Nytt och Blogg

2023

20231206 Fullt upp idag, de sista julklapparna är nu inslagna, jag har fixat med Vista Print, städat lite och också plockat fram en del tomtar. Innan Emma var och hämta Olga fick hundarna följa med mig ut och mata "grisarna" och det har hjärtligt roligt ute i snön  och framförallt att leta efter som jag tror möss som gömmer sig under stenarna, och Olga hittade bollen som varit försvunnit sedan vi var ute sist.  Och så hade vi julavslutning på våran junta med glögg, pepparkakor och ost. Som vanligt riktigt trevligt och mätta blev vi också av alla pepparkakorna med ost - för tyvärr var vi inte så många. Hem sedan och titta på min Robinson och baket. I morgon blir det handling för mig och Maria och jag har en diger lista puh! Men ska försöka klara detta med sista julklappen och vad som behövs till julbaket som Evelina har lovat hjälpa mig med - men som vanligt blir det för mycket när man går igenom listan ja den vill ha det och den vill ha det och jag vill ha den och Göran måste han den och den och den puh.. Ja ni förstår en diger lista. Ha det bra ni alla!

20231205 Idag bar det Smile besök för både mig och Maria, Maria till tandläkaren och till tandhygienisten och det var det mest plågsamma besök hos henne någonsin. Något positivt i det hela var att fickorna inte hade blivit större trots jag varit dålig med mellanrumsborstarna sedan jag blev sjuk. Men varför det gjorde så fruktansvärt ont idag beror på cellgifterna som påverkar både tänder och tandskött. Värker i kväll i hela munnen så jag har kokat ägg som är lättuggat. Emma hade en kompis här idag så de var och hämta alla tre och tydligen har det gått bra för Olga fick följa med dem hem, så den sexgalne hunden Viking har kanske lugnat sig något. Har varit ute i förrådet och torkat ur kylskåpet och plockat undan lite i garaget men svårt att komma till när Görans bil står där. Tog in lite jord och planterat några palettblad jag fått av Ann-Britt - ser lite ynkliga ut men får se om de tar sig har också klippt ner min "timjan" då den såg så risig ut så får vi om det blir rötter igen. Men nu känner jag för att ta det lite lugnt. Ha det så bra!

20231202 I går kväll hade vi Dartfest så himla roligt och trevligt var det och jättegod mat som bröderna Håkansson fixat samt servade oss hela kvällen med dricka och kaffe. Och Tack också till Maria som kom och hämtade oss på den sena kvällen. Men inte var jag trött när vi kom hem så jag fortsatte att uggla på burken till 00.30 men vaknade ändå 06.15 vilket var bra då vi skulle ha Tollarträff på Attila. Emma kunde inte följa med idag skulle på annat så jag och Maria packade in oss och våra hundar, tyvärr så är ju Liisa och våra hundar inte riktigt kompatibla med varandra men med Tyra i sele i baksätet och Liisa i framsätet hos Maria på golvet så gick det förvånansvärt bra. Ann-Karin lade ett kongsök inomhus och jag ville gärna ha lite apportering till i alla fall Svea som behöver springa av sig men med det fick jag hjälp med av Linda S och My, sedan fick alla tre sina sök också Svea och Tyra tog det galant Olga är ju väldigt försiktig men hittade alla gömmorna med lite pepp. Så en riktig rolig dag även att snön vräkte ner så vi var som snögubbar när vi gick in. Så himla kul med träning men både jag och hundarna är lite svältfödda på denna sortens träning, så nu ser jag framåt nästa års träffar. När jag kom hem hade Freja och Evelina velat träffat mig och smsade om det så flickorna kom hit och vi fikade och prata tillsammans. Nu är det kväll och mannen har börjat fixa till kvällens mat. Ha nu en fin första advent! Och än en gång Grattis till L-kullen!

20231129 Bilbesiktningen gick bra och inga anmärkningar - så skönt. Solglasögonen blev också bra så nu väntar vi bara på solen!! I eftermiddag blev det städning så nu är det bara norrsidan med vitrinskåpet kvar samt soffan sedan är tv-rummet också klart. Och nu när jag städat har jag förberett för att få plats med mina tomtar. Så jag är nöjd med min dag idag också och gått 3200 steg.

20231128 Gick nästan hela helgen innan jag var vetig kände mig riktigt konstig. I söndags körde jag i alla fall ihop pepparkaksdegen som vi ska baka ut med barnen i veckan. I går var det fotvården och sedan hämtades barnen i Hovslätt och efter maten kördes de ut till UV lite tidigare än brukligt då de skulle till Rosenlund och bada. I dag har jag varit lite väl aktiv men man får passa på när jag mår bra för det är så många dagar när jag inte gör det. Så jag har bytt i sängarna och då tvätt, Göran har satt up tavlorna som jag monterat på hundarna som Lena har gjort ska bara få till något på Olga också. Har köpt en ny radio/CD spelare på Black Week så den gamla åkte nu ut som inte har fungerat på länge så då fick jag städat på den hyllan i köket och lite omorganisation då denna mojäng var mycket mindre. Maria kom hit i eftermiddag och så städade hon högt på ekskåpet och pinalerna som stod där resten tar jag själv, hon tog också ner mina gardiner i rummet. När vi hade fikat och Maria gått hem kom strykbrädan fram och så blev strykvätten avklarad med bl.a. tråkiga skjortor, men när strykbrädan ändå var framme strök jag julgardinerna också och satte upp dem med lite hjälp från Göran innan han gav sig av på möte. Det har varit kallt idag och snöat lätt hela dan som antagligen är vättersnö. Det har lugnat sig i hundflocken nu så löpen är nog nu avklarade tack och lov, men de är ganska trötta framförallt efter promenixen. I morgon ska vi besiktiga bilen och därefter ska jag till Specsavers och hämta mina glasögon. Ha det bra i kylan!

20231124 Tog en sådan kapsel som jag hämta på Apoteket igår, och efter ett par timmar var jag helt förstörd ont i bakhuvudet och nacken, illamående och yrslig. Kunde varken sitta eller ligga pga nacken så tog två värktabletter och kunde sedan få lite vila. Framåt 2 blev jag arg nästan hela dan gått och jag har bara varit dålig, tog mig i kragen och tog med hundarna ut samtidigt som jag fyllde på fågelfrön. Ringde sedan Maria och så åkte vi till skogen för att plocka lite mossa där det är lätt att gå, sedan gick vi vägen ner åt "bråten" och hittade också en gran till Maria att ha ute. Mannen kom hem och gick med hundarna och framåt kvällen kände jag mig lite bättre men de här tabletterna tar jag inte mer av.

20231123 Någon fotvård blev det inte i tisdags pga. sjukdom så flyttad till måndag. Men jag och Maria har varit i stan med början på Maxi och jag på Apoteket för nu är det en ny medicin igen som Dr har skrivit ut mot nervvärk som jag har i händer och fötter, men fötterna är värst. Händerna har bättrar sig så mycket nu så jag kan sätta på mig örhängen nu. en den här medicinen är väl inte att leka med fick en hel föreläsning av apotekspersonal hur mycket biverkningar det är och vad som händer med kroppen - så vi får väl se hur det går. Men kan jag få någon hjälp för mina fötter vore det guld värt för efter några timmar i stan var det nästan outhärdligt - men hade förstås nya skor men med supermjuka inlägg, var väl dumt med nya skor skulle gått in dem hemma först. Men efter Maxi blev det ÖB och sedan Biltema för att köpa julklapp en klätterställning till katt eftersom Freja nu har blivit med katt. Därefter blev det "julklapp" till mig på Power min CD-Radio jag har i köket har slutat att fungerar och den är gammal som gatan, så nu blev det en ny med Blackfriday pris och mycket mindre och behändigare. Så nu kan jag spela mina CD-skivor igen. Och hundarna här är helt knäppa i huvudena håller på ute med att springa och rida och kommer in och är helt slut. Och Viking den stackaren har det inte lätt för han äter inte och sitter och ylar både inne och ute. Och det är lite kul att han bryr sig inte när Svea o Tyra löper men när Olga börjar då blir han helt ifrån sig. Trots att jag varit i stan idag så har jag gjort mina övningar och vandrat på bandet så jag kan känna mig lite nöjd idag i alla fall. Hoppas att ni har det bra!

20231120 Här är allt som vanligt, jag städar ihop med Maria som tar högt och lågt och jag mitti mellan. Jag tränar och det vanliga med vårdbesök och telefonsamtal - så i morgon är det fotvården. I helgen när mannen inte varit hemma har vi varit vid sjön så de löpande tikarna fick rusa av sig, någon adekvat träning är inte lönt då de har annat i sina tankar. Men en ny bild fick vi till i alla fall.

20231116 Åkte inte för att handla förrän en bit in på förmiddagen idag då Maria hade en kompis från Horn som legat över natt från igår - så roligt för Maria! Så på morgonen hann jag med att städa lite i Görans sovrum innan det blev dags för en tripp till stan. Efter Maxi blev det en tur till Rusta för jag skulle köpa fler tavelramar, har tagit ner en gammal ärvd tavla som satt i fiket på Steéns Konditori i Limmared ev. värd någonting men nu vill jag titta på något trevligare som våra hundar tex. hitta gammalt foto på Abbe och Flisa som jag satt upp och idag köpte jag två nya ramar för fotona som Lena gjorde när hon jobbade och det på Svea och Tyra - ska nu försöka få till ett foto på Olga också att sätta upp så är mina flickor kompletta även i mitt sovrum. Lite senare hemkomst idag så när varorna var uppackade smakade det bra med lunchen. Göran mötte vi när vi nästan var hemma som skulle iväg på uppdrag så Maria hjälpte mig in med varorna. Inte några större aktiviteter i eftermiddag mer än mina rörelser, börjar ju alltid morgonen med sittupps i sängen resten tar jag sedan - men avstår rullbandet idag då jag redan gått 2.500 steg och det är vad mina knän håller för. Ha en bra fredag o hoppas att ni satt på vinterdäck!

20231115 Har idag varit i Norrahammar för nya provtagningar. Har inte pratat så mycket om detta här men nu ville DR att det skulle tas prover och alla möjliga sådana. Jag mår ju illa till och från på hela dan och jag dricker väldigt mycket och känner mig konstig i halsen, så dessa prover ska nu visa vad det är för fel sköldkörteln, diabetes eller något annan skit, kommer väl svar så småningom. I måndags fick jag tillbaka min bil - äntligen Emma har haft den i ca 5 veckor pga. att verkstäderna inte haft tid att fixa hennes bil. Ja jag har varit en snäll morsa men det har varit jobbigt - inte för att jag kör varje dag men bara vetskapen att inte kunna göra det. Sedan använder jag bilen när jag tränar hundarna för att ha dem i den och har alla mina grejor i bilen. Så igår var Maria här och vi städade hela bilen invändigt Maria dammsög och jag våttorkade - så nu är det bara utsidan kvar men tar jag nog på en mack är för kallt att hålla på med det ute nu. Emma fick ändrat schema på morgonen idag och skulle jobba kväll och blev istället ledig fredag, så Göran hämtade barnen i skolan och jag hade gjort mat här kålsoppa med köttfärs och dessa barn äter ju allting och tyckte det var gott. Och vi satt länge vid bordet och pratade om skolan och mycket annat. Men sedan gick de hem till Viking och då var uret nästan 15 så jag har inte gjort jättemycket sedan strukit lite och det vanliga förstås. Ha en bra torsdag.

20231113 Jodå jag lever men här händer inte så mycket så det är något att skriva om. Håller på med lite av varje så mycket som kroppastollen mäktar med, så det är det vanliga samt lite djupgående städning. På eftermiddagarna är det "gympadax" det är en hel del övningar både för ryggen men har också lagt till knäövningar som jag fått sedan tidigare. Och efter det gå jag på gåbandet och är nu uppe i 15 min med god hastighet och det funkar bra, tyvärr funkar det inte med cykeln eftersom jag inte kan böja vänster knä så mycket att det går att trampa. Hundarna mår bra och får sitt även att de förbryllar oss med sina löp, Tyra är nu inne på sin 3e vecka och de andra bägge har inte ens börjat. Antagligen har något skett i flocken och det pekar på att Tyra är nu lägst i rang även för Olga som innan har följt efter, bara att vänta och se när de kommer igång. Ha en bra fortsatt i veckan.

20231109 Syjunta var det ju igår och som vanligt trevligt men när man kommer hem är man ju inte trött när man suttit och surrat en hel kväll. Så det blev en del streamade på datorn innan det blev dax för att sova, men vi sov alla länge idag till 7 - även hundarna. Idag satte jag Maria och Göran i arbete - ja jag servade lite men någon måste ju basa också!!!!! Jo Göran har tagit ner alla 9 fondlampor och Maria har diskat dem och där fanns det både det ena och andra, även fläkten i rummet blev avtorkad mer än behövligt. I eftermiddag har jag strukit gardinerna till mitt rum som Göran satt upp fanns även lite mer stryktvätt som jag också tog. Har också gjort mina övningar och nu börjar det kännas i vaderna och en övning gör ont i knäna det smäller och sprakar. Men nu blir det inte mer idag.

20231108 Från det ena till det andra så är det idag 10 år sedan min pappa dog, och mamma ett halvår tidigare, men det är framförallt pappa som är i mina tankar och jag tänker väldigt mycket på honom och frågar honom hur han hade tänkt i mina olika situationer, han var alltid ärlig och sa vad han tyckte, med mamma var det något annat - tyvärr. Jag saknar pappa och önskar att jag haft honom här och kunnat diskutera allt som händer runt omkring oss. Men från det ena till det andra så har jag och Göran idag varit och kollat upp våra syner. Min var ok och samma syn som 2021 och de problem som jag hade i somras hade med cellgifterna att göra visade inget och alla prover och synen var ok. Men eftersom de hade 40% rabatt för glasögon bokade ja in nya solglasögon. Fick ju glasögon för min styrka för några glasögon bakåt, men känt i sommar att de inte har funkat när jag kört bil eftersom de varit för dåliga. Så i sommar kommer även bilkörningen att funka. Emma och Linda har idag varit ute och tränat hundarna i apportering, Tyra som löper fick en ensam promenad med husse. Och de andra bägge är mer än nöjda!

20231106 Idag tog jag mig i kragen och började städa i mitt sovrum. Och det är inte det enklaste för det är så himla trångt så man får skjuta sängen fram och tillbaka för att komma åt listor  och städa ordentligt under sängen. Göran hjälpte mig med gardinen och Maria kom på eftermiddagen och tog längst upp på bokhyllan samt sänglinneskåpet, det som jag inte kommer åt själv eftersom jag fortfarande endast kan gå upp ett steg på trappstegen. Så nu har jag bara själva bokhyllan och alla hyllorna men dem når jag och kan plocka med efterhand. Måste köpa mer möbelpolish vilket jag använder till framförallt ekmöblerna och fönsterbrädorna vilket jag har en del av. Hundarna fick promenix av husse mitt på dan och sedan har de fått nöja sig med ett godisuppletande. Men snart har de väl fullt upp med varandra för Tyra börja löpa för en vecka sedan men igår när jag testa de andra bägge så löpte de inte - lite märkligt, men de börjar i alla fall att vara intresserade av henne. Ja dessa tikar och deras löp och förehavande är ibland en gåta. Hoppas att ni har det bra!

20231104 Jakt idag som vanligt men var tydligen en god jaktdag, där det sköts både älg, rådjur och hare så nu är älgen slut för jaktlaget. Men i detta älglag firas "allt" . Så mannen kom hem och lämna bössorna och sedan för de iväg igen för att fira "älgens avsked". Så vi får väl se när de återvänder även Emma och Herman. Jag har idag varit ute och plockat ut ur min bil den Emma har haft i 3 veckor nu, är något trött på att inte ha någon bil även om jag inte kör dagligen men har ju alla mina hundgrejor där men nu har jag plockat och ändrat om något så att jag har allt här hemma för det tar ytterligare 2 veckor innan jag får tillbaka bilen på heltid. Så för att aktivera hundarna la Maria ut ett sök till dem med 8 dummy och i regnet fick de hämta hem dem, och varje hund fick också två enkelmarkeringar. Så nöjda hundar men blöta var vi alla. Evelina hade också kommit så vi fikade alla tre och det var gott med varmt the för det var blött och kallt ute. Maria gick hem och jag slumrade lite i soffan så även Evelina, men på sen eftermiddag innan mörkret kom gick hon hem då en kompis skulle komma. Jag gjorde mina övningar och ska ta lördag nu.

20231103 I går ansade jag och Maria mina vildvuxna djur, öron, tassar och klor vad bedrövliga. Men jag måste ha hjälp för jag klarar inte alla tre själv, händer och rygg gör sig påmint, men otroligt skönt när det är gjort. Jag gör mina övningar och går på bandet och går så jag försöker få upp lite flås. Idag har jag och Maria varit och handlat både Maxi och Willys - den ena har det och den andra har det. Men vi var hemma lagom till lunch och efter den städade jag toarna samt torkade golven där - alltid ständigt återkommande. I eftermiddag sedan tog jag Tor och gick bort till Maria och det blev en kopp the och lite surr, sedan hem och tända lite ljus och ta fredag.

20231101 1 November så då måste jag ju skriva lite. Förmiddagen gick åt till att smaksätta köttgrytan bl.a. Evelina kom lite tidigare och fick göra salladen. Hann också med innan maten att göra mina olika tränings moment och än så länge klarar jag bara 5 av varje moment som också är 5. Köttgrytan av rådjur blev jättebra och sedan hamnade vi i paltkoma. I eftermiddag har jag gått på bandet i 10 min som faktiskt är lättare än cykeln eftersom jag inte behöver böja på knäet. Har sedan i eftermiddag taget det lugnt lite godisletande till hundarna efter promenaden med husse. Linda kom förbi en snabbis efter att hon och Maria gått promenix med hundarna, alltid lika trevligt.

20231031 Oj nu var det ett tag sedan igen och det har inte hänt så värst mycket, mer än jag och Maria tränar hundarna mellan varven. Igår var barnen här och åt middag eftersom de har lov och Evelina bakade en supergod blåbärspaj som även Maria och Johan fick smaka på så då blev det eftermiddagsfika. Idag har jag varit hos sjukgymnastiken för i första hand för min rygg. Och hon förklarade vad MR-röntgen hade kommit fram till och när hon visade med en ryggrad alla fel det finns i min rygg är det ett under att jag kan stå upp. Men samtidigt var det positivt att det inte fanns några tumörer eller förändringar, sa att man ser väldigt mycket på en MR och att man hade varit rädd för att det fanns tumörer med tanke på den smärt jag hade efter operationen i Linköping. Så det känns ju väldigt skönt så nu fick jag fem olika övningar som jag ska göra samt att jag ska cykla och gå så mycket som möjligt. Cykla har jag gjort lite men att komma på och av cykeln har varit en plåga men idag kom jag på att jag har ju de små pallarna jag har till parkouren och det funkade jättebra - för jag kan ju inte böja mitt vänster knä samma elände ut och in i bilen. I eftermiddag har jag också brynt grytbitar för barnen kommer i morgon igen och Maria får nog också komma och hjälpa oss äta för det var en stor påse mannen hämtade från frysen. Fast uret inte har blivit 7 ska hundarna nu få mat för Svea har stirrat på nästan 1 timme nu - har inte vant sig än vid vintertiden.

20231028 Idag har jag och Maria varit ute och tränat mina rödingar. Maria la ut ett sök på 8 dummy. Tyra och Olga hämta in 6 var avlämningarna var idag slarviga mot förra helgen, sedan fick de två enkelmarkeringar och apportering med stoppsignal. Vi eller rättare sagt Maria har försökt att filma det vi gjort idag, har för längesedan lovat Nathalie Shivas matte att jag skulle lägga ut lite filmer på just apportering men orken och tillfälligheterna har inte riktigt infunnit sig, men nu har vi i alla fall söket klart. Svea hämta in alla 8 körde också stoppsignal och lite dirigering med henne. Så trötta hundar i eftermiddag/kväll. Så nu ska jag softa lite framför burken och invänta maken.

20231026 Idag har jag mått mycket bättre och på förmiddagen gick jag runt med handjagaren och sedan har jag våttorkat golven, även en tvättmaskin lades i och lite srykvätt blev också omhändertagen. Så nu är jag sugen på att cykeln ska fram samt iordningställande av gåbandet. Vet att jag inte kan så mycket men det lilla jag kan är säkert bra. I eftermiddag åkte vi till Citygross för vaccination, lite diskussion om jag skulle ta bägge eller endast 1 men "syster" kom fram till att det är bättre att ta bägge för har jag dåligt immunförsvar och är nergången är det bättre än att bli sjuk - så det blev en spruta i var arm. Vi pratade också om bältrosvaccinet och det får jag definitivt inte ta nu pga. min hälsa. Men för Göran är det inga bekymmer efter 1 vecka och jag får väl vänta till nästa höst och hoppas att jag klarar mig. När vi åkte från Citygross gick vi in till fotexpert för att se om de hade mjuka inlägg - men det hade de inte mer än fotinläggen för hälsporren och dem har jag redan. Hem och tände i spisen - så det var denna dag + lite till!

20231025 Har varit lite off idag av någon anledning, har haft mycket värk och då blir trött, men lite har jag pillat med men inte som jag hade tänkt. Efter lunch och sov faktiskt en sväng vilket jag inte brukar numera men det är väl värken som gör det för nu gör sig också ryggen påmind ganska starkt. Emma var och hämta hundarna och har kört apportering med dem tillsammans med Linda. Så roligt att de kan träna tillsammans vilket framförallt mina hundar gillar. Syjunta i kväll vilket jag först var något tveksam till då jag inte mått så bra idag. Men som väl var åkte vi dit och det var så roligt att träffas och prata om ditt och datt, och två nya deltagare vad med i kväll - jättekul. I morgon blir det vaccination på Citygross. Vi höres!

20231023 Idag har jag varit halvt förstörd, ont i fötter och knä samt ryggen men det hade jag nästan räknat med. För igår hade vi en Tollarträff på Attila och det var superroligt, men jag måste ha hjälp då jag inte klarar av alla tre själv så både Emma och Evelina var med. Men jag körde Svea en omgång och var sedan kastare. Emma körde alla två med tolling men också agility och det var verkligen Tyra grej. Gjorde ju det lite med henne när hon var unghund och det satt i sprang tom självmant genom tunnlarna och den glädje man kunde se var enorm. Så nu bestämde jag och Emma att sätta upp de hinder jag har här som säkert behöver kompletteras och då gör vi det. Att hon älskar att hoppa det ser vi framförallt vid sjön. Svea och Olga är ju apportörer och det gick superbra och även Olga gjorde bra avlämningar och Svea ja hon är ju bara bäst. Är så stolt över mina hundar denna Tollarträff trots att de verkligen har legat i träda hela sommaren utom de gånger Emma har förbarmat sig över dem. Och Olga hade väl vilat sig i form med sina fina avlämningar nu. Men som sagt idag har jag inte gjort många knop då värken har gjort sig påmind både här och där. Maris var här en lite sväng och tog översta delen på skåpet i hallen och även satte upp de saker jag där, skönt att få det gjort för nu är det bara golvet kvar där och jag har lite andra planer för det utrymmet. Mannen fixar maten i kväll och jag tar det soft i kväll. Ha en bra fortsatt vecka!

20231021 Husse kom hem igår så att doggarna fick sin promenix. Men jag blev riktig dålig med illamående och huvudvärk så jag fick gå och lägga mig men piggade på mig sent på kvällen och kunde äta lite. Vad nu detta var vet jag inte. Men idag var jag pigg så bägge toarna blev städade samt golven, bytt sängkläder i min säng och fortsatt höststädningen i verandan så nu är det bara skåpet kvar som jag inte når upp till. Förstår nu varför jag får så ont i ryggen när jag står och håller på mycket har i princip trott att det består av enbart Oträning men så är nog inte fallet fullt ut så det ska bli spännande om sjukgymnastiken kan göra något åt det. Har igen läst igenom kompendiet jag fick från fotvården om mina fot och hand problem. Det jag har kallas hand- och fotsyndrom HFS samt nagelpåverkan orsakad av cytostatika. Framförallt bör man vara extra försiktig några dagar efter varje behandling med olika åtgärder. Varför i herrans namn fick jag inte denna information så fort jag påtalade mina besvär. Vill egentligen inte klaga på sjukvården - men blir mest ledsen varför man inte blir upplyst om vad man kan göra - nu är det ju lite sent med 2 månader efter sista behandlingen. Men skönt att få ett svar varför min hud reagerat som den har med att vara ömtålig, flagat skinn på både händer o fötter och där ett myggbett gjorde att hela benet blev inflammerat. Naglarna har jag inte märkt så mycket av men Sara sa att de var väldigt torra och spröda. Men nu ska jag gå till Sara kontinuerligt och även få tag i mjuka ilägg till skorna och enligt Sara ska man inte belasta fötterna så mycket och inte ha dem där det är för varmt. Och det har jag faktiskt känt när jag varit hos Maria som har varmt i golvet för då har det sprängt i fötterna. Emma och Evelina var och hämta hela gänget i eftermiddag och gick en långpromenad rakt in i skogen, så det var en trött Tyra och Svea som kom hem, Olga fick följa med Viking hem. I morgon har vi Tollarträff på Attila och jag ska följa med och Emma är också med och hjälper mig med doggarna - ska bli roligt så får vi se hur mycket jag orkar. Hoppas att ni får en skön söndag!

20231020 Fotvården idag i Taberg var himmelsk det var precis vad mina fötter behövde, hon gick igenom mina fötter noggrant fixade naglar nagelband fantastiskt och så denna fotmassage - jag somnade nästan. Hon kände väl till dessa besvär jag har efter cellgifterna och undrade om jag hade blivit upplyst om detta efter behandlingarna framförallt när besvären uppstod, det hade jag förstås inte. Men jag fick goda råd av Sara vad jag skulle göra för att underlätta mina besvär och vara mer noggrann med att smörja fötter och naglar som var riktigt torra och sköra. Det har jag iof märkt med hela kroppen att huden är väldigt skör, så jag smörjer i massor men erkänner att jag missat fötterna. Men nu har jag ny tid om 5 veckor - visst kostar det en del men det är det värt går ju inte till frissan längre och sedan får man 20% för att man är pensionär. Eftersom mannen varit och täckt idag var det endast +16 när jag kom hem, så kände mig genomfrusen, hade tänkt aktivera hundarna lite men orkade inte mycket pga. av att knäet värkte jättemycket säkert sviter av att jag gick upp och ner för ett trappsteg så många gånger igår. Så för hundarnas del är det bara att gilla läget - så endast lite godisuppletande, får se när husse kommer hem och vad han orkar.

20231019 Är faktiskt rätt stolt över mig själv idag, efter att ha sovit en hel fantastisk natt och vakna vid sju och pigg som bara den. Så efter frukost tog jag tag i "frukostverandan" med tvätt av väggar, listor etc. på väster sidan och därefter fönstren. Eftersom jag är som jag är så vill jag gärna gå igenom huset åtminstone 1 gång/per år. Det jag har kvar är det som jag inte räcker från trappstegen med 1 steg. Så det som är kvar får jag be om hjälp av Maria. Visst känner jag i kväll att knäet har gått upp och ner 1 trappsteg ganska många idag, men jag har fixat det !! Emma hämta Olga tidigare idag och de andra bägge har fått promenix av husse och godisuppletande av mig. Men nu ska jag vila mina värkande knä och fötter. Och i morgon ska jag till fotvården i Taberg som Linda tipsa mig om så det ska bli riktigt spännande - kanske mirakel för mina fötter!!! Ha det så bra!

20231018 Efter lunch i eftermiddag kom Maria hit och la ett sök på betesvallen då kreaturen nu äntligen blivit hämtade. Och hundarna trodde nog inte det var sant, 8 dummy lades ut och alla en och en fick hämta efter bästa förmåga men det var bara Svea som hämtade in alla åtta. De fick också två enkelmarkeringar. Så trötta hundar lämnade jag när jag var bjuden till Maria på paj och åkte hem med paltkoma - Tack för det!

20231017 En liten vaken natt igen då mina fötter värkte men efter två Alvedon somnade jag väl till slut. Så har varit lite trött på morgonen. Men efter lunch tog jag tag i fönstren på verandan, tog först all målning och runt omkring fönstren och sedan själva rutorna och detta projekt var inte onödigt precis. Ringde till Maria om hon ville komma på en kopp the så jag fick lite paus. Och hon kom och tog de sista två fönstren på den sidan. Så nu är det bara att torka av det som stod där och fortsätta med väster sidan. Men det blir i morgon det - man ska inte förta sig! Har idag också beställt tid hos en fotspecialist i Taberg på fredag och det ska bli spännande vad hon har att säga om mina konstiga fötter!

20231016 Har väl varit lite "trög " idag blev väl lite för mycket igår vilket har känts i hela kroppastollen men fantastisk skönt att alla byttor nu är inne för det var köldgrader i morse. Så idag har jag tagit det mycket lugnt bara lite småfix och en promenad med Tor i solskenet, satt sedan ute på altanen i solskenet och njöt av solen och mina pelargoner som än blommar fantastiskt.

20231015 Igår var en fantastisk dag som jag och Lena hade i stan, vi gick och strosade från affär till affär som definitivt inte var mataffärer. Vi avslutade med IKEA och hade tänkt äta där men där var väl i stort sett hela Jönköping så vi åkte vidare till ett betydligt lugnare ställe där vi i lugn och ro kunde äta och diskutera både det ena och det andra, så det blev en lång dag som kändes i både knä och fötter men det var det värt. Tack Lena för en härlig dag! Även familjen med omnejd var positiv till stadsbesöket med Lena när det nu inte blev som jag trodde, men som valigt ska man aldrig sluta att förundras! Men lite trött var jag allt när vi kommit hem, min svägerska hade ringt ett par gånger under dagen så tänkte det var bäst att ringa upp, men det var inget med Margit utan hon var bara pratsugen i 1 timme och 20 min. Så efter en Wirre på kvällen somna jag innan "Förädarna" var slut så slutet har jag fått se idag.  Köpte växter igår till byttan framför dörren men det blåste "storm" och regnade när vi kom hem, men idag har det blivit planterat. Och vi har haft en riktig utedag idag så alla växter som ska in är nu på plats och jag har klippt ner det som skulle klippas. Så det känns väldigt skönt är nu bara lite möbler som ska ställas in till väggen, har också sopat och plockat bort lite ogräs från trappen och närmast men till slut orkade jag inte mer och kan inte räkna med att få bort allt ogräs som skulle varit gjort i somras , men löv och ogräs som är borta är borta får se vad höstvädret säger kanske det blir lite mer åtminstone är en hel del löv borta. Men än står pelargonerna på altanen och de blommar så fint så än får de stå. Ha nu en skön vecka!

20231013 Fredagen den 13:e som har förflutit utan konstigheter. Maria bjöd på skjuts till stan idag med Evas bil, så vi fick handlat i alla fall. I eftermiddag sedan har jag varit ute och nu paketerat alla knölar som jorden nu ha torkat, klippt ner och bort med en del växter och en del har fått kommit in, men sedan började det att regna  och ansåg det dumt att vara ute och bli blöt. Kan ju nu förstå varför jag får ont i ryggen när jag står still bl.a. eftersom svaret från MR-röntgen visade förträngningar och förslitningar i ryggmärgskanalen, så vi får se om sjukgymnastiken kan göra något åt detta.  Så jag gick in och började grunna lite på morgondagen... Men nu ska svampen stekas innan det blir matdags, så får vi se vad jag vill i morgon.

20231012 I går var det syjunta och vi var längre än vad vi brukar, så var rätt trött när vi kommit hem. För igår så putsa jag fönstren i rummet samt hade en enorm stryktvätt som jag stod i rummet och strök - blir roligare när man kan kolla tvn. Idag har jag bytt i min säng samt tvättat och också strukit, men började på morgonen efter frukost med att stryka gardinerna till rummet som Göran fick sätta upp innan han for för att jaga kl.9. Fick fram polish flaskan och tog bordet och när jag ändå var igång tog jag lite överallt i rummet blev så blankt och fint överallt. Emma var ute med hundarna på förmiddagen börja och sluta sent idag, men Svea fick en extra runda på gräsmattan. Är ju van vid att Emma kör lite lydnad och apportering med henne så hon bara stirrade på Emma när hon skulle gå så Emma hade inte hjärta att inte ta ut henne på en runda. Eftersom jag vaknad 4.30 i morse sov jag 1 timme efter lunchen idag. Maria var här i eftermiddag och tog fönstret i köket för dit upp kommer jag inte - så himla skönt att slippa se alla flugskitarna längre. Efter det tog vi lite the med kaka och apelsin - jag har just nu snöat in på apelsiner även att det är lite klabbigt att äta. Vi satt och tjöta lite och sa till Maria att eftersom jag kan göra mer och mer vet jag inte vilken ända jag ska börja med för det är så mycket jag vill göra, men som vanligt gör jag föör mycket får jag ont och blir trött. Har fått tid till sjukgymnastiken för MR - röntgen visade förslitningar och förträngningar i ryggmärgskanalen i ländryggen - blev i alla fall ett svar varför jag hade så fruktansvärt ont efter operationen i Linköping då jag varken kunde stå eller sitta, gick ju över så småningom men får ju ont fortfarande vid ansträngning, ja ja det får jag väl stå ut med också bara det inte är cancer. Nu kom mannen hem efter ytterligare en lyckad dag i älgskogen och laget har nu endast en kalv kvar. I morgon ska jag och Maria och handla och jag slipper att köra och det är inte min bil heller!!! Ja ja Maria snart har du nog liten bil utanför huset - ja kan ju även bli en epa!!!!

20230910 Efter en orolig natt med först en snarkande man vid datorn sedan ytterlyset som inte släkts ( hundarna som tryckt på knappen vilket de gör när de blir glada när folk kommer) sedan var det hundar som var ute och skällde så ut och skrika på dem och stänga grinden då var väl uret ca 01. Men till slut somna jag väl och sov till 06.30. Idag hade jag bestämt mig för att ringa VC för mitt illamående - men vad hände då mådde inte illa och har inte gjort på hela dan, så det var en bra medicin! Har varit ute och sorterat sopor igen tycker man inte gör annat samt försökt att få igång Maggan som har "laddningsfel" har försökt men inte lyckats. Bytt i Görans säng och  tvättat. Kollade om jag kunde kliva upp på första steget på stegen och det gick bra så nu har jag torkat stången, listen och fönsterkarmen samt lite till listor under till. Så i morgon kan jag putsa fönstret när inte solen visar sig. Hundarna har fått nöja sig med godisuppletande idag, vågade inte åka till sjön då man inte kan lita på när jakten dyker upp och inte har djuren tagits in ännu vilket jag verkligen väntar på. Förr sas det att kreatur som är ute när älgjakten börjat ska skjutas!!

20231009 Har varit lite off ett tag nu, började för ca 2 v. sedan att jag mådde illa på morgonen men som sedan gick över under dagen. Men nu har illamåendet inte släppt utan jag mått illa hela dagarna med huvudvärk och så väldigt törstig. Så nu är det väl nästa skit på gång - goggla man på det så är det magsår??? Får ringa VC i morgonen, så av denna anledning har det inte blivit så mycket gjort försökt att plocka lite och tvätta. Men va trött ont i huvudet och illamående ger inte så mycket energi.

20231007 Mannen åkte iväg tidigt i morse, hörde som i en dröm när han gav sig iväg. Hundarna var otroligt lugna när jag vaknade 7.20. Då fick de mat och jag tog en dusch så det blev en sen frukost. Masade mig runt lite med diverse göromål både ute och inne. Efter lunchen följde Maria med mig till Sjön så att hundarna fick springa av sig lite och leta långbollar i riset. Men attans så kallt det var hade inte tagit med vantar vilket verkligen hade behövts. När händerna inte stod ut mer med kylan tog vi en sväng ut till Bondstorp för att kolla på Lena och Sunes nya fönster. Eftersom Göran inte kommer hem förrän sent i kväll kommer Maria hit och underhåller mig och vi ska äta räkpaj - Maria står för räkorna och jag har nu förberett allt så det är bara skjuts in i ungen när vi vill. Ha nu en skön lördagkväll!

20231006 Igår var en heldag i Ullared och jag är faktiskt överraskad att jag klarade hela dan så bra. Trodde det skulle vara knäet som skulle vara värst men det var fötterna tillslut sprängde det i dem så jag fick ju vila ganska ofta. Men jag fick med allt jag hade på lista + lite till... Det var så härligt att kunna följa med tjejerna igen och så roligt vi har det, men jag var trött när vi kommit hem så jag rörde inte några kassar i gårkväll. Var ganska mör i morse också och ont i fötterna och så där lagom seg, men alla kassarna har blivit uppackade där sakerna nu ska vara. Det blir ju en hel del till hundarna så godis gristryne blev det efter promenaden idag. Och åt Olga hade jag köpt en taggig boll och när Emma kom hem med henne senare på kvällen dök hon i den kassen och klippte bollen helt överlycklig svansen gick som en propeller med bollen i munnen. Idag har jag burit ut mina paprikor och slängt dem, har sedan justerat stolarna ute trallgolvet så att det inte samlar på sig så mycket vatten när skyddet är på. Maria var här en sväng i eftermiddag och hon var lika seg som jag så vi satt och slöade framför tvn.

20231004 När Göran gick med hundarna idag passade jag på att dammsuga där Robban inte kommer åt och det är en helt del ställen samt toarna och det var en hel del hundhår som hade gömt sig på vissa ställen. Har förberett inför morgondagen så mycket som går. I eftermiddag gick jag ut i solskenet och röjde undan på trallgolvet, trädgårdsmöblerna torkades hjälpligt av och skyddet sattes på, grillen gjordes också i ordning och fick sin vinter placering. Klippte också ner några ute pelargoner som också fick komma in i garaget. Orkar ju fortfarande inte jättemycket men lite då och då. Var så skönt väder så jag tog Tor och gick bort till Maria och fick lite the eller rättare sagt mycket. Har tänkt på att jag dricker mycket får väl ta upp det med vården och ingenting förvånar mig längre. Men i morgon far vi "kärringar" till Ullared, kommer att ha på mig "Ben" sedan återstår det att se hur länge jag orkar, men jag vet att jag får hjälp även om Göran helst hade sett mig vara hemma, säger att han inte litar på "kärringarna" men det gör jag men jag älskar honom för han har varit med mig hela denna resan och ställt upp till 100% och jag hade inte klarat mig utan honom.

20231003 Att du milde vad det har regnat idag, när vi åkte till Värnamo kl. 14 idag hade det kommit 35 mm och regnet har inte slutat. Som sagt sjukhusbesök igen med mammografi är väl ingen skön undersökning men det gjorde extra ont på höger sida där jag har min venport - ja det gjorde mer än extra ont men smärta är jag ju van vid. Har märkt de sista dagarna att håret börjat växa, för 1 vecka sedan fick jag dra skäggstrå i ansiktet så förstod att det var på gång och nu har även omgivningen sett det. Så idag när jag duschade använde jag hårschampo - det har jag inte gjort på länge, så nu tittar jag gärna på mina gråa fjun. Emma var idag och hämtade våra 3 doggar och med Viking gick hon en riktig lång runda i detta ösregn - så två dygnblöta hundar kom hem, Olga fick följa med Viking hem. Annars har jag själv inte gjort så mycket denna regniga dag.

20231002 Jag och Maria har varit lite ute på vift idag, som började med Norrahammar för att lämna in mitt blodtryckspapper efter 1 v. mätningar. Sedan för vi till Ica Taberg och inhandlade lite drick yogi till torsdag samt lite annat för det blir ingen stadshandling denna vecka. Sedan for vi ut till kyrkogården som Lena har skött med bravur i sommar och det blommande fortfarande väldigt fint och jag har inte varit där på hela sommaren men vet att Lena skött den perfekt. Men nu har vi satt ut lite ljung för hösten är ju ändå här. I eftermiddag kom Maria hit och vi tog upp i princip alla knölar i byttorna som nu ligger för torkning, de enda som är kvar ute är anemonerna för de blommar fortfarande så fint. En del andra växter klipptes ner och vissa pelargoner ute sattes nu in. En del kvar men det som är gjort är gjort, och vi avslutade med en slät kopp the. Haft ute min matta i sovrummet och nu är det städat där, tvätten från igår är insorterad så nu ska jag bänka mig framför tvn. I morgon blir det sjukhusbesök igen till Värnamo för mammografi så det ska vi väl fixa.

20231001  Första Oktober definitivt höstmånad. Och jag har börjat att höst/vinter förberett i garderoberna. Började med skorna och ytterkläderna. Fuskade med skorna i våras då jag inte orkade putsa några skor - fuskar även nu med puts av skor. En hel del tvätt blev det ju, så den har jag fixat. Gjorde skaldjurssoppa till lunch med lite färska räkor till och det var inte fel. Provat lite kläder till Ullared då jag har förstått att klara denna prövning måste jag ta till mitt "extra ben" så provat vilka byxor jag kan ha som är hällor i så att jag kan förankra benet i. Funkar ju annars med vinterkängorna men anser att det blir för varmt. Men nu har jag testat och provat så jag tror att det kommer att funka någorlunda med lite värktabletter. Förmiddagens göromål räcker för idag då jag gått 3.200 steg och de gävla knäna måste nu vila. Hoppa att ni får en bra vecka!

20230930 På alerten i morse så jag fixade runt lite med tvätt och annat. Sedan torkade jag av det sista på altanen och ansade i pelargonerna och klippte ner dem ytterligare och sedan våttorkade jag golvet. Det är kallt där ute nu så det tog tid innan golvet hade torkat. Men efter förmiddagen hade jag vansinnigt ont i knäet, vilket gör mig bekymrad inför torsdagen. Men i eftermiddag har vilat och inte gjort mer än att ha plockat fram lite ljusstakar för nu kommer ljusperioden - den bästa tiden. Maria var här också på lite fika med vin trevligt med lite sällskap. Och nu drar också jakten igång så tidigt i morgon far Göran till Östergötland, så det lär väl bli tidigt för mig också eftersom hundarna som regel brukar komma och "tala" om att nu har husse åkt iväg. Ha en skön söndag.

20230929 Mannen skulle iväg och täcka bark idag hörde som i en dröm hur han stökade runt. Han skulle bli hämtad 06.00 och när han hade åkt iväg fick jag tre hundar i sängen som "bara" skulle tala om att husse har åkt, blev lite sur på dem att de skulle gå och lägga sig. Så efter en stund vara det bara att gå upp och Svea som håller på att svälta ihjäl stirrar ut mig tills de får mat. Men mat fick vi allihop och efter lite lugnt efter frukost tog jag itur med toastädningen på bägge toarna. Jag blir ju fortfarande trött och det är ju faktiskt bara 5 veckor sedan sista cellgiftsbehandlingen jag glömmer lätt det ibland att det här kommer att ta tid. Men efter lunchen och ytterligare lite vila som naturligtvis blev störd av folk som ska hämta skjutbanegrejorna när det är uthyrt, är så trött på detta spring. Men i eftermiddag våttorkade jag golven i alla fall, sedan ringde jag till Maria om hon ville komma hit på lite fika som vi sedan avslutade med lite vin, så nu har fredagskvällen anlänt!

20230928 Igår var det syjunta och det är så roligt att kunna vara med igen och "tjöta" vad som hänt i byn, hade tom med mitt virke och virkade lite. Innan på dan var först Emma här på fm. och hämta alla hundarna + Viking och var ute länge och gick med dem så att jag faktiskt ringde och hörde så inget hade hänt. Under tiden dammsög jag klart ute på altanen så nu är det bara lite våttork av både golv  och lite annat. På em. kom Emma igen och körde lite lydnad och apportering med Tyra och Svea som var hemma, Olga var hos Viking. Jag var faktiskt med ute också och visade Emma lite apportering med markeringar och stoppsignal och det är ju lättare för hundarna att hon gör så som jag har lärt in det, och vi hade också lite signalträning. Så det blev lite apportering som jag gjorde också vilket kändes i knäet efteråt men det var roligt. På juntan bestämdes också att vi skulle åka till Ullared och det nästa torsdag, ska naturligtvis bli roligt eftersom jag inte varit där på länge men samtidigt är jag lite orolig hur mycket jag kommer att orka, gäller att ta med värktabletter, så det lär väl inte bli så mycket spring som vanligt. Knäna är ju som de är men med den andra orken får jag ju en vecka till på mig. Idag var jag och Maria till stan för att handla vi åkte ganska tidigt men det var det fler som var mängder med folk. Men vi gick ihop och det blev en hel del i vagnen det jag grämer mig för är Olivoljan som jag missade, men annars blev det allt som jag tänkt mig trots att jag ingen lapp hade bara kollat i appen. Men det blev också ett besök på ÖB och sedan Rusta men där satt jag i bilen. Var väldigt trött när vi kommit hem men fantastiskt att ha med Maria som hjälper mig i alla situationer ut och in i bilen och in i huset när Göran inte är hemma. Ja hon är fantastisk! Göran som varit på Länsstyrelsen hela dan kom hem nu vid 18.00 hade först tänkt att vi skulle åket på Samhällsföreningen i kväll men vi avstod och Göran klippte gräset i stället. Ha en bra fredag!

20230926 Dr Fredrik Törnmarck från Ortopeden ringde på förmiddagen och vi beslutade gemensamt att skjuta på min knäoperation. Han tyckte att blodvärdet ännu var för dåligt och att jag bör återhämta mig mer efter sommarens strapatser, och jag känner mig inte heller redo för en operation än. Så han ringer mig i januari och så tar vi ny ställning. Och det känns riktigt bra. Jag piggar på mig för varje dag och tack vare Tor har jag idag promenerat fram till Maria och det var längesedan sist, men är så Tacksam för alla framsteg. För på förmiddagen har jag varit och städat på altanen och hälften är nu klart, det som är kvar är lättstädat inte en massa pinaler man måste flytta på. Har också varit ute i pallkragarna och blockat in lite morötter och lite blommor. Så nu ska jag rensa morötterna för de ska vi ha till kvällen. Ha en bra onsdag och junta blir det i morgon tänker nog också ta med mitt virke så får se hur det går med mina fingrar. Ha det bäst!

20230925 Sov länge idag var vaken lite på efternatten men lyckades att somna och det djupt och drömde att mina händer och fötter var ok - men det var bara en dröm. Så det blev sen frukost eftersom jag ska ta blodtrycket före frukost och efter vila är så trött på dessa blodtryck som ska tas 4 gånger på dag i 1 v men nu är det inte många dagar kvar som väl är. Röjde i köket efter gårdagens matlagning rensa Robban så han kunde städa. Så kom Maria och vi tog de sista fönstren jag tog listor och Maria rutorna så nu blev det klart. Efter lunch och middagsvila gick jag ut igen och tog en bit av rummet längst bort så den värsta delen är nu klar. Tar inte jättemycket åt gången för jag orkar inte det, men jag är glad för det lilla som jag fixar.

20230923/24 Jag och Maria har putsat altanfönster och gjort rent "skenorna" . Jag orkar ju inte fullt ut utan vi tar lite i taget men nu är det inte många kvar. Annars har det inte hänt så mycket mer än det ständigt återkommande. Har tagit det lugnt denna helgen då förra helgen samt veckan var brutal med alla sjukhusbesök. Hoppas ni får en bra vecka!

20230922 Vakna 5 i morse då Göran väckare ringde eftersom de skulle iväg och täcka idag. Jag och Maria åkte ganska tidigt till stan och Maxi och naturligtvis fick jag en avstämning men Maria var till hands och packade ner igen. Sedan åkte vi direkt hem och fick hjälp med att bära in varorna och nu var jag rejält trött och knäet värkte. Packade upp och sedan ringde jag till Ortopeden i Värnamo och pratade med en sköterska som ville att min läkare Fredrik skulle avgöra om det var ok nu med operation och han kommer att ringa på tisdag. Dags för lunch och sedan somna jag gott och sov tills Göran kom hem. Storrengöring av handjagaren och den vanliga städningen, ikväll sedan var Emma och hämta Olga och hon ska sova över där så det blir väl spännande hur det ska gå, men så glad som hon är i Emma och Evelina är det nog innan bekymmer. Nu ska jag kolla på fortet.

20230921 Sommarvärme idag igen så jag var ute och vandrade runt lite samt sorterade sopor, men har annars inte gjort så mycket, men Göran har varit i skogen och hämtat hem lite gulingar så dem har jag rensat och det tar ju en stund. I eftermiddag följde jag faktiskt med till sjön där har jag inte varit på länge för att jag inte har orkat hade med mig Tor och gick runt där med den. Har idag fått papper från ortopeden i Värnamo samt kallelse för röntgen till Jönköping. Får ringa och prata med dem för jag tror inte att min kropp är klar för en så stor operation mina värden är nog för dåliga och mitt allmäntillstånd är nog för dåligt också, men jag ska prata med dem i alla fall. Känns surt att denna cancern kom ivägen för min knäoperation som jag väntat så länge på, men så är det. Men jag får väl börja med knägymnastiken som jag fått papper om. I morgon ska jag och Maria åka och handla för det har jag inte gjort sedan i juli så det ska bli "roligt"

20230920 Vakna ½4 och sedan kunde jag inte somna om lyssna lite på min bok tills det var dags att kliva upp. Så 9.15 åkte vi iväg till Eksjö i god tid då det är mycket vägarbeten mellan Nässjö och Eksjö. Först läkarbesök där jag fick berätta om denna sommar och alla mina biverkningar samt berätta hur jag har upplevt flytten till Eksjö kämpandet med att få blodtransfusionen etc. Sedan gick Dr ? (kom inte ihåg vad hon hette då hon var ny för mig) igenom CT-röntgen och där såg allt bra ut och hon jämförde med den röntgen som jag gjorde i april innan operationen i Linköping. Gynundersökningen med ultraljud i buken - där såg också allt bra ut, och en stor sten föll från mitt hjärta. Så nu väntar ny kontroll om 3 månader som jag får göra i Jönköping. Telefonen och messenger har haglat in och jag har försökt att svara alla - värmer mitt hjärta att det är så många som tänker på mig och vet att det är fler som inte skickar och det är jag också Tacksam för. Så i kväll firar jag med en wirre vilket jag inte druckit på månader (har testat men det var inte gott) och Emma var här med en räkmacka och Göran fick en annan macka som han får när han kommer från Darten. Skål!

20230918/19 Var trött när datorn blev ledig vid 22 igår så därför blev det inget då. För igår körde jag själv till Norrahammar har ju inte kört bil på länge utanför byn. När jag kom hem kördes bilarna ut och jag började städa i garaget, flytta på det mesta och sopade fick sätta mig några gånger och vila. Maria kom och hjälpte mig att dela på en lilja som hade det trångt och så tömde vi ytterligare byttor. Efter lunch kom Maria igen och vi tog den lilla hörnan som var kvar med mitt planteringsbord, och sedan var det fikadags och så fick jag i örhängen nu när alla röntgen var avklarade. Vi diskuterade mitt illamående som jag har haft lite till och från nu ett bra tag och fick fram bipackssedeln på järntabletterna och där var bl.a. biverkningar med illamående och kräkningar - Tack och adjö med de tabletterna! Idag dammtorkade jag på förmiddagen samt tvätta en maskin, på eftermiddagen kom Maria och så städade vi förrådet också samt bar in dynboxen som jag ska ha mina pelargoner på i vinter samt knölarna i den, dynorna får vara på altanen i vinter. Så även idag lite vinterförberedelser. Var inne idag och kollade mitt Hb som nu ligger på 115 så det är inte så konstigt att jag mår så mycket bättre. Lite nervös för morgondagen för då ska jag till Eksjö och förhoppningsvis få ett resultat på hur det ser ut om behandlingen har tagit, så bara att hålla tummarna.

20230917 Vakna 04.30 och kunde inte somna om lite dumt när väckan skulle ringa 06.10 - men vi hann i god tid till röntgen i alla fall, och slumra i bilen när vi åkte hem. Så hann med och städa bägge toarna samt både torr och våttorkade golven och det utan att jag behövde sätta mig och vila en enda gång - så jag piggar på mig efterhand och hade jag nu haft fungerande knän hade det gått ännu fortare. Efter lunch och vila gick jag ut och tömde en del byttor som nu hade gjort sitt och det finns mycket att göra ute i min förfallande trädgård, men det får jag väl leva med detta året eftersom jag inget har kunnat gjort sedan jag opererades 8 maj - så det har varit en lång, svår, plågsam och hemsk vår/sommar. Blev ju riktigt fint väder framåt dan så hundarna fick bad idag igen. I morgon blir en tur till Norrahammar igen för nya blodprover, för nu ska beställningen finnas där enligt Eksjö. Ha en bra vecka!

20230916 Mådde illa redan på morgonen så blev lite orolig hur det skulle gå med kontrasten men det gick bra men har mått lite tjuvtjock hela dan och inte ätit så mycket men har som sagt druckit i mängder, för efter CT-röntgen ska man drick helst 2 lit men det har jag inte helt klarat men kvällen är ju inte slut. I morgon är det ytterligare en röntgen då en MR men då behöver jag inte dricka något. Är trött nu i kväll och ensam är jag också då Göran är på kompisfest. Hörs väl i morrn!

20230915 Så fick jag bli förbannad idag med, skulle ju ta blodproverna idag och då låg det inget underlag för det från Eksjö. Syster Emma ringde Eksjö och hon som svarade där kunde inte se att det låg någon beställning inne men skulle ta tag i det och sedan ringa mig. Bestämde med syster Emma att jag bara kommer dit så fort jag fått beskedet utan någon tid. Så det var bara att åka hem igen. Hon från Eksjö ringde på fm. att nu låg beställningen inne och hon bad så mycket om ursäkt. Det var ju inte hennes fel men sa att det inte var första gången samt att det är dåligt med att bara få muntlig information - för informationen med Eksjö har varit dålig hela tiden vilket hon beklagade och skulle ta upp detta och hoppades att det blir bättre till nästa gång - vilket jag hoppas inte blir. Idag har jag rensat svamp hela förmiddagen kom en snäll granne med en jättepåse med svamp, så jag höll på tills mina fingrar och fötter inte ville mer, så jag ringde Maria som kom och tog det som var kvar. Sedan jag fått så ont i knäna har jag haft jättesvårt för att klippa mina tånaglar, så jag stoppade i mig två paracetamol, Göran bar fram fotbadet med varmt vatten och sedan njöt jag i fotbadet medans fötterna mjuknade och jag lyckades omväxlande hö/vä att klippa naglar fila hela fötterna och sedan smörja in dem det gör jag iof varje gång jag duschat. Jag väntar fortfarande på att mina händer och fötter ska bli normala! Idag blev det inget bad för hundarna utan att det blev en promenix och så fick de ett godisletande av mig i eftermiddag. Har dammtorkat på tv-bänken och där fick mina vackra gula rosor sin plats, tog soffan också sedan orkade jag inte mer - orken är inte så stor som jag vill... I morgon ska jag göra en CT-röntgen 14.30 och 12.30 ska jag börja dricka kontrast vilket inte är världens godaste och sedan är det till att dricka i mängder efter det så det lär väl bli min meny i morgonkväll. Hoppas att ni får en bra lördag!

20230914 Maria var här på förmiddagen och vi hjälptes åt med att ansa Olga, så nu är alla tre genomgångna. Så drack vi lite the och bubblade lite och så bytte Maria örhänge på mig, kan ju inte det själv eftersom jag inte har någon känsel/finmotorik i fingrarna. Hundarna fick även idag ett bad får passa på innan det blir för kallt. Jag har varit ute med Tor idag underlättar mitt gående jättemycket så har varit i pallkragarna och rensat bort det som har gjort sitt men plockade också in lite blommor. Men nu måste skottkärran fram för nu åker petuniorna det har verkligen inte varit någon sommar för dem, däremot rosorna har blommat i mängder har en gul som har och är fortfarande översållad med blommor. Så lite har jag varit ute och travat men jag blir fort trött man vill ju att tröttheten ska ge vika nu - kondisen är ju också i botten och det känns när jag varit ute och gjort saker jag i brukar. Då är det fredag i morgon och då ska jag vara på provtagningen på VC och ta nya prover - vart de nu ska sticka mig för jag är fortfarande blå på bägge armarna men det är deras bekymmer. Ha en skön helg!

20230913 Varit på syjuntan i kväll och det var så roligt att ut lite och det känns så skönt att jag faktisk orkar. Har hela sommaren inte orkat. Linda kom in en sväng till Ekbacken och visade protokollet för hon och Olle har gått ett anlagsprov i viltspår i eftermiddag - Stort Grattis!

20230911 Idag kom Maria hit tidigt och vi tog de sista fönstren, sedan har vi rensat ut på altanen tagit bort alla gröna tomater och ut med alla byttorna men sedan blev det för varmt där. Och sedan idag har jag sorterat alla gröna tomater och det blev tre stora uppläggningsfat som nu står här inne. I eftermiddag har jag varit ute med "Tor" gått lite mer men gick fel håll så det blev nerför och det var smärtsamt - förbannade knän! Nu när jag känner att jag klarar mer och behöver det för kondisen är i botten. Ska tänka mig för så att jag slipper gå nerför, för jag ska försöka få till promenixer varje dag om jag nu mår som jag gör för tillfället.

20230910 Var besviken igår då jag var jättetrött och hade ingen ork. Maria var här och putsa fönster men kunde inte ens hjälpa henne utan satt på en stol. Idag har det varit mycket bättre och jag inser ju att bara blodvärdet gör ju inte att allt blir som vanligt det är ju fortfarande inte så längesedan jag fick sista behandlingen, och man har sagt till mig att det kan ta månader innan det är normalt. Och försvinner inte det jag har i händer och fötter blir det aldrig normalt igen. Så idag har vi slängt ut gurkplantorna och jag är så trött på alla tomater som inte har mognat än men det får jag och Maria ta tag i när det inte är så varmt på altanen som det nu är för tillfället. Har varit ute med min rullator och plockat lite och klippt lite vissnat och fixat lite och Göran har vattnat. Rullatorn är ett bra hjälpmedel för mina knä är nu helt slut men den stöttar bra. Värmen som nu kommit åter har gjort att fläktarna har kommit fram igen. Så lite har jag lyckats åstadkomma idag med vila mellan varven och det känns bra nu i kväll. Ha det så bra.

20230908 Nu har jag äntligen huvudet ovanför vattenytan. Hela Augusti har varit ett rent helvete. Klarat att gå 10-20 steg har sedan varit helt slut med huvudvärk, andfåddhet och flimmer i ögonen. Blodtrycket har ändrat sig och trodde först att det var det. Har ringt vården i omgångar prata även i Eksjö om mina symtom men sa att jag får söka VC som säger att det är bra och mina symtom beror på alla cellgifter. Men jag ger mig inte så lätt tillslut svarade en vettig människa på VC som säger att mina blodvärden var riktigt dåliga, samt att mitt blodtryck måste kollas upp ordentligt. Tack och lov finns det bra och kunniga människor i vården också, jag kan bara berätta mina symtom sedan ska vården avgöra vad som är felet. Prata också med onkologimottagningen i Jönköping som då ville ha ett nytt blodprov på stört så det var bara att fara till stan och ta ett prov, och hade precis landat hemma så ringde de och ville jag skulle komma in i morgon den 6/9 kl.10.00 för blodvärdet hade sjunkit ytterligare. Började med läkarbesök med sedvanliga undersökningar och jag fick berätta hur den sista månaden varit. Men en bra läkare av en i raden som jag kände förtroende för, hon ville att jag skulle gå till Nuklearmedicin som visade sig vara en röntgen med radioaktiva läkemedel för att utesluta att jag inte hade proppar i lungorna. Tack och lov hade jag inte det - men ytterligare gift in i kroppen. Detta tog nästan hela onsdagen och framåt sen eftermiddagen kunde Göran hämta mig, för att skjutsa in mig igen på torsdag för middag för att få blodtransfunktion. Naturligtvis krånglade min venport, tre barnmorskor försökte utan resultat sedan ville de inte sticka mig mer, utan en kirurgläkare kallades upp. Han försökte ändra läget på själva dosan vilket gjorde mer än ont men han fick den till att fungera. Det roliga var att det var samma läkare som har satt dit den, kände igen hans röst för han pratade hela tiden under operationen, och när jag berätta vad han hade sagt blev han riktigt glad " ja det brukar jag säga" och mycket mer för han prata hela tiden, så jag fick många klappar och positiva ord innan han gick. Så inte förrän ½ 2 kopplades första påsen in och jag skulle få två, så inte förrän 18.00 var jag klar och Göran hämta mig. Min venport var ganska illa tilltygad och hon som tog bort nålen sa att jag måste hålla koll så det inte blev infekterat då det hade kommit ut en hel del gegg när nålen avlägsnades. Men bytte plåster idag och rengjorde och det såg bra ut, så kanske jag slipper det åtminstone - sådan otur jag har med det mesta i denna sörjan. Att jag fortfarande är trött och inte orkar sam vanligt är helt ok och det får jag nog leva med ett antal veckor till, men den "sjukliga tröttheten" är nu borta. Idag har Maria varit här och vi har hjälps åt med att frisera Tyra och Svea för jag har haft sådana samvetskval för mina hundar som verkligen har varit misskötta för att jag inte har orkat, har nog aldrig tidigare haft hundar som haft tovor bakom öronen. Men nu är de riktigt friserade tack vare hjälp av Maria. Olga får vi ta senare då Emma hämta henne tidigt idag för att följa med till Knutstorp. Maria kom också i eftermiddag och då tog vi ett antal fönster som inte var i solen och även jag hjälpte till och grovtvättade de smutsiga fönstren, och det kändes så bra att kunna och orka detta. Det blev ett långt inlägg men tänkte att lika bra att berätta hur jag haft det men hoppas att jag nu kan vara lite flitigare. Så ha nu en bra helg.

20230828 Har haft hemska dagar och det är definitivt inte över, men har idag kunnat sorterat in lite tvätt och gått lite fram och tillbaka därefter är jag helt färdig. Maria var här på förmiddagen och kardade av hundarna som fäller kopiöst. Göran kört med handjagaren 2 gången idag och Maria 1 gång. Har varit och plockat in några gurkor och två av dem får jag slänga, ja det har inte varit en sommar för gurkor och tomater - för lite sol och för kallt får se om det mognar mer på tomatfronten. En liten förbättring idag och hoppas att det är mer i morgon, skulle bli lycklig också om jag började känna mina händer och fötter!!

20230824 Framåt kvällen satte det igång med värk från knäna ut i tårna, framåt 23 fick jag ta till det tunga artilleriet och somna väl någon gång efter midnatt. I morse var det ok men torsdagen brukar vara en bra dag så jag har hållit på en hel del med först småfix inne. Var sedan ute och plockade lite visset och skulle slänga en bytta med penséer men det såg mannen så han kom och slängde den så istället fick han bära ut mina Astitillbes för de ska nu planteras på friland så står på sina platser så nu ska de bara grävas ner. Har varit och gallrat i morötterna vilket skulle ha gjort för längesedan men de som var lite storlek på fick bli tillbehör till kvällen och de var jättegoda, så maten till kvällen fixa jag också ( ja lite mer än morötterna) Sedan har jag gjort en köttfärssoppa med morötter, potatis och purjolök men den är till i morgon - för i morgon är jag nog inte så pigg. Hundarna fick promenix av husse och fick skälla ordentligt på bär/svampplockare och i eftermiddag tog Emma och Evelina med sig alla 4 hundarna till sjön så då fick mer aktivering. Har gått 3.800 steg idag vilket jag inte gjort på länge men det känns i ben/fötter nu så risken ät påtaglig för smärtlindring till natten. Mår jag inte allt för dålig tittar jag väl in en sväng här i morgon. Ni får har en bra fredag och helg.

20230823 Då har jag fått min sista dos cellgift i Eksjö idag. Man plockade bort påse två pga. mina stora besvär med händer och fötter och att de förhoppningsvis ska bli bättre - bli helt bra kommer jag inte att bli. Blev lite orolig för att de tog bort påse 2 helt, vill ju att tumören ska ta stryk. Men jag blev lugnad med att jag fått 3 fulla behandlingar och Linköping hade aldrig föreslagit detta om de inte ansett att detta var ok, så bara att lita på vården. På läkarbesöket idag berätta jag om mitt blodtryck och vad vården hade sagt, hon såg lite fundersam ut men tyckte jag skulle ringa och boka in ett läkarbesök när jag känner att jag orkar det. Kände mig ganska ok när jag kom hem idag, gör ju att det bara var en påse, så nu väntas biverkningarna med magen, ledvärken och denna evinnerliga trötthet, kanske slipper blåsorna för de var mindre denna gången, smaken är ju inte den bästa men har vant mig att vissa saker smakar blää, händer och fötter finns ju kvar också. Nästa drag är nu en ny skiktröntgen, nya blodprover och återbesök i Eksjö med gynundersökning. Venporten ska jag ha kvar minst 1 år, har ju inte speciellt mycket obehag av den nu. Ha det så bra så hörs vi om jag är ok.

20230822 Vet inte om jag mår så mycket bättre men har i alla fall kommit på vad den fasansfulla tröttheten, yrseln bl.a. beror på. Fick för mig att testa blodtrycket och då var övertrycket 112 i vanliga fall med medicinering ligger trycket på 140/145 men att få vården att förstå detta går inte, de tycker bara att det är jättebra med så lågt tryck sedan att jag inte orkar gå mer än 10 steg utan att bli andfådd, huvudvärk, yrsel. Så nu har jag tagit saken i egna händer var helt utan i 2 dagar och mådde mycket bättre har två olika tabletter så nu växlar jag mellan A och E varannan dag och mår mycket bättre. Men för att lugna så mäter jag trycket flera gånger varje dag så jag håller koll. Bägge mina knän har tagit har tagit enormt med stryk under de här veckorna tillsammans med ledvärken jag får efter varje behandling, så jag går ostabilt och är osäker förutom värken. Så idag har jag köpt en rullator att kunna ha när jag är ute och framförallt till tiden vi går emot. För jag måste komma ut känner mig ibland som jag satt i fängelse.

Yvonne och Roger har varit här några dagar när jag mådde som sämst men det visste de om så det har blivit mycket matlagning för deras del. Men roligt för mig att få lite ombyte även att jag inte orkat vara trevlig så sent på kvällarna. Men Yvonne och Emma har tränat hundar i apportering för nu har Emma tänt till på att lära sig apportering så de var ute både torsdag och fredag så det var nöjda hundar de dagarna. Om lusten infinner sig tittar jag väl in här igen, och ni får ha det så bra.

20230814 Mitt mående har inte blivit bättre snarare tvärtom. Orkar inte att gå från köket ut till altanen utan att bli andfådd och fruktansvärt trött och klarar nästan ingenting. Därför finns det ingen anledning att skriva något här förrän jag känner en förbättring. Och det kan dröja för den 23e är det ny behandling och räknar väl inte med att må bättre efter den. Ni får ha det så bra så skriver jag här när det finns något positivt.

20230810 Åtta dagar sedan behandlingen och jag mår dåligt visserligen har magen blivit bättre men jag har varit totalt orkeslös då bl.a. magen helt ballrat ur, m idag är den bättre och har kunnat vara ifrån toa. Maria har varit här och stöttat och hjälpt mig med allehanda saker. Men humöret har varit i botten och vill mest gråta och jag bävar för nästa behandling då allt bara blir värre och värre - vill inte mer - men jag måste ju. Mina närstående har det inte lätt heller då jag är och mår som jag gör, men har i alla fall varit här och skrivit lite idag. N-kullen födelsedag fick jag till i går i alla fall.

20230807 Har haft några hemska dagar morfinet har lindrat något men så blir man ju också så fasansfullt trött och jag tror jag skulle kunna sova hur mycket som helst och så tar ju magen stryk. Så jag har mest varit som en zombie, men kunde vara med en stund på festen i Lördags som Emma och Herman hade ställt till för alla Holländarna som nu varit hemma, och jag ville ju gärna träffa Anna-Stina en gång till innan hon åker hem - för man vet ju inte, 90 år är en hög ålder. Det var jättetrevligt och gott med en massa plockmat som Emma gjort och hög stämning samtidigt som det inte är så roligt att inte kunna vara med fullt ut när andra flamsar runt. Men jag orkade några timmar men det var känslosamt när vi åkte hem och var riktigt ledsen när vi kommit hem. Idag är det måndag och nu i eftermiddag när jag tog en tablett var det som om jag kände en liten förbättring klarade av att gå utan att hålla mig i väggarna, så var ute och plockade lite visset på tralldäcket och torkade av bordet plockade också in en vacker hortensia och satte i en vas. Och hundarna fick ett godissök i det långa gräset tillsammans med skatorna. Nu ska jag kolla runt lite på datorn för den har jag inte suttit vid på flera dagar, och så hoppas jag att det är ytterligare lite bättre i morgon.

20230803 Igår var det en ny cellgiftsbehandling som tog 6 timmar, då man droppade lite saktare denna gången eftersom jag fick ont förra gången. Men var förstås trött när jag kom hem och fick lite värmeböljor vilket hör till samma dag. Men på kvällen fick jag fruktansvärt ont i mina fötter de känns som stubbar och längre fram på kvällen fick jag krypningar i benen från knäet och till foten som restless legs, var uppe och gick på kalla golv. Gick och la mig då brukar det lindra men icke då det kröp och ryckte i benen så jag kunde inte ligga still var uppe och gick och satt och massera och vid 2 tiden tog jag en full värktablett dos och sakta men säkert började det avta och jag kunde somna. Och i morse var det de vanliga stickningarna, så jag har kunnat grejat lite var ute och räddade Maggan som kört fast och plockade lite ringblommor annars har det regnat i princip hela dan. Hundarna får en promenad av husse lite senare idag när han kommer hem och regnet förhoppningsvis upphört.

20230731 Så besviken på denna dag - för nu ska jag må bättre. Blodprovet på VC gick bra och när vi kom hem blocka jag av en stor skål med blåbär och sedan började jag klippa igen på tomaterna och helt plötsligt blev jag yr och blicken fladdrade så jag fick sätta mig ner. Som väl var kom Maria förbi och hjälpte mig klippa så det blev färdigt, och så borstade hon hundarna och for runt lite med handjagaren och jag mådde bara skit. Åt lite soppa och somna sedan som klubbad, men när jag vakna till vattna jag pelargonerna på altanen och krukväxterna inne och sedan var jag helt slut och mådde illa. Så eftermiddagen har jag bara varit off och hoppas verkligen att det är en annan dag i morgon eller är det meningen att det ska vara så här nu - då kommer det att ta på psyket och humöret.

20230730 Några dagar sedan sist men jag har mått ganska bra och då också försökt att göra så mycket som jag har orkat men också fått hjälp av Maria, vet ju att i nästa vecka är jag inte så katig och då fixar jag inte något. I går kväll hade vi tjejafton som var riktigt trevlig och roligt med att tjöta loss lite. I dag på förmiddagen har jag varit i mina tomater och klippt, och det är vissa sorter som jag redan har bestämt att inte ha mer. I eftermiddag sedan har vi varit på födelsedagskalas eftersom Evelina och Hampus fyllt 11 år och Evelina hade egenhändigt bakat tårta och två sorters kakor, tror att den ungen går i gammelmorfars fotspår och kanske blir Konditor. I morgon bitti är det nytt blodprov på VC och förhoppningsvis ligger de vita blodkropparna bra till så att det blir en ny behandling på onsdag. Ha en bra vecka!

20230727 Har alldeles glömt bort att skriva om vad mina hjälpredor har gjort. Maria har städat bilen invändigt där det var nog kilovis med sand efter alla turer till sjön. Och Emma gick spår i tisdags med Svea och Olga. Olga ett lättare som legat någon timme bara och Svea fick ett öppetspår som Emma la kvällen innan, bägge spåren hade gått bra. Linda hade lagt ett spår till Viking och Emma ett till Olle som hade gått mycket bra. Jag har idag gjort det som jag längtat efter sedan i maj - att få bort de mörka gardinerna och upp med lite somrigt för än är väl inte sommaren slut. Också städat bägge rummen + fönstren men det har tagit hela dan och börja efter frukost, men nu är jag så nöjd med att slippa se de mörka gardinerna. Ingen utevistelse för min del idag för regnet har mellan varven stått som spön i backen. Fredag i morgon och en helg jag ska njuta av för jag vet vad som väntar efter onsdag. Njut ni också av att det är helg!

20230726 Hastigt och lustigt blev det helt plötsligt en handleresa eftersom Volvon ska på rep i morgon. Följde med då det var några saker jag ville vara med på, men det blev lite för mycket för min del. Så när vi hade ätit slockna jag totalt och vakna till liv framåt eftermiddagen. Gurkorna håller på att ta överhand så jag blandat ihop lite lag och skurit ner ett antal gurkor med lite persilja, men det finns mer och mer lag är ihop blandad. Rensat lite på altanen och klippt ner bland pelargonerna och det andra gröna. Gurkorna har burit så mycket så de har ramlat ner från sina ställningar så nu har jag gurkor på golvet! Men mycket trött idag och också ont i knäna för igår gick jag mycket och det har det blivit idag också.

20230725 Det tar 1½ vecka efter behandling innan jag klarar mer än att gå genom huset. Så igår med Görans hjälp ansa vi hundarna ja 2½ Tyra orkade jag bara tassarna sedan var orken väck. Maria kom hit och dammsög håret samt kardade av massor på Tyra som fäller som bara den. Grejade lite till ute men blev väl lite för mycket kände jag på kvällen, vill ju så mycket när man suttit som en zombie i 1½ vecka. Idag städade jag lilla toan på förmiddagen, lunch och vila på det och efter det den andra toan och så vila på det.  I eftermiddag har jag skördat dillen och frusit in, klippt ner timjanen som ligger för torkning samt plockat av ett par dl blåbär ja Göran kom och hjälpte mig. När jag nu vilat igen ska jag skörda lite tomater också.

20230722 Vet inte om det är någon idé att skriva här över huvudtaget för det blir bara samma, för jag orkar i princip inget. Trodde jag skulle må bättre igår så att jag med Marias hjälp kunde ta tassarna på hundarna men jag orkade inte och Maria vågar inte klippa på mina hundar så det får väl vara till nästa vecka då har Emma semester. Försöker att göra lite i ca 7 min sedan måste jag vila, har ont i munnen och det mesta smakar vidrigt - det godaste jag äter 1 gång/dag är glass och blåbär, det är en njutning. Har nu gått tillbaka till grovt rågbröd o det är ju betydligt bättre än vitt formbröd för det är det kräkvarning på. Kommer väl antingen inte att blir så bra som jag blev efter 1:a behandlingen för det läggs väl bara på men önskar jag blir lite piggare i alla fall, jag fryser mycket och har tjock tröja på mig och mössa. Och på natten sockor på mina stickande fötter. Ni får ha det så bra!

20230720 Fixade att vara med och handla men var trött när vi kom hem. Vila länge och stoppade i en tvättmaskin och bytte i min säng sedan sa det stopp igen. Emma hade varit ute med alla hundarna på förmiddagen och sedan fick Olga vara hos Viking. I eftermiddag kom Emma hit igen och var ute och tränade Svea och Tyra i lydnad och apportering - ni kan tänka er att det var två lyckliga hundar framförallt Svea och jag evigt tacksam. Maria kom också hit i eftermiddag för att göra mig sällskap och tjöta lite. I natt hoppas jag att inte frysa för nu har jag lagt i mitt vintertäcke dock inte dunet. Men jag är frusen just nu och inte är det någon större värme ute heller för den delen. Ha en bra fredag!

20230719 Har varit lite piggare i eftermiddag och kunnat göra "lite" men när orken tar slut så är den slut. Maria har varit här och städat av mina golv som jag är evigt Tacksam för. Maria och Emma tog sedan med sig alla hundarna och for till sjön vilket uppskattades av de fyrbenta.  Och jag orkade att lägga ut lite kompostnät där våra mullvadar till hundar har grävt, för nu vill jag inte ha in jord på mina rena golv. En ny biverkan uppstod i går kväll nämligen att jag nu har blåsor i munnen, men värken i lederna är nu nästan helt borta så det är jag tacksam för. I morgon hade jag tänkt att följa med till stan och handla får väl se om jag fixar det. Detta var min dag.

20230718 Helt orkeslös och har en mage som inte fungerar alls försöker få i mig vitt bröd och vätskeersättning. Pratat med Eksjö är "normalt" att det känns så här men att det ska bli bättre efter 1 1½ vecka. Och det blev det ju sist men nu är det mer påfyllning för varje gång och biverkningarna också värre. Kommer att få morfin till nästa behandling för den värken jag hade i helgen ska jag inte behöva ha. Som ni förstår har jag inte gjort något idag mer än bara försöka hålla mig ovanför vattenytan.

20230717 Har idag varit på MR-röntgen, men har definitivt ingen ork, var helt slut bara jag hade duschat i morse. Så orkade inte gå till röntgen utan det fick bli rullstol. Själva röntgen gick jättebra och inga problem och svar om ett par veckor. Hem och åt lite men så började det regna och åska så det var läge att ta en middagsvila så vi sov alla fem tills regnet hade upphört och solen sken igen. Och då fick hundarna sin promenad och jag lyckades plocka ur diskmaskinen och gick omkring lite med swiffern det är vad jag har åstadkommit idag. Hoppas på förbättring i morgon. Ha en bra tisdag.

20230716 Två hemska dagar ja halva fredagen också en smärta som är gräslig från höfterna ner i tårna och armarna ut i fingertopparna. Citodonen hjälper lite men jag har mest vridigt mig i smärta dessa dagar och det har slagit ut bägge mina knän så jag går med stora besvär. Detta måste jag ta med Eksjö hade ont efter första behandlingen men inte i närheten av vad detta är och andfåddheten och tröttheten är jobbig. Förstår att den biten blir värre ju mer gift man får i sig - men smärtan måste man kunna göra något åt. Har i alla fall varit ute på altanen och skördat tomater och gjort i ordning laxen till kvällen annars har jag mest suttit och legat idag. Hoppas att det är en förbättring tills i morgon. Ni får ha det så bra.

20230714 Var ok på morgonen och var ute och plockade vissna blommor och lite ogräs, samt fixade inne med det vanliga. Och helt plötsligt fick jag vansinnigt ont i hela kroppen, det stack i fingrar och tår blev andfådd. Så jag försedde mig med de starka smärtlindring jag fått och fick gå och lägga mig. Och så småningom började det värsta att lägga sig, men när jag skriver här så har jag ont i mina fingrar så det blir inte mer.

20230713 En lång natt la mig tidigt och sov till ½8. Har varit ganska pigg i dag lite huvudvärk och torr i munnen så mycket vätska idag. Var ute på förmiddagen och fixade lite i mina byttor och blommor, har fått göra mer i hål i byttorna som har stått i vatten, har också lagt lite myrr  där myrorna vill bo. Tvätten frodas så ett par maskiner har det blivit. Har också varit på altanen och klippt i växterna samt gödselvattnat. sopat först och sedan kört med handjagaren och också våttorkat golvet där. La ut ett större sök till vovvarna och i kväll fick de en längre promenad. Jag är nu "giftig" igen så nu har vi olika toa och nu går det år mycket sprit både till händer och stolen för min räkning - men jag gillar att sprita sitter väl i från jobbet där man spritade högt och lågt. Ha nu en bra fredag!

20230712 Tidig morgon även att vi inte behövde åka förrän ½8 med medicinerna ska tas 3 tim innan behandling till 9. Tack och lov så fungerade min venport som är inopererad, har varit ganska orolig för detta då det varit svullet och mycket ömt och har även pratat med "min" Katarina på onkologen i Eksjö som naturligtvis lugnade mig med att " det fixar vi när du kommer". Efter isättningen av doppen i min ven kom avd. Läkare som jag just nu inte kommer ihåg namnet på (jag och namn) När jag satt och prata med henne eller rättare sagt hon frågade ut mig hur jag hade haft det de här veckorna och tyckte bl.a. att jag inte skulle må så illa så mer tabletter. När vi nästan var klara fick jag fasligt ont i höfterna och i ryggen så det var med stor möda jag tog mig in till min säng, och där låg min sängkompis och bara skrek av smärta för att ha ont i ryggen och höfterna, och jag klämde ur mig att jag har också ont i ryggen, så man sänkte droppet betydligt och efter ett tag hade jag inte ont längre. Med sängkompisen hjälpte det inte utan man tog bort all medicinering och fick sätta in kortison, och hon fick avbryta dagens behandling. Men min kunde fortsätta och man kunde öka droppandet efter hand och jag hade inga biverkningar av detta och min behandling var klar vid ½3. Tyvärr så kommer vi inte att träffas mer, för nu är det Linköping som avgör vilken typ av cellgift hon ska få som hon tål så våra behandlingar kommer olika framöver men vi kommer att ha kontakt via messenger. Detta var något nytt att man kunde reagera så starkt under en behandling, men jag är jätteglad att min kunde genomföras och vid nästa tillfälle kommer man att vara uppmärksam på detta. Nu har jag också fått Eksjös behandlingsplan inför dessa behandlingar som skiljer sig en hel del från de i Jönköping - de skulle nu ta kontakt med Jönköping om detta och jag tror att jag var den första "utbytes" patienten till Eksjö för när jag fick beskedet visste de ju ingenting i Jönköping och det var där Emma gick i taket. Men jag är faktiskt glad att jag fick komma till Eksjö det känns som de är mer proffsiga i dessa behandlingar och med patientens mående.  Det har ju regnat hejdlöst idag och när vi åkte hem och jag tror att Göran sa att det kommit 35mm idag. Men sedan sprack det upp framåtkvällningen och hundarna fick en sen promenad i solsken. Dax för vovvarnas kvällsmat. Ha en bra torsdag!

20230711 Igår var en riktig offdag, Göran var med mig på VC för nya blodprover på morgonen kör inte alls nu så som jag känner mig. Jag mådde illa hela dan, kallsvettades och var helt slut. Gick och la mig när Lotta var slut och sov till 7 i morse. Idag har jag mått betydligt bättre, tror att jag bl.a. fick i mig för lite vätska så idag har jag druckit det jag nu kan i större mängd. Var ute på förmiddagen och klippte i mina växter på altanen men rätt som jag känner mig pigg så helt plötslig tar all ork slut och då är det första bästa stol som gäller. Ringt från Eksjö idag och de vita blodkropparna såg mycket bra ut och det var ju skönt för då blir det behandling i morgon, fick lite tillägg i medicineringen på morgonen eftersom jag mått så illa, så 44 tabletter ska jag sätta i mig kl. 6 i morgon - det blir till att räkna för Göran! Hundarna är OK men mår inte bra i denna värmen heller och gör inte många knop mer än sin promenad. Nu ska jag gå och fylla på min flaska med mycket svag flädersaft för det funkar att dricka nu för mig. I morgon är jag i Eksjö hela dan så hur statusen är när jag kommer hem återstår att se. Ni får ha det så bra!

20230709 Då har sommarvärmen slagit till ordentligt igen, ett "lagom" väder hade varit skönt. Försökte vara ute lite på förmiddagen och fixade runt lite men det gick inte att vara ute. Så det har varit en vilodag med lite vattning och skördning. Var borta hos Erik och Hanke med 50 cm gurka och dagens skörd av tomater. Sedan har jag stått ut med cykling på TV - men jag har lyssnat på ljudbok håller på med andra boken av de sju systrarna så många böcker kvar men de är riktigt bra. Ha nu en bra måndag!

20230708 Fått sms om att jag hade paket att hämta i Taberg, så min privatchaufför Maria körde mig till Coop. Och paketet innehöll en Smartwatch min gamla Fitbit har jag haft i flera år men den håller nu inte batteriet ens en dag. Och Emil tyckte jag skulle ha en sådan här men får också komma hit och installera den åt mig - hade nog fixat det själv, men då kommer ju Emil hit också för han springer inte ner väggarna här. Flädersaften är nu på flaskor och i frysen. Har ju varit ganska aktiv de sista dagarna och då gör sig knäna direkt påminna " tro inte att du är såå pigg"  Och visst är jag trött också vilket jag förstår när jag sovit 1½ timme i eftermiddag - men jag vill ju så gärna. Så när jag vaknat till liv i eftermiddag gick jag ut och vattna och hade tänkt kantklippa lite men orkade faktiskt inte. Tänker på min systers ord att ta det lugnt vila men gå promenader och träffa inte för mycket folk. Och jag får väl försöka jag vill ju att blodprovet på måndag ska vara ok så jag får min behandling på onsdag. Idag var det lyckliga hundar som fick åka till sjön med husse och fick bada och hämta dummy. Ha en skön söndag!

20230707 Idag har jag varit ute och promenerat och gick på till Erik och Hanke skulle tacka för senast och förklara flaskan med "ogräs", var där häromdan men då var de inte hemma. På hemvägen landar jag hos Maria och en kopp the. Idag följde hon med mig hem och så rensade vi ogräset runt stora stenen jag tog fram trimmern och körde av allt ogräs på stenarna och Maria saltade - äntligen blev det gjort som jag längtat. Men nu var jag trött och hungrig så lite käk och vila. Idag har vi också haft en dotter som fyllt 44 år, så vi var och firade henne en sväng i kväll när hon kommit hem från jobbet, men vi vart inte länge då värdfolket var trötta efter veckans hårda strapatser eftersom de lägger om taket på huset med allt vad det innebär. I morgon ska flädern hällas upp i sildukar, sedan är jag sugen på att ge mig ut i trädgården för det finns mängder som ska kantklippas. Och det är så roligt att jag kan efter att ha haft ont och värk inte fått lyfta etc. i 2½ mån. och när jag nu har lite ork gäller det att passa på för i nästa vecka vet jag inte hur det blir. Ha en skön lördag!

20230706 Har varit riktigt pigg idag och började med lite hundvård men tog bara tassar och klor på alla tre - öronen tar jag en annan dag. Dammsugaren åkte fram och när jag tagit i tvättrummet fortsatte jag så nästan hela huset blev taget. Så Robban fick en semesterdag. Orken fanns fortfarande kvar och fortsatte med att torka golvet men fuskade lite och tog bara där det mest behövdes. Även toarna fick sig en omgång men resten av dagen har jag inte gjort något - ska ju vila också säger de lärde. Olga har varit hos Viking en stund på förmiddagen och fick promenad med honom, de andra bägge fick promenix med husse och så har de hjälpt till med att dammsuga. Hoppas att vi får lite värme nu är trött på min varma kofta. Klär ju på mig för att inte frysa och dra på mig något man är tydligen ganska känslig under en sådanhär behandling och så är jag ganska frusen av mig och kroppen fungerar definitivt inte som innan. Ha en bra fredag och helg!

20230704 Lite mer vettigt väder idag även om det både regnat och blåst, så Göran och hundarna slapp nästan regnet. Idag har en ny upplevelse infunnit sig, hade tid hos perukmakaren i eftermiddag och innan dess så duscha jag och tvättade håret men vågade knappt varken torka eller borsta det för nu fall det hejdlöst. Men min frisyr var nästan intakt fast lite tunnare - det plockades fram den ena peruken efter den andra (peruker som redan fanns på plats) till slut lyckades vi hitta en som någorlunda passade i färgen och i frisyren sedan skulle den justeras och klippas till min frisyr... ja ja blev väl sådär, sedan rakade hon mitt huvud och passade in peruken. Sedan skulle man helst köpa alla tillbehör för att sköta om peruken runt 700:- , lösögonfransar, ögonbryn etc etc. Skulle jag köpt allt hade det säkert slutat på över 2000:- Jag köpte ett schampo som man skulle tvätta peruken i för 180:-, resten backade jag på (själva peruken får man från Landstinget). Jag fryser om huvudet även inne - gick ut i förrådet vid garaget i kväll och jisses så kallt det var hade behövt "björnfettan" på mig. Men man vänjer sig naturligtvis så småningom. Är trött i kväll så det lär väl bli en tidig kväll.

20230703 Du milde vilket väder det varit idag regn och blåst i mängder, först nu framåt eftermiddagen som regnet lättade och solen visade sig men blåsten har fortsatt. Men Göran och hundarna slapp promenad i regn i alla fall. Göran var lite rastlös på förmiddagen så han åkte till stan och köpte citroner, citronsyra och socker så i eftermiddag har vi gjort färdigt med flädern som vi var ute hos Lena och plockade i söndags - det var väl tur för  dagens väder har nog gjort illa åt blommorna. Har städat något skåp och plockat undan en del i förrådet sådant som dras fram och sedan inte sätts tillbaka. Får passa på när jag mår i stort sett bra förutom illamåendet och metallsmaken - man vänjer sig!! Har blivit en del telefon idag och ett samtal blev jag riktigt glad för och det var från min lillasyster Lill vi har ju haft väldigt frostigt i många år och inte pratat med varandra på flera år - så min cancerdiagnos förde i alla fall något gott med sig och det var ett bra samtal vi hade. Ha det nu bra i blåsten med tillbehör.

20230701 Ny frukost för min del nu yogi med linfrö + ett gäng andra fröer, måste ju tänka på magen också men detta funkar nu också. För det är tack o lov nu så att jag inte är lika trött, del av mat jag testar är äcklig men jag spyr inte av den. Så idag efter frukost gick jag ut och rensade ogräs, bland stenarna i vissa byttor för det har inte gjorts sedan det började grönska - så det var lite. I eftermiddag var hela byn inbjudna till invigningsfest hos fam. Regien och där var mycket folk som gamla Bethabor och släkt på Anna-Stinas håll och det var riktigt roligt och trevligt och god plockmat vilket jag uppskattar. Men Eva och Maria skrattade åt mig när de hade testat något som de tyckte var jättegott och jag i princip grimasera bara, men jag hitta en tonfiskröra och vitt bröd som jag tyckte var jättegod så den spanade jag in på. Jag orkade att vara kvar i 4 tim men sedan var jag slut så kl. 8 körde Göran hem mig och hundarna blev jätteglada för äntligen fick de mat. Göran åkte tillbaka eftersom han är taxichaufför också. Så jag fortsätter att kolla repriser på burken. I morgon lär det visst regna igen så då blir det dax för saften. Vi höres!

20230630 Var med till stan idag hoppade över Willys, men apoteket var viktigt då medicinerna till nästa behandling måste vara på plats och man vet inte vad som finns och vad som är restad - och det var samma denna gången så de skickar de på posten i veckan. Köpte också några soppor och en ska jag testa i kväll - ja lite annat blev det förstås också, sedan var vi på ÖB och köpte Fanta. Var trött när vi åkte hem men annars tycker jag att det gick riktigt bra. Vi åt lite när vi kom hem och efter den vilan gick jag ut på altanen och fortsatte med mina tomater vilket jag gjort i omgångar nu i veckan. Golvet där ute såg bedrövligt ut så körde handjagaren efter sopen och sedan torkade jag altangolvet. Men golvet inne var inte mycket bättre som jag lidit med hela veckan men nu tog jag handjagaren även där samt torkade golven, men sedan var jag trött - men jag fixade det i alla fall - fick lite bannor av mannen som är rädd jag tar i för mycket. Men nu ska jag sätta mig ner och lär väl slockna. Hoppas att ni får en skön helg!

20230629 Världens bästa Svea har fått smakbitar hela dan eftersom jag äter så konstigt. En förbättring idag i alla fall och det är att jag inte har någon värk i lederna åtminstone ett + stickningarna finns kvar liksom tröttheten och illamåendet, tog en tablett på förmiddagen för det var på gränsen. Prata om min korv igår idag åt jag korven rå och det gick jättebra pastan avstod jag. Fick förslag av Lena som kände någon som hade kunnat äta soppa så det ska inhandlas i morgon. Göran har idag skjutsat ner Margit till Nättraby och Ulla-Britt berätta att Percy åt också soppa. Vi är bortbjudna på lördag Erik och Hanke har inflyttningsfest och hade undrat vad jag äter? För tillfället består menyn av avslagen Fanta och rå falukorv!!! Det jag gjort mellan vila-varven är att den andra sängen är bytt i samt sängöverkastet så nu är vår rum fixade. Blir ju lite stryktvätt hade flera blusar och då sängkläder med det har jag också fått till i eftermiddag. Göran kom hem vid 6-tiden så skönt att han är hemma. Emma som har hängt på taket idag eftersom deras tak ska bytas, men i eftermiddag skulle hon bara måla några bräder och när det var gjort följde hon och Viking med till sjön. Blev inget med tomaterna idag men de får klara sig till en annan dag när jag har ork. Nu är det snart en Svea som vill ha mat - för nu har hon stirrat på mig länge!

20230628 Vet inte om jag märker någon stor förändring, men jag kämpar på och har städat toarna, och tvättat med mycket vila mellan varven. Försökte laga lite mat till mig idag stekte några falukorvar och koka pasta. Fick i mig korven med nöd och näppe var jättestark pasta gick inte alls - men det finns fyrbenta som gillar det. Följde med till Byarum och det var riktigt roligt att träffa hela sygänget. Och vi fikade och köpte lottor och pratade och handlade i boden. Var rätt trött innan jag fick sätta mig ner men det gick riktigt bra och större utsvävningar än detta blir det inte i sommar. Föreslog när jag var i Eksjö att när man mår bättre veckan innan nästa behandling kanske man kan åka till Ullared - men fick nej med hela handen varken Ullared eller A6 för man är visst mycket infektionskänslig så det blir till finna sig i det också och bli hemma. I morgon fyller världens bästa Svea 8 år!!

20230627 Kan väl inte säga att det är någon större förändring, men har sovit hela natten förutom att jag var uppe och stängde fönstret när regnet vräkte ner men sov sedan till 8. Maria var här på förmiddagen och skar alla citroner och hon och Göran hjälptes åt att koka lagen, så nu står drycken till sig. Har ju inte så mycket ork men röjde av i köket och diskade upp spänner och grytan och torkade av efter sockerlagen. Har också varit ute på altanen mellan vila-varven och klippt på mina tomater och nu i eftermiddag har jag gödselvattnat dem. Har väl gjort hälften för jag orkar inte så mycket åt gången. Lite tvätt har jag också lyckats sortera. Har också pratat med Eksjö om alla mina biverkningar men också att jag nu vill ha en peruk efter påtryckningar från familjen så på tisdag ska jag till perukmakaren och förhoppningsvis sitter håret kvar. Olga har varit hos Emma och de andra bägge fick sin promenad delvis i regn men också ett godisuppletande i em. I morgon ska vi till Byarum för avslutning av syjunta som är tradition, Lena har lovat att hämta oss för jag sätter mig inte bakom någon ratt i mitt tillstånd men hoppas att jag kan följa med i alla fall.

20230626 Jag var dålig i går kväll la mig vid 9, vakna vid 1-tiden och hade så fasanfullt ont i mina leder och jag frös. Vågade inte gå ut i köket själv så Göran kom till undsättning med värktabletter och försökte få ner dem med lite vatten vilket smakade hemskt, men slocknade igen o vakna vid 7 totalt genomsvett. Så det blev dusch och byte i sängen som tog hela förmiddagen. Jag är så fasanfullt trött, behöver ju dricka i värmen men all mat och dryck smakar metall, vatten bara går inte spyr direkt, vågar inte äta mat jag tycker om för att få avsmak. Testa min inlagda gurkor som Y och R tyckte var jättegoda - det tyckte inte jag. Hitta en Fanta och den gick att dricka o testar nu med smaksatt Ramlösa går väl an. Ska vara bättre med kall mat får väl ta upp en falukorv den kan man ju leva utan. Skulle åkt till Lena och plockat fläder men det bara orkar jag inte och sätter mig inte bakom rätten heller så som jag är nu. Emma och Maria fixar lite klasar. Hundarna får  varje dag i denna värmen - bad och ibland lite godisuppletande. Men de håller sig lite ifrån mig och det är säkert för att jag luktar annorlunda nu. Men i morgon har det gått 5 dygn så då kan vi använda samma toa. Hoppas att det blir en förbättring av det jag känt de sista dagarna åtminstone till behandling. Hoppas att Ni har det bra!

20230625 Midsommarafton började biverkningarna visa sig, var pigg på morgonen men efter frukost kom en konstig trötthet och jag frös i värmen. Men jag följde med ner till Midsommarfirandet vid Rasjön men var allt annat än ok tog massor med lottor men hade inte focus för att kunna rätta dem rätt ville bara hem - men skitsamma det går ju till föreningarna. Men det var roligt att få träffa en del av "di gamle". När vi kom hem tog vi en lätt fika och lite senare på eftermiddagen kom sillen fram och potatisen kokades - sillrörorna hade jag förberett som väl var. Men vi hade en superhärlig kväll med Yvonne o Roger, Maria, Emil och Johan och Carro. Och orken fanns där så vi spelade Mexicane Traine tills långt in på småtimmarna. På midsommardagen kom ytterligare en biverkan -värk i de flesta leder framförallt i fötter, knä, ben och armar. Hade nu också problem med magen och mer uttalad trötthet. På kvällen kom Emma och Herman som varit borta och maten räckte till dem också och de satt också kvar rätt länge så vi spelade igen tåget. Var pigg när de hade gått hem och röjde på altanen o plockade ur diskmaskinen o laddade - så en sen kväll. Relativt pigg på morgonen idag men efter frukost var jag ganska körd, vi skulle ju äta middag lite tidigare eftersom Yvonne o Roger skulle åka hem med husvagnen i midsommartrafiken, men jag orkade nästan inget när det gällde maten var helt orkeslös så Yvonne och Göran fick fixa det mesta, kunde röra lite bland primörerna. Har sedan de åkt hem försökt att göra lite åt gången - röjt på altanen och fixat i köket men det tar tid för jag måste vila mellan varven och jag blir gråtig för jag har ont är trött och luften är bara ur, har nu också fått en konstig smak för maten smakar allt annat än bra. Men det är väl bara att finna sig i detta och hoppas att det blir bättre tills nästa behandling - för sedan lär det väl bli värre!! Har fått löfte om att plocka fläder och hoppas att jag kan fixa detta med Marias hjälp, för sista flaskan är snart slut i kylen. Detta var vår midsommarhelg som jag ändå är fantastisk nöjd och glad åt att få omgås med nära och kära att mitt mående inte skulle vara på topp var jag lite införstådd med även att jag inte visste hur. Hoppas att Ni alla hade ett fint Midsommarfirande!

20230622 Skriver här tidigt idag för i eftermiddag kommer Yvonne och Roger och Charlie hit. Mådde bra idag när jag vakna och har haft fullt med energi för nu har jag så lite ont, för att ha legat på en smärta från 6 till 10 ifrån den 8 maj är jag nu nere på 0 - 2 som är i venen och i baken - så en stor förbättring. Så dammsugit hela huset och Maria kom hit och torkade efter mig, städat fläkten och lite väggar samt bägge toarna, köket med kylskåpet samt strukit 5 skjortor och sängkläder. Äter ju lite annorlunda nu för att inte må illa på det man tycker mycket om vilket de påpekat. Fika ihop med Maria med ett knäcke och lite senare i eftermiddag kändes lite så tog ett piller och nu känns det bra. Har hunnit med en dusch också och än sitter håret kvar. Så än en gång En Glad Midsommar till Er!

20230621 Väckaren ringde kl. 5.00 idag, så in i duschen medans Göran räknade till 40 st. Cortison tabletter samt 2 andra för motverkande av illamående och ingen frukost hemma för min del för det fick jag i Eksjö. Efter det skulle jag kopplas upp, då fungerade inte venporten vilket de trodde berodde på att det var så nyss och att det var svullet. Så då blev det stick i stället och 6 gånger fick de sticka innan det blev bra. Resten av behandlingen gick bra vilket tog 5,5 tim. Så Göran var och hämta mig i eftermiddag men på morgonen var även Emma med, men hon har tagit hand om hundarna idag alla tre. Tog ytterligare tabletter för illamående i kväll innan vi åt och det kändes helt ok, men efter 2 tim. ville den upp, trodde knappt att det skulle gå så fort. Men det har varit en lång dag och är jättetrött och ska nu inta ryggläge och hoppas på en god nattsömn för nu har de tagit bort jätteplåstret jag haft på halsen och bröstet och har bara ett litet över venen. Ska försöka att uppdatera när jag orkar. Ni får ha det så bra!

20230619 Efter en nästan sömn fri natt var jag glad åt att varken köra eller handla själv för jag var ganska mosig och vi hade en diger lista att ta oss igenom. Men det gick förvånansvärt bra och vi hann med både ÖB, Dollarstore och Rilo. Och efter lunchen i eftermiddag kom Maria och tog mina listor och en bit upp på väggarna och jag dammtorkade i normalhöjd, så nu börjar jag ha ett hyffsatt hem det är väl golven som behöver ha en uppsträckning. Tack Maria för din hjälp idag! Har haft Freja här ett tag i kväll då Johan var på något möte, så vi fick umgås och äta kvällsmat tillsammans. Nu hoppas jag att den här venporten är snäll mot mig i natt så jag får sova för 3 timmar är för lite, men det blir mycket ljudböcker! Nu verkar det som om värmen åter är här och eftersom vi var borta på förmiddagen fick det bli sjön för deras del idag.

20230618 Och vi fick regn!! började lite sakta igår kväll men i natt och idag har det kommit mer men är väl ändå en droppe i havet. Som jag sa igår så mådde jag inte bra - är oerhört känslig för tillfället och jag tror att det räckte med att Göran inte var hemma på hela dan för han är min stöttepelare- och ska väl så vara efter 45 år då vi känner varandra ut och in. Maria var här och putsade 2 av mina fönstren de jag retat mig på mest att de är oputsade och det var jätteskönt med att kunna se ut genom dessa två fönster i alla fall - men jag har 511! stycken kvar som inte är putsade gäller att blunda och dra ner markiserna.  Maria var sedan här hos mig på kvällen och vi åt lite köttfärspaj med dryck och det var riktigt bra och härligt att ha Maria här en stund på kvällen också. Mått bättre idag och har inte haft så ont i min venport men plåstren har börjat att ge vika och hade i morse ett riktigt sår så det var att tvätta rent och sätta på nytt plåster, även där venen sitter har plåstret gett vika så nytt även där. Men nu kändes det som om det var tätt så jag kunde ta en dusch med hårtvätt vilket var jätteskönt för natten har varit jobbig med att det varit för varmt och jag har haft ont i detta förbannande sår, samt alla tankar som far genom huvudet. Men jag är oerhört känslig nu och lipar för det allra minsta.  Men i morse och när jag hade pysslat om mig själv med såren med hjälp av Göran att klippa bort lite löst plåster och fått min dusch så kändes det väldigt skönt, och jag var harmonisk.  Så först nu har jag tagit bort våra vinterkläder/skor och städat ur den garderoben - så nu blev det en hel del tvätt igen. När dammsugaren ändå var framme flyttade jag soffan och tog allt som var under den samt torkade golvet - Göran hjälpte mig flytta soffan - och det gick riktigt bra att städa med vänster hand eftersom venportsarmen ska vara "skötsam" . Så jag känner mig nöjd att jag nu har kunnat detta i princip själv. Men det finns mer kvar att göra i detta ganska förfallna hem. Men nu ska jag inte göra mer utan bara ta det lugnt, har innan idag skrivit en handlelista till Midsommar och ska försöka att förbereda så mycket som möjligt för jag vet inte hur jag mår på torsdag. Och så har Olle och Linda varit på Grännas utställning och det gick riktigt bra! Så Grattis Linda! Kolla på framsidan!

20230617 Tack käraste Lena som såg mitt dilemma med FB igår, så hon la in det jag hade här på första sida. Har väl mått lite till och från idag det knyter sig lite för mig för det jag har framför mig samt allt som har skett denna vecka. Det känns ändå något bättre i venporten men de gigantiska plåstret jag har på halsen och bröstet har börjat att lossna så jag har inte vågat att tvätta håret för det fick inte komma in vatten i såren. Får väl kleta på ytterligare plåster för i denna värmen vill man helst stå i duschen (om man nu inte skulle spara vatten också) Pratat med min svägerska idag och i Nättraby vräkte regnet ner så man kan hoppas, hoppas att det kommer hit, för idag har det varit olidligt, men det ser lite annorlunda ut på himlen nu i kväll. Hundarna mår allt annat än bra i denna värmen, slängde ut ett godissök nu i eftermiddag men t o m Svea dissade godiset och kom in. Hoppas att jag i morgon kan skriva om att vi fått regn!!!!

20230616 Tur att jag igår skrev här om M-kullen för FB har helt blockat mig och kommer inte in. Detta har hänt en gång tidigare men då hade jag inget viktigt att förtälja men idag hade jag väldigt gärna fått focus på M-kullens 9-årsdag, men det är som det är får förklara när jag kan komma in på FB igen. Har mått betydligt bättre idag och har också kunnat sova 5 tim eftersom jag nu kan sova på vänster sida. Har försökt att göra lite nytta så städat bägge toarna med vänster handen eftersom höger helst ska vara stilla, det är inte lätt när man ar höger hänt - men å andra sidan känner jag av när det blir för mycket höger 0ch får tänka mig för. Har varit på sommaravslutning av Hampus och Evelina, med tårta som mormor och morfar fixat. Och vi hade en härlig sommarfika hos Emma med familj var så himmelskt roligt. Och är så himmelskt Tacksam att jag mår som jag gör nu i kväll. Har ont och kommer att ha ont men för varje dag blir det bättre så länge det inte tillstöter någon inflammation eller annat obehag med feber. Så jag och Emma var vid sjön med alla fyra och Svea och Olga fick lite huvudbry eftersom man nu kan kasta på ett annorlunda sätt så att de måste ta sig från vatten till land  och tvärtom och det var jobbigt. Så en mentalt trött Svea i kväll, och även Olga. Så härligt med sommarfikat med barnbarnen och att de fick se att mormor kan skoja trots alla plåster och äckligheter på halsen.

20230615 Har sovit ca 2 tim i natt för att jag haft så ont kan inte ligga på någon sida och har suttit uppe sedan 4 och är oerhört trött. Har slumrat lite framför tvn i morse och vilat i sängen tills de ringde från Eksjö ang. provtagningen och det var den jag gjorde i tisdags och behöver alltså inte åka till Norrahammar på måndag. Fick också lite mer info från Eksjö om min op i går och att det ska vara ok även om det blött igenom så länge man inte har feber eller stora problem. Jag har ont och kan bara röra höger armen i vissa vinklar och kan inte lyfta. Så Maria min ängel har varit här idag och sett över mina tomater och gurkor, hjälpt mig med min säng etc. etc. Göran är också fantastisk hjälper mig med allt jag behöver. Jag är lycklig lottad som har all denna hjälp så nära mig. Men det är tungt på alla områden och jag har inte mycket stake i mig nu. Jag försöker att svara på sms och Messenger så mycket jag orkar. Har ju också lagt ut det på FB för att slippa att svara alla personligt. Jag blir så lyft av allt erat oerhörda stöd för min cancer.  Jag tar tillvara på det som känns hoppfullt för min del, vi har alla olika typer av cancer med olika behandlingar etc. så man kan inte dra alla över en kam. Jag känner mig hoppfull med min diagnos trots allt. Och Tack Annelie Gilde för ditt inlägg för det var relevant.

20230614 Ytterligare en dag till Ryhov, med skrubb både i gårkväll och idag på morgonen och fastande från igår kväll. Fick vänta över 1 timme innan det blev min tur - tidsplaneringen är sådär. De frågade om jag ville ha sedering (lugnande) men avstod det fick förstås bedövning hur mycket jag ville men ångrade mitt beslut för det var jättejobbigt och allt som har hänt de sista dagarna så är gråten mycket nära. Och var väldig darrig när Göran hämta mig kunde med hjälp gå. Kom hem i tidig eftermiddag men har ont, tagit smärtlindring men har svårt att vrida på huvudet - och naturligtvis rekommendationer hur jag ska göra framöver. Fick macka och kaffe efter op men har inte varit hungrig sedan tog mina mediciner i Provia som jag brukar när jag kom hem. Tack min älskade make som väntat i flera timmar och som lutsade mig ut till parkeringen. Känner mig ganska off. Men ska försöka få med en Grattishälsning till O-kullen som fyller 3 år i morgon. Grattis till Olga och hennes bröder. Avslutar dagens inlägg bara så här har ingen mer ork.

20230613 Igår var en jätte jobbig dag med läkarbesök och full gyn undersökning med också kontroll och undersökning av ändtarmen eftersom jag har sådana plågor och DR skulle skriva en magnet röntgen till vad felet kan vara Ja uthärdade och Göran var med och antecknade vad som sas. Idag ytterligare ett besök och Emma var med. Och det var maffigt med all information, men det som tog hårdast var att jag inte skulle får behandlingen i Jönköping utan i Eksjö och där fick jag/vi ingen information mer än var vi skulle parkera. Jag bröt fullkomningen ihop men Emma satte ner foten att detta var fullkomningen oacceptabelt med vad jag hade gått igenom och skulle. Hon blev lite spak denna barnmorska och lovade att meddela alla kontakter till Eksjö. Men i dag skulle de tas ytterligare blodprover till nästa vecka  - att jag är svårstycken det vet jag så två barnmorskor stack mig 4 gånger innan de fick det de ville. Och i morgon ska jag operas igen då det ska operas in en venport där giftet ska in. Var så fruktansvärt trött när vi kommit hem och när vi gjort frågorna jag skulle ställa gick jag och la mig.. men Eksjö ringde ganska snappt . Och fick full information hur det går tillväga hos dem och efter allt lipande i kväll känns det bra även att jag är oerhört mör. Göran som varit på Södra resa idag  åkte till sjön med hundarna och har nu efter hemkomsten givit den mat. Tack Göran för att Du finns i mitt Liv.

20230611 Lite seg i morse igen pga. en sen film. Men efter frukost och jag tagit lite smärtlindring gick jag bort till Emma med lite gurkor, fikade ihop med dem och prata lite innan Emma skulle iväg till jobbet. När jag ändå var på g och smärtlindringen fungerar så fortsatte jag ut till Lena dels med lite småsaker till Midsommarfesten men också lite Tack för hjälpen med att Lena vattnar på svärfars grav, framförallt nu framöver. På eftermiddagen försöker jag klara mig utan smärtlindring men har så jävla ont, hoppas att jag i morgon kan få info varför jag har denna smärta. Var i alla fall ute och vattna lite med min 5 lit kanna och kan ju ta det mesta men Göran tar resten och tar även gurkor och tomater och jag pelargonerna. Har i sen efter middag haft ett jättehärligt samtal med min kusin Annelie och blir så glad med kontakten med mina tjejkusiner. Har faktiskt kors i taket haft kontakt med min syster, men jag fick ta den första kontakten med att skicka ett messenger ang. min sjukdom men vi har haft lite mess och det känns också väldigt skönt. Jag är så oerhört Tacksam för allt stöd jag får för det jag nu ska gå igenom även att det känns skrämmande och Tack Linda för ditt samtal idag och Lena för allt från trädgård till sjukdom!

20230610 Kom i säng sent igår då jag hamnade i en film, så sov till ½8 och det hör inte till vanligheterna. Men efter frukost hade jag lite hundvård med Olga, de andra bägge tog jag häromdan när jag hade hjälp av Maria med att lyfta men Olga är lättast och hoppar nästan upp själv på trimbordet. Skulle på förmiddagen vara hos Mila för vaccination, vi väntade i väntrummet och hörde lite dansk tal och när de var klara och öppna dörren så for en ilsk borderterrier  ut och flög på Olga som skrek i himlens sky och långt om länge fick de tag i hunden och mannen sa "det hände inget för hen har inga tänder" hustrun var ju lite mer omtänksam och bad om ursäkt. Men jag var fly förbannad att hen nu inte kunde bita är en sak men denna attack för just Olga kan bli förödande som är så osäker på nya hundar etc. och hon skakade efter denna händelse. Men fick sin vaccination men var definitivt inte pratsugen med Mila heller för en hund ut från henne ska ju inte vara okopplad - lite hennes ansvar också hon visste ju att vi var i väntrummet för jag fick bl.a. tfn från Maria och den signalen hörs! Vi for hem och Olga var definitivt påverkad och var ganska slut när vi kommit hem. Jag har väl personligen inte gjort jättemycket idag mer än att ansat i tomaterna, mannen har vattnat där och jag har städat toan. Vi åkte en sväng till sjön med doggarna som var glada för det. Nu vill jag bara slippa ha ont - får se om det hjälper med vin.

20230609 Jag och Maria åkte till stan för handling och det var en del Bondstorps folk där också och prata måste man ju och vi var både på Maxi och Willys men vi mellanlandade också på Intersport för att prova kepsar. Och vi hade riktigt roligt och vi har konstaterat att Maria har ett större huvud än jag för när hon provat en keps som såg riktigt bra ut på henne så gick den nästan nedanför mina öron. Men till slut blev det en hatt och en keps. Var också på Apoteket och skulle plocka ut de 6 nya recepten som jag nu ska ha inför min behandling, men tydligen mediciner som inte finns jämt för två sorter ska skickas hem och en sort måste hämtas ut nästa vecka men förhoppningsvis finns de på plats innan behandlingen. Maria var här i eftermiddag och har städat en del av mina listor och en bit på väggarna efter löpetikarna bl.a. men också vanligt skit, för jag kan ju fortfarande inte böja mig ner till golvet och smärtan i magen/tarmarna är ibland olidlig, sedan hjälpte hon mig med mina tomater att ansa och binda upp dem. Sedan var vi en sväng till kyrkogården och konstaterade att bästa Lena vattnar på Pelles grav - vilket är värt mycket. Maria är guld värd vet inte hur jag skulle klarat mig utan henne om man nu inte vill att hemmet ska förfalla totalt. Idag har det varit hyfsat varmt men lär bli värre igen. Ha en skön helg!

20230608 Har i alla fall sovit hela natten utan att behöva gå upp och ta smärtlindring så i alla fall ett +. Har städat på frukostverandan idag, putsat fönstren så långt jag räcker från golvet så det värsta skiten är borta, kan ta allt i höjden jag räcker uppåt men inte ner till golvet, så det är bara att gill det läget - alltså titta mitti mellan. Var som nästan vanligt inne och kollade !1177 och där hade det lagt in med 6 nya recept som jag ska ha under behandling, ringde KK och fick svaret att de tyckte de skulle tas ut så att de finns hemma i fall om att. Maria har fått nya fönster idag så jag gick fram idag för att titta på dem och fick lite fika. När jag kommit hem kollade jag över vattningen och det var bara pallkragarna som behövdes vattnas vilket Göran gjorde tack och lov är hans rygg bättre. På altanen behövdes också en hel del vattning. Göran fick en kortare frisyr idag och min kortare frisyr kommer den 21 - känns som om att jag behöver ringa återbud till frissa tiden!! Jag och Göran åkte till sjön för att svalka av hundarna och det backar de inte för. Min kusin Sonja hade ringt som jag ringde upp när vi kommit hem, är så otroligt Tacksam att jag har henne, min kusin Reimer ( Sonjas bror) och hans fyra barn som skickar hälsningar och stöttar mig. Har ju faktiskt en syster också men som inte visat sitt intresse, men skickade ett messenger till henne helt kort om vad jag har framför mig. Får väl se om jag får något svar ... de är väl kanske ute på någon kryssning igen... elak nä jag är faktiskt inte det.. En Mor som har gjort olika med sina döttrar. Satt ute på trallgolvet i skuggan för i solen har man ju inte kunnat vara, och där fick jag höra min kära Domherre hane flyga in i fönstret och blev liggande och då tänker jag på hans hona som säkert ligger någonstans på ägg eller har ungar. Så då lipade jag lite har sett dessa båda hela vintern/våren och nu bara hanen.. Så när jag lipat färdigt för honom fick vi se att i vår nästan torrlagda damm har en kricka kommit ut med 6 ällingar.... naturen tar och ger. Och jag hoppas att jag får se detta nästa år också.

20230607 Igår var Maria  med mig med hundarna till sjön, Göran ganska off i sin rygg än men kunde vattna med halva kannor.  Men jag försöker att göra något när värktabletterna har satts in, så lite mycket välbehövlig dammtorkning, vet inte om jag haft så skitigt någonsin, men sovrummen gjorde jag tidigare och nu rummet så det blir lite då och då. PÅ kvällen kom Emma och Herman för att ta en Sveriges National öl, och vi satt ute en bra bit på kvällen och njöt av att det var varken mygg eller knott. Idag var Emma här 06.18 och gick en timmes promenad med alla fyra - och det är för varmt mitt på dan för både folk och fä att går för långt. Emma tog sedan med sig Olga hem, och med bara två hemma kom Maria hit och lyfte upp hundarna på trimbordet, så Tyra och Svea är nu ansade och det var vad jag klarade, den andra lilla hönan få vi ta senare. I eftermiddag körde jag Maria till tandläkaren då även hon bitit ut en tand. När vi kommit hem och ätit lite, tog jag och Emma med alla fyra rödingarna till sjön och alla njöt och simmade utom Viking - för vatten är inte hans grej... än! Ha en bra torsdag!

20230605 Började dagen med att ringa mina kontakter i SVF och barnmorskan jag prata med först visste inget, men skulle meddela en kollega som ringde upp om ca 1 timme, vilket hon gjorde och nu var planen helt plötsligt klar. Läkarbesök på måndag med anhörig, mer information på tisdag med anhörig, kommer att får en ny operationstid för att operera in en shunt i bröstet där cellgifterna ska ges och det hela kommer att börja strax innan midsommar. Så jag har haft det lite turbulent idag med känslor och annat och frustrerande över att jag hela tiden måste ringa och stöta på, så den delen av sjukvården har jag allt lite synpunkter på. Men det känns ändå skönt att det kommer igång, " min barnmorska" nu Åse ville skriva en remiss för att få utprovat en peruk, men det tackade jag nej till har inte tänkt att gå i någon jävla mössa i sommar så det kommer att bli keps för min del. Behandlingen börjar strax innan midsommar men hoppas att jag kan ta mig ner till sjön Midsommarafton har ju bra hjälp av Yvonne och Roger och Maria och Göran förstås, men kommer att förbereda så mycket jag kan innan med mat odyl.  Göran har ju nu också fått problem med sin rygg har varit hos sin kiropraktiker idag och att det var nära ett ryggskott och ska hålla sig i stillhet några dagar. Tack och lov så har vi Maria som var med mig vid sjön med hundarna, men mannen hade lyckats vattna ute med halvfulla kannor. Kände även vid sjön idag att jag kunde slänga lite dummy, men har ju ont i de nedre tarmarna som jag även fick svar på idag att de är för att de flyttat runt på dem - kan undra hur mycket? Så blandande känslor i kväll är trött nedstämt och jag vet inte vad? Alla säger att man måste kämpa - vet inte om jag har motivation....är ganska trött på smärta och hel skiten....

20230604 Dagen igår var nog lite för mycket för mig för jag var totalt slut när jag kom hem från Marias goda skaldjurspaj. Vattna på altanen och sedan slocknade jag totalt med filt och sockor på för jag frös. Så det blev ingen "Åsa-Nisse" för mig igår kväll. Men vaknade till när det ringde att jag skulle ta min spruta - och tack och lov var det den sista. Men jag orkade inte hålla mig vaken sedan heller. Men idag har jag sett hela Åsa-Nisse och skratta så jag grät men det var glädjetårar för igår eftermiddag var det massor av förtviveltårar. Vi fick ett mycket roligt besök i eftermiddag av Yvonne L som varit i Norrahammar och flyttat sin äldste son. Så himla roligt med detta snabbesök och längtar till Midsommar då de kommer igen med husvagn och nytillskottet Charlie. Har i alla fall försökt mig på lite nytta så jag har städat toan och vattnat det mesta ute med min lilla kanna. Göran tog det jag inte kan sedan också gurkorna - för nu går det år massor av vatten. Ha det bäst!

20230603 Några dagar sedan jag var här nu men jag har varit nere i en svacka, den sista journal anteckningen var ingen rolig läsning så vi får se hur det går. Vi har i dag haft Tollarträff där Emma gick igenom Tjänstehundsbiten av bevakning både med utbildning av förare och hund och vad som krävs av båda och det var intressant även för mig som inte har varit helt insatt i det hela trots att jag hört fragment genom åren. Det var roligt att träffas även att vi inte var så många men det räckte för det tar en bra stund med den övningen som ska ske med en hund åt gången. Ja jag gjorde inte så mycket och hade bara med Svea som Maria gick med. Tidigare på morgonen var Evelina med mig vid sjön med alla tre så de fick springa av sig och bada. Nu ska jag snart åka bort till Maria och få lite mat och sedan i kväll blir det "Åsa-Nisse" med många goa skratt. Ha det så bra!

20230531 Vakna 4 i morse och det gjorde Göran också han satte sig vid datorn och streamade något och jag la mig och kollade tfn. Men efter 5 kände jag mig nanig igen och somnade och Göran la sig också när han hörde att jag sov, så sedan sov jag till ½7 Göran lite längre. Så vi och hundarna startade dagen och började sedan med att ringa support ang. virusprogrammet jag skulle beställa och som krånglade, fick rätsida på det. Städade våra sovrum ganska noggrant innan jag for till Linköping, men nu var det hög tid för sängbyte och städning. Började med mitt rum, Robban tog dammet och sedan faktiskt våttorkade jag mitt golv men det är ju inte stort och det gick bra men var väldigt försiktig och så blev det ju förstås en tvättmaskin också. Mina "stackars" hundar fick sin promenad av husse och fick ett stort godisuppletande i hänget av mig. Har väl idag/kväll landat lite mer i vad en cytostatika behandling innebär och det är ju lite mer än att tappa håret. Så jag har varit gråtig här i eftermiddag. Även att jag har informeras om detta så hoppas man ju in i det längsta att det inte skulle behövas. Men nu tar vi det härifrån!  har pratat med min svägerska länge  kväll som har varit med om detta på mycket nära håll. och fått rekomenationer att ta kontakt med min syster. Emma tyckte detsamma, men vet att hon har fått informationen utan kommentarer. Så jag ringer väl en dag när jag känner mig motiverad.  Kram Er alla och var rädda om varandra!

20230530 Har idag på förmiddagen varit och hälsat på väninna inte så att vi omgås kontinuerligt men känner varandra ganska bra. Hon opererades dagen efter mig av en helt annan typ av cancer än min och vi har haft en mängd messenger kontakt efter att hon sett mitt inlägg. Så var idag och besökte henne i Byarum och vi hade en fantastisk förmiddag där vi kunde diskutera muntligt om våra förlopp och allt annat runt operationer, sjukvården etc. etc. samt våra män och familjer om dagens bekymmer och framtiden och folk runt omkring som man ibland får stötta, vilket jag inte gör men som Ewa gör. Men det var definitivt inte bara elände utan vi hade många härliga skratt samt att vi pratade mycket annat än sjukdomen cancer, så vi hade en stärkande förmiddag och beslutade oss för att kämpa tillsammans med vår cancer för ingen av oss är än redo att dö än. När jag kommit hem från Byarum ringde min Läkare från Linköping och frågade förstås hur det var och jag berättade att jag fortfarande hade ont på höger sida både vid vanlig gång, sittande etc. Då sa hon att de hade tagit bort en hel del på bukväggen på höger sida och därför var jag sydd där och det är det som har smärtat så mycket även att det sakta med säkert blir bättre för dag, för annars hade man kunnat op igen och ta bort de stygnen med risk något annat vad hon nu sa - men det betackade jag mig för jag har hellre ont i 6-8 till än att bli op igen för det är den tiden det tar för dessa stygn att försvinna. Sedan sa hon vilket jag har befarat men ändå hoppats på att slippa och det är cellgifter! Så idag går en remiss till Ryhov för det och när de har planerat denna behandling kommer jag att få en kallelse för att få reda på hur det här ska gå till väga. Så det blev ett långt inlägg idag också som jag hoppas ni har överseende med, annars får ni skippa att läsa men för min del är det rätt skönt att få "prata av sig" Kram Er!

20230529 Måste börja med gårdagen som var Mors Dag men det blev sent och jag var trött så jag orkade inte skriva här. Men alla barnen hade påpekat att de ville komma hit och fira mig - det har nog aldrig hänt tidigare, men jätteroligt. Så jag började tidigt på förmiddagen med att bryna 2 st. harar ( har en matglad familj) Göran skalade potatis som han tyckte var för mycket. Så gjordes gräddsås och wokade grönsaker. Emma jobbade så hon Herman och barnen kom ½7 och de andra bägge också. Och vi hade en jättetrevlig kväll och jag fick så mycket "smörande" olika saker till min torra hud så nu ska det smoras in med inpackning och allt var det var. Och det blev taberas på allt utom såsen!  Idag började dagen 5.45 min mage som vanligt - duschade och smorade!! Göran vaknade också och vi påbörjade dagen Svea hade länge suttit och tittat om det inte snart blir mat fast kl. inte var 7. Men hundarna och vi fick vår frukost. Och jag hade nästan en heldag i stan hade tid hos tandläkaren ½10 för att laga en del av den utbitna tanden, det tog 15 min och jag blev 1.165:- fattigare - bra timpeng! Så sedan skulle jag fördriva tiden till kl. 13, så jag drog fötterna efter mig på Blomsterlandet och kunde verkligen planera i huvudet vad jag skulle ha  blev det något för mycket kanske? Unnade mig idag en glass på macken på M2. Så var det dags att åka upp till Ryhov och fick nu för första gången tillfälle att prova parkeringsappen jag laddat ner... och gud så smidigt det var. Satt kvar en stund i bilen innan jag begav mig till kvinnoklinikens mottagning. Barnmorskan tittade på mina stygn som såg fina ut och så klippte hon bort trådarna som stod ut. Fick också möjlighet att få svar på mina frågor som varför jag fortfarande har så ont på höger sida, varför jag har svårt för att sitta och att det känns som om ändtarmen känns konstig mot hur det varit. Och allt beror på att de har varit och rört omkring och flyttat på tarmen och att man tagit ytterligare material från höger bukvägg. Har ju ingen smärtlindrig längre enligt Linköping skulle det räcka med 2 veckor, med det har definitivt inte gjort och barnmorskan idag tyckte jag skulle fortsätta med Alvedon vid behov. Frågade också om svaret på det sista provet och tyvärr har patologen mycket att göra både här och i Linköping så det är väl bara att ogilla läget - vad ska man annars göra? Frågade också om lyft och det är individuellt men får inte lyfta något som gör ont, så jag går där väl med min lilla vattenkanna och hjälper till - bara ingen ser mig från vägen när jag vattnar med en 1lit vattenkanna! Blev ett långt inlägg idag - men nu är det slut. Ha det bäst

20230527 Glad Pingst föresten man glömmer faktiskt att det är Pingst när det nu är som en vanlig helg. Fastna i en film i går kväll och det blev alldeles för sent men mådde också mycket bättre i går eftermiddag när magen kommit igång. Har haft samma problem idag det är som om tarmarna inte är som tidigare, men när magen sköter sig mår jag mycket bättre vilket även idag blev framåt eftermiddagen. Maria var här en sväng och vi fikade och sedan vattna hon ute, inne kan jag vattna själv med lilla kannan. Göran åkte till sjön med hundarna så blev de nöjda. Som ni sett på framsidan så har jag fått en jättefin blombukett idag och det var verkligen över förväntningarna och jag blev så rörd så det har fallit många tårar.

20230526 Har varit lite off idag då magen har krånglat och jag har haft ont både i magen och knäet - för det gör sig verkligen påmint nu när jag inte äter värktabletter. Men jag har försökt att pula lite för jag måste ju röra på mig så jag har varit ute och plantat gräslök  och kollat i mina byttor men attans vad kallt det var. Sedan har jag gått igenom alla mina 29 byttor på altanen, skakat tomaterna som blommar samt plockat tjuvar även vattnat lite. Städat av toarna men efter lunch hade jag så ont så jag har inte gjort mer än varit uppe och gått lite eftersom jag får ont av att sitta också. Sedan i eftermiddag var min fantastiska Maria här och torkade alla golven så nu luktar det så gott såpa och golven är rena -Tack Maria! Men jag har lovat både Göran och Maria att jag ska ta det lugnt så det gör jag nu. Ha en bra Pingstafton!

20230525 Igår var vi hos frissan och sedan åkte vi och handla först på Citygross och sedan på Maxi samt att vi gjorde besök även Ljusglimten och Rilo. Så vi var inte hemma förrän sent eftersom frissan var 10. Så efter lite mat blev det vila för min del, och på kvällen var det syjunta alltid trevligt att träffas och tjöta lite. Idag på morgonen var jag inne här för att gratta K-kullen både här och FB. Tog 2 Alvedon på morgonen idag annars har jag inte tagit någon smärtlindrig och det har funkat men får ju förstås mer ont men det är acceptabelt. Vi åkte till sjön med hundarna för att de ska få röra på sig lite mer, men jag var trött när vi kommit hem skogsvägen är ju lite guppig och det gör ont. Maria kom hit på eftermiddagen och fyllde på med jord i tomathinkarna där det hade sjunkit undan en del. Sedan dammsög och torkade golvet där ute så nu slipper jag se löpefläckarna. Ja hon är guld värd Maria. Nu får det bli lite tv innan det blir dax för sängen, och så är det fredag igen och hoppas att ni får en skön helg.

20230523 Då åkte gänget till Ullared idag och jag fick bli hemma - vilket var helt rätt. Även att jag nu blir starkare för varje dag, kan nu böja mig ner och plocka upp från golvet men är väldigt försiktig med att lyfta - men jag har idag varit ute och vattnat med min innevattenkanna på 1 lit - så lite nytta gör jag. Och även att det står i förhållningsreglerna att man inte "får plocka ur diskmaskinen eller dammsuga förrän i v. 4" Så plockar ja nu ur diskmaskinen även nedre delen och idag har jag dammsugit på altanen och har plockat runt lite med växterna men fick förstås hjälp av Göran att flytta det tunga, tomatplantorna kan jag skjuta på. Så nu är alla 29 plantorna utdelade runt fönstren och jag har plockat tjuva och luckrat upp jorden samt klippt bort en del av vissa blad. Golvet behöver torkas men det vågar jag mig inte på så det överlämnar jag till Maria. Men i morgon ska jag och Maria åka och handla det man stoppar i under näsan... men först ska vi till våra frissor och klippas och jag kommer att ta en kort variant för blir det cellgifter åker ändå allt hår borta - men å andra sidan har jag inte fått något besked från Linköping. Men nu som först låg min operations journal ute och jag förstår nu att jag har haft så fasanfullt ont för de har varit och karvat mycket ända mot ändtarmen vilket jag känt av, men har ju haft mer ont på höger sida än på vänster och det avstod de ifrån pga. komplikationsrisk på vänster sida !! vad det nu betyder. Ha det nu så bra så hörs vi!

20230522 Lite trött idag och haft lite ont så tagit det lugnt. Men var med vid sjön idag ihop med Maria och även Göran kom så hundarna fick motionera i vattnet, tog faktiskt lite bilder i vattnet men även en gruppbild kommer väl in här så småningom. I morgon åker gänget till Ullared vilket jag inte klarar av ännu. Min journal låg nu ute på 1177 och nu förstår jag mer varför jag har ont och framförallt på höger sida, de hade tänkt göra lika på vänster sida men det gjordes inte pga. ev. komplikationer. Så det är mycket som är uppskuret och igensytt invändigt så det är ju därför jag har de besvär jag har. Men det får ta sin tid det är ju bara 2 veckor sedan jag opererades. Så Ullaredsgänget får ha en riktig bra dag och jag är med i tanken. Ni andra får också ha det så bra!

20230521 Idag har det varit segt satt uppe alldeles för länge sedan Maria gått hem efter en mycket trevlig kväll. Så idag har jag inte gjort mer än att tjuvat tomaterna och vattnat på altanen, kan det gör det nu med den lilla vattenkannan men man får gå många gånger - men gå ska jag göra. På förmiddagen idag fick vi ett mycket oväntat besök det var Roger som kom på motorcykeln riktigt roligt och det blev mycket prat över en kopp kaffe. När han åkt på hemhållet igen tog jag en tupplur. Utöver promenad med husse blev det godisletande och vattenslangen. Bet ut en bit av en tand igår kväll - på räkmackan!!! i alla fall får jag väl ringa tandläkaren. Ha nu en bra vecka.

20230520 Blev inget skrivit här igår för i all hast igår eftermiddag blev vi bjudna till Emma och Herman på en grillkväll och det tackar man ju inte nej till, och en super trevlig kväll hade vi. Och inte blev det läge att skriva här heller. Idag betydligt lugnare för igår blev det lite för mycket för mig för då gjorde jag och Maria färdigt "vårbruket" så nu är alla fröer på plats och Maria hjälpte mig att vattna vilket hon gjort idag också. Mannen han vattnade på altanen igår morgon och det blev lite väl mycket på en del plantor som Maria fick hjälpa mig att justera och jag tror att de klara sig trots att de blivit dränkta. Maria har varit här idag igen och vattnat där det har behövts. Göran är i kväll på Kvarnaberg Gran Prix - hade också önskat att jag kunde varit med men insåg tidigt att detta kommer jag inte att klara både med smärta, sitta hårt o en lång kväll. Så istället kom Maria hit och vi hade en räkfrossa och kunde i lugn och ro snacka och titta på TV samt sitta mjukt!!! Ha nu en fortsatt bra helg!

20230519 Gick ut ganska tidigt efter frukost eftersom jag först måste ha lite hjälp av Göran innan han ger sig av. Så han vattnade i pallkragarna, tömde bort hortensian som var en test om den skulle övervintra i den isolerade krukan men det gjorde den inte så nu vet vi det. Så den tömdes ut och så satte jag knölarna från Holland i den byttan och i den byttan satte jag en kärleksört några petunior och lobelior som jag tänkte Maria skulle ha på sin "bro". Maria kom efter lunch och vi fixade till lite ute på trallgolvet och satt där ute och fikade. Sedan hjälpe Maria mig att sätta mina fröer så nu är vårbruket avklarat. Eftersom Göran, Johan och Hampus kör grus, följde Maria med mig till sjön med hundarna. När jag kör själv kan jag se var guppen kommer och parera - för gupp gör ont fortfarande. Så hundarna fick en bra aktivering vid sjön då Maria kunde kasta dummy till dem vilket jag inte kan i nuläget. Jag har varit ganska aktiv idag, kanske lite väl mycket men efter sjön har jag inte gjort något utan bara vilat. Känns ändå väldigt bra att jag blir starkare för var dag 10 dagar efter operationen. Ha en forsatt bra helg!

20230518 Fick för mig igår att jag skulle åka till stan idag med Marias hjälp eftersom jag inte kan lyfta. Så vi åkte vid ½9 har ju ett "födelsedagsbarn" här idag och jag ville verkligen uppmärksamma hur mycket han betyder för mig och hur enormt han har ställt upp med allt för mig under den här tiden. Det var inga bekymmer med att köra, men från Månsarp när vi åkte hem fick Maria köra hon måste ju komma in i min bil och hur den fungerar. Så det blev tårta och billiga wienerbröd som var på Maxi idag och så köpte jag ett gäng skraplotter av lite olika sorter. Ingen av barnen hade tillfälle igår av lite olika anledningar så därför köptes en liten tårta.... men helt plötsligt kunde nästan alla komma så det blev 9 personer som broderligt fick dela på tårtan ( men Göran fick mest) och som tur var köpte jag 10 wienerbröd, så vi hade en riktigt trevlig och rolig födelsedagsfika för Göran vilket jag uppskattade mycket och även födelsedagsbarnet. Det är inte många som har en mor som ringer och gratulerar när man fyller 78 år, men det gjorde Margit fick förstås hjälp med telefonen - men hon trodde att han fyllde 80! Det är stora siffror man helt plötsligt rör sig om, vilket jag inte kan fatta! Trots att jag har det jag har med mina knä och det jag nu genomgår så känner jag mig inte till att bli 70 nästa gång och Göran är hur pigg som helst - sitter föresten just nu i en traktor och kör grus, han och Johan - och lilldrängen Hampus hanterar grävmaskinen på plats alltså tre generationer... blir tårögd bara jag tänker på det. När vi kommit hem idag och fått lite käk gick jag ut och plantade lite. Hängpetunierna fick sina byttor, men har inte hängt ut dem eftersom det ska bli kallt i natt igen, gräslök, timjan och lejongap har kommit på plats väntar med resten till i morgon pga. kylan i natt. Har känt mig ok idag den jävulusiska onda jag har haft har gett med sig och jag kan nu ligga på vänster sida, gör fortfarande ont när jag böjer mig ner så det låter jag bli. Men ser nu ett ljus i tunneln. Ha en riktig bra fortsättning på helgen.

20230517 Norges nationaldag som har varit svinkall här hos oss och det faktiskt snöade mitt på dan. Vi har fixat en del idag som även Göran nu är involverad i eftersom jag behöver en hel del hjälp gör inget som gör ont. Så Göran har fått städat av toastolen och det ordentligt över min uppsikt och det fixade han med bravur - första gången på 45 år. Så om jag dör kan han nu detta. Fick röntgenbilderna från Natalie igår och idag låg de på SKK och resultatet ser ni på framsidan. Så inte så mycket mer än städning av toan där jag tog resten, blir väl lite tvätt när solen strålar visar sig igen. Promenad för hundarna idag men annars har de fullt upp eftersom de höglöper. Ha en bra Kristi himmelfärdsdag och för många en långhelg.

20230516 Blev inget skrivet här igår pga. åskväder och kontakten var urtagen och än kan jag inte sätta i den ännu. Idag följde jag med till stan men satt i bilen medans matvarorna in handlades men var sedan med in på Granngården och fick där i alla fall tag i "mina petunior" men annars var det väldigt dåligt med sommarplantor. En sväng till ÖB och sedan Rilo. Fick i eftermiddag ett samtal från min kusin Sonja och vi pratade i en timme och det var såå roligt eftersom jag inte har någon syster längre vilket tynger mig mycket. Men jag och Sonja kommer nu att ha betydligt mer kontakt. Det funkade bra med stan idag, men är trött i kväll mest för att Tyra började pipa 4.30 som hon brukar när det är höglöp så kl. 6 gick jag upp och duschade och dagen förberedes. Efter stadsbesöket idag kom Emma hit och hon la om mina sår som såg väldigt fina ut så två av dem fick vara " fria" och de andra tre blev tvättade och nya plåster eftersom stygnen inte var borta. Hundarna fick idag rusa av sig vid sjön där vattnet även kom uppifrån. Ha en bra onsdag!

20230514 Ett födelsedagsbarn i familjen idag som fyller 42 år - herre jisses! Var trött idag eftersom "man måste kolla på hur det gick med Mello"  Och som alla vet så vann Loren. Men jag var väldigt trött idag så när Göran åkt iväg på spårkursen och jag hade duschat så blev det sängen och sov också över en timme. Och sedan kom min fantastiska trädgårdsmästare och hjälpare Maria och alla byttor är nu fixade och utplacerade på sina ställen. Men innan dess så fick Maria hjälpa mig med mina stödstrumpor, fylla diskmaskinen på nedre plan vilket jag inte kan samt flytta tvätten i maskinen till torktumlaren, hur skulle jag klara mig utan Maria och förstås Göran som bl.a. idag plockade ur torktumlaren så jag kunde vika ihop tvätten, åkte till sjön med hundarna samt tar upp och fixar mat. Fick idag av våra fantasiska vänner Yvonne och Roger en annorlunda "blomma" och hoppas jag kan hålla den vid liv.  Känner att det ändå blir bättre för varje dag även om det inte går så fort vilket jag hoppats på, men i morgon eftermiddag är det 1 vecka sedan som fortfarande gäller försiktighet och inte göra något som gör ont - och visst smärta gör ju att man låter bli, och efter kvällens spruta så har jag bara 20 styck kvar...... Ha en bra vecka!

20230513  Fick så ont i gårkväll med att sitta så jag gick och la mig ½10, men vakna också tidigt idag. Tack vare tången jag fått av Emma kunde jag klä mig själv idag. Har röjt och torkat av i köket och det kan jag när det är i den höjden, har bytt vatten i mina orkidéer men jag har bara tre kvar nu. Maria var här en sväng och fixade lite ute, trots att jag i princip inget gjort mer än att peka orkade jag inte vara ute i värmen. Så vi gick in och fika Maria gick hem och jag gick och la mig och Göran åkte till sjön med hundarna. Har suttit lite idag också men får ont så får se hur det går i kväll med både mello och dance, får väl ta Görans säng!

20230512 Nu är jag här igen mer eller mindre mörbultad. Operationen hade gått bra och de har tagit bort allt + lite till i kanterna vilket kan bli att det blir cellgifter när de proverna har analyseras. Jag har ont, blivit något bättre sedan jag kom hem i onsdags eftermiddag för då var det fruktansvärt och hemfärden var hemsk. Började läcka i ett av såren i torsdags, så Emma ringde upp och fick instruktioner, som väl var var det bara vätska och själva såret såg fint ut så Emma tvättade rent och satte på nytt. Men jag har så jävla ont utom om jag ligger platt på ryggen, resa sig från sittande eller liggande är en smärtgräns på 9 och då har jag hög smärtgräns. Jag kan inte gå med normala steg, får och kan inte böja mig ner, får inte lyfta något tungt. Får dammsuga i vecka 4, så jag behöver otroligt mycket hjälp. Den här smärtan är olidligt och jag har ändå fått smärtlindrig morfin tom igår sedan får jag klara mig på det andra. Emma har köpt en "tång" till mig så att jag kan plocka upp från golvet, men jag får ha hjälp med påklädning trosor, byxor och strumpor eftersom jag ska ha stödstrumpor på. Trodde jag skulle gå ner i vikt när nu allt var borttaget - så inte har i stället gått upp 4 kg och hela magen är stor och svullen och buken är väl som ett stort sår. Har idag på dag 5 kunnat sköta magen och det var guld värt. Men jag är mest blå över det mesta av kroppen, de har stuckit mig mycket, jag är öm i ansikte och hals för de har väl dragit i en en del under narkosen. Sedan tar jag sprutor varje dag för att förhindra blodproppar så bägge låren är blåa - får väl ta magen till hjälp nu och dessa sprutor ska jag ta 23 gånger till. Men efter dusch idag och hjälp av maken med insmorning av benen och viss påklädnad kändes det skönt. Göran är så duktig och fixar det mesta för jag kan inte ens ställa in i diskmaskinens under del. Men så har jag ju också en fantastisk Maria som har varit här i eftermiddag och hjälpt mig med alla mina tomatbyttor, fyllt på med jord och organiserat dem i storlek. Sedan fortsatte vi ute i garaget med en hel del byttor där men vi får fortsätta i morgon. Är så otroligt Tacksam för alla den hjälp jag får hade inte klarat mig utan den. Och nu tog Göran hundarna och for till sjön så att även de får lite aktivering för jag kan inget erbjuda.

20230506 Vad är det för vår? Gick ut en sväng mitt på dan med tjocka vintertröjan och vantar, var och la på ett brev och träffade även Erik och Hanke så vi pratade lite i kylan. Var sedan hos Maria med en kopp varmt the samtidigt som vi tittade på alla lerbilar för nu är det fullt ös i Beth med Off Road. Ja det började redan igår kväll och hundarna har haft fullt upp då en bana inte gick så långt från inhägnaden. Mannen har varit där det mesta av dan har bara varit hemma för att ta mer kläder på sig samt varit ute med hundarna.  Jag har försökt förbereda lite för nästa vecka och har städat bägge toarna + golven, bytt sängkläder i Görans säng och tvättat 3 maskiner. Mitt rum tar jag i morgon förmiddag. Robban är också omdirigerad för att städa varje dag eftersom Göran inte har appen, men tömma honom hoppas jag att han kan !!! Har också packat det mesta det sista tar jag i morgon efter duschen. För det här blir det sista jag skriver här nu på ett tag, för jag läggs in i Linköping kl. 18 i morgon och operation under måndagen. Emma följer med så har hon och Göran sällskap på hemresan. Så hörs vi förhoppningsvis i slutet av veckan. Ha det så bra!

20230505 Jag och Maria åkte tidigt för inköp i stada, så vi var hemma ganska tidigt också och lagom till min lunch efter uppackning. Men efter den tog jag helt slut, sviter i knäna efter gårdagens biltvätt och plantering/översyn av mina byttor i garaget. Men efter en stunds vila var jag på hugget igen, och gick fram till Maria och det blev lite the och lite snack samtidigt som vi kollade alla bilar som nu börjar landa i Beth då det är Off Roade i byn till helgen. Har annars idag tagit det mycket lugnt, har fler växter i garaget som behöver översyn men det tar jag i morgon, kommer att ta det riktigt lugnt med tanke på vad som komma skall. Lär väl bli lite oroligt framåt kvällen då det ska vara nattkörning och många som anländer från Sveriges alla hörn. Hoppas att ni får en bra helg.

20230504 Somnade som klubban i går kväll och har sovit som en stock hela natten. Vid 6 tyckte hundarna att vi kanske skulle röra på oss mycket säkert för att husse redan satt uppe. Men jag var pigg så det var bara att starta dagen. Efter frukost och morgon fixet, satte jag igång en tvättmaskin och tog ner resväskan och har börjat förbereda i huvudet vad jag ska ha med mig. Körde sedan ut bilen och har städat den invändigt, någon har för en tid sedan öppnat en sprutande flaska så på passagerare sidan var det fullt med prickar på rutan och nu hade jag suttit och tittat på dem till och från Linköping så nu fick det vara bra. Efter lunch och lite vila toga jag också fram slangen och tvättillbehör och så tvättade jag hela bilen, men det blev lite för mycket för jag var helt slut när det var klart och hungrig var jag också men det var riktigt varmt i solen och känner i ansiktet att jag varit i solen. Så sedan har jag bara suttit och tagit igen mig och för mig har doggarna fått ett större godisuppletande, och jag softar vid tvn.

20230503 Ett bra besök i Linköping idag, träffade en sjuksköterska som tog olika prover, narkosläkaren och den opererade läkarna som förklarade hur allting skulle gå till. Och operationen kommer att ske på måndag med inskrivning söndag kväll och det känns riktigt bra, då får allt förberedande med sprutor och tvätt ske där. Men det har varit en anspänning hela dan och har varit jättetrött. När Göran gick med hundarna la jag mig lite men kunde inte somna allt för mycket som rör sig i huvudet. Så det lär väl bli en mycket tidig kväll.

20230502 Har sovit lite dåligt i natt för mycket tankar. Kunde mycket väl kunnat gå ut och tränat lite med hundarna  idag men hade inte alls det focus. Har idag gått igenom alla pappren jag ska ha med mig och lagt in tfn som ev. kan behövas och lagt fram de kläder jag ska ha på mig i morgon för jag räknar med att ställa uret på 4.30 för dusch och mat och toabesök. Är faktiskt lite orolig för morgondagen vet inte varför men det är sån jag är lär väl bli värre till op-dagen. Vi hämtade Viking efter lunch som också hade fått en promenix ihop med Liisa på förmiddagen och även våra hundar fick en promenix på förmiddagen, sedan fick de alla ett godisuppletande medans jag tog en promenix fram till Maria och fick lite the och en pratstund. På hemvägen kom jag på att jag lovat att vattna Emmas blommor och gjorde det också. Nu väntar Viking på att Herman ska komma hem från jobbet och jag ska kolla lite tv och försöka komma tidigt i säng. Vi hörs!

20230501 1 maj och snorkallt, Freja kom hit på förmiddagen så slapp hon vara med och sätta ut älg torn o röja pass i denna kyla. Men vi gick ut en sväng och gick fram till Erik och Hanke för att se hur fint de planerat sin trädgård satt fruktträd och satt potatis o lite annat. Men det var svinkallt hade behövt vinterkläder. Så när vi kom hem klädde vi på oss ytterligare med vantar och mössa och tjocka tröjan och så for vi till sjön med hundarna så fick de motionera i vassens gungfly och när tungorna hängde som slipsar for vi hem igen. Var sedan och hämtade Viking men Herman kom ganska tidigt och hämtade honom och tog även med sig Olga. Det har varit riktigt roligt att få omgås så mycket med Freja idag och kunnat prata om lite olika saker och hon har blivit så lång är snart lika lång (kort) som jag för tösen är 152 cm. Så jag har idag varit tillsammans Freja och fixat käk under dan och bara myst, och nu är hon på väg hem till Kolsva. Emma ringde nu i kväll, och de får lov att ringa ut och skicka sms annars är allt annat bortkopplat så man inte kan spåra var de är någonstans. Och nu ska vi sätta oss en stund ute på altanen innan det blir för kallt där.

20230430 Igår hade jag en off dag där tårarna hade lätt för att rinna började redan igår och jag ringde efter Maria som var här på kvällen, skönt att ha henne nära. Men min offdag igår var tung men var ute med hundarna och sedan for vi till sjön så åtminstone de fick lite aktivering men det var kallt som bara den. På kvällen sedan fick vi oväntat besök av grannen Emma och Herman och det var roligt att få prata av sig och prata annat samt att krama Emma som skulle åka kl. 4 i natt på de stora övningar som nu pågår i landet och hon kommer inte hem förrän torsdag. Så jag och Maria ska göra vårt bästa med att ta hand om Viking på bästa sätt. Herman han jobbar dag o åker 004 o kommer hem 17.00. Så våra hundar har fått sin promenad o lite aktivering, Maria var ute med Viking på förmiddagen och sedan hämtade vi honom efter Lunch. Idag har jag varit betydligt piggare, har hållit på att greja och fixa och torkat alla golven varit ute och fixat runt med Maggan som nu är uppstartad. Det blir inget Valborgsfirande för våran del känner inte alls för det o kylan, utan det blir lugnt och skönt hemma.

20230428 Idag tog jag mig i kragen och har varit ute och tränat alla tre flickorna i apportering, det var nöjda hundar och jag hade inte dåligt samvete. Viking hämtades mitt på dan men han tyckte nog de var tråkiga idag och inte hade lust att rusa runt och det uppskattade både jag och Svea. Har ju idag varit riktigt bra väder med uppehåll och sol och det gör gott för mina plantor. Annars är det så kallt på nätterna att vi får elda upp på altanen och elda här inne och ha dörren öppen. Men nu hoppas man verkligen att vädret ska vända och att det blir lite varmare. I eftermiddag tog jag mig i kragen igen och städade högskåpet på toan och skåpen/lådorna under tvättstället. Och det var behövligt och det blev en genomgång av allt och mycket blev slängt som var för gammalt och sånt som inte behövs längre. Så lite nytta idag med men nu blir det inget mer idag. Hoppas ni får en bra och skön helg.

20230427 Var riktigt aktiv på förmiddagen idag städat kylskåpet och lite lådor och fixat runt. Hade tänkt tränat lite med hundarna men tyckte det var för kallt och så hade jag ont i knäna vilket sitter i sedan gårdagen, men jag gjorde bara en bråkdel av det Maria och Göran gjorde, så det blev endast ett godissök till dem. Herman har nämligen kört med röjsågen runt dammen och vid garaget och det var det slyet vi skulle dra bort. Men det lilla jag gjorde frestade då det blir en snedvridning, men Maria är en klippa och förstås mannen och de fick bort jättemycket och det blev två fulla lass på traktorkärran. Och så hade vi junta i gårkväll och det är riktigt roligt att få komma bort och snacka annat och skratta. För i eftermiddag har jag varit lite off, hämta Viking i eftermiddag och han och Olga och Tyra härjade runt och kände jag orkar inte med dem så jag stängde grinden mellan tvättrummet och köket och så fick jag och Svea lite lugn och ro men när grinden blir stängd är det inte lika roligt längre. Nu ska jag försöka roa mig med lite tv.

20230425 Ringde först Jönköping och undrade varför inte Linköping hört av sig - som hon jag tala med inte kunde svara på förstås men fick tfn nr till Linköping och ringde dem. Och visst hade svaret kommit i torsdags så den bevakningen var det väl inte så mycket med. Men nu har jag i alla fall fått en tid för besök nästa onsdag så då lär jag väl också få en op-tid. Städade av toan och satte igång tvättmaskinen. Emma ringde och ville vi skulle gå en sväng och vi gick nästan till godisstenen men det började regna ganska så men när vi hade vänt sluta det, men vi stötte på Erik och Hanke med två lösa hundar... Prata med Ann-Charlott igår och hon var intresserad av plantor, så jag åkte ner efter 4 då hon kommit hem från jobbet och hon tog rubbet av plantorna så i morgon skulle hon åka in till stan och köpa byttor och jord så skönt att bli av med dem. Så när jag kom hem satte jag igång att städa ur fönstren och plocka tillbaka det jag hade tagit bort från fönstren. Plockade också fram mina sommar lonneberga och fortsatte att torka av tv-bänken och rumsfönstret och tog även soffan och fåtöljerna när jag ändå var igång. Så nu räcker det för idag, ha en bra onsdag!

20230424 Vi började förmiddagen med att åka till sortergården det har jag påpekat sedan jul men nu blev det gjort och skönt att få bort det i garaget. Sedan har jag plantat igen, gick igenom utrymmena och lyckades hitta 3 hinkar till så slapp jag köpa så nu är alla tomaterna färdigskolade och det lär väl bli fullt på altanen för 30 krukor blev det till slut. Så det ska bli riktigt spännande att se vilka som kommer att ge mest av alla sorter. Efter lunch idag så har jag nu också planterat alla lökar jag fått av Erik och Hanke och det var 8 olika sorter men i två byttor har jag satt två olika sorter för jag hade inte byttor så det räckte. Men nu är jag trött på att planta, men roligt är det ändå och 7 säckar jord har jag gjort åt. Sedan i eftermiddag har jag varit "knalle" Ann-Britt ringde på fm. för att höra läget, och då undrade jag om det var intresserade av plantor så det blev en tripp till Palsbo som började med fika och en mycket trevlig pratstund och så blev jag av med lite plantor. Åkte hem men kom på att jag kan ju fortsätta "knalla" åkte ner till Eva i Rullebo, hon har ju  det riktigt jobbigt med sin hund som inte är frisk så vi pratade mycket om det och lite annat, och så blev jag av med ytterligare några plantor så jag var inte hemma förrän ½6 i kväll. Men det var en trevlig eftermiddag. Av mig har hundarna bara fått ett godisuppletande men promenix på förmiddagen. Men nu ska jag inte göra mer idag, och något samtal från Linköping har jag inte fått - får väl ringa i morgon - är så trött på att vara som en råtta i ett hål. Hoppas att ni får en bra tisdag!

20230423 För ovanlighetens skull så har jag plantat idag också, men nu har jag bara 3 sticklingar kvar men så är burkarna slut. Men jag har nu plockat ihop de som är kvar och får nu plats i befintliga lådorna som får plats i fönstret. Så jag har torkat av i fönstren så det ser lite bättre ut. Göran på spårkurs så jag tog med hundarna till sjön och på hemväg sedan stanna vid till vid Johans garage han ringde igår och ville ha hjälp med allt som bara ställdes in där hipp som happ när hans hus skulle hyras ut. Så både jag och Emma och Maria och Johan förstås var där och plockade i allt, det som han skulle sparas för sig det som skulle slängas för sig och det som ska gå till Erikshjälpen bars ut i ett annat förråd. Emma tog en del så även Maria och jag hitta våran 10 liter gryta som vi har saknat. Så det tog ett par timmar och Tyra och Svea sov gott i bilen. Emma gick ju Viking och Olgas spår på morgonen. Olga klarade det inte med tanke på hur lite hon har spårat och den långa liggtiden. Däremot Viking fixade sitt spåra galant och då var det också första gången med blod, sedan tog han också Olgas och Emma var helt förundrad att han klarade det så hon blev taggad och nu blir det öppna spår för Viking hädanefter. Emma gjorde sedan ett släpspår till Olga och det tog hon galant och bar klöven stolt till bilen så fick även hon ett bra slut. Men vi hörs väl i morron för det lär väl bli en dag igen med väntan på tfn samtal men nu från Linköping.

20230422 Idag har vi haft Tollarträff men ändå inte, för den blev i princip inställd eftersom inga anmälningar kommit in. Men vi här hade planerat upplägget så vi körde på ändå. Linda la till Tyra i Palsbo, Göran la till Svea på Olssons, Emma la till Olle på Öråsen. Och så la Emma två lätta spår till Viking och Olga men de spåren hanns inte med eftersom Emma och Evelina skulle åka till Knutstorp och Evelina var vansinnig för att det dröjde så, så de spåren får man testa i morgon. Jag har nu i flera dagar plantat men krukorna tar slut men Göran lyckades hitta några stycken spänner i ladugården som jag nu har tvättat - och det var längesedan jag luktade lagård om händerna, så de ska jag fylla i morgon. Fick igår av Erik och Hanke en hel låda med Holländska knölar så de måste ju också sättas i jord så mera krukor!!! Som väl var var Lena här och hämtade ett gäng med sticklingar men det finns många kvar så jag får väl lägga ut det på Bondstorps loppis och se om någon vill ha. I går var det grillpremiär hos Emma och Herman, så gott med nygrillat och Herman är duktig med grillen och med tillbehör god sallad och potatisgratäng samt gott att dricka. Men vi kom tidigt och gick också hem ganska tidigt, så jag började att kolla på MaskSinger men somna som vanligt till maskoff, men det har jag sett nu i eftermiddag. Nu måste jag vattna lite, men vi hörs välan i morron!

20230420 Vi har varit i stan och handlat åkte ganska tidigt och numera åker man ju till mer än en mataffär så det blev först Citygross och så blev det Maxi och nu var uret 10 så då blev det Blomsterlandet för inhandling  av krukor men blev lite besviken på deras sortiment. Så då for vi till ÖB och där fanns det planteringskrukor och billigare. Och efter maten när vi kommit hem börja jag att planta så fyra gurkor och 7 tomater är nu slutplanterade, sedan orkade jag inte mer för det frestar knäna att stå också. Men lite över 6000 steg har det blivit trots ingen regelrätt promenad. Och hundarna har fått promenix och rejs och Svea tog ett extra varv. Men nu ska jag bara vila knäna resten av kvällen.

20230419 Lite stel och lite ont hade jag allt idag. Så på förmiddagen fixade jag inne, putsa det lilla fönstret i köket och hela den hörnan. Putsa i vitrinskåpet hyllor o föremål men plockade inte ut allt utan bara lyfte på sakerna. Har också burit ut nästan alla pelargonerna på altanen bara skotten kvar inne.  Göran borta hela förmiddagen så doggarna fick ingen promenix förrän på tidig eftermiddag och då tog jag mina stavar och gick bort till Maria och så gick vi till godisstenen och sedan blev det en välförtjänt vila hos Maria med lite the. Hem till mina flickor som inte fick något rejs idag för det fick de med besked igår så idag blev det bara ett godissök. Sent i eftermiddag fick jag nu svaret, tydligen enligt DR Boström en svår diagnostiserat cancer, men hon kunde inte ge mig fler upplysningar om den. Men nu är allt hos Linköping så jag antar att jag snart får ett samtal därifrån. Nu blir det lite altanhäng. Har idag gått 9000 steg. Ha en bra torsdag!

20230418 Jo jag ändrade mig, vakna som vanligt vid 5 och malde runt och blev förbannad. Så jag ringde min barnmorska och ifrågasatte återigen varför slutsvaret inte kommer. Ifrågasatte det här med SVF vilket innebär att är det en cancerdiagnos ska förloppet gå väldigt fort - och mycket riktigt det gjorde det i början allt gick med en himla vänster - men nu händer inget. Så det här med SVF håller inte lina ut. Tyckte nästan synd om henne för hon kan ju inte hjälpa och försökte förklara men å andra sidan är hon där för att stötta mig jag sa också att eftersom det dröjer så med svaret kanske jag ska förbereda min begravning! var väl lite elakt men då har jag tryckt på vilken berg och dalbana vi genomgår och att de trycker på. Hon fick fullt upp med att förklara och trösta och sa att det nu kan bli snabba beslut om besöket i Linköping och sedan operation. Så av den anledningen hoppar jag nu kursen på Attila för jag vill inte dra på mig någon förskyllning eller dyl. Så Linda är informerad och är så duktig så det fixar hon och Anna-Karin galant. Men jag har också varit duktig idag men började med att gotta mig i solen i hörnet där det var lä riktigt gott satt en bra stund tills jag inte vågade sitta längre i solen. Emma kom och hämta Olga och jag tog ut de andra bägge medans jag sopade på stenplattorna och de for runt mig och var på åkern men jag brukar ropa på dem mellan varven och så få de gottis, men en gång kom bara Tyra och Svea var borta vid ladugården och sprang runt och hade knäck i öronen men långt om länge så kom hon - denna Svea som tycker hon vet bäst. I alla fall blev det inget mer spring för hennes del. På tidigt eftermiddag tog jag och Maria och Liisa en tur till dammen vid Rullebo för att se om vi kunde se något att de fiskar som överlevt och förökat sig. Hade med mig bröd och slängde ut men vi såg då ingen fisk och när vi var på väga hem kom måsarna och åt upp brödet... Hemma och åt min måltid och sedan gick jag till Emma och så gick vi rättöversvägen med Olga och Viking, det kändes i knä och fötter när vi var på väg hem men kan ni tänka er att jag har gått 12,396 steg idag! Det har jag inte gjort på flera år och det känns jätteroligt och skönt, men det är plant underlag och jag går inte fort och har mina stavar men det är klart -14 kg gör sitt också. Så jag känner mig riktigt nöjd med min dag och jag har kommit dit hän att det gäller att se framåt och inte stanna i gråten. Nu ska jag ta lite vin och sätta mig ute på altanen, ha det så bra!

20230417 Har mått okey idag också, känns som jag skiter i allt är så trött på att ringa och ligga på hela tiden - men jag har kanske ändrat mig tills i morgon. Mannen var på Länsstyrelsen det mesta av dagen. Så jag toga ut hundarna och körde lite apportering med dem en och en och det är ju ingen av dem som bangar för det, även Olga har blivit duktig. Lite vanlig lydnad blev det ju också. Har gått igenom hela min odling och krafsat lite i krukorna samt vattnat. Har också strukit det som låg på hög. Hämta Viking idag. I eftermiddag ringde jag Maria om hon vill följa med på en promenix och det vill hon så vi gick nästan igenom byn norr över, sedan fick hon fixa lite the innan jag fortsatte hem för jag behövde vila så nästan 8.000 steg idag får se hur knäna känns i morgon. Nu säger mannen att maten klar, så ha det så bra!

20230416 Har mått lite bättre idag och ingen gråtattack. Har skrivit ett brev till min kusin Sonja som nu också fyller år. Har också skrivit på "vår" sida på FB och förklarat varför jag helst inte går in på FB över huvudtaget och hur läget är här samt att det inte blir någon Kennelträff i vår hur det blir till hösten får vi se. Har varit ute och tränat lite med hundarna men har också städat i "skafferi förrådet" . När Göran kom hem och när han gått med hundarna tog jag en alvedon och gick och la mig och jag sov i 2 timmar. För att vakna till liv tog jag mina stavar och gick bort till Maria på en kopp the och sedan följde hon och Liisa mig tillbaka. Sedan har jag och mannen suttit på altanen och bara njutit och kollat in grannen... Hundarna har nu fått mat och i den också Bravecto för idag har vi plockat en fästing på Olga. Nu är det snart mat och sedan blir det soft.

20230415 Vakna 5.30 med en klump i magen, hjärtklappning och hög puls. Somna om är otänkbart så bara att gå upp. Klumpen och oron i magen har jag haft nästan hela dan. Försöker att sysselsätta mig med städning och det behövs ju alltid och när jag inte orkade städa mer gick jag ut med hundarna och klippte ner mina kärleksört samt satte ut påskliljorna som nu vissnat inne och så fick hundarna lite aktivitet. Herman hämtade Olga för att Viking var trött på honom sa han.... Så det har blivit lite travande idag nästan 3,5 km. och det är bra för allt. Prata med Emma på förmiddagen när hon for till jobbet och med Maria nu i eftermiddag och det känns bra och än idag har jag inte fått någon gråtattack. Och du Lena du får gärna ringa mig för vi har ju en del "växt bekymmer" att ventilera, och min tilltro till dig. Hoppas att ni får en fortsatt bra helg! själv tar jag i princip timme för timme för det växlar snabbt hos mig nu. Men en gråtattack fick jag framemot aftonen och den fick Maria ta eftersom varken Göran eller Emma var i närheten och det är skönt att få skrika av sig och att bara någon lyssnar. Får väl stå ut i i morgon också men på måndag ringer jag min kontakt igen.

20230414 Vaknade alldeles för tidigt i morse och tankarna far ju runt. Hade en riktigt down period i går eftermiddag och den fick Maria ta. Jag och Maria var och handlade idag men mådde inte bra kände mig yr och illamående men Maria hjälpte mig hitta de varor jag hade på listan. När vi kommit hem åt jag lite och gick och la mig somnade inte men vilade. Försökte i eftermiddag att omskola de sista plantorna så nu är det klart och det känns skönt så nu gäller det att bara passa och vattna. Var ute med hundarna så de fick springa av sig och jag matade fåglarna och Tornfalken såg jag vid flera tillfällen och Göran hade också sett den och det verkar som om de bygger i Emma och Hermans gran i år också. Fick en down period i kväll också som Göran fick ta och det kommer bara över mig, Emma kom och hämta Viking men försöker att lindra lite för henne hon får ta mycket ändå. Har fått en del messenger om inlägget jag gjorde på FB i samband med födelsedagshälsningarna, men jag orkar inte diskutera och svara och vill framförallt inte ha några besök vill man bli uppdaterad får man kolla här. Ska försöka i helgen att informera på "vår sida på FB" för någon valpträff räknar jag med att det inte blir i vår om jag nu inte mår skitbra efter operationen. Men det tar vi då. Ha det så bra!

20230413 Idag har det varit mycket telefonsamtal. Började att ringa min personliga barnmorska och berättade om min frustration och mina dåliga vibbar. Men innan hon ringde upp hade anteckningen från röntgen kommit in halv 2 i natt! men tyvärr begriper man inte så mycket. När tfn samtalet kom tog jag också upp angående svaret från röntgen men hon kunde inte heller ge mig en klar översättning. Men hon tog verkligen tag i det hela skulle ringa patologen och på skynda svaret och skulle också informera berörda läkare. Under tiden kom Emma hit och vi försökte översätta svaret som inte var helt lätt men att det var något på binjuren som hade vuxit 3,5 cm. Det gick någon timme så ringde hon igen. Patologen hade skickat allt till Linköping för att få hjälp med att diagnostisera proverna och svaret för man vill vara säker på vad för slags cancer det är innan behandling påbörjas. Så gick en lite tid igen och så ringde min Dr Anna och hon förklarade röntgen att man inte har hittat något "farligt" och att slutsvaret har med behandlingen att göra. Alla dessa tfn samtal infann sig från morgon till ½2, sedan var jag helt färdig kände mig som en zombie, ringde Emma som är mitt allt o som måste vara uppdaterad. Försöker så mkt jag orkar att svara på sms och messenger och tfn, men jag orkar inte hålla alla uppdaterade så därför skriver jag här så vet ni vad som händer. Ja det är i princip det enda jag har gjort idag, bytt i sängarna och tvättat och hundarna har fått ett godisuppletande blev varken plantering eller annat för har faktiskt inte hunnit och framförallt inte orkat. I morgon är en ny dag!

20230412 Tänker börja med gårdagen som var min födelsedag, Emma hon "kidnappade" mig och så for vi väg till min barndom alltså Limmared och Tranemo. Huset där jag bodde mina första 25 år med Steens Konditori som pappa startade upp 1947 detta var nu nerlagt men vet att det drevs till 2000-talet nu var där en Antikaffär som tyvärr inte var öppen. Så vi for runt där och jag visade och berättade om min barndom i Limmared. Emma tycker sånt här är roligt och vi har bestämt att åka dit när affären är öppen för att få komma in och se hur det nu ser ut. Vi avslutade dagen med ett besök i Gislaved där Emma bjöd på mat på Rosegarden, och detta var nog den roligaste födelsedag på mycket länge. På kvällen sedan var det hundkurs och det delvis i regn men en rolig kurs med många pratglada hundförare. Idag har jag varit arg och ledsen för naturligtvis har jag inget hört varken från slutprovet som jag vet hade kommit förra veckan eller från röntgen i torsdags, så jag verkligen ifrågasatte hur man kan låta det gå den ena dagen efter den andra utan att jag får veta undrade också om man glömt människan bakom proven. Men med posten idag fick jag alla telefonnummer till mina kontakter så det blir till att ringa i morgon, för någon läkare har inte ringt idag fast hon jag prata med på fm. lovade meddela detta. Men jag har också planterat idag fick ett gäng paket av både Maria och Emma så de är nu fyllda. Och på juntan i kväll fick jag ytterligare ett gäng av Lena, så nu hoppas jag att det räcker, hade också med ett gäng som jag skolat om idag till juntan som jag blev av med, så lite mer plats. Nu ska jag titta på Robinson som jag missa i kväll. Ha det bra!

20230409 Idag har jag mått betydligt bättre och varit full av energi, jag har skolat om en hel del plantor tills "burkarna" var slut igen. Göran var ute och räknade hur många omskolade plantor jag hade och det var över 80!!! Så vill ni ha gurkor och tomater så finns det här, och jag har ett bra gäng till att skola om när jag har mer burkar. Emma hämtade Olga på fm. för att hon skulle få följa med till Knutstorp. Har idag också städat en hel del, torkat väggar och listor och en del golv, också städat på altanen och gjort lite vårfint, och i det varma vädret tog jag ett glas vin och njöt. Jag har också varit ute och tränat Tyra och Svea lite i apportering och jisses så varmt och skönt det var, hoppas nu att våren får stanna för har ingen lust med mer bakslag. Ha nu en skön fortsatt helg!

20230408 Vi har haft en fantastiskt härlig påskafton hos Emma och Herman, med alldeles för mycket mat, sa åt Emma att inte göra mer än det vi bestämt - men som sagt äpplet faller inte så långt från päronträdet och mängder av mat och ostar, pajer ja allt möjligt hade hon fixat. Barnen fick sina chokladägg och harar och var mer än nöjda. Och det var så skönt att få fira påsken hos Emma och Herman, för jag hade inte klarat av det här idag. För jag har mått dåligt varit illamående och liksom varit skakig och trött. Har varit inne och läst på Fass om hur biverkningar på kontrast kan yttra sig också efter flera dagar. Jag hoppas att det nu är över och slipper känna mig så här. Göran har varit ute med hundarna som vanligt och av mig har de endast fått ett godisuppletanden. Men Olga var med hos Viking nu i kväll. I morgon hoppas jag att jag mår bättre och har mer energi för jag har mängder av plantor som behöver skolas om. Jag har inte orkat över huvudtaget att gå in på FB har lagt in här ang. Påsken på "vår" sida har heller inte infunnit sig och globalt orkar jag bara inte att se alla Påskhälsningar så inget FB för min del för än definitivt inget jag behöver nu det gör mig bara  ont. Hoppas att ni också haft en fin kväll.

20230407 Dartomografin igår gick jättebra det var inga konstigheter med att dricka kontrasten smakade inget bara vatten. Själva undersökningen var helt annorlunda mot var jag hört berättas, fick ha mina kläder på mig endast ta av bhn som har spännen. Stack mig förstås för att också få kontrast intravenöst och det var obehagligt som väl var fick jag info om det. När han började spruta in det blev jag alldeles varm i hela kroppen och det kändes precis som om jag kissade på mig och det var riktigt obehagligt men det varade inte så länge. Efter besöket som tog ca 15/20 min kände jag mig lite konstig, men Göran hämtade mig på baksidan och hade bunkrat upp med vatten för efter all denna kontrast skulle man dricka minst 2 liter vatten och jag fortsatte hemma att dricka tills det nästan rann ut från öronen så 2,5 liter fick jag nog i mig. Var inte ett dugg hungrig men Göran insisterade på att äta något vid 7 tiden och det var nog bra eftersom jag inte äter så mycket numera och hade inte ätit sedan 11 i förmiddags. Men all denna vätska har gjort att jag gått upp 1 kilo men det kissar jag väl snart bort hoppas jag, men har idag känt ett lätt illamående och läste att det kan vara en bieffekt. Men i kväll har jag fått en wirre och det hjälper säkert!!! Har också idag gjort min del av påskfirandet så det har blivit strömmingslåda, matjesilltårta, stekta strömmingar som är inlagda. Göran har gjort köttbullar och prinskorven är upptagen och äggen är kokta för att i morgon göra ägghalvor med räkor. Sedan är det ju andra som också fixar. Men jag är glad att jag bestämde mig för att vi inte skulle vara här för i kväll känner jag att det hade jag inte orkat. Men har varit ute i eftermiddag med hundarna och jag har faktiskt kunnat plantera lite påskliljor och pensé på 2 ställen men på ett var det helfruset så det gick inte ens att få bort ljungen och antar att det är samma på kyrkogården. Och en GLAD PÅSK till Er! vet inte om jag riktigt kan ta in en "glad" påsk!! många tankar far ju genom huvudet vilket jag inte kommenterar här än och försöker hålla huvudet ovanför för omgivningens skull om inte annat. Så ha en härlig helg tillsammans och var rädda om varandra.

20230405 Frissan var inte i tisdags... vi var en dag för tidigt, vi börjar kanske att bli senila både jag och Maria, de hade försökt att fixa det men det var vi som hade felat så det blev onsdag också och så behövde jag jaga strömming som inte fanns på Maxi. Så idag blev det Citygross efter frissan och där fanns jättefin strömming. Men jag köpte ändå till och kommer att göra en matjessill tårta och Emma jublade hon älskar den. Vi kommer att för första gången inte fira Påsken hos oss, det är mycket som händer runt mig nu och har inte orken och focus med att ha alla här, så det blir hos Emma men fixa lite mat är bara roligt när man hjälps åt. Hundkursen igår gick jättebra och det är roligt att komma ner där och träffa alla härliga hundägare och det är också roligt att kunna förmedla lite av den kunskap man fått genom åren och det skingrar tankarna. För det har ringt en del både från Linköping men också idag från KK i Jkpg en barnmorska som också bl.a sa att slut provet hade nu kommit men det måste vara en läkare som ger det svaret, men man väntar fortfarande in svaret från skiktröntgen som ska ske i morgon. Jag är trött och har sovit lite i eftermiddag när barnen hade gått hem, det är mycket spänning och oro som säkert gör att man blir trött. Hundarna hade varit ute med Göran medans vi var i stan men rusade ut när jag kom hem och de brukar hålla sig till betesvallen och äta "harskitar" så jag pratade lite med barnen som var här och klädde av mig och när jag då tittade ut så var Svea och Olga bara borta... blåste några gånger och tillslut såg jag dem borta vid jordkällaren och kom som skjutna kanoner när jag ropade, så de fick verkligen springa av sig dag och det fick Tyra också i hennes takt. Hoppas ni får en bra Skärtorsdag min blir nog inte så jätterolig, men ska försöka få i mig kontrasten och genomgå röntgen i tunneln. Vi hörs!

20230403 Var på förmiddagen för nytt blodprov på VC inför Röntgen på torsdag. Har också haft samtal med Linköping och tfn nr att ringa samt att det kommer att bli ett besök före op. för att träffa läkarna, narkosen, vårdavd. etc. De kommer att hålla koll på svaret som kommer efter skiktröntgen samt det slutgiltiga svaret på provet från operationen 15/3. Barnen som har påsklov har varit här och ätit mat men har sedan haft fullt upp med att i ordning ställa hoppmattan som de själva köpt för sparade pengar - för den de fick av mormor och morfar för ett antal år sedan hade gjort sitt. Och i morgon är det frissdax igen tyckte inte det var längesedan om man förstås inte tittar sig i spegeln... Blir väl lite handling efter frissan och på kvällen är det kurs på Attila.

20230402 Samtal med Emma på morgonen som vanligt och hon är min stöttepelare. Men har mått lite bättre idag och har varit torr i ögonen hela dan. Har haft lite mer energi och har dammtorkat väl behövligt, har också varit ute med hundarna i det sköna solskenet, och så måste jag se över mina plantor/sticklingar. De flesta av mina pelargoner har nog tagit sig också och sticklingarna jag tagit verkar också att ta sig, så i år behöver jag nog bara köpa årets pelargon för den tilltalar mig verkligen.  Viking hämtade jag strax efter lunch. Har haft flera stöttande telefonsamtal idag, även fått sms och mess och det värmer med all den omtanke jag får - om ni bara visste hur uppskattat det är. Och i natt hoppas jag att få sova hela natten den som var har varit lite till och från och man blir trött på dagen av det också. I morgon är det VC för blodprov inför skiktröntgen. Det är tur att jag har min Göran som ställer upp i vått och torrt och skjutsar på mig, men till VC i morgon det fixar jag själv. Hoppas att ni får en bra vecka.

20230401 Slutsvaret i torsdags hade ej kommit så därför kan man inte säga vad för typ av cancer det är. Ett mycket bra samtal hade vi tungt förstås men det var rakt och ärligt och Emma hade också mycket frågor samt att hon antecknade vad som sas. Operation i Linköping är redan planerad vilket jag läst om idag, igår ringde de från röntgen och på skärtorsdag ska jag göra skiktröntgen och man skickar kontrast som jag ska dricka 2 timmar innan. Den röntgen är jag lite orolig för, för på den ser de om det har spridig sig. Slutsvaret får jag också via tfn. när det kommit. Så på måndag har jag bokat in blodprov som ska vara klart före skiktröntgen. Haft samtal idag också och är så Tacksam att jag har två goda vänner som har gjort denna procedur och kan få stöttning men också kan svara på mina frågor det hjälper oerhört mycket. Har pratat med alla barnen, Emma pratar jag med varje dag, men den ene sonen håller sig oro begränsad och den andre tycker att jag ska få operation på stört. Men det har rullat på fort nu och det känns skönt och att jag slipper att ringa och tjata vilket jag gjorde de två första veckorna efter operationen i JKPG den 15/3. Den 28/3 var jag också och gjorde ett fastande ultraljud på levern som gjorde skitont men det fick vi svaret på i torsdags och det var ok, men det var VC som beställt detta då vissa prover hade visat för höga värden och Emma hade varit väldigt orolig för detta svar för cancer i levern då är det mer eller mindre kört. Jag är så Tacksam för allt stöd jag fått det värmer och för mig framåt att försöka se positivt - men jag har mina mycket mörka stunder också och de får Göran ta. Tänk på mig! För att prata om något annat så har jag i det strålande solskenet varit ute med mina fyrbenta som har fått rusa av sig och fått långbollar med avlämningar, godisuppletande och det var jobbigt att i springa i snön med delvis skare så det varken bar eller brast. Framåt dan fick de också en promenix med husse och jag hämtade Viking då det var skogen för Herman och jobb för Emma. Jag har också skolat om en del tomatplantor - men du milde så många det blir, men har idag tagit alla "vintertomaterna" men jag kommer inte att få plats med alla om de nu fortsätter att ta sig så det får väl bli försäljning på dessa bl.a. Det blev ett långt inlägg men tänker att det är lika bra att ni får reda på hur läget är så slipper jag för många tfn samtal. Ta hand om varandra!

20230329 En tuff dag idag, ringde KK och nu hade svaret kommit. De ringde från KK på tidig eftermiddag att jag fått en tid i morgon för samtal tillsammans med anhörig. Emma fixade med sitt jobb och kommer att följa med mig. Det är tungt, ja oerhört tungt, men försöker att hålla huvudet ovanför vattenbrynet. Var på syjuntan idag, jag berättade och fick naturligtvis stöd, men det var skönt att samtalen också var lättare och mycket skratt med Lena S rid illusioner. Jag har nu suttit i timmar och streamat lite olika program för att få kvällen att gå och att få sova några timmar. Ann-Britt är min klippa nu som har precis varit i samma situation för nu flera år sedan där allt gick bra, och det är så oerhört skönt att prata med någon som vet vad det handlar om, för har man inte varit i detta töcken är det svårt att sätta sig dessa känslor.  Vet att det är tufft för hela familjen och framförallt för Emma men jag hoppas att vi i morgon kan bära detta tillsammans. Tänk på mig!!

20230328 Har återigen varit på en plågsam undersökning som ändå "bara" skulle vara ett ultraljud är öm på hela magen och har också blåmärken. Som väl var körde Göran in mig för jag hade inte fixat hemfärden själv eftersom jag skulle vara fastande så när vi kom hem var det 13 timmar sedan jag åt sist. Har varit jättetrött i eftermiddag för sov ju dåligt i natt som vanligt och ont i huvudet. Men har varit ute med hundarna lite i eftermiddag och nu ska jag snart bege mig till Attila och till kursen vi ska hålla ihop Linda, jag och AK. Hade först tänkt säga återbud men jag försöker väl.                                   Är nu hemkommen från kursen och det var riktigt roligt och en trevlig kurs tror jag att det blir - och det var nog det här jag behövde för att skingra tankarna.

20230325 Träffen idag var riktigt rolig och så skönt att komma ut och vädret var hyfsat lite regn men inte så farligt. Och det var 9 hundar med mattar som infann sig. Och vi körde ett ställe med enkelmarkeringar och ett med dubbelmarkeringar och två ställen med sök några körde också närsök och någon la ett spår och kom ut i rutan med dubbelmarkeringen... men det är bra med störningar också. Jag lovade Svea på morgon att hon skulle få springa och det fick hon. Hon gjorde de två stationerna med markeringar i söket vi var på låg det 5 dummys de tre som var före hämtade in de fyra men inte den 5:e, Sveas tur och fick söka länge innan hon kom in med också den 5:e. Vi gick till det andra söket och där hade de 4 hundarna hämtat in dummys men utan den sista som var av mindre format och platt och de andra hittade den inte så ut med Svea igen och hon höll på länge men till slut hittade hon den också. Ja hon är en pärla min lilla Svea när det gäller uthållighet. Men det har varit en lång dag för mina knän men som väl var hade jag min assistent på plats som gick och bytte hundar till mig för naturligtvis fick också Tyra och Olga komma ut och hämta dummy. När vi var klara idag skulle Anna-Karin, Linda och jag ha lite förberedelse för vår kurs som börjar på tisdag, men det gick ganska fort då vi endast tog första tillfället. Har också gett mina plantor lite kärlek och försiktigt vattnat mina pelargoner som nu också står i "växtrummet" . Sedan var det skönt att sätta sig och bara slappa och vila knä. Tror att både jag och hundarna är ganska möra i kväll

20230324 Nätterna är hemska somnar när jag lägger mig men vaknar efter några timmar och tankarna bara far runt, liksom gråten. Så idag ringde jag KK igen och en barnmorska svarade och berättade hur jag känner mig. Väldigt förstående - vad annars! För jag ville ha ett tfn samtal till Läkaren hon lovade att meddela dem bägge två som jag haft. Ingen av dem jobbade i helgen. För att skingra tankarna tog jag ut hundarna i busvädret regn och blåst och så fick de lite långbollar och inkallningar. Körde sedan ut bilen och in med skottkärran och så började jag att plantera om pelargonerna, men det är en del som mössen har tagit död på. Har aldrig varit med om det tidigare att möss äter på blommorna har ju haft dem där i många år så får se hur de utvecklas med ny jord och komma in i värmen och ljuset. Tog några skott på det jag klippt av om de nu tar sig. Så det har varit mycket bärande och gående idag och tycker förstås inte knäna om. Jag har också rekat lite var vi ska vara i morgon och så lite körande som möjligt då det är riktig tjälalossning på skogsvägarna.  Men nu tänker jag inte göra mer idag. Ha nu en fin helg!

20230322 Är åter tillbaka i min frustration över sjukvården. Opererades den 15/3 och op. gick bra och en helt gudomlig personal. Fick svar efteråt av den op. läkaren att jag skulle få ett svar om 1vecka/ 10 dagar. Idag ringde jag KK och en mycket beklämmande människa sa att svaret kan ta upp till 6 veckor!!! Ja ni kan räkna ut vad jag svarade och hon kunde bara hålla med mig. Men jag kommer att ringa varje vecka och har även tänkt ta kontakt med läkaren som ordinerade en operation, för så här får det inte gå till varje dag är en plåga med alla tankar. Sånt fruktansvärt grått och trist väder precis samma känner jag mig, i går var det ett underbart väder och kände mig pigg och lättad så flickorna fick en genomkörare i apportering och lydnad och det var uppskattat. Det positiva idag var att jag igår hade kontakt med ortopedmottagningen och idag stod det i journalen att jag nu var godkänd för operation av vänster knä men det kommer inte att ske förrän i augusti/september, så det kändes bra i alla fall men kämpat har jag gjort och jag kommer att fortsätta. Ni får väl ha tålamod med mitt gnällande när jag orkar skriva här.

20230314 Tänker att göra en paus här tillsvidare. De som har hört av sig har blivit uppdaterade. Ni andra får vänta tills jag är redo.

20230312 Tack Catharina för ditt samtal idag det värmde. Har inte blivit så många knop idag men har varit ute med hundarna i solen och i snön och de älskar att plöja genom snön. Men jag har också plantat alla fröna nu och det är ett pilljobb för tomatfröerna är minimala man ser dem knappt. Men om nu alla tar sig kommer det att bli massor med tomatplantor och ett gäng gurkor kommer det också att bli så det lär bli mer än fullt på altanen i sommar. Bägge pojkarna har varit här idag och skönt att få prata med dem. Men nu är det dags för sängen och ni får ha en bra vecka.

20230310 När jag började skriva här var det mitt i natten, dagen har varit hemsk. Besöket på KK var oerhört smärtsamt har fött 3 barn och detta var inte en liknelse jag skrek högt och tårarna sprutade så Dr fick avbryta. Så det blir operation med att ta provet på den allt för tjocka slemhinnan och en skrapning men detta kan bara vara början för jag har Corpuscanser. Som ni förstår har jag mått skit och tårarna rinner mellan varven. I bland undrar jag vad jag har gjort för ont som ska få all skit.

Idag är det lördagen den 11:e har i alla fall sovit hyfsat i natt och blöder mindre och har mindre ont. Emma skulle hämta Olga för att följa med till Knutstorp. Och eftersom hon missade hundvården i tisdags tog jag henne direkt efter frukost och tassarna är viktiga att håret där blir kort så inte så mycket snö fastnar, klorna och öronen fick sig också en genomgång. Har börjat lite smått med att plantera lite fröer men det är pilligt och fick ont i knäet med att stå still. Tog mig ut i den underbara solen med Svea och Tyra och aktiverade dem lite men en dummys försvann i snön men den töar väl upp så småningom och så fick fåglarna lite påfyllning. Är trött och har ont i huvudet beror väl på alla tårar så jag lär väl somna lätt till Mello i kväll.

20230309 Jag och Maria har idag varit och handlat på Maxi, men man vänder och vrider på vad man absolut behöver för nu är det så dyrt så man tappar hakan paprikan är ju svindyr och äggen hade gått upp med 10:- sedan förra veckan så snart läge att skaffa höns. Men nu kommer det att odlas för vi var på Blomsterlandet och inhandlade odlingskrukor, såjord med tillbehör. Och jag köpte fröer slanggurka och minigurka och 11 olika sorters tomater bl.a. vinterhärdiga. Så nu kommer "frukostverandan" att göras om till odlingsrum och altanen kommer att bli full av växter. Glömde köpa paprika frö men det får jag göra i morgon när jag ändå ska till KK. Så till helgen blir det plantering. Emma hämtade Olga tidigt idag för hon skulle till Banken efter att hon lämnat barnen i skolan och hade tid över och då tog hon bägge hundarna Olga och Viking och gick i stan och enligt Emma hade det gått riktigt bra. De andra bägge fick komma ut och rejsa medan jag bar in varorna men de far inte ut på åkern för det är för mycket snö så de hade fullt upp med att söka möss som vandrar under snön Svea var som en mullvad då hon gick med hela huvudet under snön och de grävde mellan stenarna för de kände säkert lukten men någon mus blev det inte. När mannen kom hem i eftermiddag så fick de också en promenix. Men nu har han åkt iväg igen för alla dessa Lo-djur som nu är skjutna och ska inspekteras. Och jag har inte tänkt att göra så mycket mer efter att ha städat av kylskåpet. Ha en bra fredag!

20230307 Jaha återigen full vinter med snö och blåst. Emma var och hämta Olga ganska tidigt idag - förstod väl att det var väl läge för det, för i morgon ska ju Viking hämtas igen. Var ute med hundarna alltså Svea och Tyra på förmiddagen med "björnfettan" och vinterjackan och fåglarna fick påfyllning och tjejerna fick springa av sig. Och lite rolig för att när de varit hos mig och fått gottis och när jag sedan säger "ut och spring" och då gör de det och det är långa rundor, kommer åter och får gottis och samma kommando och de far iväg. Och idag var det mycket snö att fara igenom. Hade på morgonen lite hundvård på Tyra och Svea och det gick bra med Tyra men med hjälp av husse när det gällde Svea så blev han förbannad för att hon inte var still och det funkar inte på Svea eller en Tollare överlag det har för mycket intrigitet för det och det har husse inte lärt sig med 30 år med Tollare!!! Men det som blev gjort blev gjort, så får jag ta Olga i morgon. Men husse gick med dem i eftermiddags i snökaoset i alla fall och jag ska ta det lugnt efter dagens fix med ditt och datt.

20230306 Puh! Var glad när Emma hämta barnen och hunden kl. 18 i kväll. Fyra fällande hundar som härjar runt, när solen sken in i eftermiddag syntes ett lager med hundhår på golvet som tom Göran såg, trots att Robban gått förmiddagen tills han blev full. Göran var med och hämta barnen så han skulle se var skolan låg. Och här stektes pannkakor till barnen med sylt, grädde och glass allt efter önskemål. I morgon har jag "beordrat" Emma att hämta Olga för nu har jag haft Viking väldigt mycket och önskar att få det lite lugnare. Så ganska trött i kväll och ska nu sätta mig i lugn och ro. Och nu är det väl bara att vänta på snön som ska komma - eller inte!

20230305 Ja nu har kylan återvänt igen och eftersom mannen inte var hemma mitt på dagen tog jag ut hundarna och så fick de springa loss med lite långbollar och dummys. När tungorna hängde som slipsar var vi klara, och eftersom Göran tagit min bil gick jag fram för att hämta Viking men Maria var snäll och följde med hem och gick med Viking eftersom han drar och far fram och tillbaka vilket inte är bra för mina knän. När Göran kommit hem gick han faktiskt med alla fyra rödingarna och det hade gått bra. I går fick jag ett meddelande från Tollarklubben om jag var intresserad av att bli uppfödaransvarig ett hedersamt erbjudande och hade det varit för 10 år sedan hade jag tackat jag, pratat med Helen i valberedningen men som läget är nu med mina knä och det jag har framför mig tackade jag nej, men jag har föreslaget en annan. I morgon är det Viking igen och så hämta barnen i Hovslätt kl. 14 så det blir fullt upp i morgon också. Freja har varit här i helgen och jag har fått träffa henne ett par gånger. Men nu ska jag ta kväll med från alla telefonsamtal. Hoppas att ni får en bra vecka och kall lär den väl bli och en hel del snö.

20230303 Började dagen med full av energi, städat under soffan och där var lite smått och gott, dammsugigt med handjagaren och våttorkat bägge toarna och det övriga golven - men det var totalt i onödan för efter att ha hämtat Viking vid 11 och hundarna sedan rusat ut och in syns det inte att det är städat - men har i alla fall bytt skiten. Och så naturligtvis har jag fått "kvinnoproblem" började blöda i går eftermiddag men som försvann men idag på förmiddagen tilltog det igen. Ringde VC som efter diskussion hänvisade mig till Kvinnokliniken, pratade med dem och har fått tid nästa fredag för ultraljud blir det värre får jag söka akut. Ja detta var ju precis det jag behövde nu - men hoppas bara att det är något enkelt och inte det man gogglar på. Satt i några timmar efter samtalet och tyckte synd om mig men sedan tog jag mig i kragen och satte igång att dammtorka och även tagit de hundskvättande väggarna så nu är huset ganska rent utom där hundarna springer ut och in på golvet. Men nu får det räcka för idag, så får vi se hur det är i morgon. Hoppas att ni får en skön helg.

20230302 Då har vi varit och handlat jag och Maria och det blev både Maxi och Willys för det gäller att ha koll på billighetspriser. Och eftersom det var "fössta tossdan i mass" köpte jag en tårta och så var Maria, Emma, och Heman och förstås Göran på tre-kaffe och så har vi firat denna dag som har blivit en stor uppståndelse vida omkring. Emma har haft Olga hos idag då hon varit ledig och när fikat av avslutat fick Svea och Tyra komma ut och springa av sig med lite inkallningar. Ja det är väl i stort sett vad som skett idag, ja lite dammtorkning och städ förstås men det är det ju alltid. Ha en skön fredag med kommande helg!

20230301 För att börja med gårdagen så ringde de från Smile att de fått en återbudstid till Tandhygienisten och undrade om jag kunde komma och eftersom tiden var 11.50 sa jag att jag kunde komma lika bra att få det gjort. Men det var plågsamt för hon höll på i 70 min i min mun så jag var helt slut och gjorde inget mer efter att jag kommit hem. Som väl var tog jag ut hundarna på förmiddagen och städade lite golv. Idag har jag också varit aktiv bytte gardiner i rummet och sedan tog jag tag i bilen efter lunch och tvättade den vilket var mer än välbehövligt och jag hade behövt att gå över den en gång till men det orkade jag inte för knäna var helt slut. Hundarna fick även idag komma ut och springa av sig och Svea och Olga tog en extra sväng då jag lämnade dem utan syn en stund då jag fixade lite i garaget, så var borta vid ladugården och spanade lite men kom när jag kallade på dem. Var klar med bilen vid 3 och då var det dags att äta och sedan satt jag bara passiv tills det var dags att åka till juntan och är nu precis hemkommen och ska titta på farmen och sedan får det väl bli sängen. Ha det bäst.

20230227 Lite molnigt på förmiddagen men sedan blev det att fantastiskt solsken och det är skönt för det tar på snön. Eftersom husse varit på Länsstyrelsen fick jag aktivera hundarna så det kastades både långbollar och dummys med bra avlämningar och också långa inkallningar, så det var hängande tungor när vi sedan gick in, som avslutades med kamning i inhägnaden. Har haft ute mattan i gången och snötvättat den och nu hänger den på staketet. Har också tömt den ena vedförvaringen och torkat av den samt dammsugit och tvättat under den så nu kan ny blöt ved komma in för torkning. När jag ändå hade framme "blöttorken" tog jag en del till av huset men tillslut sa knäet ifrån att nu får det räcka. Viking har också varit här idag. Men när husse kommit hem gick han rundan med hundarna. Så nu ska jag bara ta det lugnt. Ha en bra tisdag!

20230226 Idag har det varit ett strålande väder sol från en klarblå himmel, och jag har varit ute med hundarna så de har fått rejsat av sig och så har jag kardat av en halv Tollare på alla tre. Tyra fäller mest och sedan Svea och Olga bara lite ännu!. Har passat på att tvätta nu när solen skiner och elen levereras på taket, så jag har städat toarna och tvättat sängöverdrag. I eftermiddags så var det dags för Attilas årsmöte och där var ovanligt mycket folk men numera är det många som man inte känner och det är härligt att det kommer nya, men vi var hemma redan ½6 och det var skönt men det var ordentligt halt när vi åkte hem för då frös det på igen. Hoppas att solen skiner i morgon också så får ni ha en bra måndag!

20230225 Då har vi varit på Mejeriet och firat Margits 102 årsdag och faktiskt var hon betydligt piggare i år än förra året. Och det är roligt att få träffa släkten på Görans sida med Svägerskans barn och barnbarn samt kusiner till dem, även våra barn förutom Emma var med som hade hemvärnsövning i Kalmar som hon var tvungen att vara med på och åkte hemifrån 4.30 i morse. Vi åkte i två bilar från Beth eftersom Göran skulle vara med och fixa både före och efter, så Herman och Hampus åkte med mig Evelina var hemma eftersom hon inte var helt ok i morse. Det var glada hundar som mötte mig när jag kommit hem och fick vara ute och rejsa tills de ville komma in. Det var bara +16 när jag kom hem så det blev att tända så fort som möjligt men nu är det  varmt och gott så nu väntar vi bara på att husse ska komma hem. Ha en skön kväll och söndag!

20230224 Jaha va har jag gjort idag? Fixat maten till mig som blev till att koka blomkål och den får man äta med respekt för ett normalt huvud kostade 72 kr!! är det klokt?? Sedan har jag gjort i ordning en köttfärslimpa som jag kör i Airfryern som är supergod och den gjorde Göran färdig medans jag var och hämta barnen i Hovslätt 13.30 och till det pasta och grönsaker. Hundarna fick sin promenix av husse  och har också fått ett utomhus rejs så de fick springa av sig och också fått omgås med barnen tills de gick hem till Viking. Men Herman var hemma tidigt idag så inte så många timmar ensamma för hans del. Göran är nu på Mejeriet för att fixa i ordning ihop med systern till morgondagens fest för Margit som fyller 102 år! Så därför kommer inte jag i morgon på Aktivitetsträffen. Hoppas att ni får en skön och trevlig helg.

20230223 Smärtan har inte avtagit idag varken i knäet eller i vänster tumme. Var på förmiddagen på väg att släppa ut hundarna som jag försöker aktivera i det fria, men i sista stund såg jag Maria och Liisa gå förbi som hade en tidigare promenad än hon brukar, så det blev inget fritt för hundarna idag, för strax efter var jag och hämta Viking och han vill jag definitivt inte släppa lös som har minimal inkallning. Så hundarna fick nöja sig med en promenix med husse. För att inte bara sitta så har jag städat det andra hörnskåpet och grytskåpet för då behöver man ju inte gå så mycket, men det har frestat i alla fall. Men känns ändå lite skönt att få gjort något men nu blir det vila resten av kvällen.

20230222 Efter några bra dagar så kommer de sämre dagarna som ett brev på posten. Men har i alla fall varit i stan och handlat idag men det var plågsamt och ännu värre när jag kommit hem så 2 km idag var inte bra. Humöret går ju lite upp och ner i hop med smärtan men det får jag väl leva med tillsvidare.

20230219 Idag var det ett annat väder -6 grader men solen sken. Och när Göran gått med hundarna tog jag mina stavar och gick till "Holländarna" med lite piller förstås, det var skönt men det blåste kallt. Och i eftermiddag var Maria, Eva och jag bjudna till Ann-Charlott på äppelkaka och vi hade en riktigt trevlig stund tillsammans och det var ett riktigt bra tilltag av Ann-Charlott som jag skulle ha gjort för längesedan som gammal i byn. Men jag kommer att följa upp det. När jag skjutsat hem Maria hämtade jag Viking som är här tills han blir hämtad av husse eller matte. Hundarna har inte fått mer än promenixen idag tyckte det var för kallt att vara ute i det syftet. Och i kväll har det det snöat som även har lagt sig en del. Nu ska vi försöka fixa till lite mat och sedan blir det soft.

20230218 Mådde inte hundra igår på förmiddagen magen som inte riktigt ville vara med men det bättrade sig framåt eftermiddagen. Och på kvällen hade vi en fantastisk Dartfest som dartkillarna ordnat, så himla roligt att få träffa bondstorpaborna och en fantastisk planka hade de ordnat där det fanns massor som även jag kunde äta. Ett stort Tack till alla som ordnat och fixat och en superrolig kväll. Idag har jag varit riktigt på G, solen har skinit från en klarblå himmel så när Göran gått med hundarna gick jag ut och mata fåglarna, bytte vattnet ute till hundarna. Och när Göran och doggsen kom tillbaka placerades Svea och Olga i bilen och Tyra fick gå med ut på lite träning lite lydnad och apportering. Olgas tur och hon var den som var bäst idag, Svea hon kunde allt själv for iväg utan kommando och bytte dummy så jag fick ta henne i hampan flera gånger och verkligen tala om för henne att detta är inte ok, tillslut skärpte hon till sig men när det blivit bra slutade vi. Kände mig ganska ok i knäna så jag tog stavarna och gick bort till Maria och Liisa och där fick jag lite the och det lindrade i halsen efter allt rytande. Hemma igen har jag inte gjort många knop och även sovit en stund. Ha en skön lördag kväll och söndag!

20230216 Igår var Maria här och hjälpte mig ta underdelen i ena hörnskåpet, överdelen har jag tagit idag och samtidigt har jag rensat bort det som jag inte använder så det blev riktigt luftigt. I morgon tar jag nog det andra hörnskåpet. Jo vi var på junta i går kväll också. Idag har jag haft mycket energi och en bra dag, så jag har bytt i sängarna, tvättat, städat skåpet, putsat rutorna i kaminen och det var inte bara att putsa för det gick åt olika medel för att få dem rena men det var ett tag sedan så jag ska försöka göra det lite oftare så att det inte blir så kolsvarta. Emma var här och gick ute med hundarna, men Olga fick inte idag vara hos Viking då han har varit lite stel och de märkt att han har haft ont. Men det har ju varit ganska intensivt med honom nu det sista då han varit här mycket och då blir det ju mycket härjande. När Emma lämna hundarna idag tittade hon igenom mina utrensningssaker och det var en del som hon tog med sig och resten går till försäljning eller sopor tycker det är synd att slänga Tupperware sakerna. Har torkat lite golv men det syns inte efter att hundarna kommit hem men det skiter jag i för nu ska jag inte göra mer idag och i morgon ska vi på Dartfest på Ekbacken och det ska bli så roligt. Ha en skön fredag!

20230214 Alla hjärtans Dag och det firade vi här med semlor till de som nu får äta detta.. ja Herman fick också med en att äta under nattens jobb. Emma fick en orkidé och en triss som alltid ställer upp med allt möjligt när hon bara kan. Fick även tulpaner av Maria vid fikat, ja förstås Göran fick också triss han är ju min andra hälft. Detta inhandlades efter att jag och Maria varit och blivit snygga i håret och vi var nöjda bägge två. Göran var ute med hundarna när vi var iväg och det kunde jag se på väggarna och i soffan som väl var hade han stängt till sovrummen. Mitt på dan var Emma och hämta Olga så hon och Viking kunde härja runt lite, Viking var även med här under fikat och han och Olga och Tyra härjade runt, det är Svea som inte tycker om när det blir för mycket bråk och låtande även att det är på lek för hon vill gärna gå in och styra upp det hela och jag ser att det inte är helt ok så jag bryter det hela. Svea vill ju inte bråka och tycker inte om att det låter om lekande vuxna hundar för hon är snällheten av allt skulle aldrig svara upp eller gå in i en konflikt och det ligger på mig att stoppa så att inget händer. Hoppas att Ni alla har haft en fin Hjärtans Dag!

20230213 Har varit lite aktiv idag i alla fall, har stått en del i köket och "gjort nyttig mat" en vanlig grönsallad med oliver och pinjenötter, stekt vitkål/morötter/annans med salladskyckling, samt kört kyckling i Airfryern, vanlig kyckling, och även Göran gillade vitkålsröran som fick bli lunch. En riktig solig och härlig dag har vi haft så jag var först ute och skulle karda av lite hår på tjejerna men det är Tyra som släpper mest just nu. Eftersom det varit så "varmt" idag kunde jag ha garaget öppet och där placerade jag två hundar medans jag tränade den tredje som var Tyra och vi körde lite vanlig lydnad och sedan apportering - körde inte så länge eftersom knäet skulle hålla till de andra bägge också. Olga fick både lydnad och apportering och hon börjar att bli bättre och bättre på avlämningar. Sist ut Svea och turbon fungerar som vanligt med har bråttom... men jag har förlåtelse för det för det är långt mellan varven innan en ordentlig träning. Så roligt med hund träning så får vi se vad knäna tycker i morgon? Men i morgon blir det ett frissbesök på förmiddagen - ha en skön tisdag!

20230212 Idag har det varit en seg dag, blev lite för mycket av det goda i gårkväll när vi festade till det jag och Maria med räkor. Maria fick räkmacka och jag en special utan bröd och majonnäs men det var gott för det. Göran var borta en heldag igår och Emma tog hand om hundarna, hon skulle också varit med igår men var hemma med familjen eftersom hon skulle till Öland idag. I fredags var vi och handla så torsdagen och fredagen blev det mycket gående så jag hade fasansfullt ont på em./kvällen. I lördags var det ju ett underbart väder så jag satte mig faktiskt ute i solen ett tag, idag blev det ju fint framåt dan fast det var dimmigt på morgonen. Nu ska jag fortsätta min passiva vila så ni får ha det så bra!

20230209 Är jag faktiskt uppåt, har varit på Ortopedmottagningen i Värnamo idag, och fick mycket beröm för att jag gått ner så mycket i vikt samt minskat mitt rökande så mycket. Så om 1 månad ska jag ta kontakt med dem och meddela hur det har gått,  läkaren önskade att jag har gått ner ytterligare 4-5 kg. Men han tyckte att jag varit duktig som tagit 10½ kg på 3 månader, och det tycker jag också. Och jag ska göra mitt yttersta för att nå det målet han satt, men vet av erfarenhet att det inte alltid går spisrakt. Men om jag når mitt mål kommer han att sätta upp mig för operation. Men sedan kommer ju en operation inte att ske på stunds utan tidigast i höst och jag ska också meddela om jag kan tänka mig bli opererad någon annanstans typ Göteborg eller Oskarshamn och det har jag inte tänkt färdigt på än. Han gick också igenom operationen som är ganska stor och vad som kan hända och bieffekter och att eftervården är viktig samt träningen och att det kan ta upp till 3 månader innan man är återställd och utan smärta, sedan kommer knäet inte att bli som det  "vanligt knäet" innan artrosen satte in. Men det kan jag leva med bara jag kan gå i skogen igen! Ja det var väl det bästa idag allt annat är en bisak. Hoppas att ni får en fin fredag och helg.

20230207 Har precis varit inne och läst Marias inlägg om att göra en "Maria" är inte inne där varje dag numera eftersom vi i princip har kontakt varje dag. Och idag har Maria varit här och hjälp mig med att ansa Tyra som jag fick ge upp förra gången eftersom damen krånglade hela tiden och jag hade inte ork att tampas med henne, även Svea fick lite kloklippning något hon inte gillar. Så Tack Maria för hjälpen idag. Olga har varit på "kollo" idag och hämtades av Emma efter att hon och Maria gått sin promenad. Göran gick med alla tre på förmiddagen och hittade det man inte vill se och det vargspår!! och det nere vid sjön. Hade som vanligt kontakt med Johan och Per som är i skogen och de kom dit rusande och bakspårade vargen som kommit norröver. Antagligen en varg som var på "genomresa" men det finns ju varg både söder och norr om oss, så man är inte förvånad men otroligt ledsamt. Så släppa några hundar nu är inte att tänka på och tur att det mesta av jakten nu är slut. I eftermiddags var jag tvungen att komma ut lite själv och hade med mig ett par dummy som de fick hämta som gömde sig i snön. Så nu även trötta flickor efter dagens "strapatser". Ha en fin onsdag!

20230206 Det dröjer lite mellan varven innan jag är här och skriver något. Jag har haft en plågan sedan förra torsdagen men i dag är det första dagen som jag har kunnat sätta och ställa mig upp från toastolen utan hjälp och utan att skrika högt av smärta, så det är en stor framgång men att böja höger knä gör fortfarande mycket ont så att ta sig in och ur bilen gör ont. Om detta onda går tillbaka till det "normal onda" vet jag inte om inte så är det en stor försämring. Om någon vill tala med mig om smärta, så vet jag allt om det... Vi får väl se vad de säger på torsdag då jag ska till ortopeden i Värnamo har i alla fall gått ner 10½ kg av de 15 de sa åt mig att går ner och det är på knappt 3 månader - och det är jag stolt över men jag kämpar hårt. Började på förmiddagen att förbereda maten tills jag skulle hämta barnen kl. 14 i Hovslätt, men det tar sin lilla tid dels är det en bit att åka och sedan kommer de inte bägge två ut i tid så uret blev 20 över två innan bägge var i bilen och sedan är det ju nästan 2½ mil hem. Men det är så härligt att få träffa dem och prata lite både i bilen och vid maten för sedan fastnar de i sina skolpaddor, men vid ½ 5 fick de gå hem i hop med Viking som vi hämtade på förmiddagen. Men det blev en kort visit idag eftersom vi skulle till Sonny och revidera räkenskaperna för Attila, men det gick ganska fort dels träffades vid 17 - vi är ju alla pensionärer så det finns ingen anledning längre att ha sena kvällar och dels så har verifikationerna minskat med över 200 efter att studiefrämmandet tagit över anmälningar och betalningarna, så det underlättar betydligt. Roligt att träffa Sonny som också har stora besvär bl.a. med sina knän och honom vill de inte operera men av en helt annan anledning än min. Så vi var hemma igen precis lagom tills hundarna skulle ha sin mat. Så nu ska jag ta det lite soft innan läggdags.

20230203 Idag har det snöat nästan hela dan, så Göran fick inte gå ut med hundarna idag var rädd för att han skulle göra en "Maria". Men han hämtade Viking på förmiddagen så han och Olga har i alla fall aktiverat sig. Kanske något bättre i mitt knä så jag har försökt mellan varven att städa toan och både torr och våt swiffat golvet där + lite till när den ändå var framme - ja + lite till som hör till det dagliga. Nu tar vi fredag och ser hur länge John Blund håller sig borta - Hoppas att ni får en bra helg! Ja måste berätta med att Abbe Hundskallet´s Poppe är friröntgad HD A+A och ED O - så härligt!

20230202 En bedrövelses dag som började med att jag knappt kunde gå. Hade så fasansfullt ont i vänster knä så Göran fick hämta en krycka för att jag skulle ta mig fram. Har väl vridigt till knäet på något vis, har blivit lite bättre under dagen och kan gå utan krycka men värker gör det och jag kan inte böja knäet som innan så resa sig ur en stol är ingen höjdare. Så jag har varit urless på min situation idag. Maria var snäll och kom hit för att mata fåglarna för jag varken vågar eller kan gå på stenarna. När Maria var här fick hundarna kom ut och springa av sig lite, promenad fick de på förmiddagen av Göran och i eftermiddag fick de ett godissök. Men för att rycka upp mig lite och inte bara tycka att livet är hopplöst så har jag städat en del lådor i köket och rensat lite där också.  Men nu har uret blivit så mycket att jag ska gå i säng.

20230201 Har varit ute med hundarna föröver deras promenad, men igår gick jag själv ut på betesvallen med dem men det var inte bra det allra minsta det var en tuva eller gräs så vred sig knäna och smärtade förstås. Är så jävla trött på att inte kunna gå där det är ojämnt, så varje gång får man lyfta sig i kragen för att inte bryta ihop. Och knäna kändes idag, men vi har varit ute på vift idag också. Lena hämta oss på förmiddagen och sedan besökte vi Dollarstore och därefter Erikshjälpen och fynd på bägge ställena. Och Dollarstore i Jönköping var ju betydligt bättre än det andra jag varit på. Emma var jättesnäll och gick ut med hundarna nu i eftermiddag liksom igår eftersom Göran inte varit hemma, för idag klarade jag inte av att gå ut med dem. Vi var inte hemma förrän ½2 och då smakade det bra med mat, men har sedan bara plockat upp det som handlades och det vanliga som tvätt och diskmaskinen. Men det tog tid att få det att brinna i kaminen när jag kom hem och det var +17 men veden är inte den torraste just nu för det har gått åt i vinter och alla vill ha. Nu i kväll är det syjunta så en sväng dit lär det bli. Ha en bra torsdag!

20230129 Igår hade vi härlig dag på Attila och många var det som slöt upp också. Ann-Karin hade en lätt genomgång och sedan testades med Kong och silen och öppna "burkar". Sedan la jag ett sök på altanen och Linda på husväggen och de som ville fick testa på. Och mina tre gjorde bra ifrån sig fast det var längesedan även den lilla hönan var duktig. Emma körde lydnad med alla tre och Svea fick lite apportering. Men det var en del hundar på plan som inte var Tollare. Jag fick mycket hjälp med mina hundar men det blev mycket gående ändå så idag har jag haft riktigt ont. Men vi har varit ute på vift idag också då Lena kom och hämta mig och Maria och så åkte vi till Ekornahult på loppis - har aldrig varit där men jisses vad prylar det fanns från stort till smått. Men vi fyndade lite alla tre och kom lagom hem till lunch. Har annars inte varit ute idag i blåsten men hundarna har fått sin promenad i alla fall. Har varit lite trött och frusen idag så ska nu sätta mig i närheten av kaminen och bara mysa.

20230127 Idag startade dagen tidigt med att jag åkte hemifrån kl. 7 skulle ta nya prover fastandes och de tömde mig på 7 rör. Var jättetrött när jag kom hem och äntligen få lite frukost, för natten har varit stökig och suttit uppe i 1½ timme pga. att mannen inte sover normala tider. Men när jag var nästan hemma small det som en bössa i bilen och jag undrade om jag kört på något men det fanns inget på vägen, men när jag kommit in i garaget hade jag punktering på höger bak. Så himla typiskt när jag skulle hämta barnen ½2 i Hovslätt och sedan åka till Attila i morgon. Men mannen var snäll och fixade däcket och nu har jag två nya vinterdäck bak. Hade på förmiddagen förberett mat tills barnen kom och vid 3 kunde vi äta. Därefter gick de hem till Viking och tog Olga med sig, Göran gick ute med de andra bägge och jag slocknade som klubbad i soffan. Nu kom barnen hit igen med Olga men ska snart hem igen då Herman är på hemväg. Ha en skön kväll och lördag!

20230126 Jag och Maria åkte redan vid 9 i morse för att handla på Maxi. Och det var det värsta jag sett det gick knappt att få en parkeringsplats och folk var som tokiga och rev åt sig varor där många var väldigt billiga, där smöret är var det kö för att komma åt varor på den sidan ja det var tio gånger värre än vid jul. Och det var skönt när vi hade köat ut oss från parkeringen. Från början var det tänkt ett besök på Dollarstore men det avstod vi från det räckte med folkträngsel. Hem för lite mat och strax efter kom Emma och hämta Olga och faktiskt i eftermiddag körde jag lite apportering med Tyra och Svea för nu är ju nästan alla snö borta. Så de fick fotgående, stoppsignal, dirigering och ett sök i slutet. Och det var taggande hundar men det märktes också att det var längesedan då jag själv har slarvat mycket med deras träning så även de slarvade en del idag så jag har lite att ta tag i om bara knäna vill. Men det var två nöjda flickor när vi kommit in. Men nu blir det vila resten av kvällen för de känns att de finns efter dagens strapatser. Ha en fin fredag!

20230124 Började efter frukost med att ha hundvård och sist ut var Tyra och hon var inte alls med på noterna, fick av klorna och lite på någon tass sedan gav jag upp för jag orkade inte bråka med henne och svart i ögonen var hon. Därefter blev det dammsugning så Robban en semesterdag. Tvättat då jag bytt i sängar, swiffat och bytt vatten på mina orkidéer men ytterligare slängt en så nu har jag bara 3 kvar för de har gjort sitt och blommar inte längre. Varit på thebesök hos Maria. Här har jagats idag men Emma var snäll och gick ut med alla fyra hundarna sent i eftermiddag. Och nu är det dags för hundarnas mat och sedan blir det väl soft framför TVn. Ha en skön onsdag!

20230122 Nu var det visst ett tag sedan igen jag var här och skrev, ja det händer inte så värst mycket här. I lördags hade jag ett gäng trevliga telefonsamtal på förmiddagen. När Emma slutat jobbet och ringde från Maxi då de hade "billiga" havskräftor och undrade om hon skulle köpa det eftersom Herman inte var hemma heller, och Viking hade varit här sedan innan. Så jag ringde Maria om hon också var sugen på kräftor och det var hon. Så vi hade en härlig kväll när vi sörplade kräftor och drack vin, hör ju inte till vanligheten att äta kräftor eftersom Göran är skaldjursallergiker. Men en fantastisk kväll hade vi. Som vanligt jakt idag med men inte här så jag kunde ta ut hundarna i kylan. Var i garaget och fixade bilen eftersom jag i morgon efter att ha kört Maria till Norrahammar också ska hämta barnen i Hovslätt efter skolan. Men när jag hade plockat ut ur bilen så var Svea och hämtade dummy inte bara en utan två, så jag tog med en tredje och sedan var jag ute och kastade de till alla tre, och det var jubel att få hämta dummy som snart var helt genomfrusna. Och jag frös också om händerna trots vantar, men efter ett tag var jag nöjd - men inte Svea men vi gick in i alla fall och så hade de fått lite aktivitet idag också. För jag är ute med dem varje dag både för min egen del och för att de ska få röra sig lite mer än bara gå kopplade. Men i eftermiddag har jag i princip bara softat tvättat någon maskin och det vanliga förstås. Men det är ganska kallt nu titta innan jag satte mig här och då var det - 7 och 10/15 cm snö har vi. I morgon ska Viking hämtas på förmiddagen och så kommer barnen det ska bli roligt. Ha det nu så bra så hörs vi när vi syns!!

20230118 Igår hade jag en dålig dag men lyfte på kvällen men att det var junta härligt att få träffa alla igen. Idag har jag haft en bra dag, våt dammtorkat sovrummen samt lite till och övrigt fix, har också torkat golven får passa på medans det är fruset ute är det klabb är det nästan ingen idé. Och eftersom knäna har känts hyfsade idag har jag gått 20 min på gåbandet. Hundarna har däremot inte fått någon ytterligare aktivitet förutom en promenad av husse, men de ska få ett godisuppletande om en stund. Det var min dag som jag trots allt är ganska nöjd med - får ju belöna mig själv lite i mitt kämpande. Ha en bra fredag!

20230117 Började förmiddagen med ett besök på Smile, tappade en krona i höstas strax innan förskyllningen med hosta bröt ut, men så i förra veckan bet jag ut en bit på en tand som var vass som en synål och fick en akuttid så idag. En annan tandläkare än min ordinarie men som var verkligen bra både han och hans sköterska. Och han hade tid att både fixa den vassa tanden samt sätta tillbaka kronan med en nätt summa på 3.400:- ja det är bara att försöka se glad ut och betala. Var också en sväng till IKEA för att köpa ljus samt ett par växter då det börjar att bli tomt i fönstren på det då mina orkidéer snart har gjort sitt har tre kvar än som blommar. Var också på City gross Apotek och köpte avmaskningsmedel. Hög tid för mat när jag kom hem och satte mig sedan och tog det lugnt och slappna av innan det var blodtrycksdags som ska göras varje dag denna vecka. Emma var här i sen eftermiddag för att hämta avmaskningsmedel som jag köpt till alla fyra hundarna och tog också med sig Olga. Berättade också att hon och Maria hade varit ute och gått i Bondstorp, det hade jag och mina hundar också velat, känner mig verkligen utanför eftersom jag inte klarar att gå några längre sträckor. Men det är som vanligt bara att bita ihop, besvikelser är jag ju van vid. Tog med mig Tyra och Svea ut i kväll så de fick rusa av sig och ha lite kul och därefter matade jag fåglarna som då hade satt sig i nattförvar. Nu ska jag trösta mig med ett glas vin och tvn. Ha en skön onsdag!

20230116 Har varit städ, tvätt och stryk idag så nu är alla jul dukar och handdukar strukna och är i sitt skåp. I eftermiddag blev det ju riktigt fint väder och även solen visade sig så jag passade på att gå ut och aktivera hundarna som fick långbollskast på betesvallen samtidigt tränade jag avlämningar med Olga. Ja detta var min dag i stora drag. I morgon blir det ett besök hos tandläkaren då jag bitit ut en bit av en tand som skaver ganska så. Ha en bra tisdag!

20230114 Ja jag var trött igår kväll och slockna i soffan kl. 10 och vakna inte förrän ½2 men då gick jag och la mig i sängen och sov till 7 men då tyckte hundarna att det var dags att vakna och få lite mat. Gårdagens rantande har känts i knäna idag så jag har tagit det ganska lugnt, bytt i sängarna och tvättat men också varit ute och matat fåglarna, sorterat sopor och tagit in ljusslingan vid vägen men också vattnat lite på växterna i garaget. Emma och Evelina med en kompis var och hämta hundarna och gick en promenix och sedan fick Olga följa med Viking hem. Hundarna här hemma har fått lite sök och i eftermiddags var vi bjudna till Maria på mat och fick en god lasagne, är väl inte precis min meny för tillfället men ibland får man fuska lite. Vi var hemma tills vovvarna skulle få mat igen och nu är det hockey på den ena tvn och på den andra är det fortet. Ha nu en bra fortsättning på helgen.

20230113 Hade först inte tänkt att skriva något här idag för jag är jättetrött. Men för första gången någonsin har jag helt packat ner julen den 13:e som nu också är utburen till förrådet. Det är ju inte bara att packa allt sedan måste det till lite städning och uppställning av det jag blockat undan, har lite kvar att ställa fram men det gör jag i morgon. Känns ändå skönt fast jag tycker det är vemodigt. Hundarna har fått sitt och blev jätteglada när Hampus kom hit som jag var och hämta i Hovslätt när skolan var slut, Evelina skulle följa med en kompis hem. Så mycket fix idag men det blir lite mörkare nu i fönstren och på altanen och det är det jag bl.a. saknar. Hoppas att ni får en riktigt skön helg.

20230111 Vakna strax efter fyra i morse pga. att det låste hejdlöst så det bara sjöng i huset, och sedan kunde jag naturligtvis inte somna igen för det blåste fortfarande i byar, kollade SMHI och det skulle varar 16 sek/m i byarna. Så efter frukost slumrade jag till lite i soffan. Göran gick med hundarna fast det blåste och regnade och jag hämtade Viking och sedan fick de sysselsätta varandra och fick ett godissök framåt eftermiddagen när det slutat regna. Själv har jag plockat med tomtar idag så nästan alla är nu rengjorda och väntar på att bli nerplockade i kartongerna, som vanligt tycker jag det är lite vemodigt att tomtetiden är så kort och funderingarna kommer alltid "hur är det här nästa gång det är dags". Ha nu en bra torsdag!

20230109 Ja här händer inte så mycket, igår var kom Anna-Karin och Linda hit och vi planerade lite för våra Tollarträffar samt även kursen vi ska hålla tillsammans i vår. Jag och Maria for till stan på eftermiddagen för att köpa billigt garn till syjuntan. Hundarna fick sitt även igår. Idag fick de en promenix med husse och då var jag och hämta Viking eftersom Emma och Herman började jobba tidigt och sedan hade de aktivering av varandra på lite olika sätt. Maria var här en sväng på förmiddagen och jag har börjat att plocka med julen men endast julblommorna, känner ju lite vemod med att plocka ner julen som jag tycker så mycket om. Även här har jag tagit bort julen. Men ska väl kolla någon film innan jag kojjsar, hoppas att ni får en bra tisdag!

20230107 Så droppade det från taken i morse så en tung blötsnö men det har inte tagit så mycket på snön för det ligger fortfarande i drivor. Och inte har jag kunnat skottat för det lilla jag gjorde igår kändes direkt i ryggen, så fortfarande sitter jag och sover. Har testat några få stunder men det blir inte bra även om det har blivit mycket bättre. Men samtidigt är det smidigt att somna framför tvn som ändå stänger av sig själv. Hundarna fick ingen promenad förrän på eftermiddagen när sandbilen varit här, för enligt Göran var det snorhalt på vägen. Men mitt på dan var jag ute med dem - måste ju själv få lite luft, så jag kastade snöbollar till dem och hade dem till att springa i den djupa tunga snön och sedan med inkallningar. Har swiffat runt lite bland alla tomtar och det annars vanliga. I morgon kommer Ann-Karin och Linda hit och vi ska planera lite för Aktivitetsträffarna med lite längre framförhållning. På eftermiddagen far nog jag och Maria till stan för att handla lite garn som nu Rusta hade billigt, måste ha lite arbete tills juntan kör igång. Nu har den frustrerande maken slutat att kolla sporten eftersom HV förlorade igen... Så jag ska se om det finns något på burken att titta på som inte är en repris. Ha en bra söndag som är sista dagen i julen, och snart är det Knut och då ska julen ut!!!

20230106 Idag har det varit som min far brukade säga "vargavinter" för det har snöat och blåste upp till 14 sekundmeter i byarna så det är ordentliga snövallar lite överallt. Någon hundpromenad blev det inte idag, men i eftermiddag åkte den tjocka vinterjackan fram och "björnfettan" på huvudet och så gick jag ut med hundarna för då hade blåsten minskat något, så fick de ha lite rejs på åkern och Tyra hade stora problem att ta sig fram fick hoppa som en kängguru. Men när de var som längst bort kallade jag in dem så de fick jobba lite. Försökte sedan skotta lite snö men med tokstollarna ute gick det inte för de blir som tokiga när skyffeln kommer fram eller sopborsten. Är ju själv försiktig med min rygg så det blev inte så mycket skottat. Annars har här varit helg, lugnt och skönt med middagsvila och bara haft det gott, hoppas att ni haft det också, så får vi se hur mycket snö det kommit tills i morgon och så ska det bli mildväder och då blir det inte bättre på vägar och annat, men vad gör väl det när man inte behöver ge sig ut och har det gott hemma.

20230105 som är Tretton dags afton. Igår var tre av Holländarna här och åt lunch. Ville gärna träffa Ann-Stina lite mer innan de far hem för till sommaren blir hon 90 år och man vet inte om det blir någon mer gång. Och vi hade några trevliga timmar. Idag for Maria och Göran till stan för att handla, och jag gick ut och aktiverade hundarna lite i blötsnön med frispring och inkallningar. Vid 12 kom Emma och hämta Olga. I eftermiddag var jag på thevisit hos Maria. Och nu ska jag inte göra något..... Ha en skön helg!

20230102 Ja då var det ett oskrivet blad igen som jag hoppas för mycket gott med sig. Jag klarade av att få till den här sidan men med "Första sidorna" fick jag till slut ta hjälp av Lena och det ska nog fungera men jag kan inte se det än. Igår var en riktig slö-dag behövde ta igen all förlorad sömn som varit de sista dagarna. Ja jag har inte slitit ihjäl mig idag heller har ju förstås suttit här en del samt gjort det vanliga. Har väl i princip regnat hela dan men höll uppe det mesta när Göran gick med hundarna, men jag blev dyngsur bara medans jag var ute och mata fåglarna. Hoppas att ni har det bra så här i början av året.

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com