Nytt och Bloggar

2021
 

20210126 Just nu är jag bara orolig då Linda är på Djursjukhuset med Klara som inte mår bra - väntar på besked även att uret gått över 10. Hoppas så att det ska gå bra. För att tala om dagen så hade jag lite inomhusträning med Olga innan jag åkte till skogen där också Viking anlände eftersom Emma skulle åka och jobba en timme senare. Vi gick till godisstenen och tillbaka och jag praktiserade lite övningar ute i det fria med Olga och Viking hänger på som ett bananskal. Promenixen till "stenen" är 4 km för mig har det tagit numera 60 min i och för sig i snö/is, men idag gick det på 50 min. Jag blir säkrade med Ben och kanske också förbättrar min urdålig kondis. Så det kändes så himla bra. I eftermiddag har sedan torkat ur och plockat om i "glas/mugg" skåpet och nu känns det väldigt luftigt och skönt och det vi nu använder mest/minst har fått sina platser. Efter att Emma hämtat Viking har det varit soft för både två och fyrbenta. Har också uppdaterat "Våra hundar" för där var en hel del att ändra på. Så himla bra Maria att du håller koll på mig!! Kram till Dig och Ni andra på onsdagens prövningar.

20210125 Emma började tidigt idag och lämnade Viking hemma som jag hämta när vi ätit frukost. Framåt dan sedan tog jag bilen fram till Johans och gick därifrån med Olga och Viking. Men det var inte enkelt att gå där vi hade gått tidigare var det is så det var till att bana väg i snön dock inte så mycket snö men det var ju skare efter all blöten som kommit ner tidigare. Och hade jag inte haft mitt Ben!! hade jag definitivt inte kunnat gå där - så den är guld värd. Har också idag uppdaterat "Våra hundar" som vanligt hade jag problem med länkningen till TollarData, gjorde om och gjorde om men tillslut blev jag så lack så jag gick ifrån eländet. Men den sidan måste ytterligare justeras men det får bli en annan dag. När jag nu i kväll satte mig här igen och då helt plötsligt fungerade länkningen. Den här fördröjningen kan man ju bli tokig av.

20210124  Igår när vi kommit hem från kursen mådde mitt knä inte särskilt bra, kände när jag skulle resa mig från stolen under kursen att det gjorde ont i knät " ben mot ben" behövs inte mycket endast en liten snedvridning så är smärtan där. Hade ont hela kvällen så någon aktivitet för Svea o Tyra kändes uteslutet, när jag kom hem. Idag kändes det likadant mannen även idag på jakt, men hade samvetskval för "di gamle" tog på mig "manicken" och då kändes knät helt ok. Så jag la ut ett sök på 10 dummy på ett stort område. Svea fick börja och levererade 3 dummy och sedan försvann hon. I dungen hade hon antagligen fått något i näsan som var bättre än dummy och dragit en stor repa men kom tillbaka till en arg matte och hon blev uppkopplade. Tyra fick hämta 5 dummy men de 2 sista fick hon inte håll på, så då fick Svea ett nytt försök och hon levererade in de 2 sista utan några problem - så då blev matten glad igen. Olga fick ingen spesifik träning idag fick räcka med att Viking var här och uppståndelsen med att Svea och Tyra fick jobba. För lugna ner de upprörda fick de alla ett godissök. Och när Viking blivit hämtad var det i princip "döa" hundar här. Har pratat med Maria för att höra hur hon hade det i all snö och det var bara bra och Liisa njuter i snön och även det på film. Har också fått indikationer via vår FB sida med film hur Morrgan tar sig fram i all snö de har i Storuman. Och du milde va snö de har i norr. Här är det nu gröna gräsmattor eller is. Maria omtalade att jag inte uppdaterat "Våra hundar" så bakläxa på det som jag får ta tag i  . Så ha nu en bra Måndag!

20210122 Jag brukar inget banga för väder, men idag var det makalöst - blåste halv storm och det snöade, regnade och haglade på tvären ända tills en bit in på em. Så idag blev det helt inomhusträning för doggarna. La ut ett sök till Tyra och Svea i princip hela huset med 9 Kong. Olga fick sin träning och sedan körde jag med alla 3 lite olika övningar och det gick i princip bra men det blev 2 plåster på armen av Tyra för hon och Svea är ju inte vana vid de övningar som jag gör med Olga. Och nyttigt för Olga med lite mer störningar. Men de lär sig och det är nog jobbigt när man gör något annorlunda och de får använda insidan. Så i em./kväll har det varit 3 väldigt lugna hundar. Som sagt inte så många knop förutom det, men jag har bytt vatten på orkidéerna och dammtorkat och städat toan. I morgon har vi kurstillfälle 3 med Olga och Olle och som vanligt spännande vad som ska hända. Ha nu en bra lördag och att vädrets makter är lite bättre.

20210121  Och idag var det ordentligt mildväder. Tog bilen till Johans gård och där var det isgata. Men gick sedan med Olga vägen till sjön och det var mycket snö men ingen is, men det var som igår att halka tillbaka i varje steg. Men jag tog mig till "godisstenen" och tillbaka. När det inte är det här underlaget tar den promenixen 40 min men nu tog den 60 - men det är bra för flåset. men hade lite övningar med Olga under tiden. Göran gick med de andra och vi kom hem samtidigt men mannen var riktigt irriterad på Svea som inte kom till honom på inkallning, for väl runt med en hare, men jag gick ut och blåste o ropade och en glad Svea kom in. Fast mannen var fortfarande sur, men det lät jag inte Svea veta. Har inte gjort så hemskt mycket mer idag mer än lite vanlig städning samt kollat på burken och stickat vilket går i rasande fart numera.

20210120 Snöade rejält på morgonen som framåt em. gick över i regn. Jag och Emma stövlade iväg med Olga och Viking och det var inte lättgånget man gick i princip 2 steg fram och 1 bak för det slog igenom eftersom det nu var på 0. När vi hade gått en runda hade vi sedan lite träning i den blöta snön. Roligt att få kunna vidarebefordra en del av de övningar jag nu har lärt mig hos Ditte. Men när jag och Olga kom hem var vi totalt genomblöta och samtidigt som vi kom hem kom även Göran med de andra bägge. Eftersom det snöade fint på morgonen la jag ut mattan vi har i sovrummet ( går ej att tvätta i maskin) i den fina snön och där blev den "tvättad" med snö och blev som ny. Dammsög i sovrummet och i princip hela huset där inte Robban kommer åt sedan blev det också våttorkat. Och det är skillnad med att torka golven nu och när det är lervälling ute, för nu räckte det med 1 vatten. När detta var klart var uret över 13 så dax för lunch. Och eftersom jag vaknade 4 i morse och pigg blev det en jätteskön middagsvila för mig och mina tre hjärtan. Crocken lagat maten idag så jag har bara softat framför burken med mitt sticke, Evelinas sockor är klara och nu håller jag på med en mössa till Hampus för att ha under hjälmen. Har en väldans inspiration för att sticka och planeringen ligger långt fram. Snön har i em./kväll rasat från taket och vårat snötäcke har sjunkit enormt så blir spännande att se vad det är för underlag i morgon. Har ändå varit aktiv idag då fitbiten visar över 10.000 steg - det är jag inte van vid numera. Ha nu en skön torsdag.

20210119 Emma var och hämta Olga så hon fick följa med henne och Viking, Göran gick med de andra och jag åkte till stan. Där det första besöket var hos tandläkaren för att laga två tänder som det gått av bitar på. Därefter besök hos Rilo för inköp av foder och sedan en snabbis på Maxi. Så ingen promenad för mig idag då jag inte var hemma förrän 1.30. I eftermiddag har det snöat lite till och från men nu i kväll är det mer ihärdigt, kan väl inte säga att jag jublar precis för det vi hade räckte väl. Får väl se hur marken ser ut i morgon. Ha nu en bra onsdag.

20210118 Tog bilen bort till Emma för att slippa gå på den snorhala vägen. Emma skulle iväg och jobba men Viking ville gärna följa med på promenad så vi pulsade iväg och det blev 4 km och 1 timmes promenad. Viking fick gå hem till Herman som inte började jobba förrän på eftermiddagen och kom igen vid ½4. Har cyklat också 3 km idag och därefter dusch. Ja det gamla vanliga att göra men jag har också stickat - kommit igång med detta nu och det är riktigt roligt men fingrarna behöver lite vila mellan varven. I morgon står tandläkaren för högsta prio eftersom åter en tand behöver åtgärdas. Så har en bra tisdag!

20210117 Vi har haft en riktigt skön dag jag och hundarna. Var uppe och gav dem mat vid 7 och därefter åkte mannen iväg och då gick vi och la oss igen, och steg inte upp förrän 8.30. Tände i kaminen och åt frukost. Vågade mig inte på att ge mig ut med alla i 3 i halkan så vi hade lite aktiviteter i hänget. Övningar där man kan ha med alla 3 och som avslutning använde jag bollkastaren för med den kan jag sula iväg bollarna långt så att de också fick springa av sig. Godisuppletande på det och sedan var sitt märgben och efter det var det nöjda och trötta hundar. Plockade också fram min stickekorg som har varit vilande här hemma ända sedan Olga föddes, så nästan 1 socka blev klar med sedan tyckte händerna att det skulle vilas. Mannen kom hem och maten förberedes som blev lax i ugn med kokta potatis. Soft framför burken och snart ska jag softa ner mig i sängen - fast där är det redan fullbelagt! Ha en bra måndag!

20210116 Lika kallt idag så det var att ta på sig lager på lager till unghundskursen. Visserligen en inomhushall men där är ingen större värme. Ett bra kurstillfälle detta också med lite nya övningar, och kan nu matte hålla tungan rätt i mun för Olga sköter sig riktigt bra. Vi var hemma vid lunchtid och de andra bägge var precis hemkomna så det var trötta hundar och också en matte så det blev 1 timmes vila. Städade sedan toarna så fick jag något annat gjort. Sedan har jag suttit här en bra stund och lagt ut Tyra på "planerade kullar" och spanat lite på ev. hanar och som vanligt inte är lätt. Men vill inte djupare gå in i det förrän jag fått svaret på DNA:et. I kväll ska det bli hjort och det blir spännande - har ätit det men aldrig tillagat själv ihop med maken. I morgon ska husse jaga på annan ort så vi får se hur jag kan lösa aktiviteten och eller promenaden med doggsen. Ha en goer kväll och en skön söndag.

20210115 Idag var det kallt tidigt på morgonen var -13, men framåt dag blev det lite mildare. Så vid 11.30 gick jag och Emma med våra "små". Så det blev en bra promenix inte riktigt lika långt som innan. Men det kändes i ansiktet att det var -8. Men doggarna brydde sig inte så mycket om det det stora bekymret är att snön klumpar ihop sig på deras tassar. Trots att jag idag på morgonen klippte alla 3 väldigt hårt på tassarna och även vissa klor blev klippta där det behövdes. Men det hjälpte föga. Har sedan i eftermiddag strukit allt det som låg för väntning av det så nu är i alla fall julen helt klar + annat som låg där. Tog en skön dusch och har sedan suttit här och börjat på med "planerade kullar" fast jag har fortfarande inte fått svar från Laboklin och därmed är inte heller hanhund bestämt - fast jag spanar lite. Men nu tänker jag ta kväll och i morgon ska vi ha andra träffen på unghundskursen, så det ska bli kul. Ha en bra kväll och en skön lördag.

20210114 Har frestat kroppastollen idag också, Emma och Viking var med när vi gick från Emmas och till stenen och det i ytterligare mer snö  med min kondis som är 0 i princip. Men det kändes skönt trots att vädret idag inte var lika njutbart då blåsten var kall, men jag var trött när vi kommit hem. Eftersom jag inte sovit mer än 4 timmar i natt  - en sådan natt med andra ord, och någon middagsvila blev det inte då hundarna hade fullt upp med att kolla barnen som var här utanför och åkte pulka i vår lilla backen, så jag lär vara lättsövd i kväll. Har i alla fall satt upp andra gardiner och strukit lite - men det är så dödens tråkigt så jag la av vid 5. Sedan har jag inte gjort så många knop med det gjorde jag på förmiddagen och också igår med den promenaden och städningen så det kändes helt ok att bara göra inget. Göran har fixat maten och sedan ska jag försöka hålla mig vaken till 9-10. I morgon lär det bli kallt enligt SMHI men ta det försiktigt på vägarna för de är ganska isiga.

20210113 Tjugondedag Knut och julen åker ut!! Och det har den gjort nu, och det är också städat lite mer ordentligt och plockat upp lite andra saker när nu tomtar och annat är borta - och det känns riktigt skönt. Har också invigt min ortos för knät, en ganska stor manick så man ser ut som robocop. Men den fungerade riktigt bra kändes direkt att knät blev betydligt stabilare, men det är en stor manick och man kan inte böja benet så mycket så lite problem att ta sig in i bilen, men jätteglad att jag ha fått den. Så dagens promenad med lång, så långt har jag inte kunnat gå sedan tidigt i våras så flåset kom igång (vilket behövs) för det var till att pulsa i snön men Olga tyckte det var livat. Så en bra dag idag!

20210111 Hämta Viking strax före 10 samtidigt gick jag då med Olga och han. Vädret var väl inte det skönaste precis snöade och blåste så ganska blöta var vi när vi kom hem. Men har i eftermiddag när det regnade och töade varit ute och skottat, men fick också lite hjälp av mannen. Har också burit in mina jul lådor och också plockat ner en hel del - men allt var ju inte uppe denna julen men det tar lite tid ändå, vill ju ha lite organisation i det hela. Nu ska jag kolla lite på cancer galan. Kör försiktigt i snöblasket och så får vi hoppas att Maria inte snöar in helt.

20210109 Viking kom hit strax efter 9 men då hade jag och Olga blivit hämtade av Linda och Olle till unghundskursen i Bankeryd. Åhhh  så skönt att det var dagsljus och slippa köra i mörker - fast det var Linda som körde och trots att det var halt med rena vintervägar kör hon som en klippa. Kommer att gå saktare nästa vecka när jag ska köra om det inte är grusat. Som vanligt har unghundskursen börjat lika bra som valpkursen var, så jag ser verkligen fram emot fortsättningen. Viking hämtades vid 6-snåret, men Göran hade även med honom ut tillsammans med Svea och Tyra idag så även han var ganska mör när vi kommit hem mitt på dan. Så alla doggarna var som utslagna i em. och även jag la mig några minuter för att räta ut ryggen..  Söndag i morgon och då ska vi ha det riktigt skönt alla! eller?

20210108 Hämta Viking vid 9 då han varit ensam från 6. Vid 11 snåret tog jag honom och Olga och åkte till skogen. Vågar definitivt inte gå på vägen då det är snorhalt där. Men det hade kommit en hel del snö sedan igår, som väl var hade Björnögrannen gått med sin hund innan mig och spårat i snön så det var bara att gå i hennes fotspår, annars hade jag nog inte kunnat gå så långt som jag brukar. Så härligt att se Olga och Viking härja runt i snön, filmade dem lite och tog en bild på dem på godisstenen men det finns endast på vår FB-sida. Göran gått med de andra bägge som också fart runt i snön så det var trötta hundar när vi anlände hemma. Även jag behövde efter lunchen vila knät och alla doggarna gick in i dimman medans jag bara vilade. Städat toan och plockat med lite smått och gott och det börjar nu dra ihop sig till att paketerar julen igen. Lite tomt att ta ner stakar o dyl. för de lyser upp i mörkret... får väl se hur jag gör. Har gått hårt åt med saxen på Viking - för tyckte han såg bedrövlig ut på både tassar och öronen, och när allt lurvet var borta var han så lik Cole och Jackie. När Emma kom och hämta Viking fick hon en mindre chock för han var ju inte alls sig lik. Tassar och klor tyckte hon var bra - men de lurviga öronen var så gulliga.. kan tänkas men någon papillon till Tollare vill jag inte ha här. Och så är han svår att klippa klor och håret på tassarna enligt matte då han är så kittlig. Men när han är på trimbordet är det jag som bestämmer!! och inga större svårigheter. Tog en cykeltur på 4,6 km och sedan in i duschen och har sedan bara tagit det lugnt. I morgon ska jag och Linda fara till Bankeryd för unghundskurs med Olga och Olle - ska bli spännande att se vad vi ska göra. Ha nu en skön ledig lördag!

20210107 Då har vi i alla fall fått vinterlandskap. Den snön som var på förmiddagen var helt tillräcklig - men i kväll har det snöat ganska rejält i mitt tycke helt onödigt. Men det är jätteskönt med det vita och rena hundar, golv och väggar så man får ta det onda med det goda. Pulsade iväg med Olga idag från dammen och till "godisstenen" .  Så jag har också idag tagit bort lite jul och lagt in lite bilder på mina tre hjärtan som är tagna i december och idag. Jag har också gjort en ny sida med det som varit på första sidan och så långt är det helt ok, men länkningen fungerar inte har försökt med allt och med erfarenheten tidigare men jag får det inte att fungera. Det är ju ingen panik för det jag har på första sidan får ju finnas där ett tag. Måste låta Lena få vila lite från alla min bekymmer. Nu är det bara att vänta på hur mycket snö det har tänkt att bli i natt och efter det får vi planera vår promenix - är för min del superviktigt vad jag har för underlag vill inte snava på någon pinne eller dylikt utan vill veta hur underlaget är fast det inte nu syns i snön - jag och mitt knä!! Ska hämta Viking i morgon någon timme efter att Emma åkt hemifrån.  Emma åker hemifrån 06, och det är jätteskönt att han kan vara ensam någon timme och slipper stirra upp oss alla kl. 6. Ha en goer kväll och fredag!

20210106 Vinterväder har vi nu fått, har i princip snöat hela dan med bara lite lätt ihop med blåst. Hade vi haft ymnigt snöande hade vi väl haft en ½meter nu. Gick med Olga lilla rundan på 3km och det var riktigt kallt i ansiktet när näsan vände sig mot norr. Rundan gick bra men har haft ont i knät sedan så var väl i längsta laget med detta knä. Lite småövningar under vägen, och några bilmöten som vi löste med lite kontakt och då gick det bra vill annars göra lite utfall mot bilar. Resten av em./kvällen har vi tagit det lugnt. Då ska det vara vardag i morgonen igen och då också slut på julhelgerna. Lite tragiskt ändå även att helgerna definitivt inte varit som det brukar. Men vi får försöka se framåt, även att det känns hopplöst ut ibland. Jag har idag beställt munskydd via nätet och hoppas att de är bättre än de apoteket tillhandahåller, för de är värdelösa när man också har glasögonen det är verkligen att gå i dimman. Ha det nu bra och ni som ska ut på vägarna kör försiktigt.

20210104 Sov alldeles för länge tyckte mannen när jag och flickorna vakna till liv 7.30. Viking skulle komma framåt 11. Men strax efter 10 hämta jag honom eftersom planeringen idag var att gå med dem bägge två. När Göran gick med de andra hade jag lite "bäddträning" med Olga innan vi åkte och hämta Viking. Vi var ute ca 1 tim och jag hade några inkallningar med pipa och en filmade jag som finns på FB, och de är jätteduktiga att komma på inkallningssignalen. I eftermiddags sedan har jag torkat golven också det mer än välbehövligt, även torkat väggarna ute i tvättrummet. För om det nu blir lite kallare håller sig väggar och golv lite renare... eller vad tror du Maria? Har också suttit 20 min på cykeln som kändes bra både med revbenet och knät. Måste få upp min kondition som är urdålig med mer än 6 mån " vila" . Går ju varje dag men inte med någon större fart pga. knät. Och nu klarar jag att få upp flåset med cykeln. Ha nu en bra Trettondagsafton!!

20210103 Mannen åkte tidigt för att jaga och jag och flickorna sov - ja nästan i alla fall. Gick upp vid 7.30 och de fick mat sedan gick vi i säng igen så jag åt inte min frukost förrän 9.30. Tog itu med en välbehövlig ansning av doggsen öron, tassar och klor. Tog ut alla 3 och Olga och Tyra fick sitta i bilen medans jag körde igenom Svea i lydnad och där var hon ringrostig så det fick bli lite punktgenomgång och så avslutade vi med apportering linjetag, stoppsignal, dirigering och närsök med bollar men ville inte ta några bollar. Tyra fick samma procedur och idag var hon klockren funkade med alla momenten i lydnaden och även apporteringen med hög fart och närsöket fixa hon också. Olga fick lite lydnadsövningar och apportering på hennes nivå. Så det blev en sen lunch om man nu kan kalla det så när uret 14.30. Hade inte tänt i kaminen på morgonen så det blev hög tid för tempen visade då +16. Ha sedan själv haft lite fotvård suttit med fötterna i min skakande balja och sedan är de slipade och ansade och smorda så det var som att gå på moln. Nu är det mörkt och kväll så det blir väl bara lite soft nu.

20210102 Åhh ni kan nu se det jag skriver detta nya år. Men det har varit en hel del jox under dagen men till slut så lyckades Lena och jag klura ut felet. Datorerna lever sitt liv och försöker styra oss men ibland får man försöka överlista dem och det har vi gjort idag. Finns lite småjusteringar kvar att göra men det görs en annan dag.. typ i morgon! Tack Lena för din insats. Ja detta har tigit det mesta av denna dag, naturligtvis har doggarna fått sitt men annars har det varit mycket dator. Ha nu en skön söndag!

20210101 Årets första dag, man har verkliga förhoppningar att det ska bli ett bra år, men det hade jag förra året också men det blev inte så för ingen av oss. Så man är mer ödmjuk med detta året och vågar knappt hoppas. Vi hade en lugn Nyårsafton och var uppe i princip i samma tid som brukligt idag på morgonen  och det ganska pigga. Och det var ju tur det för vädret är inte uppiggande princip. Tränade även idag lite apportering med Olga och hon fick en ny uppgift, när hon inte såg så slängde jag iväg en dummy in i skogen kallade in henne och skickade sedan på sök. Detta var något helt nytt för henne, men efter 3:e gången fattade hon att det nog låg något därute och med extern belöningen kommer hon in med dummyn. När vi kommit hem ringde Emma att hon och Evelina ville låna Olga lite så hon fick ytterligare en promenix tillsammans med Viking och sedan var hon där tills jag ville ha hem henne vi 6 tiden då jag hämta henne. Har sedan suttit i timmar vid datorn för att fixa den nya blogg sidan som jag inte fått till att fungera. Så detta jag skriver nu kan ni inte läsa. Vet att det var bekymmer förra året också men fick det till slut att fungera - det är länkningen som jag inte får att fungera. Har skickat iväg ett mail till min ständiga support, men i kväll blir det inget fixat. Hoppas att Ni alla hade en bra Nyårsafton och får det bra resten av helgen.

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com