Nytt och Blogg

2023

20230128 Igår hade vi härlig dag på Attila och många var det som slöt upp också. Ann-Karin hade en lätt genomgång och sedan testades med Kong och silen och öppna "burkar". Sedan la jag ett sök på altanen och Linda på husväggen och de som ville fick testa på. Och mina tre gjorde bra ifrån sig fast det var längesedan även den lilla hönan var duktig. Emma körde lydnad med alla tre och Svea fick lite apportering. Men det var en del hundar på plan som inte var Tollare. Jag fick mycket hjälp med mina hundar men det blev mycket gående ändå så idag har jag haft riktigt ont. Men vi har varit ute på vift idag också då Lena kom och hämta mig och Maria och så åkte vi till Ekornahult på loppis - har aldrig varit där men jisses vad prylar det fanns från stort till smått. Men vi fyndade lite alla tre och kom lagom hem till lunch. Har annars inte varit ute idag i blåsten men hundarna har fått sin promenad i alla fall. Har varit lite trött och frusen idag så ska nu sätta mig i närheten av kaminen och bara mysa.

20230127 Idag startade dagen tidigt med att jag åkte hemifrån kl. 7 skulle ta nya prover fastandes och de tömde mig på 7 rör. Var jättetrött när jag kom hem och äntligen få lite frukost, för natten har varit stökig och suttit uppe i 1½ timme pga. att mannen inte sover normala tider. Men när jag var nästan hemma small det som en bössa i bilen och jag undrade om jag kört på något men det fanns inget på vägen, men när jag kommit in i garaget hade jag punktering på höger bak. Så himla typiskt när jag skulle hämta barnen ½2 i Hovslätt och sedan åka till Attila i morgon. Men mannen var snäll och fixade däcket och nu har jag två nya vinterdäck bak. Hade på förmiddagen förberett mat tills barnen kom och vid 3 kunde vi äta. Därefter gick de hem till Viking och tog Olga med sig, Göran gick ute med de andra bägge och jag slocknade som klubbad i soffan. Nu kom barnen hit igen med Olga men ska snart hem igen då Herman är på hemväg. Ha en skön kväll och lördag!

20230126 Jag och Maria åkte redan vid 9 i morse för att handla på Maxi. Och det var det värsta jag sett det gick knappt att få en parkeringsplats och folk var som tokiga och rev åt sig varor där många var väldigt billiga, där smöret är var det kö för att komma åt varor på den sidan ja det var tio gånger värre än vid jul. Och det var skönt när vi hade köat ut oss från parkeringen. Från början var det tänkt ett besök på Dollarstore men det avstod vi från det räckte med folkträngsel. Hem för lite mat och strax efter kom Emma och hämta Olga och faktiskt i eftermiddag körde jag lite apportering med Tyra och Svea för nu är ju nästan alla snö borta. Så de fick fotgående, stoppsignal, dirigering och ett sök i slutet. Och det var taggande hundar men det märktes också att det var längesedan då jag själv har slarvat mycket med deras träning så även de slarvade en del idag så jag har lite att ta tag i om bara knäna vill. Men det var två nöjda flickor när vi kommit in. Men nu blir det vila resten av kvällen för de känns att de finns efter dagens strapatser. Ha en fin fredag!

20230124 Började efter frukost med att ha hundvård och sist ut var Tyra och hon var inte alls med på noterna, fick av klorna och lite på någon tass sedan gav jag upp för jag orkade inte bråka med henne och svart i ögonen var hon. Därefter blev det dammsugning så Robban en semesterdag. Tvättat då jag bytt i sängar, swiffat och bytt vatten på mina orkidéer men ytterligare slängt en så nu har jag bara 3 kvar för de har gjort sitt och blommar inte längre. Varit på thebesök hos Maria. Här har jagats idag men Emma var snäll och gick ut med alla fyra hundarna sent i eftermiddag. Och nu är det dags för hundarnas mat och sedan blir det väl soft framför TVn. Ha en skön onsdag!

20230122 Nu var det visst ett tag sedan igen jag var här och skrev, ja det händer inte så värst mycket här. I lördags hade jag ett gäng trevliga telefonsamtal på förmiddagen. När Emma slutat jobbet och ringde från Maxi då de hade "billiga" havskräftor och undrade om hon skulle köpa det eftersom Herman inte var hemma heller, och Viking hade varit här sedan innan. Så jag ringde Maria om hon också var sugen på kräftor och det var hon. Så vi hade en härlig kväll när vi sörplade kräftor och drack vin, hör ju inte till vanligheten att äta kräftor eftersom Göran är skaldjursallergiker. Men en fantastisk kväll hade vi. Som vanligt jakt idag med men inte här så jag kunde ta ut hundarna i kylan. Var i garaget och fixade bilen eftersom jag i morgon efter att ha kört Maria till Norrahammar också ska hämta barnen i Hovslätt efter skolan. Men när jag hade plockat ut ur bilen så var Svea och hämtade dummy inte bara en utan två, så jag tog med en tredje och sedan var jag ute och kastade de till alla tre, och det var jubel att få hämta dummy som snart var helt genomfrusna. Och jag frös också om händerna trots vantar, men efter ett tag var jag nöjd - men inte Svea men vi gick in i alla fall och så hade de fått lite aktivitet idag också. För jag är ute med dem varje dag både för min egen del och för att de ska få röra sig lite mer än bara gå kopplade. Men i eftermiddag har jag i princip bara softat tvättat någon maskin och det vanliga förstås. Men det är ganska kallt nu titta innan jag satte mig här och då var det - 7 och 10/15 cm snö har vi. I morgon ska Viking hämtas på förmiddagen och så kommer barnen det ska bli roligt. Ha det nu så bra så hörs vi när vi syns!!

20230118 Igår hade jag en dålig dag men lyfte på kvällen men att det var junta härligt att få träffa alla igen. Idag har jag haft en bra dag, våt dammtorkat sovrummen samt lite till och övrigt fix, har också torkat golven får passa på medans det är fruset ute är det klabb är det nästan ingen idé. Och eftersom knäna har känts hyfsade idag har jag gått 20 min på gåbandet. Hundarna har däremot inte fått någon ytterligare aktivitet förutom en promenad av husse, men de ska få ett godisuppletande om en stund. Det var min dag som jag trots allt är ganska nöjd med - får ju belöna mig själv lite i mitt kämpande. Ha en bra fredag!

20230117 Började förmiddagen med ett besök på Smile, tappade en krona i höstas strax innan förskyllningen med hosta bröt ut, men så i förra veckan bet jag ut en bit på en tand som var vass som en synål och fick en akuttid så idag. En annan tandläkare än min ordinarie men som var verkligen bra både han och hans sköterska. Och han hade tid att både fixa den vassa tanden samt sätta tillbaka kronan med en nätt summa på 3.400:- ja det är bara att försöka se glad ut och betala. Var också en sväng till IKEA för att köpa ljus samt ett par växter då det börjar att bli tomt i fönstren på det då mina orkidéer snart har gjort sitt har tre kvar än som blommar. Var också på City gross Apotek och köpte avmaskningsmedel. Hög tid för mat när jag kom hem och satte mig sedan och tog det lugnt och slappna av innan det var blodtrycksdags som ska göras varje dag denna vecka. Emma var här i sen eftermiddag för att hämta avmaskningsmedel som jag köpt till alla fyra hundarna och tog också med sig Olga. Berättade också att hon och Maria hade varit ute och gått i Bondstorp, det hade jag och mina hundar också velat, känner mig verkligen utanför eftersom jag inte klarar att gå några längre sträckor. Men det är som vanligt bara att bita ihop, besvikelser är jag ju van vid. Tog med mig Tyra och Svea ut i kväll så de fick rusa av sig och ha lite kul och därefter matade jag fåglarna som då hade satt sig i nattförvar. Nu ska jag trösta mig med ett glas vin och tvn. Ha en skön onsdag!

20230116 Har varit städ, tvätt och stryk idag så nu är alla jul dukar och handdukar strukna och är i sitt skåp. I eftermiddag blev det ju riktigt fint väder och även solen visade sig så jag passade på att gå ut och aktivera hundarna som fick långbollskast på betesvallen samtidigt tränade jag avlämningar med Olga. Ja detta var min dag i stora drag. I morgon blir det ett besök hos tandläkaren då jag bitit ut en bit av en tand som skaver ganska så. Ha en bra tisdag!

20230114 Ja jag var trött igår kväll och slockna i soffan kl. 10 och vakna inte förrän ½2 men då gick jag och la mig i sängen och sov till 7 men då tyckte hundarna att det var dags att vakna och få lite mat. Gårdagens rantande har känts i knäna idag så jag har tagit det ganska lugnt, bytt i sängarna och tvättat men också varit ute och matat fåglarna, sorterat sopor och tagit in ljusslingan vid vägen men också vattnat lite på växterna i garaget. Emma och Evelina med en kompis var och hämta hundarna och gick en promenix och sedan fick Olga följa med Viking hem. Hundarna här hemma har fått lite sök och i eftermiddags var vi bjudna till Maria på mat och fick en god lasagne, är väl inte precis min meny för tillfället men ibland får man fuska lite. Vi var hemma tills vovvarna skulle få mat igen och nu är det hockey på den ena tvn och på den andra är det fortet. Ha nu en bra fortsättning på helgen.

20230113 Hade först inte tänkt att skriva något här idag för jag är jättetrött. Men för första gången någonsin har jag helt packat ner julen den 13:e som nu också är utburen till förrådet. Det är ju inte bara att packa allt sedan måste det till lite städning och uppställning av det jag blockat undan, har lite kvar att ställa fram men det gör jag i morgon. Känns ändå skönt fast jag tycker det är vemodigt. Hundarna har fått sitt och blev jätteglada när Hampus kom hit som jag var och hämta i Hovslätt när skolan var slut, Evelina skulle följa med en kompis hem. Så mycket fix idag men det blir lite mörkare nu i fönstren och på altanen och det är det jag bl.a. saknar. Hoppas att ni får en riktigt skön helg.

20230111 Vakna strax efter fyra i morse pga. att det låste hejdlöst så det bara sjöng i huset, och sedan kunde jag naturligtvis inte somna igen för det blåste fortfarande i byar, kollade SMHI och det skulle varar 16 sek/m i byarna. Så efter frukost slumrade jag till lite i soffan. Göran gick med hundarna fast det blåste och regnade och jag hämtade Viking och sedan fick de sysselsätta varandra och fick ett godissök framåt eftermiddagen när det slutat regna. Själv har jag plockat med tomtar idag så nästan alla är nu rengjorda och väntar på att bli nerplockade i kartongerna, som vanligt tycker jag det är lite vemodigt att tomtetiden är så kort och funderingarna kommer alltid "hur är det här nästa gång det är dags". Ha nu en bra torsdag!

20230109 Ja här händer inte så mycket, igår var kom Anna-Karin och Linda hit och vi planerade lite för våra Tollarträffar samt även kursen vi ska hålla tillsammans i vår. Jag och Maria for till stan på eftermiddagen för att köpa billigt garn till syjuntan. Hundarna fick sitt även igår. Idag fick de en promenix med husse och då var jag och hämta Viking eftersom Emma och Herman började jobba tidigt och sedan hade de aktivering av varandra på lite olika sätt. Maria var här en sväng på förmiddagen och jag har börjat att plocka med julen men endast julblommorna, känner ju lite vemod med att plocka ner julen som jag tycker så mycket om. Även här har jag tagit bort julen. Men ska väl kolla någon film innan jag kojjsar, hoppas att ni får en bra tisdag!

20230107 Så droppade det från taken i morse så en tung blötsnö men det har inte tagit så mycket på snön för det ligger fortfarande i drivor. Och inte har jag kunnat skottat för det lilla jag gjorde igår kändes direkt i ryggen, så fortfarande sitter jag och sover. Har testat några få stunder men det blir inte bra även om det har blivit mycket bättre. Men samtidigt är det smidigt att somna framför tvn som ändå stänger av sig själv. Hundarna fick ingen promenad förrän på eftermiddagen när sandbilen varit här, för enligt Göran var det snorhalt på vägen. Men mitt på dan var jag ute med dem - måste ju själv få lite luft, så jag kastade snöbollar till dem och hade dem till att springa i den djupa tunga snön och sedan med inkallningar. Har swiffat runt lite bland alla tomtar och det annars vanliga. I morgon kommer Ann-Karin och Linda hit och vi ska planera lite för Aktivitetsträffarna med lite längre framförhållning. På eftermiddagen far nog jag och Maria till stan för att handla lite garn som nu Rusta hade billigt, måste ha lite arbete tills juntan kör igång. Nu har den frustrerande maken slutat att kolla sporten eftersom HV förlorade igen... Så jag ska se om det finns något på burken att titta på som inte är en repris. Ha en bra söndag som är sista dagen i julen, och snart är det Knut och då ska julen ut!!!

20230106 Idag har det varit som min far brukade säga "vargavinter" för det har snöat och blåste upp till 14 sekundmeter i byarna så det är ordentliga snövallar lite överallt. Någon hundpromenad blev det inte idag, men i eftermiddag åkte den tjocka vinterjackan fram och "björnfettan" på huvudet och så gick jag ut med hundarna för då hade blåsten minskat något, så fick de ha lite rejs på åkern och Tyra hade stora problem att ta sig fram fick hoppa som en kängguru. Men när de var som längst bort kallade jag in dem så de fick jobba lite. Försökte sedan skotta lite snö men med tokstollarna ute gick det inte för de blir som tokiga när skyffeln kommer fram eller sopborsten. Är ju själv försiktig med min rygg så det blev inte så mycket skottat. Annars har här varit helg, lugnt och skönt med middagsvila och bara haft det gott, hoppas att ni haft det också, så får vi se hur mycket snö det kommit tills i morgon och så ska det bli mildväder och då blir det inte bättre på vägar och annat, men vad gör väl det när man inte behöver ge sig ut och har det gott hemma.

20230105 som är Tretton dags afton. Igår var tre av Holländarna här och åt lunch. Ville gärna träffa Ann-Stina lite mer innan de far hem för till sommaren blir hon 90 år och man vet inte om det blir någon mer gång. Och vi hade några trevliga timmar. Idag for Maria och Göran till stan för att handla, och jag gick ut och aktiverade hundarna lite i blötsnön med frispring och inkallningar. Vid 12 kom Emma och hämta Olga. I eftermiddag var jag på thevisit hos Maria. Och nu ska jag inte göra något..... Ha en skön helg!

20230102 Ja då var det ett oskrivet blad igen som jag hoppas för mycket gott med sig. Jag klarade av att få till den här sidan men med "Första sidorna" fick jag till slut ta hjälp av Lena och det ska nog fungera men jag kan inte se det än. Igår var en riktig slö-dag behövde ta igen all förlorad sömn som varit de sista dagarna. Ja jag har inte slitit ihjäl mig idag heller har ju förstås suttit här en del samt gjort det vanliga. Har väl i princip regnat hela dan men höll uppe det mesta när Göran gick med hundarna, men jag blev dyngsur bara medans jag var ute och mata fåglarna. Hoppas att ni har det bra så här i början av året.

 
 

2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022


Hundskallets Kennel, Beth Solhester1 562 91 Månsarp

T
fn
: 070-6330989  E-post  solgerd.hansson@gmail.com