Nytt och Bloggar

2021
 

20210804 I går kväll var det födelsedagskalas för tvinsen som fyllde 9 år när de var hos pappa. Så de blev firade och hela familjen samlades hos Emma och Herman och vi hade en härlig kväll. Njuter så att man kan träffas alla igen. Var mulet på förmiddagen idag så jag har städat lite och faktiskt putsat några fönster både på insidan och utsidan. Ansat i mina tomatplantor som nu definitivt går in i sitt slutskede, kommer inga nya blommor längre utan bara att vänta ut de som ska mogna, sedan blir det ut! Höll på då en del på förmiddagen och på eftermiddagen blev det riktigt soligt väder så jag och Svea och Olga åkte till sjön och där var det gudomligt spegelblank sjö och en värmande sol. Så det fick första härja och bada fritt och sedan fick de några lååånga bollkast så framförallt Svea får röra på sig för det märks på henne att vi under ganska lång tid har haft hundar som inte velat äta. Tyra var ju hopplös att få till att äta under dräktigheten och Olga är också svår till att få att äta, dissar hur mycket hundgodis som helst numera och har man gjort ett godisuppletande så har då Svea varit först som är som ett sopnedkast och snabb som ögat. Lite foto på valparna idag och det glipar mer och mer i ögonen, de har också fått sin klor klippta i sovande ställning. Har också idag registrerat valparna vilket man gör digitalt och det brukar gå fort, men det är hårt neddraget på SKK också i semestertider. Har lagt lite kött i marinad så mannen inväntas som åkte hemifrån 6 i morse - så 12 timmar har han varit borta nu. Ha en supertorsdag!

20210802 Idag på förmiddagen kom det förväntansfulla barnbarn för att titta på valparna, och efter handtvätt och sprit fick de klappa dem medans ja la ut dem för att byta täcke och idag kunde man se att de börjar att glipa lite i ögonen. Eftersom resten av familjen också var med blev det en brunch. Så fantastiskt roligt att kunna träffas alla igen - man blir så lycklig! Strax efter de gått ringde Emma och tyckte att Olga kunde komma till dem så att bara hon och Viking fick lite tid tillsammans och hon skulle begränsa deras rusande. Och hon var där i flera timmar och när hon kom hem var hon helt slut, slocknade totalt och vakna inte ens när Göran kom hem. Får höra sedan hur det är med Viking. Medans Olga var hos Viking tog jag med mig Svea och gick hela rundan - och det är längesedan jag gjorde det. Men när vi gick tyckte nog Tyra att det var orättvist för när jag gick förbi fönstret satt hon i det!! och blomkrukan på golvet!! Hon får ju gå fritt ut och in när de andra är borta eller instängda, vi vågar inte än släppa ihop dem för fortfarande vaktar hon valparna mot de andra hundarna även att det har blivit mycket bättre - men det får inte hända att de ryker ihop för då kan vi få ett elände i framtiden. Och de andra bägge har vant sig vid att bli instängda i sovrummet när Tyra ska ut. Nu ska vi äta lite "crockad" mat det var ett tag sedan nu och bara ta det lugnt. Ha en bra tisdag!

202100801 Då var vi inne i augusti... Valparna var lite pipiga på tidig förmiddag, solen kom ju fram och det blir snart varmt trots markisen nere o fläkten på. De har ju legat på fäll de sista dagarna men bytta nu till de svalare täcket och det blev tyst o lugnt i valplådan så de var för varma. Det är 1 månad sedan som jag var och tränade nere på Öråsen, den 1 Juli var jag där och den 4e hittades den döda älgen inte långt från där vi tränar så både av den anledningen och förstås den enorma värmen vi hade då var det inte läge att vistas i skogen varken för folk eller fä. Men idag fick Svea och Olga lite annan träning än bara vid vattnet. Så det blev apportering och lydnadsträning i lite olika varianter, och de var på hugget och hade faktiskt inte glömt allt - och det var riktigt roligt. När vi kom hem tog jag tag i städningen av bilen "invärtes" och det var "lassvis" med sand för när Emma och Viking är med sitter han på golvet i framsätet. Och Tyra både kräktes och det rann ju av henne på resan till Göteborg, trots att jag lagt ut skynken kom det ju lite utanför det. Romy tog ju hand om det värsta men det är inte lätt utan vatten. Men nu är bilen städad och urtorkad, har inte orkat ta i tu med det innan i veckan. Emma ringde och ville vi skulle åka till sjön och vi bangar ju inte men nu la jag ut handdukar för att spara min "rena" bil något, så hundarna fick lite kast med boll och fick simma ut ordentligt, så i kväll räknar jag med trötta hundar. Ha en bra måndag!

20210731 Tidig morgon då Tyra ville ut vid 5 snåret. Göran gick med hundarna så Tyra fick komma ut och röra på sig. Emma kom hit så vi har fotat valparna som idag är 1 vecka gamla, som inte är det enklaste för de är inte precis stilla. Men efter ett antal bilder blev det någon som fick bli ok och de ligger nu på framsidan. Ny vikt på dem och den finns på deras sida. Har i eftermiddag haft besök av en trevlig familj som bara fick titta och som också bor ganska nära och vi har kommit överens om att de ska ha en av de otingade killarna och det känns riktigt bra. Ha nu en bra söndag!

20210730 Lite fix på morgonen med valpar men framförallt modern - inte så mycket nu iof det kommer att öka! Var sedan i stan för att köpa både hundfoder och valpfoder samt avmaskningsmedel, var också en sväng till ÖB för lite komplettering. Lunch och regnpaus. På eftermiddagen sedan åkte vi fram till Holländarna som nu är här så också Anna-Stina nu 88 år. Har inte träffat dem tidigare pga. valparna, så vi satt och prata i över 2 tim. Sedan måste jag hem för att Tyra skulle rastas och få mat. När hon fått det åkte jag till sjön med de andra så de fick springa och bada av sig. Har haft telefonkontakt med valpspekulanter och det blir besök framöver. Nu är uret 7 och de andra bägge proppsar på mat så vi får höras i morgon!

20210729 Idag har det varit ömsom sol, störtregn, åska och halv storm. Har förstås suttit och tittat på de små liven och videospelat dem, lägger väl ut det på FB-sidan ska kolla hur den blev. Annars har det varit datorjobb det mesta, så nu är P-kullens sida klar och har lite mer utförligt berättat om vad som hände, så börja det åska o datoravstängning. La sedan ut två bilder men har inte fått det till att funka har gjort om det 3 gånger samt döpt om dem men de kommer inte ut så nu struntar jag i det så länge så får vi se om det är fel på mig eller datorn. Snart ska vi åka till sjön och ihop med Viking, och där får de springa av sig och det blir Göran som åker så ska jag ta hand om Tyra som också behöver röra på sig när de andra bägge inte är hemma. Hon vaktar fortfarande men blivit bättre men vi vill inte utmana någon dumhet. Vi hörs välan i morgon så ha det bra till dess.

20210728 Har inte skrivit här på två dagar pga. åska och i går började det vid middagstid och höll på i timmar, blev lite lugnare och satte på datorn och vid ½7 satte det igång igen. Det positiva är att Olga inte reagerar lika starkt nu som efter jättesmällen, hon reagerade endast för den åskan som började igen ½7, men släppte det snabbt när det slutat att mullra. Det går jättebra för Tyra och de små, har inte vägt dem idag eftersom igår vägde 3 över 5 hg och de andra 2 närmade sig det. Så nu blir det inte vägning förrän på lördag. Men Tyra är väldigt vaktig om sina valpar och vi är väldigt försiktiga så inga dumheter händer, så de andra bägge blir instängda när Tyra ska ut och vi har satt dubbla grindar så det blir som en sluss innan man kommer in till valparna. De andra bägge har fått både promenix och bad med spring i benen vid sjön ihop med Viking. Ska försöka få till P-kullens egna sida om det nu inte sätterigång att åska. Vi hörs när det funkar!

20210725 Att jag inget skrev här igår förstår ni nog. Tyra började bli valpsjuk kl. 3 i lördagsmorse flämtade och hässjade, lugnade sig och satte igång vid 5 igen. Var sedan rätt lugnt och jag kunde sova någon timme. Var orolig på morgonen och förmiddagen  bitvis. Emil kom hit eftersom Göran skulle till mossen, men tycker förstås att det är jättetråkigt att sitta här, så vid 12.30 sa jag att han kunde åka hem för Tyra var helt lugn låg i bädden i vårt sovrum med benen i vädret. Men Emil hade nog inte kommit mer än till Bondstorp så for hon ut hade henne under uppsikt naturligtvis då kom det vattenblåsa och for ute med en handduk i fall det kunde varit en valp men den var bara vattenfylld, hämta en koppel och fick in henne i valphagen. Ringde Romy som skulle komma på stört men har ju 1 timme i bilen. Innan hon kom hit kom det ytterligare en fylld blåsa med grönt innehåll och det är ju det sämsta som kan hända grönt i dessa sammanhang är definitivt inte bra. Romy kom vi diskuterade lite men inga krystvärkar några få sammandragningar. Ringde Djursjukhuset i Jönköping och de kan ju stoppa upp sig någon annan stans, 1 vet men ingen sjuksköterska!!! tar inte in några nya efter 16 ( jag ringde 15.30) fast de har akutöppet till 19 utan blev rek att ta kontakt med Blå Stjärna - kan tala om att jag inte skrädde mina ord i det samtalet och hoppas att det går fram till höjdarna som skor sig på oss djurägares bekostnad. Också vart i kontakt med Distrikt veterinären som var jättetrevlig men talade om att de än inte gör sådant på smådjur. Ringde också till Blå Stjärna förstås och när jag berättade om situationen blev personen där bekymrad för gröna flytningar i detta läge är inte bra, och han tyckte vi skulle åka meddetsamma och hälsade oss Välkomna! Tack o lov var Romy här och körde för jag var definitivt ingen bra bilförare efter natten och dagen. Blev mycket väl omhändertagen när vi kom dit - det stora bekymmret var att de hade hårda Corona restriktionen så endast 1 med per djur. så jag satt ensam i rummet i 6 timmar, frågade om vi inte kunde byta så att Romy fick komma in och jag kunde få lite vila men det fick vi inte. Men vet Erik en jättegullig kille kände på Tyra och kände en valp långt tillbaka som han trodde inte levde. Men Tyras kalk o glukos värden var jättedåliga så dropp sattes och vi diskuterade också om snitt. Men efter en stund kom värkarna tillbaka och första valpen föddes full vid liv, jag fick bra backup vilket jag krävde eftersom jag var ensam, men jag tog emot och drog ut varje valp men sedan fick de komma in och suga och se över valpen. När de fem valparna var födda mycket pigga, bestämde vi att göra en röntgen för att se att det inte var någon kvar som kunde ställa till problem - men Tyra var tom och vi kunde så småningom åka hem. Att jag var trött är väl bara förnamnet. Och när vi hade installerat Tyra och valparna försökte jag sova lite men låg inne hos dem och det var väl inte många ögonblick jag sov, för ett halvt öga på valparna och Tyra som ville gå ut. Och fick också tillslut stänga in de andra bägge i sovrummet som hade svårt att acceptera ljudet av valpar och att jag var där inne. Så morgonen idag började ganska tidigt, men har nog sovit 1½ timme idag, men än är jag långt ifrån i kapp. Valparna är vägda och killarna har fått sina färgband, tjejerna är så olika så dem ser jag skillnad på. Tyra har fått sin passning med att serveras mat där hon ligger och gå ut när det passar henne. Nu har mannen fixat lite föda och jag antar att jag somnar kvickt i kväll. Vi höres!

20210723 Väldigt dimmigt på morgonen och någorlunda temp. Går inte med hundarna för tillfället av olika anledningar. Så tog ut grästrimmern och klippte en omgång, men då var det redan väldigt varmt. Tog lite ogräs och saltade men sedan gick det inte att vara i solen. Pulade lite inne, satt upp ett lakan för fönstret mot söder som inte täckes av markisen. Allt är nu framplockat och klart inför valpningen - endast kvar att koka saxen och navelsträngsklämmorna men det gör man direkt inpå. Tyra matas flera gånger per dag med det som damen behagar, idag har det varit köttbullar och skinka, bacontuggben och grisöron. Hon ligger gärna i sin valphage och har gjort det sedan den sattes upp för ca 2 v. sedan. De andra bägge får verkligen stå vid sidan men det har varit varmt idag igen så de behöver inte så mycket i värmen. Åkte med dem till sjön i sen eftermiddag så de fick härja runt men det var olidligt varmt att sitta där, så de fick 3 kast med bollar så lite aktivitet och motion. Sedan åkte vi hem och jag gick in i duschen, förberett maten till kvällen och nu ska jag bara ta det lugnt och jag tror att natten också blir lugn, men kommer att stänga in dem i kväll för vill inte ha någon valpning ute - men jag tror inte det blir i natt och nog inte i morgon heller .... hon parades ju ganska sent i löpet... men man vet inte den ene tiken är inte den andra lik - och man lär sig hela tiden om hur olika tikar har det... visst är det fantastiskt!! Med alla de 15 kullar jag har haft har ingen varit lika.... Likaså mina tre gradiviter och förlossningar som definitivt har varit olika. Tar nu en paus och tar det lugnt i kvälla för man vet aldrig i det här tillståndet vad som komma skall!!! Ha en skön fredag kväll... och vi kommer att höras!

20210722 Tack och lov är Tyra sitt vanliga jag i dräktigheten, och idag har hon varit riktigt pigg och ätit bra med gourmé mat förstås ville t.o.m. följa med när jag åkte med de andra bägge till sjön. Så jag och Tyra har varit pigga idag jämfört med hur det var igår för då var det inte roligt. Så jag har fått lite gjort här inne, hade behövt ta hand om gräset också men det har det varit för varmt för. Känner mig lugn i kväll och Romy är på hemväg från Gotland och är nu redo, när Tyra är det. Morgondagen lär nog bli lugn men sedan får vi se vad som händer. Ha nu en bra och varm fredag!

20210721 Idag hände det som inte fick ske. När vi satt på altanen och hade precis avslutat frukosten kom en skrikande och darrande Tyra in. Hon skrek till så fort man rörde vid huvudet. Men tillslut lugna hon sig lite så vi fick titta på henne. Såg då att hon var svullen i höger öga och röd. Fick komma till Djursjukhuset på deras första akuttid. Och där gjorde man en grundlig undersökning av ögat samt hennes allmäntillstånd - och allt såg bra ut. Svullnaden hade också gått ner. Men när vi kom hem så skrek/morrade hon så fort de andra kom i närheten och när Emil kom vid 11-tiden skrek hon också vid närkontakt. I eftermiddag har hon sedan i princip sovit, fick i henne några köttbullar mitt på dagen. Hon har varit ute och gjort ifrån sig både 1 o 2 och det var helt ok. När Göran kom hem tog han de andra bägge samt Emma och Viking ner till sjön. Så de fick lite aktivitet för de har ju definitivt känt av stämningen här och hur jag har mått. Och jag har inte lämnat Tyra utan koll några längre stunder under dagen. Men när de hade åkt till sjön har jag gått igenom hela ät förrådet för at se vad hon ville äta och det blev når köttbullar, "fingodis" och skinka och 3 bacontuggben. Känner ändå att hon nu fått i sig en hel del. Hon måste få energi och valparna tar sitt och hon är stor, jag känner att valparna rör sig så förhoppningsvis mår de bra - hoppas bara att det inte är för många. Det viktigaste nu är att få Tyra och valparna att må bra. Som ni förstår har jag inte gjort så hemskt mycket mer, men känner mig ändå nu ganska lugn och hoppas att natten också blir det, för i morgon går hon in i 60:e dygnet så det är nära nu. Håll nu tummarna för Tyra och mig!

20210720 Börja förmiddagen med att städa av på altanen dammsög/tork och det måste göras på fm. annars blir det för varmt. Har kantklippt i två omgångar, rensat visset + ogräs, vattnat, matat Tyra, varit hos Viking 1 timme. I eftermiddag när Emma kommit från jobbet tog vi hundarna till sjön och idag var det nästan att Viking badade. De andra bägge är ju som uttrar i vattnet, men det härjade också loss på land. Plockat fram lite till det som stundar och kollat igenom. Ska i morgon ringa Distriktveterinären och höra vad de säger eftersom det inte finns någon akutvård kvällstid här längre... hade jag kunnat sätta dit en arg gubbe här nu hade jag gjort det! La lite kött i marinad tidigare idag så det blir det och wokande grönsaker när mannen kommer hem från mossen. I morgon onsdag - ha en bra sådan!

20210719 Fick igår kväll i Tyra sin mat - med sked, men då inget idag. Börja med vattning ute och sedan kantklippte jag en omgång inne hos hundarna medans Göran klippte gräset. Lunch och lite vila därefter hundvård på Svea och Olga, Tyra vill jag inte ha upp på trimbordet och hon är inte medgörlig med varken sax eller klotång och jag vill inte bråka med henne så hon får se ut som hon gör tills det här är över. Robban fick en semesterdag så jag dammsög och även torkat golven. Visst var det varmt men det är ändå skillnad på +24 än 30+ så man orkar betydligt mer. Efter det sattes Svea och Olga in i bilen, och jag försökte få Tyra att äta något och idag kunde hon äta nuggets i små bitar och så ben med bacon på. Och de andra bägge tyckte det var underbart att komma till sjön och de härjade runt och badade hur mycket som helst men tillslut fick det räcka och vi åkte hem. Och jag tog mig in i duschen och förberedde sedan maten. Hundarna fick mat och fick i Tyra lite musch och makaroner och nu ska jag inte göra nå´t. Hoppas att tisdagen blir en bra dag.

20210718 Då har vi mött upp Frejas mormor o morfar i Nykyrka för att lämna av Freja. Vi har ju inte sett henne så värst mycket då hon varit hos Johan, och även han har tagit ledigt för jobb och de har varit vid kusten med husvagn och hittat på en massa skoj med Karro och hennes flickor - och det är ju så det ska vara. Göran gick med Svea och Olga medans jag tar hand om Tyra och hennes ätande men idag har det varit nästan hopplöst att få i henne något och dissade även det som var kvar av gårdagens älgskött. Baconinlindade hundben är det som har gällt idag så det har hon fått o grisöra. Är väl inte den optimala födan för en dräktig tik men vad gör man hon måste ju få något i sig. Ja så mycket annat har det inte blivit idag mer än 30 mil i bilen. Och Olga har varit med de här resorna vi har gjort med Freja. Nu får ni ha en bra måndag!

20210717 En fantastisk bra dag. Fruktansvärd värme förstås men det är vi ju varna vid nu. Göran gick med Olga och Svea tidigt idag och som vanligt försökte jag få i Tyra lite föda. Eftersom det var Emma och Herman som hade huvudansvaret för dagens fest. Så vi bistod med köttet som blev älgstek med sås. Men allt kom hit och potatisen kokades här för enkelhetens skull. Så det blev älgstek med sås och kokt potatis med färska grönsaker mina inlagda gurkor, gelé, lingonsylt. Och sedan glass, jordgubbar och kaffe. En klassisk söndagsmiddag! Margit var så nöjd med att få komma hit och till Beth och när vi ätit klart åkte Johan och en del av gänget en byarunda så hon fick se runt i byn. Men detta var nog sista gången Margit var i byn Beth för det var inte helt enkelt med hela detta projektet för åldern 100år och 6 mån sätter sina spår. Men hon fick träffa alla barnbarn och barnbarnsbarn här på denna sidan. Men efter 3,5 timme var hon trött och Emma och Herman körde hem henne till Vaggeryd. Har varit orolig för värmen som blir på altanen men som väl var har det varit lite fläkt idag och med den ena silverduken uppsatt och fläktar var det helt ok att sitta där ute. Svea och Olga fick sitta i bilen i garaget också med en silverduk över bilen och det funkade också riktigt bra de timmar de fick sitta där, Tyra fick vara i sin valphage. Men nu är det uppröjt och diskat och det känns bra att vi lyckades med detta ytterligare en gång och att Margit var så nöjd vilket är det viktigaste. Nu tar jag det bara lugnt och bearbetar dagens minne. Ha en skön söndag!

20210716 "lite svalare idag" tempen har i alla fall inte gått upp till +30 o det får man vara tacksam för. Var med Tyra på fm. för sista Herpesvaccinet, vägde henne och hon har gått upp ca 4 kg - trots att hon äter så dåligt. Så vad som gömmer sig i den välfyllda magen återstår att se. När jag och Tyra kommit hem gick jag över växterna lite med att rensa visset och vattna där det behövdes. Har också klippt av dillen som nu är frusen och det blev 2, 2 lit plastpåsar, blir gott att ha i vinter eftersom vi äter mycket fisk också. Åkte direkt hem med Tyra men Göran var också i staden för att se om han fick tag i en AC - men de var slut  - hade varit förvånad annars! Men det var riktigt varmt ute bland växterna trots att det "bara" var +28!!! Göran kom hem och vi lunchade och sedan tog jag och hundarna en siesta. Göran hade åkt till sjön för fiska från båten, efter någon timme lastade jag in Olga och Svea i bilen och Tyra fick ett vattenbad och lite gottis och sedan åkte vi också till sjön. Var något bättre där idag då det kom en lätt bris men fortfarande varmt även om det var bättre än i går. Göran blev totalt utskälld när han närmade sig land med båten, Svea var förstås den förste som kände igenom honom men Olga försökte att attackera årorna. Hundarna badade och simmade men sedan tänkte Göran meta från land och då åkte vi hem för annars hade han väl fått dem på kroken. Kvällen har besått i att försöka få in lite svalare luft, lär väl gå bättre än igår men det blev helt ok men vi var också uppe länge. Får gärna bli några grader kallare då kommer vi alla att må bättre! Ha en bra lördag!

20210715 I går var det åska i två omgångar kl. 3 och kl.7 så här var avstängt det mesta. Nu när jag satte mig här kl. 5 visade tempen +30 ute i skuggan och + 27 inne, kan inte säga att man njuter av värmen precis. Är ju ändå någorlunda före lunch att gå med hundarna är inte att tänka på då får man ge sig upp kl. 4. Men jag fick lite gjort på fm. så har torkat ur fönstren från flugor o det de lämnar efter sig, och dammtorkat runt lite o städat av golvet på altanen samt bytt vatten på orkidéerna. För på lördag kommer hela klanen hit då vi ska fira Margits 100 årsdag som var i februari, men nu är de flesta fullvaccinerade. Hundarna mår inte bra i värmen de heller och någon aktivitet behöver de inte och ska heller inte ha. Fredrik Steen var i Nyhetsmorgon där han klargjorde att hundarna har det värre än vi i värmen och att man inte ska aktivera dem. Så här blev det vattenslangen på fm. och för Tyras del också nu i em. när vi åkte till sjön med de andra bägge och bägge två badade och simmade runt länge för det var skönt tyckte de säkert för det var inget rusande på land som de annars brukar och några kast blev det heller inte. Vi var där en stund tills jag och Göran inte orkade vara där mer i värmen för inte en enda liten bris var det. När vi kommit hem fick de varsitt fruset märgben så lite "glass" för dem. Eftersom vi har bröllopsdag idag ska det väl bli några extra!!! En skön fredag!

20210713 Faktum "lite" kyligare på morgonen när Göran gick med doggarna, medans jag försökte få i Tyra lite ätbart. Vi hade bestämt om en lite utflykt med barnen idag så vi åkte till Gislaved med ett besök på Dollarstore som alla pratar om. Och när vi gått igenom det och lite blev det i vår korg men mest till barnen efter det blev det en försenad lunch och när alla var mätta och nöjda for vi hem. Och varmt så in i norden +28 och det gick inte att vara ute för det är svalare inne med alla 4 fläktarna igång. Linda ringde att hon tänkte åka till Hagsjön för att svalka av sina hundar och det hängde jag gärna på så alla fyra hundarna härjade runt och badade/simmade så de blev i alla fall avsvalkade. Vi däremot for nästan illa för idag var det inget svalkande vid sjön och blinningar i mängder. Nu väntar vi på åskan som jag hoppas inte kommer men någon gång kan ju SMHI ha rätt!! Ha en bra onsdag!

20210712 Oj då var ett par dagar sedan sist. Ja här händer inte så mycket i värmen, försöker aktivera hundarna vilket blir mest bad och Tyra försöker jag lura i lite mat i olika former. Men hon börjar bli stor nu och mjölken rinner ur henne. Jo i söndags var vi och hämta Freja men blev hämtad av fadern efter några timmar och sedan har jag inte sett henne. Idag kom Hampus och Evelina hit vid 7 tiden och ska vara här hela veckan då fritids är stängt och de måste annars köras till Vaggeryd. Hampus har varit duktig och klippt gräset i inhägnaden, och Evelina hjälpte mig att ansa Tyra lite i vår säng vill inte ha upp henne på trimmbordet nu men hon var inte bekväm med det men fick av klorna och lite klipp på tassarna. Jag och barna åkte fram till deras när det kom en bi-bekämpare dit eftersom de har en bisvärm som har invaderat deras skorsten. Den killen var ett skämt... han börja med att säga att de inte får gå upp högre än 2 m!!! Va tror de att en skorsten sitter? var ju ingen lekstuga. Han klättrade upp lite grann men nådde definitivt inte skorsten trots sitt långa redskap men hade han gått upp två steg till på stegen hade han nästan nått - men tror faktiskt att han var höjdrädd. Då skulle han försöka inifrån i kaminen, men medlet var så giftigt så då skulle både fiskar och fåglarna dö, så det fick han inte för mig det ansvaret tar jag inte och det bor ju både folk och hund där. Och detta trots att Emma varit i kontakt med försäkringsbolag och denna bekämpningsfirma. Så nu är de fortfarande på ruta 1, men känner jag Emma rätt är inte sista ordet sagt i detta. Efter lunchen sedan åkte jag och barnen ner till sjön och jag stod ut att sitta där i 2 tim. För det är definitivt ingen vila för man måste hålla koll hela tiden, Hampus far ju som en vilde i vattnet och är mer under än över i vattnet. Evelina betydligt mer försiktig och går inte utanför bryggan. Sa till Hampus när vi åkte hem att ska vi dit mer får han ha en orange badmössa så att jag ser honom bland alla andra barn - men det höll han inte med om. Den enda lugna stund man har är när de fikar men för Hampus del går det ganska fort. Vi var hemma igen ca ½6 men då var Herman hemma så de cyklade hem. De är så duktiga bägge två och sköter sig perfekt är väl mest att man själv inte är van för de har ju inte varit här sedan pandemin bröt ut. Så det har varit skönt att fått vara tyst i kväll och bara ta det lugnt efter vattningen som jag fick hjälp av i kväll då Göran precis kommit hem. Ha en bra tisdag!

20210709 Varmt och soligt idag också. Var tvungen att åka och handla och åkte vid ½9 och handlade färdigt på Maxi strax innan 10. Åkte sedan till Rilo för att få lite foderinformation - och det jag gör nu är helt ok, gäller ju Tyra i första hand. Var sedan på Claes Olsson och köpte en golvfläkt. Och var hemma igen 11.15. Hade en hel del att plocka upp förstås, och när det var gjort var det dags för lite lunch. Eftersom jag varit vaken sedan 5 då mannen gav sig iväg tog jag en powernapp. Gjorde lite annat fix som att stryka o plocka ur diskmaskinen. Satte Svea o Olga i bilen, och så fick Tyra lite slangbad och uppletande favvogodiset. Svea och Olga fick rusa av sig vid sjön och fick 3 bollkast sedan var det fritt bad tills vi åkte hem. Var hög tid för vattning och en hemkommen man hjälpte mig med det, samt att montera fläkten. Annars en lugn vanligt fredag. Ha en skön lördag!

20210708 Blandad kompott av vädret idag, molnigt, "lite" regn och i eftermiddag/kväll full sol. Göran gick med Svea och Olga och jag fick egentid med Tyra med mycket gott godis och fick också lite svalkande vattenslangsbad. Åkte till sjön med Svea och Olga som fick springa av sig och bada av egen vilja och avslutade med 3 bollkast och nu vann faktiskt Svea en omgång! Började att regna men när jag lastat hundarna i bilen hade det slutat. I alla fall hem och lunchdags, trötta hundar så vi tog en lätt siesta. Har sedan letat efter Distriktveterinärer i närheten och fått tag i tfn nummer och ska ringa och prata med dem. För numera har vi ingen akutvet. på de större ställen i Jönköping vilket är en bedrövelse för oss djurägare. Att ha närmaste ställe till Göteborg känns långt ifrån ok. Mycket kan hända på de 15 milen!!! Har varit i diskussion med dem men de hänvisar till att de är för få veterinärer?? Fattar inte? med alla dessa veterinärer som har sina kliniker runt om i Jönköping med omnejd. Måste de väl kunna ordna någon akutverksamhet ? Med alla de tusenlappar jag lagt på Anicura och Evidensia i samband med Tyra dräktighet och ytterligare en nästa vecka för andra Herpesvaccinet. Känns faktiskt som de suger ut oss djurägare!!! Då har jag gnällt lite... Mannen på väg hemåt och potatisen påsatt för i kväll blir det sill och potatis men skarpsås. Ha nu en skön fredag!

20210707 Lite svalare idag på även om solen visade sig ganska så på eftermiddag/kväll. Göran gick med hundarna och jag och Tyra hade egentid med mycket gotter - för det är svårt att få i henne den mat hon behöver det är ett trugande och lockande hela tiden. Det är längesedan jag hade en tik som var så "svårätande" så långt in i dräktigheten som hon nu är.  Har känt mig lite off och trött idag vilket säkert beror på att det blev för mycket igår. Mitt vanliga jag att inte sätta stopp. Men idag har det städats i frukostverandan samt att allt där har plockats ut och placeras lite var som helst i huset, flyttat om växter och plockat bort mycket i fönstren så det blir lättstädas längre fram. Sedan har vi nu klippt och lagt ut den nya vaxduken som täcker golvet där valphagen nu är monterad. Så min "säng" och Tyras pol är nu på plats. Gör en annan ordning denna gången så valpsängen som 15 kullar har fötts i är nu borta o valparna kommer att födas där de sedan ska vara hela tiden och det känns riktigt bra. Tyra har redan godkänt anläggningen och varit där och bäddat. Ja detta är vad jag åstadkommit idag med en hel del hjälp av Göran förstås. Nu blir det lite soft och ett tidigt sänggående. Ha en bra torsdag!

20210706 Blev nästan förbannad igår, kollade SMH flera gånger under dagen då det var tillagt åska med regn men 2 gånger tog de bort det och la dit igen. När jag hörde att det mullrade på långt håll var det borta då var uret ½7. Olga var låg men inte nämnvärt påverkad, så de fick mat och hon åt bra. Det mullrade på och hon var opåverkad men så kom det en knall nära och så var det kört, men vi sa sedan att det var inte så hysteriskt som det varit de sista 4 gångerna. Men här var ju avstängt det mesta av kvällen. Och på förmiddagen igår var jag i stan, hos frissan och så lite presentinköp då det stundar födelsedagar. Göran gick med Svea o Olga och Tyra fick lite egentid med matte och smaskigt godis när vi hade lite lätt inomhusträning.

Idag var tempen riktigt ok och eftersom Göran var iväg gick jag med alla 3 tempen visade då +17. Tyckte inte jag gick så långt men det var segt för Tyra den sista biten och de andra bägge tyckte det gick för långsamt. Så nu blir det inga fler promenader med dem tillsammans. Har sedan kantklippt en omgång - färdigt runt hundhänget och sedan tagit det som är på stenplattorna och det funkar jättebra, men nackdelen är att man måste sopa plattorna efter men det blev också gjort. Rensade lite bland blommor och blader o ogräs också lite vattning som inte blev mättade av gårdagens 3 mm. Har också nu förberett lilla rummet då Freja kommer på söndag med urplockning och städning. Ska bli så fantastisk att få ha henne här och även tvinsen kommer att vara här hela veckan så slipper de fritids i Vaggeryd. Kommer säkert att bli en fullösvecka men det är nästan 1,5 år sedan jag träffade mina barnbarn fullt ut. Frukostverandan är också påbörjad med urplockning av allt som är där, för jag kommer att ha valpningen direkt där men det är en hel del kvar än. Förhoppningsvis kan jag få lite hjälp av mannen om han nu hinner !!! Men med min attityd när han kom hem i eftermiddag så har han nog tid. Men det har varit mycket på gång idag och med mina 11.500 steg idag ska jag inte göra något mer! Ha det bra alla!

20210704 Skrev inget här igår då vi hade det numera "vanliga åskvädret", så datorn utdragen men när åskan dragit vidare var jag bara bedrövad över min Olga som mådde jättedåligt. Ska detta hålla på hela sommaren blir jag olycklig för Olgas skull. Det positiva och roliga hände på förmiddagen, jag och Emma med Viking och Svea o Olga åkte Hagsjön. Och nu är Olga en fantastisk simmare och Svea får se sig slagen för när de startar samtidigt på en kastad boll är det Olga som vinner. Och Svea är helt frustrerad och tjuter för hon inte hinner i fatt. Det är första gången i hennes 6 åriga liv där hon inte är först. Värmen är fortfarande olidlig, men hundarna fick en lång promenad med Göran idag och jag och Tyra hade lite småövningar med gott godis då hon fortfarande periodvis äter dåligt. Men jag tror det är en kombo av dräktighet och värmen. Hade tid hos vet. Mila för vaccination av Olga och när vi kom hem hade Göran klippt gräset hos hundarna och det var svettigt precis som jag efter lunch kantklippte färdigt inne och halvvägs utanför sedan tog batteriet slut och slut var jag också. Rensade ut deras vattenbalja och fyllde på nytt vatten och samtidigt fick de ett slangbad, avkylningen räcker väl en stund men de ligger mest vid fläktarna. Förberett lite för kvällens mat men tänker inte göra så mycket mer. Ha det bäst

20210702 Största delen av dagen har jag tillbringat i köket, börja med att ta hand om flädern och hällde den i sildukar. Under tiden rensa jag hos hundarna samt kammade Tyra och Olga som fäller har också klippt lite på Tyra i de bakre regionerna för att hon lättare ska kunna hålla sig ren för det börjar bli svårt för henne nu att komma åt. Mannen har varit och handlat och vi hade bestämt köpa 1 låda = 15 lit jordgubbar som nu kostade 16:-/lit. Till Midsommar tog de 60:-/lit. Dessa gubbar var jättegoda och det tyckte mannen också så han köpte 2 lådor.... Så här har rensats gubbar idag kan man säga men lunchen blev smidig. När gubbarna var klara och kommit i frysen var det dags att hälla upp saften på flaskor och det blev faktiskt 7 lit flädersaft också den i frysen. Dags att diska och röja köket och då var jag ganska trött i mitt knä efter att ha stått i köket det mesta. Så Göran förbarmade sig över Svea och Tyra och gick en varm promenad med dem. Tyra var hemma hos mig och brydde sig inte alls att de andra gick. Vi gick lite fritt följ här inne och det var hon nöjd med och få smarrig belöning. Var tvungen att vila knäet några minuter sedan gick jag en vatten och plocka visset runda. Och hundarna fick ett avsvalkande vattenslangsbad för här blev riktigt varmt i eftermiddag så kortbyxorna åkte på samt fläktarna. Nu ska jag inte göra mer denna fredag och ensam är jag också då Göran är på LRF:s bilrally men eftersom han är funktionär valde jag att bli hemma. Ha en bra lördag!

20210701 Återigen en sval dag så idag fick det bli långärmat när jag tog med hundarna ner till Öråsen. Tyra fick sin promenad fram och tillbaka Öråsen vilket är fullt tillräckligt för henne springer lite i början och luktar men mot slutet går hon jämte mig och lufsar. Olga var riktigt fokuserad idag fick focusövningar, balansträning, vid sidan träning och några enkelmarkeringar på vägen och "bus" med kamp. Nere i skogen fick hon ett linjetag och en enkelmarkering och det gick förvånansvärt bra. La ut ett sök till Svea på  6 dummy och nu på ett annat ställe hade också lagt ut ett linjetag och det gick också mycket bra med fotgående från bilen till stället för söket. Men det började att regna innan vi var klara så Svea och jag blev blöta, och knotten var inte riktigt snälla i dag. Hade tänkt kantklippa i hänget medans hundarna satt i bilen men det regna för mycket så det blev inget med det. Så jag gjorde mig lite egen tid med en dusch med fotvård och hela kroppen "smorades" in och det kändes så skönt. Lunchdags med en stunds ryggvila och sedan skön eftermiddag tills det var dags att åka till Byarums Hembygdsgård för avslutning av våran syjunta. Blir ju inte så sent där eftersom de stänger 7, så hem och gav hundarna mat och i kväll åt Tyra med en gång - så skönt. Och nu sitter jag här och snart ska jag flytta mig till en annan burk. Ha en goer fredag!

20210630 Riktigt skönt med en dag med normal värme. Göran hemma idag så han gick med Svea och Olga, och jag åkte ner till Öråsen med Tyra så vi gick hela åsen fram och tillbaka. Tyra gillar inte att gå ihop med de andra då de har ett helt annat tempo än vad hon känner för, nu kunde hon gå och strosa och lukta i sin egen takt efter den promenixen var hon nöjd och ville in i bilen, medans ja la ut ett sök till Svea. Åkte hem och bytte hundar. Söket bestod av 7 dummy och hoppades att dummyn som nu legat ute över vecka skulle komma in också - och det gjorde den - min fantastiska Svea! Olga fick vanlig lydnadsträning med focus på kontakt vid sidan och på mig, hade lagt ut 3 dummy till henne, men hon for ju runt som ett skållat troll för naturligtvis kolla över där Svea sprungit. Så det gick väl sådär fick in 1 dummy på ett vettigt sätt de andra plockade jag upp själv. Hem och det var dags för lunch och idag blev det vila för ½5 väcktes jag av en fluga, fick den och försökte somna då kom nästa, tog den med o gjorde ett nytt försök men när 3e flugan gått hädan var uret 5.40 och hade nu gett upp sömnen. Har i alla fall städat vårat sovrum lite mer noggrant och det var heller inte onödigt. I morgon torsdag ska sygänget ha sommaravslutning på Hembygdsgården och det ska bli roligt har ju varit stängt där sedan pandemin bröt ut. Ha en skön torsdag!

20210629 Det är så varmt så jag tror att hjärnan smälter! Lyckades att vattna efter frukost och plocka undan all kalvskit sedan lördagens rejs som nu hade torkat, men sedan går det inte att vara ute och hundarna letar skugga eller ligger helst inne på stengolvet, men har blivit uppblötta av vattenslangen. Man måste försöka göra nåt så jag har klippt bort blad på gurkorna och tomaterna så det blev lite luftigare, men det måste göras på förmiddagen för sedan går det inte att vara på altanen. Var "tvungen" att plocka lite vissna blommor ute trots att solen stekte på nästan överallt. Och precis innan lunch vattnades inne samt bytte vatten på orkidéer. Lunch och siesta för mig och hundarna. Efter det åkte Svea, Olga o jag till sjön. Tyra fick bli avsvalkad med slangen och fick ett godissök medan vi åkte iväg. Och Svea firade sin födelsedag med att simma och simma vilket är det bästa hon vet när det är så här varmt - ja simma efter bollar är ju allra bäst och Olga njuter också i vattnet. När vi kommit hem sent i eftermiddag visade innetempen "bara" +24 så då har jag våttorkat ur alla fönster från bl.a. döda insekter och deras skit. For över lite till med trasan när jag ändå var igång. Lagat mat och nu ska jag göra inget. Ha det gott i värmen.

20210628 Har varit riktigt varmt idag och värmen kom tidigt. Har fått erbjudan av Lena att komma och plocka fläder. Så gick strömmen här vid ½9 och tänkte att då blir det lämpligt, men tänkte inte på att garageporten inte går upp när det inte finns ström går att få upp den manuellt men det fixade jag inte. Men som väl var kom strömmen tillbaka ca ½10 så då åkte jag ut till Bondstorp. Hade köpt citroner i fredags men citronsyran hade jag precis glömt. Så när fläderblommorna var plockade åkte jag till Taberg och inhandlade detta. Då var uret redan mitt på dan när jag kom hem så efter att tvättat ut den stora spannen som jag rengjorde ute fick hundarna också en slangdusch och därefter åkte jag bort till Viking för lite samvaro med honom 1 timme. Hem och lunchade lite o tog en snabb ryggvila. Satte sedan igång med saften, och Göran hann faktiskt hem så han kunde hjälpa mig hälla över lagen på blommorna och sedan bära ut spannen i förrådet - inte superkallt men ändå det svalaste stället här för tillfället. Satte in Svea och Olga i bilen och Tyra fick en slang dusch och fick sedan sin kvarvarande frukost serverad utspridd. Och även Göran följde med till sjön med de andra bägge. Tyra får inte följa med och bada i det inte helt rena vattnet vill inte ha någon infektion eller dyl. på henne. De andra bägge fick några bollkast och Olga är nu riktigt duktig på att simma. Sedan fick de roa sig själva medans jag och Göran satt en stund och njöt i strandkanten i solskenet. I kväll blev det grillade karré och wokande grönsaker. Ha nu en skön tisdag!

20210627 I kväll ska jag började med gårdagen som slutade i halv katastrof och var totalt utmattad när kvällen kom. För att börja från början så efter frukost hade jag hundvård på alla tre, därefter kommer dammsugning och även golven fick en välbehövlig avtorkning. När jag höll på med det och tittade ut såg jag en av kalvarna springa förbi fönstret och upptäckte att alla kalvar utom en var ute och på väg till Bondstorp ja jag såg rumporna försvinna efter skogen. Ringde arrendatorn Ulf som kom skenande och det tog över 1½ timme för dem innan alla kalvar var där de skulle så det var full cirkus för de for fram och tillbaka över vägen, sprang i vår trädgård där de också la sin blajjor här och var.  När lugnet på den fronten hade lagt sig hörde jag att det mullrade då rätt långt bort så datorn och Maggan stängdes av. Åskan kom närmre och också regnet, satte mig framför tvn med ett glas vitt och rätt som det var började hela huset, fönstren och även blommorna i fönstret att skaka. Det första jag hann tänka om det var jordbävning, men sedan kom det en knall som var öronbedövande och allt slocknade. Olga låg i soffan jämte mig och var ganska opåverkad, hade det bara slutat där hade det inte varit någon fara, men det bara fortsatte och fortsatte och tillslut var Olga helt förstörd, även Tyra var lite påverkad. Tillslut visste jag inte vart jag skulle ta vägen, jag grät och sjöng för att lugna Olga men min energi var ju inte den bästa med tanke på hur rädd jag själv var. Naturligtvis var jag ensam hemma, ringde Göran att han måste komma hem men vet ju också att han har 1 timme i bilen hem. I samma veva fick jag ett sms från Lena som har en app. som visar nedslag - med att nu var det nära er. Svarade henne hur vi mådde här och hon kom hit som ett skott och det blev ett välsignat avbräck för hundarna och för mig. Lena jag är dig evigt Tacksam för du kom och "räddade" oss. Har genom åren varit med om många åskväder men detta tar pris över allt annat har aldrig varit så rädd någonsin. Svea var helt oberörd, Tyra hämtade sig så fort Lena kom, men med Olga tog det långt fram på kvällen innan det släppt på henne. Så det är bara att konstatera att jag nu har en mer eller mindre "förstörd" hund, för det här kom direkt i fel tidpunkt för hennes del, lite "väcken" och osäker i sin mognad så det här var precis det hon inte behövde.

Idag blev en promenad med Tyra som riktlinje vad hon mäktar med, för idag går hon in i sin 5 e vecka och har nu 4 veckor kvar och det märks på henne mer och mer. Men nu har matlusten kommit tillbaka och hon får så mycket mat hon vill äta men snart får jag går över till 3 mål/dag. Fixade lite inne med att lägga in fler gurkor i lag så nu är 4 burkar klara och fler kommer snart. Gjorde också en kladdkaka till valpspekulanter som kom vid 12 tiden, ett ungt trevligt par från södra Skåne och hade ett 3 timmars samvaro med naturligtvis mycket hundprat som också ville se lite arbete med en Tollare. Och Svea fick visa lite jaktapportering här hemma på gräsmattan som naturligtvis var överlycklig för lite arbete. När de hade åkt hem åkte jag en sväng till Viking som varit ensam från 11 och umgicks med honom 1 timme. Hade först tänkt åka till sjön med Svea och Olga men kände att inte lusten föll på det, så de fick svalka sig med vattenslangen vilka alla 3 gillar och sedan fick de ett uppletade. Så nöjda hundar ändå med den aktiviteten och sedan att få träffa nytt folk det är en höjdare. Själv har jag bara förberett lite till kvällens mat tills Göran kommer hem. Så nu blir det bara lugnt efter vattning på altanen och det går åt ca 20 lit/dag! Hoppas att ni får en bra måndag efter Midsommarhelgen!

20210625 Midsommarafton som jag började med att vattna för något skyfall kom inte här inte endaste droppe. Tog sedan med Tyra på en blompromenad, för att plocka lite blommor på Midsommarafton hör till traditionen. När vi kom hem från den åkte jag med de andra bägge till sjön och så fick de härja runt lite och fick några bollkast och Olga tar sig mer och mer med simmandet. Tidig eftermiddag kom Emil hit och vi åt den traditionella sillen med nypotatis, fast Emil fick lax då han inte är så glad i sill. Och mätt blir man så in i norden och törstig, men vattenmelon är en bra törstsläckare. Emil åkte hem efter några timmar skulle till kompisar så sedan har jag och varit själva och vi ska faktiskt spela Bingolotto det har vi inte gjort sedan uppsittarkvällen. Så med andra ord här har varit en lugn och skön dag/kväll och annorlunda i år också med tanke på hur det brukar vara. Men förhoppningsvis blir det fler Midsommar. Ha en fortsatt bra kväll och helg!

20210624 Åkte till stan och handla men inte jättetidigt av olika anledningar, mycket folk i stan samt då också bilköer. Var inte hemma förrän vid 1 snåret och det var varmt och tryckande och inte en enda vindpust så hundarna och även jag var påverkade. Märkte när jag kom hem och hade landat i garaget att det var flera bin där. Emma ringde en bisvärm hade landat i deras skorsten - hade märkt någon dag att det surrade väldigt och också haft bin i köket. Så med +25 grader ute tände de i kaminen och det blev som ett svart moln av bin ovanför skorstenen och det var nog många vilsekomna bin runt om här för jag fick stänga fönster för det kom in flera stycken. Blev absolut ingenting för hundarna idag men verkade nöjda ändå värmen och jag höll ju till i köket med att göra min gubbröra och sillröra då de blir bäst när de får stå och dra lite är ju inga större mängder då endast Emil kommer hit i morgon. De prata på radio om att det skulle bli skyfall framåt kvällen, så jag plockade in dynor och lät bli att vattna. Ha nu en riktigt härlig Midsommar!!

20210623 I morse var jag och Tyra på Evidensia för ultraljud och visst är hon dräktig och konstigt hade det annars varit då jag sett alla tecken - men visst man kan ha fel, men nu vet vi. När vi kommit hem tog jag en tur med alla tre, tempen visade inte så mycket med det var varmt och kvalmigt så vi gick inte så värst långt för Tyra får bestämma och jag kollar av hur hon verkar. När vi kommit hem klippte jag gräset inne hos hundarna och plockade efterhand undan alla leksaker Olga spridit ut, och det tyckte hon är jätteroligt för då kan man bära ut dem igen och så får matte plocka undan dem en gång till... Kantklippte lite och sedan var det dags för lunch och efter 12 tusen steg behövde jag vila mitt knä lite. Vi 4 tiden hade jag och Linda bestämt att träffas och det vid Hagsjön. Först fick de "små" komma ut tillsammans och de fick härja runt fick lite vattenapportering som för Olgas skull bestod av bollar för jag vill få inne henne till mig med bollen och det lyckades ganska bra. När vi ansåg att Olga och Olle fått sitt fick Klara och Svea komma ut som fick några vattenmarkeringar och sedan fick de bada fritt, och Svea kan ju simma o simma i evigheter tror jag. Tyra fick idag vara hemma och fick sin frukost utspridd på gräsmattan och då passar det bra att äta! Vid sjön var det ganska lugnt med knott men när vi kommit hem försökte jag var ute lite men det gick inte för knotten överföll mig. Dessa hemska små djur som kan förstöra så mycket av våra sommarkvällar. I morgon lär det väl bli handling till midsommar som kommer att bli en lugn sådan. Ha det bäst!

20210622 Då är jag nu fullvaccinerad så får vi se om jag kommer att få några känningar som med den första. När jag kom hem från Vaggeryd tyckte jag att tempen var ganska ok så hundarna lastades in i bilen och så åkte vi ner till Öråsen. Ja la ut 17 dummy men på samma ställe. Tyra fick komma ut först men fick inte hämta några i söket vill inte ha henne springande i blåbärsriset, så vi gjorde bara lite fotövningar och några enkelmarkeringar på vägen med kort avstånd och så gick vi en kort promenad. Detta räcker för henne nu för hon är ganska påverkad av sin dräktighet. Olgas tur och vi körde lite kontaktövningar, och fotposition med koppel för att hon inte skulle fladdra ut på annat. Sedan fick hon hämta 5 dummy med blandat resultat. Sveas tur fotkommando utan koppel direkt från bilen vilket var påfrestande för en övertänd Svea men hon löste det. Nu var det kvar 12 dummy och hon jobbade mycket bra och 11 dummy kom in, sedan bröt jag henne för det blev varmt i skogen och såg på henne att hon var riktigt trött och knotten höll på att äta upp mig trots min mygghatt men knotten tar sig igenom till slut. Så 1 dummy ligger nu kvar så vi får väl göra ett nytt försök vid ett tillfälle. Nu var det sista gången som Tyra fick följa med på sådana här utflykter, ska höra med vet. i morgon vad hon anser om bad nu. Vi kunde faktiskt sitta ute en sväng i kväll eftersom det var en stilla bris men sedan kom knotten och då var det dax att gå in. Mannen fixar maten i kväll och jag har vattnat både ute och inne men nu börjar det faktiskt hända saker på altanen... Ha en skön onsdag! Jo jag glömde att berätta att det i eftermiddag har varit några som var intresserade av Tollare som kollade på våra hundar och vi pratade hund.

20210621 Vakna 5 i morse och pigg som en nötkärna och kunde inte somna om, så 05.40 gick jag och hundarna en 4 km runda. När jag gått några hundra meter kom jag på att jag glömt ben hemma. - men ok det går nog bra hade ingen lust att vända. Och det gick bra tills vi var halvvägs hemma igen då fick naturligtvis mina två turbon lukt på något och for ner åt sidan men jag lyckades komma för långt ut i gruset och fick inget fotfäste och hundarna drog i kull mig, men arg som en huggorm slutade de med sitt dragande och mest påverkade av min ilska blev nog Tyra som överföll mig med pussar. Vi gick hemåt och nu var jag hård med Svea och Olga de fick inte nosa på något. Gick väl i stort sett bra med knäet men har haft lite ont resten av dagen. Efter detta kommen det att bli vgv-selen på dessa två. Den enorma värmen uteblev idag och det kom faktiskt lite regna på förmiddagen. Var bänkad på förmiddagen ang. regiringskrisen, men städade toan och tvättade och fixade köket mellan varven. Eftersom jag vaknade så tidigt så la vi oss alla efter lunch och jag somna faktiskt 1 timme. Hade i tankarna att åka ner till Öråsen och träna lite men skulle först rengöra Maggan och då höll jag på att blir uppäten av knott - så den träningen la jag på hyllan. Så de fick bara ett uppletade och maten blev i kväll grillade vildsvinskotletter och stekta ny potatis  - alltså godis i kväll. I morgon ska jag få min andra spruta så får vi se hur jag mår efter den var ju lite si och så efter första. Ha nu en bra tisdag!

20210620 Återigen en alldeles för varm dag. Emil kom hem vid 11.30 och då åkte vi till sjön och hundarna fick komma ut och springa av sig först Tyra sedan blev hon kopplad och så fick de andra vilddjuren komma ut och det blev bad för fulla muggar. Filmade eller Emil gjorde när Olga och Svea simmade och den har jag lagt ut på Kennelsidan och Svea kommer så småningom att bli slagen av Olga när hon ordentligt lärt sig att simma för ännu är det mycket plask men det blir bättre och bättre. Det känns ungefär som sommaren -18 då man bara väntar på regn. Idag lovade först SMHI regn och åska vid 4 men den ändrades snart, men nu var tempen så behagliga att man kunde sitta ute och lite regn kom det ungefär 10 droppar i 2 olika omgångar och det var riktigt skönt att få de svalkande dropparna på sig. Men det blev inte blött någonstans inte ens jag. Nu är det öppet överallt och alla fläktar går för fullt för att försöka att en någorlunda temp till kvällen. Grillen är påsatt liksom nypotatisen så det blir en smarrig middag, och mannen har inte behövt vara på mossen idag pga. blåsten det är hårda restriktioner där när det gäller blåst och värme. En ny arbetsvecka för er som jobbar och jag har det som vanligt - bara skönt!

20210619 Värme är väl skönt iof, men över  +30 är inte behagligt man ser även på hundarna att de är påverkade. Träffa Emma med familj vid sjön i em. och i olika konstulationer fick de vara lösa, först Viking sedan Tyra och så fick Viking och Olga vara tillsammans och härja lost - de bägge som är uppväxta tillsammans - så det visar sig hur han är i morgon. Emma hade med sig en liten dummy i snöre och med den fick hon ut Olga till att simma lite grann och det var som hon kom på att simma är härligt. Turbon Svea släpptes ut och då blev det full fart och då for Olga ut efter Svea och tog vattendummyn från Svea och det förvånade mig att Svea släppte den.. Men Olga simmande och simmade men tekniken är inte den bästa och hon har ingen skans mot Svea men övning ger färdighet. Så det var blöta men nöjda hundar som vi for hem med. Värmen har varit tryckande och det kom också lite regn och åska vid 5 tiden men inte blev det mycket av den varan och värmen är åter tillbaka puh! Enligt SMHI skulle det komma mer vid 6 snåret, gäller bara att se om det håller. Blir inte mer här idag ifall det kommer åska för då måste datorn stängas av. Ha det bra i värmen!

20210618 Åkte till stan tidigt och hann med hämta ett paket på ICA Trollet, Maxi och Granngården och stod sedan och hängde på låset till Rusta och var först med att kliva in där och fick tag i min parasoll och fick in den i bilen också så nu ska den "bara" monteras. Blev också ett besök i dryckesaffären också och var hemma 11.30. När jag åkte från stan visade bilen +31. Kan inte säga att varken folk eller ä mår bra i denna värmen, här går alla fläktar för fullt och fönstren öppnas så fort inte solen ligger på - så helt klart är det skönast att vara inne. Åkte med hundarna till sjön som njöt av att få svalka av sig,  även jag badade fötterna, men där går väl gränsen i den sjön för det är väl inget vatten där som är inbjudande till bad. Men vi var avsvalkande när vi åkte hem men då hade jag all vattning kvar och efter att ha burit ut ca 12 kannor vatten var jag lika varm igen. Fixa lite mat tills Göran kom hem och kollat nyheterna annars är det bara repriser eller fotboll så egentligen kunde man gå och lägga sig kl. 9 men då vaknar man väl 3... är väl bli lika varmt i morgon så då får det bli sjön på förmiddagen för doggarna och jag tar mig nog ner till Rasjön för ett riktigt bad. Ha nu en bra lördag i värmen och glöm inte dricka!!

20210617 Vakna tidigt men inte av hundarna utan en envis fluga. Så det var bara att kliva upp och eftersom värmen skulle komma idag gick jag med hundarna och var hemma strax före 7 och då hade mannen frukosten klar. Hundarna fick också sin frukost och Tyra åt inte, då tog jag med hennes mat ut på altanen där vi äter och då helt plötsligt passade det att äta - ja dessa välsignande tikar. När Göran åkt plockade jag upp alla leksaker som Olga spridit ut på gräsmattan och det var jätteroligt för när de kom i lådan bar hon ut det mesta igen och for runt som ett skållat troll. Gräsklipparen åkte fram och jag fick flytta på de mesta leksakerna igen vilket Olga tyckte var jätteroligt. När inhägnaden var klar var jag genomsvett så fick ta lite rast innan jag också tog utmed kanterna och vägen. Innan jag började med gräset så vattna jag allt utomhus. När jag kolla Fitbiten hade jag gått över 11 tusen steg och mer lär det väl ha blivit till kvällen även om jag inte gjort så mycket mer. Ringde Emma som var ledig idag efter gräset och undra om  hon och barnen ville komma hit på fika - för det var så längesedan vi hade en utefika tillsammans och det var så jätteroligt och det förgyllde min dag. Nu var uret över 12 och jag kände hur himla trött jag var, så jag la mig en sväng och somna nog några minuter, tills flugan var där igen. Så sedan har jag bara småpulat lite inomhus för ute gick inte att vara, kollade tempen på västersidan där solen stod på och den visade +35,8 puh!! I morgon måste jag åka till stan och handla och har kommit på att jag ska köpa en parasoll till min lilla hörna. Ja det var det hela idag och ha nu en bra fredag!

20210316 Hade en off dag igår och det gjorde inte saken bättre att jag steg snett på ojämn mark när jag gick med hundarna. Men 1-åringen höll mig sysselsatt hela dan och blev också lite extra bortskämd.

Idag har jag mått betydligt bättre men knäet gör fortfarande ont. När jag och hundarna gick idag gick vi naturligtvis på en räv med något stort i munnen och jag slet som ett djur för att få med dem från det stället där räven for in. Hade först tänkt att vända men tyckte det blev lite väl kort. Men Svea och Olga är helt makalösa med deras viltintresse, som väl är är Tyra lite lugnare fast hon kan hon också. När vi kommit hem och jag hämtat andan tog jag fram trimmen och har faktiskt trimmat gräs och mossa på stenplattorna vilket går mycket bra, gick en liten runda till tills batteriet tog slut. Dax för lunch och då fick jag i Tyras frukost men jag fick mata henne, de fick varsin ostbit men Tyra spotta ut sin. Hoppas att det snart vänder och hon självmant vill äta igen. Har också ringt och bokat in tid för ultraljud i nästa vecka. Har också varit hos Viking i ca 1 timme, men han bryr sig inte så mycket om att jag är där eller ej, men han får lite gos i alla fall. Tvättmaskinen har gått för fullt idag, bytt i sängarna + allt annat som låg och väntade - passar på när vi tvättar gratis!! smålänning som man är. Har också städat toarna, torkat lite golv och lite annat fix, för i morgon ska det bli ännu varmare. Hundarna har fått lite uppletande i eftermiddag men de kräver inte mycket mer i värmen. Får väl försöka ta mig till stan i morgon eller fredag för att handla, för nu är Göran på mossen morgon till kväll. Eftersom det ska bli över +30 lär det väl bli sjö aktiviteter för doggarna framöver. Ha en bra torsdag!

20210314 Sommarvärmen var idag borta men ändå helt ok väder, fast det framåt eftermiddagen satte igång att blåsa och lite regn framåt kvällen. Gick med hundarna en sväng på 4 km men Tyra tyckte det var jobbigt det sista. Är ganska påverkad och idag ville hon inte äta alls så jag har faktiskt matat henne med sked för att hon skulle få i sig något. Vaknade alldeles av mig själv 5.20 så jag hann med en hel del före frukost, vattna krukväxter, sortera tvätt, dammtorkat etc. Var en sväng till Emma efter frukost för att ge Evelina en förtidig födelsedagspresent eftersom det var klänningar som jag köpt i Ullared och för att hon skulle kunna använda dem i sommar. Har också saltat lite ogräs samt kantklippt en laddning. Därefter dags för lunch och en powernapp. Ringde upp Maria som jag inte pratat med sedan april.. och med 1½ timmes samtal kunde vi ventilera allt mellan himmel och jord samtidigt kunde jag stryka det jag hade som låg och väntade på det och också plocka ur diskmaskinen. Så härligt Maria att kunna prata av sig om inte bara nytid utan också dåtid - vi har som sagt en del i våra ryggsäckar. Nu är det kväll för mig. Men jag har djupa tankar om hur det var här för 1år sedan men all den vånda som var innan vet. plockat ut den livsglada kullen som i morgon fyller 1 år ... är så otroligt Tacksam för denna fina kull som det blev.

20210613 Gick med hundarna ganska tidigt idag pga. av värmen, jag tycket det var ganska behagligt men Tyra var påverkad, men har idag och går kväll ätit väldigt dåligt som iof kan var ett bra tecken. Hon fasas nu ut till valpfoder och  Olaga fasas in på vuxenfoder. När vi kommit hem hade jag så trimning av tassar och öron samt kloklippning. När det var klart var det dax för dammsugaren att göra sitt och också altanen fick en sugning. En dusch och sedan en lätt lunch och därefter "benvila"  med samtal med Catharina och Göran. Efter vilan   var det snart dax för att hämta Linda för att vi skulle till Attila för instruktörsmöte. Ett långt med även ett bra möte det diskuterades mycket om viktiga frågor om det mesta,  som vanligt var det ett fåtal som var där ... kan undra var alla med SBK-utbildning är!! Fick i alla fall full förstålelse  för att jag ville vila från kurs i höst. Jag, Linda och Catharina har hållit kurs vår och höst nu i många år och jag innan Linda och Catharina kom in i bilden, så för tillfället känner jag ingen motivation för nya kurser, men kan ställa upp vid behov men utan att ha ansvar för ev. kurs. Så var inte hemma förrän 18.30, där tre glada flickor välkommande mig. De fick mat och jag förberedde våran mat som bestod av nypotatis, sill och sås gjord av gräddfil, lät creme fraiche med massor av gräslök. Göran var lite skeptiskt till såsen  men den föll i god jord. Och det var så himmelskt gott. Vad går upp med årets första nypotatis och sill??  Eftersom Tyra väckte mig 5.20 i morse så börjar det dra i ögonen nu. Ni som jabbar har en bra jobbvecka!

20210612 Faktiskt kallt och blåsigt på förmiddagen idag, så det fick bli flis på när jag lastade in hundarna för att åka till Öråsen för lite apporteringsövningar men också springa av sig. Gick och la ut 17 dummy på två olika ställen samt ett långt linjetag på andra sidan vägen i mossen. Började med Olga och tänkte hon skulle få testa på ett sök vilket hon inte gjort innan och det fungerade jätte bra och hon hämtade 4 dummy som levererades in till mig. Tyras tur vi tränade lite vanlig lydnad och sedan fick hon hämta några dummy. Svea fotkommando från bilen och ner till första söket och hämtade in de fyra som var kvar där. Fotkommando till nästa sökområde och då gick vi förbi linjetaget som hon fick hämta och sedan dax för det andra söket där det låg 7 dummy, hon hämtade in 6 men den 7e var svår men hon ger sig ju inte och tillslut kom också den in - men då var det en trött Svea. Sedan fick Olga följa med ute igen för att hämta dummyn i 2 högar och hon for runt som en gesäll där de andra bägge varit. Så trötta och nöjda hundar och också en nöjd matte. Och efter lunch tog jag tag i min "görskitiga" bil både invändigt och utvändigt. Eftersom jag har Tyra lös i baksätet när vi bara åker här i byn till skogen eller sjön så ser den ju därefter. Så invändigt ganska noga rengöring men utvändigt blev det inte hundra men den värsta skiten kom i alla fall bort - och det räcker att jag åkt ett par gånger på våra dammiga skogsvägar så är den likadan igen. Men var ganska trött när jag var klar, men började förbereda maten till kvällen som ska bestå av Vätterröding som Herman har fångat, så den blir ugnsbakad i kväll med skarpsås, potatis och morötter. I morgon en ny dag med nya utmaningar!!

20210611 Idag fick jag åka till stan och handla eftersom Göran är på mossen. Och det tog en faslig tid mängder med folk som naturligtvis skulle handla till skolavslutningar etc. även i drickaffären var det kö in. Var inte hemma förrän 12.30 och packade in alla varor hade idag också lite fruset. Åkte därefter ut till Bondstorp - vattna på kyrkogården samt ett besök hos Lena med en liten kompensation för bil med chaufför. Var varmt lite tryckande trots att det blåste lite, men tog med mig hundarna ut på en liten sväng men inte allt för långt men lite nya intryck och luktande för deras skull. Stannade till vid Holländarnas och tog lite bilder på hundarna vid deras fina Rhododendron, träffade också grannen som också har hundar och vi pratade en lång stund. Men vi var ordentligt varma när vi kom hem alla 4, och när jag gick förbi vår damm såg jag att Knipan kommit fram med sina 5 ungar är så mysigt. Vattnat och swiffat av golven lite lätt. Hundarna har också fått ett uppletande. Och nu ska jag inte göra mer än att fixa lite mat till kvällen. Ha nu en skön helg!

20210610 Efter ett mycket kort varsel vilket skedde i tisdags så åkte L S L till Ullared i går.  Och det har känts idag i ben och fötter. Det var bra på Gekås men det var rörigt antagligen för att de tidigare har haft varuhuset uppdelat men eftersom restriktionerna lättade den 1/6. Så det var mycket letande men det var otroligt lite med folk, lite mer när vi var på väg hem. Men även om vi letade mycket så var bilen proppfull när vi åkte hem. Men jag var trött och hade ont så jag la mig vid 10 efter att ha packat upp. Men vakna förstås kl. 5 i morse och eftersom jag inte orkade vattna igår gick jag ut och gjorde det. Plockade upp alla bitar av innehållet i Olgas nya bädd som jag köpte till Dittekursen - så den är nu ett minne blott - men roligt har hon väl haft!! Efter upplockandet av alla skumgummi bitar och vi hade ätit frukost så klipptes gräset i hänget. Men nu var det ganska varmt från att ha varit kyligt på morgonen. Satte mig lite efter gräsklippet och höll på att somna kändes nu att man varit uppe tidigt. Men för att inte somna börja jag städa inne men sedan blev det en tidig lunch och sedan sov jag 1 timme och det var välbehövligt. Ringde sedan Emma om hon och Viking ville följa med till sjön. Men som det är nu kan vi inte släppa alla hundar tillsammans. Så först fick Viking vara lös och därefter var det Tyras tur och det är så skönt där nere att de kan få springa fritt och sträcka ut. När Tyra fick vara nöjd blev hon kopplad och så fick tornadorna komma ut, Svea simma och simma men Olga vågade inte riktigt men det var nära. Och när jag hade blivit ordentligt avskakad på av Svea och Olga åkte vi hem. Hundarna fick var sitt grisöra och gick in i duschen. Maten är i ugnen och jag har inte tänkt göra mer i kväll heller. Fredag i morgon hoppas att ni får en bra sådan med kommande helg.

20210608 Var riktigt behagligt på förmiddagen idag, så jag bestämde mig för att hundarna skulle få lite mer träning än bara spring och bad och koppelpromenad. Så de lastades in i bilen och vi åkte till Öråsen. Började med Olga som fick lite fotövningar, hand i hand övning, linjetag och enkelmarkeringar. La ut ett sök på 12 dummy. Tyra fick också lite fotövningar och linjetag, fick sedan gå ut på söket och hämta in så många jag ansåg hon orkade vill inte pressa henne. Till Svea blev det 10 dummy orkade inte lägga ut mer då mitt knä gjort sig påmind idag efter gårdagens mil. Svea fick fotgående utan koppel från bilen samt ner till söket och hon gick jättefint. Hämta sedan in alla 10 men var då rejält trött men fick också ett ganska långt linjetag. Olga fick komma ut igen och vara med när jag satte upp fler snitslar utmed vägen så att området är helt utmärkt. Och hon for runt i sökområdet och letade säkert dummy där Tyra och Svea varit. Så trötta hundar när vi for hem men nu hade det blivit ordentligt varmt, men för att ha gjort något mer har jag sopat i garaget men sedan inte gjort några större insatser då jag försökt vila knäet till morgondagens strapats!!!! Ha det nu riktigt skönt i värmen!

20210607 Var lite molnigt på förmiddagen idag så jag beslutade att ta bilen med hundarna en bit och sedan gick vi till sjön och det blev inte varmare och hundarna fick idag bada en och en. Var ett gäng gäss som blev ganska nyfikna, Tyra var lös först men då var det rätt långt borta så hon brydde sig inte och Olga vågade sig inte ut även att de närmade sig. Svea sist som tyckte att detta var intressant och var på väg ut till dem, men idag lydde hon när jag kallade in henne. Så sedan gick vi vägen tillbaka till bilen och då var det trötta hundar som gick lugnt och jag kunde njuta av vår promenad. Började faktiskt morgonen med att piska alla dynorna från allt frömjöl och sedan spolade jag av möblerna. Har också kantklippt två omgångar och gräset växer så det knakar, och Maggan hinner inte att klippa så fort det växer så jag har klippt hela väster sidan för att få bort en del av gräset. Och Göran har fått order om att här ska inte gödslas mer!! Hundarna har också fått ett godisuppletande.  Sedan var det ju vattning först ute och sedan inne. När maten var lagad och jag kollade min Fitbit hade jag gått en bra bit över 1 mil... Nu kväll och i morgon ska jag inte gå så långt - det kom också lite regn framåt kvällningen men det var knappt att det blev blött på plattorna. Ha det gott!

20210606 Skrev inget här igår kände mig lite konstig, men var vid sjön med hundarna och klippte gräset inne hos hundarna. I morse väcktes vi kl. 5 av doggarna och eftersom vi var vakna gick vi ut och gick 1 timme med dem, och det var så friskt och skönt och hemma igen 6.30 och då smakade det bra med frukost för oss alla 5. Var ute lite i värmen och blev täppt i näsan och hostig och fick näsblod när jag snöt mig. Har aldrig haft några känningar av frömjöl och liknande, men jag tror faktiskt att det är det jag reagerat på, för det är ju ett lager av denna vara överallt. Så idag har jag hållit mig mycket inne och det har känts bättre satte mig ute en stund nu i kväll och med ens blev jag täppt. Nationaldagen har vi firat med årsmöte på SBK Attila och det var en liten skara som dök upp så fick fick gott om plats ute på altanen med rejält avstånd. När vi kom hem till hundarna fick de ett uppletande, men värmen tar på dem också och ligger mest utslagna. I morgon ska jag försöka spola av alla möbler och banka dynorna så får vi se om det gör någon nytta eller det kommer frömjöl, för det är ju skönt att kunna sitta där ute nu innan mygg och knotten kommer. Nu ska jag börja med maten och ha nu en bra måndag!

20210604 Varmt idag med och ska man gå med hundarna måste det ske före 7 på morgonen, så jag väljer istället att åka till sjön med dem där kan de rusa runt och självmant välja om de vill bada och de ger mer än att gå koppelpromenad i värmen. Alla fick lite bakdelskontroll idag annars inte någon större träning. Själv putsa jag de 2 fönster som var kvar före frukost.  I samband med att vi skulle åka till sjön försökte jag få till ett foto på Olga i rätt position vilket inte är det lättaste när man är själv men det får duga till 1-årsdagen. Hundarna alla tre blev satta i bilen och så kantklippte jag i och utanför hundhänget gör man det lite oftare så det inte är så mycket gräs räcker en laddning betydlig längre. När vi kommit hem från Hagsjön fortsatte jag kantklippning - gräset växer enormt - för att Göran har gödslat. Varken jag eller Maggan hinner med att klippa gräset så fort det växer. Så nästa år får han hålla upp från det eftersom han inte själv hjälper till med någon gräs röjning. Så också ogräshantering och sopning av plattor på väster sidan. När uret var ½2 insåg jag att lite lunch var behövligt, och efter det blev rast vila en stund. Sedan tog jag itu med golven dammsög där inte Robban kommer åt och sedan torkades golven även på altanen. Och under tiden fick flickorna varsitt märgben att sysselsätta sig med. Men det var varmt och svetten rann så efter lite avsvalnad i skuggan blev det duschen. Så nu tar jag fredagskväll med en wirre. Ha nu en skön ledig helg!

20210603 Idag gick jag och hundarna till Ekås och vände och lyssnade på deras Ara-papegoja - du milde att ha det ljudet i sin närhet, och vi gick ganska tidigt på morgonen pga. värmen. Ingen aktivitet för doggarna idag för jag har putsat fönster så nu är altanfönstren samt övriga fönster klara - ja jag har de två fönstren vid entrédörrarna kvar. Men jag orkade inte mer eftersom jag hade all vattning också. Och nu går det år vatten 1 uppspolad tunna räckte inte idag. Och när jag kom in vid 6 var det bara att fortsätta att vattna på altanen. Har i eftermiddag också pratat med Agria efter att ha suttit 2 tim i telefonkö, behöver ju inte sitta still utan kunde grejja lite ändå men kan ju inte gå så långt bort från pappren. Men det var ju som vi trodde att Vikings problem inte går på dolda felförsäkring. Frågade handläggaren om han kunde ge ett exempel på något fel som löser ut den försäkringen som i princip alla uppfödare tar i samband med valpar och betalar tills valparna är 3 år. Men han blev helt ställd och kunde inte ge mig ett svar men skulle ta reda på och sedan maila mig. Detta är vad jag gjort idag och det är ändå en hel del, men det är mycket som påkallar som behöver göras, för någon hjälp av mannen är inte att räkna med och nu kör det igång på mossen också så då lär jag väl inte se honom förrän morgon och sen kväll. Men i morgon måste jag aktivera hundarna lite, fast de är ganska nöjda i värmen. Nu tar jag kväll och ser väl på någon repris på dumburken!!! Ha en bra fredag!

20210602 Gick även idag själv med hundarna och det gick ganska bra - de vilda djuren höll avstånd. Har försökt att få tag i vår försäkringsförmedlare men var inte anträffbar pga. sjukdom. Får väl i morgon ringa Agriakontoret. Har varit hos Viking i 2 tim för att han ska få lite sällskap i väntan på att familjen kommer hem. Har nu bundit upp gurkor och tomater så nu kan de fortsätta att växa på och nu blommar de också. Syjunta i kväll som nu är avslutning för denna terminen och vi var det vanliga gänget på 7 personer, nästa gång blir i Byarum veckan efter midsommar. Har blåst en hel del här idag och då blir kylan påtaglig - men framåt kvällen var det riktigt varmt igen, så fläkten åkte på och fönster öppnades. Ha nu en bra torsdag!

20210601 Idag var det betydligt behagligare temperatur. Gick själv med doggarna då Göran var på mossen, och idag invigde jag det nya virvelkopplet som fungerade mycket bra. Men tre koppel snor de ihop kopplen så man får stanna flera gånger under en promenad och nysta upp dem - detta behövde man inte nu för nu snor de upp det själva. Har fått en hel del gjort idag här inne - plockat i våra kläder, städat av på altanen, bytt vatten på orkidéerna och då torkat av i fönstren tvätt idag igen när man plockar om i garderoben. Och i kväll har jag och Olga varit på den avslutande kursen. Kursen har varit bra men i kväll var Olga någon annan stans i alla fall inte något focus på mig utan på allt annat. Men för tillfället är hon inte sig själv vad det nu är som spökar i hennes hjärna. Men nu har kvällen blivit mycket sen så jag säger gonatt!

20210531 Riktigt varmt idag också och det blir snabbt för varmt för varmt både för hundar och oss. Och hundarna har inte gjort så mycket idag mest legat under fläkten i rummet. Och den är bra kyler på sommaren och fläktar runt värmen på vintern. Varit hos Viking ett par timmar mitt på dagen för att han ska få lite sällskap när han nu inte kan komma hit. Har bytt i våra sängar idag och nu har sommartäckena kommit på plats, och med det har det ju blivit en hel del tvätt eftersom jag även tog med madrassöverdragen. Göran har hjälpt mig att hänga upp de tjocka gardinerna i rummet som nu ska minimera solen och värmen inne. Skönt att få hjälp då dessa gardiner är tunga. I eftermiddag lasta jag in alla flickorna och åkte till sjön. Tyra fick vara själv och strosa som hon ville och blötte benen och lite av magen vill ju inte att hon ska bada helt. Blev en nyttig träning för de andra bägge som lät lite i början men var sedan helt tysta. Tyra fick lite småträning på land. Sedan släpptes vilddjuren ut och Svea rusar direkt i vattnet och simmade runt, runt för att fånga näckrosbladen - och tillslut blev det för mycket för Olga så hon for i helt själv men blev något konfunderad när marken försvann under henne, men hon simmade och som vanligt hinner man inte få upp kameran för hon plaskade rejält och det såg så kul ut. Svea fick jag tillslut tjata på att hon skulle komma upp. Så hem igen med blöta hundar i alla fall två. Gräset växer så det knakar så det var hög tid att klippa inne hos hundarna så det gjorde jag, samt kanten utmed vägen där inte Maggan når. Och i denna värmen får man också vattna så det har jag gjort och det blir ett antal kannor att bära. Så lite trött nu i kväll och värmen gör ju sitt. Det blev grillat i kväll också, vildsvin blev det i kväll. Ha en skön tisdag!

20210530 Mors Dag som jag har firat mycket passivt, fick en superfin bukett av Emma med familj för någon dag sedan eftersom hon jobbar helg. Jag och Linda åkte till sjön med Klara, Olle och Svea , Olga och de fick härja vilt som de ville i vattnet och det var väl bara Klara och Svea som var ute och simmade men de andra bägge fick väl lite oförvilliga bad. Vi tränade också lite andra övningar. Men efter 2 timmar vid sjön hade nog alla fått nog. Så passivt som sagt idag för några mer åthäver har det inte blivit mer än att vattna, men å andra sidan är det Mors Dag!! Har i alla fall ringt och pratat med valpköpare som det är så roligt att höra att det fungerar bra och att hundarna utvecklar sig. Ville nu bara påminna om att det är dags för vaccination och foderbyte till vuxenfoder. Göran grillat i kväll igen och lika smarrigt i kväll också. I morgon blir det några telefonsamtal bl.a. ringa vårat försäkringsbolag ang. Viking. Ha nu en bra kväll och måndag.

20210529 Började förmiddagen med att putsa fönstren på väster sidan, så Göran gick med hundarna så jag skulle hinna färdigt innan solen visade sig där. Och det går fort om man nu inte går upp i arla morgonstund. Så nu är det bara väster och söderfönstren på verandan kvar... och så förstås altanen. Har städat av på altanen dammsugit och torkat golven, för nu få vi anse att löpperioden är slut för den här gången. Grillen har kommit ut och i kväll bli det grillning - ska bli härligt gott. Förra året var den inte ute överhuvudtaget, för då var det mossjobb för Göran och grilla själv gör jag inte. Har också möblerat om lite på altanen för nu har vi satt grillen på trallgolvet så får vi testa hur det känns. Hundarna har inte fått mer än ett uppletande som de får nöja sig med idag, får ju inte vara för roligt varje dag!! Linda var här en sväng - är så trevligt med besök och vi språkade lite och bestämde oss för en träff vid sjön i morgon förmiddag. Olga kan behöva få lite roligt med någon annan hund eftersom hon inte får träffa Viking längre. Det är så fruktansvärt tråkigt med allt det här med Viking och vi vet nu att hans tid är begränsad... och hur hanterar man det med en hund som inte ens är 16 månader. Kan inte varken prata eller skriva om det för mina tårar rinner... och hur ska det då inte vara för Emma med familj som lever tillsammans med honom. Lipar igen så inget mer från mig.

20210528 Efter telefonsamtal med Emma efter frukost var det hög tid för mig att åka till stan. Behövde lösa ut medicin och sprang igenom ICA och något mer blev det trots att Göran var och handla igår. Sedan besök på ÖB då det behövdes en del som fanns där. Hemma igen luncha lite och satte sedan hundarna i bilen och körde ner till Öråsen. Där fick Olga lite "Olga träning" vilket gick bra. Tyra och Svea fick ett sök på 8 dummy, Tyra orkade inte hämta in alla - har väl varit några hårda dagar för henne. Men Svea fick in alla 8. Men den plötsliga värmen tar på hundarna. När vi var hemkomna har jag sedan skrapat mossa klart från hundarnas inhägnad och har påbörjat vid trallgolvet men sen eftermiddag tyckte jag att dagens aktivitet räckte. Så in och förberedde kvällens mat och sedan inte gjort mer än tvättat en maskin. Och nu ska jag göra inget. Hoppas att ni får en bra helg med nu äntligen lite värme.

20210527 Har varit en ledsam dag idag, med många telefonsamtal och Emma har behövt mycket stöttning såklart. Hon har försökt att få tag i behandlande veterinär men inte lyckats, och vi väntar på det samtalet innan vi går vidare. Vi gick tillsammans med doggarna idag också i regn.. Det skulle här inte regna idag men det har det till och från hela dan. För att få något vettigt gjort har jag städat toarna och torkat av väggarna i tvättrummet efter blöta hundar. Ingen träning alls idag för dem för den sinnesstämningen har jag inte haft. Så det blir inte mer från mig i kväll heller. Ha en bra fedag!

20210526 Idag följdes vi åt med hundarna men när vi kom hem fortsatte de att rida på varandra - fattar inte måste ju snart vara över men framåt eftermiddagen ville inte Tyra mer fast Svea försökte hon luktar väl "gott" fortfarande. Började i alla fall med att putsa mina fönster - vilket det finns en del av. Hann med en del innan det var lunchdags, och fortsatte efter min benvila, men av någon anledning började det regna vilket det inte skulle göra förrän vid 18-tiden sist jag tittade på SMHI (morgonen). Men jag fick gjort alla fönster på östersidan så nu är det" bara" västersidan kvar vilket är betydligt fler fönster. Också bytt gardin i sovrummet till sol och mörkgardinen så slipper jag kanske att vakna kl 5 varje morgon. Har också tvättat av ytterdörrarna på vardagsingången och till förrådet och i morgon köper Göran vax till dörrarna, vilket ska göras minst 1-2 gånger/år.. det har vi missat totalt, gör om och gör rätt. Under tiden jag har skrivit här ringde Emma totalt förgråten, hon hade fått svar från veterinären och det var ett mycket dåligt resultat. Det var både frambenet men också ryggen, så bedrövelsen och det finns nog bara i slutändan ett beslut. Jag är också nu helt förgråten, så det blir inte mer från mig.

20210525 Först och främst ett stort Grattis till K-kullen som idag fyller 10 år. Göran gick med hundarna idag så jag kunde kantklippa färdigt både i och utanför hundhänget och klippte också gräset inne hos hundarna. Tikarna höll på och rida på varandra fram till middagstid, men på eftermiddagen var det lugnt. Men vi bestämde ändå att åka till Buddie men jag trodde nog inte att det skulle bli något för är ju ändå dygn 15, men se där hade vi alla fel och det blev en parning med ett häng på 39 min och tillslut var både Tyra och Buddie trötta på att stå still. Så nu har både Buddie och Tyra gjort sitt så nu hoppas vi att allt går bra resten av resan också. Ett stort Tack till Thomas och Agneta som tagit emot oss i tre dagar och Buddie också förstås. Skulle varit på kurs med Olga i kväll men detta fick naturligtvis gå före. Nu ska det bli en skön avslappnad kväll. Ha det bra alla i regnet!

20210524 Vakna alldeles för tidigt idag och somna om går inte. Efter frukost och de vanliga med röj. städ och tvätt, gick Göran med hundarna så jag skulle kunna grästrimma inne i deras hägn, blev inte helt klar vilket jag visste att en batterilandning inte räcker. När hundarna var hemma igen och efter lunchen tog jag med Olga och åkte ner till Öråsen, där gick jag och Olga och markerade var vi tränar jaktapportering - tog till rejält för att vi skulle kunna flytta lite på oss, detta för att grannen lägger viltspår i hela skogen...   Körde på vägen Lite Ditte  övningar, med Olga.  När vi kommit hem tog jag med Svea och åkte till sjön, Hon fick en hel del landmarkeringar men inget i vattnet då jag tycker det är lite för kallt ännu, så hon fick bara bada efter egen vilja och det blev i princip bara benen. När så också vi var hemma, tog jag fram gräsklipparen och klippte där Maggan en kommer åt, kantklippte igen runt stenplattor o dyl. Suttit också på förmiddagen och lagt in allt om Buddie så planerade kullar är nu klar tills vidare. Sent i eftermiddag åkte vi till Buddie igen och det var mycket nära en parning men tyvärr gick det utanför.  Om Tyra och Svea här hemma håller på som de gjort idag blir det ett försök i morgon kväll.

20210523 Det har visst varit Pingsthelg? Den har vi inte känt av så mycket. Vi började Pingstafton att köra de 30 milen till Kolsva för en parning med Tiger, men det ville sig inte riktigt och med ändå den erfarenheten vi har av parningar insåg vi att det här kommer inte att bli någon parning, även om vi åkt idag också, så 30 mil hem igen. Så det fick bli full aktivitet i går kväll med att hitta en erfaren hanhund som ville ställa upp för tiden var knapp för det var söndag som gällde. Ett par försök via telefon och så ställde Buddies husse och matte upp. Jag har länge tittat på denne fantastiska hanhund som är superfin men har gått i avel en del och var definitivt inte säker på att de ville ställa upp, men sent igår kväll fick jag ett ja-besked och strax före 9 var vi där i morse. Det blev ingen parning och hundarna blir ju också trötta efter allt rejs men man såg att de gillade varandra. Vi åkte hem och återvände på eftermiddagen ( vi bor inte så långt ifrån varandra) och i eftermiddag blev det en parning med runt 25 min häng. Är så otroligt Tacksam för att jag fick ja från Buddies husse och matte med så kort varsel och om allt går vägen kommer det att bli superfina valpar. Det kommer säkert att bli diskussioner i uppfödarkretsar men det skiter jag också i, det finns så mycket tyckande om alla andra. Igår när vi var borta i princip hela dagen var Emil här mycket och Emma och de var också ute med dem och Emma gav dem mat i går kväll. Men det var länge för Olga att vara utan sin "mamma" . Så idag när vi åkte iväg både förmiddag och eftermiddag fick hon följa med och sitta kvar i bilen. Så någon större aktivitet har det inte blivit för Svea och Olga, inte mer än ett uppletande när vi kom hem i eftermiddag. Ska faktiskt bli skönt att krypa till sängs och att det känns lugnt, vi ska åka till Buddie i morgon också för att testa om Tyra fortfarande löper, annars får vi hålla tummarna att en parning har räckt. Jag har uppdaterat framsidan med Buddie men mer kommer på "planerade kullar" så fort jag hinner. Hoppas att ni alla får en bra måndag, som för en del av er är ny arbetsvecka.

20210521 Verkligen skönt att inte behöva åka iväg någonstans. Gick själv med hundarna idag då Göran hade annat för sig. Gick till godisstenen och tillbaka. Efter lunchen blev det träning för alla tre här hemma på gräsmattan, eftersom jag vet att grannen gått spår på Öråsen. Men nu kommer jag att snitsla ut där vi brukar köra apportering så hon får rätta sig efter det. Körde först med Olga där jag gick igenom det senaste vi gjorde på Ditte-träningen men avslutade med apportering som gick bra men inte fullt ut avlämning i handen. De andra bägge fick också lite Ditte-träning samt dirigering, stoppsignal  och ett mindre sök. När hundarna fått sitt blev det trädgårdsfix med bl.a. kantklippning, sopning av plattorna där jag tidigare kantklippt samt lite saltning. Mot slutet började det att regna och när jag var precis klar och kommit in hällde regnet ner. Tog en dusch och när jag kom ut därifrån sken solen igen... Mannen på årsmöte och blev hämtad av Emil  så ensam en stund i kväll. Nu ska hundarna få mat och även jag. Ha nu en bra Pingstafton som för våran del består av 6 timmar i bilen... Ha det gott!!

20210520 Idag har jag i princip varit på Djursjukhusen i stan stor del av dan. Började med att jag följde med Emma till Anicura när hon skulle hämta Viking då vi var tveksamma till att det ev. var ett dåligt resultat var jag med. Han lämnades ut men fick inget veterinärbesök, då krävde Emma att hon skulle få ett svar. Vederbörande i receptionen gick då och frågade berörd vet. som höll på att operera och det var ett mycket diffust svar som inte gav så mycket. Inga förhållningsorder eller rekommendationer. Berörd vet. ska ringa Emma på tisdag då även CT-röntgen ska vara klar. Men vi själva gjorde upp en uppbygnadsplan, då han måste stärka upp sig då han endast fått koppelpromenader sedan i mars. Göran hade gått med hundarna så när jag kom hem åkte jag ut och planterade på kyrkogården, sådde mina sista påsar av frön och kantklippte men inte riktigt ett helt batteri eftersom regnet började att ösa ner. Men Maggan (gräsklipparen) har gjort en bra handling idag då hon kört ihjäl en huggorm på västersidan som jag hittade när jag gick ut för att kantklippa. Efter lunch och lite benvila fixade jag lite här hemma innan det var dags för mig och Tyra att åka till Evidensia för ett nytt progesteron test och Herpesvaccin, men nu hade det ökat rejält och med diskussion med veterinären trodde hon på ägglossning på lördag med ett nytt test på söndag vilket inte går... Det här besöket tog 1½ timme så var inte hemma förrän vid 6 tiden. Diskuterade med mannen och med den ändå erfarenhet vi har åker vi till Tiger på lördag. Har sedan i kväll bara lagat mat och pratat i telefon. Men fredagen i morgon blir en lugn dag utan att behöva fara iväg vilket det varit mycket av de senaste dagarna - sedan blir väl Pingsten en farhelg och förra året var det Påsken som vi for fram och tillbaka med, men denna gången är det dubbelt så långt. Ha nu en bra fredag!

20210519 Har varit två intensiva dagar. Igår besök på Evidensia för progesteron test på Tyra som var lågt men ändå i stigande. Tog ganska långt tid för att få svaret och ville ha det muntligt och inte via telefon eftersom veterinären otroligt trevlig och intresserad men som bröt lite  och tänkte att i telefon kan det bli lite svårt. Så hemma vid middagstid som det också fick bli, och därefter blev det en promenix med hundarna - och fattar inte varför jag alltid när jag går med hundarna själv ska råka utför, harar, rådjur, mötande hundar etc. När vi går två händer aldrig något sådant... med andra ord frustrerande. Var ute på eftermiddagen och planterade lite av de växter jag köpte idag. Och strax före 6 åkte jag och hämtade Linda och Olle för våran kurs i Bankeryd. Kan väl inte säga att det var en toppenkväll men jag var för trött och för ofokuserad, kan bero på att jag inget ätit sedan 12. Hemma och fick lite mat i mig men var dödstrött men då var uret väldigt mycket. Idag fick mannen gå med hundarna för jag var tvungen att plantera det sista och kantklippa. Men morgonen började efter frukost med hundvård, och som bonus kommer då dammsugning som fick bli resten av huset - så Robban fick några flextimmar. Syjunta i kväll som ger väldigt mycket med att få träffa människor och prata ditt och datt som inte alltid handlar om hundar. För att ha varit lite "låg" de sista dagarna kändes det väldigt bra i kväll.  Vi har ett stort - negativit hängande över oss och det är Viking, han ska i morgon bitti göra röntgen och CT-röntgen för att kunna utröna hans hältor. Det bådar inte bra... men jag ska följa med Emma in när hon får beskedet i morgon förmiddag. Och på eftermiddagen ska jag till Evidensia för ett nytt progesteron test på Tyra så får vi se vad helgen för med sig. Så med andra ord har det varit lite mycket nu ett tag, och jag är bekymrade för Viking. Eftersom han inte kan komma hit går jag till honom 2-3 timmar var dag när de jobbar för att han inte ska vara så ensam. Så det är svårt att få till allt som "måste" göras, så tyvärr har mina egna hundar fått stå tillbaka lite. Och det gör ont i hjärtat på alla håll. Torsdagen den 20:e hoppas jag ge för oss alla en positiv dag!!

20210517 Efter frukost åkte jag till stan för ett frissbesök. Därefter till Blomsterlandet för att köpa växter, blev lite besviken på utbudet idag där, fanns inte det jag ville ha och tyckte också att kvalitén var sämre har inte upplevt det förr på Blomsterlandet. Lite blev det där men fick också göra ett besök på Granngården och där fanns vad jag sökte. Var inte förrän strax före 1 och efter lunchen var det benvila. Tog sedan med mig hundarna för en promenix, och som vanligt när jag går själv med dem händer alltid något. Hade väl nyss gått djur där vi gick för de for och flög och drog hejdlöst. Blev lite lugnare en bra stund men när vi gått halvvägs mötte vi grannen med sina 3 hundar varav 2 hanhundar och det blev ett herrans väsen på alla 6 hundarna så vi fick bägge två vända om. När vi kom hem var jag helt slut och satte mig ute i solen för att rasta lite men då kom det regn igen. Och det har det gjort hela eftermiddagen solen skiner och så kommer det en regnskur. Men jag har planterat en hel del får ju göra lite omfördelningar då penséerna är för fina att slänga så de fick andra byttor, påskliljorna planterar jag nu vid cykeln. Hann inte riktigt klart och jag orkade inte mer och då var klockan 18.30. Så sedan blev det mat och vila och tv och väntar nu bara på att klockan ska bli 10 så jag kan gå och lägga mig för är rätt mör, vill inte lägga mig för tidigt för då vaknar jag väl pigg mitt i natten. I morgon blir det återigen en stadsresa för då ska jag och Tyra åka till Evidensia för att göra ett progesteron test ganska tidigt på morgonen, och på kvällen ska jag och Olga hämta Linda och Olle för vår kurs. Ha en bra tisdag!

20210516 Idag har vi haft Tollarträff, Vi var fyra mattar och 6 hundar, ni kan läsa mer om vad vi gjorde på Aktivitetsträffar nedan. Var idag riktigt nöjd med Olga som klarade att fokusera på mig i de olika övningarna trots störningar av de andra hundarna. Enkelmarkeringarna gick bra men avlämningarna sitter inte riktigt ännu och stadgan behöver också tränas men kände ändå att jag hade kontroll över den. Gänget idag pratade om hur nyttig dagens aktivitet varit och att vi skulle försöka göra detta lite oftare, så nu gäller det att det också blir av. Göran gick med de andre bägge och de fick bara ett uppletande när vi kommit hem. I morgon blir det stadsbesök då frissan kallar. Ha en bra måndag!

20210515 Regn, regn och åter regn. Emil kom hem efter skjutbanan och faktiskt följde han med ut med hundarna, gick lilla rundan fast inte hela eftersom vi har löpetikar och grannen har hanhundar så vi vände halvvägs men det blir lika långt ändå, men något blöta när vi kom hem. Emil åkte hem och efter våran lunch åkte jag bort till Viking och eftersom han inte skulle behöva vara ensam så mycket när Emma jobba och Herman var i skogen stannade jag hos honom 2½ timmen och vi gick också en kortare promenix. Linda hörde av sig och vid ½4 åkte vi in till stan för lite miljöträning och där var det mycket folk och bilar i rörelse. Vi gick förbi dörrar som öppna och stängde sig, gjorde besök inne på Rilo och avslutade med ett besök inne på XXL och Olga blev mycket förvånad över att Emma fanns där i för henne helt fel miljö. Faktiskt mycket nöjd med Olgas skötsel av det hela som faktiskt är dåligt miljötränad av mig. Olle skötte sig perfekt men är också mer miljötränad. Men det var oerhört bra och upplyftande på alla vis och känner mig stolt av att dessa "lantisar" skötte sig så bra. Och vi slapp regnet i stan men när vi kom hem så regnade det. Det var ju också nästan kväll när vi var hemma och det var en trött Olga och efter lite mat och ett (eller fler) glas vin sitter jag nu här och är också trött och ska inta sängen. I morgon har vi Tollarträff med mycket få anmälda men vi gör det bästa av det. Kommer bara bli Olga som får följa med, tror inte att hanhundsägarna uppskattar att jag kommer med två löptikar. Vi höres!

20210514 Idag fyllde vår äldste son Johan 40 år.. Kan inte fatta att det är 40 år sedan jag uppmanades att "springa" upp och ner i trapporna på det gamla sjukhuset för att få ut detta barn som inte ville komma ut och son tillslut fick igångsättas och då kom han ut med buller och bång. Och buller och bång har det varit de 40 åren. Vi firade hans födelsedag med att vi blev bjudna på frukost hos Johan och Karro - och vilken frukost värsta hotellfrukost där inget saknades, och vi höll oss mätta ända till kvällen. Så hundarna fick en sen promenix idag, skönt för min del att smälta all mat men det var mycket varmt och hundarna var påverkade av värmen, så jag kortade ner promenixen. När vi kommit hem och fyllt på vattenförrådet fick det blir några tvättar med nytt i sängarna igen, vilket blir ofta nu i löpetider. Målat soffan i mitt lilla hörn, räfsat undan lite pinnar vid träden och saltat ogräset där och sopat stenplattorna på den sidan. Gjort färdigt med pallkragarna vid dammen och också sått lite blommor i dem. Men kände framåt eftermiddagen att jag gått lite för mycket utan "Ben" för nu är det varmt att ha den på sig var en stor skillnad som när vintern var här, men det är bara att härda ut. Gick i alla fall in, vilade benet en stund och sedan tog jag tag i de vanliga köksgöromålen. Så aktiviteten för hundarna har idag "endast" blivit godisuppletande. Men de har varit trötta för värmen påverkar dem mer än man kan tro. Även jag känner mig lite trött så jag ska nog snart knyta mig. Ha en god helg men glöm inte bort att vi har Tollarträff  som startar hos mig kl. 10 på söndag, Välkomna till den! Och Gonatt !

20210513 Återigen en mycket varm dag. Blev ingen hundpromenix på förmiddagen pga. valpbesök. Höll faktiskt på med vårförberedelser tills spekulanterna dök upp, så nu är grönsakerna sådda och pallkragarna som det ska bli blommor i är rensade och "kultiverade" för ogräs och annat. Ska få vila till i morgon och sedan tar vi en tur där igen. Besök idag av en familj från Stockholm men där mannen har sina rötter i Jönköpingstrakten.  Fyra något äldre barn finns i familjen som ej vad med idag, utan föräldrar tyckte att det var deras beslut. Mycket rätt tänkt - föräldrarna bestämmer och väljer. Mycket trevligt par som vi hade några timmars bra prat omkring allt vad som rör ett köp från oss över en kopp kaffe. När detta positiva valpköparpar åkte hem hade vi tänkt åka till sjön för lite avsvalkning och aktivitet för flickorna. Då radade åskmolnen upp sig och det hördes några knallar. Så Maggan ställdes av liksom datorn, dynor lades in etc. Och vi tog lite paus för att se vad det blev av det hela. Gick någon timme men det hände inte mer än några knallar. Så hundarna lastades in i bilen och så åkte vi till sjön. Tog ut hundarna en och en och började med Tyra som fick 2 vattenapporteringar, inte mer pga. av kallt vatten och at de löper. Lika  med Svea, Olga sis ut men fick ingen vatten markering utan alla tre fick sedan härja runt av egen fri vilja medans Göran och jag njöt i solskenet vid sjön.  Har också haft ett mycket långt samtal med hanhundsägaren till Tyra. Och allt löper på som planerat. Ha en bra fredag och vi ska gratulera en 40-årig son tidigt på morgon - för räknar med att han blir kidnappad under dan. Ha en undrbar fredag!

20210512 Idag var det högsommarvärme, så det var riktigt varmt när vi gick med hundarna tidig förmiddag så det blev inte jättelångt, men tillräckligt upphetsande för hundarna då en hare sprang upp framför oss. Kl. 12 åkte jag och Tyra till Anicura för ögonlysning och det tog lång tid men det ska  ju droppas i ögonen 2 gånger. Men det gick bra och hennes ögon är UA så det var ju skönt. Fixat ett kollage till det stundande födelsebarnet som definitivt inte är något barn längre. Och det har tagit en stor dl av dagen. Men vid 6 kom Linda och Olle och hämta oss till vår kurs. Och i kväll var vi ute vid Domsand och det var mycket folk i rörelse pga. det fina vädret och det var riktig bra miljöträning och att kunna koncentrera sig trots allt runtomkring och det gick förvånansvärt bra att kunna hålla focus på mig. Som avslutning gick vi ner till sjön och bada tassarna och ännu mer miljöträning med alla ungdomar som var där båtar som körde och 2 änder på nära håll. Så nu är det en trött Olga som ligger utslagen på golvet. Hoppas att Ni får en fin Kristihimmelsfärdsdag.

20210511 Sommarvärme igår och idag har det väl varit runt +15, men det var betydligt behagligare idag att gå med hundarna. Idag var Göran med som tur var för vi gick på en hare på nära håll och det räckte för att hålla två hundar. Når vi kommit hem hjälpte Göran mig med att bära ut alla stora tunga byttor så nu är garaget tomt. Och de amerikanska blåbären blommar för fullt så får se om det blir något av det. Efter lunch stoppade jag in hundarna i bilen och åkte ner till Öråsen. Där la jag först ut ett sök till Tyra och ytterligare en annan plats och innan hon fick ta det hade vi träning på jaktfot sedan fick hon ta söket som fixades galant och därefter ett långt linjetag. Olgas tur och vi gjorde lite småövningar som funkade sådär, apportering som hon i princip pekade finger åt mig. Kände irritationen så det blev lite fotgående som gick bra och sedan blev det bilen för henne. Ytterligare ett sök för Svea på 8 dummy som med Tyra, men bytte dummy 2 gånger så då fick jag bli lite arg - resten klarade hon perfekt, fick också ett långt linjetag som gick hur bra som helst. Så när vi åkte hem var hundarna nöjda och jag nästan nöjd - men de fick i alla fall lite aktivering och fick springa av sig eftersom det är mycket koppel numera.  Hemma igen bar jag ut resten av växterna fixade lite Corona vänliga sittplatser i "mitt hörn" tänkt om lite med växterna att jag vill ha dem där jag mest är, så det kommer att bli tommare utmed vägen. Sopat alla plattor vid halva huset och lite annat trädgårdsfix och var inte inne förrän vid 18 tiden - och när jag kollade fitbiten i kväll har jag faktiskt gått 1 mil idag. Så det blev en dusch och Görans goda viltsvinsburgare och bara soft. Ha en bra onsdag med sol och värme!

20210510 Var en snabbis till stan på morgonen för att köpa hundfoder och till Blomsterlandet. När jag åkte från stan visade tempen +20. Vilket väderomslag i går när jag gick med hundarna var det mössa och vantar som gällde, idag var det T-shirt och kortbyxor. Hundarna har varit mycket påverkade av den plötsliga värmen, för promenaden idag gick i sakta mak för både 2 o 4 benta. De fick varsitt märgben när vi kom hem och resten av dagen och kvällen har de varit helt utslagna så någon träning var inte att tänka på men nu kl. 10 på kvällen har de vaknat till liv och är ute och skäller på någon hare. Har i eftermiddag varit ute och donat med mina växter och också konstaterat att många av mina perenna väster som klarade förra vintern men som har gått hädan denna vintern - tråkigt men jag får väl tänka om lite där också. Är också sugen på att bära ut alla mina byttor som det växer så det knakar i inne i garaget, men jag får försöka hejda mig lite till för förra året kom de ut för tidigt och fick frostskador trots att jag täckte dem. Var rätt trött när jag gick in till kväll vid 6 tiden men har också gått 9 km idag. Mannen fixat maten och jag har bara softat och mycket snart ska det softas i sängen. Tyra har också börjat löpa vilket jag har räknat mer eftersom Svea började i fredags. Ha det nu skönt i värmen.

2021009 Ett hiskligt regnande på förmiddagen, försökte vänta ut det men det gick inte så det var bara att klä sig för och kallt idag så vantar åkte på. Gick idag till Ekås och vände för att möjligtvis inte gå på några vilda djur. Och förutom regnet och blåsten var det skön och lugn promenad. Var sedan ute i Palsbo och kollade på Olle som varit halt sedan kursen i onsdags och vi kom överens om ett veterinärbesök. Var sedan en snabbis hos Lena och när jag kommit hem kom också Göran hem så vi luncha. Gick som vanligt och vilade benet men idag somna jag och sov i 2 tim - det brukar jag inte göra blir mest en powernapp, så då var eftermiddagen nästan också förbrukad. Har därefter haft ett långt samtal och när det var slut hade det helt plötsligt blivit riktigt varmt och soligt +15!!! ja det ändrar sig fort. Så då åkte de 6 tomatplantorna ut på altanen, gurkorna får vänta tills i morgon. Så hundarna har fått ha det "tråkigt" i eftermiddag men de sov lika länge som jag och lite till, för vi vilar alltid ihop mina hjärtegryn. Ha en fin början av denna veckan.

20210508 Göran var på skjutbanan hela förmiddagen så jag fick själv med hundarna och vi gick "lilla rundan"  på ca 3km och som vanligt när jag går med hundarna själv är det vilda närgångna. Först såg vi en råbock dock på lite avstånd men hundarna såg en, när vi gått lite till kom det 3 rådjur och sprang förbi oss på nära håll och hundarna blev helt hysteriska och jag fick slita och dra. Tillslut kom vi hem och hundarna var trötta och det var jag också. Tog lite rast vila ute i solen och plockade sedan fram dammsugaren, då ringde sonen den äldre och ville bjuda på kaffe " plötsligt händer det" fast lite omvänt, så jag åkte direkt och med tröjorna som nu var färdig stickade och vi hade ett par trevliga kaffetimmar tills mannen ringde och undrade var jag var - eftersom jag var borta och dammsugaren mitt på golvet. När jag kom hem var Emil fortfarande kvar som hjälpte mig med telefon som det varit lite strul med de sista dagarna, när det var fixat åkte han hem och jag upptog dammsugningen och efter det torkade jag de smutsiga golven. När det var klart tog jag en powernapp, och därefter har jag våt dammtorkat både listor och lite högre upp, fyllt på vatten i alla växter. När det var klart tyckte jag att jag gjort mitt för idag så sedan har jag bara softat medans mannen fixat maten. En bra dag och hoppas att ni haft det också och i morgon är en ny dag som vi också ser till att den blir bra!

20210507 Fick lite gjort på morgonen innan jag gick med hundarna. Var riktigt fint väder när vi börja gå men vi fick ändå en "snöskur" på oss. På vägen hem möttes vi av en kvinna med hund som kommer från Bomberga, och mitt gäng blev ju helt tokiga - tre tollartjutande hundar som drog som bare den, bad kvinnan att vända för jag kan inte hålla alla om du kommer förbi och det gjorde hon. Men jag blir smått för...b vad ska hästar och hundar gå över Månsarpsvägen och gå på våra marker då jag vet de har egna - för jag går ju inte över vägen och går på deras marker. Snart så har bägaren runnit över. I eftermiddag har alla tre fått inomhusträning, Olga lite av det vi gick igenom i onsdags, och de andra bägge fick positionsträning, bakdelsträning och gå med dummy i fotposition bl.a. Dusch för mig, fixat maten och nu blir det bara soft. Hoppas att lördagen blir bra för er!

20210506 Aprilväder i Maj stora snöflingor i princip hela förmiddagen. Har haft ågren för att jag inte köpt några plantor, då det i vanliga fall brukar var slut så här års. Göran åkte tidigt på morgon för att handla mat och jag lite längre fram på morgonen när Blomsterlandet öppnat - men tack och lov så fanns det mycket av både tomater och gurkplantor. Så det blev 3 olika gurksorter och 6 olika tomatplantor. Gick med hundarna ihop på eftermiddagen när det äntligen upphört med att komma uppifrån. När vi kommit hem och det fortfarande var uppehåll påbörjade jag plantningen av det inköpta och hann med allihop, så de är nu inburna men får stå inne tills det blir lite varmare på altanen. Göran har suttit i digalt möte med LRF så jag fixade min mat och han får fixa sin när mötet är över. Och jag ska inte göra något 12 tusen steg får räcka för idag. Hoppas att ni får en bra fredag!

20210505 Blev en regnig promenad idag, Göran gick med Svea och jag tog de andra bägge i bilen en bit in i skogen för att slippa rådjuren som går på betesvallen så att jag kunde släppa Tyra och Olga. Och sedan gick vi ner till sjön i ihållande regn, vi var där en stund och kollade på gässen. Efter lunch idag la jag mig lite eftersom jag vakna 5 i morse så även jag skulle orka med kursen i kväll. Hämta upp Linda vid hennes jobb och tillsammans åkte vi till Bankeryd. Det var mycket nytt i kväll och har också blivit svårare som sig bör, så det snurrade rejält i både mitt och Olgas huvud och sista kvarten var hon helt slut. Så det var skönt att komma hem och få i sig lite föda och snart blir det sängen vilken Olga redan har intagit. I morgon får vi se om alla intryck i kväll har landat. Ha en bra torsdag!

20210504 Så kom då regnet som har hållit mer eller mindre hela dan. Så det var bara att trotsa och gå ut med doggarna, och vi gick ihop med alla 4. Förövrigt har det varit en soft dag även hundarna har softat hela dan. Men det blir mycket stickat en sådan här dag. I morgon är det både junta och kurs med Olga men Olga måste prioriteras. Ju mindre man gör på en dag desto tröttare blir man så nu tänker jag kojjsa. Ha nu en bra onsdag!

20210503  Hämta Viking vid 10-tiden gjorde ett annat upplägg idag eftersom Göran skulle hålla på med veden.  Så först tog jag Olga och Tyra åkte ner till Öråsen. Där fick Olga lite stadgeövningar, fot övningar som avslutades med apportering där avlämningarna fortfarande inte funkar. Tyra fick lite fotkomandövningar sedan fick hon ett sök på 5 dummy. Som gick verkligen va hände!! Hon sökte/spårade hela tiden men fick till slut in de 5 dummyn. Spekulerar lite om grannen lagt spår där, för numera är det konkurrens om "min skog"  då grannen också lägger en hel del spår. Vi har på mitt initiativ en dialog, men det hat väl brustit - för det gällde ju spår!!  I alla fall fick de lite aktivitet då jag också gick en sväng med dem, och faktiskt hittade Romys halsband till Eppo som hon saknat. Hem med dessa båda och så fick Svea åka med till sjön. Där fick hon härja runt  i sin takt, uppmanade inte till bad än vad hon själv ville, tycker fortfarande det är lite kallt i vattnet. Hon fick i skogen en hel del enkelmarkringar som fungerade helt perfekt, va annars med den stjärnan. Kändes verkligen bra att dela upp hundarna så här, då alla har fått lite egentid med mig, då jag ibland känt att Svea har blivit åtsidosatt. Viking har inte fått något av mig idag mer än att jag hämtade honom - men den biten får Emma sköta. Det har i alla fall varit nöjda hundar som inte gjort så mycket väsen av sig i kväll. Blir inte så värst mycket mer gjort än ned mina hundar - men va då... hundarna är mitt allt så städning och allt annat skit finns kvar tills i morgon - fast jag har faktiskt strukit lite... Ha nu en bra tisdag!

20210502 Åter en dag full med spår och Göran är väl den som kämpat mest och lagt alla 4 spåren samt varit med och gått dem. Hundarna har klarat alla sina spår, Olle och Olga är fortfarande väldigt försiktiga. Tyra hade inte riktigt samma driv som i fredags och det hade inte Eppo heller. Och vi har nyanserat vad det beror på och det är en lärdom att ta med sig för framtiden. Enligt Romy så vindade alla hundarna mycket idag vilket kan bero på väderomslag eller dyl. Ja vi vara klara vid 3 tiden och då hade också Svea fått gå Tyras spår. Så mycket mer har det inte blivit idag och hela eftermiddagen har alla 4 hundarna varit helt utslagna även Viking som jag hämtade mitt på dan. Förväntar mig en lugn avslappnad kväll.

20210430 Idag har det varit en dag full med spår. Göran lade i går eftermiddag ett öppet spår till Tyra, idag på fm. la han ett annlagspår till Romys hanhund ( som är uppfödarens) Romy gick Tyras spår som gick mkt bra, gick också Eccos spår som gick mkt bra då han strulat tidigare. Sedan lades det 2 nybörjarspår till Nicko och Olga och bägge två löste spåret. För Olga var det första gången med blod men mycket spårnoga och lugn i spåret och var skitglad när hon hittade klöven som hon stolt bar för att visa mig. Nicko var inte lika glad i klöven - kan bero på att matten Emelie tycker att det är skitäckligt - men med lite bus med henne tyckte hon det var jätteroligt. Sedan gick Göran med Svea det spåret som Tyra gått som då hade legat i över 20 timmar, och hon löste det hur enkelt som helst - helt enkelt en fantastisk spårhund. Detta tog det mesta av dan och vi var inte klara förrän kl. 14. Jag som inte gått så mycket var lätt frusen och alla våra tre hundar var helt slut. Så resten av kvällen har de sovit eller varit ute och skällt på dessa harar som springer runt huset och överallt jämt. På söndag gör vi om proceduren öppenspår lördag till Tyra, anlag söndag till Eppo samt nybörjarspår till Olga. Vill du hänga med Linda med Olle, hör av dig? Ha nu en bra 1 Maj!

20210429 Idag gick jag och Emma och Viking ihop, men det var endast Olga som fick vara lös. Viking har varit halt men det har inget märks de sista dagarna så därför fick han gå med idag. När vi var hemkomna rensa jag i hundhänget samt plockade upp alla utspridda leksaker och lade i utelådan - men en del är väl redan utspridda - för det är roligt!!. När det var klart lastade jag in hundarna i bilen och åkte ner till Öråsen. Olga fick lite stadgeövningar och lite andra övningar som vi gjorde i tisdags som avslutades med apportering. För Tyra och Svea fick det bli ett sök på 8 dummy men var nu på en annan plats och det var betydligt svårare så bägge två kämpade rejält innan dummy var inne och de var rejält trötta. Så resten av eftermiddagen har varit mycket lugn och jag har heller inte gjort så många knop mer än att städa toan och tvättat ett par maskiner. Ha nu en bra Valborgsmässoafton!

20210428 Efter frukost putsa jag fönstret i lilla rummet samt våttorkat listor och allt annat. Tog även fönsterdörrarna både ut till altanen och den andra då det var mycket nosmärken på dem, torka även lite listor, och bokhyllan och datorskrivbordet i den ändan av huset. Sedan var det dag för hundarna och fick gå med alla tre då Göran var på annat. När jag kommit till Johans gård i det lösa gruset upptäckte jag att jag glömt "Ben" och det är första gången sedan jag fick den i januari. Men tänkte jag går så länge det känns ok. Men det var en händelserik promenad, för när jag släppt Olga upptäckte jag en råbock ganska nära oss men han stod alldeles still och jag lyckades få med mig Olga, Svea titta åt det håller men eftersom han stod helt still upptäckte hon inte han. Vi fortsatte men när vi kommit till lilla godisstenen for det iväg en hare och Svea och Tyra höll på att krypa ur skinnet och Olga for runt där antagligen haren kommit ifrån. Var inte läge att fortsätta utan försökte vända de obstinata hundarna vilket inte var det lättaste så det var drag och slit och fick ju vara försiktig med mitt knä men tillslut gick det och Olga kunde jag locka med mig. Så kom vi till skogskanten och då stod råbocken fortfarande kvar men hade vänt sig och stod och titta på oss. Jag stannade för att locka till mig Olga som sprang i skogskanten och var ute på åkern där bocken stod men hon såg den inte och kom till mig. Bocken sprang in i skogen och Olga blev kopplade. Sedan han vi inte längre än till åkern bakom scenen då kommer det en räv springandes emot oss och var riktigt nära innan det blev fullt ös på alla tre hundarna och det fruktansvärda tollarskriket som bara de kan. Men räven vände och tog hela vallen bort till skogen och var väl synlig för hundarna tills han försvann. När vi kommit hem var nog min arm 5 cm längre... Det blev lunch och vila både för mig och för flickorna som var helt slut. Yngste sonen fyller år idag ville inte ha någon present men lite middag i kväll som han själv fick välja vad den skulle bestå av - och det blev köttfärssås och spagetti så inte så avancerat precis. Under tiden den tillagades har jag bytt vatten på mina orkidéer och dammtorkat (våt) i fönstren och flyttat om lite. Så idag har jag varit lite för aktiv och det känns i knäet, men nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Ha det gott!

20210427 Idag är det 14 år sedan Jackie och hennes syskon föddes, och mina tankar har i omgångar gått till Jackie. Och att det ändå är 6 år sedan hon blev en änglahund har hon en stor plats i mitt hjärta. Efter frukost idag blev det hundvård - öron, tassar och klor fick sig en omgång på alla 3. Därefter åkte dammsugaren fram och som vanligt god hjälp av de fyrbenta som älskar/ hatar dammsugaren. Sedan var det dags för promenixen, och jag hade totalt tagit fel på väderleken och hade alldeles för mycket kläder på mig så jag var genomsvett när vi kom hem igen så det blev direkt duschen. Efter lunchen fick det bli lite ryggvila eftersom vi skulle i väg i kväll. För jag och Olga och Linda och Olle har varit på en fördjupad unghundskurs hos Ditte i Bankeryd, en mycket bra kväll med flera bra övningar, tipps och tänka på - men vi var inte hemma förrän strax innan 10, så nu är vi trötta jag och Olga. Ha nu en bra onsdag!

20210426 Efter frukost åkte jag till stan då det egentliga ärendet var att hämta ut Bravecto till Svea och Olga, och Svea har fått sin tablett i kväll men med Olga avvaktar jag lite till.. Blev också ett besök på ÖB som nu har öppet mellan 9-10 för endast 65+, så lite tillskott på hundgodis till våra pälsklingar. Och efter lunchen fick hundarna sin promenix tillsammans med husse. och mig. Har sedan i eftermiddag städat av i tvättrummet mycket välbehövligt samt att toan där också fick en omgång. Endast idag lite godisuppletande samtidigt som Viking kom. Kvällen har varit lugn då mannen suttit i digitalt möte med Fiberföreningen. ha nu en bra tisdag!

20210425 Har varit dålig i helgen fick igår någon låsning eller vad det nu var i skulderbladet men så fruktansvärt ont att jag knappt kunde röra mig, så det blev voltaren och smärtstillande. Göran gick med hundarna för jag var helt utslagen, blev något bättre framåt sen kväll. Idag var Göran i väg på spårkursen så hundarna låg på min lott idag. Betydligt bättre i skulderbladet men vissa rörelser är hemska som tex. att knyta kängorna, men det gick men insåg att gå med kopplade hundar inte skulle vara någon höjdare. Så hundarna lastades in i bilen och så körde jag ner till Öråsen. Började med Olga som fick lite kontaktövningar, avlämningsövningar och stadgeövningar. Avlämningarna funkar inte fullt ut men däremot kan jag nu sätta ner henne och gå ifrån och slänga ut dummy och hon sitter kvar, så hon fick både enkel och dubbelmarkeringar och det gick bra om man nu inte vill ha dem i handen... fick också ett linjetag inte så långt men som hon satt kvar på. Tyra fick fotträning och focusövningar  och sedan ett sök på 8 dummy som hon levererade hem och ett långt linjetag. Avslutade med Svea som nu var övertaggad men suttit förhållandes vis lugn i bilen, fick också lite fotkommando för att få hjärnan att koppla på, därefter fick hon sitt sök på 9 dummy och ett ännu längre linjetag. Kan inte säga att vädret var skönt det blåste mycket kalla vindar och bitvis snöade det. Men hundarna var nöjda och faktiskt jag med även att man var kall när vi kom hem. Resten av eftermiddagen och kvällen har det varit lugnt, fixat lite mat och faktiskt vilat och hoppas att den här åkomman vad det nu är/varit försvinner snabbt - men kunde i alla fall plocka upp hundskålarna utan större smärta i kväll så det är ju en förhoppning. Hoppas att ni får en bra vecka och en bra måndag!

20210423 Riktigt soligt idag men blåsigt och kalla vindar och det var frost på morgonen. Förmiddagen började med städning av köket, mannen stekte fläsk i gårkväll - mycket som han frös och ska ha till mossen. Och det stektes utan skydd så halva köket var nerstänkt med flott, så det fick bli en storrengöring och även av fläkten. Så vi gick inte med hundarna förrän efter lunchen, och det är skönt att man inte nu är beroende av att det blir mörkt så tidigt. När vi kommit hem från den hämta vi Görans bil i Byarum. Och jag hade tagit upp fågel så hundarna fick testa på det har varit lite dålig på det ett tag nu. Alla tre tar fågel att Svea och Tyra gör det vet jag men även Olga hade roligt med fågeln och hade inga problem med att bära den. Svea fick vara sist ut eftersom jag vet att hon är hård i munnen och biter sönder den, men hon kommer till mig med den i alla fall. Ha nu en skön ledig helg!

20210422 Jaha och så vakna vi till ett totalt vinterlandskap och hela förmiddagen snöade de och blåste. Så förmiddagen började med dammsugning och torkning av lergolven - så Robban fick en ledig dag. Städat toarna, torkat av soffan som fått nytt överdrag. Tänkte att det nu var dags att lägga på den ordinarie mattan i tvättrummet för förhoppningsvis biter inte Olga och Viking i den. Är så trött på trasmattorna som nu är lagda i i hundsängarna i tvättrummet - de är lite svårare att bita sönder och bära ut vilket pläderna har varit, det som nu är kvar av dem!! Och i eftermiddag gick vi med hundarna när snöandet hade slutat, men vinden var kall. Åkte därefter med Görans bil för översyn till Byarum. När vi kom hem ringde en vän och vi hade ett långt och bitvis tragiskt samtal som satte djupa spår i mig. Luften gick liksom ur efter det och resten av kvällen ska jag samla mina tankar. Ha en bra fredag!

20210421 I går gick jag i kortärmat med hundarna, idag gällde det mössa och vantar - tala om väderbyte. Tyra och Olga fick lite apporteringsövningar på lite olika ställen på vår promenad. När vi kom hem var Svea och Viking också tillbaka från sin promenix. Svea fick komma ut och vi tränade lite lite stopp med dummy och lite varierande markeringar. I eftermiddag sedan har jag suttit här och nu lagt in uppgifterna om både Tyra och Tiger. Skriver här lite tidigare idag eftersom jag ska på junta i kväll och någon annan aktivitet efter det blir det varken för mig eller hundarna och de är väldigt nöjda och vilar för fullt. Får se vad det blir i morgon för busvädret ska tydligen bli värre och tom lovat snö... det kan vi definitivt vara utan. Ha en bra kväll och torsdag!

20210420 Nästan sommarvärme idag också men det ska bli omslag så det var bäst att njuta och det har jag gjort. Hela förmiddagen har det var hundar för hela slanten. Efter promenaden åkte jag till skogen med Tyra och Olga. Tyra fick ett sök, enkelmarkering och linjetag. Och med Olga kämpar vi på med avlämningar och stadga. Men värmen tar på hundarna också då varken två eller fyrbenta är vana vid det ännu. När vi kom hem fick Svea ett sök. Hämta Viking innan vi luncha och vid 2 gick jag ut igen och tog tag i alla mina "byttor" i garaget vilket är 18 st. Så nu är alla nerklippta fått ny jord men får stå kvar inne tills sommarvärmen kommer på allvar. När jag var klar med detta var kl. 6 så det tog ett bra tag, så in i duschen fått lite mat och är trött så in i norden men jag kan inte gå och lägga min nu 9 för då vaknar jag väl 3 natt. Har nu lagt in in huvudbilderna på Tyra och Tiger och mer uppgifter kommer snart - är som sagt trött i kväll. Ha en bra Onsdag!

20210419 Vilket väder det varit idag nästan som sommar. Så det har varit mycket trädgårdsarbete, räfsat bor tenar från andra sidan av vägen, räfsat bort ris och pinnar från gräsmattan. Eftersom man är smålandssnål har jag lagt begagnad jord i hålor i gräsmattan. "Plöjt" i pallgragarna" och omarbetar jorden där så nu ska det bara krattas lite till tills det blir dags för plantering. Städat av Maggan och hennes behållare och hon är också på plats. På förmiddagen gick jag och Emma med Viking, Tyra och Olga och Svea med Göran. Eftersom det varit mycket ute jobb idag har hundarna "bara" fått ett uppletande.  Nu har jag helt bestämt vilken hane det blir till förhoppningsvis Tyra nästa kull, han heter Tiger och mer uppgifter om honom med bilder kommer snart. Ha nu en bra tisdag!

20210418 idag gjorde vi så att Göran gick med Svea ända ner till sjön, och jag hade bestämt med Lena om en träff i Bondtorp med Tyra och Olga, och vi gick runt i Byn en jättehärlig tur där jag också fick lite info om husen vi gick förbi. Detta var en helt ny situation med Olga men som jag tyckte hon skötte mycket bra, för Tyra var det mest nya lukter men är ju också helt nöjd i vilken situation som helst. Men när vi kommit tillbaka till bilen och hundarna var i sina burar så slocknade de helt medans jag och Lena stod och pratade en stund. Tack Lena för en härlig promenad! Viking var lämnad när Göran och Svea kommit tillbaka, men det har varit trötta hundar hela eftermiddagen och kvällen, lite rejs har det blivit med Viking precis när vi kom hem men annars har det varit väldigt lugnt med alla fyra tills Emma var och hämta Viking vid 6 tiden. Och för min del har det också varit en bra dag, känner betydligt mindre i armen och huvudvärken har också minskat rejält så det känns i kväll ganska bra. Värmen har kommit och jag fick mannen till slut till att gå ut och spika ihop en vet inte vad men i alla fall något som "Maggan" inte kan köra över eftersom jag planterat påskliljor vid cykeln. Har haft ett långt telefonsamtal med mitt barnbarns mor och vi har som alltid mycket att språka om. Och så har jag haft ett samtal inte förvånade för numera kan man tänka sig vad som helst... personen undrade om tollarna var argsinta på andra hundar och om man kunde ha dem som familjehundar... som sagt man slutar aldrig att förvånas, men personen fick ordentligt svar på sina frågor med erfarenhet av Tollare sedan -93. Ha nu en bra måndag!

20210417 Var då ingen värme på förmiddagen när vi gick med hundarna. Göran gick med Viking och Svea och jag med de andra. Har vari lite trött idag men i alla fall bytt i sängarna + tvätt och fixat maten som crocken sedan lagat. Vid 4 hade jag och Linda bestämt träff. Och innan hon kom la jag ut ett sök på 10 dummy till Svea eftersom hon och Viking fick stanna hemma. Vi tog bilarna och åkte till skogen, men då hade det blivit riktigt varmt men hundarna fick lite träning och återigen konstatera att Linda och Olle är riktigt duktiga. Så jag och Olga har att jobba på och fick många bra tipps av Linda då man själv inte alltid ser utvägar utan fastnar i sin träning. Nu ska här kojsas så hörs vi morgon förhoppningsvis piggare.

20210416 Idag känns det som en positiv dag, men den började med att jag och Emma med Viking, Tyra och Olga gick mot sjön. Och Viking fick vara lös en stund men eftersom han fortfarande ska ha lite begränsningar så blev han kopplad efter en stunds härjande med de andra bägge. När vi kommit hem tog jag tag i räfsande utmed vägen med sten som plogbilen fått upp på gräsmattan, tog också bort snöstakarna vi haft vid vår uppfart, plockat bort lite visset från byttorna som står ute hela året och krafsat lite i jorden, planterat påskliljorna jag haft inne under påsk. När jag var färdig med det och kom in fick hundarna varsitt märgben och det har de haft att göra med resten av dan. Kändes väldigt positivt idag på nyheterna dels att Tyskland Merkel fått sin första vaccin av Astra och dels att man efter 3 veckor efter sin första vaccin får krama barnbarnen igen. Så det har varit många glädjetårar i kväll. Och när den här tiden har gått ska de bli en rejäl familjefest efter över 1 år, som vi längtat!!! I morgon eftermiddag ska jag och Linda träna våra doggar lite, hoppas att ni också får en fin lördag!

20210415 Har idag mått sådär har haft ont i armen och i huvudet och känt ångest för sprutan igår. Men av att ha hört dagens diskussioner så är ju ändå risken att dö i covid19 större än att ta vaccinet. För hade jag avböjt hade det kanske tagit 1 månad till med allt vad det innebär att man inte får välja när man väl sitter där eftersom man i dagsläget inte får välja. Men eftersom spruta 2 inte ska tas förrän om 10 v ser kanske prognosen annorlunda ut och även vaccinationen. Så känner mig lite lugnare nu. Idag gick jag själv med hundarna men släppte Olga och det accepterar Svea helt utan att stressa upp sig. När vi var hemkomna har sedan dammsugit bilen och organiserat lite där eftersom jag har alla hndgrejjor där. När dammsugaren ändå var ute har jag dammsugit i förrådet vid garaget och fått bort en hel del där mössen ställt till. Men det behöver våttorkat både i bilen och i förrådet, men det tar vi en annan dag när andan faller på. Hundarna har fått inomhusträning idag också. Och jag tror att det ger mer resultat då det är lättare att korrigera Svea och Tyra och det märks en förändring. Olga har också gjort framsteg i avlämnandet men vi är ännu ej helt framme. I morgon fredag och hoppas att ni får en bra sådan!

20210414 Då har jag fått mitt vaccin med lite bävan - för det blev Astras... hade en bra diskussion med hon som skulle ge sprutan, och vist kunde jag neka men inte fått något annat och visste inte heller när jag kunde erbjudas något annat och de 300 som var där idag skulle få Astras, och själva visste de inte förrän på morgonen vilket vaccin som skulle sprutas. Så jag gav med mig så får man väl se om jag överlever!!!. Och i nyheterna ikväll blev man väl inte mer positiv men nu är det som det är och vad man hörde i kväll verkar det som om detta vaccin ska kompletteras då det inte tar mutationerna. Så var något besviken när jag kom hem, men det var en kvinna där som blev mycket upprörd när hon fick reda på att det var Astras då hon inte frågat innan. I alla fall så hade Göran gått med hundarna för jag var inte direkt upplagd för någon hundaktivitet, men för att göra något har jag dammsugit och torkat mina jordgolv och det två gånger, så nu är de ganska ok tills i morgon eftermiddag även att jag begränsar hundarnas ut och in spring. Ha en bra torsdag!

20210413 Åh väder har vi haft idag med i en mycket blandad kompott. Den timme som jag var ute med hundarna gick vi genom snö, hagel och blåst och innan vi var hemma var både jag och hundarna vita av snö. Och detta har hållit på hela dan. Så idag fick det bli inomhusträning med alla tre, av "di gamle" fick det bli mer position och mer krav på de olika momenten vi gjorde så det blev till att göra om och göra rätt. Olga fick på sin nivå först lite olika övningar och så tragglar vi med avlämningar utan krav utan med lek och positivitet. Idag kom så brevet från Region Jönköping med erbjudande av vaccin och jag slängde mig till datorn för att boka tid och i morgon kl. 11 ska jag få min första vaccin, och det känns riktigt bra om jag nu får rätt vaccin kommer att neka Astras. Det har varit jobbigt för doggsen med denna inomhusträningen idag för de har varit slut - men nöjda hundar och nöjd matte. Nu har jag tittat på "Jägarna" och ska se om min säng är ledig! Ha det bra!

20210412 Pulsa i snö bitvis var det som gällde idag och lite småhalt, men solen visade sig men och snöande. Annars vilodag för hundarna och jag har städat högskåpet i badrummet så nu är det rensat på en massa olika saker som jag inte använder och medel som datum gått ut på. Och helt plötsligt blev det mycket plats i skåpet, ska ta handfatskåpet också iof är det inte så länge sedan men urtorkning kan behövas. Har också ringt och bokat tid för ögonlysning för Tyra men det fanns inga tider förrän i maj - men det ska nog funka. Rensat lite i papper och pärmar man sparar så himla mycket skit. Göran har gjort köttbullar i kväll och vi har ätit det med brunsås och potatis och det var mycket längesedan vi gjorde det och så himla gott det var. All snö som kom igår flera cm men den har under dagen i princip försvunnit och det är mycket skönt för nu vill jag ha lite värme - men den lär väl komma och visa sig i alla fall. Ha en bra tisdag!

20210411 Min födelsedag är snart till ända och trots pandemin har den varit mycket bra. Gick med hundarna själv idag eftersom Göran hade spårkursen, Kan väl inte säga att den var njutbar eftersom hararna är överallt och ingenstans och Svea håller på att krypa ur skinnet och de andra bägge kan de också. När vi till slut kom hem la jag ut ett sök till Svea på 10 dummy, la också ett sök till Tyra men när det var klart snöade det hejdlöst så Olga fick inomhusträning. Jag har fått sms, messenger  från Freja/ Teresia som sjöng "ja må du leva" . Emma med familj kom förbi med present och jag fick träffa Hampus och Evelina ute som gjort egna presenter till mig - blev så lycklig!! Många telefonsamtal från bl.a. Hannes och en "gammal" kursare från -77  - Gussie som jag inte pratat med på mycket länge och fick bl.a. reda på att hon är inne här mellan varven och hade full koll på mina hundar och väl även mig eftersom jag blarrar en del. Så roligt Gussie att prata med dig! Så trots allt har det varit en fantastisk dag som jag sparar i mitt hjärta. Ha det nu bra alla och kör försiktigt eftersom vi har vinterlandskap igen!!

20210410 Var i alla fall inte full storm idag men ändå kalla vindar och solen visade sig lite framåt dan. Men det var ändå hyffsat när vi gick med hundarna. Vid ½1 kom ytterligare ett mycket trevligt par som är valpspekulanter som fick se Tyra i arbete och framförallt jaktapporteringen som de inte sett så mycket av innan. Hade också med sig fikabröd så det blev fika ute och 3 timar mycket hundprat. Men det blev kallt mot slutet eftersom man inte rör sig mycket, så det var skönt att komma in i värmen med nu tänd brasa och ett glas vin. Den här pandemin gör att man får frysa mycket med bara utevistelse, i alla fall den här tiden på året. Mannen ska göra födelsedags middag till mig i kväll eftersom han är på spårkursen i morgon. Så i morgon är jag och hundarna ensamma det mesta, så det får bli koppelpromenad för alla tre. Och jag är säkert utan bil också eftersom Göran lånat ut sin och lär väl behöva min. Nu ska hundarna få sin mat och jag får vänta på min ett tag till. Ha det bäst!

20210409 Idag har det blåst halv storm och regnat på tvären. Var definitivt inte läge att gå ut på förmiddagen. Så därför har jag suttit här lite och gjort lite blandat datorjobb, städat och tvättat. Vid 11 kom Viking. Och i eftermiddags så slutade det i alla fall att regna så Göran tog Viking och Svea och jag de andra bägge, men du milde vad det blåste när man gick mot vinden fick man gå som en fällkniv för att komma framåt. Viking är nu ok i sitt ben hade vet. besök i torsdags men hans aktivitet ska sakta utökas, så att springa lös med Tyra och Olga får han inte än. Nu ska jag ta kväll sitta  vid burken med mitt sticke och wirre och bara njuta, maten är förberedd hundarna nöjda vad mer kan man begära. Ha en go fredagskväll och lördag, och i morgon får jag besök av valpspekulanter som alltid är lika spännande.

20210407 Efter promenixen idag plantera jag om någon mer pelargon men slängde flera som inte klarat vintern, hade hämtat Viking innan. Efter lunchen idag kände jag inte dugg för att bylta på mig men ben och allt för att gå ut och träna något med doggsen så det fick bli en inomhusaktivitet idag. La ut ett kongsök med 10 gömmer till Tyra och Svea, och det var de taggade på idag för det är ett bra tag sedan jag gjort det. Olga fick också lite olika aktiviteter lite av det vi gjorde på senaste kursen samt lite apportering med focus på avlämningar, vilket går bättre inne när det inte är en massa annat som distraheras som harlortar o dyl. Tog sedan en lång dusch och hade lite fotvård. Och helt plötsligt hade uret rusat iväg och det var dags att bege sig till syjuntan, och vi hade mycket att språka om idag så det blev ganska sent. Men nu ska jag göra som flickorna redan har gjort - gå och lägga mig! Ha en bra torsdag!

20210406 Idag skulle mannen iväg på annat så jag gick med doggarna och vi gick en tur på delvis en väg jag inte gått på hela vintern då den inte snöröjs och början av den är rätt geggig nu i tjällossningen. Men nya intressanta dofter så det blev många stopp. Vid ½1 idag kom ett valpintresserad par som var mycket trevliga och vi hann att gå igenom en hel del på de 3½ timme de var här. Tyra visade lite av sina färdigheter lite lydnadsmoment och apportering. Paret hade fikabröd med sig och vi fikade ute, men tillslut fick vi sätta oss i garaget när det började hagla. När de åkt hem var jag ganska genomfrusen så det blev att tända i kaminen och raggsockorna åkte på. Hundarna uppskattade som vanligt att få besök och hade full koll på oss den tiden de var här även när vi inte var inne hos dem. Och när jag så kom in kunde de slappna av och har sedan legat som ströe. Jag har inte gjort så mycket mer än att bli varm, vilket jag blev efter ett tag men nu har uret blivit läggdags. Ha en bra onsdag!

20210404 Vi gick ganska tidigt idag Göran med Svea och jag med de andra och det för att Viking skulle komma strax efter 10 och eftersom han fortfarande inte få gå mer än korta koppelpromenader - och det får Emma lösa. Men det märks inget haltande eller avlastande nu men de har återbesök på torsdag för vidare rekommendationer. Men Tyra och Olga fick i alla fall springa av sig när vi gick vår tur. Viking var lämnad när vi kom hem efter att ha varit bort lite över 1 tim. Efter lunch gick la jag ut ett sök på betesvallen till Svea på 10 dummy men det var inte lätt att hitta dem så som det blåste så det var mycket spring för henne för att komma framifrån för att få vind av dem. Men hon jobbade kanon och till slut var alla 10 hemma. Körde sedan lite vanlig lydnad och stoppsignal med dummy. Olga fick lite vanlig träning men var helt ofokuserad idag så jag avslutade med något roligt och så slutade vi. Tyra som fått springa av sig innan idag fick 5 dummy i söket i nästan halv storm, men de fem kom in till slut. Sedan fick hon också lite lydnadsträning men inte alla moment idag för det var kallt i denna vinden. Men det har varit trötta hundar resten av kvällen. Blåser fortfarande hejdlöst och kommer också lite regn mellan varven, så i kväll har det varit skönt med en varm kamin. Kvällen är snart till ända men sitter väl uppe en stund till. Ha en bra Annandag Påsk!

20210402 Vid 10 idag åkte jag och Linda ut i skogen med våra hundar. Vi hade förs lite jaktfot och stadga med våra små. Sedan fick de några linjetag och någon enkelmarkering. Olle är jätteduktig både med stadgan och avlämningar, så jag och Olga får skärpa till oss för nu har vi halkat efter. Sedan la jag ut ett sök med 10 dummy till Klara som hämtade in alla och full fart på den nu äldre damen. Ett sök även till Svea hämtade in alla men slarvar och har 110 och det hade räck med 90 så hon kopplade på hjärnan också. Tyra fick några markeringar och när Linda åkt hem fick hon också ett sök på 5 dummy som hon fint kom in med. Tack Linda för en fin dag i skogen. Och väder har det varit idag med... började med frost och lite lätt kyla sedan blev det solsken och riktigt skönt och fåglarna kvittrade ikapp. Så när jag kom hem satte jag mig ute hos hundarna och njöt en bra stund. Senare i eftermiddag börja det regna och blåste ishavsvindar, så blandat väder idag kan man säga. Sedan har jag suttit en bra stund här vid datorn och gjort en påskbild på flickorna och lagt ut. Börjar att komma in i det jobbet nu och det tar inte riktigt så lång tid nu för att hitta runt. Nu ska jag tända i kaminen och det som är kvar av eftermiddagen och kvällen ska jag bara ta det lugnt. Hoppas att ni får en fin Påskafton som även i år blir annorlunda, vi är ju själva hela helgen men Emil kommer hem i morgon kväll och "firar" Påskafton med oss.

20210401 Har varit fullt ös idag, började med att gå med hundarna alla 3 då Göran hade annat för sig. När vi kommit hem la jag ut ett sök på 10 dummy till Svea så hon skulle få springa av sig och hon levererad hem alla 10. Lite matlagning med att koka lax som nu ska vila i lagen till Påskafton. Kokade skinkan som vi också åt av i kväll med att den griljerades precis innan. Vid 1 idag kom en valpspekulant en mycket trevlig tjej och vi stod ute länge och pratade och hon fick se Tyra i arbete både i lydnadsmomenten och apportering. När jag kom in vid 3-tiden var jag ganska mör så bara gjort det nödvändigaste och nu ska jag krypa ner i sängen. Ha en bra låång fredag!

20210331 Viking kom hit strax efter 6 i morse och eftersom han ska vara någorlunda i stillhet fick det räcka med det vanliga farandet när han är här. Har idag gjort i ordning strömmingen jag köpte i måndags, så det har blivit en liten strömmingslåda kokt lag och stekt resten och lagt i lagen. Blir inget påskpynt alls i år inte mer än att jag endast köpt påskliljor i krukor satt ut där vi ser dem. Dammtorkat och bytt till lite mina somriga Lonnerberg alstren så lite mer vårligt även nu inne. Viking blev hämtad vid 1-tiden och då lastade jag in hundarna i bilen och så for vi till sjön och där fick alla tre härja runt och springa av sig och bada av egen vilja, så slängde inget i vattnet då det fortfarande är lite kallt där. Så det blev ingen promenix som är en nackdel för mig men får ta igen det I morgon kommer en valpspekulant på besök för att kolla på hundarna och att vi får ett fysisk möte om än på avstånd och ute. Göran har också idag fått sin första vaccination och det känns bra - när det blir min tur står väl i stjärnorna. Kvällen har i alla fall varit lugn och skön och trötta hundar. Ha en bra Skärtorsdag!

20210330 Jag gick med Olga och Tyra mot sjön, och de fick mycket att sköta för vi gick naturligtvis på en hare. Jag såg den men inte de men de hade fullt upp med att ta reda på vart den kom ifrån men var inte längre borta än att jag hade koll på dem. Göran gick med Svea som också hade mycket att sköta eftersom det flyttat hit ytterligare 3 hanhundar som de går rundan med. När vi kommit hem började jag på med att byta jord på mina pelargoner, och i en av censerkrukorna gjorde jag ett "fynd" när jag hällde ut den gamla jorden hitta jag först lite plast, papper och bitar av en filt (som vi har för att täcka när vi målar) alltså ett råttbo - och inte bara det för fram kom 6-8 nakna ungar byttesmå. Som tur var var Göran hemma så han kunde ta hand om dem. Så slapp vi i alla fall dessa i fällor.... Efter lunch fick hundarna en genomkörare i lydnad och apportering, brukar använda bilen för att sätta in "de färdiga" hundarna men eftersom jag ingen bil har för tillfället då den är utlånad till Emma, fick jag försöka ta ut en hund i taget och det gick väldigt bra annars vill ju alla med. Olga var trött efter allt harspring så det blev bara lite lätt träning. Svea går ju på 110 så jag fick börja med långa sök så hon fick springa av sig - är så tråkigt att hon inte kan vara lös som har så mycket energi och spring i benen. Men till slut lyckades jag "tämja" henne så vi kunde jobba lite - men ville för mycket själv idag så jag fick höja rösten flera gånger och göra om och göra rätt och till slut landa hon lite. Tyra sköter sig så bra och är jätteduktig på alla momenten i lydnaden och apportering går som en dans full fart ut och full fart in - den hunden har vuxit. Efter den träning tog jag in mina nyplanterade pelargoner torkade av krukorna och satte dem på plats i uterummet, la på dukarna så nu är det sommarfint där. Pelargonerna ser just nu lite fattiga ut men hoppas att de tar sig när de kommer ut i ljuset och förhoppningsvis snart värmen också. Mannen steker köttbullar i kväll - så den provsmakningen väntar jag på... Ha det bra!

20210329 Hade frisstid idag och så startade inte Emmas bil. Så vi åkte bägge till stan Göran var på Willys medans jag var hos frissan och sedan satt han i bilen medans jag gick in på Maxi - får ju bara vara 1 person i dessa affären, men nu har vi påskhandlat och det går ju inte åt så mycket då även denna Påsk blir i isolering. Efter lunchen gick jag med hundarna koppelpromenix ut till Bäck. Vädret har väl inte varit någon höjdare regnat mer eller mindre hela dan. På eftermiddagen kom Viking och blir hämtad av Emma vid 9. Har varit ganska trött idag vakna vid 4 och det är många tankar som far i huvudet, ibland går livet upp och ibland går det ner. Så när Viking har blivit hämtad ska jag inta sängen.

20210327 Idag följdes vi åt och gick ända ner till sjön för att se om isen som vi ändå trodde var försvunnen. Där fick också Svea vara lös och du milde var de 3 härjade runt i vattenbrynet och i vattnet och Olga och Svea tog sina simturer men inte så långt. Vi satt en bra stund medans lyckliga hundar for omkring. När vi var på väg hem fick vi lite regn på oss, och eftermiddag har varit lite grå och mörk. Hundarna har varit dödströtta efter dagen och mest legat som ströe i eftermiddag/kväll. När Robban dammsugit färdigt har jag sedan våttorkat golven. Gått över mina blommor med vattning och påfyllning. Här tänkt i en vecka att jag skulle städa av på altanen och liksom "vårfina" den. Och idag tog jag tag idet, dammtorkat, dammsugit samt torkat golvet. Så himla skönt... så nu kan jag börja plantera om mina pelargoner och ställa ut där  - ja en duk på bordet bör det också bli. Kände att även min dag var fylld och har sedan bara tagit det lugnt. Har också ställt om alla timer för sommartid en del klockor får väl vänta till i morgon. Ha nu en riktigt skön söndag!

20210326 Min tur att åka och handla i dag eftersom jag också skulle till Blomsterlandet som då inte öppnar förrän 10. Och kö genom stan pga. vägarbete så det tog en stund. Var inte hemma förrän vid middagstid och min vana trogen brukar jag lägga mig ner en stund efter lunchen för att vila benet bl.a. Linda kom på besök och nästan samtidigt kom Görans kusin Gunilla och vi stod ute och språkade en stund. Därefter åkte jag ut till kyrkogården för att plantera en del av det jag köpt. Men blev något konfunderad för där hade man inte tagit fram redskapen för plantering mer än en spade modell större. Gunde i alla fall gräva om i jorden och fick sedan ta hjälp av en grav - vas i plast för att få ner mina plantor. Hemma igen fortsatte jag att klippa och ta bort gamla växter, och sedan plantade jag lite nytt vår/påsk blommor och det blev så fint och så roligt med lite nytt och vårligt. Isen på dammen släppte helt för någon dag sedan och nu finns där både knipa, kricka och gräsänder i par, så nu är det tid för att "vårstäda" på altanen så vi kan sitta där ute och njuta. Nu har det blivit dags för en wirre och att bara ta det soft. Hoppas att vi får en bra helg!

20210325 Vakna kl. 4 av någon anledning och kunde inte somna om... så vid 6 gick jag upp och startade dagen. Göran hade annat för sig så jag gick med alla 3 som fick vara kopplade. Kan inte säga att det är någon skönpromenad - för det ska luktas överallt och Olga och Svea ger sig ju inte så ibland får man bogsera dem när de inte drar till något. Efter lunch idag blev det en middagsvila på ca 1 tim. och det var välbehövligt. Sedan putsade jag vårat sovrumsfönster samtidigt som torkade av lite här och var. Dammtorkade också av lite runt om samt i tvättrummet på allt hundstänk, så nu är det bara lilla rummets fönster kvar.  Så det känns bra med den städet hur länge det nu varar. Så jag fick ju gjort lite grann idag också, maten är i ugnen och jag ska bara ta det lugnt med mitt sticke. Har börjat på en tröja som det ska vara flätor på, var ett tag sedan jag gjorde det och igår på juntan fick jag inte till det men idag har jag fått knas på det. Nu i eftermiddag/kväll har det kommit lite vårregn känns väl skönt men det blir inte renare hundar för det. Ha nu en bra fredag!

20210324 Mannen hemma idag så då gick vi som vi brukar, men det var lite blåsigt och kyligt. Vi gick mot sjön och tillbaka och efter lunch körde jag igenom ett träningspass med de tre töserna. Har suttit vid datorn en hel del idag och gjort den sista kollen på Hanshundsaspiranterna och rangordnat dem. Ett par av dem har haft valpar men de valparna är inte utvärderade ännu men de kan bli kandidater vid ett senare tillfälle. Så om ett par veckor hoppas jag komma ut med den tilltänkte. Syjunta i kväll så roligt att komma ut och få träffa lite folk och tjata lite. Fast bäst att tillägga att vi håller restriktionerna. Men nu är det dags för sängen, ha det bäst!

20210323 Även idag var mannen i skogen så det fick bli koppelpromenad med alla 3 idag igen. Vi gick ut till Bäck så en tur på över 4 km. Grejade lite ute i det faktiskt sköna vädret. Idag fick hundarna en vilodag, för det var dags för golvsanering igen. Och tjejerna gillar definitivt inte att grinden till tvättrummet är stängt sedan vilken sida de är av den. Bortskämda våra hundar att få kuta ut och in som de behagar. Men det är bara att gilla läget så som inhägnaden nu ser ut. Jag har i alla fall putsat fönstren i anslutning till köket (invändigt) vilket också innebar avtorkning av väggar och listor och lite annat smått och gott. Har nu stickat färdigt de sista sockorna som var till Emma - men nu är jag så trött på sockor så nu blir det tröjor i stället. Ha en bra onsdag!

20210322 Skrev inget här igår för jag var så "datortrött" höll på med alla min samtavlor och provparningar och provparningsutskrifter som är högt och lågt - det är så otroligt mycket man måste ta hänsyn och försöka få till det så bra som möjligt. Men nu har jag en på G igen och några som ligger och skvalpar. Mannen åkte iväg till sin skotare tidigt idag, så hundarna fick idag alla 3 bara koppelpromenad så vi gick till Ekås och lyssnade där på deras Ara-papegoja bevare mig väl vad en sån kan låta. Faktiskt strålande väder idag, ja solen lös i alla fall lite vind men faktiskt skönt. Efter min lunch gick jag ut och körde igenom ett träningspass med alla 3. Svea är så taggad så man får börja med att få ner henne i varv och mycket beror på att hon inte får springa lös alls nu - vilket är nackdelen med stort viltintresse. De andra bägge får ju vara lösa. När hon väl kommit ner i varv löser hon sina moment bra. Tyra har utvecklats enormt är så fokuserad på på lydnaden och apporteringen och man ser glädjen och energin i det hon gör och jag tror att mycket beror på mitt ändrande träningssätt. Det är härligt att även en "gammal kärring" kan lära sig nytt och se att det funkar. Och så min lilla Olga för hennes del blir det fortfarande mycket stadga, tog ut en större plastbalja där jag körde lite " Ditte lärande" det gjorde jag med alla 3 men Olga är bäst på det. Men körde lite lydnadsmoment med henne och avslutade med apportering även för henne på hennes nivå. För min del blev det en dusch telefonsamtal samt återigen ett mailsvarande från valpintresserade vilket haglar in varje dag. Intresset är i år lika högt som förra året, som om allt går bra och det blir valpar gäller det att välja ut rätt köpare - för 50 valpar blir det inte tack o lov. Ha nu en bra tisdag!

20210320 Idag fick jag, Tyra och Olga sällskap av Linda med Klara och Olle på vår promenix, vilket var riktigt roligt. Och dessa unghanar som bara är intresserad av tikarnas bakdelar så Tyra och Olga fick ryta i flera gånger. Och inte blev det bättre när jag var och hämta Viking som då varit ensam i 3 tim då Emma jobba och Herman i skogen. Så det har varit mycket rytande på mina 3 flickor, och Svea och Tyra blir riktigt förbannande och är så trötta på honom men han har svårt för att ge sig. Så när han väl hade blivit hämtad i kväll var det 3 trötta flickor som har varit helt utslagna efter deras kvällsmat. Vi fick en snabbvisit av Emil i eftermiddag som ville låna datorn då hans har pajat - men har en ny på gång och väntar på komponenter eftersom han sätter ihop den själv. Har tagit det mycket lugnt idag och mer eller mindre villigt har det blivit en hel del sport - men jag har ju mitt sticke. Igår kväll blev det alldeles för sent så i kväll ska det sovas före elva i alla fall. Ha nu en bra söndag och man kan ju alltid hoppas att vinden mojnat för det är kallt i blåsten.

20210319 Idag har jag varit on! Vad det var med mig igår vet jag inte men huvudsaken att det känns toppen idag, la mig tidigt och har sovit bra om det nu hade någon betydelse. Göran var i väg idag och jag går ogärna med alla tre. Så de fick lite träning här hemma vid och för Sveas del blir det mer spring på långa sök. De fick alla först lydnadsträning och sedan apportering. Svea och Tyra är ju ungefär på samma nivå och fick samma moment, och det som är roligt att se är hur Tyra har utvecklats och man ser på henne att hon tycker detta är "skitroligt"  och det efter att jag skört lite "Ditte" inspiration på henne. Svea är ju en arbetsmaskin och tycker allt är superroligt särkilt om det handlar om dummy. Olga växer också i sin roll men stadgan är inte där än.  Efter lunch idag fick jag hjälp av Göran att ta ner alla lampplafonderna 9 st. för rengöring, detta brukar göras vid jul men då var orken inte där men nu är det gjort. Jag har också dammtorkat sovrummet och "lilla rummet" med våttork har ju bara swiffat men ibland behövs det göras lite mer noggrant. Eftersom hundarna fick var sitt märgben hann jag med att torka av golven också. Nu har jag tagit kväll och ska bara ta det soft. Ha en skön helg!

20210318 Idag har jag varit off, det har varit tungt på alla vis. Gick med hundarna som vanligt men det var nästan en plåga, och har bara gjort det allra nödvändigaste och hundarna har bara fått ett uppletande. Har i och för sig kollat lite stamtavlor och ev. hittat en aspirant - vi får se. Ska gå och lägga mig tidigt i kväll och hoppas att det känns bättre i morgon. Vi höres!

20210317 Gick mot sjön med hundarna idag och det var riktigt skönt väder. Men blir lite irriterad av den personen som rider på våra skogsvägar, är väl i of okey, men skulle vi störa på varandra då jag har Olga och Tyra lösa och det skulle hända något med personen eller hästen är det jag som bär ansvaret och ersättningsskyldig, så ganska irriterad och på väg att ringa vederbörande. Får se om jag kommer till skott - men retar mig hela tiden när jag går dessa skogsvägar. När vi hade lunchat idag så blev det verkligen ett aprilväder det både haglade och snöade så marken blev vit. Tog en lätt siesta i detta väder. Men sedan har jag jobbat på, dammsög och torkade golven med lite noggrann dammsugning under soffan och bakom möbler för golven har sett minst sagt bedrövliga ut med tanke på hur det ser ut i inhägnaden. När det var gjort har jag torkat av soffan och också alla skinnfåtöljer och rengjort de samma och smort in dem med särskilda medel som ska bibehålla skinnet längre. Och det var verkligen behövligt då våra flickor gärna ligger där och inte alltid... är precis rena. Man måste ändå älska dessa doggar som medför så mycket extra jobb/städning. Längtar verkligen tills det torkat upp. Doggarna är inte helt bekväma med att blir utestängda i tvättrummet medan jag rengör - men det är bara att gilla läget. Annat överdrag på soffan som nu förhoppningsvis skyddar mer, men det återstår att se. Bytt i sängarna rakt ner med madrassöverdag etc. då Olga la en pizza tidigt i morse - i sängen!! dessa förbannade kadaver de hittar i skogen, som då kommer från rävåteln som drar iväg med sina "byten". Så det har varit mycket tvätt idag också. Efter denna aktiva städning vad det för min del tid för en dusch och sedan har jag inte gjort många knop, men har också gått 8,5 km. Ha nu en bra torsdag!

20210316 Har varit idag på Teamolmed för utvärdering av "Ben". Och det var inte mycket att kommentera eftersom jag tycker att det fungerar jättebra, fick lite råd om fortsättningen vid utslitning etc. Har också idag fått ett brev från VC och Dr. Sara som nu pratat med Daniel på sjukgymnastiken, och precis som vi pratade om kommer en operation att vänta så länge det fungerar så bra med "Ben". För en operation görs definitivt inte nu i pandemi-tider och sedan är det en stor operation med lång konvalescens så framtiden får utvisa hur knäet beter sig för det får heller inte bli mycket sämre. Och detta känns bra. En strålande fin dag idag och Göran hade gått med hundarna tills jag var hemma vid middagstid. När jag ätit och landat lite blev det en del träning för alla tre flickorna, och det gick bra men Olga var inte lika fokuserad som hon brukar så jag tog det lite lugnt med henne. Men med de andra bägge blev det fullt ös. Så nöjd matte och nöjda hundar i kväll. Ha nu en bra onsdag!

20210315 Då hade vi gjyttjeklabb igen, även att det i skogen var en del snö kvar. Tyra har idag fått lite extra uppmärksamhet eftersom hon fyller 4 år och Olga blir idag då 9 månader. Tiden bara rusar iväg. I eftermiddag kom också Viking men vågar inte ha honom tillsammans med Olga fullt ut även att det är 16:e dygnet på löpet men man vet ju inte säkert. Men han är helt besatt av dem alla tre nu, den lille "bocken". I eftermiddag har de fått sina öronen ansade och en halv Svea har blivit bortkammad som fäller kopiöst, de andra bägge har inte riktigt kommit igång ännu men det lär komma. Och Robban jobbat göt glatta livet och får tömmas av massor med hår varje dag nu. Har idag för första gången lagt in bilder med den nya datorn, men det tar tid för jag hittar inte riktigt och har svårigheter att hitt www:n så därför har jag bl.a. inte fått fram sidan med "första sidor" så därför har jag ej kunnat plockat bort något på framsidan. Men jag får väl mockla med det en annan dag. I morgon ska jag på återbesök med "Ben". Ha en bra tisdag!

20210314 Jaha då vaknade vi med snö på marken mellan 3 och 5 cm så det var till att pulsa i snön när vi gick vår promenix idag. En fördel är i alla fall att det var rena hundar och rena kängor. Efter en stund när vi kommit hem så stod solen på en klarblå himmeln... och här kunde man ju inte sitta inne, så på med "benet" och på med kängorna och sedan hade jag ute de tre tjejerna i tur och ordning och vi genomförde en lydnads och apporteringsövning. Och Olga som jag inte kört så mycket apportering med klarade idag en dubbelmarkering så stolt över min lilla stjärna. Och Svea som blir superlycklig över att få springa och sträcka ut på ett sök. Ja ett riktigt skönt väder idag och snön som kom igår har sjunkit betydligt, allt med för och nackdelar. Kvällen har varit lugn och skön och både jag och hundarna är nöjda med dagens aktivitet. I morgon måndag då får vi se vad vi känner för då!!!

20210313 Morgonen började med ibland regn och ibland snö, men jag gick med Tyra och Olga och Göran med Svea men uppehåll när vi gick och nästan att solen visade sig. Inhänganden är i princip som en lervälling och mycket blött överallt och därför konstant smutsiga hundar som får slussas in efterhand för att den mesta skiten stannar i tvättrummet. Och inte nog med det så fäller de nu och värst är det med Svea och har idag kammat ut massor av päls på henne, de andra är det lite lugnare med. Har idag haft lite gruppträning med dem, bara lite banalt som sitt ligg och stanna kvar och det funkar ganska bra. Lite godissök har de också fått. Så smidigt för mig. Mitt finger har blivit så mycket bättre att jag i kväll kan sticka men svullen och röd är den. I kväll sedan får det ju bli Mello, bara för kul att se vad folket väljer jag har ju min favorit. Hanhundsletandet fortgår och en ny kandidat är på g så får vi se om det håller. Ha nu en bra lördagskväll och söndag!

20210312 hade tid för ögonundersökning på fm. då jag tyckt att synen har blivit sämre på vissa avstånd. Och min misstanke befarades synen hade blivit sämre inte mycket men ändå tillräckligt. Efter det blev det besök på ÖB och sedan Maxi. Gillar inte att vara i stan så där mitt på dagen då det är mycket folk där - men ibland får man gilla läget och utrusta sig med munskydd etc. När jag skulle åka från Maxi och satt mig i bilen och skulle stänga dörren så på något konstigt sätt fastnade mitt ortrosförstörda långfinger i dörrhandtaget och det gjorde så in i bomben ont så det började att pärla sig i pannan, fick sitt en lång stund innan jag var kapabel för köra. Och nu i kväll är fingret tjock som en korv och öm som en dröm, att sticka i kväll gick definitivt inte. Göran gått med doggsen när jag inte var hemma och själv tänkt att träna lite ute med dem i em. men fingret satte stopp för det. Så de fick ett godissök och eftersom väderleken nu utgör lerig golv, har jag dammsugit och det aktiverar doggsen som är galna i dammsugaren, men torkade också golven medan de var ute och sedan har de fått ett begränsat ut och in spring. I morgon ska jag inte i väg någonstans och det ska blir skönt, för nu längtar jag efter en skön promenix. Ha en skön helg!

20210311 Attans vilket busväder det varit idag. När jag varit och hämtat Viking sa jag till mannen att den utevistelsen med att hämta Viking fick räcka för idag.. Så flickorna fick lite inomhusaktiviteter idag som fick räcka med en tjutande Viking bakom två stängd grindar. Tyra och Svea fick växelvis aktivera denna kåta bock. När Olga behövde gå ut fick vi ta honom i koppel tills hon rastat sig. Ska bli ordentligt skönt när hon slutat löpa. Jag har småfixat lite med att byta vatten på mina orkidéer och dammtorkat samt plockat lite här och var. I morgon ska jag på synundersökning och det lär väl också bli lite handling i samband med det. I morgon lär väl vägarna var ok, men är glad att jag sluppit varit ute och slirat i dem idag. Ha en superskön fredag!

20210310  Dagen började med en dusch för att sedan efter frukost bege sig till vårdcentralen för årskontroll. Tog lite tid där då min läkare var 20 min. försenad. Men fick en bra genomgång av alla blodvärden som var helt ok, liksom trycket och EKG så ett OK i baken på det som känns väldigt skönt. Fick också lite rek. om min hundförändring som i dagsläget inget var att oroa sig över, min "hammartå" likaså trots att den gör sig påmind mellan varven - bara att konstatera att jag har ortros i princip hela kroppen, då även mina fingrar diskuterades som ser ut som kom och hjälp. Det stora samtalsämnet blev mitt knä. Och en op. av den är ju inte att leka med, så vi kom fram till att läkaren Sara tar en diskussion med Daniel på sjukgymnastiken. Och så länge som min knäortros fungerar så bra som den gör så avvaktas op. i dagsläget. Och det kändes helt ok. När jag kom hem var det hög tid för lunch. Efter lite passivitet gick jag ut och tränade alla flickorna som är sugna när de fått några dagars "vila" . Göran hade ändå varit ute med dem när jag var iväg. Och nu i kväll har jag varit på vår syjunta och det är verkligen upplyftande att får träffa några människor och ha lite roliga samtal, det behövs! och i kväll var vi inte mer än 6 så helt enligt reglerna!. Ha nu en bra torsdag i det väntande snökaoset, så ta det försiktigt på vägarna - jag blir hemma!!

20210309 Mulet och kallt idag så då passade att putsa fönster och det på verandan och trots att det bara blir invändigt är det många fönster. Jag blev klar men då gjorde sig både knäet och höger tummen sig påmind. Eftersom Göran inte var hemma gick jag med alla tre och det blev en kall promenad och det började också snöa lite lätt. Så inte hemma förrän vid 2-tiden så en sen lunch. Var trött men ingen idé att gå och lägga sig eftersom jag skulle hämta Viking vid 3. Så sedan hade vi en tjutande och gnällande Viking för nu är Olga i höglöp. Men vid 6 -tiden kom Herman och hämta honom och det var både jag och flickorna glada över. Känner i kväll att knäet fått sin beskärda del idag inte helt ok att hoppa upp och ner på en stege. Och trött är jag också, ha en bra onsdag-1

20120308 Minus 9 grader var det i morse så snön som kom igår var det mesta kvar i alla fall i skogen. Vi gick som vanligt, Göran med Svea och jag med de andra som fick lite småövningar längs vägen. Hade tänkt träna lite men bara kände inte för det varit lite seg idag, så det fick bli lite småfix inne. I kväll har vi sedan varit och revederat Attilas räkenskaper hos Sonny som vanligt var helt perfekt skött, men 100 mindre verifikationer efter detta år. Men det var en konstig känsla att komma dit och att Britt inte fanns där längre. Men vi satt en god stund och prata efter att vi gjort det vi skulle. Annars idag har jag dykt i stamtavlor och fått ytterligare gråa hår. Men nu ska jag sätta mig ner lite innan det blir dags för sängen. Ha nu en bra tisdag!

20210306 Vakna 4 i morse och kunde inte somna om och som vanligt många tankar i huvudet. Bl.a. så funkade det inte med den hanen jag så gärna ville ha till Tyra så nu blir det att leta vidare. Igår kvällen var hemsk med alla meddelande och telefonsamtal som haglade in för att berätta att jag blivit hackad, men hoppas att det nu räcker med att jag bytt lösenord. När blomsteraffären i Taberg öppnat och vi dit och köpte en fantastisk vacker bukett blommor. Efter det åkte vi till Vaggeryd och satte blommorna på köksbordet för i morgon kommer Margit hem som har varit i Nättraby och firat sin 100-årsdag. Hem och gick ut med hundarna, Göran tog Svea och jag gick med de andra bägge så slipper Svea att bli så upprörd när hon inte får vara lös. Åkte och hämta Viking som varit själv från 9 men det är ingen höjdare att ha honom här med tanke på Olgas löp, så dubbla grindar är som gäller. Men vi åt en mycket sen lunch och därefter gick jag och la mig och sov i 2 tim!! det vet jag inte när det hände. Men för att komma igång efter den tuppluren satte jag igång dammsugaren, tabbade mig och gick in med kängorna för att hämta telefonen innan vi gick ut och det var mycket grus under dem - Robban hade ju redan städat färdigt och var helt slut. Nu lördagskväll som jag hoppas bli en lugn sådan.

20210305 Kallt idag på morgonen men framåt fm. blev det ganska skönt när solen kom fram. Gick med hundarna och det var riktigt skönt. Efter lunch blev det lite träning för de alla 3 som jag är nöjd med. Har i kväll haft ett elände då jag på fm. fick ett mess från en uppfödarkollega som visade sig vara ett spam. Och i kväll har det rasat in messenger pga. detta, hoppas att det inte är så många som öppnat det. Själv fick jag byta lösenord och har försökt att svara alla vad det handlat om. Men nu är jag trött och ska kojsa!

20210304 Lite fruset på morgonen vilket jag tycker är bra då det blir betydligt renare hundar. Började morgonen efter frukost med att putsa fönstren i tv-rummet. Kaminen är guld värd men det innebär smutsiga fönster bl.a. När det var gjort byttes också gardiner där, eftersom man går hemma hela tiden känns det bra med lite nytt och mer vårlikt. Idag fick jag sällskap av min älskade Freja som jag inte fått träffa förrän i höstas. Vi gick 3 km. rundan med doggsen. Sedan fikade vi ute där även farfar var med fadern kom också efter ett tag och fick också lite kaffe - även det utomhus och vi satt ute tills det blev riktigt kallt trots att solen visade sig. När de farit vidare gick vi in och värmde oss då det var kallt att sitta ute. Fortsatte med lite mer dammstäd och avtorkning. Och när solen lyste in och visade all smuts och hår på golvet så åkte dammsugaren fram och därefter moppen. Hundarna fäller mycket nu samt att Olga löper - så det var befogat. Freja aktiverade hundarna på sitt sätt och promenixen var också ganska aktiv med alldeles för mycket viltspår som både Tyra och Olga var mycket intresserade av. Så Tacksam att jag fått omgåts med Freja idag dessa timmar utan att få krama henne - vilket jag saknar enormt... men det är bara att gilla läget även att jag är förbannat trött på detta nu efter 1 år. Men man får försöka att hålla modet uppe även att det frestar på mellan varven. Hoppas att ni får en bra fredag!

0210303 Idag var det frostigt någon minusgrad och frost på träden och vad hund var vet jag inte men det bet ordentligt i kinderna. Mannen var med idag men gick som vanligt 20 m före så något större sällskap är han inte. Tyra är så lycklig som får springa lös ihop med Olga och den bestämmande Svea går i koppel. Hon tar ju lite vidare svängar än vad Olga gör själv men håller reda på vad jag är men samtidigt idag har jag fått träna på inkallningssignalen flera gånger och då kommer hon som skjuten ur en kanon och är framme före Tyra. Var ju på morgonen också på provtagningen i Norrahammar och det gick över förväntan, det var en duktig sköterska som bara behövde sticka en gång, är svårstucken och ibland har de fått sticka hur många gånger som helst och i bägge armarna och sedan ändå slutat med att det fått bli på handen. Idag har hundarna fått en vilodag från träning - förväntningarna får inte bli för höga. Och i morgon är det redan torsdag veckorna går fort trots allt. Ha nu en bra torsdag!

20210302 Vilka underbara dagar vi har nu och man vill ju bara vara ute. Lite telefonsamtal på fm. ordnat en tid åt min 100 åriga svärmor till Audionommottagningen för nya hörapparater samt åt mig själv bokat en provtagningstid på 1177 åt mig själv för en årskontroll nästa vecka. När det var klart och svägerskan fått detta meddelande som ska följa med Margit dit, tog jag med mig hundarna och gick ut i det härliga solvädret. Idag släppte jag även Tyra då hon deffinitivt inte tycker om att gå kopplad och hon har heller inte så stort vilttyckande att hon far iväg när Svea är kopplad. Så Tyra och Olga for runt och tyckte livet var härligt. Svea var väl lite missnöjd mellan varven - men är man hartokig får man finna sig i att vara kopplad. Så även jag njöt av vår runda. Tog en kort paus när vi kommit hem och sedan gick jag ut och tränade alla tre - var och en på sin nivå och det var taggade tjejer kan jag säga och alla tre presterade över förväntad. Det blev lydnad med startklass momenten för Svea och Tyra som avslutades med ett ganska långt apporeterings träning. Olga fick lydnad men också apportering som var en framgång. Framåt eftermiddagen när lertassarna blivit rena fick de en tassgenomgång med klippning av klor och tassar. Eftersom min tumme inte ville mer får öronen vänta lite. Hundarna springer ju gärna ut och in även att jag försöker begränsa det, men golven blir "leriga" så det fick bli golvtvätt också. Fick ett trevligt snabbbesök av Linda och det är roligt att få träffa en människa live. Morgondagen består av en ganska tidig besök på VC för provtagning och när jag kommer hem blir det promenix med doggarna. Göran sitter som vanligt i sin skogsmaskin i princip hela dagarna. Men det är bara bra då jag klarar som väl är nu att gå med hundarna. Ha nu en skön onsdag!!

20210301 JAG ÄR TILLBAKA!! Ni som inte har FB har inte vetat så mycket. Men för nästan 3 veckor sedan la datorn av som började med att det inte gick att komma ut på nätet. Efter att själv har ringt support till Tele2 och ACER som datorn hette med ingen lösning. Prata även med Lena som också ansåg det hopplöst. Så kontakt med IT i Vaggeryd som konstaterade att datorn var slut. Så det fick bli en ny liten "manick" = dator. Det stora problemet har varit att kunna installera FTPn - vilket är det programmet som jag jobbar i för att sedan för ut det så ni kan se det. Ett gammalt program och ny dator som inte riktigt var kompatibla med varandra, men till slut lyckades IT att lösa problemet som inte var det enklaste. Så i eftermiddag har Fred varit här och installerat de tre program som måste till för att min hemsida ska fungera. Så i kväll känns det riktigt bra.

Det som bl.a har hänt är att jag fått svar ang. DNA-prcd och Tyra var som jag förväntade mig B, vilket innebär att hanhunden måste vara A. Tilltänkt han är på gång men väntar även där på ett DNA-svar.

Nu är all snö borta och jag kan nu gå överallt med min fantastiska vän ortosben som gör att jag kan gå utan att det gör ont. Så numera går jag ca 10.000 steg varje dag, vilket jag inte har gjort på mycket länge - vilket är underbart. Ni kan räkna ut att jag är här i morgon också!!!

20210209 Var visst ett tag sedan jag skrev här men å andra sidan händer det inte så mycket mellan dessa fyra väggar. Vi har fortfarande en bister kyla, ok om det är köldgrader men en ordentlig blåst på det är definitivt inte skönt. Göran skulle iväg och köra skogsmaskin och innan han gav sig iväg var det alldeles för kallt för hundarna. Men att få lite aktivitet för dem och det i inhägnaden fick de lite övningar och sedan fick det springa efter bollar som jag med min bollkastare kan få iväg riktigt långt så då blev det mer spring för dem än att gå en koppelpromenix. Var väl ute ca ½ timme och fullt påklädd var jag genomfrusen och hundarna isiga om munnen så vi fick gå in och töa upp. Och vid 10 kom Viking och så var det fullt ös på dem igen. Så sedan fick det bli det vanliga städ, tvätt och fix. Men har också haft 2 härliga och långa telefonsamtal från valpköpare varav 1 har den ev. tilltänkta hanhunden till Tyra. Har i alla fall fått ett livstecken från Labogen att det fått testet och att de skickat det till mig - men eftersom jag inget fått skulle de skicka det igen så hoppas att det kommer snart, för jag började att misstänka att Postnord slarvat bort blodtestet. Ha en bra kylig onsdag!

20210206 Återigen en bister morgon, så det var att klä sig ordentligt med lager på lager. Var uppe ganska tidigt för vid ½9 kom Elin (blivande valpköpare) och hämta Tyra för att först ha henne under dagen och om det funkade även över natten. Och framåt kvällen ringde Elin att det hela gick bra, och trodde nog det också då Tyra är väldig lugn och trygg i sig själv. Men det ska bli spännande att höra i morgon hur natten varit - vilket säng hon legat i!!!. Viking har varit här och blev väldands glad när jag och framförallt Olga kom hem vid 1-snåret och sedan härjade de bägge, men i kväll sedan har Olga varit helt utblåst. Kursen var återigen bra med nya övningar, så vi är peppade jag och Olga. Göran hade på dan gått med Svea och Viking men jag kände inte för att återigen gå ut i kylan utan tog det lugnt med att tina upp. Framåt eftermiddagen gjorde jag det som inte gjordes på morgonen med de helt vanliga återkommande sysslorna. Och sedan i kväll har jag kollat på "Mello" vilket man både kan ha och missa, hitta sedan en film och blev fast där tills det nu är dags att krypa ner i bingen. Kommer att kännas konstigt att inte ha en snarkande Tyra i sängen i natt... men jag vet att hon har det bra. Go´natt och ha en bra söndag!

20210205 Lika kallt idag men det blåste inte så kyleffekten var väl vad tempen visade, men kallt ändå. Svea och Tyra går kopplade men Olga fick springa lös. Annars inga större aktiviteter idag lite lätt träning och lite fix ute. I morgon har vi då hundkursen igen och det lär väl inte bli svettigt, så det gäller att bylta på sig. Ha en goer helg!

20210204 Brrrr så kallt det var idag, vi fick vänta att gå med hundarna tills kyleffekten "endast visade -12" Vi gick jag och Göran med alla 4 - för var och hämta Viking för en promenix eftersom Emma skulle iväg och jobba. Tyra och Svea kopplade i sina body och de andra bägge fick fara runt som yra höns. Det var så pass kallt idag att även hundarna bara gjorde snabba utevistelser när de själva fick bestämma. Men promenixen vid middagstid med alla fyra var tydligen jobbig för eftermiddagen och kvällen har varit helt lugna. Hade annars för avsikt att med lite inomhusträning - men de har bara sovit. Och det ska jag snart också göra!

20210203 Även idag en skön promenad där även solen visade sig. Tyra och Svea får numera bara koppelpromenader, kylan och all snö har gjort att deras spenar har blivit utsatta så det har blivit en irritation med påföljd att det slickar och river. Idag har salva inhandlats och så får det väl bli body på dem så salvan får vara i fred, så hoppas jag att det hjälper + koppelpromenader. Så inomhusträning idag med alla tre, och det märks på "di gamle" att den här träningen är rolig och lite annorlunda. Framförallt Tyra har fått ett helt annat engagemang. Nu i kväll var det -10 + blåst, tycker inte att det är så kul när det blir sådär himla kallt man blir narig och frostsprickorna frodas så det gör ont att sticka. Är väl inte jättetrött fast uret är mycket men tror ändå jag ska kojsa. Ha det bra i kylan.

20210202 En riktig skön promenad idag med 4-5 -grader och det syntes på himlen som om solen skulle bryta igenom - och det gjorde den på en sen eftermiddag, och det blev ett så vackert landskap utanför vårt fönster. Idag har sängkläderna åkt ut i kylan så för hoppningsvis är alla kvalster bort ha ha. Så tvättat förstås och dammtorkat och torkat av lite allmänt runt om. Idag kände jag för det ibland kommer man i en svacka och undrar vad det är för mening med att hålla på att städa/torka och fixa, när här aldrig är någon människa mer än i dörrhålet. Men nu är det gjort och i alla fall för mig en inre tillfredställe. Lite lätt träning med Olga på promenixen och de andra bägge fick i alla fall springa av sig. Och jag ska nu ha en lugn afton. Ha det bäst i kylan!

20210131 När jag klev upp idag visade tempen -13 och då var uret 7. Pratat med Catharina idag och de hade -18. Började med att tända i kaminen och sedan fick vovvarna mat. Sedan tog jag tag i klotången och saxen och alla tre fick sina tassar ansade. Kl. 11 hade jag tid hos Mila för vaccination av Tyra och Svea. När tiden var för att åka var jag och lämna Olga hos Emma. Tog en bra stund hos Mila som var pratsugen. När jag kom hem hade jag ett härligt samtal med Catharina. Och när vi var klara bytte jag om för att komma ut i detta underbara väder som nu bjöd oss, en temp som var helt ok och strålande solsken från en klarblå himmel. Vintern när den är som bäst! Eftersom mannen åkte och jaga 5.15 i morse till Östergötland så var det bara jag och hundarna hemma. Lastade in Tyra och Svea och åkte fram till Emma där Olga fortfarande var kvar, Så Emma och Evelina följde med och vi gick med alla 4 doggarna och det var himmelskt skönt. När jag och hundarna kommit hem blev det en ganska sen lunch och jag tog en ryggvila på 30 min, men doggarna sov djupt. Men jag gick upp och förberedde lite för kvällens mat och lite annat fix. Nu lär det väl bli lite tv tills mannen kommer hem. Återigen en måndag i vinterns tecken och kanske mer snö!!

20210130 Idag var det kallt tempen på morgonen visade - 15. Så det fick bli lager på lager med varma kläder och täcke på hundarna när vi for iväg till hundkursen. Som väl är är den inomhus men det är ändå ganska kallt i hallen. Mycket nytt för hundarna och hussar och mattar idag och det var trötta hundar med hem. Men när vi kommit hem och lunchat lite var jag inte nödbedd med en sängvila och faktum är att jag somna på stört. Så mycket annat har det inte blivit idag men det har jag inga samvetskval för. Ha nu en skön söndag!

20210129 När det gäller Klara är hon idag hämtad hem då hon mår mycket bättre med ordination Cortison - diagnos oklar, provsvar väntas - Djursjukhuset !!!! Ytterligare lite snö idag, med order från familjen att helst inte gå ut - men jag kan inte bara stanna hemma. Så Emma följde med med Viking för att gå rättöversvägen. Så den gick vi och den var helt ok då den var plöjd och lite grus kommit fram i mitten. Under vägens gång hade vi lite hundövningar med våra busfrön. Städat lite bl.a. toarna. Viking kom hit en sväng då Emma jobbade ett kortpass. Rörmokaren kom också, och kranen behövdes inte bytas ut utan det var någon typ av packning som gått sönder så det fixa han snabbt, och det var ju himla skönt samtidigt som det var tur att jag fick min vilja igenom att vi inte skulle börja att mäcka med detta själva. Nu ska det bli en skön fredagskväll som inte kommer att bli sen eftersom vi har hundkurs i morgon. Ha nu en skön lördag!

20210128 Eftersom många förfrågningar kommit ang. Klara så har de fortfarande inte kommit fram till orsaken. Men vi hoppas på det bästa. Åkte till stan på fm. för att göra småhandel på fyra olika ställen. Så bl.a. Robban har fått lite utbytbara delar som nu var utslitna. Emma var och hämta Olga för en snöpromenad och jag fick order om att inte gå ut i den förhärdliga halkan som nu gömmer sig under de 15 cm snön som vi nu fått. Men Göran halkade iväg med de andra bägge. Men ett nytt elände inträffade på morgon då kökskranen gick av - så nu har jag inget vatten i köket. Rörmokaren kommer i morgon. Haft ont i mitt knä idag så jag tog på mig manicken för att kunna gå ordentligt, så jag var ute och skotta lite snö och matade fåglarna och torkade av lite här inne, och eftersom jag inte har något vatten i köket blir det en del spring och lite mäck med vattnet. Maten är i krocken och Göran hjälper Johan med något. Och just nu tar jag det bara lugnt, men dax för hundarnas mat och även lite föda till mig för man vet ju aldrig när mannen kommer hem. Var rädda om Er i halkan i morgon!

20210126 Just nu är jag bara orolig då Linda är på Djursjukhuset med Klara som inte mår bra - väntar på besked även att uret gått över 10. Hoppas så att det ska gå bra. För att tala om dagen så hade jag lite inomhusträning med Olga innan jag åkte till skogen där också Viking anlände eftersom Emma skulle åka och jobba en timme senare. Vi gick till godisstenen och tillbaka och jag praktiserade lite övningar ute i det fria med Olga och Viking hänger på som ett bananskal. Promenixen till "stenen" är 4 km för mig har det tagit numera 60 min i och för sig i snö/is, men idag gick det på 50 min. Jag blir säkrade med Ben och kanske också förbättrar min urdålig kondis. Så det kändes så himla bra. I eftermiddag har sedan torkat ur och plockat om i "glas/mugg" skåpet och nu känns det väldigt luftigt och skönt och det vi nu använder mest/minst har fått sina platser. Efter att Emma hämtat Viking har det varit soft för både två och fyrbenta. Har också uppdaterat "Våra hundar" för där var en hel del att ändra på. Så himla bra Maria att du håller koll på mig!! Kram till Dig och Ni andra på onsdagens prövningar.

20210125 Emma började tidigt idag och lämnade Viking hemma som jag hämta när vi ätit frukost. Framåt dan sedan tog jag bilen fram till Johans och gick därifrån med Olga och Viking. Men det var inte enkelt att gå där vi hade gått tidigare var det is så det var till att bana väg i snön dock inte så mycket snö men det var ju skare efter all blöten som kommit ner tidigare. Och hade jag inte haft mitt Ben!! hade jag definitivt inte kunnat gå där - så den är guld värd. Har också idag uppdaterat "Våra hundar" som vanligt hade jag problem med länkningen till TollarData, gjorde om och gjorde om men tillslut blev jag så lack så jag gick ifrån eländet. Men den sidan måste ytterligare justeras men det får bli en annan dag. När jag nu i kväll satte mig här igen och då helt plötsligt fungerade länkningen. Den här fördröjningen kan man ju bli tokig av.

20210124  Igår när vi kommit hem från kursen mådde mitt knä inte särskilt bra, kände när jag skulle resa mig från stolen under kursen att det gjorde ont i knät " ben mot ben" behövs inte mycket endast en liten snedvridning så är smärtan där. Hade ont hela kvällen så någon aktivitet för Svea o Tyra kändes uteslutet, när jag kom hem. Idag kändes det likadant mannen även idag på jakt, men hade samvetskval för "di gamle" tog på mig "manicken" och då kändes knät helt ok. Så jag la ut ett sök på 10 dummy på ett stort område. Svea fick börja och levererade 3 dummy och sedan försvann hon. I dungen hade hon antagligen fått något i näsan som var bättre än dummy och dragit en stor repa men kom tillbaka till en arg matte och hon blev uppkopplade. Tyra fick hämta 5 dummy men de 2 sista fick hon inte håll på, så då fick Svea ett nytt försök och hon levererade in de 2 sista utan några problem - så då blev matten glad igen. Olga fick ingen spesifik träning idag fick räcka med att Viking var här och uppståndelsen med att Svea och Tyra fick jobba. För lugna ner de upprörda fick de alla ett godissök. Och när Viking blivit hämtad var det i princip "döa" hundar här. Har pratat med Maria för att höra hur hon hade det i all snö och det var bara bra och Liisa njuter i snön och även det på film. Har också fått indikationer via vår FB sida med film hur Morrgan tar sig fram i all snö de har i Storuman. Och du milde va snö de har i norr. Här är det nu gröna gräsmattor eller is. Maria omtalade att jag inte uppdaterat "Våra hundar" så bakläxa på det som jag får ta tag i  . Så ha nu en bra Måndag!

20210122 Jag brukar inget banga för väder, men idag var det makalöst - blåste halv storm och det snöade, regnade och haglade på tvären ända tills en bit in på em. Så idag blev det helt inomhusträning för doggarna. La ut ett sök till Tyra och Svea i princip hela huset med 9 Kong. Olga fick sin träning och sedan körde jag med alla 3 lite olika övningar och det gick i princip bra men det blev 2 plåster på armen av Tyra för hon och Svea är ju inte vana vid de övningar som jag gör med Olga. Och nyttigt för Olga med lite mer störningar. Men de lär sig och det är nog jobbigt när man gör något annorlunda och de får använda insidan. Så i em./kväll har det varit 3 väldigt lugna hundar. Som sagt inte så många knop förutom det, men jag har bytt vatten på orkidéerna och dammtorkat och städat toan. I morgon har vi kurstillfälle 3 med Olga och Olle och som vanligt spännande vad som ska hända. Ha nu en bra lördag och att vädrets makter är lite bättre.

20210121  Och idag var det ordentligt mildväder. Tog bilen till Johans gård och där var det isgata. Men gick sedan med Olga vägen till sjön och det var mycket snö men ingen is, men det var som igår att halka tillbaka i varje steg. Men jag tog mig till "godisstenen" och tillbaka. När det inte är det här underlaget tar den promenixen 40 min men nu tog den 60 - men det är bra för flåset. men hade lite övningar med Olga under tiden. Göran gick med de andra och vi kom hem samtidigt men mannen var riktigt irriterad på Svea som inte kom till honom på inkallning, for väl runt med en hare, men jag gick ut och blåste o ropade och en glad Svea kom in. Fast mannen var fortfarande sur, men det lät jag inte Svea veta. Har inte gjort så hemskt mycket mer idag mer än lite vanlig städning samt kollat på burken och stickat vilket går i rasande fart numera.

20210120 Snöade rejält på morgonen som framåt em. gick över i regn. Jag och Emma stövlade iväg med Olga och Viking och det var inte lättgånget man gick i princip 2 steg fram och 1 bak för det slog igenom eftersom det nu var på 0. När vi hade gått en runda hade vi sedan lite träning i den blöta snön. Roligt att få kunna vidarebefordra en del av de övningar jag nu har lärt mig hos Ditte. Men när jag och Olga kom hem var vi totalt genomblöta och samtidigt som vi kom hem kom även Göran med de andra bägge. Eftersom det snöade fint på morgonen la jag ut mattan vi har i sovrummet ( går ej att tvätta i maskin) i den fina snön och där blev den "tvättad" med snö och blev som ny. Dammsög i sovrummet och i princip hela huset där inte Robban kommer åt sedan blev det också våttorkat. Och det är skillnad med att torka golven nu och när det är lervälling ute, för nu räckte det med 1 vatten. När detta var klart var uret över 13 så dax för lunch. Och eftersom jag vaknade 4 i morse och pigg blev det en jätteskön middagsvila för mig och mina tre hjärtan. Crocken lagat maten idag så jag har bara softat framför burken med mitt sticke, Evelinas sockor är klara och nu håller jag på med en mössa till Hampus för att ha under hjälmen. Har en väldans inspiration för att sticka och planeringen ligger långt fram. Snön har i em./kväll rasat från taket och vårat snötäcke har sjunkit enormt så blir spännande att se vad det är för underlag i morgon. Har ändå varit aktiv idag då fitbiten visar över 10.000 steg - det är jag inte van vid numera. Ha nu en skön torsdag.

20210119 Emma var och hämta Olga så hon fick följa med henne och Viking, Göran gick med de andra och jag åkte till stan. Där det första besöket var hos tandläkaren för att laga två tänder som det gått av bitar på. Därefter besök hos Rilo för inköp av foder och sedan en snabbis på Maxi. Så ingen promenad för mig idag då jag inte var hemma förrän 1.30. I eftermiddag har det snöat lite till och från men nu i kväll är det mer ihärdigt, kan väl inte säga att jag jublar precis för det vi hade räckte väl. Får väl se hur marken ser ut i morgon. Ha nu en bra onsdag.

20210118 Tog bilen bort till Emma för att slippa gå på den snorhala vägen. Emma skulle iväg och jobba men Viking ville gärna följa med på promenad så vi pulsade iväg och det blev 4 km och 1 timmes promenad. Viking fick gå hem till Herman som inte började jobba förrän på eftermiddagen och kom igen vid ½4. Har cyklat också 3 km idag och därefter dusch. Ja det gamla vanliga att göra men jag har också stickat - kommit igång med detta nu och det är riktigt roligt men fingrarna behöver lite vila mellan varven. I morgon står tandläkaren för högsta prio eftersom åter en tand behöver åtgärdas. Så har en bra tisdag!

20210117 Vi har haft en riktigt skön dag jag och hundarna. Var uppe och gav dem mat vid 7 och därefter åkte mannen iväg och då gick vi och la oss igen, och steg inte upp förrän 8.30. Tände i kaminen och åt frukost. Vågade mig inte på att ge mig ut med alla i 3 i halkan så vi hade lite aktiviteter i hänget. Övningar där man kan ha med alla 3 och som avslutning använde jag bollkastaren för med den kan jag sula iväg bollarna långt så att de också fick springa av sig. Godisuppletande på det och sedan var sitt märgben och efter det var det nöjda och trötta hundar. Plockade också fram min stickekorg som har varit vilande här hemma ända sedan Olga föddes, så nästan 1 socka blev klar med sedan tyckte händerna att det skulle vilas. Mannen kom hem och maten förberedes som blev lax i ugn med kokta potatis. Soft framför burken och snart ska jag softa ner mig i sängen - fast där är det redan fullbelagt! Ha en bra måndag!

20210116 Lika kallt idag så det var att ta på sig lager på lager till unghundskursen. Visserligen en inomhushall men där är ingen större värme. Ett bra kurstillfälle detta också med lite nya övningar, och kan nu matte hålla tungan rätt i mun för Olga sköter sig riktigt bra. Vi var hemma vid lunchtid och de andra bägge var precis hemkomna så det var trötta hundar och också en matte så det blev 1 timmes vila. Städade sedan toarna så fick jag något annat gjort. Sedan har jag suttit här en bra stund och lagt ut Tyra på "planerade kullar" och spanat lite på ev. hanar och som vanligt inte är lätt. Men vill inte djupare gå in i det förrän jag fått svaret på DNA:et. I kväll ska det bli hjort och det blir spännande - har ätit det men aldrig tillagat själv ihop med maken. I morgon ska husse jaga på annan ort så vi får se hur jag kan lösa aktiviteten och eller promenaden med doggsen. Ha en goer kväll och en skön söndag.

20210115 Idag var det kallt tidigt på morgonen var -13, men framåt dag blev det lite mildare. Så vid 11.30 gick jag och Emma med våra "små". Så det blev en bra promenix inte riktigt lika långt som innan. Men det kändes i ansiktet att det var -8. Men doggarna brydde sig inte så mycket om det det stora bekymret är att snön klumpar ihop sig på deras tassar. Trots att jag idag på morgonen klippte alla 3 väldigt hårt på tassarna och även vissa klor blev klippta där det behövdes. Men det hjälpte föga. Har sedan i eftermiddag strukit allt det som låg för väntning av det så nu är i alla fall julen helt klar + annat som låg där. Tog en skön dusch och har sedan suttit här och börjat på med "planerade kullar" fast jag har fortfarande inte fått svar från Laboklin och därmed är inte heller hanhund bestämt - fast jag spanar lite. Men nu tänker jag ta kväll och i morgon ska vi ha andra träffen på unghundskursen, så det ska bli kul. Ha en bra kväll och en skön lördag.

20210114 Har frestat kroppastollen idag också, Emma och Viking var med när vi gick från Emmas och till stenen och det i ytterligare mer snö  med min kondis som är 0 i princip. Men det kändes skönt trots att vädret idag inte var lika njutbart då blåsten var kall, men jag var trött när vi kommit hem. Eftersom jag inte sovit mer än 4 timmar i natt  - en sådan natt med andra ord, och någon middagsvila blev det inte då hundarna hade fullt upp med att kolla barnen som var här utanför och åkte pulka i vår lilla backen, så jag lär vara lättsövd i kväll. Har i alla fall satt upp andra gardiner och strukit lite - men det är så dödens tråkigt så jag la av vid 5. Sedan har jag inte gjort så många knop med det gjorde jag på förmiddagen och också igår med den promenaden och städningen så det kändes helt ok att bara göra inget. Göran har fixat maten och sedan ska jag försöka hålla mig vaken till 9-10. I morgon lär det bli kallt enligt SMHI men ta det försiktigt på vägarna för de är ganska isiga.

20210113 Tjugondedag Knut och julen åker ut!! Och det har den gjort nu, och det är också städat lite mer ordentligt och plockat upp lite andra saker när nu tomtar och annat är borta - och det känns riktigt skönt. Har också invigt min ortos för knät, en ganska stor manick så man ser ut som robocop. Men den fungerade riktigt bra kändes direkt att knät blev betydligt stabilare, men det är en stor manick och man kan inte böja benet så mycket så lite problem att ta sig in i bilen, men jätteglad att jag ha fått den. Så dagens promenad med lång, så långt har jag inte kunnat gå sedan tidigt i våras så flåset kom igång (vilket behövs) för det var till att pulsa i snön men Olga tyckte det var livat. Så en bra dag idag!

20210111 Hämta Viking strax före 10 samtidigt gick jag då med Olga och han. Vädret var väl inte det skönaste precis snöade och blåste så ganska blöta var vi när vi kom hem. Men har i eftermiddag när det regnade och töade varit ute och skottat, men fick också lite hjälp av mannen. Har också burit in mina jul lådor och också plockat ner en hel del - men allt var ju inte uppe denna julen men det tar lite tid ändå, vill ju ha lite organisation i det hela. Nu ska jag kolla lite på cancer galan. Kör försiktigt i snöblasket och så får vi hoppas att Maria inte snöar in helt.

20210109 Viking kom hit strax efter 9 men då hade jag och Olga blivit hämtade av Linda och Olle till unghundskursen i Bankeryd. Åhhh  så skönt att det var dagsljus och slippa köra i mörker - fast det var Linda som körde och trots att det var halt med rena vintervägar kör hon som en klippa. Kommer att gå saktare nästa vecka när jag ska köra om det inte är grusat. Som vanligt har unghundskursen börjat lika bra som valpkursen var, så jag ser verkligen fram emot fortsättningen. Viking hämtades vid 6-snåret, men Göran hade även med honom ut tillsammans med Svea och Tyra idag så även han var ganska mör när vi kommit hem mitt på dan. Så alla doggarna var som utslagna i em. och även jag la mig några minuter för att räta ut ryggen..  Söndag i morgon och då ska vi ha det riktigt skönt alla! eller?

20210108 Hämta Viking vid 9 då han varit ensam från 6. Vid 11 snåret tog jag honom och Olga och åkte till skogen. Vågar definitivt inte gå på vägen då det är snorhalt där. Men det hade kommit en hel del snö sedan igår, som väl var hade Björnögrannen gått med sin hund innan mig och spårat i snön så det var bara att gå i hennes fotspår, annars hade jag nog inte kunnat gå så långt som jag brukar. Så härligt att se Olga och Viking härja runt i snön, filmade dem lite och tog en bild på dem på godisstenen men det finns endast på vår FB-sida. Göran gått med de andra bägge som också fart runt i snön så det var trötta hundar när vi anlände hemma. Även jag behövde efter lunchen vila knät och alla doggarna gick in i dimman medans jag bara vilade. Städat toan och plockat med lite smått och gott och det börjar nu dra ihop sig till att paketerar julen igen. Lite tomt att ta ner stakar o dyl. för de lyser upp i mörkret... får väl se hur jag gör. Har gått hårt åt med saxen på Viking - för tyckte han såg bedrövlig ut på både tassar och öronen, och när allt lurvet var borta var han så lik Cole och Jackie. När Emma kom och hämta Viking fick hon en mindre chock för han var ju inte alls sig lik. Tassar och klor tyckte hon var bra - men de lurviga öronen var så gulliga.. kan tänkas men någon papillon till Tollare vill jag inte ha här. Och så är han svår att klippa klor och håret på tassarna enligt matte då han är så kittlig. Men när han är på trimbordet är det jag som bestämmer!! och inga större svårigheter. Tog en cykeltur på 4,6 km och sedan in i duschen och har sedan bara tagit det lugnt. I morgon ska jag och Linda fara till Bankeryd för unghundskurs med Olga och Olle - ska bli spännande att se vad vi ska göra. Ha nu en skön ledig lördag!

20210107 Då har vi i alla fall fått vinterlandskap. Den snön som var på förmiddagen var helt tillräcklig - men i kväll har det snöat ganska rejält i mitt tycke helt onödigt. Men det är jätteskönt med det vita och rena hundar, golv och väggar så man får ta det onda med det goda. Pulsade iväg med Olga idag från dammen och till "godisstenen" .  Så jag har också idag tagit bort lite jul och lagt in lite bilder på mina tre hjärtan som är tagna i december och idag. Jag har också gjort en ny sida med det som varit på första sidan och så långt är det helt ok, men länkningen fungerar inte har försökt med allt och med erfarenheten tidigare men jag får det inte att fungera. Det är ju ingen panik för det jag har på första sidan får ju finnas där ett tag. Måste låta Lena få vila lite från alla min bekymmer. Nu är det bara att vänta på hur mycket snö det har tänkt att bli i natt och efter det får vi planera vår promenix - är för min del superviktigt vad jag har för underlag vill inte snava på någon pinne eller dylikt utan vill veta hur underlaget är fast det inte nu syns i snön - jag och mitt knä!! Ska hämta Viking i morgon någon timme efter att Emma åkt hemifrån.  Emma åker hemifrån 06, och det är jätteskönt att han kan vara ensam någon timme och slipper stirra upp oss alla kl. 6. Ha en goer kväll och fredag!

20210106 Vinterväder har vi nu fått, har i princip snöat hela dan med bara lite lätt ihop med blåst. Hade vi haft ymnigt snöande hade vi väl haft en ½meter nu. Gick med Olga lilla rundan på 3km och det var riktigt kallt i ansiktet när näsan vände sig mot norr. Rundan gick bra men har haft ont i knät sedan så var väl i längsta laget med detta knä. Lite småövningar under vägen, och några bilmöten som vi löste med lite kontakt och då gick det bra vill annars göra lite utfall mot bilar. Resten av em./kvällen har vi tagit det lugnt. Då ska det vara vardag i morgonen igen och då också slut på julhelgerna. Lite tragiskt ändå även att helgerna definitivt inte varit som det brukar. Men vi får försöka se framåt, även att det känns hopplöst ut ibland. Jag har idag beställt munskydd via nätet och hoppas att de är bättre än de apoteket tillhandahåller, för de är värdelösa när man också har glasögonen det är verkligen att gå i dimman. Ha det nu bra och ni som ska ut på vägarna kör försiktigt.

20210104 Sov alldeles för länge tyckte mannen när jag och flickorna vakna till liv 7.30. Viking skulle komma framåt 11. Men strax efter 10 hämta jag honom eftersom planeringen idag var att gå med dem bägge två. När Göran gick med de andra hade jag lite "bäddträning" med Olga innan vi åkte och hämta Viking. Vi var ute ca 1 tim och jag hade några inkallningar med pipa och en filmade jag som finns på FB, och de är jätteduktiga att komma på inkallningssignalen. I eftermiddags sedan har jag torkat golven också det mer än välbehövligt, även torkat väggarna ute i tvättrummet. För om det nu blir lite kallare håller sig väggar och golv lite renare... eller vad tror du Maria? Har också suttit 20 min på cykeln som kändes bra både med revbenet och knät. Måste få upp min kondition som är urdålig med mer än 6 mån " vila" . Går ju varje dag men inte med någon större fart pga. knät. Och nu klarar jag att få upp flåset med cykeln. Ha nu en bra Trettondagsafton!!

20210103 Mannen åkte tidigt för att jaga och jag och flickorna sov - ja nästan i alla fall. Gick upp vid 7.30 och de fick mat sedan gick vi i säng igen så jag åt inte min frukost förrän 9.30. Tog itu med en välbehövlig ansning av doggsen öron, tassar och klor. Tog ut alla 3 och Olga och Tyra fick sitta i bilen medans jag körde igenom Svea i lydnad och där var hon ringrostig så det fick bli lite punktgenomgång och så avslutade vi med apportering linjetag, stoppsignal, dirigering och närsök med bollar men ville inte ta några bollar. Tyra fick samma procedur och idag var hon klockren funkade med alla momenten i lydnaden och även apporteringen med hög fart och närsöket fixa hon också. Olga fick lite lydnadsövningar och apportering på hennes nivå. Så det blev en sen lunch om man nu kan kalla det så när uret 14.30. Hade inte tänt i kaminen på morgonen så det blev hög tid för tempen visade då +16. Ha sedan själv haft lite fotvård suttit med fötterna i min skakande balja och sedan är de slipade och ansade och smorda så det var som att gå på moln. Nu är det mörkt och kväll så det blir väl bara lite soft nu.

20210102 Åhh ni kan nu se det jag skriver detta nya år. Men det har varit en hel del jox under dagen men till slut så lyckades Lena och jag klura ut felet. Datorerna lever sitt liv och försöker styra oss men ibland får man försöka överlista dem och det har vi gjort idag. Finns lite småjusteringar kvar att göra men det görs en annan dag.. typ i morgon! Tack Lena för din insats. Ja detta har tigit det mesta av denna dag, naturligtvis har doggarna fått sitt men annars har det varit mycket dator. Ha nu en skön söndag!

20210101 Årets första dag, man har verkliga förhoppningar att det ska bli ett bra år, men det hade jag förra året också men det blev inte så för ingen av oss. Så man är mer ödmjuk med detta året och vågar knappt hoppas. Vi hade en lugn Nyårsafton och var uppe i princip i samma tid som brukligt idag på morgonen  och det ganska pigga. Och det var ju tur det för vädret är inte uppiggande princip. Tränade även idag lite apportering med Olga och hon fick en ny uppgift, när hon inte såg så slängde jag iväg en dummy in i skogen kallade in henne och skickade sedan på sök. Detta var något helt nytt för henne, men efter 3:e gången fattade hon att det nog låg något därute och med extern belöningen kommer hon in med dummyn. När vi kommit hem ringde Emma att hon och Evelina ville låna Olga lite så hon fick ytterligare en promenix tillsammans med Viking och sedan var hon där tills jag ville ha hem henne vi 6 tiden då jag hämta henne. Har sedan suttit i timmar vid datorn för att fixa den nya blogg sidan som jag inte fått till att fungera. Så detta jag skriver nu kan ni inte läsa. Vet att det var bekymmer förra året också men fick det till slut att fungera - det är länkningen som jag inte får att fungera. Har skickat iväg ett mail till min ständiga support, men i kväll blir det inget fixat. Hoppas att Ni alla hade en bra Nyårsafton och får det bra resten av helgen.

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com