2008 års Förstasidor  

                                                

Idag när jag tänder det tredje ljuset gör jag det för vår älskade Abbe som inte längre följer med mig på mina skogspromenader. Efter ett långt och rikt liv orkade inte kroppen mer och detta tunga beslut var oundvikligt.

Hundskallet´s Abbe som var den första valpen som föddes här den 6 juni 1996, och som igår den 13 december 2008 fick vandra över regnbågsbron till sin mor och alla andra hundkompisar han har haft under åren och som har gjort den vandringen.

 

 Tjejerna har varit ute och "nattsuddat" så här följer några bilder från   Bondstorp by night!  

Vi träffades vid parkeringen vid skolan, och detta är alltså den trevliga skolan i Bondstorp. I klädda reflexvästar, ficklampor även mattarna var klädda i reflexer. Reflexvästen fick jag som en tidig julklapp av Elsa - antog vi rundvandringen.

Här var ett hus vi gick förbi som var fint upplyst. Och det stod något skäggigt där men vi fick inte gå så nära så vi kunde kolla.

 

Vi fortsatte förbi detta varelse som mattarna sa var en jättefin bock, men jag och Elsa tyckte det luktade gran, men inne i huset bor det en kille som heter Curry - han hade varit roligare att lukta på. Och på det här huset hängde det en tomte på väggen, stackarn som måste sitta där så som det regnade!
Det här huset kallas för Almas Tvättstuga och har tydligen varit det en gång i tiden också, är sedan ett antal år sedan upprustad och innehåller en bastu - vad man nu har det till. Här har vi anlänt Ekbacken ett allaktivitetshus som BIF har. Här brukar våra mattar träffa några andra mattar eller nå´t ibland, och sticka halsdukar!!! för det har de pippi på, och då är det tur att vi slipper vara med!
Och detta är då Bondstorps gamla träkyrka som är jätte gammal och jättefin säger matte - fast det där förstår jag mig inte på. Slutet av över en timmas vandring med massor av nya intryck. Och nu skulle vi posera vid Bondstorps "enorma" julgran som såg ut som den skulle välta när som helst.

Det var en rolig promenad trots att det regnade hela tiden, och det bästa var alla ljuvliga dofter så ibland fick både jag och Elsa klister i tassarna.

Jag och Elsa undrar vad som ska hända nästa gång!?

 

 

 

Trots snön är det grått och regnigt och det var en kort frekvens som det vita låg kvar.

 

Lite vinterbilder från en av

 skogspromenaden.

Snö eller ej, kul är det att kuta runt i alla fall.

 

Här har matte lyckats att samla oss alla på en bild, vilket inte alltid är det lättaste. Kajsa, Maxa, Jackie, Abbe och bakom honom Fixa.

Abbe och Fixa som lyssnar efter något av värde - kanske!

Nu är vi på väg hem - men va´ det Kajsa som skällde - är det älg i närheten

 

Abbe och Maxa som då inte kollar på samma sak i alla fall

                                 

 
                                                                     

 

Hundskallet´s Vårvarma Julle

Och de blev placerade bägge dagarna med ett 1:a pris och med HP.

GRATTIS Teresia och Cole!

  

 

 

 

 

 

 

Teresia och Cole har varit på utställning i Wången 15 och 16 november.

 
                                
 Växjöutställningen 2 november 2008  
   

Här springer Linda och Elsa varv på varv innan domaren har bestämt sig.

 
Här har domaren plockat bort den ena efter den andra och till slut är det bara fyra kvar, och bland dem Linda och Elsa.  

 

   Så har vi varit på den internationella utställningen i Växjö.  Domaren hette Elsbeth Clerc och var ifrån Schweiz. Och denna gång gjorde Elsa verkligen bra ifrån sig inte bara att hon slog syster yster, utan placerade sig som trea i konkurensen.

GRATTIS LINDA OCH ELSA

1:a kv och 3:a kk unghundsklass

 

 

     

Vad hände med Jackie då, jo domaren tyckte att hon var för maskulin! så vi fick nöja oss med en 2:a i kv idag

 

 

Anna-Karin och Tricke. Tricke som går i Öppen klass hanar resultatet 1: i kv och 3:a kk

GRATTIS ANNA-KARIN O TRICKE

 

 

 

 

      
 
KM i lydnad på Hundklubben Attila söndagen den 12:e oktober 2008  Det var 4 hundar med förare från Hundskallet´s som gjorde debut på lydnadsplan.  

Linda och Elsa gjorde mycket bra ifrån sig och samlade ihop hela 140 poäng, helt suveränt för att vara första gången. Här är det linförighet.

 

Här kommer Elsa i full fart på inkallningen.

Ett stort GRATTIS till ekipaget som verkligen fick lön för all träning de har lagt ner

 

 

Yvonne och Izak i linförighet, kammade in totalt 101 poäng. Bra jobbat! Och Grattis till det, det är bara att jobba vidare.

           Izak i full fart på inkallningen

 

 

Jappe som startade precis innan och som jag inte hann och se något av, men han och Yvonne skrapade ihop 96 poäng och det är bra gjort - det är bara att komma igen.

   

Detta är då clownen i familjen, som tur är finns det nog inte förevigat när vi showade runt på plan. Jackie hade glömt nästan allt som hon kunde för 3 veckor sedan, så förväntningen var inte stor.

 Linförighet - någon kontakt fanns inte varför ska jag följa med matte när det luktar bättre åt ett annat håll, i en vänstersväng  svängde matte men jag gick rakt fram - en vurpa där och en bruten arm då hade jag nog sluppit det här för all framtid. Inkallning - måste man skynda sig jag har all tid i världen för att lukta igenom alla som varit där innan och trampat måste ha koll på läget väl! Ligg under gång - vad är det för något! Stående - vad har det för betydelse om jag går 20 steg - jag stannade ju. Apporteringen - varför ska man alltid vänta tills man får lov sen vill jag inte sitta och hålla apporten när det finns roligare saker att hitta på. som t.ex. den vita spannen med flera olika apporter - den var rolig liksom hon som gapade hela tiden om vad vi skulle göra, matte gjorde precis som hon sa, men inte jag så det så. Matte verkade inte arg eller irriterad en enda gång konstigt! Så då tänkte jag att sista momentet hoppet - då gör jag som hon säger och då fick vi en 9:a på det och matte tyckte jag var jätteduktig!!!!

Vi fick ihop hela 80 poäng! Av 16 startande kom vi på 13:e plats - så vi var ju inte sist!!!

 

 

 

   

Älgjakten i Kanshestras älglag 2008

 
               

En stolt skytt, Anders Strandh som här fått  skjuta sin första älg, och lagets första denna älgjakt och en riktigt fin udda 8-taggare som föll med endast ett skott. Grattis Anders!               

 Här en del av laget som beskådar verket innan det tunga arbetet påbörjas

Lite blod är det här, men verkligheten är sådan. Här kollar Jackie in hur ett verkligt älghorn luktar, medans Anders arbetar med kniven.

      

Så har arbetet påbörjats med instruktioner av de mer erfarna jägarna

Det är inte bara blod, svett och slit utan en del fika och grillning också.

     

Hur var det Christer - det där med storleken på korven!

   
   
                                    Tillbaka till Första sidor  


Hundskallets Kennel, Beth Solhester 562 91 Månsarp

T
fn
0393-40019, 070-6330989 E-post solgerd.h@telia.com