Nytt och Bloggar

2017
 

20171231  Gott Nytt År 2018!

20171230 Jag Tyra och Hunter har haft en riktig skön dag. Låg länge och drog oss innan vi klev upp för att äta frukost 9.30. Eftersom Robban startar kl. 10 passade vi på att gå ut och det var riktigt skönt även att det var lite kallt men det var friskt i luften. Men när vi var på väg hem började det att fnyka i luften, men Hunter fick en genomgång av sin päls och det var återigen en hög med päls som åkte av. Tvättat, haft ute sängkläderna samt bytt dem. Träning med Tyra fotgående i vändningar och halter. Sitt/ligg, avlämningar och avslut med slalom. Det var en glad husse som kom hem efter jakten "nu är Svea en fullfjädrad jakthund" har stort sök, håller inte i längre än vad hon ska. Och idag sköt de en räv som hon letade rätt på. Sedan har hon drivit gris i rasande fart. En av skyterna vågade inte skjuta då hon var i hasorna på den sista grisen. För min del är det väl med en blandad känsla det här med gris. Att hon har stort sök och mycket energi med mycket spring i benen är ju inget nytt, det är ju samma i apporteringen. Har också förberett lite för morgondagens meny. Lagt in vår nyårshälsning redan idag, men kommer väl in här en sväng i morgon antar jag. Nu har jag faktiskt inte tänkt att göra så mycket mer, hälla upp lite rosé och bara njuta.

20171229 Kom i från jobbet 12.40. Och åkte faktiskt för att kika lite på mellandagsrean och åkte till "lager 157" har nog inte varit där sedan de öppnade och tyckte då att det inget var att ha. Men idag var det något annat så jag köpte faktiskt 3 jumprar för 50:- styck och det tycker jag är ok. Blev också några barnkläder. Hem sedan och tog med doggsen på en promenix och faktum när vi gick hemåt igen så snöade det men blev inget som la sig. Mörkret kommer fasligt snabbt trots att radio Jönköping har tjatat om att "det har vänt" Så det blev endast lite lätt träning med flickorna i inhägnaden. Men de var ganska möra ändå efter allt körande i skogen. När vi kom hem tog vi lite fika jag och mannen och sedan blev det toastäd och dammsugning av "lilla rummet" och toarna. Lite dammtorkning. Har också oljat och bränt plankorna i två omgångar men tar nog en omgång i morgon också. Efter att vi käkat har det bara blivit burkspan. I morgon ska Göran och Svea iväg och jaga så jag och Tyra och Hunter blir själva - men det finns det planer för. I morgon blir det nog lite förberedelser också får nyårsmenyn med början av desserten som kan och ska göras i förväg. Ha nu en go näst sista dagen på detta året!

20171228 Igår hämta jag barnen direkt efter jobbet, trodde knappt jag skulle hinna för det var totalt igenkorkat i stan. Sovit dåligt natten innan, så när Emma hämtat barnen var jag totalt slut. Idag kunde jag inte flexa tidigare så Göran fick hämta barnen på dagis. Jag var och handla och hade väntat mig totalt kaos - men döm om min förvåning inga köer och jättelite folk på Maxi liksom parkeringen. Så det gick snabbt att handla så jag hann träffa barnen lite innan Emma kom. Och så har jag och Catharina avhandlat världsproblemen, Tack för ditt samtal! Har sedan plockat och donat lite och ser framemot att komma hem tidigt i morgon när handlingen nu är över. Hoppas också att det inte är överfallväder för jag har samvetskval för flickorna som har fått alldeles för lite aktivitet den sista tiden. Och snart är det här året slut och här måste jag börja tänka på att göra nya sidor och som vanligt varje år är huvudet alldeles tomt " hur var det nu man gjorde" men det brukar komma när man börjar på.. annars har jag ju Lena som väl är. Och så hoppas vi på en bra fredag!

20171226 Idag ca 8 startade vi resan med Freja till Nykyrka. Givetvis glad att se sin mor efter 12 dagar i Småland, men sa att jag kommer snart till Er igen och det värmer ett farmorshjärta som redan saknar denna solstråle. Vi var hemma strax efter 12 åt lunch och sedan gick vi med hundarna och på väg hem regnade det ymnigt . Så vi var totalt genom blöta när vi kom hem. Skulle vila ryggen lite men slocknade som klubbad ihop med hundarna. Så resten av em./kväll har bestått av plock. Tagit bort Frejas säng och plockat undan lite leksaker och tvättat. I morgon väntar jobb i vanlig ordning men lär vara lite tunt med personal. Hoppas att ni får en bra onsdag!

20171225 Vi hade en riktigt bra julafton en vit telefonfri dag om än det var grönt ute. Tomten kom till slut och det var lyckliga barn med sina julklappar. Och vi vuxna hade lite längre fram på kvällen julklappsleken med mycket skratt. Vädret är ju för bedrövligt så hundarna var mer än blöta och skitiga när de kom hem. Freja som har varit med Johan och Josefin kom hem vid 7.30 och var ganska trött så det blev sängen ganska fort. Och i morgon bittida ska vi då överlämna Freja i Nykyrka. Det har varit så roligt och mysigt att ha henne här, och förstår att mamman har längtat efter henne. I morgon blir det en lång bilresa men antar att jag dyker upp här en sväng. Ha en bra annandag jul och njut av julen innomhus!

20171224    God Jul till Er alla!

En ganska tidig morgon, kaffet är på gång och nu blir det skinkmacka. Och sedan börjar matförberedelserna och det ska bli värme på altanen i väntan på att alla barn och barnbarn ska komma. Ser verkligen fram emot denna dag med barnbarnens tindrande och förväntansfulla ögon på att Tomten ska komma. Ha en underbar dag och ta hand om varandra.

20171223 Igår var här full rulle, var och hämta tvinsen efter jobbet vid 1 och när vi kommit hem kom Johan med Freja. De tre kusinerna har så roligt ihop, leker och härjar fast ibland blir volymen lite väl hög. Eftersom Emma jobba sent och inte skulle komma förrän efter 9 gällde det att hålla igång trion. Och det blev jubel när jag började spola upp vatten i badkaret och det skulle bli bubbelbad. Vågade inte lämna dem 1 sek för då hade det väl blivit översvämning. Tyra hade mer än gärna varit med och bada så henne fick jag passa. Men roligt hade de och badade tills händer och fötter skrumpnat ihop. När trion var torra och påklädda blev det pannkakor med nygjord jordgubbssylt och grädde. Sen blev det mys med kinderägg och popcorn. Vid 9.30 åkte tvinsen hem och Freja slocknade som klubbad. Behöver väl inte tala om hur min status var....

Freja vakna 6.30 men orkade inte gå med hundarna idag eftersom benen var sååå trötta. Så när kusinerna vaknat fick hon vara hos dem medans jag och hundarna tog vår promenix. Vädret är ju för ledsamt smådugg och blåst, dimmigt, grått och bara tråkigt. Fast doggsen är inte ledsamma för det det är full fart ändå. Idag står annars på programmet att göra Janson och strömmingslåda, steka rev, torka av golven och lite annat smått och gott. Lägger ut redan nu mitt på dagen julkortet och fjärde ljuset för i morgon kommer jag bara att vara här en liten kortis. För kl.1 kommer hela gänget hit för att fira JUL. Ha nu en fortsatt bra lördag.

20171221 Vilken dag på jobbet fullt kaos med alla som måste höra tomten till jul, så det blev övertid idag. Annars började den tidiga morgonen med mys med Freja och vi åt frukost ihop. Fram på förmiddagen blev det lek hos kusinerna och de har bl.a varit i skogen och fikat. Var hemma när jag kom från jobbet, men det var en trött Freja. Johan var och hämta henne och jag klädde den nu hämtade och monterade granen. Måste säga att det var en riktigt fin gran jag och hundarna valt ut. Hundarna var med och högg granen och nu är det inte så mycket snö att pulsa i på gott och ont. Göran gör en ny sats köttbullar och jag har tagit upp jordgubbar för att göra sylt i morgon. Men är ganska trött i kväll men får väl tya mig lite till. Men räknar med fullt ös i morgon em. Ha det bäst denna sista fredag innan jul!!

20171220 Så möttes vi upp i stan för att handla. Var först på ÖB och sedan Maxi - och vi var inte ensamma med att vilja handla, du milde va folk det var på Maxi. Hem och packa upp och under tiden kom Freja så det fick snabbt bli lite pannkakor till henne då John Blund var på ingång. I morgon blir det farfar till att vara barnpassare - ja Emma och barnen är hemma så det lär säkert bli lite kusinlek på dan. Göran har i kväll gjort köttbullar och lagen är kokt till doppeköttet som ska läggas i imorgon. Nu försvinner snön med hastighet men hoppas att lite blir kvar i alla fall för ljusets skull och för renare hundar. Men nu känner jag mig lite halvt mör så jag ska också kojsa. Ta det lugnt och ha det bra!

20171219 Idag vaknade vår pratglada solstråle före 6 - och tyckte det var jobbigt att farmors öron fortfarande ville sova. Men vi tog tag i dan och hann med både kurragömme och "fånga mig" innan Josse kom och hämta Freja vid 10-snåret. Så gick vi med hundarna och hade tänkt ta med granen hem, och trots "bajspåsarna" i träden var de inte lätta att hitta så det blev en hel del pulsande i snön, men vi kom fram till att vänta till torsdag då säkert + graderna rensat granen och blir lättare att få hem. Det är en fröjd att se Svea och Tyras glädje att fara fram i snön, men Tyra har lite mer jobbigt då hon inte har så långa ben som Svea. Men de är regält trötta när vi kommit hem. Eftersom det var en tidig morgon la vi oss alla fem och sov middag och det var så himla skönt. Efter den återkom energin så nu är fläkten städad och köket. Det är dammtorkat bland alla tomtar, hyacinterna utbytta och julklapparna till de vuxnas julklappsspel är inslagna. Så med andra ord är jag ganska färdig med julförberedelserna som går att göra i förväg. Det är guld värt att inte jobba mer utan att kunna göra det man vill och utan att vara skitslut. I morgon ska vi göra våran julhandling tillsammans, lite tidigt men torsdag och fredag har vi Freja och ska även hämta tvinsen efter jobbet på fredag eftersom Emma jobbar sent. Så här lär väl bli high life på fredag. Men det är så härligt med dessa barn och när man känner att man orkar, men jag kommer säkert att vara helt slut på fredag kväll. Det ska bli spännande och se om vi får behålla strömmen i natt, för nu har den varit väck tre gånger sedan i torsdags och ca 3 timmar åt gången. Så det har varit mycket omställning av timerna (hur det nu stavas). Ska väl ta och tänka på refrängen men är inte speciellt trött (middagsvilan). Ha nu en bra onsdag!

20171218 Blev väckt av en pigg 5-åring vid 7snåret och enligt farfar hade hon varit vaken ett bra tag, men till slut kan inte denna pratglada tjej prata tyst. Efter frukost gick vi men hundarna, men när Freja blir tyst då är hon trött i benen... Så gjorde vi mackor och plockade ihop lite julkakor och for till gammelfarmor i Vaggeryd som blev överlycklig av att Freja var med. Så vi fikade och pratade innan det var dag att bege sig hemåt. Och som vanligt tänker Margit på sina barnbarnbarn med julklappar. Det kändes så bra att göra detta för hur det är nästa år vet man inte. När vi kom hem gjorde vi lite julgodis, men Freja är mer intresserad av att smaka än att göra. Sedan har det varit bus och kurragömma tills farmor inte orkade mer.. Önskemat och mamma mu sedan slocknade prinsessan totalt. I morgon blir hon hämtad av Jossan vid lunchtid och jag får vila både öron och kropp. Ha nu en go tisdag!

20171217 Jo då det blev två mjuka kakor på morgonen, vaknade tidigt och kände pigg och alert, åt frukost ihop men mannen kl. 7 innan han åkte iväg på jakt. När kakorna var klara vi 10 snåret gick jag ut med hundarna i vårt fina vinterlandskap - och jag bar njuter av den vackra naturen. Flickorna far som skållade troll i snön. Försökte mig sedan på en middagslur men naturligtvis ringde telefonen. Så det fick bli lite tvätt, toastäd och dammsugning på de ställen inte Robban kommer åt. Och sedan i eftermiddag har vi firat Frejas 5:e födelsedag, och hon blev kvar här sedan och sover sedan länge gott ihop med mjukisnallen efter att vi läst "Mamma mu". Både Josefin och Johan jobbar i morgon, och jag är så glad när jag får ha henne här.  Själv sitter jag/vi framför burken och det en stund till. Freja som alltid vill veta vad som ska hända i morgon och det har vi lite planer för. Ha nu en skön vintrig måndag och njut av livet och det vackra vi kan vila ögonen på.

20171216 Göran stökade iväg på jakt med Svea ganska tidigt. Och strax efter att de gett sig iväg gick jag upp för att baka ut degarna jag satte igår. Vid 10 kom Freja som sovit hos Jossan och Johan. Så hon va med ute med Hunter och Tyra - men blev fruktansvärt trött i benen så det tog lite tid innan vi var hemma. Och då var det dags för dusch och omklädning för det traditionella catering julbordet hemma hos markägarna för den jakten. Flera timmar senare mätta och belåtna begav vi oss hemåt. Och när vi passerade Maxi var vi inne och köpte tårta för i morgon em. ska vi fira Frejas födelsedag. Freja ville följa med Jossan hem så vi landade bara hemma för klädbyte. Har bakat färdigt det jag inte hann med på förmiddagen, och sedan har jag inte gjort något. Får väl se vad jag känner för i morgon - hade tänkt baka två mjuka kakor... och så blir det Freja firande. Ha nu en riktigt bra 3:e advent!

20171215 I dag får ni läsa två inlägg, för när jag skrivit här i gårkväll så ville datorn bli om startad. och medans den gjorde det borstade jag tänderna och det totalt svart - för strömmen gick. Så det var i princip bara att hitta sängen. Men sömnen blev dålig pga. min snarkande make eftersom strömmen gått fungerar inte CPAPen. Vaknade vid 1 tiden men fullt lyse i sovrummet och lite överallt. Upp och släkte  och sedan slocknade jag som klubbad. Samtidigt som uret ringde kom det en liten Freja som var pigg och glad som vanligt. Och vi hann äta frukost ihop och prata lite innan jag måste åka. Och det var mycket snö, var på vippen att jag tog mig ut till vägen - Det hade Hampus gillat som älskar när det sladdar. Kom iväg tidigt från min korta dag på jobbet. Var en sväng på ÖB innan jag for hem. Tog något lätt att äta och sedan gick jag en sväng med hundarna. Men Tyra har stora problem i all snö, betydligt lättare för Svea men har ju också längre ben. När vi kom hem så har jag nu blandat ihop 4 degar som jag i morgon ska baka ut. Freja har idag och i natt varit hos pappa och Jossan. Nu ska jag speja vidare på gladiatorerna och njuta av att det är fredag!!

20171214 Då var torsdagen gjord med också ett besök på Maxi. Regnade ganska regält i stan så där är nästan all snö borta. Men på hemvägen byttes regnet snart ut i snö och ca 10 cm hade nog kommit sedan i morse. Och vi kom hem exakt samtidigt då Göran varit i Nykyrka och hämtad Freja. Så i kväll har det varit fullt ös och en hel del gos - ja hon är så go denna tjej alltid glad och alert. När vi nattat med saga har jag sedan röjt lite och det är hög tid för att även jag ska nattas. Ha det bäst och kör försiktigt!

20171213 Kort arbetsdag idag då jag skulle till tandhygienisten vid 2 och flexade när jag var klar där vid 3. Men fick bakläxa och måste nu sätta igång med tandborstar igen. Och kl. 5 startade Evelinas och Hampus lucia och julspelsfirande. Och det var så härligt att se dessa över 80 barn upp till 5 år som sjöng lucia o julsånger. Och sedan var det 5 åringarnas tur att spela julspelet med Jesus födelse. Detta var sista året där för till hösten är det skola som gäller - herre gud var ta tiden vägen?? Snöoväder när vi åkte hem och det lär inte bli bättre i morgon då det ska fortsätta att snöa. Bakade faktiskt mandelformar när jag kom hem från Lucia, och så är Frejas säng bäddad för i morgon kommer hon och ska vara här över jul - ska bli så kul. Nu måste det sovas go´natt och kör försiktigt i morgon!

20171212 Idag har jag varit betydligt piggare och jag och hundarna hade en skön vintrig promenad. Svea och Tyra härjade helt vilt och älskade att plöja runt i snön. Vi gick ganska tidigt eftersom jag först måste skotta lite snö. Göran kom inte hem från sin runda förrän efter 10 tim. Och idag blev det också lite bak på förm. och i eftermiddag hämtade jag barnen och det blev mer bak. Dessa bägge som älskar att baka och är jätteduktiga. Evelina gjorde mer pepparkakor och Hampus gjorde chokladbollar på en fyrdubbel sats. Min far som var konditor ler nog från sin himmel när han ser sina barnbarnsbarns glädje i att baka. I morgon blir det vilket jag inte trodde igår så som jag kände mig. Men det blir lite Lucia firande med jobbet på morgonen och på eftermiddagen med barnbarnen. Ha nu en riktig fin Lucia.

20171211 Idag har det varit en off-dag. Har känt hela helgen att något varit på gång, har frusit som besatt trots värme. Så idag har jag varit mest i en tunna, ont i hela kroppen. Hade tänkt baka idag men det blev inget med, har sovit i omgångar. Och masade mig ut med Hunter och Tyra fast kroppen inte ville (Svea och husse har jagat). Men vi gick vår tur och sedan blev det sängen. Nu i kväll kändes det som om det lättade och näsan var lättrinnig,  och det hjälpte att titta på "Svenska Hjältar" får då rinner det alltid. Men orkade med lite inomhus träning med Tyra bara för att. I kväll tilltog orken och nu är alla 75 julkort skrivna, men Göran har hjälpt till. Hoppas innerligt att jag känner mig piggare i morgon, känns inte som att det är läge för sjukdom för tillfället. Kör nu försiktig ni som måste ut på vägarna för det lär bli mer snö. Var rädda om er så hörs vi i morgon!

20171210 Fick vänta ett tag med att gå ut med hundarna eftersom de jagade älg här. Men när jag inte hörde någon hund skälla, gick vi så ut. De snöade ganska ymnigt när vi gick men avtog efter hand. Hundarna var ganska "luktbenägdna" eftersom Baccus nyligen gått där ( den ställande hunden som de jagade med). Och när vi kom hem blev det lite lätt inomhusträning med Tyra. Sedan fortsatte jag med det vanliga pillet och med mina tomtar. Men har nu starka känningar av den förskyllning som Göran har haft i evigheter - så nu är även jag drabbad... Men vi har i kväll också varit på 20-årskalas som var mycket trevligt och gott med superba smörgåstårtor. Så någon mat behövdes inte i kväll.. Känner mig ganska pigg just nu, sov lite i em. då huvudet känns lite tungt. I morgon ska Göran och Svea iväg och jaga så då blir jag och den gamle och den unga själva igen, men vi ska säkert hitta på något roligt, har lite planer. Ha det nu allra bäst ni alla!

20171209 Igår var en riktigt lång dag. Klinikdagen var slut  ca 4 så ingen idé att åka hem. Var en sväng på Rilo och sedan satt vi och tjöta tills det var dags för julbord vid 6. Och det var ett riktigt bra julbord på "Jönköpings Hotell och konferens" mycket sill vilket jag gillar. Var hemma ca 10 mätt som en flott och trött. Göran skulle till Östergötland och jag så han ur ringde 4.30 och så rådde han inte med att stänga av eländet - så man kan säga att jag vaknade... Sedan stökade han omkring innan han gav sig iväg. Men när lugnet hade lägrat sig igen och John Blund åter kom somna både jag och hundarna och sov till Emil kom vid 8 för att göra lagårn. Så då blev det uppstigning och hundarna fick mat och Emil och jag åt sedan frukost ihop. Och så tog jag tag i vitrinskåpet, plockade ut allt och diskade och lät det ligga för tork medans jag gick med hundarna. Och det var friskt och skönt inget regn endast lite blåst så det blev en bra promenix. Och Svea tog sig en extra runda bakom lagårn så det fick bli vattenslangen för hennes del. Fortsatte med vitrinskåpet som det är mycket pill med men nu skiner det så klart varken damm eller hundhår. Efter det blev det altanens tur, bar ut mina fantastiskt ännu blommande pelargoner till förrådet så får vi se hur länge de överlever där. Så nu är altanen städad och julpyntad. Köpte i torsdags en liiten skinka för att koka för att sedan kunna koka grönkålen. Och nu är skinkan klar och det är snart dags för kålen. Har varit ganska fullt ös idag och det känns nu när jag satte mig här. Så jag antar att kvällen inte blir så lång. Hoppas att vi får en riktigt bra 2:Advent!

20171207 Var faktisk och handla efter jobbet i fall det inte blir så mycket tid i morgon. Och ovanligt lite folk på Maxi för att vara en torsdag, men nu är det tråkiga gjort. Men det blev ju sent hemma och orken och lusten räckte inte så långt, så det blev bara lite plock och sedan tvn. I morgon blir det lite sovmorgon i alla fall, behöver inte vara i stan förrän 8.30 och då ska vi vara på Jönköping Hotell och Konferens för den här Klinikdagen och efter det då julbord. Så man lär väl både bli trött och mätt innan man kommer hem. Idag har det blåst och regnat hela dan - tror jag i alla fall när jag haft möjlighet att titta ut. Nu ska det bli sängläge och så hoppas vi på en bra fredag!

20171206 Var en sväng på ÖB innan jag åkte hem efter jobbet. Och sedan har kvällen bestått i julklappsinslagning du milde vilken tid det tar men nu är det klart, och åter en bock i "att göra listan". Behövde gå igenom handlelistan men det orkar jag nog inte i kväll, blir väl ingen handling i morgon eftersom vi ska ha en "Klinikdag" på fredag och det blir väl någon timme efter den tills det blir dags för julbord. Fick på mailen idag den häftiga bilden på Nisse som jag bara var tvungen att lägga - så njut av den och dagen i morgon!

20171205 Blev inget skrivit här igår för att mannen parkerade sig vid datorn och när han var färdig där var jag färdig för sängen. Men jag och Hunter och Tyra hade en helt underbar dag i skogen. Lite frostigt helt vindstilla och en sol som sken från en klarblå himmel, ja livet kan inte bli bättre. När vi kom hem ganska senare hade jag lite träning med Tyra i det vita gräset. Svea och Göran var ju och jagade och Svea fick göra ett eftersök och skötte sig jättebra. Idag så har jag i princip städat klart, endast vitrinskåpet och fläkten kvar - och så plockar jag med mina tomtar..... Fick fixa lite då Göran har möte i jägarförbundet så just nu sitter det 9 karlar på altanen - och fika har de fått. Och hoppas att de snart går hem innan de får se mig i särken...  Ha nu en riktigt bra onsdag!

20171203 Idag har vi sagt Grattis till L-kullen som fyller 5 år. Jag hade egentligen inte glömt deras födelsedag Maria men det var mycket som skulle in igår. Men det är tur att du är aktiv på FB i arla morgonstund så jag fick in deras dag på morgonen... Ganska tidigt idag gick jag med hundarna, och när det hade fått utlopp för sina spring i benen gick jag även en runda med Taggen. Emma har varit borta i natt, först julbord med XXL och sov sedan över hos en jobbarkompis. Och det är hon väl förtjänt av så mycket som hon jobbar. Emil var hos Taggen i gårkväll och som sagt gick jag med honom på fm. Men vi råkade ut för ett riktigt busväder. Började lite smått att regna men det tilltog mer och mer, och det var längesedan jag var så totalt genomblöt, regnade så att jag fick ont i ögonen och var precis röd i ögonen när jag väl kom hem och fått av mig de totalt genomblöta kläderna som det fullkomlig dröp av - de hänger nu framför brasan och hoppas att de torkar till i morgon. Dagen har idag bestått av en hel del städ och jag städar inte för nöjes skull kan man med gott samvete säga. Men nu börjar städandet närma sig slutet (skönt). Som väl var ringde Catharina och jag fick 1½ timmes avbrott - Tack för dit samtal så härligt att ventilera saker och ting med dig. Nu ska jag hälla upp ett glas rosé och "ta kväll". Kan väl nämna med vad gäller Svea och hennes jakt igår inget blev skjutet men GPSen visade att hon sprungit strax över 2 mil!! så spring benen har hon spelevinkan. Ha nu en riktigt bra måndag!

20171202 När husse och Svea gett sig iväg i dag, tog även jag tag i dagen. Tycker jag har hållit på hela dan, men jag vet inte vad jag fått gjort?? Men jag Hunter och Tyra har varit i skogen och spanat efter gran, så nu hänger det bajspåsar i två granar så nu återstår det bara att få någon godkänd. Har haft lite träning med Tyra inne ja lite blev det ute också på vår skogsrunda. Känner mig lite trött i kväll efter "allt" jag gjort eller nåt. Har städat om lite här också med lite nya bilder och tänt det första ljuset. Får väl i alla fall titta på "så ska det låta" innan jag nattar mig. Hoppas att ni alla får en riktig bra 1 Advent!

20171201 Du milde va folk det var på A6 även när jag kom dit före 13. Och så har de byggt om i princip hel A6 som ännu inte är färdigt. Så ny ingång och affärerna hade bytt plats eller var på annat håll - med andra ord rörigt. Men jag fick tag i det jag var ute efter. Sedan till Ikea och där fick jag också tag i det jag hade på min lista. Så raka vägen hem för att hämta paket både på Ica och på Coop i Taberg. Så var hemma innan 4. Lite välbehövlig käk eftersom jag inte ätit sedan fikat på jobbet vid 10. Göran varit ute med hundarna och också gjort grytan som han ska ha med till morgondagens jakt. Ja jag har också varit inblandad och har lagt min sista hand på smaken och måste jag säga att det blev super. Så i morgon är jag Hunter och Tyra ensamma och det finns många planer för morgondagen. Ha en riktig go lördag kväll och söndag!

20171130 Åkte direkt från jobbet och till Mofas hus eftersom vi är bjudna på ett 20-årskalas och inhandlade något som jag tror passar en 20-åring. För att jag var lite förtidig till mötet på Attila åkte jag en sväng till Emil. Och så var det mötet på Attila som gick både bra och dåligt, ja ja vi får se i slutändan. Igår hade vi avslutning med våran "sykurs" och som vanligt hade Lena fixat supergoda julmackor. Mannen har handlat maten idag så i morgon efter jobbet behöver jag "bara" handla det "andra" Skönt med återigen en fredag och jag hoppas det blir en bra sådan!!

20171128 Idag har det snöslaskat hela dan men det har inte blivit något av det. Har idag haft storrengöring av akvariet som tog sin lilla tid men nu är det så rent och fint. Gick med doggsen förstås och lyckades pricka in ett lugnare nederbörd. Och efter lunch idag hämta jag barnen och det blev bak idag med. Planen var att vi skulle göra cupcakes. Hade fina silikonformar med fina olika tryck på - och vad hände jo botten fastnade och inte en enda blev hel - skitformar!!! men det blev i alla fall halva kvar så de fick garnera och kladda lite. Och en vanlig sockerkaka blev det av smeten som blev över. Så hade jag lovat köttfärssås och spaghetti till kvällen. Ja fika blev det ju tidigare på em. med bullar och pepparkakorna de bakade igår, men det är strykande åtgång på dem roligt att äta det man själv gjort. Vid 8 hade även Emma fått lite mat och de åkte hem med dessa "kakor" samt formarna, de får de ha till att göra sandkakor med. Så var även denna dag till ända även energin. Och efter jobbet i morgon är det "frissdax" och på kvällen avslutning av syjuntan. Och härligt att du skriver lite igen Maria länge sedan sist så nu var det bara en tillfällighet att jag kollade till GB. Så härligt att du får hjälp och snart är på banan igen. Önskar alla en bra onsdag!

20171127 Göran gav hundarna mat vid 7 idag så jag fick lite extra sovmorgon. Sedan gick han också ut med dem eftersom jag för första gången på nästan 10 år bakat kanelbullar. Och det vari faktiskt riktigt roligt och bra blev det också. Eftersom barnen är här ganska mycket nu känns det bra att ha egna bullar till fikat. Slutade med bullbak när barnen flyttat hemifrån. Var sedan och hämta barnen på dagis kl. 15. Och för att fortsätta i bakets tecken bakade vi sedan pepparkakor och de var jätteduktiga - hade faktiskt behövt mer deg. Och när första plåten var färdig bjöd vi in Josse till fika med nybakta bullar och pepparkakor. Strax innan 6 kom Emma och hämtade barnen. Har också tränat lite med Svea och Tyra och gjorde det i kväll ihop med dem bägge ( ja Hunter var med på ett hörn också) men det gick över förväntan, då den ena kunde sitta kvar medans den andra tränades - inte på så långa avstånd men ändå. Så det konceptet ska jag fortsätta med, när det inte är så mysigt att vara ute. Nu ska jag bänka mig framför tvn med mitt sticke. Ha en goer tisdag!

20171126 Idag var det mössa på när vi gick ut och det var ganska kyligt eftersom det blåste, och innan vi kom hem snöade det med stora flingor. Men idag plockades mossa som säkert räcker och blir över. Blev ingen utomhusträning pga. vädret utan det fick bli lite lätt träning inomhus. Men för tillfället träna de själva genom att fara runt som gehur. Mannen kom hem mitt på dan så nu är allt som vanligt igen. Annars har dagen blivit en vilodag så inte mer än några maskiner tvätt har det blivit. Men ibland behöver man det med. Får väl se om jag har mer energi i morgon. Ha en bra måndag!

20171125 Nästan sovmorgon men kl. 7 höll Tyra på att svälta ihjäl så då fick de mat och det blev lugnt, och jag la mig lite till och bara njöt. Vid 8 kom Emil för att göra lagårn och när han kom tillbaka åt vi frukost ihop. Naturligtvis problem i lagårn vilket alltid inträffas när Göran inte hemma. Så Emil hade en del att fixa med medans jag gick med hundarna. Åkte sedan ut till sorteringen med flickorna i bilen. Därefter blev det träning med bägge två. Det gick bra med dem bägge, men jag är helt fascinerad av Sveas motor hon är så taggad så hälften hade varit nog - ja hon hade inte passat hos någon softpotatis - för ibland undrar jag om det går att trötta ut henne. Jo det gör det, det vet jag men det krävs mycket hjärngympa. Så om hon nu kommer att få valpar så kommer det att krävas mer än att gå runt kvarteret med dessa ev. valpar med andra ord betydligt större krav på ev. valpköpare. Bar in lite ved också från garaget där min älskade make bunkrat upp för min skull. När träningen var över rensade jag i hundgården. Inne igen lunchade jag och Emil ihop och sedan blev det storstäd av vardagsingång/tvättrum. Så nu är det rent från golv till tak - ja visst vet jag att det inte håller med hundar ut och in men då blir det städ en ½ meter upp ( men det är det ju ständigt). När detta var klart blev det dusch och sedan inget mer - jo förresten lite mat till mig som består av broccoli gratäng. Inte Görans favvo så man får passa på. Ha en riktigt skön och vilsam söndag!

20171124 1 månad kvar till jul.... ingen stress inte - nä faktiskt inte. Sovmorgon idag och stressade inte på morgonen. Hundarna fick sin mat i rätt tid men landade ändå på jobbet 8.15. Så det fick bli lite städ innan jouren satte igång. Men den var hyfsad och kom iväg hem 12.30. Hade först tänkt göra ett ärende på Rusta - men tänkte snappt om - totalt igenkorkat i första rondellen så jag åkte direkt hem, folk är totalt hysteriska bara för att det är "Black Friday". Så så fort jag kom hem tog jag hundarna och gick till sjön. Och det var så skönt och en blek sol tittade fram då och då. Men när vi kom hem var uret rätt mycket och jag lovat att hämta barnen vid 3 så jag åkte med en gång. Och så fick jag hjälp av "starke Hampus" att bära in lite ved. Och så tog vi in adventslådan och jag och Evelina satte upp stakar och stjärnor och hon var i sitt esse. Emil kom för att göra lagårn, och när han kom därifrån fick han leka kurragömma. Och strax före 6 kom Emma och hämta dem och även Emil åkte hem. Så när lugnet lagt sig lagade jag lite mat till mig själv och det blev lax med tillbehör. Så nu är jag mätt också och ska bänka mig framför tvn som är sportren. Så får vi se hur länge jag håller mig vaken - är väl lite si sådär men inte sämre än igår så vi får väl se vad det blir av det. Ha nu en riktigt skön lördag!

20171123 Och i morse var vinter borta ingen, har mest regnat hela da´n. Hämtade Josse nere på stan från sitt jobb när jag kom från mitt vid 4 tiden, så inte blev det någon tidig tid hemma idag. Var faktiskt ganska trött när jag kom hem och känner att halsen inte är helt ok. Så det blev bara att tända i spisen, lite käk och nu är man mogen för sängen.... men får väl tya mig lite till. Men i morgon tänker jag ta lite sovmorgon. Datauppgradering till 10.00 och då skulle vi städa - men jag tar sovmorgon.... I morgon ska jag hämta barnen vid cirkus 15. Och sedan lär det bli en fredag kväll allena , men det blir nog inga svårigheter att soffsova ändå . Ha en bra fredag!

20171122 Det fruktade ovädret blev väl inte så farligt här i alla fall, och den snö som fall försvinner nu med rasande fart. Och så är jag gräsänka igen och det ända till söndag, då mannen och co är och jagar gris i Östergötland. Men vi har det bra jag och hundarna. Blir väl en lång ensam dag för dem i morgon också. Blev lite extra lång idag eftersom jag fick göra ett hembesök hos svärmor efter jobbet som hade fått oordning på sina hörapparater. Svägerskan ringde i går kväll och var helt uppgiven (var i Vaggeryd), men inte lätt att göra något på telefon. Men det var snabbt avklarat så jag var hemma strax efter 18. Men kvällen går fort och nu är det hög tid för ryggläge. Ha en braer torsdag!

20171120 Idag har jag och mannen varit på en shopping resa till i fösta hand Engelssons och där blev det en hel del inhandlat, är en fördel när man kan prova kläderna på plats. När vi åkte hem blev det även ett besök på Gekås. Men du milde vad folk det var där. Helt klart att besöka Gekås innan jul ska man passa sig för. Vi fick i alla fall med det mesta som var tänkt där. Sedan var vi på (vårat) favvoställe och åt innan vi får hem. Och vi var hemma igen på en sen em. Superglada hundar när vi kom hem eftersom det luktade mycket gott i en av kassarna. Resten av kvällen har bestått av fotbollsgalan och nu är det väl sängen som gäller. I morgon får det allt bli lite mer för hundarna. Ha en riktig go tisdag!

20171119 Igår var jag Hunter och Tyra ensamma då Svea var tillsammans med husse på jakt i Strömsberg. Och hin hade skött sig mycket bra men det blev endast en hare skjutet. Jag Hunter och Tyra var också ute i skogen, men blev mer än irriterad på Tyra då hon hittat något kadaver av något slag och inte ville lämna det. Så det blev koppel på och jag fick nästan bogsera henne hem. Så någon utomhus träning blev det inte. För jag var för irriterad och hon var totalt ofokuserad. Så jag gick hem och städade - tog Görans kontor - valda delar som fönster och skrivbord. Robban gjort sitt och jag torkade golven. När det var klart blev det inomhusträning för Tyra och det gick super. På kvällen var vi på instruktörsfest på Attila. Och det var en mycket liten skara som ställde upp tyvärr 14 personer som åt mycket god mat tagen från Järnvägshotellet. Men vi som var där hade en mycket trevlig kväll.

Idag har jag och alla hundarna varit själva och vi gick en tidig promenix för att slippa snöfallet som skulle börja vid 10. Och jag fick en full dos medicin - alldeles tyst - hördes bara mina steg - i bland någon fågel - och när Svea o Tyra flämtade för att komma i fatt. Ja det var så skönt och fridfullt så det finns inte ord - detta är livet. Det blev en lång runda bara för att... Men vi hann hem innan Lena kom för att hjälpa mig fylla i formuläret till Optigen i USA för DNA på Svea. Och det gick lätt som en plätt när man får språkhjälp. Jag vet vilket dilemma jag hade 2009. Tack snälla Lena för hjälpen idag. Ha nu alla en bra måndag!

20171117 Åh du milde vilken dag idag på jobbet, först telefonen där jag ringde upp 25 samtal därefter jouren där det kom 11 pat. hann inte ens att gå på toa förrän kl. var 12. Men 12.30 var klar med efterarbetet och kunde lämna bygget. Evigt glad att jag inte behövde jobba em. Var sedan en sväng till Lerdalaboden och gick en runda på "Hemma hallen" vilket inte är det samma som när det hette "Ekohallen" prismässigt i alla fall. Men väl hemma tog vi doggsen och gick ut och det var skönt att rensa hjärnan. Inte gjort mer i kväll än att kolla tvn och börjat med mitt nya sticke. I morgon bitti är det jakt på gång , så Göran kommer att ta med Svea till Strömsberg. Så då blir det jag Hunter och Tyra hemma, så jag räknar med lite Tyra träning i morgon och på kvällen ska vi till Attila för instultörsfest. Ha nu en riktigt go lördag!

20171116 I går kväll var vi på Jul Ljus i Hok och det var riktigt trevligt, jättestort och massor av saker som inte bara var för julen. Så lite handlat blev det ytterligare några tomtar.... men bara små eftersom jag ska förvara dem också. Idag en lite rörig dag på jobbet men var och handla efter den. Har känt av lite i vänster armen idag efter influensa vaccinet igår. Var hemma ganska sent och har inte haft varken lust eller ork till något mer. Men Göran har tagit hand om hundarna idag med och är duktig med att dammsuga varje dag (Robban) för Svea och Hunter fäller kopiöst nu, men Svea är väl snart klar för hon är nästan naken nu. Hoppas att det blir en lugn dag på jouren i morgon så jag kan komma iväg tidigt för + flexen växer. Ska göra ett besök har jag tänkt på Lerdalaboden och Hemma hallen i morgon. Var annars meningen att det skulle vara hämtning av Freja till helgen men blir inget eftersom hon är sjuk. Så hoppas vi på en bra halkfri morgondag!

20171114 Idag var det allt lite vinterväder, snöade så det i alla fall blev vitt på backen. Och riktigt halt var det när jag åkte och hämta barnen i eftermiddags, och sedan har de varit här tills Emma kom hem vid 7. Har på förmiddagen höst städat "lilla rummet" som mer eller mindre har blivit ett barnrum, så nu är det färdigt också. Och så var det en blöt promenix idag med doggsen eftersom det var blöt snö som fall ner. Så det blev ingen utomhusträning idag - ja inte inne heller för den delen. Min fars födelsedag idag så det har blivit lite extra tankar på honom. I morgon ska jag hämta barnen efter mitt jobb och så får morfar ta hand om dem sista timmen eftersom vi ska åka med syjuntan till Julljus i Hok. Hoppas att det inte är allt för halt i morgon bitti.... Ha en bra onsdag!

20171113 I morse var kallt och rimfrost men solen lyste från sin plats. Får ju gå själv med hundarna nu eftersom Göran är justerad - men som väl är bättrar det sig. Så det var en riktigt skön runda även att det var lite kallt om näsan. Och så ligger nästan halva Hunter ute på gräsmattan. Han har ju en enorm päls och med allt han fäller samt Svea så håller ju Robban på att storkna. Men nu är en del borta i alla fall. Idag har flickorna fått lite träning och började med Tyra och Svea var inne och det funkade riktigt bra utan att hon rev huset. När Märta levde gick det inte då höll hon på att gå igenom fönstren. Men som väl är fastnar det lite mellan öronen med åren. Är nöjd med Tyra idag, bra fotgående med korta intervaller och höger/vänster svängar. När hon lämnar mig blir inkallning med stannande går bra. Stadgan har hon och jag kan nu gå ut ganska långt lägga en dummie och hon väntar tills hon får kommando att hämta och avlämningarna börjar att närma sig. Och så hade vi förstås lite lattjo lajban med bus och trix. Tyra till bilen ( vågar inte riskera fönster och blommor) Svea var också duktig idag, ungefär samma fotgående träning som med Tyra. Stopp på inkallningen funkar bra om det ligger en dummy bakom henne. Hon har ju inte den stadgan som Tyra en miss jag gjort men vi kör på. Har mycket svårt med att ligga kvar men idag kom jag på en ny grej som faktiskt funkade riktigt bra - men ska ventilera detta med mina träningskompisar. Naturligtvis hade vi också lattjo lajban och lek/trix. Så det var nöjda hundar och faktiskt en nöjd matte med. Och när solen vikit av lite mer åt väster putsade jag de sista fönstren som var kvar - men det blev kallt så jag fick gå in och ta på vantar. Det har också blivit lite smågrejsfix inne nu i kväll och jag känner mig riktigt nöjd med min lediga måndag. Så nu hoppas vi på en bra tisdag också - ha det bäst!

20171112 Börjar med gårdagen eftersom jag fastnat i en film när Göran lämnat datorn. Jag och Catharina träffades på fm. på Attila för lite träning som var både ris och ros med mina flickor men det var bra och roligt ändå. Tack för förslaget Catharina. När jag åkte hem sedan stannade jag till i skogen så att de fick springa av sig. I morse var det riktigt dimmigt och halt också så jag väntade lite med vår promenix. Och när jag gått en bit började solen bränna igenom dimman och det blev riktigt skönt. Hemma igen började jag faktiskt med fönstren på utsidan och hann med en hel del så nu är det inte så mycket kvar. Så fick vi besök av Emma och barnen som kom för att fira på FarsDag. Göran, Emil och Johan har idag tagit in korna och det kunde ha slutat riktigt illa, för det var ett koskrälle som sparkade till Göran ordentligt mitt på knäet så han föll omkull mitt ibland en massa lösa djur. Men det gick ganska bra, har förstås riktigt ont i knäet och i baken men slog inte i huvudet och inte någon ytterligare kreatur som sparkade eller trampade. Emil som var närmast blev ordentligt rädd. Nu hoppas vi bara att det rättar sig till utan några komplikationer. Nu ska jag börja med lite mat. Ha en bra måndag!

20171110 Då var min vecka slut även att det var ganska fullspäckat på jouren idag, men blev färdig tills uret var 13 som är min arbetstid. Åkte direkt till Maxi, hade glömt några saker eftersom Göran glömt handlelappen igår. Men det hade vi överlevt - men var tvungen att besöka Apoteket för att införskaffa medel för Görans hosta som har hållit mig vaken stora delar av natten. Men nu är det hostmedicin för både det ena och det andra. Var hemma strax efter 2. Göran gick med doggsen och jag tog fram dammsugaren och dammsög de ställe Robban inte kommer åt och sedan har jag torkat golven i hela huset, städat toarna, dammtorkat, bäddat rent, satt igång en maskin tvätt. Klippt hår och skägg på Göran när de kom hem. Och allt detta innan jag kommit hem om jag jobbat heldag. Ni blir väl trötta på mitt tjat - men det är så helt underbart att jobba så här. Så nu är all vanlig städning klar till i morgon!!! Så va sjutton ska jag göra i morgon?? Göran hade gått till sjön med hundarna och det hade badats och Tyra hade plockat ner "bajspåsen" som hänger som markering på linjetaget - hoppat högt med andra ord. Har faktiskt lite planer för morgondagen - Har faktiskt tänkt åka till Attila för lite träning... men inte bara det, för tänkte att slå fler flugor i en smäll... Nämligen ett besök på "Mofas" hus samt hämta min rekvisita jag hade på Tyras avslutning som jag naturligtvis glömde. Blir nog att jag åker... men inte för tidigt eftersom en wirre har landat. Känns så himla skönt.. Hoppas att ni har det bra mä!!

20171109 Stämt träff med mannen och Emma och barnen efter jobbet. Och vi var på XXL och där inhandlade jag nya kängor och lite annat smått och gott. Sedan åkte vi alla till Maxi och handlade och därefter blev det MacDonalds vilket barnen jublade för - och så slapp vi laga mat när vi kom hem. Och kan ni tänka er att vår kyl fungerar igen - det var en ispropp. Så då blev det till att plocka in all mat som nu stått på altanen några dagar.  Så himla skönt har varit lite kallt att gå ut i kylskåpet men ack så bra att ha. Men denna kvällen försvann i ett naffs men i morgon är det ju fredag! Ha en bra sådan.

20171108 Dimmigt och lite halt till på väg till jobbet idag. Var "Rilo" efter jobbet och köpte ett retriever koppel av grövre storlek nu också till Svea. Var sedan på Arkens Zoo och köpte Hunter mat. Kan undra hur länge den affären håller ut - stor skillnad på folkmängden sedan det var Djurmagasinet. Och själv handlar jag bara Hunters mat där. Och så var det kö igen mellan Råslätt och Torsvik, nu en lastbil som hade fått problem. Så ca 20 min tog den biten och sedan var det ordentligt dimmigt när man lämnat samhällena. Göran åkt på "Darten" i kväll och jag ska gör inget. Han var ute med hundarna när det började skymma och reflekterade över att Tyra var lite försiktig. I morgon får det väl bli lite handling och ev. ett besök på XXL behöver nya kängor igen. Två år sedan sist men de är nu ordentligt slitna - går antagligen en del!!. Nu blir det lite tv innan sänggåendet. Ha en bra torsdag!

20171107 Vilken härlig dag det varit idag och det var en superpromenad med doggsen och vi fick också till lite träning i skogen. Har sedan varit borta hos Emma och gjort lite utejobb så att Taggen också fick vara med. Men det blir fort mörkt numera. På morgonen innan vi gick ut hade jag kontakt med försäljaren av våran kyl som tyckte att vi skulle stänga den i 24 tim då det kunde tänkas att det var en ispropp som gjorde att den inte fungerar.  Så det var bara att packa ner allt det frusna och placera ut och alla kylvaror till altanen fast det gjorde jag redan i går kväll. Var i alla fall rätt årstid för detta fel. Känner mig ganska mör i kväll med man är inte van vid kroppsarbete princip. När vi kom hem nu i kväll hade Hunter bäddat ordentligt i Göran säng och sov väldigt djupt, fotade honom och vi stökade omkring utan att han märkte något. Fick till slut gå och titta om han andades - och det gjorde han, sov så djupt och när man inte hör blir man heller inte störd av någonting i omgivningen. Nu ska jag förbereda för morgondagen jobb. Så go´natt!!

20171106 Något Gustav Adolfs bakelse blev det inte idag vilket jag heller inte saknar. idag har det varit ett riktigt skönt väder. Och tjejerna njöt i det fina vädret och hade mycket spring i benen. Och bad blev det också även Hunter ville blöta magen. Så jag hade blöta hundar med mig hem så de fick av egen fri vilja välja att var inne eller ute ( hade annars tänkt lite träning) Så jag planterade om min ena clivia där jorden tagit slut. Så en ny till mig och till en jobbarkompis och en till Emma och resten slängde jag. Eftersom vädret var så fint åkte jag fram till Emma tog ut Taggen och var sedan och röjde och städade på hennes altan och plockade i ordning en del. Åkte sedan hem och lunchade och i den vevan misstänkte vi att det var något fel på kylen så vi la in en termometer. Tog mig faktiskt en middagslur. Det fina vädret var kvar så nu blev det dags för Tyra och Svea att få lite träning och det gick bra. Åkte fram till Emma igen och Taggen fick komma ut då det i dag är en lång dag för Emma 7 - 20 och det är en för lång dag. Men Taggen blir överlycklig av att få var med, och vi fixade lite på framsidan tills mörkret kom och jag började att vara trött. När jag kom hem sedan så tog jag Görans vardagsgarderob för att få det gjort. Sedan blev det duschen. Och konstaterade att kylen slutat att fungera så det var bara att bära ut alla matvaror till altanen. Så det blir att ta tag i den i morgon - inte alls det jag tänkt mig. Men hoppas at den går att reparera. Är ju en sida vid sida kyl och frys men frysen funkar. Ja alltid är det något. Göran fixat maten i kväll och efter den lär det väl bli sängen efter lite soft vid tvn. Ha en bra tisdag!

20171105 Mannen som skulle iväg och jaga så det stimmades lite, men helt ok även att jag hör. Men när han hade åkt strax före 7 tyckte Tyra inte det var ok att ligga kvar i sängen. Så upp och ge doggsen mat, sedan la de sig väl till ro - låg en stund men att sova gick inte. Så jag satte igång med dagen och det fick bli höststädning av andra halvan av våran "frukostveranda" så nu är den färdig. Lyckades tappa en städsvamp bakom i "sopskåpet" så det var bara att plocka bort lådorna och så blev det städat bakom där och det gjordes inte igår kan jag säga. När det var klart var det dags för hundarna som hade väntat på detta, och ett litet uppklarnande blev det faktiskt i denna annars väldigt gråa och mörka dag, lite lätt träning blev det också med flickorna Hittade också lite gulingar som inte var vattenskadade. Har nog aldrig plockat svamp innan den 5:e november, så i kväll blir det nystekta kantareller. Haft ett långt trevligt samtal med Linda - så roligt! Efter det tog jag mig ytterligare i kragen och rensade ut min vardagsgarderob, där jag längst upp bl.a. sparat alla utslitna lakan som putstrasar - och de hade nog räckt i mitt nästa liv också. Kläder som jag inte använder åkte också iväg. Så nu känns det så himla skönt, tar Görans garderob o morgon för nu kände jag att det fick räcka för idag. Ha en goer måndag!

20171104 En riktig långpromenad blev det idag som vi inte gått på länge, och hundarna var överlyckliga med en massa nya lukter och sprang som skrollande troll. Och de fyrbenta har varit ganska möra i em./kväll. Så har jag varit på kyrkogården och tänt ljus. Sedan fixade vi lite i hundarnas häng - med att lägga sten i deras grävda hålor vid staketet - inte det bästa men det tar sig i alla fall inte ut. Eftersom robban städat golven fick det bli en ordentlig dammtorkning och toastäd. Nu ska det snar bli lite käk och soft framför tvn. Och jag behöver inte ge mig i väg i morgon heller.... Men Göran ska iväg och jaga och jag och hundarna får roa oss själva - och det kan vi! Hoppas på en bra söndag!

20171103 Var då och handla på Maxi innan hemfärd och där var nog halva stan - tydligen många som var lediga mitt på dan. Och när jag kom ut på E4 ca vid sopstationen var det helt stopp i trafiken och sakta sakta gick det framåt så det tog 45 min att ta sig till Torsvik - himla kul... de håller på att rensa diket och ett körfält var avstängt. Kom i alla fall hem med mina varor, och när de var uppackade gick vi med doggsen i fint duggregn. Men det var riktigt skönt att få lite luft. Och Svea och Tyra for som skållade troll. Men om Svea tar för vida svängar stannar Tyra och jag kan även kalla in henne på ganska långt avstånd - Bra! La faktiskt ner ryggen ett tag när vi kom hem, för jag vaknade redan 4 i morse och kunde inte somna om. Sedan har vi fixat lite med maten. Har dammsugit i ca 5 min på de ställen där inte Robban kommer åt - smidigt. Har också satt några av mina orkidéer i vatten då jag köpt nya glas vasar. Nu ska jag bara softa framför tvn och njuta av att inte behöva åka iväg varken i morgon eller på söndag - så himla skönt. Ha nu en riktigt go lördag!

20171102 Då var även Tyras kurs slut och det är skönt att alla kurser o dyl. nu är över. På jobbet har det varit bra och jag tycker jag har kommit bra in i det nya Cosmic. En del förändringar är bra och andra mindre bra men man vänjer sig väl med det med. Och i morgon redan fredag och en helg som det inte är några måsten med så himla skönt. Får väl handla i morgon eftersom det var jäkt hem idag från jobbet. Men tror att jag ändå ska lägga ner ryggen för det var lite dåligt med sömnen i natt eftersom Hunter var ute och gapade och då måste ju Svea ut och hon börjar att skälla redan i sovrummet. Men till slut fick jag in honom - blinkade med en ficklampa tills han fattade att han skulle in. Men i kväll ska jag ta in honom innan jag lägger mig - är ute och gapar nu... Vi har en get och en kidde som är ganska närgångna och inte bryr sig ett dugg om hundarna eller att de skäller. Go natt och ha en skön fredag!

20171031 Kyligt med frost på morgonen idag men ändå inte så kallt som igår för idag blåste det inte. Så det var riktigt skönt när vi gick idag. Och när vi kom hem hann jag faktiskt med lite träning. Men inte så länge med Svea för Johan kom med Freja som ville vara hos farmor. Så sedan var hon med när jag hämtade de andra på dagis vid 2 tiden men det blev inte så mycket lekande för Johan skulle leverera Freja idag. Och som vanligt med den mannen finns ingen framförhållning. Men här var det fullt ös ändå och när vi ätit så var det dags för de små att sova vilket det gjorde hemma i sina egna sängar. Och vid 9 kom Emma hem. Och nu ska jag vila upp mig några dagar med att jobba.... ja det går väl några dagar så längtar jag efter dem igen. Go natt! och ha en bra onsdag.

20171030 Även om det är måndag idag så måste jag börja med gårdagen som började ganska tidigt. Hade ju en femåring som skulle bli färdig med frukost o dyl. innan avlämning innan vi for iväg till Mjölby. Men det gick jättebra sitter väl kvar en del sedan de egna barnen var små. Och jag är så Tacksam att Emma kunde ha Freja för med facit i handen hade det blivit odrägligt att ha henne med i ett ridhus hela dan. De första 4 tim var det ok, men allt eftersom det blev färdigt i ringarna och folket gav sig blev det allt kallare och det tog en evig tid innan de var färdiga för slutfinalerna. Till slut blev vi kallad till en uppsamlingsplats för väntan att gå in och där stod vi nog 1 tim och då ganska lättklädd och höll man på att frysa ihjäl samtidigt hålla hunden aktiv som blev totalt uttråkad med att bara vänta. När man väl kom in gick det ganska fort och resultatet ser ni på annan plats här. Göran som vart tvungen att vara hemma i tid för att köra sand från Elmias hästtävlingar i veckan fick som väl var åka med Catharina och Stefan hem. Tack för att ni tog hand om Göran. Så strax före 4 satte jag mig i bilen och åkte hem med tjejerna och var hemma ca 17.30 och var frusen in i märgen. Vågade inte allt för mkt värme på i bilen hem ville inte riskera att blir trött, för med söndagstrafiken en em./kväll gäller det att vara på hugget. Så när jag kom hem tändes en brasa käka lite och tog mig lite vin både för att bli varm och fira en mycket lyckad dag. Ett stort Tack till Ninni och Micke som supportade och hjälpte med det sista ( Tyras uppfödare). Blev inte varm på hela kvällen så kröp i säng ganska tidigt och kan säga att hundarna var ganska möra de också efter dagen. Vaknade 3.30 och Göran var fortfarande inte hemma och blev ganska orolig, gick upp var på toa och då kom han hem - en otrolig lång dag eftersom den började ca 6 på morgonen. Strax före 7 tyckte Tyra att det var dags för mat så jag gick då upp för att G skulle få sova lite längre. Åt min frukost och gick sedan ut med hundarna som uppskattade att få rusa runt eftersom det igår bara blev koppelrastning - men det var kallt och lika blåsigt som igår. När Göran kommit upp och fått sin frukost och jag var hemma ingen åkte vi fram till Emma för att flytta lite möbler. Efter det fick jag på mina vinterdäck och samtidigt har jag dammsugit bilen. Freja har sovit hos Johan och Josefin i natt och de hämtade henne vid 4 i går em och hon är där tills i morgon då J kör henne. I eftermiddag ringde Emma och ville ha barnvakt eftersom de ringt efter från XXL och var tvungen att jobba till 19. Så kom barnen hit men har lekt mycket själva och har varit jätteduktiga men vi han med både fika och kvällsmat. Vid 8 kom Emma och hämta dem och jag har sedan gjort färdigt det jag hade tänkt få in här idag. Kan säga att jag inte gjort något annat. I morgon ska jag hämta barna på dagis och även lägga dem. Men ska väl hinna med något mer innan dess. Ha en bra tisdag!

20171028 I går var en lång dag, åkte inte hem efter jobbet utan var och handlade innan jag for iväg till Nykyrka för att hämta Freja. Och vid ½4 var vi på plats både jag och Teresia och sedan var det de 15 milen hem igen i fredagstrafiken som var sanslös när man närmade sig Jönköping antagligen stopp någonstans för ibland stod det nästan helt still. Och så dessa förbaskade långtradare som ska till att köra om varandra på 120 väg - vadå stopp - skulle vara förbjudet för dessa fördom att köra om. Eftersom det var stopp i Jönköping antagligen mot 40 i an tog jag en omväg i stan för att slippa stå i kö. Men vi var faktiskt hemma vid 17.30. Men sedan var det fullt ös på hjärtat och så fixa mat sedan kinderägg och popcorn lite fredagsmys fick det ju lov till att bli. Och när vi läst "mamma mu" var även jag färdig för sängen. Telefonen tutade tidigt i morse eftersom jag glömt ta bort ljudet... men Freja hade heller ingen sovmorgon!!! Så vi satte igång dagen ganska tidigt och sedan fixa frukost och massäck till Tollaraktiviteten. Freja tröttnade ganska snabbt och efter fikat fick hon besöka kusinerna ett par timmar. Och när mina tollartjejer visat sina rejs med olydnad första svängen fungerade de riktigt bra sedan och det blev till slut en bra träning. När middagen var klar här kom Jossan och hämta Freja och hem kom en målad skräcktjej hem - var något jippo på A6 idag som öppnade något nytt. Så det hade blivit skräckmålning, ett mjukisdjur och lite t-shirtar. Hade lovat badkarsbad igår och det fick det bli och var behövligt - men det var inte lätt att få bort allt "skräp" i ansiktet. I morgon far vi till Mjölby då både Svea och Tyra ska ställas. Emma erbjöd sig att Freja fick vara hos kusinerna vilket var tacksamt så slipper hjärtat att sitta i bilen i ytterligare 30 mil. Jossan slutar arbetet em. samt att Johan också kommer hem i morgon så jag antar att jag inte har någon Freja här i morgon kväll. Har förberett lite inför morgondagen för det lär väl bli en del fix på morgonkröken innan vi lämnat Freja och fått med oss det vi ska ha med. Även om natten blir en timme till godo kommer jag nog att komma i säng i tid i kväll. Go natt alla och ha en bra söndag!

20171026 Var en liten sväng på IKEA innan jag åkte hem. Göran hade åkt på LRF möte/middag. Förberedde lite för Frejas ankomst i morgon men säng odyl.  Hade ju en ullaredspåse med Freja saker - så nu har jag slagit in de första julklapparna och också hennes födelsedagspresenter så är de inte synliga. Som sagt en del fix innan jag ganska trött bänkade mig framför tvn. Men är nu ganska trött och eftersom morgondagen lär bli lång och med en del körande ska jag nu lägga mig i splitternya lakan vilket ska bli riktigt skönt. Ha en goer fredag!

20171025  Var på Rusta efter jobbet och efter mycket funderande blev det till slut en ny matta och med det ett nytt överkast + lite annat var ju 25% på mycket som medlem. Så jag var inte hemma förrän närmare 6.30. Göran hade varit ute med hundarna i em. när regnet upphört. Resten av kvällen har bestått i lite block av diverse. Lite soft framför tvn eftersom Göran varit på "darten". Men nu är det snart dags för soft i sängen. Hoppas att ni får en bra torsdag!

20171024 Idag har jag varit städtant hos Emma. Igår plockades barnens sängar isär och bars upp och sattes ihop igen. Och de är inga lätta sängar typ som våningssängar då det kan bygga kojor under sovdelen, och det var inte gjort på en kafferast precis. Så nu är deras "nya" sovrum städat grundligt. Rummet de har haft kommer nu att bli ett lekrum. Jag har också burit upp alla böcker och mängder med mjukisdjur. Och när jag ändå var på g så blev golven tagna uppifrån och ner. Så det blev en lång dag, men hundarna fick sin promenix men något annat har det inte blivit idag. Och nu ska jag inta ryggläge om jag nu får plats för Tyra och Svea har redan brett ut sig i sängen. I morgon blir det en runda på stan efter jobbet lite som ska kompletteras med bl.a en ny sovrumsmatta som är "Robban" vänlig. Ha nu en bra onsdag!

20171022 Åkte ner ganska tidigt till Attila idag, och hann att förbereda det mesta innan Catharina kom - eftersom Linda är sjukskriven. Tyvärr var det en del kursdeltagare som uteblev i regnvädret så både Svea och Malte fick vara med som utfyllnad. Men kursdeltagarna är riktigt duktiga och hade verkligen jobbat med sina trix som idag skulle uppvisas. Och vi fick bra kritik för en väl genomförd valpkurs och det värmer. Men det blev en ganska lång dag ändå innan jag var hemma. Men förberedde till mat till kvällen, som behövde lite "långkok". Hade ett trevligt samtal med Maria men var nästan otrevlig mot slutet för jag bara gäspade - förlåt Maria men jag gjorde som du sa gick och la mig en stund. Nu är maten i ugnen och väntar bara på att mannen ska bli klar med sitt telefonmöte. Känns väldigt skönt i kväll och i morgon ska vi bara till Emma och hjälpa henne flytta lite möbler. Ha en bra måndag!

20171021 En skön dag med att slippa åka iväg eller någon organiserad aktivitet. Grejade lite på morgon utan att behöva titta på klockan och på förmiddagen gick vi med doggsen. Och Svea och Tyra for som skållade troll och lyckades också bada gyttjebad. Så vi fick ta vägen fram till "lilldammen" så de fick bada av sig. När vi kom hem blev det lite träning med både Svea och Tyra - har ändrat min träning något med ett annat tänk, med tanke på kursen förra helgen. Efter det har nu det sista av höstbestyren avslutas - så nu är gräs, byttor, gräsklippare, kantklippare och "Maggan" inflyttade och rengjorda (naturligtvis har jag inte gjort allt idag) så nu kan vintern komma - fast den får gärna dröja. De sista rosorna står nu i en vas och några hortensia blommor är på torkning. Forstsatte inne med kloklippning och en lätt ansning av hår. Torkat golven efter att "Robban" gjort sitt. Så känner mig mer än nöjd med dagen. Förberett lite inför avslutningen av våran valpkurs som det är avslutning på i morgon. Lite käk har det förstås blivit och även lite soft framför tvn, men kvällen ska bli ganska ung. Hoppas att ni får en riktig skön söndag!

20171020 Jo då jag lever! Men det har varit en alltför hektisk tid. Denna veckan har det varit något varenda dag och helgerna likaså, hela oktober och kommer att fortsätta månaden ut. Mina 2½ dagar på jobbet har varit hemska pga. sjukdom och idag när jag skulle slutat senast 13 var uret 14.30 innan jag var färdig och kunde lämna skutan. Har avblåst träningen i morgon eftersom det bara var en anmäld förutom jag och kände att jag behövde en dag som det inte var någon aktivitet med. När jag kom hem idag gick jag en tur med doggsen som varit ensamma hela dagen samt att jag själv behövde rensa hjärnan. Förberett maten till i kväll eftersom mannen är på Elmia och kör grus till någon typ av hästtävling där. När jag skrivit färdigt här ska jag inte göra något - bara va!  Ha en go lördag och var rädda om Er!

20171015 Idag på Tyras sjumånadsdag har jag och Svea varit en heldag på Attila. Svea har varit jätteduktig och fick beröm - det är ju mest matte som inte använder det hon har mellan öronen. Men det kan förtydligast att både två och fyrbenta var ganska möra efter dess två dagar. Att gå kurs för Gunnar och Mia är en ynnest de är så superduktiga och ger så otroligt mycket tillbaka - så det kommer att ta flera dagar innan allt har landat. Tyra har fått omgås med husse hela dagen men var superladdad när jag och Svea kom hem så det har härjats helt vilt. I morgon måste Tyra få lite aktivering mellan öronen - husse tränar mest benen... I morgon behöver man inte gå upp och vara laddad för att åka iväg och det känns faktiskt skönt. Och i morgon efter lunch kommer så barnen hit och ska vara här till kvällen. Så det gäller att ladda batterierna... Ha nu en superbra måndag!

20171014 Oj oj idag har det varit en fullspäckad dag. Började 9 med Sveas kurs som vi fick gå ifrån för att hålla vår egen som var klar vi 12 och då över till Sveas kurs - som är mycket bra - lite tråkigt att vi missade fm. med så är det. Kan säga att jag var ganska mör i huvudet när jag var hemma runt 4 tiden. Hade på morgon tänkt att jag skulle göra lite utomhusjobb i trädgården, men av det blev det inget kan jag säga. Göran blev utringd för älgjakt vid lunchtid och Tyra fick följa med. Fick sitta i bilen under jakten men en kalv blev skjuten och hon fick för första gången träffa en död älg men tyckte att det var lite otäckt. När jag och Svea kom hem var Tyra och husse ej hemkomna. Såg på Svea att hon saknade Tyra och undrade var hon var. Började att förbereda kvällens mat och när Tyra kom hem blev det fullt ös igen. Men antar att de kommer att vara ganska möra de också i kväll. Och för egen del lär kvällen inte bli sen för kl. 9 ska jag och Svea vara på Attila igen, men då blir det fullt focus på det vi ska göra. Ha nu en skön söndag!

20171013 Kunde Flexa ut strax efter 12 idag och åkte direkt hem. Gick en runda med alla hundarna så även Hunter fick sin promenad och tjejerna fick rusa av sig. In med honom och in med tjejerna i bilen. Och så var jag och la ut ett sök till Svea med 4 dummies. Och trots rusningen i skogen var hon supertaggad. Kom in med alla 4. Blev också linjetag, stoppsignal, jaktfot och dirigeringar och skötte sig bra. Tyras tur la ut en dummy som hon inte såg och en som hon såg att ja la ut, kom in med bägge två även om avlämningen inte är perfekt. Fick också en enkelmarkering på långt håll som jag själv la ut - och hon satt kvar.... kom in med den i full fart. Fick också lite stadga dummies och hon är så duktig... Har efter det gjort "maggan" redo för vinterförvarning. Och för första gången i min historia var det någon (robban) som städade golven och jag dammtorkade - helt underbart. I morgon blir en fulltecknad dag. Svea kurs börjar 9 och våran valpkurs 10 så jag och Catharina går ifrån våran kurs för att hålla vår egen. När den är avslutad sluter vi till igen och den kursen håller på till 15. Så antar att jag är lite mör i morgon. Göran kommer att aktivera Tyra och Hunter då älgjakten för tillfället är slut. Ha nu en riktigt skön lördag!

20171012 Var och handla efter jobbet. Sedan hemma efter uppackning av kassarna satte jag ingång med Robban och programmera honom. Fick sedan gå nu i kväll för jag skulle se hur hundarna reagerade - och de brydde sig inte ett dugg. Tror tom att Hunter tyckte det var skönt när han gick emot honom och runt. Så det kommer inte att var någon fara att han går tillsammans med dem. Men tog sig in i sovrummet under grinden där och då blev det problem med alla sladdar där under till våra sängar så det fick bli lite omorganisation av dem. Men det kommer att bli super för i mitten under våra sängar blir det ju en del fusk eftersom man inte når dit med slangen utan att lägga sig på knä. I morgon ska jag åka direkt hem efter jobbet och jag har redan planerat för Svea och Tyra. Och Svea lär väl få aktivitet i helgen med Brukslydnadskursen i två hela dagar. Hoppas att Göran kan få lite tid över för Tyra trots älgjakt - annars får hon omgås med Hunter och robban. Ha nu en riktigt bra fredag!

20171011 Idag hade vi bestämt träff på MediaMarket efter jobbet. Så nu har familjen utökats med en "Robban" står fortfarande på laddning så än har han inte påbörjat sitt mastodont arbete, och jag slipper dammsuga var eviga dag. Har inte skrivit på några dagar men kan säga att Ullared var som vanligt en fullträff, men jag var mer än mör efter den dan. Tack Lena och Louise för en härlig dag och för att du kör Lena. Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och uppdaterat "utställning" och "våra hundar", vilket ni kommer till via framsidan. Men det har tagit det mesta av kvällen så nu ska det sovas. Hoppas att ni har det bra och att torsdagen blir bra!

20171008 Kom upp ganska tidigt idag pga. av en liten Tyra, när det inte hjälper att köra nosen i örat kliver hon upp och går på en - och då är man vaken. Så det är bara att masa sig ur sängen och utfodra de fyrbenta. Och sedan bar det av till Attila för våran valpkurs, måste säga att de har utvecklats väl dessa valpar och är duktiga. Hemma hade Göran varit ute med våra hundar så jag fixade lite ute. Klippte ner och bar in växter så nu är det inte mer än några kvar som behöver vissna lite till. Förberedde lite mat samt gick igenom dukförrådet och plockade ut lite handdukar som Emma nu behöver. Så det var jätteskönt att få det genomgånget. Sedan var hon här i kväll och hämta det jag plockat ut samt fick lite mat. Nu är det undanröjt och ska sätta mig lite framför burken en stund för i morgon gäller det att vara utvilad för då är det en lång dag - för det bär av till Ullared!!! Ha en bra måndag och passa er för oroliga älgar, för älgjakten börjar i morgon!

20171007 Idag va det kallt även i skogen, var välklädd men när vi kom hem var jag så där genom frusen in i märgen. Kröp ner under täcket men blev ändå inte varm, så gick upp och tände en brasa och gick omkring och grejade för att hålla mig i rörelse och tillslut kom värmen tillbaka. Det var en bra träning idag vi hade mycket stadge övningar och det tog hårt på Svea som var helt däckad när vi kom hem. Tyra fick en bra dag också men har betydligt lättare för stadga men ändå som en kanonkula när hon får tillåtelse till att arbeta. Så en riktig bra dag. Fixade lite mat med gratinerade rödbetor och kött. Och även mannen som åt när han kom hem tyckte det var gott med rödbetor - bådar gott. Har kollat igenom lite om morgondagens valpkurs och haft ett långt samtal med Linda om både dittan och datten. Nu ska det bli skönt att lägga sig under täcket och vara varm. Ha en bra söndag!

20171006 Riktigt kallt och frostigt på morgonen idag. Gav mig av extra tidigt idag eftersom jag skulle köpa frallor. Hann också med att fixa fikat då det inte var mer än ca 20 samtal på telefonen idag. Var och köpte Tyra foder efter jobbet och sedan direkt hem. Ett underbart väder som man måste ut i, och det tyckte doggsen också. Gick en runda med dem idag som jag inte gått på över 2 år pga. alla ben problem. Men idag gick det super trots att man går över en mosse. Var lite tveksam först för min "stig" var liksom borta, men Hunter visade vägen den första biten han har liksom gått här förr. Det var blött i mossen så det blev mycket hoppande på tuvor. Men vi lyckades komma över till bägge "öarna" och flickorna var överlyckliga över att rusa runt i mossen. Det blev i alla fall en runda på 5,2 km. När vi kom hem och jag hade Hunter i koppel så med kängor började jag att ansa hans öron tassar och klor. Och jag lyckades själv men det är svårt med en hund som inte hör, fick göra precis som man gör med en valp som man vill sitta - ta en godis och föra över huvudet" och då förstod han att han skulle sitta. Han som var en fantastisk lydnadshund - men kommandon hör han inte. Men han var faktiskt glad och positiv under klippningen idag och det var positivt pga.  att jag fick ändra mitt beteende - gå tillbaka till valpstadiet. Men huvudsaken att det var en glad ej skakande Hunter. Så en lång promenix i mossen o sedan hundvård på alla tre. Då kände jag att jag var ganska matt... ok ingen mat sedan fikat vid 10 och nu var uret nästan 6 så det var väntat. Så jag intog lite käk, la mig några minuter innan jag satte igång dammsugaren. Husse fixade maten i kväll och nu känns det mer än bra. Och i morgon har vi får sista jaktapporteringsträff för i år. Vi hörs i morgon!! ha det bäst!

20171005 Igår var det åter fullt ös, frissan efter jobbet och sedan junta där vi var en liten skara men inte mindre trevlig för det!! En hel del smsande när jag kom hem så därför blev det inget skrivit här igår. Inte mindre stress i dag. Var tvungen att åka och handla efter jobbet eftersom jag har fredags frukosten i morgon. Hem och byta om och lasta in Tyra i bilen och hann till Skillingaryd till 6. Och Tyra fick sig en bra träningskväll och nu sitter jag här men det blir inte långvarigt för i morgon blir det tidigt då jag måste köpa frallor innan jobbet, men lär väl komma hem i bra tid. Hoppas att ni får en bra fredag!

20171003 Hade barnen här i går tills Emma hämta dem vi 8-tiden, sedan gick luften ur. Idag delade vi oss på promenixen, så jag tog Hunter och Tyra och gick "björnerundan" vilket jag inte gjort på evigheter men passade idag då jag inte hade Svea med för Tyra kan jag ha lös då hon inte lämnar mig. Och faktiskt kunde vi gå hela rundan utan regn på oss. Nu har jag rensat ut på altanen, några tomater kvar som inte var mogna får se om de mognar inne. Så lite städning fick det ju bli där också. Har också klippt ner lite uteväxter som har ställts in och vissa har slängts. Men det finns fortfarande lite kvar som jag vill ska vissna mer. Och så i eftermiddag har Göran gått ett anlagsspår med Svea, ordar inte mer om det här för det finns på första sidan. Jobb i morgon och sedan frissan och därefter junta. Ha en bra onsdag!

20171001 Tyra har fått för sig att jag ska väckas men en kall blöt nos i örat varje morgon, vilket jag inte är överförtjust i - inte när man har sovmorgon. Men gick upp och gav dem mat för att åter lägga mig i fall jag kunde somna. Och det gjorde vi alla och sov till 9, men ugglade ju en del i går kväll. Så det blev en sen promenix. Idag äntligen har flyttlasset från Beth gått iväg, men det gick inte smärtfritt det heller. Emma ringde mig när jag var på väg hem från skogen totalt förgråten. Då var hon barnen och hundarna i bilen hemma hos oss. Hur en människa kan vara så enormt elak är en gåta. Men med lite fika och snack lättade det och när första lasset lämnade byn gick de hem och resten förflöt lugnt. Emma har idag offentlig gjort skilsmässan vilket vi stödjer till 100% och nu väntar ett nytt liv för henne och barnen utan förtryck - ja livet blir inte alltid som man tänkt sig. Emma och barnen och tjejerna i byn Felicia och Josefin firade lite i kväll, för de har ställt upp en hel del och framförallt idag. Nu ska jag själv sätta mig och andas djupt.

20170930 Och nästan inget blev gjort av det jag tänkt idag, men vad gör det när man får trevliga besök som avlöser varandra. Och så har den äldste sonen sett till att jag fick att göra - men mor kan fixa och lösa det mesta....I alla fall gick jag med hundarna på morgonen och Svea och Tyra fick springa av sig. Rensade i hundgården och hade lite lätt träning med dem tillsammans där också. Ett trevligt samtal från Catharina och några måstesamtal med och åt Johan. Fixat lite käk och sedan var dagen slut och nu i kväll lite span på burken. Ha en goer söndag!

20170929 Gårdagen var lång med firandet av två jobbarkompisar och vi var på El Gardo och åt Tapas en helt ny grej för mig och helt okey ( men tror inte att det hade varit makens grej!). Idag fick jag så handla efter jobbet som har bestått av telefoni två timmar och sedan det nya cosmic ja ja det blir nog bra.... När jag kommit hem och packat upp det jag handlat, åkte flickorna ut i bilen och det blev Svea som först fick komma ut för lite träning. och hon är taggad till 120% - den tjejen har hur mycket vilja som helst, och jag tror hon skulle kunna träna mer än läänge. Men det får hon inte men vi hann med en hel del moment som fick avslutas med apportering för det är det bästa som finns. Tyras tur - ett perfekt fotgående nästan hur länge som helst, sitt, ligg och stanna kvar och stadga samt påbörjat lite slalom. Mannen kom hem som fick kasta ett par enkelmarkeringar som gick riktigt bra då hon nu kunde sansa sig tills jag skicka henne. Sammanfattning= en bra träning. In och så det fruktansvärt ledsamma golvården - nu är jag inne på mannens vilja att skaffa en robot - då behöver man ju endast torka golven.... ja ja tanken är väckt. Köpte idag en massa rotfrukter eftersom de var mer än billiga så det fick bli en rotsaksgratäng till kycklingen i kväll som smakade super. Sparar rödbetorna tills senare annars hade väl mannen gått i taket med så mycket "grönt" men gratängen gick hem. Nu ska jag ha en skön fredagskväll - hoppas ni har det också!!

20170927 Så idag efter jobbet blev det en sväng upp till A6. Gick och strosade där inne vilket jag inte gjort på evigheter vilket slutade med ett par nya skor. Var sedan på Ikea för att fylla på ljusförrådet och därefter blev det en sväng till Rusta. Så jag var inte hemma förrän 18.30. En lång dag blev det i alla fall, men Göran hade aktiverat hundarna så inget dåligt samvete för dem. Och nu efter några timmar hemma är det dags för att kojjsa. Jo Svea och Tyra är anmälda till utställningen i Mjölby den 29:e oktober. Go´natt och ha en bra torsdag! Kommer att bli en lång torsdag också eftersom vi efter jobbet ska ut och fira en 30 och en 40 åring....

20170926 Väcktes även idag av en blöt nos i örat av Tyra - är uret 7 ska det vara mat. Ja man kommer upp på morgonen i alla fall. Idag delade vi på oss, så jag och Tyra gick en runda och det blev 1,5 kg av det svarta guldet. När vi kom tillbaka till bilen hade vi lite träning och när det bara är hon jag är hon väldigt fokuserad - men det är ju så alla säger när man är i grupp..... Hemma igen så blev det lite soft i solen innan jag tog tag i fönstren och tv-avdelningen är nu städad så höststädningen är påbörjad. Sedan hade jag ju svampen att ta tag i och nu ligger den för torkning. Kan säga att fläkten får jobba i år. Har lagt in ett Banér från SKK som vill att vi som uppfödare ska tala om att vi följer SKKs regler och värnar om våra ras hundar och våra köpare. Tack Maria för ditt långa inlägg i GB och jag hoppas att du får en härlig resa. I morgon är det jobb som gäller men efter den måste det till ett besök på Ikea för att fylla på ljusförrådet. För nu när mörkret faller tidigt är det mysigt att tända ljus och det gör jag mycket. Ha nu en bra onsdag!

20170925 Igår var en total utedag - våran jaktträning och när jag kom hem höll jag på med detta gräs som aldrig vill sluta att växa och var ganska mör när jag gick in sent på em. Idag åkte Göran tidigt för att täcka bark. Och jag och hundarna gick inte upp förrän Tyra var jääätehungrig kl. 7! Kl. 10.00 var jag och besiktiga bilen som gick igenom. När jag kom hem blev det hundarnas tur, och vi gick en bra runda men det var endast Tyra som fick vara lös. Men det hade hunnit att bli riktigt varmt. Och satte mig sedan i solen och gottade mig ett tag. Hade bestämt att inte skulle bli något utejobb idag. Så det blev städ och genomgång av klädförrådet och bytte ut skorna. Att ta fram vinterjackorna känns lite tidigt när det som idag har varit 17 grader varmt. Hade tänkt putsa lite fönster inne, men solen sken på så det blev bara gardinerna som åkte i tvättmaskinen. Fixat lite mat och här sett till att länken fungerar om man vill läsa mer om BPH. Nu blir det "Kalla Fakta" och annat soft framför burken. Ha en bra tisdag!

20170923 Igår när jag åkte hem från jobbet då ganska tidigt hade jag ju tänkta träna lite med flickorna. Men det började regna redan i stan och höll på hel em. och kvällen. Så det fick bli golvrengöring och det gjordes så ordentligt så att golvmobben gick sönder - tur att jag var nästan färdig. Ja sen skulle ju älgjaktslaget folk komma så det var lite förberedelse för de 12 människorna som kom. Och idag har haft våran valpkurs - motig innan man är där, men sedan är det riktigt kul - och det har väl med att göra att vi är ett sådant team Linda, Catharina och jag. Hemma vid ettsnåret och då var det flickornas tur att få lite träning. Och när det var klart och de ändå satt i bilen kantklippte jag det mesta inne hos hundarna = en laddning. När jag kom in var uret över 3 och det mesta av denna dagen var gjord. Bockat av ett moment på min "att göra lista" och det var akvariet... Känner ibland att jag kanske skulle lägga ner det projektet har åtta fiskar i och för sig ganska stora - ja ja vi får se. Sen har jag suttit här ett bra tag och fått till en del av det jag tänkt här- men det är en hel del till att göra. I morgon har vi jaktträningsträffen här kl 10 och enligt sändlistan kommer det ett gäng. Ha nu en go lördagkväll och söndag!

20170921 Och så fick jag stressa hem för att hinna åka till Attila på Tyras valpkurs. Naturligtvis bokade Öron in en mätning kl. 16 och hade hen inte kommit i god tid hade jag inte hunnit, för det är ju inte smidigt att ta sig ur stan heller. Men Tyra är duktig fast helst skulle hon vilja leka med alla de andra, men hon är bra på att fokusera på mig också. Eftersom hela botten på badkaret är mer än fyllt med svamp måste de skötas - byta tidningar varje dag och röra runt några gånger per dag men de minskar i omfång nu. När vi var på kursen gick Göran ett spår med Svea - men inte var hon trött med det, så de gick ytterligare en runda i skogen och hittade lite svamp..... men de har han rensat i kväll och gjorde svampmackor av. Men det blev över till mig i morgon för 1 kg gulingar kunde han inte sätta i sig. I morgon ska vi ha älglagsmöte här hemma så det blir väl lite fix med det. Men Göran handlar till det och även till oss, så jag slipper handla denna vecka. Men lite träning får det väl bli i morgon innan gubbarna kommer. Aktivitet denna helg också med valpkurs på lördag, och träningsgruppen på söndag, men det ska bli skönt att slippa alla bil- timmar som det var förra helgen. Hoppas att jag kan få lite mer datatid här för det är en del som ska läggas in här. Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med två trötta tjejer för att "orka" jobba min halva dag. Go´natt och ha en bra fredag!

20170919 Nu ska jag inte plocka mer trattisar i år... Har rensat hel em. och kvällen, och har fått lämna en del för nu orkade varken jag eller Göran mer. Vi gick med hundarna i "trattskogen" och eftersom vi inte går ihop fick vi rammelhicka när vi kom hem - 8 kg hade vi med hem tillsammans. Men innan jag satte igång med rensningen fick Tyra lite träning och det medans vi var i skogen. Efter lunchen har jag sedan tvättat bilen så nu har den blivit vit och är inte längre grå. Nu ska jag sätta mig en stund innan det blir natti. Ha en bra onsdag!

20170918 Hade tänkt lägga in lite om söndagen, men eftersom jag och Tyra varit i skogen på ett håll och Göran och Svea på ett annat håll så resulterade det i 3,9 kg kantareller - så kvällen blev liksom räddad. Har gjort lite höstarbete, burit in och klippt ner de växter som vissnat och plockat runt lite och fixat dittan och dattan. Har också klippt med gräsklipparen det Maggan inte når ut till samt att ha kantklippt två batteriladdningar. Men kände framåt em.  att jag var trött och kollade att jag gått över 10.000 steg när jag då haft telefonen med och eftersom det började regna gick jag in. Tog en dusch och satte sedan igång med svampen, så det blev hemmagjord pizza i kväll med bl.a nystekta kantareller. I morgon ska jag inte plocka svamp så det gäller att gå där det inga finns - vilket inte är så lätt. Får se i morgon om jag "hinner" göra det jag hade på agenda idag. Men som sagt en aktiv dag innebär en trött kväll - men det är skönt och har i alla fall varit ute hela dan - ja det var jag ju i går mä och i lördags. Men frisk luft är guld värt, känner av det de dagar jag jobbar och måste vara inne i bunkern med roterande fläktsystem - hur friskt är det kan man undra. Ha det bra vänner!

20170917 Blev inget skrivit här igår, då jag akut fick ta hand om barnen på kvällen då ordinarie barnvakt blev sjuk. Och idag har det varit en fullspäckad dag. Catharina och jag har varit i Blädinge på BPH med Nisse och Svea och jag har knappt än smält hur bra det gick för dem och Svea var helt fantastisk mycket över det jag förväntande av henne. Och Nisse var också helt beundransvärd. Så härligt med lugna trygga hundar. Och så har Göran varit på SBK Attila och ställt ut Tyra och det gick också över förväntan hon blev BIR valp med HP och sedan BIG 3:a. Så denna helgen som började så mörk med begravning har verkligen slutat i dur. Men jag är nog allt lite mör nu i kväll så go´natt med Er!

20170915 En tung men ändå ljus dag har det varit idag då vi har sagt farväl av svåger Percy. En lång dag och många mil och vi var hemma innan 7. Glada hundar väntade på oss även att Emma och barnen varit här två gånger idag. Har i bilen förberett lite inför våran valpkurs i morgon. Uret ringde idag som en normal jobbdag men dagen har inte varit normal så kan påstå att man är lite off. G0´natt och ha en bra lördag!

20170914 Bestämde tidigare i em. att någon valpkurs för Tyra blir det inte. Kom sent från jobbet och prioriterade en handling före kursen, eftersom det finns ingen tid för det före helgen. Hemma 17.40  så en valpkurs omöjlig, smsade mitt beslut samtidigt som jag packade upp varorna. Hade lite inomhusträning  med flickorna. Har sedan haft ett långt samtal med Maria  och berättat mina erfarenheter ang. hennes problem - Tack Maria för ditt samtal! . Ska knyta mig ganska tidigt i kväll eftersom sömnen i natt varit dålig. I morgon bär det  av tidigare än beräknat till Karlskrona för begravning. Hoppas att ni får en bra fredag - min fredag kommer att bli tung....

20170913 Varit en lång dag idag, vaknade 5.20 så det var lika bra att kliva upp. kom hem vid halv 6 till ensamma hundar, regnet strilande ner så det fick bli lite hundvård. Ansat tassar, klor o öron på tjejerna och kammat igenom Hunters päls, klorna får jag vänta med till Göran kommer han stressar upp sig och jag vill inte vara hård med honom och det går ju inte att prata med honom. Men så långt är det färdigt i alla fal och när hår åker av blir det dammsugarens arbete. Har plockat en del i vinter/sommarkläderna och hivat iväg en hel del, men orkade inte gå igenom allt. Också tittat över kläderna till begravningen på fredag. I morgon har Tyra kurs kl. 18 men har funderingar på att avstå vet inte om jag orkar stressa iväg på den - men vi får se hur jag känner mig i morgon för i kväll är jag dötrött och känner inte för nå´t. Go´natt och ha en bra torsdag!

20170912 Nu har det gått 1 år sedan Märta och Jackie blev änglahundar. Jag tänker på dem ofta, mycket ofta men tiden som sagt läker. Men jag har dem nära mig både i hjärtat och urnorna som fortfarande står i "hundskåpet" Har fortfarande inte kunnat gräva ner dem då jag vill ha dem nära och inte i en förvuxen skog som en gång var vår hundkyrkogård där alla tidigare hundar ligger. Men de står så fint där i skåpet tills jag blir mogen för något annat. På vår promenad idag blev det så att jag gick med Svea och Tyra och Göran med Hunter, och tjejerna for som skållade troll i skogen till en början, sedan var de väldigt noga med att sluta upp vid min vänster sida och går riktigt fint. När vi kom hem fick de sitta i bilen till jag hade kantklippt inne i hundgården. Därefter blev det lite träning för både Tyra och Svea. När det var klart åkte gräsklipparen fram och gräset blev avhyvlat i hundgården, blev långt ifrån perfekt eftersom regnet började ramla ner, men det blev gjort i alla fall och det innan himlen öppnade sig och det totalt vräkte ner. Efter att ha gått över 9000 steg idag ville benet vila vilket vi gjorde en stund. Men med nya krafter blev det golvrengöring och även dammtorkning. Göran blev hämtad här vid 18.30 för resa till Grimsö, så nu är jag och hundarna själva till torsdag kväll. Och nu är vi snart mogna för sängen. Ha en riktig bra onsdag!

20170911 Dagen började med ett besök på VC och min härliga pensionerade läkare som fick mig att må så mycket bättre med min mage odyl. Som tidigare läkare gjort bara ökat min dos och jag bara mådde sämre, och hade alla möjliga teorier av laktosintollerant, gluten etc. Tills jag fick träffa Claes som slog bort alla ev. tidigare diagnoser och med sin långa erfarenhet ändrade medicineringen totalt och jag blev som en ny människa. Undersökningen idag visade precis som jag känner att allt var bra - visserligen har magen tagit en del stryk av all smärtlindring jag haft i sommar. Men nu är sjukgymnastik besöken slut och endast egenvård numera, vilken jag försöker var noga med för det har blivit så otroligt mycket bättre. Ja det här var en del om bara mig själv. Efter VC-besöket blev det ett besök i stada och Rilo då Svea måste ha ny mat, och eftersom hon nu behöver ett kraftigare foder då hon börjar vara lite vass i ryggen. Då hade de extra pris på sånt foder med att betala för en säck och få två så det var ju ingen tvekan. Och eftersom jag numera är ny kund Rilo så fick jag min rabatt på detta foder samt för valpfodret jag köpte för ett tag sedan till Tyra. Så för 30 kg foder idag betalade jag 97:- har aldrig tidigare köpt så billigt foder. Och Tyra fick ett nytt halsband nu ett halvstryp av märket "Hutta" i färg lila, hon blev så fin i det vårat lilla hjärta. Väl hemma från förmiddagens besök gick vi med hundarna, och för att vi ska kunna gå tillsammans släppte vi idag både Tyra och Svea och jag vet inte vem som blev gladas åt att får springa ihop - så härligt att se!!!. När vi var hemma igen och efter lite lunch tog jag tag i garaget och även Göran kom ut och hjälpte till så det blev över förväntan väl städat och massor som blev slängt - känns så skönt, så nu kan jag bära in mina "byttor" när de vissnat klart. Känns som en rätt fullmättad dag. så jag har inte gjort mer än att tvättat några maskiner. I morgon blir det säkert något nytt att göra och det finns massor så får se om jag hinner jobba på onsdag.... Ha det riktigt bra i morgon tisdag! Tack Maria för ditt inlägg i GB har tänkt ringa dig så länge men som sagt livet har rullat på i nästan för högt tempo nu ett tag, men det lättare väl så småningom när kurserna tar slut. Kram på dig!

20170910 Idag gick jag med Hunter och Tyra och Göran med Svea. Och Tyra fick en hel del kontaktövningar vilket hon är riktigt bra på nu och jag kunde stoppa henne från gyttjebad och nu mycket enkelt. Vi hade också lite vattenapporteringar i "lilldammen". Får passa på nu för snart ska kossorna vara där. Och vid middagstid åkte vi till Nykyrka med Freja och lämna över henne till modern. Resan gick bra men det regnade hejdlöst stundtals på vägen hem. Har inte gjort så värst många knop sedan vi kom hem men å andra sidan var kl 18. Har kollat lite på vart vi ska nästa söndag på BPHet och för mig tar det 1.40 att ta dig dit - så det är ju inte så långt. Men det ska bli mycket spännande att utföra det här. Har hört att det kan vara lite skillnader - fast det inte ska vara det, men det är ju människor som dömer..... Efter lite mat nu i kväll får det väl bli lite slötitt på burken. I morgon ska jag på läkarbesök, halvårskontroll så får vi se vad den säger. Go´natt och ha en bra måndag!

20170909 Dagen började segt men tog sig tills det var dags att åka till Attila och våran kurs. Och vi hade tur med regnet för det höll uppe tills det var dags att gå in. När vi kommit hem var det dags för våra hundar att få lite aktivering, så jag tog Tyra och gick till skogs och Göran tog med sig Svea. Jag och Tyra hade lite övningar i skogen. Men Göran vann kantarell ligan för han hitta 1,9 kg och jag 1,6. Så lite terapi har vi haft i kväll.... Har också plockat bort gurkplantorna och skördat de sista 4 gurkorna, de som var pyttesmå kommer inte att bli klara för nu börjar det bli kallt på altanen. Så vi får se om de sista tomaterna hinner mogna är några stycken kvar. Även grillen är insatt nu. Lite svårt att fatta att hösten redan är här. I morgon efter lunch ska vi så åka till Nykyrka med Freja, men denna gången har hon mest varit hos Johan och Jossan och det är ju meningen också. Ha nu en skön söndag!

20170908 Ja det var länge sedan man upplevde att ha barn på morgonen samtidigt som man skulle iväg och jobba. Men vi lyckades fixa både påklädning och frukost innan jag for iväg. Var på Blomsterlandet efter jobbet och köpte lite växter för hösten kom ju med buller och bång. När jag kom hem gick vi med doggsen och Freja var hos Johan och Josse. Vid "lilladammen" fick både Tyra och Svea lite vattenapportering. Är annars ingen höjdare att gå med flickorna och ha en lös, definitivt inga sköna promenader. Men försöker att ha lite fotgående med dem. När vi i alla fall tillslut kom hem planterade jag lite nytt i de två krukor som jag vinterplanterar i. Tömde en del och plockade lite visset samt städade "Maggan" och det var lagom att när jag var färdigt med det så började det regna. Freja har bestämt att sova hos fadern och Josse så vi är "barnlediga" i kväll och det känns bra eftersom jag ska iväg i morgon på våran valpkurs. Ha en skön lördag!

20170907 Hade tur idag med att tråckla ut mig från stan eftersom det var totalt igenkorkat i stan då det hade sket en olycka på 40ian. Så jag kom hem i tid för att sedan åka till Tyras valpkurs. Och Göran kom också precis hem med Freja så jag fick krama henne innan jag åkte iväg igen. Tyra är duktig utom att sitta still som vi får göra i början, för hundarna har ju varit ensamma hela dan så hon hade en del energi - men när vi fick jobba var hon med på notorna. Freja fick leka lite med kusinerna tills jag kom hem, eftersom de också är lediga i morgon och Johan och Josefin har varit på fibermöte. Så lite mys fick vi med dusch, saga och lite prat men slocknade som en klubba efter det. Jobba halvdag i morgon och sedan är jag ledig igen, men vi har ju våran valpkurs på lördag. Nu ska jag röja lite innan sovdags. Ha en bra fredag!!

20170905 Tog med mig Tyra och gick till skogs, medans Göran gick med de andra bägge. Och vi strövade runt och bara njöt av friden, skogen - ja att bara va och lite skogsövningar med Tyra och som bonus hade vi med hem 1,6 kg kantareller. När vi kom hem åkte dammsugaren fram och sedan in i duschen för att vara hos sjukgymnasten kl 2. Detta var sista besöket där för behandling så nu är det egenvård som gäller. Och skillnaden på dessa 5 besök är enorm och jag är så lycklig över att kunna gå igen utan en massa smärtlindring. När besöket där var över åkte jag direkt och hämta barnen på dagis för att minska deras dagistid något. Och vid 16.30 kom Emma och vi fikade och pratade lite medans nu två harmoniska barn lekte för sig själva. Kvällen har sedan återigen bestått av svamprensning, vilket har blivit ett "kärt" nöje för mig och Göran för var och en rensar sin svamp. I morgon blir det ingen skog utan stan som gäller för det är jobb på G. På kvällen är det så syjunta och det blir väl bra har inte haft uppe mitt sticke sedan förra gången vi var där. Ha nu en goer onsdag!

29170904 Idag gick vi ihop med doggsen och vi gick endast skogsvägar men lite gulingar blev det ändå. Förmiddagarna blir ju inte så långa då vi softar länge på morgon -( "pensionärslivet") innan det blev frukost, och hundarna sover gärna länge på morgonen och det gråter jag inte över. Men när vi kom hem efter våran promenix städade jag bilen inifrån med dammsugning och "dammtorkning" . Dags sedan att hämta barnen på dagis och sedan har det varit fullt rulle tills Emma var och hämta den och hon fick också smaka på de sista pannkakorna som blev kvar. Det var trötta barn och en trött mor som sedan for hem. Och även mormor var trött. Men har lovat hämta barnen i morgon också efter min tid hos sjukgymnasten då jag ändå är halvvägs så slipper Emma hämta dem och de får komma "hem" lite tidigare. Nu ska jag snart kojsa, så ha en bra tisdag!

20170903 Blev inget WT idag, kände för lite annat. Så jag tog Tyra och gick till skogs och Göran tog de andra bägge, och tillsammans så hitta vi lite över 3 kg svamp, jag hade även med en hel del trattisar som nu ligger för torkning och resten är också färdiga på pannan. Och så har vi hjälpts åt att måla så det mest behövligt av det vita är nu klart och det känns bra - lite kladd förstås men nästa år blir det rödmålning. Ja så mycket mer har det inte blivit idag men det är fullt tillräckligt. Beroende av hur vädret är i morgon så finns det lite på agendan men jag ska också hämta barnen på dagis i morgon em. Nu ska jag torka av i köket, ta hand om färdig tvätt och sedan ska jag göra nada. Kan berätta också att Yvonne och Joey fick ihop 88 p på WT idag i öppen klass väldigt bra gjort, Grattis! Ha nu en bra måndag!

20170902 I går blev det en lång och aktiv idag, hämta barnen strax efter jobbet och sedan gick det i ett tills Emma kom vid 21-tiden. Hon fick lite Tacos också som vi ätit på kvällen. Och när de for hem och då var jag ganska mör så det blev tidigt i säng. För sedan skulle mannen åka iväg vid 12 tiden i natt då han Johan och några till var medbjudna till att åka till Norge för att se dessa "gjyttjebilar " tävla - jag var också medbjuden men hade ingen svårigheten att tacka nej till det. Sitta i en buss alla dessa timmar.... Då har jag haft det bra mycket bättre idag, gick en tidig promenix med hundarna och tog sedan fram målarburken och målade ett fönster och en gavel sedan blev det alldeles för varmt. Strax innan 12 kom så jaktapporteringsgänget och vi åkte till skogs för träning och vi hade en bra och nyttig träning. Även Tyra får jobba lite mer nu fast mycket enkelt men det blev två enkelmarkeringar ett linjetag och markeringar på vatten och hon går bra ut och kommer fint in men simtekniken måste hon öva mer på för än är det mycket plask som det brukar när det är valpar. Vi höll på ganska länge idag. Men när vi kom hem var det tvunget till lite golvrengöring och toastäd och en maskin är på g. Klockan är inte mer än 20.30 och jag gäspar för fullt så vara uppe tills mannen kommer hem framåt småtimmarna blir det inte. I morgon en ny dag med nya projekt, och har man inget annat för sig kan man åka till Sjöhult och titta på ett WT. Får väl se vad lustan befinner sig i morgon. Ha det gött!

20170831 Efter att ha jagat två BHP - platser för Nisse och Svea har vi då äntligen fått plats i Blädinge den 17/9. Och då säger mannen när han kom hem  "var det inte då det var utställning på Attila" och visst är det så och Tyra är anmäld dit...... ja ja det får lösa sig på något vis, BPHn får gå före. Ja så mycket mer än detta jagande har det inte blivit i kväll och inte igår kväll heller. I morgon eftermiddag ska jag hämta barnen på dagis som ska vara här tills Emma slutat i morgon kväll. Så i kväll gäller det att komma i säng i tid. Och regnat har det gjort natten till idag, regnmätaren var överfull och det vi kunde mäta upp var 45 mm, men det har säkert kommit mer än det.  Ha en riktigt bra fredag!

20170829 Idag tog jag med mig Tyra och gick till skogs ganska tidigt eftersom jag skulle iväg sedan. Och det är en sådan underbar befrielse att ströva runt i skogen och leta svamp samtidigt som vi har lite konstövningar för oss och vi hittade idag 1,6 kg kantareller. Göran har gått med de andra. Har efter lunch sedan varit hos sjukgymnasten för min behandling, och det är en enorm skillnad första behandlingen höll jag nästan på att ramla av britsen så ont gjorde det och idag kändes det nästan inget alls. Har nu sex olika övningar jag ska göra för att aktivera de muskler som varit "döda" sedan frakturen förra året. Har sedan i eftermiddag tagit fram symaskinen och sytt till sådant som har legat och väntat på det och så har jag rensat svamp som nu snart är färdig för infrysning. I morgon är det jobb som gäller och ha en bra onsdag!

20170828 Idag när vi gick med doggsen gick vi förbi "lilldammen", där fick Tyra tre vattenmarkeringar i vattnet som hon hämtade och levererade in. Svea fick markringar på andra sidan dammen som hon hämtade in och simmade över dammen. Vi gick vår tur och när vi gick tillbaka ville även Hunter bada och hade nog inte räknat med att det var så pass djupt att även han fick ta några simtag. Svea och Tyra fick bada tillsammans med endast lek. Göran har klippt gräset hos hundarna och jag har tvättat det vita på huset som vi nu har kommit till skott med att det ska målas. Eftersom det blev mycket vatten över blev även vardagsingången målartvättad och spolad - spännande att se i morgon hur fönstren ser ut. Kantklippt en laddning, rensat bland tomater och dylikt som nu börjar sjunga på sista versen och en tomatplanta åkte ut men gurkorna är på g ingen. Därefter blev resten av huset också städat. I morgon ska jag till sjukgymnasten men har också tänkt ta en svamprunda. Vad det blir mer får vi väl se - målning..... Ha en bra tisdag!

20170827 Idag känner jag mig verkligen i toppform efter att i månader haft en plågsam värk i mitt ben vid varje steg har jag idag bara haft en 2:a på smärta mot att ha legat på 8-10. Och idag har vi då haft vår jaktträff där det var sju människor dök upp men fler hundar eftersom fler har mer än en. Vi gjorde idag ett sök på upp till 5 dummy, där de som inte körde fick passivitet. Sedan en enkel och en dubbelmarkering och ett vattenarbete. Tyra fick också två lite lättare enkelmarkeringar som hon löste fint. När vi kom hem vid 2 tiden sken solen för fullt och jag hade bara liite ont, så Svea fick bli hemma ( får ju jobba mer än Tyra) och så gick jag och Tyra till svampskogen. Och eftersom jag inte kunnat gå i skogen på detta viset tidigare i sommar var det en befrielse att kunna gå där igen. Och svamp var det och eftersom jag inte kunnat vara på mina svampställen tidigare var det mycket svamp som jag fick lämna som helt enkelt var för gamla och det sved i svamphjärtat. Och ändå var vi på bara ett av mina ställen och fick ihop 3,3 kg gula kantareller. Men mycket tid har gått år i kväll till att rensa dessa och en panna är färdig och en är på gång. Flickorna har varit trötta i kväll, Tyra hade ett rejs för en stund sedan annars har det varit platt fall. Har också idag anmält Tyra till utställningen på Attila den 17:e. Nu ska jag kolla min svamp på spisen. Ha det riktigt bra ni alla!

20170826 Då har vi haft vår första tillfälle för valpkursen vi håller jag, Linda och Catharina. Blir nog en bra kurs och det är många småhundar med ivriga hundägare att "lära" sig. När vi kom hem gick jag en tur med egna hundar, idag blev det ingen separat hundträning för det hade jag igår och i morgon ska vi ha våran jaktträff så då blir det träning igen. Har kantklippt lite i em. men så kom Emil så då språkade vi lite och så ringde Yvonne L så då blev det lite telefonsnack. Är ensam hemma i kväll då det för första gången i Beths historia är bröllop här, där även vigseln skulle äga rum i gröngräset. Och bröllops gästerna ska äta vildsvin som Göran, Johan och Ulf Melander började tillreda kl. 9 i morse. Nu ska jag tillreda något i matväg sedan lär det vill bli lite soft framför burken. Ha nu en goer söndag!

20170824 I kväll har jag och Tyra varit på valpkurs och hon skötte sig väldigt bra, kunde koncentrera sig på mig trots andra hundar runt omkring. Har sedan när jag kom hem haft ett långt samtal med min svägerska som har fått prata av sig om Percys sista dygn och idag känns det som en befrielse att han stilla fick somna in hemma efter att ha kämpat med sin cancer i 8,5 år.

Och i morgon är det fredag och eftersom Göran varit och handlat idag eftersom jag fick skynda mig för att hinna till kursen så slipper jag det i morgon - känns himla skönt. Så får vi se vad jag och hundarna hittar på i morgon. Ha en goer fredag!

Tack Maria för dina inlägg - jag läser dem.

20170822 När jag skrev här igår om lördagens bröllop mellan Ulrika och Johan var det en glädjens dag, och idag är det en sorgens dag. För idag på eftermiddagen avled Percy, Ulrikas far. Han hade en långt framskriden cancer. Och realistiskt har vi undrat om det blev begravning eller bröllop först. Men med all sannolikhet hade han föresatt sig att han skulle överleva sin dotters bröllop. Enligt min svägerska Ulla-Britt hade sjukhuset "tankat" upp honom för att orka med lördagen. I rullstol och med syrgas var han med till långt fram på kvällen. Och han kunde själv stå och skratta under fotograferingen av familjen. Jag la igår ut bilder på FB om bröllopsparet, familjebilden samt några andra bilder från dagen och idag på förmiddagen hade han varit inne och "gillat" bilderna och kl. 3 i eftermiddag orkade inte hans slitna kropp längre. Mina ord till Ulla-Britt barnen Martin och Rickard med familjer och nygifta Ulrika med sin Johan fins inte. Pratade med Martin i lördags som trodde att han skulle klara sig till jul - mina ord till Martin som jag vet har tyckt detta varit svårt var " Martin detta bröllop har hållit Percy vid liv, han ville se sin dotter som gift, det kommer inte att ta till jul" . Jag hoppas nu att min svägerska reder ut detta för hon har levt under en enorm press under det sista året. Men livet går vidare trots den jävla förbannande cancern som tar alldeles för många liv, Percy blev 73 år. Men jag är oerhörd glad att jag ägnade en del tid åt Percy i lördags och pratade med honom trots att han själv inte kunde prata och fick ge honom en kram innan han åkte hem på kvällen.

Det känns så banalt i kväll att skriva om träning och andra saker så det får vänta, min sinnesstämning för det är inte på topp.

20170821 Det tar på krafterna med bröllop..... Vi kom inte från Skära Herrgård i söndags förrän på eftermiddagen pga. att Emma låste in nyckeln till sitt rum och vi fick vänta på vaktmästare 2 st för att kunna ta sig in i rummet. Denna byggnad har anor från 1700-talet och är K-märkt vilket betyder att inredningen är därifrån också med gigantiska nycklar och dörr som låser sig själv, så med mycket möda fick de två ta sig in genom fönstret och då helst utan att förstöra det - gav ett förslag att kanske försöka skaffa dubbletter till nycklarna.... Men allt ordnade sig till slut och långt om länge kom vi därifrån. Efter att beräknat att vara hemma vid 12 tiden blev det 17 i stället. Själva bröllopet var verkligen fint i denna gamla Herrgård mycket god mat till de 90 gästerna och en lång dag och natt för vissa blev det. Ett stort Tack till Linda som så väl tagit hand om Tyra som haft det riktigt bra även Lena har varit lite inblandad. I morse väckte Svea oss vid 5 tiden med ett öppet fönster och "pratglada" rådjur blev för mycket för henne. Göran for iväg vid 7 för att täcka torv och efter min och hundarnas frukost gick vi en promenix och det var riktigt varmt efter en dimmig morgon. Varit ute och fixat lite med diverse göromål efter allt regn. I eftermiddag sedan vari jag och Linda i Skillingaryd och färdigställde pärmarna inför våran kurs som börjar på lördag. Men tog längre tid än beräknat eftersom folket till måndagsträningen dök upp och vi diskuterade lite smått och gott, så vi var inte hemma förrän vid 6 tiden och hög tid för lite matlagning. I morgon bär det av till sjukgymnasten igen för lite behandling, kan väl inte säga att jag längtar men det gör ju nytta i alla fall. Har lagt in två bilder från bröllopsdagen. Och nu känns det som om det vore dags för sängen. Ha det bra alla!

20170818 Min korta dag på jobbet vilket är super. Var en sväng på Rusta innan jag for hem och då vräkte regnet ner, men gav med sig och jag lastade in flickorna i bilen och for till sjön. Göran skulle komma senare gående med Hunter efter att ha lämnat ut skjutgrejorna. Så det blev en bra träning för både Svea och Tyra. Svea fick avsluta med apportering i sjön och på vägen hem stannade vi till vid Johan lilla dam och där fick Tyra två vattenapporteringar, tvekade en hel del men kom in med bägge två, behöver träna mer på simtekniken. Fotade flickorna när vi kom hem på stenen. Plockat lite inför morgondagen och mina naglar är nu rosa också. Trötta tjejer i kväll och Göran har fixat käk med nyplockad svamp. Ändrar om lite på framsidan och lagt till lite nya bilder. Nu ska här inte göras mer i kväll och här blir heller inget skrivit förrän ev. på söndag kväll. Ha nu en riktigt skön helg!

20170817 Har varit lite att fixa till det stundande bröllopet på lördag. Men nu är kort skrivet, paketet inslaget, kläderna fixade, tånaglarna målade vilket Emma gjort idag. Evelina var mycket belåten med att det var rosa färg - måste ju matcha min klänning... resten av naglarna gör jag själv i morgon, får ju inte jobba med färg på naglarna. Var faktiskt idag och köpte en "finhandväska". Var först inne i väskaffären på A6 - men upp emot en tusenlapp för en liten väska - inte klokt men som väl är är jag lite klokare ibland så det fick bli HM och 149:-. Väl hemma i kväll har det blivit hundvård - tassar, klor och öron på alla tre. Ja det är vad jag hunnit med, ja förstås min egen benträning och det börjar att ge resultat för idag har jag inte ätit mer än 2 Alvedon på hela dan, så lite smärtstillande har jag inte ätit på månader. I morgon kommer jag hem lite tidigare och hoppas att jag kan aktivera mina flickor lite har varit dåligt med det denna veckan pga. livet. Ha en supergo fredag och enligt SMHI ska regna i natt och solen ska skina på dan och de brukar ju alltid ha rätt!!!!!

20170815 Göran gick med hundarna idag eftersom jag om möjligt inte ska gå för mycket. Så jag var hemma och ansade i mitt "växthus" och slängt ut en tomatplanta som det bara har blivit 2 tomater på, och dammsugning på det förstås. Var sedan hos sjukgymnasten som körde sina vågstötar på höft/ben i två omgångar och det gör så djävla ont men när det är över om man stretchat lite känns det riktigt bra. Åkte därefter direkt till frissan som klippt och lagt i lite slingor. Men det tar sin lilla stund så det var nästan kväll när jag kom hem. Och så är det jobb som gäller i morgon vilket känns helt ok - så jag ska nog klara 2½ dag....... Ha det bäst!

20170814 Vilken fantastisk dag vi har haft idag jag och två av mina kusiner. Vi har pratat i 7 timmar!! Fantastisk att höra hur livet blev för oss som vuxna, för när vi var barn umgicks familjerna jättemycket och vi var hur tajta som helst. Så länge våra föräldrar levde fick man ju lite info men vi har inte själva pratat med varandra förrän nu. Och det är mycket tankar i kväll som far genom huvudet och vi har bestämt att vi ska träffas nästa år igen. Nu ska jag sortera dagens intryck och snart gå och kojsa. I morgon är det sjukgymnasten och sedan frissan som det viktigaste på agendan. Ha det bäst!

20170813 Idag har vi då haft våran "jaktträning" och det var 7 ekipage som slöt upp. Vi var borta vid scenen hos Johan och hade först lite behövlig lydnadsträning. Göran gick med Tyra först och det tyckte Svea var jobbigt att hon var med, men vi växlade hund lite. Det blev jaktfot, inkallning och stadgeträning. Sen gjorde vi en enkelmarkering vid Johans lilla damm för att se om hundarna tog över vattnet eller gick runt. Och nästan alla hundarna tog vattnet både fram och tillbaka, ja utom de två valparna och nån till. Efter det gick vi ut på betesvallen där varje hund fick två enkelmarkeringar och en dubbel med lite blandat resultat. Efter fikat och totalt ösregn hade vi skotträning först med salongsgevär och sedan hagel. Eftersom Göran var skytt fick det bli Tyra som skottränades och det gick mycket bra. Ytterligare hällde regnet ner så vi han bli riktigt blöta innan vi gav upp för idag. Blöta två och fyrbenta som kom hem, så det blev lite ryggläge en stund eftersom jag har haft dålig nattsömn. I morgon ska jag ha träff med två av mina kusiner, en från Landskrona och en från Halmstad och vi ska träffas i Ljungby så det lär väl bli mycket prat om både gammalt och nytt och det ska bli riktigt roligt. Ha nu en bra måndag, vet att det är några som börjar jobba denna veckan - ja det gör ju jag också men inte förrän på onsdag!

20170812 Åhh vad tyst det har varit i em. efter att vi har kört våra 30 mil för avlämning av Freja. Vi stod på parkeringen vid Ica i Nykyrka dar vi tjöta en stund och vi fick se Coles dotter Vilja och det var till att se lite bakåt i tiden, hon var så fin. När vi kom hem gick vi en kortis med hundarna eftersom det regnade ganska så ihärdigt, men hundarna fick i alla fall springa av sig lite. Städade i alla fall toarna innan det blev kväll. Hitta lite gulingar på vår promenix som smakade bra till maten i kväll. Håller nu på att tvätta samtidigt som idrotten fortskrider på burken. Kvällen lär nog bli tidig och utan någon "mamma mu". I morgon har vi vår jaktapporteringsträff där vi ska köra lite mer lydnad men också skotträning. Har fått med Göran i morgon dels som skytt men också ha med Tyra för lite träning. Så jag ser fram emot morgondagens träff. Hippas att vi alla får en bra söndag!

20170811 En heldag på High Chaparral, vi åkte dit först med Freja och Johan slöt upp lagom till showen, och det var ett pangande och slagsmål, lite väl häftigt för barn ibland. Men mycket pedagogiskt löste de det. Freja har också byggt hus också mycket väl ordnat och pedagogisk genomfört, ridit på häst, tittat på Zorro när han fäktade med barnen men det fick hon inte göra - var jättelång kö. Förstår familjer som är där två dagar för man hinner inte med allt. Det fick ju bli en rosa pistol/hatt/hölster. Så nu har vi gjort det och vi har inte varit där sedan barnen var små. Och jag åker inte dit igen förrän jag är pensionär som går in för halva priset för inträdet var inte att leka med, även fullt pris för barnen som var över 1 m. Visst var det väldigt skönt att det inte regnade, men det blev väldigt varmt då luften stod still mellan all bebyggelse. Så vi var ganska möra när vi kom hem och hundarna varit ensamma hela dan. Så det fick bli vattenplask med Freja och det njöt alla tre av och genomblöta blev de. I kväll sedan efter snabbmat som bestod i pizza (ingen höjdare precis så det blir det mer) Som väl var Johan här så eländet tog slut och efter det tog han med Freja på ett fyrhjulingsåk en kort sväng. Och när de kom hem blev det popcornsmys till Barnkanalen. Nu sover hjärtat och i morgon far vi med henne till Ny Kyrka - det är precis halva vägen till Kolsva där modern möter upp. Och det känns riktigt bra att vi har kunnat lösa detta långa åkande så här. Göran och Svea är på nattspårning och åkte tidigare i kväll, och nu har nog mörkret kommit så jag antar att de är i spårskogen nu. I kväll är här också en trött farmor, det är så roligt och mysigt när Freja är här, men 1 vecka är lång och som sagt man är inte 25 längre. Ha en skön lördag!

20170810 Dagen började med lek av de tre kusinerna ganska tidigt idag då Emma kom hit med tvinsen, skulle börja jobba kl. 11 men de var kvar så det hans med att busas och fika blev det också. Sedan blev de hämtade med olika viljor. När de hade åkt iväg åkte jag och Freja till stan för att handla och äta mjukglass. Sedan hade Freja vattenlek med hundarna och de stortrivdes alla tre. I eftermiddag hämtades Freja av Josefin då de skulle på kalas. Och du milde vad tyst det blev - hundarna låg helt utslagna och även vi tvåbenta blev utslagna. Freja kom hem igen 19.30 och det blev det nattning. Och i morgon fyller N-kullen 2 år!!! kan inte fatta att de redan är två år. Tänk Catharina och Linda vilken lång natt vi hade när de tre musköterna föddes som inte var helt smidig. Men hoppas att det blir många år till. Göran la ett spår till Svea idag och gick det nu i kväll och ingen tvekan med det. Och när de var borta fick det bli lite Tyra träning. I morgon ska Göran inte jobba så vi får se om vi hittar på något med Freja. Ha nu en skön fredag!

20170809 Lagom när Freja och jag var klara för att gå ut med doggsen satte det igång att regna och det gjorde det ända tills em. Så det fick bli lek inomhus och lite för mycket platta och tv. Jag har plockat en hel del i mina pärmar och annat jox jag haft i min bokhylla. Så jag har slängt massor som vanligt sparar man alldeles för mycket, som alla kursupplägg sedan slutet av 90-talet och en massa annat med kurser utbildningar i hundvärlden etc. När regnet hade upphört var även Göran hemkommen och när vi käkat lite gick vi ut och det var riktigt ljumt trots att det föll lite regn. Och det var tur att G vart med för jag tog bara Alvedon på morgonen o sedan glömt, glömde även kryckan som jag fått order av att använda om jag ska gå mycket så det blev en plågsam promenad. Freja har varit riktigt trött idag då det blev sent när hon var med Johan i går. Men lyckades hålla henne vaken till 19.30 men att hon fick vara ute och busa med hundarna i deras badpool så jag vet inte vem som var blötas. Dusch och en kvällsmacka och mamma mu sedan slocknade hjärtat. Även hundarna är helt utslagna i kväll och jag behöver heller inte någon större aktivitet. Ha en skön torsdag!

20170808 Positivt besked hos sjukgymnasten idag, inget fel på höften, artros - kanske men inte huvudorsaken i dagsläget. Troligen sviter efter bäckenfrakturen förra sommaren. Hon trodde det var "oanvända" muskler som behöver tänjas ut. Fick någon typ av laserbehandling inte helt smärtfritt men ont ska med ont fördrivas. Fick också med ett rörelseschema jag ska utföra flera gånger per dag. Så i kväll känns det ganska hoppfullt mot alla mörka tankar jag haft. Gick själv med hundarna idag då Freja stannade hos kusinerna för att leka och var där tills Göran hämta henne innan Emma skulle iväg och jobba. Pappa Johan kom på morgonen och hade med en docka till Freja som skulle sitta på en potta och kissa efter att ha fått mat, så det kissades hej vilt och Freja tjöt av glädje och dockan döptes till Melvin - i rosa kläder... I eftermiddag sedan kom Josefin och Johan och hämta Freja då de skulle ut på nåt och hon ville också sova över hos dem. Ett helt underbart väder i kväll så ljumt som det inte har varit på länge, så jag satt ute länge och tjöta i telefon bl.a. Tog sedan fram dammsugaren och förberedde lit käk tills mannen kom hem från skyttet. Nu ska jag göra mina övningar och kolla tvn som här består av friidrott!!

20170807 Och det var jag - alltså piggare. Freja vakna 6.30 så då låg vi och gosade lite och titta på barnprogram tills det var dags för uppstigning. Efter frukost och nr mina tabletter satt fart gick vi en sväng med hundarna och då ringde Josefin och undrade om hon fick ta med Freja till Leos Lekland. Detta var jag tacksam för hade tänkt vi skulle dit men med tanke på min status inser jag att det hade jag inte klarat med denna vilda och helt orädda unge. Vi han med en sväng bort till Holländarna som gärna ville träffa henne och jag ville säga hejdå till Anna-Stina som flyger hem i morgon. Och Freja satte fart på Erik i deras studsmatta så jag höll knappt på att få med henne hem. Och så har vi förstås pratat med hennes och farfars kor, och förmanar man henne inte hade gärna klivit in bland ko skocken totalt orädd. Josse kom och hämta henne och jag fick lite egentid. Klippte gräset inne hos hundarna - vet att jag inte borde - men ville. Har också tränat både Tyra och Svea ungefär lika som i lördags, men tog nu till bollen för stoppsignalen på Svea vilket funkade bättre. När vi var färdiga hade redan blivit tidig eftermiddag så det blev en sen lunch och på det sängvila. Sedan i blev det ogräsbekämpning och vid ½7 kom en trött ny duschad  Freja hem. Lite kvällsmat och en Mamma Mu saga och sedan kom JohnBlund. Och nu är det friidrott som gäller och i morgon ska jag till sjukgymnasten, så får vi se om några under kan infinna sig. Ha en bra tisdag!

20170806 Vi åkte hemifrån så vi var i Göteborg strax före 10 som var bestämt. På hemvägen stannade vi och lunchade. Eftersom jag vaknade väldigt tidigt i morse har jag varit ganska trött. Men det var inte den lilla damen, vi gick en sväng med hundarna och det lagom till att regnet hade gett med sig. Så endast lite småaktiviteter idag eftersom farmor varit trött och haft ont. I morgon hoppas jag att jag känner mig piggare, och beroende av vädret har vi lite på vår agenda. Nu sover Freja sedan en bra stund och jag ska kolla lite på idrotten men sedan blir det sängen. Ha det bäst.

20170805 Gick med hundarna själv idag eftersom det var skjutning på skjutbanan idag. Efter promenixen stoppa jag flickorna i bilen stoppade i mig själv 2 Alvedon och gick ut och la ett sök till Svea på 4 dummy. Tog ut Tyra och vi tränade nu jaktfot utan koppel förstås, sitt/ligg - stanna kvar, "snälla handen" och hon fryser bra där nu. Stadga med att kasta favvosakerna men ändå sitta kvar. Hon börjar vara duktig nu på detta apporteringen lite si och så, men hon har precis ömsat sina tänder och i går föll sista "huggtanden" i överkäken. Så hennes tänder är lite "dåliga" för tillfället vilket inte Svea gråter över. Svea tog in alla fyra dummyn, Emil kom lämpligt för hjälp och kastade 2 dubbelmarkeringar och det blev ingen chans för något byte. Gjorde också 2 stoppsignaler med en dummy bakåt, funkade sådär då hon inte stannar på en gång - får väl ta till en boll igen. Jaktfot som alltid men också hopp över hinder vilket var ett tag sedan och det satt också. Nöjda flickor och även jag - en lunchfika ihop med Emil. Och när han åkte hem vilade vi oss lite jag och flickorna. I eftermiddag sedan plockat lite i förrådet och rensade bort lite och Göran åkte ut med textil/papper/glas. Lite käk fick det ju bli i kväll - och nu är det friidrott, och det kan även jag titta på lite till och från. I morgon bitti ska vi åka till Göteborg och hämta Freja som ska vara här några dagar. Och i morgon är det söndag!!!! Ha det bäst!

20170804 Göran gick med hundarna på fm. medans jag fixade lite till våra lunchgäster. Och det var en trevlig lunch trots att flera av dem inte pratar svenska och det är svårt att föra ett samtal på knagglig engelska på bägge håll. När de andra gav sig iväg då tonårsflickorna ville åka till A6 satt jag och Anna-Stina och pratade långt framemot eftermiddagen. Därefter blev det röj i köket och det vanliga plocket när man har haft gäster. Nu lär det väl bli friidrott antingen man vill eller inte.... Ha en góer lördag!

20170803 Idag gick Göran med alla hundarna för att spara mitt ben. Och när han kom hem åkte vi till stada för att handla - mat, skjorta/slips och presentpapper/kort till bröllopet. När vi handlat färdigt var vi på IKEA och åt en gourmé middag med alla andra som var där. När vi kom hem var telegubben här och felet med vår fasta telefon var borta i "boxern" vid Bomberga precis som jag trodde. Men nu har vi även den fasta telefon som funkar. Tog en kort vila och sedan satte vi igång med förberedelserna för vår bjudlunch i morgon till de 6 Holländarna som är här, Jag gjorde gubbröra och Göran gjorde köttbullar och med prinskorv och annat tillbehör får det räcka. Nu har det varit röj i köket och därefter tv med mitt sticke. Stickar nu sockor till mig själv för en gångs skull och en är färdig. Nu efter att ha stickat 3 tröjor till de tre guldkornen samt 2 poncho till flickorna. Men Hampus har redan bett om en ny tröja då den gamla grå nu var för liten, så det får väl bli en grå tröja till med lite annat stuk på. Ha nu en bra fredag!

20170802 Idag blev det ingen promenix för hundarna förrän på em. eftersom det var lite annat strul här på fm. Jag gick med Tyra och Göran med de andra. Tyra och jag gick lite mer i skogen nu när jag inte behövde ha någon i koppel. Kan väl inte säga att det var någon skön promenad för mitt ben men lite träning med Tyra blev det i alla fall och på annan plats. När Göran kom hem med Svea var hon full med "hullingar" som satt fast i pälsen vad hon nu hade varit. Så vi har kammat och plockat dessa små runda monster, och när det värsta och mesta var borta fick dammsugaren göra sitt. Min kropp protesterar lite för all medicinering nu, men haft ett bra samtal med syster Catharina som säger att Diclofenacen ska jag kanske passa mig lite för och eftersom Catharina kan den biten testar jag i morgon utan den. Har lagt min sista hand över soffan idag med de ställen jag har missat så i morgon åker den ut på sin plats och Göran kan ha sin bil i garaget igen. I morgon måste det bli lite handling i staden så vi får se hur vi lägger upp det för Telia ska ju också komma hit var det sagt. Mannen har fixat god mat och nu ska vi se om det finns något ätbart på tvn. Tack Maria för dina tankar! Ha nu en skön torsdag!

20170801 Idag gick Göran med Hunter och Svea och Svea fick vara lös och fick springa av sig men tog inga större lovar utan var med hem. Ja tog Tyra och åkte till Palsbo och Linda med sina hundar tog en av hennes fina promenadstigar. Och det går superbra med Tyra och Lindas hundar. Det blev riktigt varmt idag och det var en trött Tyra med hem - var mycket nytt för henne idag, Vi gick förbi Weinerlings hästar och det var ingen större reaktion på henne, sedan var vi längst ner i byn och tittade på Felicias åtta kaniner - de tyckte Tyra var mer obehagliga, men lite spännande var det när de sprang, försökte fota men det blev inget bra. Så när vi kom hem lunchade vi lite och sedan sov vi faktiskt middag. Även jag blir lite trött av all smärtlindrig men idag har det funkat ganska bra. Har målat soffan en andra gång, sopat plattorna vilket inte alltid är så lätt då det nästan alltid blåser och åt fel håll. Nu är laxen i ungen och potatisen kokar så snart blir det käk på Solhester. Ha en goer onsdag!

20170731 Idag haltade jag iväg en sväng med hundarna, satte sedan flickorna i bilen och for iväg till sjön. Faktiskt fick vi besök av mannen som avsatte ett par timmar för mig.... Ja i alla fall blev det träning för både Svea och Tyra. Svea fick ett sök med 4 dummy, jaktfotsträning, närsök, och två dubbelmarkeringar på vatten. Tyra fick närsök, gå fint vid sidan, lek och lite bad. Har också målat soffan första gången med svart färg, och det är varken lätt att komma åt på alla krypin och så är det tråkigt men börjar i alla fall att se slutet. I dag har jag haft så fruktansvärt on i mitt ben så jag har nu kontaktat VC. Och efter min beskrivning trodde hon det var artros - vilket jag själv också har befarat eftersom jag har det både i händer och tår. Så nu betydligt större dos smärtlindrig än jag tagit den sista tiden och besök hos sjukgymnast först den 8:e. Ja det är väl bara att finna sig i det här med men i kväll är jag arg, ledsen och irriterad - jag hatar när jag inte kan röra mig som jag vill. Är trött i kväll men det tar på krafterna att ha ont och allt annat det för mig sig och allt annat runt omkring. I morgon ska jag och Tyra ev. Svea beroende på hur jag mår åka till Linda. Tyra ska "introduceras" i Palsbo eftersom hon ska vara där när vi åker på bröllopet. Nu säger jag gonatt!

20170729 Har varit seg idag hela dan men Göran följde med ut med hundarna. Kom sedan igång med soffan så nu är den grundad i alla fall. Hundarna har också varit trötta idag och fört ett stilla liv. Klippt klorna på Svea o Tyra, Hunter gick inte att få tag på krävs lite lur med honom. Städat akvariet och sedan har det inte blivit så mycket mer. Och nu är jag ganska trött och väntar på att få lägga mig. Hoppas att jag känner mig piggare i morgon, då ska vi i alla fall fira tvinsens 5 årsdag. Ha en go söndag!

20170728 Ett par dagar stiltje här, och ni som är involverade vet vad jag har och tillsammans med jobbdagar räcker inte alltid orken till. Och det har inte bara varit det utan mannen hittar också på saker. En kort resumé: onsdag gick med doggsen när jag kom hem - ingen man hemma på nästan hela dagen då han varit och satt "skrämmselstaket" för hundratals tranor som äter upp bondens säd. Och onsdagsnatten ringde mannens väcka 03.15. för då skulle han, Johan och en till åka iväg till Dorotea! för att J skulle köpa skogsmaskiner och vad det nu var. Så en orolig natt och en tidig morgon. Åkte direkt hem efter jobbet då hundarna varit ensamma mycket. Och nu var det golven som var tvunget att ta tag i en löptik och en som plockat ur vadd ur en hundsäng. Och det var ju hur "követ" som helst luften stod ju helt still hjälpte inte ens att öppna fönstren. Så efter duschen var jag helt dödstrött så det blev en ovanligt tidig kväll. Idag min tidiga fredag var och handla, hem till min ensamma hundar, packa upp varorna och tog doggsen på en promenix. Lyckades stoppa Tyra säkert 10 gånger att gå ner i krondiken över mossen, men det elfte gången var jag inte tillräcklig snabb och en dydränkt hund kom till slut upp. Så i J lille damm fick hon och Svea bada och hon blev ren! När vi kommit hem satte jag flickorna i bilen. Gick ut och la en närsök och ett sök till Svea. Tog ut Tyra och vi tränade lite "gå vid sidan" sitt/ligg, stanna kvar och "leka gör vi tillsammans". Svea fick sitt närsök och sitt sök, även två dirigeringar som också innehåller stadga och linjetag. Så nu är vi nöjda allihopa pratat med mannen som väntas komma hem någon gång innan midnatt!! om jag nu är vaken! Jag har faktiskt semester nu i två veckor - skönt med lite planer på G. Ha det bra!

20170725 Idag fick jag mannen med på på vår promenad, och nu gick vi en av våra längre rundor som vi inte gått sedan Tyra kom till oss, men nu klarar hon av längre sträckor. På väg hem hördes på lång väg att det var krångel hos Emma så jag gick dit. Men det lugnade sig och hon och barnen och hundarna kom iväg för några dagar i Blekinge. Hem och gjorde "Maggan" ren samt att hon fick nya knivar. Kantklippt allt färdigt, rensat ogräs och saltat tills det tog slut. Lovade Emma plocka ur tumlaren och diskmaskinen - och jag blev kvar i tvättrummet ganska länge, fanns en del att plocka med. Så kl. var över 6 när jag var tillbaka och efter lite mat har jag nu suttit här och renskrivet våra papper inför kursen. Och nu är det hög tid för sängen eftersom jag ska jobba i morgon. Ha en skön dag!

20170724 När jag gick med hundarna idag hade jag önskat att haft långärmat på mig så kyligt var det, men det ändrade sig bara vi var på hemväg. Så det har varit lite fram och tillbaka med värmen idag. Linda kom hit på fm. och vi planerade för höstens kurs. Lite förändringar men annars kör vi vårat koncept. I eftermiddag började jag att måla lite på soffan men insåg att den måste nog torka lite till. Så det blev två batterier kantklipp, ogräsplock och sedan saltning - men ny tösalt måste inhandlas. Har blivit lite Tyra -träning. Svea har fått vila - tycker hon är lite påverkad av sitt löp. Fixat lite mat till kvällen till den jobbande maken. Och nu är det soffhäng. Ha det gött!

20170723 Ett par dagars dator vila och igår var inte ens datorn på över huvudtaget. Kort resumé: Tandläkaren fredag för min avbitna tand och - 2.000:- och på em. hundträning. På lördag träning vid sjön på morgonen och vid 11-tiden kom familjen Ulander. Så roligt att få träffa dem och Morrgan och jag blev faktiskt tagen av hur mycket Jackie det var i honom. Och på kvällen var vi bortbjudna. Och idag söndag har vi då haft vår jaktträff. 10 hundar med förare var av två valpar och en löpande Svea som fick bli hemma. Det var varmt i skogen idag. Och Tyra var bara med för miljöträning, träffa andra hundar och försöka vara passiv. Och hon blev trött rätt som det var så drog hon iväg till bilen och där slockna hon tvärt. Men var med ute igen och tog sig faktiskt ett dopp och simmade lite men endast i kopplets längd. Så efter att nästan alla hundar hade vattenapporterat kände vi oss klara för idag och vi bestämde ny datum samt vad vi skulle göra. Göran hade varit ute med Hunter och Svea men åkte till mossen direkt när jag kom hem. Och jag tog ett tag igen i soffan så nu är all lös färg borta, den är sandpapprad, avtvättad efter konstens alla regler. Så nu tänker jag inte göra mer förarbete så när den torkat ska det börjas måla. Nu ska det fixas lite föda och sedan inte göra något mer i kväll. Ha det bäst!

20170720 Har inte haft lika åligt samvete idag eftersom det gick bra igår. Åkte direkt till Taggen och Tekla och katten Simba så de fick lite mat och mänsklig samvaro.. Eftersom det väntas regn i morgon åkte "utesoffan" in i garaget och min bil får står ute. Den är nu så torr den kan bli och nu väntas rengöring och ommålning av den.  Har också dammsugit och torkat golven och haft en hel del "nej" övningar med Tyra när golvmobben åker fram, vattnat inne och skördat en stor gurka på nästan ett ½ kilo. I morgon är det min korta dag men ska till tandläkaren direkt efter jobbet eftersom jag bitit ut en del av en tand i överkäken och det är på gränsen till att göra ont. Får väl se hur lång tid det tar och hur mycket regn det blir för eftermiddagens aktivitet. Göran har lovat att handla i morgon eftersom SMHI lovar regn - får väl se vad det blir med det, annars får jag handla också. Hoppas att alla lediga får en riktig skön fredag!

20170719 Har haft dåligt samvete för Tyra hela eftermiddagen då hon varit ensam och inte fåt någon mat vid 15-tiden som hon brukar. Så jag skyndade mig hem. Men det var helt lugnt och någon mat ville hon inte ha när jag kom hem - värmen gör att hon inte är så matglad, men i kväll gick det med. Ingen träning idag heller för varmt före både folk och fä. Däremot fick de nytt vatten i sin balja och då härjades helt vilt. Vattnat och fixat lite mat så får vi se om maken kommer hem i kväll innan jag lagt mig, igår gjorde han inte det. I morgon är det torsdag och handledag men det blir nog att jag åker hem direkt för Tyras skull. Har också varit borta hos Taggen och Tekla en stund då Emma och barnen åkte på förmiddagen. Börjar redan att gäspa men en stund till får jag väl försöka hålla mig. Ha nu en skön torsdag i värmen!

20170718 Har haft barna här idag också så de var med ut och gick med hundarna. När så Emma kommit och hämtat dem efter att vi ätit lite tog jag tag i det som hängt över mig länge, nämligen förrådet ute i garaget. Och det var inte färdigt förrän vid 18.30 i kväll men nu är det välstädat och det blev 2 fulla sopsäckar att hiva. Känns så himla skönt. Så någon hundträning har det inte blivit idag men Svea och Tyra har förstrött sig själva och så har ju barna varit här som också ger aktivitet. I morgon ska jag jobba och Tyra får väl klara sig på två mål i morgon för jag antar att mannen inte är hemma. Han är fortfarande inte hemma i kväll fast uret är 21.30 och åkte vid 7 i morse. Emma och barna åker till Öland i morgon till en kompis med familj som campar där, och det blir mycket skönt för dem så som deras situation är här för tillfället. Snart är det dags även för mig att knyta sig så ha nu en riktig bra onsdag!

20170716 Efter att ha gått en sväng med de tre doggarna packade jag in flickorna i bilen och det jag skulle ha med mig. När jag kom ut igen stod en bil på garageuppfarten som visade sig vara Eddie med fru och hund. De hade tagit fel på en vecka då de trodde det var jaktträffen idag. Men inga bekymmer de följde med till vårt ställe och både Svea, Aiko och Tyra fick en bra träning. Först ett sök med fyra dummy och bägge två fixade det galant. Sedan en dubbelmarkering och där blev lite problem så bägge två fick sluta med en enkelmarkering som gick bra. Dags för vatten först Aiko som hämtade fint men lite problem med avlämningen som vi jobbade lite med. Svea fick en dubbelmarkering hämta den första fint men det hade tagit till att blåsa så den andra dummyn hade kommit väldigt långt ut. Hon simmade långt och försvann bakom udden - lite orolig vart hon tagit vägen och dummyn kändes förlorad. Men rätt som det var kom hon simmande och med vinden i mot sig kände hon dummyn där långt ut och hon fick in den. Så stolt över min spelevinka som inte gav upp utan fullföljde och då hade hon simmat mycket långt. Efter 2 timmars träning åkte vi hem med nöjda och trötta hundar. När jag ätit lite sen lunch intog vi sängläge och Svea och Tyra gick snart in i dimman men efter en liten stund kom Göran hem då de fått avbryta torvjobbet pga. regnet. Så ingen mer vila för min del men de andra sov gått vidare efter att först ha hälsat på husse. Har också varit på lite uppvaktning - många jämnåringar i år! Sedan har det blivit lite matlagning och inte så mycket mer i kväll. Ha en go måndag!

20170715 Blev inget här igår heller eftersom jag fastnade i en film. Men igår när jag kom hem efter att först ha handlat blev det träning för flickorna. Och först ut var Tyra vi tränar går fint vid sidan (jaktfot) stadga, hämta dummy och nu kommer hon nästan ända in med den, stadga, ligg och stanna kvar, snälla handen och leker gör vi tillsammans. Svea tur och Tyra blev också instängd i köket och vi hann precis ut så kom hon och detta händer tre gånger och jag trodde Svea gick upp i limningen den fjärde gången såg jag vad hon gjorde hon klättrade över så det fick bli bilen. Med Svea har jag börjat lite lätt med dirigeringar, där snälla handen kommer in och hon börjar så smått att fatta vad jag menar. Och så tränar vi stadga. Idag efter promenaden hade jag tänkt åka till sjön för träning men tyckte det var för varmt och så behövde Emma hjälp med gräset så det fick bli det istället efter att först ha klippt gräset inne hos hundarna. Nytt vatten i basängen så det har badats. Mannen kom hem lite tidigare i kväll eftersom vi firar 39 års bröllopsdag. Så nu har vi ätit älgfilé och hasselbackspotatis. I morgon visar SMHI lite sämre väder så då tar vi oss nog till sjön för lite träning. Idag är Tyra 4 månader och lagt ut en bild på henne - fattar inte vad fort tiden går och nu känns det som om hon alltid varit här. Hon är så mysig och go - men också busig och full med påhitt. Sover hela nätterna och det mellan oss i sängen kan inte bli bättre! Ha nu en riktig go lördag!

20170713 Idag efter jobbet tog jag med hundarna på en ren koppelpromenad, och träningen med Tyra och kommande bilar går nu riktigt bra hon försöker inte fly längre utan sitter lugnt och tittar när de far förbi. På hemvägen kom en svart labbe oss till mötes hände inget då han inte kom ända fram eftersom Hunter var riktigt arg och Svea for ju som en kanonkula och stark är hon som bara den när hon blir uppjagad, så det blev ingen skön avslutning på vår promenix. Kan knappt fatta att Hunter i morgon är 14 år var ute i kväll och tog några bilder på honom och han blir så lycklig när han får göra lite konster. Men nu får man använda handtecken för orden "sitta fint" "dansa" etc. hör han inte längre. Och i morgon är det min korta fredag men jag måste handla efter jobbet i morgon, avstod det idag för att komma hem lite tidigare. Ha nu en skön fredag och ni som nu går på semester får ha det riktigt bra!

20170712 Första dan på jobbet efter 3 veckors ledighet och det var en mjuk start. Lugnt på jouren som låg på mig idag. Var efter jobbet och köpte mat till Tyra som hade börjat att sina. Och nu byter jag affär, tycker inte att Arkens Zoo som har övertagit Djurmagasinet i stan motsvarar min förväntningar så hädanefter blir det Rilo och jag kommer också att byta hundfoder och kommer att gå tillbaka till Eukanuba som är ett bra foder, bytte foder pga. Märta men det behövs inte längre. Tränade lite med flickorna en och en ute idag. Något annat vettigt har det inte blivit sedan och är faktiskt ganska trött. Vill också Gratta Maria som idag fyller några år!!! Ska nu sätta mig med Hampus tröja där det nu bara är halsen och montering kvar så den lär väl bli färdig till deras 5-årsdag. Har idag fått ett meddelande från Teresia och Freja som bor i Kolsva där såg de idag en varg som gick förbi deras hus med en katt i munnen - vill vi ha vargen så nära? Hoppas att de som så gärna vill ha vargen kvar i tätbebyggelsen får den i trädgården. Här ska den inte vara i alla fall - så har jag sagt min åsikt och den står jag för. Ha nu en riktigt bra torsdag!

20170711 Blev inget här igår heller. Manen fastnade här med att lägga in en viltolycka och jag fastnade i en film tills uret var för mycket. Men igår var det varmt så jag stoppade in hundarna i bilen och så gick vi en promenad vid Rasjöns strand och därefter blev det bad och lite träning. Var varmt idag på morgonen också så de fick bli en kortare promenad och inget i skogen utan koppelpromenad för alla tre. Men de var riktigt varma när vi kom hem så då fylldes badbassängen på och det är riktigt roligt att se hur skönt de tycker att det är, skvätter och hoppar och den lilla hoppar i och ur hela tiden. Så sedan kan man säga att de var avkylda. Städat lite inne idag när det blev för varmt att vistas ute. Så har Evelina varit här efter lunch då Emma och Hampus skulle till sjön och fiska. Och han var lycklig Hampus som fått en liten firre och hade en gädda på kastspöet. Evelina och jag har gjort en massa olika saker då damen tröttnar fort och vill något annat. Sedan gick vi allihopa fram till "holländarna" som nu är här. Micro ugnen dog i går så den var jag med till Taberg idag och det var bara en säkring som gått så nu hoppas vi den går ett tag till. Väntar nu på mannen och det blir lite mat och i kväll får det inte bli något nattugglande eftersom jag ska jobba i morgon. Ha en bra onsdag!

20170709 Orkade inte skriva något i går, för det var inte bara en trött Tyra utan också en trött matte. Men vi hade en riktigt bra dag, rolig och lärorik. Även att det regnade hejdlöst både när jag körde dit och när jag körde hem så var det ganska ok under dagen. Idag har det då varit strålande solsken och gick ganska tidigt med hundarna. Sedan åkte badbaljan fram vilket ner ser på framsidan. Ensam hela dan då Göran varit på mossen. Jag har varit på födelsedagskalas då Emma fyllde år i fredags. Och så har barnbarnen varit här och spelat "blocke pinn" med Emil. "Maggan" har slutat att gå "slingfel" dessa förbaskade jordråttor. Så jag har grävt upp en del av slingan för att se om jag kan hitta felet men än har jag inte lyckats - trött jag blir. Verkar bli varmt i morgon med så först och främst är det gräset hos hundarna, sen får vi se vad jag känner för. Nu är maten på G, ha en bra vecka vilket innebär slutet på min semester och en del har börjat och en del jobbar sin sista vecka. Så skönt för er och jag klagar inte har haft en bra semester och har ju nästan halvsemester även när jag jobbar!

20170707 Vakna redan vid 6 idag men låg och gosade med flickorna till 6.30. Tänkta gå riktigt tidigt med dem idag eftersom det skulle bli så varmt!!!! och vad hände - det regnade? när det var överstökat gick jag i alla fall och då började värmen komma när vi var hemmavid. En liten komplettering av kylskåpet behövdes så det blev endast till "Trollet" för att handla. Kantklippt och plockat detta f-bannade ogräs... Tränat med med Svea och Tyra. Duschat och haft lite "egen tid" för vård av ditt och datt. Mannen kom hem nu 19.30 och maten är färdig. Nu är det det fullt ös på Tyra och Svea.... men i morgon far jag och Tyra på kennelträff till Karlsborg, endast träff för pappa Lexus valpar. Ska bli spännande trots att de lovar regn där. Men jag och Tyra kommer att åka hem på em. så ingen övernattning för våran del - tycker faktiskt att det räcker med en valp på snart 4 månader. Så det kommer att bli en tidigt kväll och en tidig morgon. Ha en gó lördag! Förresten en ny flockbild!!

20170706 Gick tidigt idag med doggsen pga. värmen och det var riktigt varmt. Hundarna har också fått nytt vatten i sina badbaljor. Sedan de vanliga morgonbestyren och fick besök av Emma och barnen. Efter lunch kom barnen igen då Emma skulle ringa samtal och ringa med de här bägge är inte att tänk på. Men vi var ute och lekte lite och sedan den sedvanliga fikan som idag var med glass. Kantklippt färdigt inne hos hundarna, dammsugit och lagat mat samt haft ett låååångt samtal med Maria - så skönt att få ventilera livets med och motgångar. Har också bytt ut lupinen som nu blommat över men pelargonen min älsklingsblomma. Nu blir det inget mer för mig och hundarna har heller inte fått något särkilt idag och det har inte behövts heller. Ha en go fredag!

20170705 Varmt tidigt idag men efter min frukost (Göran åkte tidigt till mossen) gick jag med hundarna. Gick Förbi Emmas vilket barna såg och ville följa med och även Emma kom med. Men vi gick en kortare runda dels för barnen men även för hundarna eftersom det var ganska varmt. När vi kom tillbaka ville barnen följa med mormor hem, och så fick det bli. Vi grejade lite och tog en enklare fika eftersom de snart skulle äta lunch innan Emma skulle iväg och jobba. Och efter ett par timmar fick det gå hem. Började att bli lite molnigare och jag stoppade flickorna i bilen och åkte till vår lilla sjö. Där jag la ut ett sök för Svea med fyra dummy två egna och två andras. De tre hittade hon direkt men den 4:e fick hon lite hjälp med. In i bilen med henne och ut med Tyra, vi gick en kortare promenad med "följ med vid sidan" inkallning med pipa, omvänt lockande med att ta en dummy och "leker gör vi tillsammans". Var även vid vattnet men ville inte gå i och det var ingen tvång. In med henne och ut med Svea som fick ett linjetag och sedan två vatten apporteringar. Då hade det börjat att mullra lite och himlen var svart. Hem och jag fick en mkt försenad lunch och då öste regnet ner, så vi tog en skön vila. Tyra reagerade lite på första åsksmällen men brydde sig inte mer. Göran kom hem efter 7 och då hade jag fixat lite mat och sedan satte åskan och regnet igång igen, men ingen reaktion på Tyra - så skönt! Har nu i kväll fransat ponchon jag stickat till Freja, så nu återstår det sista av Hampus tröja och så förstås en poncho även till Evelina. En ny härlig torsdag förväntas!!

20170704 Saften tog det mesta av förmiddagen idag och det blev mycket men nu är den i frysen. Gick med hundarna och då hade det hunnit att bli ganska varmt. Dax för lite lunch och därefter var det dags för gräsklipparen och har också kantklippt en laddning inne hos hundarna. Röjt i köket efter saftklabbet och har även torkat golven, då det lät "klaffs" klaffs". Hade sedan tänkt att träna lite hund och då började det regna hejdlöst - fast det inte skulle regna idag... Fixat lite mat tills gubben kom hem från mossen och sedan var jag faktiskt trött så jag ska nog knyta mig ganska tidigt i kväll känns det som. Ha en bra onsdag!

20170703 Idag har jag gjort två tråkiga saker. Först var jag i stan för att skaffa kläder till bröllopet vi är bjudna på i augusti. Och faktiskt jag hade tur, 50% på Lindex och där hittade jag faktiskt kläder och till ett vettigt pris. Var också på Rilo och inhandlade en Biabädd till Tyra att ha i sovrummet så nu har de var sin när de inte väljer att ligga i sängen. Och så har jag putsat alla fönster på östersidan och altanens framsida eftersom regnet och blåsten vi hade här häromdan och som gjorde fönstren gråa. Så nu hoppas jag att det håller resten av sommaren - att putsa fönstren två gånger inom 1 vecka har jag aldrig gjort tidigare, men det är roligt att kunna se ut genom fönstren. Hade sedan tänkt åka till sjön för lite träning men se det såg Svea till att det inte blev av. För hon smet ut genom grinden och drog Tyra med sig och bara försvann. Så pulsen var hög när jag inte hitta dem, gick runt huset och kollade vägen och de var bara borta. Tillslut kom de och från bäcken som rinner precis utanför. Och Sveas ben skvallrade om var de varit. Men då var jag så arg och var definitivt inte i stämning för någon träning. Så det fick bli dammsugning och det vanliga plocket. Köpte jordgubbar 15 lit i stan eftersom de var billiga och de ligger nu i frysen. Fixat lite mat och sedan bara kollat på burken med mitt sticke. I morgon är det saftens tur och gräset - det är prio ett så får vi sedan se vad som händer. Ha en go´ tisdag!

20170702 Idag har vi haft jaktapporteringsträning med våran grupp. Och vi var 6 ekipage med Tyra inräknad. Och vi hade en supertrevlig och bra dag tillsammans. Så fruktansvärd nyttig med träning tillsamman och det inte bara för Svea. Ja det är så himla roligt, och för Sveas del börjar polletten mer och mer ramla ner. Vattenapporteringen gick klockrent och är även nöjd med linjetaget. Mer att jobba med är söket, enkel och dubbelmarkeringarna. Ett problem är att hon inte tar andras dummy. Så nu har jag fått låna andras dummy till nästa träning den 23:e. Tyra fick lite träning under fikat när hon fick vara ute själv. Resten av dagen har det inte blivit någon mer hundträning utan jag har suttit i telefon. Har pratat med två av mina kusiner och nu är det bestämt att vi ska ha en träff här hemma hos mig i mitten av augusti. Var tänkt förra sommaren men då var det fullt upp med min bäckenfraktur och sjuka hundar. Men det ska bli så himla skoj att träffas och få tjattra om allt som skett sedan tonåren. I morgon måste jag åka till stada för att se om jag kan hitta något till bröllopet vi ska på i augusti - hatar detta men ett nödvändigt ont.... Presenten är redan fixad via näten - väldigt smidigt. Ha en bra måndag!

20170701 I morse höll jag på att börja gråta när jag tittade på min nyputsade fönster. Regnet och blåste har gjort att de nu är gråa igen - alla fönster på östsidan samt altanens framsida. Detta kan jag ju inte titta på hela sommaren så det är bara att börja om. För idag har det varit betydligt bättre om än ingen jättevärme så det var ganska svalt när vi gick med doggsen. Och idag fick det bli utomhusträning och Svea var riktigt duktig idag så får vi se om hon kan visa det i morgon då vi har jaktträff. Även den lilla skruttan gör sina framsteg och ett stort framsteg är att hon nu inte är livrädd för bilar som kör förbi och idag har det varit en väldans trafik. Skönt Maria att ni fått lite värme där i norr. Tack Catharina för ditt samtal. Tyra har idag också hittat på bus har lyckats få tag i en av Görans rävar och kortat av svansen ganska regält och hårtussar överallt. Så golven har fått sig en välbehövlig omgång. Nu hoppas vi på en bra dag i skogen i morgon, höres!

20170630 Herregud det är ju omöjligt att komma upp på morgonen för man vill ju bara ligga kvar och gosa med flickorna, Och idag har jag bestämt att Tyra ska få ligga i sängen från början i kväll - och jag fick inga protester - vi är lika barnsliga bägge två.. det är väl därför vi har klarat 39 år tillsammans... Jag och mannen har varit i staden och handlat den evinnerliga maten. Och efter det var vi och åt en "gourmé" lunch på IKEA. Hemma lagom till en middagsvila ( det är skönt att vara havlpensionär med semester) Så jag och hundarna tog en skön middagsvila, så Göran fick sätta sig i soffan för sängen var fullbelagd!!! I eftermiddag sedan har jag satt flädersaften, inomhusträning eftersom det regnar ute. Sedan har de bägge flickorna aktiverat sig själva så det stått härliga till. Gör inget om vädret är bättre i morgon! Ha det bäst!

20170629 Idag är min lilla spelevinkan 2 år kan inte fatta att vi snart har haft henne i 2 år. Två fartfyllda år som har gett mig många gråa hår och än är den här damen långt ifrån färdig, det är mycket som måste ramla ner mellan öronen. Göran har kört balar i princip från i går kväll sov några timmar mellan 2 och 5 och var inte klar förrän i kväll. Han är seg min "gubbe" men lär väl däcka tidigt i kväll. Eftersom G har kört balar gick jag för första gången med alla tre själv och det gick faktiskt bra men naturligtvis bökigare än när vi går två. Efter det har det blivit fönsterputs och klurade också ut de fönster som G brukar hjälpa mig med eftersom det inte går att ha en trappstege där men med golvmoppen som rengöring och sedan en lång skrapa blev det över förväntan. Så nu är alla min a fönster putsade, men skulle man var pedant hade jag behövt att börja om igen men se det är jag inte. Har också blivit en laddning kantklippning. Jag Emma och Evelina har varit och hämtat Emmas bil i Vaggeryd och på hemvägen var vi och plockade fläderblommor. Och eftersom jag fick bra plockhjälp blev det många blomklasar så det kommer att bli 3 satser saft. Tack Lena för Flädern!! Ja eftermiddagen blev inte som planerad då den blev full av barnbarn, fika med glass, vattningshjälp etc. Så den planerade hundträning försvann i ett naffs. Matlagning förstås och nu blir det en stunds TV men det känns som om kvällen blir tidig även för mig. Ha nu en riktigt skön fredag!

20170628 Vi gick med doggsen ganska tidigt idag. Sedan blev det gräsklippning igen inne hos hundarna så nu är det ganska ok. Under tiden jag klippte kom värmen ordentligt så jag var varm när det hela var avslutat. Och så har det blivit lite fönsterputs igen.... bara för att jag tycker att det är så himla roligt!!!! när jag definitivt tröttnat på det var det dags för lunch och efter den tog jag och flickorna en skön middagsvila. Därefter in i duschen och gjorde mig sedan i ordning för Byarum och Lena kom och hämta mig eftersom Emma har min bil. Tack Lena för skjutsen! Och du milde vad folk det var i Byarums Hembygdsgård i kväll så det tog tid innan alla fått sina beställningar på fika. Och lotterna för min del slog ut väl i kväll och så jag hade tre fina priser med mig hem väl värt de 50:- jag la på lotterna. Nu har det blivit ett glas semestervin och lite soft framför burken. Ha en bra torsdag!

20170627 Idag har det varit riktig sommarvärme - i solen  för i skuggan har det inte varit någon större värme. Vi kommer inte igång på morgonen numera, även att jag vaknade 6.40, gick ut med Tyra och direkt hoppar hon upp i sängen och är så gosig så det är svårt att stiga upp. Så våran frukost och hundarnas blev sen, så värmen hade verkligen kommit. Göran fick sms att gräsklipparen äntligen var färdig för nu var gräset hos hundarna mer än långt.  Så jag rensade och plockade undan alla leksaker och satte igång med att klippa så fort G kom hem med maskinen. Men jag får klippa ytterligare en gång i morgon för att få det bra. Har också kantklippt en laddning och plockat detta evinnerliga ogräs mellan plattorna. Har också haft en långt samtal med Yvonne L, Tack Yvonne för ditt samtal det är skönt att få lätta hjärtat ibland. När solen lagt sig något och det blivit lite svalare har både Svea och Tyra fått lite träning och den lilla skruttan börjar att var riktig duktig. Men det hon inte tycker om är dånade traktorer vilket har åkt förbi mycket idag, då blir hon okoncentrerad. I morgon är en ny dag så vi får se hur vi lägger upp den da´n. Men på em./ kvällen ska vi till vårt traditionella syträff i Byarums Hembygdsgård för fika och vårterminsavslutning. Tack Lena för att Du hämtar mig eftersom Emma lånar min bil för närvarande. Ha en go onsdag!

20170626 Förmiddagen började med att vi åkte till bilverkstaden med Emmas bil, vilket också innebär att jag lånat ut min bil. Så har det också varit hundvård idag kloklippning och ansning av öron och tassar och för Tyras del var det första gången som öronen blev ansade. Och hon var jätteduktig. Har också haft lite träning med flickorna en och en. Men Tyra tycker inte om bilar eller låtande traktorer och eftersom gräset här idag har blivit slagit och det dånade traktor hela tiden så var hon definitivt inte foccuserad på någon träning. Däremot Svea var hur taggad som helst. På em. var det min tur att öppna på Attila och jag var där 17.30 och då var det redan full aktivitet med rallylydnad, agility och lite annan hundträning. För Tyras del blev det bara passivitet då hon helst vill fram till alla hundar. Men det blev ingen hundhälsning utan vi satt och tittade på rallyträningen tills hon var avslappnad och la sig till ro. Svea fick däremot lite lydnadsträning men är också väldigt störd av vad som händer runt omkring, men hon kan i alla fall samla ihop sig och bli koncentrerad men mer sådan träning behövs. Jag åkte hem 19.30 och hade då fixat kaffe och Vickan skulle låsa eftersom Tyra måste hem och få mat. Sist jag öppnade för måndagsträningen kom det inte en kotte så jag trodde jag skulle vara fort hemma igen. Men det var en nyttig träning för mina hundar. I morgon fyller så I-kullen 12 år och av de 7 valparna som föddes är det bara Molly (Ina) kvar i livet. I morgon är en ny dag som jag hoppas bli bra och helst att det inte blåser "storm". Ha det bäst!

20170625 I kväll är här tomt och tyst efter Freja som åkte hem på förmiddagen idag. När de åkt gick vi med hundarna och lyckades pricka in när det inte ösregnade. Eftersom vi har dilat lite med Frejas mor angående Frejas vistelse här framöver är vi tvungna att ha en bilbarnstol. Så jag började leta på blocket och hitta en stol för 250:- som fanns i Vetlanda så det blev att vi åkte dit och fick stolen med oss hem. Men när vi kom hem var det redan kväll så någon ytterligare hundaktivitet blev det inte. Men i morgon är en ny dag och jag ska även öppna på Attila i morgon kväll för måndagsträning så då åker jag och flickorna dit. Ha en bra måndag - och vi kanske syns på Attila i morgonkväll?

20170624 I går Midsommarafton började vi med en hundpromenix och sedan gick jag och Freja ut för att plocka blommor till en krans. Och jag påbörjade detta kransbindande och till slut fick jag ihop något som liknade en krans. Flickebarnet hade på den medans vi fick ta en bild och en stund sedan nere vid festplatsen och sedan åkte den av då det kliade. Men det var en riktigt trevlig eftermiddag och jättemycket folk var där och vi vann en hel del både på barnlotteriet och det vuxna, och det blev både chokladhjul och fiskedamm. Hemma sedan var det dags för sillen och Emil var med hem och åt sill. Lite senare på kvällen när Freja var i säng kom Emma när tvinsen lagt sig och vi satt och prata till långt in på småtimmarna. Vi sov alla länge idag och låg sedan och myste i sängen med Svea och Tyra, så det blev sen frukost och under tiden komma Johan som idag tog sig ledig och tog med sig Freja på lite aktiviteter idag. Och i och med att inte Freja var med idag kunde vi gå lite längre och det var ett perfekt väder att vara ute i. Och för min del var det skönt att få vila öronen lite och så fick jag lite gjort. Nu är det grill för Frejas del men kommer hit senare för att sova och i morgon kommer modern och hämta henne och det kommer att blir tyst. Men det kommer att bli en del hundaktiviteter då det har blivit dåligt med det denna veckan, det har endast blivit Freja som aktiverat dem. Så hoppas vi på en skön söndag!

20170622 Idag har vi tagit det lite lugnare. Freja var med mig hos frissan, därefter var vi på mitt jobb och jag gjorde ett hörseltest på prinsessan som visade bra resultat trots en del problem med öronen. Då var uret mitt på dagen när vi sedan for till Maxi men där var väl halva Jönköping för det gick knappt att få en parkeringsplats. Som väl var hade jag en bra handlelapp och en fantastisk Freja så inköpen gick mer än bra. Efter det var det Arkens Zoo för att handla mat till Hunter och Svea och där blev en av deras skylthundar 3 bent med Frejas hjälp eftersom hon gosade med den lite hårdhänt. Men personalen tyckte inte det var något problem och skulle fixa tillbaka benet igen. Hem och äta lunch och när den var intagen blev det ny energi på både den lilla fyrbenta och den lilla tvåbenta så det gick härliga till. Och jag har nog femtioelva gånger sagt ifrån att det ska tas lugnt men Tyra. Och efter en stund kom Freja och var alldeles blodig i håret och Tyra hade då satt en tand i örat på baksidan och det hade blivit ett regält hack som blödde ymnigt men gjorde inte ont och hon hade inget märkt. Så det fik bli en rejäl rengöring och plåster på örat, och det var det värsta tyckte Freja och tårarna flödade. Pappa Johan och Josefin har varit här en sväng idag också, men Johan har fullt upp på mossen nu. Emma och tvinsen har också varit här en sväng och de "små" fick härja runt ett tag. Det har faktiskt idag också blivit lite hundträning inomhus. I morgon är det då Midsommarafton och mitt prov blir att kunna fixa ihop en krans till Freja.... En riktig GLAD MIDSOMMAR önskas Er alla !

20170621 Ytterligare en helt fantastisk dag med Emma och barnbarnen. Trots att SMHI idag lovade ett sämre väder, blev det bättre än i går - full solsken. Idag har vi varit i Stadsparken och jag måste säga att de har en helt fantastisk anläggning där för barnen. Lite djur har de också att titta men eftersom det inte våra några barn som ville gå titta så fick farmor/mormor också avstå. Men helt förundrad över hur mycket barn orkar för de klättrade och åkte rutschbana och gungade helt outtröttliga. Vi gjorde i alla fall lite paus med fika och glassätande. Vi avslutade dagen i stan med mat på IKEA. Badet fick sedan bli i Beth i Hampus och Evelinas badbassäng och återigen rutschbana. Jag hade i alla fall med en trött Freja hem. Besök sedan av pappa Johan som nu har fullt upp på mossen och sedan av Josefin och Felicia. Så det var knappt Freja höll sig vaken till sagan var slut. I morgon blir det lite lugnare då ska bara jag och Freja till stan för ett besök hos frissan och handla till midsommar. En underbar torsdag väntas!

20170620 Åhh vilken härlig dag vi har haft jag och Emma och mina barnbarn. Vi började dagen med ett besök på Evelinas och Hampus dagis då det var gruppfotografering för dagisbarnen. Det tog inte så lång tid och sedan for vi direkt till Gränna och åkte över till öa med EbbaBrahe. Där intog vi medhavda mackor och vattenmelon. Därefter var det dags för att åka "remmalag". Och barnen hade nog mest roligt av när hästarna "fes och bajsade" på vägen... En anhalt vid Kumla kyrka med toabesök o besök i kyrkan och det bästa av allt att få klappa hästarna. När vi kom tillbaka från hästrundan fick det bli leklandet med hoppborgar, bilkörning, gräva med en grävmaskin, karusell etc. och barnen var överlyckliga och kunde nog hållit på hur länge som helst. Men till slut fick vi sätta p för det och gick ner till hamnen och det blev glass i väntan på färjan och nu fick vi åka med den nya färjan Braheborg och nog var det klasskillnad på de bägge färjorna. Vi avslutade dagen med ett besök på polkagris affären men tyvärr hade de slutat med tillverkningsvisningen för dagen. Så vi var inte hemma förrän 18.30 och jag kan säga att det var 3 möra barn - ja jag och Emma var ganska möra också efter en denna dag men vi har haft så roligt med så många skratt av dessa tre härliga ungar. Freja slocknade direkt efter lite mat och tvagning och en "Mamma Mu" saga. I morgon planeras en dag i stadsparken och jag hoppas vi får lika roligt då. Hundarna har fått så lite vid sidan nu men det får vi ta igen sedan. Nu förväntar vi oss en bra onsdag!

20170619 En ny dag med Freja och det är full aktivitet. Hon var med ute med hundarna som hundförare åt Hunter eftersom han går lugnt och beskedligt, men det var varmt för dem idag. Annars får de full aktivitet med lekar vilket man får stoppa ibland. Vi har också varit hos gammelfarmor Margit och där åt vi jordgubbar och glass. Pappa Johan har hon varit tillsammans med både i går och idag och idag blev det traktor åkning. I ett svagt ögonblick lovade jag ett badkarsbad och så fick det bli. Och efter dagens aktivitet slocknade hon direkt efter en saga och lite prat om dagen. I morgon har vi en större aktivitet på g och då ihop med kusinerna. Även farmodern kommer att somna gott i kväll! Och så får vi ha en bra tisdag.

20170618 Idag har det varit en lång dag, åkte hemifrån 06.40 och kom hem 17.30 efter att ha kört 66 mil. Men allt har gått bra och nu sover Freja efter mycket bus. Jag är också ganska mör nu i kväll så det lär väl bli en tidig sänggående. Det är lite planerat för veckan men i morgon får vi se vad vi känner för. Go´natt och ha en bra måndag!

20170617 Har på morgonen haft en kontakt med Susanne men de väljer i dagsläget att vänta med en ny hund, och jag förstår dem vet ju hur jag kände det efter Jackie och Märta. Så har "eliten" träffats på Attila för lite träning och det var fyra mattar och åtta hundar. Men det blev lite träning av olika slag. För Tyras del blev det mest miljöträning då hon hade fullt upp att kolla vad andra hundar höll på med, men det blev ganska varmt på apelplan idag. Så när vi kände oss färdiga åkte jag och flickorna hem. Tog så tag i bilen som var mer än skitigt både ute och inne. Men nu skiner den vit igen. Har också planterat om några tilltänkta blommor som håller på att drunkna i en järngryta som det inte finns någon avrinning på - men vi får se om de tar sig. I morgon blir en lång dag med mycket körning för jag ska åka till Kolsva och hämta Freja då hon ska vara hos oss nästa vecka eftersom jag har semester. Så det blir väl en 60 mil i morgon, så det lär väl bli en tidig kväll och en tidig morgon. Ha nu en bra söndag så kanske vi hörs i morgon kväll!

20170616 Fick idag ett tråkigt besked via FB, valpköpare som köpte en hane här -99 som de sedermera fick ta bort pga. av åldern. Eftersom de inte kunde ha en valp hjälpte jag till att förmedla en omplaceringshane ej från min kennel som har fungerat mycket bra. Nu har de fått ta bort honom efter ett par veckors sjukdom då han fått ett malignt lymfådöm. Jag känner så med Susanne och Ewa. År det någon som vet om en omplaceringshund tar jag gärna emot upplysning om den. Ja idag har det återigen varit många tanker när jag både här och via FB förmedlat M-kullens 3 årsdag - alldeles för många tankar som far förbi och fortfarande gör det ont. Minns än väl förra sommaren som var den sista med både Jackie och Märta. Det är himmelsk tur att jag har våran virvelvind Tyra som skingrar tankarna. När regnet gett sig av i em. gick vi en tur med doggsen. Och när vi var på väg hem blev det måånga inkallningar på Tyra. Eftersom hon får vara lös attackerar hon Svea hejdlöst när vi är på hemgång men inkallningen fungerar perfekt. Den nya selen fungerar också mycket bra - och tur är väl det. Idag har jag då gått på semester och nu tre veckor och nästa vecka då Freja är här är ganska fulltecknad med barnaktiviteter. Och i morgon är det hundaktivitet då vi träffas på Attila för lite träning av olika slag och det ska bli så kul. Hoppas att vi alla för en riktig bra lördag!

20170615 Lugnt på Maxi idag så det gick fort att handla och nästan inga köer - så skönt... Och i morgon jobbar jag min sista dag sedan har jag 3 v semester. Men det känns annorlunda i år, i vanliga fall brukar man längta ihjäl sig till semestern men nu känns det nästan som jag semester jämt. Så mycket gör det att bara jobba 2½ dag i veckan - livskvalité! Så kan man undra om den lilla snorpan snart kan tänka sig sova för nu när kl. är 10 är här fullt rejs och det är ut och in och det bara smäller i luckan numera. Men lite jäspig är jag allt vaknade före 5 i morse och var hur pigg som helst så det blir ju en lång dag. Hoppas att det inte regnar för mycket i morgon när jag kommer hem, för hade tänkt mig lite hundaktivitet ute i morgon. Men hundaktivitet blir det ju på lördag för flickorna och det ska bli kul. Ha nu en riktig skön fredag!

20170614 Riktigt fint väder på fm. i stan men efter lunch öppnade sig himlen och det var som det regnade både neråt och uppåt och åska på det. Ringde hem för att jag var orolig för Tyra som inte upplevt någon åska. Men hemma sken solen och inte en droppe regn. Hade slutat regna när jag gick till bilen halv 5 men det stod vatten överallt och så förstås köer. Skulle ner till Arkens Zoo för att inhandla en sele till Tyra och det tog väl 25 min. När jag gick därifrån såg det rätt lugnt ut, men attans jag valde fel väg för på E4 genom stan hade det skett en olycka med tre bilar inblandade. Två filers kö och så skulle brandkåren, ambulanser och poliser fram och det är inte lätt för man kan inte ta vägen någonstans så det körde på vägrenen om bägge köerna så det här tog sin lilla tid kan jag säga. Men till slut kom jag hem i alla fall till ett solit Beth. Kan väl inte påstå att man tjuder av arbetslust när man kommer hem. Så det fick bli lite hundgos, ställa in selen vilket inte är det lättaste med en valp som biter sig fast i selen och sedan inte har några ben att stå på, men jag tror jag fick till det. Lagat lite mat och vattnat. Och nu ska jag inget göra tills det blir dags för sängen som jag känner redan hägrar men får väl tya mig lite till. Ha en go torsdag!

20170613 Att du milde vad det regnade för en stund sedan totalt vräkte ner. Annars idag har det varit riktigt bra väder soligt mellan varven men inte jättevarmt. Men det blev lite fönsterputs idag o några maskiner tvätt. Promenad förstås och i em. blev det lite hundträning. Sedan i kväll har jag varit hos Mila och vaccinerat Tyra - och vad det var i den sprutan kan man undra för hon har farit fram här som ett torrt skinn och stackars Svea visste till slut inte vart hon skulle ta vägen så till slut fick jag ta till mitt veto och nu ligger o sover vid mina fötter. Jobb  i morgon och efter denna vecka har sedan semester - är ju inte helt fel. Men det är inte den helt åtrådda ledigheten som det var när jag jobbade mer men visst ska det bli skönt. Ha en bra onsdag!

20170612 Ja idag har det regnat mellan regnskurarna kan man säga. Vi gick med hundarna  när solen visade sig men innan vi kom hem var vi dyngblöta. Har inte blivit så mycket gjort idag tappar lite gnistan när det regnar på det här viset trots att man vet att regnet så väl behövs. I kväll har vi varit på instruktörsmöte på Attila och lite tjafs var det men jag hade bestämt innan att jag skulle vara tyst. Men jag och Linda bestämde att vi håller en valpkurs på lördagar. Själv ska jag gå en på tisdagar. Tyra var med i kväll för miljöträning och hon skötte sig fantastiskt bra. Och det som är ljuvligt är att hon gillar att åka bil och att var i buren - inte ett knyst från henne. Det är längesedan jag hade en valp som har gillat att åka bil från början, men det är jätteskönt att slippa ha någon "Birgit Nilsson" bak i bilen. Har inte kollat väderleken men har inget emot att det kommer att regna mindre. Ha en skön tisdag!

20170611 Idag har vi haft en härlig träningsdag i skogen. Och det var verkligen nyttigt för Svea något helt annat än när vi tränar själva. Och det var 7 hundar med Tyra som var med i dag, och det är en riktigt härlig gäng och jag tror att det här kommer att ge utdelning så småningom. Även Tyra var med men fick passivitet i bilen och fick bara vara ute när vi fikade och mot slutet efter vattenapporteringen. Var hemma ca efter 2 och kan säga att det var två helt utslagna hundar både Svea och Tyra sov hela eftermiddagen och även jag en stund. Det är jobbigt att bara vara passiv också när man är en bebis. När vi var färdiga och på väg hem började det regna och har gjort så resten av em. och kvällen. Tyra går nu obehindrat genom nerfälld lucka och det tycker vi är skönt av flera anledningar men framförallt flugor.... Göran har fixat maten i kväll och det blev inte fisk trots att han var med vid sjön och satt i båten och meta och kastade, men även han fick en skön dag. Nu ska jag bänka mig framför rutan om det nu är något där av värde. Ha en go måndag

20170610 Idag regnade det bara lite på morgonen så det har varit en härlig dag. Har tagit det ganska lugnt idag så inga större utsvävningar. Vi gick med hundarna efter skyttet idag och det blev bara lite inkallning på Tyra. Jo jag har slitit med gräset hos hundarna för när jag klippt några meter gick drivningen sönder så jag orkade inte klippa allt utan fick ta mannen till hjälp för det sista. Plockat lite ogräs och softat i solen. Idag har jag också skördat de första gurkorna 3 stycken men det kommer många fler. Grillad lax blev det i kväll och så fick vi besök av Emma och Evelina. Tyra är också avmaskad dax för vaccination nästa vecka. Och i morgon är det apporteringsträffen och det är ett gäng anmälda så det ska bli spännande och se vad spelevinkan tar sig för. Får berätta mer i morgon. Ha det bra!

20170609 Totalt kaos på jouren idag och kom inte iväg hem förrän 12.30, så min arbetstid måste ändras annars får jag alldeles för mycket flex som jag har svårt att ta ut på mina få dagar. Var i alla fall en sväng på ÖB innan hemfärd. Och när jag varit hemma några minuter öste regnet ner. Men vid 4 tiden var det uppehåll igen och då tog vi hundarna i bilen och for till sjön. Och Hunter fick det han vill ha blöta fötterna och få godis och sitta i framsätet fram och tillbaka då är han mer än nöjd, är en fröjd och se honom hur han majestätiskt sitter och tittar rakt fram medans matte blev förvisad till baksätet. Flickorna fick lite träning var för sig och Svea fick två dubbelmarkering på vatten när nu en bra kastare var med. Sedan gick vi en sväng med kopplade hundar, går inte numera att ha Svea i koppel och Tyra lös för hon attackerar Svea hela tiden. Men Svea fick ett bestämmande fotgående under hela den sträcka vi gick - och efter en del tillrättavisande gick hon väldigt bra och gick ner i stress - för att stressa upp sig har hon lätt för. Därför får hon sitta kvar i bilen medans de andra får gå ut och efter en stund går hon ner i varv. När vi kom hem från sjön åkte dammsugaren fram och nu ser man att den lilla fäller sin valppäls då det är mycket fint luu på golvet. Hade behövt torka golvet med men det får bli en annan dag. Ska bli riktigt roligt med våran jaktapporteringsträff i morgon ska bli så spännande att se hur Svea uppför sig. Kommer att ha med den lilla med men det kommer bara att bli socialt för henne och passivitet i bilen. Ha en bra lördag! Rättelse: Tack Linda för du ringde och rättade mig att mig att apporteringsträffen inte är förrän på söndag... så är det när man tar för givet och inte har full koll, tur att Linda har koll på mig....

20170608 Du milde som det var i stan i eftermiddag... lyckades ta mig till Maxi och därifrån hitta en väg som tog mig ut till E4. Det var totalt igenkorkat i norrgående fält i två filer stillastående köer från stan och så långt jag såg söderut efter Torsvik. Nu får väl politikerna göra något åt detta - vore väl bättre att satsa på en ny E4 utanför stan än en ny fotbollsplan - vad har vi mest nytta av?? Nu har det i alla fall regnat så mycket att dammen är välfylld och ska det ju komma. Tråkigt när det regnar men är nödvändigt. Har i kväll tränat lite inomhus och det gick bättre idag, Svea hade taggat ner när jag tränade Tyra, men Tyra hade en del invändningar men la sig sedan till ro. Nu är det så lugnt och skönt men för en stund sedan härjade de så det stod härliga till, den lilla ta för sig mer och mer och börjar vara snabb också men som väl är är Svea ganska bestämd och det behöver Tyra. Då är det fredag igen, den går fort min lilla jobbvecka men det är så skönt så det är inte sant. Får väl se vad det blir i morgon när jag kommer hem får ju bero lite på vädret. Och på lördag har vi jaktaporteringsträning och det ska bli spännande och se om Svea kan samla ihop hjärnan. Ha nu en skön fredag!

20170607 Ja idag kan man väl säga att regnet har vräkt ner och här har kommit 35mm. Och när jag nästan var hemma i kväll totalt vräkte det ner och med inslag av hagel, det hade nog gjort ont och varit ute i det. Idag har jag försökt mig på lite inomhusträning vilket inte var helt enkelt så jag får grunna ut ett annat system... En ny grind håller vi på att montera nu som vi ska ha vid lilla rummet som jag hämtade via posten idag. Ja det var i princip allt för i kväll. Ha nu en bra torsdag i regnet!

20170606 Blev en lika tidig morgon idag med eftersom Göran skulle stöka iväg sig för att vara i Ljungby vid 7. Så vid 5.30 var jag ute med Tyra och hon somnade om men inte jag. Bestämde med Emma att barnen skulle komma hit på förmiddagen. Så jag lastade in barn, hundar och fika och så åkte vi till sjön. Och barnen tyckte det var jätteroligt med hundar som badar frivilligt och "kunde simma hundsim" och det var riktigt duktiga med att kasta dummies bägge två och Svea fick lite träning. Med henne  bilen blev det Tyras tur och rätt som det var kastade hon sig i vattnet och började simma, men i några sekunder blev jag orolig då hon simmade utåt men vände när jag ropade som väl var. Hunter var också med och fick sitt kärringadopp. När barnen blev hämtade fick det bli en laddning kantklippningen och lite annat donande ute. Har också haft ett liter nätt telefonsamtal med Maria - Tack för ditt samtal. Resten av eftermiddagen och nu kvällen efter matlagningen har det varit soft. Och så är det nu dags för mina jobbdagar. Ha en bra onsdag!

20170605 Vaknade tidigt idag då det är mycket som rör sig i mitt huvud nu, men låg och väntade på att Tyra skulle vakna. Så ganska tidigt gick vi med hundarna idag i stark blåst och den lilla snuttan följer med bra nu och går bra i koppel men det är otäckt när det kommer bilar. Har också idag kantklippt en laddning, rensat lite ogräs mellan plattorna, och städat lite med lite fönsterputs. Blev en hel del gjort bara man kommer igång är värst innan man börjat för det är så himla tråkigt. Efter en välbehövlig middagsvila har det blivit lite träning med flickorna. Svea fungerar jättebra när vi tränar hon och jag, om hon nu bara kunde koppla på hjärnan när andra hundar är i närheten. Tyra blir det träning på ett lekfullt sätt men tränar mycket på stadgan. I morgon som då är en helgdag - Sveriges Nationaldag och som också betyder att det är 22 år sedan vår första kull föddes och det för också med sig många tankar. I morgon kommer jag och hundarna att vara ensamma då Göran tidigt i morgon bitti ska bege sig söder ut för att vända torv innan allt regn som SMHI nu har lovat. Så vi får se hur jag gör med hundprommisen men löser nog det också. Ha nu en bra Nationaldag!

20170603 Efter att Göran varit på skjutbanan gick vi med doggsen och man märker en stor skillnad med att Tyra hon orkar gå betydligt längre nu. Behövde bara bära henne förbi Taggen och Tekla som skällde när vi gick hem för det blev lite jobbigt. När vi kom hem fick Svea lite lydnadsträning och det gick riktigt bra, men den var som bortblåst senare. Efter det fick hundarna lite godisuppletande. Och så i eftermiddag var vi Palsbo med Linda och hennes flickor och de fick lite apportering och efter det bad - och det var i Palsbo som all lydnad på Svea var helt borta, men den lilla skruttan skötte sig bra. Någon fotografering var inte att tänk på med den där spelevinkan som mest är en tornado. Har även idag bytt vatten i akvariet och städat där samt att toan fick en ansiktlyftning. Och så är det ju Pingstafton!! - är ju för våran del precis som en vanlig helg numera. Förr vad det en mycket aktiv helg. Så länge mor och far levde och bodde i Vret var vi alltid där då det var stort jibbo med fisketävling, lövning av vasar och gemensam smörgåstårta för hela byn där med mycket folk. Därefter har det varit skyttetävling i Kvarnaberg med mycket trevlig samvaro av lite olika människor som man annars inte umgås med. Men allt sådant kräver arbete och förberedande och allt sådant har en gräns och vår generation har inte den orken hur länge som helst och de yngre gardet tycker det är jobbigt att bara tänka på att de ska behöva engagera sig - det är enklare att bara komma...  Hoppas att ni har haft en bra Pingstafton - för jag tycker att det varit riktigt bra och roligt lördag = Pingstafton!!

20170531 Tänkte skynda mig hem från jobbet idag - och vad är det då, jo totalstopp i hela stan. Två olyckor en på E4 och en inne i stan på bron. Körde den förbjudna "bussgatan" över Ljungarum och rundade det värsta så hem resan tog "bara" 1 timme. Och det regnade i stan o tom Taberg som on himlen vore öppen, trodde torkarna skulle flyga av. Men här hemma hade det endast regnat lite på fm. Hundarna har varit ensamma ganska mycket idag. Emma har varit ledig så hon och barnen var här och gav Tyra mat mitt på dan och hon fick bitas lite. Emil hit på em och sedan kom jag med vid ½6. Så jag åkte en sväng till syjuntan eftersom det var sista gången och Tyra fick följa med och det blev en bra miljöträning och efter en stund så somna hon. Och när "tanterna" skulle fika åkte vi hem. Är ensam i natt men i morgon kommer Göran hem, så jag hoppas att det inte blir åska i alla fall i natt. Go´natt och ha en bra torsdag!

20170530 Ja det ändrar sig fort i vädret, idag var det riktigt kyligt med endast +12. Vi delade på oss idag Göran tog de två och gick till sjön så det blev bad för Svea och jag tog hönan och gick idag en annan skogsrunda - våra "nya" vägar som jeeparna gör men eftersom det inget regnat var det en bra runda att gå. Men gå i koppel är inte roligt betydligt bättre att vara lös, och det blir bra inkallningar. Jag och Göran har släppt korna över vägen och så hade vi hoppats på ett regält regn för då duggade det en del men det blir ju inget av det. Då var ledigheten slut för denna gången och i morgon är det jobb som gäller. Ha det bäst!

20170529 Idag var det en mänsklig värme, så istället för att åka till sjön som vi gjort de sista dagarna blev det idag en skogsrunda. Och lilla snorpan var med men vi gick ju inte så långt som de andra men lite längre orkade hon idag. Men det blev ju en del buret och hon börjar vara tung att bära runt på. Lite städ och tvätt och ett par fönster har det blivit idag. Träning med flickorna på ganska olika nivåer, men idag var Svea riktigt duktig och fick henne faktiskt att ta rätt dummy. Och den lilla snorpan är nu bra med inkallning både med röst och pipa. Nu är grillen påsatt så lite käk väntar. Och i morgon får vi se om vi äntligen får lite regn. Här har jag jag nu uppdaterat "våra hundar" lagt in en ny flockbild och donat lite.  Ha en en bra tisdag!

20170527 Inte klaga på den efterlängtande värmen - men nu räcker det. Inte lönt att tänka på att gå en skogsrunda när kl. var 8. För varmt både för ung och gammal. Så vi tog hundarna och åkte ner till Rasjön där svalkade det från skön och så fick hundarna bada. Och Svea fick lite apportering och Tyra var i hon också nästan fullt ut. Hunter han avstod bad för honom räckte det med att inhalera alla dofter. Träningen idag fick bli stadga för Svea och stanna kvar för Tyra, så jag slängde dummys och ingen fick hämta. Körde faktiskt båda två samtidigt och det gick riktigt bra. Så det är träningen de fick idag och det räckte i värmen. Emma och barna har varit här i omgångar och pratat har vi gjort det är det man orkat i värmen. Tyra har idag gjort swimmingpool två gånger i tvättrummet. Envisas med att ha vatten där eftersom Hunter endast dricker där. Nu är kl. snart 21 och det börjar så smått att bli mänskligt. Ha en go söndag!

20170526 Tyvärr fick jag bryta Sveas löfte - alldeles för varmt att göra nåt här hemma, vilket jag förstod under dagen men tänkte att vi kunde åka ner till sjön. Men så var jag inne på Elon där vi köpt Maggan och satte ner foten - 1 vecka sedan jag anmälde att de skulle komma ut. Skiter fullständigt i att de har mycket att göra säljer de dyra maskiner få de väl se till att de har servicepersonal... blev satt som prio 1 och ev. skulle det komma ut någon sent i em. i och för sig trodde jag inte det men man vet ju inte, så av den anledningen blev det inget bad. Var nödvändigt att klippa inne hos hundarna så det har jag gjort - det andra är också nödvändigt men det gör jag bara inte. Tog en batteriladdning kantklipp också sedan var jag nöjd. Hundarna fick nytt vatten i plastbaljorna jag köpte förra veckan så det har fått svalka sig där. Nu har Beth invaderas av terränggående bilar, husvagnar, hamburgervagnar, dansmusik och annat tokstolleri, så sent i kväll blir det nattkörning och i morgon fortsätter det med bankörning och muddracing. Kom och titta på stollarna om ni vill - inget inträde. Mannen lär väl vara där i kväll, så jag får väl grilla själv - trots allt fredag, men blev lite sugen när jag lade en filé i marinad är väl bättre kanske än hamburgare!! Ha nu en riktigt go kväll och lördag.

20170525 Idag efter frukost gick vi direkt med hundarna innan det blev för varmt. Och idag fick Tyra följa med men blev buren vägsträckan fram och tillbaka till skogen. Hon får knata på ordentligt för att hänga med. Men jag och Tyra gick bara med en bit sedan satte jag mig på en sten och hon fick undersöka lite själv. Vi fotade lite på Tyras villkor, kommer väl in här så småningom. Sedan tog jag mig i kragen och tog mig an altanen så nu är den städad alla fönster på insidan samt det värsta av allt alla skåror som glasdörrarna går i. Så jag med mina fingrar var rätt slut sedan. Varför måste jag göra allt på en gång??. Men det var skönt att få det överstökat samtidigt som Tyra i princip har sovit ända till 2 idag - var jobbigt med skogen. Men sedan har hon varit totalt galen och härjat helt vild. Men nu är det stiltje igen sover vid mina fötter. Orkade inte med någon Svea-träning idag, men Tyra fick lite sitt o ligg (kan inte orden än) och följa med vid sidan. I morgon har jag lovat Svea nå´t att göra. Jobbar i morgon men kommer ju hem vid middagstid. Ha nu en skön fredag!

20170524 Då har jag jobbat en dag och har en halv dag kvar denna veckan - känns helt ok... Var och handla efter jobbet och mannen på skjutbanan när jag kom hem. Hundarna har nu fått mat och ni som hört min klagan om Tyras ätande kan jag säga att det nu fungerar som det ska. Det har hjälpt att vara enträgen och flyttat tillbaka henne till sin matskål femtielva gånger. Nu äter hon själv och det är slut på matandet, och i kväll åt hon upp allt nästan samtidigt som de andra. Och det är så skönt för det här som vi har hållit på hennes första vecka här har varit jobbigt. Har vattnat mina plantor och jisses vad gurkorna växer. Nu ska jag inte göra mer än att ta det lugnt hur det nu ska gå till med en 10v sjövild valp.... Men i morgon får det bli lite aktivering. Ha nu en skön KristiHimmelsfärdsdag!

20170523 Gick redan strax efter 8 med hundarna idag då det verkade bli en varm dag. Och det har det varit, fast vinden är lite kall ännu. Idag har jag tagit tag i all Hunters päls men han var inte lätt att handskas med denna gången för han ville inte och det är så svårt eftersom man inte kan prata med honom. Så halvklippt fick jag invänta att Göran kom hem så vi kunde hjälpas åt. Och jag lovade mig att när det var klart och han lever nästa år ska han inte klippas. Men när vi var färdiga så är det så fantastiskt att se hur glad han blir, han har varit social hela eftermiddagen och faktiskt även mot mig och alert och tom busat med Tyra. Men när det var matdags i kväll hade han lagt sig längst bort i hörnet där solen var och det gick inte att få kontakt med honom, men Göran kan få fram ett mörkt starkt ljud som han reagerar på. Vi har pratat på jobbet om man skulle testa en hörapparat på honom....  I eftermiddag så har barnen varit här Emma började inte förrän 2 så de har varit här tills de kom hem igen. Ingen aktiv hundträning idag, men det hade behövts för Tyra har varit som ett vilddjur när temperaturen blir behaglig så aktiveringsbollarna kom fram bl.a. Har känt mig lite nedstämd idag eftersom jag visste att Anna skulle ta bort Ivar idag, vilket var ett helt rätt beslut, men det var svårt att läsa hennes ord om honom. Jaha då ska jag jobba i morgon - blir verkligen en kortvecka för min del. Ha en bra onsdag!

20170522 Jag vaknade i morse vid 6.30 och då låg Tyra och titta på mig utan ett knyst och så startade vi dagen. Efter frukost medans husse läste tidningen gick jag med doggsen och då var det så kallt så att jag nästan hade behövt vantar. Men vi gick vår tur och lyckades avstyra gyttjebaden för Svea. Idag har det blivit färdigt med allt plantande även på kyrkogården och det känns bra för nu var jag nästan lite trött på det. Hädan efter blir det "bara" vattning. Efter att varit vid kyrkogården och bilen ändå var ute har jag sopat golvet i garaget och plockat undan lite på "min" sida av garaget. Träning har det blivit av först Svea så det blev fotgående, ligg under gång, framförgående, hopp, apportering och stadga med att kasta dummy som jag själv plockade upp - det tycker Svea är jobbigt när hon inte får hämta själv, men det går bra men däremot att lägga ut två dummy går inte då hon bara byter - hjälp önskas!! Sedan var det Tyras tur och det blev inkallning både med röst och med pipa med ingångar och det går bra. Och så det vanliga man börjar med på lekfullt sätt - sitt och ligg. Så jag känner mig nöjd med dan och ska nu bänka mig framför tvn. Ha en go tisdag!

20170521 Vid fyra i morse började Tyra pipa och vi gick ut, när 1 och 2 var gjorda gick vi in och la oss igen och sov sedan till 7. Kreaturen skulle ut idag och jag var väl med som ett moralisk stöd... Eftersom Emil var här bad jag honom vara barnvakt så att jag kunde gå med de andra. De var varmt idag med men inte så hysteriskt som igår och en liten lätt träning med Svea under promenixen. Eftersom Maggan har "slingproblem" kände jag att jag var tvungen att klippa gräset för hand eftersom det nu växer enormt och helt gult av maskrosor. Och eftersom gräset var på agenda idag så kantklippte jag lite också. Så det känns som jag fått lite motion idag i alla fall. På em. kom Linda på besök för lite valpgos och det var riktigt trevligt och så fick jag sällskap med kaffet. Senare på em. följde Hampus och Evelina med mig hem efter att jag kollat vattnet till korna. Och jag skrattade gott av Evelinas kommentar angående Tyra " kunde ni köpt en valp som inte biter så" och det är inte lätt för barn att fri sig mot valptänder. När de var hemma igen ordnade jag lite med mina "döa" växter. Men sedan var faktiskt orken slut. Nu väntar jag bara på att mossarbetaren ska komma hem. Ha en riktigt "go" måndag.

20170520 Jag vaknade i morse 5.30 och när jag gick upp vaknade Tyra så då var vi ute en sväng, men sova kunde vi inte göra mer. Städade toarna och började tvätta innan frukost och när det blev dags tumling indikerade den på rengöring... och det gör man inte på fem minuter. Så ut med kassetten för rengöring och torkning och så kommer den andra rengöringen som är behövligt förstås. Inte helt enkelt med min hjälpreda som bet sig fast i trasan och mitt öra fick sig också en omgång. Men nu är det gjort och rengjord bakom under och över + tvättmaskinen var lika bra att ta den med när jag ändå höll på. Och efter några timmar kunde jag fortsätta tvättningen. För varmt att göra så mycket idag, även hundarna har varit utslagna idag. Jag klippte i alla fall gräset hos hundarna men det var varmt. När jag nästan var klar kom Emil och vi lunchade ihop och satt i skuggan och språkade, och när han åkte tog jag Tyra till sin sovplats och sedan sov vi alla ett tag. När vi vaknat hade värmen vikit sig lite och det var molnigt - och då blev det full fart på tjejerna kan man säga. Hade ett som vanligt trevligt samtal med Catharina och i slutet på vårat samtal satte det igång att regna och inte måttligt heller, men det varade inte så länge och då hade temperaturen blivit mänsklig så tog jag Svea ut på lite träning som blev överlycklig att få göra något. När det var klart fick Tyra på sig kopplet och vi gick en trädgårdsrunda så det blev koppelträning, inkallning med också lite placering vid sidan och med sitt allt på ett mjukt och kravlöst sätt. Sedan har det härjats och jag har plantad en del. Nu så kom Göran hem som har varit på Johans mossar i Ljungby och kört. Så nu ska vi äta. Så hoppas vi på en skön och bra söndag!

20170519 Åhh vad varmt det varit idag - inte klaga men man är ju definitivt inte helt plötsligt van vid +30 grader. Ansade golven som blev rena efter två vattenbyte. Var för varmt med någon hundträning idag. Räckte minsann med golven. Trött och ska nu sova, höres i morgon!!

20170518 I går var sygänget på "Mofas" och Lena G hade fixat de där superba smörgåsarna som inte går av för hackor och Lena S hade fixat kaffe. Så vi hade en trevlig kväll där och handlat blev det ju också förstås. Och eftersom Göran också var borta på kvällen kom Emil hem och var barnvakt. Hade lite dåligt samvete efter att ha varit bort hela dagen och sedan bort på kvällen också. Men Tyra är ganska lugn och trygg och Svea är en jättebra "förskolelärare". Idag har jag varit borta en lång dag igen vilket det blir när jag jobbar och sedan var och handla också. Och varmt så in i norden och visst är det skönt det här har vi ju väntat på hur länge som helst, men man är ju inte van vid värmen. Men i morgon är det ju en lätt dag och kommer hem tidigt och då måste jag ta tag i golven för du milde som här ser ut nu. Så får det väl bli lite hundaktivitet beroende på hur varmt det är. Har inte orkat med något mer än att gosa med flickorna och försökt få Tyra att låta bli gardinerna - hon är envis men det är jag också och naturligtvis vinner jag... Nu ska jag i alla fall ta med mig flickorna och gå o lägga mig. Ha nu en skön go fredag och bränn inte skinnet!!!

20170516 Tyra sov till 6.30 i morse tills jag vaknade, sedan har det varit fullt ös hela dan med sovpausar förstås. Emma och barnen har varit här och gosat lite. Svea och Hunter fick vänta tills framåt dan innan de fick sin promenix eftersom jag måste ha "barnvakt" och det blev endast koppelpromenad även för Svea. Men sedan har vi tränat lite, men det blev ganska varmt framåt dan men det blev en bra träning. Och så har jag tagit hand om de sista växterna som var kvar i garaget, så nu är alla ute. Maggan har varit stilla några dagar pga. "slingbrott" och idag hitta jag brottet utan att behöva låna hem ett mätinstrument. Och det var en sådan där jordråtta som bitit av tråden - förbaskade kreatur. Men nu är det lagat och Maggan jobbar på. Och i morgon ska då även jag jobba och Göran får sköta "barnpassningen". I morgon lär det bli regn men sedan lär väl sommaren komma om SMHI har rätt. Sköt om er och ha en bra onsdag.

20170515 Natten har varit helt lugn då Tyra har sovit hela natten. Idag har det gått mycket bättre, Svea har lugnat ner sig en hel del och är inte så "yvig" och de har varit ute det mesta och härjar gör de mellan varven när inte Tyra sover. Göran fick vara barnvakt medans jag gick till sjön med de andra och Svea fick apportera lite i vattnet tillsammans med två canadagåsar som var lite närgångna ibland. När vi gick hem fick det bli lite jaktfot och stoppsignal. Men så varmt det var när vi gick hem kändes nästan som full sommar och önskat jag haft med lite vatten. Har hållit på med mina rosor idag så nästan alla har nu fått ny jord och ansade och utplacerade. Men innan jag var färdig kom det en riktig regnskur så då fick det vara nog för idag. I kväll blev det lite koppel/halsbandsträning för Tyra samt att åka bil bak i buren tillsammans med Svea. Så vi var och lämna lite tidningar och glas och så åkte vi till Lena så hon fick pussa lite på Tyra och hon var helt tyst när bilen rullade. Nu ska jag provsmaka Görans köttbullar och sätta mig framför tvn. Som ni ser mycket bilder på Tyra på framsidan - kan ju inte låta bli. Ha en riktig bra tisdag!

20170514 I dag har vi hämtat Tyra och det har gått över förväntan. Sov nästan hela resan hem och det går bra med Svea - lite uppsikt naturligtvis så att det inte går för hett till. Har tagit en hel del bilder men kommer inte att tanka över dem för i morgon. Nu sover hjärtat i husses knä så nu gäller det nog att få igång henne lite innan det blir dags för nattsovning. Ha en bra måndag så hörs vi!

20170513 Är allt lite mör i kväll. Avslutningen på vår jaktapporteringskurs idag blev mycket lyckad och av utvärderingen att döma var alla riktigt nöjda. Hemma efter två och då var det ju två förväntade hundar som varit ensamma hela dagen utan någon aktivitet - fast Svea aktiverar ju sig själv med att ha burit ut hundplädarna och gjort dem ännu mindre.... Så det var bara att fortsätta med att gå med hundarna och hade också en plan med lite träning med Svea. Men se det blev det inget av, hon var olydig och kom inte på inkallningen när hon på hygget var mer intresserad av det som fanns i rishögarna så jag fik gå och hämta henne, och milt kan jag väl säga att jag inte var glad. Efter dagens tidigare påfrestningar var inte tålamodet på topp. När vi var hemma igen påbörjades valpsäkerheten, så nu är alla sladdar och valpfarliga ställen blockerade, dag och natt förvaring iordningställd så nu väntar vi bara på att i morgon få åka och hämta lilla Tyra och det ska bli så spännande och roligt - men jag vet också vad det innebär... Behöver nog sova en lång och god natt nu, för man vet aldrig vad som händer med en "bebis" i familjen. Hör säkert av mig i morgon så ni får höra hur läget är, ha det bäst alla!

20170512 Sol och lite värme äntligen. Jag och Linda hade bestämt träff vid tvåsnåret och då tog vi alla fyra hundarna och gick till sjön. Och du milde vad Svea och Klara härjade och sprang. Nere vid sjön rekade vi ut fem olika stationer som markerades och rutan gick vi också runt. En lättare fika med vätskepåfyllning. Det blev bad och lite apportering med vilddjuren de gamle tar det lite mer lugnt. På vägen hem var det lite lugnare och blev kopplade sista biten för att vi skulle slippa mer gyttjebad. Jag hade i alla fall en trött Svea resten av kvällen. Kantklippte lie där Maggan inte kommer åt med gräsklipparen och sedan var jag ganska mör också och lyckades hålla mig ganska vaken till vinnaren var korad. Och i morgon är en ny dag!

20170511 Turbulens på jobbet som vanligt men sjuka och vabbande kollegor. Men det känns skönt att bara vara där två och en halv dag och känna att man orkar och även har ork kvar när man kommer hem. Lite fördröjd hemgång idag då en kollega som har det jobbigt behövde prata - det finns alltid någon som har det värre och ibland räcker det med att bara lyssna. Var sedan och handla och var inte hemma förrän 18.30. Svea och Hunter har varit på vift med husse idag vilket fick räcka och jag har städat färdigt lilla rummet. Skrivit diplomen till våra kursdeltagare eftersom vi har avslutning på jaktapporteringskursen här vid sjön på lördag. I morgon ska jag och Linda med hundar går dit och reka lite. Nu är det snart dagen över och i morgon ska jag jobba min halva dag - störtskönt!! Ha en go fredag!

20170510 Och så kom resultatet från Norton som också visade helt perfekta höfter och armbågar - så härligt. Hem direkt efter jobbet idag och efter en lite paus gick jag ut och la ett sök till Svea utan att hon såg det. Men tänd som en fjäder när jag hämta henne, men fick henne att gå jaktfot och släppte på henne. Och jobba fick hon, hade lagt de tre dummyn lite gömt för att hon inte skulle byta och det gick jättebra. Men med synliga dummy är det hopplöst när man är själv eftersom hon gärna byter... men det blev stoppsignal och stadga och kan ha henne sittande en bit ifrån mig och kasta dummy både i sidled och bakom henne och det går bra. Och så blev det lite hopp och framförgående. Därefter var det en nöjd Svea. själv ska jag försöka att få något gjort här inne också - kanske!!! Ha en bra torsdag!!

20170509 Kallt i natt och vi har eldat på altanen för att inte växterna skulle frysa, ska väl bli kallt i natt också om ändå inte lika kallt. Idag var Svea olydig, här kör ju timmerbilar i skyttetrafik och det är nog så att där virket har legat har det nog bott diverse djur i högarna som är väääldigt intressant, för idag var hon totalt lomhörd så jag var ganska sur när hon äntligen behagade komma till mig så idag har det blivit noll träning eftersom jag definitivt inte var i rätt sinnesstämning för det. Var faktiskt lite skönt i solen när vi kom hem så jag satta mig o gottade mig några minuter. För rätt som det var gick solen i moln och himlen öppnade sig och det vräkte ner hagel. Så det var bara att fly in och inom några minuter var marken täckt med hagel - sköna Maj!!!! Här rensas, städas, plockas och slängs - nu börjar jag vara ganska hård. Men så skulle jag till tandläkaren också så in i duschen, skriva handlelapp då några saker skulle fixas när jag nu ändå var i stan så slipper jag det i morgon efter jobbet. Tandläkaren hittade inga hål men att jag bitit ut en liten bit av tand som hon tyckte skulle lagas för 1.600, men bestämde att jag hör av mig när jag känner för det - i höst eller så... Som sagt var jobb i morgon så nu ska jag krypa till kojs. Ha en bra Onsdag!

20170508 Idag fick det bli både mössa och vantar= vinterklädd när jag gick med doggsen. Idag blev jag nöjd med Svea, gick en runda där det finns många gyttjebadsmöjligheter men lyckades stoppa henne alla gånger med stoppsignalen och sedan inkallningen, så en ren Svea med hem. Tränade sedan hemma mer stoppsignal då jag vill ha henne sittande, också lite stadga med att sitta kvar när jag kastade favoritleksaken i sidled. Håller också på med lite "vårstäd" och det är ändå stor skillnad att städa på våren mot hösten - för nu slipper man alla flugskitar. I kväll ha vi tänt på altanen för att hålla värmen på mina växter då det lär bli en hel del - grader i natt. Men gurkorna har jag burit in för de tål ingen kyla alls. Åter igen jag är såååå trött på denna kyla!!!! I morgon behöver jag inte jobba..... men ska ändå inlåt stan på em. då jag har en tandläkartid. Hörs i morrn! ha en bra tisdag!

20170507 Om det var sommarvärme igår så var det inte det idag. Svea har idag gått ett nattgammalt spår och enligt husse gick det mycket bra, med ett så gammalt spår drar hon ner tempot och blir mer noggrann. Hade missat att de bara skulle gå spåret och sedan komma hem så jag hann inte ansa golven innan de kom hem för jag hade ett positivt samtal med Maria så härligt att höra din röst och att du märker en förbättring. Så det blev golvstäd med Svea. När det var gjort tog gick vi en tur och för Sveas del blev det stopp och inkallningssignaler under promenaden och inget mer för hennes del och dagens aktivitet räckte väl till och hon var ganska trött i em. Själv har jag lagt upp "ullaredsgardiner" putsat och torkat av rumsfönstren som då också har fått nya gardiner - ja också det vanliga göromålen... Så får vi se vad vi tar oss ut på i morgon, ha en bra måndag!

20170506 Lyckade somna tidigt i går kväll innan jag lagt ut gårdagen så därför blir det idag. Vaknade till strålande solsken, så efter frukost packade jag ryggan med dummies både små och stora och en lättare fika ( vatten o Mariekex). Och sedan bar det av till sjön. Så det blev vattenapportering, två sök och närsök, stadga och fotgående och så förstås fika!!! Efter några timmar var vi så hemma igen, nöjda hundar och en varm matte. Dags för klippning av gräset hos hundarna och naturligtvis fick jag inte igång klipparen. Så jag ringde mannen att han fick komma hem och dra. Och det var väl tur att jag inte fick igång den, för kniven hade Göran tagit bort i höstas för att slipa. Och när den var på plats drog Göran en gång och maskinen startade så gräset blev klippt. En lätt lunch och sedan gick jag och hämta barnen som frågade när jag gick förbi hem från sjön om de fick komma - och det efter att gräset var klippt. Sedan var de här till halv sex innan jag gick hem med dem och strax efter kom Emma hem som jobbar helg. Nu är grillen på g igen, gäller att passa på - för vinter lär visst återkomma...... Så har jag fått en bild på Tyra och vad hon kommer att heta i stamtavlan. Det ska bli så roligt - men också jobbigt... vet hur det är att ha valp... Vi hoppas gärna på en härlig skön dag i morgon också, ha det bäst vänner!!

20170505 Helt underbart att vara hemma 13.30 och då först varit på Blomsterlandet. Tänk att komma hem en fredag och inte vara som ett "utskitet äpplamos" . Så med full energi la jag ett spår till Svea (appell) medans det låt till sig blev det träning på hög nivå, mycket apportering, men även stadga, jaktfot, ligg, hopp och framförgående etc. Efter 45 min gick vi spåret, gick väl sådär missade två apporter men tog spåret och kom till slutet. Efter det blev det vila för Svea medans jag plantade. Så nu är gurkor, tomater, physallis, och pelargonerna planterade och på plats på altanen, ja lite dammsugning blev det där också förstås. Nu har mannen grillat klart så nu blir det mat och soft vid tvn. Ha en go lördag som ser riktigt bra ut vädermässigt.

20170504 För att börja med morgondagen så blev det väldigt stressigt det sista. Var och klippte mig efter jobbet kl. 17, därefter till Ica i Taberg och köpa en postpåse ut i bilen skriva adress packa ner jackan in i affärn igen (Freja var med fadern och oljade ner sin enda vårjacka så jag köpte en i Ullared och skickade den då det var lite jackkris). Där insåg jag att jag inte skulle hinna hem före 18.30 så plingade Mariette som fick åka före till juntan och jag kunde varva ner något innan jag for ut också. Och vi hade en riktigt trevlig juntekväll med mycket skratt - med mitt sticke, men det bjussar jag på. Idag var det Maxi efter jobbet och ovanligt lugnt på köfronten. Var sedan på Arkens Zoo och köpte foder - men tycker deras utbud är lite dåligt, i alla fall det jag letar efter. Så det fick bli Rilo också och där fanns hundselen jag letade efter, 15 m lina får jag väl köpa på nätet. Så det blev en sen dag hem även idag. Enligt mitt nya schema börjar jag inte förrän 8 på fredagen för att inte få för många timmar, hur det nu ska gå ihop sig när jag måste börja ringa på telefonen kl. 8!! så det får väl ändå lösa sig med flexen, men skönt ska det bli i morgon att sluta kl. 12... Ha nu en skön fredag!

20170502 En lång härlig dag i Ullared och vagnen blev full denna gången med... Tack Lena och Linda för trevlig dag tillsammans och särkilt Tack till Lena som rattat oss fram och tillbaka. Jag har nu i alla fall packad upp alla kassarna och sorterat - provningen får vänta till i morgon. Nu ganska mör och ska inta sängen för i morgon är det en jobbdag. Go´natt och ha en bra tisdag!

20170501 Vilken dag det varit idag, helt underbart med sol och värme. Vi gick ganska tidigt med doggsen och eftersom Svea gjorde ett gyttjebad fick vi ta en runda till så att Svea fick bada av sig gyttjan. Och så fick jag ute maken också.... så det har planterats två roderdendron, och så har jag satt ut lökarna av påskliljorna och hyacinterna som har lyst här inne när den tiden var. Satte upp agility hopphindret och marschall hållaren och därefter blev det träning med Svea så det blev jaktfot, framför, stoppsignal, hopp över hinder. Försökte mig också på en dubbelmarkering och linjetag - men det är inte helt enkelt när man är ensam. I eftermiddag sedan kom Hampus och Evelina så vi bakade våfflor och det var uppskattat - framförallt med att hjälpa till. Efter att Emma hämtat dem vid 6 tiden har det inte blivit så mycket mer. Men i morgon far vi till Ullared... Lena, Linda och jag, och listan är låång. Ha nu en riktig skön och bra tisdag!

20170430 Blev lite sovmorgon idag om nu 7 är sovmorgon. Men det är ändå skönt att kunna ligga och "dra" sig. Relativt skönt när vi gick med hundarna, men det är definitivt ingen värme i luften. Efter det var dags att förbereda maten till 12 då vi skulle "fira" Emil som bara önskat sig en middag och eftersom Freja var här kom också hon och Johan. Så hare och marängsviss stod på menyn. Freja ville vara kvar här tills modern kom och hämta henne så jag fick lite extra mys med henne. Svea har haft fullt upp idag med besöken och älskar när barnbarnen kommer hit. Nu firar jag och Göran valborg i lugn och ro, ingen av oss kände för att åka på något firande. I morgon är åter en helgdag men den får väl innehålla lite göromål som tex att plantera inköpta roderdendron. Ha nu en riktigt go 1 maj!

20170429 HV 71 vann!!! spänningen var ooolidlig, två så otroligt bra lag där HV idag drog längsta stråt och blev vinnare. Annars har det varit en lång dag i skogen med våran kurs som idag blev riktigt bra. När jag kom hem var Göran ute med hundarna som också innebar bad för Svea. Har förberett en hare till födelsedags middagen i morgon för yngste sonen. Ja så mycket mer kommer det inte att bli idag. Nu ska vi gotta oss av vinsten med lite go mat och dryck. Vi hörs! och ha en go söndag och Valborsmässoafton!

20170427 Oj oj oj vilken spännande match det var och ny spänning på lördag. Var lite tungt på morgonen idag när mina tankar var hos 10-åringarna och min saknad efter Jackie. Men tankarna skingrades när jag anlände jobbet  för idag blev det en riktig fullspäckad och lång dag med 1 timmes övertid, men kände att jag var tvungen att skriva färdigt eftersom min dag i morgon inte ser bättre ut med två sjuka blir det tufft för resten. Och sektionsledaren ser till att plocka ut det sista av den "gamla" den sista fulla fredagen i mitt jobbliv - som man säger "slita ut en generation åt gången", men jag står nog bi i morgon också. En cykeltur har det blivit och med strykbrädan framför tvn så blev det gjort också. Svea har fått vila hjärncellerna i dag, men har fått springa av sig ute idag. Och nu ska jag går ner i varv och inta sängen och så hoppas vi på en bra dag i morgon och det gör inget om det är + grader när man åker till jobbet. Ha det bra!

20170426 Kunde idag flexa ut lite tidigare och åkte direkt att handla för att slippa de värsta köerna. För vid femdraget är det omöjligt att ta sig fram om man ska ner till stan. Lite köande på E4 hem men inte så farligt, in mot stan stod det i princip still. I morgon och på fredag blir det inget flexande så det är skönt att ha handlingen klar. Har matat dammsugaren med lite hundhår och tränat lite med Svea innan jag tog tag i det jobbiga. Har gruvat mig för att skriva det jag gjort på framsidan, är så tacksam att så många ändå har fått behålla sina vänner till 10-årsdagen, men jag saknar min Jackie så oerhört fast det är 8 månader sedan hon lämnade oss. Eftersom jag nu är förgråten blir det inte mer i kväll. Ha en bra torsdag och krama om era fyrbenta vänner medans ni har dem kvar.

20170425 Strax efter att jag kom hem idag vräkte snön ner så jag slapp att köra i den. Göran var på väg till Skedhult och i Nässjö hade kommit en hel del snö och det var snorhalt. Var är du våren??? Hade faktiskt en hel del energi när jag kom hem så det blev både städ av golv och toastäd och matlagning och en tvätt. Svea har varit på sitt första riktiga eftersök, polisen ringde samtidigt som min väcka ringde 5.40 att ett rådjur blivit påkört vid "spetsa" alltså på vår mark, men hade bara varit i kull och sedan försvunnit. Och när hjärncellerna började arbeta i stället för benen på Svea ringade hon tillbaka och hittade fallplatsen och utspåret och sedan gick de länge efter det men kunde inte hitta något som tydde på någon skada varken lega eller något annat konstigt. Där har vi en klassik viltolycka utan en droppe blod - med tanke på diskussionen med att inte alltid lägga viltspår med blod....Jaha då var det dags för ryggläge igen, ha en bra onsdag!

20170424 Det jag skrev igår gick inte att lägga ut i gårkväll då datorn hade lite annat jippo för sig så det har jag nu fört ut idag. Ja och något uteväder blev det inte, här har regnat och snöat på tvären hela förmiddagen, så får se om det blir bättre i eftermiddag. Svea har i alla fall fått sig en genomgång här inne och vi har gått igenom flera olika moment samt fasthållning av en dummy. Nu ska det lunchas lite så kollar jag väl in här i kväll. Nu är det kväll och paus mellan HV och Brynäs. Och vid 3 idag var det så pass hyffsat väder att vi gick ut lite blöta blev vi och blåste gjorde det - är så trött på det här kalla vädret måste väl snart kunna bli vår. Svea har badat två gånger idag först i gyttja och sedan i sjön efter det fick det bli koppel hem. Har också cyklat i em. och nu är jag tillbaka med både fart och längd på turen - skönt. Nu är pausen slut vi hörs i morgon och ha en bra tisdag - och vet ni, det är sista tisdagen jag ska jobba!

20170423 Då har vi haft en Tollarträff idag och efter att  Catharina gått igenom hur ett appellspår går till och la vi  våra spår och gick dem efter ca 45 min och jag med lånehunden Elsa. Vädret var ombytligt sol, snö och hagel, men mellan varven var det riktigt skönt. Göran kom hem med Svea som också haft en bra dag i skogen. Vi språkade lite och blev sådär väldans seg så jag tänkte vila en stund... och vaknade två timmar senare. Var väl inte precis det jag tänkt mig, så det blev ju inte så värst mycket gjort mer än lite tvätt och mat och sedan tv. Men i morgon hoppas vi på bra väder så att vi kan ha lite uteaktiviteter.

20170422 Sovmorgon kan väl diskuteras eftersom mannen skulle iväg men bara känslan av att kunna ligga kvar ett tag är guld värt. Sängkläderna har varit ute på vift och även jag och hundarna har varit på vift. Kan väl inte precis säga att man svettas när man är ute, men Svea fick i alla fall springa av sig. Så städning har det varit en del idag, men skönt att bädda med kalla luftade sängkläder i alla fall. Golven har också blivit ansade liksom akvariet. Och lite plock med kläder om man nu vågar hänga undan vinterkläderna för gott? Lite Svea träning och idag focus på raka läggande under gång, sen blev det lite lattjo också med slalom och liknade avslappnade övningar. Och hockey  har det naturligtvis också blivit och i eftermiddags gick det ju bra för HV så det blir en spännande fortsättning. Och så har jag haft ett långt samtal med Catharina och det blev mycket hundfunderingar av våra virvelvindar - Tack för ditt samtal!! I morgon har vi en tollarträff och det ser jag framemot. Har här bytt ut påskharen och nu är det väl dags att se vad burken har att erbjuda i kväll. Ha en go söndag!

20170421 Kunde flexa ut lite tidigare idag och slapp den värsta kötrafiken. Fick tipps av Lena att Biltema hade marshall hållare och de hade det! Tack för hjälpen Lena! Åkte därefter direkt hem. Så det fick bli lite dammtorkning och det vanliga plocket men också lite Svea träning och det tackar hon inte nej till... I morgon är det appelltävling på Attila och eventuellt åker jag ner och kollar på lydnaden, spåret dissar jag orkar nog inte vara på travbanan till 9, då jag känner att jag inte kan vara borta varje helg från tidig morgon. Tänker i alla fall vara vaken till slutomgången i Let´s Dance sedan får det väl bli sängen. Hoppas ni får en bra lördag och vi hörs om dagen Catharina!! Nå´n som blir sugen... slå en pling eller sms!

20170420 Åhh denna stad med trafik - man kan bli tokig för mindre. Tog 25 min att ta sig från Ryhov ner till Maxi idag men på Maxi var det ganska tomt så det ju snabbt att handla. Men fick inte tag i det som jag nu är ute efter nämligen en marschallhållare som står på en pinne. Någon som har en sådan till övers är jag intresserad, ska ha den för hundträning. Ska kolla med Rusta med i morgon, men det är liksom inte säsong för det nu. Har lagt på ytterligare 5 min på min cykeltur och det går riktigt bra. Annars har kvällen mest bestått av Hockey. Så är det fredag igen - skönt skönt! Och på söndag har vi Tollarträff ännu bara ett litet gäng anmälda men det ska bli jättekul är så himla sugen på detta ämne. Har fått lov att låna Elsa av Linda då Svea är med Göran på viltspåret - inte lätt när man bara har en hund, så vi nästan "slåss" om henne. Hinner inte skriva mer nu för nu är det förlängning på Kinnarps blir spännande - vem håller du på Stefan!! Ha det nu riktigt bra alla!!

20170418 Aprilväder kan man ju prata om i det oändliga, men det är klart att -6 grader på morgonen och snö och sol om varandra hela dan. Men det är klart vi hade ju inte så kallt i vintras så nån gång måste ju kylan komma..... Idag har faktiskt bestigit cykeln vilket jag inte gjort sedan i januari pga. sjukdom. Men det känns så skönt fast jag tog det ganska lugnt i kväll. Blev heller inget bortstädande av påsken här eftersom jag såg HV71 och Brynäs... och Stefan är väl glad nu!!! Ja så mycket mer har det inte blivit och nu är det sängdags och i morgon kväll är det syjunta. Så hoppas att vi får en snöfri bra onsdag!!

20170417 Idag efter frukost åkte vi till Motala och då var det full snöyra här, men efter Jönköping fanns det ingen snö. Och sedan har vi myst och gosat med de fyra valparna. Träffade också hanhunden Lexus med matte och husse - Sofie och Filip som ska ha en av hanvalparna. Vi har gosat och pratat i massor. Varken jag eller Sofie (som varit där sedan igår) har bestämt vilken utan vi låter fortsatt miljö och tester utvisa var valparna då står mentalt sett. Men det finns inget ljuvligare än valpdofter....När vi åkte hem kan man säga att det var tät trafik framförallt i norrgående fält och strax innan Gränna meddelades det på radion att det hänt en kökrock vid Linköping och det stod helt still - tur man inte skulle norr över... När vi närmade oss Beth snöade det igen precis som på morgonen. Men nu skiner solen - tala om aprilväder. Och i morgon är det jobb som gäller och det kommer att bli näst sista tisdagen jag jobbar - känns inte helt fel. Sveas kurs som det var avslutning på igår har varit helt fantastisk och jag har fått så mycket med mig från den. Nu ska jag sammanfatta dagen och mobilisera morgondagens jobb som jag vet kommer att kräva en del. Ha en riktigt skön apriltisdag!!

20170416 Idag har det varit fullt upp kurs med Svea från 10 och var inte hemma förrän16. Och sedan hade vi bjudit hit holländarna Ingrid och Stefan på lite mat - så det var lite tajt en stund. Men det var så trevligt men nu är jag ganska trött och ska inta ryggläge. Och i morgon far vi till Motala för att hälsa på Tyra - ska bli så kul. Ha nu en bra Annandag påsk!

20170414 Långfredag och en ledig dag. Gick med doggsen i full vintermundering - var är värmen? Men Svea var superglad och hade mycket spring i benen. När vi kom hem blev det lite Svea träning och det kändes bra. Fick sedan besök av Emma och tvinsen, fick faktiskt lite födelsedags presenter fast jag inget önskat mig, men det var riktigt fina "småsaker" som jag blev jätteglad för..  det gillar jag små saker i hundens tecken och så förstås jättefina "piccaso" teckningar väl inslagna av barnen... Så det fick naturligtvis bli en fika och lite "omgås" med både Emma och barnen. När de gått hem har jag då gjort lite påsk mat som jag lovat vilket blev strömmingslåda och matjetårta. Mannen fixade lite käk och sedan har det bara blivit soft framför burken. Barometern går uppåt men det blir ändå spännande att se vad väderguden bjuder för väder i morgon. Hoppad att Ni en får en riktigt skön Påskafton!

20170413 Det är nu en mycket sen skärtordag, funkat bra på jobbet idag och lagom långa köer att ta sig ur stan om man tar lite omvägar. Har dammtorkat och fixat lite och även "lite" påskbynt på plats, har inte känt så mycket för det i år och framförallt eftersom vi inte ska vara hemma. Men har lovat fixa lite påskmat och det görs nog i morgon. En liten del av vår hollänska släkt kommer hem i morgon så vi får väl försöka ordna nå´n träff. Känns ändå som det ska bli en riktig skön Påsk utan en massa måsten - och det behöver jag nu. Livet rullar på och det känns som om problemen har kö-lappar, men så är väl livet och jag försöker att inte ta år mig allt för mycket för tyvärr är det väl så att jag inte kan vifta med något trollspö att göra allt till det bästa, så jag finner mig i läget. Jag och Göran mår bra och ser fram emot att få gosa med blivande Tyra på måndag och om 4 veckor kommer hon hem och kommer med all säkerhet att skingra alla tanker och förgylla vår vardag - för fullt upp kommer det att bli det vet jag - har ju varit med om det några gånger.... Kram till Er alla och var rädda om varandra!!

20170412 Då firade jag min födelsedag igår, där mannen efter jobbet lagat en god middag. Har fått många gratulationer på alla håll och kanter och fina blommor. Presenter hade jag avsagt mig. Var trött idag efter jobbet så jag la mig raklång en stund. Tog sedan tag i garderoben, nu har man plockat vinter och vårkläder fram och tillbaka och det blir en evig röra. Faktiskt skönt att det bara är en dag kvar att jobba och all handling är klar så jag slipper att trängas med alla i morgon. Hoppas att ni får en skön Skärtorsdag!

20170410 Det har varit en mycket intensiv helg. Lördag var det Svea kurs och efter det ett besök hos svärmor och hemma vid 4 snåret. Söndag var det våran apporteringskurs och sedan besök av familjen Kvarnrud, roligt med besök och vi hade en trevlig kväll - Tack för att ni kom! Men sedan var jag helt färdig efter denna helg. Så idag blev det en riktig sovmorgon, och resten av dan har jag tagit det väldigt lugnt. Har haft ett långt samtal med Maria som inte mår så bra - och du vet var jag finns Maria när du behöver prata. Ja vi har för mycket runt om kring oss och det gäller att säga nej! Men våran generation har lite svårt för det och då är det lätt att det går åt skogen - och den karusellen känner jag väl till... Efter vårat samtal gick jag ut med doggsen och idag gällde det vinterklädsel, när vi kommit hem visade sig solen och den var varm men för övrigt har det varit kallt. Tog några bilder på våran lilla flock, som dock snart kommer att utökas. I påskhelgen ska vi åka och titta på underverket ska bli så kul. Nu startar en ny vecka men en dag kortare och det gråter jag inte över! Ha nu en bra tisdag och var rädda om varandra!!

20170408 En tidig morgon och en lång dag på klubben med Svea först genomgång av det vi gjorde förra gången och nytt idag var hopp över hinder och marsch. Vi var klara vid 2 tiden, sedan gjorde jag en snabbvisit hos svärmor. Hem och tog mig an golven. Mannen som varit på resande fot sedan mycket tidig morgon och väntas inte hem förrän sent i kväll. Så det har varit en orolig morgon så vi får se hur länge jag kan hålla mig vaken i kväll. Och i morgon har vi kursen jaktapportering. Ett mycket glatt besked idag var att Nisses resultat av röntgen - så himla härligt. Nu ska jag äta något och se om jag hittar något på tv som inte bara är elände i denna värld vi numera lever i. Ha en bra lördagkväll och en bra söndag!

20170407 Blev inget skrivit här igår. Var efter jobbet och handla och sedan hos en jobbarkompis som hade ett "Lola" party. Väldigt fina kläder men ett helt annat pris än i Ullared kan jag säga, men enligt "lolakompisar" håller de hur länge som helst, så det blev en top till mig så ska jag utvärdera detta... Idag fick vi meddelande ca vid 2 tiden på jobbet att vi inte får gå ut, pga. av en brand i A6 området där en giftig rök var i vårat närområde. Så inga fick lämna eller komma in på sjukhuset och alla fläktar stängdes av. Men efter någon timme konstaterades att röken inte var så giftig som man trodde från början, så patienter fick både lämna och komma in på sjukhuset, och framförallt vi fick gå hem!! På vägen hem hörde man annat elände om det som hänt i huvudstaden.... vart är vi på väg???? Helt ljuvligt väder i eftermiddag när jag kom hem. Och ingen man och inga hundar hemma, som var ute på promenix. Så det blev ut till att planta lite gult och det bara i t-shirt helt otroligt, för igår hade vi - grader. Så det blev gjort samt sopning av plattor, vattning av växter i garaget och det jag plantat samt att bara njuta i solen och värmen. Resten av kvällen nu ska jag njuta av mannens mat, softa vid tvn och säkert somna tidigt, men i morgon bär det av ganska tidigt till Attila då Svea har kurs. Ha nu en skön fredagkväll och lördag så höres vi.

20170405 Idag fick Svea lite träning innan jag åkte på juntan. Hon har ju kurs på lördag som vi måste träna till. Sy junta med mycket "tjöt" och nu sitter jag här fast det är dags för sängen. Och så är det redan torsdag i morgon som också innebär maxibesök. Go´natt och så hoppas vi att det inte är halt i morgon bitti fast det såg lite lurigt ut för det nu i kväll. Ha det bäst!

20170404 En lång dag på jobbet och sedan var jag och köpte lite påskblomster, både till oss och till kyrkogården. Men ingen plantering idag. Känns så skönt att nästan efter 3 månader ändå känna sig ok och att ha ork kvar när man kommer hem och inte bara längta efter sängen. Så jag har hunnit med en hel del pul. Men nu har uret slagit 10 så det är väl bäst att tänka på morgondagen. Ha en skön onsdag!

20170403. Då är en mycket bra helg till ända. Den här helgen blev verkligen över förväntan, fantastiskt roligt att träffa så många härliga människor från söder till norr. Och vi har haft riktigt bra diskussioner och riktigt spännande att höra hur olika det kan vara i de olika grupperna och att förutsättningarna kan vara så olika. Och jaktträningen på lördagen var riktigt bra och vi fick med oss mycket matnyttigt hem. Kan väl säga att man varit lite off idag, men jag tog hundarna ner till sjön och Svea var inte sen med att bada. Hunter har fått sig en genomgång med tassar och klor, men också blivit borstad för han fäller så in i norden. Längtar tills det blir så varmt att jag kan raka av honom pälsen. Och i kväll har jag varit med Hunter hos Mila för vaccination. Jag och mannen har varit ute och räfsat och spritt ut sorkahögarna. Och så är maggan uppstartad och tänk i år fungerade det och inga brott på ledningen - fantastiskt! Och valparna växer till sig och börjar nu se ut som små hundar och till påsk ska vi åka och ta oss en titt på de små liven. Känner att det börjar att dra i ögonen så det är väl lika bra att följa ögonens vilja. Go´natt och ha en supertisdag!!

20170330 En hektisk men bra dag på jobbet med många pat eftersom jag hade jouren - ända till sista bokade pat. kl 15 idag som "förstörde" dagen.. men så är det när man arbetar med människor. Men med åren har man lärt sig att släppa sådana händelser. Efter övertid skyndade jag mig hem i regnet eftersom mannen åkt innan jag kom hem. Nu är allt packat förutom två saker - Sveas köttbullar och min medicin. Så i morgon mina vänner bär det av till Arboga till en helg med andra aktivitetsansvariga i landet. Där vi ska ska spana och diskutera samt att det på lördagen blir hundträning med en jaktinstruktör. Och allt bjuder Tollarklubben på. Så det gäller att passa på .. första gången det händer på 20 år! Får försöka att komma i säng tidigt i kväll eftersom jag ska jobba halvdag och sedan köra till Arboga. Så nu mina vänner hörs vi inte förrän tidigast söndag kväll. Ha nu en riktig bra helg så hörs vi!

20170329 Tänk idag är det första dagen på 4 ½ vecka som inte huvudet känns som en bomb och även den andra delen av kroppstollen känns helt ok - kan inte säga hur skönt det är och hoppas att det nu får vara så. En hel del energi när jag väl kom hem. Har börjat lite smått med att packa och förbereda för kommande helg - ska faktiskt bli riktigt roligt. Har också ansat till Svea med klor, tassar och öron nu när hon och matte ska ut på galej. Och när det var gjort var det dags för dammsugaren att göra sitt. Men en kväll går fort och det är dags för refrängen. Hoppas att ni får en riktig härlig torsdag!

20170327 Berättade inte igår att jag vaknade med ett fruktansvärt ryggont på en enda fläck under skulderbladet Är så jävla trött på alla sjukdomar. Det högg som en kniv i vissa lägen. Försökte få mannen att massera och smörja i går efter middag men han är helt värdelös på detta, och själv är det omöjligt. Vaknade i morse med samma smärta, men försökte på fm. att sätta mig i position där jag kände att det sträckte. Och faktiskt efter en stund kände jag att smärtan lättade. Så jag gick med doggsen och Svea fick idag lite visselpip-övningar som inkallning och stanna och det funkande ganska bra. Vädret idag har ju varit helt underbart. Och eftersom ryggen kändes någorlunda tog jag ut bilen och den fick en utsidetvättning - men endast av den lättare varianten. Vilade ryggen en stund efter lunchen. Fick sedan besök av Emma och barnen som jag inte träffat på 4 veckor pga. min förskyllning. Emil kom sedan på em. för han ville bli avskalad. Efter detta var det faktiskt kväll - tänt i spisen, ätit och sitter nu och kollar på tvn med mitt sticke - och får välja program eftersom mannen inte är hemma. Ha en go tisdag!

20170326 Det blev en riktigt tidig morgon, svårt att koppla av framemot morgonkröken eftersom man hade tid att passa. Men kursen förflöt bra med de 6 deltagarna och det kändes ändå att de fick med sig något hem. Men jag var astrött när jag kom hem, så efter  en lätt lunch slockna jag som en stock och sov ett par timmar. Svea var också mör efter viltspårskursen. Så det har blivit en lugn och softig em./kväll. Men kan tänka mig att kvällen blir tidig. Ha nu en bra måndag!

20170325 En riktig vårdag idag, kunde lämna både mössan och vantarna hemma idag när vi gick med doggsen och vi gick en rejäl tur med dem idag. Satt faktiskt ute i solen ett tag och gottade mig. Sen kommer det vanliga lördagsnöjet som består av städning, med toarna och dammtorkning. Även hundsängarna blev rengjorda och plädar tvättade.  Och eftersom golvet mest bestod av jord var det välbehövligt. När jag kom hem från jobbet igår blev jag nästan f-bannad för jag möttes av dunderskitiga hundar. Och tänkte vad i herrans namn har han gått med dem idag och utan att ha spolat av dem. Men det var inte så, utan de hade lyckats få bort stenarna under deras "stenbord" och sedan krupit in under stenen där det står vatten i gyttjan - där av gyttjehundar. Och det hade hunnit varit inne och vänt utan att mannen märkt något. Så de kommenderades ut till vattenslangen - så därför var det stampat jordgolv att rengöra idag. Lite förberedande för våran kurs som börjar i morgon, och lite Svea-träning har det också blivit. Får väl se till att det blir ett tidigare sänggående i kväll eftersom vi förlorar 1 timme i natt. Ha en fortsatt skön kväll och en go söndag!

20170323 Syjunta igår och trött så in i norden. I kväll är jag mätt som en flott. Har varit på Texas och ätit god mat samtidigt som vi firat en kollegas 40 årsdag. Trött idag med och antibiotikan gör väl sitt till, men tycker ändå att det börjar att lätta lite i huvudet. Men ska nu gå och kojsa och i morgon är det fredag igen så himla skönt. Ha nu en bra fredag! Krya på dig Maria - tänker på dig!

20170321 Vc idag med läkarbesök. Magproblemen är kronisk magkatarr och har inte haft några känningar sedan 4/3 med medicinering. Nya medicinerna för blodtrycket fungerar bra o trycket ok. Andningen är i princip oförändrad men nu är hela kroppastollen genomgången med ua så andningen sitter väl mellan öronen. Men han tyckte inte om att förskyllningen fortfarande inte släppt efter 4 veckor och sänkan visade infektion i kroppen -förvånad!!!! så nu är det insatt antibiotika. Och det ska bli skönt om allt det tunga i huvudet ville släppa och rösten blir normal igen, framförallt när man har ett "pratjobb". Så i eftermiddag fick jag ta hjälp av en kollega med att prata då min pat. en grav hörselskadad idag inte kunde höra vad jag sa med min grötiga otydliga röst och efter en hel dag finns det ingen möjlighet att ta i. Pat. har jag träffat flera gånger tidigare och då har det inte varit några problem. Jag låter tydligen som man pratar i en tunna. Ja någon gång ska väl den här skiten släppa. Hos frissan efter jobbet så nu är kalufsen på normal nivå igen. Och så har jag lagt ut bilderna jag fått på tikarna i kullen som i morgon är 1 vecka, så om tre veckor ska vi ta ett span på dem. Kan bara tänka mig Sveas glädje och Hunters suck - "inte nu igen", när Tyra är på plats. Med sin aktningsvärda ålder har han varit med om det här ett antal gången. Ska försöka hålla mig vaken helst 1 timme till för att inte vakna vid tre i natt - men jag är jättetrött. Ha nu en bra onsdag!

20170320 Vårdagjämning.... kan inte säga precis att det kändes som vår i luften när jag var ute med hundarna idag. Det blev inte alls som jag planerade igår, varken stryktvätt - fast det har jag väldigt lätt för att prioritera bort eller Svea träning. Hade en hel del sådana där måste samtal att utföra och det tar sin lilla tid med all köväntan + en del andra samtal och kontakter och när det var gjort och jag nu har gjort vad jag kan göra så hade jag definitivt inte lust till något. I morgon får jag lite sovmorgon eftersom jag ska på åb till vc och efter jobbet ska kallufsen bort. I morgon ska nu få se bebisarna!! Ha en bra tisdag!

20170319 Efter en god natt och frukost var det dags för mig och Svea att bege sig till Attila och våran appellkurs. Måste säga att det var den bästa kurs jag gått på länge. 5 ekipage som verkligen fick en bra genomgång och tipps om fortsatt träning. Men en lång dag och jag var inte hemma förrän närmare 4. Men är väldigt stolt över Svea som skötte sig exemplarisk. Så vår vinterträning har gett resultat. Väl hemma var det dags att sätta sig med telefonen och det blev en hel del samtal med problemet som uppdagades igår. Och vi har kommit en liten bit på vägen. God mat och lite soft framför tvn. men jag är ganska trött, så vi får se om jag orkar se slutet av filmen. I morgon lär det bli lite träning, promenad.... och stryktvätt... det ser jag inte framemot men är nu nödvändigt. Ha en riktigt bra måndag!

20170318 Jaha och varför vaknar man kl 5 när man är ledig och får sova.... ja bara att anta dagen. Mycket sport på tv idag - för ovanlighetens skull!!! men faktiskt sådant jag också kan titta på som skidor och hockey. Det kom lite besök på förmiddagen men efter det gick jag och hundarna en sväng. Framemot dan så kom ju huvudvärken så efter lunch blev det att ta igen de timmar jag förlorade på morgonen. Och i eftermiddag har Svea fått en hel del doftprover och jag försöker nu att få in markeringen med ett läggande, hon jobbar supersnabbt men är väldigt het så jag måste få till det med läggandet. Har också i em/kväll haft telefonsamtal med valpköpare som var både positivt och negativt. Så jag fick lite att ta itu med, lite tråkigt att man inte ringer mig när problem uppstår, men vi får lösa detta på bästa sätt. Nu ska jag bänka mig vid en film så får vi se om den är något att ha. I morgon är det kurs med Svea och det ska bli spännande. Ha en go´söndag!

20170317 Då är min första hel arbetsveckan klar, och snart är uret 8 och jag har inte somnat än.... Idag har Svea gjort sitt första bad, Göran hade gått till sjön och den är nu helt öppen, så en glad spelevinka som fick bada. Är just nu ensam hemma då resten av familjen är på Jaktskytteklubbens årsmöte och jag har det lugnt och skönt. Så får vi se vad vi tar oss ut på i morgon och hoppas att kroppastollen känns bra. Skönt Maria att du är på banan igen... har saknat dina kommentarer. Ha nu en go lördag!

20170316 Är storkund på apoteket numera, och idag blev det ett avsvällande medel så får vi se om skiten rinner ut. Är täppt i hela huvudet och huvudvärk sedan i helgen. Det är inte bihålorna - än. Men jag blir så otrolig trött och är som en trasa när jag kommer hem. Fast i denna veckan har det hänt en hel del roligt också. Norton har klarat doftprovet, Svea hade superfina höfter och armbågar. Och så har min valp föds! tar inte ut allt ännu saker kan hända än men än så länge känns det bara för bra! Nu har jag hållit mig vaken nästan till 9 - men nu blir det sängen. Go´natt alla och ha en bra fredag!

20170315 Har jobbat två dagar och har varit totalt dödstrött när jag kommit hem, och i går slocknade jag vi 9. Känts lite bättre idag eftersom jag kunde flexa hem lite tidigare. Så idag orkade jag lite golvrengöring, som var mer än behövlig. Men trött är jag men ska försöka hålla mig vaken till 10 i alla fall. Det jag orkade i går var lite Svea träning, idag blev det golven så det får bli nog. Torsdag i morgon och med tanke på hur det schemat ser ut kommer jag nog att vara helt slut. Men förskyllningen håller saaaakta men säkert på att bli liiite bättre dag för dag. Hoppas att ni får en bra torsdag så kanske vi hörs!

20170313 Dagen började ganska tidigt eftersom Svea skulle på röntgen av höfter och armbågar. Så ingen frukost för henne. När vi var klara på Smådjurskliniken där resultaten med mina ögon såg bra ut, tog vi vägen om vc i Norrahammar, och med självkontrollen såg både mitt Görans tryck ut att vara bra.  Svea har varit påverkad i princip hela dagen och fick ingen mat förrän nu i kväll. Och nu väntar vi med spänn förväntan hur avläsningen blir, vilket jag hoppas blir positivt...  Det blev ingen hundpromenix idag då Svea definitivt inte var lämpad för det. Så vi sov en välbehövlig middagsvila. Sedan i efter middag har jag haft ett lååångt samtal med Maria om både det andra och det tredje. Och i går hade jag att långt samtal med Catharina.... så skönt att kunna samtala om allt mellan himmel och jord med mina kära vänner.... I morgon är en ny jobbvecka som jag hoppas att jag klarar av. Statusen på förskyllningen är väl status Quo, resten är väl bara att gilla läget... Ha en riktigt go tisdag!!

20170311 En riktigt vårdag har det varit idag, men vi gick tidigt med doggarna medans det ännu var fruset. då det numera är väldigt klappigt där vi går pga. av all skogsaverkan. Och när vi kom hem sopade jag av stenplattorna efter vinterns halkbekämpning. Men det var väl vad jag klarade av. Min hälsostatus är under all kritik, magproblemen är tillbaka full ut liksom andfåddheten som har tilltagit med huvudvärk. Och det är inte alls bra och tankarna rulla runt i huvudet .... vad är det för jävla fel på mig???? Har med möda ändå städat lite, bytt i sängarna och tvättat. Skrattade lite idag när det uppdagades att jag var så trött i går så jag somnade framför tvn redan kl. 8 och då har jag endast jobbat 2 dagar! I kväll ska jag väl ändå hålla mig vaken lite längre. Ha en go lördagkväll och en skön söndag! så hörs vi!

20170310 Två dagars jobb och det känns som 14. Men har kommit i kapp med det mesta. Men hostan och huvudet känns inte bra. Fick höra idag att det tar 5 veckor innan det släpper och jag har gjort 2.....  Så det är bara att kämpa på men nu är det i alla fall några dagars ledighet. Vi hörs i helgen!

20170309 Då har jag jobbat min första dag på näsan tre veckor. Och det var mycket att ta hand om, och jag var otroligt trött framemot eftermiddagen. Var i alla fall en snabbis på Maxi, men huvudet var inte med så det blev det absolut vanligaste. Nu är uret 21 och jag är dödstrött så nu ska jag inta sängen. Vi hörs i helgen!

20170308 När Freja blivit hämtad av fadern blev det en promenix med doggsen, vilket de njöt av och även jag. Har sedan blivit lite vila och lite städ. Och i em. kom Linda och vi har planerat lite för våran kurs. Mannen blev utringd för snöröj men bara igenyrt område så ca 4 tim för det. Ingen junta för mig idag behöver komma i säng i tid i kväll om jag ska orka morgondagen som innebär jobb, vilket har varit ett tag sedan nu. Har i alla fall lagt in om utställningen i Moheda så håll till godo med den. Ha en bra torsdag!

20170307 Visst var det tänkt med jobb i tisdags, men som jag kände mig i måndags förmiddag tänkte jag att detta går inte... den här jävla hostan. Så sjukskrivningen förlängdes två dagar. Trots att jag inte träffat Freja på hela veckan har hon också fått denna sjuka, så i princip har jag vabbat också för henne. Johan har med alla enheter har varit ute på snöröj - tre rundor på 2 dygn och Göran kom hem vid lunchtid efter sin tredje runda. Jag och Freja har myst och hostat i kapp, men i morgon far hon hem till mor efter nästan 2 veckor här, och i morgon får jag då vila öronen, för prata kan hon den här lilla damen. Infon om utställningen får ni vänta på lite till, har liksom inte varit läge att sätta mig här dessa dagar både pga. av Freja men även mig själv. I morgon ska vi träffas jag och Linda och förbereda våran kurs och det innan syjuntan - så får vi se hur det blir med den eftersom på torsdag ska jag jobba efter nästan 3 veckors sjukskrivning - så nu räcker det med sjukt för i år. Ha en goer onsdag!

20170305 Utställningen i Moheda... resultat av den kommer inte idag. För i kväll och i natt har jag Freja här, hon har varit här hela veckan man jag har inte kunnat träffa henne pga. min förskyllning. Nu sover mitt hjärta och i morgon har farmor lovat att vi ska baka chokladbollar.... Har är det full snöoväder och mannen är utringd för ett par timmar sedan, och lär väl komma hem framemot morgontimmarna ca 7 tim. tar rundan. Hoppas att ni får en bra måndag!!

20170304 Status Quo från gårdagen nästan. Fast Göran var med på promenixen och Svea lyckades rulla sig i rävskit... typiskt när vi ska på utställning i morgon, men det blev inte så farligt då jag höjde min rosslande stämma. Har förberett lite till utställningen i morgon till Moheda och Göran följer med vilket jag är tacksam för då det är lite osäkert hur väglaget kommer att vara. Och så har Svea fått sig en genomkörning och jag måste säga igen att jag är impan av vilken förändring hon har genomgått - kan bero på mig...... Har också lagt in lite nya bilder och det på Elsa, Klara och Cole. Blir ju lite parbilder på hundar som lever ihop men vad gör det. Nu ska jag bänka mig framför tvn med "mello" bara för sakens skull. Ha en skön söndag och vi/ni som ska ut på vägarna - kör försiktigt!

20170303 Idag kunde jag gå en längre promenad och det kändes bra. Hostan är fortfarande ganska intensiv men det går åt rätt håll. Håller mig annars ganska lugn med vila och honung. Har lagt in några nya bilder på Liisa. Ja så mycket mer har inte hänt! ha en bra lördag!

20170302 Idag känns det äntligen som om livet har återvänt, har fortfarande hosta men inte alls så intensivt och betydligt piggare över lag - tack och lov. Har suttit här lite och pulat med bilder från kära valpköpare. Idag har jag lagt in bilder på Malte och Nisse. Har lagt om lite då jag inte på framsidan kommer att lägga ut exakt vilken hund det gäller utan det datum jag uppdaterat, men här i bloggen skriver jag vilken hund jag lagt ut, så får ni själva leta. Har haft lite hundvård idag, lite lätt med Svea eftersom det snart är utställning för henne, så det är bara putsat lite. I morgon ska Freja komma hit och ligga över natt... har ju inte blivit alls som jag tänkt mig pga.  av denna förskyllning... så typiskt just denna veckan när hon varit här. Men i morgon ska vi försöka hitta på lite kul. Hoppas att ni får en bra fredag för det ska jag försöka att få till.

20170301 Har sovit ganska bra i natt, varit uppe några gånger då hostattackerna kommer, och har nu så ont när jag hostar. Var lite piggare idag och har hållit mig uppe förutom middagsvilan. Har suttit här lite men koncentrationen är inte till fullo, men ett par bilder på Norton har jag lagt in och så har jag bytt ut domherren. Hade tänkt sätta ut en snödroppen, men när jag satt här med det så snöade det hejdlöst så det fick bli en liten vovve istället. Var med ute med hundarna kände att jag behövde frisk luft - men det var jobbigt. Svea blev överlycklig när godisburken kom fram, så lite lätt träning fick det bli. Nu får det bli lite vila framför tvn och så hoppas vi på en förbättrad och bra torsdag för oss alla.

20170228 Idag är det inte mycket att skriva för jag har varit helt utslagen, så det har varit sängen, toan och honungsvatten hela dan. Så idag har jag t o m tagit Alvedon. Masade mig upp i eftermiddag och Svea fick tre luktuppletande - det var vad jag orkade. Men helt fantastisk har hon varit dessa dagar bara legat jämte mig och inte propsat på något, de känner väl våra fyrbenta vänner när det inte står rätt till. Göran har förstås gått en sväng med dem. Nu ska jag sätta mig lite framför tvn och så hoppas jag på en stooor förbättring i morgon....

20170226 Kände redan i går att något var på väg så jag stoppade alla kramar. Och idag vaknade jag med en dunderförskylning - så Göran har delat med sig av sina 2 veckors förskyllning med framförallt en riktig hosta. Så idag har det varit mycket sängen - va är det reklamen säger "vila, kärlek, vatten och en Alvedon då och då". Vila har jag gjort och kärleken är väl att Göran gick med doggsen, alvedonen har jag hoppat. Ytterligare kärlek är väl att Svea har till 100% känt att jag inte är ok och bara funnits sig i att jag har varit däckad och inte krävt något av mig - det är kärlek! tycker ändå att jag är ganska hyfsad i kväll. Men det blev inget årsmöte på klubben för min del. Så nu kan allt bara bli bättre..... Ha en go måndag!

20170225 Då har vi firat Margits 96-årsdag här i Beth och 17 personer var vi. Men maten bjöd Margit på, och vi hade en mycket trevlig dag om än lite vemodig... 96 år är en hög ålder och vem vet hur det är nästa år, liksom Görans svåge som är svårt sjuk i cancer. Men vi hade det bra och njöt av dagen och de tre små härjade helt vilt. Och två trötta hundar har det varit här i kväll trots att de inte fått någon "vanlig" aktivering. Efter att jag städat, röjt och diskat efter dagen har det sedan bara blivit soft framför tvn. I morgon är en ny dag som vi får se vad den för med sig....

20170223 Vc-besök idag så nu blir det ättestupan.... När så illa var det inte, alla prov och värden är helt bra. Av mina besvär anser man att det är en inflammation i matstrupen som då omeprazolen inte tar och att jag inte heller svarar längre på den typen av blodtrycksmedicin jag nu har ätit i 3 år. Så det blir helt nya mediciner samt vattendrivande och sjukskriven nästa vecka också. Var en skönt besked och nu hoppas jag att det här tar skruv. Var och handla efter det besöket och var inte hemma förrän en bit in på em. Men det blev i alla fall en tur med hundarna för idag var ju vädret jätteskönt jämfört med igår. Men nu ska jag snart inta sängen för det blir lite si och så med sömnen eftersom mannen hostar hejdlöst - men det har vänt nu så nu hoppas vi på lite lugnare nätter. Ha en bra fredag!

20170221 Mår inget vidare mellan varven och inget jobb de närmaste dagarna, får ingen läkarhjälp förrän på torsdag av lite olika anledningar. Men går ut med hundarna för deras skull och min, är så otroligt skönt med frisk luft samt att jag mår bättre när jag rör på mig. Är ganska trött annars men pillar lite grann. Lite träning med Svea en stund när det känns bättre. I fredags fick jag ett tråkigt besked och det var att familjen Lehrman fått ta bort sin älskade Jison. Lovade pappa Thomas att inget lägga ut eftersom Frida var utomlands och han ville inte hon skulle få reda på det bakvägen. Jison betydde mycket för Frida och bitvis hade hon honom hos sig. Så det var ett tungt besked hon fick efter ledigheten. Nu måste jag upp och röra på mig - ha en bra onsdag!

20170219 Magen spökar men inte värre än att vi gick med doggsen i ganska mycket regn. Lite Svea träning har det blivit både med luktdosor och lite lydnad. Städat bilen inuti. Har annars tagit det ganska lugnt idag. Har lagt in en ny bild på Ivar som nu är en gammal herre, enligt Anna lever i sin egen värld eftersom han inget hör. Allt för idag och ha en bra måndag!

20170218 Typiskt att vakna till en ledig lördag och inte må bra, men det var bara att ta sig i kragen. Så jag och hundarna tog en promenix. Men Svea gjorde det inte lättare med att ta en för vid sväng och oron stockade sig regält med tanke på alla vattendrag som börjar släppa och Johans grävda krondiken med nu löst material. Men till slut fick jag gå hem och efter en liten stund kom hon tillbaka och jag kunde andas lugnt igen. Tog tag ytterligare i kragen och det med att tvätta bilen och liite mer noggrant än sist så även avfettningen kom fram - så det fanns faktiskt en vit bil under all skit. och på tal om skit så har jag också rensat hos hundarna och det fanns en del, det som göms i snö kommer upp i tö..... Har fått en gäng snusdosor av en kär vän och de är nu diskade. Och Svea har fått ett luktuppletande men har nu fått utökat området då det har blivit för lätt i endast "lilla rummet" så tre uppletande fick hon och det tog en stund men hon fixade det och har sedan varit helt utslagen. Nu hoppas vi på en riktigt go söndag!

20170217 Kaotiskt blev det idag i slutet av dan. Hade jourmätningar som bokas via öron. och det hade inte kommit något på hela em. så 15.15 gick jag in och frågade om det var något på ingång och det var det men hade inte anlänt men så 15.35 dök det upp en pat. engelsktalande och med ett "A" nr som jag inte fick systemet att ta. Så jag fick ringa sektionsledaren Emma eftersom alla gått hem och jag var ensam kvar. Men fick det hela till att fungera och hörselprovet blev gjort och pat. förstod trots min dåliga engelska. Så någon tidigare hemgång kunde jag glömma. Och så i kväll fick jag ett tråkigt samtal men jag har lovat att inte lägga ut något om det förrän tisdag då alla familjemedlemmar inte varit samlade, så av den anledningen får ni heller inget veta. Mannen har lagat god mat och nu kommer det bara att bli soft framför tvn. Ha det bäst ni alla och glöm inte ge era hundar en extra kram, vi vet inte när det blir den sista... Ha en skön lördag!

20170216 Tänkte att det är bäst jag skriver några rader så ni tror jag ramlat av pinn.. Men det händer inte så mycket när man är borta hela dagarna är är som ett ut...et äpplamos när man kommer hem. Och idag var det gräsligt att åka hem, så dimmigt som att köra i ett mjölkglas och med bara ett halvljus men ett dåligt KIA-ljus som det är ändå - men det ska det bli ändring på nu. Så i kväll har jag varit mer än trött när jag kom hem 18.30. Men tack och lov är det fredag i morgon och några dagars ledighet. Ha en bra fredag.. Go´natt!!

20170214 Jaha och hur ska man nu klä sig? -8 när jag åkte hemifrån i morse och +7 när jag åkte från stan i em. så antingen frysa på morgonen eller svettas på em.... Skit samma våren närmar sig för varje dag som går i alla fall även att det säkert blir fler bakslag. och inte blir det så mycket gjort när man kommer hem framåt kvällskvisten, men lite cykel och Sveaträning och det fick bli doftdosan i kväll. Och nu är hon helt suverän så nu måste det försvåras. Önskar gärna fler portionsnusburkar!!!! Detta blir allt för i kväll sköt om Er!!

20170213 Vilken fin dag vi har haft idag, strålande solsken som värmde gott och fick snön att smälta. Idag gick vi skogsrundan så vi rundade halva byn och Svea fick två enkelmarkeringar och nr 2 var helt perfekt så därför blev det inget mer. Och det har blivit ytterligare aktivering för henne i eftermiddag, nosework snusdosan kom fram, fyra uppletande fick hon utan att hon fick se. Och fjärde gången ställde hon sig mitt i rummet och vädrade och gick sedan direkt på den - häftigt. Mer inomhusträning med stadgeövningar, bära dummies i fotposition - vilket är nytt för henne och funkade bra och så det vanliga lydnadsmomenten. Så en trött spelevinka är det i kväll. Och så är ledigheten slut igen men om 11 veckor förlängs den lite...... Ha nu en riktig bra tisdag!!

20170212 I dag gick jag själv med hundarna eftersom mannen var lite seg då han vaktat på räv till 02.30 - intressena är olika..  idag har jag sedan gjort det som inte blev igår nämligen golvrengöring och toastäd, tvätt och lite anmält plock. Så nu är det gjort och i morgon har jag tänkt lite Svea träning, hon har även idag varit lite mör efter gårdagen. Ja det är väl i stora drag det som hänt idag och morgondagen är ett oskrivet blad. Ha en gó måndag!

20170211 Vi har haft en riktigt bra dag på vår Tollarträff idag där Caroline kom och föreläste om NoseWork samt att vi fick testa på med våra hudar. Och det kom 13 ekipage så det var roligt att detta föll i smaken. Trots att man inte tycker att det var så mycket aktivering för hundarna så har i alla fall Svea varit helt utslagen hela kvällen. Försökte att vila lite i em. när både jag och Göran var hemkomna och vi hade fikat lite, men av det blev det inget av ... eller va tror du Maria? Ett "litet" nätt samtal hade vi - men nu är vi peppade både du och jag. Men nu är snart denna lördag till ända efter Mello och nu Gay.... en givande lördagkväll!!! Men ska försöka hålla mig vaken en stund till i alla fall. Ha en bra söndag!

20170210 Fredag..... och jag har både fått mat och dryck därtill och njuter av att helgen har börjat. I morgon har vi Tollarträff på Attila med NoseWork som tema ska bli riktigt roligt och faktiskt är ca 10 anmälda, så vi ser framemot en givande dag. Men nu ska jag titta på Fortet, vi hörs eller kanske t o m syns i morgon? Ha det bra! Maria ring mig när du umgåtts färdigt med barnbarnen!

20170209 Så har snart denna arbetsveckan också gått och jag gråter inte för det. När jag kom hem i kväll efter jobb och Maxi var mannen ute på snöröj och här hade verkligen kommit snö ca 5 cm, i stan har det bara fnykt lite. Ja det blir inte så mycket gjort när man kommer hem efter 6 så efter cykeln och duschen sitter jag nu här. Göran har luftat hundarna idag så det fick bli deras aktivitet idag. Jag har i alla fall anmält mig och Svea till kurs i vår - ska bli spännande om vi nu kommer med. Du Maria vi får nog ta ett snack i helgen för nu verkar det som jag får peppra dig nu när jag är på banan igen efter flera veckors golvläge.....Ha det bäst alla för nu är det sovdags!

20170207 Och en riktigt vinter har vi fått igen, titta precis och tempen som nu var -9,3. Skönt att komma hem från hiett idag, hundarna varit ensamma en stund då Göran är på något möte. Så vi har haft det så lugnt och skönt, cyklat, tränat Svea, kollat Farmen. Och så har jag suttit här och plockat i alla mina bilder och därmed har det kommit in nya bilder på Jison och Racer men nu blir det inte mer av det i kväll. Och Svea är nu anmäld till Moheda. Och nu ska jag inte göra nå´t innan läggdags. I morgon har vi syjunta. Ha en bra onsdag!

20170206 En riktig vinterdag har det varit idag och det har farit snö i luften nästan hela dan, fast det har inte blivit så mycket av det. Gick själv med doggsen idag och gjorde lite uppletande och tränade avlämningar med Svea. Haft hantverksbesök idag både av Telia och Rörmokare. Telia kunde konstatera att det finns ett fel på den fasta telefonen det kunde han mäta. Men hitta inte felet trodde att det var den nergrävda kabeln in till huset. Känns inte helt lockande att gräva upp utanför huset med plattor o dyl. så vi får väl stå ut med det brusande ljudet - men jag använder ändå mest mobilen. Men rörmokaren hittade felet med det urdåliga tryck vi har haft på vattnet och det var det absolut viktigaste för det har gjort mig halvtokig. Och felet vi hade satt dit ett för tätt filter så det var lätt som en plätt - som sagt man lär så länge man lever. Här har jag plockat lite, släktträdet har jag nu satt på "Våra kullar" tyckte nog att det passade bäst där. Och så en "ny" valp på plats och det är Sif. Ja det var allt och ha en bra tisdag!

20170205 En tidig morgon och strax efter 7 åkte jag hemifrån och då snöade det en hel del... som vanligt när vi åker till Mjölby på denna utställning. Så vi fick bitvis ta det ganska lugnt eftersom man på östgötasidan inte halkbekämpar. Men vi har haft en bra dag, med en domare som jobbade snabbt men var ändå väldigt noggrann med de 37 Tollare som var anmälda. Roligt att träffa "rödtottfolket" och att få umgåtts med Catharina - Tack för att Du följde med, absolut inte lika roligt att behöva åka själv. Nu har jag suttit här en bra stund eftersom jag lagt in om utställningen samt bilden jag igår fick på Simba, så nu blir det ingen mer dator i kväll. Ha en bra måndag!

20179204 En så go sovmorgon, fast Svea försökte väcka mig 5.50 med att köra ner en iskall nos på halsen. Hon trodde nog vi försovit oss eftersom vi brukar var uppe vid den tiden - det är inte första gången hon gör så. Och så snöade det när vi gick promenix idag men det blev inte så mycket av det. Tog faktiskt några spannar vatten och fick av den värsta skiten på bilen. Sedan putsade jag lite hundarna och klippte klorna. Och så mina vänner är nu sidorna som jag plockat med de sista veckorna färdiga, och jag har nästan flyttat på alla bilder. Sent i kväll fick så ett sms från Simba (Herta), Hunters syster att hon är pigg men också nästan döv. Så roligt att få detta meddelande, den bilden de skickade med ska snart in på hennes sida. Och det finns fler bilder som ska in där så småningom. I morgon bär det av till Mjölby och utställningen där för Svea och Nisse, så nu hoppas vi på ett bra väglag och röda rosetter.... Ha nu en skön söndag!

20170203 Skönt med fredag... försökte att skynda mig hem eftersom hundarna varit ensamma sedan före 7 idag eftersom Göran varit på Östermalma och åkte innan mig idag. Men var tvungen att handla och det blev en snabbis. Svea överlycklig när jag kom hem och efter upplockning av varor fick hon lite träning och var hur taggad som helst, och det är härligt att se att polletten faller mer och mer på plats. Göran hem vid 6 och efter lagårn åkte han igen in till stan då Johan bjöd sina anställda på mat. Så jag och doggsen har varit ensamma i kväll och det har varit skönt. Men som vanligt är man trött när fredagen kommer och man slappnar av till 100%. Nu ska jag titta färdigt på fångarna på fortet, sedan blir det nog sängen. Så hoppas vi på en riktigt skön lördag. Skulle behöva byta färg på bilen tills på söndag för nu får man ha handskar på sig om man ska öppna bakluckan..... bara så du vet Catharina!! så vi får se hur väderleken visar sig i morgon. Ha nu en skön härlig ledig lördag!!

20170202 Frissan efter jobbet idag som blev lite extra sen då min frissa var ½ timme försenad och fick en burk gelé som plåster. Har suttit här ett par timmar och flyttat bilder... men nu börjar det att närma sig slutet. Ja så mycket mer har det inte blivit då kvällen nu är slut. Himla skönt att det är fredag i morgon och ha nu en god sådan.

20170201 Första februari och man ser ljusningen i tunneln inte helt beckmörkt längre när man åker hem från jobbet 16.30 vilket känns hoppfullt. Har idag fått svar från röntgen och allt är ua. Känns så skönt och det är säkert som jag har misstänkt de sista veckorna att det sitter i huvudet.  Har ju varit i den svängen tidigare och senast 2010. Men resultatet känns bra och nu är det bara att träna hjärnan att tycka samman sak. Och jag har erfarenhet av det och vet att det också tar sin lilla tid och medicinering av det kommer inte på tal för i det ekorrhjulet vill jag helst inte hamna i igen. Idag har det inte blivit någon flytt av bilder har unnat mig en softkväll  efter att ha tagit tag i hornen efter mitt problem i går. Men man sätter sig inte på kärringen hur lätt som helst... Mannen är på pilkastning och jag ska snart tänka på refrängen. Ha nu en riktig god torsdag!

20170131 Var så himla trött när jag åkte hem från jobbet idag. Fick ett bekymmer ganska sent i em. men det får jag försöka lösa i morgon, blir lite stressad av sådana problem för tillfället. Men när jag vilat ett tag blev det 5,5 km på cykeln i alla fall. Ja vad har jag sedan gjort.... jo jag flyttar bilder!! men lite åt gången så.. sida 2 är nu på g, men så kom jag på en sak till som jag lagt till på första sidan. Men ska nog försöka ta mig an sängen i god tid i kväll. Blev lite illa till mods då jag fått en inbjudan till vaccination till Jackie av vet. Mila - vilket blev en ny påminnelse... Men go´natt med er alla, så får vi hoppas på en bra onsdag!

20170130 Haft en ganska go dag idag och lite extra lat... Lite Svea träning på vår promenix - men idag gick det sämre, springer gör hon och springer och springer men inte förrän hon kommer på att koppla på näsan hittar hon dummyn så ingen fokus idag och då blev det heller ingen mer träning. Men jag har suttit här en del och nu är första sidan klar, men har lite till att fylla på där så småningom. Så i kväll har vi varit i Vaggeryd och reviderat räkenskaperna för SBK Attila. Och i morgon börjar så en ny jobbvecka för mig. Ha det bäst!

20170129 Idag har det känts helt ok, var faktiskt sämre igår men det är väl så med den här sjukan att den delvis sitter mellan öronen. idag när vi gick med hundarna hade vi lite apporteringsövningar med Svea eftersom mannen var positiv till att hjälpa till. Många av övningarna kan man inte vara själv. Och det här var något helt nytt Svea, vi gjorde en enkelmarkering och två dubbelmarkeringar. gick inte helt klockrent men för att vara för första gången löste hon det mycket bra och någon tvivel på motivation finns inte - även kastaren har lite att lära..... Men det var en nöjd Svea med hem. Så har jag gjort något tråkigt - nämligen strukit... men nu är strykvätten borta så även juldukarna, så himla skönt. Emil har varit här en sväng i eftermiddag och ätit hare med tillbehör och sedan gjorde han ett besök hos sina syskonbarn, vilket han brukar och de blir överlyckliga när Emil kommer. Har i kväll gjort 5,5 km på cykeln och det kändes riktigt bra - och glad är jag. Lite ost och vin sedan i kväll eftersom vi åt i em. har sedan varit lite blandad tv-tittande. I morgon ska jag inte ringa VC och det känns också så skönt. Så i morgon får vi se vad dagen bjuder på.... på kvällen ska vi till Vaggeryd och gå igenom räkenskaperna för SBK Attila. Ha nu en bra måndag!

20170128 Jakt i Beth idag men med drivande hund. Men Svea fick ändå vara med på ett hörn, för att söka på ett påskjutit rådjur och det fixande hon galant. Jag hade tvinsen här några timmar, men Evelina har kommit i åldern för mammalängtan. Och det rör sig mycket i huvudet på dessa fyraåringar - de pratar mycket om mina änglahundar och undran idag var att när Svea dör ska jag följa med henne till himlen då.... ja det är inte lätt för de små och man förstår deras oro. När så Emma kom för att hämta dem, tog jag mina doggs och gick ut - och det var skönt med frisk luft. Förberett maten till kvällen som bestod i hare och sedan flyttar jag bilder och undrar om jag någon gång blir färdig med detta projektet. Mätt och trött slöas det nu framför tvn. Ha en skön lördag!

20170127 Fredag kväll... finns det något bättre? Mannen har lagat mat medans jag städade toarna - klart till i morgon. Lite Svea träning. God mat, slötitt vid tvn - vad kan man mer önska? I morgon är det jakt i Beth och jag har lovat ha tvinsen mellan 10 och 13 då Emma vill vara med en stund och det känns helt ok för mig. Här är ingen maginfluensa på g... än.. Hoppas att du är ok nu Maria? Sovmorgon i morgon, tvinsen här ett tag, liiiiite andfådd än men känner mig hoppfull. Ha en skön kväll och en go´lördag. Kram till Er!

20170126 I går var det syjunta och det blev för sent att sätta sig här. Idag slapp jag handla eftersom mannen gjorde det. Känner mig bättre dag för dag, och när jag kom hem idag blev det en kortare cykeltur 2,7 km och det gick bra och flåset bättrar sig. Lite Svea träning har det också blivit. Men största delen av kvällen har jag suttit här och flyttat bilder. Första sidans kullar som ska vara där är klar, men sedan är det ju ett gäng som inte ska vara där. Det här är ett pilljobb som kommer att ta tid. I morgon fredag och sedan helg och denna helgen hoppas jag kommer att bli bra mycket bättre än de två sista då jag inte känt mig alls bra. Ha nu en riktigt bra fredag! Och en person hoppas jag får en riktigt bra födelsedag!!

20170124 Länsklinikmötet i Eksjö var mycket bra, men så har vi en bra Klinikchef som tyvärr slutar i April, så efter det får vi väl se vad som händer. Har haft en sådandär sömnlös natt. Instruktörsmötet igår var av blandad karaktär och så fick jag för första gången träffa en gammal instruktörskollega som har påbörjat sin cancerbehandling. Så det var starka intryck som for runt i huvudet i natt. Har tittat lite på gamla anteckningar för som det ser ut idag så ska jag Linda och Cicci hålla en jaktapporteringskurs. Har också haft lite Svea - träning. Mannen är i kväll på instruktörsmöte för viltspåret. Har också hållit på en del med att flytta bilder och det tar lite tid, men tar jag lite var kväll ska det väl bli färdigt nå´n gång. Men det lär bli en tidig kväll eftersom det inte blivit många timmars sömn natten som varit. Hoppas att ni får en riktigt bra onsdag som för min del innebär uppstart av sykvällen!

20170123 I kväll blir det mycket kort, har varit på instruktörs möte med föreläsning av Annelie Damberg och till slut fick vi ge oss - en dag i morgon också även att det var mycket intressant. Har varit på VC idag och på röntgen av hjärta, lungor. Nya rön om andfåddheten antagligen beroende på för hög dos av blodtrycksmedicinen så nu är den halverad. Dr idag trodde inte alls på någon Laktos. Alla världen bra från blod tömningen förra veckan och även testerna idag endast röntgensvaren kvar. I morgon har vi Länsklinikmöte i Eksjö. Det var allt för i kväll, ha det bäst!

20170122 Idag har jag och Svea haft det riktigt mysigt, när lugnet lägrat sig här när herrarna stökat sig iväg. Vi hade en skön sovmorgon och sedan långfrukost. Flåsade på här lite på fm. med lite ditt och datt. Inte det vädret vi hade igår men vi gick till skogs och hade med en dummy Så det blev både promenad och träning, och med dummyn i min ficka gick denna örehättan jaktfot i flera hundra meter när vi gick hem - tala om att älska denna tygpåse. Träningen gick också bra, men eftersom man är själv och måste lägga ut dummyn själv var det lite problem med kvarsittningen men det gick ändå bra tycker jag. Släktträdet är nu färdig gjort, har bytt ut bilderna på Jackie och Elsa som nu är på fotopapper och blir en helt annan lyster på och de andra hade bleknat en hel del. Fick foton på Liisa av Maria i julklapp så det och ett på Märta sitter också nu där. Och hela släktträdet mitt i köket och i min närhet alltid. Men det var inte lätt att fota det utan att få med blänk och annat men detta får duga. Så småningom ska jag ha det på annan plats på hemsidan var har jag inte bestämt än. Och så har jag börjat med omplockningen av "Bilder från valpköpare" och det mina kära vänner kommer att ta sin lilla tid. Men det kommer att bli i kullordning och som det är nu är det hej kom och hjälp, men den som lever får se. I morgon blir det ett snack med vc så får vi se vad det leder. Nu har jag suttit här tillräckligt för idag. Ha det bäst ni alla!!

20170121 Idag har jag varit ensam hemma då doggarna var med Göran och jagade. Och det var så tyst och konstigt och det gick långt framåt dan innan jag kom till skott med att göra något. Men har i alla fall ansat av golven och nu tror jag att det sista av Sveas löp är borttorkade för nu är det över. Något jag definitivt inte gillar är att jag blir så fruktansvärt andfådd, när jag ansat golven kändes det som jag sprungit ett maratonlopp - känner att det här kan jag inte acceptera så det får väl bli vc igen..... har nu tagit tag i sidorna "Bilder från valpköpare" vilket jag tänkt på sedan i somras men efter allt som hände då har det legat på is. Efter mycket funderingar hur det ska gå tillväga så har jag i kväll haft ett långt samtal med min webbmaster Lena och vi har diskuterat hur man smidigast gör det - datortänk är inte det enklaste och datorer tänker inte som vi. Har varit ute i hundhänget och plockat upp det mesta av det Svea burit ut och det blev en hel fodersäck full med tidningar, sönderbitna leksaker, bitar av hundfällar och lite annat smått och gott. Men nu i kväll är det trötta hundar som har skött sig mycket bra under dagen. Svea är med varje drev med Hunter få vila i bilen ibland. Nu ska jag bänka mig framför tvn, ha nu en go lördagkväll och en skön söndag och så hoppas vi att den blir lika ljuvlig som idag.

20170119 Då har jag jobbat idag och det gick bättre efter hand - tycker inte om att jag blir andfådd, men enligt tant Dr blir det så... får se hur det utvecklas. I morgon redan fredag så en otrolig kort vecka. Har inte gjort så mycket sen jag kom hem, lite Svea-träning och sedan har jag suttit och plockat lite med bilder i "Mina Bilder" och det är ett gäng och samtidigt funderat hur jag ska gå vidare med dem. Men nu är uret över läggdags så jag säger Go´natt och ha en bra fredag!

20170118 En orolig natt då telefonen ringde vid 1 och så var det snöröjning på gång. Vid ½9 kom han hem och då frukost och sedan ut och jaga hare och det här i byn och jägarna var redan komna - sova va är det.... att han orkar den karl'n men det lär väl bli en tidig kväll för honom. Svea har haft fullt upp idag med att hålla koll på stövarna som ibland har varit ganska nära. Så det har gapats och hon har farit ut och in. Har ju inte varit läge för mig att gå till skogs. Och framemot eftermiddagen kom en fruktansvärd dimma, kunde inte ens se grannens hus. Men vid ½4 idag ville jag inte vänta längre eftersom mörkret kommer. Så på med reflexkläder både på mig och hundarna och sedan blev det endast koppelpromenad även för spelevinkan vilket kan vara nyttigt även för henne och vi gick till grannbyn. Har också idag klippt klorna på dem, tyckte inte det var längesedan det gjordes men de slits ju inte i detta underlaget. Torkat golv och grejat med lite av varje och kommit fram till att i morgon ska jag jobba, tycker ändå att det känns bättre så så får det bli. Ha nu en bra torsdag!

20170117 Har varit på vc idag och de har nästan tömt mig på blod... 6 rör fyllde de med bl.a.  koll på Laktosintolerans,  sköldskörteln och en massa annat. Under tiden tills svaren kommer är det omeprazol 2/dag i 2 veckor blir det inte bättre ny kontakt med vc. Men jag hoppas att det här ska hjälpa och att värken "fyllnaden" och "luften" ska ge vika. Är hemma i morgon också. Var i alla fall ute med hundarna när jag kom hem och jag och hundarna njöt av frisk kall luft. Har pulat lite känns bättre att röra på sig än att sitta still - men är ganska trött. Nu hoppas vi på en bra frisk dag i morgon! Ha det bar alla!

20170116 En härlig vinterdag och det nöp ordentligt i kinderna på våran promenix idag. Är inte helt ok och har i kväll bestämt mig för att vara hemma i morgon. Min mage är inte som den ska så det blir vc i morgon. Trodde att jag själv kunde reparera med omeprazol och kost och så har inte varit fallet..... är väl magkatarr eller något i den vägen så det får bli vc i morgon utringningstid 7.30. Är trött trots 2 tim middagsvila så vi får höras i morgon! Ha det bäst mina vänner!

20170115 Jodå jag lever... i torsdags var det mycket telefon så tiden gick och det blev för sent att sätta sig här. I fredags var jag dödstrött när jag kom hem efter att  tom fått jobbat över en fredag. I går lördag hade jag Evelina här från fm. som också skulle sova över och eftersom hemlängtan började hägra här vi läggdags blev det heller ingen tid till att gå in här. Idag på fm. kom fadern och hämta flickebarnet och sedan gick vi ut med hundarna i ett härligt vinterväder. Har i veckan också fått en tråkig nyårshälsning med att Kenzo Hundskallet´s Izor av Zack fått vandra över regnbågsbron, så mina varma tankar till Susan och Kim som har förlorat en kär vän. Tyvärr vet jag inte orsaken, vi har genom åren inte haft så mycket kontakt och när matte har skickat bilder har det varit i pappersformat vilket bara kan glädja mig. Trots att hon är mycket yngre än jag lever hon inte alls i den digitala världen trots att jag bett henne skicka bilder och annat digitalt har det inte blivit så. Tänker i alla fall skicka ett brev om min beklagan till dem. Har idag tagit en härlig kall vinterbild på mina hundar. Valpletandet fortgår och det är verkligen inte enkelt.... om det ändå vore så att man kan gå in på Blocket och bara hitta en valp. Och visst kan man det, ligger en kull där sedan strax före jul, men när man kollar närmare på kullen vill man helst börja gråta. Men mitt letande fortgår och i kväll har en lite ljusning skett, så får vi se vad det leder. Och nu är julen även här nerpackad och när jag packar upp den igen hoppas jag innerligt att det under året har skett positiva händelser så det inte blev som till denna julen. Hoppas att ni får en riktigt skön och bra måndag!

20170111 Idag var det inte nimmet att åka hem fån jobbet, blåst, snöblask och drivor med snö. Fick skotta mig in. Mannen gett sig ut på snöröjning vid 14.30 så det var en del snö hemmavid som jag fick skotta undan. Trodde jouren på jobbet idag skulle vara lugn och beskedlig, men ack vad jag bedrog mig - 11 pat. på 2,5 timme så ingen rast och ingen ro. Har många djupa funderingar ang. valpen i söder och har nog kommit fram till att jag vill äga den själv. Så därför fortsätter mitt letande och jag tar hjälp av min mentor. Så för tillfället är min lilla hjärna full av funderingar. Och för att den ska fungera både med valpfunderingar och jobbet säger jag nu go´natt och hoppas på ett bra väglag till jobbet i morgon.

20170110 Ja det var ju ett ordentligt uppvaknande att komma till jobbet, full spruta hela dan. Var sedan på A6 för att byta batteri till garageporten, inte dåligt att det hållit i nästan 7 år. Kan väl inte säga att jag har sprudlat av energi sedan jag kom hem. En liten besvikelse också att det endast blev två tikar efter Nanna så det är fortfarande osäkert hur det blir, avvaktar kontakt än då jag av erfarenhet vet hur trött man är efter nästan två dygns vakande vid valpningen. Så lite off känner jag mig och är också trött. Men i morgon tar vi nya tag igen. I morgon har vi kanske busväder också så då kör vi med tungan rätt i mun. Ha det bäst!

20170109 Så var det töväder idag med + och nästan lite regn - föränderligt är detta väder och på onsdag snö enligt SMHI. Eftersom det idag var +grader tog jag ut bilen för en snabbtvätt och helt ren blev den inte - en vit bil utan avfettning blir inte ren, och så var det ju inte helt skönt väder att tvätta bilen i ändå trots +, men nu kan jag ju se bra ut igen...... Det är lite spännande i kväll för i kväll/natt/morgon kommer förhoppningsvis min valp att födas blir uppdaterad lite då och då. I kväll har det varit en hel del mediakontakter vilket alltid är trevligt, men det är ännu trevligare med en live kontakt - Tack för ditt besök idag Linda. Har gjort en liten cykeltur. Då ska jag jobba i morgon - känns i kväll som det hade kunnat kvitta. Hoppas att ni får en riktigt bra tisdag.

20170108 Idag har det bara varit jag och Svea hemma då det var jakt i Botorp. Så en skön sovmorgon när lugnet lagt sig. Och framemot fm. gick vi ut, men eftersom Svea var olydig och sprang till rävåteln och fick bli hämtad, efter att ha talat om mitt missnöje blev det en hel annan route. Men när vi kommit hem hade ilskan lagt sig och även damen i fråga ville vara mer till lags så det blev lite apportering utomhus inte riktigt så enkelt som inne men det mesta satt där ändå, fick höja rösten några gånger som gav resultat. Så vi har haft en riktigt skön dag, förberedde maten till ikväll, den vanliga dammsugningen, sappat runt vid tvn och bara slöat. Nu har vi tittat på den nye norske serien så nu blir det nog snart sängen är väl bäst att komma in i lite vanlig rytm eftersom ledigheten för den här gången är slut. Ha det nu så bra!

20170107 Ja idag var det betydligt skönare temperatur endast -5, men det snöade en del när vi var på hemgång med lite blåst så det blev kallt när man kom ut från skogen. Idag har jag gjort äppelkaka, köpte ju äpple till jul som naturligtvis ingen äter så det fick bli äpplekaka av dem. Sedan har jag storstädat kylskåpet efter julens instuvning på härsan och tvärsan - men nu var det ganska tomt. Så alla hyllor och lådor är nu tvättade, så rent och snyggt i kylskåpet. Men det roliga i det hela var att mannen satt under hela tiden och kollade skidor - det gjorde i och för sig jag också samtidigt som jag höll på - men hans kommentar innan han gick till lagårn - och du håller på att pyssla.... kan bara tänka mig vilken stön och stonk det hade varit om han skulle haft "pysslat" . Men nu ska jag inte pyssla mer utan göra som "pysslingen" sätta mig framför tvn.... Ha det bra!

20170106 Trettondedag Jul blev en riktigt kall sådan i år. Så vi gick inte med hundarna förrän mitt på dan, men då hade Svea pockat på utgång en bra stund. Och det var bistert men skönt och vackert också med en klarblå himmel. Fotade hundarna och har nu städat här lite, även att julen för mig inte är slut förrän på Knut. Har också gjort en ny sida som heter "Första sidor" , den gör man lite annorlunda än min bloggsida så jag fick t o m använda det jag har mellan öronen. Men faktiskt lite stolt över mig själv när jag plockar bort vad som varit på första sidan under året - det är faktiskt en hel del. Och eftersom jag haft mina undringar om andra väldigt  uppfödare som inte uppdaterar sina sidor. Läste en kommentar på FB nu i helgen " hemsidan har jag inte uppdaterat på flera år" och det en mycket aktiv uppfödare - vet inte riktigt hur de tänker och allt ska väl inte gå genom FB.... och det försvinner ju ner i flödet. Men det är upp till var och en men jag tänker i alla fall inte sluta med min sida. Här finns ju nästan allt och är som en dagbok som man kan bläddra i och minnas både med skratt och gråt. Jaha då har jag stuckit ut näsan igen men nu ska den här näsan bänka sig framför tvn med mitt sticke. Ha det bäst alla vänner!

20170105 Mannen "hann" att följa med till stan.. Var på Jysk och köpte enkelmadrass med el-uppblåsning,  dubbelmadrassen blir för dig Maria.. På Maxi och inhandlade lite föda. Sjögrens och det blev nya kängor till mannen. Ikea för komplettering av ljus och div. även lunchen intogs där. Träffade en skolkamrat där och vi språkade lite har ju annars bara kontakt via FB. Efter den lunchen halkade vi hem - mycket halt var det och en vättersnö som vräkte ner mellan varven. Efter att varor packats upp blev det en middagsvila gud va skönt... Städa toan och det blev lite Svea träning - faktiskt börjat med ett nytt moment "stå" som ju fortfarande är i sin linda. I kväll blir det hasselbackspotatis med oxfilé och beasås. Ha nu en riktig go Trettondagsafton!

20170104 Idag var det som min far sa att det var vargavinter, inte så väldigt många grader men det blåste ordentligt. Så det var på med varma vinterjackan och björn-f-mössan, och det var skönt för samtidigt i blåsten så snöade det. Men hundarna verkade inte frysa och det gjorde i och för sig inte vi heller, men hade klätt oss efter vädret. Köpt en symaskin för ett tag sedan och tyckte det var dags att få i gång den och när jag väl kom igång med hur den fungerade lagade jag upp det som har legat och väntat på det, och det kändes väldigt bra. Det har också blivit lite Svea träning lite försiktigt eftersom hon nu äntligen löper vilket jag väntat på ett tag. En cykeltur har det också blivit och lite annat jox. I morgon ska vi åka till staden för lite inköp och antagligen följer mannen med om " han nu hinner" ja ja dessa karlar - men jag var lite giftig. Hör just väderleken om hur kallt det ska bli i morgon och här har vi nu -8 och stark blåst så det är väl skönt att inte behöva vara ute. Hoppas att ni får en bra onsdag!!

20170103 Nu äntligen är jag här med den nya sidan och som vanligt strulade det. Har ju nu gjort detta så många gånger och lik-f blir det strul. Började på fm. eftersom jag nu är barnledig. Med eftersom det inte gick tog jag hundarna ut i kylan och det bet ordentligt där det var öppet trots att tempen inte visade så många grader. Tänkte att efter en skogsrensahuvudetpromenad skulle jag komma på vad jag gjorde för fel utan att behöva ta hjälp av Lena. Och det hjälpte! Har en full lösbladsbok efter alla mailkontakter jag och Lena har haft under åren. Så den gick jag igenom och kunde faktiskt rensa bort en del och till slut hitta jag ett blad där det stod att index skulle köras över också - och helt plötsligt fungerade det. Nån gång i tiden ska jag recensera detta lösbladssystem. Få väl i alla fall göra en kort resumé över nyårshelgen som firades ihop med Emma med familj, Emil och Freja. Lugnt och stilla är väl för mycket att säga för de tre kusinerna höll igång ända fram till tolvslaget. Men när det var över och kusinerna gått hem slocknade Freja innan hon fått huvudet på kudden. Nyårsdagen blev det förstås en promenix blir ju inte så långt för att Freja ska orka gå, resten av dagen var det rätt lugna puckar, Johan kom på tidigt em. och när de skulle åka hem ville Freja stanna kvar och sova en natt till och då var uret 17 och hon var jättetrött, vid 18 gick det inte att hålla henne vaken längre och hon sov sedan till 7 på måndag morgon. Och eftersom Johan skulle till skogen en sväng fick hon stanna kvar - ja detta barn är helt fantastiskt att ha på alla sätt. Johan kom efter att jag och Freja varit ute med hundarna och vi åt middag tillsammans, men sedan ville hon följa med pappa hem och idag har hon åkt hem till mamma, och denna gången har hon varit här i över 1 vecka - och jag saknar redan denna unge. Nu blev det ett långt inlägg med det får kompensera 2 dagar. Jag hoppas att 2017 har startat bra för Er, än så lännge är här frid och fröjd och om ca 1 vecka hoppas jag att "min" valp föds, hjälp mig nu att hålla tummarna på minst tre tikar så jag får en... Nu ska jag försöka få lite vettigt gjort efter allt sittande med detta "måckel" men jag dyker nog upp här lite senare har en del jag tänkt göra men det kommer att synas på första sidan. Ha nu ett riktigt Gott nyss påbörjat 2017!!

 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989  E-post  solgerd.h@telia.com