Nytt och Bloggar

2015
 

20151231 Årets sista dag! Jag skriver här nu på förmiddagen eftersom kvällen ska vi fira i Kvarnaberg. Jag har nu lagt ut årets Julhälsningar samt våran önskning om ett riktigt Gott Nytt År 2016 till Er alla. När detta har kommit ut i världen ska jag och hundarna ge oss ut i snålblåsten. Sedan väntar mer jobb här med att göra nya sidor för 2016.

Året som nu snart är till ända har varit ett bra år i det stora hela. Småkrämpor och lite gnäll har det varit ibland genom året, men när man tänker till så är det en baggis mot vad många andra har gått igenom. Jag är så oerhört Tacksam för att jag och Göran får vara friska, alla barnen har det bra och att vi har tre härliga barnbarn som vi har fått följa mycket under året. Mina fantastiska valpköpare som engagerar sig i sina hundar med jakt, träning, tävling och utställning. Det har också fötts tre valpar här som har hamnat hos härliga familjer som jag med spänning väntar på vad det ska bli av dem. Gamla "valpar" som har gått ur tiden vilket alltid är tråkiga händelser men som hör till livets spelregler tyvärr. Ett stort Tack till Er alla för att just Ni är mina valpköpare!

Men denna korta reflektion avslutar jag året 2015 och så hörs vi igen 2016. Kram till Er alla!

Tack Lena för all support under året, utan dig vet jag inte vad som hade hänt.

20151229 Efter jobbet var jag en sväng upp till A6 för att handla en nyårspresent - och där var jag inte ensam!!! sedan i kväll tog tag i problemet med julkortsmailet som inte jag fick till att funka - men det var inte ditt Maria, det med lilla Liisa var inga bekymmer. Men till slut fick jag ringa Lena och nu har hon fått bekymret till sig. Men ett långt trevligt samtal fick vi också på köpet. Men nu är jag dödstrött eftersom det blev dåligt med sömnen i natt, vilket var de fyrbentas skull. I månskenet som var i natt satt Hunter på vakt och satte igång några skall när rådjuren passerade förbi och då for ju alla doggsen ut. Sedan kom en kall Svea med en ännu kallare nos och skulle gosa på halsen och sedan var jag klarvaken. Stängde in Hunter och låg sedan och vände och vred länge och vågade inte titta på klockan - men när den ringde då sov jag djupt. Go´natt och ha en bra onsdag!

20151228 Och det blev den med påföljd att det blev snöröjning. Lite otur för Johan eftersom Freja är här. Han kom hit efter att ha sovit från Mariestads resan och sedan fick han ju åka igen och röja snö, så det blev en heldag med Freja för farmor. Men när det hade lugnats sig med snöandet framåt dan gick vi ut med doggsen och vi fick sällskap av Emma och Hampus. Sedan följde Freja med dem hem några timmar för att leka med kusinerna. Och framåt kvällen kom fadern och hämta henne och idag har hon åkt till Köping och hon lovade att snart komma igen... Idag har det varit ett helt underbart väder men halt men med premiär av mina ICE-bugs var det ingen suck kunde gå hur avslappnat som helst så vi gick ner till sjön jag och doggsen. Har annars tagit det ganska lugnt, lite småpyssel, men har suttit här ganska mycket för en nyårshälsning och så har jag försökt att få mail julhälsningarna in här men det har varit en hel del problem då en del är i gjorda ja jag vet inte vad för jag kan inte öppna dem, så det har jag väl hållit på med någon timme nu men det får vara till i morgon. Nu ska det sussas för i morgon är det åter en jobbdag. Ni som är lediga ha det riktigt skönt!

20151226 Julafton med en heldag med alla barn och barnbarn, och när de små somnat satt vi och prata fram till småtimmarna. Och juldagen blir nästan en repris, för då kommer alla hit och äter rester. Och så idag Annandag Jul har vi varit i Moheda på utställning - Catharina och Stefan med Nisse och jag och Göran med Svea. Och det var en rolig dag dels att tjöta lite och sedan att det gick så bra för våra småttingar. Nisse blev BIR och Svea blev BIM. Ni ska få mer redogörelse och bilder som Stefan tagit under dagen, men det blir inte förrän i morgon. För jag fick rycka in som barnvakt åt Freja nu i kväll. Eftersom det väntas snö i natt och en av traktorerna som ska användas till detta står i Mariestad och den var tvungen att hämtas hem. Nu sover Freja med farfar och jag ska snart också snart krypa ner jämte den lilla prinsessan. Men i morgon lovar jag bilder och kritiker. Go´natt och ha en skön söndag e. jul - och den kanske blir vit!!

20151223 Nu är det sen kväll, men allt som går att förbereda är nu gjort, och jag har även hunnit med att ta ett masagebad. Vi har provsmakat skinkan och laxen, men nu är det bäst att sova för i morgon lär det bli en lång aktiv dag. Lite orolig är jag i kväll då Johan nyss har vänt hemåt från Västerås efter att ha hämtat Freja, men jag kan inget göra utan bara hoppas att resan går bra. Om jag nu inte får tillfälle skriva här i morgon så vill jag önska er alla en riktigt God Jul!!

20151222 Idag kunde jag flexa ut en kvart tidigare, men vad hade jag för det.... det tog 40 min att ta sig från Ryhov ner till Ica Maxi - dessa köer! Och jag var inte ensam om att julhandla precis. Men nu ska det bli skönt att slippa stan till tisdag. I kväll har jag slagit in en massa småpaket till de vuxnas tärnings-julklapps-utdelning. I morgon blir det en del matlagning - jansson, strömmingslåda, grönkål, rev och så förstås skinkan - puh! så det är bäst att sova några timmar nu. Ha nu en bra dan före dan!

20151221 Ikväll när jag skriver här hoppas jag att det även kommer ut som det ska. Lena har i helgen hållit på med problemet och när jag testade i morse innan jag skulle ringa Telia - så funkade det!!! Vilken IT-tekniker Lena är - hon fixar allt... Har ju erfarenhet av IT på jobbet vilket man inte alltid jublar åt. Vad skulle jag göra utan min privata IT-tekniker - du är en ängel!! Idag gick jag själv med doggsen eftersom Göran skulle till tandläkaren, men vädret är ju mer än ledsamt - varmt, blåst och regn. Men när vi kommit hem fick granen lite utstyrsel och tomtar och bock kom på plats. Får se om det kan bli en bild i morgon, blev lite sent för det nu i kväll eftersom jag haft ett låångt samtal med Umeå. Alltid lika roligt att språka med dig Maria. Men nu ska det fixas lite till morgondagen som först består av jobb och efter det ska det handlas, och det bävar jag för, för det kommer väl att vara knökafullt med folk. Men sedan är det ledigt till den 29:e och det ska bli skönt. Ha nu en bra tisdag!

20151220 4:e Advent och jag har inte kunnat tända ljuset här..... Idag var Göran med och gick med doggsen och vi gick ner till sjön där Märta och Svea badade. Men det är ett helt bedrövligt väder och om det ändå inte blåste, min grantomte och lykta står inte säkert på trappan. Jag är i alla fall mycket nöjd med att jag inte putsade några fönster till Advent - för det hade varit ett helt ogjort arbete, och så roligt är det inte att putsa fönster. Idag har jag haft hundvård med Märta och Svea, de andra bägge tog jag i fredags. sedan skulle det ju dammsugas och Svea som måste vara nära munstycket på dammsugare hela tiden tog ett jätteskutt och landade i de stora vattenskål och så hade vi simbassäng i tvättrummet...... Har idag också bytt ut adventshyacinterna mot jul hyacinter - min älsklingsblomma och nu fanns det röda, så det ska bli spännande att se hur de blir. Idag har också lagen till köttet blivit kokt och köttet upptaget för att läggas i blöt i morgon. Och nu steker Göran julköttbullarna - det börjar att närma sig!!! I morgon blir det först jag gör att försöka få tag i någon på Telia och hoppas nu att det kan lösa detta och så att jag fattar det också! Har jag varit inne i duschen och nu ska hundarna få mat och sedan ska jag göra nada. I morgon blir det också till att klä granen som idag har kommit på plats. Ha nu en bra måndag så hoppas jag verkligen att vi hörs i morgon!

20151219 Jägarna Göran, Hunter och Jackie gav sig iväg tidigt idag, så det var lika bra att gå upp och sätta igång med julbaket. När det hade ljusnat - om det nu gjorde det på hela dan? Så gick jag och småflickorna en skogsrunda, på gäret blåste det snålt men var betydligt bättre inne i skogen. Men attans var blött det är och varenda annars små bäckar fullkomligt forsar det i, så vi var ganska blöta när vi kom hem. Precis när vi kom hem ringde Lena och via telefon gjordes ett nytt försök men utan resultat, så Lena fick komma hit men kunde heller inte få en till att fungera. Tog så kontakt med support på Telia vilket inte är det smidigaste och efter en lång väntan och en lång diskussion blev svaret att de som har hand om webbhotell inte har support på helgerna...... Så det är bara att vänta tills det blir måndag. Tack Lena som satte av flera timmar för att hjälpa mig - du är en pärla!! Det här är inte alls kul, så det blir inget fjärde ljus i morgon - ja det är bara att gilla läget. Men jag skriver en kommentar i GB till er. Nu är julbaket snart klart lite avbakningar kvar bara, men det gör jag samtidigt som jag glor på tvn. Vågar väl inte hoppas på att vädret är bättre i morgon, men ha det bra ändå på fjärde Advent!

20151218 Jag skriver här fast jag inte kan få ut något, då programmet som heter FTP som används för att köra ut det hela inte fungerar. Min ständiga support Lena är vidtalad och har gett mig lite råd men jag får det inte att fungera. Nu är vi hemkomna från ett mycket gott julbord ordnat av en handfull män i dartgänget. Och mästerchefen var nog Boris i alla fall hade han det snyggaste förklädet!! Så nu är vi mätta och goa och ska inta ryggläge för i morgon får jag aktiv hjälp med att få igång FTP och lite annat står också på programmet. Go´natt och ha en bra lördag i blöten.

20151217 Igår var jag och handla efter jobbet och efter 12 timmars frånvaro från hemmet var jag totalt slut. Men idag fick jag sovmorgon eftersom vi inte började förrän 11 - ja vi fick ta flex timmarna på morgonen vilket var frivilligt. Vi har nämligen idag haft en "Föreningsdag" vilket innebär att vi från 1 januari ska vara en enda klinik dvs. att ÖNH också ska innefatta Värnamo och höglandet. Och den här dagen skulle vi då lära känna varandra. Och det har faktiskt varit en bra dag med bra föreläsare och så skulle det vara middag för alla kl. 7 i kväll, men den avstod jag från då huvudet värkte och halsen lite si och så och en 12 timmars dag till hade jag inte pallat för. För i morgon är det jobb igen för då ska den andra halvan av styrkan höra samma som vi gjort idag. I morgonkväll är det julbord på Ekbacken med pilgänget och det vill ogärna missa, så jag hoppas att nattens vila gör under. Go natt och ha en bra fredag!

20151215 En trötter dag var lite oroligt i natt, då det skulle snöröjas i distriktet söderöver.... Göran slapp köra men Johan skulle ha GPS:en som var här och det efter 24 i natt - så är det i den här branschen - kort varsel. Men jag fick återbud i slutet av dagen och kunde flexa ut. Men som sagt det är lite att fixa innan jul så det blev en runda innan jag kunde åka hem. Och sedan är det lite fix hemma också!!! Men nu ska jag fixa mig i säng! Ha en bra onsdag!

20151214 I morse hade vi några köldgrader och lite vitt puder på marken. Jackie och Hunter var och jagade så jag och småflickorna tog en skogsrunda där jag vet är blött och där vi måste passera en bäck - så på med de höga kängorna, men det var inte så farligt blött som jag trodde. Och faktiskt hittade jag lite gula kantareller, men de var frusna så de fick vara. I kväll har vi varit på den traditionella smörgåstårtan/prinsesstårtan som farmor/svärmor/gammelfarmor Margit alltid bjuder på innan jul. Så klanen Hansson och svägerska/svåger var också där. Så nu är vi mätta och belåtna och fått pratat av oss också. Sista jobbveckan innan jul sedan blir det lite mer julledigt har tagit några dagars semester under helgerna. Go natt och ha en bra tisdag!

20151213 Luciamorgon på TV med kaffe och skinkmacka. En liten skinka kokades i går för att få skinkspadet till grönkålen. Framåt förmiddagen följdes vi åt med hundarna och gick till sjön - men det blev inget bad, lite för kallt för det. Sedan i eftermiddags fick vi besök av familjen Kvarnrud med Norton, så härligt att se hur han har utvecklats - en långbent yngling utan valppälsen. Tack så jättemycket för besöket och den fina grantomten jag fick, egenhändigt gjort av Helena! I kväll blir här lugnt och fridfullt - utan mina älskade barnbarn! Lite kyla är på väg och det säger jag inte nej till, underlättar städningen inne!! Ha nu en bra måndag!

20151212 Gick med hundarna efter att jag lagt ihop tårtan. På väg hem går vi förbi en jordkällare där något djur bor, det brukar vara intressant men jag brukar lyckas få dem att låta bli. På väg hem var Hunter lös och var ganska långt framför, försökte locka honom tillbaka, Svea kom men var nästan lika fort åter till Hunter och nu hade han knäck i öronen. Och fast jag hade en bit innan jag var ifatt till jordkällaren och hörde hur han skällde under taket. Och när jag kom dit var både han och Svea under taket. Fick ut dem gråa av smutsigt damm/jord/sand, och jag var arg som ett bi. Och det var första gången Svea såg mig så arg, fick på dem koppel och sedan fick de bägge gå i kortkoppel hem. Mötte på Johan vid sin utfart och pratade några ord med honom och Freja, då kom det några kunder till Thuresson med en ganska stor svart/vit hund - och all mina fyra bar sig åt som jag vet inte vad, vilket spädde på min ilska. Så det var en arg matte som fick fram slangen som Hunter och Svea fick sig en dusch av. Sedan fick alla fyra hundarna vara i tvättrummet medans jag dammsög och torkade golven. När det var gjort hade ilskan lagt sig och de fick sitt lördagsgodis. Så någon träning blev det inte idag eftersom jag inte var i det sinnet. Och vid 5-tiden hade vi då ett försenat födelsedagskalas för Freja ihop med hela klanen och de här tre 3-åringarna härjade hejdlöst så t o m Svea orkade inte hänga på mot slutet. Och när alla så småningom åkt hem inträdde lugnet och tröttheten hos mig. Har sedan bara softat framför tvn och ska göra ett tag till - är nu nyheter! I morgon 3:e söndagen i Advent och tillika Lucia och julen närmar sig med stormsteg. Ha nu en en skön 3:e Advent!

20151211 Fredag!! ack så skönt, men då ingen Svea som kommer och morgongosar när klockan ringer. Hon har lärt sig att när den ringer då går jag upp och när den ringt första gången (eller spelat) då kommer hon upp i sängen och det blir massor med blöta pussar. Göran ska jaga i morgon men utan hundar härifrån eftersom det är harjakt på Skedhult. Och i morgon eftermiddag blir det födelsedagstårta eftersom Freja är hos Johan och jag har lovat att göra tårta till klanen eftersom hans hus inte rymmer så många. Men först blir det hundarna här och vad det blir mer än en skogsvandring beror lite på vädrat. Har efter jobbet idag varit och köpt nya fiskar. Hade bara två kvar och har haft en längre tid för att besluta om jag skulle fortsätta med akvariet eller inte. Men nu är beslutet fattat för jag tycker det är väldigt trevligt men ett akvarie och idag har tio fiskar fått ett nytt hem och fyra olika sorter - så nu hoppas jag att de håller sig vid liv. Men nu ska jag ändå kojjsa för det lär väl bli hålligång i morgon eftermiddag. Ha en riktig skön lördag!

20151210 Var och handla efter jobbet och hemma 18.15. Satt och softade lite efter dagen. Sedan tog jag mig i kragen och städade av duschen med avlopp - det är något jag alltid gruvar mig för, men nu är det gjort och resten av badrummet får bli en annan dag i helgen skulle jag gissa... Hundarna har fått roa sig själva i kväll - och det har de gjort i alla fall Märta och Svea som härjar helt villt. Men de har också varit fokuserade på Göran som har stekt julköttbullar samtidigt som jag har fyllt fyra märgben med köttfärs som blir deras lördagsgodis. Och i morgon är det redan fredag veckorna går i rasande fart och snart är julen här. Och nu är det dags att sova några timmar innan vi tar oss an fredagen. Hoppas att ni får en bra fredag i detta fantastiska julvädret!!!!!

20151209 Igår kväll var det adresser för hela slanten och rätt som det var vad uret 23.30 - och det har känts idag för här ringde den softa musiken 05.20. Och i kväll har jag lagt den sista handen på de 60 korten - sparat 8 till Göran, rättvist eller? Fast jag tycker att detta är jätteroligt, det är en del av julen. Ytterligare lite tomtar har kommit på plats. Skickat remisserna med certifikaten till avelsansvarig i Tollarklubben - när jag äntligen kom ihåg att få med dem för kopiering. Vi har haft Luciafirande på jobbet - eller vad man nu ska kalla det, kan inte påstå att det var så hemsk mycket stämning men nu är det gjort. Och det känns som jag behövde sova nu. Ha en bra torsdag så hörs vi väl efter handlandet i morgon!

20151207 Igår blev det inte ljust på hela dan, men det finns inget väder som inte tollarna vill gå ut i fast det var halv storm och regn och de for som skållade troll i skogen för där var där man måste gå och bara hoppas att det inte föll ner något träd. Men det blir inget mer om gårdagen än så här. Maken parkerade sig framför datorn och rätt som det var blev det sängtime. Idag sken solen och det var ljust tidigt man trodde knappt sina ögon och det var riktigt skönt ute och lite småövningar till småflickorna under promenaden. Lovat att hämta tvinsen idag så att de var förberedda inför Luciafirandet som skulle gå av stapeln för hela dagiset i Karshult där de är samt de som är i Taberg. Och Missionskyrkan i Taberg var knökafull men det finns inget mer fantastiskt än att se dessa små lucior, tomtar och pepparkakor - de är bara för härliga! De lite äldre barnen gjorde ett julspel också. Nu röjt lite och förberett lite för en ny jobbvecka, och nu ska jag skriva lite adresser.... Ha en bra tisdag!

20151205 Va är det för väder vi har? ska det aldrig sluta blåsa och regn har vi också fått så det räcker. För några veckor sedan var det nästa öken i dammen men nu är den överfull. Man kan inte påstå att det är njutbara promenader i detta väder - något bättre när man kommer in i skogen, och någon annan aktivitet ute med hundarna känns inte tillfredställande, så det fick bli lite flock aktivitet inne idag. Men vid 1 idag var det då julbord och visst är det gott och ett riktigt fullspäckat julbord var det, men jag kan inte säga att man mår så bra efteråt - man orkar knappt dricka vatten.... Vi var ju hemma ganska skapligt i eftermiddag men jag har inte orkat ta mig för något. Tror jag ska gå och lägga mig tidigt för att det ska bli något gjort i morgon. Ska också bli spännande och se om jag får ut det här för det har varit lite segt att ta sig ut på nätet - är väl för mycket blåst i luften eftersom vi har ADSL. Ha nu en riktig skön 2andra advent och mys till det inne för ute är det inte mysigt!

20151204 Fredagskväll va är skönare och tröttare.... Men jag var tydligen trött i torsdags när jag skrev och grattade L-kullen - en är döpt här till Ludde men kallas också Leo så det ska vara Leo gånger två, ja så blir det ibland med nu är det tillrättat. Här blåser en del och har visst regnat också, men det var ingen fara när jag körde hem och det ska ju avta. Nu härjar de unga töserna hej vilt. Men i morgon får det väl bli någon form av aktivering innan jag ska fara in till stan och till golfrestaurangen för julbord - bjuden förstås av Strömsbergjägaren som har den jakten med bihang - vilket är jag! Nu ska jag ta fredagskväll och lär väl slockna framför burken... Ha nu en jätteskön lördag!!

20151203 Igår var det juntaavslutning med världens goaste julsmörgås som Lena alltid fixar. Blev ju sent där och sedan fick jag prioritera paketet till mitt lilla barnbarn Freja i Köping att det blev färdig gjort till hennes 3-årsdag. Och när det var gjort var det hög tid för sängen. Men jag har tänkt på Liisa hela da´n naturligtvis finns hennes bröder med i tanken också - men Liisa är Liisa och 15 månader fanns hos oss, men nu har hon varit längre tid hos Maria som har gjort och gör ett fantastiskt jobb med henne - jag älskar dig för det! I morgon är det fredag igen och det tackar vi inte nej till. Ha nu en bra fredag och kommande helg!

20151201 Efter att ha kommit hem från valpkursen med Svea som ikväll var avslutning på en mycket bra kurs, och enligt mig är Svea duktig och sköter sig mycket bra. Jo då öppnade jag mailen från OFA efter att ha tagit ett djupt andetag som visade att Jackie, Elsa och Klara alla var testade normal/clear!!!! vilket innebär att ingen av deras valpar kan bli sjuka i DE.... hipp hipp hurra!!!! Är så lycklig över detta så om jag inte hade jobbat i morgon hade jag gjort som Stefan nu i kväll...... Nu ska jag bara njuta av detta innan jag ska sova och innan jag tar tag i att skicka certifikaten vidare. Ha en bra onsdag som jag kommer att sväva på moln på!!!!!

20151130 Här blev det inte så farligt med stormen, men blåst har det gjort och idag när jag gick med småflickorna var det ingen höjdare något bättre när man kom in i skogen. Idag blev det mycket avbrytande beteende för Sveas del, eftersom hon far som en tornado upp och ner i dikena. Och dessa diken är ganska djupa och leriga. Och jag lyckades bryta henne ca 10 gånger för att inte gå ner i dem och det kändes bra. Jackie och Hunter har varit med på jakt idag. Vid 12 hämtade jag tvinsen för att Emma skulle få vila öronen lite. Och när vi hade ätit hade jag lovat att vi skulle baka sockerkaka. Och det blev faktiskt sockerkaka till slut, varannan gång måtta upp ingredienserna och då gäller det att vara med för det går med blixtens hastighet och sedan hålla i vispen lika länge. Men de blev färdiga och då kunde vi fika och Emma kom också och fick smaka på barnens bak. En ny vecka och i morgon är det avslutning på Sveas kurs och på onsdag avslutning på syjuntan. Och jag är också ganska slut har gäspat länge nu. Så go´natt och ha en bra tisdag!

20151128 Fredagarna är som vanligt dödstrött och somnar framför tvn tills det är dags för sängen. I torsdags firade vi då chefen Lotta på Bada Bing. Ett enkelt men mycket trevligt ställe och mycket god mat. Enda nackdelen lite för hög musik, men det var ju ett "skadat" gäng som var där. Idag väntade jag envist med att regnet skulle upphöra, men tillslut fick jag strunta i det. Idag var det bara jag och flickorna som gick, Hunter var med Göran och jagade. Så det blev inte mycket till träning ute, för när vi kom hem var vi genomblöta alla fyra - men jag torkade snabbast. Flickorna fick var sitt infryst köttfärsben och jag har adventsfejjat så nu är stakar och stjärnor på plats. Tomtarna får komma fram efterhand som jag hinner städa. Även här har jag städat och pyntat lite, men nu ska jag fixa lite med maten och sedan sätta mig framför burken så får vi se om jag kan hålla mig vaken längre i kväll. Ha nu en bra 1 advent och så får vi hoppas att vi inte blåser bort!

20151125 I går bara flög tiden iväg, i och för sig rätt sent hemma med övertid och sedan till XXL och där inhandlades ett par ICE Bugs kängor - faktiskt billigare än på nätet - och så kan man ju prova mä. Tog en runda intill Rusta också när jag ändå var i krokarna och där fanns det lite smått och gott som jag inte kunde klara mig utan...... Tog också influensa sprutan på jobbet, så nu hoppas vi att den håller sig borta. Och när jag då kom hem satte jag mig efter ett tag vid datorn för att klippa, klistra, dra o allt annat för att få till lite julstämning och rätts som det va var klockan 22.40 - så bums i säng. Idag var det en tidig morgon men också lite tidigare hem - lätt aktivering av doggsen med uppletande på gräsmattan. Har nu satt upp ett par stakar o en stjärna - men jag måste ju städa av innan jag kan sätta upp julen, så det har jag gjort då med. Sedan har jag lagt den sista handen på julkortet och fått iväg det. Ja och nu är uret mycket igen som vanligt. I morgon efter jobbet ska vi till Bada Bing och fira chefen som har fyllt 60 år, Så vi får se om det blir någon text här efter det när jag kommer hem. Men ni får ha en bra torsdag!

20151123 Och idag var det frukost med mannen och sedan följde han med ut med hundarna, roligt att slippa gå själv. På morgonen hade vi -12 och när vi gick med doggsen var -6, men vilken härlig dag det var, alldeles vindstilla och solen sken. Hade lovat hämta tvinsen vid 15-tiden och innan dess var vi o hämta min bil som varit på verkstan o sedan åkte Göran direkt och besiktiga den och nu var den felfri. Och jag åkte o hämta barnen, vid halv 5 hade jag lovat en damm sugar representant att komma och förevisa denna fantastiska dammsugare, och visst var den fantastisk om man nu var gjord av pengar. som väl var hann vi att äta innan hon kom. Barna var med ibland och lekte sedan för sig själva och var helt fantastiska ända tills fadern var o hämta dem. När så den här tjejen äntligen var klar var hundarna helt slut, framförallt Svea som älskar dammsugare! och nu har vi en helt ren säng att krypa ner i.... I morgon är det så jobb igen, men denna vecka finns inget inplanerat på kvällarna och det ska bli skönt. Ha nu en bra tisdag!

20151122 Frukost idag med Emil, när han åkt hem gick vi då ut inte så kallt idag men det blåste och kändes nästan som -15. Men inne i skogen var det betydligt bättre och idag plockade jag och hundarna mossa och vi fick gå en bra bit för jag är ganska gräsen på hur mossan ska se ut. Under tiden blev det småaktiviteter för doggsen och väl hemma igen fick det varsitt märgben med fryst köttfärs i så de hade att göra ett bra tag. I em. sedan kom husse hem så i natt blir det inte fritt fram i hans säng. Men han hade ju med sig grillat vildsvin så han blev väldans populär. I kväll har ju nu anmält mig till utställningen i Moheda annandag jul med Svea och det ska bli kul, var längesedan nu jag var på en utställning. Nu ska jag se om jag kan avbryta sporten... och prata med mannen!!! den här tvn har inte sett sport sedan i onsdags! Ha nu en bra måndag och jag ska hämta tvinsen i morgon em. och det ska bli så mysigt.

20151121 I morse blev det frukost tillsammans med yngste sonen eftersom han fixar lagårn när Göran är borta och det är riktigt mysigt. På promenaden idag bet det i näsan när jag och doggsen var ute -7 och det var ett tag sedan det var så kallt , men ingen snö bara frostvitt. Annars har det varit full rulle idag, det har varit träning med sitt stanna kvar i grupp och det av en speciell anledning!! Sedan har det varit hundvård med alla fyra, klor, tassar och öron. Och polletter börja komma på plats, Märta har äntligen kommit på att det är bättre att ligga ner på trimbordet har tidigare varit omöjligt att få henne till den envisats med att sitta upp. Och det är bra mycket smidigare när de ligger ner. Med Svea gick det också bra men än behövs mutor och två tuggben gick åt. Ja efter det måste det ju dammsugas och det blev också golvtork och Svea och jag hade en ordentlig uppgörelse som slutade med att hon blev utestängd till golvet hade torkat - är nu trött på att ha massor av tassavtryck på det våta golvet. Eftersom nu kylan slagit till har jag nu rensat bort alla blommor från altanen - nästan synd då pelargonerna blommade för fullt men har ju ingen vinterförvaring med sparade 3 så får vi se. Ja så blev det ju lite städ där ute med. Eftersom det har hänt något här hela dan idag har Svea inte haft tid att sova och är nu helt utslagen och även de andra hundarna får var ifred. Så jag räknar med en lugn skön kväll med kontroll över fjärren till TVn!!!! Ha nu en skön kväll och en bra söndag!

20151119 För att börja med tisdagen, jobba över hem och sedan iväg på valpkursen med Svea som skötte sig bra och det var en bra träningskväll. Och så himla roligt att få träffa Nisse och se hur bra han artar sig, tack vare ett idogt arbete av Catharina och Stefan. Var dödstrött när jag kom hem och gick och la mig omgående. Och igår var det syjunta och orken räckte inte till något dator sittande efter det. Idag fick jag lite + då siste pat. uteblev och jag kunde flexa hem lite tidigare. Har sedan dammsugit och fixat köket eftersom Göran har lagat mat i två dagar till ett jaktgäng på ca 12 personer. Visst har han städat efter sig men vi har inte riktigt samma referenser ang. städning. Men jag måste säga att han hade lagat god mat till detta gäng, och i em. for han iväg till Östergötland för några dagars jakt och jag och hundarna får nu husera fritt vilket förstås är blandade känslor - men singel så här några dagar är faktiskt ganska skönt. Men har ju nu fejjat en stund och i morgon är det ju fredag men arbetsdag och jag håller i fredagsfikat så det måste bli en tidig morgon eftersom morgon sysslan nu faller på mig samt att jag måste köpa frallorna till fikat. Och man kan misstänka att det är halt i morgonbitti. Så go´natt med er och ha nu en bra fredag!

20151116 Har varit en riktigt bra dag. När jag gick med doggarna idag var det i närheten där jag la Märtas spår i lördags och hon gick direkt till spårslutet och var där och undersökte - så den minnesbilden fanns kvar. Väl hemma blev det först lite träning med Svea - kontakt, sitt, ligg och stanna kvar. Sedan var det Märtas tur, en dubbelmarkering men tog inte den jag skicka henne på mmm, linjetag med tre dummies gick bra, ett sök med också 3 dummies gick bra - men avlämningarna är långt ifrån bra - så vi har att jobba med men hon är heltänd på apporteringen. Apportbocken tränade vi också med, men är lite för het och har svårt att vänta på kommandot och så håller hon inte tillräckligt länge - mer jobb. Jackie fick fyra dummies i linjetag, sök och så körde vi stoppsignalen, idag inget att anmärka på (beroende på hur petig man är!) Detta hann vi med till 1 snåret, fixa lite lunch och samtidigt dammsög. Sedan slog jag mig ner i soffan och med Svea i knäet plöjde jag igenom en hel del som jag inte hunnit att läsa i sommar. Trötta nöjda hundar med en nöjd lagom slö matte. Och i morgon säger vi ett stort Grattis till Hulda som då fyller 13 år!!!!

20151115 Idag har både jag och hundarna tagit det lite lugnt, den vanliga promenixen förstås sedan har jag burit in och klippt ner alla växter trots att rosorna fortfarande blommade men nu fick det var bra. Luncha och sedan blev det en lunchvila eftersom jag varit vaken flera timmar i natt av någon anledning inte vet jag, men jag fick en hel del läst i alla fall. Hundarna var också trötta på morgon så vi sov till 8. Igår bar jag in det mesta av Sveas leksaker som hon burit ut, spola av dem och lät dem torka, var tror ni de är idag...... I morgon är det en vecka som vi har varit utan fast telefoni och det har gått riktigt bra, och nu har även Göran kommit på att den faktiskt inte behövs. Så vi får väl se framöver, vi väntar ju också på fiber. I morgon ska Göran iväg till Visslanda och täcka bark så jag och doggsen får roa oss själva och det klarar vi säkert bra. Ha nu en bra måndag!

20151114 En fruktansvärd dag att vakna upp till, med detta hemska som hänt i Paris. Fast innan jag visste vad som hänt hade jag mina tankar hos min Far som idag skulle fyllt 94 år. När så detta nått mig om Paris gick mina tankar till familjen Regien eftersom Ingrid jobbar och bor i Paris, och jag hade ingen lugn stund innan jag fick veta att allt var ok med henne. Och detta var naturligtvis fruktansvärt skönt, men det är så hemskt så ord finns inte... vad är det för en värld vi lever i .... tänker på mina barnbarn som ska växa upp i denna värld. Själv har det varit en dag i hundens tecken. Gick först 1 timmes promenad med alla fyra. Efter det la jag två spår till Jackie och Märta. Sedan la jag ett spår till Svea ett "hårt" sådant och gick det med henne ganska omgående men idag med spårsele med en 90g vinkel in på ett annat underlag, och det var ingen suck hon var jätteduktig så nu måste der bli svårare. Efter det häftiga regnet gick jag med de andra bägge. Och med Jackie var det ingen tvekan gick som på räls. Märta gick också mycket bra trots dålig spårläggning eftersom blod och klöven inte var 100% av vissa faktorer.... men hon följde spåret och utan fel kom hon fram till slutet. Så jag måste säga att jag är verkligen nöjd med mina flickors spår i dag. Och jag har verkligen fått frisk luft idag och ett gäng trötta och nöjda hundar, som efter dagen fick var sitt märgben. Det känns i foten efter allt gående idag och något annat förutom tvätt här hemma har det inte blivit, men är så nöjd med att hundarna har fått sin aktivering, det är det viktigaste av allt. Ha nu en riktig go´söndag!

20151113 Fredag den 13:e - en olycksdag, men för mig har det varit den bästa fredagen på länge, har inte känt mig så bra på flera veckor. När jag kom hem idag  var energin på topp så jag både dammsög och torkade golven - ja naturligtvis var Svea med och "hjälpte" till. Förberedde maten innan maken kom hem, och nu har vi både ätit och druckit gott. Håller som bäst på att planera vad som ska göras med doggsen i morgon och det lutar åt spår med alla tre tjejerna med de nivåer de är på. Första prio är hundarna i morgon så får vi se vad resten blir. Det känns så himla skönt att inte må dåligt och man blir så himla tacksam när man under en längre tid mått dåligt. Men nu är jag vanligt trött det är ju ändå fredag.. Hoppas att ni alla får en bra lördag!! Tack Maria för ditt inlägg i GB - slår dig nog en pling i helgen!

20151112 I kväll var jag trött när jag kom hem, men i och för sig såg var det 11½ timme sedan jag for hemifrån eftersom jag handlade också efter jobbet. Så är man hemma i vaket tillstånd 3-4 tim och sedan är det dags igen..... usch va gnällig jag är. Men det är nog så att ju äldre man blir desto mer känner man att det finns ett liv utanför jobbet - det är så himla mycket man har lust att ägna sig åt vilket man bara inte orkar efter jobbet och så blir det dåligt samvete istället. Nähä nu får det vara färdig gnällt och sova i stället så man orkar jobba i morgon!!! och sedan är det tre dagars ledighet och en frisk sådan för nu får det räcka med knasigheter. Ha nu en skön fredag och stundande helg!

20151111 Besök på vc på morgonen och det blev en ordentligt undersökning med blodstatus som jag visserligen inte får något besked om än. Ett EKG som var bra men ett tryck som låg på 200/90 så jag har gått omkring som en levande bomb. Men nu är medicinering ändrad så nu ska det väl snart rätta sig till. Ett läkarbesök på 1½ timme. Så jag var inte tillbaks på jobbet förrän efter 10. Jobbet har gått bra trots huvudvärk och trötthet. Hade en klipptid också. Men nu är jag hemma, tänt i spisen och gosat med kärlekskranka hundar eftersom Göran också varit borta idag. Men nu ska jag bara sätta mig ner och ta det lugnt. Så hoppas vi på en bra torsdag!

20151110 Jaha då är Jackie, Elsa och Klara swabtestade för DNA för DE, så nu håller vi alla tummar och tår att de är fria. Får väl svar om ca 3 veckor. Och min huvudvärk var inte borta på morgon så när det blev en lucka idag gick jag in till öron och bad att någon skulle ta ett tryck och som jag befarade var det alldeles för högt. Men av alla under fick jag en tid till VC i morgon bittida för min blodtrycksmedicin måste ändras i dosering. Men förutom huvudvärk och trötthet mår jag bra....... Så nu ska jag och flickorna och Hunter gå och lägga oss, tre på golvet och en i sängen, ja jag ligger ju i sängen med förstås och Göran mellan varven men han nattsuddar en hel del. Ha nu en bra onsdag!

20151109 Då har även min lediga måndag tagit slut. Blåst och regn idag mellan varven, men det var hyggligt när vi gick med doggsen. Har annars mest småpulat idag med sånt som man inte kommer till skott med. Men har faktiskt haft lite inomhusträning med alla tre tjejerna. Fyllt i remisserna till Jackie, Elsa och Klara för i morgon kväll ska då testen göras. Har en envis huvudvärk som funnits där till ifrån i flera dagar nu - men i morgon är den borta....... Ha en en bra tisdag!

20151108 Har inte haft på datorn sedan jag satt här sist. Ja fredagarna är som de är - trött så in i norden. och i lördags efter hundpromenixen hämtade jag Evelina och sedan har hon varit här hela helgen med övernattning. Och jag har fått bra "hjälp" med allt jag har försökt att göra och vi har verkligen myst. Och att få sova ihop med henne var en 30-årig tillbakablick att få känna hennes lilla hand treva efter om jag låg kvar fick ett mormorshjärta att totalt smälta. Hampus var hos farmor eftersom föräldrarna skulle få lite egen tid. Idag var det då valpkurs med Svea i skogen med spårning. Och Evelina fick välja att följa med mig eller att åka hem och hon valde skogen med fika. Hon var med och lade köttbullspåret till Svea som vi sedan gick därefter fika vi. Efter fikat åkte vi hem. När Evelina var återlämnad gick jag en tur med alla doggsen. Rensade hos hundarna och sedan dammsög jag och Svea i vanlig ordning. 12-årskalas för Philip vid 16-tiden och när vi kom hem däri från var det kväll och har sedan gjort nada. I morgon måndag för mig en ledig dag med inget direkt inplanerat. Ha en bra måndag!

20151105 Då har varit med Kian till vår reparatör för den gick inte igenom besiktningen - surt sa räven! Göran har varit på möte och jag har lagat mat och fem matlådor till frysen + att mannen också får "smaka" och jag har haft fyra hjälpredor som gillar skarpt när det faller morötter och kål på golvet. Sedan har jag och Svea dammsugit och sedan har vi gosat i soffan. Men när jag nu sätter mig här känner jag hur trött jag är så jag säger go´natt och tar med flickorna till sovrummet. Men fredag i morgon och några dagars vila - kanske.... slipper i alla fall att åka till stada. Ha en goer fredag!

20151103 Då har vi varit på valpkurs med Svea och första gången jag var med som förare och hon skötte sig bra men har mycket att lära. Har svårt för att lämna därhän allt som händer runt omkring och att inte få busa med de andra valparna utan att fokusera mig - men med köttbullar blir det svårt att inte ha koll på matte! Göran var med i kväll som bilskollärare.... Jag har i hela mitt liv aldrig kört en automat vilket Göran har haft i 2 år nu men jag har aldrig kommit till skott. Men nu har jag kört fram och tillbaka till Skillingaryd 2 kvällar på raken. Det är ganska ovant och svårt att låta bli kopplingsfoten, men i kväll när vi körde hem kändes det faktiskt ganska bra, så nu känns det inte som något stort bekymmer längre. Nu blir det go´natt och en bra onsdag!

20151102 Efter promenaden idag blev det höststädning av vårat sovrum en behövlig företeelse. Sen har jag haft ett trevligt samtal med Umeå och en hel del mailkontakt med en uppfödarkollega och vi har lite planer för framtiden - spännande. Och i kväll var det min tur att öppna för måndagsträningen på Attila, jag det var några stycken där men åkte hem strax efter halv 7 och ingen ville ha kaffe. Så vid 7 åkte jag och Göran hem igen. Men lite träning blev det med både Märta och Svea. Och nu är det återigen en ny jobbvecka, fort går det som attan både av ledigheten och jobbdagarna. Fast det är bra mycket trevligare att vara ledig än att jobba. Och i morgon bär det av till Attila igen för då är det kurs med Svea. Go´natt och ha en bra tisdag!

20151101 Idag har det varit skönt att bara slappa, vi gick en ordentlig promenix och därefter slaggar alla doggar också. Har suttit här och pulat lite varstans och lagt ut bilderna från gårdagens valpträff. Men det känns nu som om jag skulle följa hundarnas råd en stund..... Vi hörs!

20151031 En lång dag och 30 mil med bilen. Men vi har haft en mycket bra dag. Det var inte så många som slöt upp men vi som var där hade en mycket trevlig dag. Alla Sveas syskon kom och det var himla kul att träffa dem. Och valparna fick träffa and för första gången och intresset var stort. Både far och förstås mor vad med och jag hoppas på att få en bild från familjen "spelevink" så småningom. Nu är man sådär lagom trött igen så jag vågar knappt sätta mig ner för då lär väl John blund komma. I morgon kommer ingen klocka att ringa och det ska bli skönt. Så hoppas vi på en bra söndag!

20151030 Fredag kväll och vi har ätit gott myst framför brasan på altanen - och sovit framför tvn. Och nu ska jag skriva några rader innan det blir dags för att sova på riktigt. I morgon ska jag och Svea åka på valpträff och det ihop med Birgitta och Sveas syster Tezz. Av alla valpar som vi har köpt in under årens lopp är det andra gången som en av dessa alla uppfödare som bjuder till träff. Första gången vi var på en sådan var när Fixa var unghund. Så det ska bli riktigt rolig, men det blir en tidig morgon. Berättar mer om detta i morgon, och ha nu en riktig skön lördag! Go´natt

20151028 Kunde flexa samt att jag slutar tidigare på onsdag. Så hem och satte igång med hundvård av Jackie och Svea så både kloklippning och pälsansning av tassar och öron. De andra bägge tog jag förra veckan. Ja efter det blev det ju dags för dammsugaren så jag och Svea har jobbat förbrilt dvs. Svea var skitslut efter att ha jagat runt dammen. Och så har jag haft tre härliga telefonsamtal med mattarna till Racer, Nisse och Norton som nästa vecka är 12 veckor med avmaskning och vaccination - inte klokt att det snart är fyra veckor sedan de flyttade. Och idag kom kitten för DE - proven så nu ska jag bara beställa tid hos veterinär Mila. Nu ska här sussas så ha en go torsdag!

20151026 Tidig morgon - hundarna har ännu inte kommit in i normaltiden. Så vi gick tidigt med doggsen medans frosten låg kvar. Och innan morgonkaffet blev klart pajjade kaffebryggan så med lite möda fick vi till slut kaffe. Så efter besöket hos tandhygienisten blev det en tur till Eko som har ett stort utbud av kaffebryggare ingen som jag direkt vill ha men det fick bli en ändå för kaffe måste man ju ha. När jag kom hem var det bilens tur att få en in och utvändig rensning och det mesta av sommarens Rasjösand är nu borta vilket doggsen är mest skyldiga till. Därefter var det dags hårbortagning av golven, nu fäller Jackie kopiöst och eftersom hon och Svea busar en del far det av i högar. En dag går alldeles för fort i alla fall när man är ledig och nu väntar en jobbvecka. Ha en bra tisdag!

20151025 Idag har det varit en hel del farmorsgos då Freja har varit här. Så det blev inte tid förrän em. för promenad med doggsen. Och vi gick en delade promenad. då jag tog småflickorna och gick en skogsrunda och Göran tog de andra bägge på en runda. Men det blir mörkt på kvällarna nu och det blev endast lite strykning sedan var arbetslusten över. I morgon blir det tandhygienisten på fm. sedan återstår att se vad som händer mer. Ha nu en bra måndag!

20151024 Två månader kvar till jul!!! Idag när jag fick lov att gå med hundarna pga. älgjakten. Gick vi en skogrunda ner över "järet". Och jag släppte tornadon och de andra flickorna, Hunter fick gå kopplad hela tiden dels pga. att han äter mycket medicin och äter dåligt. Svea far fram och tillbaka som en virvelvind, men några bra inkallningar blev det i alla fall. När vi kom hem la jag ett "hårt" köttbullsspår till henne, vilket hon  tog lätt som en plätt. Sedan tränade jag lite ligg, sitt och kontakt - det var väl det som Göran skulle träna på!!! Och så fick Märta lite positionträning och ligg och står och inkallning. Buret in några byttor men det är faktiskt fantastiskt att både lobeliorna, tagetes och dahliorna fortfarande blommar och trots i slutet av oktober. Men de är nu borta och ljungen ditsatt. En välbehövlig dammsugning och ett trevligt samtal med Nisse och Maltes matte. Nu tar jag kväll och efter den här dagen och om det blir sport på tv lär jag väl slumra tidigt!!! Ha det bra och en go söndag!

20151023 Har fått svar på Märtas prover och de var bra ingen infektion på gång. Ytterligare kontakt med vet. Tilda på måndag om hur vi ska göra i fortsättningen. Hunter mår också efter omständigheterna bra har ännu lite svårt för att äta men är pigg. I går kväll hände det saker en utlänks person boende i grannbyn o som jobbar på Torsvik körde av vägen precis utanför vårt hus på raksträckan!!!!!! och efter mycket om och men kom han till slut upp på vägen med Görans och traktorns hjälp - händer saker i vår lilla by.... I morgon är det i alla fall lördag men det blir väl till att städa eftersom mannen har fullt upp och inte hunnit det..... Men här ska också aktiveras hundar framförallt spelevinkan virvelvinden som far runt som ett torrt skinn - det kommer nog att bli spår bl.a. Ha nu en bra lördag!

20151021 Nu har jag jobbat två dagar och det har gått över förväntan och jag har fortsatt medicineringen. Idag har Göran varit med Hunter på Smådjurskliniken, lämnade in honom i morse och hämta honom i eftermiddag samtidigt som han skjutsa in Märta till jag hade slutat och så var jag med henne på Djursjukhuset. Det har gått bra med bägge hundarna, Hunter har naturligtvis ont i munnen men är pigg och mår bra. Med Märta kunde man inte hitta något synligt fel, nya blodprover som jag får svar på i morgon och vi diskuterade en hel del hur vi ska göra framöver och vad som var orsaken till hennes tillstånd i helgen, men väntar tills svaren på proven är klarar. Var en liten sväng på syjuntan men nu väntar sängen. Ha en bra torsdag!

20151019 Idag har jag varit off, har fått någon kur mot min tandlossning som jag skulle äta i 1 vecka eller tills de var slut. I morgon är det 1 vecka och av en sort har jag tabletter kvar men det "skiter" jag i. Det började i söndags med huvudvärk, illamående och en mage som fullständigt rasat. Får se hur det går att jobba i morgon! Hundarna har fått sitt idag i alla fall. Och jag har pratat med Märtas vet och vi ska dit på onsdag, men hon mår bättre mot vad hon gjorde i lördags i alla fall, men hon ska vara under uppsikt med temp och dyl. Ha nu en bra tisdag så hörs vi!

20151018 Stiltje här ett tag vilket bara är att konstatera att tiden inte räcker till när man är borta långa dagar och sedan har ett gäng fyrfota som pockar på uppmärksamhet när man kommer hem. Hundarna har ju fått vara ensamma mycket denna veckan då Göran jagat älg, torsdag/fredag har Jackie och Hunter fått vara med men inte småtöserna. Så jag har försökt att hitta på lite till dem när jag kommit hem. I går lördag var jag tvungen att ta tag i de här DNA-testet, DE ( Degenerative Encephalopathy) ( be mig inte uttala det) som ska göras på alla hundar som har eller kommer att gå i avel. För min del är det tre Jackie, Elsa och Klara. Detta görs via nätet på en amerikansk sida och där kommer min dåliga engelska fram markant. Men med hjälp av Linda och Emma så redde jag ut det tillslut, men det tog en bra stund av dagen. Ja jag gjorde ett avbrott när jag blev fly....bannad och gick ut med hundarna i stället. Så nu väntar jag bara på att de här tre kitten ska komma och vi ska göra de här svabbtestet, och veterinär är vidtalad. Så har jag fått ett nytt bekymmer och det är att Märta inte mår så bra, vi har ju efter hand sänkt hennes dos och från oktober var den nere i 2 mg varannan dag. I går märkte jag att hon inte var som vanligt, var låg och trött orkade inte med Svea de som har härjat helt galet. Tycker kanske hon är bättre idag är lite mer alert, så vad det är vet jag inte så det blir vet. kontakt i morgon igen. Klippkortet till Djursjukhuset slutar aldrig att fungera.......  Men måste också meddela att det går bra med Racer, Nisse och Norton i sina familjer, busar och hittar på - precis som det ska vara. Nu ska jag se om jag kan ändra om lite på första sidan för än sover Spelevinkan Svea! Ha det bra!

20151013 Avslutning på Märtas kurs där vi fick göra platsläggning i grupp + 3 valfria moment. För Märta valde jag linförighet, läggande under gång och inkallning, gick väl hyfsat om nu matte hade haft huvudet med hade det nog gått bättre. Men det var en bra träning och det har varit en mycket bra kurs trots att vi missat en hel del gånger, men nu gäller det att fortsätta. Men nu är kvällen slut och det är dags för refrängen, så Go´natt och ha en bra onsdag!

20151012 I går var en hel dag i Ullared, och visst var det gott om folk men inte rekord som det tydligen varit i lördags. Och det blev en hel del smått och gott, julklappar till barnbarnen och så blev det påfyllningen till hundarna med godbitar och träningsgodis och ett nytt tjock vintertäcke och ett regntäcke, "jaktflärpar", fler reflextäcke och en stooor tennisboll till Svea som hon inte kan slakta i första taget - allt annat blir pulveriserat!!! Göran hade med sig Svea på passbesiktning och fick rädda henne i ett krondike då hon inte själv tog sig upp. De andra fick också sin skogsrunda, men då fick Svea vara kopplad. Idag har jag packat upp gula kassar och skiftat garderober. Ute med doggsen förstås och idag gick det riktigt bra att ha Svea inom lagom avstånd, men man får ha fasettögon! Sedan blev det lite träning, först med Svea mycket kontaktövnngar, lek och inkallning. Med Märta är det nu den tunga träapporten och att framförallt hålla kvar tills nytt kommando kommer, sidposition och raka läggande. Vid två tiden åkte jag och hämta barnbarnen, då föräldrar jobba länge, så det blev först mat sedan har vi ritat/målat och mormor har försökt sig på att göra pappersflygplan, läst mamma mu förstås och busat, den viktiga fikan och sedan barnprogram innan fadern kom vid halv7. För min del har det sedan "bara" blivit tv och nu ska jag ta gänget med för nattvila. I morgon är det jobb och sedan avslutning på Märtas kurs. Ha nu en bra tisdag!

20151010 Idag har och är Göran på resa, så jag gick med doggsen. Hade tänkt ta en flockbild, men innan det blev läge för det hade två gjyttjebadat den äldste och den yngste. Svea gör lite för vida svängar i mitt tycke så det blev koppel när vi gick hem. Men efter slangtvätt tog jag Svea själv ut på en promenix. Det blev kontaktövningar och inkallningar, även klickern var med. Och själv med henne går det riktigt bra. Och detta var väl en jobbig övning för resten av dagen har hon varit som en filebunke, orkade inte ens äta upp sin mat i liggande ställning. I morgon är det min tur att vara på vift för då ska Ullaredsgänget - precis åka till Ullared, så förberedelserna för det är klara. Nu ska jag sätta mig framför burken och invänta maken. Ha nu en riktigt bra söndag!

20151008 I går kväll åkte så även Norton med sin familj till Mariestad och det var lite som om luften gick ur och jag blev bara sittande framför burken tills det var dags för sängen. Idag vaknade jag med en dunder förskyllning, men var på jobbet vid 9 då det var tre timmars utbildning. När jag kom hem tog jag tag i golven där valparna vistas och det blev knäskurat. Även resten blev dammsuget och torkats, så nu luktar det såpa i vårat hus - har varit lite blandade dofter de sista veckorna!! Men när det var klart var jag dödstrött och sov sedan i 2 timmar. Nu har jag lagt in bilderna på Norton med familj och nu ska jag ta tag i möbleringen av huset igen. Ha nu en go kväll och en riktigt bra fredag, och i morgon är det jobb även för mig.

20151006 Känns väldigt tyst här nu i kväll. Två valpar har flyttat och Norton sover och Svea är på kurs. Valparna fick sin sista måltid på Klara idag på morgonen. Vid 10.30 fick de komma ut fast det blåste en del - men det är lättare att städa efter natten när de inte är i benen. Och strax efter det var gjort kom så Tommy och Elin för att hämta sin valp. Men först han vi med vägning och avmaskning och dessa valpar har slagit rekord i vikt - har aldrig haft så tunga valpar tidigare. På eftermiddagen kom Catharina och Stefan och hämtade Nisse. Ni kan läsa mer om det på deras sida. Och så i kväll åkte Göran och Svea på kurs och jag har sysselsatt mig med Norton med hjälp av Klara och han sover sött nu. Nu blir det just ingenting mer än det jag har lagt in här. Tror att kvällen blir tidig och hoppas att Racer och Nisse får en bra natt tillsammans med sina familjer. Ha det bra!

20151005 Ett superväder för att vara den 5 oktober, valparna fick komma ut tidigt idag eftersom solen sken och det var varmt och gott. Så vi fick gå med doggsen i två omgångar idag eftersom valparna inte kan lämnas ensamma. Så först gick Göran med Klara och Svea och därefter gick jag med resten. Helt fantastiskt att man den 5/10 kan gå i t-shirt med hundvästen en promenix i skogen med doggsen utan att frysa. Efter det blev det den dagliga golvrengöringen. Lite kul när kalvarna stannade till och bara stod o "glodde" när valparna härjade runt ute. Idag har också varje valp fått en koppelpromenad, vi har gått på grus och på asfalt och de var riktigt duktiga. På em. kom Emma o barnbarnen och så fick det bli lite barntillvänjan också. Men när solen försvinner kommer kylan snabbt och så var det dags för att komma in igen. Och i natt är det faktiskt sitta natten med gänget, för i morgon skingras grabbarna! Men efter nästan en hel dag ute är det ett gäng trötta valpisar som har slocknat efter maten. Ha nu en go tisdag!

20151004 Idag på fm. åkte jag och Linda med Klara och de tre valparna till Taberg för valpbesiktning, en pep på vägen dit men på hemvägen var det helt tyst. Besiktningen gick väl i stort sett bra, men det tar jag med valpköparna. Efter lunch kom den efterlängtade solen fram och valparna fick komma ut i gröngräset. De har nu blivit duktiga grävare och fick flytta på deras hage när det blivit för stora hål. Under tiden de var ute blev det både dammsugning och torkning av golv i hela huset, vilket var mer än välbehövligt. Det var faktiskt riktigt varmt ute så det fick bli en del hårvård samt kloppning av alla åtta. Men när detta var slutfört var det dags för inplockning av valpar igen. Och efter en högljudd rejs och lek och sedan mat av dem har de nu slocknat och jag kan höra vad jag tänker. Även vi fick lite mat och känner att dagen har tagit ut sin rätt. Catharina och Malte har tävlat i KM idag men är inte helt på det klara med resultatet tror det blev en tredje placering , Catharina var i alla fall inte helt nöjd,  men får återkomma med det när hjärnan klarnat. Ha nu en bra måndag!

20151003 Ja som ni ser på första sidan finns det lite att ta tag i efter jobbet och så lite gos med valparna som måste ske en och en annars blir man "uppäten". Idag har jag trots lördag varit borta en stor del av dagen. Och det var för att våran klubb hade ordnat en föreläsning med Eva Bodfäldt, jag var först ganska tveksam om jag skulle dit pga. valparna. Men Göran lovade fixa dem och jag var glad att jag åkte dit för det var en mycket bra dag. Att Eva är bra vet jag sedan tidigare, hon har mycket att komma med och det snurrade ordentligt i huvudet framåt em. Och valparna har varit ute hela eftermiddagen och fick komma in vid 18-snåret då jag skjutsa iväg Göran och Johan på fest och får också hämta dem i natt. För tillfället är här lugnt och skönt annars är ljudvolymen hög med valparna som härjar utan dess like och en Svea som ligger utanför och hejar på så mycket hon kan. Nu ska jag se om jag hittar något matnyttigt på tvn, annars får jag väl slumra ett tag innan taxin blir utringd. Och i morgon är det valpbesiktning och det är alltid en spänning. Ha nu en skön söndag! och Lycka till Catharina och Malte som ska tävla i KM i morgon på Attila!

20150930 Idag började dagen tidigt småvalparna satte igång vid 5 tiden och pipa vilket inte blev bättre av att Klara också börja joddla. Så jag smög upp för att inte väck Svea och gav dem mat och efter en stund blev det tyst och sedan sov vi till 7.30 och då helt plötsligt blev det väldigt bråttom eftersom Anna-Karin skulle komma 9.30. Och hos valparna såg det ut som hej kom och hjälp. Så för att underlätta arbetet där fick valparna vara ute medans jag städade av hos dem. Och när golvet torkat och de andra fått sin mat, så in med tre daggvåta valpar och jag kunde äntligen få lite frukost, som jag precis hann att avsluta innan A-K kom. Och valptestet gick riktigt bra och det är tre härligt framåt valpar vilket jag tidigare sett med lite små variationer naturligtvis. Tack Anna-Karin för att du ställer upp och gör den här testen åt mig! När A-K åkt hem var det dags att svida om för att åka till jobbet för ett par timmars utbildning, men var hemma igen 15.30 och då vart det ut med valparna igen och ny städning. Tog med Svea själv på en promenad och vi tränade kontakt och gå fint i koppel, och sedan tränade vi lite "snälla handen" och inkallning. Och efter den dagliga dammsugningen och hundarnas kvällsmat har jag gjort nada. I morgon är det jobb igen så då får Göran sköta marktjänsten under dan. Ha en bra torsdag-1

20150928 Idag blev det "endast" koppelpromenad med doggsen och det var en kylig morgon/förmiddag. Linda kom hit innan jobbet för att hjälpa till med fotona och de blev väl som vi befarade - inte enkelt! Samtidigt som jag vägde valparna i em. fick de lite egentid med mig. Har också klippt gräset inne hos hundarna + den vanliga valpstädet och dammsugningen. Så har även jag och Märta varit på kursen och i kväll var det apportering med träapport samt hopp över hinder och det gick faktiskt hyfsat. Men jag åkte hem efter fikat då det var hög tid för mat av alla 4 valparna. I morgon blir det valptest på fm. och kl. 13 måste jag vara på jobbet några timmar på utbildning som jag inte kan missa. Men ska jag kika lite på galan. Ha en go onsdag!

20150927 Göran var med på promenixen idag och fick också se Sveas lite väl självständiga beteende, med att ge sig iväg på lite väl vidlyftiga upptåg. Så det blev många inkallningar även med pipa. Såg detta i lördags vilket jag inte tycker är helt ok på en 13 v valp - lite väl självständig mmm. Blir lite att jobba med. En kall morgon som sedan blev en skön dag, och valparna har härjat hejdlöst när de fick komma ut framåt förmiddagen. Och när jag tog in dem vid 18 tiden var de dödströtta och har sovit som klubbade men åt upp hela sin mat vid 19 tiden + Klara som måste in och kolla läget. Hämtade barnbarnen vid 2 tiden och det blev både mat och fika och det ute tillsammans med valparna. Sedan blev det 3 sagor om "mamma mu" innan fadern var och hämtade dem 18.20. I eftermiddag vid 4 åkte Göran till Grimsö så jag och de 8 doggsen är ensamma ett par nätter nu. I morgon fm kommer Linda hit och då ska det fotas, blir spännande och se om våra planer går att genomföra! Hoppas att ni får en riktig bra tisdag!

20150927 Jisses är det så längesedan jag var här och skrev - kan det bero på situationen tro? Jag älskar detta härliga väder bara för att valparna kan vara ute, det är så härligt och nyttigt för dem. Valpköparna har nu varit här både igår och idag och särskilt fått omgåtts med just sin valp. Och eftersom vädret har varit så ljuvligt har vi kunnat sitta ute och fika ihop med valparna och jag har fått så trevligt sällskap med "vakt" av valparna. Jag vågar nämligen inte ha dem utom synhåll så långa stunder eftersom ormvråken seglar över här titt som tätt. Göran har idag gjort slutprovet, han och Elsa i Länsfinalen men jag vet ännu inte hur det har gått för när jag skriver detta är kl. 18 och han är fortfarande inte hemma. Klara är nu barnvakt men nu är det dags för dem att komma in. Vi höres!

Nu är Göran hemkommen och det blev en 5:e plats av 15 ekipage, vilket är ett mycket bra resultat! Grattis Göran och Elsa. Elsa fick mycket beröm för att hon satt kvar på alla skjutproven med lydnad - bra tränat Linda! Ha nu en riktig bra måndag!

20150924 Skulle skrivit här igår men orken tog liksom slut. Kunde flexa ut ganska tidigt och regnet på morgonen hade bytts ut av solsken och faktiskt varmt väder. Så hem och ut med valparna och under tiden kunde jag städa de numera alltid smutsiga golven. Det var kloklippningsdags men de tre musketörerna börjar att få riktig egen vilja och ligga på rygg nu för det ändamålet det gick inte och för att det inte ska bli en obehaglig grej bar jag runt dem ute och samtidigt klippte klorna - alla sätt är bra utom de dåliga..... och vid halv 7 in med dem igen på ett riktigt nystädat golv, jag det övriga huset fick sig också en omgång - kan säga att det syns inte idag!!! Eftersom Göran var borta fick jag utfodra alla 8 hundarna och när det var gjort åkte jag en sväng till Ekbacken på junta. Och det var härligt med lite avkoppling och få sitta ner ett par timmar. Idag blev det ingen utgång för dem det blev för sent innan jag var hemma idag. Så jag satte mig inne hos dem för att omgås lite, men det går inte med alla tre samtidigt de fullkomligt "äter" upp en och tillslut rann blodet på både ben och armar. Men de fick i alla fall varsitt halsband på sig. Hädanefter får det bli enskilt gos och det kommer nu med mer egentid med mig utan syskonen vilket också ska ske. I morgon är det fredag vilket inte med ord kan beskrivas hur skönt det är med "jobbet" här hemma. Jag har dåligt samvete med alla timmar jag är hemifrån. Ha nu en riktigt go fredag!

20150922 En tuff dag på jobbet med rekord många på jouren som jag hade idag och det efter en tidig morgon som började 05.15 när reveljen drog igång. Och så har både jag och Göran varit på kurs i kväll med Svea och Märta. För Märtas del bestod det av fotposition, raka läggande och apportering med träapport, vilket var första gången för henne och det gjorde hon faktiskt riktigt bra. Svea fick träna kontakt och miljöträning inne med alla människor och hundar - ja det var väl träning att bara vara där. Sen for vi hem jag och maken för att väga och avmaska valparna och utfodra alla åtta hundarna, fotona på valparna tog jag och Linda igår. Men nu har dagen tagit ut sin rätt, så go´natt och ha en bra onsdag!

20150921 Idag gjorde jag en bedrift - gick med alla fem hundarna, men Svea går ganska bra i koppel nu. Och det kom ingen bil den sträckan vi måste gå på vägen innan vi är i skogen. På förmiddagen efter promenixen var det dags för 12 veckors vacc. för Svea så vi for iväg till Djursjukhuset. Och det gick bra där men Svea tycker inte om att åka bil så det blev en pizza både dit och hem. Ett riktigt fint höstväder idag så när kom hem från stan fick valparna komma ut och var ute till sen eftermiddag så jag hann städa av hos dem, men det var vilda protester en stund när jag burit in dem men efter maten har de sovit som klubbade. I morgonkväll blir det fullt upp, jag ska gå med Märta och Svea börjar valpkursen och det med Göran. I Söndags gick så Göran viltspåret med Elsa vilket gick väldigt bra och det blev ett 1:a pris - så nu måste det till ytterligare ett spår i öppen klass - sen kan det vara klart!!! Men i Länsfinalen väntar nya utmaningar nu på söndag både för Göran och för Elsa så då får vi hålla tummar igen. Men nu får det allt bli dags för sängen, så go´natt och ha en bra tisdag!

20150919 I går kväll var det älglagsmöte här på altanen, och jag bad Emma och barnen att komma hit så vi fick träffas lite har inte blivit så mycket det sista och Emma jobbar helgen. Idag har det varit full spruta, när vi gick med doggsen så sköts det för fullt på skjutbanan vilket det har gjort hela dan. Så Svea fick en bra träning då det hördes väl därifrån där vi gick idag, men visade ingen reaktion. Och så i eftermiddag var det fest på barnens dagis med blåsorkester och uppträde med barnen. Så vi åkte dit och det blev en bra miljöträning för både Svea och Märta. Och Svea behöver biltränas för det blev en pizza på bägge hållen. När vi kom hem vid 4-tiden fick valpisarna komma ut tillsammans med Klara och det blev fostran på hög nivå av henne samtidigt som det sköta på skjutbanan och eftersom vinden låg på hördes det väl så det blev en bra träning för dem, och de visade ingen reaktion. Och medans de var ute blev det städning och också ombyggnation av deras "bostad". Så nu har de för första gången fått träffa den övriga flocken och är nu så nära oss att jag kan ha närkontakt med dem sittandes i soffan. Men som sagt det har varit en aktivt idag för både folk och fä. Så fast uret inte är 10 så ska det kojjsas, för i morgon lär det bli en tidig dag igen. För 6.30 ska Göran hämta Elsa hos Linda för nu är det dags för för viltspåret i Länsfinalen så nu håller vi alla tummar att det går bra, och nästa helg blir det dags för de andra proven som räknas in i slutpoängen. Ha nu en riktig go söndag så hörs vi!

20150917 Ingen flex idag då jobbet inte medgav detta. Men jag hann att få ut valparna en stund i alla fall. Först fick det var instängda ute medans jag rensade och sedan fick de vara ute en stund med mig en och en och de är bara för goa nu. Ja så mycket mer blir det inte på en kväll efter jobbet, jo jag har dammsugit o torkat golvet på altanen eftersom det ska vara älgmöte här i morgon kväll. Resten får väl någon annan ta!!! För nu är jag trött och ska inta ryggläge. Men i morgon är det fredag så skönt! Ha en bra fredag!

20150916 Flex idag med o full fart hem för att valparna skulle komma ut - en bild från det på första sidan. När Göran kom hem släppte vi ut dem i det fria och de for runt på gräsmattan och på plattorna och det var full passning av oss fast de bara är tre - det är påhittiga valpar! När de varit ute någon timme fick de komma in i ett nystädat valprum och de slocknade bums. Ja kära ni det är vad jag hinner med en kväll efter jobbet, ja Svea har fått lite vardagsträning de andra ligger i träda men valparna går nu först, de andras tid kommer. Men det tar på krafterna av en "25-åring".  Nu är det såå tyst och lugnt av alla 8 hundarna och jag känner redan John Blund komma krypande. Ha en bra torsdag!

20150915 Kunde flexa ut vid 3 tiden idag och när jag gick till bilen hällde regnet ner i stan. Men väl hemma så hade det inte regnat förrän mitt på dagen och solen sken. Så ut med valparna och medans de härjade runt i gräset med Klara kunde jag städa av golvet i deras "bostad". Vi fotade dem ute och de fick springa runt lite en och en - och det uppskattades. Deras femveckors bilder och deras nya vikter på deras sida. De jämnar ut sig viktmässigt och nu skiljer det inte mycket på dem. Hoppade kursen med Märta i kväll eftersom hon går in i höglöp, men nästa vecka hoppas jag att vi är på banan igen. Är faktiskt ganska trött så när jag lagt ut det här så ska jag nana kudden. Ha en bra onsdag!

20150914 Promenad idag med alla fem doggsen, något anpassad för Svea. Inkallning på långt håll fungerar nu bra. Jag och Svea har dammsugit och torkat golven dvs. jag har hållit i dammsugaren och Svea försökt att döda den... det blir mycket nejövningar och torkningen av golven gick över förväntan - hon vet nu vad nej är!!! Har suttit och gosat med valparna tills blodet börja rinna. Men de har varit busiga idag - bilder på det på deras sida. Har förutom golven torkstädat efter Märta - på väggarna! Har också gjort lite coleslaw eftersom ett huvud låg och väntade på det. Lite tveksam till kurs i morgon för Märta hon går nu in i höglöpet så vi får väl se i morgon. En jobbvecka väntar som jag skulle kunna vara utan just nu känns det som - men vi biter ihop i fyra dagar till och ser till att fixa resten här hemma, i morgon börjar valparna att få fast föda 3 gånger/dag så mer passning. Ha en bra tisdag!

20150913 Idag har vi haft Tollarträff med två tollarmänniskor från USA som var hos Anna-Karin. Sex familjer med hundar slöt upp. Och Linda aktiverade Jackie eftersom Göran aktiverar Elsa för kommande Länsfinal i spår. Igår hade vi valpbesök från Kalmar, pappa Spikes familj och vi hade en trevlig eftermiddag. Nu kvarstår mitt stora dilemma nu när alla familjer har varit och tittat och omgåtts med valparna - och alla vill helst ha samme valp.... men någon valpkopieringsmaskin har jag inte. När valparna har blivit 6 v och man ser mer deras personligheter blir jag tvungen att gå efter vad familjerna ha tänkt ha valp/hunden till, så krasst måste det bli tyvärr. Precis nu härjar valparna hejdlöst med att bita varandra men också nu börjat att intressera sig för leksakerna - så det är precis som det ska. Några nya bilder men idag blir det på Svea! Ha nu en bra måndag!

20150911 Valparna ha nu varit ute två em. i rad. men i kväll fick det inte vara ute då jag tyckte att det blåste för mycket så istället fick det bli en mat bild på dem. Har försökt att flexa hem lite tidigare var dag men idag gick det inte så därför blev det lite för kallt för dem. Igår var det valpbesök från Mariestad, en trevlig hundvan familj som både de stora och de små gillade. I morgon lördag kommer ytterligare en familj på hundbesök och de är från Kalmar. Vill påstå att jag är lite seg efter en arbetsvecka och det som väntar när jag kommer hem.. Fast uret inte mer än 9.30 ska jag ta flickorna och kojsa. Försöker att hålla Klara från valparna nattetid men det är inte det enklaste vid fem i morse orkade jag inte höra hennes gölande utan släppte in henne. Så det blir valpbesök i morgon och Tollarträff på söndag. Ha nu en go lördag!

20150909 Valparna har varit ute för första gången och det ihop med Klara, men sedan tyckte hon inte det var roligt och sedan var de ensamma. Och tycktes trivas i gräset eftersom de slocknade som klubbade. Under tiden hann jag att städa av golvet där de annars befinner sig, så nu är det rent där åtminstonde någon timme. Flexade ut lite tidigare idag vilket jag kommer att göra så fort jobbet tillåter. Deras klor är också klippta. I kväll var det syjunta så Svea fick följa med, att åka bil vilket inte var någon höjdare ensam i hundburen trotts att det inte var mer än några km. Sedan tittade vi på boulespelarna och därefter gick vi in och charmade "sytanterna". En kort sväng där eftersom det finns lite att göra numera. Så snart ska jag ta med Svea och Märta och krypa till kojs, för Svea är ganska trött nu. I morgon kväll ska vi få besök av en familj från Mariestad och det ska bli jättekul, det är första gången de får träffa Klara och valparna. Men nu ska jag ta med flickorna för att sova, Märta i sängen och Svea i kompostnätet vid min säng. Ha nu en bra torsdag!

20150908 Ingen kurs i kväll för mig och Märta, hon började löpa för första gången i lördags och är mer eller mindre i sin egen bubbla. Linda kom hit i kväll och hjälpte till med 4 veckors bestyren. Det är mycket avmaskningsmedel som nu ska ner i halsen kan inte säga att de gillar det skarpt precis. När valparna fått sitt kvällsmål och lite mammagos av Klara och lite gos av mig, tog jag tag i husets golv vilket var mer än behövligt. Och Svea får nu inte gå ut på altanen för där såg det ut som ett slagfält med sönderbitna blommor, kissepölar och med Märta i släptåg med sin blödande höna, så kan ni föreställa er golven! Så nu är det grind där och det är bara de vuxna som har tillträde där. Men jag har halva huset kvar men det får bli i morgon. Svea hittar på bus hela tiden i kväll badade hon tassarna i sin fina vattenskål hon fått av Maria. Så den är nu beslagtagen, så nu blir det väl de stora vattenskålarna men de står i tvättrummet och där finns det golvbrunnar. Men nu ska jag väcka den lilla damen för en utesväng och sedan ska vi sova. Ha en bra onsdag!

20150907 Ja då är ledigheten slut för denna gången och fyra arbetsdagar väntar - men det är bara att gilla läget. Suttit hos valparna som nu börjar att bli riktigt hårdhänta, lite klor har blivit klippta, men de var för vilda för det så vi tar mer en annan dag. Hundarna fick en em. promenad idag då det var lite annat på fm. Svea har fått en kort koppelpromenad och mot slutet gick det riktigt bra. Annars härjar hon Märta som man får sätta p för ibland.. Som ni förstår är det fullt upp men det är härligt, det är bara jobbet som är i vägen! Och Svea är en tuffing men det går det åt i det här gänget, men hon är signalkänslig och går inte på de vuxna. Nu väntar en ny natt som jag hoppas blir som föregående - nämligen att sova hela natten. Det var bara Klara som påkallade utgång i natt men efter det sov vi alla till efter 7. Men nu ska det kojjsas! Ha nu en bra tisdag!

20150906 Ja då har flocken utökats med en liten Svea och bara efter några timmar var hon helt etablerad med den  övriga flocken. Hon är efter en tik jag länge ville ha en valp ifrån. Sist Lexie valpade då föddes ju Liisa, men nu blev det ju en möjlighet som jag inte kunde säga nej till för detta var Lexies sista kull. Det jag glömde berätta i går var ju att Jackie var och tog stygnen i fredags och såret har läknat fint och hon är pigg och alert, men tyvärr var tumören inte godartad. Men de har tagit bort så pass mycket och de trodde inte att det spridits sig - så det är bara att hålla tummarna för det. Valparna få nu mat två gånger per dag med lite valpfoder, men det gäller att pricka in när Klara varit ifrån dem ett tag för de är mätta för jämnan. Nu har mannen fixat lite käk till oss och alla 8 hundarna har fått sitt. Hoppas på en bra måndag!

20150905 Vi lyckades pricka in promenaden utan regn idag så det var ju en prestation. Valparna har idag fått lite valpfoder i majsvällingen och det smakade betydligt bättre. Trevligt valpbesök på fm. och jag hann få bort det värsta stöket. Emma och barnen på valpbesök på em. Och efter det var tanke till lite vila (foten) men se en valp hade svårt att komma till ro så den vilan blev inte lång. Så istället blev fönstren i rummet putsade och välbehövlig dammtorkning - så nu är den flugskiten borta. Jag har lagt till några nya bilder på valparna efter deras flytt och de finns på deras sida. I morgon startar ett nytt projekt!!! info lär komma. Nu har jag två hungriga hundar jämte mig - en Klara och en Märta så det är väl bäst att de får lite mat. Ha en bra söndag!

20150903 Igår var det fullt ös när jag kom hem, så jag orkade inte ens sätta på datorn. Valparna flyttades till sin större bostad med allt vad det innebär av flytt av möbler och städning av deras valprum samt valplådan. Valparna har funnit sig väl till rätta och Klara också. idag när jag kom hem hade jag en svag tanke på att putsa några fönster. Men får man välja mellan det eller valpgos blir valet inte så svårt - det blev inga fönster putsade kan jag säga. Valparna har idag fått klabba i sig välling och det gick riktigt bra, och när jag ändå satt där blev klorna klippta också. Jackie sår har läknat fint och i morgon ska stygnen tas bort, vilket Göran får ombesörja. Märta som inte alls gillar att jag är borta så mycket på dagarna numera fick lite träning nu i kväll och var väldigt taggad så det gick över förväntan. Men nu är kvällen snart till ända och min första jobbvecka snart avklarad - och jag har överlevt!! Go´natt alla och ha en bra fredag!

20150901 Då är första jobbdagen gjord och det var en prestation men det har gått bra och snart är väl allt som vanligt igen. Och så har jag och Märta varit på kurs i ett duggregn. Och Märta sköter sig bra men vi har mycket att jobba på. Men det är kul fast jag tror jag var segare i kålan än vad hon var så vid 8 åkte vi hem. Och eftersom in Göran var hemma fick jag ta kvällsgöromålen med alla hundar korsan och tvärsan. Nya vikter på valparna och när Göran kom hem blev de också fotade. Göran har fått sköta marktjänsten idag med alla doggsen så de har varit nöjda. Nu ska jag lägga ut bilder och vikter och sedan ska jag själv inta ryggläge. Go´natt och ha en bra onsdag!

20150831 Idag gick vi vägen förbi Emmas och när vi var på väg hem var Emma ute så vi stannade o språkade lite. Rätt var det var öppnade Hampus o dörren och ut flög Tekla och det uppstod lite tumult, men Emma var ju i närheten och sög Tekla, det positiva i detta var att de fyra jag hade med mig rök inte ihop med varandra vilket annars är lätt hänt, men det satte prov på mina händer att hålla alla fyra. Resten av dan har varit ganska lugn, lite besök i em. av Emma och barnen som nu fått lov att klappa valpisarna och de blir mer och mer försigkomna för var dag som går. Nu ställer de sig upp mot väggarna i valplådan - så nu är det dax för dem för en större bostad. Och den har jag förberett lite idag med att bära ut möbler o dyl. Och mannen som varit borta hela dan idag ska sättas i arbete i morgon med att bära in plankorna o näten. Det blir ingen flytt i morgon eftersom jag och Märta har kurs. Men när jag kommer hem från den blir det vägning och foto och får väl ta hjälp av Göran eftersom Linda jobbar kväll. I kväll känns det sådär eftersom jag ska jobba i morgon efter 5 veckor - kan inte precis säga att jag längtar till jobbet, men det blir nog bättre bara jag kommer igång. Nu ska jag sätta mig framför burken och tycka lite synd om mig själv. Åh så hoppas jag att vi alla får en bra tisdag!

20150830 Och så äntligen fick Jackie följa med på vår promenad idag och lycklig var hon och jag med faktiskt. Efter promenixen bakade jag en kladdis som inte var så kladdig (så blir det ibland) och så hade vi en mycket trevligt besök i eftermiddags. Idag har jag faktiskt njutet en hel del av kanske sista sommardagen, satt ute till kl. 19 och njöt sedan känner man kylan komma. Och så har det blivit lite Märta-träning med dokumentation i vår tränings bok och läxan till tisdag är faktiskt väl gjord. Morrgan har varit på utställning det kan ni läsa om på utställningssidan. I morgon är det min absolut sista semesterdag sedan är det jobb igen med mycket blandade känslor. Ha nu en riktigt bra måndag!

20150829 Nu är det synd om Jackie när jag går med de andra, hon hoar högljutt som hörs trots jag kommit en bra bit hemifrån. Så i morgon får hon följa med får väl gå en lite  kortare tur. Nu är alla fönster utom altanen putsade på utsidan, men det återstår en del invändigt. Nu blir det mycket valpgos sitter hos dem flera gånger/dag för det är nu de är mottagliga för mänsklig beröring. Dammsugaren har också fått gjort sitt för det fälls otroligt av alla tre damerna nu. Freja har varit på en snabbvisit och var helt lycksalig när farmor visade vad som fanns i valplådan. Nu ska fingrar och häl vila för i kväll - fingrarna tar lite stryk av fönsterputs och hälen den är bara ett elände. Solen skiner så det blir nog lite grill i afton även om vi får sitta inne och äta. Ha nu en go´söndag!

20150828 Igår var vi i Smålands djupaste skogar och träffade en helt underbar varelse.... Nu är vi precis hemkomna från en tre rätters meny och en underbar kväll hos Regien. Idag fick även Klara en längre promenad och hon och jag har lite dispyter om takten - men jag vinner! Lite fönsterputs har det blivit idag och Märta har fått lite träning, måste ju göra läxan till tisdag!!! Jackie piggar på sig från var dag som går, och det långa såret blir också bättre men än är det ganska "öppet" på vissa ställen och det är väl där det har läkt. Valparna är nu bara för gosiga och behöver nu lite annan kontakt än med modern och än finns det ju inga vassa tänder att akta sig för. Känner mig nu både mätt och trött och tror att jag ska kojsa. Så får vi se vad vi hittar på i morgon, ha en bra lördag!

20150826 Åter en dag till ända och slutet på min semester går med stormsteg. Tycker att jag har ganska fullt upp utan att behöva jobba, men det är väl bara att bita ihop och försöka njuta de här sista dagarna. Klara följer nu med på fulla promenader och hon har också idag blivit friserad och kammad hon har ju inte varit mottaglig förrän nu sedan valparna föddes för detta. Har snabbtvättat bilen idag och fortsatt med lite städning och fönsterputs. Och i kväll var det start för syjuntan vilket känns motiverat nu, för när solen försvann kom verkligen hösten på en gång. Registreringsbevisen har nu kommit och ligger nu inne på valparnas sida. Valpkassarna har kommit, veterinär besiktningsdag är bokad och lite annat smått och gott i samband med valparna är också fixat.  Nu är allt mossarbete för Göran färdigt för i år och stackarna är nu också täckta. Så i morgon ska vi faktiskt åka en liten sväng så även jag kommer utanför 50-skyltarna denna sommar. Det blir ju inte så långt bort eftersom vi inte kan vara borta så länge, men några timmar klarar de sig allt. Ha nu en bra torsdag!

20150825 Två veckors bestyr med valparna idag och Linda var här och hjälpte till och Göran gick ut med Klara så vi fick vara ifred. Så de nya fotona och vikten finns på deras sida. Innan Linda kom gick jag med Hunter och Märta och som vanligt blev det vattenslangen för Hunter när vi kom hem. Efter en microvila efter lunch har jag nu städat Klaras avdelning, ja även vårat för sovrum o toan är hon inte inne i. Jackie fick ju sin avdelning städad igår innan hon kom hem. Och hon piggar på sig, lite missnöjd ibland med att vara instängd och så ville hon ut vid 3 i natt och det var behövligt. Men det tar en stund på med bodyn innan vi går ut, sedan nytt vatten och behöver dricka innan tratten åker på. Och så vill ju Klara också gå ut men hon går ju ut själv. Så efter 45 min var denna ceremonin avklarad och då ska man försöka sova igen.... Och så i kväll har jag och Märta varit på kurs och det var riktigt roligt men så är det duktiga instruktörer så det kommer säkert att bli jättebra. Tack Maria och Ingrid för inläggen i GB. Ingrid har Morfar till valparna som heter Nisse. I morgon är åter ett ny dag och den kommer säkert att fyllas med div. göromål. Ha en go onsdag

20150824 Idag var jag lite aktiv på förmiddagen eftersom vädret var arbetsvilligt. Så jag har putsat fönstren invändigt i frukostverandan och gjort en ordentlig damtorknng och "flugskitrengöring"  eftersom valparna snart ska ut där och tills dess är det Jackies konvalescent bostad. Så äntligen fick Jackie komma hem nu i em. och det var verkligen en annan Jackie än den som var hemma på snabbvisit i lördags och det känns så skönt. Märta har också varit på återbesök och nu som först fått sin 1 års vaccination. Vet. Tilda som har hand om Märta och jag diskuterade och kom fram till att vi fortsätter medicineringen fram till årsskiftet eftersom hon mår bra. Tilda skulle ta reda på lite om hennes utveckling eftersom den har avstannat bl. a har hon inte löpt än, får ett telefonsamtal i veckan av Tilda. I kväll känns det skönt alla doggsen är på plats, Jackie mår efter omständigheterna bra, Märta mår bra och framförallt mår Klara och valpisarna utmärkt. Även Hunter mår bra med alla tjurkärringar (ej Märta) runt omkring sig. Även en trött man mår bra som har jobbat mellan 10-12 tim/dygn de sista veckorna även idag då de varit och täckt torv i västergötland och varit borta i 10 tim. Nu har Jackie fått sin medicin, Klara sitt "nattamål" så nu ska vi alla sova - om nu inte valpisarna knorrar för högt (öronproppar till mig). I morgon är 2v göromål med valparna, de ska vägas, fotas, kloklippas och avmaskas men Linda kommer och bistår mig. Go natt alla och ha en bra tisdag!

20150823 Gårdagen var jobbig, fick lite info på morgon från Emma som jobbat helgen att Jackie var sådär. Så ringer vet. på em. och säger att Jackie är klar för hemgång, vilket jag ifrågasätter. Men åkte in till 16.30 som var bestämt och det var ingen rolig syn när jag fick träffa henne. Och med facit i hand så skulle jag vägrat att ta med henne hem. Vi var hemma ca 1½ timme såg direkt när vi kom hem att hon blödde samt att höger fot/ben var ordentligt svullet och hon ömmade. Så det var in igen och fick träffa en klok vet. och Jackie fick stanna. Det är inte enkelt när det är nya vet varje gång, men jag var ganska tydlig med hur jag upplevde det hela och att hemgångsbeslutet av den vet. var felaktigt. Nu idag mår Jackie betydligt bättre men är kvar till måndag eftermiddag.

Idag har jag försökt att komma ifatt med mina tankar och lite allt möjligt. Stort Grattis till Catharina och Malte som gjort så bra ifrån sig i går i Jönköping. Och så lite nya bilder på valparna där nu ögonen syns mer och mer, men inte på bilderna men det kommer, de blundar rätt mycket!! Promenader med doggsen förstås och i em. blev det bad för Hunter och Märta - men jag tyckte det var kallt i vattnet idag - fast jag badar bara upp till knäna. I morgon är det återbesök för Märta på fm. på djursjukhuset och på em. ska jag hämta Jackie, känns som om jag har klippkort på det där stället numera. Nu ska jag i alla fall sätta mig framför den andra burken innan det blir sovdags. Ha nu en bra måndag!

20150821 Idag har det varit jobbig dag, lämna Jackie 7.30 på Djursjukhuset och det var tungt, och hon har funnits i mina tankar hela dan. Och inte förrän nu i eftermiddags vid 17 tiden fick jag telefon från den opererande vet. Operationen hade gått bra, men hon hade börjat att blöda igen så de fick på nytt öppna henne. Nu mådde hon efter omständigheterna bra med var mycket trött och får stark smärtlindring. Om inget händer under natten blir det ett nytt samtal i morgon eftermiddag om det blir hämtning eller inte. Idag har jag mest gått omkring och vankat och inte fått något vettigt gjort inte ens orkat sitta i solen. Men när vet. hade ringt tog jag Hunter och Märta ner till sjön och Märta badar och njuter och det gör väl Hunter också på sitt sätt. Ett par nya bilder på valparna men de hittar inte på så mycket mer än att äta och sova och växa. Som vanligt ensam när vackert väder håller i sig, men jag har grillat som jag äter varm och Göran får värma när han kommer hem framåt nattkröken. Men jag ska faktiskt gå och lägga mig för det har varit en anspänningens dag. Vi hörs i morrn!

20150820 Idag var Klara med på en full promenad om än lite kortare o Göran var också med eftersom min fot inte mådde så bra idag. Har varit riktigt varmt idag eftersom det inte blåst så mycket. Men soffan är nu färdigmålad och en omgång kantklippning blev det och så är golven avhyvlade. Jackie har i kväll blivit badad med speicalschampo efter konstens alla regler. Och i morgon 7.30 ska vi var på Djursjukhuset med en välrastad och fastande Jackie. Hoppas innerligt att allt går bra och att tumören är godartad. Det blir en tidig morgon så därför får det bli en tidig kväll också. Go´natt och så hoppas vi på en bra fredag!

20150819 Det är en fröjd och sitta och titta på dessa gomodiga valpar som äter sover, knorrar av välbefinnande och piper när de är hungriga. Och Klara som så väl tar hand om de små. Blev lite senare promenad idag eftersom Djursjukhuset skulle ringa upp ang. Jackie ( fast jag fick ringa först och stöta på) Och det kommer att bli operation på fredag, och nu hoppas jag innerligt att det är en godartad tumör och att allt går som det ska. Efter promenixen idag först med de tre och sedan med Klara fast med henne blir det inte så långt hon vet när hon vill vända och sedan är det 110 hem. Har fortsatt kantklippningen en batteriladdning, softade i solen efter det. Och sedan har jag varit i Byarum och bytt halvljuslampa och fått nya vindrutetorkare så nu är jag rustat för hösten. Tog med Hunter, Jackie och Märta ner till skön för lite avsvalkning och vattenarbete. Ja Hunter han gör sina kärringadopp med idag blev det två. Märta är nu en rackare på att simma så Jackie fick verkligen lägga manken till och fick ta i för att hålla jämn fart med Märta. Härligt att se att Märta tycker det är bra att bara simma runt, runt. När vi kom hem från sjön åkte färgburken fram, och det var ingen lätt manöver att måla denna soffa hade nog varit lättare att skruva isär den. Men nu är det gjort 1 gång - och det är tur det är vattenlöslig färg för jag var ganska svart jag också. Är faktiskt trött i kväll - blev lite väl sent i går med datorjobbet och så är Märta hungrig kl.7 - det talar hon om.... Ha nu en bra torsdag!

20150818 I går var det fullt upp så jag orkade inte gå in här. Hämtade tvinsen på dagis i Taberg vid två för att sedan åka med dem till Vaggeryd för besök till tandläkaren, eftersom föräldrar jobbar. De var jätteduktiga hos tandläkaren och sedan åkte vi till ICA och handla, hem för en enkel middag med efterföljandet av den viktiga fikan och gick hem med dem vid 18-tiden. Men klippte klorna på valparna i alla fall. Idag gick vi vägen ner till sjön och gick på en huggorm, ringde hem och Göran kom ilande, den ormen behöver jag inte vara rädd för mer i alla fall. Det är faktiskt lite kyligt på morgonen nu innan värmen kommer. Linda har varit här och vi har vägt och fotat de små vilket inte är det lättaste, Klara gillar det inte att vi tar valparna från lådan och valparna är inte precis stilla. Valparna har nu fått sin egen sida om det nu funkar. Annars har energin varit på topp idag, klippt gräset hos hundarna, kantklippt tills batteriet tog slut vilket är precis lagom, tvättat fönsterbläck o karmar utvändigt, skurat av den svarta soffan för målning i morgon, o haft hundvård med Jackie o Märta, Hunter tar jag morgon, och så har jag tränat hund. Och sedan nu i kväll har jag suttit en hel del här och pillat med den nya sidan, och det är väl tur att man inte ska jobba i morgon för nu är klockan mycket. Ha nu en bra onsdag!

20150816 En lugn natt vilket jag tackar för. Valparna växer så det knakar behöver inte kontrollväga dem för man ser med blotta ögat hur de växer. Men på tisdag blir det vägning och porträtt för då är de 1 vecka. Fick idag ta bort den stora pläden i valplådan eftersom hon nu börjat att skrapa där och pulverisera tidningarna som låg under. Vågade inte låta den ligga kvar - jag kan ju inte sitta där hela tiden. Valparna har nu blivit så starka att de kan ta sig fram ändå och nu ligger det istället småplädar och detta känns betydligt lugnare och varmt är det i valplådan ändå. Så i och med det åkte jag en sväng till Attila i em. hade anmält mig till en "Prova-på" kurs i rallylydnad. Så jag var med på teorin och lite skyltgenomgång sedan åkte jag hem, hade förstås ingen hund med mig. Promenaden idag var ovanlig temperaturvänlig även att jag gick vid 7.30 men först fick Klara sin racerpromenad jag hänger som en vante efter henne när vi vänder och går hem. Har skurat mattan med såpa som ligger vid våran vardagsingång och det var behövligt för där fanns nog det mesta. Nu fixar jag lite mat till min arbetande make när han kommer hem framåt nattkröken. Ha nu en bra måndag både ni som har semester, ska börja efter ledigheter, är lediga för jämnan eller ni som inte haft någon ledighet alls - där fick jag väl med alla kategorier? Kram på Er!

20150815 Klara väckte 03.30 i morse med att skrapa hejdlöst på golvet ( ett vanligt beteende för tikar som valpat när livmodern dra ihop sig) hon ville ut o var ute i två omgångar, gjorde i ordning lite välling till henne och efter 1 tim lugnade det ner sig men då var jag ganska vaken, men somna väl tillslut. Så lite seg i morse när Märta var hungrig. Men de fick mat och jag med de tre och Göran gick med Klara. Håller på med mitt ogräs, kantklipper och rensar för hand, men det blir många pausar pga. värmen. I kväll var det lite pip från valplådan och det blir varmt för dem framåt eftermiddagen/kvällen. Så jag hämta fläkten och tog också bort "klämstången" i valplådan då de är så stora nu att den inte behövs. När det blev svalare blev valparna tysta och jag och Klara mådde också bättre. Innan detta hände tog jag flickorna ner till sjön för svalkande bad och lite aktivering. Och jag är verkligen impad av Märta som nu simmar runt tillsammans med Jackie och mig ute i vattnet utan någon aktivering, så tjejer fick sitt. Hunter fick inte följa med idag han gillar ju inte rent bad och vid Rasjön finns ingen gyttja!!. Når vi kom hem från sjön gick jag med Klara och Hunter en sväng, och Klara bestämmer takten antingen man vill eller inte och Hunter undrade vad det var för räser promenad vi var ute på!! Vi ätit både jag och alla hundarna och det är tyst i valplådan och nu kom Göran hem också när uret är 22.10. Nu hoppas jag att natten blir lugnare känner att det skulle behövas. Ha nu en skön söndag!

20150814 Gick tidigt idag också med doggsen och sedan blev det frukost. Har kantklippt och rensat ogräs men det är varmt med sådant jobb så det går inte med blixtens hastighet precis. Klara lämnar valparna lite mer nu och de behöver inte äta hela tiden, har vägt dem idag och de har verkligen ökat regält i vikt. Klara går nu även ut i hundhägnet och gör ifrån sig och så har matlusten kommit tillbaka med råge. Har lagt ut lite bilder på valparna en och en och det på framsidan i väntan på att deras egen sida ska bli klar där även vikten kommer att finnas. "Mormor" Linda har varit på besök idag och Klara blir överlycklig när Linda kommer och med lite mat i samband med att Linda skulle gå gick det riktigt bra idag. Som vanligt när det är vackert väder sitter jag ensam då Göran är på mossen. Men nu ska jag bänka mig framför burken och se om den bjuder på något vettigt. Ha nu en bra lördag!

20150813 Ja då är denna valpningen över som var en seg och jobbig historia, men Klara var superduktig och tålmodig. Och till slut blev det tre fina och stora killar som äntrade världen. Ett stort Tack till Linda och Catharina för all hjälp och satt med mig hela natten och morgonen utan er hade jag inte rett det. Det är först nu som jag har kommit lite ikapp med sömnen, från att vakna tisdag morgon kl. 6 och sedan sov jag några timmar efter 8.30 onsdag morgon. Men sömnen tar jag igen, huvudsaken är att Klara och grabbarna mår väl. Gick med hundarna tidigt idag före frukost eftersom det snart blir varmt. Sedan har jag varit med Jackie på Djursjukhuset och det var som jag trodde en juvertumör, hon röntgades och det var ingen spridning till lungorna som väl var men en operation blir det inom kort. Klippt gräset hos hundarna och det var varmt, men det varar väl bara några dagar så är det dags igen i värmen. I kväll tog jag hundarna en sväng ner till sjön och det var uppskattat, Hunter med sitt "kärringadopp", men Jackie och Märta badade riktigt ordentligt och Märta är nu en duktig simmare och räds inte av djupt vatten och de hade nog kunnat hålla på länge, men vill ju inte vara borta för länge från bebisarna. Jag njuter av ledigheten och solen och att nu valpningen är över och att det trots allt gick bra. Njuter av att höra valparna äta och smaska och Klara som så väl tar hand om dem. Är fortfarande lite seg så kvällen blir nog inte så sen. Och i morgon är det fredag, känns som jag tappat ett dygn denna veckan. Men vi hoppas på en riktigt go fredag!

20150811 Idag var det en regnig dag, men det höll nästan uppe när jag gick med doggsen. Och idag är en såndär sjusovardag och alla hundarna ligger för vrak, även Klara sover och snarkar, vilar sig för vad som komma skall. Så jag tar nog något läsvärt och lägger mig också. Den här trafiken vi har fått nu sedan Månsarpsvägen är avstängd är ingen höjdare här kör bilar i ett, så det ska bli skönt när asfalteringen är klar. Nu vilar vi lite så får vi se vad som händer!

20150809 Idag har det varit en hel ljuvlig dag. Blev lite för sent med promenaden idag eftersom natten blev lite störd då mannen inte kom från festen förrän 02 så både jag och hundarna var uppe. Men Klara fick en "holländsk" promenad och resten en "öråsen". Och Jackie kom till mötes med en hare som fick väääldigt bråttom, avstod från skogsterrängen idag pga. ev. ormar och så hade jag glömt telefonen hemma. Men hundarna var nöjda och behöver inte så mycket mer när det är så varmt. Fast nu kl. 21 skulle nog Märta kunna tänka sig en aktivitet, men känner mig inte så hågad för det så hon drar runt med sina leksaker. Haft Emma och barnbarnen här i em. på glass och bär och vi fick liite lugn och ro i solen. Var en tur i kväll till sorterplatsen i Bondstorp o till körgårn för vattning. Klara mår bra men visar inga överhängande valpningsbestyr får lite bäddningsanfall ibland, så det återstår att se hur natten blir. Nu ska jag titta lite på Beck något som man aldrig har sett innan.....  Ha en go måndag!

20150808 Idag lite gråmulet och tom. lite regn när vi gick med doggsen. Klara en kortare runda som får lufsa på i sin takt medans jag fortsatte med de andra. Eftersom natten varit orolig då Klara hade mycket för sig med att skrapa och bädda och sedan försökte komma in under min säng som val var gick inte det då magen tar emot. Så när jag kom hem med hundarna gick jag och la mig och sov väl något de två timmar jag var instängd. Framemot em börja det spricka upp och solen värmde igen. Tränade lite med både Jackie och Märta. Fick besök av Emil som ville bli snaggad och efter det fika vi lite. Efter moget övervägande tog jag ändå fram slangen och tvättade bilen. I kväll är jag åter ensam då Göran är på den årliga Logfesten på Lassabygget, jag avstod i år eftersom jag inte ville lämna Klara. Så nu har jag myst lite själv men känner att jag har en del sömn att ta igen så om en stund kryper jag nog till kojs. I morgon är det ytterligare en dag närmare och vi får se vad den innerhåller. Hoppas på en bra söndag!

20150807 Nu är jag precis inkommen efter kalvrejs, Göran är på nattspårning med kursen. Hundarna markerade att något inte stod rätt till, så jag gick ut och titta och fick se en kalv på fel sida stängslet bakom garaget och det var en av de större modellerna. Min första tanke var Maggan men hon var en bit ifrån. Kalven blev dödförskrämd när han fick se mig och for fram och tillbaka jämte stängslet men rätt som det var gjorde han ett "galltahopp" och for över på rätt sida. Håkan stängde av strömmen vid lagårn och kom sedan och hjälpte mig laga stängslet. Det är guld värt att ha mågen på så nära håll. Ja detta var kvällen, men dagen började med en tidig promenad med doggsen innan värmen kom, så vi var hemma vid 8 och då smakade det bra med frukost och kaffe. Göran startade gräsklipparen vilket jag inte vågade  för armen och sedan har jag klippt inne hos hundarna medans han åkte till mossen och jobba. Ja golven har blivit avhyvlade och så har jag faktiskt varit ute och cyklat en sväng. Och i kväll när jag få ha kontroll över tv-dosan så fanns inget matnyttigt att se - så typiskt. Så nu får jag se på nyheterna och hoppas att det kommer något vettigt efter det annars får det väl bli sängen. Ha det bra!

20150806 Då har jag varit i civilisationen idag, varit i stada och kapat håret. Sedan i eftermiddag kom Lena och vi har wirrat, pratat och ätit lite mat. Tack Lena för en trevlig em. och kväll! Nu är denna sköna kväll till ända, så nu blir det bara lite soft och sedan sängen. Och i morgon är en ny dag som återstår att se vad den bjuder på!

20150805 Då har jag gjort det råkiga jobbet som kommer efter det roliga... nämligen rensat svamp. Göran gick idag med först Klara och sedan med Hunter för att jag skulle kunna ta flickorna till skogen utan att ha någon i koppel för att inte fresta vänster handen, och i skogen är det mjukt att gå och man går försiktigt. Och på vår tur idag plockade jag ca 2 kg kantareller sedan var påsarna slut och jag kunde inte bära mer heller. Dessa är nu rensade och på pannan en mindre för kvällsmackan och den stora för frysen. När solen ändå var skymd åkte dammsugaren fram, Klara tappar mycket päls nu trots kardning - ja det är inte bara hon som fäller även Märta håller på att bli en nakenhund. Både hälen och armen känns nu bättre - men jag äter ju full dos Diclofenac, det har jag faktiskt gjort en hel del nu denna vår och sommar och längtar efter att inte ha ont någonstans. Klara mår utmärkt även att hon är ordentligt stor nu. Får stoppa både henne och Märta ibland för mycket bus, men hon börjar att härja runt mer och mer i valplådan nu - ett bra tecken! Efter några dagar stiltje tränade jag idag lite med Jackie och Märta - och det ville Klara gärna vara med på, men fick bara titta på. I kväll har jag haft ett uppgraderat samtal med Maria som bara jobbar och jobbar och sedan sover - Var rädd om dig Maria! Sådär ja! nu har Märta plockat ut halva sin leklåda som jag plockade ihop när jag dammsög och plädarna är också utspridda på golvet - det är ett friskhetstecken hade jag kunnat hade jag lagt ut en glad gubbe nu. Nu ska jag titta på när "världens starkaste man" lagar mat. I morgon är det lite på g. Ha nu en go torsdag! så hörs vi!

20150804 Sommarvärme åhh vad härligt det är! var med på promenaden idag men lite kortare än Göran som först gick med Klara och Hunter och jag tog flickorna och gick i sakta mak vägen mot sjön, Göran kom i fatt förstås i den takten jag gick. Men det var väl ändå lite väl långt för hälens del. Göran och Jackie har plockat blåbär fast på olika sätt Göran i en spann och Jackie i sin egen mage. Och sedan har vi rensat bären och där fick jag vara med....Lite ogräsrens mannen med trimmern och jag med vänster handen. Men det var rätt varmt för sånt jobb, men det som är gjort är gjort. Resten av dan har det softats i solen. Nu ska det bli grillad lax med kantareller. Och så hoppas vi att det inte blir ovär i natt. Ha en skön onsdag!

20150803 Hos sjukgymnasten idag och det var rätt diagnos och medicinering av mig när det gäller axeln. När der det gäller hälen är det någon "platta och kudde" som fått sig en omgång. Så nu är hälen och en bit av benet för att ge stöd åt hälen tejpad. Rekommendationer vila för hälen, avslappningsövningar för axeln och full dos Diclofenac för båda. Tror ni att jag jublar? nu när jag skulle få gjort det jag inte hinner orkar i vanliga fall. Städa förråd och ute jobb som målning, ogräs o dyl. är nu helt kört. Men jag kommer att sjukskriva mig denna vecka och samtidigt utöka semester 1 vecka, för att vara "handikappad" på min semester är inte vad man planerar eller att jag accepterar. Får väl se vad chefen säger i morgon fick inte tag i henne idag. Och enligt sjukgymnasten får det bli ett läkarbesök om det inte nu bättrar sig för ev. förlängning, men det återstår att se. Göran gick med hundarna idag medans jag var iväg. Och sedan har jag gjort - ja va tror ni? Suttit och försökt plocka bort nitar från JP med en vänster hand - kul eller? Men har nu i kväll förberett lite mer för det som komma skall. Har också fått tid till Jackie för kontroll av det jag tror är en juvertumör eller dyl. men det blir inte förrän efter valpningen, för så akut är det inte enligt experterna. Nu hoppas jag att natten kommer att för min del vara sovande vilket det inte har sedan i lördags pga. denna onda arm. Men solen och värmen gör trots allt att det känns tillfredställande. Grillandet fixade maken i kväll - ja han får fixa det mesta numera - men lite kan jag med vänster hand o med en haltande fot. Men jag har gosat och masserat hundar i kväll och känt rörelser i en spänd Klara mage. Fick ju byta lite på framsidan, för nu är det ju faktiskt inte hällregn! Ha nu en go tisdag både ni som jobbar och är lediga!

20150802 Nu är det kokta fläsket stekt... kände igår em. lite ont i höger armen, men som vanligt tror man det går över. Men se det gjorde det inte och natten har varit fruktansvärd och har nästan inte sovit nå´t. Bara att konstatera slemsäcksinflammation i nu höger arm, känner igen det precis då det var vänster i april. Så jag har självordinerat mig full dos Diclofenac. Så idag när vi gick med hundarna, först med Klara och sedan med de andra tre så i mitten av byn fick jag fruktansvärt ont i vänster foten den som nu var på bättringsväg kändes som om något gick sönder. Nu är det bara ättestupan kvar! Nu är jag i princip oduglig till allt - jag som är så höger hänt och så haltandet igen! Så i morgon blir det kontakt med VC igen och sjukgymnasten. Men jag och hundarna sov länge efter lunch idag som var välbehövligt. Göran har dammsugit och jag har torkat golvet med vänster hand och det blir ju som det blir. Kan inte precis säga att jag känner mig på topp och dagen idag har varit down och så har jag bekymmer med Jackie också. Men Klara mår bra och hon och Märta är nu jättehungriga fast det är 30 min. kvar och Klara fick 3 dl vid lunch är nu uppe i 1 lit/dag. Datorjobb är heller inte så lätt, sköta musen med vänster hand det funkar bara inte. Nu ska jag sätta mig och tycka synd om själv lite så hoppas jag att humöret är bättre i morgon!

20150731 Då har vi firat tvinsens tre årsdag här med tårta och tårta. Och jag och mannen har blåst ballonger och satt upp både ute och inne och det var länge sedan sist man gjorde det. Och tvinsen var överlyckliga med både ballonger, paket och framförallt morbror Johans som var en traktor till Hampus med vinsch och pärlor till Evelina som älskar att göra armband. Gick tidigt med doggsen idag och Göran var med och gick med Klara som nu inte behöver den långa promenaden som de andra vill ha. Och jag hittade ytterligare lite gult guld som får vänta tills o morgon för rensning. Nu i kväll har ljudnivån sänkts betydligt och det är uppdiskat och i ordning ställts. Ny bild på Klaras nu ganska breda rygg, Har haft lite hundvård också, tassklipp och kloklipp samt att Klara har fått mindre "byxor" och även magen har fått mindre päls, för det har hon mycket av den här madammen. Nu ska det blir skönt att krypa till kojs och att denna dagen är över med att allt har gått bra och varit riktigt lyckad. Och tänk en hel dag utan regn, helt fantastiskt så nu väntar vi bara på solen och värmen. Hoppas att ni alla får en skön lördag!

20150730 Tänk att Evelina och Hampus idag är 3 år, kan inte fatta vad tiden gått fort. Idag vakna jag tidigt när fröken Knutsson kom och la sig på mina ben, så efter ett tag försök till att sova åkte något läsbart fram tills det var dags att stiga upp. Och efter promenaden i regn börja jag förbereda smörgåstårtan till i morgon - och då saknade jag mamma med ett friskt huvud för lite råd hon som gjorde 100-talstårtor på Steens Konditori när det begavs sig. Men jag fick ihop det tillslut och nu står den för vila till garneringen i morgon. När det var klart for vi till stada för komplettering av lite smått och gott. Och framemot eftermiddagen börja det dra ihop sig och det blev både åska samt att strömmen gick så det blev till att göra inget. Strömmen kom efter ca 2 tim så det blev det till att ställa om lamporna igen. Efter den tidiga morgonen känns det allt i kroppastollen nu i kväll. Och så får morgondagen gärna innehålla lite färre moln! Go´natt!

20150729 Nu är jag tillbaka igen! Emil har varit här i eftermiddags också, och felet i går kväll var att en tangent hängt sig - den lilla snorpan kan ställa till det. Idag har jag haft Freja här en del och medans det var srömlöst här gick vi med hundarna. Fyra hundar och en 2½ åring var en prestation framförallt med en dam som har bestämda åsikter när man går och inte går. Men när fadern var och hämta henne efter lunch var jag ganska nöjd har nu fått mitt barnbarns behov tillfredställt för ett tag framöver. Visserligen har jag lovat att ordna tvinsen 3 års kalas här på fredag för att underlätta för jobbande föräldrar men det ska bli bara kul. Klara hämtade jag hit i tisdags eftermiddag och hon är helt underbar i flocken och med barn så lugn och trygg och så vill hon gärna ligga på mina fötter i sängen - det kan jag väl inte säga att jag jublar åt, hon är ju inte precis en "liten" Klara längre med som väl är blir hon varm mellan varven och hoppar ner. Märta har ju sin plats mellan oss vid fötterna och den platsen viker hon inte från. Det blev ju ingen stadenresa idag som var planerat så den får väl bli i morgon. Vi höres!

20150727 Förmiddagen innehöll ju faktiskt mer uppehåll än regn, så promenaden blev torr och lite svamp blev det också. Sedan har det varit full ös här alla tre barnbarnen kom indroppande. Och vad gör inte en mor då jo hon fixar middag till oss alla 7. Och framemot 5 draget la sig lugnet. Sedan hoppas jag att det här fungerar att få ut, för i ett obevakat ögonblick satt Evelina vid datorn och tryckt och härjat så inget på datorn var som det brukar och fortfarande fungerar inte allt, men Emil kommer hem i morgon och ska försöka återställa det lilla busfröets pillande. Hädanefter ska datorn stängas av när hon är i närheten. Jag fick i alla fall klart med valplådan som nu är tvättat lufttorkad, ihopsatt och på plats och i morgon flyttar Klara in. Göran är borta i kväll så jag tar igen allt stim som varit idag. Efter svampmacka och ett glas rosé ska jag bänka mig framför burken. Och i morgon kan vill ju alltid hoppas på ett bättre väder - min barometer går uppåt så det finns hopp och den är säkrare än SMHI men än står den lågtryck men som sagt den är på väg uppåt!! Ha en riktig go tisdag som är min första semesterdag!

20150726 För att börja med natten så gick jag och la mig efter att jag skrivit här med att slötitta på "Mord o inga visor" rätt som det var hör jag Göran va i ...... va är det? kom hit får du se. Och vad fick jag se, jo en mycket rälig groda en sk. frö som hoppade in bakom tv-bänken. Fram med ficklampa och min håv till akvariefiskarna. Och till slut fick Göran ut den och jag skrikande fick håven över den - grodor och ormar är det värsta jag vet. Men grodan kom utomhus i alla fall - tror ni jag var trött sedan? nej pigg som en nötkärna så uret var 2 innan jag släckte. Kan säga att jag inte var lika pigg i morse när Märta höll på att dö av hunger. Men när doggsen fått sin mat blev det sängen ingen. En gråare och tristare dag än denna får man leta efter, efter våran förmiddagspromenad var både jag och hundarna totalt genomblöta. Och det har regnat och blåst halv storm i princip hela dan, och vinter är nog här för det satt en domherre på en utestol och dem ser vi inte mer än på vintern. Ja va gör man en dag som denna? sover, tvättat, dammtorkat så nu är ju det klart till solen och värmen kommer!!!!!! Go´natt vänner! och jag hoppas att grodorna håller sig utomhus....

20150725 Sov länge idag och sedan tog jag och hundarna skogsrundan och hittade lagom med gulingar till kvällen och vi hann hem precis innan regnet kom. Efter lunchen tog jag och doggsen en välbehövlig siesta, två i sängen och en i jämte sängen. Endast lite tvätt och svamprensning och nu i kväll har Evelinas kofta blivit färdig och påbörjat Frejas. Men nu är jag trött igen - har en del att ta igen. Ha det bra så hörs vi!

20150724 Nu är det semester! så skönt att det inte med ord kan beskrivas. Även att det förhoppningsvis kommer ett annat jobb - men det är ett intressejobb och jag slipper att åka hemifrån. När jag kom hem i kväll gick jag med hundarna och sedan har jag bara njutit. Helt rätt Maria - Märta tar igen alla de månader hon var sjuk, så hon är som en valp igen, men jag njuter av att se henne så full av  liv igen. Vi kommer att höras framöver!

20150723 Nu mina kära vänner är det bara en dag till att jobba!! om någon skulle säga till mig att jobba en vecka till - den skulle få en stekpanna i huvudet!! Är ganska sleten nu, men efter lite mat och en slummer på altanen fick jag lite ny energi så jag dammsög i kväll för i morgon när jag kommer hem ska jag inte göra nåt - ja hundarna förstås. Fina grönsaker på altanen väl? riktigt stolt men två tigerrandiga tomater är redan uppätna eftersom Märta rev ner dem - så kompostnät  är det som gäller. Tack Maria för dina kommentarer och tankar - du vet fast jag inte alltid kommenterar det. Nu ska det vattnas lite och sedan ska uret ställas för sista gången på läääänge! Go´natt och ha en skön fredag!

20150722 Även dag 3 redde vi ut även att det var lite mer "bök". Och en av studenterna slutade idag så nu är vi tre resten av veckan - men det är ju bara 2 dagar, sen...... Tog en rensahuvudpromenad i kväll med doggsen, och vi hittade smultron som då inte växer vid vägen (de avstår jag gärna) men jag vet inte vem som var snabbast att få i sig dem, jag eller hundarna. Och i kväll blev det jordgubbar och glass så det har varit rödabärsfrossa i kväll. Nu är uret snart 22 och jag känner att John blund är i antågande. Jo föresten flädersaften är nu på flaskor och en del i frysen och den var jättegod. Du Eva var det Gin man kunde blanda med flädersaft? Go´natt alla och ha en bra torsdag!

20150721 Dag 2 avklarad som vi också har rett ut, men trött så det har inte blivit många knop i kväll. Och fast kvällen är tidig för mig tänker jag nog gå och kojjsa sätter väl på tvn lite så somnar jag nog kvickt. Go´natt och ha en bra onsdag!

20150720 Första jobbdagen över och den gick bra. När jag kom hem gick jag en rensahuvudpromend med doggsen. Satte mig sen ute i den sena eftermiddagssolen och gottade mig lite. Så har jag gråtit lite med Catharina i telefon - och dessa våra fyrbenta vänner som kan sätta så djupa spår i våra hjärtan. Men spåren i våra hjärtan gör att det rymmer ännu mer kärlek, och tiden läker det onda och blir redo för nya kärlekar - jag vet! En ny vet. kontakt har jag haft idag och nu ska vi ner till 1/4 tablett varannan dag med Märta. Och i slutet av augusti kan vi vaccinera henne och snart kommer nog hennes löp också. Nu ska jag ta min 1-årskärlek och gå o lägga mig och hennes mor kommer nog också smygande - det är mysigt i sängen!! Go natt alla o ha en bra tisdag!

20150719 En go sovmorgon blev det idag och sedan blev det turen ner till sjön. Och Jackie jobbade på ordentligt i sjön men Märta vågar ännu inte hoppa i. Men det fick bli lite apportering på land för dem bägge två med Hunter som åskådare som varken gillar att bada eller hämta dummies. Han får sitt till hösten när jaktsäsongen sätter igång. Och så har jag varit på visit i Palsbo och idag går Klara in på dygn 40, och det märktes stor skillnad idag och för en vecka sedan, så spännande är det!! Annars har det bara varit lugnt och skönt idag och så har jag tränat munlädret med att ha pratat med Maria läääänge och som vanligt har vi hur mycket som helst att prata om, Tack Maria! I morgon är det måndag och jag ska jobba - en vecka jag bävar lite för så det gäller att vi tre som jobbar håller oss på benen. Nu ska morgondagen förberedas och lite tv innan det blir dags för sängen. Och en bra måndag hoppas jag vi får!

20150718 Idag har min morbror Bertil med sambo varit här under dan. Han är den siste av "de gamle" som är kvar på både mammas och pappas sida. Så vi har haft en bra dag tillsammans och även pratat en hel del "gammalt" . Göran gick med doggsen idag eftersom jag hade gräsligt ont i min fot idag vilket beror på att jag efter jobbet igår stod i köket och förberedde dagen för att slippa stå där idag. Efter att de hade åkt i tidig kväll och det var färdig röjt i köket och jag satt mig med ett glas vin känner jag att jag är ganska trött så kvällen blir nog inte så sen. I morgon är jag pigg igen och längtar efter en skogspromenad - vilket jag nog inte är ensam om.... Ha det gött!!

20150716 Mina allra varmaste tankar till Catharina och Stefan och barnen som idag har fått säga farväl till sin älskade Moltas som efter en kort tids sjukdom ej orkade längre. Ni har det tungt nu men det finns ett ljus i tunneln!!

Nu är schemat ändrat under vår kollegas sjukskrivning, och jag och Elin som jobbar nästa vecka tillsammans med två studenter kommer nog att få veta av att vi lever. I kväll har jag varit hos Lena och plockat fläder, så nu ska det bli flädersaft på Solhester. Göran har tänt grillen och jag ska göra nada förutom saften. Hoppas att ni får en bra fredag!

20150714 Grattiskramar till Hunter och Simba på 12-årsdagen! Idag har det varit turbulens, först en jobbarkompis vars make är riktigt sjuk och man känner så enormt för henne och familjen och hoppas verkligen på det bästa. Vi skulle jobbat ihop nästan vecka, hon och jag en nyanställd och två studenter, så nästa vecka ser jag inte framemot. När jag åkte hem idag ringde Emma då var hon och Evelina p väg i ambulans till Ryhov då Evelina blivit huggormsbiten - som väl var hade han i stressituationen som blev enbart rispat henne på foten och de fick åka hem igen efter några timmars observation. Göran och Håkan såg till att den ormen inte biter mer. Efter lite hundmys, avslappning och dammsugning är jag totalt mogen för sängen. Go´natt och ha en bra onsdag!

20150713 Idag är jag så glad att jag klarade det - att gå runt västra Beth i skogen, vilket jag inte kunnat innan pga. mina "tassar". Men lyckligast var nog hundarna, äntligen en skogspromenad med hopp över diken och stock och sten. Och lite kvällsmat hittade vi också. Jag har tänkt mycket på Hunters 12 årsdag den senaste tiden. Så mycket vi har att vara tacksamma för att han är så pigg och vital, far runt som en unghund i skogen. Och om inget händer så klarar han nog en jaktsäsong till. Det har varit ett riktigt hyggligt väder idag som för min del har bestått i rensning av ogräs mellan plattor efter en stunds vila efter promenixen - så nu är det klart - en stund i alla fall.... Nu ska jag mobilisera mig för ännu en jobbvecka. Så hoppas vi på en bra och positiv tisdag för oss alla!

20150712 Idag har det varit ett helt ok väder och endast lite regn, och nu i eftermiddag kom även solen fram. Och Göran följde med ut med doggsen idag och vi gick en liten svamprunda också och hittade lite sommarkantareller som smakade mumma tillsammans med laxen i kväll. Håkan och tvinsen var här på fika och som ville stanna kvar, vilket de fick. Och de "hjälpte" till att göra jordgubbsglass till nästa helg och så hade vi vattenkrig och när vi var tillräckligt blöta tog vi kärran ner till ett vattenhål och kastade sten. Så några timmars frist fick Håkan som varit ensam med barnen hela helgen. När de var avlämnade var jag ute hos Linda i Palsbo för att ta mig en titt på Klara och nu är det ingen tvekan om att hon är dräktig. Så nu hoppas vi bara att det resterande också förlöper som det ska. Nu ska jag sätta mig framför burken en stund. Ha en bra måndag!

20150710 I går var jag tröttare än trötter, så en wirre lite mat och halv 10 låg jag i sängen, och sov till 06.30 och var pigg som en nötkärna. Så hundarna och jag startare ganska tidigt idag och gick till sjön. Men Märta vågade inte gå i sjön där är inte långgrunt utan man måste hoppa i direkt och där är hon inte än. Men Jackie fick jobba lite i vattnet och Märta fick lite landarbete istället. Körde en gång med bägge - de fick sitta kvar och jag gick och la ut två dummies och för säkerhets skull skickade jag Märta först och sedan Jackie och det gick riktigt bra. Sedan har jag gjort ett stor tag, dammsugit och torkat bilen invändigt och sedan blev det utvändig tvätt också. Och nu var den så genomskitig så det gick åt två tvättar med avfettning för den skulle bli vit igen. Det tog sin lilla stund så nu ska jag inte göra många knop resten av kvällen. Hoppas att ni får en bra kväll och bra söndag!

20150709 Från att ha varit korvstoppning i stan den sista tiden så ekar det nästan nu. Om det nu beror på att vägarbetet på E4 är klart eller att folk har flytt till värmen. Ja att för några dagar sedan nästan kokat bort så håller man på att dränkas i kyla... vet inte vilket som är bäst - ett mellanting hade nog inte varit fel, jaja önska kan man ju alltid. I kväll har Märta varit som en igel på mig - märks tydligt att kortisonet är minskat för nu vill hon ha sysselsättning. Har ju inte hänt så mycket för hennes del de sista dagarna, men nu är det snart helg så då får vi ta igen det. Är faktiskt ganska trött och ska jobba två veckor till så sedan faller jag väl i en hög. Men nu ska jag falla ner i sängen. Ha en bra fredag!

20150707 Kaos som vanligt i Jönköping när man ska hem, börjar tro att det är Stockholmssyndrom, försökte i alla fall att skynda mig hem då det var födelsedagskalas för dottern som närmar sig mig med stormsteg!!! Tack Maria att jag får höra lite hur du och Liisa har det - det är så kul. Har rensat och frusit jordgubbar som jag sprang över för 10:-/lit när jag var på Blomsterlandet vilket jag inte kunde motstå. Har svarat och rensat bland mailen i kväll då inkorgen blir för full med jämna mellanrum. Märta har också ätit upp min gurkplanta som det började vara små gurkor på (minigurkplanta) så den är ett minne blott - matvraket Märta.... lite sur blev jag allt hade sett fram emot egna gurkor, men så är det med de små liven!!! Go´natt och ha en bra onsdag!

20150706 Man kan säga att tempen kan ändra sig från ena dan till den andre, och sugen på att bada har man inte varit och i eftermiddag har det blåst halv storm. Men det blev i alla fall ingen åska och det tackar jag för. Idag hade vi sovmorgon och sedan fick hundarna en ordentlig promenad den har ju varit lite kortare i värmen som varit. Sedan skjutsa jag Göran ner till Ljungby för att hämta hem en traktor från mossen där och var hemma vid 15-tiden och så hade jag lovat Evelina att komma till mormor ensam medans Hampus o Emma for och handla, så vi hade ett par mysiga timmar innan fröken ville gå hem igen. Därefter klipptes gräset hos hundarna och så fick Märta lite "hålla fast övningar". Sätter mig väl och "glana" lite på tvn innan det blir dags att sova för nu väntar ytterligare en jobbvecka. Ha en bra tisdag!

20150705 Idag har Märta simmat!!!! flera gånger simmade hon ut efter en boll och det var nog en häftig upplevelse för henne - för det var som hon tänkte " vad hände" och nu är hon jättetrött. Idag var jag i alla fall uppe i tid och gick först med våra doggar och sedan med Emmas då de har varit borta - men det var varmt innan jag var hemma igen. Har mest suttit i skuggan, men rensade lite ogräs i plattorna de som var i skuggan sedan gick inte det. Och när skuggan fallit över trimbordet inne hos hundarna åkte klippmaskinen fram och Hunter ser nu ut som en skabbräv för skäret började vara dåligt så det får fixas i veckan och så får han justeras sedan men all päls kom bort men det blev inget finlir. Men han blev lycklig att bli av med pälsen för han har jobbat hårt med att själva plocka av den. Skriver tidigt i kväll för de har lovat åska fick sms från SMHI om detta och det kan bli häftigt efter denna värmen när den nu kommer. Men Maggan är på plats och sladden ur. Och jag har satt på potatisen och filén i ugnen så min arbetande make få lite mat när han nu kommer hem - men han har "bara" varit borta i 12 tim än. Nu hoppas vi att det inte blir ett alltför häftigt oväder - jag gillar inte åska! Och så får ni ha en bra måndag!

20150704 Jag har inte fått solsting - bara nästan och skinnet har antagit en kräftans färg. Jag klagar inte på värmen men det är liksom inte lagom åt något håll. Och inte gör man många knop när man är ledig är man på jobbet så måste man, men det var inte skönt i fredags och inte bättre när man satte sig i en kokhet bil där tempen visade 33 gr. Så jag var ganska trött igår kväll och var seg i morse. Så det han att bli lite för varmt när jag gick med hundarna, men de fick varsin svalkande slangdusch när vi kom hem och jag satte mig i skuggan. Åkte ner till sjön och var där ett par timmar och vattnet är underbart nu. Har annars suttit inne hos hundarna idag och i skuggan har jag haft lite hundvård och pälsen på Hunter är dags att ta igen men det har jag inte orkat. Och nu i kväll åkte jag ner igen till sjön för att svalka av doggsen och nu är det inte långt kvar innan Märta simmar också. Jag avstod badet i kväll tog en dusch istället. Fixade lite mat och precis nu kom Göran hem han har "bara" jobbat 14 timmar idag! Så nu ska jag språka lite med honom innan han går in i dimman. Ha nu en riktig go söndag!

20150701 Riktig sommarvärme! och lyckades flexa ut 1½ timme tidigare i dag. Åkte direkt ut till Palsbo för att ta mig en titt på Klara och det ser positivt ut, så nu håller vi tummarna. Hem och packade in hundarna i bilen och for ner till "lilla strand" och det var ljuvligt gott i vattnet och Jackie njöt i fulla drag med att simma runt och Märta blir järvare och järvare, men än tycker hon det är otäckt när hon inte bottnar. Och Hunter är som han är, är det inte gyttja räcker det med "kärringadopp". När "grillmästarna" var slut klippte jag gräset hos hundarna då tempen lagom för det. Nu är klockan för mycket igen ser jag när jag sitter här, så go´natt och ha en bra torsdag!

20150630 Sista dan i juni och vi lägger den månaden bakom oss också, och någon större sommar bjöd den inte på. Man tror inte det är sant hur de kan sätta igång med vägarbeten så de korkar ihop hela stan, det måste väl gå att organisera på något annat sätt - men där är väl ingen kvinna med och bestämmer!! Sitta i timmar efter jobbet i kö för att komma hem det är fy blä... Så jag var inte hemma förrän vid 18-tiden inte helt jublande efter nästan 12 timmar hemifrån. Så jag tog doggsen och gav mig för att rensa hjärnan, men det blev inte jättelångt för vänsterfoten gjorde sig påmind. Så fick det bli lite matlagning - och så sedan var den här dagen slut. Go´natt alla och bränn er inte i morgon i solen!! Ha det bra!

20150629 Ja inte blev dagen som tänkt men den blev bra ändå. Ett fint regn har fallit nästan hela dan så vi var ganska blöta när vi kom hem jag och hundarna. Men lite träning blev det för flickorna i skogen idag, ett sök, en dubbelmarkering och ett linjetag så sex dummies levererade de hem var och det gick över förväntan fast Märta är slarvig med avlämningarna och droppar dem, så det har vi att jobba på bl.a. Eftersom det inte blev något soft i solen idag så blev klädförrådet städat och lådorna i köket städade, det har tvättats, strukits och anmält plockande. Så det blev mycket gjort idag som inte var planerat. Men nu ska ju värmen och solen infinna sig och en ny jobbvecka väntar. Så ha en bra tisdag!

20150628 Idag fick jag och hundarna sällskap på våran promenad då Freja varit hos sin pappa i helgen och jag har fått lite farmorsmys med denna bestämda dam som jag inte tvivlar på vem hon fått det ifrån!! Annars har denna söndag gått i lugnets tecken, ja lite ogräs mellan plattorna har det blivit men det är hur ledsamt som helst och mina fingrar tycker inte heller det är roligt. Så nu ska jag fortsätta softandet när diskmaskinen är ur o påladdad igen o dammsugaren blivit matad!! Ha en bra måndag!

20150627 Först ett stort Grattis till I-kullen som har blivit 10 år!

Idag har Freja varit på besök så lite farmors mys har det blivit. Tidig förmiddag gick jag och doggsen ner till sjön så det blev hundbad och lite dummis kastning. Så kom yngste sonen på besök. Så det hann bli tidig em. innan det blev något "vettigt" gjort både inne och ute. Och efter maten i kväll har jag legat på altanen och myst och tittat på solen som sedan gick ner i sin vackra syn. I morgon är åter en dag i ledighetens tecken så nå´t "vettigt lär det väl bli.

Fast i fredags efter jobbet tog jag hundarna till skogs och det blev både ett sök och linjetag till damerna. Hundarnas gräs blev klippt och sedan hjälptes jag och Göran åt med att rensa och frysa 15 lit jordgubbar. De sålde nämligen en låda jordgubbar för 200:- utanför Maxi och jag var inte ensam till att utnyttja det erbjudandet. Go´natt alla och ha en riktigt skön söndag!

20150625 I kväll efter jobbet fick vi besök av Linda L och Anders och fick även träff Loffe, Chifen och Stella. Så roligt att träffas och få en go pratstund och Tack för hjälpen med hundarnas sommarnöje! Idag har i alla fall solen visat sig men man kan inte påstå att det är någon större värme - men det kan ju bara bli bättre! Snart helg och då ska jag som Maria försöka att tvätta av bilen vilket är mer än välbehövligt nu. Ska också försöka mig på lite hundträning, för nu har högerfoten blivit ok, känner bara av den vid "för mycket" , vänster är en smärta på 7-8 varje steg men man får väl bita ihop. Tröttheten börja ramla på, så jag och Märta ska nog gå till sängs. Ha nu alla en riktigt skön fredag!

20150624 Lite smått irriterade var både jag och de andra i bilkön på månsarpsvägen i em. Det är skyltat att den ska vara avstängd mellan 07.00-16.00. Men se vi fick stå och vänta innan de lagt igen så mycket att vi kom förbi och då var uret nästan 16.30, jag hade väl turen att komma bland de sista men en del hade stått där en bra stund. Så den skyltade tiden är inget att lita på. Och så har sygänget varit i Byarums Hembygdsgård för det traditionella avslutet av juntan och som vanligt var det trevligt och mycket hantverk att titta på och t o m jag vann två priser på 16 lottor. Sedan i kväll har jag fixat lite med kläder så nu får verkligen sommaren komma för nu har det blandats sommar och vinterkläder länge nog. Men nu ska jag blanda ner mig i sängen. Håller tummarna för att alla får en bra och positiv torsdag!

20150622 En härlig midsommarhelg som vi har tillbringat med Yvonne och Roger och deras hundar Spike och Joey är nu över och vardagen är här igen. Jag har varit helt datorbefriad denna helg, så därför har det varit tyst Maria! - men allt är bara bra. Denna vecka är Månsarpsvägen avstängd och det märktes idag, för här har varit en gräslig trafik av alla de som ska mot Jönköping. Och jag får tänka mig för i morgon så jag kör åt "fel håll". Hämtade barnen på dagis och sedan har det varit full rulle - och naturligtvis började det regna när maten var avklarad så att vi inte kunde går ut. Men nu börjar det så sakta att mörkna så det blir väl dags att krypa ner i bingen. Hoppas att ni får en bra tisdag!

20150619 Midsommarafton! fast tyvärr en grå sådan som vi inte kan göra så mycket åt. Men det blir ett besök på Rasjöns strand med det traditionella Midsommarfirandet där och lite senare i eftermiddag kommer våra gäster. Så vi ska nog se till att fira midsommar trots vädret. Så ha nu en riktig bra helg!

20150616 Idag minns jag precis hur det var för 1 år sedan - den långa, långa natten innan alla 8 valparna var ute. Men att det redan har gått ett helt år sedan dess. Detta härliga gäng valpar som var så störtsköna ända från början. Så jag hoppas att alla Ettåringarna har haft det bra och blivit firade - inte för att jag tror de bryr sig så mycket med ändå. Och så har jag äntligen fått hjälp med gräset och det känns så skönt att Maggan är här, så nu har jag bara hundarnas gräs att klippa, helt fantastiskt med allt det slit jag lagt ner på gräset. Men nu är timmen allt för sen så för att orka upp i morgon så säger jag go´natt och ha en bra onsdag!

20150615 På turen idag så gjorde Hunter ett regält gyttjebad - så det fick bli både slang och borste när vi kom hem. Hämta tvinsen mitt på dan idag, så nu vet ni vad jag gjort idag och kul har vi haft. Försökte vara ute lite på em. men vi fick gå in då knotten var vrålhungriga. Så har Maggan flyttat in till oss i morgon får ni se en bild på henne. En kort vecka denna också vilket inte är fel. Men nu hoppas vi på att det blir en bra tisdag!

20150614 Tar piller och sedan går jag med hundarna, idag en lite längre tur. Men hemmet behöver också skötas... så igår blev det alla altanfönster in och ut + skenor och de vanliga golven förstås. Idag har flickorna fått en genomkörare tills hälarna sa till på skarpen.. Tänk att det känns som man kör in en kniv i hälen varje steg man tar - det tänkte jag inte ett dugg på innan, nu kan man säga att jag tänker på det. Fast tjurig är jag och har också rensat lite ogräs mellan plattorna. Och fy attan vad jag gnäller!! men förutom hälarna är allt jättebra!!! nu har maken lagat lite mat och sedan sätter jag mig på altanen - sport på Tv.... Och tittar på den halva stormen som härjar utanför = sommaren 2015! Ha nu en riktigt bra måndag!

20150611 Äntligen lite sommar! Göran är mossen och jobbar och doggsen är ensamma hela dagarna. Så igår gick jag en kortrunda med dem vilket jag inte gjort på flera veckor o vist var det skönt även att inte hälarna tyckte det var kul - men det finns ju piller. Idag efter jobbet och matinköp och sedan inplockat, stoppade jag in hundarna i bilen och for ner till lilla strand. Så nu har jag badat till knäna, Jackie badat fullt ut med flera simturer, Märta gick också långt ut men det blev inget sim men blöt nästan upp till ryggen. Och Hunter - ja som vanligt gör han ett kärringadopp och sedan var han nöjd. Men flickorna fick hämta lite bollar o Märta blev järvare och järvare. Sedan plantade vi på kyrkogården på hemvägen. En fördel med min dubbelbur vilket vi gnällt en del om då den blir fasligt tung - är att man kan ta bort mellanväggen och i o med det fick alla tre hundarna väl plats och det kändes riktigt bra. För mig har det blivit en riktig kortvecka men det gråter jag inte för och lika skönt ändå att det är fredag i morgon. Något måste jag glädjas åt som ska jobba nästan hela sommaren. Ha nu en riktigt skön dag i solen!

20150609 Idag på morgon gjorde vi resa nr 2 till Kalmar och idag blev det en bra parning, så nu hoppas vi att allt håller hela vägen ut, och att det blir lite valpisar här i augusti. Jag fick ledigt idag med kort varsel och det är också härligt med goda jobbarkompisar som ställer upp. Nu har Klara fått komma hem igen, vilket hon säkert längtade efter, men hon har varit helt fantastiskt och smält in i vår flock - en lugn och stabil tjej som älskar att ligga i knäet och i sängen ( det sista håller vi hemligt för matte - näe Linda har fått den infon). Efter en veckas anspänning kommer jag nog att sova tungt i natt och Märta har ingen konkurrens i sängen - men hon kommer nog att sakna Klara för de har busat och haft riktigt roligt ihop. Go natt alla och ha en bra onsdag!

20150608-09 Kort och gott - vi är på parningsresa!

20150606 Sveriges Nationaldag och för mig minnenas dag med en hel del nostalgi. Dagen idag ska jag tillbringa i hundens tecken, ja lite i blommans tecken också. Och det får väl bli innan det blir regn och åska!! Hoppas att ni får en bra Nationaldag!

20150604 Nu är det äntligen bara en dag kvar att jobba. Man kan inte säga att jag mår förträffligt, tappar humöret mellan varven. Nu har jag haft värk i två månader visserligen på like olika ställen men det här är värst att inte kunna gå som jag vill är och har alltid varit min fasa och denna jävliga värk i fötterna gör mig tokig. Gick väl lite för långt igår när vi var på Dumme mosse och det har jag fått lida av idag - fast vi hade det trevligt där. I kväll har jag försökt att pula lite - men vad man är gör så använder man fötterna det tänker man inte på när de fungerar som de ska. Och så väntar vi på att få åka och para men än är inte madam redo även att hon har ändrat sig lite från igår. Men Klara är så mysig och det är trångt i sängen nu kan man säga... hon går riktigt bra ihop med de andra och det känns bra för vad vi hoppas komma skall. Men nu ska jag ta flickorna och sussa. Ha nu en riktig skön fredag i värmen som äntligen har kommit!

20150602 En tuff dag på jobbet och en ½ timmes övertid. Var sedan på Intersport köpte inlägg då jag fått råd om det. Och dessa inlägg var riktigt bra när jag gått med dem nu i kväll så det blir test med dem i morgon, känner nu även av vänster foten men inte lika illa. Klara har i kväll intagit växelvis mitt och Görans knä, hon är en riktig knähund precis som Linda sa, men än är hon inte riktigt färdig för en parning och det märks även på de andra. Men Märta har fått en riktig konkurrent, blir så avundsjuk när Klara intar knäet - det är nyttigt för henne som har varit så mycket i centrum. Nu ska det kojsas för i morgon blir det tidigt och efter jobbet ska vi fira en 40 årig jobbkompis på Dumme mosse med korvgrillning (självvalt). Nu viner "höststormen" runt knuten. Ha en bra onsdag!

20150601 Idag har det varit fotvila och det har nog varit nyttigt. Göran gick med doggsen och lyckades pricka in den mellan regnskurarna. På förmiddagen kom tvinsen för att Emma skulle få sova lite eftersom hon jobbat i helgen, så vi hann med både fika och lunch. Sedan i eftermiddag var jag och hämta Klara som har fint kommit in i flocken. Märta fjäskar och försöker få igång Klara på lek, men det känner hon inte för än. Så nu bara väntar vi på att det ska bli dags. I morgon är det dags för en ny jobbvecka igen som jag hoppas ska lösa sig. Hoppas det blir en bra tisdag!

20150531 Då har Offroad helgen gått av stapeln och den kan ni se mer ifrån på framsidan. Jag var där en stund på förmiddagen i går haltandes med kryckor som Landstinget i Jönköping (numera Region Jönköping) "skänkt" till familjen Hansson och som nu kom till användning igen. Gick som vanligt med hundarna i sakta mak och det är tur jag kan ha dem lösa så de får springa av sig. Kan säga att foten inte alls mådde bra efteråt, men vad gör man inte för doggsen. Men resten av dagen har jag vilat och gnällt över denna onda fot, har liksom inte tålamod för det här. I morgon har Göran lovat gå med dem så ska jag försöka aktivera det de har mellan öronen. Hoppas att jag vaknar i morgon utan att ha ont - men det är väl för bra för att vara sant... Nu ska eländet smörjas och sedan ska jag gå i säng. Hoppas att ni får en bra måndag!

20150529 Då har ytterligare ett tråkigt bud nått mig att Blaisy har fått somna in i den aktningsvärda åldern av 14 år och 3½ månad. Och nu har alla i kullarna A - F fått vandra över regnbågsbron. Och jag fäller en tår över alla dessa fantastiska valpar jag varit "jordemor" åt och som nu finns på de evigt gröna ängarna.

Jag haltar vidare med igår inköp av två nya par skor, ett par till jobbet och ett par till o från jobbet. Men jag har fått många goda råd de två sista dagarna av mina patienter - det är ingen ovanlig åkomma det här även att det gör jävliskt ont!

I kväll invaderas Beth av husvagnar och terrängbilar och i morgon är det Offroad träff och terrängkörning av dessa ekipage och skogen är upp snitslad. Ska bli spännande och ska halta med. Alla är Välkomna och det kostar inget att komma och titta. Nu blir det högläge och soft framför TVn. Ha nu alla en riktigt go fredagskväll!

20150527 I går var en telefonkväll och har nu pratat med nästan alla valpköpare till M-kullen som snart fyller 1 år. Och det är härligt att höra att alla valparna mår bra och artar sig bra. I kväll har det varit junta och är nyss hemkommen och det är underbart att ha Lena där som kommer ihåg att jag har inlägg för hälsporre. För efter att ha haltat runt efter sträckningen i höger fot har jag då fått hälsporre i den foten och haft frunktansvärt ont, så när jag kom hem rotade jag fram inläggen och himmelriket har infunnits sig. Men nu ska jag kojjsa och förhoppningsvis kunna njuta av morgondagen med att kunna gå utan att grina illa. Go´natt och ha en bra torsdag!

20150525 Så har K-kullen idag fyllt 4 år och ett stort Grattis får ni nu i kväll! 25 maj och jag hade behövt ha vantar på när jag gick med hundarna idag - inte klokt! Men regnet upphörde i alla fall och solen sken men värmen fanns väl någon annan stans. Och i kväll har det varit sommarfest på tvinsens dagis med fliströja och täckväst på! men det var trevligt ändå och alla dessa små barn är för härliga. Torkade upp så pass mycket idag så jag kunde klippa gräset hos hundarna. Men nu är det bäst att tänka på jobbveckan man har framför sig. Så go´natt och ha en bra tisdag!

20150524 Idag har det varit segt så in i norden, inget för oss ungdomar att vara uppe till småtimmarna. Så någon morgonpromenad kan man inte kalla det när vi masade oss ut vid halv två på em. Så kvällen lär väl bli tidig, men får väl vänta tills solen gått ner i alla fall. Så det känns gott att vara ledig i morgon i alla fall. Ha nu en bra måndag!

20150522 Fullt ös denna veckan också, instruktörsmöte i onsdags och avslutning på vår allmänlydnadskurs i går kväll som blev lång och var inte hemma förrän 22.30.... Men det har varit en riktigt rolig kurs med kanonduktiga deltagare som kan gå hur långt som helst - kanonkul. Men det är skönt att det är fredag och Pingsthelg också så då blir det som vanligt Kvarnaberg Grand Prix i morgon lördag. Och i eftermiddags fick jag ett mess från Linda att Klara börjat löpa!!! så nu får jag försöka justera min semester lite, men det känns bra och att det ändå är lite sommar kvar när ev. valpar kommer. Nu ska jag softa lite framför tvn. Ha nu en riktigt Glad Pingst!!

20150519 Om ni tror jag gått i ide så har jag definitivt inte gjort det, här har varit fullt ös hela helgen med allt vad det innebär att fira en 70-åring! Det har varit riktigt roligt men också jobbigt. Men nu är det över och det är skönt det med. Så nu vet ni vad jag sysslat med i helgen och det känns i kroppastollen så nu säger jag go´natt!

20150514 Grattis till Catharina och Malte som åter har gjort bra ifrån sig och denna gången på lydnadsplan. Hundturen idag gjorde inte gott i foten då den blev lite väl lång men efter ett piller och vila ute i solen blev det ok igen. Har inte gjort många knop idag med beräkning, fick lite fikabesökare i em. av tvinsen med mor och de livar upp stämningen kan man lugnt påstå. Vi har flyttat om lite ang. lördagen så det blir nog bra. Fällde en tår när jag läst GB - Tänker på dig Maria! Nu ska jag tänka på morgondagen eftersom jag ska jobba och sedan handla. Så ha nu en skön fredag alla ni som är lediga vilket jag tror de flesta är!

20150513 Har precis pratat med Maria som i eftermiddag har tagit farväl till sin älskade Bexa. Jag tänker på dig och vet vad du går igenom. Men Bexa har haft ett långt och bra liv tillsammans med dig och helt rätt tog du beslutet innan åldern helt tagit ut sin rätt. Och Liisa kommer att se till att du får fullt upp!!

20150511 Nu var det ett tag sedan jag gjorde något här och det beror på..... ja jag ska inte orda så mkt om det, men jag föll i duschen och har haft ett H för att sitta. Men i helgen har det blivit mycket hund eftersom det har varit bra med att gå o röra på sig. Så i går gick jag först med hundarna till sjön sedan hade jag bestämt att lägga spår, men när jag gick ut Jackies spår steg jag snett och så var jag halt. Men linkade ut Märtas också. Så infann sig ett mindre världsproblem foten behövde vila o jag kunde inte sitta.... När Göran kom hem gick vi spåren som var bestämt innan då han ville se hur de gick. Och med lite värktabletter gick vi spåren och bägge flickorna redde ut sina spår, men mannen tyckte jag lagt ett för svårt spår till Märta med 2 90gr vinklar och 1 spetsvinkel - men hon redde ut det bra utan hjälp, och då har jag använt ca 1dl blod till bägge spåren. Efter det var det två trötta flickor som intog våra sängar och jag tog ett varmt bad. Idag blev det faktiskt en längre runda än vad jag tänkt från början men efter 15 min började tabletten verka och det gick helt ok. I eftermiddag sedan har jag o mannen varit i staden och "förstört" massor av pengar till mer eller mindre behövliga "saker". Nu ska jag röra på mig lite så får vi se om det blir något mer här. Så ha en bra tisdag!

Maria du vet att jag är med dig i mina tankar i det beslut du har fattat. Kram!

20150506 I kväll har jag faktiskt firat med ett glas rött bara för att jag blivit av med stygnen för det är såå skönt - inget som sträcker och gör ont hela tiden och det gjorde inte ett dugg ont att ta bort dem. Så nu hoppas jag att den sista svullnaden också snart lägger sig. Gick den korta rundan med doggsen när jag kom hem och det var himmelskt skönt att få lite luft. Göran hjälpte mig sedan att bära ut mina krukor då rosorna blivit en halv meter inne i garaget och jag har klippt ner dem o till helgen ska de få lite ny jord. Men så ringde Johan att han kört fast i skogen och så fick Göran åka och bärga och så var den hjälpen borta! Men nu ska jag gå o lägga mig och det behöver jag ingen hjälp med - än!! Go natt och ha en bra torsdag!

20150505 Oj oj oj vilken dag vi hade igår, bilen som vanligt full och många fynd gjordes, men någon ögonskugga blev det inte Maria, det känner jag mig inte redo för än! Tack tjejer för en lång härlig dag tillsammans och ett särskilt Tack till Lena som kör på oss. Men trött var bara förnamnet när jag landat hemma med alla kassarna - men nästa gång blir det stödstrumpor! det sa benen ifrån på! Louise mätte stegen som var 12000 o de var nog samma för oss alla. Så idag har jag "vilat" upp mig på jobbet och efter den var det tandläkarbesök och lagning av ett hål. Och i morgon blir en stor dag för då ska stygnen tas bort och det ska bli skönt även om jag bävar lite för det, för det kommer nog att kännas, detta blir på morgonen och efter jobbet är det frissdags. Så nu ska det sussas så dagen orkas med. Så ha nu en skön regnig onsdag!

20150503 Vinter igår och vår idag! För igår åkte vinterjackan med mössa och vantar fram så snorkallt som det var. Annars har det varit en helg med mycket barn, men när alla hade lämnat huset var det som att stänga av en kran, så då fick det bli lite hundvård på stora stenen ute. Men hundarna har varit helt slut i eftermiddag, först skogspromenad, barnbarn och sedan tassvård. Men nu ska jag förbereda lite mat och sedan får det inte bli allt för sent i kväll för i morgon bär det av till Ullared ihop med Lena och Louise och listan har blivit lång så det lär väl bli som vanligt - fullt i Lenas bil! Men kul ska vi ha! Hoppas att ni också får en bra dag!!

20150501 Ja något vårväder kan man inte tala om 1 maj, men på väg hem med doggsen hade jag fått upp lite värme i alla fall. Tog fram "fönsterhjälpen" och hann med en hel del fönster från utsidan innan jag var halvt ihjälfrusen. Lite sen lunch och lite middagsvila - det är mumma det. Idag en stor förbättring med mina ögon har inte kliat alls så mycket som igår då jag trodde jag skulle bli tokig. Idag har det sett ganska hyffsat ut så att jag kan träffa folk utan att skrämma livet ut dem. När vilan var överstökad var det dags för golvsanering och lite omplantering av mina orkidéer, har en clivia också som håller på att spränga sin kruka men den tar jag tag i morgon, det lär nog bli en hel del nya plantor så är det någon som vill ha en clivia finns det här i morgon. Lite god mat med dryck och hockey har avslutat dagen och i morgon är det ändå bara lördag! hoppas att ni får en bra sådan!!

20150430 Igår var det avslutning för Märta med uppvisning för alla moment vi utfört under kursen och hon klarade alla med " mycket väl genomfört" och hon är faktiskt duktig. Och idag har jag då jobbat andra dan med "mina ögon" och det har gått hyffsat idag igår var det jobbigt. Det som är mest jobbigt just nu är klådan som håller på att göra mig tokigt - men det är tur att det finns "Aloevera gelly" det hjälper! Idag när jag gick från jobbet till bilen så hade himlen öppnat och den var öppen även nar jag gick in på Maxi för att komplettera lite, så jag var något blöt på hemresan. Resten av kvällen har jag våndas mina ögon men också fått god mat av maken och dricka. Men nu ska det bli skönt att krypa till kojs. Hoppas att det blir en bra 1 maj - hade tänkt faktiskt putsa fönster om vädret tillåter. Ha det gött!!

20150428 Tänk idag fyller yngste sonen Emil 30 år! Tänk va åren går - som jag brukar säga till barnen att snart är vi jämngamla!!! Annars har jag inte mått så vidare idag har väldigt ont i mina ögon, hade nästan tänkt lägga ut en "selfis" på mig men har avstått från skrämmande inslag. Gick med hundarna till sjön, men det är i princip vad jag gjort idag, hade behövt träna Märta men har helt enkelt inte orkat. Har sovit, suttit med frusna ärtor över ögonen och droppat dem med jämna mellanrum för att hålla ögonen fuktiga. Men i morgon är det meningen att jag ska jobba så får vi se hur det går. Nu ska jag i alla fall försöka sova och hoppas att det går bättre denna natt än förgående. Tack Maria för ditt inlägg i GB. Ha nu en bra onsdag!

20150427 Jag har nästan förträngt att J-kullen fyller 8 år idag - jag vill inte att åren ska gå så fort!! Min älskade Jackie jag vill ha dig för evigt! Men åren går och man ser de grånande nosen och det är bara att gilla läget! Alla valparna i kullen finns kvar och ett varmt GRATTIS! till ER!!

Idag är så är mina ögon opererade och det tog 50 min. och gick bra. Just nu 3 tim efteråt har jag ganska ont och kan inte blunda, men har fått droppar för att hålla ögonen fuktiga. Är hemma i morgon också, men sen tror jag att jag fixar jobbet, har reserverat mig för att inte ta några barn - kan ju skrämmas! Mannen lagar mat och jag ska ge "skithunden" Födelsedagsbarnet och Hunter lite mat nu! Hoppas att ni får en bra tisdag!

20150426 Blev inget skrivit här igår kväll eftersom jag hade ensam vårdnad om fjärrkontrollen! Idag var det nästan lite kallt när jag gick med doggsen, ångrade att jag inte hade vantar på mig. Men sedan kom solen fram men någon värme var det inte riktigt. Lite träning har vi åstadkommit det är ju avslut på Märtas kurs på onsdag. Fast jag håller på att bli tokig på denna kortisonhungriga hund som äter allt. I går spred jag lite hönsgödsel, men glömde hallonbuskarna jag har i byttor inne hos hundarna vilket jag gjorde idag - tror ni inte hundkraken var där och åt hönsgödsel - men har fått ett par tillsägelser på skarpen. Så A-fil måste hon ha en klick var dag för att hålla magen i form med all den skit hon äter - det enda hon inte äter är älgbajs - allt annat går ner - vi pussas inte så numera!!! I morgon ska jag operera mina ögon och det ska bli skönt - när det är över! är väl inte nervös precis men lite spänd och olustig är jag nog allt. Nu ska jag sätta mig på altanen med ett glas rött och njuta! Vi höres i morrn!

20150424 Och äntligen är det fredag! den här veckan har varit jobbig på alla plan, jobbet inte minst. Ska bli så skönt med helg och lite vila och lugn och ro. Är så trött i kväll ska försöka att hålla mig vaken så jag får se vem som vinner dansen. Go´natt hoppas att vi alla får en skön och vilsam lördag!

20150421 Så har ytterligare en hund från Hundskallet´s fått somna in. Att Hundskallet´s Mexis Elvis "Ecco"  blivit dålig fick jag vetat sedan förra veckan och jag har varit uppdaterad men beslutet har legat hos Mikael och han fick somna in natten till idag i jämte Mikael under täcket. Jag har full förståelse att Mikael inte kunde ta detta tunga beslut då han också miste sin pappa Roy-Arne i december som också var en nära vän till oss. Våra allra allra varmaste Tankar till Mikael i kväll. Som jag sa till Mikael i kväll att nu har både Roy-Arne och Ecco det bra på den andra sidan.

När jag kom hem efter jobbet idag - innan jag visste detta, tog jag hundarna och gick en snabb promenad och som vanligt är det så skönt att få lite luft efter en dag inomhus. Men nu har liksom luften tagit slut och det är sängen som återstår. I morgon är åter en dag som vi hoppas blir en bra dag!

20150420 Idag var det riktigt skönt, kunde gå i t-shirt med väst idag med hundarna och på väg hem stannade vi till vid en ojämn betesvall och körde lite apportering, så de fick ett par omgångar var Jackie och Märta. Men de blev bra trötta de är heller inte vana vid värmen. Tvätta bilen har jag gjort och tagit bort alla "nitar" ur JP så de kan användas till valpar - det är terapiarbete men får man sitta i solen är det ganska ok. Lite annat smått och gott har det blivit, men trött är jag med all sol o värme o lite jobb och lite ont i armen har jag också, så jag funderar på att ta ett piller och säga go´natt!

20150419 Idag har jag fått omgås med alla mina tre barnbarn. Freja kom hit tillsammans med fadern så vi fick både äta frukost och lunch tillsammans, efter det var Johan tvungen att köra henne till sin mor den 35 milen enkel resa..... ordar inte så mycket mer om det mer än att jag tycker att Johan är fantastisk och kan bara konstatera att blod är tjockare än vatten. När de hade åkt kom Emma hit med tvinsen och så fick de lunch också och jag och Emma fikade tills morbror Emil också kom, mer fika och så följde han med dem hem, vilket uppskattas av både tvinsen och morbrodern. Och jag kan säga att jag fick en behövlig vila och sedan röj. Hundarna hann jag att gå med efter Freja åkt och resten anlände, men de har varit helt utslagna efter alla barnens ståhej, men det är helt fantastiskt att se hur väl de vill de små och är med på deras upptåg. Maken fixar mat i kväll och jag ska inte göra ett dugg, och i morgon ska jag aktivera mina hundar!! Ha en go måndag!

20150418 Idag är jag så stolt över Catharina och Malte över deras prestation att på första försöket i Appellklass göra så bra ifrån sig! Ni är guld värda!!

Och resten av dagen har varit helt underbar, gick med hundarna ner till sjön. Vi fikade ute och sedan tog jag ut solstolen och satt en bra stund och gottade mig i solen. Sedan har jag gjort ett jättejobb genom att raka av Hunter och du milde vad päls det var och han är förevigad med allt hår men den bilden kommer nog i morgon. Nu ska jag fira Catharinas och Moltas prestation med ett glas vitt och något gott att äta. Ha nu en skön lördagkväll!

20150416 Då har vi hållit kurs i kväll, och vi var i skogen där deltagarna först fick lägga var sitt spår och sedan gjorde vi en sökruta. Och alla hundarna var jätteduktiga. Som väl var var vi klara med uppgifterna innan vi fikade för efter fem minuter satte det igång att regna med inslag av snö så det sista kaffet sattes på tvären för vi bröt för hemfärd totalt dyngsura och genom frusna. Full värme i bilen där utetempen visade 3+, så det lär väl bli halt i morgonbitti också, för idag körde bilarna sakta på Månsarpsvägen. Med all frisk luft i kväll ska det bli skönt att krypa till kojs. Och i morgon är det fredag och ha en riktigt bra sådan!

20150415 Jobbet har känts bra och det är skönt att vara tillbaks på banan igen. I eftermiddag har vi haft Cosmic utbildning, nytt i remissbehandlingen nytt tankesätt och nya "kommando" ord. Tiden står inte still och inte Cosmic heller - bättre? ja kanske, det sätter sig väl det här med även att skallen är trögare.... Jag och Märta har varit på kurs en kväll som det regnade hela tiden, inte hällregn men dugg. I kväll var det sitt ligg och stanna kvar med störning vilket gick bra, kontakt och fotgående bra, men så kom vi till inkallning och utan störning jättebra, men så kom korvskålen fram och då tänkte nog Märta så här " jag kommer matte, men måste äta upp korven först, nå´n annan kan ju ta den". Så det gick inte så bra och tror inte att det går att träna bort just nu med denna kortisonmatglada vovve. Men nu har två trötta rödingar intagit sängen och jag ska göra dem sällskap. Ha en bra torsdag!

20150414 Första jobbdagen efter sjukskrivningen och den har gått bra, men jag har känt av min än onda axel för man sitter i lite fel vinkel vid tangentbordet. På morgonen var jag på Ögonkliniken och det var ingen tvekan om att det skulle bli en operation och det redan den 27:e och det ska bli riktigt skönt att slippa trycket på ögonlocken. Vid lunchtid idag fick jag svar på Märtas prover som var mycket bra, så nu blir det åter en nertrappning av kortisonet, och det känns lättat. I kväll när jag kom hem tog jag hundarna på en friskluftpromenad i lite smådugg, men vad skönt det var efter en hel dag inomhus. Men nu är kvällen slut och det är dags för refrängen. Ha en bra onsdag!

20150413 Idag blåste det mindre än i går men kallt var det i början av prominixen innan man fått upp värmen. Sedan har Märta varit på Djursjukhuset för nya provtagningar vilket jag får svar på i morgon så nu hoppas vi på en nertrappning. Själv har jag varit hos sjukgymnasten, armen smärtar i vissa lägen, men också en nertrappning på medicinen och lite råd i vissa arbetsställningar för i morgon blir det jobb igen. Men först ska jag till ögonkliniken på A6 så får vi se vad det ger för resultat. Men nu ska det sussas för det är nog en hel del att ta tag i när man kommer till jobbet. Go´natt och ha en bra tisdag!

20150412 först och främst vill jag Tacka för alla gratulationer på min födelsedag igår. Jag hade en riktigt bra dag med mycket egentid då övriga familjen var upptagna på annat håll. Det var ett strålande vårväder så jag och hundarna njöt i värmen. Kvällen avslutades med ett 40-årskalas, dock inte mitt .....

Idag har vi haft Tollarträff och då visade april sitt väderombyte för det blåste halv storm och det var både regn och hagel. Mer om träffen kan ni läsa om här. Märta fick för första gången lite blod i sitt spår och med två vinklar. Visade inget märkbart med blodet och gick spåret galant. Även Jackie gick sitt spår bra med början av ett sidopåsläpp ute på en öppen åker och det var inget problem trots den starka blåsten. Så jag är nöjd med deras jobb idag, och vi andra hade en mycket trevlig dag trots kylan och blåsten. Efter golvrengöring och lite mat sov jag och hundarna gott 1 timme. Nu har det blivit lite mat och så har jag pulat lite här. Nya bilder på Axel och Malte och Aktivitetsträffen. I morgon blir det vet. besök för Märta med nya prover och jag till sjukgymnasten. Jag är nu nästan helt återställd i min axel, men äter ju mycket piller, men hoppas att den håller även när jag slutar med dem, får väl rekommendationer i morgon antar jag. Hoppas att ni nu får en bra måndag!

20150409 Så hade vi våran kurs i torsdags kväll var mycket tveksam om jag skulle våga åka dit, då jag efter all denna medicin som jag definitivt inte är van vid blir lite kokko bell i huvudet men som väl är har jag förstående personer runt omkring mig så kvällen gick bra. Idag när jag gick med hundarna var det sannolikt ingen vårvärme så det fick bli både mössa och vantar. Stort krångel med bilar här i byn för tillfället, så Håkan lånade min bil för att hämta de stora barnen medans tvinsen var här hos mig. När de hade blivit hämtade for jag och Göran till stan för att handla, Göran med för att bära. Och vi myste med varsin glass i solskenet innan vi for hem igen. Stor skillnad i min arm men däremot mår magen inte lika bra - som väntat var. Men eftersom Påsken nu är i kartong har det blivit lite djupare dammtorkning med allmänt plock. Lite tv mellan varven vågar mig inte på något sticke ännu. I morgon blir det lite åka av igen och så ska vi på 40-årsfest på kvällen, något annat firande blir det inte i morgon..... Hoppas på en bra lördag!

20150408 Så var det då VC-besök idag som inte var skönt precis men jag fick en diagnos Slemsäcksinflammation i axeln men ordination Diklofenak i full dos i en vecka samt en lättare "hängövning" med armen flera gånger per dag samt vila (för armen) trots att jag haft en fruktansvärd värk efter sjukgymnastens övningar idag så med en liten tvekan åkte jag till Märtas kurs. Idag var det spår och ute i skogen med vänster armen i fickan, la jag ett för henne första gången ett viltspår men utan blod och med en 90 g vinkel. Jag är djupt impad över hennes spårning inte ett fel och tog vinkeln helt suveränt och klöven var bara hennes, bar den utan tvekan till bilen. Så nu är jag taggad för fortsatt spårning. Tack Lena för för samtalet i kväll av oss "pilänkor" som vanligt kul att diskutera "världsproblemen" med dig. Jag är sjukskriven resten av veckan eftersom jag har nu har en halvdöd arm. Nu är det dags för det sista pillret för dagen och därefter sänggående så får vi se hur länge armen tycker vi ska sova i natt? Tack Maria för dina varma ord i GB du vet vad de betyder! Ha en bra torsdag!

20150407 Igår skrev jag inget här pga. all smärta för söndag/måndag + natten har jag haft en fruktansvärd värk i vänster arm som mer eller mindre varit "död" har inte kunnat flytta den ut från kroppen, så jag har fått ha hjälp med viss klädpåtagning samt knyta kängorna. Ringde 1177 igår som inte gjorde mig visare, men kunde läsa mig till vad ev. kunde vara så igår införskaffades Diclofenac så nu har det blivit uthärdligt och kan röra armen mer och det molvärker inte. Kontakt med VC som tror att det är "Frusen Axel" (vi som har så varmt var G kommentar) ja i alla fall kan jag inte jobba så länge som jag inte får ut armen från kroppen, så i morgon blir läk./sjukgymnast så fortsättning följer. Men ute med doggsen har jag varit bena är det som väl är inget fel på, får bara hålla koll på vad armen hittar på. Och igår såg jag och hundarna två vårtecken - tussilago och sädesärla. Idag var vi nere vid sjön, men det blev inget bad och jag propsade inte på det heller för vattnet är kallt. Här har jag nu ändrat om lite och lagt till lite men allt ses från framsidan. Nu blir det väl fortsättning men något annat så man inte blir fyrkantig i ögonen vilket är lätt till när man är en "enarmad bandit" Ha en bra onsdag!

20150405 I går Påskafton när jag gick med doggsen blev det också lite dummie träning med flickorna. På kvällen var det fullt ös när barn och barnbarn äntrade Solhester. Idag blev det en lugn promenad eftersom jag har fasligt ont i vänster arm - vad det nu kommer ifrån... Har haft två trevliga samtal med Maria och Yvonne L. Men fick i eftermiddag ett hastigt besök av två tvins som försökte rymma från mor sin för att gå till mormor, så då fick det ju bli lite snabb fika. Resten av kvällen har varit lugn och sansad. Och i morgon är det sista dagen på Påsken så sedan är den över. Lite mer värme i morgon skulle inte skada soligt har det varit men värmen dröjer. Har fortfarande inte sett några tussilago här i Beth, det enda vårtecknet är tranorna. Hoppas nu på en skön go annandag påsk!

20150403 Riktigt soligt väder idag men det var kallt när jag gick med doggsen vid 10 men ok solen var 9. Men när man kommit in en bit i skogen var det riktigt skönt. Hade med mig ett par dummies och i en varm glänta fick flickorna lite apporteringsträning. Har idag också löst ett "världsproblem" nämligen att det inte blir någon kennelträff i vår. Dels har det varit mycket just nu och så har vi två stora familjehändelser framöver samtidigt som Klara ej börjat löpa än, hur jag än planerar så kommer det säkert att kollidera. Dagen har mest bestått i förberedelser för morgondagen då barn och barnbarn dyker upp. I morgon är det det Påsk- Afton och jag kommer med en hälsning då hoppas jag!

20150402 Var ute idag på promenix med nu enbart tre rödingar. Och i skogen löser jag alla världsproblem. Insåg att jag under en tid känt en oro för Kajsa när jag varit ute med dem, att tumören skulle brista och att hon sackat efter något efter en 4 km promenad. När vi var ute var det det ett helt underbart väder så jag fotade faktiskt rödingarna - så får vi se. När vi kom hem kunde jag bara inte gå in så jag fixade lite ute med smått och gott och när jag precis var färdig satte det igång med att hagla så då blev det lite fix inne, lite fönsterputs och gardinbyte och golvrengöring. Men nu har vi ätit och känner att all frisk luft idag satt sina spår. Men hoppas på en bra långfredag!

20150401 Jag vill Tacka för alla varma ord om Kajsa både på sms, i GB, mail och live, det värmer ska ni veta. Det blir nu tredje natten utan Kajsa vid min säng och det känns helt ok, vet att vi har gjort ett rätt beslut. Men det blir ingen särskild påskhälsning i år, det blir för mycket att ta bort henne från flocken än.

Jag och Märta har varit på kurs i kväll och hon sköter sig mycket bra så vi får se vad det leder till så småningom. Var en sväng nere på juntan för att önska dem en Glad Påsk - saknar den samvaron. I morgon är jag ledig och resten av påskhelgen och det ska bli riktigt skönt med lite mental vila. Ni som jobbar och även ni andra hoppas jag att det blir en bra skärtorsdag!

20150330 Idag har det varit en tung dag, det jag gjort med Kajsa idag har varit för sista gången. Promenaden idag var värst fast ensam i skogen med hundarna kunde jag gråta ut tills tårarna var slut för stunden. Det sista avskedet var riktigt fint och Mila som hjälpt oss så många gånger i sådana här svåra stunder är verkligen ett stöd och gör det så lugnt och fint. Nu älskade Kajsa har du gjort den sista vandringen och får vila i frid.

20150329 Lika fint väder som det var igår, lika dåligt har det varit idag i princip regnat hela dan och jag och hundarna var ganska blöta efter dagens tur. Och det var tur jag tränade lite hund igår för idag har det inte varit så inbjudande. Har gjort lite vårfint, ljusnat upp det gröna och fått fram några snödroppar. Nu ska jag sätta mig framför burken och försöka skingra tankarna för i morgon blir det en tuff dag.

29150328 Vilket underbart väder det varit idag  riktigt vårvärme så hundarna var nästan flåsiga efter vår promenix i dag. När vi kom hem kunde jag inte bara går in utan jag plantade lite, lite påskliljor och penséer kom på plats skrapade ut några sorkhögar och satt en stund u solen och gottade mig. Emma och Evelina kom på besök för lite gos och prat. När de hade gått fick dammen och svabben göra sitt. Och sedan kom Emma och Philip för lite mer gos - vi har en tung tid framför oss! Måste hålla i gång så det blev lite dammtorkning och lite påskpynt innan det blev dags för maten och Tvn. Hoppas verkligen att det blir en lika fin dag i morgon. Hoppas att vi får en fin söndag!

20150325 Först och främst går mina varma tankar till familjen Bertilsson som har mist en trogen vän - Inez, Ros-Maries ord i kväll "vi får aldrig en sådan hund igen" Medaljens baksida har återigen visat sig.

Kurs med Märta i kväll i riktig vinterkyla och "godishanden" höll på att frysa av. Men Märta är riktigt duktig och är rolig att träna med. I morgon kväll bär det av till Attila igen, men utan hundar. Så får vi se om det är full vinter i morgonbitti det kändes så i kväll! Ha nu en bra torsdag!

20150324 Vilket väder det var idag när jag kom hem från jobbet. Så det blev på med kängorna och så tog jag och hundarna en promenad i det sköna vårvädret och blåsten var som bortblåst för en gångs skull. Och vilken energi man fick när man fått lite vårluft. Men nu tog energin slut och tröttheten tog överhand, men det var ju också väntat efter en lång dag. I morgon är det onsdag och jag och Märta ska på kurs. Ha en riktigt bra onsdag!

20150323 Hade det nu inte blåst så in i norden hade det varit riktigt skönt på vår promenix eftersom solen faktiskt värmde. Det blev inte helt som jag planerat dagen eftersom jag fick hämta tvinsen då Emma jobbade och Håkan skulle på HV efter jobbet där även Göran skulle till. Så det blev i stället en aktiv em. Men när de blivit hämtade har jag tagit det lugnt och haft ett härligt samtal med Lena. Men känner nu att det börjar dra i ögonen så det är väl bäst att tänka på refrängen. Nu börjar för mig en ny vecka men inte lika aktiv som förra veckan som väl är för nu är det "bara" Attila onsdag och torsdag, så vi hoppas på en smidig tisdag!

20150322 Då har det varit två dagar med regält vinterväder, så det fick bli vintermössan på för att inte frysa öronen av sig med denna blåst som varit. Lördagen gick i barnbarns tecken då vi äntligen har fått träffat lilla Freja ingen då det var 6 månader sedan sist, bilder på det finns här. Det som är så härligt att se att Märta är helt med på noterna nu då det blir ganska fullt ös när barnen är här och hon är med mitt i smeten. I dag har det varit lite lugnare men hundarna har haft fullt upp hela eftermiddagen då de fick var sitt märgben efter dagens tur. Jag och Emma har varit i eftermiddag på Loppis i Bondstorp och jag faktiskt fyndade riktigt ordentligt till nästan 0-pris. I morgon har jag lite på g om nu inget annat dyker upp. Ja du Maria våren är nog på gång för nu har tranorna kommit till Beth. Håller tummar för ditt jobbsökande det vet du, Ikea låter lite kul faktiskt. Hoppas att det blir en bra måndag!

20150319 Jaha då har det varit två kvällar på Attila. Märta gjorde bra ifrån sig igår är riktigt duktig och var bra mycket piggare igår än förra veckan. Kursen vi har hållit i kväll har också varit bra med duktiga kursdeltagare. Tandläkarbesöket idag gick också bra, en trasig tand som ska lagas som "bara" kostar 1100:- och så dessa evinnerliga "fickor" som jag måste sköta väl för att inte bli "tannalös", men inga andra hål - men det här kan ju räcka. Väntan på att Klara ska börja löpa är olidlig - så det kan mycket väl bli parning denna påsken också och inget annat går att planera. Nu är denna kvällen också för längesedan slut och en ny helg väntar som antagligen ska gå i vinterns tecken ja den som lever får se. Hoppas att ni får en riktig bra helg!

20150317 Optikerbesöket föll bra ut, inget fel på trycket och synen ligger lika som 2011 så den har stabiliserat sig och det känns mycket bra. Nu kvarstår en remiss till en ögonklinik privat är det som gäller numera i Jönköping, och det lär väl dröja några veckor så jag får väl stå ut med trycket och värken i mina ögon. Har förberett lite till kursen på torsdag för i morgon blir det kurs för Märta som bättrar sig undan för undan, men först blir det ett frissbesöket innan vi äntrar Skillingaryd. Så är även denna dag till ända, så ha en bra onsdag!

20150316 Då är min lediga måndag till ända - en skön promenad hade vi jag och hundarna. Och Märta hade ett par gånger riktig fart i benen vilket hon inte haft på flera månader nu och man blir så glad. Och tänkt idag är M-kullen 9 månader! Hampus och Evelina har varit här i 4 timmar i eftermiddag så vi har myst på och busat. Veckan som kommer lär bli tuff vilket börjar med optikern direkt efter jobbet i morgon har fått lite bekymmer med mina ögon så det ska bli en ny synundersökning samt mäta tryck innan det blir ett VC-besök lite längre fram. Onsdag frissan och Märta-kurs, torsdag tandläkaren och hålla kurs. Blir trött bara jag tänker på det så det är väl bäst att gå och knyta sig. Ha nu en bra tisdag!

20150315 Idag har det varit riktigt skönt väder pga. att det inte har blåst halv storm. Idag var Göran med på vår promenix, men det märks väl på Märta den dagen hon får sina två tabletter men det var sista gången för nu ska den ena tabletten halveras till en halv varannan dag. så för Märtas del blev det ingen träning idag vill inte pressa henne när hon är påverkad. Så det blev lite biltvätt och sedan har jag klippt våra fyra träd utanför ingången. Så jag har varit ute i solen en del vilket jag märkte efter duschen då faktiskt ansiktet fått en rödare nyans och det sträcker lite i skinnet. Resten av kvällen har bestått av en hel del tv men också stickning för min del så nu är tröja nr 2 färdigstickad och det är bara resten kvar. Lovat fint väder i morgon också så lite mer trädgårdsarbete och hundträning lär det väl bli och några timmars barnpassning har jag också lovat, så det lär väl bli en härlig måndag också. Hoppas att vi alla får en bra måndag!

20150314 Riktigt soligt och såg verkligen skönt ut när man var inne, men blåsten gjorde att det inte var lika skönt när man kom ut. Men inne i skogen blev det skönt och ljuset är helt underbart det har man längtat efter. På hemväg idag hade vi närkontakt med en räv, som väl var hade jag precis kopplat dem, men fullt drev blev det i koppel. När jag och hundarna kom hem tog jag ett tag i golven igen och så håller jag på att gå igenom det mesta för att bli av med till loppisen i Bondstorp nästa söndag och det har blivit en bra laddning och skönt känns det i alla skåp och lådor. Har två jobbarkompisar som har tre barn som precis har börjat att åka cross och har fått lov att vara på en åker i byn för att träna. Så när jag hörde att de kommit tog jag Jackie och Märta och en ryggsäck med dummies och gick bort och titta, och så tränade vi en hel del faktiskt och det blev bra störning, även barnen ville hjälpa till mellan varven och med Jackie fick de härja lite med. När familjen Berner åkt hem fortsatte jag lite till med närsök och linjetag. För Märtas del var det första gången jag gjorde ett närsök så hon fattade inte riktigt vad det hela gick ut på. Men nu i kväll är det fyra trötta hundar både gamlingarna och Jackie och Märta gör inte många knop. Och det ska jag inte göra heller mer för det har gått i ett idag men kul och skönt har det varit. Nu blir det lite mat och sedan "mello". Hoppas på en ännu bättre söndag - vädermässigt i alla fall.

20150311 Då har Märta och jag varit på kurs och det funkade riktigt bra, men blev lite ofokuserad mot slutet vilket inta alls är konstigt. Har också pratat med vet. Torkel idag och CRP provet är nu helt nere i 0 så inflammationen är hävd och efter helgen kan vi minska ytterligare med en ½ tablett och det känns riktigt skönt. I morgon blir det Attila igen men då ska jag aktivera kursdeltagare ihop med Anna-Karin och Tommy, och inga hundar för följa med, då det säkert inte blir någon tid för egenträning och det blir kallt för dem att ligga i bilen för det var faktiskt -2 när vi var klara i kväll. Så har mannen blivit genomförkyld - igen... hoppas verkligen han behåller den för sig själv den här gången. Ja du Maria akta dig för barnsmitta den är inte att leka med, håller med dig om Klara väntar så in i norden och för att inte tala om jobbet som väntar på att jag ska bestämma min semester, vilket jag drar ut på för att veta hur jag bäst ska fördela den. Nu ska jag kojjsa och har nu en bra torsdag!

20150310 Blåser nästan full storm ute och det kändes på väg hem på motorvägen hur blåsten tog tag i bilen. Kvällen har annars bestått av matlagning 6 matlådor blev det + mat till oss i kväll. Ja och nu är kvällen snart slut och det vill till att komma i säng i tid i kväll för det blir två tuffa kvällar på raken nu. Ha en bra onsdag!

20150309 Idag har det varit ett helt fantastiskt väder, blåsten var nästan helt borta så det har varit riktigt skönt ute. Och där vi gick idag med hundarna var även snön borta och den saknas inte. Sedan tog jag fram den gråa bilen så nu är den vit igen åtminstonde ett par dagar. Vid middags tid kom Hampus hit nu var det hans tur att vara ensam med mormor, så jag fick "hjälp" med att putsa på lite fönster på altanen där han och systern hjälpts åt med att sätta handavtryck - det är ju roligt med maskinen som "brummar" sedan dammsög han upp lite flugor med en annan "brummaskin". När vi läst "Mamma mu åker rutschkana" och "Kittliga fåret" var det dags att traska hem med min hjälpreda. Så väntar en ny jobbvecka och så sätter kurserna i gång i veckan på onsdag ska Märta gå kurs och på torsdag ska jag hålla kurs - så jag vet hur jag ska få tiden till att gå!! Ha nu en bra tisdag!

20150308 Ja visst har det varit sol idag men den enorma värmen som var lovat har uteblivit här hos oss för det har blåst ganska ihärdigt. Men ok vi bor högt och här blåser mycket så det får vi väl ha överseende med. När jag gick med doggsen på fm. så var det riktigt skönt när man kom in i skogen så då åkte både vantar och mössa av, men mössan åkte på när vi kom ut ur skogen. Har varit i hundarnas hägn och rensat och sopat stenarna och försökt skrapa igen hålorna som Kajsa gräver så några timmar blev det i solen i alla fall men någon värme till att sitta i har det inte varit. Hade behövt tvätta bilen men hade definitivt ingen lust med någon biltvätt. Så det fick bli inomhusstäd istället och det var heller inte onödigt. Har haft två trevliga samtal i em. Inget löp av Klara ännu hon håller oss på sträckbänken, men det måste komma snart nu! Nu är Wallander avklarad och sängen är klar så nu hoppas vi på en bra måndag!

20150307 Fullt ös i veckan, junta i onsdags och tur och retur Helsingborg i torsdags och vi var inte hemma förrän efter 22. Så i fredags efter jobbet var man ganska mör. Ang. Märta märker man en viss förbättring men nedtrappningen ska ske sakta så samma medicinering i två veckor till innan ytterligare nedtrappning och svar på CRP proverna kommer i veckan. I morse gick jag ganska tidigt med doggsen eftersom vi skulle ha kursplanering på Attila. Och eftersom jag ändå vägen åkte hade jag lite träning med Märta och Jackie men det var inte så länge för det var kallt så in i norden då det nästan blåste halv storm. När vi var klara med planeringen gick jag en runda med dem innan vi for hem. Jag var totalt genomfrusen ända in i märgen så jag kröp faktiskt ner under täcket för att bli varm, men nu efter 22 känner jag att värmen har återvänt och nu är det snart dags att krypa ner under täcket igen. Den där värmen som det har tjatats om hela veckan ska komma i morgon den betvivlar jag starkt, men i morgon vill jag inte frysa och så hörs vi väl framåt aftonen!

20150302 Dagens promenad var riktigt hyffsad fast jag längtar tills all snö försvinner. Fast nu i kväll har det fyllts på istället riktigt ordentligt, och det fortsätter. Har nu i kväll varit hos Mila i Taberg och vaccinerat Jackie och där fanns ingen snö, men Månsarpsvägen var inte rolig när jag vände kosan hemåt vid 21-tiden, så det blir spännande att se hur det blir i morgon bitti. Det kom en lapp om Loppis i Bondstorp om några veckor så nu har jag gått igenom gardiner, dukar och annat smått och gott så det blev två fulla gekåskassar och jag är inte färdig än, men det känns riktigt skönt med det som är genomgånget. Så börjar min nya jobbvecka och så är det junta på onsdag och Helsingborg på torsdag, men vi hörs innan dess. Ha en bra tisdag!

20150301 Idag var det definitivt ingen vårkänsla i luften, kallt, blåst och snöande nästan hela da´n men det har som väl är inte blivit så mycket av det. Tur man har hundar så man kommer ut och får lufta sig och det känns riktigt skönt när man kommer in igen. Resten av eftermiddagen har bestått av skidor och långa telefonsamtal från Umeå i norr och till Skurup i söder - ni är så härliga att prata med! Var tvungen att ta en bild på mina hjärtan som finns på framsidan. Märta är fortfarande på rätt väg och jag hoppas innerligt att det inte blir något bakslag bara. Ha ni alla en bra måndag i morgon!

20150228 Även idag sken solen men någon riktig vårvärme var det inte. Men det var skönt att gå på nästan barmark för inne i skogen är det snö än. Vi gick en runda idag som är lite längre som vi inte har gått sedan Märta blev sjuk, så det var lite nyhetens behag. Och det märks helt klart en förbättring med Märta även att det är långt kvar till den "gamla" Märta - men bara det går åt rätt håll så känns det skönt. Har också haft hundvård idag som var välbehövlig för Jackie såg nästan ut som en papillon både på öron och tassar. Men nu är tollarna trimmade och alla fyra har fått klorna klippta. När det var gjort såg istället jag ut som en tollare samt hundhår i halva huset, så dammen och moppen fick göra sitt jobb men jag höll i skaftet förstås och för min del blev det duschen. Har i eftermiddag också haft hundbesök av en mycket trevlig familj från Mariestad. Nu väntar vi bara på löp! Resten av kvällen ska här njutas av makens mat och lite soft framför TVn. Så hoppas vi på en bra söndag också!

20150227 Idag har sett solen varje gång jag levererat pat. ut och in i mätburen vilken jag suttit i hela dagen.  Så efter att lugnet lägrat sig på öron kunde jag flexa ut 15.45 idag så jag var hemma 16.30. Och då bara kände jag att jag måste ut även om solen hade försvunnit så fanns ändå ljuset där. Så jag tog doggsen och gick till grannbyn bara för att få lite luft och det var himmelskt skönt att få andas in den kommande våren. Och som väl är har jag mina fyra älskade fyrbenta som älskar en promenad lika mycket som jag i den kommande kvällsskymningen. Vi gick till grannbyn Ekås, där det bor två rottisar så näsorna var fullt påslagna. När vi kom hem hade mannen påbörjat kvällsmaten och när doggsen fått sin mat och jag min fredagswirre då är det fredag!!! Nu hoppas vi att vi får en riktigt bra lördag!! Har läst ditt inlägg Maria på både gott och ont hör av mig i helgen!

20150226 Fredag i morgon - den här veckan har bara rusat iväg fast jag säger inte nej till helg och ledighet. Känns också att humöret är lite på väg upp vilket säkert beror på att Märta fortfarande feberfri och idag har vi ytterligare minskat på kortisonet och jag tycker att man kan skönja en gladare Märta. Temptagningen på henne fortsätter och den pendlar från 38,4 till 38,9 men det kanske så en hunds temp fungerar? Har aldrig tidigare tempat  en hund på det här viset så jag vet inte om det är så - får ta den frågan till någon mer vetande. Nu ska i alla fall fredagen förberedas med att sova natten innan!! Ha en go fredag!

20150225 Idag hade naturen ändrat sig medans jag varit på jobbet, för det var attans vad det tagit på snön under dan. I stan finns det förstås ingen snö. Men man får ta det goda med det onda för nu blir det blött och klabbigt ute och det har redan satt sina spår. Även idag var Märtas temp. under 39 och i morgon påbörjar vi åter en sänkning av kortisonet. Har varit ensam i kväll då Göran återigen varit på möte, vilket duggar tätt den här tiden på året. Men nu ska det bli skönt att nana kudden. Ha en bra torsdag!

20150224 Idag på morgon skrek jag högt av glädje när Märtas temp inte var mer än 38,6, hoppas innerligt att den håller sig så nu så vi kan minska kortisonet så att Märta kommer tillbaka igen. All träning har legat på is då jag varken har haft lust eller ork med detta sjuktillstånd. Men i kväll fick både Jackie och Märta en omgång. Bara kände att Märta måste få något annat att tänka på och nu ska hon ju inte ha ont någonstans - tror vi!! Men det uppskattades och även Hunter och Kajsa fick lite aktivering efter deras förmåga. Nu hoppas jag på en bra sovnatt för det har varit dåligt med den varan natten som var och så en bra morgontemp. För nu är John Blund på intågande! ha en riktigt bra onsdag!

20150223 Fastnade i en film i går kväll och därför blev det inget här. Men vi var på SBKs Attilas årsmöte i går i alla fall. Även idag var det pulsande snö och kallt och blåsigt med snöblask på tvären. Märta tempas var dag och den är tyvärr i stigande - ja bara blir helt matt på det här. Som väl är har jag haft barnbarnen här i eftermiddags, hämtade dem vid 1-tiden och de får en på gott humör och det finns inte en chans att tänka på annat och vi har haft det så mysigt. Sommarsköna Malte har varit på utställning och det gick riktigt bra - så kul. I morgon tar vi då tag i en ny jobbvecka och ni får ha en bra tisdag!

29150220 Vaknade tidigt av en liten Märta som var hungrig, så när hundarna fått sin mat kröp jag ner under täcket igen och sov till 08.30 - helt fantastiskt. Så då blev kaffet påsatt och det blev frukost. När den var avklarad gav vi oss ut med doggsen på 1 ½ timmes promenad och vi var inte ensamma om att gilla det. Efter duschen bar det av till Vaggeryd för att fira svärmor Margits 94 års dag och där var även svägerska med familj med barn o barnbarn även våra barn och barnbarn som inte var förskyllda var där. Och det bjöds på smörgåstårta, tårta och av Margit hembakade kakor. Min fantastiska svärmor som har nått denna aktningsvärda ålder, fast man inte vill se det så ser man ändå att åldern tar ut sin rätt, kroppen börjar att ta ut sin rätt fast huvudet inte vill, så otroligt positiv till alla presenter som innehöll middagar och evangemang. Jag hoppas verkligen jag får åldras som min älskade svärmor. På Märtafronten ser jag faktiskt en liten förbättring inte mycket men dock en förbättring och jag hoppas verkligen att det håller för om 1 vecka ska vi ytterligare sänka dosen om som vet. Torkel sa om det inte håller har vi ett problem, men duktig som han är i Märtas problem så har han redan en plan i bakfickan. Har nu ensam tittat på "mello" då Göran är på snöröjning och kommer väl hem vid 4-tiden, Jag har också varit ute skottat lite och ca 10 cm snö har det väl kommit i nuläget. Ha nu en riktigt go och skön söndag!

20150218 Schemaläggning och  tymputbildning stod på dagens dagordning samt telefon på morgonen. En ny långsjukskrivning som medför en del schemaförändring - alltså en vanlig dag på jobbet. Pratade med Märtas veterinär i går och kontentan av det består i att vi nu sänker medicineringen med en ½ tablett dagligen i 1 veckan, kontinuerlig tempning som nu förhoppningsvis ska hålla sig på normal nivå och åb om 2 veckor. Tack Lisbeth för ditt långa samtal i kväll - det är så skönt att få prata av sig och diskutera saker och ting. Så är det åter fredag i morgon vilket inte är fel, hoppas att ni får en bra sådan!

20150217 En vanlig dag på jobbet. Semledagen så jag var faktiskt och köpte var sin till mig och Göran när jag var på väg hem. Har haft en snack med Smådjurskliniken i Helsingborg, proverna har inte kommit än antagligen i morgon, men fick meddela att Märta är långt ifrån bra och hon har gått tillbaka med att hon nu gör ifrån sig inne och hon går här och vankar fram och tillbaka och är långt ifrån sitt vanliga jag - och jag blir tokig snart om de inte hittar var det är för fel på henne. Får se vad vet. Torkel säger när han ringer i slutet av veckan. Nu ska jag kojjsa i alla fall, för i morgon blir det en tidig morgon och en sen kväll då det ska bli en avkopplande junta. Hoppas att ni får en bra onsdag!

20150216 Som igår var det ingen skön promenad då det blåste riktigt kallt. Men doggsen gillade läget och även Märta visade bra livstecken när hon får vara lös annars är hon mest off. Hämtade Evelina på vägen hem och vi har myst hela eftermiddagen, stor skillnad att bara ha en av dem, samtidigt som Hampus fick egentid med mamma. Och man får väl se det positivt att hon inte ville gå hem. Men när jag lämnat av damen och samtidigt lovat att det är Hampus tur nästa gång, åkte vi till Byarum och hämtade min bil som varit på service och det känns skönt att den nu när nyservade. Sprungit över golven med dammsugaren och nu ska jag ta det lugnt framför TVn och mobilisera mig för en ny jobbvecka. Hoppas att ni får en bra tisdag!

20150215 I dag har det definitivt inte varit något skönt väder även om solen visade sig framemot eftermiddagen, det har blåst riktigt isande vindar. Så promenixen med hundarna var inte skön. Det är så jobbigt att se en Märta som inte har det bra, men vet. i Helsingborg sa att vi måste ha tålamod i minst 2 veckor. Jag hoppas att han har rätt för det här känns inte bra långt därifrån, hennes beteende har ändrats och det är så svårt att möta hennes frågande blickar hon vet inte själv vad det är som pågår i hennes kropp. Födelsedagsfirande i em. men det var ett stort "barn" som firades så det var de små som förgyllde festen. Måndag igen - en helg går alldeles för fort så det är skönt med ledig måndag. I morgon kommer Evelina hit själv bara för att dela på tvinsen ibland, så hon får förgylla dagen för mormor. Hoppas att ni får en bra måndag!

20150214 Hoppas att ni haft en bra alla Hjärtans dag! Jag gick med hundarna efter en sen frukost och det är så härligt att se att när Märta kommer till skogen och blir lös är hon nästan som vanligt, annars är hon långt ifrån okey även att hon klarar den högre dos kortison som hon nu får ganska bra. Jag har fått bilder från Lisbeth som finns på fram sidan och här. Och så lite bilder från snögubbebygge allt på fram sidan. Köldgrader när jag gick med doggsen idag, men planeringen var biltvätt så jag började med dammsugning och tork inne i garaget och rätt som som det var började solen lysa så det blev också en välbehövlig utombordstvätt så helt plötsligt har jag en vit Kia igen. Nu fixar mannen käk och sedan blir det soft framför burken. Hoppas att ni får en skön söndag!

20150211 Så har vi varit i Helsingborg och träffat en vet. som har behandlat hundar med "tollasjukan" sedan -90-talet och vet vad han pratar om. Diagnosen från djursjukhuset kvarstår men att man ska utesluta ev. andra sjukdomar. Märta har ännu stark smärtpåverkan i framförallt ryggen. En röntgen av ryggen gjordes som inte visade något fel, ett nytt borrelia test gjordes samt blodprover som visades en påverkan av sjukdomen. Hon fick en kortison spruta samt att medicinen ska ökas på. Hennes problem är att hon är känslig vid just kortison. Nu kvarstår en telefonkontakt med vet. om 1 vecka och efter det går vi vidare. Det viktigaste just nu är att Märta ska må bra och få ett bra liv. Det har varit en lång och tuff dag på alla plan men det har varit riktigt roligt att träffa Lisbeth och Lasse och deras hundar och se vilken fin hund Malte har utvecklats till. Nu hägrar sängen för åter en tuff jobbdag, ha en bra torsdag!

20150210 Idag har jag fått känna av att jag lever på jobbet - jouren på fm. som var mer än fylld och full mottagning på em. Hem i 1½ timme och sedan for vi till Vaggeryd för att revidera räkenskaperna i SBK Attila men som vanligt har Sonny allt i god ordning men det var två fulla pärmar att gå igenom. Och i morgon bär det av till Helsingborg med Märta. Måste säga att jag är lite spänd för vad det ska ge. Men förhoppningsvis hör jag av mig i morgon och hoppas också att jag blivit lite klokare. Go´natt och hoppas att ni får en bra onsdag!

20150209 Morgonpromenaden började ganska tidigt så dagmejjan hade ej kommit. När den var avklarad gick jag och hämta barnen, och med order från mor höll de mig i varsin hand medans vi gick på vägen. Sedan försökte vi oss på en snögubbe men den blev väl sådär då det inte töat tillräckligt. Så med önskan av barnen gick vi in och fika, busa och läste saga. Efter middagen gick vi ut igen och då i det härliga solskenet gjorde vi en ordentlig snögubbe, och sedan mötte mor oss på vägen hem. Ytterligare två snögubbar men för barnen på hemmaplan. Kan säga att det var längesedan jag gjorde snögubbar men roligt var det. Hem och tog det bara lugnt - vilken man behöver efter några intensiva timmar med hjärtegrynen. Tack Yvonne L för ditt samtal, det är skönt att få ventilera "livets problem" . Tänker på dig Maria där uppe i norr förstår att du har det jobbigt, hade du varit här nu hade du fått en stor kram - men du ska veta att du är med mig i mina tankar. Nu ska jag sätta mig framför "burken" med mitt sticke, men i kväll får det bli lite tidigare än vad som är brukligt i helgen, även om det blir en kort vecka för mig eftersom jag fått ta en semesterdag på onsdag då vi ska med Märta till Helsingborg. Ha det nu bra och att ni får en bra tisdag!

20150208 Kan inte säga att det var skönt ute idag. Minusgrader som inte var i solläge och med blåst så det var ganska bitande vindar. Vi gick vår promenix och ett längre runda för Märta idag när hon blir lös är hon nästan sig vanliga jag, men annars är hon ganska off, och det står inte rätt till för hon är inte glad. Hoppas så innerligt att vi kan får lite svar på onsdag i Helsingborg. Det har annars varit en lugn söndag med middagsvila och besök av Emil, tv och stickande. I morgon har jag lovat ha tvinsen så att Emma som har jobbat helgen ska få vila lite. Så jag hoppas på mildväder så att vi kan vara ute och göra ex en snögubbe. Nu är det snart dax för suss och jag hoppas att ni får en bra måndag!

20150207  Ett tag sedan jag var här och det har bara varit för mycket överallt inte bara med Märta utan även de "tvåbenta valparna". Men idag har det varit Tollarträff och det vari riktigt roligt att få komma ut med "hundmänniskor" träffa flera av mina fantastiska valpköpare samt även själv träna lite hund vilket ha legat i stiljte länge nu. Jackie och Märta uppskattade lite träning med lite pausar för Märtas del. Riktigt roligt att träffa Märtas syster Liva som verkligen är full av liv.  Idag är det 14 år sedan E kullen kom till världen och kvar i livet finns nu endast Ecco och Blaisy och ett stort grattis till dem samtidigt som jag skänker en tanke till syskonen som nu är på andra sidan regnbågsbron. Här har jag nu lagt in ett par bilder som jag tagit på flocken och lite "hemblider" också en ny bild på Klara som jag fått från Linda. Nu har Märta påpekat att det är matdags och gjort ett tag så snart får jag göra henne till viljes! Hoppas att vi får en skön söndag också!

20150203 Idag har jag hämtat andan och kan tänka klart (tror jag) för i går var det kaos i det man har mellan öronen. Nu är vidare åtgärder planerade. Efter jobbet idag träffades jag och Linda L och tog en fika på A6 och hade en riktigt trevlig pratstund. Betydligt roligare i kväll att komma hem när det även var en Märta som kom och hälsa, fast det var en kort hälsningsceremoni eftersom husse stekte köttbullar och något kan ju falla på golvet. Märta är betydligt bättre och hoppas att det nu fortsätter i den riktningen. Nu ska det kojjsas för i morgon är min tidiga dag och sedan junta på kvällen. Och så hoppas jag att det blir bättre på morgonen att köra till jobbet mot var det var idag. Det var någon konstig snö/regn/hagel som föll på rutan i -6 som då frös direkt på rutan. Trodde först det var något fel på bilen innan jag förstod att det var fler som hade dessa bekymmer, detta har jag aldrig varit med om innan och för ovanlighetens skull snöade det rikligt i Jkpg så på motorvägen "kröp" bilarna fram. Go´natt och ha en bra onsdag!

20150202 I går kväll fick vi "oväntat besök" så det blev inte bara Gevalia utan mat också och timmen blev sen. Morgonen började tidigt och natten var orolig med en stackars Märta som måste ut och kissa varannan timme och sedan fylla på med vatten. Slö och likgiltig, så hon fick vara hemma från vår promenad som bestod i pulsande snö och med -6. Så i eftermiddag var det dags för återbesöket som innebar nya blodprover och tester med Märta. Blodproverna var bra och hon påvisade ingen smärta. Jag hade en intensiv diskussion med vet. Tilda som var bra och hölls på en vettig nivå. Och de allra viktigaste proven är negativa, men de håller ändå fast vid sin teori vilket jag inte köper rätt av. Och hur jag ska gå vidare är ännu inte helt klart, men det blir inte här i stan i alla fall. Märta fick nu ny medicin med lägre dos, för någon sombi till hund vill jag inte ha och det är heller inte värdigt för en 7½ månaders valp att må på det här viset. Det har varit en ansträngande eftermiddag och kväll var inte hemma förrän kl. 19 och jag är mer eller mindre dödstrött så det blir ett tidigt sänggående. I morgon när jag är klar i knoppen ska jag lusläsa hennes journal som jag bad om utskrift på och sedan ska jag ta ställning till fortsättningen. Ha nu en bra tisdag!

20150131 Januaris sista dag, jisses vad tog den månaden vägen? Göran, Hunter och Jackie åkte på säsongens sista rådjursjakt till Jönköping och när hundarna fått mat och lugnet lägret sig sov jag, Märta och Kajsa till klockan nästan var 9 och det var riktigt skönt. När jag fått mitt kaffe och tänt i kaminen och grejat lite gick vi ut i det lätt fallande snön. När Märta fick vara lös var hon nästan sitt gamla jag, annars är hon inte alls ok, tempen i em. 38,5 och det är inte heller ok tycker jag. Vi fick besök av Emma och barnen och Emma märkte direkt att Märta inte är som vanligt. Har haft ett långt givande samtal med Lisbeth i em. som har erfarenhet av den ev. typ av sjukdom som Märta har och det är mycket som inte stämmer. Som väl är ska jag på återbesök på måndag med Märta och dels hoppas jag får svar på ett antal prover som tagits och dels ska jag ifrågasätta en del. För nu vill jag ha tillbaka min glada, aktiva och ibland jobbiga Märta - för det här är inte hon. Annars har lördagen varit bra med de vanliga göromålen som brukar vara en lördag när man jobbat i veckan. Nu hoppas vi på en bra söndag!

20150129 Idag var det inte muntert att åka till jobbet i ett ihärdigt snöande och ca 10 cm modd på vägen. Och så kommer man till Torsvik och sedan stan och inte en snöflinga i sikte. Märkligt hon vädret kan skifta på bara 3,5 mil. Men efter jobbet idag var jag då på Maxi och handla och när jag kom ut för att gå till bilen så snöade det så in i norden och när jag kom till Torsvik var det slut på snöandet..... Mannen har jobbat ihärdigt idag, blev utringd strax innan jag åkte i morse, hemma vid ca 14 och utringd igen vid 17-tiden och väntas komma hem vid 24 och då hoppas jag att han får sova. Märta mår bra men är långt ifrån sitt gamla jag, behöver mycket vila och sömn ännu och propsar definitivt inte på någon aktivering. Men hon har inte haft det lätt den sista tiden med all stress hon varit utsatt för och nu stark medicin hon är ju trots allt bara en valp ännu men hon hämtar sig efter hand. Skönt at det är fredag i morgon och ju hoppas jag på en lugn och skön helg, hoppas att ni får det också!

20150128 En hektisk dag på jobbet med två sjuka. Sedan var jag och skalade av kaluffsen. Hem och möttes av fyra glada hundar, tempade Märta och ingen feber. Och så for vi ut till Bondstorp för information angående fiber och det var fullt hus på Ekbacken. Hem till doggsen igen som då var hungriga och nu är kvällen slut också och dags att tänka på morgondagen. Ha en bra torsdag som också är handledag för mig!

20150127 I eftermiddag fick jag hämta hem Märta som nu är en helt annan hund än när hon var hemma på permis i lördags. Hon är trött förstås men har nu ingen smärta, det ständiga jämrandet och pipandet är nu borta - och det känns så skönt. Sen är det fortfarande många frågetecken kvar, men hon har fått två underbara vet. Karin och Tilda som verkligen försöker sätta sig in i hennes tillstånd och sjukdomsbild. Sen vill jag Tacka Mariette för din insats idag, du är guld värd. Jag ordar inte mer om det här du vet vad det handlar om. Nu ska jag ta Märta och gå och lägga mig för det har varit en påfrestande dag utöver allt som varit i helgen. Go natt alla och ha en bra onsdag!

20150126 Emma jobbade idag så jag fick lite info om Märta som nu var betydligt piggare, blev glad när hon fick se Emma och hon var nästan sitt gamla jag. Så i eftermiddags ringde vet. som bekräftade det Emma sagt om henne, men att hon inte var feberfri, så av den anledningen får hon vara kvar så görs en ny bedömning i morgon. Ryggmärgsprovet var negativt och det var för mig väldigt positivt, men frågetecknet kvarstår dock, men än har inte alla svar kommit in. Så gick vi med hundarna idag och förbi betesvallarna där nu grisarna har härjat villt i några dygn och alldeles nära lagårn. " Di lärde" tvistar om att ha eller inte ha.... gissa vem? Men doggsen tyckte det var mycket intressanta dofter och kunde stå i evighet och insupa dofterna. Ja så blir det ytterligare en natt utan Märta, men i morgon hoppas jag få med henne hem. Ha en bra tisdag!

20150125 Kvällen och natten var ingen höjdare. Hon skulle vara feberfri när jag hämtade henne, men redan vid 7 tiden var tempen 39,4. Konsulterade vet som sa jag kunde öka på med Tradolanen jag fått med hem, vid 4 tiden börja hon jämra sig igen fick en ny dos och långt om länge fick jag med henne ut vilket var välbehövligt. Vid fem tiden kom hon till ro och vi sov som klubbade till 8 och då blev det helt plötsligt bråttom för att vara på plats 9.30. Ny temp som då var 39,7. Och så for vi väg med nya tester nya prover och ny temp som visade 39,9. De behöll henne och vi beslutade om sövning för att ta ett ryggmärgsprov. Vid 15-tiden ringde vet att det hade gått bra, men var inte helt vaken. Nu sätts den in en annan typ av medicinering. Och i morgon eftermiddag får jag veta hur hon svarar på den och om hon är redo för att komma hem. Ja den här helgen har varit en pers, nu hoppas jag kunna få hem min "gamla" Märta igen, för att se henne i detta tillstånd hon varit sedan i fredags vill jag inte vara med om mer. De andra hundarna har verkligen fått stå tillbaka de här dagarna, men som väl är de lugna och sansade och finner sig i det mesta, gamla och förståndiga som de är verkar de förstå att saker och ting inte är som det brukar. Nu ska det bli skönt att sova och hämta in lite vila med all oro som varit och sinnestämmningen känns i kväll stabil vilket den inte var i em efter all anspänning som varit. Jag vill Tacka er alla som stöttat med telefonsamtal och sms, det känns skönt att ha vänner när livet inte går på räls. Hoppas att ni alla får en riktigt bra måndag! och håll tummarna att jag får hem mina lilla Märta i morgon!

20150124 Så fick jag hämta Märta i eftermiddag, men bara på permission hon ska dit i morgon bitti igen för nya prover. Hon är bättre än igår men definitivt inte bra, så vi får väl se hur natten blir. Alla prover är inte klara men någon typ av infektion - och det värsta är att jag befarar det värsta. De andra hundarna fick sin promenad, men för min del var den inte skön med isande vindar, men hundarna tyckte det var härligt. Inte speciellt uppåt för något för tillfället så jag sätter mig väl och titta på hockey. Hoppas att ni får en bra lördagkväll och en skön söndag!

20150123 Fredag natt och jag måste snart gå och lägga mig och det utan Märta. Vi fick åka in med henne till Djursjukhuset i kväll. Det började natten till fredag, vid 2 -3 tiden gnydde hon och jag trodde hon ville ut, men fick ta koppel på henne för att få ut henne men gjorde inget så in igen, lyfte upp henne i sängen pep lite när jag flytta lite på henne för att få plats. Efter en stund la hon sig som brukligt mellan oss. Men gick inte upp vilket hon brukar när jag gick in i duschen utan vi fick lyfta ner henne från sängen. Var nästan som vanligt men lite "låg", åt som vanligt och var sedan ute när jag åkt. Göran som annars skulle åkt iväg var hemma, ringde hem under dagen och Märta var inte som hon brukade. När jag så kom hem var hon inte med de andra som kom och hälsade och såg direkt att här är något som är fel. Tempen visade 39,7 och Djursjukhuset tyckte vi skulle komma in, och vid undersökning ville de behålla henne där. Hon smärtade på flera ställen över kroppen. Nu är hon där för att få lindring och utreda var felet är. Och jag hoppas att de hittar en bra orsak. I morgon får jag besked - är långt tills dess. Nu måste jag få lite sömn - håll tummarna!!

20150122 I går kväll var det junta och det blev sent och det känns i kväll. Var och handla efter jobbet och har inte orkat mer än att packa upp varorna. Men igår fick Märta och Jackie en hel del träning (inomhus) innan juntan så i kväll får de klara sig med en slö matte. Ha en skön fredag!

20150120 I eftermiddag efter jobbet var det dags för tandhygienisten igen och nu i kväll känns det som om tänderna är två nummer förstora. Göran blev utringd vid 21.15 för att plöja snö och jag känner mig ganska seg i kväll så det får bli en tidig nattning. Och inte vet man hur väglaget är i morgon bitti heller när jag åker hemifrån 06.15. Hoppas att ni får en bra onsdag och kommer fram välbehållna om ni ska ut på vägarna. Go´natt!

20150119 I kväll fick jag det tråkiga beskedet att Hilda fått vandra över regnbågsbron och mina allra varmaste Tankar till Kicki och Jonny och familjen. Hennes minnesruna på första sidan. Det är så tråkigt med sådana här nyheter, men nästan 15 år är en fantastiskt ålder och dessutom varit pigg ända till slutet. 15 år med helt fantastiska valpköpare som jag kommer att sakna av hela mitt hjärta.

Dagen började idag med att tvinsen kom hit vid 9-tiden, med bus, sagor och lek. Vid 11.30 kom mamma också och vi luncha ihop. Emma hade köpt semlor så efter den menyn var man som en flott. När lugnet lägrat sig fick så hundarna äntligen sin promenad och då hade det kommit ett par cm snö, vilket innebar att jag föll som en fura på lagårdsplan eftersom isen inte syntes för snön. Men som väl var höll armar och ben. När vi kom hem och röjt lite blev det middagsvila. Och eftersom varken telefon eller annat störde sov jag och hundarna alldeles för länge - så vi får se hur nattsömnen blir. Ha nu en bra tisdag!

20150117 Efter frukost gick vi med hundarna och faktiskt såg vi solen i några sekunder, men väl hemma igen var det vitt luften med stora snöflingor men det blev inte så mycket av det. Tog med flickorna i bilen och åkte till Skillingaryd för ett besök på Mofas hus för att införskaffa en flaska Swipe. Men det hade jag inget för, för det var stängt för inköp under dagen. Så då fick det bli ett besök på Attila, men planen var ingen höjdare för det var mer än blött. Men det blev lite träning i alla fall för Märta och Jackie och sedan for vi hem för att fortsätta städningen av de ludna golven. Men nu börjar hårtussarna att skifta lite i rött för nu fäller Märta också. I går kväll hade jag ett långt samtal med Yvonne som varade från Söderköping till Jönköping och i kväll har jag haft en långt samtal med Maria - Åhh vad det är skönt att ni finns. Har fått ett par nya bilder på Spike från Lena Toftling som nu finns på den sidan och så är Spike ögonlyst också ua. Nu ska jag i alla fall bänka mig lite framför tvn med min strumpstickning. Och så hoppas vi på en skön söndag!

20150115 Igår fyllde jag kartongerna och när det var färdigt var det dags för sängen. Hemfärden idag från jobbet var ingen höjdare. Det regnade i stan men vid Torsvik var regnet utbytt till snö och det var bara mer och mer och Månsarpsvägen var gräslig en maxfart på 40 km/tim. Efter tomtpackningen igår så återstår nu dammtorkning och framplockning av det undanställda vilket jag har hållit på med nu i kväll, har ändå inte kunnat titta på tv då snö hade lagt sig "tallriken" så det blev ingen bild och gubben på möte. Men vid 21.30 hade snön regnat bort på den och samtidigt kom Göran hem för att ge sig iväg igen då han blivit utringd för att plöja snö, en runda på minst 7 tim. så honom ser jag väl inte förrän jag ska stiga upp - eller blir väckt av att han kommer hem. Men fredag i morgon vilket alltid är skön dag på veckan så ha nu en bra sådan!

20150113 Tjugonde Knut då ska julen ut!!! Ja jag har i alla fall fått in kartongerna som mina 110 tomtar ska vila i tills nästa advent. Ska börja att plocka lite med det men inte i kväll. Fullt ös på jobbet och framemot sen eftermiddag börja min röst att knarra igen, så helt hundra är jag inte ännu - bara mina patienter hör vad jag säger vilket är förutsättningen för att kunna jobba. Men efter en stunds vila kommer den igen, men idag har jag haft 12 pt. så det har blivit mycket prat. Lite matlåde fix har det blivit i kväll, lite Märta träning, lite mailsvar och smssvar. Har fått mkt positivt angående blivande kullen och det är ju kul, efter månaders bökande med det. Nu ska jag ta en paus från allt fyrkantigt innan det blir dags för sängen, för i morgon ringer uret 05.20 och det var längesedan nu. Ha en riktigt bra onsdag och kör försiktigt då det kan vara halt, vilket SMHI prata om i em.

20150112 Idag kom barnbarnen redan vi 9 tiden, då Emma som ändå var ledig skulle på ett bokat besök. Så vi hade några go timmar tillsammans. När Emma kom fika vi och prata lite. Hundarna fick vänta länge idag på sin promenix, men de har fullt upp när barnen är här. Och det var inget njutbart ute idag, regn, blåst och bitvis halt så det var skönt att komma in igen. Ja nu så har jag fått färdigt med kull 14 ni kan läsa mer om dem via framsidan. Det ska bli riktigt spännande och hoppas att det går som planerat. Ja mer än så här har det inte blivit idag men det är fullt tillräckligt för mig så nu ska jag sätta mig lite framför den andra burken innan morgondagens jobb ska förberedas. Så ha nu en bra tisdag! Det blåser rätt hårt ute nu - det gillar vi inte!!!

20150111 Sent i går kväll kom Egon på besök och vid 24 gick strömmen. Kan inte säga att det blev många minuters sömn under natten då det med jämna mellanrum när blåsten var som värst lät ordentligt i skorstenen på altanen ( som är ganska hög av säkerhetsskäl enligt sotarens bestämmelser) så jag var säker på att den inte skulle hålla så som det small i plåten. Vid 03 kom strömmen tillbaka. Vid 7 gick vi upp och blåsten hade avtagit något men kom i ordentliga byar mellan varven. Vi och hundarna åt frukost och sedan gick vi och la oss igen och sov faktiskt till 11.30 men då tyckte Märta att det var färdig sovit. När vi vaknat till liv gick vi en ordentlig runda med hundarna och samtidigt kollade av lite vad Egon gjort med skogen. Men det var inte alls så farligt som man kunde befara, (fortfarande finns ju Gudrun i ens tankar) och det kändes skönt för att röja stormskog är ju en fara i sig. Vi hann inte mer än hem så var det dags för 4 -års kalas, och födelsedagsbarnet hade fått välja menyn som bestod av köttfärssås och spagetti med tårta efteråt. Så någon mat behövdes inte fixas i kväll. Ja så var denna söndag till ända som gick med en faslig hastighet som vi skyller på Egon för, så denna dag blev varken hackad eller mald!!! Men ha en bra måndag!

20150110 Ja det är väl ingen som har missat att det igår var 10 år sedan stormen Gudrun härjade. Men idag är det 10 år sedan min svärfar begravdes. När Gudrun härjade som värst var jag hos mina föräldrar som då inte bodde långt från där nu en minnessten har rest i Järanäs ang. stormen. Att jag tog mig hem denna söndag för att inte missa begravningen på måndagen är en resa jag aldrig glömmer, och om den skulle jag kunna skriva en hel bok om, vilket jag inte tänker göra. Jag hann hem och t o m strömmen kom till begravningsakten så det blev orgelmusik till svärfars Pelle begravning.

I kväll väntas en ny storm och det blåser en hel del nu - men som Gudrun hoppas jag att vi aldrig behöver uppleva igen. Idag hade jag endast Märta och Kajsa med på promenad, de andra var och jagade. Det snöade ymnigt och blåste, så den sista biten hem på vägen såg jag nästan inget. Men i skogen var det ok och hade t o m lite träning för Märta vilket gick bra fastän det är betydligt mer störningar ute än inne. Ett par bilder från promenaden på framsidan finnes. Göran kom tidigt hem från jakten pga. blåst och regn men fick istället åka ut och plöja snö, Johan körde i natt och behövde en paus. Och så har jag haft ett låångt samtal med Maria i den kalla delen av Sverige tills rösten började knarra, men det tar sig för var gång.... Håller på här lite och pular med nya sidor som måste till på det nya året, har också fått bilder från valpköpare som behöver komma på plats. men nu ska jag fixa lite med maten så får vi se när "gubben" dyker upp. Hoppas nu på en god söndag och att natten blir lugn utan för mycket storm!

20150108 Första jobbdagen denna veckan avklarad och i morgon är det fredag - rätt lagom att inte jobba mer. Var på Ikea för ljuspåfyllnad efter jobbet och lite annat smått och gott blev det också. Det har blivit en del inomhusträning i kväll och polletten för Märtas del fanns kvar hoppas att den finns kvar när vi flyttar utomhus också. Nu är det klart med hanhund till Klara, mer om honom kommer snart. Nu säger vi go´natt´och önskar en bra fredag!

20150107 Idag var det inte skönt på hundarnas och min promenad för det snöade ihärdigt med ganska blöt snö som piskade i ansiktet och vi såg ut som snögubbar på två och fyra ben!! Har annars tagit det ganska lugnt idag, dammsugit/torkat golven och kokt en omgång lingonsylt. I eftermiddags sedan fick jag fikabesök av Emma, Hampus och Evelina och det blev både mormorsbus och saga. Ja nu är denna julen snart till ända och det har varit en lång julledighet trots att jag inte tagit ut mer än två semesterdagar. Men nu är det slut på ledighet men en kort vecka med bara torsdag/fredag. Så nu ska morgondagen förberedas och så gäller det att komma i säng i vetig tid. Ha nu en bra torsdag!

20150105 Hade en del "måste att göra" grejjor på fm. och efter det gick vi med hundarna i ett helt underbart väder, några - minusgrader och strålande sol. När vi kom hem tog jag tag i det ludna golvet efter att först kardat och dammsugit Kajsa. Både Jackie och Märta har fått lite träning och idag var Märta jätteduktig, polletten hade ramlat ner om den nu blir kvar där är en annan sak. En god röding blev det till middag i kväll och till det lite vitt. Tv med sticke - en barntröja och ett par sockor är nu färdiga och det andra paret påbörjat. Hoppas att det blir ett lika underbart väder i morgon! Ha en bra Trettondag Jul!

20150104 Vi gick med hundarna och trots att solen visade sig var vinden riktigt kall men i skogen var det skönt. Därefter åkte jag ut till Palsbo för att "hästträna" Märta och hon tyckte de var riktigt otäcka när tre stycken med bestämda steg kom ända till staketet, så de blev ordentligt utskällda och sedan ville hon därifrån så fort som möjligt. Resten av em. har jag pulat med lite allt möjligt och har bl.a. lagt in några bilder på Simba som jag fått på mailen. Dem hittar ni till från framsidan. Sitter nu och slötittar på Bond och stickar. Ha nu en bra måndag både ni som jobbar och är lediga!

20150103 Idag blåste det kallt ute på "gärena" betydligt bättre inne i skogen. När vi gått vår timme och kom hem fick jag för mig att ta Jackie och Märta på en tur i bilen, de har ju inte åkt bil sedan jag blev sjuk för två månader sedan. Så vi åkte till en annan skog och gick en runda i den med snöblandat regn så vi var något blöta. När jag nu hade närkontakt med bilen och blev svart när jag stängde/öppna bakluckan fick jag för mig att den skulle behöva en tvätt. Så fram med vattenslang, avfettningsmedel, borste och yes. Nu var jag inte jättenoga men tog det värsta och faktiskt den blev vit! men det räcker väl att åkt till jobbet via motorvägen två gånger så är den väl lika svart igen - men då är det ju ny "skit". När det var gjort rensa jag i hundgården, sprang över golven med dammsugaren och tog alla Kajsa håren, för hon fäller kopiöst just nu. Emma och Evelina var här en sväng och vi fikade. Reste  av kvällen ska jag inte göra nå´t. Men det känns väldigt bra att äntligen har fått tillbaka lusten och orken. Ha nu en bra söndag!

20150101 Nytt år och ny sida ett helt oskrivet blad som jag hoppas ska innehålla mycket positivt. Lite krångel med att få det att fungera, hade nog lyckats med den gamla ftpn men som väl är har jag den fantastiska webbmastern Lena som fixar allt via telefon. Du är en pärla!!

Vi hade en lugn och skön nyårsafton, först var det menat att jag och Göran skulle vara själva, några dagar innan ville Emil komma och sedan kom Johan och Natta och ville fira in det nya året med "gamlingarna". Och vi åt och drack gott, spelade "postkodsmiljonärsspelet" till långt fram på småtimmarna. Så uret var nästan 3 innan jag gick och la mig. Så lite seg har man varit idag och det är en himla tur att man har hundar som pockar på att gå ut för annars hade det nog inte blivit av, för vädret visade sig inte precis från sin bästa sida med regn och blåst med riktig snålblåst innan man kom in i skogen. Men när hundarna fått sin promenix och vi lite lunch, då var det skönt att krypa ner i sängen igen. Nu har jag då fått det här att fungera och det känns skönt så nu ska jag sätta mig lite framför den andra burken och i kväll får det inte bli allt för sent för i morgon ska jag jobba. Ha nu en riktigt bra fredag den andra dagen på 2015!

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post  solgerd.h@telia.com