Valpkull P
 

Välkomna till att följa med på P-valparnas utveckling.

P-kullen föddes den 24 Juli 2021

Beräknad inavelsgrad enl. SKKs avelsdata 0,0 % med HD Index 103

Far Buddie    SE44581/2013

Mor Tyra  SE24240/2017

  På "Planerade Kullar" kan ni läsa mer om föräldrarna till dessa valpar.

De senaste bilderna ligger först och vikttabellen sist på sidan.

 

   

Här kommer en blandad kavalkad av bilder från P-kullen och är också de sista som läggs in här.

 

Altanhäng

När vi skvätt ut vattnet flisar vi tidningarna

Sova ute i det gröna

Dino har hittat en favvoplats

Här hjälps vi åt med att skvätta vatten

Fåglar kan vara otäcka också

    

Här rusar vi runt ute i skogen och det är jättekul

          

Abbe och Zcott på upptäcksfärd på altanen

Här är det sista natten med gänget för i morgon åker tre härifrån

 

Då har alla valparna kommit till sina respektive hem, och här är väldigt tyst och tomt. Peggy, Shiva och Dino flyttade 18/9 och Zcott och Abbe flyttade 19/9

Vi önskar Er alla ett stort Lycka till!

Och Välkomnar Er in i Hundskallets familj!

 

Blå hane 8 veckor Hundskallet´s Tropiska Palle som kommer att kallas för Dino

Han följer med Frida Hall och Niklas Asp till Rydsgård (Skåne)

Grön hane 8 veckor Hundskallet´s Tropiska Pompe och kommer att kallas för Zcott

Han följer med Jennie, Rickard och Elsa Holmqvist till Ulricehamn

Gul hane 8 veckor Hundskallet´s Tropiska Poppe och kommer att kallas för Abbe

Han följer med Johanna Hallin och Julius Osbeck till Huskvarna

Tik 2 8 veckor Hundskallet´s Tropiska Peggy och kommer att kallas för Mira

Hon följer med Jenny Lindqvist och Fredrik Lagerström till Västra Frölunda

Tik 1 Hundskallet´s Tropiska Pyret och kommer att kallas för Shiva. Jag har avelsrätten på henne.

Hon följer med Natalie Eklund och Patrik Johansson till Munkedal

 

  Den 11 september är dessa bedårande "vilddjur" 7 veckor. Bilderna är "fritagna" då vi valde att inte få till några stående bilder som annars var tänkt, de blir ändå inte bra då de definitivt inte stannar kvar i stående, eftersom det regnade fick det bli altanhäng med familjen och barnbarnen. När de var 6½ vecka fick de en och en komma ut på lite äventyr med mig och träffa på lite olika saker. På 7 veckors dagen kom Anna-Karin hit och gjorde valptestet, det gick mycket bra för alla men det var en som stack ut lite. I måndags var det dags för valpbesiktning som vi gjorde i Vaggeryd och bilresan dit var ingen höjdare hade behövt hörselskydd, när vi åkte hem var det knäpp tyst, men en "pizza" blev det när vi landat i garaget. I dag tisdag har det blivit en vilodag för valparna och ute dag då vädret blev en riktig sommardag. Och jag har haft möjlighet att städa ordentligt i deras hage inne vilket är mer än behövligt när de närmar sig 8 veckor. Men i morgon väntar nya äventyr, för då ska vi åka bil till skogen och springa efter husse.

7 veckors bilderna

Tik 1

Gul hane

Grön hane

Blå hane och Tik 2

 

Den 4 september och dessa bedårande valpar är idag 6 veckor. Och idag har det varit en speciell dag för de har blivit filmade av filmteamet Nexiko om hur vi möter valpköpare och när de träffar valparna. Detta ska inte sändas live utan "bara" för cheferna på Nexiko så jag vågade både prata och bli filmad. När filmkillarna åkt vidare pratade vi vidare över lite fika med de tre killarna som faktiskt är TV-kändisar, har varit med i Morgonprogrammet och Brad har också varit med i "Hela Sverige bakar", och jag kände faktiskt igen dem från bägge programmen.  Otroligt trevliga killar som jag gärna skulle ha som valpköpare.

Håll tillgodo med 6 veckors bilderna   

 

 

 

 

Dessa bedårande busfrön är idag 28 augusti 5 veckor, de äter nu 3 mål/dag och använder lådan mer och mer. Vikten är fortfarande väldigt jämn. Men rör sig mycket mer nu springer och busar med varandra och leker med leksakerna. Nu väntar vi bara på att vädret ska bli så de kan komma ut.

Valparna 5 veckor

 

 

 

Gullungarna är idag 21 augusti 4 veckor. Vägda, avmaskade och fotade. Idag fick jag hjälp av en valpköpare Fredrik att fota då han och Jenny varit här. Fortfarande är de otroligt jämna. De äter nu två mål/ dag med uppblött foder och majsvälling. Flera av dem har nu hittat lådan och går dit när de hinner!

Valparna 4 veckor

 

 

 

I dag den 14 augusti är dessa sötnosar 3 veckor, de går nu bra på sina ben morrar och skäller och börjar så smått bråka med varandra. De är också vägda och de är så otroligt jämna, vikten på deras sida.

3 veckors bilderna här nedan.

 

Här är sista bilden på femklövern i badbaljan och blev 3 veckor i går

 

Här nedan lite blandade bilder på valparna när de har fyllt 2 veckor

 

Dessa små juveler har idag blivit 2v den 7/8 och har blivit avmaskade och fotade. Vägda förstås och deras nya vikter på deras sida med decimaler eftersom det var avmaskning. Och alla över 1 kg.

 

 

En vecka har gått sedan vi for till Göteborg och valparna kunde födas. Så håll till godo med underverken som då är 1 vecka den 31/7

Tik 1 som också föddes först

Tik 2

Hane Blå

Hane Grön

Hane Gul

 

Valparna den 28/7 Matbilder vad annars?

Tik 1 tyckte man kunde sova på mamman efter maten!

Nu är vi hemma och bilderna tagna på morgonen  den 25/7

Likaså med denna bilden, vi orkade inte ta några bilder kl. 2 på natten.

 

Den 24 juli föddes Tyras och Buddies valpar, 2 tikar och 3 hanar och mor och barn mår bra, och de föddes på dygn 62

Lite dramatik var det denna gången också då värkarbetet inte kom igång ordentligt. Tyra börja att bli valpsjuk kl. 3 på lördag morgon och det gick lite fram och tillbaka hela förmiddagen, vid 12.30 kom en vattenfylld blåsa och det ute, for ut då jag trodde det var en valp. Fick in henne och ringde Romy som har en timme i bilen hit. Och innan Romy kom, kom det ytterligare en blåsa med grön vätska. Grönt i dessa sammanhang är definitivt inte bra. Och jag har aldrig varit med om att det kommer 2 sådana blåser (frågade vet. Erik om detta men han kunde heller inte ge något svar). Tyra hade inga värkar bara lätta sammandragningar, och det rann grönt från henne. Vi beslutade att handla snabbt Och vi har ju ett elände här då vi inte har någon akutvård. Ringde Anicura 15.30 och de har öppet till 19 i Jönköping men nekades att komma. Så några väl valda ord från min sida! som inte ens bemötte mig trevligt! och det gjorde inte jag heller i slutet av samtalet. Var också i kontakt med Jourhavande Distriktveterinär blev trevligt bemött som förstod min situation, men de gör ingen sådan behandling på smådjur - än så länge sa han.  Så vi satte oss i bilen och åkte till Blå Stjärna i Göteborg som tar ca 2 tim. och där var vi varmt välkomna, ringde förstås först. Veterinär Erik gick in och kände på henne och stimulerade, kände en valp långt in som han inte trodde levde. Man satte dropp på Tyra då värdena var dåliga, hon fick kalk och glukos. Men efter bara en liten stund kom värkarbetet igång och första valpen föddes på naturlig väg. Och efter 6 timmar var alla födda. Man röntgade henne för att se att det inte fanns någon kvar, och hon var tom. Så styrdes kosan till Beth igen vilket är ett litet mäck när man ska åka så långt för vi kunde inte ha valparna och Tyra åtskilda så länge. Blå Stjärna hade hårda Corona restriktioner att det bara fick vara med en person per djur. Försökte få tillstånd att få byta lite så jag kunde få vila och att Romy kom in i stället men det gick inte. Hade ju i princip varit vaken sedan 3 på lördagsmorgonen och var helt färdig. Men jag tog ut själv alla valparna men ropade ut i korridoren när valpen var ute och hinnan borttagen så fick proffsen komma in och suga och klippa navelsträngen - var jag ensam så fick de allt hjälpa mig, och det gjorde de lite olika personer men alla lika trevliga - och jag fick också lite vatten!! Ett stort Tack till Romy som körde fram och tillbaka och var med som stöd på avstånd eftersom hon inte fick komma in och mindre roligt att sitta ute i bilen i 6 timmar. Hemma och vid 2 tiden på natten hade vi fått i ordning Tyra och valparna, då hade jag varit vaken i 23 tim! Låg inne hos Tyra och valparna i en tältsäng och sov väl någon timme, men när man har så nyfödda valpar vill man hålla ett öga på dem och modern. Men det var 5 pigga krabater som alla tog för sig och Tyra skötte sig galant.

Första bilden på Tyra och sina fem valpar på Blå Stjärna

 

Tyra är nu stor och otymplig och man kan både se och känna att det finns något därinne.

Och nu går vi in i slutskedet och hoppas bara att allt går bra.

Valparnas vikt
Datum Tik 1 Tik 2 Gul hane Blå hane Grön hane
25/7 351 gr 454 gr 438 gr 456 gr 420 gr
26/7 390 gr 485 gr 496 gr 486 gr 442 gr
27/7 429 gr 500 gr 530 gr 514 gr 480 gr
 1vecka 612 gr 725 gr 732 gr 726 gr 680 gr
2 veckor 1.090 gr 1.260 gr 1.230 gr 1.240 gr 1.150 gr
3 veckor 1,6 kg 1,8 kg 1,7 kg 1,7 kg 1,7 kg
4 veckor 2,0 kg 2,2 kg 2,0 kg 2,1 kg 2,2 kg
5 veckor 2,5 kg 2,8 kg 2,6 kg 2,7 kg 2,7 kg
6 veckor 3,2 kg 3,8 kg 3,4 kg 3,4 kg 3,5 kg
7 veckor 4,1 kg 4,8 kg 4,2 kg 4,1 kg 4,1 kg
8 veckor 5,0 kg 5,8 kg 5,0 kg 5,0 kg 5,0 kg

 

 

 

 

 

 

 


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 1 562 91 Månsarp

T
fn
070-6330989  E-post solgerd.hansson@gmail.com