Valpkull O
 

Välkomna till att följa med på O-valparnas utveckling.

O-kullen föddes den 15 Juni 2020

Beräknad inavelsgrad enl. SKKs avelsdata 0,4 % med HD Index 114

 

   

 

Far Loke    SE55828/2013

Mor Svea  SE40088/2015

  På "Planerade Kullar" kan ni läsa mer om föräldrarna till dessa valpar.

De senaste bilderna ligger först och vikttabellen sist på sidan.

 

Här är  registreringen och namnen på valparna

 

Här är nu 20 blandade bilder på valparna under de 8 veckor de var här.

Bilderna är tagna av mig och Romy Jonsson

 

Den 14/8 flyttar de sista valparna.

Först ut var Bosse, Hundskallet´s Livsglada Otto han flyttar till Hova tillsammans med Kicki och Jonny. För nästan 20 år sedan hämtade de här Hilda som nu varit änglahund i ett antal år.

Önskar Er ett stort Lycka till med Bosse

 

 

På eftermiddagen var det dags för Olle att flytta men inte så långt, för Linda tar med Hundskallet´s Livsglada Olle till Palsbo. Där kommer han att bo med gammeltanten Elsa och hennes dotter Klara samt katten Harry.

Önskar Dig Linda stort Lycka till med Olle

 

Idag den 13/8 har fyrklövern spräckts då Hundskallet´s Livsglada Oskar har flyttat med Emelia och Patrik till Göteborg.

Önskar Er ett stort Lycka till med Oliver som han ska heta

 

8-veckor är idag denna fantastiska kull. På förmiddagen hade de besök av en Tollarlängtande familj. Och i eftermiddag har det gjort en fasansfull resa till stan för valpbesiktning. Bilresan var ingen höjdare och både jag och Linda var helt lomhörda när vi kom fram. Men inne hos veterinären skötte sig alla perfekt och där var det roligt. Hemresan gick något bättre. Men hela kullen fick UA och inga anmärkningar. De har också blivit vägda för sista gången här, fotade har de också blivit.

Oliver

Bosse

 

Olle

Olga

Och idag den 3/8 är dessa livliga busfrön 7 veckor och de har blivit avmaskade och vägda och med mycket möda fotade. Ville ha bilder på dem stående från sidan och det var inte det lättaste, men det fick bli som det blev. Deras nya vikt ligger sist på sidan.

Hundskallet´s Livsglada Olga ska kallas Olga och stannar kvar här hos oss

Hundskallet´s Livsglada Olle ska kallas Olle

Hundskallet´s Livsglada Oskar ska kalls Oliver

Hundskallet´s Livsglada Otto ska kallas Bosse

 

27/7 och denna bedårande fyrklöver är nu 6 veckor. Emma och barnen var här på fm. för fotografering, och idag tog vi bilderna som de blev ute i det gröna. Och en hel dag utan regn så de fick inte komma in förrän 7 i kväll. De är också vägda och de ökar i vikt väldigt bra. Deras nya vikt kan ni se på deras sida. Håll till godo med dagens bilder på den bedårande fyrklövern.

 

Sötnosarna är 5 veckor den 20/7. Emma var här och hjälpte till med fotografering och vi lyckades fota en och en utan att hålla i dem - en bedrift, men man får passa på när de är lagom trötta. De har också blivit vägda och avmaskade. Deras vikt finns på deras sida. Två bilder längre ner på den störste och den minste. Håll till godo med sötnosarna!

"Bulldozern" i gänget väger nu 3 kg

"Lillfisen" väger 2,3 kg

 

Den här bilden är tagen idag 14/7. Valparna har fått mat och sedan diat på Svea och sedan lägger hon sig inne hos dem. Ni ska veta att det är ovanligt att tikarna gör så vid den här tidpunkten i valparnas liv. Men hon är lugn och trygg vilket också återspeglar sig på valparna. Hon är en fantastisk mamma!

 

Hjärtegrynen är fyra veckor idag den 13/7, fattar inte vad tiden tagit vägen - halvtid och det vågar jag inte tänka på än. Linda var här idag och hjälpte till med både vägning och fotning vilket jag är Tacksam för då resten av familjen hade fullt upp. Alla valparna närmar sig nu 2 kg strecket. Deras vikt ligger på deras sida. De använder nu lådan mer och mer men att rensa med tidningar får man göra ändå. De busar och är inte särkilt snälla mot varandra så ibland skriker de i himlens sky. Håll tillgodo med hjärtegrynens 4 v bilder.

 

Nu har fyrklövern flyttat till ett större boende för två dygn sedan och de har nu bott in sig och man ser att de trivs med lite större yta. Och äter gör de bra nu fyra gånger per dag. 10/7

 

Trötta valpar efter ätträning och renbäddning i valplådan och i morgon är de 3 veckor.

Guldklimparna är nu 3 veckor den 6/7

 och det har varit fullt upp för dem. De har blivit fotade i vanlig ordning, vägda och avmaskade samt fått klabba i majsvällingen. Men de växer och blir starkare och starkare och springer på bra i valplådan nu. Och till veckan är det dags för lite större utrymme. Håll till godo med klimparnas foto.

Valparna 2 veckor

Då har juvelerna blivit 2 veckor och de växer och mår bra och är uppe och går på ostadiga ben när de inte sover för det gör de mycket. Också väg - dag och Gul hane väger över 1 kg och de andra 3 väger över 900 gr. De har nu öppnat sina ögon liksom öronen och nosspeglarna har ändrat färg. Håll tillgodo med 2v bilderna.

 

 Valparna 1vecka

Och med mycket möda har vi nästan fått dem på bild vilket inte är lätt med dessa spralliga valpar och en oerfaren fotograf. Men nu fotade och vägda och alla har ökat rejält och väger över 700gr.

Midsommarafton och valparna är 5 dygn

Måndagen den 15/6 på dygn 66 började Svea bli valpsjuk och framåt 7 tiden börja hon krysta men inget hände och krystvärkarna avtog allt mer. Kände på henne och konstaterade att allt inte stor rätt till. Ringde Djursjukhuset som har jouröppet till 22 därefter är det Göteborg som gäller. Naturligtvis svarade de inte i telefon, vi lasta in Svea i bilen och for med ilfart till Jönköping och när vi var i Månsarp svarade de som först. Berättade situationen och att vi var halvvägs framme. Man satte dropp då kalk och glukos var dålig. Röntgen som visade 4 valpar, ultraljud som konstaterade att valparna var påverkade - så akut snitt. När de tog Svea till operation lovade de inte att valparna skulle överleva samt att de kanske måste ta bort livmodern. Med de oddsen fick jag och Romy vänta i väntrummet var så Tacksam att jag hade henne vid min sida som stöttade. När det gått ca 30 min kom de ut och sa att vi fick ta hand om valparna och att det gått bra för Svea och att man inte behövt ta bort livmodern. Och vi fick värma 4 stora livskraftiga valpar tills Svea kom upp sovandes. Hon vaknade sakteliga till och vi lade valparna till henne som genast börja dia, Svea var ju fortfarande groggy men jag presenterade alla valparna för henne. När Svea kunde gå på benen fick vi åka hem. Vi var hemma vid 3 tiden och när vi bäddat i ordning i valplådan la hon sig till rätta och tog genast hand om valparna och skötte och sköter dem exemplariskt.

Ja någon gång ska detta även ske hos oss, 14 kullar tidigare och aldrig behövt anlita veterinär men nu var det dags. Men är så otroligt Tacksam att allt ändå gått så bra. Ett par bilder här nu från natten och från morgonen. Ni som har tillgång till Hundskallet´s FB- grupp där kommer jag att lägga ut mer bilder och filmer. Här uppdateras ju också förstås men bilder tar plats.

Svea på dygn 56

Varför är det streck den 17/6? Jo det var så här att alla valparna hade gått ner ganska mycket i vikt. Först fick jag hjärtsnörp och så trodde jag det var fel på vågen. Ända tills jag insåg det helt naturliga att eftersom Svea var snittad tar det ett tag innan signalerna går till hjärnan och får henne att släppa mjölken. Vid vanlig valpning lägger man valparna efterhand till en spene som fortare signalerar till hjärnan.

 

Valparnas vikt
Datum Gul hane Grön hane Blå hane Tik
16/6 8.30 480gr 460gr 473gr 403gr
17/6 ---- --- --- ---
18/6 fm 501gr 458gr 445gr 414gr
18/6 em 522gr 472gr 452gr 421gr
19/6 583gr 501gr 483gr 482gr
20/6 646gr 570gr 526gr 500gr
1 vecka 735gr 713gr 688gr 732gr
2 veckor 1,080gr 955gr 976gr 909gr
3 veckor 1,5 kg 1,4kg 1,3kg 1,3kg
4 veckor 2,1 kg 1,9 kg 1,9 kg 1,7 kg
5 veckor 3,0kg 2,7 kg 2,7 kg 2,3 kg
6 veckor 3,7 kg 3,2 kg 3,3 kg 3,0 kg
7 veckor 4,4 kg 3,9 kg 4,0 kg 3,6 kg
8 veckor 5,2 kg 4,7 kg 4,8 kg 4,4 kg

 

 

 

 

 

 

 


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 562 91 Månsarp

T
fn
070-6330989  E-post solgerd.hansson@gmail.com