett lugn har liksom lagts sig efter nästan 2 månaders oro och psykisk press som avslutades med två dygns vakande med en förälder som man älskar bokstavligen kvävs till döds och som också har en dödsångest och kämpar för att inte släppa taget. Jag önskar ingen ska behöva uppleva detta.

Vi började morgonen så fort det ljusnat med en tur med hundarna. Sedan följdes vi åt till stan för att handla, för min handling i torsdags vad allt annat än planerad. När vi kom hem plockade jag in kartongerna med adventsakerna och stakar och stjärnor har kommit på plats. Och nu kan jag känna glädje av detta, jag som älskar advent och julen med alla mina tomtar - men tomtarna får vila lite till. Varit ute och tränat vilddjuret och hennes mor lite i eftermiddag så att kvällen skulle bli lugn... Vi har ätit o druckit gott tittat på Hv och Så mycket bättre. Och i natt har jag tänkt sova gott så får vi se vad morgondagen för med sig. Och så har jag förstås tänt det första ljuset här i kväll, i morgon blir det på riktigt och det blir många tankar i det ljuset. Jag har tänt det första ljuset förr med jobbiga tankar men då har de haft fyra ben. Ha nu alla en riktigt fin Första Advent! Och än en gång Tack för alla tankar med sms, samtal och blommor - ni ska veta att det betyder mycket.

20131129 En tidig fredagsmorgon som är och kommer att bli en tung dag. I veckan har det varit fullt upp, tisdags "avfirning" av en kollega som går i pension och vi var på Fjällstugan. I onsdags hade vi avslutning på syjuntan - och dessa mackor som Lena fixar går inte av för hackor och som vanligt hade vi en trevlig kväll. I går en snabbis till Maxi och sedan hem och strök grabbarnas skjortor och vid TVn gick jag sedan in i dimman. Om 1½ timme åker vi till Odensjö kyrka och säger ett sista farväl.... Älskade pappa du fattas mig!

20131125 Ja det har väl gått i hundens tecken alla mina lediga dagar. I går söndag på morgonen gick jag med alla fem. Och kl. 11.00 var det Tollarträff i Stadsparken och 9 hundar med familjer kom denna ganska kalla söndag trots att en blek sol visade sig. Vi gick runt bland djuren där och det var en nyttig dag för mitt lilla vilddjur, dels att titta på alla "konstiga" djur sedan att träna kontakt med att inte dra i koppel. Lindas mor var som väl var med och gick med Elsa och Jackie. Hemma vid 14-tiden och kröp ner under filten för att bli varm, resten av dan blev det ingen större vetelse med men det är rätt skönt att inte behöva göra något ibland. Idag var Göran med ute och "vallhunden" hade fullt upp med att hålla koll på Hunter och Fixa. Sedan delade vi på oss så att Hunter och Kajsa fick springa av sig medans jag gick hem med de andra. Därefter tog jag Jackie och gick till skogen igen för att plocka lite mossa och vi njöt av stillheten, fast det var en som tjöt när vi gick - gissa vem? Solen värmde lite i alla fall så hemkommen med en kasse mossa tog jag ut den gråa för att se om den gick att få vit igen och det blev väl ganska ok men man har ju inte så mycket tid på sig för snart börja det att frysa på igen. Sedan har det varit de sedvanliga göromålen och nu ska jag förbereda mig för en ny jobbvecka som blir kort men som jag gruvar mig för. Men i morgon kväll ska vi "fira" av en jobbarkompis som tänker ta pension och slutar om några veckor. Men innan jag kryper till kojs ska jag gå en runda med vattenkannan. Ha nu en bra tisdag! Jo jag har ändrat om lite på första sidan och lagt dit ett par bilder på Jackie!

20131123 En dag i hundens tecken, först en promenad till grannbyn med alla fem, sedan la jag ett spår till Liisa och medans det låg till sig  gjorde jag ett sök och ett linjetag med Jackie. Gick spåret med Liisa som gick bra. Sedan var jag och Emma med Liisa och Taggen ute hos Linda där det blev mycket störningsträning vilket mitt lilla hjärta verkligen behöver. Har mellan varven tvättat och dammsugit och dammat men mer har inte hunnits med, ja lite mat förstås. I morgon bär det av till Stadsparken i Jönköping för ytterligare träning vilket innebär " bryr dig inte om allt runt omkring dig utan fokusera på mig" det är vad Liisa behöver!!! Hoppas att ni haft en bra lördag och får en bra söndag!

20131121 Idag snöade det i härdigt när det bar av till jobbet och slervigt att köra trots att plogbilen kört nå´n timme tidigare. Men som vanligt gick snön helt över i regn när man kom till Torsvik och i stan har det mest regnat hela da´n. Tog ju den här influensasprutan i tisdags och igår var jag allt lite påverkad av den och armen är öm så jag vaknade var gång jag la mig på vänster sidan i natt. Har pratat i kväll med valpköpare till L-kullen de närmar sig 1-årsdagen med vaccinering och byte av foder. Alltid roligt att höra hur de "snökalla" har det fast de skulle nog ha hettat sjövilda istället.... På söndag är det Aktivitetsträff vilket jag helt glömt av att skriva om tidigare. I morgon redan fredag igen och min tur att fixa fikat så det har jag också pysslat med i kväll efter Maxihandlandet. Nu ska det sovas och så hoppas vi på ett bra väglag i morgon bitti, och så ha en skön fredag!

20131119 Tandhygienist efter jobbet som idag var en ny stjärna för mig - mycket bättre status på tandlossningen det har hjälpt med mina små tandborstar, och nu ska jag använda elborsten igen den andra sa att jag inte skulle detta.. olika skolor eller? Har idag varit på A6 och inhandlat en klänning till pappas begravning, fick för mig att jag ville ha det till läderstövlarna med lite tjockare tights och så kavaj. Klänning är ju annars inte min melodi och har inte haft det sedan Emma gifte sig. I kväll har jag annars haft hundvård och jag har nu fått en assisterande hjälpreda som heter Liisa som helst ska vara inne i saxen och sedan helst också äta upp allt hår, jag parkerade mig med detta på köksgolvet i kväll för enkelhetens skull. Så nu är alla hundarna ansade vilket skulle ha gjorts för längesedan men orken har inte funnits, men nu är det gjort. Har fått en massa kort från Tuula från helgen men har inte hunnit att titta på dem ännu och det får bli i morgon för nu ska det sovas. Ha en bra onsdag och kör försiktigt för det är nog halt på morgonen.

20131118 Idag blev det en riktig sovmorgon vilket var skönt, men förmiddagen blev kort.... Efter frukost och matning av tvättmaskinen tog jag alla doggsen på en 3,5 km promenad. Därefter gick jag enbart med Liisa vilket hon behöver så hon kan fokusera på mig och inte de andra fyrbenta och det blev en bra träning. Börja lite smått att röja i förrådet tills Linda skulle komma. Strax innan tog jag Jackie och gick ner i dalen och körde 2 markeringar á 3 dummies, 1 linjetag i triangel med 3 dummies och 1 stoppsignalsträning. När Linda kom körde hon med Elsa ungefär likvärdigt, sedan la vi ut 7 dummies och så fick de hämta varannan dummies, och de var taggade idag - kul. Sedan tog vi Klara och Liisa på en "jaktfotspromenad" och polletten från helgen verkade ha fallit på plats men som med all träning gäller det att hålla det vid liv. Resten av kvällen har bestått av matlagning och så har jag lagt till från Elsa Blomsters hemsidan där hon kommenterat om helgen så ta en titt där. Tisdag i morgon som innebär jobb och att vi alla får en bra sådan - tisdag alltså!

20131117 Så är vi hemkomna från en fullspäckad helg med Elsa Blomster och Åsa Davidsson i "Apportering till vardag och fest" en fortsättningskurs som gav mycket lärdom så nu gäller det att kunna sortera alla intryck med goda tipps och idéer. Det har verkligen varit en bra helg med boende på vandringshemmet "Nattvilan" tillsammans med Linda och Klara och Anna-Karin och Duth. Tack Linda och A-K för en bra samvaro! Kan väl säga att man nu är ganska mör i bollen och sängen hägrar. Vill också Gratta Hulda som idag fyller 11 år! Nu orkar hjärnan inte mer så go´natt med Er! så hoppas vi på en bra och piggare måndag!

20131114 Idag på pappas födelsedag (92 år) har vi varit på begravningsbyrån i Ljungby och planerat hans begravning. Och det gick över förväntan både jag och Lill hade gruvat oss för detta men vi stålsatte oss och jag tror vi fick till en dag som är pappa - ljus och fin och inte destruktiv som mamma hade valt. Och det gick på 1 timme så jag var hemma vid 8 - och för ovanlighetens skull regnade det inte varken till eller från Ljungby, vilket jag tycker det har gjort alla de vändor jag gjort den sista tiden. Så i kväll känns det bra och jag känner att jag kan fokusera på helgen, så jag har lagat min mat till lördagskvällen - det du Linda! det trodde jag inte själv igår. Och Liisa håller på att packa..... eller nå´t åtminstonde har hon dragit runt på alla hundfällarna och alla hennes leksaker är utspridda i hela huset och en del har blivit slaktade och då är innanmätet också utspritt - aktivering är vad den hunden behöver och det ska det bli i helgen. I morgon blir det bara jobb till lunch för sedan ska jag hemma och packa, om nu inte Liisa är klar med det..... Ha nu en go fredag och en skön helg, så hörs vi kanske på söndag kväll. Om jag inte sticker in här en sväng i morgon om tid ges.

20131112 Fullt upp på jobbet idag så det fanns ingen tid för några tankar. Har sedan efter jobbet varit och handlat, både till hundarna och oss. Vaknade 03.30 i morse och kunde inte sova så jag är ganska trött nu. I morgon är det junta men kommer inte att stanna där länge, för sedan på torsdag blir det Ljungby igen till begravningsbyrån direkt efter jobbet så det lär väl bli en sen jobbig kväll. Och sedan ska det packas till Apporteringskursen i Växjö lördag/söndag och vi ska åka på fredag och ligga på vandrarhem. Har väl haft lite blandade känslor för den, men nu känns det bra och det kan vara skönt att komma iväg och aktivera tankarna med något annat och framförallt blir det nyttigt för Liisa att få aktivera det hon ev. har mellan öronen. Jag tittar väl in här om det finns tid, annars vet ni var jag håller hus. Ha det så bra så länge!

20131111 I går var återigen en jobbig dag, åkte hemifrån 07.30 för att hinna till Tacksägelsen i Odensjö kyrka. Efter den åkte jag och Lill till Lidhult för att röja och städa ut pappas rum/lägenhet - och det var jobbigt, och jag var inte hemma igen förrän vid 16.00-tiden. Då bjöd Emma på farsdags smörgåstårta och det uppskattades både av fädren och av mig. Och det blev ingen sen kväll kan jag lova.

Idag när dimman lättat gick vi ut med busarna (åtminstonde en av dem) och henne får man ha en nagel i ögat på - och undrar varför matte har blivit så sträng. Liisa har nu överskott på energi och det mkt pga. att hon och de andra har fått stå tillbaka en hel del den sista tiden. På em. kom Linda hit och vi gick en bra runda men det var bara "di gamle" som fick vara lösa, de andra bägge fick en uppsträckningspromenad och man såg faktiskt en förbättring mot slutet - så nu får vi se om det var en tillfällighet eller om 25-öringen ramlat ner. I morgon ska jag då till jobbet igen, har inte varit där sedan onsdag fm. Men det känns ganska ok i kväll så det ska väl gå bra.

Och så vill jag Tacka Er Alla för alla värmande telefonsamtal, tankar och skrivande ord - Ni ska veta att det värmer och läker. Och ni får ha en bra tisdag!

20131108 I dag på morgonen kl. 06.10 fick så pappa äntligen ro och fick slippa all ångest och all smärta med att få luft. Detta sista började med att personalen i onsdags fm. från Björkäng ringde mig på jobbet om att pappa återigen var dålig och var på väg till akuten i Ljungby, så det var bara att slänga sig iväg. Och för att göra en resumé  av dessa sista dagarna som har varit mer än vad man faktiskt orkar. Så har vi vakat hos pappa sedan i onsdags och han har fört en oerhörd kamp med sig själv innan han till slut var tvungen att ge upp. Dessa dagar har varit omväxlande plågsamma och kärleksfulla, och jag och Lill har funnits vid han sida hela denna hemska sista resan som han gjort och försökt att göra det så bekvämt som möjligt för honom. Och jag önskar ingen behöva uppleva en hjärtsvikt där man till slut drunknar i sig själv där alla andra organ har slutat att fungera utom det lilla som finns kvar av hjärtat envist fortsätter att pumpa på och på det en dödsångest där man vägrar släppa greppet. Som ni förstår är jag både fysiskt och psykiskt helt färdig, inte bara för att min älskade pappa inte finns här mer utan för den fruktansvärda kamp han fick genomlida. Jag känner mig just nu som ett tomt skal. Tack Maria för ditt telefonsamtal idag det förde mig en bra bit framåt! Kram på Er alla!

20131104 Gott med lite sovmorgon i alla fall till 7.... Frukost och sedan bar det ut med doggsen. Idag fick Kajsa och Jackie vara lösa tillsammans och de tog sig en sväng om, och det var skönt för Jackie att slippa ha med sin envisa dotter. När vi kom hem ringde Emma och bad mig vara barnvakt ett par timmar då hon inte fått sova på natten då barnen avlöst varandra hela natten. Så naturligtvis ställer mormor upp även att dagens planer var något annat. Men Linda och jag hade bestämt träff i Palsbo för aktivering med fart, av i alla fall det yngre gardet - och fart blev det två tornado for runt som tokiga. Men det var en härlig promenad som samtliga bethingar uppskattade, så det får vi göra om Linda. Sedan har det fixas lite mat, fyra matlådor och Göran fixade kvällen. Sedan har jag suttit här, lagt in utställningsresultaten och en bild från em. promenaden. Nu ska natten förberedas och en ny jobbvecka att ta tag i. Hoppas på en bra tisdag!

20131103 Så bar det av till Växjö vid 8-snåret och som vanligt på den utställningen, massor av folk och hundar, trångt och bökigt - så jag var glad att vi bara hade en hund med. Det var 31 tollare anmälda och Jackie fick ett excellent och ett CK och blev placerad som 4 bästa tik. Hennes kritik kommer. Så fort vi var färdiga åkte vi till Lidhult, hade innan fått telefon från Lill, men han var kvar på Björkäng - ja det är långt ifrån bra och vår enda önskan nu är att det inte ska bli för långvarigt. Det har varit en lång dag och jag var glad att Göran var med och körde en del för 32 mil har det blivit. Nu ska det bli skönt att inta ryggläge - ha en bra måndag!

20131102 Åhh vilken go dag det varit idag, sovmorgon och bara jag och tjejerna kvar hemma när övriga åkt iväg på jakt. Kl. 11 hade jag och Linda bestämt träff för att motionera hundarna i Palsbo. Men där var det älgjakt så vi åkte till Beth i stället. Och så släppte vi våra bägge vildjur och tala om att rejsa, Klara och Liisa har hur mycket energi som helst - hälften hade varit nog. Sedan fick "de gamle" också vara lösa och de unga kopplade - betydligt lugnare och Linda aktiverade dem lite medans jag hade fullt sjå att hålla Liisa i tjack. Det här var riktigt nyttig för mitt lilla vildjur som har varit som en filbunke resten av da´n. Tack Linda, det här måste vi göra om. Inte så mycket annat idag mer än jag dammsugit bilen från Mjölbygrus och att den fått en snabbtvätt. Sedan har jag varit på byabesök som avslutades hos Emma med lite barnbarns gos. I morgon far jag och Jackie till Växjöutställningen och ett kors i taket - Göran följer med! det är åratal sedan han var med på en utställning. Efter den gör vi ett besök hos pappa i Lidhult, så det lär bli en lång dag i morgon. Ni har väl sett på framsidan vilket söt kyckling vi fick besök av idag. Ha en skön söndag!

20131101 Maria har minus grader och har var det +9 när jag åkte till jobbet i morse. En lugn dag på jobbet och flex från 15 och direkt hem, och beställt en skogspromenad med mannen så fort jag landat, vilket vi uppskattade jag och doggsen - man får vara snabb nu för mörkret kommer fort. Men doggsen fick springa av sig och jag plockade lite mossa och ett par smågranar så nu har jag gjort lite "allahelgonafint" med ljus utanför dörren. Lite mys och hänt i veckanprat med god mat och suss i soffan = fredag! Så får vi se vad lördagen för med sig - vi hittar väl på något roligt jag och mina tjejer som är ensamma hemma i morgon när resten är och jagar. Ha en skön lördag!

20131031 Igår syjunta roligt att träffa tjejerna och det var faktiskt roligt att sticka också när man fick lite sällskap. Så idag har jag varit på Lerdalaboden och kompletterad med ett nysta som fattades och t o m färgbadet på nystan stämde. Men hjälp va folk det var på Ekohallen för att köpa Halloween grejer och det var inte mindre på ICA Maxi så jag var inte hemma förrän efter 7. Och när hundarna fått mat har det städats för att slippa det i morgon. Men nu är uret 23.31 och mer än hög tid för sängen. Ha en bra fredag som är Allhelgonadagen och förhoppningsvis kan jag flexa något tidigare i morgon. Go´natt!

20131029 Ja något skrivet här igår gick bort i stormen då vi blev strömlösa, den kom visserligen tillbaka men då var det för sent för att sitta här och pula. Men nu är utställningen från söndagen på plats men saknar Klaras kritik och Maltes placering men det kommer. Övrigt som var på första sidan har nu kommit till sina respektive ställen. Som väl var blev inte stormen "Simone" så hård över oss. Men måndagen bestod i att "stormsäkra" med att allt löst runtom huset fick flytta till garaget och rännet - minnet av "Gudrun och Pär" sitter djupt. Men hundarna fick sin "gjyttjepromenad" med efterföljande vattenslang puh!! Släppte dem i en annan konstruktion med att Liisa och Hunter fick rejsa tillsammans - Linda vet varför!! Idag har pappa återigen fått komma hem till Björkäng och Lill skulle dit nu i kväll. Nu är uret för mycket igen och måste tänka på morgondagen som också kommer att bli en "juntekväll" för mig som jag inte varit på länge - så i morgon blir det till att damma av stickorna. Ha en bra onsdag!

20131027 Så for vi till Mjölby jag och Linda med våra hundar. Catharina och Anna-Karin åkte för sig då de skulle in lite tidigare. Och man kan väl säga att det gick över förväntan, Malte, Klara och Jackie fick Excellent, Liisa fick Very good och Anna-Karin med Duth tog sitt tredje Cert och blev Champion - Grattis till Er och till oss andra också för bra resultat, det kommer mer om detta så småningom. När vi kommit hem ringde jag "hjärtat" där pappa är och pratade med sköterskan och pappa som gärna ville jag skulle komma, så jag svidade om och åkte till Ljungby och satt och prata med pappa 1 timme och var hemma igen 20.20 då Göran hade maten färdig, kan bara säga att jag är ordentligt trött nu. Hoppas bara att det inte blir så allvarligt med den stundande stormen som SMHI varnar för. Go´natt!!

20131026 Fick meddelande på fredag ang. pappa, vatten i lungan och njurarna påverkade. Lill var hos honom i går och eftersom han frågat efter mig bestämdes att jag skulle åka till honom idag. Så ett stort Tack till Linda som ställde upp och tog valpkursens avslut tillsamman med Emma och Catharina medan jag for till Ljungby. Pappa var efter omständigheterna ok, satt uppe och gick med sin rullator men är mycket trött och det syns väl i hans ögon att det inte är som förr, svullnaden  gått ner i höger ben men inte i vänster och vi kan inte göra mer än att hälsa på honom och se tiden an och vänta på det oundvikliga. Så jag har bestämt mig för att åka till Mjölby i morgon och blir det inte för sent efter det åker jag till Ljungby igen. Idag när jag kom hem från pappa tog jag flickorna och gick en ordentlig tur i skogen, gick den sista gulkantarellrundan och hittade lite grann som satt väl till älgkalven i kväll. Och efter 2 timmars vandring i ömsom regn blev det en dusch, mat och TV. Kan ju inte gå och lägga sig för tidigt i kväll eftersom vi får 1 timme till godo i natt. Men snart får det bli dags ändå för sängen så får vi se vad morgondagen för med sig. Ha en skön söndag!

20131024 Hej igen! har medvetet inte varit här på några dagar och det därför att jag varit "gräsänka" då Göran varit på Grimsö sedan i tisdags men kom hem nu i kväll. Har inte velat upplysa världen med att hundarna och huset har varit ensamma hela dagarna. Och ensamma har de varit och det har märkts på det lilla vildjuret som har varit totalt sjövild när jag kommit hem. Så jag har skyndat mig var dag dels hem och dels med att de har fått komma ut i skogen och blivit av med lite spring i benen innan mörkret har infunnit sig. Annars har de myst ordentligt nattetid i husses säng utan någon konkurrens om platsen. Jag har däremot sovit sämre, i tisdags natt satte den ena telefonen igång att pipa vilket den gör när den behöver laddas och därefter hade jag svårt att somna om. I går kväll fick jag meddelande från Lill att pappa fått åka in till lasarettet igen då han samlat på sig mycket vatten, Lill var med honom in och ringde mig vid halv 11 när hon kommit hem att han nu var ganska ok och det var inget överhängande för tillfället, så det är bara att vänta - men det hänger över en hela tiden, så det var inte lätt att komma till ro igår heller. Men i kväll och i natt hoppas jag på en god sömn - om nu inte telefonen ringer igen! Och i morgon är det fredag igen och en fullspäckad helg väntar, lördag har vi avslutning på valpkursen och på söndag är det utställning i Mjölby och det med den Canadensiska nakenhunden så det lär väl bli en snabb visit i ringen, lillskruttan ska ju också med så får vi se vad hon kan åstadkomma. Catharina ska med med Malte och Linda med Klara. Men det är hård konkurrens för det är 53 tollare anmälda. Nu ska jag inta ryggläge och så hoppas vi på en bra fredag!

20131021 Återigen en regnig dag, man tröttnar fort på regnet fast man vet att det så väl behövs. Så det blev ingen långtur med doggsen idag. Har varit lite off idag, men framemot eftermiddagen fick jag lite fart. Hundarna kloklippta och trimmade. Dammsugit och sedan ångtvättat golven så nu är det väldigt rent och det varar nog till i morgon...  I kväll har vi sedan varit på Attila då det var klubbmöte och ett trevligt sådant och det kommer att starta en ny sektor med rallylydnad och det kommer nog att bli positivt. Och i morgon börjar då min jobbvecka och det är bara att gilla läget, så har nu en bra tisdag så hörs vi i morgon!

20131020 Så är några intensiva dagar till ända, och idag på morgonen åkte John och Jo-jo hem till Danmark samtidigt som jag åkte till Attila och valpkursen. Idag hade vi bett Christel Natzén att komma till oss för att prata spår, och alla fick också lägga och gå ett spår med sin hund och det i ett envist strilande regn. Alla valparna klarade sina spår bra och ägarna blev väldigt entusiastiska om att fortsätta med detta. Det blev mycket prat och diskussioner under kaffet. Innan jag åkte hem la jag själv ett "hårt" spår till Liisa lite svårt i början - det regnade ju ganska i härdigt och det är också flera veckor sedan jag la ett spår till henne, men efter en 90 gr vinkel som hon tog galant gick det sedan som på räls utan någon tvekan. Jackie fick i skogspartiet två dubbelmarkeringar och ett linjetag som gick utan anmärkning, efter det gick vi "jaktfot" fram och tillbaka på stigen. Något blöta åkte vi sedan hem. På förstasidan ser ni mer vad vi har haft för oss så det repeterar jag inte här. Nu ska det slappas lite framför nästa burk. Om nu inte Maria fått någon snö i Ume - så kan jag säga att här snöade det på morgon med stora flingor men som försvann när de träffade marken - som väl var... Ha nu en bra måndag!

 

20131017 Så är då Liisas kurs slut och vi blev  godkända i allt utom att sitta kvar i 1 minut för sedan inkallning men hon har gjort det innan på kursen så det var ok. Idag har jag på jobbet suttit och mätt hela da´n och har inte sett något dagsljus. Så så fort jag kom hem tog jag på regnjackan och tog de hundarna som inte varit med på älgjakten idag och gick ut och fick lite luft och det var skönt. I morgon är det en "klinikdag" vilket innebär föreläsningar och sedan arbete i grupper - förhoppningsvis ger det något... men det är i alla fall fredag och det kan man se fram emot! Ha en bra sådan!

20131015 Har varit och handlat idag efter jobbet så att älgjägarna har något med till skogen för att äta. Har förberett lite till "Dansken" kommer i morgon eftersom jag inte är hemma. För i morgon är det avslutning på Liisas kurs, vilket medför blandade känslor - ska bli skönt men samtidigt har den varit riktig rolig. Så nu blir det till att engagera sig själv ett tag... Ja så mycket mer har det inte blivit men det har tagit det mesta av kvällen och nu är det hög tid att inta ryggläge. Hoppas att det blir en bra onsdag!

20131014 Idag på våran promenad höll jag mig för säkerhetskull på vägar eftersom det jagades älg lite runtom, och inga hundar fick vara lösa idag. Fm.-fika hos Emma. Sedan satte jag igång med fönstret i rummet, la upp den nya gardinerna från Ullared och den nya "huslyktan" kom på plats och det blev riktigt bra. Så i em. när mannen kom hem såg han nada... och inte hittills!! När det gått nå´n dag ska jag fråga om det blev bra... Fast det är bättre att det inget ser än att ha en man som lägger sig i allt man gör - det hade jag fått spader på. Eftersom strykbrädan ändå var framme har jag struket det som låg på hög och det är ovärderligt skönt för att stryka är det ledsammaste som finns. Har sedan lagat ett par matlådor till veckan och suttit och tittat på en väderlös TV. Så nu tar jag en lektyr och går och lägger mig, ha en bra tisdag!

20131013 Söndagskväll och det bli lite resumé av helgen. Fredagen blev sen hem eftersom det var besök hos frissan så efter maten blev det soffsuss. Lördag valpkursen och efter den tränade vi egna hundar, eftersom solen sken från en klarblå himmel och det var nästan sommartemperatur fick bilen sig en genomgång både in och utvändigt. Ordnade med lite planteringar och bar undan en del "byttor". Dammsög, mat och det blev åter en susskväll framför tvn - fast inte lika tidigt. Idag var Göran med på en höstpromenad betydligt kyligare idag. Så jag tänkte att det var klokast att ta tag i fönstren, har ju en hel del fönster som bara kan ansas utifrån - så nu är alla fönster tagna utifrån och några kvar inifrån. Fick förra helgen ett MMS från norr på fågelsträck och kan nu meddela att de har passerat här, tre har jag sett idag. Har nu på den sena eftermiddagen varit ute och plantat på kyrkogården och tog med mig de röda damerna och på hemvägen stannade vi till i skogen för att kolla om det fanns några trattisar. Såg på fejjan att Maria varit ute och plockat idag och blev så sugen, men jag kan meddela att här fanns inte en enda trattis, var ändå på mina "säkra" ställen. Men det är helt otroligt torrt i markerna man kan gå i lågskor t o m på de annars väldigt blöta ställena. Ja ja det får väl bli väl med svampen i år, förra året fylldes frysen med svamp så vi får klara oss på den denna vintern. Nu ska mannen laga mat och jag ska göra inget... Ha en bra måndag!

20131010 Igår var det full rulle han precis hem byta om och så iväg igen på Liisas kurs, som vanligt var bra. Och kvällen bestod av finslipning för nästa vecka är det avslutning med uppvisning av varje hund i Allmänlydnadspasset - det blir spännande. Men när jag kom hem vid 21-tiden var vi allt lite möra jag och Liisa. Någon tandhygienist blev det inte då vederbörande var sjuk. Idag har det åter varit en bra dag på jobbet och därefter var det veckohandel och kan väl inte säga att man sjuder av inspiration när man väl kommer hem, så det har bara blivit lite "block" och inomhusträning med Liisa och fyra avundsjuka hundar utanför dörren.... I morgon fredag igen och ett besök hos frissan innan det blir dags för fredagsmys. Men nu har jag gäspat stort länge så det får nog bli kudden. Hoppas att Bexa lät dig sova länge Maria så du orkar jobba och så väntar vi på spänning om det blir något vitt. Här har vi "nästan" sommarvärme - mötte en idag i shorts - korta o med bara ben - var väl lite till att ta i. Ha nu en bra dag i morgon både arbetande, sovande och lediga!!!

20131008 En skön avkopplande dag i går med Lena och Louise i Ullared där köplusten flödade... Men det var segt att ta sig ur sängen idag, men det har varit en bra dag på jobbet och jag har hunnit med och kommit ifatt mig med det jag fick lägga åt sidan förra veckan. Förra veckan fanns varken lust eller ork till någonting, men i kväll när jag kom hem har jag röjt i "klädförrådet" för nu var det instoppat alldeles för mycket, har ju med avsikt inte så mycket förråd för här ska inte staplas på hög längre, så nu känns det skönt. Pappa kom hem (Björkäng) i dag och jag har pratat med honom och han säger att han mår bra men var nu lite trött för att han inte hunnit att vila pga hemresan! Det känns så skönt att han fick komma hem igen - för en vecka sedan fanns  inte det på kartan, så det är bara att glädjas åt det så länge det varar. I morgon är det tandhygienisten på morgonen och på kvällen ska Liisa på kurs, så jag får väl följa med och köra..... just nu plockar hon ut alla saker från sin leklåda - borde kanske lära henne plocka tillbaka med! Ha nu en go onsdag!

29131006 Gick en promenix men hundarna på morgonen och vi gick till Ekås släppte inga hundar eftersom rådjuren skällde runt om. Efter en timmes promenix blev det en dusch och jag gjorde mig i ordning för att åka till Ljungby, gjorde en halt i Skillingaryd och fick prata lite med Loffe innan jag for vidare. Pappa mådde lika bra som i fredags och hade nu fått flytta från intensiven till ett 4 bäddsrum. Nu vill han bara åka hem, tvn. har ju bara tre kanaler så det kan man ju inte ens titta på.... Ingen personlig rond idag pga. personalbrist, så det är inte klart om han får åka hem i morgon eller på tisdag. Lill fixar hemfarandet eftersom jag ska till Ullared med Lena och Louise i morgon och det ser jag fram emot, ska bli skönt med lite avkoppling. Och i kväll känner jag mig bra till mods vad som nu händer. Varken jag eller Lill kan garanterat ej vara hos honom när det händer, och när han kommer till Lidhult har jag nästan 15 mil dit, och jag kommer heller inte att orka fara som en skottspole fram och tillbaka. Nu ser jag fram emot morgondagen och känner mig lugn nu för jag tror och hoppas jag att pappa får komma "hem" ytterligare en gång. Hoppas att vi nu alla får en riktig bra måndag!

20131005 En mycket tidig lördagsmorgon - för John Blund kom tidigt i tv-soffan igår. I går precis innan lunch åkte jag från stan och Göran mötte upp i Vaggeryd och så for vi till Ljungby. Och där i en stol på klädd utan syrgas satt min älskade pappa, gick omkring med sin rullator. Vi satt och pratade i 2½ timme, visade ingen trötthet alls och ville helst åka hem. Ja detta var helt otroligt fantastiskt - kan viljan försätta berg? Vi vet att det är skört - och hoppas att när det händer går så fort att han inte själv märker av det. Så idag åker jag inte dit om inget händer, utan det blir valpkursen som vanligt idag. Och så ska jag försöka ägna mig lite åt våra egna doggar som har blivit åsidosatta det sista nu. Vi hörs antagligen i kväll. Hoppas att vi alla får en bra lördag!

Kväll: Valpkursen gick bra men jag måste erkänna att jag inte var helt fokuserad men jag har ju goda medhjälpare som tur är. Fick telefon från Lill medans vi var på Attila, tillståndet med pappa ungefär som igår men tröttare. I morgon ska det tas beslut när han ska tillbaka till Björkäng antingen måndag eller tisdag. Jag kommer att åka ner till honom i morgon, så tar Lill den ev. hemkomsten att åka till Lidhult gör ju en resa på 8 mil + för mig. Och på måndag är det meningen att vi ska göra vår traditionella Ullaredsresa och det kan bli skönt med den avkopplingen. För det har varit en jobbig vecka. Tog mig i kragen när jag kom hem från Attila och tränade lite med de tre rödingarna vilket de uppskattade, sedan blev det en sovpaus på 1½ timme och det lär inte bli något mer aktivt i kväll utan det får bli soft. I morgon är det också Aktivitetsträff på Attila kommer att åka dit en sväng och säga hej, innan jag far vidare - utan hund. Ha nu en bra lördagkväll så hörs vi i morgon!

20131003 Ja du Maria och Ni andra det blev inte en sådan trevlig onsdag som man kunde önska. Det började med ett meddelande 03.30 med att pappa åkt in till sjukhuset i Ljungby med en hjärtinfarkt. Så jag åkte tidigt in till jobbet för att lösa dagen och sedan for jag till Ljungby och till pappa. Från början fick vi meddelande om att det var en liten infarkt, och han var väl ganska ok. Satt hos honom till em. då Lill kom, han skämtade med personalen men trött mellan varven men helt klar. På kvällen kom ett annat resultat efter provtagningen som visade en stor infarkt. Idag har vi fått ytterligare besked om att det finns inget hopp - hjärtat är södertrasat och det kan vara slut när som helst. Trots pappas höga ålder vill han inte dö - och tar inte in det heller och har mellan varven en stor dödsångest vilket gör det svårt för oss alla. Pappa har alltid stått mig mycket nära så det är jobbigt nu. I morgon åker jag dit igen om han överlever natten. Trots onsdagen åkte jag med Liisa till kursen enbart för hennes skull för att hon behöver det, själv är jag i en bubbla och mentalt helt slut - det gör ont när band ska brista! Nu ska jag försöka att sova lite för morgondagen lär inte bli lättare. Skänk mig en tanke!!

20131001 Övertid på jobbet men hann ändå inte bli färdig för de små orkade inte tänka så det får bli en extra tidig onsdag. Kom hem strax innan mörkret infann sig så att sovrumsfönstret gick faktiskt att se igenom.... lika bra att fortsätta städa för att sätta sig ner är värdelöst när man redan är trött. I morgon har vi då kurs igen jag och Liisa så får vi se vad vi ska göra då. Lite telefonsamtal för att fixa lite med vår egen kurs. Men nu är även kroppastollen trött så det får bli sängen med lite lektyr. Ha en bra onsdag, men nu är det kallt på mornarna Bara väntar på att Maria ska meddela att de har snö i Umeå, burrrrrrr!!!!

20130930 Tidig morgon då de skulle få till "tempen" på bilen. Lovat vara barnvakt åt de små grynen och Natta kom och bistod mig och det var inga större svårigheter. Kom hem vid middagstid och gick ut med hundarna, eller de var ute med mig för idag var de sanslös jobbiga att gå med för det var hur mycket som helst med "dö goa" dofter som de fullkomligt låste sig vid och då känns det att de är fem stycken. Har sedan putsat fönstret i "lillarummet" och höststädat där. Började rensa i skåpet och min bokhylla och helt plötsligt blev det väldans mycket plats. Och så har jag haft ett långt och som alltid roligt samtal med Yvonne och det blir mycket hundträningssnack som ger inspiration. Idag kom en ny Hundsport Special så den ska jag ta med till sängen nu. Ha en bra tisdag, som är den 1 oktober!!

20130929 Göran tog med sig Kajsa idag när han for iväg för att det skulle underlätta min promenix. Idag släppte jag dem i en annan konstalation och det blev som jag trodde, så Jackie och Hunter tog sig en ordentlig runda och på väg hem tog de förbi lagårn så de kunde jag lite katter, ja det blev nog inte så allvarligt för kattorna var som bortblåsta. Vattenslangsbad blev det för dem båda två. På em. träffades jag och Linda. Hon la två personspår till Elsa och Klara och jag la ett till Liisa, medan de låg till sig blev det en ruta till Klara och Elsa som de fixade galant. Liisa fick ett par enkelmarkeringar - och hon har fortfarande mycket att lära. Spåren gicks och Liisas som var ett enkel spår, men hon tog det galant var däremot inte intresserade av sakerna i spåret och det kunde varit lite längre. Klara som jag var med på for som ett gehu i spåret som hon löste galant. Därefter gick jag hem Liisa hade legat tyst i passivitet tillräckligt. Tog mig en varm lång dusch och har sedan bara suttit och läst, fixat lite mat och softat. Nu blir det lite TV innan sovdags. Hoppas att ni får en bra måndag!

20130928 Vid dagens frukost pratade jag och mannen om att det idag var älglagstävling vilken innebär mycket skjutning på fm. Ringde därför till Catharina som också blev sugen på lite skotträning med Malte. Först gick jag med alla doggsen och när jag var hemkommen kom Catharina och Malte och vi parkerade vid Unnarydsvägen där vi sakta avancerade ner mot skjutbanan och det gick mycket bra. När gubbarna hade lite paus gick vi fram till dem med Malte och Liisa därefter gick vi bakom skjutbanan och det gick också bra. Till slut passerade vi förbi de reagerade för nu small det högt men det var ingen kvarstående berörd het av varken Liisa eller Malte. Vi gick tillbaka till bilen och körde ner till avfarten till "Bråten" och där släppte vi bägge hundarna som verkligen rejsade runt och det var en ny upplevelse för Liisa att få någon att verkligen busa med men som hon inte hade övertaget av. Lite välförkänt kaffe för mattarna. När Catharina och Malte åkt fick dammsugaren jobba lite och golven blev avtorkade, toarna städade + lite dammtorkning. Nu är det paus i HV-matchen som verkar att bli en flopp.... Maten är i ugnen så nu blir det inte mer här. Hoppas att ni haft en bra lördag och får en skön söndag!

20130926 Övertid och på det handla så inte hemma förrän 18.30 - detta är livet!! eller? För att inte somna framför TVn. så är nu altanen höststädad och med det ett "skitjobb" nämligen gjort rent grillen, men nu är det gjort. Och altanen är ren och skinande och inte en enda hundnäsa på fönstren och det varar nog ända till i morgon när det blir fredagsmys där. Hoppas på en skön helg och inget är uppbokat så det ska bli sköna skogspromenader, gärna lite hundträning och lite soft. för just nu känner jag inte för att göra ett dugg i helgen - men men man kan aldrig veta. Ha nu en gó fredag, så hörs vi!

20130925  Har nyss kommit hem från Liisas kurs, och i kväll har vi varit ute i skogen det har gjorts ett sök och ett uppletande i de begynnande stadiet som de flesta av dessa hundar är i. Och när väl polletten ramlat ner gick det riktigt bra, men mörkret och kylan kommer snabbt nu så den medhavda fikat fick åka tillbaka till klubbstugan för att inta samtidigt som kvällen gicks igenom. Och i natt har det då varit frost så nu har de flesta sommarblommorna gjort sitt. Och i morgon är det handledag igen och det märks i kylskåpet. Nu lider även kvällen mot sitt slut och det är dags att tänka på morgondagen. Ha en bra Torsdag!

20130923 Orkade inget i går hade en begynnande förskyllning på gång och hade helst stannat hemma från söndagens utställning, men det är bara att bita ihop som Linda brukar säga... Och utställningen kan ni läsa mer om vilket man kommer till från framsidan. Hade tänkt se när Catharina och Malte tävlade, men jag orkade inte och tyvärr var Malte inte riktigt på hugget så det blev inget första pris men fick ändå ihop 137,5 poäng och det är faktiskt inte dåligt med tanke på omständigheterna. Jag for i alla fall hem, tog ett varmt bad och sov resten av em. la mig på riktigt tidigt på kvällen och det gjorde susen för idag är jag helt ok. Två timmar var jag ute med doggsen först med alla fem, sedan fick den stora och den lilla vara hemma och så fortsatte jag med rödingarna och det var helt underbart med den höga luften och en sol som värmer riktigt skönt. Efter lunch tog jag mig i kragen och började putsa fönstren på altanen. Linda ringde för vi hade bestämt åka till stan när hon slutat för att stadsträna Klara och Liisa, så vi gick runt omkring A6, sedan satte vi oss utanför stora entrén och åt en mjukglass och kollade på folk. Därefter gjorde vi ett besök på Djurmagasinet, och det var en stor skillnad på Liisa idag mot förra måndagen, så det har varit en nyttig miljöträning och det var två trötta hundar som var med hem. Resten av kvällen har jag tillbringat här. Utställningen är inlagd, Kennelträffen är nu klar och jag har lagt in om Tollarträffen allt hittar ni till från framsidan. Min arbetsvecka påbörjas i morgon - så det blir min "måndag" och ni andra får ha en bra Tisdag!

20130921 Gubbarna gick inte igår förrän 22.30! så det blev inget här. Idag hade vi valpkursen på fm. i återigen en solig och skön dag. Valparna med hussar och mattar är verkligen duktiga och gör stora framsteg. Jag och Emma smet lite tidigare idag och lämnade efterarbetet till Catharina eftersom vi skulle hämta tårtor före Ritz stängde. För i eftermiddag kl. 17.00 ska vi fira "Nattas" 25-årsdag på Logen. Har också gått en sväng med doggsen så de fick springa av sig sina spring i benen och jag blev attackerad av älglus och en landade inne i örat, så det var tur att jag har en lång nagel så jag med lillfingret fick ut eländet - det hade ju varit ljuvligt eller inte - att behöva sitta på akuten i kväll. I morgon är det utställning på Attila och med är Jackie och Liisa. Jackie utan päls och Liisa är som hon är. Men den som vi ska hålla tummarna för i morgon är Catharina och Malte som ska tävla lydnad, nu har de varit så nära flera gånger så med rätta bör det bli ett förstapris. Nu får ni ha en bra lördagkväll så berättar jag hur det gick i morgonkväll.

20130919 Sent hem eftersom det är handledag och hundarna har varit ensamma ganska länge idag eftersom Göran varit vid havet och fiskat, men han var hemma när jag anlände. Har varit full spida i kväll eftersom det ska vara älgmöte här i morgon kväll - i o för sig ser väl inte gubbarna om det är städat eller ej.... så det var väl för min skull!! Köpte blodpudding idag som jag nu håller på att torka till doggsen. Har också höststädat här lite och så har det blivit några fler bilder. Om det är någon som undrar varför jag inte svarat på mailen, kan jag säga att brevlådan var full, har fått många norrländska bilder som jag inte hade tagit hand om i tid. Tack Maria för alla fina bilder på barnbarnet Ivar och Bexa, det är så skönt att du är på hugget och kommenterar lite så jag vet att du lever.... Och så är det fredag igen, denna veckan har också rusat iväg och man blir bara yngre för var vecka - eller???? Nu ska det i alla fall sovas så ha nu en riktig bra fredag som start på helgen!

20130918 I kväll blir det inga nya bilder, nästan direkt efter jobbet var det kursen för Liisa och sedan gjorde jag bara en blixtvisit hos tjejerna på sykursen efter den. Hem och gav hundarna mat eftersom Göran heller inte varit hemma. Och nu är jag riktigt trött, så jag säger bara go´natt!!

20130917 Idag efter jobbet varjag på Djurmagasinet för att se hur mina fiskar mådde.. nja det var väl inte sanningen, utan vad de var värda och jag fick 600:- för fulingarna så jag köpte nu 6 nya fiskar med lite färg på, så nu kan man vila ögonen på akvariet igen. Var sedan en snabbvisit hos barnbarnen, hem till doggsen som varit ensamma ett tag då Göran åkt iväg tidigt och det var nu matdags för dem. Satte mig här och frös så det fick bli en premiärbrasa. Jag har fortsatt med lite mer bilder från Kennelträffen, men nu får det vara bra för i kväll. Tidig morgon i morron och så har Liisa sin kurs så det lär väl bli en lång dag. Så go´natt och ha en bra onsdag!

20130916 Tänk att jag sov till 08.20 i morse det har väl inte hänt på evigheter och med det en sen frukost. Hundarna fick vara lösa först 3 och sedan Kajsa och Hunter som ju tar sig lite vidare svängar, men var inte så långt efter oss hem. Och som vanligt såg Hunter ut som en dynghög. Sedan har jag haft ett lååååångt härligt samtal med Maria - alltid lika roligt att prata med dig "syster Maria". För att få något vettigt gjort idag så har jag nästan tömt hela akvariet och fyllt en spann med säkert 100 ancistrus och gjort en helrenovering av akvariet. Sedan tog jag spannen med all fisken och Liisa och så åkte vi till stan. Först till Djurmagasinet med fisken, Liisa tyckte det var lite läskigt där inne men efter en stund var det ok. Sedan har vi vandrat runt och mycket trafik var det eftersom det började vara jobbslut. Så vi gick en runda vid ÖB, sedan for vi upp till Citygross och vandrade runt där och vid A6. Det gick bra förutom att hon morrade på en svart kvinna i full mundering från huvud till fot i en blommig utstyrsel - det var inte lätt för en Liisa att veta vad det var som kom vandrande. Efter ett par timmar där for vi hem och golven fick en omgång - igen, här fälls om någon missat det. Resten av kvällen har jag suttit framför denna burken och jag har nu lagt in del från träffen, men nu orkar jag inte mer för det är ju jobb i morgon! Ha en bra tisdag!

20130915 Hade tänkt att göra så mycket här idag men så blev nu inte fallet. Vi var ute i Bondstorp och gjorde "vår plikt" och hade tänkt gå tipspromenad men det var inte idag utan nästa söndag - så är det när man inte läser ordentligt. Så hudarna fick åka hem igen och så gick jag med de fyra och Göran med Kajsa så de fick istället rejsa runt lite i skogen medans jag plockade en påse gult som passad bra till fisken i kväll. Gårdagens väder med Kennelträffen var nog den sista sommardagen för idag har det varit höst. Det är lite blandade känslor och har varit sedan i eftermiddags då en kär valpköpare som var här igår nu är på sjukhus och oddsen är väl inte de bästa, men men under har hänt förr. Därför har väl inte riktigt känslan för jobb här infunnit sig. Men jag har också haft besök av barn och sedan barn och barnbarn - och Hampus knatar nu på som bara den och jag är livrädd att han ska ramla på våra hårda golv men han är bra på att sätta ner ändalyckten först. I morgon är åter en ny dag och då ska jag ta mig i kragen, så Go´natt och ha en bra måndag!

20130914 Ett stort TACK till ER alla kära valpköpare som kom och förgyllde denna Kennelträff. Tack till Anna-Karin som kom och pratade och visade massage och stretching, samt lite target träning, Tack Lena för att du kom som min webbmaster och även var hundförare av Hunter. Tack Stefan och Lena som tog hand om kameran och tog många bilder som jag ännu inte hunnit att sortera i - men bilder kommer att komma! En för mig mycket lyckad dag, med att få träffa Er alla och inte blev det sämre av att vädret var helt kanon så här i mitten av september. Kan ju inte undanhålla att jag är ganska trött med glad över en lyckad dag. Hoppas att Ni alla har det bra och får en skön söndag!

20130913 Fredagen den 13:e... som har varit en riktigt bra dag, jobbet som har flutit jämt och bra och kunde t o m flexa ut en ½ timme innan ordinarie tid. Var och handla utan bekymmer och när jag kom hem hade Göran laddat grillen och wirren. När vi ätit har jag sedan förberett lite inför morgondag, haft en del telefonsamtal med A-K, Maria och Kicki men det berättar jag mer om i morgon. Nu ska det sovas så jag orkar omgås med alla kära valpköpare som kommer i morgon, vilket jag ser fram emot. Hoppas ni alla får en bra lördag och det hoppas jag att vi får också!!

20130912 Mer än fullt ös på jobbet idag som resulterade i övertid, och eftersom jag redan var spidad när jag kom hem satte jag igång med bak av fikabrödet och nu är det sista uttaget ur ugnen. En del telefonsamtal har det varit i kväll med både positiva och negativa besked, men nu är det "bara" 8 kvar som jag inget hört från. Fredag igen och då måste det handlas innan jag kan fara hem för lite "fredagsmys". Hoppas att Ni får en bra fredag och en härlig - kanske solig helg!

20130911 Tandhygienisten gjorde mig sur idag, tyckte att jag skulle komma dit var 4:e månad för att kolla mina "fickor" sist jag var där var det ju så bra. Jag undrade om de trodde jag var gjord av pengar och att jag har ingen lust att ha klippkort där. Ska dit en gång till för att rensa "fickorna" för idag var det bara undersökning för 730:-!! det får vara nå´n måtta. I alla fall så åkte jag och Liisa till Attila för kurs direkt efter jobbet, hundburen funkade perfekt och Liisa gillade den, måste säga att jag är riktigt stolt över min lilla snutta hon är riktigt duktig med de övningar vi gör, hon är faktiskt duktigare där än när vi tränar hemma vilket inte brukar vara fallet. När jag kom hem i kväll har vi fixat med bord och stolar och det är nu klart att kennelträffen blir här hemma och inte på logen, men fortfarande 12 hundar som jag inte hört något från.....  Nu är denna dagen också så slut och i morgon när jag kommer hem blir det lite bak - en kaka till kaffet eller två... Go´natt alla och ha en bra torsdag!

20130910 Anmälningstiden för kennelträffen har gått ut, men det är många som jag ännu inte har hört något ifrån. Men det går så bra att fortfarande höra av sig, ju fler som kommer desto gladare blir jag! idag har jag gjort ett "hårgöra" efter jobbet, nämligen klippt klor och friserat alla doggsen, så det var inte bara jag som var hårig utan resten av huset också men dammen har också gjort sitt jobb. "Bondstorps Loppis" har gett resultat för idag har vi blivit av med en av hundburarna som var anpassade till volvon, men det finns ännu en kvar till en billig penning om någon är intresserad. I morgon ska Liisa på kurs igen och få inviga den nya buren, det ska blir skönt att få köra hundarna säkert igen. Dagen idag fick börja tidigt då jag varit på mammografi innan jobbet började och i morgon blir det lika tidigt för då ska jag till tandhygienisten också före jobbet. Så det är bäst att inta ryggläge. Ha en bra onsdag!

20130909 Då har jag äntligen fått min hundbur - ja fått och fått det var väl att ta i men de är i min bil nu och det känns riktigt bra. Så hundarna fick inte sin promenix förrän en bit in på fm. idag. Sedan har jag fixat till det med de nya burarna och även i baksätet så att hund nr 3 också kan sitta bra i hundsäkerhetsbälte. Skurat dynorna i altansoffan som hundarna gärna ligger och det var behövligt. Har gjort färdigt tipsfrågorna och priserna och så hoppas jag på fler positiva anmälningar. I kväll så har Jag och Linda tränat apportering i skogen. Elsa och Jackie fick en sökruta var med 4 dummies och Klara fick en med 2 dummies. Även "lilla" Liisa fick sin första enkelmarkering något man inte kan göra själv. Och alla fyra flickorna var jätteduktiga allt efter bästa förmåga. Ja passivitetsträning blev det ju också vilket är välbehövligt för det yngre gardet som gärna låter som Birgit Nilsson.... När vi hade hållit på 1 timme hade då Emma också kommit loss och vi förflyttade oss till åkern och tränade lite olika lydnadsmoment. Så vi har haft en riktigt bra träning i kväll, Tack Linda och Emma! Nu är det hög tid till att sova och en ny arbetsvecka ska påbörjas. Ha det bra!

20130908 Blev sent i går kväll var på Hansson Loge till strax efter midnatt, men där var det ganska lugnt så därför gick jag hem. Men det var en lång dag ändå då vi hade valpkursen på fm. och jag måste säga att deltagarna med sina valpar är riktigt duktiga. Idag sov jag verkligen ut till 7.30 och det var längesedan jag sov så länge. Göran inte hemma som vanligt så jag gick först med alla 5 och Fixa och Hunter fick vara lösa vilket resulterade i vattenslangen för Hunter när vi kom hem. Sedan gick jag med Jackie och Liisa - en svamprunda men då hade det blivit riktigt varmt. Och i år får man verkligen leta efter svampen så de får bli de traditionella ställena, men var på ett område som jag fick cedera för jag trodde att älgalössen tog kål på mig - är inte speciellt sjåpig men det blev för mycket. Vi hittade i alla fall en påse som blev lagom till mig och Göran till den grillade kycklingfilén. Hade ett långt och trevligt samtal med Kicki i Hova - och hoppas verkligen att ni kan komma på lördag! Nu ska jag titta lite på Wallander har i och för sig sett det förr men men. Och i morgon ska vi åka till Kulltorp och hämta de nya burarna - äntligen! Hoppas att ni får en bra måndag!

20130906 En underbar fredagskväll vi har grillat och suttit ute i solen ätit, det tror jag aldrig tidigare har hänt detta datum, men när solen gick ner bakom träden så kom ju kylan. Sedan har det blivit TV men efter fortet har sporten tagit överhand, och här sitter jag nu . Men det lär inte bli så länge till för som vanligt tar fredag ut sin rätt och i morgon har vi valpkursen så jag och Emma ska åka härifrån vid 9. Och i morgon är det Hanssons Loge med inriktning MC och gamla bilar, har försökt att hålla mig utanför men lovat ställa upp lite på kvällen, det hel börja redan vid 3 tiden på em. för "titt" det kan jag avhålla mig från. I dag har jag fått meddelande om att hundburarna är klara - äntligen, så på måndag ska jag hämta dem. Hoppas att ni alla får en skön ledig lördag!

20130905 I går var det en lång dag, efter jobb och Liisas kurs kunde jag ju inte hålla mig utan for förbi Ekbacken på väg hem för att träffa gänget en stund. Golvlampan är inköpt på Ikea, ganska märkligt att glödlamporna 2 st till lampan kostade mer än själva lampan.. Har fått vattna idag igen otroligt vid den här tiden - men det räcker med en frostnatt så är allt svart. Har faktiskt varit ute och tränat lite på gräsmattan med rödingarna, Liisa måste ju öva på sin läxa och de andra två fick en lättare genomkörning, gamlingarna inne ser mest framemot korvbiten. Har sedan tagit ett ta med dammen golven är ju numera ludna för nu har även Liisa börjat att fälla och Jackie är ju snart naken - och jag som anmält dem till Attilas utställning den 22:e! men skit samma det är ju för det är på Attila! Var tvungen också att ta pumparna i akvariet så att fisken inte kvävs - usch jag måste snart göra något åt alla mina sugmalar! Men i morgon är det fredag igen den här veckan har bara rusat iväg men det är gott att ha hela helgen framför sig. En träningshelg kanske? Ha det riktigt bra!

20130903 Idag är Liisa och hennes bröder 9 månader! Det har gått jätte fort men sedan i somras är nu huset som vanligt igen och alla kompostnät är borta och det är rätt skönt men ändå lite vemodigt att valptiden är över. Idag efter jobbet har jag varit och hämtat boxen, och jag måste säga jag som aldrig tidigare varit på Mekonomen att det har varit en mycket positiv upplevelse, mycket trevligt bemötande, service och en personlig hjälp - de monterade och fixade takboxen helt färdigt utan någon ersättning och det tog en bra stund - tror inte jag fått den hjälpen på Biltema! Väl hemma har jag varit ute och vattnat helt otroligt med denna sommarvärme ända in i september, men det är så skönt så det är inte sant. I kväll sedan har det möblerats om lite - och jag tror att det känns ganska bra så nu ska det inköpas en golvlampa till "lilla rummet". I morgon är det kurs för Liisa och jag lär väl få följa med så det blir ingen syjunta för mig - kanske svänger förbi när jag åker hem. Nu är denna kväll till ända också och i morgon ringer uret 5.20 så jag säger Go´natt och ha en bra onsdag!

20130902 En jättefin höst dag har det varit idag även om den började med regn. Men när regnet var överstökat fick hundarna sina promenader. Efter det blev det lite träning för "di röe". Har sedan plockat lite ute med vissna blommor och rensat ogräs. Tre tomater stående på altanen har nu gjort sitt och har blivit utslängda, och så har jag börjat att möblera om på altanen för att förbättra gästrummet - ja vi får se hur det tar sig ut. Sedan i kväll blev det mer hundträning tillsammans med Emma och Linda med sina hundar och jag med flickorna och det blev en bra träning och för Liisa är det kanon att få störningar och att få lära sig att hålla focus på det vi ska göra vilket inte alltid är så lätt. Tack Emma och Linda! Och nu är det jobb som gäller resten av veckan, och Liisas kurs på onsdag. Och i morgon ska den nyinköpta takboxen monteras på Mekonomen. Nu ska jag klura lite på frågor till tipspromenaden till kennelträffen - nähe ska jag inte för klockan är för mycket ser jag, så det får bli sängen. Ha en bra tisdag!

20130901 Var faktiskt här igår och skrev men precis när jag skulle spara så kom en ruta upp  om att frontpage inte fungerade längre och allt på denna sida var borta. Men naturligtvis så fixade Lena detta med ett telefonsamtal. Så här skrev jag ungefär i går. Jag och Liisa var på kurs på Attila i "Fördjupad Raskunskap" vilket var en mycket bra dag hon med miljöträning och jag i det andra. Det var en fantastisk bra dag och många Aha upplevelser med flera raser. Idag började dagen tidigt 05.15 var det bestämt med duvjakt och jag följde med med Jackie, och vi placerade ur oss runt åkern där duvorna har haft mycket att sköta efter att Göran skördat ensilage av havre och ärtor. Vi ställde ut oss och efter ca 1 timme och soluppgången började duvorna att komma in. Jackie som hade fullt span efter rådjuret vi stötte upp när vi gick ut trodde att det var det vi skulle göra missade alla fem duvorna som sköts till slut var vi tvungna att gå hem eftersom jag skulle i väg till Attila. Så någon direkt apportering blev det inte, men det blev en aktivitet och hon fick rejsa runt lite när vi gick hem. Efter en dusch och lite kaffe for jag och Liisa iväg till Skillingaryd. Idag var Liisa totalt kolugn bunden vid min stol under hela da´n trots andra hundar i samma lokal - så det var en bra träning och är supernöjd med hennes passivitet under dagen. Och jag fick också en riktigt bra och lärorik dag precis som igår så jag är verkligen riktigt glad att jag gick denna kurs fast jag först sa att jag inte skulle - så mycket nytt har landat i hårddisken. Eftersom morgonen startade extremt tidigt var jag ganska mör när kursen var slut. Johan och Natta bjöd oss på middag med dagens fångst av duvbröst med tillbehör och det smakade helt fantastiskt. Nu ska jag säga att John Blund drar ordentligt i ögonen efter 18 timmars vakenhet med kurs. I morgon får det lov att bli lite "helgfix" och på eftermiddagen ska jag och Emma träna här hemma - är det någon annan som vill hänga på - slå en pling eller sms. Go´natt med Er och ha en bra måndag!

20130930 Äntligen fredag men det blev en lång sådan innan jag var hemma. Var först och skalade huvvet och sedan handla och när jag åkte från stan så vräkte regnet ner, men här hemma hade det inte kommit så mycket. Det blev lite mys på altanen, så kom mågen på besök för att införskaffa ammunition, sedan kom Johan och Natta på besök så kycklingen försvann i ett naffs. Men det är trevligt med besök. Får inte bli allt för sent i kväll för i morgon ska jag och Liisa på kurs men med lite olika inriktningar, så får vi se vad det ger. Hade behövt att möblera om här lite men det får nog vänta lite till. Hoppas att ni får en skön lördag!

20130829 Jodå jag kom i tid till jobbet men det var trögt att ta sig ur sängen, och det har gått bra att jobba men det finns ju inte så många chanser att ens blunda där. Har efter jobbet varit och beställt en takbox och nu väntar jag otåligt på den nya hundburen - sen kan jag ut och fara...Tack goa vänner för piggupp puffar det värmer!! Nu hoppas jag på en riktigt go natt och att den varar tills uret ringer i morgon och hela veckan har gått och det är nu fredag igen - skönt! ha det bra!

20130828/29 Nu visar uret 03.35 det är helt värdelöst när man vaknar och inte kan somna om och tankarna bara snurrar.... Men jag har gjort lite bankärenden så här på nattkröken. Jag och Liisa har varit på kurs grundkurs/ allmänlydnadspasset och det kommer nog att bli bra för oss. Nähä ska nog se om jag kan sova lite annars blir morgondagen odräglig.. Höres!

20130827 En varm dag även på jobbet och kände att jag måste ut och få lite luft och precis lagom kom Håkan och alla fyra barnen och Emelie hjälpte gärna till med hundarna och vi gick en ordentlig tur, även tvillingvagnen är terränggående... Klippte gräset på framsidan och det var nästan skönt i den svalnade kvällen. Känner mig nästan lite ledsen i kväll det är jobbigt att gång på gång bli besviken och man försöker rannsaka sig själv med vad det är som är fel om det är något man gjort eller sagt, men nu ska jag sova på det här igen så får vi se.... Go´natt!!

20130826 Vilken dag det har varit idag, nästan inte ett moln på himlen - full sommar och jag har njutit ute hela dan. Emma och tvinsen följde med ut med doggsen idag för Göran är på mossen igen. Någon annat har det inte blivit för dem, det har varit för varmt det räckte att de fick springa av sig i skogen för de har mest legat utslagna idag. Har ju inte ro att sitta platt still allt för länge så jag har rensat lite ogräs och klippt gräs för ovanlighetens skull... Satte i gång grillen och ribbsen vara klara när Göran kom hem. Har sedan vattnat inne det glömmer jag bort ibland - tur att jag har blommor som ska ha lite vatten, däremot tomatplantorna på altanen måste vattnas varje dag och där fortsätter det att mogna efter hand så jag har redan skördat en hel del. Tyvärr är det väl bäst att "gå till sängs" så man orkar med jobbveckan. Ha en varm skön tisdag ni som har möjlighet att njuta av värmen, vi andra får väl sukta innomhus!

20130825 Strax innan 9 idag åkte jag och Emma till Attila för valpkursen och vi hade med oss Taggen och Liisa. 13 styck valpar med familjer så klubbstugan var ganska full en för mig ny ras en Eurasier och två lite annorlunda blandraskombinationer. Men det verkar till att var en bra grupp så det blir nog bra. Efter Kursens slut tränade vi lite med egna hundar Jag, Emma och Catharina, var hemma vid tre tiden och då fick Jackie och Hunter en lätt genomkörning och efter det har jag i princip slappat. Satt lite ute i solen och så länge den inte var i moln var det skönt. I kväll var vi sedan bjudna till Anna-Stina och Jan så vi har både ätit och druckit gott - så nu är man mer än mätt och uret börjar att var mycket så det lär väl snart bli dags för refrängen. Ha nu en bra måndag!

20130824 Pojkarna har varit här i omgångar. Emil kom hit efter skjutningen lagom när jag skulle gå andra omgången med tollargänget så han följde med. Hunter tog sig en egen runda och kom hem som en gyttjehund och full "hullingar" som knappt gick att få bort så det blev både slang och kam. Emil har installerat en router och jag har kört över honom med maskinen (håret alltså). Johan behövde låna datorn men fick mest hjälp av lillbrorsan med det, Johan och datorer går inte riktigt ihop. Har sedan varit ute och plockat bort en del vissna blommor och vattnat en del. Ett fasligt hoande har det varit på kreaturen i em. och det visade sig att de var på rymmen och ca 25 djur var på besök på Björne, men med lite assistans gick det bra att få hem dem. Grillat har vi gjort i kväll men fick sitta inne eftersom det blev lite sent pga. kretterna. Under tiden hann jag städa toan och dammtorka. Har också plockat ihop och förberett lite till valpkursen som börjar i morgon. Nu har den lediga lördagen rusat förbi och det har blivit dags för sängen, gäller ju att vara pigg när man ska träffa alla små valpar av alla de sorter i morgon fm. Hoppas att ni haft en bra lördag och får en lika bra söndag! Höres!

 20130823 Äntligen fredag och ett helt underbart väder. Göran hade matat dammsugaren på fm. Så det blev lite hundträning istället vilket uppskattades. Sedan satt vi ute och njöt av den bleka kvällssolen tills svärmade flygmyror körde in oss. Så det fick bli fortet och lite mat, men det känns i ögonen att det är fredag så jag blir nog inte långvarig framför TVn i kväll. I morgon har jag en del projekt på gång, men vi får se vad det verkligen blir utav det. Hoppas att ni alla får en riktigt skön lördag!

20130822 Kan säga att jag var trött när ja kom hem idag, satte mig vid datorn för att kolla mailen - och satt och somna....  Så det var bara att ta sig i kragen, på med kängorna och så fick tollargänget följa med ut i den helt underbara sensommarkvällen, ja det finns inget bättre och mer helande än en promenad och jag njöt i fulla drag och det gjorde de fyrbenta också och så blev det en påse gult.. Ja så mycket mer än några telefonsamtal har det inte blivit och nu ska det sovas så att jag är pigg i morgon för då är det fredag och måste orka mata dammsugaren när jag kommer hem för att slippa det i helgen och så hoppas jag att SMHI håller vad de lovar att det ska bli SOL i helgen. Ha en riktigt go fredag!

20130821 Idag var det en bra dag på jobbet fullt upp men det flöt på och inte blev det sämre av att jag kunde flexa ut redan vid tre idag. Så idag blev det träning för tollargänget och de var verkligen taggade och det blev en bra träning, fast Jackie bytte dummies en gång och den olatan måste jag ha hjälp med. Och så var det verkligen trevligt att träffa sygänget igen efter sommar uppehållet och få fart på stickorna igen.. Redan torsdag i morgon som då är handledag vilket är mindre roligt, få se vad orken räcker till i morgon. Ha nu en bra torsdag och den som valde semester denna veckan har ju haft en bra vecka vädermässigt i alla fall! Go´natt!

20130820 Åhh vilken dag på jobbet när arbetsdagen var slut var jag det med. Så när jag kom hem var jag bara tvungen att ge mig ut i skogen för att rensa hjärnan, så det blev tollarna som fick följa med ut och det var sååå skönt finns inget som läker så bra som skogen och att det blev en påse gult gör ju inte saken sämre. Så lite energi återvände, svampen blev rensad och stekt och förberett lite i alla papper ang. kursen. Men nu är det hög tid för sängen och i morgon är det start på sykvällen så får vi se om den inspirationen återvänder... Go´natt!!

20130819 I kväll blir det en resumé; Fredag: After Work. Lördag: Grillkväll på Attila som vi var på samt att det var Augustikannan på da´n orka inte åka dit men Catharina och Malte gjorde bra ifrån sig och var bara 1½ poäng ifrån ett första pris. Stort Grattis till Er ni är jätteduktiga och nästa gång smäller det till ordentligt.... Söndag: Gick två omgångar med hundarna - själv igen! Sedan tog jag Jackie och Liisa och gick till svampskogen, för Liisa var det första gången och hon hade fullt sjå att hänga med Jackie som är hemma där och resultatet blev 2½ bajspåse med gulingar. Måndag idag; gick vi tillsammans med doggsen och alla utom Kajsa fick vara lösa i omgångar. Har sedan fixat en del måsten, tvättat bilen som nu är sanerad från all Rasjösand. Tränat Liisa tills Emma kom och vi har då förberett valpkursen som vi ska ha tillsammans med Catharina och som börjar på söndag - som vanligt i sista minuten och nu blir det mitt jobb att renskriva och göra klart det hela till kursdeltagarna. Och så är då denna helgen till ända + min lediga dag - går alldeles för fort hinner inte en bråkdel av det jag tänkt - men då har jag ju lite att göra till nästa helg...... Ha nu en bra tisdag!

20130815 Fullt med folk här i kväll Göran har haft Jägarförbundets hundgrupp här på möte , och vem tror ni fick fixa fram käket? fast Göran hade handlat det!! Ja så mycket mer har det inte blivit i kväll och trött är jag som bara den men nu är det bara fredagen kvar sedan är första veckan avklarad. I morgon kväll ska jag på After Work en arbetskamrat boende mitt i stan som har tagit initiativet vilket är trevligt och klart man ställer upp ett par timmar. Ha nu en bra fredag för nu ska jag sova......

20130814 Idag när jag kom hem från jobbet väntade en kvinna på att få träffa mig - en Kennelkonsulent! Det är faktiskt 6 år sedan jag senast hade besök av en sådan. Hon gick igenom mina pärmar där jag samlar allt som har med hunduppfödningen att göra, hon titta på hundarna hur de hade det och betedde sig, var de fick vara och att de inte låg i burar, var vi hade valparna som små och under uppväxten. Och det fanns inget att anmärka på - tvärtom tyckte hon att hundarna hade det bra ordnat som kunde gå ut och in efter behag, tyckte t o m att det var positivt att Kajsa och Hunter var klippta. Så det fanns inget att anmärka på och det finns nu på pränt. Pga. detta besök blev det inget för hundarna i kväll. Och eftersom morgonen var tidig känns det som om kvällen också ska bli tidig. Go´natt alla och ha en bra torsdag!

20130813 Har överlevt dagen men det var lite trögt, men kom faktiskt ihåg alla lösenord och koder! Flexa ut lite tidigare och var och handla mat till Liisa. När jag kom hem hängde regnet i luften och det mullrade långt borta, så det var bara att snajda om på med västen och korv/mjukost i fickan. Liisa först ut och vi tränade håll fast lite längre, stoppsignal och inkallning och så busade vi och lite aktiveringsövningar. Sedan fick hon vara uppbunden medans det var Jackie och Hunter tur, och det för att hon far som en galning inne när de är de andras tur. Men detta gick jättebra satt faktiskt lugnt och tyst - fast det var lite jobbigt när Jackie fick leka med hennes favvoleksak men det gick bra och hon höll sig i skinnet. Jackie fick bara en dubbelmarkering och ett linjetag med två dummies och idag gick det bra utan något byte, en inkallning med stoppsignal som också funkade kanon. Hunter fick sina aktivitetsövningar som han älskar, fritt följ och inkallningar - avskyr leksaker men älskar korv..... Lagom när vi kom in var åskan närmare och regnet föll. Nu har jag tittat på Ceasar med blandat tycke som vanligt, men lite gobitar har han. Nu ska jag inta ryggläge med först lite läsning för i morgon ringer uret 5.20. Ha en bra onsdag!

20130812 Regn till och från nästan hela dan. Fick gå själv idag då Göran var och täckte torv. Gick först med alla fem ut till Bäck och vände och de 4 km var det som Fixa klarade var lite halt på hemhållet. Sedan fick gamlingarna vara hemma och så gick jag och tollarna vidare i skogen och vi lunchade bl.a. hallon men man får vara snabb för Liisa är en mästare till att äta hallon. Och vi lyckades att pricka in ett par timmar som det inte regnade på men väl vi kommit hem vräkte det ner igen. Så det fick bli sängläge med läsning som senare blev sovning... Kan väl säga att man varit lite off idag eftersom semestern nu är slut. Men var sedan i eftermiddag ute och tränade alla tre stollarna och för Jackie och Liisa gick det riktigt bra idag och Hunter får mest aktiveringsövningar men han blir så lycklig över att få göra något och få lite köttbullar. Nu har jag lagt in om utställningen i Askersund. Och snart är det väl bäst att förbereda uret till att ringa i morgon - nöden har väl ingen lag... Ha en bra tisdag så hörs vi i morrnkväll om jag överlevt!!

20130811 Idag vaknade man till blixt och dunder och som höll i sig en bit in på fm. i alla fall regnet. Göran skulle iväg på kretsmästerskapet i viltspår som gick av stapeln i Mullsjö i år pga. att han är ordförande i Vaggerydskretsen. Och i med det fick jag gå själv med hundarna, gick först med Kajsa, Fixa och Hunter och därefter med flickorna och efter 10 min börja det regna och inte måttligt heller så jag och tjejerna var totalt genomblöta när vi kom hem, men det bekom inte dem så mycket men det blev endast lite signalinkallningar då regnet inte inbjöd till något annat. När vi torkat och fått lite lunch blev det en god vila.

Och så helgen som började med att jag och Catharina med våra hundar åkte iväg mitt på dagen i fredags och framemot eftermiddagen installerade vi oss i stugan på Harge Camping, och det var många hundar som var boende där, så framförallt Liisa hade fullt upp med kontrollen av alla dem. Lördagens utställning som började med riktigt varmt väder, och trots att vi inte var där så tidigt eftersom Tollarna skulle gå sist i ringen så blev det stundtals riktigt hett. Så var det äntligen tollarnas tur och Liisa skulle gå först ut. Strax innan satte speakern igång att prata och detta berörde Liisa mycket som tyckte det var gräsligt jobbigt hon faktiskt helt låste sig tog varken köttbullar eller leksak så det blev ju som det blev en hund som inte alls ville visa sig utan tyckte att det bara var jobbigt och ville in i buren, så det blev en andra placering med henne. Maltes tur som fick Very Good, han var inte heller i domarens tycke. Så var det då dags för Jackie och jag hade hoppats på det tredje och sista certet för henne men så blev det nu inte hon fick excellent men inget mer domaren tyckte hon hade för kort päls. Ni kommer att få ta del av kritikerna så småningom. När då detta var färdigt åt vi lite och tittade runt och handlade lite och sedan for vi hem och jag var hemma vid 6 snåret och Catharina 1 timme senare. Så det var en "kärring" och två flickor som var ganska möra i går kväll - antar att Catharina var det med som också hade kört hela vägen. Tack Catharina för dessa dagar med härlig samvaro! Nu går det mot sitt slut av semestern för i morgon är min lediga dag och sedan börjar allvaret igen. Ha det bra alla, som nu ska jobba i morgon både de som börjar efter semestern och ni som har jobbat några veckor!

20130808 Oj då, trodde bestämt att jag var här i går och skrev - men tydligen inte så då måste jag börja med gårdagen som började med promenixen förstås. Vid 10-tiden åkte jag och Emma med Taggen och Liisa ner till Attila för träning där var också Anna-Karin, Catharina och Annie och vi hade en bra träning men till slut blev det för varmt och varken vi eller doggsen orkade mer. Hemma vid 2 tiden och då hade Göran lagt ett spår till Jackie, tog upp blod och klöv på morgonen då var lite molnigt - det var det inte när vi gick spåret vid 5 tiden kan jag säga. Jackie redde ut spåret hade lite problem ringade några gånger, hade svårt att släppa en benhög vi gick förbi och att spåret var lagt nära rävgrytet där var det också intressantare än själva spåret men när jag talat om för henne att det var inte detta som gällde tog hon an spåret igen och kom till slutet. Var ganska blöt när vi kom hem men inte av regn, så det blev dusch och soft resten av kvällen.

Idag har det regnat i princip hela da´n, så jag och Göran åkte in till stan efter regnpromenaden och där var vi inte ensamma A6 parkeringen var nästan fullsmockad. Så idag fick det bli middagsvila när vi kommit hem som varade tills telefonen ringde. I kväll får det bli ugnen och inte grillen till köttet. Och i morgon vid lunchtid far jag och Catharina med Malte, Jackie och Liisa till Askersund för utställning på lördag och sova ska vi göra i en stuga på Harge Camping. Ha det bra så länge vi hörs nog inte förrän söndag!

20130806 Jaha det var det ovädret... SMHI gick ut med klass 1 varning stark blåst, hårt regn och åska. Visst mullrade det lite och blåste och kom 1½ mm regn!!! och lika varmt och kövigt som innan, men visst var det skönt att det inte blev mer av det i alla fall åskan. Idag blev det en tidig tur åt var sina håll då Göran inte gick så långt med di gamle eftersom han skulle till mossen, jag och tollarna gick vår timme. I väntan på ovädret och det mullrade lite blev det dammsugets och dammtorkat samt toarna städade. Fixa var förstås påverkad och är då som ett klister på mig så det blev sängläge med läsning. Var sedan när det var över en sväng till Emma på fika med nyplockade svarta vinbär och skogshallon som Marianne plockat och till det glass. Nu puttrar köttfärssåsen på spisen och ett glas vitt med färska jordgubbar är serverade. Det är tur att utställningen är på lördag för nu fäller Jackie som bara den - hon som nyss pälsat på sig.. Liisa har också börjat att fälla något, så nu vet jag vad som väntar. Har också tränat både Jackie och Liisa idag men ingen av dem var på hugget så det gick väl sådär. Ja det var väl i stort vd som hänt idag, jo förresten har klippt gräset hos hundarna och utanför hägnet - så nu är det bara 3 stora bitar kvar..... får bli en annan dag och är inte helt aktuellt än faktiskt. Ha nu en bra onsdag!

20130805 Återigen en helt underbar sommardag och jag har njutit i fulla drag - får väl inte så mycket gjort men vad gör det, det är ju sol och värme, tids nog blir det andra bullar. Det var riktigt varmt när vi gick med hundarna eftersom uret redan hade blivit 8, men sedan har det bara softas och sent i em. tog jag Tollarna och mig själv ner till sjön för ett kvällsdopp vilket var gott efter en varm dag. Jag har nu lagt in några bilder på lite olika händelser den sista tiden vilket ni ser på framsidan. Och så är valp/kennelträffen bestämd och en separat inbjudan kommer snart. Och den träffen ser jag verkligen fram emot i år eftersom det ingen blev förra året pga. Jackie och hennes parning, men i år hoppas jag vi får ta del av hennes valpar istället samt alla andra, längtar till att få träffa Er alla! Har grillat kycklingfilé i kväll med lite gosaker till men har fått äta ensam då Göran är på mossen och kommer väl inte hem förrän vi 11-snåret. Nu ska jag bänka mig framför "Bond", ha en varm och skön dag i morgon också tills regnet kommer framåt dan enl. SMHI!! Höres!

20130803 Tidig morgon men inte pga. kossorna utan ändå.. Vi gick i samma konstalation idag med hundarna. Göran for till mossen och jag tog ett välbehövligt städangrepp av huset innan värmen blev outhärdlig för att städa. Tog mig själv ner till sjön och idag var det fullbelagt kan man säga och var glad att jag inte tog några hundar med. Efter städningen var det riktigt skönt med ett bad. Var där några timmar när det så började tona upp sig i väster och för säkerhet skull for jag hem, och jag hade inte varit hemma länge innan mullret började och det åskade och blixtrade ordentligt och regnet vräkte ner. Göran kom hem och vi satt på altanen och kollade in vädret. Och det blev inget bad för hundarna i kväll men verkade rätt nöjda ändå. Den där Noliamässan verkar kul Maria synd att det är så långt till Piteå! Har fört över en del bilder från kameran/telefonen så får vi se om jag kan få till något här när det blir datorväder. Nu har vi haft tvärdrag i hela huset och innertemperaturen börjar nu att bli dräglig. Men det är skönt med värmen - älskar den! snart nog kommer kylan och mörkret. Nu ska jag fortsätta titta på filmen, ha en riktigt bra söndag!

20130802 Idag började dagen mycket tidigt med att en ko vrålade och det visade sig att hennes kalv hade blivit efter när de fick nytt bete igår. Och vi trodde att kalven att hade blivit rävmat, Göran gick och titta efter den i går em. men hitta den inte men på efternatten hade den kommit upp till vägen och nu stod de på var sin sida och gapade och inte bara de utan resten av gänget också så det hördes nog ända till byn. Så tidigt idag försökte jag och Göran att få över kalven på vägen men det misslyckades för han sprang som en antilop. Först nu i kväll lyckades Emma och Håkan då modern nu var ensam vid stänget, resten en bra bit därifrån, så först tog de över kon och sedan kon och kalven tillbaka på nya betet - så lugnet har åter lagt sig över Beth. Idag gick jag och Göran åt var sina håll med hundarna Göran med di gamle och jag med tollarna och idag fick de vara lösa i omgångar fuskade lite med lösa hundar. Men det var riktigt varmt redan så tidigt på morgonen. Göran på mossen förstås och jag var tvungen att fara in till staden, vi hade väl klarat oss men hundmaten var slut men lite handlat till oss också. Efter lunchen tog jag mig själv ner till sjön, det är nästan för varmt även för hundarna nere vid sjön de kan ju inte vara i vattnet hela tiden. Så i kväll tog jag tollargänget till ett kvällsdopp och Hunter tog som vanlig ett "kärringadopp" men han är nöjd med det, de andra bägge kunde nog varit i hur länge som helst särkilt Jackie. I kväll fick de bli lite vattning också. Vitt kallt vin med färska jordgubbar och Wallander (i brist på annat) och nu känns den tidiga morgonen. Go´natt!!

20130801 En riktigt go sovmorgon till 07.30 då både hundar och make höll sig lugna. Vi gick med hundarna och därefter frukost vilken blev sen idag. Efter att de bestyren var avklarade tog jag tag i gräset och faktum att jag lyckades klippa allt idag med en hel del pausar förstås - är inte klokt att det nästan ska behöva ta en hel dag för klippa detta evinnerliga gräs - får nog bli en "Allan" till nästa år.... Var sedan ute och tränade både Liisa och Jackie det har varit lite stiltje på den fronten det sista, och det märktes på Jackie som verkligen var taggad så det var en fröjd att se. Liisa var också duktig men har svårigheter med att hålla fast dummien en längre stund vilket jag tycker att hon borde nu - får väl glutta i boken och friska upp mitt minne. När jag kom in sedan blev det en dusch ett glas vitt och soft i kvällssolen på altanen och nu tycker kroppen att vi ska sova så det får väl bli det, ska ju bli en varm dag i morgon - ha det bra!

20130731 Det har varit riktigt bra att pappa klarat av att vara här och att han fick träffa alla sina barnbarn samt vara med och fira barnbarnsbarnens 1-årsdag, och han var så nöjd och belåten men ville bli hemskjutsad i em. Det känns skönt men ändå vemodigt. Har inte gjort så mycket mer än omgåtts, jag och Göran gick tidigt med hundarna och när far vilade har hundarnas klor blivit klippta och flickorna har fått öronen ansade eftersom det snart är dags för utställning. Det har ju varit en del bilåkande de här dagarna, så jag var allt lite trött när jag kom hem vid 18-tiden i kväll så nu ska det bli skönt att sova. Hoppas att det blir en bra dag i morgon utan en massa åska - för det kan kvitta!

20130730 Idag fyller våra barnbarn Hampus och Evelina 1 år! så i eftermiddag ska vi på kalas. Nu först på programmet står hundpromenad och frukost. Sedan ska jag åka till Lidhult och hämta min gamle far som tror att han klarar att vara här över natt, men ska i alla fall få träffa sina barnbarnsbarn.

Vildsvinsfesten i lördags var super och vi var ett stort gäng som hade en härlig kväll - ett tiotal var räknade men dök inte upp synd om dem... för vi andra 70 åt och hade det trevligt, det är gästen som gör festen! Grisen i år var den bästa någonsin då den var gjord från grunden i Beth och Uffe har pysslat om grisen sedan i torsdags som ska ha en stor eloge för det fina arbetet han har lagt ner. Också ett stort Tack till Yvonne och Roger för all hjälp med förberedelserna före och under kvällen. Kommer kanske nå´n bild så småningom var själv dålig med kameran under kvällen.

Söndag och Måndag har mest bestått i att få ordning saker och ting, lite segt har det faktiskt varit... vad det nu kan bero på!!! Hade ett långt och härligt samtal med Maria uppe i Umeå i går - Tack Maria för att du finns. Tog flickorna en sväng ner till sjön och man kan säga att det nu är riktigt varmt i vattnet. Nähä nu blir det inte mer för nu måste dagen sättas i gång, ha det bra!

20130725 Doggsen fick sin promenad vid 7 i morse och efter 1 timmas rejs för Liisas del som får vara lös såg hon ut mest som en gjytjehund så det fick bli slangen. Mycket telefonsamtal idag ang. festen på lördag och det är roligt att så många kan komma trots semestertider. Och så fick det bli en tur till Taberg för att inhandla socker, och därefter fortsatte baket så nu är det minst 200 kakor bakade. Linda messade att hon befann sig vid badet och när sista plåten var färdig vid 16-tiden for jag och flickorna dit, och vattnet i sjön är numera ljummet så det blev en hel del bad och simträning för Liisa men hon försökte åka "snålskjuts" på både Elsa och Jackie men hennes simmkunskaper ökar för var dag. Göran kom hem tidigt idag redan vid nio.. och det pga. att en köpare till volvon kom så nu är den borta. I morgon lär det väl bli full aktion igen för nu blir det städning på logen och lite förberedelse samt till stan för handling, så för att orka med morgondagen är det väl säkrast att inta ryggläge.  Ha det gott!

20130724 Jag och Lena hade i går en riktigt bra och lång dag så det blev sen kväll innan vi var hemma och att det tog tid berodde på att det var massor av folk där, trodde nästan att det skulle vara lugnt för att folk låg på stranden - men icke då. Men vi tog det lugnt och hann med det vi skulle.

Idag hann det redan med att bli varmt när jag gick med hundarna vid 7-tiden. Fm. förflöt med allt möjligt småplock både inne och ute, mycket telefonsamtal har det varit med anmälningar till vildsvinsfesten på lördag och i kväll har jag bakat lite småkakor tills både mitt och Emmas socker var slut - så det blir till att fortsätta i morgon när det handlats. I eftermiddag åkte jag och flickorna ner till sjön där redan Linda och tjejerna var. Och den nya frisbeen jag köpte igår var rolig. Liisa blir mer och mer säker i vattnet även när hon inte har kontakt med botten - men simtekniken är inte den bästa - men övning ger färdighet.. Ja var resten av kvällen bestått i har jag redan nämnt + att jag samtidigt har grillat lite karré tills mannens sena hemkomst. I morgon har SMHI lovat regn - fast de gjorde till idag med så det är bara att se om det stämmer idag. I och för sig gör det inget att de har fel när det är så här men å andra sidan är det hemskt torrt och det behövs regn. Ha en bra dag!!

20130722 Fick order idag att hålla mig på vetiga vägar - och jag var lydig!! återigen en helt under bar sommardag - det är det här man går och längtar till hela mörka vintern... som sagt en vetig väg idag på promenaden men det var en tidig morgon då det börjar att stöka här när Göran ska ge sig iväg och han har gjort ett 15 timmars pass idag med - han är duktig min pensionerade make. Efter promenixen idag och när vi ätit frukost jag och doggsen, stod det gräs på schemat. Så det blev rensat ogräs mellan plattorna och gräsmattan och sedan blev den sidan klippt denna oändliga gräsmatta som aldrig tar slut... Ett trevligt och långt samtal med Yvonne L en lättare lunch och sedan for jag och flickorna till sjön. Tydligen en del som jobbar för det var så lugnt och fridfullt när jag kom dit - ändrade sig lite. Idag fick den gamla damen för sig att här skulle inte badas med lite lock och pock blötte hon magen - är man tjurig så är man - är ju tollare. Den lilla loppan däremot badade gladeligen och simövningarna tar sig. Hem och tvättade bilen och plockade ut hundburarna och dammsug upp all sand som blir efter badbesöken. För i morgon  ska jag och Lena åka söderut börjar på U och slutar red. En liten utflykt samt lite proviantering till komman fest och tvinsen 1-årsdag. Nu ska jag inte babbla mer utan går och lägga mig så jag orkar med morgondagen. Njut i värmen!!!

20130721 Dagens morgonpromenad kunde ha slutat med en katastrof. Gick Johans väg ner till sjön vad tänkt, han håller ju på att "förbättra" vägen där över mossen med att ha fyllt på med allehanda "bråte",  gruset sjunker ju efterhand och det kommer upp "saker" vilket jag blev varse med solen i ögonen såg jag inte en bit av ett krokigt järnrör som stack upp så jag föll som en fura... låg en bra stund för att konstatera att jag kunde resa mig och inget var brutet, med min osteoporos är det här min fasa. Men det gick bra, lite ont i höger knä och lite skrubbsår här och var, lite yrslig när jag kom hem det märks när det lilla man har mellan öronen skakar loss. Nu är det snart 2 timmar sedan och det känns redan bättre och jag har sagt åt mig att ta det lugnt idag och i eftermiddag ska jag på födelsedagkalas då Emelie fyller 12 år. En lika varm dag idag - så lite skugga får det nog bli mellan varven men det är SOMMAR!!!!!!!

När kalaset var över tog jag flickorna och for till sjön där Linda och hennes flickor redan var. Och vi badade och hade det riktigt skönt i den varma solen trots att det började bli sen eftermiddag. Har tagit det lugnt idag och är så otroligt tacksam att jag slapp brutna armar och ben. Vid sista brottet upptäcktes det att jag hade osteoporos och åt sedan bromsmedicin i 7 år och äter fortfarande kalk varje dag - kanske är det det som hjälpte mig idag! Känner mig än lite mörbultat och har ont i armarna och höger knä men det är inget att tala om med tanke på vad som kunde ha hänt. Nu ska jag snart äta röding med wokade grönsaker och ett glas kallt vitt. Hörs i morrn!

20130720 Semester!!! Har varit ute med doggsen och sedan har jag och de ätit frukost och det har hunnit att bli förmiddag. Solen skiner och det känns bara gött. Får se vad jag kommer att känna för idag, i så fall kommer jag in här en sväng i kväll - ha en varm go dag! Jo Kajsa är nu publicerad, husse har vant sig efter en vecka....

Det blev faktiskt lite gräsklipp och sedan blev det sjön med flickorna med vattenträning för Liisa som inte helt fullt ut kommit på att man kan simma tycker att det är lite otäckt när inte fötterna har markkontakt. Annars fick hon lite träning med omvänd lockelse att hålla fast en dummies och Jackie fick lite vattenapportering.

20130718 Nu är det bara 1 dag kvar sedan är det semester och nu känns det som att det är på riktigt, att vara ledig två veckor och jobba två var inget bra kom liksom inte riktigt in i "stämningen" och att vädret är kanon gör ju inte saken sämre. Och så slipper hundarna att vara så mycket ensamma eftersom Göran är på mossen från morgon till sena kvällen, så nu ska vi ha det så skönt jag och doggsen, ha en goer fredag!

20130716 En dag på jobbet fullt upp men ändå lugnt då tillströmningen är låg eftersom vi bara är tre som jobbar mot 12 i vanliga fall. En snabbis till Rusta och sedan hem, fick bra med sällskap och hundhjälp då hela familjen Hansson/Svensson följde med på hundpromenixen och hundarna fick blöta ner sig lite också. Dammsugit och vattnat både inne och ute och sedan blev det Morden i Midsommer och nu ska det sovas för att orka med dag 2. Ha en varm och skön onsdag!

20130715 Idag har jag och Göran haft 35-årig bröllopsdag, inget vi direkt har firat vilket heller inte behövs ätit lite gott i kväll tillsammans eftersom Göran kom hem vid 8-tiden från mossen pga. blåsten. Och det har det gjort idag faktiskt riktigt kalla vindar och solen har väl bara gluttat fram lite grann idag fast SMHI har visat att solen skulle skina idag. Men jag och hundarna har haft bra hela da´n, morgon tur vid 7-tiden, frukost ihop med mannen innan han begav sig. Gräsklippning, rengjort akvariepumparna, träning av Liisa, Jackie och även Hunter fick en liten genomkörning och vad glad som en lärka.....Efter lunch lyste solen fortfarande med sin frånvaro så jag och doggsen tog en skön middagslur och inte en enda telefon ringde så vi sov gott en bra stund. Sedan tog jag flickorna med ut till Bondstorp och vi gick sjörundan och träffade på både en stor och en liten hund. Vattna på kyrkogården. Hem och fixa med maten till två och fyrbenta och här är vi nu. Ska jobba i morgon så det får inte bli för sent, ha en bra tisdag!

20130714 Ojdå! fem dagar sedan jag var här och skrev, är väl ett bevis på att dagarna rusar förbi. har ju jobbat i veckan med långa dagar, men i onsdags lyckades jag flexa ut lite tidigare och vid femtiden kom Jenny och Dexter och vi hade lite träning med i första hand Dexter. Men även Liisa och Jackie fick följa med mest för lite störning men även de fick lite träning. Helgen har varit riktigt lugn och skön - och ensam, då Göran varit på mossen från tidig morgon till sen kväll. Så det har varit en del träning, sol och bad för både två och fyrbenta. Igår lördag kan man säga att min klippmaskin gick varm, för Hunter och Fixa blev klippta - och så Kajsa med lite tvekan.... Men hon fäller och har gjort i ett par veckor och vet att det pågår i nästan tre månader och kände bara att jag orkar inte med allt detta hår nu. Så jag började lite försiktigt visste ju inte riktigt hur hon skulle reagera - men hon stod still som ett ljus så det var bara att mala på, tyckte nog att det var skönt. När det var gjort och jag samlat ihop det mesta av allt hår blev soptunnan nästan halv. Husse var väl inte stormförtjust precis när han kom hem igår kväll, men köpte mina argument eftersom han vet att Kajsa sköter jag fullt ut trots att det är hans hund, men jag fick inte lägga ut någon bild på henne - men det gör jag nog ändå när det gått några dagar, så ska ni få se en vit Jämthund. Idag har jag tänkt mycket på Hunter och han syskon som fyller 10 år och det är helt otroligt att det är 10 år sedan som denna kull föddes med allt som var runt omkring den ( det kan ni läsa om på H-kullen) Hunter har fått lite extra gosigt idag fick en glass som han delvis delade med sig till sina kompisar, fick SMS från Husse Johan som nu jobbar förbrilt på en mosse i Ljungby. Nu ska jag se om det finns en kanal som det inte är fotboll på. Ha det gott alla!!

20130709 Åh så jobb idag kan väl inte säga att jag sprudlat av lust. Men roligt att träffa jobbarkompisar och ganska lugnt och tystare då halva styrkan har semester. Men var trött när jag kom hem både av de tre senaste dagarnas aktiviteter och värmen. Men efter lite vila fick gräsklipparen lufta sig lite, tog inne hos hundarna vilket är viktigast och lite till sedan tog orken slut. Kardat Kajsa och dammsugit upp en Kajsa som låg på golven, vattnat i fall det inte kommer något regn!!! Men nu ska det sovas sju kvart i timmen. Ha en bra onsdag!

20130708 Om det var varmt i lördags så var det bara en smekning av hur det kändes i söndags, så det var ett gäng med 12 mattar och 12 hundar som var mer eller mindre färdiga när vi kom hem. Men det har varit en helt otroligt bra kurs och värd varenda krona (ganska många) så nu gäller det bara att kunna förvalta alla intryck. Emma fyllde ju år i går så jag var där en snabbis och gratulera. Göran kom hem från mossen och det grillades kyckling men för min del var det inte många knop, och John Blund kom tidigt.

Nu är det måndag morgon och är precis hemkommen från morgonpromenaden med hundarna med efterföljande dusch. Nu ska det drickas lite kaffe, därefter ska jag och Marianne passa de små grynen då de andra fyra ska åka till Lisseberg, tror inte att jag är mindre trött i kväll...

Kväll: Kl. 20.00 gick jag hem och då sov de små grynen. Emma som ringt flera gånger under dagen och sista gången undrade om de kunde stanna kvar och titta på "Lotta på Lisseberg" och visst kunde de det. Det har gått jättebra men det har varit fullt upp - och då har vi varit två, det här fixar Emma ensam varje dag. Men jag är ganska mör nu och det ska bli skönt att sova nu för i morgon är det dags för jobb igen... tyvärr!! Ha nu en skön dag i solen ni som är lediga!

20130706 En lång varm dag har det varit, men mycket givande. Mycket nytänk som jag tror kan hjälpa till även i vardagen. Liisa var jätteduktig men orken tar slut för en 7 månaders valp både av värmen och alla intryck och övningar. Kan väl inte säga annat än att även den tvåbenta är lite mör. Så nu blir det sängen för att orka ytterligare en dag som ska bli spännande. Go´natt och ha en skön varm söndag!

20130705 Fick gå själv idag med doggsen då Göran var på besiktning, och Liisa hade dikesrejs. La ett spår från grus till asfalt och grus igen till Liisa som löste det bra. En förväntansfull och avundsjuk Jackie fick också ett lite spår men slutade det in på gräs och hon klarade det mycket bra har aldrig spårat direkt på asfalt tidigare. Här har klippts lite klor, kardat Kajsa, klippt lite gräs och dammsugits. Och så har det "tänkts" och packats vad som ska med till kursen i helgen. En kurs med Elsa Blomster i "Apportering till vardag och fest" som ska hållas utanför Växjö, det ska bli riktigt roligt. Men antar att vi kommer att vara ganska möra på kvällarna. Hoppas att ni alla får en riktigt skön och solig lördag!

20130704 Idag har jag åkt 35 mil, var hos pappa en sväng och sedan for vi till Ljungby och fikade på ett kondis dit mamma och pappa brukade besöka när de var och handla i "stan" och vi hade några härliga timmar tillsammans. Bouppteckningen gick snabbt, körde sedan tillbaka pappa och var hemma vid 19.30. Morgonen började tidigt med en snabb hundpromenad även om den var rätt lång, för här gås det fort och blir inte tillfälle för alla lukttillfällena. Frukost och dusch innan jag for idag, så det är det hela för dagen. I morgon är det fredag och för några sista arbetsdagen och för mig sista semesterdagen för nu ska det jobbas i två veckor innan det blir semester igen. Ha en go´fredag!

20130703 Nästan en hel dag utan regn.. men nu regnar det. Har försökt att var ute det mesta av dagen varit ute med hundarna, suttit och läst lite, rensat ogräs, klippt lite gräs, omgåtts med doggsen och haft lite target träning med Liisa. När solen var borta gick jag in och har städat toarna, dammtorkat  och "pratat" med blommorna. Har fått bilder på Kenzo (Izor) som har varit "försvunnen" i flera år, men papperbilder som jag inte kan lägga ut här får se om jag får några digitalt som också ni kan se. Huvudsaken är att han och familjen mår bra. I morgon ska jag göra ett besök hos pappa och på em. ska det också vara bouppteckning, så i morgon är jag borta det mesta av dagen. Ha en bra torsdag!!

20130702 I kväll är återigen alla tankar hos familjen Hellman, Sture är nu hemkommen till Ryhov och mår efter omständigheterna väl, Pia och de andra kommer hem i morgon - de var med om olyckan i Turkiet som vi alla har hört och läst om. I dag efter våran promenix har jag och flickorna varit på besök hos Yvonne i Mässeberg, och Liisa och Jackie hade fullt rejs med Izak och Jappe, och vi fick en trevlig stund tillsammans. Och det tar på krafterna att busa med grabbar... Sedan har golven fått en välbehövlig avhyvling - Kajsa fäller - det säger allt. Det var väl i stora drag det som hänt idag, så får vi se om det blir lite värme i morgon - det skulle inte vara helt fel! ha en bra onsdag!

20130701 Så har jag idag bytt färg på min bil som nu har blivit vit..... En varm promenad hann det att bli med doggsen idag och tog en bild på hela gänget på gräsmattan när vi kom hem men den finns än så länge bara på fejjan. Har istället lagt in en bild som togs när Elsa var här och Emma är upphov till de fem ljusen. Emma hade bakat kladdkaka så hela familjen kom hit så det blev lite fika ute i em.  med fliströja på....  Efter det åkte jag och Emma med Taggen och Liisa ner till Attila för lite måndagsträning och det blev en bra träning både med aktivitet och passivitet, och trevligt hundsnack - ja vi halkade visst ur det ämnet några gånger. I morgon tar vi nya tag med semestern för då ska det visst regna för ovanlighetens skull..... ha en bra tisdag!

20130630 Tänk att i dag är tvinsen 11 månader, så om en  månad blir det stor fest! Idag har det nästan varit uppehåll hela da´n men någon längtan till sjön och bada har det inte varit, fast doggsen badade i ekåsasjön idag. Håkan har fortsatt idag med montering av trädgårdsbelysningen. Träningen med Liisa har idag också varit handtarget och sitt stanna kvar och den polletten har börjat ramla på plats. Jackie har idag också fått fortsatt träning med stoppsignal med idag en störning med utlagd dummies på höger sida och hon fixade det helt vid andra försöket vid första fick jag ta till min röstresurs.. en dirrigering med tre dummies och ett linjetag med också tre dummies - idag var hon helt suverän min stora flicka. I morgon blir det kanske lite mer sol och värme om de nu inte ändrar sig igen och då ska jag njuta i solen. Ha en bra måndag!

20130628 Vakna med huvudvärk idag så det fick bli frukost innan hundpromenaden idag. Var en sväng hos Emma på fm. sedan klipptes gräset som jag inte orkade med sist, rensa sedan lite ogräs bland stenarna. Emma och tvinsen kom på besök så det blev ett roligt avbrott i rensandet och strax därefter öppnade sig himlen och uteverksamheten fick vara slut för idag, Ingen direkt hundträning idag och en passiv dag behövs också. Betalat lite räkningar och anmält flickorna till Askersund, och resten av kvällen ska bestå av soft. Ha en skön lördag!

20130627 Först vill jag gratta I-kullen som fyller hela 8 år det är helt otroligt vad åren går. idag blev det en tidig morgonpromenad - innan frukost, Göran följde med och Fixa klarade promenaden också - det går lite upp och ner med henne. På fm. sedan åkte jag till stan för att proviantera lite och snart stundar ju en födelsedag. När jag åkte hem hade jag en gigantiskt huvudvärk så när varorna var upplockade tog jag en alvedon och gick och la mig och huvudvärken var försvunnen när Göran kom hem och kaffe på det gjorde susen. Lade ett "hårt" spår till Liisa på den vita linjerna utåt Bäck och när jag var klar med det kom ett par gående norr över - här som nästan aldrig går några förbi och kvinnan gick nästan helt på de vita strecken så det var spännande och se om damen kunde spåra ändå - och det kunde hon och det gick helt galant. Och idag tog jag på henne en spårsele för första gången, är så nöjd med hennes prestation idag. Tränade även lite stanna kvar som har gått lite si och så men idag gick det jättebra. Därefter prövade jag den nya "hårkammen" jag köpte på Elmia för nu fäller Kajsa i massor och den var helt perfekt och tydligen var den behaglig för jag kunde hålla på länge utan protester, men den som tyckte det var roligast var nog Liisa som hade fullt sjå att jaga ikapp allt hår. Dammsugaren fick lufta sig lite som vanligt, lite mat och nu sitter jag här, men det börjar att dra i ögonen eftersom morgonen började tidigt. Ha nu en skön fredag ni som jobbar - och ni andra med förstås!!

20130626 Regn, regn, regn helt otroligt att det bara kan falla så mycket uppifrån och samband med det strömavbrott mellan 9 och 13 så det var bara att krypa ner i bingen igen. Strömmen kom tidigare men regnet slutade inte för det, så det var bara att dra på sig regnkläder och slokhatt och sedan gick jag ut och "dränkte" fem hundar. Nu sitter jag här en stund innan vi ska fara till Byarums Hembygdsgård och som tradition avslutning på syjuntan med macka och lotter.

Igår var det full aktion en tidig långpromenad med fyra hundar som startade 06.40. Frukost, lite hundträning och sedan kom gräsklipparen fram och jag gick över nästan allt men sedan tog orken slut. Vid 4:a kom Dexter med husse och matte och även Liisa fick följa med bort till Johans plan och så hade vi lite träning. Efter det hundsnack och fika på altanen. Efter den tidiga morgonen slockna jag tidigt framför TVn, men idag har det vilats mycket - men man blir "trött" på det med. Nähä nu ska jag åka och hämta Mariette! ha det bra!

20130624 Vi har haft en mycket bra midsommar vädret har väl varit både si och så. Det har varit mycket hundsnack, plump, skratt och hundträning men i lördags em. höll vi på att bli uppätna av de små otäcka djuren. Tack Yvonne för många bra träningstipps och allt annat under helgen - det är attans också att Du ska bo så långt bort, för det är inte lika roligt att träna själv. Idag började dagen med en rask promenad med fyra hundar kl. 07.10, frukost och golvstäd. Fm. var jag en sväng till Emma och kidsen och var med dem på en promenix. Och så i kväll har vi varit på instruktörsmöte med en hel del diskussioner eller nå´t, landade med att jag och Emma ska ha en valpkurs tillsammans för samåkningens skull och ev. får vi lite hjälp också. I morgon kommer en jobbarkompis med sin hund som jag ska hjälpa lite, det känns betydligt mer inspirerande.... Idag har jag börjat min semester med en ledig dag, det ska bli riktigt "gött" med lite ledighet. Hoppas att ni får en bra tisdag både på jobbet och i hängmattan!

20130621 EN RIKTIG GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAS ER ALLA. Nu blir det en morgontur med doggsen. Sedan står det jordgubbstårta på "göra listan" duka och vid 14-tiden bär det av ner till sjön för midsommarfirande med tårtan och kaffekorg tillsammans med goda vänner, barn och barnbarn. Och SMHI lovar fint väder ända till 20.00 då kommer regnet. Ha nu en skön dag!

20130619 Kunde flexa ut lite tidigare idag och det var tur för det tog sin lilla tid att handla idag, kan väl säga att Maxi var välbesökt... men i vimlet sprang jag på Emma och tvinsen och dem var det full aktion på. På väg hem satte det igång att regna och åska och det kom över 13 mm , tur jag klippte gräset igår. Lite förberedelse har det blivit inför helgen men nu ska det intagas ryggläge för efter jobbet i morgon lär det väl bli ett köande för att köpa jordgubbar så det lär väl bli en sen em/kväll. Ha en bra torsdag!!

20130617 Igår var vi i Gränna på SSRK:s utställning med ömsom regn och ömsom sol. Resultatet kan ni läsa om på utställningssidan. Även Loffes kritik är nu på plats vilken jag hade försnillat men Linda L skicka den igen. När vi kom hem igår hällde regnet ner och både jag och flickorna softade resten av da´n. Idag har det inte varit något softande, Göran följde med ut med doggsen och därefter kom värmen som en bomb så det fick bli lite inomhus träning i em. med Liisa. Akvariet har fått en stor rengöring, 13 fönster på altanen putsade samt skenorna så nu är det bara 5 kvar! De nya ullaredsgardinerna till sovrummet upplagda och upphängda. Vildsvinstek till middag. Och sedan har jag suttit här och lagt in ovanstående. Nu är det dags för refrängen och jobbet i morgon, så ha nu en bra tisdag i solen!

20130615 En solig dag, gick först med Liisa ner till Öråsen för lite skjutträning men de hade slutat med skjutning när jag kom dit ner, men det fick bli lite annan träning, När vi kom hem hade Emil kommit så han fick följa med ut med alla doggsen. Sedan fick vi fika hos Emma som hade bakat en supergod  kladdkaka och så fick jag lite Evelina gos - Hampus han sov. När vi kom hem blev det lite gräsklipp, efter det storstädade jag vårat sovrum vilket var mer än välbehövligt när det var klart fick resten av huset ett besök av dammsugaren. Nu har det blivit mat oh lite mys på altanen. Och nu kl. 22 strilar regnet ner. I morgon bär det av till Gränna för utställning av Jackie och Liisa och det det mesta är nerpackat. Med till Gränna är också Linda K och Anna-Karin så det kommer att bli en tidig morgon så det är väl bäst att förbereda sig för den. Hoppas att ni får en bra söndag - vi hörs säkert i morgon kväll!!

20130614 Det behöver inte regna mer än en dag så är man trött på det och längtar efter sol och värme igen. Handlat efter jobbet och sedan gjort ingenting pratat lite med gubben då vi bara har träffats sporadiskt den sista tiden då han mest varit på mossen i det fina vädret. Och i morgon är det fredag igen och det är inte fel det heller. Så ha nu en bra fredag i regnet!

20130612 Ja då är det bara att konstatera att det inga valpar blev efter Elsa och Kosi. En stor besvikelse och inga roliga samtal att ringa till förväntansfulla valpköpare, och luften går liksom ur en. Känns som om jag ska börja spela golf istället för att hålla på med avel - det blir i alla fall inte dyrare..... men å andra sidan är det skittråkigt och hundarna är mitt liv, så jag ger väl inte upp riktigt än. Elsa är nu hemma i Palsbo igen och jag har skingrat tankarna med att ha dammsugit och ångat golven och vattnat. Jackie och Liisa fick följa med till Palsbo för att promenera förbi ett gäng hästar, och denna gången brydde hon sig inte så mycket om dem var mest nyfiken. Förra gången stormskällde hon på dem och tyckte de var gräsligt otäcka, så det tar sig. Nu är uret mycket igen och det är dags att tänka på morgondagen. Ha en bra handledag!! för det ska jag....

20130610 Och idag sken solen på nytt igen. Hundvandringar på fm. Och idag har jag tränat Liisa på naturliga stannande, inkallning, kontakt och det vanliga. Har börjat att lägga "hårda" spår till henne igår la jag på asfaltvägen där vi inte gått och idag blev det på grusväg och det funkar riktigt bra. Nu är alla fönster putsade på utsidan några kvar invändigt men det kan man göra när det regnar. Gräsklippan är nu lagad så att drivningen fungerar så man slipper slita halvt ihjäl sig - så nästan allt gräs är klippt i em./kväll, sparade lite till Göran så han inte blir ledsen.... Sedan blev det dusch lite käk och nu är jag bara trött. Och i morgon väntar jobbet igen efter fem dagars ledigt - attans vad det går fort. Hoppas att tisdag blir bra med lagom med folk på jouren eftersom den står på min lott i morgon - ha det bra!

20130609  Vandringen med hundarna tar en stor del av förmiddagen. Och idag sedan har telefon gått varm, Emma skickad ett mess och skrev att det var fel på våran telefon för det var bara upptaget....., Men det har varit trevliga samtal hela da´n. Började med att putsa fönstren som var kvar på utsidan men det blev inte så mycket av det pga. ovanstående och sedan kom regnet och åskan och det faktiskt haglade en stund. Men istället blev det städat här inne så´nt man inte vill göra när solen skiner. Och så har vi flyttat över kreaturen över vägen och då behöver man vara folkade i alla fall första gången så att alla kalvar kommer med, men den sist födde fick Göran bära över vägen, men nu har de nytt bete. Pga. regnet och åskan i em. så har Beth nu lagt sig i en dimma, och in i dimman ska jag också gå nu.... ha en bra måndag!

20130608 Åter en solig dag men inte riktigt lika varmt. Har vandrat med hundarna i 2½ timme på fm. Gick med dem idag så att Liisa blev sist och vi gick ner till öråsen och kommer fram bakom skjutbanan där det var full aktion, så det blev en bra skotträning, gjorde lite godissök och lite andra övningar och skjutande brydde hon sig inte om. Putsat lite fönster som inte låg i solen. Tvättat. Och sedan i kväll var jag nere vid sjön och badade Jackie och Liisa. Har nu ätit lite gott och tittat på prinsessbröllopet när de kom till Drottningholm. Väntar sedan på mannen som är på mossen och jobbar, men i går kom han inte hem förrän vid 23 så det är några timmar tid ännu. Ha nu en skön lördagkväll och en bra söndag!

20130607 Även idag en riktigt solig dag men lite mer blåst och moln, så jag la sjöresan på hyllan i em. Har tagit det lite lugnare idag då det nog blev lite för mycket i går. Som vanligt varit ute med hundarna i omgångar vilket tar sin lilla tid. Hade hunnit att bli ganska varmt när det var Fixas och Kajsas tur och orken för Fixa tog slut så jag fick bära henne delvis hem. Har putsat lite altanfönster och dammsugit och det vanliga plocket har annars tagit det ganska lugnt. Grillat kycklingfiléer med tillbehör som jag åt för fyra timmar sedan och som Göran äter nu nyss hemkommen från mossen 23.30 - där är det inte tal om några 8 timmars pass..... Försökte träna lite med Liisa på sen em. men hon tyckte att det var för varmt så hon fick plaska i sin pol istället!! Nu ska det snart bli sängen då det blir tidiga morrnar för korna gapar hejdlöst på sina kalvar sådär vid fem tiden och eftersom fönstren är öppna låter det som om de är i sovrummet. Nu ska jag prat med gubben lite innan sovdags. Go´natt och ha en bra lördag!

20130606 Vilken sommardag det har varit idag! Mycket vandring har det varit idag då jag går med hundarna i 3 omgångar. Göran är på mossen och jobbar så någon hjälp var inte att tänka på. Efter det har jag högtryckstvättat trägolvet utanför altanen och bitvis handskurat. Och när jag ändå var i farten så har plattorna i hundgården också fått sig en duvning liksom vardagsingången, och när jag ändå var i gång fick bilen en omgång liksom garagegolvet innan jag satte in tvätten och vattenslangen. Vid 6 tiden tog jag Liisa och Jackie och åkte ner till sjön som gärna doppade sig. Men jag skrattade åt Liisa för när jag kastat ut apportbocken lite för långt tog hon känguruhopp efter den för det där med att simma har inte fallit på plats ännu, så det blir träning igen. När vi kom hem och doggsen fått sin mat satte jag på grillen och grillade vildsvinsytterfilé och potatisgratäng med kantareller och ett glas vin - det var inte helt fel efter dagen. Så får vi se vad dagen i morgon bjuder på - är faktiskt ledig och det gråter jag heller inte över med det vädret vi har för tillfället. Ha nu alla en skön fredag! Till slut lite nostalgi för idag för 17 år sedan föddes vår första kull valpar! - tänker på dig Abbe du finns för alltid i mitt hjärta!

20130603 Idag är L-kullen 6 månader - vad tiden går... Riktig sommarvärme har det varit idag, har gått med hundar i omgångar, städat av golven vilket var som vanligt välbehövligt. Tränat lite med Liisa i värmen, softat i solen med en bok. Och så har vi premiärgrillat och suttit ute i aftonsolen och ätit. Ja det är väl i stora drag vad som varit i görningen idag. Sen är jag vansinnig på min dator som är segare än segast, den är nu rensad från onödigt och dammsugits från damm, men inte hjälpte det inte - trött jag blir. Så är det jobb i morgon och valpkurs på kvällen som det nu är avslutning på så det är väl troligt att det blir sent i morgon kväll. Go´natt och ha en varm och skön tisdag!

20130602 Sov till 07.30 och kände mig äntligen utvilad. Efter frukostbestyren och ordnade med Kajsa som för tillfället får vara i hundgård inne i vårt hudhäng åkte jag och hämta Elsa. En tur med henne och sedan fick hon träffa Jackie och Liisa. Emma och Evelina kom och vi gick med de övriga. Ett fruktansvärt kvalmigt och klippigt väder... men när jag kom hem klippte jag gräset i hänget och gjorde en stor del av det på framsidan i en paus så kom Göran som klippte färdigt resten medans jag gick med Elsa och medans vi var ute kom ett par ordentliga smällar och regnet börjad så smått strila. Nu är hundarna etablerade med varandra och känner ju varandra sedan förr så det var inga bekymmer. När åskan lagt sig har jag suttit och pulat lite med hemsidan vilket ni ju ser. Fixat lite mat och Liisa satte en potatis som hon kommer att få äta upp hon ska bara bli varse....för nu är matte på krigsstigen... Nu blir det en sväng framför Tvn, och sedan med Elsa. Hoppas att ni får en bra måndag!!

20130601 I går var en tung dag, men väldigt fin och mamma hade satt sin prägel på den med psalmer och sång som hon valt och vi kände alla att det var hon. Det hon inte visste var att det var en otrolig vacker dag och att kastanjen runt Odensjö kyrka blommade för fullt. Veckan och gårdagen tog ut sin rätt och jag somnade tidigt.

Nu är det lördag morgon och har precis satt på kaffet för snart bär det av till Attila för Tollarträff med flickorna men vi hörs framåt aftonen. Sök var ämnet på Aktivitetsträffen idag och det var varmt och "kövigt" kändes som det inte var någon luft i skogen. Alla hundarna fick prova på och flera av hundarna tyckte att figgen som låg gömd var lite läskig. Birgitta från JBK höll en kort föreläsning om vad sök var för något. Gick en kort runda med flickorna innan vi åkte hem, hade tänkt träna lite men orken tog slut och på hemvägen kom en fruktansvärd huvudvärk, så det blev alvedon och sängen när jag kom hem. Det som var riktigt roligt med dagen var att få träffa Loffe och Leo i Vadstena. Har inte varit helt ok på hela kvällen så nu 22.20 blir det sängen på riktigt. Go´natt så hoppas vi att morgondagen känns bättre.

Tack för alla tankar och "styrkekramar" här i GB. på FB och via mess och "live". Ni ska veta att det betytt mycket.....

20130530 En hektiskt vecka med valpkurs i tisdags direkt efter jobbet men som var mycket givande där vi hade spår på programmet med flera olika förslag. Onsdags var det tandläkaren och två nya kronor och halva lönen borta... därefter frissan och på kvällen syjunta där Lena fixat supergoda mackor som avslutning. Idag handlat efter jobbet inte bara till oss utan även mat till doggsen så en 12 timmarsdag blev det idag igen. I morgon blir en jobbig dag med tid för eftertanke då min mamma ska begravas och tankarna har återigen börjat att snurra och man tänker på ändå de 59 år som jag har fått ha min mamma och jag ska vara lycklig för det, men ett avsked är ett avsked hur många år det än har varit, så ha en tanke till oss i morgon... Go´natt!

20130527 Datorn har inte pajjat - än, så det är inte därför jag inte varit här på några da´r utan det har varit fullt upp med en massa annat. Helgen har varit bra, fint väder det mesta och då vill man vara ute och där finns också att göra - gräset t.ex puh!!! Lite hundträningar, skogspromenader och lite soft i solen har det också blivit samt morsdag/födelsedagsfirande. Så är det jobb igen i morgon och valpkurs på kvällen, så får vi se vad den lilla fröken hittar på i morgon ..... Ha nu en bra tisdag!

20130524 Fick en sms ikväll - Catharina och Malte har tävlat i lydnadsklass 1 med 156,5 poäng! Ni är super! nästa gång blir det ett 1:a pris det håller vi tummarna för! En lång dag idag också och inte blev det tid till att flexa ut tidigare - men det är fredag och det har softats i TV-soffan men nu börjar JohnBlund dra i ögonen. Så hoppas vi på ett hyggligt väder i morgon så att vi alla får en bra lördag!

20130523 Kan väl inte säga att jag är piggare i kväll, fick jobba över och sedan var det handledags och hemma 19.20. I alla fall ett gäng glada fyrbenta som välkomnar en när man kommer hem.... när jag packat upp kassarna och doggsen fått mat så har jag inte gjort så mycket. Kan meddela att datorn nog börjar att sjunga på sista versen är hur seg som helst och i kväll gick det inte att komma in på mailen, så blir det tyst här så vet ni vad det är. Go´natt alla och ha en riktigt bra fredag!

20130522 I kväll är jag trött - min tidiga morgon och direkt efter jobbet till att vara barnvakt åt Hampus och Evelina - ja inte ensam förstås utan farmor var där också, och vi klarade det galant med att ta hand om var sin och bägge två sov som två änglar när föräldrarna dök upp. Men nu blir det sängen - ha en bra torsdag!

20130520 Idag har det varit fullt ös, Göran följde med ut med hundarna, därefter blev passaten välbehövlig städad. När det var gjort var det lika bra att städa garaget och där var det kilovis med grus och lite röjt blev det där också. Plantat lite och kollat runt bland de träd vi satte förra året och alla ser ut att komma fint, däremot har vintern tagit hårt på cypresserna - så det är frågan hur det går med dem. När utegörat var klart satte det igång att regna och åska riktigt ordentligt så då kom rengöringstrasarna fram och jag hann en bra bit trots att jag var en sväng hos Emma och barnen på lite thé. När jag kom därifrån hade jag lite "lekträning" med Liisa och Jackie. Lite mer städ och matlagning så idag har jag tagit igen gårdagens slöhet, men nu ska här sovas så vi orkar med morgondagens jobb! ha en bra tisdag! Jo som ni ser så är nu K-kullen röntgad och det kan inte bli mycket bättre helt super!!!

20130519 Om ni tror att jag först har smält bort i värmen i går och sedan regnat bort idag - så stämmer det - nästan. I går blev det en tidig runda med hundarna pga. värmen och för fyra av dem blev det vattenslangen när vi kom hem efter gyttjebad! Även Liisa har nu kommit på att man kan rusa i full fart i skogsdikena och gyttjan sprutar runt om - och lite roligt måste de få ha hmmm. I går em. bar det sedan av som tradition till Kvarnaberg med jaktstig, tipspromenad, pilkastning etc. och en mycket trevlig samvaro med ett stort gäng härliga människor som varar till långt in på småtimmarna. Småtimmarfester sätter sina spår för idag har det varit mer än segt och regnet har ju inte gjort det bättre så det har gått i sakta mak hela dagen, och även doggsen har varit trötta idag så det har bara blivit lite inomhusträning. I morgon hoppas vi på en piggare dag med mer aktion.

20130516 Sommarvärme idag... var och handla efter jobbet och det var nog många som satt i solen för det är inte ofta det är så lugnt en torsdag på Ica Maxi. Plantade lite, har faktiskt köpt tomatplantor i år. Sedan såg det ut inne som en bomb ramlat ner. Kajsa den gamla kärringen har börjat att gräva under deras vilsten och där har resten av gänget roat sig och jordiga hade de sedan sprungit ut och in och för säkerhets skull så hade Liisa badat tassarna i vattenskålen inne och med jordiga tassar på fem hundar kan ni tänka er hur det såg ut.... så det blev dammen och sedan köpte jag ju en ånggolvmopp i Ullared och den är super så nu blänker golven igen. Och plattor på de grävda hålen. Nu är det snart fredag så det är bäst att krypa i sängen så att jag kan säga att ni ska ha en bra fredag i morgon!!

20130515 Gårdagen gick i ett direkt efter jobbet hem och byta om lasta in Liisa och åka på valpkurs och klockan var rätt mycket när vi kom hem så då var det mest luft ur.

Idag kom jag hem lite tidigare pga. tandläkarbesök efter lunch idag så i två timmar har jag suttit och gapat, när det här är klart om 2 veckor kan jag lämna munnen i pant vid behov.... Om en stund ska jag åka på junta och då kanske det blir lite stickat av för det har jag helt tappat sedan Liisa kom in bilden för nu har jag mest henne i knäet istället för sticket. Ha nu en skön solig torsdag!

20130513 En riktigt go sovmorgon och sovit hela natten vilket var ett tag sedan nu. Så det blev en sen frukost och nackdelen med sovmorgon blir ju att hela fm. bara försvinner. Men det har blivit mycket promenader idag först med de tre och sedan med de två.... idag blev det "bara" kontaktträning med Liisa på promenixen i em. lite andra övningar. Sedan måste det ju till lite hushållsgöromål också och så fick det bli - fast det är tätt tråkigt. Nu Tv och snart sova för morgondagens jobb. Ha en bra tisdag och snart kommer värmen har de lovat.....

20130512 Igår var det en Elmia dag, vet inte om jag blivit blasé eller inte hade rätt sinnestämning efter allt som hänt för jag tyckte inte det var så bra som det brukar, men Klara och Jackie skötte sig bra bland allt folk och allt smällande. Klara tyckte det var frustrerande när POA sköt vid dammen och hundarna som hämtade dummies och hon inte fick men det blev en nyttig övning, även Jackie hade gärna velat, men fick inte pga. min "sinnestämning".

Idag har jag först varit barnvakt åt Hampus medans Emma gjorde ett ärende in till stan. Efter det tog jag en sväng med de tre och sedan tog jag Jackie och Liisa och åkte ner till sjön, vi gick en runda först och sedan blev det vattentest för Liisa som först tyckte det var lite konstigt men efter ett tag gick hon självmant ut i vattnet. När det var klart tog vi en sväng till Palsbo, dels för att jag skulle kolla av Elsa och hon visar nu tecken på att vara dräktigt. Därefter fick Liisa träffa hästarna som går där på bete och det var några otäcka djur åtminstonde när de kom mot oss, men det gick faktiskt rätt bra. När vi kom hem satte jag ner påskliljorna sedan i påskas och pulade med lite fet och satte ut gräslök och ett kärleksstånd som stått inne i vinter. Sedan har det inte blivit så mycket mer än mat för oss och för hundarna.

Tack ni alla för deltagandet för min mors död både här i GB, via mess och telefon.

20130509 Igår var en reträtt dag med mycket med hundarna och sömn. För idag har det åter varit en tuff dag, hundarna har fått vara ensamma hela dagen och vi har varit i Lidhult och röjt och städat ut mammas lägenhet, därefter varit på begravningsbyrån. Men hon hade gjort det lätt för oss, när hon var helt frisk styrde och ställde hon om allt och alla på både gott och ont, men det sista hon gjorde var verkligen gott för hon hade gjort allt klart in i minsta detalj så det var bara att följa hennes vilja och det kändes verkligen skönt... kanske något för oss andra att ta efter och tänka på våra efterkommande. Men det har varit jobbigt och svårt att läsa ens mors ord hur hon vill ha sin begravning. Och när vi kom hem var det ett gäng glada doggar som var fyllda av energi vilket jag saknade helt så de fick "tya" sig med lite mat och att jag var hemma.

I morgon bär det av till Elmia Game Fair där vi, jag och Linda ska gå rasparaden 2 gånger och det blir Jackie och Klara som får följa med. Linda hämtar mig i morgon vid 9 och har "tänkt" till för oss båda då jag känner mig ganska urblåst. Nu ska jag sova för att orka med morgondagen, hoppas ni får en bra lördag! vi kanske syns på Elmia?

20130508 För att börja med det sorgliga så gick min mor bort igår och ingen av oss hann säga farväl. På tisdag fm. så ramlade hon på boendet och hon kördes till sjukhuset för röntgen och där konstaterades svåra frakturer på bäckenet och benet och man bedömde att en operation var nödvändig och på operationsbordet slutade hennes hjärta att fungera först en gång och man fick igång det och sedan ytterligare en gång och då var det kört. Det är svårt att få ett sådant bud för det är så definitivt, men när man ser realistiskt på det så var det skönt med sina 86 år hade hon nog aldrig lärt sig gå igen och på det en svår Alzheimers som hade blivit mer uttalad de sista månaderna så var ändå detta det bästa, att se henne sitta som ett kolli hade varit svårt för oss alla. Jag hoppas ändå att pappa 92år kan komma över en del av sorgen och fortsätta ett tag till som hittills varit mycket pigg och vital men 60 års äktenskap sätter sina spår. Som ni förstår så är det mycket blandade känslor just nu och det är mycket som ska ordnas, så på fredag blir det en akut ledighet för att åka till Lidhult och röja ut hennes lägenhet och besöka begravningsbyrån med allt vad det innebär.

Men jag måste ändå säga att i måndags hade vi en mycket bra dag i Ullared med Lena och Louise. lite folk och med det kort tid till att vi faktiskt var färdiga. Men eftersom vi åkte sent på da´n så blev ju klockan mycket innan vi var hemma. Och med tanke på vad som hänt så har jag fortfarande inte packat upp allt ännu.. Men Tack Lena och Louise för en mycket härlig Ullaredsresa... ni är så härliga att åka med!!

Nu säger jag go´natt för 3 timmars sömn blev det i natt pga. av alla tankar och en full dags arbete på det, så jag är inte helt ok för tillfället. Kram till Er alla!

20130505 I går tog jag slut.. En lyckad aktivitetsträff och 11 hundar med familj kom där det utfördes diverse apporteringar och stadgeövningar även kanin och fågel fanns på plats. Framemot em. när vi var klara kände jag att nå´t måste göras här hemma också så jag tog tag i lite fönsterputs och "sommarstäd". Men somnade som klubbad strax efter 22. Efter frukost idag och när Göran åkt till spårkursen tog jag tre av hundarna på en tur och efter det var det dax för Jackie och Liisa som också fick lite aktiviteter i skogen. Och Liisa plumsade i en större bäck där Jackie stod och drack och blev något förvånad när vattnet helt plötsligt gick upp på ryggen. När jag efter 2 timmars promenader var hemma igen fick det bli lite hundvård, klorna på Jackie och Kajsa sedan blev Jackie färdigtrimmad och den lilla hönan fick också prova på effileringssaxen och det gick ganska bra men inte så det blev färdigt. Sedan har hundarna sovit det mesta ja skällt mellan varven på katten Findus förstås när han kommer för nära dammen. Och jag har suttit här och pulat ganska länge nu. Lite nytt på framsidan som ni ser, bilderna från 1 maj utställningen är på plats och lite annat smått och gott. Och nu ska det läggas ut och sedan ska jag förbereda mig för ULLARED för i morgon bär det av med Lena och Louise!!! Kanske vi hörs i morgon men det är nog inte troligt! Ha det bra!

20130503 Fast det är faktiskt den 4:e när jag nu skriver här så jag ska fatta mig kort. Liisas kritik är nu på plats mer bilder kommer samt Loffes kritik. I morgon är det Aktivitetsträff här i Beth och här ska apporteras - kanin och fåglar upptagna ur frysen och dummies nerpackade i ryggsäcken. Vi hörs i morgon!

20130501 Då har Liisa och Loffe varit på sin första utställning på June Hundklubb i Jönköping. Ett kanonväder för att i timmar sitta och vänta. Det var en miljöträning på hög nivå med alla hundar av olika storlekar och typer, och en hel del "minihundar" som faktiskt gjorde utfall - lite sorgligt att se faktiskt och det kan diskuteras i ett annat forum. Men det var psykiskt påfrestande för en 5 månaders valp för i finalen orkade inte Liisa längre och tyckte det var jobbigt, och var glad när vi åkte hem. Kritikerna kommer lite senare för även matte var mör efter en hel dag i solen och samvetet föll på mig när jag kom hem till de andra doggsen så de fick också en tur. Och nu måste även "matte" inta sovställning för i morgon är det jobb som gäller. Ha en bra torsdag både ni som jobbar och har tagit "klämsemester".

20130430 Det blev brasa hemma och inne, hade ingen lust att dra på vinterkläderna för att sjunga in våren. Men kvällen är för ett bra tag sedan slut blir inte mycket kvar efter en lång dag på jobbet. Och i morgon blir det premiär för Liisa och Loffe som ska på utställning, en liten utställning på June Hundklubb i Jönköping men det blir en bra träning för det och framförallt en miljöträning. Jackie har spänt tittat på när jag har plockat fram grejorna i kväll hon vet precis vad det handlar om. Och hon hade också fått följa med men eftersom pälsen är ganska tunn få hon vänta till nästa gång. Men nu får det allt bli slafen, hoppas att ni har haft en bra Valborg och att det blir en bra 1 maj!! go´natt!!

20130429 Igår på tidig förmiddag gick jag med hundarna i två omgångar och sist ut var Jackie och Liisa och vi tränade lite uppletande och "tappade" saker. Sedan på em. kom hela gänget för att fira Emil, barnen, barnbarnen och bonusbarnbarnen samt Håkan mor så 16 personer åt tårta ja inte de tre yngste förstås. Så när lugnet lägrade sig gick luften ur.... Idag blev det en lång promenad med yngsta barnbarnet med mor och det blåste ordentligt när vi gick på hemhållet och så kom ju regnet också. I em.  sedan åkte jag och Jackie och Liisa till hundklubben för lite träning före valpkursen, så Jackie fick sig en genomkörare också. Och valpkursen var som vanligt bra men det var kallt för någon vårvärme i em./kväll kan man inte tala om. Och i morgon är det då jobb igen så får vi se om det blir någon "sjunga in våren" i morgon kväll eller vi tänder en brasa hemma för värmen... Ha en bra Valborg!!

20130427 Först och främst ett stort Grattis till den Vårvarma kullen som idag fyller 6 år! Det är helt otroligt att det är 6 år sedan denna otroligt varma vårdag - ja det var faktiskt sommarvärme som denna för oss hittills största kull föddes av en mycket duktig mor Hulda. Ja nostalgin faller över en igen när jag nu sitter och tittar på min älskade Jackie som börjar att få lite gråa stänk runt nosen.... men jag hoppas att hela kullen får minst lika många år till.....

Födelsedagarna haglar in här som vanligt på våren och inte bara med hundarna, för i morgon firar vi yngste sonens 28:onde födelsedag!!! herregud vad barnen börjar att bli gamla..... Så idag blev det en stadsresa som kombinerades med tårtköp och hundträning. För jag och Linda L tränade lite för utställningen den 1 maj, och Liisa fick bra med miljöträningen i Friaredalen med närgångna änder och vita hundar som man kan skälla på för så ska man väl inte se ut.... Sedan var vi på Ica Maxi parkeringen där hon fick vara i bilen medans jag handlade och sedan gå omkring bland bilarna. När vi kom hem blev det "klipp" för nu var det högprioriterat med maskinkörning av Hunter och Fixa och det blev en kasse full med hår så nu är de så små och fina. Har tagit lite bilder idag men de kommer inte förrän i morgon (kanske) för idag är det J-kullens dag. I morgon får vi se vad som händer mer än att födelsedagkalaset ska vara här på Solhester med hela gänget. Nu ska jag hälla ut skurvattnet och fixa lite sedan får det bli kväll! Ha det bra!

20130425 En lång torsdag som började innan fem i morse med hundskall, övertid på jobbet och sedan handla, väl hemma så hade jag varit borta i 11 tim.... Tog en runda med doggsen för att rensa hjärnan. Men för tillfället är det en prestation att gå ensam med alla fem för den lilla damen har mycket busfasoner för sig med att försöka attackera de andra med påföljd att de snor in sig och har sig puh.... Men nu är det ju fredag igen och det är inte helt fel - längtar efter lite mys i morgonkväll på altanen med att spana på fåglar som bygger bon och änderna i dammen. Men ha nu skön fredag!

20130423 Trött idag efter jobbet med en ½ timmes övertid, satte mig o soffan och slöa och fick en långbent valp i knäet, blev lite tandkontroll och nu börjar det var ont om tänder och de bägge kindtänder i överkäken är riktigt lösa nu och det märktes efter maten i kväll för då var det lite besvärligt.  Så jag har "bara" dammsugit och "tjötat" med Linda i telefon. Och nu ska jag sussa! Ha en bra onsdag!

20130422 Först en tur med hundarna till dammen i Ekås och Liisa fick pröva på lite mer vatten men det fick inte bli något bad. I em. kom Linda med Klara och Elsa, och Jackie fick ensam följa med till skogen för apportering med dubbelmarkering, sök, linjetag och närsök. Jag och Linda såg en DVD jag köpt med Barbro Börjesson som vi nog hade en del synpunkter på. Liisa har också fått lite träning idag med lite blandad kompott som sitt, ligg, stanna kvar och att hålla en apport och lite "cirkuskonster" Efter det slaggade hon djupt i mitt knä vid TVn. En del telefonsamtal har det också blivit i kväll, men nu är det snart dax att tänka på refrängen eftersom det är jobb i morgon. Ha nu en go´tisdag!

20130421 Redan söndag och gårdagen bara försvann... var på MH på JBK med Linda då Klara skulle testas och det var mycket försenat så det blev en lång väntan, vi åkte hemifrån vid 11 och var inte tillbaka förrän vid 6 tiden. Men jag måste säga att det gick riktigt bra för Klara under hela banan även att hon fick en 4 på skottet för att hon tog en sväng till skytten men någon skotträdsla fanns inte. Så nu är både Malte och Klara MH-testade, Maltes MH kunde jag tyvärr inte se eftersom vi for med parningen då. Som tur var hade jag gått med doggsen på morgonen för man var ganska mör i gårkväll. Vet att jag såg fortet sedan minns jag inget mer utan vaknade framåt småtimmarna. Idag tog vi sovmorgon jag och doggsen eftersom Göran är på ÖsterMalma. Och nu ska jag och doggsen ut i solen på en promenix och sedan bär det av till Palsbo för lite hundträning, Återkommer i kväll! En bra träning blev det i Palsbo för både Jackie och Liisa och Liisa sjunger sin aria när det blir hennes tur att sitta i bilen - men en tröst är att det blir bättre och kortare stund för var gång. Sedan stanna vi till vid kyrkogården i Bondstorp för att planta lite och om någon där tror att det var hundplågeri på gång så var det bara Liisas aria. Lite trött blir man av allt vårljus fast det har varit en fantastisk helg så får vi se vad vi tar oss för i morgon. Go´natt!

20130418 Då har det varit två kvällar borta. I tisdags var det valpkurs och Liisa sköter sig bra och det är riktigt roligt och med bra påhittiga instruktörer. I onsdags var det då föreläsning med Barbro Börjesson där hon gick igenom hundens mentala egenskaper från valp till vuxen, det är alltid roligt att höra dessa hundmänniskor syn på det hela och så får man ta med sig godbitarna. Idag var det då dags för matinköp efter att ha jobbat övertid och det känns i kväll att det är fredag i morgon och så får vi se vad vi tar oss för i helgen. Ha nu en bra och skön fredag!

20130415 Dagen började med regn fast sedan blev det helt ok. Göran tog de fyra vuxna ut och jag och Liisa gick för oss själva och vi hade en riktigt mysig skogsvandring, men jag blev blöt om fötterna för det var attans vad blött det är i skogen nu när snön börjar att smälta. Vad vi hade för oss bl.a. ser ni på första sidan. Sedan kan man säga att jag plockat upp det som göms i snö och kommer upp i tö.... räfsat ner lite sten från gräset som kommit dit vid snöröjningen. Emil har varit hemma en sväng för att byta däck, så nu har alla bilarna sommardäck. Efter det var vi hos Emma på fika och härjat med tvinnsen de är bara för gosiga nu. Här inne har det nu plockats bort de allra tjockaste vinterkläderna/skorna vilket också genererar i en del tvätt. Hade behövt dammsuga men det orkade (hade ingen lust) jag inte. Nu måste det då snart kojjsas då det är jobb som gäller i morgon som jag måste flexa ut lite tidigare från för att hinna till valpkursen kl. 18. Ha nu en bra tisdag!

20130414 Tack för alla glada tillrop i GB - jag hoppas också att det bli valuta för all den tid vi har lagt ner på denna parning. Här har varit fullt upp även efter åkandet, fyllde ju "lite" år i torsdags och med det lite besök och i lördags var barn och barnbarn här på lite födelsedagsmiddag med tårta eller vad man nu kallar det, lite för sött i min smak men så är det när man gör något nytt..  Även idag på fm. pulsade jag och hundarna i snö men lite hade det allt sjunkit. Liisa börjar nu att ha lite bekymmer om var hon ska bajsa då det alltid varit snö sedan hon började vara ute, för runt huset är det lite dåligt med den varan, men än så länge kan hon hitta lite vitt. Mitt på da´n idag åkte jag och Liisa in till stan träffade Linda L och Loffe och vi gick bl. a. i Friaredalen så Liisa har träffat änder på en ½ meters avstånd, barn som lekte på en lekplats, aktivitet i en skatebordsramp, fotbollsmatch, bilar, cyklister, joggare och annat löst folk. Sedan följde vi med Linda upp till hennes lägenhet och då blev det till att åka hiss. Kan tala om att det var en dödstrött tollarvalp jag hade med mig hem. Men hon skötte sig galant, hissen och skatebordsrampen var lite konstigt men hon fixade det. Sedan har jag nu äntligen plockat bort påsken även här och nu väntar jag med spänning på de små gula vid vägkanterna... Hade först tänkt åka till Attila i morgon men Liisa har fått träning idag och Jackie löper så det får bli hemmaträning för sedan är det ju valpkurs på tisdag. Och på onsdag kommer Barbro Börjesson till Folkets Hus missa inte det. Nu ska jag parkera mig jämte maken framför burken. Ha en skön måndag!

20130410 Det blev fyra resor till Kullavik innan det blev en parning, så nu är det bara att hålla tummarna att det har gått bra och att det blir några valpar. Känner mig idag ganska urlakad och jobbet idag var ingen dans på rosor. Så när jag kom hem tog jag doggsen och gick till skogs för att rensa hjärnan. Och jag har inget minne av att jag pulsat i snö till anklarna den 10 april förr... Har efter det inte orkat mer än att slötittat på TVn och nu gäspar jag snart käkarna urled. Så Go´natt alla!!

20130407 Om ni tror att jag är någon annanstans så är jag det..... Lördag och söndag har vi tillbringat i bilen och i Kullavik och det kommer att bli en resa i morgon också - så nu vet ni vad vi håller hus. Men jag fick några fina bilder på Molly av Kristina och var tvungen att lägga ut en. Får se vad orken räcker till i morgonkväll. Ha det skönt i solen!!!

20130404 Då har det gått två dagar utan att jag tittat in här. I tisdags var det valpkurs som är jätterolig och vädret något bättre för nu var vi bara halvt ihjälfrusna. Och i går var det ju syjunta och idag är jag här efter golvvård, samt plockat bort lite påsk, få bli mer i helgen. För i morgon är det redan fredag igen, veckan har gått fort, det gör ju det när man har roligt sägs det... Ha en bra fredag så hörs vi i helgen!

 I tisdags fick jag också det tråkiga meddelandet från Marika och Kim att Emil fått göra sin vandring. Han hade en tandsjukdom som han fick i somras som inte var autoimmun men där tänderna  smälte bort enl. vet vanlig hos katter. Det sista hade han ont och helt rätt valde familjen att efter ett långt och rikt liv få somna in. Det är nästan exakt 12 år sedan Marika och Kim hämtade Emil för den långa bilfärden till Dresden i Tyskland så sina första år bodde han där, därefter bodde han ett par år i Göteborg innan Marika och Kim bestämde sig för att flytta hem till Finland, saknaden är stor för dem och deras två söner som alltid har haft Emil i sin närhet. Mina varmaste Tankar till Familjen Ekroos.

 

20130401 Så skriver vi ny månad som väl ändå ska vara en vårmånad! Solen skiner från en klarblå himmel men värmen finns bara i lä. Började förmiddagen med hundvård och tog ut trimbordet vilket underlättar så nu är allas klor klippta och pälsar ansade, de som har sådan det vill säga Hunter och Fixa som bara väntar på att bli av med all päls vilket får väntas med tills det blir mer konstant +grader. Jackie har ingen päls men överraskade mig totalt idag då hon hoppade upp på trimbordet utan att jag ens sagt något det var ett plus att slippa lyfta. För den lilla hönan var det premiär på det bordet så det blev lite kamning av päls (finns inte så mycket) och lite ryck av långa hår på öronen, klorna på henne klipps inne liggande på rygg mellan mina ben på golvet. Efter det var det dags för en skogspromenad och idag fick Liisa vara lös igen för idag var det inget haltande. Sedan har jag suttit och läst i vår fina Rasbok som kom före Påsk och jag tror nog jag slumrade till lite.... Här har jag nu lagt in Klaras kritik som jag hittade i stickkorgen vilken jag glömt bort att jag fått av Linda men nu är den på plats samt bilderna som jag fått av Lina på Leo (Ludde) allt hittar ni till från framsidan. Och så är det jobb i morgon och sedan valpkurs på kvällen och det senare ska bli kul. Ha en bra solskens tisdag!!

20130321 Påskdagen och vi firat Påsk med barn och barnbarn 12 personer med de små, det är så roligt när man kan träffas alla men det blir intensivt och framemot 18.30 lägrade sig tystnaden här igen. På förmiddagen gick vi ut med hundarna i ett strålande solsken vinden är fortfarande kall men kommer man i lä är det riktigt skönt. Liisa fick följa med idag men fick nöja sig med att vara kopplad. Nu är det bara en dags ledigt kvar och sedan tar en hetskisk vecka vid men ska väl försöka så att dagen blir både aktiv och vilosam. Ha en bra AnnanDagPåsk!!

20130330 Igår kväll fastna jag i en film som inte var slut förrän en bra bit in på lördagen så därför blev det inget här. Men i går förmiddag åkte jag Jackie och Liisa ner till Attila och det blev en bra träning ihop med Linda, Catharina och Anna-Karin, Tack för trevlig samvaro! Påskaftonen har nyss börjat här som nu snart ska börja med lite matförberedelser. Men den stora "festen" kommer att bli här i morgon då barn och barnbarn kommer hit. Ha nu en bra Påskafton så hörs vi kanske framåt aftonen - om jag inte fastnar i en film igen.....

I kväll har jag och Göran tjuvstartat lite på påskmaten och den var det inget fel på. Men i kväll ska jag inte nattuggla och natten är ju också 1 timme kortare. Liisa fick inte följa med ut på promenix idag då hon var halt igen efter bus, så hon har fått vila så mycket det nu går men det har blivit bättre. Hoppas att ni haft en bra Påskafton och ätit många ägg! Sov gott!!

20130328 Full aktion på jobbet idag så det blev t o m övertid, men det var skönt att komma hem till det hårbeklädda golven den "dagledige" hade inte hunnit att ta tag i det, men som väl är är det en lååååång fredag i morgon så det hinns nog med + ett träningsbesök på klubben. Ja visst Lena har det blivit gult och fint här inne man riktigt känner värmen - för någon värme ute kan man inte skryta om, så någon vår är det väl synd att tala om som ni har i norr vad jag förstår Maria. Ja du Linda L nu är Fixa minst i gänget igen men det bekommer henne inte så mycket hon tror fortfarande att hon är störst och vackrast. Lite seg och trött är man allt men nu blir det några dagar att vila upp sig på. Ha nu en bra låååång fredag, så hörs vi på den.

20130327 Det sista handlat efter jobbet idag så nu slipper jag trängas med folk i morgon. Och som ni ser så blev det en påskbild utan att jag behövde konsultera Lena, för i kväll så täpptes hålen i hjärnan igen och jag kom ihåg det hon försökt att pränta i mig, den läraren går inte av för hackor - du är en ängel Lena!! Jag har även påskpyntat lite här hemma, lite ris med fjädrar utanför och lite ris inne med men jag fick god hjälp av den lilla hönan som lyckades sno åt sig ett litet ägg jag satt i riset och sedan bar det ut i 110 knutar och det gick inte ens att muta med godis så det är nu i sina beståndsdelar.... Och nu är även denna kväll till ända och bara en jobbdag kvar så ha nu en bra Skärtorsdag och ta det lugnt på flygresan!!!!

20130326 Var och handla efter jobbet för att bara ta det sista på torsdag och det var fler än jag som tänkte så, och jag var inte hemma förrän 18.30. Så det har inte blivit så mycket mer än att packa upp och omgås med doggsen och ge dem mat, och när det var klart satte jag mig här och pula så bilderna på Elsa och Klara är på sina respektive sidor. Sedan håller jag på med påskbilden och det får bli som det blir, tror inte Lena är hemma i kväll med tanke på inbjudan vi fått, och nu är kvällen till ända vilket känns i ögat, så go´natt och ha en bra dymmelonsdag!!!

20130325 En tidig morgon idag med då solen står som spön i fönstret - men det är bara positivt om nu bara värmen kom också. Idag gick vi en annan skogsväg och plöjde genom snö som gick till anklarna ingen ny snö utan snö som yrt in på vägen soligt och fint men någon större värme var det inte, fast doggsen gillade snön särkilt Liisa som helst verkar att vilja vara en mullvad. Lite röj och städ och plock är väl vad som har blivit här hemma. Så i em. åkte jag, Jackie och Liisa ner till Attila för lite träning och det var en ny upplevelse för Liisa att bli uppbunden medans morsan tränade, och det gick bra för dem båda ända tills jag skulle köra lite apportering i skogspartiet för där var Jackie mest fokuserad på harlortarna vilket hon fått dille på sedan valpningen men vi lyckades få ett bra avslut. Eftersom det sedan skulle vara skotträning på klubben och det ville jag inte utsätta Liisa för där nere så åkte vi ner till samhället för miljöträning - och det blev det med mycket trafik både bilar och lastbilar och cyklister. Tillbaka till klubben för fika och lite planering av nästa Aktivitetsträff med A-K. Så vi var inte hemma förrän lite innan 20, mat till doggsen och sedan ut och skälla på de f-baskade hararna som springer runt knutarna här, men när jag väl stängt igen har de sedan sovit som stockar hela gänget. Här har jag nu uppdaterat alla sidorna med bilder från valpköpare och även lagt in de bilder jag fått av Eva-Britt för ett bra tag sedan på en nu åldrande Hulda. En ny jobbvecka börjar i morgon men lite kortare vilket inte är helt fel. Oj va mycket babbel det blev i kväll...... men ha nu en bra tisdag!

20130324 I morse gick larmet kl. 06.00 två harar som dejtade utanför hundhängnet och ett gäng vansinniga hundar innanför och tillslut blev det för mycket för Hunter så han hoppade över men kom tillbaka snabbt när han kom på att det var inte lätt att springa då skaren inte höll. Så den tidiga morgonen började med huvudvärk så efter frukost och slötitt på tvn tog jag en Alvedon och kröp ner i sängen igen och efter 1½ tim vilande var jag ok igen och vi gick ut med doggsen i solskenet. En dusch och sedan bar det iväg till vårmarknaden i Bondstorp tillsammans med Emma, Hampus och Natta. Sedan blev det fika med de nyinköpta frallorna, altanen städades och påskpyntades. Har mellan varven försökt att få till en påskbild men får det inte till att funka så antingen ger jag upp eller får jag ta ett snack med webbmastern som lär väl bli trött på att min hjärna är som ett såll. Pratat med Linda K i em. och idag har Elsa börjat löpa. Nu blir det sängen och i morgon em. tar jag med mig Jackie och Liisa och åker en sväng till Attila för lite träning. Vad det blir mer på agendan får vi se i morgon. G0´natt alla och ha en bra måndag.

20130323 En riktig skön sovmorgon idag och det var bara -16! på morgonen, men solen sken från en klarblå himmel. Här varit hundtittare på fm. en mycket trevlig familj från Bankeryd som vi hoppas på att få träffa fler gånger i framtiden. När de hade åkt hem gick vi med hundarna ut i solen och när vi kom hem från promenixen körde jag lite apportering mede Jackie, linjetag och sök och dirigering och hon var verkligen taggad och det gick kanon. Var en sväng på em. och gosade lite med tvinnsen, och resten av kvällen har besått av TV. Nu är det snart dags för refrängen men i morgon har jag och tjejerna i byn nästan bestämt att vi ska åka ut till Bondstorp på deras "vårmarknad". Försökte idag med fotografering av doggsen på vår promenix vilket inte är det lättaste eftersom den lilla hönan  inte har befäst vad "stanna kvar" är ännu - så vi får se om det blir något påskkort av det. Hoppas att söndagen blir lika skön, men det får gärna vara varmare... ha det bra!

20130321 Och då är det redan fredag i morgon känns som en kort vecka och det blir det ju eftersom jag var hemma i tisdags. Men energi har återvänt för när jag kom hem från jobbet så fick golven sig en duvning + resten en vanlig veckostädning och det känns skönt då slipper jag det i helgen. Har också tränat lite med Liisa men inomhus pga. kylan. Och som väl var hitta jag inte HV på teven så slapp jag se det eländet (kontrollen var hemma men inte skötaren!!!) I morgon kväll är det Bondstorps Jaktskytteklubbs årsmöte och jag ska överträffa mig själv med att åka dit vilket jag inte varit på flera år. På lördag fm. kommer det hundtittare sedan får vi väl se vad jag tar mig för - är så sugen på apportering och spår om bara den här f-b snön och kylan ville ge sig av. Men ha nu en bra fredag, så hörs vi!

20130320 För att börja med gårdagen så går det absolut på rätt håll och på eftermiddagen åkte jag och Liisa till valpkursen, åka bil är ingen höjdare om inte Jackie är med så hon höll serenad det mesta av resan. Annars skötte hon sig perfekt och är så duktig men det var mycket nytt och det tog på krafterna så hon orkade inte ens äta upp sin mat utan slocknade. Idag har jag då jobbat och det har varit helt ok. Och våren den närmar sig..... för nu vräker snön ner och det ska det ju göra så här före jul.... eller är det påsk nästa vecka? I vilket fall ska jag nu åka på junta  och det lär väl bli sent. Men ha nu en bra torsdag och kör försiktigt i halkan!!

20130318 Livet börjar att återvända så smått men kommer att var hemma i morgon. Idag har jag orkat ta itu med golven och en promenix med doggsen - men sov sedan en sväng. Här har jag också haft lite energi nya "vårbilder" från valpköpare och så är bröllop sidan klar - ja det som är gjort kommer ni till från framsidan. Nu blir det lite teve med sticke. I morgon börjar valpkursen med Liisa som jag hoppas jag kan åka till, om det nu inte är full ovär som de lovat. Ha nu en bra tisdag!

Tack Kristina för inlägget i GB, skönt att ni har kunnat stöttat Linda i den svåra tid som hon och även ni har haft i och med Rivers sjukdom och det dragiska avslutet som det blev och i en alldeles för tidig ålder. Men när det tunga har lagt sig så kan man börja att se allt det som var ljust och positivt och som jag sa till Linda att så småningom kan man minnas det som var glädje och alla roliga upptåg som hon och River har upplevt. Medaljens baksida är mörk. Hoppas nu att ni får många härliga år tillsammans med Morris och Loffe. Många Kramar till Er Alla!

20130317 Trodde så väl igår att jag skulle orka pula lite här idag men icke sa nicke för det är ungefär stus qou det är inget näsdropp längre utan igentäppt och nässprayen hjälper för stunden. Men jag/vi går ut med hundarna i alla fall och det blir lite inkallningsövningar med Liisa, men jag sover ganska mycket. I morgon hoppas jag på en stor förbättring för nu är det ett stort behov av golvstädning. Men uret är inte mer än 21.30 och jag är dödstrött så det får bli sängen igen. Hoppas att ni får en bra måndag!

20130316 Har sovit i omgångar hela da´n och mår inget vidare men vi släpade oss ut med doggsen mitt på da´n och det var nöjda med att vara lösa i omgångar och alla har i princip sovit hela eftermiddagen vilket jag också gjort nu kl.22.00 är det första dagen som det inte har blivit någon kissepöl inne utan Liisa har varit ute och gjort sina behov. Orken har idag inte räckt till något mer än hundarna och trots att jag sovit det mesta av dan är jag nu jättetrött, i morgon förväntar jag mig en ordentligt förbättring för det här har jag definitivt inte lust med. Nu hoppas vi på en bra söndag för oss alla!!!

20130315 Orken räckte till lunch med patienter eftersom jag hade jouren var den som vanligt välbesökt och när dokumentationen var klar styrde passaten mot Beth och en riktigt dunderförkylning har infunnit sig. Sov en ½ timme sen kommenderades Göran att följa med ut i solen var bara tvungen att få lite frisk luft och det gillade de fyrbenta också. Resten av em./kvällen har bestått av vila, läsning och TV. Och med Rudolfs röda mule kommer det att bli sängen igen. Nu blir det honungsvatten så i morgon förväntar jag mig en stor förbättring.... i morse visade tempen - 22 strax innan Månsarp!!! vårväder!!!

20130314 Så har vi snöisiga vintervägar igen de som nyss äntligen hade blivit bara men det är väl bara att gilla läget. Nu för en stund sedan var det -10. Det har funnits dagar när jag mått bättre, Göran har precis och är fortfarande förskylld för andra gången och denna gången har även jag blivit smittad - så det är näsdropp och tung i huvudet och har förberett med nässpray för att slippa bihålorna så det har inte varit många knop sedan jag kom hem och nu är jag mogen för sängen och så får vi se hur länge jag orkar i morgon. Men som väl är är det fredag och nu ska jag sova. Ha det bra!

20130313 Idag visade bilen endast -12 på väg till stan så ett hopp om vår infann sig, och när dagen var slut och man skulle hem vad fann man då jo ca 20 cm nysnö till allt det andra som ligger. Och det snöade så ymnigt på månsarpsvägen så det var svårt att se vägen för allt var vitt - naturligtvis var det inte plöjt. Varit hos Emma på en trevlig Me&i -träff gick dit och snön gick över kängorna, men väl där fick vi se många fina och glada kläder var väl inte ullaredspriser precis fanns både till vuxna och barn - men det blev bara barnkläder - jag som bestämt att jag inget skulle handla..... och köper man något måste det ju bli till alla tre! Sen fick det ju bli lite HV och med det är kvällen till ända - så go´natt och så få vi ta det lugnt på våra vintervägar i morgon!!

20130312 Istiden närmar sig med stormsteg!!!! bilens termometer visade - 16 på väg till jobbet idag- så pratar vi inte mer om det..... Ja du Maria man hinner inte prata om allt på en timme vi har ju så mycket att bubbla om - men det är väl en jäkla tur att dina tåg går på räls!!!! annars hade jag blivit orolig fast å andra sidan kunde du ju skicka ett tåg till Beth så slapp jag ta bilen till stan. Nu i kväll har jag faktiskt lagt ut farmor sidan med bilder på Freja så lite har ju hänt här, men det är också allt - nä förresten planterat om lite träd också. Men nu är denna kväll också slut och det drar i ögonen. Och så tar ni väl hand om er i morgon onsdag!

20130311 En dag full av solsken och kyla och inte med måtta heller -15 i morse. Vi fick vänta till em. innan det var mänskligt att gå ut, och idag gick vi med alla fem eftersom Göran gick med. Liisa fick bestämma takten så di gamle var väl inte helt nöjda då det gick för sakta med många stopp och inte blev det så långt heller. Annars har det varit en stor dag för Liisa i veckan innan började hon med att gå ut genom luckan men fick ha hjälp in men idag lärde hon sig att gå både ut och in. Så nu väntar vi bara på att hon ska gå ut där innan hon kissar - men det kommer väl. Annars har dagen bestått av golvstädning och lite plock och tork och så har kylskåpet blivit genomgått och städat. Det har ju blivit en del sittande här förstås och har pulat lite med några sidor och den till sommaren planerade kullen mellan Elsa och Kosi är också på plats. Matlådan till morgondagen är klar så nu är det väl bara sängen kvar!!! Hoppas det blir en bra tisdag!

20130310 Aktivitetsträff på SBK Attila idag med Rallylydnad på programmet och en så god uppslutning som det var idag var det längesedan det var. Och ett stort gäng Hundskallet´s hundar kom också denna kalla "vårdag" och det var riktigt roligt att få träffa alla små och stora "valpar". Men kallt var det och jag har knappt "tinat" upp än. Och i eftermiddags fick jag besök av "Natta" och Eddie och vi hade en bra fikastund. Nu lär det väl bli "såpa" resten av kvällen innan jag ska lägga mig i en varm go säng. Bilder från dagen på första sidan. Höres i morgon!

20130309 Gårkvällen blev en flopp! när jag kom hem gick jag med doggsen först de gamle och sedan Liisa och när jag väl var hemma och satte mig ner kände jag hur dödstrött jag var efter veckans jobb och inte blev det bättre efter en god middag på vildsvin och ett glas... totalslocknade i soffan och inte vakna vi av utav Liisas upptåg bl. a hade hon hjälp mig med mitt sticke som låg ett varv runt soffan och Görans glasögon på golvet trasiga men det var ju bara ÖB glasögon så det var ok. Och det tog halva dan idag innan jag var människa igen, så jag fick tvinga mig ut i kylan med doggsen men vi gick en bra runda och de var nöjda och sedan var det då Liisas tur och vi plöjde faktiskt en bit ut i snön för att plocka ris men man går inte långt på en skare som bär ibland och ibland inte för Liisa var det inga bekymmer. Sedan var vi en sväng hos Emma och tvinnsen och fikade. Och nu är golven ansade igen toarna städade för energin återvände som väl var, men nu lär det väl bli tv och melodifestival och så laddar vi för morgondagens Aktivitetsträff på Attila med Rallylydnad kl. 10.00 och vad det ser ut nu så blir det en stor uppslutning. Så ha nu en skön lördagkväll och en go söndag så hörs vi.

20130307 En dag full av städning för det har varit storstäd på jobbet och vi har då plockat ut och in möbler, torkat av sorterat och slängt sådant som man aldrig hinner med annars. När jag kom hem så det ut som en bomb hade ramlat ner här hemma så det var bara att fortsätta så nu är golven ansade, dammtorkat och undanplockat, toarna tar jag i helgen även akvariet har blivit rengjort så det känns skönt men nu är jag ganska trött på städning fast det blir lite till på jobbet i morgon. Så något annat har det inte blivit och nu är jag ganska trött men nu är det ju bara fredan kvar att jobba. På söndag har vi aktivitetsträff på Attila  med Rallylydnad och vad det ser ut nu så lär nog alla L-valparna komma och det ska bli jätteroligt att få träffa dem igen och deras familjer. Ha nu en bra fredag!

20130305 Åkte till jobbet och kände mig väl sådär, men faktum var att det blev bättre framåt dan så i kväll känns det ganska ok - vad det nu är nå´t som inte bryter ut kanske?? Efter jobbet var det tandläkarbesök och nu har jag en prislapp på det som helst bör göras med två av tänderna 8.500:- slutar det kalaset på men jag har lite betänketid. Liisa har haft roligt idag, tog sig ut själv och var med de andra hundarna ute i hundhägnet när Göran var och körde in ensilage. Det hade gått bra men som tur är har det ju inte varit kallt för hur länge hon varit där vet vi inte men Göran hade varit bort någon timme i alla fall och hon tog sig inte in utan hjälp. Jag har fått kritiken från Catharina på Malte från Moheda utställningen i söndags och den finns nu på plats - Klaras kommer. Så är det dags för refrängen igen och i morgon är det junta så då kanske jag inte syns till. Ha nu en bra onsdag!

20130304 Dagen började aktivt med hundvård på nu alla fem hundarna. Det blev kloklippning, ansning av öron och tassar och genomborstade pälsar. Jackie fäller hejdlöst nu efter valpperioden. Sedan blev det ansning av golven och då hade det blivit eftermiddag och då infanns sig en hejdlöst huvudvärk med illamående och frös som besatt fast tempen inne var 21 grader och full spruta i kaminen så med alvedon kröp jag ner under täcket. Och i kväll skulle vi iväg och vaccinera 3 hundar så det var bara att masa sig iväg men som väl var kunde Göran följa med. Mår väl sådär nu så får vi se hur det är i morgon. Hoppas på en bra tisdag!

20130303 Solen var inte lika varm utomhus som inne och det har blåst en hel del. Men gick först med "di gamle" skogsvägarna är nu ganska isiga och hala och rakt in i skogen är för mycket snö men en promenix fick de och fick vara lösa i omgångar och kunde springa fritt när jag bitvis stappla fram pga. halkan - åhhh va trött jag är på snön. Nå de stora fått sitt var det dags för Liisa tog bilen till vändplatsen så blev det bilträning också och så tränade vi lite inkallningar och kontakt. Satte mig på en stock för fritt lekande och tog då en del kort och ett finns nu på framsidan några till kommer så småningom. Så har vi varit på fika hos Hansson/Svensson och Emelie hade gjort chokladbollar och så fick vi lite barnbarns gos. Nu har vi ätit en väldans fin middag eftersom paketet var felmärkt för det hör inte till vanligheten äter man äter älgfilé en söndagkväll - men gott var det. Ha nu en bra måndag! jag som är ledig vet inte riktigt än vad den dagen tänker erbjuda än!

20130302 Jodå jag har hållit vad jag lovat - alla mormorsbilderna är på plats. Prata med Linda på telefon på fm. och som skulle åka till ridhuset vid travbanan och träna, telefonen bröt innan vi var färdigpratade, men vad sugen jag blev så Jackie och Liisa lastades in i bilen och så for vi dit, men vi var utomhus för underlaget i ridhuset är ingen höjdare så det vill jag helst undvika Liisa fick bara titta in där som en miljöträning. Jackie var överlycklig som fick jobba lite, fick göra två sök och sammanlagt 6 dummies hämtades in och hundarna fick verkligen kämpa i skarsnön. Liisa fick några inkallningar och kontaktövningar men på barmark. Och det var verkligen en bra träning för henne med ny plats, nya människor och nya hundar. Och vi var lyckliga alla tre när vi for hem, för det är så härligt att vara på banan igen efter allt stiltje som varit med valpar och för mycket snö. När vi kom hem fick mor och dotter vara själva lite och så gick jag till grannbyn och tillbaka med de andra. Och alla hundarna har varit utslagna framförallt Liisa som nu sover djupt och snarkar och småskäller i sömnen. Så golven har både blivit dammsugna och avtorkade utan någon hjälp av henne. Nu blir det inte mer än tv och sticke i kväll, så hoppas vi på lite mer sol och värme i morgon än vad det varit idag. Ha det bra! och Lycka till i morgon Linda och Catharina som ska till Moheda!

20130301 Fredagsmys med wirre framför brasan på altanen, mat, gladiatorerna och farmen... och för att inte somna satte jag mig här och har faktiskt lagt in en hel del bilder på barnbarnen med bl a dopet men jag lägger inte ut det förrän i morgon. För nu har mannen lagt sig och jag får väl börja att "sortera ut hundarna" inför natten men först ska jag och Liisa borsta gaddarna. Och nu hoppas jag på en skönt väder i morgon nu när man är ledig precis som det varit i veckan när man måst vara inne. Hoppas ni alla får en go lördag!

20130227 Idag har nostalgin fallit över mig och också några tårar när jag tänker tillbaka på dessa 20 år som Tollarägare och uppfödare. Och framförallt har jag tänkt mycket på Ebba idag och allt hon gett mig vilket inte går att beskriva i ord. Så i kväll blir det inte mer än detta.

20130225 Idag har det inte blivit många knop, dammsugit och torkat golven och sovit middag eftersom natten var ganska rörig. För Göran skulle vakta på räv i natt och har då stökat på både före och efter vaket och doggar som då måste tala om att här händer saker. Men någon räv kom inte fram och i natt ska det sovas. Go´natt!

20130224 Ja någon vårvärme är det väl synd att skryta om som de enligt Maria har i Umeå... fast jag önska att vi hade det. För jag kan inte säga att det var någon skön promenad med doggsen idag blåste ishavsvindar. Idag firade svärmor Margit sin 92 Årsdag, med att bjuda barn, barnbarn och barnbarnsbarn med respektive på middag hemma i sin lägenhet, med kaffe och tårta och hembakade kakor som hon själv bakat. Endast ett barnbarn med familj boende i Stockholm med en liten bebis kunde inte komma. Och vi hade en helt otrolig trevlig eftermiddag och man blir så glad när man ser någon vid denna höga ålder vara så pigg och vital som älskar att ha alla de sina nära sig. Men det blev inget Attila för mig i eftermiddags, tyckte detta var viktigare än årsmöte och instruktörsmöte, så jag for hem till Liisa och de andra hundarna istället - och det uppskattades. Nu väntar jag på mildväder!! hoppas att ni får en bra måndag!

20130223 Så har farmor äntligen fått träffa lilla Freja och fick mysa med henne länge. När Freja gått med mor och far hem tog jag doggsen på en pulsande promenad - åhh va trött jag är på all snön. Ingen längre utevistelse för Liisa idag då det varit ganska kallt, nu längtar man verkligen på lite mildväder. Sedan har jag suttit här och gjort i ordning lite bilder på barnbarnen och dragit ut som svärmor ska få i morgon på sin 92-åriga födelsedag på sina barnbarnsbarn. Så i morgon är det först födelsedags middag hos gammelfarmor, sedan är det Attilas årsmöte och efter det instruktörsmöte - men jag får se om jag åker dit för det blir länge för Liisa att vara ensam - ja hon har ju de andra doggsen men i alla fall. Nu blir det inte mer dator för i kväll utan jag byter till en större skärm.... ha en go lördagkväll! Lagt in några bilder från dagens besök.

20130221 I går var det junta och då blev det lite gjort för Liisa fick vara hemma hos Göran. Lite telefonsamtal och mailsvar har det blivit i kväll, dammtorkat och omgåtts med pirajjan men inga nya sår och det räcker väl med dem jag har.... I morgon är det fredag och ytterligare en vecka har gått men det är skönt att det är fredag i alla fall. Nu ska jag och Liisa borsta tänderna och sedan ska det sovas. Så ha nu en bra fredag!

20130219 Idag har jag varit dödstrött för 02.20 ringde telefonen som hann att ringa ut innan vi kom till sans och ett okänt telefonnummer så på med datorn för att kolla, och det var som vi misstänkte - snöröjning i Huskvarna så det var bara för Göran att sätta på kaffet och göra sig i ordning. Och när han väl hade stökat färdigt och gett sig iväg skulle det då sovas vilket inte var helt enkelt men när uret ringde 05.20 då hade jag kunnat sova i flera timmar till, men det var bara att masa sig upp för nu var själv med alla doggsen. Men det gick bra och jag kom i tid till jobbet för mot alla odds så var Månsarpsvägen plogad första gången denna vintern tidigt på morgonen. Så i kväll har jag försökt att aktivera vårt lilla vilddjur så hon kan tänka sig sova någorlunda tidigt i kväll så får vi se hur det går!!! för hon och de andra har ju varit ensamma en hel del idag innan Göran kom hem. Så i kväll har jag bara inte orkat att göra något annat än att "fostra" Liisa. Hoppas att onsdagen blir en bra dag!!

20130218 Dagen till ända och ännu mer snö och + grader så jag och Liisa har varit ute och skottat snö fast mest gammal trampad snö som nu lätt lossnade men nu fryser det på så det lär väl bli halkigt i morgonbitte.  "Di gamle" fick liknande tur idag och även Liisa fick en koppeltur men det är roligaste att gå på hemhållet. Har varit en del telefonsamtal idag och så har jag lagt in bliderna jag fått av Mirella på Knutte och julbilderna jag fått på Molly finns nu också på hennes "egen" sida. Morgondagen förberedd och snart väntar jobbet, så ha en bra tisdag och kör försiktigt!

20130217 Vilken skön söndag det har varit, en lång pulsande promenad i skogen med "di gamle" blir trött på att bara gå plogade vägar så idag drog vi skogen och doggsen jublade.... Fixa lös hela tiden och de andra växelvis. Men det kändes i flåset!!!! men när vi kom hem fick lilla Liisa en koppelpromenad på stora vägen mot vet. råden.... och det gick ganska bra och det tog på hennes krafter, mycket nytt att hålla koll på. Har nu lagt in Maltes och Klaras kritik från Mjölby. Ändrat lite utseende här. Kom på häromdagen att i år är det faktiskt 20 år sedan vi köpte vår första Tollare, men det ska jag kommentera lite längre fram. Nu ska hundarna få mat och vi också och sedan ska jag sätta mig jämte min snorande man. Ha en skön kväll och måndag!

20130216 Dagens höjdpunkt idag har varit Evelinas och Hampus dop i Bondstorps kyrka och det var så fint och stämmningsfullt, och barnen var jätteduktiga. Evelina gnydde lite men somnade sedan i sin mors famn. Efter det samlades alla hos Emma och Håkan där vi åt planka och efter det kaffe och tårta. Lilla Liisa fick vara ensam i nästan 5 timmar men det hade gått bra - ja hon var tillsammans med Fixa och Hunter. Kvällen har jag tillbringat med den här sidan samtidigt som jag lyssnat på melodifestivalen. Så jag har gjort en ny sida med "första sidor" och naturligtvis tänkte jag helt fel och fick göra om allt igen, men nu ska den vara på plats, och så har jag förstås lagt in lite bilder på första sidan om dagens dop. Nu blir det inte mer dator utan Åsa-Nisse på tvn. Hoppas att ni haft en go lördag - så hörs vi!

20130215 Morgonen gick bra och alla doggsen skötte sig bra så att jag kom i väg i rättan tid. Var lite trögt på jobbet och tungt med allt som nu ligger efter, men med en jourförmiddag med invasion så önskade jag att jag stannat hemma, men som vanligt är det bara att bita ihop. Flexa ut lite tidigare eftersom vi skulle på återbesök med Liisa och för ovanlighetens skull var det en väntetid på 45 min ett besök på 5 min och det det kostade "bara" 400:- billigaste vet. kostnaden på mycket länge - kunde lika gärna ha varit ett telefonsamtal. Inget haltande längre det har jag ju själv konstaterat!! sista Rimadylen i morgon bitti nu bara att vänta och se så inte hältan kommer tillbaka, och så stillhet förstås, vilket är lättare sagt än gjort men en sjövild valp. Men jag är så glad att hon inte haltar längre. I morgon blir det fullt pådrag för då ska barnbarnen döpas i Bondstorps Kyrka men det ska bli roligt och allt är nu fixat till det med de gamla släktklänningarna en från var sida - mat och tårta fixat - det är bra med en mormor... ja ja hon har inte gjort det själv bara beställt. Så nu är det dags att försöka sova lite, men vi hörs välan i morgon, ha en skön härlig lördag - lär väl själv inte hinna med nå´t annat än dopet.

20130214 Alla hjärtans dag och den bästa present jag fått är att Liisa inte haltar längre, och att jag mår bättre så i morgon ska jag försöka mig på att jobba. På em. ska vi till D-sjukhuset på återbesök med Liisa. Här inne finns hur mycket jobb som helst att göra, trots att jag varit hemma har den här sjukan med huvudvärk inte gjort det lättare, men för att börja nå´n stans så har jag nu lagt in alla julkort, ja det är ett par som inte är fullbordade som jag måste ha hjälp med. Nu ska morgondagen förberedas som lär bli stressig eftersom jag blir ensam på morgonen med alla doggsen eftersom Göran ska plöja snö i natt. Men vi hörs! och ha en skön fredag!

20130212 Sprängande huvudvärk, värk i vänster överkäke, öm under vänster öga och kind = bihåleinflammation = åtgärd : cortison nässpray, dricka mycket, snyta sig, 2 alvedon 3 gånger/dag vid behov, jaha detta är min status för närvarande, kan säga att jag mått bättre - nu är det viktigt att Liisa inte kissar inne för det är ett H att böja sig ner, det känns som om huvudet ska sprängas. Den största bedriften som gjorts idag är ett besök på apoteket och samtidigt skjutsa Göran att hämta traktorn i Huskvarna och det var en bedrift. Resten av dagen har det sovits, aktiverat Liisa och lagt in en maskin tvätt och jag är dödstrött. Det är tur att jag har en barnflicka vid namn Fixa hon är helt otrolig med att ta hand om Liisa, de har bl.a. sovit ihop hela natten var först på morgonkröken som vi tog in dem i sängen för lite gos. Trots allt sovande idag så är jag jättetrött nu så det får bli sängen igen. Hoppas att ni alla får en bra onsdag och jag hoppas att även min onsdag blir bättre än Fettisdagen!!!

20130211 Idag har det varit en rörig dag morgonen började med strömavbrott och det varade några timmar. Sen fick vi fara till Byarum med ett trasigt traktordäck när Göran varit i Huskvarna och monterat bort det och samtidigt hämtade vi då passaten som varit på service. Därefter for vi direkt till D-sjukhuset med Liisa. Veterinären kände och klämde, böjde och hade sig men hon visade ingen smärta, hon röntgades i vaket tillstånd eftersom man inte gärna vill sedera en valp under 16 v. Men inget av undersökningarna visade något fel - men hon haltar... fick Rimadyl och ska på återbesök på fredag och fortfarande vara i stillhet!!! enkelt med en livlig valp - så det är bara att vänta och hoppas. När vi kom hem från stan så var det dags för golvrensning, medans Göran fick fara till Huskvarna igen och plöja färdigt. Ja så var det med denna lediga dag..... Har börjat att lägga in julkorten men lägger inte ut dem än. I morgon blir en tidig morgon då Göran åker med mig in till stan för att hämta traktorn. Hoppas på en bra tisdag! Tack för alla tankar i GB, Liisa lovar att ta det lite lugnt... fast det är nog mest mattes önskan!

20130210 Först och främst Liisa som idag har varit mer "normal" men hon haltar fortfarande så i morgon blir det veterinärbesök. En jätteskön dag idag, och idag var vi ute på förmiddagen och man fick se solen, hundarna njuter i den lätta snön och Hunter med sin snöbadande... det var knappt man ville gå in så skönt var det. Annars har da´n bestått av vila och aktivering av Liisa på ett stillsamt sätt. Och så har Catharina och Linda varit på SSRK:s  utställning i Mjölby och både Malte och Klara fick Verry Good mer om det kommer, Grattis till Er! Mer än så blir det inte idag - men vi höres!

20130209 Idag har jag varit off, för i går kväll hände det som inte får hända. Jackie och Liisa lekte och Liisa sprang rakt in i en grind och gjorde sig illa i benet, så hon är nu halt. Har pratat med Djursjukhuset idag som tyckte man kunde avvakta några dagar eftersom hon går på benet - däremot ska hon vara i stillhet.... men jag tänker inte vänta längre än till måndag. Jag har en gång fått ta bort en fodertik som skadade sig under lek och det gick några veckor innan veterinär kontaktades och då hade benet växt ihop fel och hon skulle för alltid bli halt och också få värk sas det så hon avlivades 4 månader gammal. Som ni förstår så mår jag inget vidare. Göran har jagat idag och kom inte hem förrän i em. så inte förrän då kunde jag ta mig ut eftersom jag inte vill lämna Liisa ensam. Men det var otroligt skönt att komma ut i snövädret och både jag och hundarna njöt och de sprang omkring i snön och Hunter fick sina älskade "snöbad". Håll nu alla tummar och tår att Liisa blir ok igen. Hör av mig i morgon.

20130207 Grattis E-kullen som idag fyller 12 år! En aktningsvärd ålder! Nu är jag trött på all denna snö och dessa vägar - det tar tid att ta sig till och från jobbet numera. Det enda jag gjort i kväll har varit att ansa golven, och eftersom Jackie och Fixa agerade lektanter fick jag vara i fred tills jag nästan var helt klar. I kväll har Liisa fått pröva på tandborsten - och det ska nog gå så småningom att få borsta ordentligt. Så har denna kväll också kommit till refrängen - men i morgon är det fredag och några dagars ledighet, så ha nu en riktig skön fredag!

20130206 Skulle varit hos tandläkaren i em. men fick återbud pga. sjukdom vilket resulterade i att jag var tidigt hemma. Liisa har i kväll blivit undervisad i att gå i koppel men det tyckte hon var helt onödigt. Eftersom det var junta på Ekbacken i kväll och Göran var borta fick det lilla vildjuret följa med, resan var inget vidare men att busa med "tanterna" på juntan det var roligt och hon skötte sig jättebra. Vi åkte hem efter fikat och sedan har det härjats helt galet, och med Fixa som blir som en valp ingen den gamla damen - ja hon är en helt fantastisk lektant. Så är det då torsdag igen veckorna bara rusar iväg men jag hoppas det blir lättare att köra till jobbet i morgon än vad det var idag för mycket snö på oplogad väg är ingen höjdare. Vi höres!

20130205 I natt har alla sovit tills väckarklockan ringde och det var riktigt skönt. Hunter mår också mycket bättre och har ätit med god aptit foder i lite majsvälling. Jag har varit ute och busat i snön med Liisa när jag kom hem och så har vi gosat. Men en kväll går fort och nu är det dags att sova igen, go´natt och har en bra onsdag!

20130204 Idag har Liisa funnit sig mer tillrätta, fick sova de sista timmarna av natten i sängen..... Hunter har idag varit på Smådjurskliniken på sin årliga kontroll + rensning i munnen av tandsten och hela 6 tänder fick plockas bort som var för dåliga så han mår sådär nu. Så hädanefter ska det bli tandborstning på doggsen - man kan spara många tusenlappar på det samt obehag för hunden. När Hunter var iväg gick jag och de andra tre ut i snövädret och det var snöflingor stora som femkronor, har som väl är avtagit men det har väl kommit ett par cm. Liisa har bara fått korta svängar idag, men också blivit badad och fått klorna klippta liksom resten av gänget. Och så har hon hjälpt till med att dammsuga och torka golven.... Har också betalt in valpmedlemskap i Tollarklubben och SSRK, samt pratat med alla nya valpköpare och det fungerar bra överallt och det känns skönt. Nu är det jobb som gäller och fulla dagar för nu är flextiderna slut. Ha en bra tisdag!

20120203 Blir överväldigad när jag läser inläggen i GB - Tack! men ni är också fantastiska!! Här har varit en mycket pipig natt så det blev inte mycket sovet, Liisa sov 1 ½ timme på förmiddagen vilket jag också passade på att göra. Efter den tuppluren gick jag en skön promenad med de vuxna, medans Göran var barnvakt. Sedan tog jag Liisa i bilen och körde fram till Emmas gård och det var vilda protester, vi tog en lätt promenad men lämnar inte fötterna på mig. Eftermiddagen har varit betydligt bättre har slutat med att pipa och längta efter bröderna, är nu fullt ut etablerade med Fixa och Hunter Jackie finns ju också med i bilden med är fortfarande en vandrande mjölkbar trots att hon vrålar åt henne - envis!!! den stundande natten hoppas jag verkligen blir bättre och vi har en annan strategi för den. Vi har också varit på födelsefika hos Emma och då var Liisa tillsammans med de andra och det hade gått jättebra. I morgon ska Hunter på sin årliga veterinärkontroll. Nu ska jag försöka mig på att sova så go´natt alla, berättar i morgon hur natten har varit

20130202 Nu är det bara Liisa kvar för idag har också Loffe fått en ny familj. Det känns så bra att alla killarna har fått så bra hem, och ni är helt fantastiska valpköpare och jag önskar er alla ett stort Lycka till med era valpar, och jag vet att vi kommer att ha mycket kontakt framöver. Ja lite luften ur är det väl nu i kväll. Liisa har varit ute i omgångar, har nu också fått ett halsband och det kliar värre mellan varven, har varit ute och busat med morsan och Fixa och sover nu djupt med halsband på för idag har det inte varit mycket sömn. Men de vuxna hundarna fick en promenix i solskenet idag, sedan har golvet knäskurats, valphagen minskas ner, Loffe har "bubbelbadat" och fått klorna kapade - i morgon blir det Liisas tur.... nu ska jag titta det sista på HV när de får stryk - ja resten vet ni!!!! ha en skön kväll!!

20130201 Igår glömde jag helt bort att gå in här. Men när jag kom hem efter en faktiskt ganska givande klinikdag var det dag för storrengöring hos valparna, men först var de ute och busade och fortsätta busande inne medans jag städade deras hage. Kloklippning blev det också på valparna. Idag flexade jag ut vid 2 för att hinna hem och förbereda "Ludde" för sin hemfärd så efter rastning ute med fullt bus blev det sedan bad och mys med mig innan familjen Rahm kom. Och den förväntasfulla familjen har nog nu landat hemma i Vadstena. Liisa och Loffe har nu också varit ute och mött kvällsmörkret vilket inte bekom dom nämnvärt, svårast för mig att se dem. Och nu är de snart på väg in i dimman - och det lär väl jag också göra när jag sätter mig framför TVn. Ha nu en go kväll och en skön lördag så kommer mer uppgifter i morgon!!

20130130 I morse var det nästan bara vägar - det var skönt. Så får vi se hur det ser ut i morgon, hade jag nu klarat av ett motorsåg så kanske det varit bra eftersom de varnar för storm i natt, ja ja det löser sig nog. Flexa ut tidigare idag och han och handla, skynda mig hem eftersom det skulle komma valptittare, mycket trevliga sådana så nu hoppas vi på det bästa... Alla valparna fick komma ut en sväng men saknade säkert att snön börjar att ta slut för de är som mullvadar och banar sig fram i snön. Sedan fick de rejsa runt i vårt valpsäkrade hus och busa med morsan. Men nu är det hög tid för sängen och i morgon blir en lång dag då vi ska ha klinikträff eller vad man nu ska kalla det, halva styrkan i morgon em. och den andra halvan i morgon fm. Det låter så bra men kommer väl som vanligt inte att leda till något matnyttigt - usch vad pessimistisk jag är - men jag vill hem och inte sitta och tjata om en massa strunt. Så go´natt ni alla och ha en bra torsdag! Förresten lagt in bilder på mig och Liisa....

20130129 Var ju ledig hela da´n i går så jag hann ju inte skriva här....... Var väl lite luften ur när Leo åkt iväg i går. Och de tre som är kvar måste få sitt och bärs ut och in en och en och så måste Liisa etableras med den övriga flocken här och det görs framsteg. När familjen Hällgren åkt i går med Leo, gick jag och hundarna en lång promenad och det var riktigt skönt pga. att det inte var halt. Dagen idag har nyss börjat så den kommer jag igen om. Valparnas vikter och Leos familj är på plats.

Då är det kväll. Det blev en promenix i dag tillsammans med Emma bärande på Evelina och Taggen. Och Evelina sov i sin sele nästan hela turen. Tänk att barnbarnen - tvillingarna är 6 månader i morgon, helt otroligt så fort det går. På jobbet brukar vi kvalitetssäkra men här har vi idag valpsäkrat. Valparnas hage är nu ändrad på igen och det är tilltäppt på ej valpvänliga ställen. Och det var populärt de har fart runt här som tokingar och så har de varit ute ett antal gånger vilket underlättar städningen inne. Men det har tagit på deras krafter för i kväll har de inte rört sig mycket. I morgon ska jag då jobba inte en full dag utan flexar ut lite tidigare och så kommer det valpbesök i morgon em. det ska bli trevligt. Så hoppas jag att det inte blir för mycket ovär tills i morognbitti för då bär det av tidigt. Så go´natt alla och ha en bra onsdag.

20130127 I dag sov valparna 06.00 då Göran gick upp och stökade med att gå till lagårn. De fick mat och rensat och när de hade röjt en stund slaggade de igen och jag med. Valparna har varit ute ett par korta svängar men i kväll var det för mycket oväder för att hålla koll på fyra stycken. De andra doggsen fick sin promenad i lätt snö mitt på dagen, snöandet har tilltagit betydligt nu i kväll. Var ett par timmar på Tupperware party. I morgon åker Leo hem med sin nya familj så jag har gosat lite extra med honom idag, för i morgon bitti blir det bad och kloklippning, vägning och avmaskning. Nu är det som kan förberett och jag ska softa lite framför TVn. Ha en bra måndag och kör försiktigt för det kan vara lurigt på vägarna i morgon bitti. Ja just det på morgonen idag la jag in lite bilder på när valparna var ute. Höres!

20130126 Dagen började kl. 05.00 med att Göran gick upp eftersom det var jakt idag. Och då tyckte mina fyrlingar att nu skulle det inte sovas mer natten hade varit tillräcklig lång och går ni upp då är det morgon... så det fick bli mat och rensning och lek på hög nivå. När så äntligen Göran och doggsen åkte iväg och det blev tyst somnade både jag och valparna, och sedan blev det bråttom, för här skulle komma valptittare, så fram med mobben det som är kvar av den och så blev golvet inne hos valparna rensade och tvättat och övriga huset fick sig också en golvrensning. Och så kom de och vi hade en trevlig hundpratar stund i tre timmar. Efter det gick jag och Jackie och Fixa en promenad men det var svinkallt, blåste så in i norden så idag var det inget valpväder. Sedan tyckte Emma att jag skulle komma bort och träffa barnbarnen som jag inte träffat på tre veckor - och så fick jag lite barnbarns gos också. Och nu har jag suttit och halvsovit framför TVn, så det får nog bli en tidig lördagkväll. Så får vi se vad söndagen för med sig för händelser!!

20130124 Igår var det syjunta, så blev det bara valpgos tills jag begav mig igen. Idag har jag varit ledig för det var dags för valpbesiktning, när bilen var varmkörd gav vi oss av till Taberg, helt tyst i bilen inte ett knyst och likadant när vi åkte hem. Så nu är de chippade, vaccinerade och genom gångna och alla fyra skötte sig utmärkt. När vi kom hem var det inte "mer" än -7 så de fick vara ute och rejsa i snön lite och det var populärt och snön var rolig, 5-10 minuter fick de vara ute. Och dagens strapatser tog på krafterna för sedan har de sovit nästan hel eftermiddagen - men nu är det full rulle. I morgon ska jag jobba igen men det är ju fredag "gött" och jag hoppas på ett hyffsat väder så de små kan få komma ut lite till och då ska jag ha kameran med. Idag har det ju varit helt underbart väder med denna sol fast det har ju varit kallt, så när valparna slocknat fick de andra doggsen och vi också en skogspromenad. Nu blir det förberedelser för den sista arbetsdagen denna veckan - ha en skön fredag!

20130122 Jackie fick hjälpa till idag igen med att torka golvet hos valparna för de är sjövilda när man kommer in med moppen - och den har det gått hårt åt det sista. Och så har Leos familj varit ock hälsat på och fick omgås med honom utan de andra i kväll - och precis som det ska vara är det jätteroligt att träffa valparnas nya familjer. I går fick valpisarna bekanta sig med en skata och det var ingen tvekan av någon av dem och efter 5 min plockade jag upp beståndsdelarna av den. Foto på detta kommer i morgon, håller på med förberedelserna av valphäftet och att fylla i alla uppgifter till valpbesiktningen på torsdag. Så nu blir det inte mer... ha en skön onsdag!

20130121 Nu äntligen är all jul nerpackad, fast det var kallt till slut, för allt hade jag ställt ut på altanen. Har städat hos valparna som gärna "hjälper" till, fick ta hjälp av Jackie till slut som kunde distrahera dem lite. Resten av huset fick också en omgång. Jag och hundarna var förstås ute och vinden var regält bitande. I eftermiddags så kom Anna-Karin för att göra valptestet och det gick bra och blev ungefär som jag beräknat det skulle bli. Linda kom också en sväng när vi var klara och vi satt och tjöta lite. Därefter har jag i princip suttit här, Lena hade klurat ut vad felet var med denna sida och mailat mig hur jag skulle göra - och se det funkade. Nya bilder på valparna och dagens vikt ligger nu på plats. Nu är det dags för alla hundar att få mat och därefter ska jag softa lite för i morgon är det jobb igen. Tack Anna-Karin för hjälpen idag! och Tack Lena för att du finns och grejar allt tokigt som händer här! Ni får alla ha en riktigt bra tisdag!

20130120 En sen morgon idag då det blev sängen igen efter att alla hundar fått mat. Sedan kom en trevlig familj för att prata Tollare och titta på valparna. När de åkt hem var det dags för doggsens promenix och idag var det minsann inget skönt väder inte så många - grader men det blåste så det känndes bra mycket kallare än i går. I em. har sedan valparna varit tillsammans med mig en och en och de börjar vara riktigt katiga nu. I morgon em. är det dags för valptestet och det ska bli spännande. Har pratat med Lena ikväll om att denna sida är konstig och det går nog att lösa på ena eller andra sättet. Nu blir det lite TV tills valparna lägger sig till ro. Ha det bra i morgon - måndag!

20130119 Kung Bore har sitt grepp över oss nu tidigt i morse visade -17 Brrrr. Idag har det varit fullt ös både på mig och valparna. Jag har storstädat hos dem, de är ju makalösa till i riva tidningarna i småbitar. Så det blev plock av papper dammsugning och torkning av golvet och ändrat om hos dem lite. Och medans de sov mitt på dan så gick jag med de andra och det var bistert men ändå skönt. Skottade lite snö, och bar ut ett par säckar med kissepapper. I eftermiddag sedan fick valparna en och en vara med mig själva på för dem nytt ställe och det var spännande, klippt klorna på dem också och det gick riktigt bra och nu sover de som klubbade. Nu ska jag titta på HV och ta det lite lugnt. Det hände något konstigt när jag la ut den här sidan i torsdags av någon anledning blev det väldigt mycket luft men här i FrontPage ser det helt ok ut så det blir väl till att ta kontakt med Lena igen. Ha nu en riktigt skön och lat lördagkväll!

20130117 Idag har det varit en tung dag på jobbet och var regält trött när jag kom hem, så jag har endast orkat att mysa med valparna och när de har sovit har jag slötittat på TVn. Men nu ska valparna ha sitt sista mål och sedan hoppas jag att de sover för det ska jag göra. Skönt att det äntligen är fredag i morgon! Höres!

20130116 I morse väckte vår fyrlingar oss kl. 05.00! det är inga problem att komma upp på morgonen kan jag säga, tror jag ska ta patent på en sådan väckarklocka. Ja det är inte bara deras fel för Jackie får gärna igång dem med sitt pipande. Har försökt att flexa ut så mycket som möjligt på eftermiddagarna nu och det är rätt skönt att slippa åka i mörker hem i alla fall. Var en snabbis till Maxi innan jag for hem och sedan  umgicks jag med valpisarna tills blodvite uppstod - ser ut som jag varit i kontakt med en symaskin. Bilden på framsidan visar en del av hur vårt hus ser ut för tillfället. Loffes stamtavla kom idag och jag har fixat lite med valphäftena och tagit fram pappren till MHvalp testet som ska göras på måndag em. Känner mig ganska mör nu och det är dags för mat till de små och sedan blir det sängen för mig. I morgon blir en lång dag inget flex om det inte blir återbud på sista patienten. Men ha en skön kall torsdag!

20130115 Jaha snöigt och besvärligt att åka till jobbet idag igen, jobbigt att behöva lägga så mycket tid på vägen, lite bättre i em. då var det i alla fall plogat. Leos nya familj har varit här i kväll och vi hade en trevlig pratstund. Nu ska valparna få mat för sista gången idag och så får vi se hur mycket protester det blir i kväll när de blir innestängda i sin sovhage i går var det ljudligt kan jag säga. De är otroligt sociala nu och vill vara där vi är. Blir inte mer i kväll utan vi hörs i morgon, ha en bra onsdag!

20130114 Nu är julen nertagen både här och där, det är städat - ja så mycket det går med fyra härjande valpisar. Men det är skönt men det är mycket plock och allt är inte i kartongerna än utan står på altanen och väntar på det. Här har småsnöat nästan hela da´n men har inte blivit så mycket av det, men de har tydligen "lovat" att det ska bli riktigt mycket vitt om det nu var i natt så det blir nog kul att ta sig till jobbet i morgon. Valparna har idag blivit avmaskade och vägda och fotade med vissa bestyr... En skön promenad blev det efter valparnas andra mål med doggsen. SKK har nu rättat till sitt fel och Loffe har fått rätt namn och stamtavlan kommer väl i morgon. Aktivitetsträffen är nu bokad och allt som hänt här kommer ni till från min nya framsida, och jag hoppas att allt har kommit med för jag fick en blåsida mitt i arbetet. Ja du Vonsan det låter lockande med en tur till Östergötland, men nu har ju även jag en "bebis" framöver men vi får väl se och höras. Nu är dags för sängen men för tillfället protesteras högt av de fyra som blivit innestängda i sin sovhage. Men ha en bra tisdag så hörs vi förhoppningsvis!

20130113  Blev för sent i går kväll att skriva här för jag fastnade i en film, men för att börja med gårdagen så hade jag stor rensning av valparnas inhägnad av huset och det varade väl i fem minuter. Därefter gick jag Fixa och Jackie ut i den pulsande snön, och Jackie fick vara lös för första gången på nästan 10 veckor, vilket uppskattades. På eftermiddagen kom Catharina för att bli lite tuggade på och vi hade en mysig pratstund över en kopp kaffe - Tack för att du kom! Började sedan plocka med min jul och valparnas "sovhage" blev färdig och man måste passa på när de är i viloläge för där hade jag 45 tomtar..... granen är också rensad men den lilla belysningen och granen får vara en tag till... Resten av kvällen bestod ju av TV. Natten var dålig vaken mellan 2 och 4 puh!! kl. 07.15 tyckte mina fyrlingar att nu skulle det bli mat och lite gos och det talar de om kan jag säga. När de hade härjat runt och slocknat framemot 9 slocknade jag också tills mobilen ringde 10.30 vilket var Emma som undrade varför jag inte svarade på telefonen!!!! hon som är småbarnsförälder!!!!. Men det var bara att ta tag i dagen, plocket fortsatte, tände i spisen och så kom Emma med kompis och tre barn på besök och vi hade en mycket bra pratstund, valparna var ganska trötta så de brydde sig bara en stund. När de gått hem gick jag och de 4 till grannbyn - nya broddar så det gick kanon. Valparna i viloläge så smygandes kunde jag nu fixa färdigt med julen där vi har vår matplats, så nu är det värsta gjort. Men det har blivit mycket valpgos med kloklippning idag, de är så mysiga så man kan ju inte låta bli och alla fyra bara myser när man en och en tar upp dem i famnen riktiga guldklimpar är de alla fyra. Nu ska vi tvåbenta få lite käk den 8 andra har nyss fått och Jackie är inne med efterrätten. Nu käk och tv! höres!

20130111 Flexa hem lite tidigare idag och började på med hundvård av "di gamle" som har blivit lite eftersatt pga. valparna. Hunter har fått en genomgående pälsvård och klippt bort en del av pälsen på utsatta ställen där snön fastnar eftersom det är jakt nu både lördag och söndag. Jackie har också blivit lite ansad på tassar och öron och alla fyra har fått klorna klippta. Den felstavade stamtavlan måste tillbaka till SKK men de har lovat att skicka den med vändande post. När hundarna var klara och mina kläder var i tvättmaskinen och allt hundhår högt och lågt var borta blev det lite mys på altanen framför brasan medans valparna härjade för fullt. I morgon blir det en större städning där valparna härjar runt och denna veckas kloppning på dem får börja. Ut i luften är ett måste i morgon som får bli med Jackie och Fixa. Sedan blir det dax att ta ett tag i julen som jag hoppas jag hinner med så det får inte bli så lång sovmorgon i morgon. Hoppas att ni också haft en bra fredagskväll, så hörs vi!

20130110 Nystart för juntan i gårkväll och roligt att träffa alla och alla var med på kvällen. I kväll efter jobbet har det varit "fixar saker". Ja först var jag och handla mat och var samtidigt på Apoteket och köpte avmaskningsmedel till hela gänget, sedan var jag på Djurmagasinet och hämtade "valplådorna" sedan var jag på Ica trollet och löste ut stamtavlorna, satt in pengarna till hanhundsägaren Maria Hansen så nu kan man lugnt säga att det är tomt på kontot. Men när jag tittade igenom stamtavlorna så har de skrivet fel namn på Loffes stamtavla satt ett A istället för ett S i Snökalla (ligger ju nära varandra men ändå) så det får bli Göran som får ringa SKK i morgon - va trött man blir. Och så har vi fått vinter igen kan säga att det var ganska slirigt att åka hem i kväll - det har väl nästan kommit 10 cm snö. Vad har gjorts mer ja gosat med valparna förstås och så har Emma och Emelie varit här och blivit tuggade på.... och så har resten av hundarna blivit avmaskade, Jackie och valparna blir på måndag. I morgon fredag vilket är som vanligt skönt. Får väl börja lite smått att packa ner mina älskade tomtar i helgen för denna gången och det kommer att ta en stund, har faktiskt tänkt att jag ska räkna dem i år. Ha nu en bra arbetsdag och en mysig fredagskväll!

20130108 Kan säga att det var motigt att åka till jobbet idag och inte var det lättare när de fyra satt och titta mig (se bilden på framsidan). Och snorhalt var det också eftersom dimman frusit på vägen. Men väl hemma i kväll så har det myst med gänget och de har härjat hejvilt med en IKEA-kasse, tänk att en sådan kan vara till så mycket glädje... I morgon är det junta men ska försöka flexa ut lite tidigare - om det går... Nu ska jag titta på kockarna medans valpisarna sover sedan är det dags mat och nattning. Ha en bra onsdag!

20130107 Idag på promenaden hade det kommit lite vitt puder men ändå inget höjdarväder. Annars har dagen mest bestått i fixarsaker som att valplåderna är nu beställda, valpkompendiet är genomgått med en del små ändringar, valparna är vägda och fotade. Vi har hägnat in vardagsrummet och valparna har fått pröva på lite större utrymme. De har också haft besök av familjen Hansson/Svensson. Själv har jag ågren att behöva åka och jobba i morgon, känns hur motigt som helst men nöden har ingen lag. Ska "vavva" någon enstaka dag till samt plocka ut lite flex de veckorna som de är kvar. Så i morgon är det Göran som får ta ansvar för valpisarna. Men vi hörs väl en sväng i morgon, ha en bra tisdag!

20130106 Lika fint väder som det var igår lika disigt och grått har vädret varit idag, men en ordentlig tur gick jag med alla fyra eftersom dagens jakt inte skulle vara med någon av våra hundar. Och de var nog nöjda med det, för Hunter gick ej ur biabädden när husse gick till vapenskåpet så han var trött efter gårdagens jakt. En av gångerna jag varit inne hos valparna idag hade jag kameran med och lite nya bilder blev det som finns på deras sida. Valptittare har det varit idag också, Emma med kompis och ett gäng barn. I valpgosstunderna har det också blivit kloklippning. Har haft framme min garnkartong och plockat fram garn till ett nytt projekt som jag så smått börjat på i kväll framför tvn. I morgon ska valphagen göras om och förstoras lite så det blir väl lite pul med det. Men vi hörs framåt aftonen i morgon.

20130105 När valparna fått sitt och dammsugaren blivit matat gick jag, Jackie och Fixa ut i det härliga vädret och när vi kom tillbaka satte jag mig faktiskt ute en stund så skönt var det.  Efter lunch kom valpköparna från Vadstena för att träffa sin valp och vi hade en trevlig pratstund. När valpisarna hade fått mat igen kom Emelie och en kompis för att få lite valpgos och resten av kvällen har de mest legat helt utslagna, ja lite bus blev det efter sista målet men nu är de i sovställning igen. Resten av kvällen har bestått av tv med bl.a. Mamma Mia. Och nu är det snart dags för sängen igen. I morgon ska det åter jagas så vi får det lugnt skönt Fixa, jag och Jackie och förstås valparna. Höres!

20130104 Nu har äntligen 4 veckors bilderna kommit in. Förstår inte vart tiden tar vägen, men här är ju en del besök. Idag har en jobbarkompis med sina tre barn varit här. Sedan måste jag ju själv gosa och omgås med valparna. Har klippt lite klor idag på dem, tar ju lite längre tid nu då det ska göras försiktigt så de inte tycker det är obehagligt. I eftermiddag gick vi vår promenad och idag tillsammans med Emma och tvillingarna. Sedan har det varit en del mailskriverier och så har jag hjälp Göran att bryna grytbitar då det är hans tur att bjuda på lunch vid morgondagens jakt. I morgon blir det nytt besök av valpköpare. Nu är det snart lördag så det är väl säkrast att sluta ögonen lite. Höres!

20130103 Tidig förmiddag blev det ett kärt återseende av Eva-Britt och Johnny och deras barnbarn som har Hulda, valparnas mormor så de fick en dos valpgos också. Det är så roligt att få besök av "gamla valpköpare" det är det som är diamanten av att vara uppfödare. Efter deras besök blev det en längre tur med doggsen, kardning av Kajsa och Hunter. Sedan blev det lite em. vila innan det var dags valparnas mat. I em. sedan kom Linda som också ville bli lite tuggade på....  Som ni nu ser så har jag haft ett telefonsamtal med Lena så nu är det åtgärdat så ni kan läsa det här, och vad jag minns var det samma problem förra året - nu ska jag skriva upp vad det är för fel jag gör så får vi se om det funkar nästa år!!! Jag har bilder på valparna som jag ska lägga in lite längre fram på kvällen för nu ska jag ringa och prata med mitt tredje barnbarns mor. Höres!

20130102 Har inte gjort så många knop idag mycket valpgos är det förstås och så har det dammsugits då Kajsa fäller hejdlöst för tillfället så hon har blivit kardad och det hjälper en stund. en promenad har det förstås blivit och nu är det inte halt längre utan bara lerigt och geggigt. På kvällen hade vi valpköpare som var och tittade ut "sin valp" en trevlig familj från Huskvarna och det blev mycket prat förstås. Resten av kvällen blev det tvsoffan.

20130101 Ett nytt oskrivet blad och ett nytt år som vi inte vet vad det har i sitt sköte. Jag hoppas att det för med sig mycket bra för alla och oss var. Mycket spännande blir det med Jackies valpar och hur de artar sig, och för min egen del ser jag fram emot att få börja träna en valp igen och vad jag ser av Liisa idag 4 veckor så kommer nog Linda och Catharina att få vatten på sin kvarn...... I går så avmaskades valparna och de fick nya vikter vilket jag har lagt in, bilderna på dem får ni vänta lite till på. Idag var halva byn ute på en nyårsdagspromenad, det var Emma och Håkan med Taggen och tvillingarna, det var jag, Göran och Emil med våra fyra. Efter det blev det fika hos Emma och mormor fick lite barnbarns gos. Det tog på krafterna så sedan vilades det middag framför TVn. I kväll sedan har vi myst lite framför brasan haft trevliga telefonsamtal och tittat på "nyårskarameller" och nu blir det väl någon film att slöa till.... ledig i morgon så man behöver inte tänka på att sova!!!

 

2008 2009 2010 2011 2012


 

Hundskallets Kennel, Beth Solhester, 562 91 Månsarp
T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post solgerd.h@telia.com