Nytt och Bloggar

2016
 

20161231 Nyårsafton och 2016 års sista dag. Vi har precis varit ute med hundarna i ett blåsigt, grått och regnigt väder. Idag har det varit en tung dag, en dag då man blickar bakåt i tiden för året som gått och jag har fällt en del tårar. Jag brukar ju skriva lite resumé den här dagen om året som gått, det tänker jag inte göra i år det räcker med tankarna. 2016 är ett år som jag mer än gärna lägger bakom mig visst har det varit en del guldkorn också men även de får vara ett minne idag. Nu blickar jag framemot 2017 och hoppas att den för mycket gott med sig både för tvåbenta och fyrbenta och hoppas också att flocken kan utökas detta året. Med dessa ord vill jag önska Er Alla ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

20161230 Attans va skönt det är att sluta kl. 12! vi fick lov i dag också att flexa ut om vi ville - och det ville man. Hemma vid ca 13-tiden och då åkte saxar och klotången fram och Hunter och Svea blev friserade och det var mer än välbehövligt. Hunter som har en otroligt mjuk päls hade det redan blivit riktiga hårkockor bakom öronen. Man märker ju det inte så tydligt eftersom han inte är så närgången i alla fall mot mig. Men det blev en ordentlig hårhög. Ja efter det blev det ju förstås golvrengöring och lite dammtorkning samt toarna. Har också kokt laxen som nu är för avsvalning. I morgon kommer Freja hit som får "hjälpa" farmor men de övriga förberedelserna inför kvällen. Vi blir ett utökat gäng då familjen Hansson/Svensson X 4 också kommer. Men Emma ska fixa en del. Nu ropar mannen att maten är klar så det är väl bäst att lyda... ha det nu riktigt skönt i morgon, året sista dag!

20161229 Var på Maxi och handla och där började det strula.  Skulle ha hel lax eftersom jag tänkt ha inkokt kall lax till nyår - då hade de ingen lax - har gått ur sortimentet fick till svar jaha. Då var det bara att betala det jag inhandlat. Då fick jag inte upp fickan där kortet och telefon låg väl instängd med dragkedjan, för den hade fastnat. Mockla länge själv tills jag insåg att det här går inte. Fick ta hjälp av tjejen i kassorna vid scanningen och med en kniv försökte få loss tyget som fastnat så in i norden, ytterligare en tjej kom till hjälp och tillslut fick vi upp dragkedjan så jag kunde betala och gå ut. Jaha så var det då laxen... upp till A6 och Willys där var laxen slut och kommer kanske i morgon till lunch - lät ju osäkert, nästa instans blev då Citygross och där fanns laxen. Så det blev en riktigt sen kväll innan jag vart hemma och då hade liksom luften gått ur. Men i morgon slutar jag vid lunch och det ska bli så himla skönt och sedan är jag ledig till den 10:e. Nu ska jag sussa kudden natti natti..

20161228 Idag kunde jag flexa ut strax före 4 och tänk det var inte kolsvart, men så har det varit en fin dag med sol vad jag har sett mellan varven när jag gått ut ur bunkern. Idag har Svea också fått lite träning nytt i kväll blev stopp på inkallningen endast med handtecken och det satt som en smäck men så har jag tränat mycket handtecken och "snälla handen" och som avslutning 8:an på stället, slalom sitter bra nu men 8:an var ny. Efter det blev det 1 mil på cykeln och därefter "egentid" med lite skrubb och smörj... Lite lätt käk och nu ska jag kolla efter recept på en efterrätt till nyår som kan passa en 4-åring. Ha det bäst!

20161227 Jobbat mot öron idag och det har varit riktigt lugnt och eftersom även "vårt rum" var ledigt idag eftersom rumskompisen har semester - har jag röjt. I januari är det 40 år sedan jag gick min utbildning och idag har jag slängt alla anteckningar om ljudvågor algoritmer och allt annat vi studerade på den tiden. Så skräpvagnen blev full och mitt skåp ganska tomt en del fick ju lov att tuggas också, känns så himla skönt. Och när jag kom hem fick även Svea lite träning innan jag satte mig framför tvn, men en kväll går så himla fort och nu är det sängdags. En bra onsdag önskas er!

20161226 Nu är Svea anmäld till utställningen i Mjölby 5 februari. Idag efter promenixen plockade jag undan lite ute eftersom det beräknas bli storm. Just nu blåser det ganska så och det snöar. Har annars idag plockat ut ur pärmar till det kommande nya året. När jag fyllde i anmälningen för Svea och hade framme utställningspärmen så har jag nu tagit bort Jackies stamtavla och alla hennes utställningskritiker - många tankar men det gick bra. Känns lite konstigt att julhelgen redan är över för i morgon är det jobb igen. Får väl se hur vägarna är i mogonbitti och hur natten blir med blåst och snö. Ha en bra tisdag!

20161225 God fortsättningen på julen mina kära vänner. Ja denna julen blev en vändpunkt i mitt liv. Julafton började 7.00 med skinkmacka och Kaffe och mys med mannen med levande ljus och julmusik - och julen kändes fantastisk om man bara inte tittade ut. Efter frukosten började vi med matförberedelserna och kl. 12 kom så alla. Och vi började med glögg innan julbordet intogs, Kalle Anka med sedvanligt kaffe med "alla" julkakorna, tomte med klappar för de minsta och julklappsleken för modell äldre, kl. 21.30 hade de flesta lämnat Solhester - och där kände jag att en förändring måste ske, 9 timmars julfirande med alla mäktar jag inte med längre. Kl. 22.30 orkade jag inte mer trots att huset var upp och ner. Kl. 8.00 idag började jag rensning av huset med allt vad det innebar. Tände i spisen och frukosten intogs på altanen. Kände mig trött och gjorde ett försök till fm. vila - men se det tyckte inte Svea!! efter en liten stund kom hon utifrån med en iskall nos och körde ner på min hals, när inte det blev någon större reaktion satte hon sig framför Göran som satt och halvsov framför burken och började källa. Så då klädde vi på oss och tog hundarna på en juldagenspromenad - kan ju för mitt liv inte säga att det var en skön vinterdag.... men det var ju frisk luft!! och det är väl det man får varar tacksam för numera. Hoppas att det inte blir för mycket oväder för i morgon ska Johan åka och hämta Freja och vi ska fira nytt år tillsammans med henne och tillbehör... Ha det riktig Gott alla vänner så hörs vi!

20161223 Idag var det utflexning när förmiddagen var gjord. Var en lite sväng till A6 direkt efter jobbet och väl var väl det för i norrgående upp till A6 var det kö - ja du milde. Var hemma vid 13 snåret och satte igång med strömmingslådan och jansson. Göran gick med hundarna medans jag dammsög och torkade golven.  Dammtorkat, städat toan och gjort "shoot" . Vi har kokat köttet, skinkan, grönkålen. Jag har dukat och gjort allt som går att förbereda. Så nu är jag helt färdig med julförberedelserna och det vid 8 snåret - helt fantastiskt!! Nu ska jag bara sitta ner och njuta av att det i morgon är julafton!!! En riktigt GOD JUL önskar jag Er alla!

20161221 Fick möjlighet idag att flexa ut lite tidigare och Göran kom in till stan så vi julhandlade ihop. Vet att i morgon blir en lika lång dag som i tisdags och kände att då är det inte läge att trängas med folk. När vi kom hem fika vi lite och innan på dan hade Göran satt in granen så den skulle kläs, jaha då var det samma fenomen som med "hjärtljusstaken" de små ljusen jag har i granen och som brukar få vara kvar och lysa ett tag efter jul, liksom staken - var spårlöst borta. Så ja la säkert ett par timmar på att leta och de ljusen liksom staken har jag säkert satt på ett bra ställe - eller har tomten varit och hämtat dem!!!!! ska i alla fall bli spännande att se vart när de kommer fram. Men granen blev i alla fall klädd med enbart de vanliga ljusen och de får vara så i år. Så har jag "julat" lite här inne också, årets julkort som nu först visas här innan det blir en julhälsning på FB. Tomten är "bethatomten" från förra året, ja Johan klär väldigt bra som tomte.... På alla julhälsningar är mina änglahundar med, jag har så svårt för att släppa dem då de fortfarande lever så starkt i mig, och jag tänker låta mig göra detta så länge jag känner att jag behöver det. Och det är väl alltid så vid storhelger att man minns hur det var förra året. Men nu har även denna kvällen gått och lite mer julförberedelser väntar i morgon kväll, men det är inte så mycket kvar av det man kan göra i förväg så det känns ganska lugnt.  Ha nu en bra torsdag!

20161219 Men åhhh vilket tråkigt väder, regnar inte men dimman ligger ju nästan på marken och ger ifrån sig väta och det är knappt ljust på hela dan.  Så har jag fått gnälla lite över det alla pratar om. Men jag har varit ganska aktiv idag fast jag inte hade räknat med det. Så när jag och hundarna kom hem idag satte jag igång med storstäd av tvättrummet och våran vardagsingång - och det var behövligt kan jag säga. Och så åkte lilltoan med av bara farten och när jag ändå var igång så tog jag fläkten också och så den ständiga dammsugningen. Sedan fick det bli en lång varm och skön dusch. Mannen fixade lite mat och efter det slog jag in julklapparna så nu är det klart med. Men nu är jag trött och eftersom det är jobb hela veckan är det bäst att kojjsa. För i morgon efter jobbet måste det fixas en ny våg som mannen tog sönder i kväll och en ny stektermometer som också har gjort sitt. Ha en bra tisdag!

20161218 Efter frukost idag gick vi ut med hundarna för att titta ut en julgran, vilken mannen senare skulle hämta hem med traktorn. Så när vi kom hem efter hundpromenixen letade jag efter julgransfoten som jag inta fann och kom på att den slängde vi förra året eftersom den var trasig. Så det blir till att köpa en ny, så det blev ingen gran idag. Jaha och vad gör man annars så här dagarna före jul här hemma...... det vill ni inte veta!!! Har i alla fall gjort färdigt julkortet som ska ut här. Ja det var en lång uppdatering Maria - inga kommentarer här, men det är roligt att höra från dig och hur du har det i norr. Och nu ska jag gå till sängs! ha en bra måndag!

20161217 I går kväll var vi på dartgängets julbord på Ekbacken och ca 30 personer var där. Och den manliga eliten hade som vanligt ordnat en supertrevlig tillställning och med mycket god mat. Idag har det varit jakt och när Göran och hundarna gett sig iväg, tog jag det sista av baket och sedan blev golven dammsugna och svabbade. Och när det var klart var det dags att ge sig iväg till Dunkehallavägen till Nils-Åke (jaktledare för dagens jakt) och Elsa som bjöd på julbord hemma hos sig där man kommit hem med alla tillbehör som hör julen till och det var fantastiskt gott och trevligt på alla sätt. Där en i jaktlaget med trumpet blåste in julen. På vägen dit fick jag sms från Emma att Håkan skjutit ett rådjur och det för Svea och hon var lika stolt som skytten. Mätta och belåtna for vi hem i mörkret, men det är attans vad jag tycker att det är jobbigt att köra i mörker och dimma och till råga på det också väldigt halt. Så när jag väl kom hem hade jag en blixtrande huvudvärk, men innan jag satte mig här hade den släppt som väl var. I morgon lär det väl bli lite lugnare på mogonkvisten men det lär väl inte bli någon längre sovmorgon för än är det en hel del som måste fixas före jul, även att jag drar ner mer och mer år från år - för det blir jul ändå!!! Tänk på det kära vänner och ha en riktigt god 4:e advent.

20161215 Handla efter jobbet och hemma efter 6 och en superglad Svea som burit ut alla hundplädar och läst JP. Varit ensam en hel del idag då Göran har haft annat för sig och vid 5 åkte till Skedhult för möte och julbord. När jag packat upp kassarna och gosat med Svea, har jag sedan bakat "snoddas" eller "kärleksmums" som andra kallar det. Alltså betydligt piggar idag när jag kom hem än tidigare i veckan. I morgon är det återigen fredag och på kvällen är det julbord med pilkastargänget. På lördag är det jakt för Göran och hundarna och vid 1 jultallrik hemma hos jaktansvarig där även jag är bjuden så det ska bli trevligt. Blir inte så mycket Sveaträning för tillfället eftersom det är en del annat som måste fixas så här före jul...... Men Svea finner sig väl i det är bara glad att vi/jag är hemma. När julen är överstökad får det bli andra bullar. Ha nu en riktigt skön fredag!

20161214 Blev ingen tid till att åka hem innan lussefirandet med barnens dagis. Och det är så härligt att se dessa små som sjunger för livet.. så det var verkligen veckans höjdpunkt. Lussefirandet på morgon med kliniken bestod i att läkarna hade klätt ut sig i bakåtvända rockar, lysstetiskop på huvudet, den manliga lucian hade också någon typ av slinga i sitt stetoskop, bakåtvändknäppt rock med bara ben och rött sidenband. En upplevelse som inte kan återberättas utan måste ses, sången var i samma tema. Men därefter var det jobb i vanlig ordning. Var hemma strax efter 7 så även idag var det en lång dag. Har också haft ett långt och givande telefonsamtal med Catharina där vi har ventilerat allt från Nisses skadade sporre - till val av valp, och till valpköpare... ja "världsproblemen" har varit högaktuella. Tack Catharina för den "lilla" pratstunden i kväll. Lussefirande och telefonsamtal sedan är kvällen slut. Go´natt alla och ha en bra torsdag!

20161213 Inget Luciafirande för mig idag, men desto mer i morgon, för på morgon är det med kliniken och på kvällen med barnas dagis. I dag har min jobbiga tisdag varit värre än vanligt med 1 timmes övertid - kände att jag var tvungen att skriva färdigt pga. morgonens lusse och sedan jouren på det som kan bli precis hur som helst. Men kan säga att jag är mer än trött i kväll - så i kväll blir det nästan en Maria-kväll!! Ha en bra onsdag! Jo bilderna jag lovade igår är nu på plats.

20161212 I gårkväll var jag riktigt trött och la mig ovanligt tidigt för att vara en söndag. Men vaknade pigg och alert och baket sattes igång, samt förberedde middagen till barnen kom. Han också att gå et sväng med Svea och det var en riktigt skön vinterdag med vitt puder på marken och en härlig sol. Vid 1 hämta jag barnen och efter maten fortsatte vi baket och de "hjälpte" till att baka fröknäcke och chokladbollar. Vid 5 kom fadern och hämta dem och då såg mitt kök ut som ett slagfält. Men det fick jag strunta i för nu var det bara in i duschen för att hinna till Attila till 6. Och det var riktigt trevligt och massor av folk så tom gröten tog slut. Men det var inte långvarigt där utan när vi kom hem tog jag tag i köket och golven. Hade tänkt lägga ut lite bilder som har tagits den sista tiden, men klockan är nu för mycket så det får bli i morgon. Ha nu en riktigt fin Lucia dag!

20161211 En riktigt go sovmorgon hade jag Svea, men tillslut masade jag mig upp trots att det inte var riktigt ljust. Så småningom gick vi ut och när det värsta av "spring i benen" lagt sig hade vi lite kontaktträning och positionsträning. Hem och sätta i gång med baket och grönkålen. Men det fresta ben och rygg att stå så mycket, vårat golv är super men inte när man ska stå mycket. Och det beror på golvet och inte siffrorna i åldern...... Emil kom på en visit. Men när jägarna kom hem avslutade jag bakandet för då var jag trött. Sedan har jag bara röjt lite och förberett mat som nu är på G. I morgon har jag lovat att hämta barnen vid lunchtid eftersom det är en mycket tidig morgon för dem och slippa vara på dagis så länge. Men i morgon är det också grötfest på Attila, och planen nu är att vi åker dit, blir väl ingen Sveaträning före eftersom barnen är här. Rätt fantastiskt med vårt avlånga land att temperaturen kan skilja så mycket, så kallt som Maria haft i Umeå och vi har haft vårvärme.... men det sägs att det ska bli kallare återstår att se. Nu är "pärena" kokta och till det blir det ugnsbakad lax. Ha nu en go måndag!

20161210 Nu är jag här efter över 1½ vecka och det i samma dator. Allt tack vare Lena som kände till en IT-tekniker i Vaggeryd. Datorn är nu helt genomgången, hårddisken var det ingen fel på, alla filer är genomgångna och testade, den är rensad då man hämtar hem en del skräp när man är ute och surfar. Det var mycket damm i den så nu är den städad också. Så nu hoppas jag att den håller ett bra tag. För allt detta med datorn har vi betalat 250:- !!!! Göran trodde inte sina öron när han var och hämta den och jag gissade på 2,5 tusen och skulle jag köpt en ny dator vilket jag var och tittade på så hade det blivit åtskilligt fler tusenlappar + allt jobb. Den firman kan jag varmt rekommendera om ni får några IT-problem. Så Lena jag kan inte Tacka dig nog!!! I går kväll fick jag inte igång den fullt ut alltså musen fungerade inte. Av frustration stängdes datorn av i går kväll men startades inte på nytt då jag kände att jag orkar inte fler datorbekymmer. Men i morse när den sattes på fungerade allt perfekt. Men jag har ändå inte suttit här förrän nu i kväll. För här har varit fullt ös sedan tidig förmiddag på barnbarn och ett tidigare bonusbarnbarn Eddie som också har varit här på besök så det har härjats kan jag säga. Så när stormen lagt sig hade min luft också gått ur, men nu har jag fått ny luft. Har ju en del att ta igen här men någon större resumé blir det nog inte, men jag har tänt det 3:e ljuset det 2:a är nu historia. Jag har också nu i kväll kokat en bytteliten skinka som nu är i ugnen för griljering och det för att få spadet till att koka grönkålen i. I morgon är det jakt igen i Botorp men Svea får inte följa med dit utan hon blir hemma hos mig så då får väl vi hitta på något kul förutom att det ska bakas och koka grönkål. Mailboxen var mer än full 98 olästa mail i inboxen och 50 skräpmail, så det var lite att rensa. Det är så himla skönt att jag kan vara här igen det har liksom blivit ett beroende. Hoppas att ni får en härlig söndag med vad ni tar er för, så hörs vi !

20161129 Att det skulle vara enkelt att byta dator vet jag att det inte är, men det är betydligt allvarligare än så. Idag har alla datorer Windows 10 och ftpn där jag nu skriver är inte kompatibel med W 10. Lena tyckte att vi skulle lämna datorn för rensning och genomgång och jag har pratat med killen idag han gav mig inget större hopp men skulle se vad han kunde göra. Så i morgon lämnas den in. Har också varit på Media Market och träffade en trevlig kille men visste väl inte så mycket om ftp och om den inte fungerar till Apples datorer fick jag rådet att leta begagnade dator på nätet - så det låter väl hoppfullt....... Så det är bara att vänta och se vad som väntas. Svea har i alla fall varit lycklig som har haft husse hemma mellan varven idag och även fått vara ute i skogen. Och det märktes när jag kom hem nu i kväll att det inte var det där hysteriska hälsandet som var förra veckan när Göran var borta. Just nu kom hon in och är blöt så då regnar det väl ute. Nu ska doggsen få mat och jag har lyckats skriva allt detta utan att datorn stannat +++. Ha det nu riktigt bra alla i fall vi inte hörs på ett tag nu.

20161128 Nu orkar jag inte längre för nu har jag fått nog.... i morgon åker jag och köper en ny dator! Skulle kolla mailen och lite annat men efter att ha startat om den 5 gånger var jag på väg att slänga ut hela skiten. Det blir inte mer i kväll för nu jag gjort 3 omstarter. Ha det bäst så hoppas jag att vi kan höras snart igen.

20161127 Så kom mannen hem vid 10-tiden och ordningen är återställd eller oordningen...... Vi gick i alla fall tillsamman med hundarna idag och vi fick berätta för varandra hur veckan varit. Men det var ingen skön promenad för det blåste verkligen kallat. Annars har jag tagit det riktigt lugnt, bara små grejat lite.  Så får vi se vad morgondagen för med sig. Ha det bäst!

20161126 En riktig ordentlig sovmorgon, satt väl uppe och ugglade lite förlänge!!! Så när regnet hade slutat framåt lunchtid gick vi ut på en mossrunda, en härlig lång skogsrunda. Och nu har regnandet fyllt på i alla bäckar det porlar och rinner ordentligt så nu var det betydligt svårare att ta sig över dem. Det blev ingen Sveaträning men hon tränade sina ben ordentligt ändå reflexvästen far som en projektil genom skogen och även Hunter fick vara lös idag. Adventsförberedelserna är nu slutförda och jag har hunnit med en hel del annat smått och gott. Har också gjort lite julfint här inne och ska man få någon julstämning ska man inte titta ut. I morgon kommer husse hem så då blir det andra tv-bullar!! Hoppas att ni nu får en riktig skön 1-advent!

20161125 Kunde trots allt flexa ut lite tidigare idag eftersom "öron" inte hade någon "öronjour". Hade först tänkt åka en sväng till Media Market men det avstyrde jag fort eftersom det var helt igenkorkat i stan, så det var bara att försöka ta sig ut så fort som möjligt och det inte E4 för där var det köer. Så därför kom jag hem lite tidigare än beräknat fast mörkt var det. Så det fick bli lite städning och sedan tillagning av min fredagsmat som får bestå av paj eftersom maken ej är så förstjust idet så det gäller att passa på och den lär väl räcka till i morgon också. Det fick bli lite Sveaträning också och nu är det en hel del som har fastnat - inomhus!! I morgon ska vi se om det blir läge för lite utomhusträning, får väl bli i samband med mossplockningen. Nu ska jag snart intaga pajen och resten av kvällen blir det tv med egenkontroll av fjärrkontrollen... Hoppas att ni får en skön lördag!

20161124 Idag var det mörkt när jag kom hem, men flexade lite på morgonen så att det inte blev riktigt så många ensamma timmar för doggsen. Så det blev ingen promenad men lite Svea-träning har det blivit. Lite adventsplock har det också blivit, men det är en hel del städning kvar innan det blir upplockning men det får bli på lördag. I kväll har datorn peppar peppar funkat än så länge men jag sparar efter varje mening för att inte bli av med allt i fall det låser sig. Den ensamma natten har varit bra och jag har sovit som en stock. Har ju också varit ute efter en sele till Svea, just det märket som jag fått av Catharina har jag inte hittat i stan så jag har beställt från nätet. De hade nog något likvärdigt men jag spara en hundralapp i alla fall. I kväll har Hunter ätit upp det sista av Märtas mat så nu slipper jag bli påmind om henne varje gång han får mat och säcken är utburen i garaget. I morgon fredag kan jag inte flexa varken morgon eller kväll så det får gå ändå. Men på lördag blir det en skogsrunda med mossplockning. Ha nu en riktigt bra fredag!

20161123 Nu har datorn börjat strula igen!!!!! musen låser sig och nu kan det ju inte bero på dålig mus för den är ju ny.... Så vi får se hur många gånge jag får starta om för att få till det här? Var hos tandhygienisten idag och därför kom jag hem innan mörkret lagt sig. Så jag tog hundarna och mig själv totalt reflex- klädda och vi gick en koppelpromenad till grannbyn. Skönt med lite frisk luft. Och nu är jag och hundarna helt ensamma för mannen gav sig iväg vid middagstid. Så när vi kom hem blev det golvrengöring och annan rengöring eftersom mannen lagat mat till denna jakt. Ska flexa 1 timme i morgonbitti och det för hundarnas skull så dagen inte blir allt för lång för dem. Så får vi se hur natten blir, brukar ju ha lite svårt för att sova när jag är ensam. Ha nu en bra torsdag så hörs vi om datorn vill!!

20161121 Idag när jag gick med hundarna kunde man lika gärna trott att det var en tidig vårdag +9 en blek sol och fåglar som kvittrar. Men det var förmiddagen det på em. kom mörkret och regnet . Har gjort det tråkigaste jag vet -strukit . I eftermiddags sedan åkte jag och Svea till Attila för lite träning och fotografering, men det blev en blöt träning för det regnade hela tiden. Så när vi var plåtade åkte vi hem. Jo det var sant Svea har fått träffa ett vildsvins päls med huvud - men det tyckte hon var lite läskigt - undrar hur det luktar jämfört med en älg för den höll hon på att krypa in i. Hunter har också blivit kardad idag, också märkligt med kastrerade hundar för hans underull liksom ploppar upp som vita ulliga svampar det är som att kamma bort bomull. Jaha det vari i stora drag vad som hänt idag och i morgon står det jobb på schemat så får vi se om jag är lika trött som vanligt efter min tisdag. Men i kväll ska jag försöka att komma i säng skapligt för igår ugglade jag för länge. Ha det bra ni alla!

20161120 Vilken dag det har varit idag - kusinträffen var kanonbra och Marie den yngste av oss kusiner hade gjort ett kanonjobb. Vi har varit 14 kusiner på mammas sida och alla de kom, vi var 69 sammanlagt så resten var "yngel" och respektive. Det var så fruktansvärt roligt att träffa alla igen, många av dem har jag inte träffat på 20-30 år! Så jag känner mig varm i hela kroppen efter denna dag. Svea fick följa med idag, blev ju mycket i bilen för hennes skull men kändes ändå bättre än att lämna henne ensam hemma eftersom Johan tagit med Hunter på jakt. Och Hunter helt fantastiskt att efter två dagar jakt är helt fitt for fight, trött men varken halt eller utslagen. Så i kväll har jag bara sorterat dagen och njutit. I morgon ska jag försöka ta tag i dagen och på em. blir det en sväng till Attila med Svea, lite träning men också fotografering. Har i princip nu gått igenom alla tollarkennlar via "Tollardata" och konstaterat att många har inte länkat till någon hemsida och många har inte uppdaterar sin hemsida på flera år. Faktiskt ganska tråkigt ..... Hoppas att ni alla får en riktigt bra måndag!

20161119 Idag har det varit en mycket annorlunda dag.. jag har varit ensam. Jag har inte gråtit på flera veckor för mina änglahundar men idag har gjort det, för här har varit helt otroligt tomt. Och framförallt med Märta som alltid var hemma med mig och idag har jag känt hur otroligt mycket jag saknar dem. Som väl var ringde Catharina och jag fick böla lite och prata - Tack Catharina för ditt samtal! Men för att inte tankarna skulle ta överhand har jag jul-höst-advent-städat, så lite vettigt har också blivit gjort samt golvrengöring. Svea och Hunter med husse kom hem vid 15-tiden och allt hade gått mycket bra för alla fyrfotingar - och inget blev skjutit. Svea har ju pejl på sig och det var häftigt att se hur hon rört sig, och mycket. Så det är helt förståligt att hon och Hunter legat som utslagna hela kvällen. Mellan varven har jag varit inne på lite olika hemsidor och därmed också läst stamtavlor men allt är inte av värde. I morgon ska vi ha en kusinträff på mammas sida på Tiraholms fiskerestaurang det blir ett 70-tal som kommer av 110 möjliga så det är riktigt bra. Det ska bli riktigt spännande för många har jag inte sett sedan barndomen och framförallt inte deras barn eller barnbarn. Härifrån blir det jag och Göran och Emma och tvinsen, grabbarna ville inte vilket jag har full förståelse för och Håkan har Emelie och Philip hemma. Troligtvis ska Johan iväg och jaga i morgon också med Hunter - Svea får inte följa med på det stället och för att hon ska bli lämnad ensam får hon följa med oss i morgon. Känns inte bra att lämna henne helt ensam. Hoppas att ni får en skön söndag så hörs vi!

20161118 Åhh dessa köer i Jönköping, trots att jag kunde flexa ut 16.00 var jag ändå inte hemma förrän 17.00. Hade tänkt besöka djurmagasinet för att köpa en sele till Svea men avstod eftersom det var mer eller mindre igenkorkat i stan. Friserat Göran och rensat akvariet och nu ska jag inte göra något mer, utan bänka mig framför burken. I morgon ska Svea med på sin första jakt men det blir här hemmavid och helt plötsligt blir jag ensam hemma. Det känns inte bra, det har jag inte varit på år och dag, så längtan efter en valp bara ökar och jag har nu tittat på ytterligare en kennel som känns bra så vi får se vad det landar. Hoppas att ni får en bra lördag i regnvädret, ha det bäst.

20161116 Natten till idag var ingen höjdare, vaknade 02 i natt och kunde sedan inte somna om 04.30 titta jag på uret och någon gång därefter somna jag. Kan inte säga att jag flög upp ur sängen när väckan ringde 05.40, så det fick bli lite flex på morgonen, men det var inte läge att stanna hemma för att sova för jag visste det var tajt på jobbet. Men kunde gå hem vid 15-tiden och sov sedan ca 1,5 timme och därefter masade jag mig iväg till syjuntan, men piggnade till och är det fortfarande. Men när jag låg vaken i natt låg jag faktiskt och kollade min egen hemsida och konstaterade att det var många sidor som behövdes uppdateras, så det får väl bli någon gång. Hade tänkt att byta framsidan och göra den lite mer vintrig - men någon vinter har vi ju inte nu så hösten får vara kvar lite till. I natt hoppas jag kunna sova och fungera som en människa i morgon. Hoppas att ni får en bra torsdag!

20161114 Idag har det varit grått hela dan och knappt blivit ljust. Men i alla fall har fönstren blivit putsade i "frukostverandan" samt städad. Nästa gång jag putsar de fönstren hoppas jag att jag slipper skrubba flugskit... Jag och hundarna var naturligtvis ute och vandrade i dimman, men det var nästan farligt att gå i skogen då snön mellan varven rasade från träden. Dagen idag har bestått i telefonsamtal med min mentor Gun hon vet mer än man kan läsa sig till. För jag har läst stamtavlor och kollat av lite vad som är i görningen framåt våren - för nu letar vi valp på allvar. Och så långt är det nu bestämt varifrån valpen ska komma, tiken är parad men som man vet är det långt härifrån och dit och det måste bli minst två tikar då hanhundsägaren har första tjing på en tik. Detta är för mig en mycket intressant kombination och ligger ganska bra i tid. Men jag kommer att spana vidare. Men det tar sin lilla tid det här spanandet som även har fortsatt i kväll, så det har inte blivit något gjort här som var tänkt dagarna - har för få timmar... Nu hoppas jag på en bra jobbvecka så man slipper att var helt slut när man kommer hem och det hoppas jag ni andra får också!

20161113 En härlig men aktiv helg är nu till ända. Det har varit mycket barnbarn. Idag hade jag tänkt putsa fönster, men vid 11 kom Freja eftersom hon bara somnade på Johans rygg som bar omkring henna på ryggen under älgjakten. Så det blev inga fönster putsade i alla fall. Framåt 3 tiden ringde Johan att han skjutit en älg och kom för att hämta Freja som skulle följa med och hämta älgen i traktorn. När det åkt i väg tog jag hundarna och gick ut och kanonkulan fick springa av sig. När vi kom tillbaka var de komna hem från skogen älgjägarna och sedan var vi där och det ända till kl. 18. Då var älgen upphängd och Freja blev hämtad. Och Svea har sedan legat helt utslagen efter helgens alla bravader. Och jag är nästan som Svea själv, men det har varit en riktig bra helg. Nu får jag hoppas att det kan bli lite fönsterputs i morgon i alla fall - för då lär det väl inte bli några barnbarnsbesök i alla fall. Ha det bäst alla!

20161112 Nu är kvarnen avstängd.... Freja kom vid 12 tiden lämnad av sin mor, eftersom fadern var och jagade. Vid 14.30 kom de andra bägge eftersom Emma skulle hämta sin svärmor och det eftersom det är älgjakt i morgon och Emma ska vara med. Så det blev ett födelsedagsfirande med 10 personer. Och de tre 4-åringarna härjade så det stod härliga till. Vid 18-tiden hade alla åkt hem. Morgon började med lite mys för mig och Svea när Hunter och Göran gett sig iväg. Vi tog en promenad i disigt väder och Svea höll sig intill mig hela tiden så det var verkligen en +. Sedan blev det faktiskt lite Svea träning när Freja kommit för då åkte alla leksaker ut på golvet och det var många saker som fick fötter i Sveas mun, men jag fick alla till mig och även de som hon bar ut så det var ytterligare ett +. En härlig dag med alla samlade både barn och barnbarn, men lite trött är jag allt. I morgon blir det bara jag och hundarna och det ska bli skönt. Freja ska följa med på älgjakten. Ha det bäst alla!

20161111 Har inte skrivit här på några dagar och det för att det inte hänt något särkilt. Det har varit en mycket jobbig vecka med sjukt på jobbet, så mycket jobb, övertid  och dödstrött när jag väl kommit hem. Men nu är det fredag, har fått mat och en wirre och det känns himmelskt skönt att det äntligen är fredag. I morgon kommer Freja och då ska vi bl.a. fira hennes födelsedag lite för tidigt men för säkerhets skull om det inte blir något besök innan födelsedagen den 8/12. Jag och Svea kommer att var ensamma i morgon på fm. eftersom Hunter ska med och jaga så det ska bli spännande om hon tar samma repa som förra gången Hunter var med och jagade. Vi hörs väl i morgon om jag nu inte är för trött huvudet efter att ha haft alla barnbarnen och barn här. Ha en go´kväll och en riktigt bra lördag!

20161108 Usch i kväll är jag datortrött... blev så lack på jobbet idag, hade skrivit en hel journal efter dagens siste pat. och skulle bara läsa igenom och signera då låser sig hela cosmic allt jag skrivit går förlorat. Tydligen ett stort fel enligt intranätet så det var bara att packa ihop och gå hem. Så jag hade knappt lust att sätta på den här burken fast nu sitter jag ju ändå här fast jag inte tänkte det. Och inte har det hänt så mycket heller de få timmarna man är hemma innan läggdags. Men Svea har fått lite inomhusträning och det får hon en stund varje kväll - nästan och faktum är att polletterna trillar ner en efter en. Hoppas att det blir en bra onsdag! Och du Maria krya nu på dig - gör dig en ingefärsshot!!!!

20161107 I morse fick vi i alla fall äta frukost tillsammans men det var inte mycket mer innan mannen blev utringd ingen. Så då var jag och hundarna ensamma igen, men när vi började vår promenix sken faktiskt en svag sol, men annars har det mest fallit ett lätt snö i princip hela dagen. I dag stod hundvård överst på listan och med lite överrumplande åkte Hunter dit. Han blir barnsligare och barnsligare för varje gång - han beter sig som han skulle dö. Och han hade nu så mycket hår på tassarna så det såg ut som skor och klorna var också på gränsen till för långa. Så var det dags för lilla snorpan och där var det inte mycket att klippa och ännu mindre på klorna så det var bara några stycken som behövdes. Sedan var det ju dags för dammen och det fick bli resten av huset också. Har sedan hållit på med lite pappersarbete samtidigt som jag tvättat. Har också blandat ihop en ingefärsshop som förhoppningsvis ska hålla förkylningen borta. Såg Paolo Roberto på morgonprogrammet som hade lite gympa övningar för de över 60. Så efter nästan 6 km på cykeln gjorde jag dessa övningar, så jag känner mig lite leabruten nu. Veckorna går fort och det gör ledigheten också. Ha det bäst i morgon tisdag!

20161106 Snö och blåst på tvären och kl. 06 blev Göran utringd. Framåt förmiddagen var det på med tjocka vinterjackan och icebugsen. Och på "gäret" nöp det ordentligt i kinderna men inne i skogen var det helt ok och Svea gjorde en 5:a på söket idag med.... Lite vinterbilder blev det idag och snöskottning annars har det inte varit inbjudande att vistas ute idag. Så det har blivit gjort lite sånt som man bara skjuter på, men en hel del vila också kände att det behövdes idag. I morgon hoppas jag få gjort lite mer nytta. Ha nu en bra måndag!

20161105 Igår gick telefon, mail, sms, och messenger varma och det pga. av snön i Taberg. Så det blev beslutat att Funktionsbeskrivningen Retriever skulle genom föras i Alseda. Var väl inget jag jublade över lite skillnad att åka till Taberg eller 11 mil till Alseda. Men det var inte mycket att göra åt utan bara att gilla läget, jag hade i alla fall fått en senare tid och skulle starta 11.30. Som väl var mötte Catharina upp mig i Vrigstad för att följa med. Tack Catharina för att du följde med, det värdesatte jag skarpt. Vi kom i tid och fick följa med en hund innan det var dags för Svea. Svea var yngst med sina 16 månader alla de andra var över 2 år och några ännu äldre. Jag är mycket nöjd med Sveas genomförande en del var förväntat andra lite mer oväntat men i det stora hela ett bra genomförande. När Svea var klar åkte vi hem då var det två hundar kvar. Men vädret var inte det bästa och som sagt hade vi en bit att åka. Både jag och Svea har varit lite sega i kväll så det ska bli skönt att krypa till sängs. I morgon väntas ett regält oväder så det blir att se vad det blir av det. Go´natt alla och ha en bra söndag!

20161103 Börjar faktiskt med gårdagen som var ganska händelserik och visst var det vitt på backen på morgonen, inte så farligt men när jag kom till Torsvik var det riktigt spårigt och mycket snö, ändå hade plogbilen kört en vända. Motorvägen efter Torsvik var likadan och de flesta låg i ca 60 km (idioter finns det ju alltid) men se när man kom till Råslätt då var det grönt och inte en flinga. Kunde flexa redan vid ½4 och tänkte vara hemma i bra tid. Men se då var det ett "jäkla" ovär i stan, det haglade så det small på bilen och väl ute på motorvägen snöade det ihärdigt och ju närmare Torsvik man kom ju värre blev det och det hade nog hållt på ett tag för det var regält moddigt. För att inte tala om alla köer i stan så var det köer utanför stan också och det gick i snigelfart. Och i Taberg började kön långt innan ICA, och i rondellen stod en långtradare mitt över hela rondellen och blockerade alla som skulle svänga vänster. Så för att köra förbi fick vi ta trottoaren och det gick bra jaha då i backen efter Tinas blommor stod det bilar och slirade och kom varken upp eller ner. Tillslut kom en plogbil som jag haft efter mig och körde förbi, tänkte att det var bäst att haka på så fick ha ta smällen om det kom någon ovanifrån, men det gick bra och vi kom förbi de slirade bilarna. Och nu hade vi ordentliga vintervägar hemma också och väl hemma 16.45 kände jag inte ett dugg för att ge mig av igen för att slira ner till Sveakursen trots att det var avslutning - så jag ringde återbud och det var osäkert hur många som kom sa Britt. Så jag tog en syjuntesväng efter lite Sveaträning. Och som vi satt där "flitade" oss så blev det totalt kolsvart vid ca 20.30, tur telefonerna har ficklampor så vi kund ta oss ut och till bilarna. Och naturligtvis var det svart hemma också, så det fick bli en riktig tidig läggdags. Göran vaknade någon gång under natten och var och släkte, men kl. 4 vakna jag och var fullsövd låg och snurra lite men gick upp och lät dagen komma igång. Svea undrade nog vad som hände dels gick vi till sängs tidigt och sedan gick vi upp när hon har sin bästa sovtid... Men det tar betydligt längre tid att ta sig till stan - och än är man ju inte "halkvan" . Idag när skulle hem efter jobbet var det kö ända från parkeringen - att du milde va trött jag är på alla bilköer. Men jag fick handlat och kom hem tillslut utan några missöden. Det blev en cykeltur lite käk och lite matlagning på tvn och nu sitter jag här och ska snart inta ryggläge. Ha nu en go´fredag utan några missöden.

20161101 En lång dag med övertid idag också och nu är det kolsvart när man åker hem, och spännande i morgon om det är vitt på backen. Hoppas att det inte är det och hoppas att snön håller sig borta tills efter lördag. Har i alla fall i kväll fått PM:et efter påstötning och det visade sig att det inte hade gått iväg från hennes box till någon av oss. Och jag och Svea startar först av 7 och det kl. 8.30. Lite inomhusträning med Svea i kväll, och den tunga fladdriga apporten som jag fått låna av Anna-Karin var inga som helst problem det bekom henne inget. La också ut två apporter med Göran som vakt att inte byta och det gick bra - inne, det är något annat ute så det blir spännande på lördag. Får väl ladda med köttbullar så kanske jag får in henne... Ja mer än detta har det inte blivit i kväll tittat lite på bakning med mitt sticke och nu ska jag förbereda morgon som kan bli tuff eftersom jag har jouren. Och i morgon är det också avslutning på Sveas kurs och det ska bli skönt, så nu blir det junta hädanefter. Nattis med er!

20161031 Idag fick jag i alla fall äta frukost tillsammans med mannen. Och när han då var hemma har vi haft nere alla 9 taklamporna som välbehövligt behövdes tömma på flygfä och damm. På fm. kom Emma med Tekla och vi skulle gå en sväng med henne och Svea. Och Svea blev jätteglad äntligen en kompis att leka med - men se det tyckte inte Tekla, så tyvärr kunde vi inte släppa dem tillsammans och man kunde riktigt läsa Svea besvikelse av att Tekla inte är lika godhjärtad med andra hundar som mot människor. Men vi kommer att göra nya försök för mycket beror nog på en osäkerhet med Tekla och andra hundar. Svea fick sedan lite träning utomhus idag den vanliga träningen gick bra men apporteringen blev det lite si och så med - det blev för mycket lek och ägande idag, hon kom till mig men inte på direkten, så det lär väl bli mer än spännande på lördag. Och i eftermiddags kändes det skönt för nu är alla fönstren putsade på utsidan, men en del insidejobb kvarstår. Mannen har också lagt på vinterdäcken om det nu blir snö som de tidigare lovat. Då är återigen ledigheten över för denna gång, men det har varit en bra ledighet med både aktiviteter och slöande och nu väntas en ny jobbvecka. Ha en riktigt bra tisdag!

20161030 Vi hade en skön morgonstund jag och Svea när Hunter och Göran åkt iväg. Och sedan hade jag planerat att vi skulle få en bra promenix hon och jag , tog med mig dummies och vi skulle ha lite träning och mysa ute i skogen. Men se det blev det inget av för Svea drog till skogs nästan meddetsamma, och där gick jag med dummyn  i min ensamhet och tänkte på mina änglahundar. Varför denna spelevinkan gjorde så här är bara spekulationer. Men jag tror att eftersom inte Hunter var med trodde hon nog att han var någonstans i skogen och skulle leta reda på honom. Hon kom hem bara ett par minuter efter mig. Men då var min sinnes stämning inte av det bästa så det blev ingen träning. Jag fixade lite i trädgården, gick in och fortsatte med fönsterputs och städning av vårt sovrum med gardinbyte etc. resten av golven fick också en omgång och stryktvätten som låg och väntade blev avklarad. Ja det blir inte alltid som man tänkt sig, men vi gör väl ett nytt försök i morgon - med Hunter. Nu i kväll har jag också haft ett trevligt samtal med Lisbeth och vi har ventilerat både det ena och det andra inom hundvärlden. Trots att "solen" inte är mer än 21.45 känns det i ögat att det är dags för sängen. Ha det bäst alla!

20161029 En riktig heldag med barnbarnen, de är så härliga men ack så intensiva, så när de for hem vid 5 tiden var jag rätt trött i huvudet, för dessa bägge barn brås på många i släkten och munvädret är det inget fel på. Men vi har haft det riktigt bra, varit ute med hundarna, plockat in lite växter, ätit förstås, garnerat tårtan som morfar skulle bjuda älglaget på, myst, lekt, läst sagor. Varit borta och pratat och busat med "älglaget" och ätit tårta. Som väl var kom Emil så han fick stå för kurragömmalekarna. Men visst värmer det i mormorshjärtat när de efter en hel dag ändå vill stanna kvar och helst sova över. När de gått hem efter att först ha städat upp leksaker o dyl. la jag mig på sängen och bara var och en dödstrött Svea la sig bredvid mig. Resten av kvällen har jag gjort inget, glott på burken med ett sticke förstås. Hampus sockar och en mössa med reflexgarn är nu levererat och nu väntar Evelina på sitt så det är bara att låta stickorna gå. Men i morgon ska jag ägna mig åt Svea och kanske lite fönsterputs, Hunter ska följa med på jakt den gamle mannen - och Göran har fått förhållningsorder. Go´natt denna långa natt och ha en bra söndag!

20161027 I kväll när jag äntligen kom hem var det 12 tim. sedan jag for hemifrån - en mycket lång dag. Fick jobba över en ½ timme och så skulle jag till Maxi och det tog 22 min. att ta sig från Ryhov till Maxi att dessa köer kan man bli knäpp på. Kan ju inte säga att man har så mycket energi kvar efter en sådan här dag. En cykeltur fick det lov att bli eftersom fredagen är en "vilodag" men det var ganska trögt med 5,5 km blev det i alla fall. Och kvällen har ju bara rusat iväg och trött är jag. Men som sagt fredag i morgon - ändå tycker jag att veckorna går fort. På lördag kommer barnen hit på morgon så att fadern kan vara med och jaga älg. Emma och Taggen är iväg med sin bevakning. Men Maria förkyld nu igen! Är det dina små hjärtegryn som delar med sig? Ha nu en skön fredag!

20161026 Jippii i kväll är jag riktigt lycklig min ålderdom med skogsvandringar med mina hundar är säkrad så länge jag lever. För det blev varken intressenten i söder, öster eller väst som vann, utan det var Johan som tog hem det hela. Det har varit några oroliga dagar framförallt med sönder och öster. Men jag/vi är så stolta över Johan som kunde förverkliga detta. Visst kommer skogen att förändras med avverkning, men den finns kvar för mig och mina hundar. Hade det varit söder eller öst som vunnit hade det nog inte varit lönt att sätta foten väster om vägen. Så i kväll har jag faktiskt firat lite fast det är mitt i veckan. Svea har fått lite träning och i kväll tog jag faktiskt fram 2 dummies - gick väl inte helt enligt planen men jag fick dem till mig i alla fall. Göran har varit ute med dem i eftermiddags och har sedan varit på darten och jag har kollat burken. Köpt garn idag med reflex i som jag tänker sticka mössor i till barnbarnen. I kväll ska jag sova riktigt gott.... ha det bra!!

20161025 Idag efter jobbet har jag varit hos optikern, ingen större förändring men det blir nya brillor. De jag har är faktiskt 5 år. Så jag var hemma ganska sent idag, men det blev lite Svea-träning och sedan cykeln. Efter duschen kom Johan hit och språkade lite om det som händer i byn. Resten av kvällen har det slöats framför tvn med sticket och nu är snart Hampus sockor klara, bara sista hoptagningen. Så nu blir det inte mer i kväll, go´natt och ha en bra onsdag!

20161024 Idag hade jag och hundarna en riktigt go sovmorgon, även att man hörde husse stöka i köket innan han åkte på jakt. Så efter en sen frukost och lite stök gick vi ut i den härliga höstdagen som var. Och både Hunter och Svea fick springa av sig, men det är svårt att få Hunter kopplad man får i god tid börja att vifta med händer och (fötter) när han tar kontakt för att han ska komma eftersom det inte funkar att ropa på honom. När vi kom hem tog jag min an altanen, plockat in en del av de frodiga pelagonerna och slängt hälften och ett riktigt "skit" göra var att rengöra grillen. Men nu är den på plats och det är till hälften städat där ute (det värsta) och det känns bra att det nu är gjort för det har jag tänkt i veckor. Så mycket annat har det inte blivit eftersom vi åkte till Attila och klubbmötet, och där var faktiskt en hel del som var där. Och 2,5 tim var vi borta men det var en otroligt glad Svea när vi kom hem, fick fullkomligt spel och for runt som en tokig. Men nu är det snart dags att tänka på refrängen, hade gärna varit hemma i morgon också men får tya mig lite till. Ha det bäst!

20161023 Näst sista gången på Sveas kurs och idag överträffade hon sig själv och mig också. Hon satt kvar med störning, med hund som gick förbi mellan oss, en person som gick förbi och sista gången kastandes av en leksak. Bryta med inkallning av person med  tre olika störningar. Stanna på kommando och hundmöten. Och så hade vi spår också, ganska kort med kort liggtid - inga bekymmer och for fram som en raket. Så jag är verkligen nöjd med hennes agerande idag, med tanke på hur det har varit och det är nog Svea också för hon ligger däckad i min säng. Ja detta har tagit det mesta av dagen, så det har bara blivit lite dammsugning och en cykeltur och mer har jag inte tänkt göra. Har fått två härliga bilder av Norton - tollarna klär verkligen i höstens färger. Ha det bra alla!

20161022 Då har vi haft avslutning på våran valpkurs som jag, Linda och Anna-Karin har hållit. Och vi fick verkligen en bra kritik för kursen både den skriftliga kritiken och muntligt och även en minnesgåva fick vi. Känns så bra att det jobb man ändå lägger ner ger utdelning och att kursdeltagarna är nöjda. Var inte hemma förrän vid två tiden och ganska frusen. Emma och barna kom och vi hann med en snabbfika innan älglaget kom hem med den idag skjutna älgen som morfar skjutit. Vi gick bort till "rännet" för Emma ville vara med och skära och Svea och Hunter fick följa med och Svea tyckte det var jättekul med den döda älgen - så några pussar av mig har hon inte fått sedan. Det var rätt kallt så jag och barna och hundarna gick hem tills Emma sedan var och hämta dem, med vilda protester men mormor var ganska mör efter dagen så jag gav inte vika. Resten av kvällen har det inte blivit så mycket mer än matlagning och tv. I morgon bär det av till Attila igen för då är det Sveakurs. Vad tråkigt för dig Maria att det inte blev något Ullared, men ni får nog trevligt ändå och kanske att plånboken inte svider lika mycket. Nu är det snart dax för sängen även att det är lördag, men det har varit en aktiv dag trots allt. Hoppas att det blir en skön söndag!

20161020 Igår onsdag var det Svea kurs och förutom att det blev ett ordentligt tollarrejs på inkallningen gick det bra. Var en sväng efter kursen och visade mig på syjuntan och tjöta lite. Idag var det så Maxi efter jobbet och trots att jag hade handlelapp kom jag på två saker jag glömt, ja ja vi överlever. Och i morgon är det redan fredag vilket alltid är skönt men veckorna går fortare och fortare. I helgen blir det ganska fullt upp, valpkurs på lördag och Svea kurs på söndag. I kväll har det blivit lite Svea-träning och 6 km på cykeln. Nu ska jag inte göra mer i kväll. Ha nu en go´fredag!

20161018 Full speed på jobbet idag så det var skönt att sätta sig hos frissan och slappna av. När jag kom var huset tomt, ingen bil och inga hundar så lite konfunderad blev jag allt. Strax kom Göran hem, han hade varit ute med dem och även släppt Hunter och de bara försvann rätt som det var. En orolig och ganska arg husse åkte med bilen fram och tillbaka i byn eftersom skymningen snart föll i mörker. Till slut kom två skitiga hundar hem och vattenslangen fick göra nytta igen, och en husse som lovade Hunter att nu var det slut på friheten på eftermiddagspromenader - det blir ingen tredje gången gillt. När lugnet åter hade lägrat sig med att de var välbehållna hemma igen och fått sin mat eftersom uret hade blivit 7. Och i lättnade över det gick det som attans på cykeln. Hade igår tagit upp köttfärs så den var tvungen att tillagas med min favvo av vitkål, så det blir ett gäng matlådor. Sedan har de bakat på tv och nu sitter jag här och har även läst Marias inlägg i GB - du ä la för goer! Har börjat på en ny jumper och nu till Freja och ett härligt melerat garn och det är så spännande att se hur det blir efterhand. Nu ska jag portionera mina matlådor och därefter har denna kvällen tagit slut. Ha det bra mina vännor!

20161017 Hade en liten vaken natt och låg och funderade på både det ena och det andra, men grunna en del på denna maskins påhitt och kom fram till att det kan ju vara musen som inte fungerar. Så det var det första jag gjorde på morgonen att sätta dit den nya, som har legat i lådan sedan vi köpte datorn. Och kan man tänka sig att det har fungerat sedan - om man nu vågar hoppas på att det var det som var felet. Har också grunnat på lite framtids händelser inom den fyrbenta världen. Och även Göran var positiv till detta och vi kollade runt lite - men det här ligger långt fram i tiden. Först ska det bli lite mer ordning på Svea, men jag är impad på hur bra hon funkar nu jämfört med för 4-5 veckor sedan, och lite träning tar vi oss för varje dag. Efter sjörundan idag har det blivit mer fönsterputs och städ av tv-rummet och nya gardiner. En cykeltur lite käk och nu blir det tv tills det blir dags för sängen innan en ny jobbvecka väntar med frissbesök i morogn. Bilder från helgen på framsidan. Ha det gott!!

20161016 Sovmorgon till nästan 8 det var skönt. Sedan gick jag med doggsen på en lång ganska kylig promenad, men det var riktigt skönt. Efter det blev det bilen för hela slanten, så nu är den städad både ut och invändigt och det tog en rejäl tid. Men sedan var fingrarna "urled" . Fick ett Messenger från Anette på Tollartrollets om att det är FB-r (funktionsbeskrivning retriever) som är så nära som Ekeryd i Taberg. Det var tydligen få anmälda så jag har anmält mig och Svea - så det lär väl bli spännande!!! Någon mer som hänger på, tänker på Nisse och Klara!!! Anmälningstiden går ut 21 el 22/10. Dagen är 5/11. Hör av er till mig vid intresse. Vågar inte ens tänka tanken med att datorn håller. Men jag har redan startat om 1 gång. Skulle inte sagt detta nu startat om igen. Det här funkar inte så jag får ta en snack med Lena. Nu är maten på spisen så nu lär det inte bli mer här, tog annars lite bilder på våran promenix idag, men får se om de kan komma ut. Ha nu en bra måndag!

20161015 Då gör vi ett nytt försök med en dator som inte har varit på sedan i gårkväll. Gick med hundarna tidigt på morgon idag innan vi åkte till vår valpkurs, så att Svea fick springa av sig. De är så duktiga våra kursdeltagare och det är verkligen en rolig kurs där alla ger och tar. När vi kom hem blev det apportering för Svea men nu ute och det som har fungerat inne funkande också ute, så nu får jag utöka svårighetsgraden. Sedan tog jag mig i kragen och har putsat fönstren på västersidan och då också torkat karmar odyl, för dessa små djur (flugor) att de bara kan skita ner så in i norden. (första omstarten) Efter lite paus inne blev det ytterligare lite träning med Svea, men bara lite eftersom Hunter ville vara med i spelet. Städat lilltoan, förberett maten. Och nu blir det slöande framför tvn. Hoppas att ni får en riktigt skön söndag.

20161014 Datorn är allt annat än bra, gjorde ett försök igår men fick ge upp. Nu har jag startat upp datorn tre gången för att få ut det jag skulle till kursen i morgon. Och för att skriva de här meningarna är det nu två gånger. Så snart har Lena ett gigantiskt arbete framför sig. En rörig dag på jobbet men kl. 4 kunde jag flexa ut i alla fall. Hem till ensamma Svea som hade läst ett par JP och gjort lite tänneved. Men lite Svea träning har det blivit i kväll i alla fall och det gör framsteg, inget ägande av dummiesen längre. Så det börjar att kännas hopp fullt. I morgon är det då nästa sista gången på valpkursen och jag har förberett mig lite i alla fall. Blir inte mer i kväll så får jag se hur många gånger det får åt att få ut det. Ha det bra alla i fall vi inte hörs!!

20161012 Idag var det en hel del energi kvar när jag kom hem. Så det blev Svea träning och har nu testat ett tag med extern belöning och det funkar riktigt bra, blir lite lugnare i träningen när belöningen inte är så nära. Så hade jag ett par krukväxter som bara var tvunget att omplanteras och helt plötsligt hade det ynglat av sig. Sedan åkte dammsugaren fram med Svea placerad i tvättrummet och det utan protester. Efter det blev det 6 km cykel. Men efter en upphetsande kvällsmat bestående av kokt ägg och makrillfilé är det snart dags för ryggläge. I går var det 1 månad sedan Märta blev en änglahund och den 18:e är 2 månader sedan Jackie blev änglahund - fortfarande finns det inte en dag utan att jag tänker på dem - och det gör ont men är kontrollerbart. Ha det nu bra i morgon torsdag!

20161011 Igår var det Ullared för hela slanten och jag hittade nog en hel del - vilket märktes när jag kom till kassan. Men det var lite rörigt där igår pga. att de byggt om en hel del och den vanliga rutten omkullkastades och sedan var det ett väldigt tjat i högtalaren om folk som blivit av med sina vagnar, så det var nog en hel del "öra" höns som var där igår. Och trött som vanligt och slocknade före 10. Men som vanligt har vi en trevlig dag i ullaredet Lena, Louise och jag. Var mör i morse också men jobbet har flutit på som vanligt. Hann hem innan mörkret och gick en tur på 2,5 km (enligt tfn:en) med doggsen och de undrade nog vad som hänt eftersom Göran gått med tidigare på em. Men resten av kvällen har varit slapp men det har blivit lite stickat i alla fall. Nu ska jag kolla mailen innan jag knyter mig. Ha nu en skön onsdag!

20161009 Då har vi haft valpkurs igen i mestadels regn. Och idag var temat nosarbete och kursdeltagarna var riktigt duktiga. Ett härligt gäng som ger och tar av varandra. Och Linda, Anna-Karin och jag är också ett super team som funkar såå bra med varandra. När jag kom hem vid middagstid fick så våra hundar sin aktivitet, och det blev en bra skogsrunda, men Hunter hittade naturligtvis något att förfölja och så var de väck. Gick min runda tillbaka, och sedan genom byn och såg dem och blåste och Svea kom direkt, men inte Hunter eftersom han inte hör när jag blåser på avstånd. Men gick honom till mötes. Det var något skitiga hundar kan jag säga och gick till "lilldammen" och Svea for ju i och blev ren, men Hunter som bara kärringdoppar sig fick en omgång av slangen när vi kommit hem. De fick märgben och resten av kvällen har de inte gjort något anspråk på mer än att sova. Tog en cykeltur också på 6 km.  Har nu förberett morgondagen med att skriva en önskelista/ handlelista för i morgon bär det av till Ullared. Har också pratat med min son Hannes som idag fyller 24 år. Är så stolt över honom för den han är och för att hans liv funkar så bra. Så i kväll känns det riktigt bra och jag önskar att vi alla får en riktigt bra måndag!

20161008 Mannen åkte tidigt idag på den sedvanliga höst resan. Gick tidigt med hundarna och sedan tog jag mig an trädgården och det blev lite höstplantering. Och in i garaget med blommor som blommat över och ska vinterförvaras. Men det är helt otroligt så mycket av sommar blommorna som fortfarande blommar, och det fick står kvar. Fick besök av Linda och vi gick igenom morgondagens kurs. Och så kom Johan och Freja och Freja fick vara hos farmor till kvällen och hon fick sina pannkakor med grädde. Också ett telefonsamtal med Catharina som var besviken efter dagens tävling med Malte. Men du ska se att nästa gång går det super - ni är så duktiga och nu gäller det bara att hitta den felande länken - och det kommer ni att göra var så säker. Kollade lite på mina bilder och hitta en så fin bild på mina änglahundar som jag lagt ut. Fortfarande har jag svårt för att fatta att de inte är hos mig och jag saknar dem så det värker i mig - och Märtas blick som hon alltid tittade på mig den säger mer än tusen ord. Och den blicken kommer att följs mig livet ut. Nu ska jag lägga ut det skrivna torka tårarna och kolla på tvn. Hoppas att ni får en riktig skön söndag!

20161006 Svea kurs igår och det kändes att vintern är i antågande. Var en mycket snabbis på Ekbacken och hälsade på men de flesta hade åkt hem. Idag blev det Maxi efter jobbet och det är skönt att det är avklarat. När jag kom hem var husse ute med hundarna, och jag hann packa upp kassarna, dammsuga och torka golven innan de kom hem. Och nu har jag cyklat och duschat och när jag lagt ut detta ska jag titta lite förberedande på kursen vi ska ha på söndag. Och visst är det skönt att det är fredag igen och lite ledighet från det jobbet, men det är mycket annat som väntar ledigheten så vi får se hur lustan faller ut. Ha nu en skön fredag!

20161004 En lång dag på jobbet blev med en ½ timmes övertid efter att ha haft full mottagningen och flera journaler som ej var skrivna. Så jag var mer än seg när jag kom hem och för att få lite ork ringde jag Maria och efter över 1 timmes "tjöt" hade jag piggnat till. Tack Maria för du tog dig tid med mig. Så efter samtalet äntrade jag cykeln - men bakdelen är ännu inte helt nöjd med den övningen. Fixat lite käk till morgondagen och släta framför tvn. Har också läst på läxan som Svea har till morgonens kurs. Men nu är jag trött på riktigt igen, men nu blir det sängen som får ta hand om tröttheten. Ha det bäst i morgon onsdag!

20161003 Idag kom Hampus hit vid 8-tiden, för att föräldrar skulle åka med Evelina för lite undersökningar. Och som väl var visade alla prover positiva besked. Fikabröd hade de köpt när de kom från stan så då blev det full rulle här. Så inte förrän efter 12 kunde jag gå med hundarna så de fick springa av sig. Sedan åkte kantklipparen fram och förhoppningsvis blir det inget mer kantklippt i år och är klar för vinterförvaring. Och även gräset hos hundarna är klippt och nu hoppas jag verkligen att det var sista gången. En stunds ryggvila och så kom Emma o Evelina igen och fick vara med när Svea blev ansad om öron, tassar och klor. Hunter fick stå över denna gången då det inte var så länge sedan - och det var han tacksam för. Lite Svea träning har det blivit ute och i kväll har hon fått lite hjärngympa med att plocka klossar där det ligger godis under, och faktiskt plockade hon upp alla klossar och gav till mig - framsteg! Men det är en trött dam i kväll då det har varit aktivt för henne i dag och i helgen, men hon lär väl vila upp sig efter min ledighet nu när jobbet väntar. Nu är det riktigt kyligt ute så det skulle inte förvåna mig om det är frost i morgon bitti. Ha en bra tisdag så hörs vi!

20161002 En lika fin höstdag idag också, men min dag började sent. Har haft en sådan här kan inte sova natt men framemot 5 snåret somna jag och sov till 8.30. Har ju ingen Märta som talar om att det är matdags längre. Så det blev sen frukost och sent innan vi kom ut med hundarna. men vi gick till sjön och Svea badar stup i ett. Men vi gjorde också ett par regelmässiga apporteringar med dummies som Göran kastade, och det gick riktigt bra, avlämnade framför mig, utan rejs eller tuggande så det var jag nöjd med. En batteriladdning kantklippning blev det, och nu är de sista tomatplantorna och gurkplantan utburna och grönlingarna som var kvar får mogna inomhus nu. Har rensat lite bland "pyttorna" och plockat i ordning lite. Var också på kyrkogården och gjorde en höstplantering. Men efter lite jox ute som kom regnet till slut. Så då gick jag in och äntrade cykeln och det blev 6 km. Resten av kvällen har bestått i telefon, mat och tv. Och i natt hoppas jag verkligen att jag kan sova hela natten. Ha nu en go´måndag!

20161001 Vilken underbar höstdag det varit idag. Gick en ordentlig höstrunda med hundarna på 2 tim. Och hittade faktiskt lite gulingar så det blir lite smak till maten i kväll. När Svea vilat upp sig efter den promenaden eftersom hon far fram som ett skrållat troll i skogen så blev det lite träning för henne lite lydnadsträning med stadga samt apportering och hon gör framsteg. Yvonnes råd börjar att ge resultat. Sedan har jag plockat lite med blommorna ute och en del är borttagna, men det är fantastiskt att det fortfarande blommar rikligt så de får stå ett tag till. Tog en ny bild på mina skogshundar idag som nu ligger ute. Har också ändrat om lite här och var. Har fått besök av barnbarnen med fadern i em. så då fick det ju bli lite fika, modern är på Öland med Taggen. Har också pratat med Livas matte att jag inte tänker använda henne i avel. Nu ska jag bänka mig vid tvn och hoppas att sporten är slut.... Ha nu en go lördagkväll och en härlig söndag, så hörs vi!

Såg Maria att du i GB kommenterat Anita Wahlbergs tragiska bortgång. Och det är ju så att hel TollarSverige sörjer henne, att bara vid 51 års ålder gå bort är så tragiskt så det finns inte ord. Hon var en fantastisk människa och jag har vid flera tillfällen träffat henne. Och 1997 när Tollarspecialen var i Töre var vi också hemma hos Anita och Anders på Duck´tails "Palats". En goare människa än Anita får man leta efter och våra varma tankar till Anders som nu har mist sin livskamarat.

20160929 Länsmötet idag var faktiskt ganska givande. Och det blev en kortare dag, började senare och slutade tidigare och det passade perfekt nu när hundarna varit ensamma. Så det blev en promenix i blåsten, men Svea badade i rent vatten och Hunter i gyttja och som pricken över it rullade hans sig i något gegg. Så det blev vattenslangen och skurborste när vi kom hem. Men i kväll kom husse hem så ordningen är återställd - med sport på tvn. I kväll har jag också äntrat cykeln, som har fått vila sedan i slutet av maj, och 26 min blev det sedan fick jag känningar i knäet. Men det känns skönt att äntligen vara på gång. Har fått räddat några "blombyttor" som blåsten tagit med sig. Och i morgon är det redan fredag - känns som en kort vecka och denna helgen är det inget på gång så nu ska jag ägna mig åt Svea och annars se vad andan faller på. Att nu blåser det nästan storm ute - riktiga stormbyar. Ha nu en riktig skön fredag! Tack Maria för sms och det skrivna i GB!

20160928  Kunde flexa ut tidigare idag med .... tar hårt på mina felxtimmar, men vad gör det,. För den uppskattning när jag kommer hem slår allt.  Var fruktansvärt trött eftersom natten inte har gett så mycket sömn. I kväll har jag och Svea varit på kurs och visst gör vi framsteg men hon är mycket präglad av vad som hänt här hemma, men jag känner att vi knyter oss tillsammans mer och mer. På både gott och ont hon har nu fått en separations ångest och tycker definitivt inte om att jag lämnar henne, vilket inte alltid är så bra. Så vi har mycket att jobba med. Nu är det klart och ni ska få läsa mina ord om Märta, och även i kväll har tårarna flödat. Ytterligare en natt är vi ensamma och jag hoppas att sömnen blir bättre. I morgon har vi länsmöte så jag behöver inte bege mig lika tidigt. Har också fått till en bild på vår numera lilla flock. Ni ska veta att det är hemskt att fått plocka bort både Jackie och Märta för det gör så ont. Efter en natt med dålig sömn, hoppas jag att denna natt blir bättre, och i morgon kommer husse hem.  Go´natt och hoppas att ni får en bra torsdag!

20160927 Kunde idag flexa ut 1 timme tidigare, för att komma hem till mina ensamma hundar, eftersom Göran varit borta hela da´n. Och en promenix hann vi med innan mörkret kom. Och i natt är vi ensamma men nu hela natten. Och jag undrar hur mina bägge hundar ska kunna vakta mig i natt. En som är i spökåldern och en som inte hör..... I går natt blev jag både arg och full i skratt. Svea for ut vid halv 12-12 och skällde ett sånt där rädd, skrämsel, kom inte hit skall. Väntade en stund med att hon skulle lägga av och komma in. Var utanför vårt sovrumsfönster - och med full stämma röt jag i att hon skulle lägga av och komma in. Och Hunter som låg och snarkade i biabädden flög upp och helt yrvaken undrade vad som hände - han hör inte när Svea är ute och skäller, och hon har ingen numera som talar om för henne att det här är inget att bry sig om så nu går vi in. Hon har fått ta på sig en stor roll helt plötsligt. I kväll har jag skrivit klart mina alldeles egna tankar och ord om Märta - men de finns inte för läsning än. Sedan Jackie och Märta blivit änglahundar har jag funderat på hur mycket smärta och kärlek ett hjärta kan rymma. Det är många hundar vi genom åren sagt farväl till, bara sedan hemsidan kom till finns här nu åtta hundar. Helt ärlig måste jag vara med att säga att en del hundar har betytt mer än andra, även att ett avsked alltid är ett avsked. När det gäller Jackie och Märta som har stått mig så otroligt nära och som jag nu sörjer gräsligt. Så kommer funderingar om man har plats för ytterligare fler, om kan ta till sig dem och känna lika mycket. Trots att jag i kväll har gråtit hejdlöst när mina sista ord skrevs, så tror jag ändå att mitt hjärta kan rymma mer hundkärlek och också smärta som följer efter kärleken. Att vara utan den kärlek och tillit en hund ger vill jag inte vara utan. Men tiden måste ha sin gång... Nähä nu blev det för djupt det här... Go´natt så hörs vi i morron!

20160926 Igår gick jag över 10.000 steg, det trodde jag inte för 2,5 månad sedan och det känns så härligt. Fast idag blev det en lite kortare promenad med doggsen. Men Svea har fått träning i två omgångar idag. Först lite positionsövningar och ligg som inte sitter fullt ut än med avslutning av "slalom". I eftermiddag blev det apporteringsövningar - och Yvonnes tips funkade idag jättebra inget rejs och hon kom till mig varje gång samt att tugget har minskat. Så idag är jag verkligen nöjd med spelevinkan, även ute på promenixen (om inte Hunter drar) håller hon jättebra kontakt med mig. Om det sedan beror på åldern, det som hänt här vet jag inte men en förändring är på g. Av naturliga skäl få hon ju betydligt mycket mer uppmärksamhet nu när hon är i princip själv. Hunter osociala märker man av betydligt mycket mer nu när de bara är två. Svaren på Hunters prover har jag fått idag och man ska göra en ny test fastande om någon vecka då levervärdena låg på gränsen även om det inte var överhängande. Så vi avvaktar. Har varit det mesta ute idag som jag brukar när jag är ledig och vädret tillåter, så lite kantklippning och omplantering av inom husväxter, då vissa började ta sig ur krukorna. Så har jag snaggat Göran som nu är på väg till Varberg för att hämta Johan som kört en traktor dit, och väntas inte hem förrän 2 i natt. Ja han far och flyger min man, så i kväll har det varit någon sport på tvn.. Idag har min änglahundar varit mig nära, säkert för att jag skriver om Märta och när man går ensam får tankarna fritt spelrum. Nu ska det bli en stund till vid tvn innan jag förbereder mig för en jobbvecka - med att sova. Go´natt och ha en bra tisdag!

20160925 Full aktivitet denna söndag, som började med ett WT i Taberg. Vi gick med Yvonne L på alla fem rutorna. Och det var lyrisk att se vilket samarbete de hade och det gick så bra att de kom på första plats av deltagarna i nybörjarklass. Grattis Yvonne och Joey! När vi kom hem därifrån vid lunchtid så tog jag hundarna och gick en längre promenad i skogen. Gick till många av våra svampställen men någon svamp fanns inte, och i och för sig hade jag inte väntat det heller i denna torkan. Och torkan sätter sina spår i växtligheten i mina byttor så vattning var på plats. Och innan ingång för kvällen blev det lite Svea träning och hon tjöt av glädje när hon förstod vad som var på g. Men det blev ingen apporteringsträning idag, men lite stadgeövningar för det behöver hon. Fram med dammsugaren och Svea finner sig bra i den nya reglerna som nu gäller för dammsugning. En del telefonsamtal har det blivit i kväll av en helt annan orsak som inte är på det positiva planet precis, men det har nog kommit fram till en lösning. Nu är det snart dags för kojjs, men i morgon ska jag vara hemma och det ska bli skönt att slippa åka iväg. Ha nu en bra måndag!

20160924 Var i alla fall uppe vid 7 idag då jag och Linda skulle ha valpkurs. Kyligt på morgon men sedan blev det verkligen varmt. Hem vid 2 snåret och då tog jag hundarna och gick till sjön, satt där ett tag och filosoferade medans Svea badade och det var många gånger, även Hunter var i så han nästan blötte ryggen. När vi gick hem igen fick Hunter span på älgar som passerat medans vi var vid sjön, så då for de iväg bägge två, men till slut kom de hem. Barna ville följa med mormor hem så då blev det lite fika, men såg på Evelina att hon inte var ok, och efter en stund kom det lilla hon åt vid fikat upp så då gick jag hem med dem - fördel när man bor nära... lilla snuttan. När jag varit hemma med barna åkte gräsklipparen fram, och idag blev det inget överfallsväder. Hoppas att det är sista gången, men med den här värmen är det nog inte det. Så det blev en lång dag idag med men med aktivitet som jag gillar och att få vara ute. Men det har känts i kväll är tröttare än när jag jobbat en hel dag. Så jag ska inte kivas så länge till med mig. I morgon ska jag och Linda åka och titta på WT en typ av jaktprov. Och eftersom det är så nära som i Taberg är det ju definitivt läge att göra en koll. Ha nu en skön söndag!

20160923 Idag har det varit en tung dag, har i princip försökt hålla tårarna borta hela dan. För att dra ut på det lite var jag på Ikea en sväng innan jag åkte ner till Djursjukhuset. Det gick inte bättre nu än när jag hämtade Jackie. Men efter en stund i bilen fick jag skärpa till mig för att kunna köra hem. Och för att löpa lina ut när jag ändå var förgråten så packades Märta upp. Och nu står mor och dotter tillsamman i hundvitrinskåpet och får stå där tillsvidare. Så kvällen har varit jobbig men det finns ingen genväg, trots att jag om och om igen frågar mig varför bägge två måste försvinna för mig nästan samtidigt. Men livet går naturligtvis vidare och tack o lov har vi Svea. Som Göran sa i kväll hade vi inte haft henne hade vi akut fått köpa någon annan. För Hunter vill varken gosa eller omgås med oss - för hans del är det bara Johan som gäller. Hade tänkt klippa gräset, men när jag var färdig för det och tagit fram gräsklipparen så vräkte regnet ner och det åskade. Så gräsklipparen sattes tillbaka igen och jag hann och bli genomblöt. Så Svea fick lite problemlösningar inomhus och även Hunter upptäckte till slut att det var något på g. Efter denna dag är huvudet ganska tungt, så snart blir det nog sängen. I morgon har jag och Linda valpkurs, så lär väl va hemma efter middag. Hoppas att ni får en skön lördag!

20160922 Igår kväll var det en trött Svea - först kursen som är jobbig med alla krav och alla hundar. Sedan när vi åkte hem var vi en sväng in till dem på syjuntan, och då en massa "tanter" att hälsa på. Hon var så trött att det knappt gick att väcka henne när kvälls kexet kom fram. Igår fick jag också telefon från Djursjukhuset att Märtas urna fanns där för hämtning. Ska försöka ta mig i kragen och hämta den i morgon, idag har jag handlat efter jobbet och hade bråttom hem till Svea. Tycker att Hunters hörselproblem blir värre för varje dag. Idag när jag kom hem hälsade en överlycklig Svea - jag bar in kassar i olika omgångar och han märkte inget förrän jag gick fram för att kolla om han levde. Gick en sväng med dem så att Svea fick springa av sig lite. I kväll har jag också gjort en ingefärsshot som är förebyggande för förskyllningar etc. Det har varit mycket snack på jobbet om ingefära sedan jag berättat om min dunderkur. Och fick det här receptet av en kollega. Har också läst en del om ingefära som visst ska vara riktigt nyttigt. Så vill ni ha receptet säg till och du Catharina det är ingen whiskey i den här...... Nu ska jag hälla upp den avrunna shoten och sedan blir det sängen. Vi hörs i morgon! ha det bra!

20160920 Det var så roligt att Yvonne och Roger varit här. Och igår fälldes inte enda tår. Roger tog lingonskogen själv. Och jag och Yvonne hade en bra dag i går med våra minstingar. Både promenad och träning blev det, och lite nya infallsvinklar för Sveas träning och det kändes riktigt positivt. Idag har det minst sagt varit en rörig dag på jobbet och det var riktigt skönt att komma hem. Tog hundarna på en ren koppelpromenad till grannbyn, och det var skönt att få rensa huvudet. Sedan blev det en behövlig golvrengöring och Svea har fått lite striktare regler i samband med det och det funkar bra men några belöningar under tiden. I går var datorn inte alls på, men nu i kväll när jag satte på den finns så höstflocken på skrivbordet och då knöt det sig igen - gode gud vad jag saknar mina två änglahundar, ibland känns det som om jag håller på att gå sönder. Göran var ju med Hunter igår på Smådjurskliniken för lite prover med tanke på hans ökande törst. Var det inget allvarligt hör de av sig nästa måndag annars skulle de ringa direkt och än har vi inget hört. I morgon har Svea kurs så då blir det lite stressigt att hinna till den den, men det ska ändå bli kul. Håller tummarna för dig Maria att allt är bra och att gastroskopin går bra... Nu ska jag bänka mig lite framför burken innan det blir dags för sängen - helgen har satt sina spår och lite allmänt "degig" är man allt. Ha nu en bra onsdag!

20160918 Idag har det varit en mycket jobbig dag och många tårar har trillat. Timme för timme har jag tänkt hur det var förra söndagen tills Märta hade somnat in för gott. Jag har också tänkt oerhört mycket på Jackie för idag är det 1 månad sedan jag fick borra in mig i henne. För att få dagen att gå åkte jag och Svea ner till Attila då det var utställning där. En bra miljöträning för Svea, bitvis jobbigt, men träffat många goa vänner och en go samvaro med Catharina och Nisse och Malte. Nu väntar jag snart hem Göran och om ca 1 timme kommer Yvonne och Roger som ska hit för att plocka bär/svamp - grattis till dem säger jag ihop med alla älgaflugor..... Nu ska jag förbereda lite mat. Vi hörs i morron! Ha det bra!

20160917 I går var en lång ensam dag för Svea, som for som en tornado när jag kom hem - runt runt och upp och ner. Hon är starkt påverkad av att blivit ensam - räknar inte Hunter då han inte bryr sig om Svea - mycket säkert för att han inte hör. Men Svea har blivit som vi säger väldigt "väcken" . Idag tog jag med henne till Skillingaryd, Agility på Attila men gick inte in där. Var på Mofas hus för att köpa min vanliga "kräm". Åkte förbi skjutbanan på väg hem, och där var Linda och Klara så det blev bra skjutträning. Och när Svea fick se älgen som for fram och tillbaka blev det stormskällning och Klara hängde på. På väg hem sedan stanna jag vid bommen och vi gick ner till "bråten" så Svea fick springa av sig. Och man märker en stor förändring i hennes beteende när hon nu är ensam, håller kontakt på ett helt annat vis. När vi kom hem var hon ganska slut för när Emma och barnen kom lite senare orkade hon inte ens bry sig. Innan barnen kom kantklippte jag lite och saltade och sedan fick jag "hjälp" med vattning. Satte mig för att nu ska Jackie komma på plats i hundvitrinskåpet och det gick över förväntan - vet att jag nästa vecka får Märtas urna... Började här att skriva mina minnes ord om Märta och det gick inget vidare då det blev för blött i ögat, så det får jag fortsätta med en annan dag.  Fick just telefon från mannen som var på väg hem från mossen tillsammans med Johan, så nu har jag satt in maten i ugnen.  Får de om jag åker till utställningen på Attila i morgon - Yvonne och Roger kommer i morgon men fick em. reda på att de inte kommer förrän på kvällen - så vi får se. Nu ska jag bänka mig..... ha nu en bra söndag!

20160915 Försökte komma hem så fort jag kunde idag, eftersom Svea och Hunter varit ensamma hela dagen eftersom Göran varit iväg och jobbat. Tog med dem på en promenix så att Spelevinkan fick springa av sig, Hunter behövde inte det i värmen. Medans vi var ute ringde Märtas vet. och vi hade ett bra samtal och hon sa att jag kunde ringt henne i lördagskväll och tanken fanns. Det märkliga är att när jag åkte hem från förra besöket hade jag tänkt fråga henne vad jag skulle göra om det blev något akut... men tänkte sedan att det gör jag vid nästa besök - vilket då inte blev något. Men utgången hade ju inte blivit annorlunda och hon förklarade varför. Ja hon var så go och så förstående och sa att jag fick ringa henne om det var något jag undrade över. Jag erkänner absolut att när hon kom in i Märtas liv efter vet. Tilda som hade hand om Märta hela hennes första period. men som sedan blev sjukskriven och sedan slutade, hade jag inget förtroende för henne men hon har verkligen växt i mina ögon med att vara ansvarsfull och engagerad och mycket kunnig. Och framförallt mycket intresserad av just Tollarsjukan - skrev om just det i sin vet. utbildning - och jag hade med det sista forskningsresultatet som stod i Tollaren för ett tag sedan på hennes begäran. Men det har blivit en hel del tårar i kväll och vet Caroline Lillrud påtalade att det är viktigt att sörja ut och låta det ta sin tid, och framförallt när man haft en hund som Märta med en svår sjukdom under en längre tid så tar det längre tid att bearbeta det. Nu ska jag torka tårarna och snart krypa till kojs! Ha det bäst alla!

20160914 Ytterligare en dag till ända, och det har funkat bra på jobbet det skingrar tankarna. Men när man kommer hem finns de överallt så det gäller att hålla igång. Haft ett långt samtal med Lisbeth - Tack! Jag är så oerhört tacksam för alla vänner som bryr sig och som man kan gråta ihop med. Har klippt gräset fast det inte var jättelångt, men orkade inte se legorna efter Märta, så nu är de synligt borta. Ägnat mig en hel del med Svea, men ingen direkt träning för det har jag inget focus för ännu. Ja du Maria du har nog rätt att Svea kom in i bilden av en anledning, för hon kommer att hålla mig sysselsatt. Lite trött i kväll så jag tror jag ska vika mig. Go´natt och ha en bra torsdag!

20160913 Det var jobbigt att komma till jobbet, när alla frågade och ville veta och jag bölade, men nu är det gjort. Morgonen var fruktansvärd när det vanliga mönstret inte fanns och tårarna bara forsade, så tanke fanns att bli hemma. Men jag är glad att jag tog mig kragen. Och eftersom jag haft en fullspäckad jour idag hann jag inte med att tänka så det var inte många svackor. Men det var konstigt att komma hem när endast lilla Svea står och väntar. Men hon har fått aktivitet idag, varit vid sjön och badat med husse. I kväll sedan kom Emma med familj hit och då fick hon busa med barnen och Emma tränade lite med henne. Tror att det är viktig att hon får lite aktivitet för det blir ändå mycket ensamtid för henne. Det har gått ganska bra tycker jag ändå idag/i kväll, än syns legorna i gräset där Märta låg i lördagsnatt och då gör det ont men har försökt att sysselsätta mig (tvingat) för att inte gråta för mina ögon ser ut som svullna mört - ögon. I morgon ska jag lämna in all Märtas medicin på apoteket så jag slipper att se den och det blev full kasse av mindre storlek. Sovande var i natt lite si och så och början man då tänka är det färdigt, men i natt hoppas jag kunna sova utan tankar och drömmar. Vilken värme..... +26 när jag åkte från stan och hög tid för vattning både ute och inne. Och i morgon lär det väl ytterligare en varm - så ha det riktigt bra!

20160912 Först och främst ett stort TACK till er alla för allt stöd jag fått, via sms, telefon och Lena som kom hem till mig i går kväll för en kram. Dagen idag har gått men inte mer, stundtals går det bra och rätt som det är kommer jag på att Jackie och Märta inte är här mer. Tårarna flödar, fattar inte att det kan rinna så mycket att det aldrig tar slut. Jag har varit ute i skogen med mina två hundar - men det var plågsamt för Märta var inte vid min sida. Hon lämnade mig aldrig endast några få meter och ofta dutta hon till mig på benet med sin nos som för att tala om att jag finns här bakom dig matte. Hunter och Svea far som skållade troll i skogen, kommer och anmäler sig mellan varven men far iväg igen. Jackie tog sina svängar också men inte på det viset. Så det var en ensam promenad som inte ens hjälpte att jag hitta svamp. Jag skulle öppna på Attila i kväll - måndagsträningen och det var faktiskt många där så jag fick gråta och prata om det som hänt men det blev även lite träning med Svea. Och så kom vi hem, men det var inga flickor som väntade och mötte oss. Hunter har aldrig brytt sig och nu hör han sämre så han är ju i sin lilla värld inne. Det är så tomt så tomt så jag tror jag blir tokig. Och det märks också på Svea, hon blir ganska ensam har ingen att ligga tillsammans med varken ute eller inne. Kommer det en cyklist så har gänget tidigare alltid skällt iväg "inkräktaren" nu har hon helt kommit av sig. Ja det väntar en tuff tid för oss alla, och det var jobbigt att ringa återbud till Märtas tid nästa vecka för att hon är död. I morgon är det i alla fall jobb som gäller det kommer att skingra tankarna - fast jag ser ut som en böckling. Än en gång Tack mina kära vänner och hoppas att ni får en bra tisdag.

20160911 Jag är så tom... Märta blev sjuk i går kväll började att kräkas. Djursjukhuset har ingen jourmottagningen längre. Kände ingen syntomen och kände efter första kräkningen att nu är det dags. Detta fortsatte under kvällen och natten. Och Märta ville helst ligga ute pga. att febern steg. Så Märta och jag har tillbringat natten ute tillsammans, fanns inte på kartan att jag skulle lämna henne ensam. Strax efter 9 i morse var vi inne på djursjukhuset eftersom det inte fanns någon vet innan 9.30. Då visade tempen +40. Jag hade sedan en tid tillbaka sagt ifrån att jag inte kommer att acceptera någon försämring på - och nu var vi där, leversvikt och min älskade Märta fick somna in. Nu kan jag inte mer.

20160909 Då har jag jobbat en hel vecka och det har jag inte gjort på länge. Men det har känts riktigt bra och av hostan är det inte mycket kvar nu som väl är för det har varit en bärs. Nu är datorn direkt på upphällningen, igår vet jag inte hur många gånger jag startade om den och sedan dog den. I går ringde också Yvonne L och vi hade ett riktigt långt och givande samtal som mest bestod av Svea, denna hund som ger mig myror i huvudet. Men lite bra tipps fick jag i alla fall. Tack Yvonne!!. När jag skriver här nu så är det tidig kväll och nyss hemkommen, dels för att jag hoppas att jag ska få ut detta men också för att här ska vara älglagsmöte i kväll. I morgon blir en relativ tidig morgon eftersom vi ska ha våran valpkurs. Hoppas att datorn lever tills i morgon så hörs vi då. Ha en bra fredagskväll och en bra lördag!

20160906 Första jobbdagen på ett bra tag nu, och det har gått över förväntan. Har lyckats att hålla hostattackerna mellan patienterna trots att jag haft full mottagningen idag och inte har jag känt mig speciellt trött heller. Så detta känns jätteskönt och hoppas bara att det håller nu så jag inte åker på någon annan skit - för jag har nog inte så mycket motståndskraft. Har tränat lite med Svea och Märta. Med Märta ställer jag nu lite mer krav av och hon funkar ganska bra, men är ju otroligt godisfixerad, leken tycker hon inte är något att ha. Och Svea funkar också ganska bra nu - bara jag inte tar fram en dummies för då går hon upp i 200 varv och ägandet. Leker jag med bollar kommer hon till mig för byte. Ja den här spelevinkan sätter myror i huvudet på mig. Nu blir det varmt honungsvatten och min cociliana sup och därefter blir det sängen. I morgonkväll är det syjunta. Ha nu en bra onsdag!

20160905 Idag med posten kom så resultatet från Jönköpings läns länsmästerskap. Och Göran och Elsa kom på 4:e plats och Elsa klarade ett första pris på spåret och är nu viltspårchampion. Bra jobbat Elsa och Göran! Idag har det varit högsommarvärme, vi gick tidigt med hundarna idag och i samlad trupp och ner till sjön för bad. Annars har jag inte gjort så mycket idag - vilat inför morgondagens jobb som känns sådär. Men vi hörs väl en sväng i morgon. Ha en bra tisdag!

20160904 Bara varit upper en gång i natt och det är ju ett +. Idag blev det ingen dunder medicineringen, mår illa bara jag tänker på den. En ordentlig sovmorgon blev det idag och efter det gick vi med doggsen. Samma konstulation, Göran med Svea och jag med de andra bägge. Och även idag hade jag en panna svamp med mig hem och en gyttjig Hunter förstås. Har vattnat ute växterna och när vi lunchat var jag trött så det blev middagsvila. Dammsugit och rensat svamp. Har haft sms kontakt med chefen nu i kväll och jag har bestämt mig för att försöka jobba på tisdag. Är långt ifrån bra, även att jag hostar betydligt mindre så det kanske blir bättre att komma in i de vanliga gängorna - vi får väl se. Nu ska jag titta lite på tvn innan jag lägger mig för gott, är fortfarande mycket trött vilket inte bådar till det bästa. Datorn har varit helknäpp idag flera filgenomgångar vilket heller inte bådar till det bästa. Har i alla fall sparat över allt nytt jag hade till den externa hårddisken Go´natt och ha en bra måndag!

20160903 I natt har jag inte gjort annat än att hostat och sprungit upp och ner från sängen. Men faktum är att det idag har känts lite bättre, så även i eftermiddag gjorde jag Catharinas dunderkur, den smakar fruktansvärt och så blir man helt snurrig, men hjälper det bara står jag ut. Och idag gick vi varsina håll Göran med Svea och jag med de andra bägge. Och jag skulle ju inte gå så långt men måste röra på mig - och vips så sprang jag på kantareller så det blev en lagom panna till oss i kväll. Idag har jag också tagit tag i akvariet och nästan gjort helvattensbyte och det var behövligt. Satt här på förmiddagen och plockade runt lite på framsidan, och en ny höstbild på vår lilla flock. Hoppas att natten blir lugnare, tycker att all skit bör ha kommit upp snart. Ja trött blir man i alla fall på att hosta. Så hoppas vi på en god och pigg söndag!

20160902 I går kväll fastna jag i en film som jag sedan somnade ifrån så jag fick ändå inte se slutet.... Idag har jag i alla fall inte rensat svamp, och det var skönt för i går gjorde jag inte annat - så jag fick nästan en arbetsskada i min tumme.... Idag har jag och mannen varit i stada och handlat och lite olika ärenden utfördes. Och stadsbesöket avslutades med att jag hämtade urnan med Jackie. Trodde jag hade koll på mig och hade stålsatt mig för detta. Men när jag tog kartongen i mina arm så brast allt, utan tanke på att det satt en massa folk i väntrummet. Jag har inte kunnat öppna kartongen än - det får vänta. Eftersom vi luncha i stan blev det dags för lite middagsvila när vi kom hem. Börja att klippa gräset hos hundarna och som kom Emma och Evelina och Emma tog över gräset och jag och Evelina umgicks lite, och det var en bra deal. Och så fick jag gråta ut lite med Emma. För att skingra tankarna något tränade jag lite med Svea och Märta och så fick alla tre lite godis letande. Fick ett recept av Catharina via sms på ett recept just för förkylning - och det var en dunderkur som smakade hemskt och den slog till både här och där - men som sagt ont ska med ont fördrivas. Nu har jag tittat på fångarna på fortet, får väl se om det är något annat vettigt att glo på annars får det väl bli ryggläge. Har inte så värst mycket ork än. Hoppas på en bra lördag!

20160831 Dagen började i moll och bölande det mesta av förmiddagen. Maria ringde och fick ta del av alla mina mörka sidor - vad skulle jag göra utan mina kära vänner som hör av sig via sms eller telefon och stöttar när det känns tungt. Vi gick med hundarna jag med Märta och Göran med de andra två men åt olika håll. Skogen är det bästa läkemedel som finns. Jag har nyss hittat en del av skogen en plantering som i flera år varit alldeles för tät att en gå igenom. Men nu har den vuxit upp och man kan med lätthet gå där - och det är så vackert alldeles grönt av mossa på backen och massor av svamp dock inte ätbar och solstrålarna som idag letade sig in där. vet inte hur länge jag och Märta gick runt där. Hade för ovanlighetens skull glömt telefonen hemma så det blev inga foton. Men vi hade varit borta länge för när vi kom hem hade Göran precis börjat undra vart jag tagit vägen. Men när vi kommit hem kändes det som om livet hade återvänt - åhh vad jag älskar skogen. Svea hade så kurs i kväll och Göran följde med som stöd och chaufför. Men vi åkte hem efter fikat för då var jag trött, men Svea skötte sig bra. Och har sedan i kväll varit helt utslagen. Först i skogen med Göran och nu med pejlen på för att hon ska vänja sig vid den och så sedan kurs. Göran konstaterad för en stund sedan att jag nu i em./kväll har hostat mindre - och det har jag och måtte det äntligen vända - för det gör så ont att hosta. Och i em. ringde de från Djursjukhuset att Jackie nu fanns där i sin urna för hämtning - så nu blir det svårt igen. I morgon hoppas jag att jag känner mig ännu bättre och att krafterna börjar att återvända - för att känna sig orkeslös är inte min grej. Hoppas att det blir en bra torsdag så hörs vi!

20160830 Det kommer inte att bli något jobb för mig resten av veckan. Har nu hostat så mycket så revbenen är starkt påverkade så det gör jävligt ont att bara tänka på hosta. Hade en friss-tid nu i eftermiddag och tänkte behålla den, och det gick men inte mer. Gick en kort runda med Märta idag eftersom hon vägrar att följa med Göran som gick med de andra bägge, men det var tungt min kondis är för tillfället nere på minus. Ja så mycket mer har det inte blivit idag och ska väl inte heller eftersom jag ska ta det lugnt.... det är jag minst sagt trött på. Har sovit nästan hela natten  - varit uppe en gång och druckit honungsvatten för att lindra smärtan i bröstet. Hoppas att Lenas bin har producerat mycket honung i sommar, för nu är den slut och det får bli "köpehonung" hädanefter. I morgon börjar Sveas kurs och hoppas att jag kan infinna mig där en stund i alla fall. Inget från posten idag ang. Elsa.  Vi hörs i mon och ha en bra onsdag!

20160829 Får ta lite från gårdagen eftersom jag inte orkade gå in här eftersom jag mått/mår ganska dåligt. Men ni vill väl höra om Kretsmästerskapet och det blir lite till på halstret. Spåret hade gått bra och Göran klarat sina uppgifter och de kom fyra sammanlagt. Men eftersom de ska ha en domarkollegium efteråt för att fastställa hur spåret gick vet vi vi inte hundra än förrän vi får ett resultat på posten. I natt bestämde jag mig för att söka VC eftersom jag håller på att hosta ihjäl mig och har ont överallt. På VC efter blodprov konstaterades en stark infektion men det var inte lunginflammation än..... ska hålla koll med tempen. Och så Cocillana, dricka mycket o ta det lugnt. Vet inte hur mycket mer jag orkar - denna sommar har varit den värsta jag varit med om - så den hade jag kunnat vara utan. Just nu är det svårt att ta sig i kragen känner mig ganska off faktiskt. Tack Maria för ditt långa inlägg i GB det ger positiva vibbar. Go´natt alla!!

20160827 Kan inte säga att jag kände mig helt taggad på att ha kurs idag. Och 8.15 fick jag ett sms från Anna-Karin att hon hade samma sjuka som jag, men jag tvingade iväg henne kan jag så kan hon.... Med mycket hostande och min heshet så lyckades vi tack vare Linda att genomföra kursen över förväntan. När jag kom hem lyckades jag också få lite aktivitet med våra hundar men sedan var jag mör. Så först nu i kväll har jag fått i ett par maskiner tvätt och röjt upp i köket och klippt bort vissna blommor och ansat tomaterna på altanen. Nu börjar tomaterna att vara på upphällningen och det är inte många kvar nu som ska mogna, två gurkor som är på g och några paprikor o några chili. I morgon är en spännande dag, då ska Göran vara med på kretsmästerskapet med Elsa och fixar hon ett första pris i spåret då ni........ Nu ska jag softa lite framför tvn innan det blir sängen. Men hostan blir inte bättre med ryggläge så jag har inte bråttom. Ha en bra söndag! och håll tummarna för Elsa!!

20160826 Ett tag sedan jag skrev här vilket beror på att jag i onsdags drog på mig en kanon förskyllning när vi var på Vandalorum pga. någon typ av aircondition som gjorde att det var svinkallt och det var inte bara jag som frös så näsan var iskall. Men framåt em. hade de fått igång lite värme i alla fall. Var på syjuntan men kände att det var något på gång. Jobbade torsdagen och det med övertid och sedan handla, så när jag kom hem hade jag varit borta i 12 timmar och var dödstrött. La mig tidigt och sov som klubbad hela natten. Tempa mig på morgon som inte visade något så det var bara att masa sig upp. Men efter lunch gav jag upp och åkte hem efter att mitt eftermiddagsjobb hade löst sig. Och det var skönt att komma hem och slippa prata - med folk. Men var tvungen att klippa gräset hos hundarna eftersom det kommer upp någon slags svamp som Märta är ganska begiven på att äta. Efter det har det inte blivit många knop, men tårar har jag torkat i massor. Har nu skrivit mina ord om Jackie och det var det svårast jag har gjort och det har tagit 1 vecka. Och det sista har jag gjort nu i kväll. Så nu värker huvud och ögon både av tårar och förskyllning. I morgon har vi vår valpkurs så jag hoppas att jag är lite mer klar i knoppen än nu. Men som väl är finns Linda och Anna-Karin så jag behöver inte vara orolig för om jag få hjärnsläpp. Vi hörs förhoppningsvis i ett friskare tecken - ha det bra!

20160823 Första dagen på jobbet och det har gått bra, bättre än vad jag trodde. Men med en mycket bra sektionschef som hade underlättat dagen för mig. Och i morgon har vi Klinikträff och det på Vandalorum i Värnamo så det blir väl spännande. Ett riktigt sommarväder idag, så det blev gräsklippning hos hundarna för gräset växer som bare den. Vattnat ute var också tvunget i kväll. Lagat lite mat. Har försökt skriva lite till om Jackie men efter ett tag så ser jag inte för tårar - fan att det ska behöva vara så svårt och svammel blir det säkert också - fast jag skriver ju där mest för min egen del. Men nu är jag trött ska röja lite i köket och sedan blir det sängen. Ha en bra onsdag!

20160822 I går kväll såg det ut som åskvarning så datorn stängdes av. Som väl var blev det ingen åska. Hade besök av Freja som ropade farmor och sprang mig till mötes när hon var utsläppt från bilen och världens kram fick jag av denna älskade unge. Hade också tre härliga samtal från Yvonne L, Lena och Linda - Tack för era samtal det värmer. Idag började dagen ganska tidigt eftersom Märta skulle till Vet. Carro på Smådjurskliniken. Och Märta blir så glad när hon träffar sin vet. Carro kände på henne och hon kändes mjukare och endast längst bak på länden visade hon lite smärta. Och jag berättade om framstegen hon har gjort den sista månaden. Man tog nya blodprover som jag i eftermiddags fick svar på och de har ytterligare blivit bättre, så nu sänks cortisonet lite. Har försökt att njuta lite av solen tills regnet kom mitt på dan, men sedan blev det fint igen. Har idag pratat med Lisbeth (som har Axel pappan till M-kullen samt Malte, Märtas bror) de fick nämligen några dagar innan Jackie ta bort sin tik Mynta, så det var ett sorgligt samtal eftersom vi befinner oss i samma sorgearbete. Tack Lisbeth för ditt samtal. Lite lätt hundträning med flickorna och sedan var det dags för att laga några matlådor. För i morgon börjar jobbet igen, kan väl inte säga att jag är helt taggad på det, semestern blev väl inte riktigt vad jag hade förväntat. Men samtidigt är jag väldigt glad att jag fick vara hemma under Jackies sjukdomstid, kunde vara henne nära varje dag och försöka mixtra med hennes mat för att få henne att äta. Jag har också börjat på med hennes minnesord - men det är så svårt så svårt så jag får väl ta det lite då och då. Kan ju inte komma första dan till jobbet och vara rödögd. I kväll blir det till att försöka komma i säng i tid, för jag lär säkert vara trött i morgonkväll. Hoppas att ni nu får en riktigt bra tisdag!

20160820 Tog mig i kragen idag och åkte ner till Attila då det var lydnadstävlingar mellan tre klubbar som kallas för Augustikannan - och Attila vann! och det var duktiga ekipage som tävlade. Kändes skönt att komma ut bland hundfolk och naturligtvis ventilerades det om Jackie och det kändes bra. När jag kom hem blev det lite träning med mina flickor som nu bara är två. Och jag saknade Jackie och den kunskap hon besatt - så får vi se om jag kan få de andra bägge att komma i hennes klass. Tack Maria för ditt samtal idag som började i moll men slutade i dur. Klippte också gräset hos hundarna och dammsög. Men fick ett gråtanfall när jag fick se Jackies halsband med hennes namn på och som luktade Jackie. Men nu ligger halsbandet i hundvitrinskåpet så länge. Vi har ätit och tittar med ett halvt öga på sommarkrysset. Jag har också börjat på Hampus kofta nr 2 eftersom jag orsakade ett stor miss med den 1:a. Hoppas att ni haft en skön lördagkväll och Maria har gottat sig i surströmming med grannarna, hoppas att jag får testa detta en gång till i livet. det är 38 år sedan jag smakade det för första gången och tyckte det var gott. Tog upp detta med maken i kväll men det fick jag inget gehör för. Hoppas att ni får en bra söndag!

20160819 Andra dagen utan Jackie - och det går. Är så tacksam för alla tankar och ord, både här via sms, FB, och blommor. Tack Catharina för ditt samtal idag där vi också kunde ventilera annat - men samtal är jobbiga det blir mycket tårar. Men vet att fler väntar på samtal och jag hör av mig. Har annars varit ganska off idag ont i huvudet och ögon som svider. Har varit hos sjukgymnasten idag och det kommer att bli röntgen av knäet i nästa vecka, så får vi se om det finns någon hjälp eller att det blir att "leva med". Tack för idag!

20160818 Idag är det en tung dag, som jag idag inte kommer att kommentera mera. Mina minnesord om Jackie kommer när jag orkar.

20160817 OS..... vilket gör att jag tittar på tvn i sovrummet vilket också gör att det är myyyycket lätt att slumra till, vilket hände i går kväll. Vakna till vid midnatt och då blev det ju inget här. Men jag och de tre hundarna hade en skön dag vi var ute i svampskogen och då glömmer både tid och rum. Inte förrän jag kände av mitt knä ordentligt gick vi hemåt och då hade vi varit ute i 2,5 timmar - och mycket svamp blev det. Kände redan i går kväll att det här med Jackie går inte längre. Fick i henne lite på dan, vilket hon kräktes upp efter några timmar, sedan var det omöjligt att få i henne något vad jag än bjöd henne. Och innan jag gick riktigt till sängs igår kväll vid 12 snåret fick jag i henne 3 frolic i små bitar. Idag vid lunch tid och då hade jag inte fått henne till att äta någonting bestämde jag mig för att nu fick det vara nog. Ringde Djursjukhuset och åkte in med henne och de la in henne med dropp. Märkte att hon nu började bli uttorkad när jag lyfte i skinnet och på 11 dagar hade hon gått ner ytterligare 2 kg - hennes vikt idag 16 kg och sammanlagt har hon nu gått ner 6 kg. I morgon ska de göra undersökningarna på henne och jag förväntar mig inte några positiva besked, så i kväll känns det hopplöst och mycket tungt. Morgondagen kommer inte att bli något bättre innan jag fått telefonbeskedet och vad som sedan väntar oss. Fy fan vad jobbigt det här är. Vi hörs kanske i morgon om jag orkar. Ha det bra!

20160815 Idag åkte Göran iväg först till VC och det blev sedan röntgen och kontentan av de hela blev att det var en spricka i handleden och gips i 4 veckor. Kan säga att jag tycker att det räcker nu. Medans han var borta vilken i princip tog hela dan. Gick jag en sväng med doggsen och lite svamp till kvällen blev det. När vi gick förbi Emmas ville hon träna Svea lite och med lite protester från Svea blev det när jag gick iväg, men när vi bara försvunnit ur syn håll gick det bra, och efter ett tag kom hon hem igen  tillsamman med Emma och Evelina. Jag har klippt gräset hos hundarna, kantklippt och spridit ut lite salt på ogräset. Men har försökt att hålla mig ute hela dan när nu äntligen solen sken från en klarblå himmel så det har blivit lite ditt och datt ute. Göran kom inte hem förrän sen eftermiddag och då for han och Emma med familj ner till skjutbanan för en sista övning innan det bar av för uppskjutning till Hok. Och hon klarade uppskjutningen och har därmed klarat Jägarexamen och det är starkt gjort med allt som varit runt omkring henne den sista tiden. Så nu har alla i familjen Jägarexamen! Ja sedan blev det ju mat fix både till oss och till hundarna och men Jackie är det ju en hel procedur numera, som ändå inte ger så mycket utdelning... att jag min sista semestervecka ska behöva längta till att det blir torsdag! Ha det bra så hörs vi!

20160814 Idag hade vi då våran valpkurs, så lite tidigare fick man kliva upp. 11 stycken ekipage och det verkar till att bli en mycket bra kurs med många trevliga människor. Endast några stycken var första gångs hundägare. Och de var alla mycket duktiga och vi hade jättetur med vädret då solen sken ända tills vi satte oss i bilen för att åka hem. Hemma var det inte riktigt lika muntert. Göran hade varit ute och lagt spår till Elsa till kretsmästerskapet - lånar Elsa eftersom Jackie inte är ok. Men efter spåret skulle han gå till ett ställe för att se om där fanns svamp, och fastnade olycklig när han skulle över ett dike och har antagligen stukat handleden i bästa fall. Så Linda blev inkallad för att gå spåret - och Elsa vet vi ju är ett säkert kort. Men i morgon blir det vårdcentralen för Görans del - så hoppas vi på det bästa. I eftermiddags har det varit hur konstigt väder som helst. Solen har värmt som på sommaren och rätt som det är vräker regnet ner och så har det hållit på. Så idag fick det endast bli trädgårdsträning. Svea är ju den jag lägger mest krut på och idag såg jag en liten förbättring så förhoppningsvis ramlar polletten ner - men än har den bara börja ramla..... Har gjort om lite och lagt in lite nya bilder som jag nyss har tagit. Nu lär det väl bli ännu mindre hjälp med en justerad make så det är väl bäst att sätta igång med mat o annat. Ha en go måndag!

20160812 Ganska hyggligt väder på förmiddagen så man kunde gå i kortärmat när vi gick med doggsen. Idag har det blivit lite utomhusaktiviteter tills regnet kom. Har klippt ner ganska mycket av mina tomater, räknar med att de som inte har knutit sig nu kommer inte att bli färdiga. Så då blev det ganska skräpigt så därefter har jag och Svea dammsugit och ansat till lite här och var. Nu dissar Jackie rått kött, så nu skar jag upp rullen och brynte den lätt och skar i små små bitar och då gick det sådär, och köttfärs funkar också nu ganska bra om jag matar henne med små bitar. Så i kväll tog jag upp nötfärs för tining. Det är väldigt små mängder hon äter, men bara så att magen får jobba lite innan hon kräker upp det..... Men hon är pigg för när Göran skulle iväg på nattspårningen i kväll ville hon följa med. Men vi kämpar på så får vi se om det håller till torsdag. Eftersom jag nu i kväll slipper titta på OS ska jag nu bänka mig framför tvn. Hoppas på en go fredag!

20160811 Idag har antingen regnet vräkt ner och mellan varven har solen visat sig men det har bara varit kortare stunder. Idag följdes vi åt till stada, Maxi förstås och sedan har vi varit på Djurmagasinet och pratat foder. Och nu byter vi foder till Pure Natural - ett foder som innehåller mer kött och inte animaliska produkter ett foder som ger mer mättnadskänsla och helt enkelt vara bättre. Vi testar och blandar nu med det gamla fodret och de gillade det i alla fall i kväll. T o m Jackie åt några sådana "pyller" annars är det endast rått kött i små bitar jag nu får i henne. Vet ringde i kväll igen, provsvaret var negativt - alltså inget med bukspottkörteln. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen - något är fel och det jag befarar mest kommer närmare. Ny utredning men inte förrän på torsdag eftersom ultraljudsspecialisten inte kunde tidigare, så nu väntar ytterligare 1 vecka av kämpande med mat och kräkningar. Har också varit på Attila i em. där Linda, Anna-Karin och jag har förberett pärmarna för våran valpkurs som börjar på söndag. Nu ska jag försöka tänka på annat och sätta mig framför tvn. Ha det gott vänner!!

20160810 Tänka Linda och Catharina i morgon natt är det 1 år sedan vi satt och väntade på dessa grabbar - en natt vi nog sent kommer att glömma. Klara som gjorde ett jättejobb och till slut kom dessa tre härliga grabbar till världen. Jag hoppas att ni blir ordentligt firade i morgon den 11/8. Så har prinsen sovit här för första gången och vi hade en mysig kväll och en mysig morgon. Så härligt att få rå om denne härliga kille. Men vid 12-draget ville han hem till mor och far och lillasyster - fast jag tror att hon längtat mest. Hon är ganska beroende av sin bror - så det är nyttigt att dela på dem ibland. När Hampus var hemlevererad tog vi hundarna och gick till skogs. Solen sken när vi gick, men innan vi hann till den djupa skogen var jag genom blöt. Vi delade på oss jag och Göran och han hade Jackie kopplad hela tiden, med det energi-intaget hon har behöver hon inte springa mer än nödvändigt. Och gulingarna hade verkligen exploderat i vätan, så man kunde ju inte bara sluta. Jag älskar att plocka dessa gula varelser. I 3 timmar var vi ute och hundarna njöt i fulla drag. Så även Svea hade fått nog av springandet och både hon och Hunter vad med hem kopplade. Och kontentan av våran skogrunda blev att Göran fick ihop 1,5 kg och jag 2.3 kg. Det är för mycket att komma hem med och att behöva rensa - men vem kan sluta..... Jag kände varken att jag var blöt eller att knäet värkte. Men när vi var hemma efter 15. var jag totalt genomfrusen och det var faktiskt inte med än +9 ute. Det hjälpte inte att krypa under täcket, så det fick bli en het dusch och sedan på med flisen och raggsockor. Sedan har jag faktiskt själv rensat all svampen, och nu är en panna färdig och på 2 på gång. Jackies vet. har ringt i kväll igen, fortfarande har inte proverna kommit. Men hon fick den dagliga statusen på henne. Äter endast rått skött, kräktes inte igår men i kväll kom en pizza - tyvärr. Vet. ringer i morgon igen. Nu ska jag gå och röra i mina pannor av svamp som ännu inte är färdiga. Ha det bra!

201608009Vilken blåst det har varit idag det var nästan Gudrunvarning. Jag fick plocka in en del av mina krukor som höll på att flyga sin kos. Vågade mig faktiskt inte ut på någon skogsrunda idag, så det fick bli hemmaträning, men det blåste nästan för mycket för det mä. Och precis efter lunch så gick strömmen och var borta några timmar, så det blev verkligen läge för en middagsvila. Och i eftermiddag så kom min lille prins som nu äntligen skulle sova över hos mormor o morfar. Det har han pratat om länge nu, men inte tidigare varit helt övertygad. Men Evelina har sovit över fler gången och har nu tjatat på Hampus eftersom hon inte skulle få sova över förrän han hade gjort det. Ja de är roliga dessa barn. Men det behövdes endast en saga och en nattvisa så sov han prinsen. Så i kväll ringde vet. angående Jackie, fortfarande hade inte provsvaren kommit men vill höra hur det var med henne. Och vi diskuterade länge om hennes "ätstörning" och kräkningarna och hur vi ska gå vidare om svaret är negativt. För tillfället får jag inte i henne mer än rått kött, och något måste hon ha i magen för nu är det snart bara skinn och ben av henne, men hon är fortfarande pigg och alert. Börjar att vara ganska frustrerad över sjuka hundar, vilket jag varit förskonad för tidigare men nu har jag sett även den sidan av medaljen. I morgon hoppas jag på ett vettigt väder. Go´natt och ha en bra onsdag!

20160808 Det får väl bli gårdagen idag med. Var ganska mör efter söndagens Tollarspecial och föll i koma tidigt. Men jag är mycket nöjd med resultatet på utställningen. Ni kan se resultatet och lite bilder vilket ni kommer till från framsidan. Så idag har jag mellan varven suttit här och pulat med bilder och nu i kväll är allt på plats vilket ni nu kan beskåda. Idag följde Göran med på en skogsrunda - kors i taket....  vi hittade en hel del svamp samt hade med oss två gyttjiga hundar hem ..... Göran har också plockat blåbär som jag idag har rensat och fryst in 3,8 kg blev det och det blir också svamp till att frysa in när vi har gottat oss först. Har klippt gräs inne hos hundarna i em. och kantklippt. Samt klippt där Maggan inte kommer åt. Ja det tar tid att rensa svamp... men nu ska den avsmakas tillsammans med en köttbit. Ha det bra!

20160806 Får väl börja med gårdagen som började med ett besök på djursjukhuset med Jackie. Hon röntgades och man fann inget. Man tog en massa blodprover och senare på dagen fick jag veta att värdena för bukspottkörteln var förhöjda och man ville ha ytterligare prover för att skicka iväg. Så Göran fick åka in men henne eftersom jag då befann mig i skogarna runt Mölltorp. Alltså jag och Linda åkte efter vet. besöket till Tollarspecialen och där tittade vi på tollarjakten. Man såg inte allt fullt ut men det var ändå väldigt intressant. Tillbaka till utgångspunkten och där tittade vi lite på Agilityn. Och vi träffade många härliga tollarmänniskor som vi språkade med. Vid femsnåret åkte vi åt hemhållet. Tack Linda för att Du följde med det uppskattade jag verkligen. Dagen idag började efter frukost med barn och barnbarnsbesök eftersom Freja var hos Johan. Hade sedan ett långt samtal med Catharina och när vi behandlat ditt och datt, gav hon förslag på burkmat åt Jackie. Efter det samtalet tog jag först tag i lite hundvård, kloklippning och lite lätt ansning och det på tjejerna. Hunter lyckades gömma sig under våra sängar då jag glömt stänga grinden. Och när de var färdiga fick flickorna en koppelpromenad ( Hunter under sängen). Ville inte släppa Svea för att riskera ett gyttjebad innan utställningen i morgon. När vi kom hem åkte jag till Taberg för inköp av burkmat. När jag kom hem därifrån hade Hunter kommit fram under sängen och då slapp han inte undan...... Då fick jag ytterligare besök och nu av tre gyttjiga barnbarn. Men jag gjorde klart att här nu måste dammsugas och förberedas för morgondag. För kl. 06.00 kommer Catharina och Stefan hit för att vi ska fortsätta till Tollarspecialen så det får bli ett tidigt sänggående i kväll och att allt är förberett. Men dagens höjdpunkt bortsett från att få träffa Freja, var att Jackie åt upp all den mat hon fick ca 1 - 1½ dl, nu hoppas jag innerligt att hon får behålla detta. Och jag är evigt Tacksam till Catharina som föreslog burkmaten. Nu ska det bli lite käk och med alla säkerhet OS..... så det blir inte svårt att knyta sig i kväll!!

20160804 Idag gick jag mot sjön eftersom kreaturen inte är där nu, men jag gick inte ända ner med tanke på gässen. Det var fint väder när vi gick men innan vi var hemma var jag totalt genomblöt. Och så har vi varit på 4-årskalas. Regnat mellan varven ändå till kvällningen, fast sedan sprack de upp. Men idag har det inte blivit så mycket mer. Men jag har en stor oro idag för i morgon ska jag med Jackie till vet. och tyvärr befarar jag det värsta eftersom det inte har blivit någon förbättring med henne. Men efter vet. besöket i morgon så far jag och Linda till Tollarspecialen bara för att kolla lite på Tollarjakten. Men vi hörs väl en sväng i morgon hoppas jag.

20160803 Efter frukost idag tog jag mig i kragen och tänkte att jag kan nog gå i skogen och då med Hunter i koppel och det gick bra. och lite gulingar hittade vi fast det var ett ganska torrt ställe. På hemväg fick han gå lös och Jackie och Svea kopplade. Och vi var hemma vid 10-tiden men det hade hunnit att bli ganska varmt då, så Svea fick en slangdusch. Så körde jag med grästrimmern en batteriladdning. Rensade lite för hand i slänten  men vågar inte klättra upp på stenarna - vilket inte är helt stabilt. Körde lite med min saltvattenbekämpning som har visat sig ganska effektiv även att det regnar. Lite sen lunch och sedan vila. Ansat blommor på altanen, dammsugit och torkat golv och även lite dammtorkning. Ett långt givande samtal med Maria om dittan och datten. En man som kom hem vid 17-tiden - kors i taket.... Men naturligtvis jättetrött så 8.30 kröp han i säng - men jag är ju van att sitta ensam på kvällarna. Har ätit goda rökta räkor som jag fick av Emma när de kommit hem från Blekinge - och de var väldigt goda. Göran fick äta korvgrytan från igår - skaldjurs allergiker som han är. Nu är det kolsvart ute och regnet strilar ner och snart är det väl dags även för mig att gå i säng. I morgon väntas en regnig dag - men vi gör väl det bästa av den!!!

20160802 Tidig förmiddag var det regnskurar av och till. Men framemot eftermiddagen var det riktigt behagligt. Så när jag varit i Vaggeryd och hämtat däcket, gått med hundarna, klippt gräset hos hundarna, kantklippt, vattnat och tvättat bilen - så satte jag mig och njöt i solen men i lite lä för det har blåst ganska regält, men det var skönt inte ett flygfä i sikte. Men till slut var det dags att gå in och fixa lite mat åt min arbetande make - och till mig. Och nu har jag vattnat här inne. Det får bli allt för idag och så hoppas vi på en skön onsdag!

20160801 Förmiddagen började med en visit i Vaggeryd med banken, lämna in ett däck och slänga skräp men det var fullt så jag fick ta det med till Bondstorp. Gjorde också ett besök körgården. Blev ingen promenix idag eftersom jag har haft lite ont - så än är det inte helt färdigläkt. Har i alla fall städat bilen invändigt och det i garaget eftersom det regnar med jämna mellanrum. Tog ut hundarna en och en för lite träning, men innan jag var färdig kom en störtskur så vi var genomblöta och tillslut fick jag ge upp. Fixat lite mat och torkat av lite mer noggrant i köket. Men nu ska jag inte göra mer i kväll. Jo jag har ringt Djursjukhuset idag och beställt tid för Jackie för hon kräks fortfarande och nu får det vara nog. Ha nu en bra tisdag!

20160731 Soligt men ganska kyligt om inte solen direkt visade sig. Och framemot em. kom det faktiskt en hel del regn fast det inte skulle och även lite åska långt bort. Gick med hundarna men de fick vara kopplade hela tiden, var ändå ganska varmt när solen sken. Kantklippt och experimenterat med salt/vatten på ogräset - men hade inte planerat att det skulle komma regn.... I mellan regnet fick hundarna lite träning också. Och nu väntar jag på mannen som naturligtvis måste jobba idag med och till råga på det så fick han punka när han åkte hem - men Robban hjälper honom med det. Jag startade grillen så att maten skulle var färdig när han kom hem - är väl kolat nu... Ha en bra måndag!

20160730 Idag är tvillingarnas 4-årsdag som de firar på annan ort - men mormor har pratat med dem bägge två. Regnade en del på förmiddagen, men sedan följde Göran med mig till skogen eftersom jag inte vill ha någon hund i koppel när ju nu äntligen kom till den riktiga skogen. Det gäller att se vad jag sätter fötterna så inga dumheter händer. Och det var helt underbart att äntligen få gå ut i intet i skogen, vilket jag inte varit på nästan 2 månader. Eftermiddagen har bestått i att rensa alla gulingar vi hittade, och hårt stekta kantareller att frossa i tillsammans med grillad kotlett  går inte av för hackor. Ett tråkigt meddelande fick jag också i eftermiddag från Holland, där Jan nu har gått till den eviga vilan - väntat men ändå fortare än vad man trott. Så jag tänker mycket på Anna-Stina och Ingrid och Erik med familjer. Lite bilder från mig själv om några händelser i sommar på framsidan. Hoppas nu att det blir en skön söndag!

20160729 Idag var jag tvungen att åka till stada och fylla på i kylskåpet. Åkte ca 9.30 efter att fyllt på vatten till kreaturen först. Var en sväng till Granngården och Apoteket innan det blev Maxi och nu var det varmt så in i norden. Det var många kassar att bära in och ta reda på. Men lite vanligt hemgöromål  och framemot em. blev det lite kantklippning och ogräsrensning, men efter det var jag regält varm. Men strax efter 18 kom Göran hem och då packade vi in hundarna i bilarna och for ner till sjön. Så det blev ett dopp och lite sim för hundarna. Och Märta fick för första gången simma ordentligt 2 gånger och hämta en boll. Hon ville mer men fick inte eftersom hon än inte är besvärsfri. De andra simmade också ja inte Hunter förstås men han blötte benen. Svea kan simma hur länge som helst och håller på att dricka upp hel Rasjön. Sedan i kväll blev det ju en sen middag och även trötta hundar, och jag tror att matte och husse också är trötta... Go´natt och ha en bra lördag!

20160728 Lite molnigt på förmiddagen och det hade även kommit lite regn. Gick en lite längre promenix med hundarna idag och vi plockade blåbär och åt dvs. jag, Märta och Svea de andra bägge tyckte inte det var något att ha. Men det kändes att jag gått lite för långt idag för jag hade riktigt ont när vi kom hem - åhh vad trött jag blir!! Så sedan var jag ju tvungen att vila tills det blivit bättre.... Men sedan tog jag fram kantklippararen o körde batteriet ut o rensade sedan lite för hand. Vattnat klövdjur förstås och lite annat smått och gott. Haft ett långt samtal om livets alla händelser som inte rör hund.... det finns det också!!! Tack för ditt samtal!! Så bjöd äldste sonen in sig på mat i kväll tillsammans med fadern, när de kom tillsammans hem. Och det var han väl unt så som han jobbar. Har annars haft lite "datorjobb" idag som försäkringskassan - har nu friskrivit mig, pratat med chefen ca 1 timme, ändrat cellprovstid, fyllt i enkät som uppfödare fått på halsen fått Tollarklubben, banken etc. Men har också en del nya bilder men som fortfarande är i telefonen, får se om jag får över dem i morgon. Men har tänkt att åka till stada och handla i morgon, när bestämmer jag i morgon liksom tid och lust...... det är skönt med semester!!! Ha en go fredag!!

20160727 Jippi idag var det äntligen positiva besked angående lilla M. Värdena var idag betydligt bättre. Samma medicin dosering och åb om 1 månad. Så nu är det lite lugnare på hundfronten. Tack för ditt samtal i kväll Maria och med ditt inlägg i GB är jag tacksam att vi har sluppit detta åskväder. Gräset hos hundarna har blivit klippt och jag har rotvattnat alla växter både inne och framförallt ute. Hundträning med alla fyra, och idag fick Svea vara uppkopplad medans resten blev tränad och det gick riktigt bra, och hennes träning gick också bra i dag. Och de andra funkar också bra och lilla M hon kämpar på med sina dummies men tar sig dag från dag mitt lilla hjärta. Ja det var i stora drag vad som hänt idag med mig och hundarna. I morgon har vi en oskriven torsdag - lycka till med den!

20160726 Gårdagen var lika varm så det blev inte många knop. Satt ut vattenspridan hos hundarna så att de kan svalka sig, men det är mest Svea som försöker fånga strålarna. På em. kom Linda och Anna-Karin och vi förberedde valpkursen vi ska ha. Idag har det varit normal temperatur och hundarna fick sin promenix men den äldste och yngste tog en extra sväng och kom hem som flåsande vilddjur, ändå varmt att springa i skogen. Idag har jag också kunnat göra lite trädgårdsarbete då värmen varit ok för det. Men får ta det lite pö om pö för fortfarande får jag ont om jag håller på för mycket. Livet är konstigt att det alltid ska vara något bekymmer, är det inte det ena så är det det andra, och nu är det som man säger "små barn och små bekymmer, stora barn och stora bekymmer". Fast SMHI lovat regn idag så kom det väl inte mer än 10 droppar så det blev inte ens blött. I morgon är det dags för vet. besök igen och det för Märta så får vi se vad proverna säger. Nu ska jag vattna kossorna för sista gången idag och sedan omgås med mannen som snart väntas hem. Hörs i morgon!

20160724 I går kväll var det en trött mormor så jag orkade inte ens sätta på datorn. Värmen sätter sina spår även att man inte gör så hemskt mycket på dan. Försöker mig på med lite utomhusarbete, men det går knappast inte. Vi har i alla fall varit nere vid sjön på kvällarna så jag och hundarna har fått svalka av oss - men du har rätt Maria, Hunter gör bara sitt "kärringadopp". Men i går kväll var även Evelina med så det blev en stunds badande. Så det har varit mycket mormorsmys, så skönt med bara en av dem inget kiv. Men nästa gång någon av dem kommer hit blir det till att blåsa upp extra sängen för det har blivit dåligt med sömn för mig natten till idag. Så det vettigaste jag gjort idag är väl att fylla på badkaren till kossorna. Göran kom inte hem i kväll förrän 19.30 så då blev det grillad lax med stekt potatis fast grillad. SMHI hade lovat regn och risk för åska, men det blev inget, ja några stänk men det blev inte ens blött. Men nu ska det snart bli sängen och det väntas en varm dag även i morgon så ni får ha det så bra i värmen!

20160722 Jisses så varmt det har varit idag. Har sent i eftermiddag rensat ogräs och kantklippt runt stora stenen, men jag trodde jag avled av värmen. Har annars haft fullt upp med att fylla på vatten till kreaturen ungefär var 3:e timme och det 3 badkar. Har också varit på 15-årskalas. Göran var "redan" hemma kl. 18 i kväll och då tog vi alla fyra hundarna och åkte ner till lilla strand och jag och hundarna badade. Och Svea fick simma länge och njuter av det. Även de andra fick sig ordentliga bad. Har innan i eftermiddag satt ut vattenspridan hos hundarna vilket Svea jublade åt och hade fullt sjå att fånga vattnet. Grillat blev det i kväll och vi satt ute och njöt 21.30 utan vare sig knott eller mygg. Detta är väl sommaren när den är som bäst. I morgon kommer det en nattgäst då ska nämligen Evelina sova över här om nu inte Hampus också kommer - vi får väl se. Men det känns i kväll att det varit en varm dag trots att man egentligen inte gjort något. Ha nu en skön och vilsam lördag!

20160721 Dagen började tidigt, så före frukost gick jag en sväng med hundarna själv men med alla kopplade och på slättmark för säkerhetsskull. Värmen kom fort så det var ganska varmt innan vi kom hem. Sedan for vi då iväg till  Djursjukhuset jag och Jackie. Hon undersöktes noggrant och det mesta var ok - hon har en liten knöl på ena bakbenet som min tummnagel men jag avstod punktering utan håller den under uppsikt. Hon har inte kräkts sedan i söndags men då gav jag henne en omeprazol men har inte vågat ge henne mer pga. styrkan. Men när vi hade kommit hem från stan gick det väl ½ timme och så kräktes hon. Men nu får hon ordinerat omeprazol och så uppsikt vid förändring. Innan vi han hem från stan fick jag det tråkiga meddelande av Yvonne att hennes Izak fått somna in. Jag visste att han var inlagd också pga. kräkningar vilket han också har haft en kortare tid men med nedsatt allmäntillstånd. Man öppna honom av Yvonnes tillrådan och man fann att 90% av magsäcken bestod av cancer. Izak hade nyss fyllt 11 år. Våra varma Tankar till Yvonne och Uffe. Igår eftermiddag och kväll stod det precis stilla och det var kvalmigt, rensade lite ogräs vi stenen vid vägen tills kroppen inte ville mer, men det var svettigt. Hade en tanke att åka ner till sjön, men jag klarar inte alla fyra själv - inte när man har en spelevinkan och jag kände inte för att åka två gånger så det blev inget bad får väl se i morgon. Nu ska det duschas och inget mer göras! Ha en bra fredag!

20160720 Igår "hann" jag inte skriva här.... En riktig sommardag och varmt som in i norden och jag kunde inte hejda mig i går heller utan klippte gräset hos hundarna samt rensande ogräs mellan plattorna inne hos dem, så nu syns plattorna igen - mannen har nämligen klippt på plattorna också .... men det kändes i kroppastollen efter detta. Sedan igår kväll var vi alla Hanssons bjudna till Holländarna på korvgrillning över öppen eld. Numera är det generationen yngre, för tyvärr är de äldre inte helt krya och ett Sverigebesök för dem var omöjligt. Sorgligt men det hör till livet. Men vi hade en mycket trevlig kväll. Idag var det riktigt molnigt så jag städade klädgarderoben fm. Men hade jag tänkt lite längre än näsan så hade jag kunnat ha hundaktivitet på morgon, för vädergudarna (SMHI) kan man ju inte lita på. Men rätt som det var visade sig solen fullt ut och kvavt och kvalmigt som bara den, så det var verkligen inte läge för träning - gå med alla fyra vågar jag inte än. Så även jag har tagit det ganska lugnt idag - allt behöver ju inte ske på en gång - det måste jag intala mig själv!! Nu ska det bli tv och ett glas rosé. Ha en go torsdag!

20160718 Efter frukost för mig och hundarna satte jag mig i telefonkö först till Djursjukhuset och det för Jackies del hon har kräkts lite av och till ett bra tag men för ca 1 vecka sedan började hon matvägra sin egen mat. Hon har ätit människoföda och glupsk tagit godis vid träning och dyligt varit pigg och alert. I slutet av veckan tilltog kräkningarna och hon hann inte alltid ut. I dag har hon inte kräkts och åt nästan upp sin lilla mat hon fick. Men som sagt telefonkö och det i 1½ timme innan de svarade, fick verkligen lägga band på mig för jag var måttlig irriterad, men har fått en tid till henne på torsdag. Så ringde jag Smådjurskliniken och har nu flyttat över Märta dit och fått en tid till Lillrud nästa onsdag. När detta var gjort hade det mesta av förmiddagen gått. Ansåg mig inte kapabel till att gå med alla fyra själv, så jag tog ut dem en och en. Först blev det pälsvård/kloklippning och därefter träning. Svea fotgående, sitt, ligg, stanna kvar och inkallning. Hunter fick göra sina älskade cirkuskonster. Jackie jaktfot, linjetag och sök. Och så lilla M som fick lite ligg och inkallning, linjetag och dubbelmarkering. Och det är så härligt att se att hon nu börjar att få upp lite fart även att det fortfarande är stelt och "stubbigt" . Därefter var hundarna nöjda samt att det var väl lite för mycket för mig kände av mitt brott som värkte lite så efter lunchen som intogs kl. 14 blev det sängvila och sedan blir det inte mer idag - dammsugaren kom fram lite förstås. Men nu ska jag bänka mig framför tv och titta på ½8 hos mig. Ha det gött!

20160717 Även vädret idag har varit ömsom regn ömsom sol. Andra dagens promenad utan kryckor och det har gått bra, men än har jag inte gått med alla själv ännu, får se när jag är mogen för detta. Och så fort man tänkt tanken på att gå ut och göra något både med hundarna eller något annat så har himlen öppnat sig. Men framåt veckan ska det ju bli 20 gr varmt och då får man väl värmeslag..... men det har blivit lite smågjort här hemma, ligger ju efter med det mesta efter flera veckors kryckgång. Längtar efter en riktig skogspromenad men det är väl bäst jag tyar mig lite till, vill ju definitivt inte förvärra skadan. Har också fått bilder på Malte och Nisse, två av dem ligger på framsidan. Nu ska jag sätta mig och ta det lite lugnt. Hoppas att ni får en bra måndag! Tänker särskilt på dem som nu börjar jobba efter semester.

20160716 Igår blev det inget skrivit här och datorn var inte ens på och det för att det åskade. Var hemma vid 3 tiden, fast min arbetstid är till 12 var kl. 14 innan jag var klar för att gå på semester. Och i morse kom jag ändå på en sak jag glömde och eftersom det är patientknutet får jag ta kontakt med jobbet på måndag, inte värt att tro att jag kommer ihåg detta om 5 veckor.  Kan säga att jag under den här sjukskrivningen gett Landstinget en hel del av min "fritid". När man är halvt sjukskriven är det fyra timmar som gäller varken mer eller mindre. Men nu har jag i alla fall semester. Och bröllopsdag hade vi igår - cementbröllop!!!! vem som nu har hittat på dessa mer eller mindre löjliga namnen på antalet år. Men jag och den "gamle" brudgummen var mer än trötta i går kvällen så kl. 22 var John Blund på Solhester. Och ingen sovmorgon idag det såg Märta till de har ju fått mat väldigt tidigt på morgonen nu när jag har jobbat och då även Göran som åkt hemifrån kl.6. Så 6.15 talade hon högt om att det var matdags - ändå ett litet friskhetstecken!. Och idag gick vi ihop med hundarna och även Märta orkade att gå den rundan, och då även jag som lämnade kryckorna hemma. Känns så himla skönt kunde nu bara mitt vänster knä bli vettigt också så behövde jag inte gnälla alls. När jag skriver här nu så är det tidig eftermiddag för de där vädergudarna kan man inte lita på ser lite mörkt ut mellan varven, så vad som händer härefter - ja det blir nog inte så mycket..... Ha det gott!!

20160713 Igår var jag på jobbet hela dagen och det var inte helt ok, så jag var dödstrött när jag kom hem. Nu är jag åter på mina 4 tim/dag resten av veckan och sedan går jag på semester med fortsatt sjukskrivning. Har fyllt på i kylskåpet och gjort frissbesök så jag var inte hemma förrän sen eftermiddag ändå. Och resten av kvällen har varit mycket vila. I morgon är det inte bara Kronprinsessans födelsedag utan även vår pigge Hunter som fyller hela 13 år. Ja man kan inte tro att han är så gammal så som han studsar och far - ja det är så härligt att se. Nu är dagen till ända, men i morgon räknar jag med att komma hem lite tidigare. Ha nu en skön torsdag!!

20160711 Hade det inte varit juli kunde man tro det var aprilväder, för idag har det varit sol och regn om vartannat fast mest regn. Jag och hundarna tog sovmorgon, var uppe vid 7 så de fick mat för det talar Märta om men sedan gosade vi oss till 9.30. Idag har det varit tvätt och strykdag, men jag har faktiskt också tränat lite med alla fyra. Tom. Märta har kommit gång bra och idag använde jag en normalstor dummie och man ser på henne att hon tycker det är kul och var riktigt taggad ville knappt följa med in. Har hinder ca 25-30 cm höga som hon ska träna muskulaturen med och dem tar hon nu lätt. Ja det var inga långa träningspass går ju som en snigel utan kryckor - vilket jag säkert inte ska göra..... I morgon ska jag jobba mina timmar men ska nu ha patienter så får vi se hur det går. Ha nu en bra tisdag!

20160710 Jodå jag lever, och ganska välmående och det bättrar sig efter hand. Vi blev "våldgästade" i fredags - nja det stämmer inte riktigt, sent i onsdagskväll ringde Yvonne och undrade om vi ville ha besök till helgen - och det ville vi. Så i fredags em. kom Yvonne, Roger, Spike och Joey. Och vi har haft en härlig helg tillsammans. Göran och Roger var ute på en tripp i lördags och Yvonne rensade ogräs i plattorna och jag underhöll.... fantastiskt med gäster som arbetar och har ställt upp hela helgen. I lördags em. fick Yvonne en idé att grabbarna fick köpa fikabröd och att vi sedan skulle åka till "våran" sjö med alla hundarna, med fika för oss och bad för doggsen. Och vi var med om en händelse där som först var lite otäck sedan fantastisk och därefter sorglig. Tollargänget kom ut först och de 6 i en kanadagås flock blev väldigt närgångna och hundarna blev som tokiga och Svea naturligtvis kastade sig i efter dem och följde med långt ut så Göran och Roger var på väg att lägga i båten innan hon tillslut vände. In i bilen med rödgänget och ut med de svarta, och snart var gässen tillbaka igen. När så alla hundar var i bilen kom de gässen upp på land och gick omkring oss definitivt inte rädda, de pickade på våra skor och vi fick klappa dem. Och vi konstaterade att detta var 6 ungar ensamma utan någon vuxen. Vi "pratade" länge med pippina innan vi skulle åka hem, men de ville inte lämna oss. Yvonne försökte skrämma iväg dem men så fort hon vände var de efter. Och de körde först i sin röda bil och dessa 6 stackars fåglar sprang som stollar efter bilen och vi efter. Vi konstaterade att de inte kunde flyga. Vi stannade och språkade hur vi skulle komma ifrån dem och det blev gasen i botten och de var med ända upp vid "vägkorsningen" där vägen går ner till sjön där vek de in en bit i skogen så även vi kom förbi. Kan inte säga att jag gillar kanadagås, men detta kändes så sorgligt de var precis vilsna hade ingen vuxen som "talade" om för dem hur de skulle bete sig och vara rädda för. Vad som hänt deras föräldrar och hur det kommer att gå för dessa 6 kan man bara sia om. Det man ser när man upplever sånt här är hur viktigt det är i det vilda att det finns en förebild som lär ut deras beteende. Kommer det en räv så har de mött sitt öde. Man får många tankeställare och man kan bara konstatera vikten av de vuxna i djurvärlden (och även i våran värld) tänker på tiken med sina valpar och där vi sedan tar vid och talar om hur ett beteende ska vara. Ja detta var en upplevelse som gav mycket tankar. Idag har familjen Liljeblad farit vidare på sin semestertripp och det är grått och regnigt och tyst. Jag har fått bilder på Norton och Liisa och så blir någon bild från gårdagens fågelupplevelse. Roger som har en riktig kamera tog massor at bilder från vår upplevelse. Om SMHI håller sitt lär det väl bli grått i morgon också, men lite sol och värme skulle sitta fint nu. Jo jag måste berätta också om vår föryngring i dammen, av de 7 andungar det var från början är det endast 2 kvar nu - djurlivet är hårt! Ha det bra!

20160706 Skriver här inte varje dag för det händer inte så mycket och det blir mest gnäll från min sida. Har i alla fall haft ett samtal med min sjukgymnast idag och sjukskrivningen fortsätter. Nu när jag bara går med en krycka har jag gått med höger kryckan men det var fel det är vänster som ska användas - hur jag nu skulle veta det.... så nu tränar jag med vänster. Annars är det som vanligt här, spelevinkan har vant sig vid att jag är justerad även att jag inte har det. Nu lär det väl bli fotboll tills det blir dags för sängen. Hoppas att ni får en bra torsdag!

20160704 Idag är der 4 veckor sedan jag ramlade och visst har det blivit bättre, men fortfarande kan jag inte ligga på någon sida. Halvtid denna veckan med sedan skulle sjukskrivningen vara över, vilket jag betvivlar. Annars har jag mest varit frustrerad, har inte kunnat gå ut med doggsen och inte kunnat gör det eller det...... och när man inte kan göra det man mest vill har man heller ingen lust till något annat heller. Har i alla fall fått iväg fakturorna till Agria ang. Märta på "småbeloppen" som inte direktregleras. Märta tycker jag också bättrar på sig i små små steg. Igår fick vi besök av bägge sönerna och roligt att träffa dem framförallt Johan som i princip jobbat dag som natt sedan mitten på maj. Och i morgon blir det jobb och det ska faktiskt bli roligt att komma utanför de här väggarna lite. Ha nu en bra tisdag!

20160702 Rätt som det regnat har det kommit en skur, eller väl sammanfattningen av dagen. Fast nu i kväll har det klarnat upp och solen visar sig. Har inte varit ute precis nu men kan anta att knotten är på hugget. Idag har även jag och Märta varit ute på promenad vi gick efter de andra. Och jag lyckas nu att gå växelvis med kryckorna vilket är betydligt lättare, så jag och Märta gick en bra bit neråt sjön och även Märta visar en hel del framsteg nu är lättare i steget och travar på mellan varven. Men när vi kom till bäcken så vände vi och då var vi genomblöta. Göran fortsatte till sjön och Svea har fullt upp med att bada och "apportera" upp näckrosor enlig Göran - hoppas att jag snart kan ta mig dit själv. Emma och Evelina var här en sväng på förmiddagen och Evelina fick sin kofta, så nu har bägge mina prinsessor fått var sin och prinsens är påbörjad. Annars har dagen varit vilsam, har försökt pula med det jag kan, men tycker ändå att det går framåt - äntligen. Så hoppas vi på en bra söndag och helst utan regn!

20160730 Idag har det känts riktigt bra i mitt "brott" och efter att varit på Maxi och handlat kände jag mig riktigt på g. Så när jag bytte om när jag kommit hem fick jag så fruktansvärt ont så jag tog mig knappt fram på två kryckor och humöret gick ner i noll. Nu har det blivit lite bättre så jag har kunnat vattna. Det här onda håller på att ta knäcken på mig. Ett litet positivt tecken med lilla M idag var att när Svea och Hunter bråkade så gick hon i mellan och lade in sitt veto, det har inte hänt på månader, så ett försiktigt hopp finns. Men nu ska jag bänka mig framför burken och sticket för nu är snart tröja nr 2 klar till min andra prinsessa. Skönt med fredag även att jag bara jobbar 4 timmar, men mornarna är lite jobbiga eftersom Göran åker hemifrån redan kl. 6 så hundarna och mig själv måste fixas med en hand. Men ha nu en go fredag!

20160629 Tänk att Svea är 1 år idag och det har hon firat med att bära ut Emils lagårdsskor som står i garderoben som inte husse stänkt. Ja lite extra godsaker har det också blivit och hon har generöst även bjudit sina kompisar också...... Det stora också idag är Märtas återbesök - proverna idag var lika som förra gången, ingen förbättring men heller ingen försämring, man har testat henne idag och det finns inga neurologiska skador och hon har reflexer. Och faktum är att vi har märkt en liten förbättring, både med rörelser och piggare och mycket mera med och det bara de allra sista dagarna. Men än balanserar vi på en mycket skör tråd och jag vågar ingenting. Samma dosering + att man ska sätta in en sort till som ska påskynda leverns tillfrisknande och som inte ska påverka henne negativt. Inget nytt besök förrän i augusti - finns hon då fortfarande vid min sida byter vi klinik. Och så har sygänget haft "sommarfest" i Byarums Hembygdsgård med god macka och kaka och många nitlotter. Tack Catharina för ett långt och bra samtal där vi diskuterat allt från Märta, mina kryckor och Region Jönköpings län. Men nu är det hög tid för ryggläge och då menar jag verkligen ryggläge hmmm. Ha nu en riktigt bra torsdag!

20160628 Några timmars jobb idag och så lite hundmat och lite till oss men inte hundmat.... Och så är det nytt broarbete i stan men nu på E4 vid Råslätt, men vid de tiderna jag åker är det inte så farligt. Men folk är ganska frustrerade på dessa köer. Var trött när jag kom hem så det blev lite vila, har varit lite mer försiktig idag - var lite för aktiv igår och det har känts av idag. Är så trött på det här så det finns inte ord. I morgon ska Märta på återbesök igen så  Göran kör in henne och jag möter upp. Och sedan i morgon kväll ska sygänget träffas på Hembygdsgården i Byarum en trevlig tradition. Nu ska jag titta lite på tv och sedan blir det en tidig säng, sover jättedåligt eftersom jag endast kan ligga på rygg och det är inte mitt favvo-läge precis. Ha en bra onsdag!

20160627 Och igår när jag skulle lägga ut det jag gjort så funkande inte ftpn ingen. Kontakt med Lena idag och vi moxsade en del men mest Lena som också hade kontakt med Telia och till slut fick vi meddelande om att det var de som hade fel på serven eller nåt så det var inte vårat fel och i eftermiddags kom den igång igen. Idag har Emma kommit och förbarmat sig över Svea så hon har fått lite övningar. Jag har gått rehab - rundan med Märta och de andra bägge fick lite trädgårdsträning. Så har det också varit vaccination för Svea i kväll och Emma följde med som hundförare. Nu har mannen kommit hem och klipper ett väldigt långt gräs inne hundarna, för det väntas ju regn sägs det. Idag har jag nog gått mer än vad jag skulle... hade jag kunnat sätta hit smiles här så hade den inte varit vacker kan jag säga. Nu ska det stekas lite nypotatis och lite sillgrejs blir det också då mannen varit i Bredaryd och mossjobbat sedan 06 i morse. I morgon ska även jag jobba några timmar och eftersom de pratar om regn i natt så hoppas jag mannen är hemma i morgon. Ha en skön tisdag!!

20160626 Tidig förmiddag har ju med jämna mellanrum kollat om min ftp funkat. Prata ju med Lena midsommarafton om problemet och hon skulle titta på det hemifrån sitt. I går kväll var ftpn helt borta i "dator" och idag fick jag se en liten symbol på skrivbordet - och där låg nu ftpn och den funkade. Så nu ska jag snart slå Lena en pling och höra vad som hänt. Kommer väl åter här i kväll. Ha en bra dag.

20160625 Skriver här idag i alla fall fast ni inte kan läsa. Idag har det varit segt och varmt så in i norden. Vi hade en mycket trevlig midsommar, först nere vi sjön och som lottförsäljare riktigt kul - så vi ställer upp igen Lena! Sedan var vi ett gäng som fortsatte firandet på Lunden, åtta personer som satt och tjöta till kl. 4 - det har känts hela dan. Göran har varit på mossen och jag och hundarna har bara försökt hitta uthärdliga platser. Så igår kväll börja det dra ihop sig med åska och blixt och du milde vilket oväder. Himlen totalt öppna sig med hagelblandat regn och kastvindar som välte det mesta. Men som väl var gick det över ganska fort men det var riktigt otäckt faktiskt och det blev totalt svart. Göran kom i alla fall hem strax efteråt men nere i Bredaryd kom det inte alls på samma vis utan han mötte ovädret i Hillerstorp. När oväret lugnat sig började jag med lite mat, vågade faktiskt inte tidigare, så även Johan fick också lite käk när han kom från sin mosse  - och efter dusch för jag kan tala om att de är totalt svarta när de kommer från mossarbetet. När kl. hade hunnit att bli 22.30 så ringde vet. Lillrud och bad om ursäkt och haft samvetskval för att hon inte hört av sig. Så nu har vi gjort upp en plan för Märta nu har jag meddelat om vad jag tycker om alla vet byten och att det hädanefter ska vara en vet. Hon var helt förstående om detta och tycker också att det är rimligt med den situation som M är i. Så nu har hon rekommenderat en vet. Åsa - som vi också har träffat som är insatt och duktig. Henne ska vi nu ha tills augusti för då kommer Caroline Lillrud tillbaka från semestern, men då till Smådjurskliniken och om Märta lever då flyttar vi över henne dit. Caroline är nu fullt medveten om mina tankar att det inte får bli någon försämring, det ska mitt lilla hjärta få slippa. Det kändes skönt på den sena timmen att få detta samtal och det känns betydligt lugnare, så nu ska jag sova.

20160624 Igår var en dag som fick det lilla att få bägaren att rinna över. På väg hem från mina 4 timmars jobb ringde vet. Lillrud och naturligtvis var jag på månsarpsvägen där ingen täckning finns så samtalet bröts så det blev inte många ord sagda. Väntade i flera timmar och ringde sedan in och bad att hon skulle ringa upp igen. Visste att detta var hennes sista arbetsdag då hon också slutar i detta fallande korthus. Men timmarna gick och ingen vet ringde. Så tårarna flödade  i går kväll - den här oron för lilla M och mitt bäckenbrott och att jag inte fick det nödvändiga telefonsamtalet blev bara för mycket - det är ju lite mer med henne än en bruten tå..... Så 9.30 slockna jag i sängen och vaknade av en skällande Svea och då öste regnet ner och det åskade och blixtrade, så upp och drog ur kontakter. Sedan satt jag på altanen ett tag och såg detta skådespel som både är vackert men också skrämmande. Och idag visade det sig att det kommit 32 mm regn, så det var ju tur jag inte orkade vattna igår. Mannen som jobbat på mossen hela dagen sov som klubbad. Men idag är det ändå midsommarafton och får väl försöka skärpa till mig, men tårarna har lätt för att trilla idag med. Som väl är är vi bortbjudna i kväll och i eftermiddag är det Midsommarfirandet vid sjön där vi också lovat hjälpa till att sälja lotter, så jag behöver inte fixa och greja mer än vad jag absolut vill och det känns mycket bra denna dag.   Nu önskar jag att Ni får en riktigt skön och trevlig Midsommar!!

20160622 Då har jag börjat att jobba och det 4 tim/dag. Känns bra och fullt tillräckligt för närvarande - det tar på krafterna att hoppa runt på kryckor.  Så det var skönt att vila lite när jag kom hem. Nu har jag suttit här en bra stund och lagt in om Gränna utställningen och en bild på mitt lilla hjärta när vi har rehabträning men det går långsamt och hon har stora besvär ännu, annars är det status quo med hennes tillstånd märker i alla fall ingen förändring - tack o lov. Nu ska nog även jag sätta mig och titta på fotbollen. Ha nu en skön torsdag!

20160620 Idag har det varit en tuff dag på alla plan. Vi var först med Märta på återbesök med nya prover och att vi skulle sänka Medrolen (kortisonet) med 0.25/dag samt att jag fick lite råd för att fortsätta att träna upp hennes muskler som är obefintliga. På em. ringde vet. att leverproverna var dåliga och att vi nu måste sänka Medrolen ytterligare 0.25 för att hon inte ska få en leversvikt. Så nu återstår en väntan för att se hur hennes kropp svarar på detta och att det inte blir något återfall. Blir det ett återfall får jag ett mycket tufft beslut att fatta, vilket jag i princip redan har bestämt och hon ska inte behöva plågas mer än vad hon hitintills har gjort. Men nu rinner mina tårar för fullt för jag vill inte missta henne - håll tummarna för min älskade Märta att hon klarar detta.

Själv har jag då gjort om röntgen idag och nu kunde man hitta en spricka i bäckenet - inte så stort och väldigt långt ner och det är därför jag haft min smärta i ljumsken. Varit hos sjukgymnasten och fått nya bättre kryckor och också fått sett sprickan. Otopedläkaren och sjuk gymn. Daniel. har kommit fram till att det behövs ingen operation i dagsläget och att jag får belasta till smärta - hur lång tid? kanske efter 2 v utan kryckor inomhus, men det ska utvärderas efter hand. Har i alla fall bestämt mig för att börja jobb på onsdag men då 50% av mina 80% = så det blir förmiddagar. Men den biten känns bra att få lite annat att använda hjärncellerna till, för att bara "gå" här hemma och grunna och se allt jag inte kan göra gör mig tokig. Ja som sagt det har varit en lång och tuff dag och har i princip inte någon inspiration till nå´t. Vill Tacka för alla samtal idag och sms - det är skönt att få prata av sig och det kan jag nog behöva framöver. Tack ni alla och hoppas att ni får en bra tisdag!

20160619 Då har det varit en lång dag i Gränna i blåst men solsken så för hundarna har det varit perfekt, och solen den tog för vi ser nu ut som kräftor i ansiktet. Jo spelevinkorna Svea och Sonja fick blått. Men kritik och bilder får ni vänta på lite. Var ganska "urblåst" och trött när vi kom hem, fast tröttas är nog Svea hon har varit helt utslagen. Och i morgon väntar återbesök för Märta och ny röntgen för mig så det lär väl ta det mesta av dan. Men lite info får ni i morgon. Hoppas att ni får en bra måndag!

20160618 Får passa på att skriva här nu för igår var datorn kass och ville inte. Ja jag stapplar runt med min kryckor och jagar Göran... Märta och jag har varit ute på vår lilla övningsrunda och hon är pigg och vill men hennes kropp hänger inte riktigt med. Freja har varit på besök här idag och koftan jag stickat åt henne satt bra, och sedan hade jag handlat åt henne i Ullared som modern hade önskat. Ja så mycket mer har inte hänt här idag, ja Emil har gjort en visit också. I morgon ska vi fara till Gränna på utställning med Svea och min personliga assistent är med och jag har ordnat med handler. Har nu också anmält Jackie och Svea till Tollarspecialen och hoppas att jag fixar det själv då. Ha det nu så bra!

20160616 Ja du Maria det hade hundarna och jag gillat att ha dig som personlig assistent. Men Göran sköter sig ganska bra men sedan att det inte blir precis som jag brukar göra får jag väl leva med. Märta har fått lite extra gos idag på sin 2-årsdag och så har hon och jag varit ute runt huset runda och idag hade jag med en lätt dummie som hon fick hämta fyra gånger på avstånd och sedan fick hon ett godis-letande och detta medans Göran gick med de andra. Och de var precis slut när de kom hem även husse det är kvalmigt ute så det blir nog mer muller i kväll. I alla fall så drack Svea mängder när hon kom hem så hela tvättrumsgolvet var nästan som sjö. Skriver här lite tidigare i kväll om det nu blir åska. Ändrat om lite på framsidan och nu ska jag reda lite i mina bilder som av någon anledning lätt bli kaos. Jo måste berätta med att vi fått tillökning i dammen så för närvarande är det 1 knipa, 2 gräsänder hanar och 1 hona med 7 gässlingar. Det är ett fantastiskt att se detta skådespel mellan de vuxna och så dessa små som far som projektiler på vattnet och mamman som har fullt upp hålla koll på dem och freda dem för knipan. För knipor är inte helt snälla, de dyker och simmar närmare sin "fiende" och attackerar underifrån. De små kom först ut på vattnet i måndags och var pyttesmå och man ser redan hur de vuxit. Som ni förstår så behövs det inte så mycket för att roa mig för tillfället. Och i morgon är det visst fredag enligt almanackan och många som nu börjar sin semester. Ha en riktigt bra fredag och en skön kommande ledighet!!

20160615 Ja inte mer uppmuntrande besked idag. Nu är plåtarna granskade av radiolog och läkare och man har kommit fram till att en ny röntgen på måndag för att man då ev. kan se en läkning av en ev. spricka. Tills dess ingen belastning och därefter nya direktiv. Jobb är för närvarande uteslutet. Göran har fått gå med de tre och till sjön så de fick bada, men Hunter gjorde ändå ett gyttjebad på hemvägen så slangen för hans del. Jag och Märta gick i princip runt huset och hon fick lite småövningar - det man kan prestera med två kryckor. Men hon är riktigt svag i sina ben som bekymrar mig en hel del, men vi har en återbesökstid på måndag. Trots att man inget gör mer än att hålla fart på Göran blir jag trött - han tyckte annars att jag skulle skaffa en personlig assistent.... vill det sig riktigt illa kan det här hålla på i 6-8 veckor! Men när jag nu inte belastar benet mer än vad nöden kräver har jag inte behövt ta några piller i alla fall - det är ju alltid något! I kväll har jag tänkt mycket på M-kullen som i morgon fyller 2 år och framförallt på min lilla Märta och jag Grattar alla av hela mitt hjärta. Men nu ska jag i alla fall säga go´natt! Ni får ha en bra torsdag och var tacksamma för att ni inte behöver använda kryckor man tar lätt för givet att benen bara ska fungera.

20160614 Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Sjukgymnasten var mycket skeptiskt till mitt onda, det stämde inte riktigt vad han från början trodde, så han ville att radiologen skulle titta på mina plåtar igen lite mer noggrant och så skulle han höra av sig igen i morgon om besked. Under tiden får jag inte belasta benet mer än nödvändigt. Så nu är det kryckor fullt ut. På morgonen idag la jag ut alla bilderna från träffen så nu är den sidan klar. Hör av mig i morgon när jag fått besked. Kan väl inte säga att jag känner mig toppen och är som vanligt dödstrött så nu ska jag kojjsa. Ha det bra!

20160613 Nu är jag klar med allt från kennelträffen, men jag har nog bara idag suttit med det i 4 tim. Ni får inget se i kväll eller natt är det nu, lägger inget ut av det förrän i morgon. Ja inget jobb för mig i morgon utan ska till sjukgymnasten. Tog ett piller på morgonen så jag kunde aktivera hundarna lite, någon promenad blir det ju inte utan lugna trädgårdsövningar samt hundvård - tänk om jag hade Hunters läggande på Svea.....Det var enda pillret idag eftersom magen har sagt stopp så när den slutat verka blev det kryckor igen. Nu är jag skärmtrött - go natt på er!!

20160611 Tyvärr blir det inga nya bilder idag, vilket jag tänkt när jag skrev här sist. Vilken jag inte sagt något om här så i lördagskväll ramlade jag på stenplattorna efter en hundinsident. Ett jätteblåmärke på höger lår men ont i ljumsken. Det har varit ganska ok i veckan med voltaren tabletter men i fredags efter lunch hade jag jätteont och tabletter hjälpte inte. När jag landat hemma tog jag mig knappt ur bilen så Göran fick ta fram kryckorna och jag hade så jä...a ont att jag höll på att förgås. Kunde inte hålla mig uppe så 21.30 gick jag och la mig. Inte bättre på morgonen så jag ringde 1177 som bokade in mig på en tid idag på förmiddagen och den läkaren ville ha en röntgen uppe på Ryhov. Som väl var fanns det inget brott och om det inte fanns skulle det bli sjukgymnast till veckan, vilket det nu blir voltaren och alvedon ordinerades. Men när jag väl var hemma igen har jag varit dödstrött och det lär inte bli någon sen afton kan jag säga. Det här är min fasa att inte kunna gå ordentligt, så humöret är inte på topp kan jag säga. Hoppas på lite bättring i morgon. Hoppas att ni har det bra!

20160609 Handla efter jobbet och betydligt mindre kassar denna vecka... Idag fick Märta en kort promenad fram och tillbaka postlådan. Svea fick lite "nära" övningar och position. Jackie fick dubbelmarkeringar och linjetag - men Svea höll på att riva huset när Jackie tränades - en blomkruka och ljusstakar revs ner men hamnade i en fåtölj så det blev "bara" jord att ta reda på. Hon brukar få sitta i bilen annars men trodde att det skulle funka idag men det gjorde det inte. Nu har jag lagt in en del bilder och jag lägger ut dem också så ni får titta, men det är långt ifrån färdigt. Har en liten tanke att också printa ut vad hundar o ägare heter - eller vad tycker ni? Ja du Maria jag tycker helgen var lika fantastisk som du på alla sätt. Och så är det fredag igen - tänk att det är en vecka sedan jag hämtade norrländskan vid stationen!!! Ha nu en bra fredag och jag ska nu mangla ut det jag gjort i kväll.

20160608 Ni får inga bilder idag heller. Har inte kollat mailen sedan i torsdags och där var ett gäng kan jag säga. Ett mail var särkilt roligt för det var från en valpköpare från Finland som hade Emil från E-kullen och nu var de sugna på valp igen, så lite tipps om det fick de. Ja så kan jag ju inte sitta bänkad här hur mycket som helst, man blir lite datortrött. Har glott in i skärmen hela dan på jobbet eftersom det varit min schema dag. Men det kommer en ny dag i morgon för nu är jag trötter igen!!! Ha det bäst!

20160607 Lite trött har man allt varit på jobbet idag, och sedan sitta i bilkö på 1 timme innan man var ute på motorvägen. Tydligen någon kökrock sas det och det förvånar mig inte alls, det är en frustration utan des like att förflytta sig några meter åt gången. Jag glömde att berätta om Märta igår. Men det negativa jag fick i torsdagskväll fick jag positiva besked på fredag morgon och i lördags em. då gänget var i skogen hade jag fått lov att hämta hem henne. Och med nu medicinering, dietfoder och det 4 gånger per dag, mår hon idag över förväntan men som vanligt vågar jag inte ropa hej! Jag har nu skrivit min berättelse om helgen men det har jag inte lagt ut än. Ha nu en bra onsdag!

20160606 Vilken fantastisk helg det varit, håller fortfarande på att smälta den. Det kom ca 25 hundar och runt 30 personer på lördagen från BellaNovas och våran kennel - Helt fantastiskt!! Och eftersom vi idag den 6:e juni firar 20 år som uppfödare står det helt klart varför man håller på med detta. Alla dessa fantastiska människor man lärt känna genom valpar som fötts här - ja det är en obeskrivlig känsla som inte kan förklaras i ord. Allt om helgen kommer så småningom på kennelträffsidan. Från det Maria kom på fredag tills hon åkte på måndag. Intryck och bilder från alla håll och kanter måste sorteras, men lite smakprover ska ni få! Är nog allt lite trött i kväll och eftersom jobbveckan väntar får det räcka med detta i kväll. Ha nu en riktig bra tisdag!

20160602 Idag har jag "vabbat" för Märta, började vid 2 i natt när jag hörde hon spydde. När jag torkat kollade jag upp henne då hon låg ute men det var ju varmt. Vid 5 var det dags inne igen så då gick jag upp och såg en mycket medtagen Märta, tempa som visade 40.3. Förstod att detta stod inte rätt till och väntade bara på att klockan skulle bli 8. fick komma direkt och hon fick stanna kvar. I eftermiddag ringde vet. och prognosen är allt annat än bra. Man har gett henne antibiotika intravenöst och efter 1/3 av dosen började hon krampa. Nu är de inre organen påverkade av hennes starka medicinering. Tillståndet är stabilt men man kan inte lova mig något. Så det har varit en tung dag, tur att jag har en del att vända händerna i och måste skärpa till mig. Har handlat allt (tror jag) till träffen. Och trots allt ser jag verkligen framemot den, kan ändå inget göra. Och det kommer att lätta upp när Maria kommer och sedan senare på kvällen även Yvonne. Och jag hoppas att vi får en riktig trevlig helg, det ska bli så roligt att träffa alla, ni är så Välkomna! Ha nu en riktigt skön fredag så syns vi på lördag!!

20160601 Ensamma hundar idag igen, men värmen gör att de inte kräver så mycket - så jag behöver nog inte ha dåligt samvete. Var också på syjuntan då det var avslutning med Lenas goa fixade mackor. Ytterligare 4 hundar med familjer är anmälda - jättekul, men fortfarande en hel del som inte ens hört av sig. Nu är handlelistan fulltecknad och hoppas att allt är med, så i morgon blir det Maxi efter jobbet. Nu måste det sovas på det här stället. Ha en skön torsdag!

20160531 Ovanligt pigg idag trots en mycket sen kväll igår. Och idag åkte jag och Göran samtidigt, han till mossen och jag till stan. Och hundarna hade passat huset ordentligt, men de gör nog inte många knop i den här värmen. Endast Märta fick en "träningsrunda" en bit längre än postlådan och så hem igen. Eftersom då mannen är på mossen fick jag ta gräsklippningen hos hundarna, men Svea är läraktig så snart klippen hon nog själv..... Sedan har jag bakat lite inte så väldigt "nimmet" i den här värmen. Väntar på att mannen ska komma hem för att slippa bli väckt men eftersom uret snart är 23 måste jag nog inte ryggläge - får väl stoppa in hörselskydd. Ha nu en go onsdag!

20160530 Idag fick också Märta en kort promenad och Göran fortsatta. Kl. 13 skulle Märta var på djursjukhuset och vi fick komma in i rätt tid och man tog de vanliga blodprovet och sa samtidigt att Chris var försenad med en operation så vi fick gå ut och vänta. Kl. 14 kom vi in igen men med en annan vet. då Chris fortfarande inte var klar. Men det är en bra vet som Märta haft tidigare. Blodproverna var som det förväntar sig ingen ändring av mediciner, fortfarande ledvätska i lederna, men nu kortare promenader på 10-15 min. Det roliga i det hela var ju att stygnen skulle tas, det stod det i hemgångsråden och vet.  i fredags sa också att stygnen skulle tas idag. Men det fanns inga stygn bara en ruva - och det är väl det jag tyckt när jag rengjort att det sett så himla fint ut och inga stygn har jag sett, men har två vet sagt att stygn ska tas bort tror man ju på det. Men det var jätteskönt nu slipper hon body som hon har haft på sig i 3 veckor och som jag fått byta var dag. Så nu är det bara att hoppas att det bara blir bättre. Och som typiskt denna vecka när jag behöver lite hjälp är Göran på mossen från morgon till kväll, så det blir inget instruktörsmöte för min del i morgon, dåligt samvete för ensamma hundar samt lite att fixa med. Men nu mina kära vänner är uret snart 23.30, så jag säger go´natt!!

20160529 Mors Dag och jag fick ett underbart halsband av mina tre barn. Idag fick även Märta följa med ut på promenad men en betydligt kortare än de andra, då Göran fortsatte när jag vände med Märta. Det är så härligt att se hur hon bättrar på sig. I morgon ska vi då på vet. besök igen och det ska bli spännande vad det ger. Idag har det varit ogräs och de sista fönsterputsen på agendan, där jag även fick ta hjälp av mannen där jag inte når och stege är uteslutet och han fixade det galant. Det sista av eftermiddagen har jag tagit det lugnt i solen och bara varit. Nu får ni ha en bra måndag!

20160527 Nu mullrar det i Bethskogen de offroad stollarna är ute och kör någon nattkörning. Bilar och husvagnar har rullat in hela kvällen. Mannen är där så jag får roa mig  själv och det har jag inga bekymmer med för John Blund gör mig snart sällskap. På väg hem idag i köerna ringde vet. Lillrud och vi hade ett bra samtal, det märktes att hon nu var påläst och jag gjorde klart att jag accepterar inte någon försämring av Märta så nedtrappningen hädanefter ska göras väl genomtänkt och jag hänvisade till Torkel i Helsingborg vad han sa förra våren vilket hon nu kände till och idag var hon väldigt ödmjuk och det känns bra. Och hon var noga med att jag skulle höra av mig i helgen så fort det var något, annars syns vi på måndag. Vi har ju nu trappat ner cellgifttabletten med en varannan dag. Det känns betydligt lugnare efter det samtalet för att ha en konflikt med vårdande vet. blir inte bra. I morgon är det en hel del på agendan - hundarna, mina fönster, plantera växter och titta lite på lerstollarna i sina bilar. Nu går jag och John Blund och lägger oss. Hoppas att vi alla får en bra lördag!

20160526 Här har vi Stockholms blodbad numera, Svea lägger blodspår vart hon går fram - men hon är inte så bra på att gå dem.... Idag kan man säga att det var en tidig morgon, vaknade kl. 4 och omöjligt att somna om när man börjar grunna på det som nu ligger framför en, så halv 5 gick jag upp och började putsa fönster och sex altanfönster han jag med på insidan innan jag skulle vakna. Och så till råga på allt så har min fönster hjälp gått sönder, har blivit en spricka så vattnet går ur lite här och var så jag vågar inte ladda den - så typiskt. Så efter jobbet idag skulle jag se om den delen gick att skaffa i stan och K-rauta kunde detta trodde de. Och smidigt är det ju numera att ta sig genom stan eller inte satt nog i kö i en timme minst innan jag kom ut på motorvägen men hade också varit både på ÖB och på Maxi och handlat. Har sedan jag kom hem tagit min an de andra fönstren så nu är insidorna klara så nu är det bara resten kvar och fingrarna är som stubbar. Blev ju ingen kurs för Svea i kväll pga. hennes löp. Men det är skönt att det är fredag och helgen är nog inga problem med att fördriva. Och så är det bilrace är i helgen och husvagnarna börjar reda att trilla in. Förhoppningsvis blir det inte samma lervälling som förra året. Kan säga att jag är ganska mör nu så go´natt alla och ha en bra fredag!

20160524 Högtryck på torvmossarna nu, Göran var iväg hela dan igår och kom inte hem förrän jag lagt mig och åkte sedan innan mig i morse. Har alltid lite dåligt samvete när jag vet att hundarna är ensam en hel dag. Så jag skyndade mig hem idag så mycket det går med alla köer, men var i alla fall hemma innan sex. Och det var lugnt här Svea hade endast burit ut en hundpläd - men den var inte sönderbiten och det var ett plus. Så de har nog slöat det mesta av dan i värmen. Så jag tog min lilla trimlåda och lite godis och satte mig ute på stenen för det har länge varit hög tid för ansning, Jackie såg nästan ut som en papillon. Men när jag fått av håret som inte ska vara där vart hon riktig grå på öronen - och då kände jag vemod - men å andra sidan är jag rätt grå också.... Men alla flickorna blev i alla fall ansade. När det var färdigt klippte jag gräset hos hundarna och såg att det mörknade på i väster och jag hann inte färdigt innan regnet vräkte ner, så jag var dyngsur trots att jag inte hade mycket kvar. Men det var nästan skönt med lite regn så det minskar ner lite på frömjölet. Nu har fixat lite mat till gubben kommer hem och även en matlåda till mig i morgon. Och i morgon säger vi ett stort GRATTIS till K-kullen som fyller 5år!! Ha en bra onasdag!

20160523 Oj då! det var visst längesedan jag var här, därför jag fick ett mess från Maria som undrade om allt stod rätt till. För det första är min dator helknäpp mellan varven och jag orkar inte alltid sitta och vänta medans den kommer på andra tankar. Helgen har varit bökig vi fick en vattenläcka på lilla toan så det har varit vatten på och vatten av och tömma fulla kärl etc. men idag kom rörmokaren och bytte ut kopplingarna på bägge toarna. Sedan har jag sedan en tid tillbaka bestämt mig för att ta hjälp med fönsterputsen utvändigt och alla altandörrarna med skåror. Det var bestämt till förra måndagen och förberedde för det med all undanplockning och en timme innan de skulle komma ringde de att vederbörande var sjuk och de kunde inte skicka någon annan. Så de bestämdes då att bli idag, och prick halv 9 kom en kille och började på, efter några fönster kom han och meddelande att han var sjuk o måste åka hem...... efter någon timme ringde chefen och sa att de tyvärr inte har möjlighet att ta mina fönster förrän den 6:e - det tackade jag nej till och det som blev gjort idag behövde jag inte betala för. Så följden blev att jag fick ta itu med dem själv och alla skåror är nu klara och mina fingrar värken. Får väl ta lite efterhand. Och så har jag också väntat på telefonkontakt med vet. från djursjukhuset och burit på mig telefonen hela dan och så ringde hon kl. 19 i kväll..... Och tyvärr var det inte "vår vet" och hon som ringde har jag lite svårt för - även att hon var med på spårkursen i lördags! så vi hade en diskussion och jag köpte inte det hon sa - hon ville bl.a. sänka kortisonet och trodde att den minskade rörligheten i benen berodde kortisonet, vilket jag inte är övertygad om. Ledvätskeprovet var bra men sista CRP var lite förhöjd. Kontentan av det samtalet blev att hon står kvar på samma medicinering och stygnen ska tas bort på måndag. Vet. Tilda är sjukskriven för sin rygg - jag frågade faktiskt eftersom hon känner så väl till Märtas historia. Hoppas innerligt att hon snart är tillbaka igen för den här forcerade spralliga vet. har jag inte förtroende för, så det känns inte så det himla bra. Annars mår Märta hyfsat och tycker ändå att det blir bättre efterhand. Svea är nu lite mer Kokko-Bell än vanligt eftersom hon nu löper för första gången. Nu ska jag gå in i duschen för det var varmt med den fönstertvätten. Ha nu en bra tisdag!

20160519 Direkt hem från jobbet men det tar sin lilla tid med alla köer och i morse var det kö in till stan strax efter Torsvik då en långtradare åkt av vägen och mejjat ner staketet och stod med framdelen ner i en ravin, den skulle vist bärgas i kväll. Sedan åkte jag och Svea till hundkursen och i kväll var det nosarbete och det var riktigt roligt. Men jag var så trött när jag åkte hem, så jag har inte mer än vattnat tomaterna i kväll och nu ska jag sussa kudden. Märta har varit på återbesök idag med nya prover, men svar på alla prover får jag på måndag. Märta blir bättre för var dag, men hon har gått ner en hel del i vikt ytterligare 3 hg sedan förra veckan så nu har non minskat 3,3 kg det är ganska mycket på den lilla kroppen. I morgon är det fredag och ha en riktig bra sådan!

20160518 Idag har det varit en aktiv dag som började att jag vaknade 04.50 och kunde inte somna om, så 06.55 flexade jag in på jobbet och fick en hel del gjort till lunch med sommarschemat. Flexa ut efter lunch med först ett tandhygienist besök därefter tandläkaren och efter det frissan. Och sedan i kväll var det syjunta med 8 kacklande "tanter". Men nu är det dags för sängen och i morgon ska Göran åka med Märta för nytt blodprov. Och i morgon kväll ska Svea på kurs och jag får väl följa med och köra. Ha nu en bra torsdag!

20160516 Åter en kall dag, nu klarar min gurkplanta inte kallare väderlek för då får jag ta in den. Har idag faktiskt fått en del gjort och mycket för att jag blir så glad när jag ser hur Märta piggar på sig. Men Göran gick med doggsen idag med för att slippa en gråtande Märta, och hon blir så nöjd när jag är hemma med henne. Har varit en del telefonsamtal idag angående Kennelträffen - men vi har pratat annat också.... Du glömmer väl inte att anmäla dig?? Nu ska här spisas lite och sedan förbereda för morgondans jobb. Ha en bra tisdag!

20160515 Är väl bara snön som fattas så är vintern här - helt bedrövligt. Har mycket sömn att ta igen även om man nu inte kan det, men gick i alla fall la mig efter frukost och sov ett par timmar. Idag fick Märta komma ut bland de andra och kan nu själv sköta både drickandet och kissandet, så förhoppningsvis får jag sova en hel natt vilket jag inte gjort sedan Märta kom hem i onsdags. Men det är så härligt att se hur hon piggar på sig även att det är en bra bit kvar. Göran gick med hundarna idag så slapp Märta gråta. Så jag passade på att dammsuga utan Sveas hjälp när de var iväg, sedan har jag pulat med lite av varje men det har också varit en hel del telefonsamtal och sms idag. Men jag är rätt trött i kväll och som väl är är det ingen "mello" utan kan gå lägga mig i tid i kväll. Ha nu en bra måndag och glöm inte vantarna....

20160514 Nu är uret 8 och jag har nu varit uppe i snart 3 timmar. Märta behöver ju som sagt gå ut ofta och 3 gånger varje natt så jag är mer än trött kan man säga. Men besöket igår på djursjukhuset var bra, värderna bra och det yttre såret ser jättefint ut. Hon ska vara i stillhet tills i morgon då ska det inte vara någon större fara utan hon kan vara tillsammans med de andra och själv gå ut och kissa. Det man ska vara försiktig med är att det inre såret inte går upp. Men hon piggar på sig för varje dag och jag tycker att styrseln i benen också blir bättre. Ja så har J-kullens syskonskara brutits eftersom Cole har fått vandra över regnbågsbron - så tragiskt och några år för tidigt. Orsaken finns på första sidan. Nu ska jag fortsätta med golvstädet och sedan får jag lämna en skrikande Märta medans jag går ut med de andra. Kanske kommer jag in här en sväng i kväll också, om jag orkar och datorn vill. Förresten en Glad Pingst på Er!

Nu är det sen eftermiddag, jag har fått sova ett par välbehövliga timmar. Man kan säga att vi har skiftande väderlek, förra helgen försökte man ha så lite som möjligt på sig och idag blev det både flis och vantar när jag gick med hundarna. Och Göran som håller på att våra kom hem för att ta på långkallingar. Köpte lite växter i tisdags som jag tänkt plantera i helgen de har jag fått ställa in i garaget - ja det är ett omväxlande land vi bor i. Nu är golven faktiskt rena och hundarna har fått begränsningar nu har jag kommit in i min bestämmande bubbla....... Och så blir jag så glad när jag ser min lilla Märta så mycket bättre. Förra lördagen var jag nästan beredd att ta bort henne för hon led så mitt hjärta höll på att gå sönder, men hon/jag/vi uthärdade till denna efterlängtade måndag. Jag har nu fått några nya bilder på Cole som Teresia mailat. Orsaken till olyckan var som Teresia sa en jäv... katt som gjorde att han hoppade från en avsatts 1,8 meter ner, diskbråcket har man misstänkt sedan ca 1 år tillbaka men som inte gjorde det hela bättre. Cole har ju varit som en stussboll och aldrig varit rädd för höjder. Ja när olyckan är framme är den det, men det är sorgligt när det blir ett sådant slut. Jag har faktiskt också vårat här inne med lite nytt utseende. Men nu är det nog dags för en kisserunda igen och resten av eftermiddagen/kvällen ska jag njuta och må bra. Du vet Maria att jag läser alla dina inlägg och tankar och ord värmer. Kram till ER alla mina vänner!!

20160512 Igår ville inte datorn så jag kunde inget skriva. Men igår fick Märta komma hem och hon är helt klart bättre nu än när jag lämna in henne i måndags. I morgon ska vi på återbesök så jag lämnar mer fakta då uret är lite väl sent nu. Jag och Svea har varit på kurs. Och så fick jag ett ledsamt meddelande att Cole fått somna in, men jag kommer mer om detta också. Nu måste här sovas!

20160510 Märta fick inte komma hem idag, vet. Tilda är nu tillbaka och känner Märta sedan tidigare och hon tyckte inte att Märta var i skick att komma hem. Det finns en hel del problem, cortisonet hon nu äter hjälper henne inte och ska ev. bytas ut och så finns det andra problem med cortisonet dels är läkningen av de nyopererade såret sämre pga. cortisonet och större risk för infektioner, dels ger ger den andra typen av cortisonet mer biverkningar. Så det är bekymmersamt men samtidigt skönt att hon är under uppsikt. Tilda ringer i morgon igen så får vi se vad beskedet blir. Det är nästan skönt att jobba för då hinner man inte grunna så mycket - det blev värre när jag kom hem i kväll och sent blir det numera för dessa f-bannade köerna pga. broreparation vilket är under all kritik. Men som väl är är det ju ljust länge så vid 8-tiden tog jag och hundarna en rensahjärnanpromenix på nästan en timme. Men nu ska jag se om jag får lite nattro. Ha en bra onsdag!

20160509 Idag opererades Märta och det gick bra och man hittade inget mer än det man såg på ultraljudet som väl var. Svaren på ledväskan får vi om några dagar, och hon är kvar tills i morgon. Och det är så skönt att det har kommit så här långt för de sista dagarna har varit kräsliga för hon har varit riktigt dålig. Kl. 15.00 ringde vet om detta besked och då befann jag mig i Ullared tillsammans med Lena och Louise och vi har som vanligt haft en trevlig dag och det var bra att få skingra tankarna på något annat. Men nu är jag riktigt trött efter en dålig sömn i natt och en mycket tidig morgon eftersom jag först var och lämna in Märta. Och i morgon förväntar jag mig att få hem en gladare Märta som den sista tiden inte lyft svansen utan bara stirrat på mig, jag det har varit en pärs för oss alla. Go´natt och ha en bra tisdag!

20160507 I kväll är jag allt lite arg, har varit i kontakt med Djursjukhuset nu i kväll då Märta har blivit sämre. Som väl är är jag hemma och håller koll för nu i eftermiddag klarade hon inte att gå genom luckan utan fastnande då hon inte har någon styrka i bakbenen, bann upp luckan och med mycket möda och tvekan klarade hon att gå igenom. Ringde till dem o personen jag pratade med var inte alls trevlig och sa att de inget kunde göra utan de i så fall fick hänvisa mig till Göteborg och efter den diskussionen vi hade blev inte jag så trevlig heller. Förstår mycket väl att de hade det tufft där inne med en nyutbildad vet och många akutfall, men för den saken kan man vara trevlig. Så vi eller rättare sagt Märta får härda ut till måndag, men jag lider kopiöst av att se hennes tillstånd. De andra hundarna fick en varm promenad idag och efter den har de inte gjort så många knop. Och jag har vandrat lite ut och in med lite olika göromål och också lapat sol, men det får inte bli för mycket av varken det ena eller andra. Är ensam nu i kväll då Göran skulle på fest med snöröjjar gänget. Och eftersom jag nu är ensam om fjärrkontrollen ska jag nu bänka mig framför tvn. Ha en härlig kväll och en skön varm söndag!!

20160506 I går hade vi en varm dag i skogen på avslutningen av jaktapporteringskursen. Och vi fick mycket bra kritik på kursen och de flesta ville ha en fortsättning och helst att de varit fler tillfällen 4 tillfällen á 4 tim har vi haft. Var ganska mör efter den och värmen som man inte är helt van vid än. Idag fick jag gå själv med hundarna eftersom Göran kör gödsel, och det gör så ont i hjärtat att behöva lämna Märta hemma som gråter högljutt när hon ser att vi går. Men jag har inget val och de andra måste ju fått sitt också. Vi gick till sjön för att de skulle få svalka av sig lite, på vägen dit går vi över en bäck med en trumma under vägen. Svea for ner i bäcken på vänster sidan och försvann, tro det eller ej men hon gick igenom trumman och kom ut på andra sidan - ja den hunden övergår mitt förstånd. Men de fick bada och simma en bra stund både Jackie och Svea - Hunter nöjer sig med en kärringadopp. Så fick jag höra i onsdags att det var grovsoper i Bondstorp på lördag. Så jag började röja i garaget och bära ut det som ska slängas, så då blev garaget städat också det var väl inte det jag egentligen hade planerat men nu är det gjort i alla fall. Efter sopningen och det städandet var jag något skitig, så efter dammsugningen och cykeln blev det en härlig välbehövlig dusch. Nu ska grillen tändas och när Göran ser röken lär han väl komma hem också. Ha en skön kväll och en skön lördag - och bränn inte skinnet!!!!

20160504 Då har vi äntligen varit hos vet med Märta, för sista veckan har varit hemsk för hon har bara blivit sämre och sämre. Det var mycket diskussioner med vet Kris som inte har sedan första gången han träffa henne trott på "Tollarsjukan" utan att det varit något annat men inte riktigt vad men att det ändå har haft med hennes löp att göra. Och när svaren på blodproven kom var de mycket dåliga och tydde på att det fanns en infektion. Så ett nytt ultraljud gjorde och det konstaterades att det fanns en cysta på ena äggstocken och att livmodern var förtjockad, men hon har också vätska i sina leder som gör att hon har svårt för att röra sig. Så snabbt beslutades att på måndag ska hon opereras och då kommer man att kolla över de inre organen samt ta prov på ledvätskan. Så efter den är gjord och vad man kommer fram till vad orsaken är så kanske även Agria går med på att stå för den operationen som de nu har sagt nej till. Om de inte gör detta ska jag ha ett samtal med Agria och som sagt det finns andra försäkringsbolag...... Men det känns också skönt att man har hittat ett fel och hoppas att detta kan hjälpa henne till att bli bra - även att vet inte kan lova något säkert. Eftersom cortisonet inte har hjälpt har vi nu minskat dosen till hälften som ändå måste trappas ner sakta. Men jag har också varit på junta i kväll och det var skönt med lite avkoppling efter denna dag. Är nu ledig några dagar fast vi i morgon har avslutning på vår apporteringskurs, så det blir lite sovmorgon till 7 i alla fall efter en natt som det har varit dåligt med sömn med. Ha nu en skön Kristi himmelsfärdsdag!

20160502 Varmt och skönt och har suttit ute mellan varven. Annars har det varit städ och tvätt på programmet idag. Göran tog hundarna till sjön så det blev bad för dem och jag var hemma och led med Märta för hon blir inte bättre snarare tvärtom, det är så sorgligt att se henne. I kväll tyckte jag synd om Svea när det var matdags, gav de andra tre och glömde hennes skål på diskbänken. Plockade ut en maskin tvätt när jag hörde en riktig smäll och det var Svea som skulle hämta sin mat så den fick hon äta upp utspridd på golvet. Så du Maria nu är "mätt" skålen ett minne blott för den gick i sina beståndsdelar. Satt sedan vid tvn och rätt som det var hördes ytterligare en riktig smäll och ute på altanen hade ett av Göran rådjurshorn åkt i golvet. Så i kväll har det varit ett smällande. Denna veckan är riktigt kort bara i morgon och på onsdag är det jobb. Och på onsdag är det äntligen vet dags för Märta och nu måste det göras något åt henne för annars står vi inte ut. Go´natt och ha en bra tisdag!

20160501 Igår gick Göran med de tre andra doggsen och jag var hemma med Märta. Idag var det min tur att gå och Göran hemma med Märta fast det var hon inte nöjd med. Dagen som började med regn men har slutat med nästan sommarvärme. Datorn sjunger säkert nu på sista versen för i går och idag har den varit hopplös - låser sig eller blir blåsida hoppas bara att den håller sig tills jag blir färdig här. I går kväll hade jag ett låååååångt samtal med Maria och faktum att vi nog inte pratade hund alls. I går hade vi födelsedagskalas för Emil så då var klanen här, och idag har jag haft grynen här själva några timmar med fullt ös som vanligt och efter det är luften slut. I kväll är det varmt på altanen utan att tända någon brasa så nu ska jag sätta mig där en stund. I morgon ska jag försöka att få något gjort för det händer inte så mycket "när det händer annat". Ha nu en skön måndag för nu verkar det som äntligen värmen har kommit. Om inget händer här kan det tänka sig att datorn har kastat in handduken. Ha det bra!

20160428 Då har jag och Svea varit på hundkurs en mycket blöt och kall kväll. När jag åkte ner till Skillingaryd öppnade sig himlen med hagelregn. Men lite träning blev det både hiss, ryggsäck och mingel... I går hade jag telefonkontakt med Märtas veterinär, inga fästingburna sjukdomar och ingen medicinförändring förrän han har träffat henne den 4:e så det är bara att vänta. Och så har ytterligare en vecka gått och till helgen blir det väl lite födelsedagsfirande och lite barnbarnspassning vad jag hört Men nu ska jag i alla fall krypa till kojs. Ha en bra fredag i kylan!!!

20160426 I morse trodde man inte sina ögon, när träd och mark var helt täckt av snö och det fortsatte snöa. Bitvis lite moddigt på månsarpsvägen men när man anlände stan fanns det inte en snöflinga. I kväll fick det bli lite inomhusträning inget mysigt alls ute. Lite "vårstädning", dammsugning och cykel stod också på agendan också för kvällen Och så gick tankarna 9 år bakåt i tiden i kväll när jag tänkte på J-kullens födelse och kollade deras bilder. Man fattar inte vad åren tar vägen. Men nu är jag lite lagom mör så go´natt och ha en bra onsdag!

20160425 Tala om att det är mycket kyla som ska ner just nu när jag skriver här snöar det ymnigt. Men när jag gick med hundarna i dag så lyckades jag pricka in ett uppehåll och faktiskt lite sol. Men vädret ändrar sig timme för timme. Jag har också fått besök av svärmor och svägerska och nu har jag fått tomatplantor, Chile och paprika så nu är bara frågan vad jag ska ställa alla. Lugnt och stilla här nu i kväll då Göran och Svea är på spårkurs. Annars har dagen bestått i vårstädning förutom hundarna. Märta var idag inte helt tillfreds när hon inte fick följa med, inte när vi gick, åt då på benet men när vi var på hemväg talade hon om sitt missnöjde. Men jag ser själv att någon promenad mäktar hon inte med för tillfället. Väntar på vet. besöket den 4:e för att få höra hur prognosen förväntar sig, annars har jag ett tufft beslut att fatta, för så här kan hon inte ha det mitt lilla hjärta. Nu ska jag sätta mig framför tvn och få något annat att tänka på - Kram på er!

20160424 Lyckades att pricka in det värsta ovädret när jag gick med hundarna idag, haglade och snöade så vi var vita när vi kom hem, men sedan sken solen. Märta fick bli hemma idag fick ett ben och var nöjd med det. Svea fick sträcka ut ordentligt idag men höll sig inom ramen. Var trött idag då lördagen hade satt sina spår så efter lunch och när Göran kommit hem sträckte jag ut mig lite och attans vad jag sov - men behövde väl det antagligen. Har i alla fall gjort de vanliga göromålen samt putsat lite fönster på insidan, utsidan får någon annan ta. Vi har ätit och slöat framför tvn och snart är det dags för refrängen. Ha en skön söndag!

20160423 Nu har det blivit ordning här igen men fick ta en kontakt med min superba webbmaster, hade väl kommit åt någon knapp igen. Idag blev det en tidig morgon eftersom både jag och Yvonne skulle iväg på var sitt håll. på apporteringskursen idag var vi ute i skogen, och det gick riktigt bra så det var kul. Svea och Jackie fick vara med idag, Jackie fick visa ett närsök men Svea fick bara komma ut och rastas. Och det var en nyttig "övning" för henne också att ligga passiv i bilen och det klarade hon mycket bra inte ett enda pip. Men det var bitvis kallt och faktiskt haglade det en stund. Så jag var ganska genom frusen när jag kom hem. Efter att jag vädrat dammen har jag inte gjort mer än att pratat länge i telefon med Lisbeth samt haft lite messkontakter. Men eftersom det blev en kväll i går och en tidig morgon och en lång dag i skogen är jag faktiskt ganska mör just nu så det ska bli skönt att natta sig. Ha nu en riktigt go söndag!

20160421 Det var skönt att vara på juntan i onsdags och skingrar tankarna lite. För vet. besöket var inte upplyftande.  En Holländsk vet. som är ortopedspecialist konstaterade att hon hade vätska i alla leder någon meningit trodde han inte på nu pga. av hennes ålder ( meningiten uppträder mellan 6 mån och 1 år) man tog nya prover som jag idag har fått svar på, och de var skyhöga så nu är vi uppe på ca 50 mg cortison och inga lång promenader för hennes del längre. Nytt besök i början av maj och då får vi också svaren för de fästingburna sjukdomarna. Vet tar nu återigen ett tag med Agria ang. kastreringen som måste ske. Så det är tungt nu, när man gogglar (som man inte ska) på polyatri blir man inte upplyft precis. Men vi avvaktar vad vet. kan åstadkomma. Vad så trött idag när jag kom hem efter en Maxi runda att jag knappt visste vad jag hette. Men Göran har lovat städa golven i morgon och jag har endast förberett lite mat till i morgonkväll då Yvonne kommer en snabbiss över natt då hon ska på kurs och jag ska ju hålla kurs på lördag. Men det ska blir kull att få sitta och tjöta lite kan behöva det nu. Hoppas att ni får en bra fredag!

20160419 Övertid idag och när jag kom hem vid sexsnåret hälsade t.o.m Göran mig välkommen hem till jordkulan, så då kan ni tänka er hur golven såg ut... denna Spelevinkan!! I morgon blir det vet. besök med Märta, Göran kör in henne och jag smiter lite från jobbet för jag vill gärna vara med, så får vi se vad de kommer fram till. Så blir det lite junta i morgon med lite avkopplande stickning. Har också fått ytterligare ett glatt besked att nu även Sif (Majken) som bor i Danmark är röntgad med HD A och ED ua. Så nu är 7 av de 8 valparna röntgade med samma fina resultat. Ja du Maria nu går det med stormsteg tills du befinner dig på smålänsk mark ofattbart!!! Men nu hägrar faktiskt sängen och uret blev återigen för mycket. Vi hörs!

20160418 Märta mår inte så bra och jag tyckt den sista veckan att hon gått ner sig och jag tror hon har ont kan inte längre hoppa upp där det är lite högre. Idag så ringde vet. och när jag beskrev hennes tillstånd så ökar vi nu på cortisonet igen och vet. besök på onsdag. Och det här var jag lite rädd för då jag tyckte det var tidigt att minska dosen - minns ju hur det var förra gången. Men mest tycker jag synd om henne. Ett så ledsamt väder det varit idag och vi blev riktigt blöta innan vi kom hem idag, och någon åskavärme är det definitivt inte. Då är det dags för jobb igen i fyra dagar så nu ska jag förbereda mig för det genom att sova! Ha det bäst!

20160417 Orkade inte skriva något här i går kväll för här var det fullt ös på barnbarnen. Först var det bara Freja och då fick jag lite "hjälp" med att gräva ner påskliljelökar och plantera lite pelargoner till altanen. Men lite senare kom de andra bägge också - och du milde vad de här tre kan härja och mormor/farmor ska helst vara med i smeten också. Så inte förrän 19.30 äntrade föräldrarna hem med sina barn och då gick luften ur mig. Men innan på dagen passade jag på att torka alla golv när jag nu fick vara i fred då Svea var på spårkurs - fast idag syns det inte, regn och nygrävda hål. Men promenixer har vi förstås gått, igår var det lugnt och städat idag var ju tornadon med men faktum är att idag kom hon på signalen om det nu var en tillfällighet återstår att se. I eftermiddag sedan har jag pluggat på till kursen vi ska ha på lördag och så har jag fixat lite andra saker också. Men nu ska det fixas lite mat och sedan blir det inte mer vettigt i dag. Ha en bra måndag!

20160414 Ja inte var det mindre idag på jobbet, men dagen går i rasande fart, och inte hann jag göra klart. Men i kväll var det ju hundkurs för Svea och innan dess var jag tvungen att åka till Media Market och låsa upp min telefon, eftersom jag nu har lås på den efter allt jox det nu finns i den. Och igår slog jag fel pinkod och så var telefonen låst - tala om att jag var som ett Bi i gårkväll. Men Sveas kurs i kväll var riktigt bra och hon sköter sig över förväntan. Betydligt bättre där än här hemma och det känns bra att den sidan också finns, inkallningen gick super om den nu kunde förflyttas till skogen så skulle jag bli nöjd. Fredag igen och då kommer det att bli Maxi efter jobbet - inge höjdare precis men det finns inget val. Nu ska det sovas för att försöka komma iväg tidigt i morgonbitti för att göra undan lite innan det blir påfyllning. Go´natt och ha en bra fredag!

20160412 Fullt ös på jobbet och sedan hem och tog med hundarna på den ännu soliga sena eftermiddag. Och det var skönt att få lite ljus och luft när man suttit inne hela dan. Sedan det vanliga hushållsarbetet med dammsugningen, tvätt  och allmänt tork och plock. Och så har jag fått ett riktigt roligt meddelande från en långväga som kommer hit till Kennelträffen - Maria du chockade mig!! Tänk att du tog mig på allvar! Nu ska jag suga på den karamellen och se till att komma i säng. Go´natt och ha en bra onsdag!

20160411 Ett stort TACK för alla grattishälsningar idag, det värmer mitt hjärta. Det har varit lugn och slapp dag, hundpromenad, fika och mycket prat med Emma och gos med tvinsen. Sol och värme. Maken har lagat mat och inget vanligt måndagskäk precis - super så det blir en fin matlåda till i morgon. Men har också varit på banken och pratat pension..... ja ja det blir att jobba till 70 - rullator medföljer. Men nu har Växjö vunnit så nu kan man gå o lägga sig när lugnet lagt sig. Ha en skön tisdag!

20160410 Lite senare morgon idag även att Göran skulle iväg på spårkurs fortsättning. Idag var det ju ett betydligt skönare väder än igår. Men promenix blev det så att turbo Svea fick sträcka ut sina ben. Idag skulle klanen Hansson/Svensson infinna sig här på fika och fira en födelsedag och alla var här utom Freja. Och eftersom det skulle bli våfflor startade jag tidigt med detta eftersom 4 liter smet skulle bakas ut, och några våfflor blev kvar det kommer doggsen att gilla. Ja det är väl i princip vad som hänt idag och det var trötta hundar när lugnet hade lagt sig här igen. I morgon är en ny dag och på förmiddagen ska jag iväg på lite konsultation, så får vi se vad som sedan händer. Ha nu en skön måndag!

20160409 En tidig morgon även för mig eftersom Göran skulle iväg, gick faktiskt och la mig igen när det här gänget åkt vid 7.30 men någon sömn blev det inte. Så fram emot förmiddagen packade jag ryggsäcken med dummies och närsöksdummies och godis. Drickkvarg och Mariekex = go fika eller? Och så begav vi oss till sjön och där var vi inte ensamma 8 grågäss och 2 canadagåsar. Tyckte det blev lite otrevligt då de kom väldigt nära och inte var de sams med varandra heller. Som väl var kom det två fiskare i en båt och då flög pippina. Men lite arbete blev det för hundarna, Jackie fick två närsöks uppletande, ett sök och ett linjetag och hon var sedan mer än nöjd. Även Märta fick jobba lite men det blev bara ett närsöksuppletande. Och så Svea som hade väldigt svårt för att koncentrera sig så det blev bara kontakt och positionsövningar - men nyttigt att sitta uppbunden. Hunter fick lite godisletande och är mest lycklig över att få springa lös när vi går hem. Och så skulle vi ha det lite mysigt med våran go´fika, kvargen till mig o kexen till hundarna och det hade vi - utom Svea för se de turbobenen kan inte vara still så länge, hon for runt som en tornado och kom bara på kommando. Men det var inget jätteskönt väder för det blåste kalla vindar. Så efter träningen och fikat gick vi hem igen. Sedan har jag bakat en vaniljhjärtans grej i långpanna efter rek. av en jobbarkompis för i morgon blir det lite fika här på eftermiddagen av barn och barnbarn. Nu ska jag fixa lite käk till mig, är ensam i kväll också och då det här gänget skulle grilla hos en i Vaggeryd och jag avböjde att följa med kan räkna ut vad det snackars mest om. Blev i alla fall en ny bild på våran vårflock nere vid sjön. Så hoppas vi på en skön söndag! Ensamkontroll över dosan i kväll!!!

20160408 En skön fredag kväll som snart är till ända. Var en sväng upp till Ikea för att fyll på förrådet med ljus o dyl. och så "sprang" jag igenom A6 och provade lite glasögon men hitta inga som jag ville ha så det får bli de gamla ett tag till. Såg i kväll när jag kommit hem en sådan vacker regnbåge som jag faktiskt plåtade. I morgon är jag och doggsen ensamma igen då mannen och de yngre gardet ska iväg till Landvetter och skjuta i en skyttebiograf och det blir väl roligt för dem - och jag är tacksam jag får vara hemma. Så vi får väl se vad vi hittar på i morgon. Ha nu en skön lördag! Och tänk så det knakar Maria!!!

20160407 Tänk att alla var på jobbet idag - fantastiskt men fullt upp var det ändå. Sedan blev det ju en tur till Maxi och så var man hemma vid sexdraget. Igår vart det frissan och när jag ändå var vid Sjökvisten fick det bli ett par nya skor eftersom spelevinkan bitit bort en del av hälen på mina lågskor - så de glappade något.... . Efter det var det ju juntedags och en avkopplande kväll blev det. Hade ovanligt nog en del energi kvar när jag kom hem i kväll så det blev lite dammtorkning och badrumstäd och så cykeln förstås och det vanliga plocket. Så slipper jag det till helgen utan kan ägna mig åt doggsen. Kan inte märka någon större skillnad på Märta efter den sänkta dosen, men å andra sidan är den ju fortfarande hög. Men nu är den här kvällen till ända och det är dags att säga go´natt. Hördu du Maria - det går visst att ta sig hit till Kennelträffen, det går direktflyg från Umeå vidare Göteborg till Jönköping. Och om inte Liisa kan följa med finns här hundar i överflöd. Så tänk på det!!!

20160405 Sjukskrivning på jobbet idag igen och antagligen resten av veckan. Nu är det snart bara jag och Lotta (chefen) som inte varit sjuka - kan undra hur länge det dröjer? Så det blev övertid idag, men direkt hem. Har i alla fall haft lite hundvård på tjejerna, Hunter orkade jag inte med och hans dumheter. Så klor och tassar och Märtas öron är nu ansade. Bytt färgpatroner i skrivaren för första gången och det gick bra. Lite annat plock och cykeln förstås men det var segt i kväll. I morgon är det junta och nu är det sängdags. Ha en bra onsdag!

20160404 Spelevinkan Svea är till salu...... nä det är hon inte men hon var billig en tag på förmiddagen. För under vår promenad idag så var hon helt plötsligt bara borta. Jag hann hem och varit hemma en bra stund och hade precis tänkt sätta mig i bilen för att leta efter henne - men då kom hon hem glad och överlycklig och genomskitig. Så denna 9 månaders valp ger mig gråa hår, men två tröster i eländet är att hon hittar hem och att hennes bägge systrar är likadana! De har lika mycket energi och spring i benen. Det blir nog att köra pejl på henne. Så efter den förmiddagen gick liksom luften ur, men jag har i alla fall hjälpt maken med att byta däck men det har också varit en hel del telefonsamtal och lite annat meck. Men nu är de stora pusselbitarna i Kennelhelgen i hamn, så nu hoppas jag att vi ska få en riktigt bra helg tillsammans och jag ser verkligen  framemot den! Nu är det sovtajm! Höres!

20160403 Idag har jag som först blivit människa igen. I går var jag så in i norden trött. Sen fredag eftersom det fick bli Maxi efter jobbet pga. Sveas kurs på torsdag. Och så upp tidigt på lördag då vi har våran apporteringskurs och man är seg i kolan efter 4 tim kurs. Jackie var med men fick det mesta ligga i bilen, så när vi åkte hem stannade jag till i skogen dels för att jag skulle rensa hjärnan och att Jackie fick röra på sig och så fick hon två närsöks uppletande och så var hon aktiverad. Svea hade varit på spårkurs med Göran. Märta har fullt upp med att dricka och kissa mitt lilla hjärta, och Hunter har fullt upp med att hålla span på katter, cyklister och annat löst som rör sig runt knutarna. Så kom Johan och Freja på besök för att jag skulle få träffa henne lite i alla fall. Hon har varit hos Johan sedan i onsdags och skulle hem idag. Men när de hade åkt hem i gårkväll var jag som en gelé hög. Idag fick det bli sovmorgon med viss modifikation - Göran skulle iväg tidigt så han gav hundarna mat och så småningom blev han själv färdig också och när lugnet lagt sig sov vi en stund till. Efter morgonkaffet (förm.) gav vi oss ut jag och doggsen och när det nu inte längre finns snö att rulla sig i tycker Hunter det går lika bra med gyttjebad..... inte för att jag vill ha kvar snön men det där med gyttjebad har vi inte riktigt samma åsikt om jag och Hunter. I går såg jag två till nya vårtecken, tussilagon och sädesärlan. Men nu är påsken bortrensad både här och där. Och mannen är fortfarande inte hemma tydligt en lång dag på Skedhult. Och nu ska jag sätta mig och softa lite, är ju som väl är ledig i morgon mä. Ha det bra!

20160331 Emma har varit med Märta på Djursjukhuset idag och värderna var bra men hon är fortfarande stel i sin rörelser. Och dagtid rör hon sig inte mycket utan ligger en hel del när hon inte dricker eller kissar. Men i alla fall ska vi på måndag minska Mendrolen med en halv tablett/dag. Svea och jag har varit på kursen i kväll och med tanke på hur den här spelevinkan är i vanliga fall är hon jätteduktig när vi till Attila. Och bilsjukan har också minskat, men hon tycker definitivt inte om att åka bil skakar som ett asplöv och dregglar. Men det går åt rätt håll så jag har förhoppningar om att det här ska gå över. Så det blir inget påskrens här i kväll heller för nu måste här sovas, men det kommer en helg men hela lördagen kommer att i princip gå bort eftersom vi har våran kurs då. Så har jag också datorproblem då datorn rätt som det är låser sig helt och måste startas om vilket inte underlättar. Ha nu en bra fredag! Vi höres!

20160329 Ja inte var det någon mjukstart på jobbet idag, två sjuka så det var bara att sätta igång direkt att ordna dagen. Nu har snart alla varit eller är sjuka i influensan så det ska bli spännande se hur länge jag klarar mig. Nu är ytterligare en del i kennelträffen i hamn och i morgon ska jag försöka ta den sista biten i planeringen. Sedan kan jag gå ut fullt ut och meddela upplägget och skicka ut inbjudningar. Ett nytt lysrör till akvariet inhandlades idag och då var det ju lika bra att rengöra det också och fiskarna blev så nöjda och glada!!! Men en kväll går fort trots att det är ljust rätt länge nu. Och Emma har i kväll skrivit teorin för jägarexamen och klarat den - bra gjort! Lite annat upplägg nu än när jag tog jägarexamen för över 20 år sedan. Men nu börjar uret närma sig halva elva och dags att tänka på morgondagen! Ha en bra onsdag!

20160328 Återigen en solig dag men ganska blåsig men satt man i lä var det riktigt skönt. Promenix med hundarna idag och utan snö och även idag skötte sig Svea bra men far runt som en tornado. Spår har de fått idag både Svea och Jackie vilket det skötte bra. Och Tack Yvonne och Maria för långa trevliga samtal idag. Har också förberett lite för kursen på lördag. Och i eftermiddag fick vi besök av Emma och tvinsen en stund. tycker synd om min lilla Märta som har fullt upp med att dricka och kissa och ligger nu inte så mycket i sängen utan ligger mer strategiskt närmare hundluckan då det ibland blir bråttom. Hoppas så att värdena på torsdag är bra så man ev. kan sänka dosen nu äter hon 32 mg/dag och det är mycket. Innan vi slutade helt i februari åt hon 2 mg varannan dag. Nu väntar en ny jobbvecka, lite tungt så här efter långledighet, men ha en bra tisdag!

20160327 Vilken skön dag det har varit idag trots att det har blåst en del. Vi gick vår promenix och idag höll sig Svea på banan. Göran hade innan det lagt ett spår till Svea, och efter två timmar gick han det och det gick som på räls men han tappade blodflaskan och fann den inte efter Sveas spår. Så efter ytterligare 4 timmar gick han spåret med Jackie och hon hittade flaskan. Jag har efter promenixen varit och städat hos hundarna, räfsat upp all flisor efter veden Svea burit ut och plockat ihop alla leksaker hon burit ut och hittade bl.a en pulvriserad bil från barnbarnens leklåda. Sedan spolade jag av plattorna och sopade dem så nu är det vårstädat hos dem - ett tag i alla fall. Efter det blev det middagsvila lite läsning, mys på altanen framför brasan - med andra ord en riktigt skön vilsam dag. Och nu är denna påskdagen till ända. Ha det bäst!

20160326 Försökte skriva här igår kväll men datorn krånglade med att muspekarn slutade att fungera, får se hur länge den funkar idag. Nu är vi precis hemma för att ha gått en lite längre promenad idag än i går för Märtas skull. Men det har gått bra hon hänger med bra och strosar omkring och luktar. Annars är hon ganska trött och vilar mycket och ligger och tittar på mig när jag går fram och tillbaka. Men spelevinkan Svea allias tornadon försvann till skogs idag, men kom tillbaka när vi gick på hemhållet idag så hon var väck en bra stund - men trött nä inte hon inte! Ja de gråa stråna tilltar..... Framåt kvällningen kommer barn och barnbarn för att fira påsken här. Nu vill jag önska er alla en riktigt Glad Påsk!

 

20160324 Idag har jag varit på Ica Maxi 3 gånger. Först kl. 7 på morgonen för att handla frallor till fikat på jobbet och sedan vid två tiden för att handla det jag glömt på handlelistan och sedan för att hämta ut Märtas medicin. Men du milde va folk där var de två sista gångerna och köer genom hela stan. Men nu är Märta hemma och det är så skönt, visst är hon långt ifrån sitt gamla jag och hon har ont och det är gnälligt. Men med smärtlindring var 8e timme och cortison morgon och kväll ganska hög dos. Men hon är trots allt inte lika påverkad som förra gången, hon får en annan sort än vad hon fick från början första gången - den är dyrare, men det är en piss i havet det viktigaste är att hon kan må så bra som möjligt. Återbesök nästa torsdag. Fortfarande inget svar från Agria men vet. skulle ringa dem i em. Och det är ganska säkra på att löpet triggade ingång meningiten, och en operation (kastration) ska göras under maj/juni. Varit några jobbiga dagar så det är jätteskönt att nu vara ledig, var ganska trött när jag kom idag, så en ½ timmes lur blev det tillsammans med doggsen och inte så många andra knop har det heller blivit. Svea har fått gå ett spår idag och enligt Göran är hon fruktansvärt taggad och har väldigt bråttom så hon måste bromsas lite, men hon får väl erfarenhet hon också. I morgon lär det bli lite doggaktivitet, lite mätförberedelser och det stampade jordgolvet måste få en omgång. Ha nu en skön Långfredag!

20160323 I morgon får jag hämta hem Märta.... ska bli så skönt. Man tog bort Morfinet vid lunchdags och man tror att hon ska vara så pass bra i morgon att det ska funka hemma. Vet inte så mycket mer då vet. ringde lite olämpligt idag, men i morgon har jag mer info. Var och handla idag efter jobbet för att få hämta Märta så tidigt som möjligt i morgon. Men handlelappen hade jag naturligtvis hemma så när den var avprickad när jag kom hem får det bli en liten sväng även i morgon, men det går fort. Syjunta i kväll som inte blev så sen. Förberedde lite igår för en påskhälsning här som jag nu i kväll la sista handen vid. Fick ta ett tidigare kort eftersom Märta inte varit hemma. Och nu blir det sista natten utan Märta på mycket länge hoppas jag, saknar hennes "knorr" i jämte mig i sängen där hon ligger hela natten hon blir aldrig för varm och hennes gos på morgonen tills uret ringt för andra gången, ja min Märta är speciell. Tack ni alla för era tankar, frågor, prat och stöttningar de här dagarna - det värmer. I morgon blir en kort dag tänker flexa ut efter lunch och sedan far vi hem jag och Märta! Ha det bäst!

20160322 Veterinären har ringt mig två gånger idag. Märta får nu morfin och cortison intravenöst, hon mår efter omständigheterna rel. bra men kunde inte lova någon hemgång i morgon. Man tror nu att det är löpet som har triggat igång meningiten eftersom hon hade en påverkan efter löpet i september men åt ju då cortison som gjorde att det inte blev något direkt återfall. Jag var ju inne med henne då också för provtagning men värdena var då ok. Nu vill man definitivt ta bort livmodern på henne och vet. har nu inlett en förhandling med Agria då de anser att det är en medicinsk åtgärd. Så jag hoppas nu att hon snart blir smärtfri innan dess får hon inte komma hem - och det vill jag ju inte heller, men jag saknar min lilla stumpa. Men jag är otroligt tacksam för att jag valde att åka in med henne i går eftermiddag, ibland fungerar det sjätte sinnet. För att skingra tankarna lite i kväll åkte vi ut till BIFs årsmöte på Ekbacken och oj vilka mackor de bjöd på jag är mätt som en flott. Få se om det blir något påskpynt här, har för tillfället ingen lust och är ganska lättirriterad (säger min man). Efter en fullspäckad dag på jobbet med övertid och naturligtvis oro för Märta så är jag ganska mör nu. Go´natt och ha en bra onsdag!

20160321 Min Märta är nu på Djursjukhuset... för att göra en lång historia kort så har hon fått tillbaka sin meningit samtidigt som hon nu löper och jag hade räknat med ett höglöp nu i helgen men som uteblivit, och idag har hon inte alls mått bra så i eftermiddag åkte jag in med henne. Och hon är nu kvar för att de kan sätta in cortisonet intravenöst och hålla koll på löpet. Men någon begynnande livmodersinflammation var det inte. Bara att konstatera att vi nu är tillbaka på ruta ett och det inte höll med att helt sluta med cortisonet. Så jag är inte speciellt uppåt i kväll men hoppas att hon snart får lindring men sina smärtor - för när jag lämnade henne nu i kväll hade hon regält ont. Jag lämnar mer besked i morgon efter telefonkontakten med vet. Nu ska jag försöka sova lite.

20160319 En ganska lång dag på Attila idag. Var där vid 9 och hemma igen vid 3. Apporteringskursen som jag och Ann-Karin höll gick väldigt bra faktiskt över förväntan. En kurs dom för oss var helt ny, och det är alltid svårt när man prövar på något nytt. Det var 6 deltagare men de var nöjd med dagen och hade trötta hundar med sig hem. Jackie var med mig och fick lite apportering innan kursen började och lite efteråt. När jag kom hem gick jag en tur med Hunter och Märta som inte fått någon aktivering idag. Svea och Göran var ju på spårkursen och det hade gått bra och ingen pizza från Svea och det känns hoppfullt. När jag gick med Märta och Hunter var det till att pulsa i snö, hundarna gick på skaren om de gick - men det gjorde definitivt inte jag, så det blev en jobbig promenix. Men det tar på snön för varje dag, så snart hoppas jag på angenäma promenixer. När vi kom hem åt jag lite lätt och sedan la jag ner ryggen en stund. Efter det blev det en välbehövlig golvrengöring och även lite dammtorkning. Göran fixade maten och efter det har det bara blivit tv. Känner mig ändå lite mör och det ska bli skönt med sängen. Får se om det fina vädret står sig tills i morgon för det finns en hel del som behöver göras. Hoppas att vi alla får en skön söndag!

20160318 Fredag kväll och jag och hundarna är själva, då Göran är på Jaktskytteklubbens årsmöte. Och eftersom det är mycket borta den här veckan hade jag ingen lust att följa med dit. Igår var det kurs för Svea och faktum är att jag var ganska impan på hur hon betedde sig - över förväntan. Och ingen pizza varken på dit eller hemvägen så jag hoppas att den här pizza varianten har gett med sig. Nu ska jag äta en köpepaj och sedan ska jag bänka mig framför tvn - utan sport!!! Och i morgon blir det Attila igen för då ska jag och Anna-Karin hålla apporteringskursen och Svea och Göran ska åka på spårkursen. Så det kommer att bli Jackie som får följa med eftersom Märta löper. Ha nu en go fredagskväll och en skön lördag!

20160316 Nu är två arbetsdagar till ända och två kvar. Kennelträffplanerna börjar att ta form och kommer ev. att bli lite annorlunda i år - men håll första helgen i juni i beredskap. Mer info kommer framöver, men än är det god tid. Tack Yvonne för ett långt och givande samtal i kväll! Göran har varit på upptakt inför spårkursen han och Svea ska gå i vår. Och spelevinkan fick följa med för miljöträning och att resten av gänget skulle få lite lugn och ro - och nu ligger hon utslagen. Och i morgon börjar hennes kurs så då far vi bägge till Attila och det ska bli kul och nyttigt för Svea. I morgon är det min tidiga och långa dag och sedan kursen på det. Men nu har ju ljuset äntligen kommit på allvar och snötäcket minskar för var dag - tack och och lov! Ni som undrar... jo jag fortsätter att cykla nu har jag tillryggalagt 26,3 mil... Go natt och ha en bra torsdag!

20160314 Samma runda idag igen.  Svea har börjat på med dumheter - hon kommer inte på inkallning när hon varit lös, så nu blev det till att backa och bli ännu mer fyrkantig. Så idag åkte korven med ut och det blev täta inkallningar under promenixen och det funkade bra, koppelgåendet har i helgen blivit mycket bättre, men det gäller att vara aktiv hela tiden och inte släppa på mina regler för ger man henne lillfingret tar hon hela handen. Och när vi kom hem idag var det faktiskt riktigt skönt väder och snön börjar så smått att lämna taket med en hel del hjälp när det börjar hänga över. Och jag har klippt träden, som väl är bara fyra och i normal höjd och det är en stor fördel att slippa klättra på stegar. Under tiden jag gjorde det bar spelevinkan utan mina foppatofflor och det som var kvar av dem åker till Vaggeryd i morgon... ja denna rödtott med alla sina namn : spelevinkan Svea = när man vill göra henne uppmärksam när vi är inne(lättsamt), bulldozer = när hon går på oss i liggande form, Svea skog = när hon bär ut veden och flisar den och så Svea och då är det på riktigt = Kärt barn har många namn! Jag och Märta har varit i Skillingaryd i kväll och tränat lite med gänget och det funkade bitvis ganska bra. Men Märta är Sveas motsats, Märta är helt fokuserad på mig och bryr sig inte så mycket om omgivningen men det är bra att träna ihop med andra och annan plats, men nästa vecka blir det inget där för henne eftersom jag räknar med att hon går in i höglöp - och det är bäst att vara lite snäll på hanhundarna. Men nu ska jag sova! Ha det bäst!

20160313 Va sur jag är på SMHI, de har hela veckan pratat om vilket härligt solsken det skulle bli till helgen.... det har vi i alla fall inte sett här. Samma sväng med doggsen idag eftersom det inte går att gå någon annanstans och med snön har det inte skett så mycket med. Taket på västersidan är nu rent för snö men inte på öster där är det en hel del kvar. Efter promenixen idag blev det i alla fall lite träning. Jackie och Märta hade stora problem med träapporten som totalt försvann i snön, men de grävde upp den och kom in med den. Svea fick ett spår men på vägen och sedan lite kontaktövningar. Som belöning fick alla doggsen ett märgben och efter lunch blev det sängvila för mig och alla fyra - det är söndag! Lite mer läsning och planering av kursen. Och nu ska det snart bli käk och lite tv. I morgon åker jag och Märta till Attila för lite träning ihop med gänget. Ha en bra måndag!

20160312 Som väl är hade Göran plogat vägen ner till sjön så vi kunde gå där med hundarna idag någon annanstans går inte att gå då det är för mycket snö. Därefter blev det lite träning för flickorna. Svea en hel del kontaktövningar som vi gjorde på vägen pga. snön lite sitt ligg o stanna kvar och det funkade bra. Märta och Jackie fick lite positionsövningar och Märta lite "focusövningar" avslutningsvis apportering där de fick lite problem då dummiesen försvann ner i snön och de bokstavligen fick gräva upp dem. Men de var riktigt duktiga alla tre. Men vad trött jag är på snön, hade hoppats på att solen skulle komma fram tidigt för att smälta av lite, men den kom inte förrän sen eftermiddag. Men en del av snön på taken har i alla fall rasat ner, men vid garaget är det nu minst 1 meter snö. I morgon hoppas jag att solen kommer tidigt så den gör någon nytta. Har satt ut lite påskliljor i byttan framför huset där det tinat så pass mycket att ljungen gick att få bort. Skottat lite snö för att hjälpa våren på traven, dammsugit och torkat golven och förberett lite inför apporteringskursen som börjar nästa lördag. Nu ska det bli lite käk och sedan "mello". Ha en skön lördagskväll!

20160311 Kunde idag flexa ut redan 15.20 vilket innebar att jag var hemma ovanligt tidigt, så det blev en promenix för doggsen vilket inte var i Sveas vilja... Göran gick med de andra tre och jag gick efter med en skällande Svea som "måste" vara i hop med flocken. Så vi hade en kamp ända till Ekås, där vände vi och vi gick först o de andra en bra bit efter. Och till slut fick jag upp lite kontakt och utan att dra och från "holländarna" och framåt gick det riktigt bra. Men det var en trött Svea som kom hem och jag kan väl inte säga att det var någon skön promenad. Så många hundar man haft under sina vingar under årens lopp så är det rätt fascinerande att man alltid råkar ut för något nytt - och det här är en ny utmaning. Hon är smart den här spelevinkan och jag går inte på hennes fjäsk längre - här kommer att bli fyrkantigt från min sida - men Göran lindar hon runt lillfingret. En skön "varm" lördag ser jag framemot med lite blandad aktivitet. Ha det bäst så hörs vi!

20160310 Igår kväll var det syjunta en liten tapper styrka var det i onsdags - men vi har trevligt på våra "möten". Men idag var det segt när uret ringde 5.15. Men dan har gått fort och fullt upp har det varit och sedan Maxi på det. Men det gör så himla mycket nu när det är ljust både morgon och kväll. Och i morgon är det fredag igen, veckorna bara rusar iväg och snart är det Påsk... Men nu ska jag fixa lite innan det blir läggdags och sedan helg med vårväder har det lovats och det gör inte ont. Ha nu en skön fredag både vi som jobbar och ni som är lediga!

20160308 I kväll är jag riktigt trött. Sov dåligt i natt lite oroligt när maken är ute i "svängen" och för att man vet att man måste sova för att orka jobba. Men jobbet flöt bra idag och fast jag inte trodde det skulle bli möjligt så hann jag ner till klubben jag och Märta, då träningsgruppen vi är med i startade upp. Så lite upplägg av den och också lite träning i snöblask blev det. Men när jag skrivit färdigt här ska det bli gott att sussa. Go´natt och ha en bra onsdag!

20160307 Jaha då blev jag "snöänka" i kväll igen, vid 7 tiden ringdes Göran ut och väntas vara hemma vid 3 tiden i natt. Nu har vi fått snö så det räcker och blir över, de enda som jublar över snön är väl hundarna för de for som stollar idag när vi var ute. Har nu också lagt in de bilder som jag blev utmanad att lägga ut på FB, de blev både nostalgibilder och de från idag, ni hittar till dem på framsidan. Men nu ska jag och hundarna inta ryggläge - ja en del har väl redan gjort det! För nu väntar en ny vecka med nya utmaningar. Ha det bäst!

20160306 Utställning i Moheda, men den kan ni läsa om på den sidan om. Här har och snöar i massor. Robban körde Görans runda medans vi var iväg - så lite hann han och vila innan det var dags igen att ge sig ut nu i kväll och väntas inte tillbaka förrän vid 4-tiden måndag morgon. Jag har pulat här lite med dagen och röjt, tvättat och torkat av alla genomsmutsiga saker vi hade med oss. Underlaget på sådana här platser är ingen höjdare. Nu blir det lite tv, men det är inte bara utställningshundarna som är trötta efter en sådan här dag. En ny dag i morgon där det lär bli snöskottning. Ha det bra så hörs vi!

20160305 Tollarträff på Attila där vi först hade lite lydnadsträning och apportering på en ganska halkig apelplan sedan blev det fika och Anna-Karin förevisade lite massage och stretsing och en god uppslutning blev, och vi hade en trevlig dag. När vi kom hem och jag hade rensat i bilen efter Sveas pizzor satte jag mig faktiskt och planerade lite för apporteringskursen jag och Anna-Karin ska hålla i vår. Sedan har jag förberett lite inför morgondagen utställning eftersom det blir en tidig morgon då vi måste fara hemifrån senast 7. Och eftersom morgon blir tidig får det bli en tidig kväll också, så vi får höras mer o morgon med resultat och dyl. Så hoppas vi på en god söndag!

20160304 Och så en massa snö igen, så man fick ta sig till jobbet på oplogad väg återigen. Och Göran blev utringd samtidigt som jag åkte, men han plöjer ju inte på "våra" vägar utan söderöver. Idag blev det lite hundvård, klor och lättrim på öronen inför utställningen på söndag. Ja Märta fick en omgång hon med, men Hunter for ut och kom inte in förrän matskålarna kom fram - den barnsliga hunden! Resten av kvällen har det bara varit soft och i morgon är det Tollarträff på Attila så småflickorna får följa med dit. Men nu är det dags för sängebängen - vi hörs i monn!

20160302 Jaha då var det lite halkigt när man åkte hem från jobbet, regn i stan och i Taberg var det snö. Sedan har det snöat ihärdigt, så mannen gick och la sig för längesedan då han väntar på att bli utringd framåt småtimmarna. Här har jag nu lagt in bilderna färdigt på Roxy även 10-års bilderna på Ivar och Molly. Förutom det har det bara blivit det vanliga och så har Maria kommit på igen att jobbet tar mycket tid - hoppas att det går bra för dig! Nu blir det inte mer i kväll så ha det bäst!

20160301 Idag har det varit lyssning hela dan i aulan på Ryhov. Det har varit en intressant dag - men ack så jobbigt det är att sitta still på det viset. Så eftersom vi fick lov att gå lite tidigare idag tog jag hundarna och gick till grannbyn för jag var tvungen att få lite luft och det säger de inte nej till. Fixat matlådor till resten av veckan och sedan började jag på här med bilderna jag fått på Roxy men det är inte färdigt, och nu orkar jag inte mer så go´natt och ha en bra onsdag!

20160229 En helt underbar dag har det varit idag. Tog lite extra sovmorgon efter att hundarna fått mat kl. 7 när tempen visade -8. Men det blev snart en mycket mer behagligare temp. Och vi gick en skogsrunda med doggsen där vi tidigare spårat så det var relativt lättgått. När vi kom hem blev småflickorna placerade i bilen medans Jackie fick lite träning, lite lydnad men mest apportering och det är jobbigt att springa i snön - går de går de på skaren men springer de går de igenom, och sprang gjorde hon. Därefter blev det Märtas tur och "spelevinkan" fick finna sig i att själv sitta kvar i bilen och bara titta på. Märta fick också lite lydnad men mest apportering och har börjat lite smått med stoppsignalen men den är bara i sin linda än. Och därefter blev det Sveas tur och där är det mest kontakt men också sitt ligg och stanna. Men hon har mycket svårt för att koncentrera sig när hon hör de andra hon är så fruktansvärt flockbenägen. I eftermiddag blev det en hel del läsning med trötta hundar tillsammans med mig i sängen. Lite matfix och cykel förstås - med andra ord har jag haft härlig dag. Och i morgon utbildning med hela länet så då blir det till att sitta still - men det blir nog bra hoppas vi. Har sett ett vårtecken... eftersom garaget  var öppet visade sig en fjäril i solen, fast den såg lite frusen ut. Ha nu en bra tisdag!

20160228 En strålande vacker dag, men det är mycket snö i skogen så man får anpassa prominixerna där det är spårat. Har faktiskt varit lite trött idag, men har i alla fall städat av golven ordentligt med diverse olyckor som inträffade i går. Men avstod att åka till årsmötet på Attila, men Göran var där och fick ta med sig priset som Catharina och Malte erövrat som Årets brukshund Apell 2015. Riktigt duktiga är detta ekipage!! Men nu ska det sovas och hoppas på en pigger dag i morgon!

20160227 Då har i dag firat svärmor Margits 95-årsdag här på Solhester. Och vi har haft en mycket lyckad och trevlig dag. Och nästan alla kunde komma - men influensa har slagit till hos några som då uteblev. Nu är det undanröjt och diskat och jag känner mig lagom mör. Vi hörs mer i morgon. Ha det bäst!

20160225 Idag hade SKK fått in Märtas resultat och det var som jag trodde jag såg HD A och ED ua - fantastiskt!! nu är 6 av "valparna" röntgade med samma fina resultat. Så nu väntar jag bara på Sif i Danmark och så förstås Malte. Men med Malte lär det dröja lite än då hans korsband måste läka först. Men med info från Lisbeth idag så mår han bra och piggar på sig för var dag. Men det väntar en tuff träning framöver. Idag fyller min svärmor Margit 95 år och alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn, sammanlagt 24 personer ska fira henne på lördag här hemma hos oss - och det ska bli riktigt roligt. Så i morgon ska jag flexa ut vid lunch för att inhandla det sista och sedan hem och möblera om så att vi alla kan få plats samt duka. Maten kommer färdig så det är bara potatisgratängen som ska fixas, ja kaffet förstås men tårtan kommer också färdig från Vaggeryd. Så nu ska jag sova, så ha en bra fredag!

20160223 I morse kan man säga att det var "snorhalt" och i Taberg i backen efter Rosetten var det kaos långtradare bussar huller om buller så det blev till att runda den vägen i villaområdet - så det tog sin lilla tid att ta sig till jobbet idag. Hem efter jobbet en stund och sedan vända tillbaka till Taberg för vaccination av Jackie så nu har jag halkat på den vägen 4 gånger idag. Sedan har jag haft ett långt samtal med Lisbeth för idag har Malte opererats för korsbandet det var inte helt av som tur var. Det har varit en del vet. besök pga. att han har haltat av och till en tid. Men nu hoppas vi att allt går bra och att han snart piggar på sig. Lite oroligt i natt och dåligt med sömn då det är ett evigt farande med denna snöröjning. Så nu ska det sovas, så man orkar med juntan i morgon.... Ha det bäst!

20160222 Idag har det varit lite synd om Märta för vi har varit och röntgad henne. Först ville hon inte bli trötter av sederingen utan fick lite till och sedan var det svårt att få liv i henne. Och resten av dagen har hon varit ganska off, fast hon har piggat på sig nu i kväll. Röntgen resultatet såg fint ut, men vi tar inget ut förrän svaret kommer. Blev ju lite solsken i eftermiddags så Svea fick lite träning, men attans vad kallt det var om händerna så det blev ingen långkörare. Resten av gänget fick lite godis sök. Tackar Maria för synpunkterna! - låg väl lite åt det hållet jag tänkt. Men hur jag än gör är det ett jättejobb. Men i kväll har jag fått Loffe på plats, och flyttat om lite på framsidan. Men nu får det vara slut för i kväll, go´natt och ha en bra tisdag! Hoppas att det gick bra Maria första dan på nya jobbet!

20160220 Idag gick vi tidigt med hundarna innan det värsta snöovädret kom, men snöade gjorde det och på tvären. Och jag har i princip gjort det mesta av det jag hade på agendan. Prio 1 var hundarna och det blev idag en mer seriös träning. Började med att sätta Svea i bilen vilket hon inte är bekväm med och hon fick sitta där medans jag på garageinfarten tränade både Jackie och Märta medans hon fick titta på och därefter blev det hennes tur. Och det blev en bra träning för alla tre i detta oväder. Sedan har det blivit lite fix inne och efter lunchtime blev då Göran utringd för snöplogning och jag och doggsen har varit ensamma tills nu sent i kväll. Jag har också lagt in bilderna på Liva vilket ni kommer till på framsidan. Men nu börjar det dra sig för refrängen och hoppas att vi får en skön söndag!

20160219 Skön fredagskväll med god mat och soft framför tvn med Fortet och Hockey. Paus från cykeln i kväll. Men hoppas på en aktiv dag i morgon har en hel del på agendan som jag vill förverkliga så vi får väl se hur optimistisk jag varit, har ju tendens till det... Börjar så smått smida lite planer på en valpträff, men än så länge är den i sin linda.  I kväll blev det bara ett kort inlägg för nu ska jag förbereda morgondagen med att gå och lägga mig. Ha det bra!

20160218 Ja visst var vintervägar i morse och tom Jönköping hade fått snö. På Maxi efter jobbet och då ringde Göran som plöjde snö och så hade han fått punka på traktorn och ville bli hämtad nedanför Palsbo. Så det blev en lång dag innan jag var hemma och till ett gäng överlyckliga hundar som varit ensamma en hel del idag. Men det är tur att Märta och Svea har varandra att härja runt med och det var endast ett sönderbitet papper från papperskorgen på golvet. Har pulat en liten stund med nästa "valp" som ska publiceras här, men nu är jag trött och ska sova. Ha en bra fredag!

20160217 Har i kväll lagt in bilder på Malte och Nisse jag fått av Stefan. Har också sett över nästa sida där och också lagt in bilder jag fått på Leia av Micke, så titta och njut av härliga bilder på härliga hundar! För nu blir det inte mer printat här i kväll - antagligen snö i morgon till jobbet. Ha en bra torsdag!

20160216 Sjukt på jobbet idag också, så lite ommöbleringar i schemat men dagen flöt ändå bra. Så var det frissdags igen - 7 veckor går rasande fort. Och i kväll har jag haft det sista samtalet med alla 8 i M-kullen, ja förstås Märta bor ju här.... och förresten på måndag ska hon röntgas så nu håller jag tummarna för henne också att det blir ett lika fint resultat som de andra 5. Så håller jag på med "Bilder från valpköpare" först hade jag tänkt att göra om hela konceptet men inser att det blir ett jättejobb - så då är nästa fråga ska jag göra en ny sida, blir det för många på var sida?? förslag mottages. Något jag inte behöver fråga om är att jag nu ska sova. Ha nu en go onsdag!

20160215 Åter en härlig vinterdag, men det bet lite mer i kinderna idag. Har haft hundvård idag och kom ihåg att stänga grinden till vårat sovrum så det inte blev som sist med Hunter, har har blivit så in norden barnslig när det ska trimmas och borstas - men nu har han fått en omgång och tänk han överlevde. Fast om han kunde prata så skulle han nog tro att han ska dö. Men för tillfället är det nu fyra ansade hundar - av någon konstig anledning behöver inte Sveas klor på baktassarna klippas - kan undra vad det beror på......... Sedan i kväll har vi varit hos Sonny och Britt och reviderat räkenskaperna för SBK Attila. Och så ett stort Grattis till Maria som nu har fått ett jobb hon ville ha - Toppen! Nu har uret slagit 11 och hög tid för sängen. Ha det bra!

20160214 Hoppas att ni haft en riktigt bra Alla Hjärtans Dag. Här har det varit bra, vi var ute och gick i det soliga vintervädret och hundarna härjade runt i snön. När vi skulle gå hem och koppla upp dem för transport på vägen var det en olydig Svea som ville något helt annat än att bli kopplad. Jag tog de andra tre och Göran och Svea fick gå in i sin "bestämmandebubbla". Och resten av dagen har vi stramat upp reglerna för denna unga dam. Besök av Emil en sväng. Och när solen lyser in blir man bestört av allt damm som ligger som ett lager, så fick dammtrasan komma fram. Har uppdaterat "Våra Hundar" efter påminnelse av Maria...... Tur du håller koll på mig!! Nu har vi ätit gott och de tre damerna ligger nu utfläckta i vår säng. Nu är fem av M-kullen röntgade med HD A o AD ua - hura hurra! Så nu är det bara Malte och Märta kvar jag vet att Sif i Danmark är på g men har inget hört än. Ha en bra måndag!

20160213 En riktig vacker vinterdag där även solen visade sig med några minusgrader. Idag har jag varit trött, men efter solskenspromenaden och det långa samtalet med Maria börja jag bli människa igen - Tack Maria för ditt uppiggande samtal! men jag tittade snett på cykeln länge idag innan jag tillslut äntrade den. Trötta hundar i kväll efter dagens projekt.... Jo jag har också lagt in bilderna jag fått av Elin på Racer. Städat akvariet blev det mä. Men nu blir det lite tv efter god mat som mannen fixat. Så hoppas vi på en skön pigg söndag!!

20160211 En lång dag på jobbet, då jag började 6.45 och slutade 16.30 och därefter var det Maxitur. Hem och gosade av hundarna lite men orken räckte inte till mer. Satte mig här nu lite senare i kväll och började på med att lägga in bilderna jag fått på Racer, men naturligtvis strulade det kan bero på att jag är trötter. Men nu har jag helgen på mig. Har också idag fått ett glädjande besked att även Magda (Liva) är röntgad HD A och ED ua. Men nu ska jag försöka lägga ut det jag pulat med i kväll. Ha nu en bra fredag!

20160209 Jag måste ändå börja mer gårdagen, det tog tid att få allt på plats efter utställningen och till slut blev klockan på tog för mycket dels för att jag inte satte mig här i tid vilket berodde på att det var fullt med annat på både gott och ont. Men det var en hel del positiva saker också, hade vet. kontakt med Tilda på Djursjukhuset och vi har nu kommit fram till att Märta helt ska sluta med cortisonet så nu håller vi tummar och tår att detta håller och ej ger bakslag. Hon har nu ätit cortison i 1 år. Och så börjar rötgenresultatet för M-kullen att trilla in och än så länge ser det mycket lovande ut. Så både Roxy (Majja) och Morgan är röntgade med HD A och ED ua och jag vet att fler är på gång.

Dagen idag ska vi inte prata om - för en sådan dag på jobbet som det varit idag vill jag inte ha på länge. Men nu är dagen snart över och här ska sussas tidigt i kväll. Så hoppas vi på en bra onsdag och att det helst inte är snökaos vilket ryktet säger.

20160208 Hinner inte skriva mer här i kväll men bilder o annat är på plats. Mer i morgon!

20160207 En heldag blev det i Mjölby eftersom Nisse och Svea gick vidare till finalerna. Jag är så stolt för mina kära valpköpare som ställer upp, och ännu gladare för den fina kritiken de har fått - det värmer mitt hjärta. Kritik och bilder och annat kommer i morgon, är själv lite mör efter dagen - men den som är ännu mörare är Svea hon är helt utslagen nu inte ens Märta kan få igång henne. Nu ska jag själv sätta mig och smälta dagen. Vi hörs i morgon!

20160206 Idag var det halkfritt när vi gick med doggsen, även att det inte är "smutsfritt" så är det ändå skönt att slippa halkan. Efter promenad och lite aktivitet fick hundarna var sitt märgben med blodpudding - och som barn är de överlyckliga med lördagsgodis. Vila en stund middag eftersom Märta tyckte det var dags att gå upp strax efter sex. Ni som har uppmärksammat att jag cyklat kan jag tala om, att idag är det exakt 1 månad sedan jag började cykla kontinuerligt och jag har nu avverkat 12 mil - 3,5 kg = att det kommer att bli måååånga mil. Men jag är jättestolt över mig själv att jag tar de här 20 min. nästan var kväll. I morgon blir det en tidig dag igen, för vi ska åka till Mjölby på utställning. Och det blir ett härligt gäng där, jag och Linda åker ihop med Elsa, Jackie och Svea. Catharina med Nisse och Malte och från Mariestad kommer fam. Kvarnrud med Norton. Det ska bli så himla kul att träffa alla och spännande och se vad resultatet blir. En uppdatering kommer givetvis i morgon. Så nu är bilen och utställningsryggsäcken packad. Nu fixar mannen mat och sedan blir det "mellis". Ha en go söndag!

20160204 En tidig morgon och eftermiddagen flöt över förväntan så tankarna kom om att kunna flexa ut riktigt tidigt. Det ska man aldrig tänka, för då fick vi ett sjukdomsfall - så det var bara att sätta sig och ringa och försöka stuva om i schemat och det löste sig till slut men då var kl. 16.30. Och så handla o hemma efter sex. Och så har jag och Svea haft lite duster - träning inomhus med det flyttbara gallret och med en nagel i ögat fick jag henne att sitta kvar utanför och relativ lugn efter att ha sagt till på skarpen vad det är som gäller. Så hon fick vänta till sist med sin träning - ja det blir nog hund av henne med så småningom.... Så har bilderna från Tollarträffen kommit på plats, den andra sittningen och så en familjebild. Skönt med fredag igen och man vågar väl inte tänka tanken om en tidigare hemgång, men snart är det helg och på söndag ska vi ut och fara. Ha det gott!

20160203 Då har jag fått ett litet problem när jag tränar inomhus stänger ju ute de som inte ska tränas och Svea förstås våran tornado nu hoppar hon över grinden.... ja den hunden med en vilja av stål tar man inte där man sätter henne. Hoppas att det snart blir väder och ljust så man kan träna utomhus, så idag fick de bara bli ett  godisuppletande för alla fyra samtidigt. Kan väl inte säga att man sjuder av aktivitet när man kommit hem från jobbet precis. Faktiskt att solen har visat sig idag med påföljd att det frös på redan vid hemfärden så en aning till halt efter allt regnande. Fått lite nya bilder av Stefan och en del har jag lagt på sidan. Men några bilder från A-K har jag ännu inte fått. Men nu blir det till att förbereda sig för natten för i morgon börjar jag tidigt. Så hoppas via att torsdagen blir en bra dag.

20160201 När vi gick hem från vår tur med hundarna idag var det riktigt kalla vindar, och inte långt efter att vi kommit hem började det att snöa. Hade lovat hämta barnen idag och vägen till Karshult var inte rolig i all snömodd. Men vi hade några mysiga timmar innan fader hämtade dem vi sexsnåret. Efter lite rast vila och fixat matlådan blev det en tur på cykeln och så var denna dag till ända. Nu väntar en ny jobbvecka och risken finns att det kommer att vara nerblåsta träd i morgon bitti för nu blåser det kraftigt. Så hoppas vi på en bra tisdag!

20160131 Här har faktiskt hänt en hel del idag. Lagt in alla bilderna jag fått på Norton och så hittade jag en så härlig bild på Nisse o Malte som också fick komma på plats. Har skrivit på Aktivitet sidan o också på framsidan om Tollarträffen vi hade i går. Och så har länksidan redigerats hade först tänkt ta bort den helt för jag vet inte om den fyller så stor funktion längre, men eftersom det ändå var en del adresser som stämde så fick de vara kvar. Det här har tagit några timmar, men det blev avbrott för en skogspromenad och det var skönt att slippa pulsa i snön. Sedan kom Johan och Freja på ett kortbesök. Nu ska vi snart ta oss en tur till Vaggeryd och besöka svärmor Margit. Hon har tappat sin ena hörapparat och jag har från jobbet tagit med mig attiraljer för att göra nya avgjutningar så slipper hon komma in till stan i detta skedet i alla fall. Så resten av eftermiddagen och kvällen ska jag inte sitta framför en dator i alla fall. Ha nu en bra måndag!

20160128 Igår jobba jag och sedan var det junta på kvällen. Idag har det varit en riktig lång dag, var på jobbet 6.40 för där är det halvkaos för tillfället med två sjuka. Var o handla och hemma vid 18 tiden. Och nu känns det som om John Blund är i antågande. Så skönt med fredag i morgon trots att denna veckan har varit extra kort för min del, men att ha ont tär på krafterna mä. Och på lördag har vi Tollarträff och det blir nog ett gäng, så det ska bli kul. Nähä nu blir det inte mer här för nu ska jag inta ryggläge. Ha en bra fredag!

20160126 Blev inget jobb för mig idag, natten har varit lite besvärlig och med blodsmak i munnen och en andedräkt som inte var av hallon + huvudvärk valde jag att bli hemma. Så jag har haft lite hundvård på alla utom Hunter för när han förstod vad som var i görningen pressade han sig under våra sängar och vägrade komma ut. Så jag tog de tre tjejerna och med hår högt och lågt kom dammsugaren fram - men ingen Hunter. Ganska irriterad så han fick bli hemma när jag tog tjejerna på en snöblaskig tur i skogen. Rätt som det var kom de dragande med ett avätit rådjursben och det var inte gammalt. Göran kollar upp detta i morgon. Så vi kom hem och inte förrän jag tog fram belöningen behagade Hunter kravla sig ut från sängen. Tala om barnslig gammal hund!! Nu har jag påbörjat arbetet med alla bilder jag får av mina fantastiska valpköpare och det är många och kommer att ta tid - men nu har jag i alla fall börjat. Men jag har nog en del i telefonen också som inte har kommit in på datorn den har jag inte gått igenom än helt i alla fall. I morgon ska jag jobba och det är en stor skillnad i kväll mot var det var i morse, så jag överlever nog den här gången med........ Matlådor till veckan har jag också lyckats tillverka, men nu återstår endast att säga go´natt och ha en bra "lille lördag"!

20160125 Jag hade fel det gick inte att behålla tanden, så vid lunchtid idag fick jag komma och dra ut den. Det var i o för sig en befrielse men har nu en annan värk i "hålet" samt huvudvärk och munlädret är lite begränsat. Men det hoppas jag går över tills i morgon för då ska det jobbas och då funkar det inte att prata i skägget. Vi gick med hundarna tidigt idag eftersom jag skulle iväg sedan, och det är inte lätt att gå i den nu starkt töande snön - två steg fram och ett tillbaka då längtar jag till barmarken! I morgon hoppas jag på en piggare dag för efter tandbesöket idag har jag varit lite off. Ha en bra tisdag!

20160124 Natten har inte varit skön och vaknade med feber med svullnad i halva gommen. Hade lite "övningar" med tanden som inte sitter helt fast och fick nog ut lite "bråte" för helt plötsligt kändes det betydligt bättre och jag kunde bita ihop utan att skrika. Tog en Ipren på morgonen och i eftermiddag hade febern släppt. Vi gick med hundarna på fm. också. Och nu i kväll tror jag att tanden klarar sig, behöver ju den för det är den sista tuggtanden i överkäken på höger sida - men vi får se. Lite träning blev det i kväll både för hundarna och mig. Och nu ska det fixas lite käk, jag ska ringa några samtal och sedan får det väl bli tv. Ha en god måndag!

20160123 Idag har det jagats älg och när kalven var skjuten fick jag lov gå ut. Och jag gick vägen till sjön och det var ingen lätt promenad för mig eftersom Johan där kört med skogsmaskinen så det var till att parera mellan upphöjningarna efter hjulen. När vi kom tillbaka låg kalven på gårdsplan så hundarna fick bekanta sig med en död älg, och Märta och Svea var helt tokiga de gamle luktade lite sedan var det bra. Efter lite träning hemmavid blev det märgben med blodpuddingsfyllning. Jag tog en cykeltur luncha lite, Göran kom hem och det blev en skön middagsvila - detta är helg!! I eftermiddag sedan har jag ringt runt till de jag fick tag på i M-kullen då det är dags för röntgen av dessa "valpar". Har också lagt in några bilder från vårt vackra vinterlandskap vi har haft - för det lär väl bli en förändring nu. Det som inte är lika skönt är att jag fått tandvärk så det är väl tur för den tanden att lämna min mun, de minskar en efter en men jag hoppas jag kan härda ut till måndag. Hoppas nu att vi alla får en riktigt skön söndag!

20160121 En lång dag har det varit idag, börja tidigt och startade hemifrån strax efter 6 och var hemma vid 18-tiden men då hade jag också handlat. Har samvetskval för mina fyrbenta, men å andra sidan har de fullt upp med varandra eller med Jackie som är i höglöp och är tacksam för allt och alla som bestiger henne. T  o m den kastrerade gamle Hunter har fullt upp....... Men snart är det över - men då kommer väl nästa puh! Måste få till lite träning i helgen, för att i alla fall döva mitt samvete. Skönt att det är fredag i morgon och ytterligare en vecka är till ända och en vecka yngre eller? Veckorna går i rasande fart i alla fall. Trotts tröttheten så har jag tagit min 5 km runda och när jag är färdig här och duschat ska jag krypa till kojs. Ha nu en skön fredag!

20160119 Ja idag på morgonen var det inte nimmet att köra till stan. Oplogad väg till Månsarp, möte med en buss precis i Missionshuskurvan där det är lätt att få sladd i kurvan men det gick bra. Även motorvägen var i dåligt skick och en lång bilkö där vi alla låg i 70/80 km, ja ett par stollar förstås som gav sig ut i modden - men det är det ju alltid. En ganska lugn dag på jobbet med en del förseningar av patienter så dagen blev fördröjd med övertid som följd. Hem till ett kallt hus eftersom Göran plöjt snö från tidig morgon och bara varit hemma för att byta skär och fylla på matförrådet, och han väntas inte hem förrän till midnatt. Och jag är trött eftersom det var lite oroligt innan han gav sig av. Och med tanke på vädret och att hundarna skulle få sitt blev det en väldig tidig morgon. Men i morgon får vi tro det blir en vanlig dag utan snökaos. Go´natt!!

20160118 I kväll är jag tom i huvudet och vet inte ens vad jag gjorde på förmiddagen...........  visst ja, har gjort det absolut tråkigaste hushållsarbete som finns, nämligen stryka - så därför fick jag en minneslucka! En tur med doggsen och nu hade Johan i helgen varit ute med fyrhjulingen och det var perfekt att gå efter och slippa pulsa i snön. Jackie får inte vara lös dels för att hon ibland är lite halt och dels för att hon löper. Emma och barnen har varit här i em. och då fick det lov att bli fika och dess i mellan är det fullt ös. Tror hundarna blir lika trötta som jag efter några timmar med hjärtegrynen, för nu ligger de som ströe, Hunter framför kaminen och tjejligan har invaderat våran säng. Fixat matlåda till morgondagen och fräschat upp i akvariet kollat Farmen och nu en stund här innan det blir dags för sängen - om jag nu får plats. Ha nu en go tisdag!

20160116 Ja idag var det som Maria har skrivit nästan bikiniväder när vi gick med doggsen "endast" -8. Men nu i kväll när jag skriver här är det -15,4! Jag måste ännu tänka lite på vart vi går pga. hälen men den bättrar sig. Jackie och Hunter är inte så intresserade av att rusa runt i snön de går gärna efter där vi har spårat, däremot små tjejerna far gärna runt i snön. De små tvåbenta vännerna (fåglarna) har fått påfyllt sin mat idag. Lite lätt inomhusträning fick det bli idag men tjejligan, Hunter är inte så intresserad, bara han får godis när han suttit fint eller dansat + lördagsgodis (märgben). Nu är det bara gardinerna kvar av julen det tar jag i morgon, så nu känns det "nytt" och fräscht och nystädat. Har också plockat bort en del kompostnät som har varit valpsäkrat för Svea, och det hoppas jag nu funkar. Även lite julstäd har det blivit här. I morgon är det jakt men inga hundar härifrån och det hade jag nog satt p ändå om kvällens kyla håller i sig i morgonbitti. Nu ska jag föra ut kvällens ändringar och sätta mig framför burken en stund samt elda en stund till - jägaren sover redan! Ha en skön söndag!

20160114 Att nu kan man säga att det är "vargavinter". Biltempen visade i morse - 20, men när man landat i stan var det "endast" -13. Det är lite märkligt att det inte kan vara lite lagom. Det enda positiva med denna kyla är väl att fästingarna får sig en duvning och alla andra basilusker. Handla idag efter jobbet så då blir det sent, sedan tittar vi på Farmen - lättsamt att se på alla tokiga människor. Sedan har jag ju min cykeltur, nu sitter jag här en kort stund för snart måste det laddas för morgondagens fredag. I helgen ska jag ta tag i både det ena och det andra. Får väl bli någon typ av inneaktivitet för hundarna om nu denna kyla håller i sig, även promenaden få nog kortas ner och på med täcken - de skulle nog behöva ha skor med, då de lätt kan få köldkramp - ja det utvisar sig. Go´natt alla och ha en bra fredag!

20160112 Fullt ös på jobbet med övertid som påföljd... Men nu har jag stoppat ner alla tomtar men kommer att ha lite ljus i fönstren ett tag till samt granen på altanen med enbart ljus i för att lätta upp mörkret. Så nu återstår dammtorkning och framplockning av det undanställda - blir som nytt igen!!!!! Ingen städning här idag och i morgon är det junta så tomten får ligga pladask ett tag till. Vi lär väl inte få något "bikiniväder" här i slutet av veckan om det blir som de har lovat - men du bränner dig väl inte Maria!!!! Bikiniväder i Umeå och jordbävning i Beth - nja det kom liksom ovanifrån, all snö på taket på västersidan rasade av nu i kväll och både jag och hundarna hoppade högt. Så nu har vi snö nästan upp till fönstren, och Fixa och Kajsa fick en tanke, de var totalt dödsförskräckta när snön for ner från taket - men nu slipper de det, och hundarna som bor i huset nu bryr sig inte som väl är. Nu ska jag sova go´natt!!

20160111 I går var jag så arg på mig själv för att jag inte tänkte längre än näsan räcker - kontentan av det hela blev att jag nu har ett köttsår på hälen.... Så idag blev det ingen lång promenad - är ju inte direkt läge att gå i foppatofflor!! men gick med doggsen gjorde jag. Idag har jag påbörjat det sorgliga och dötråkiga jobbet med att torka av och paketera alla mina tomtar. Och jag har faktiskt gjort betydligt mer än vad jag räknade på morgonen, så det var ju positivt. Eftersom det nu blev en dålig promenad idag ska jag nu sätta mig på cykeln en stund. Behövde städa ut julen här också, men det blir nog inte i kväll. Och nu är det slut med extra ledigheter så nu är det fulla veckor till Påsk. Men nu blir det cykel och Spotify.... Ha en bra tisdag!

20160109 Igår fredag var jag halvdöd när jag kom hem - hade en såndär inte sovanatt mellan torsdag och fredag. Och efter jobbet och maxihandlande och sedan snigelfart hem i halkan var det inte mycket till övers. Göran som var och plöjde snö och trodde jag kunde vänta ut honom men det gick inte så det blev sängen en timme innan han kom hem. Idag gick jag ensam med doggsen eftersom Göran väntade på att bli utringd igen. Men så jobbigt det var att pulsa i den nykomna snön och med det som låt under, trodde aldrig jag kom hem igen, precis slut. Men innan jag gick med doggsen så hade jag pälsvård med kloklippning med alla fyra - det fastnar mycket snö i tassarna på dem nu. Men med lite vila efter promenixen åkte dammen fram. Göran blev utringd vid ca 3 tiden och jag fick besök av Evelina som hellre ville var hos mig än att åka pulka... Sedan kom Emil och gjorde lagårn och så fick jag omgås lite med honom också. Nu håller jag på med lite matfix och sedan får det väl bli tvn om det finns nå´t att se! Ha en skön söndag!

20160107 Idag gick jag själv med hundarna det var -10 när vi gick och ett lätt snöfall. Och jag njöt av luften, skogen och friden och att se våra fyra hundar löpa fria och få rå sig själva och njuta av det. Och man blir ödmjuk när man ser dessa fyra nu ha det så bra, men tankarna far genom huvudet. Dels på Hunter som nu är inne på sitt 13:e år men fortfarande är hur pigg som helst far runt som en unghund och som älskar att rulla runt i snön och snöbada, vill gärna ligga lite för långt framför mig men stannar upp när jag påkallar det - så inget fel med hörseln. Och jag njuter av honom idag för morgondagen vet vi inget om. Och så Märta, nu är det snart 1 år sedan hon blev sjuk och vilken förändring hon har gjort, från att förra våren vara mer eller mindre som en zombie far hon nu runt och härjar och det mycket tack vare Svea, hon har varit jättenyttig för Märta som i stort har blivit en helt ny hund sedan "spelevinkan" flyttade in hos oss, denna härliga varelse som är en liten pärla. Och så min lilla Jackie som jag i somras trodde jag skulle förlora med denna komplicerade operation och den elakartade tumör hon hade, jag lever med henne i nuet och njuter av den arbetsglädjen hon har när jag tar fram dummies och hoppas att det får vara så länge än, trots att hon blir 9 år i vår. Men hon är i så fin form så jag anmälde henne till debut i veteranklassen i Mjölby. När vi kom hem idag fick de var sitt köttben och det var nog bättre än alla haralortar som de annars är tokiga i! Så är julen nästan slut, har plockat undan hyacinterna som nu var färdigblommande. Annars låter jag nog julen vara kvar till nästa vecka - kanske plockar jag lite i helgen - får se!. I morgon ska jag jobba enda dan denna veckan och det känns rätt ok. Ha nu en skön fredag!

20160106 Att idag var det bistert -13, så långkallingarna åkte på och det blev ingen jättelång promenix för det blev kallt att andas och då är det ingen höjdare med glasögon om man ska andas i halsduken. Kunde lagt dem hemma, men behöver jag då använda telefonen ser jag ju inte texten där.......  T o m Hunter har hållit sig inomhus idag, har varit en slödag, kollat på gamla filmer mitt på dan - det hör inte till min vanlighet. Fick fam. Hansson/Svensson på fika - Hampus tyckte de kunde gå in här och fika och sedan åka pulka igen - de är för goa de små liven. Har försökt att titta på Fredriksdalteatern som går i Trettonhelgen men jag orkade inte ens se färdigt på den - förr var den riktigt bra!!!! Undrar hur kallt det blir i morgon titta precis på termometern som visade -15,6. Är ju ledig i morgon också och ska försöka vara lite mer aktiv då - kanske!!! Ha en go torsdag!

20160105 Vilken underbar dag det har varit idag, ingen blåst och solsken, och det var så skönt på våran promenix idag. Lite träning blev det idag för alla tre tjejerna och vi höll på tills solen gömt sig bakom träden för då blev det kallt. Emma och barnen kom och åkte pulka i den lilla backen som finns nedan för oss. Och sedan blev det förstås fika hos mormor. När de hade gått ut igen och hundarna fått sina märgben och de var uppätna, blev det totalt stiltje här med dem. Jag tog en cykeltur och efter det duschen, förberedde maten som nu är på g, och nu väntar jag på mannen som fick ta traktorn in till stan för att hämta en plog - det väntas snö och Johan är i Mariestad. Så resten av kvällen blir det mat och sedan inget mer. Ha en skön trettondag Jul!

20160104 Idag var det riktigt kallt när vi gick med doggsen så det blev pälsmössan på, de enda som inte tyckte det var kallt var hundarna. Och när vi kommit hem och tinat något följdes vi åt till staden. Det viktigaste ärendet var ett dammsugarmunstycke - det gamla gick sönder i lördags så nu hopade sig hårtussarna. Så det blev ett besök på Jula och en snabbis på Willys för lite komplettering. Hem och fram med dammen och sedan svabben. Och nu är jag färdig med sorteringen av alla bilder, ett jobb jag gruvat mig för men nu är det gjort så nu ska jag försöka få något ut av det också. I morgon ska vi ha det skönt jag och hundarna eftersom Göran ska jaga, så jag hoppas att det inte är för kallt. Måste berätta hur fantastiska mina ICE bugs är - kan gå obehindrat på vår isiga väg och känna mig trygg. Nu ska vi ut i svängen igen, i morgon ska jag anmäla Svea och Jackie till Mjölby-utställningen även Catharina med Malte och Nisse ska dit och nu i kväll fick jag reda på att även Norton ska tänka över saken. Så det kan bli riktigt roligt. Go´natt och ha nu en bra tisdag!

20160103 Idag bet det i kinderna när vi var ute med hundarna - men det blåste i alla fall inte. Även mannen var med ut i dag. Ett telefonsamtal till min stjärnsupport och vi telefonen är nu mina missöden åtgärdade. Lena är guld värd!!!.

Har också haft ett samtal med Jonny och Eva-Britt om Huldas sista tid. Och en eloge till dem som tog det svåra beslutet när de såg vart det barkade hän för att Hulda skulle efter att ha haft ett bra liv även få ett bra slut. Mina tankar till Er som har mist en trogen familjemedlem, medaljens baksida blänker inte.......

Idag har vi tagit det lugnt och det är också välbehövligt då vissa dagar varit ganska intensiva. Men lite tidigare i säng i kväll så inte halva förmiddagen springer iväg som den gjorde idag. Ha en bra måndag - för snart är det helg igen!

20160102 Bara småflickorna på den kalla promenixen idag, blåsten gör att det inte blir ett trevligt uteväder - bättre i skogen förstås. Snöat har det gjort nästan hela dan men det har i princip försvunnit innan det hunnit till backen. När barnbarnen kom bakade vi våfflor - sedan skulle det busas och för att dämpa det hela en aning fick de ta bilder med min gamla telefon och rätt som det var kom fadern och hämtade dem. Sedan var vi trötta på Solhester så hundarna och jag sov 1 timme på sen em. När jag tröttnat på TVn har jag sedan suttit här och rett i "mina bilder" och där finns att göra kan jag säga för nu var det bra längesedan jag röjde där. Har inte fått knas på "Första sidorna" men de syns men man måste scrolla ner. Men i morgon ska jag försöka tala med expertisen. För att inte vända helt på dygnet är det väl bäst att avsluta dagen innan det blivit i morgon...... Ha det gott!!

20160101 Ja nu börjar ett ganska oskrivet blad och jag hoppas det blir mycket positivt som skrivs här. Idag har varit en seg dag, att lägga sig kl. 03 sätter sina spår. Men hundarna fick en lång promenad idag och det vari riktigt skönt. Har faktiskt suttit här en stund och den här nya sida lyckades jag klara men "första sidor" lyckades jag inte med, gör ett nytt försök i morgon annars får det bli supporthjälp. I morgon ska jag ha tvinsen här från 12 då Emma jobbar kväll och fadern + resten av gänget inklusive Hunter och Jackie ska iväg och jaga. Kan väl inte säga att uret är purungt men sov några timmar i eftermiddags men nu ska jag lägga mig på riktigt. I morgon är det lördag man blir nästan lite vilsen vad det är för dag. Ha nu en skön dag!

 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post  solgerd.h@telia.com